بررسی دقیق اینده طلا و نفت

شهریور ۲۷, ۱۳۹۱

بررسی دقیق اینده طلا و نفت پس از اعلام بسته محرک اقتصادی امریکا

پس از مدت ها گمانه زنی فعالان بازارهای مالی در مورد بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی امریکا ، بالاخره در روز پنج شنبه و پس از جلسه دو روزه این بانک ، بسته محرک سوم اعلام شد تا شاید بتواند اقتصاد امریکا را به شرایط  بهتری رهنمون سازد . ابتدا به بررسی اجمالی این بسته کمک پرداخته و سپس به اثری که این تزریق نقدینگی بر بازارها دارد می پردازیم .

دو بسته محرک اقتصادی که در گذشته به بازار تزریق شده بود شامل دو و سه دهم تریلیون دلار می شد که تواست رشد اقتصادی را اندکی بهبود بخشد و نرخ بیکاری امریکا را از سطوح بالای ۱۰ درصدی ، به هشت درصد کاهش دهد ، اگرچه نرخ هشت درصدی هم به کابوسی برای سیات مداران امریکایی تبدیل شده است . بانک مرکزی در بیانیه روز پنج شنبه اش اعلام کرد که به خرید نا محدود از اوراق بهادار اقدام خواهد نمود که اندازه اش ۴۰ میلیارد دلار در ماه می باشد . هم چنین بانک در بیانیه خود اضافه کرد که ” اگر چشم انداز بازار کار به طور قابل ملاحظه ای بهبود نیابد ، این کمیته به خریدش ادامه خواهد داد و خرید دارایی های بیشتری را متعهد خواهد شد و هم چنین از دیگر ابزار های مناسب خود استفاده خواهد نمود .

در بیانیه بانک مرکزی هم چنین امده است که این بانک به ” عملیات پیچشی ” خود ادامه خواهد داد و ۶۶۷ میلیارد دلار از اوراق بهادار کوتاه مدت خود را با اوراق بهادار بلند مدت تعویض خواهد کرد . البته عملیات پیچشی تا پایان سال ادامه خواهد داشت . اولا خرید اوراق بهادار و تزریق نقدینگی هنگفت به بازار ، خود دارای اثر بزرگی است و ثانیا اعلام اینکه این نوع بسته های محرک در صورت به نتیجه نرسیدن ادامه خواهد داشت نیز اثر مضاعفی دارد . همچنین بسته محرک سوم نسبت به دو تای قبلی تفاوت هایی دارد ، چرا که انها دارای اندازه محدودی بودند ، اما این بسته از نظر میزان خرید نامحدود است .

از دیگر مطالب مهم ذکر شده در بیانیه ، مسئله نرخ بهره و زمان دقیق تغییر این نرخ در اینده می باشد . کمیته ” فومک ” در مورد نرخ بهره گفت که انرا تا میانه سال ۲۰۱۵ ، نزدیک به صفر نگه خواهد داشت . از ماه ژانویه امسال ، هر موقع که این کمیته بانک مرکزی تشکیل جلسه داده بود ، همواره گفته بود که نرخ بهره را تا اواخر سال ۲۰۱۴ ، نزدیک به صفر نگه خواهد داشت . تغییر موضع بانک مرکزی بسیار چشم گیر بوده و این چرخش ، در تصمیم گیری کلان فعالان تاثیر گذار بازار های مالی تاثیر به شدت زیادی دارد .

بازارهای مالی از هفته گذشته و در شوق اعلام این بسته محرک ، با رشد همراه بودند . در حالیکه کالاها بیشترین رشد را پس از اعلام بسته های محرک اول و دوم تجربه نمودند ، تحلیلگران پیش بینی می کنند که تاثیر بسته محرک سوم بر کالاها کمتر از گذشته خواهد بود چرا که قیمت حال حاضر کالاها نسبت به دو سه سال اخیر در سطوح بالاتری قرار گرفته است و این مسئله نمی تواند همچون گذشته ، انگیزه های لازم را برای تقاضای کالاها ایجاد نماید . هم چنین داده های کلان اقتصادی ضعیف تر شده است و ممکن است بسته های محرک ، اثرات وخیمی را بر اقتصاد و قیمت دارائی ها بگذارد . اما در بین کالاها استثناهایی هم وجود دارد که ممکن است بسته محرک اقتصادی بیشترین منفعت را برای انها داشته باشد . تحلیلگران معتقدند که فلزات گرانبها هم چون طلا و نقره در این وضعیت قرار دارند . کاهش ارزش دلار و ایجاد نگرانی های تورمی باعث افزایش تقاضای دارائی های امن همچون فلزات گرانبها به خصوص طلا خواهد شد . در کوتاه مدت ، با نرخ بهره پائین بانک مرکزی که انتظار می رود تا مدت های زیادی در سطوح پائین بماند ، هزینه سرمایه گذاری در طلا بسیار پائین خواهد بود . در نتیجه طلا سیر صعودی اش را ادامه خواهد داد .

نفت خام

به دنبال اعلام برنامه جدید خرید دارائی های بانک مرکزی اروپا ، قیمت نفت خام به سطوح بالایی صعود کرده بود تا اینکه بیانیه بانک مرکزی امریکا هم منتشر شد . قیمت نفت سبک تگزاس مقاومت خود در ۱۰۰ دلار را شکست و در روز جمعه در قیمت ۹۹ دلار تثبیت شد . نفت برنت هم به بالای ۱۱۵ دلار رسید و در انجا موقعیت خود را تثبیت نمود . البته اقدامات بانک مرکزی تنها عامل افزایش قیمت نفت خام نبود ، بلکه تنش در خاور میانه و شمال افریقا و حمله به سفارت امریکا در بنغازی در سالروز حملات ۱۱ سپتامبر ، عامل دیگر افزایش قیمت نفت خام بود . به گفته برخی ، این مسائل عرضه نفت خام را با مشکل مواجه می کند . اما با نگاه به امار تولید نفت خام لیبی که به دوران پیش از جنگ و سرنگونی قذافی رسیده است ، می توان با اطمینان گفت که هنوز در عرضه نفت کمبودی دیده نمی شود .

شاید یکی از مهمترین فاکتورهایی که می توان در بلند مدت به ان تکیه کرد تا اینده نفت خام را پیش بینی نمود ، همین مسئله عرضه و تقاضا باشد . طرف تقاضا که با مشکلاتی روبرو خواهد بود ، اما طرف عرضه کماکان قدرتمند است .  سازمان اوپک هم اخیرا بیانیه ای را منتشر نموده و در مورد اینده بازار نفت پیش بینی های مهمی را انجام داده است . در بیانیه عنوان شد که به نظر می رسد عرضه نفت فراوان باشد و کاهش رشد در تقاضای نفت برای سال اینده ، ممکن است شدیدتر از پیش بینی ها باشد ، چرا که وضعیت اقتصاد جهانی بدتر می شود . اوپک پیش بینی نمود که رشد مصرف نفت جهان در سال ۲۰۱۳  ، به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت . هم چنین اوپک پیش بینی نمود که ۱۲ عضو این سازمان طی سال بعد نیاز به پمپاژ ۲۹ و نیم میلیون بشکه نفت در روز دارند که حدود ۲ میلیون بشکه از سطح فعلی تولید نفت اوپک کمتر خواهد بود .

بنابراین حتی با وجود اینکه امریکا اشتهای عظیمی برای خوردن نفت دارد ، نمی توان به رشد قیمت نفت در بلند مدت امید داشت .

 

طلا

طلا برای چهار هفته متوالی به رشد خود ادامه داد . اول به دلیل خرید بانک مرکزی اروپا و بعد به دلیل اعلام خرید بانک مرکزی امریکا . در حالیکه طلا در اوایل سپتامبر به مقاومت ۱۷۰۰ دلاری رسیده بود ، باز هم به حرکت صعودی خود ادامه داد . به گفته تحلیلگران تکنیکی ، مقاومت های بعدی برای طلا در سطوح ۱۷۹۳ دلار و ۱۸۰۲ دلار خواهند بود . ۱۷۹۳ دلار ، بالاترین قیمت طلا طی سال جاری است که در ماه فوریه رخ داد .

 همانطور که پیش تر هم گفته شد که ممکن است این بسته محرک به مانند بسته های قبلی اثر چندانی بر قیمت کالاها نداشته باشد ، اما طلا یک استثنا است چرا که تقاضای فیزیکی در بازار طلا اثر کمتری دارد در حالیکه در فلزات اساسی ، مهمترین عامل رشد قیمت ، افزایش تقاضای فیزیکی می باشد . هم چنین نگرانی های تورمی که به دلیل تزریق نقدینگی در بازار به وجود می اید ، می تواند عامل دیگر رشد قیمت طلا باشد ، چرا که در دورانی که معامله گران به دنبال ایمنی می گردند ، به خرید دارائی های امن روی می اورند . بانک مرکزی امریکا هم در بیانیه خود تصریح کرد که در صورت رسیدن تورم به سطح ۲ درصد و بیشتر ، به خریدش از اوراق بهادار ادامه خواهد داد .

اما در حالیکه تعداد زیادی از تحلیلگران ، روند بلند مدت قیمت طلا را صعودی می بینند ، برخی فعالان بازار معتقدند که قیمت طلا طی هفته های اتی تصحیح خواهد شد چرا که طلا در موقعیت بیش خرید قرار گرفته و در عین حال دلار هم در موقعیت بیش فروش واقع شده است . برخی تحلیلگران هم معتقدند که برخی از معامله گران به دنبال گرفتن سود از معاملات طلای خود خواهند بود و در نتیجه اگر حتی قیمت طلا کاهش پیدا نکند ، بازار طلا ارامتر خواهد شد . عده ای از فعالان بازار هم می گویند که سرعت رشد قیمت طلا ارامتر خواهد شد ، اما تثبیت قیمت طلا در همین سطوح اتفاق بدی برای این فلز نیست .

اما عوامل دیگری هم هستند که اینده قیمت طلا را مشخص می کنند . بحران بدهی اروپا و وضعیت وخیم برخی کشورها در این ناحیه ، می تواند یکی از عوامل مهم تعیین کننده قیمت طلا در اینده باشد . هم چنین انتخابات ماه نوامبر در امریکا نیز عامل مهم دیگری است . همانطور که پیش تر هم در قسمت بازار های جهانی به بررسی کسری بودجه امریکا پرداخته بودیم ، ذکر شده بود که جمهوری خواهان تا انتخابات ریاست جمهوری بر سر کاهش کسری بودجه مذاکره نخواهند کرد . اگر مذاکرات پس از انتخابات هم به بن بست برسد ، طبق قانون ، ۶۰۰ میلیارد دلار از هزینه دولت کاسته و به درامد مالیاتی اضافه خواهد شد که به گفته تعدا زیادی از ناظران ، این اتفاق ضربه مهلکی بر اقتصاد امریکا وارد خواهد کرد . اگر احتمال وقوع این اتفاقات تا پایان سال جاری افزایش یابد ، نا امنی در بازار ها گسترش یافته و در نتیجه قیمت طلا به سیر صعودی خود ادامه خواهد داد .

شرکت ” بی ان  پی پاریباس ” هم در گزارشی پیش بینی کرد که قیمت طلا در فصل چهارم امسال و فصل اول سال اینده میلادی با رشد همراه خواهد شد . این شرکت می گوید که افزایش ریسک پذیری و نقدینگی در بازار ، باعث حمایت از قیمت طلا در اینده خواهد شد . هم چنین بسته محرک امریکا ، باعث افزایش فشار نزولی به دلار خواهد شد که این هم دلیل دیگری برای افزایش قیمت طلا خواهد بود . دلار و طلا در جهت معکوس هم حرکت می کنند اگر چه این رابطه از سال ۲۰۰۹ تا به حال نا پایدار بوده است . این شرکت هم چنین به خرید دولت چین هم اشاره نموده و انرا عامل مهمی برای اینده قیمت طلا می داند . شرکت ” بی ان پی پاریباس ” پیش بینی نمود که قیمت طلا در فصل چهارم میلادی به ۱۷۹۵ دلار و در فصل اول سال ۲۰۱۳ ، به ۱۸۶۵ دلار خواهد رسید .

گروه تحلیل گری بتاسهم

۲۷ شهریور ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم