نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

شهریور ۲۶, ۱۳۹۱

نگاهی به وضعیت  بازارهای جهانی

مس

مس در روز دوشنبه به بالاترین سطح چهار ماه گذشته خود رسید . به دلیل افزایش احتمال تزریق بسته محرک اقتصادی در چین و امریکا که دو مصرف کننده بزرگ مس جهان هستند ، قیمت مس در روز دوشنبه با افزایش همراه شد . با افزایش ۴ درصدی قیمت مس در روز جمعه ، قیمت مس در روز دوشنبه  و همراه با افزایش حجم معاملات ، با افزایش همراه شد . در روز یک شنبه هم امار اقتصادی ضعیفی از جانب چین منتشر شد که احتمال اقدامات انبساطی بانک مرکزی این کشور را افزایش داد . در امریکا هم امار ناامید کننده بازار کار باعث افزایش احتمال تزریق بسته محرک اقتصادی توسط بانک مرکزی امریکا شد . تحلیلگران معتقد بودند که بانک مرکزی در جلسه پیش روی خود یا بسته محرک اقتصادی را اعلام می کند و یا دوباره به عملیات پیچشی دست می زند . ” عملیات پیچشی ” نوعی سیاست انبساطی بود که از سال گذشته توسط بانک مرکزی اجرا شد و این عملیات شامل فروش اوراق قرضه کوتاه مدت و خرید اوراق قرضه بلند مدت است .

تحلیلگران عامل انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در امریکا را بسیار مهم قلمداد کرده و ان را عاملی برای اعلام اقدامات انبساطی بیشتر توسط بانک مرکزی می دانند چرا که اوباما نمی خواهد در استانه انتخابات با امارهای منفی اقتصاد سرو کله بزند . قیمت مس در لندن ، مقاومت روانی ۸۰۰۰ دلار خود را شکست و برای اولین بار از ۱۴ مه ، به ۸۰۶۸ دلار رسید . البته روز دوشنبه با امار های بد اقتصادی از جانب چین شروع شد ، زیرا میزان واردات مس این کشور در ماه اگوست نسبت به جولای به میزان ۳ درصد نزول کرده بود و تولیدات صنعتی این کشور هم به پائین ترین سطح ۳۹ ماه گذشته رسیده بود . در روز جمعه هم دولت چین یک سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در پروژه های زیر ساختی را اعلام نموده بود . میزان رشد قیمت مس در روز دو شنبه با کاهش ارزش یورو در برابر دلار محدود شد ، زیرا این ارز برای اولین بار طی چهار روز گذشته با کاهش مواجه شد .

— قیمت مس در روز سه شنبه صعود نمود . احتمال رای مثبت دادگاه المان به بسته کمک ناحیه یورو ، باعث افزایش قیمت مس برای چهارمین روز متوالی شد . هم چنین تمام نگاه ها به جلسه چهار شنبه و پنج شنبه بانک مرکزی امریکا دوخته شده بود که ایا این بانک ، بسته محرک جدیدی را اعلام خواهد کرد یا نه .

قیمت مس در لندن با یک دهم درصد افزایش به ۸۰۹۰ دلار رسید . در روز سه شنبه ، موسسه رتبه سنجی مودی اعلام نمود که اگر سیاست مداران امریکایی به توافقی  برای کاهش کسری بودجه سال بعد دست نیابند ، انگاه ممکن است رتبه اعتباری این کشور کاهش یابد . در این روز در حالی که برخی معامله گران نسبت به تزریق بسته محرک اقتصادی در امریکا خوش بین بودند ، اما عده ای دیگر خوش بینی کمتری داشتند . نخست وزیر چین ون جیابائو نیز گفت که چین به هدف رشد اقتصادی خود طی سال جاری خواهد رسید و اگر هم لازم باشد ، دولت چین یک بسته کمک ۱۰۰ میلیارد یوانی به بازار تزریق می کند تا رشد اقتصادی افزایش یابد .

— مس در روز چهارشنبه اندکی نسبت به روز سه شنبه افزایش یافت . قیمت مس در بازار لندن و نیویورک به بالاترین سطح چهار ماه گذشته خود رسید زیرا که دادگاه عالی قانون اساسی المان به بسته کمک مالی اتحادیه اروپا نظر موافق داد ، البته شروطی را هم مطرح نمود . این حرکت دادگاه المان باعث زنده ماندن امید برای حل بحران سه ساله ناحیه یورو شد . بحث جلسه بانک مرکزی امریکا کماکان در بازار مطرح بود و معامله گران تزریق بسته محرک اقتصادی را عاملی برای افزایش قیمت مس در کوتاه مدت می دانستند .

قیمت در لندن با ۶ دلار افزایش به ۸۰۹۶ دلار رسید ، و این در حالی است که قیمت در طول روز به ۸۱۷۰ دلار هم رسیده بود . شرکت ار بی سی هم در تحقیقی اعلام کرد که اگر مس بخواهد به ۹۰۰۰ دلار برسد ، باید قبل از ان در قیمتهای ۸۲۰۰ و ۸۴۰۰ دلار تثبیت شود . اخرین باری که قیمت مس در لندن به ۹۰۰۰ دلار رسیده بود یک سال پیش بود . احساس معامله گران هم طی هفته گذشته و به دلیل انکه بزرگترین مصرف کننده مس جهان یعنی چین ، یک سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد دلاری در پروژه های زیر ساختی را اعلام کرد بهتر از قبل شده بود .

— پس از اعلام بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی امریکا در روز پنج شنبه ، قیمت مس به سقف چهار ماهه خود رسید . عکس العمل ابتدائی مس به بسته محرک بانک مرکزی نوسانی بود ، اما پس از نوسانات به سطوح بالای چهار ماهه رسید . البته بانک مرکزی در بیانیه خود اعلام نمود که اقتصاد بسیار ضعیف است و نیاز به تقویت دارد تا روی پای خود بایستد . قیمت مس در لندن تا ۸۲۰۰ دلار هم بالا رفت . از جمعه گذشته تا به روز پنج شنبه ، مس توانست مقاومت ۷۸۰۰ دلاری و ۸۰۰۰ دلاری را به دلیل اعلام سرمایه گذاری ۱۵۷ میلیارد دلاری چینی ها در پروژه های زیر ساختی ، بشکند و در این قیمتها تثبیت شود .

— قیمت مس پس از اعلام بسته محرک امریکا در روز جمعه ، به بالاترین سطح چهار ماه و نیم گذشته خود رسید . البته این رشد فقط شامل مس نشد ، بلکه دیگر فلزات صنعتی از الومینیوم گرفته تا روی هم به سطوح بالای چند ماه گذشته خود رسیدند . این افزایش قیمت به دلیل کاهش ارزش دلار و هم چنین گسترش ریسک پذیری معامله گران در بازار های مالی بود .

قیمت مس در لندن ، با ۳۰۵ دلار افزایش نسبت به روز پنج شنبه ، به ۸۳۸۰ دلار دست یافت . با افزایش قیمت مس در روز جمعه ، قیمت در طول هفته گذشته ۵ درصد رشد کرد که با احتساب ۵ درصد رشد هفته قبل از ان ، رشد ۱۰ درصدی را در دو هفته تجربه نمود که از ماه نوامبر سال گذشته تا به حال بی سابقه بوده است . البته برخی فعالان بازار نسبت به تثبیت قیمت در این حوالی شک هایی دارند ، زیرا هنوز تقاضای مس چین ضعیف است و بهبودی در ان حاصل نشده است .

نفت خام

— قیمت نفت در روز دوشنبه و در بازار نیویورک ، تقریبا بدون تغییر باقی ماند . معامله گران منتظر بودند تا ببینند ایا بانک مرکزی امریکا اقدامی خواهد نمود یا نه . بانک مرکزی امریکا در روز های چهارشنبه و پنج شنبه جلسه دارد و ممکن است به تصویب بسته محرک اقتصادی دیگری دست بزند که اگر این اتفاق بیافتد ، ارزش دلار امریکا را به شدت کاهش خواهد داد و قیمت طلا و فلزات اساسی و نفت را به شدت افزایش می دهد .

قیمت نفت در بازار نیویورک با ۱۲ سنت افزایش ، به ۹۶ دلار و ۵۴ سنت و قیمت نفت برنت لندن نیز با ۵۶ سنت افزایش ، به ۱۱۴ دلار و ۸۱ سنت رسید . علت افزایش قیمت نفت در بازار اروپا ، انفجار یک سری بمب در عراق و در روز یک شنبه بود که ۳۴ نفر را به کشتن داد . تحلیلگران هم معتقدند که قیمت نفت برنت به دلیل حملات تروریستی عراق با حمایت همراه خواهد بود . در طول روز دو شنبه ، قیمت به میزان یک و یک دهم درصد سقوط داشت و دلایل این کاهش قیمت ، احتمال افزایش بحران بدهی اروپا به دلیل مشکل یونان برای دریافت کمک مالی ، انتظار بازار برای حکم دادگاه المان و انتخابات هلند بود . دادگاه فدرال قانون اساسی المان در مورد معلق کردن بسته کمک ۵۰۰ میلیارد یورویی اداره ثبات اروپا در روز چهارشنبه  تصمیم خواهد گرفت . در همان روز هم انتخاباتی در هلند برگزار خواهد شد . در روز یک شنبه ، امار تولیدات صنعتی چین منتشر شد و به کمترین میزان سه سال اخیر رسید . میزان واردات چین هم با دو و شش دهم درصد کاهش در ماه اگوست مواجه شد ، در حالیکه صاردات این کشور در همین زمان دو و هفت دهم درصد رشد یافته بود .

میزان رشد تولید ناخالص داخلی ژاپن هم در فصل دوم منتشر و نشان داد که کمتر از پیش بینی دولت بوده است . تولید ناخالص داخلی ژاپن به میزان هفت دهم درصد رشد کرد . اقتصاد ایتالیا هم بیش از انچه دولت این کشور گفته بود انقباض یافت و به میزان هشت دهم درصد کوچک تر شد .

— قیمت نفت در روز سه شنبه با بالاترین سطح سه هفته گذشته خود رسید . این افزایش قیمت نفت در روز سه شنبه به دلیل احتمال تزریق بسته محرک اقتصادی جدید توسط بانک مرکزی امریکا به وجود امده بود . تحلیلگران در روز سه شنبه گفتند که قیمت به سمت بالا خواهد رفت نه به دلایل بنیادی ، چرا که از نظر بنیادی ، وضعیت بازار نفت در تعادل است ، بکه به دلیل احتمال افزایش نقدینگی که توسط بانک مرکزی امریکا انجام خواهد شد .

قیمت نفت در بازار نیویورک با ۱۱ سنت افزایش به ۹۶ دلار و ۶۵ سنت رسید و قیمت برنت در لندن هم با ۷ سنت کاهش ، به ۱۱۴ دلار و ۷۴ سنت رسید . سازمان اوپک هم بیانیه ای را منتشر نمود و در مورد اینده بازار نفت پیش بینی های مهمی را انجام داد . در بیانیه عنوان شد که به نظر می رسد عرضه نفت فراوان باشد و کاهش رشد در تقاضای نفت برای سال اینده ، ممکن است شدیدتر از پیش بینی ها باشد ، چرا که وضعیت اقتصاد جهانی بدتر می شود . اوپک پیش بینی نمود که رشد مصرف نفت جهان در سال ۲۰۱۳  ، به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت . هم چنین اوپک پیش بینی نمود که ۱۲ عضو این سازمان طی سال بعد نیاز به پمپاژ ۲۹ و نیم میلیون بشکه نفت در روز دارند که حدود ۲ میلیون بشکه از سطح فعلی تولید نفت اوپک کمتر خواهد بود .

— قیمت نفت نیویورک در روز چهار شنبه به دلیل افزایش غیر منتظره میزان ذخایر نفت امریکا ، پس از شش روز رالی صعودی ، با کاهش مواجه شد . میزان ذخایر نفت امریکا طی هفته گذشته حدود ۲ میلیون بشکه افزایش یافت ، در حالیکه پیش بینی می شد حدود ۳ میلیون بشکه کاهش داشته باشد . البته رای دادگاه قانون اساسی المان باعث شده بود که قیمت نفت در ابتدای روز چهار شنبه با افزایش مواجه گردد .

قیمت نفت با ۱۶ سنت کاهش به ۹۷ دلار در بازار نیویورک رسید . قیمت نفت برنت لندن هم به دلیل رای دادگاه قانون اساسی المان به میزان ۵۶ سنت افزایش یافت و به ۱۱۵ دلار و ۹۶ سنت رسید . دادگاه قانون اساسی المان  گفت که دولت فدرال المان می تواند کمک مالی را به تصویب برساند به شرطی که شامل هشدارهای الزام اوری باشد . هفته گذشته رئیس بانک مرکزی اروپا گفت که اماده خرید نا محدود اوراق قرضه کوتاه مدت کشورهایی است که برای دریافت کمک مالی  ثبت نام کنند .

اما در روز چهارشنبه هم معامله گران در انتظار بودند که ایا از جانب امریکا و چین اقدامات انبساطی برای تحریک اقتصاد رخ خواهد داد یا نه . در روز چهارشنبه اخبار سیاسی هم باعث ایجاد حرکت هایی در بازار شده بود . کریس استیونس ، سفیر امریکا در لیبی و سه امریکائی دیگر در حمله به کنسولگری امریکا در بنغازی کشته شدند . این اعتراضات به دلیل پخش فیلمی از حضرت محمد در امریکا بود . لیبی بزرگترین ذخایر نفت افریقا را دارد و تحلیلگران معتقدند که در شرایط عادی ، این قبیل اتفاقات باعث افزایش قیمت نفت می شود ، اما در این مورد و به دلیل مازاد فراوان نفت در بازار ، هیچ اتفاقی برای قیمت نفت نیافتاد .

— قیمت نفت در روز پنج شنبه به بالاترین سطح چهار ماه گذشته خود رسید . اعلام بسته محرک اقتصادی سوم ، بهانه ای شد تا قیمت نفت به بالا صعود کند ، اگر چه تظاهرات ضد امریکائی در کشورهای خاور میانه هم دلیل دیگر افزایش قیمت نفت بود . بانک مرکزی یک برنامه نا محدود خرید از اوراق بهادار بلند مدت مدت به میزان ۴۰ میلیارد دلار ماهانه را اعلام نمود تا اقتصاد امریکا را برای رشد بیشتر تحریک نموده و بازار کار این کشور را از رخوت در اورد . تحلیل گران این برنامه را باعث افزایش نقدینگی بازار عنوان کردند .

قیمت نفت در بازار نیویورک با یک دلار و ۳۰ سنت افزایش به ۹۸ دلار و ۳۱ سنت رسید . تحلیلگران تکنیکال معتقد بودند که دلیل افزایش قیمت نفت بیشتر تکنیکی است تا بنیادی . در قیمت ۹۷ دلار و ۸۴ سنت ، سطح ۶۱ درصد الگوی فیبوناچی وجود داشت که در روز پنج شنبه شکسته شد . نفت برنت در بازار لندن هم با ۹۴ سنت افزایش به ۱۱۶ دلار و ۹۰ سنت رسید .

در روز پنج شنبه ، بانک مرکزی چشم انداز خود نسبت به بازار کار و رشد اقتصادی را هم بهبود بخشید . چشم انداز بازار کار در گذشته هفت تا هفت و هفت دهم درصد بیکاری تا سال ۲۰۱۴ بود که اکنون به شش و هفت دهم تا هفت و سه دهم درصد کاهش پیدا کرد . تا سال ۲۰۱۵ هم نرخ بیکاری بین سطوح ۶ تا شش و هشت دهم درصد خواهد بود . نرخ رشد اقتصادی هم در سال ۲۰۱۳ به سه درصد و در سال ۲۰۱۴ ، به سه و هشت دهم درصد افزایش خواهد یافت .

— قیمت نفت در روز جمعه به سطوح بالاتری صعود نمود چرا که بسته محرک اقتصادی امریکا ، در مورد اینده تقاضای نفت ، خوش بینی ایجاد کرده بود . این حرکت بانک مرکزی امریکا که در روز پنج شنبه اعلام شد ، پس از اعلام خرید نا محدود داراییهای بلند مدت بانک مرکزی اروپا در ششم سپتامبر اتفاق افتاد . دلیل مهم دیگر افزایش قیمت و رسیدن به سطح ۱۰۰ دلار ، نا ارامی های خاور میانه و شمال افریقا هم بود که می تواند عرضه نفت را با مشکل مواجه نماید .

قیمت نفت در نیویورک با ۶۹ سنت افزایش ، به ۹۹ دلار رسید که از سوم ماه مه تا کنون بی سابقه بوده است . در طول روز جمعه ، قیمت به بالای ۱۰۰ دلار هم رسیده بود . قیمت نفت برنت هم با ۷۸ سنت افزایش ، به ۱۱۶ دلار و ۶۶ سنت رسید . ارزش دلار در برابر یورو هم در این روز به پائین ترین سطح خود از چهارم ماه مه رسید . دلار ضعیف تر باعث می گردد تا دارائی هایی که به دلار سنجیده می شوند با افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت مواجه گردند .

خبر دیگری که در روز جمعه منتشر شد در مورد تولید نفت ایران بود . تولید نفت ایران که سومین تولید کننده بزرگ اوپک می باشد با ۳۵۰ هزار بشکه کاهش در روز ، به دو میلیون و هفتصد و پنجاه هزار بشکه در ماه گذشته رسیده بود . این کمترین میزان تولید نفت از ماه فوریه سال ۱۹۹۰ می باشد .

شاخص های سهام در امریکا

— شاخص بازار های سهام هم در روز جمعه به بالاترین سطوح خود از سال ۲۰۰۷ دست یافتند . این دومین هفته متوالی است که شاخص های سهام در امریکا با رشد مواجه می گردند . در بین صنایع مختلف بازار سهام امریکا ، سهام شرکت های کالایی ، مالی و صنعتی بیشترین رشد را داشتند . شاخص استاندارد اند پور در حدود ۲ درصد و شاخص صنعتی داو جونز هم بیش از دو درصد رشد داشت .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم