دنبال چه می گردی !؟

اسفند ۶, ۱۳۸۹

دنبال چه می گردی !؟

این  روز ها  بازار و شاخص توجه  تمامی فعالان  بازار را  به خود جلب کرده . شاخص در طی این  مدت  یک  رسالت تاریخی را در بر دوش داشت . شاید ما  بورسی ها  هیچ  گاه  فکر نمی کردیم  که  بازار و شاخص برای یک  کشور این  مقدار مهم  باشد . ! شاخص که  باید طرح تحول را حمایت می کرد ، تحریم ها  را  بی اثر جلوه می داد و شرایط اقتصادی را  مثبت نشان میداد و حتی در ۲۲ بهمن  به  ۲۲ هزار رسید . با  تمامی حمایت ها این  رسالت  را پشت  سر گذاشت اما  درست در زمانی که  همه چیز به  اتمام  رسید  ریزش شاخص نیز آغاز شد … ( یا  شاید بهتر بگوئیم ، جشن  تمام  شد و حالا  خستگی  و صندلی های شکسته  باقی مانده )

در این  که  رشد شاخص بسیار سریع  و غیر قابل باور بود  کسی شک  ندارد و در ان  مقطع نیز هشدار های جدی داده  شده  بود  اما  حال  باید از گذشته درس گرفته و به  روز های آتی فکر کنیم  از رویدادهای گذشته درس بگیریم  .

در حال  حاضر پیش بینی روند  شاخص کار دشواری است . اگر در سال گذشته  بازار در ماه های پایانی روند  رو به  رشدی را  داشت  به این  دلیل بود که  فصل مجامع  و ماه های پس از ان به  شدت  تحت  تاثیر مسائل سیاسی بود و فنر جمع  شده  آزاد نشده  بود و ازاد شدن  ان  از بهمن  آغاز شد  . اما دراین  مقطع  شاید منطقی بود که  رفتار و سنت  همیشگی بازار تکرار شود   و بازار در ماه های پایانی سال تا حدودی منفی باشد

بازار در شرایط فعلی در روند  کاهشی قرار گرفته  که عوامل مختلفی در ان  دخیل است  . شاخص نیز هر چه  رشته  بود  پنبه  کرد و با  ریزش به  زیر ۲۲ هزار امد و رویایی که مدت ها  برای آن برنامه  ریزی کرده  بود بر باد  داد  . البته  چاره ای نداشت و باید به این  ریزش تن  میداد چرا  که  ریزش آن اجتناب ناپذیر بود .

اما عواملی که  در شرایط حال حاضر بر بازار موثر بوده و اثرات  انها در روز ها و هفته ای آتی نیز بر بازار موثر است :

۱-به نظر میرسد سیاست از مهم ترین  عواملی است که  بر بازار موثر بوده و روند  کاهشی را  بر بازار تشدید کرده است . شرایط خاص سیاسی کشور است که افزایش تنش را  پس از مدت ها  شاهدیم  . در صورتی که  چشم انداز افزایش تنش در بین  سهامداران  همه گیر شود  نمی توان  بازار را  برای رشد قیمت  تشویق و کنترل کند  .

۲-یکی دیگر از عوامل بسیار مهم  ریزش شاخص را می توان همگام  شدن  بازار با  گزارش های سود سال ۹۰  دانست که  طرح تحول اثر خود را  بر سود شرکت ها  گذاشته و روند کاهشی  را در ان  شاهد  هستیم . هر چند  به نظر میرسد  در طول سال  بعد تعدیل های پی در پی در انتظار این  شرکت ها باشد  و جای نگرانی نیست و روند هر ساله  گزارش دهی شرکت هاست  که این  بار با  طرح تحول کمی این کاهش جدی تر شده .

اما  عامل دیگر که این  ریزش و استراحت  را  منطقی می داند  رشد بی سابقه  و بی توقف اخیر بوده  که این امر ریزش فعلی را منطقی کرده است و گویا  خود  سازمان و دولت نیز تمایل جدی به این  داشته  تا  بازار پس از ان  رشد ،حداقل اصلاحی جدی را  برای کسب انرژی بیشتر برای رشدی بیشتر در پیش گیرد .

عواملی دیگر مانند  نقد کردن  برخی سهامداران  برای شب عید ، بی ثباتی منطقه و بازار های جهانی ، شرایط خاص شرکت ها ور شد پی به ای اخیر  و موارد دیگر باعث بر هم خوردن  موقتی این  نظم شده است  . بلی موقتی … چرا  که  به نظر میرسد شرایط به این شکل باقی نخواهد ماند و در حال حاضر خرید پله ای در قمیت های منفی گزینه  جالب است  .

در جمع  بندی باید گفت  به نظر میرسد با  توجه  به  شرایط و صورت های مالی شرکت ها  شاخص باید به  سمت  رشد سوق پیدا  کند و هدف آن به  سمت  ۲۵ هزار است ( البته در فصل مجامع  ) اما  باید یک  استثنا  را نیز برای آن ذکر کرد که  در دوحالت ممکن است این روند  تغییر کند  . اول به هم ریختگی مسائل سایسی و دیگری شرایط خاص اقتصادی و بی نظمی  اقتصادی  است که  تاثیر اولی بسیار بیشتر از هر عاملی است و اگر بازار بخواهد رشد خود را تداوم  بخشد نیاز به  یک  بستر بی تنش خواهد داشت .

اما  سهامداران  نگران  نباشند چرا  که  بازار تنش های سخت تر ازاین را نیز به  سلامت  پشت  سر گذاشته و روئین تن شده است  .

اگر به نمودار شاخص نگاه کنیم

می بینیم که میانگین ۲۰ روزه به عنوان معتبرترین سطح حمایتی در محدوده ۲۱۶۵۰ واحد قرار دارد چنانچه شاخص بتواند خود را بالای این میانگین تثبیت کند می تواند نشانه برگشت دوباره شاخص به روند رشد باشد و چنانچه شاخص به زیر ۲۱۶۵۰ واحد راه پیدا کند شاید باید منتظر ریزش های بیشتر شاخص باشیم و احتمالا رشد اصلی شاخص در ابتدای فروردین ماه رخ خواهد داد هر چند باید به این نکته توجه داشت که روند شاخص در یک سال اخیر بسیار متفاوت از روند حرکتی بازار بوده است و شاخص در حال حاضر یک معیار بسیار گمراه کننده در جهت ارزیابی شرایط بازار می باشد یقینا شاخص بیش از ۲۱ هزار واحد ریزش بیشتری نخواهد داشت و شاخص جدید جز روند صعودی روند دیگری را در پیش نخواهد داشت اما واقعیتهای بازار سرمایه با تحلیل شاخص دیگر جوابگو نمی باشد و تحلیل شاخص هر صنعت شاید گزینه مناسب تری از تحلیل شاخص کل باشد

جمعه ۶ اسفند ۸۹

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم