نگاهی به آینده یورو و قیمت نفت …

مهر ۱, ۱۳۹۱

نگاهی به آینده یورو

در تحلیل قبلی که در قسمت بازار های جهانی سایت امده است ، به چهار دلیل افزایش قیمت یورو در برابر دلار و در نتیجه افزایش قیمت کالا ها و فلزات اساسی اشاره کردیم . از انجا که عده ای از فعالان ، به خصوص فعالان بازار فارکس نسبت به ان تحلیل پرسشهایی را مطرح نمودند و از احتمال قوی کاهش ارزش یورو در برابر دلار سخن گفتند ، لازم می دانم که توضیحات تکمیلی مربوط به تحلیل اینده یورو را در اینجا ارائه کنم .

اولا دلیل انکه به نوشتن ان تحلیل پرداختم این بود که در بسیاری از سایت های معتبر و به نقل از شرکت های سرمایه گذاری معتبر امده بود که یورو به دلیل وجود بحران در ان ناحیه تا پایان سال به قیمت های پائین تری نزول پیدا خواهد کرد . بنابراین من ان مقاله را نوشتم تا دلایل حتمی و احتمالی صعود یورو را به فعالان بازار ارائه کنم . برای توضیح بیشتر باید بگویم که دلایل اول تا سوم یعنی ” پیشرفت های ناحیه یورو برای حل بحرانش ، کاهش نرخ بازدهی اوراق قرضه دولتی ایتالیا و اسپانیا ، و بسته محرک سوم بانک مرکزی امریکا جزو دلایل حتمی هستند که پیشتر در بازار اتفاق افتاده است و نیاز به صبر کردن و منتظر ماندن و دیدن نتیجه انها نیست . اگر چه لازم به ذکر است که دلیل دوم یعنی کاهش نرخ بازدهی اوراق قرضه دولتی ایتالیا و اسپانیا طی اخرین اماری که اعلام شد عکس ان چیزی بود که در بالا و در مقاله قبلی ذکر شده است و پس از چهار ماه متوالی کاهش در نرخ بازدهی این اوراق ، بالاخره نرخ بازدهی این اوراق طی ماه جاری با افزایش همراه شدند .

بنابراین تنها لازم است که بر روی دلیل چهارم که ” افزایش ریسک پذیری ” در بازار است مطالبی را عنوان نمایم . با افزایش ریسک پذیری در بازار های مالی جهان ، معامله گران به سمت دارایی های پر بازده می روند و از دارایی های کم بازده که در حال حاضر شامل دلار امریکا و ین ژاپن می شود ، دوری می کنند . اما جلسه بانک مرکزی اروپا نزدیک است و ممکن است طی این جلسه تصمیات انبساطی دیگری از قبیل کاهش نرخ بهره گرفته شود که در صورت چنین اتفاقی ، دیگر تفاوت نرخ بهره یورو و دلار امریکا ، نمی تواند انگیزه ای برای خرید یورو در شرایط ریسک پذیری باشد . هم چنین با اعلام امار صاردات چین و ژاپن و برخی امارهای اقتصادی دیگر که از جانب اتحادیه اروپا بود ، به بازار ثابت شد که اقتصاد جهان هنوز در وضعیت بسیار شکننده ای قرار دارد و نمی توان ریسک معاملات را افزایش داد . پس اگر این اتفاق های نا گوار رخ دهد ، ارزش یورو شروع به کاهش کرده و در نتیجه کالاها و فلزات اساسی هم نزول خواهند نمود .

 

طلا

صحبت های زیادی در مورد اینده قیمت طلا در بازار های جهانی به گوش می رسد . برخی معتقدند که قیمت طلا حتی تا ۲۰۰۰ دلار در هر اونس افزایش خواهد یافت . تنها تفاوتی که این عده با هم دارند ، مدت رسیدن به قیمت تاریخی ۲۰۰۰ دلار است که برخی ان را در سه ماه نخست سال اینده و برخی ان را در شش ماه نخست سال اینده می دانند . در این بین شرکت سرمایه گذاری ” بارکلیز ” نیز پیش بینی نموده که قیمت این فلز گرانبها در فصل چهارم امسال به ۱۸۱۰ دلار خواهد رسید . هم چنین میانگین قیمت طلا در سال ۲۰۱۳ نیز به ۱۸۶۰ دلار خواهد رسید .

طلا هم اکنون هم به خاطر بسته محرک بانک مرکزی امریکا رشد زیادی داشته است و شرکت ” بارکلیز ” معتقد است که این بسته های محرک اقتصادی باز هم منتشر خواهد شد . شرکت معتقد است که دلار امریکا به دلیل بسته محرک اقتصادی ضعیف شده است ، اما به خاطر بحران های ناحیه یورو ، این ضعف ارزش دلار ممکن است پایان یابد . البته افزایش نگرانی های تورمی در امریکا هم باعث خواهد شد تا معامله گران به خرید طلا به عنوان یک دارایی ایمن روی اورند .

مس

— شرکت ” دوچ بانک ” المان معتقد است که احتمالا  بازار مس با مشکلاتی در عرضه طی فصل چهارم میلادی مواجه خواهد شد . تحلیلگران ارشد این شرکت با اشاره به امار ” گروه تحقیقات مس بین الملل ” می گویند که سرعت عرضه مس تصفیه شده کمتر از تقاضای جهانی ان است . مهمترین فاکتورهایی که باعث کاهش عرضه مس شده است  شامل : کاهش غلظت سنگ مس ، اعتراضات کارگری ، مشکلات تکنیکی ، و تعطیلی ناگهانی معادن می باشد . ” دوچ بانک ” معتقد است که قیمت بالای فعلی مس می تواند حاشیه سود خوبی را برای معادن و کارخانه های تصفیه کننده ایجاد کند و امید می رود که اتحادیه های کارگری در مذاکرات با روسایشان  بر سر افزایش حقوق ، به نتیجه برسند که این امر می تواند ریسک کاهش عرضه مس را بکاهد .

— ” موسسه امار فلزات ” می گوید که بازار مس در هفت ماه اول سال جاری با کسری ۲۷۹ هزار تنی مواجه شده است . این در حالی است که بازار مس در سال ۲۰۱۱ ، دارای مازاد ۲۵۳ هزار تنی بود . در ماه جولای امسال هم ، میزان تولید مس تصفیه شده به ۱۶۳۷ هزار تن و مصرف مس به ۱۶۵۸ هزار تن رسیده بود .

بررسی بازار جهانی مس در روز های اخیر

— قیمت مس در روز چهارشنبه به دلیل اعلام بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی ژاپن افزایش یافت . اقدام انبساطی بانک مرکزی ژاپن باعث شد تا فلزات با افزایش قیمت مواجه شوند و رشد سریع قیمت که طی هفته گذشته و به دلیل اقدام بانک مرکزی امریکا اتفاق افتاده بود ادامه پیدا کند . ژاپن دومین وارد کننده بزرگ فلزات در اسیا است و هم چنین دومین تولید کننده بزرگ فولاد پس از چین می باشد . در حالی قیمت مس در روز چهارشنبه افزایش یافت که فعالان بازار می گویند تغییری در تقاضای فیزیکی ضعیف مس ایجاد نشده است و دلیل اصلی افزایش تقاضا ، خبر اعلام اقدام ژاپن بوده است .

— قیمت مس در روز پنج شنبه و پس از انتشار داده های چین و ناحیه یورو ، با کاهش مواجه شد . میزان فعالیت کسب و کار در بخش خدماتی ناحیه یورو کاهش یافت و تولیدات چین که بزرگترین مصرف کننده مس می باشد با انقباض همراه شد . قیمت مس با حدود یک درصد نزول به ۸۲۶۵  دلار رسید .

قیمت مس در ماه اگوست به دلیل افزایش خوش بینی بازار پس از خرید بانک مرکزی اروپا و امریکا ، با ۱۳ درصد رشد همراه شده بود ، اما هنوز توانایی رسیدن به سقف ۸۷۶۵ دلاری که در ماه فوریه اتفاق افتاد را نداشت . مس پیش از این اتفاقات و رشد سریع ، برای سه ماه در یک رنج قیمتی به سر می برد ، سپس بسته محرک سوم امریکا از راه رسید و قیمت رشد پیدا کرد ، اما تحلیلگران معتقدند که برای رشد بلند مدت ، نیاز است تا مسائل بنیادی بهبود باید و تقاضای چین با افزایش همراه گردد . بسیاری از تحلیلگران با توجه به امار نا امیدکننده ای که از جانب چین به بازارها می رسد ، هنوز امید دارند که چین به سطح رشد اقتصادی پیش بینی شده خود تا پایان سال برسد و رسیدن به این سطح رشد ، برای بازار فلزات بسیار مهم است .

امار تولیدات چین در ماه سپتامبر برای یازدهمین ماه متوالی با کاهش همراه شده است . هم چنین کاهش فعالیت بخش خدماتی ناحیه یورو با بیشترین سرعت که از ماه جولای ۲۰۰۹ سابقه نداشته ، کاهش یافته است . از عمده دلایل کاهش قیمت فلزات در روز پنج شنبه ، کاهش ارزش یورو در برابر دلار بود . دلار قویتر باعث کاهش تقاضای کالاها به عنوان سرمایه گذاری جانشین می شود .

در روز پنج شنبه قیمت روی با حدود یک درصد کاهش ، به ۲۱۰۴ دلار رسید و قیمت سرب هم با یک و نیم درصد کاهش ، به ۲۲۳۸ دلار رسید . الومینیوم نیز با یک و سه دهم درصد نزول ، در سطح ۲۱۱۰ دلار تثبیت شد .

— قیمت مس در روز جمعه با کمی افزایش همراه شد چرا که نسبت به اقدامات انبساطی برخی کشورها ، امیدهایی ایجاد شد . بسته های محرک اقتصادی امریکا و ژاپن ، نقدینگی را در بازار افزایش داده است و افزایش نقدینگی می تواند تقاضای فلزات را افزایش دهد به خصوص از جانب چین . با وجود افزایش قیمت روز جمعه ، اما مس نتوانست هفته خود را با افزایش همراه کند و قیمت در طول هفته به میزان یک درصد نسبت به هفته قبل تر از ان کاهش یافت . قیمت مس در لندن با ۱۶ دلار افزایش به ۸۲۸۱ دلار رسید . تحلیلگران نسبت به افزایش قیمت مس پس از انتشار بسته های محرک اقتصادی نظر متفاوتی دارند و معتقدند که بازار فیزیکی و مسائل بنیادی به طور دقیق منعکس کننده افزایش قیمتها نیست . میزان ذخایر مس بازار لندن هم با ۲۷۷۵ تن افزایش یافت و ذخایر شانگهای نیز به میزان ۱۰۴۲۸ تن بالا رفت .

در فلزات دیگر ، سرب به بالاترین قیمت خود طی هشت ماه اخیر رسید و میزان ذخایر سرب بازار فلزات لندن هم با کاهش مواجه شد . از ماه ژوئن تا به حال ، میزان این ذخایر حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است . سرب با یک درصد افزایش به ۲۲۸۸ دلار رسید . الومینیوم نیز به ۲۱۱۵ دلار رسید . وضعیت عرضه بیش از حد الومینیوم و روی کمی تعدیل شده و مازاد این بازارها کاهش یافته است .

نفت خام

— قیمت نفت در روز چهارشنبه به کمترین حد شش هفته اخیر خود رسید چرا که میزان تولید نفت در امریکا پس از توفان اسحاق افزایش یافت . میزان عرضه نفت در هفته گذشته هشت برابر پیش بینی فعالان بازار بود . میزان واردات نفت امریکا به بالاترین نرخ از ماه ژانویه رسید و تولید نفت این کشور افزایش یافت . میزان فعالیت پالایشگاه های امریکا هم بیش از ۴ درصد رشد کرد و به حدود ۸۹ درصد رسید . هم چنین عربستان سعودی اعلام نمود که قصد دارد قیمت نفت را کاهش دهد . عربستان سعودی اعلام نمود که ۱۰ میلیون بشکه نفت پمپاژ می کند و اگر بازار نیاز داشته باشد ، تولید نفتش را افزایش هم خواهد داد .

نفت در بازار نیویورک با ۳ دلار و ۳۱ سنت کاهش ، به ۹۲ دلار رسید . نفت برنت در بازار لندن هم با حدود سه و نیم درصد کاهش ، به ۱۰۸ دلار و ۱۹ سنت رسیده بود . قیمت نفت اوپک هم در روز سه شنبه به ۱۱۰ دلار و ۹۵ سنت رسیده بود . یک مقام عربستانی گفت که قیمت ایده ال برای نفت اوپک ۱۰۰ دلار است و این قیمت از نظر بنیادی غیر قابل قبول است .

— نفت در روز پنج شنبه تغییر انچنانی را تجربه نکرد . امار درخواست های بیکاری به ۳۸۲ هزار نفر رسید که از پیش بینی ۳۷۵ هزار نفری بازار بیشتر بود . قیمت نفت در نیویورک با ۱۳ سنت کاهش ، به ۹۱ دلار و ۸۷ سنت رسید . اما قیمت نفت برنت با بیش از یک و نیم درصد افزایش ، به ۱۰۹ دلار و ۹۳ سنت رسید . از دیگر دلایل کاهش قیمت نفت خام در بازار نیویورک ، انتشار امارهای تولیدات و خدمات ناحیه یورو بود که در ماه سپتامبر ، به کمترین سطح ۳۹ ماه گذشته خود رسید . هم چنین رئیس سازمان بین المللی انرژی در سخنرانی خود گفته بود که تولید بیشتر نفت عربستان ، کانادا ، و ایالات متحده باعث عرضه کافی در بازار شده است .

— خوش بینی نسبت به اینده اقتصاد جهانی پس از انتشار بسته های محرک اقتصادی ژاپن و امریکا ، قیمت نفت در روز جمعه را با افزایش مواجه کرد . این خوش بینی ها توانست اندکی از نزول قیمت نفت طی روزهای پیش از این را کاهش دهد . در روز جمعه مقامات اروپایی اعلام کردند که یک بسته کمک را برای اسپانیا در نظر خواهند گرفت . قیمت نفت در نیویورک با ۴۷ سنت افزایش ، به ۹۲ دلار و ۸۹ سنت رسید . نفت برنت هم با حدود یک و نیم درصد افزایش به ۱۱۱ دلار و ۴۲ سنت رسید . شاخص استاندارد اند پور و میانگین صنعتی داو جونز به میزان یک دهم درصد افزایش یافت و یورو هم در برابر دلار تقویت شد .

تحلیلگران وضعیت فعلی بازار نفت را به این شکل تصور می کنند که نفت ما بین عرضه بیش از حد ماه های اینده و امیدهایی که به دلیل تزریق بسته های محرک ایجاد شده است گرفتار شده . از همین روی ، عده زیادی از تحلیلگران معتقدند که برای بازار نفت دشوار است که به رالی صعودی خود ادامه دهد .

پیش بینی قیمت نفت

بر اساس نظرسنجی بلومبرگ ، قیمت نفت طی هفته اینده ممکن است کاهش پیدا کند . ۱۳ نفر از ۲۷ نفر شرکت کننده در نظرسنجی پیش بینی کاهش قیمت نفت را دارند . هفت نفر انتظار افزایش قیمت را دارند و هفت نفر هم معتقدند که قیمت طی هفته تغییری پیدا نخواهد کرد . 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم