بازارهای جهانی در روز هایی که گذشت …

بازارهاي جهاني در روز هايي كه گذشت ...

مرداد ۲۵, ۱۳۹۱
نوید خاندوزی
مشاهده خلاصه
وضعیت  بازار های جهانی در روز های گذشته … 
در روز دوشنبه مروین کینگ رئیس بانک مرکزی انگلستان گفت که به نظر می رسد بحران بدهی اروپا پایان روشنی نداشته باشد . وی اشاره کرد که دولت انگلستان ، باید برای اصلاح سیستم بانکی فشار بیاورد . وی گفت که اگر اقتصاد دنیا رشد نرمالی داشته باشد ، انگاه بهبود اقتصادی در انگلستان اسانتر خواهد بود . اما الان این اتفاق  نمی افتد و رشد پیوسته اقتصاد های نوظهور ارام شده است و بحران اروپا بدون هیچ نشانه روشنی از پایان یافتن ، در حال پیشرفت است . این سخنان رئیس بانک مرکزی چند روز پس از کاهش پیش بینی رشد اقتصادی توسط بانک مرکزی انگلستان صورت گرفت . بانک مرکزی  گفته بود ، چشم انداز اقتصادی به طور غیر معمولی نا مشخص است .
مروین کینگ با اشاره به سختی گرفتن یک مدال طلا در المپیک که به کار سخت چندین ساله احتیاج دارد ، گفت روند بهبود در وضعیت اقتصادی هم همینطور است . وی گفت که عملکرد اقتصاد بریتانیا در بلند مدت به اعمالی مانند اصلاح سیستم بانکی بستگی دارد واگر اصلاح صورت گیرد ، بانکها کمتر به فکر پول دراوردن در کوتاه مدت خواهند بود و به جای ان به فکر ساختن کسب و کار و خدمت به مشتریانشان می افتند .
هم چنین در روز دو شنبه ، رئیس بانک مرکزی شعبه سن فرانسیسکو گفته بود که حالا وقت انجام دور سوم تزریق بسته محرک توسط بانک مرکزی است . وی در توضیح این حرف خود گفت که ارقام نیروی کار ضعیف ، مخارج مصرف کنندگان و میزان رشد تولید ناخالص داخلی ، اعلام می دارد که بانک مرکزی باید دور سوم خرید دارائی ها را انجام دهد . لازم به ذکر است که این عضو بانک مرکزی ، در کمیته بازار  باز دارای حق رای است و سخنان وی نسبت به کسانی که حق رای ندارند ، نافذتر می باشد .
در این روز ارقام تولید ناخالص داخلی ژاپن هم منتشر شد . دولت ژاپن اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی در فصل دوم میلادی به میزان یک و چهار دهم درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است . هم چنین رشد فصل اول ، با بازنگری به پنج و نیم درصد رسید . تحلیلگران در بازار پیش بینی رشد دو و سه دهم درصدی را برای فصل دوم داشتند . این کاهش در رشد اقتصادی ژاپن ، نگرانی ها را نسبت به بحران اقتصاد جهانی تشدید کرد .
هم چنین در روز دو شنبه  کمپانی بانک امریکا پیش بینی رشد اقتصادی سال ۲۰۱۲ چین را کاهش داد و از ۸ درصد قبلی به هفت و هفت دهم درصد رساند . نگرانی از کاهش رشد اقتصادی چین طی چند ماه اخیر باعث سقوط قیمت کالاها و فلزات اساسی زیادی شده است . چین بزرگترین مصرف کننده و تولید کننده بسیاری از فلزات اساسی دنیا است و ضعف اقتصادی این کشور ، ترس از کاهش تقاضا را افزایش می دهد .
ارزش یورو در برابر دلار و ین در روز دو شنبه افزایش یافت . این افزایش ارزش یورو به دلیل فروش اوراق قرضه ایتالیا بود و نگرانی ها در مورد اینکه کشورهای بحران زده قادر به فروش اوراق قرضه خود نیستند از بین رفت . پیش از این که یورو با افزایش ارزش  مواجه گردد ، سخن یکی از اعضای بانک مرکزی اروپا مبنی بر اینکه کمک مالی به اسپانیا و ایتالیا نمی تواند مشکلات این دو کشور را حل نماید ، یورو را با کاهش ارزش  مواجه کرده  بود .
قیمت طلا در روز دو شنبه هم پای کالاهای کشاورزی با کاهش قیمت مواجه شد . این کاهش قیمت طلا و کالاهای دیگر به دلیل افزایش ارزش یورو بود . حجم معاملات طلا کم بود و این در مورد کالاهای کشاورزی همچون گندم ، ذرت و سویا هم صادق بود . سایت بلومبرگ نیز گزارش داد که وزیر کشاورزی فرانسه گفته است که مقامات فرانسه و امریکا قصد برگزاری کنفرانسی در ماه اوت دارند تا در مورد برگزار کردن نشست اضطراری گروه بیست بر سر افزایش اخیر قیمت غلات و سویا و دادن پاسخ مناسب به ان تصمیم بگیرند . انتشار این خبر به قیمت طلا فشار وارد کرد و باعث ضعیف شدن حجم معاملات شد .
اخبار روز سه شنبه
در این روز امار و ارقام مربوط به فلزات اساسی چین منتشر شد . تولید مس تصفیه شده چین در ماه جولای نسبت به ماه گذشته در حدود هفت درصد کاهش پیدا کرد . تولید سنگ اهن هم در ماه جولای نسبت به ماه ژوئن کاهش بیش از هشت درصدی را شاهد بود . تولید نفت خام در ماه جولای نسبت ماه قبل رشد سه و دو دهم درصدی را به خود دیدیو تولید فولاد خام در همین مدت رشد دو و نیم درصد را تجربه  نمود .
 هم چنین اعلام شد که میزان ذخایر سنگ اهن چین در حال افزایش است . میزان این ذخایر در ۲۵ بندر مهم چین در هفته منتهی به ششم اوت با ۴۲۰ هزار تن افزایش نسبت به هفته پیش از ان ، به حدود ۹۹ میلیون تن متریک رسید . شاخص قیمت سنگ اهن شصت و سه و نیم درصد نسبت به هفته قبل بدون تغییر ماند و در ۱۲۲ واحد تثبیت شد . شاخص قیمت سنگ اهن ۵۸ درصد نیز بدون تغییر در سطح ۱۰۲ واحد تثبیت شد . این شاخص طی سال جاری به میزان ۱۴ درصد افت داشته است .
در روز سه شنبه امار رشد اقتصادی المان و فرانسه نیز منتشر شد که در زیر به جزئیات ان پرداخته ایم . هم چنین شاخص خرده فروشی امریکا نیز بهتر از پیش بینی بازار اعلام شد .
مس
قیمت مس در روز دو شنبه  با کاهش مواجه شد . شاخص رشد اقتصادی ژاپن اعلام  شد و نشان داد که رشد این کشور کمتر از انتظارات بوده است . از اغاز ماه مه تا کنون قیمت مس به میان ۱۲ درصد افت کرده است ، چرا که مصرف کنندگان بزرگ این فلز یعنی چین ، اتحادیه اروپا و امریکا ، چشم انداز اقتصادی مثبتی را ندارند . اما انتظار انجام سیاست های انبساطی بیشتر یا بسته های کمک مالی از جانب بانک های مرکزی جهان ، سقوط قیمت مس را محدود نموده و این فلز مهم از اواسط ماه مه تا کنون بین ۷۲۰۰ تا ۷۸۰۰ دلار نوسان می کند . تحلیلگران معتقدند که طی هفته های اینده ، بانک مرکزی چین سیاست انبساطی جدیدی هم چون کاهش ذخایر بانک ها یا نرخ بهره را به اجرا خواهد گذاشت و اسپانیا هم از بانک مرکزی خواهد خواست تا از بازار اوراق قرضه این کشور حمایت کند .
 قیمت مس در بازار لندن با ۹۵ دلار کاهش ۷۳۹۵ رسید . طی هفته گذشته شاخص تورم مصرف کننده چین در دوره سالانه منتشر شد و به پائین ترین سطح سی ماه گذشته خود رسید و تولیدات کارخانه ای ، اهسته ترین رشد را طی سه سال گذشته ثبت نمود . تحلیلگران معتقدند که این امارها بهانه مناسبی برای بانک مرکزی چین است تا دست به اقدامات جدیدی بزند .
قیمت مس در روز سه شنبه  پس از انتشار داده های اقتصادی المان و امریکا با افزایش همراه شد . این اولین افزایش قیمت مس در بازار نیویورک پس از سه روز متوالی کاهش قیمت بود . شاخص خرده فروشی امریکا بهتر از حد انتظار اعلام شد و رشد اقتصادی المان بیشتر از پیش بینی بازار بود .
رشد اقتصادی المان در فصل دوم میلادی بیشتر از پیش بینی دو دهم درصدی بازار بود . تولید ناخالص داخلی المان نسبت به فصل اول به اندازه  سه دهم درصد رشد کرد و رشد تولید ناخالص فصل اول هم نیم درصد بود . تولید ناخالص داخلی فرانسه هم در فصل دوم رشدی نداشت که نسبت به پیش بینی منفی یک دهم درصدی بازار بهتر بود . تحلیلگران معتقدند که اقتصاد المان صادرات محور است و اگر اوضاع اقتصادی خوب باشد ، باعث تقویت رشد اقتصادی المان می گردد و اگر نباشد ، مانند پاشنه اشیل اقتصاد المان است . اگر رشد اقتصادی فصل سوم و چهارم المان ، حتی به صفر هم برسد خوب است چرا که وضعیت شرکای تجاری المان در حالت بحرانی می باشد .
شرکت اعتبار سنجی مودی در ۲۳ جولای چشم انداز رتبه اعتباری المان را کاهش داد . این شرکت دلیل این کاهش را وضعیت بحرانی یونان و احتمال خروج این کشور از ناحیه یورو و هم چنین احتمال احتیاج داشتن کشورهای اسپانیا و ایتالیا به کمک های بیشتر دانست . هم چنین شرکت دایملر که سومین تولید کننده بزرگ خودروهای لوکس در جهان است اعلام کرد که سود فصل دوم این شرکت ۱۳ درصد کاهش یافته است . شرکت فولکس واگن که بزرگترین اتوموبیل ساز اروپا و صاحب برند ا . او . دی نیز می باشد اعلام نمود که رشد سود شرکت به دلیل بحران اروپا اهسته شده است . رشد اقتصادی امریکا هم از دو درصد فصل اول میلادی ، به یک و نیم درصد در فصل دوم رسید . قیمت مس در بازار لندن با سه دهم درصد افزایش به ۷۴۱۶ دلار رسید .
 
نفت خام
تقاضای نفت چین
تقاضای نفت چین به دلیل چشم انداز پیچیده اقتصادی ، نامشخص است . با وجود احتمال انجام اقدامات انبساطی بیشتر از جانب بانک مرکزی چین ، چشم انداز تقاضای نفت چین نامعلوم است . میزان خالص واردات محصولات نفتی به چین و در ماه ژوئن ( دو ماه پیش ) ، به نه میلیون بشکه در روز رسیده بود که کمترین سطح واردات از سپتامبر سال گذشته می باشد . اما پیش بینی های دولت چین برای ماه جولای ( ماه گذشته ) ، رقم نه و دو دهم میلیون بشکه را نشان می دهد . اگر چه دولت چین طی ماه های اخیر اقدام به انجام سیاست های انبساطی مختلف کرده است ، امار و ارقام ماه جولای با کاهش مواجه شد و این عدم اطمینان نسبت به اینده را بیشتر می کند .
 تحلیلگران چینی معتقدند که با وجود اینکه دولت برای تحریک اقتصاد دست به انجام اقداماتی خواهد زد ، اما تقاضای نفت چین به خصوص دو محصول ال پی جی و نفت کوره ( که به وضعیت اب و هوا بستگی دارند ) در ماه اوت ( ماه فعلی ) به پائین ترین سطوح فصلی خود خواهد رسید . مصرف بسیاری از محصولات نفتی به دلیل کاهش رشد اقتصادی چین ، با کاهش مواجه شده است و در بین محصولات مختلف نفتی ، گازوئیل بیشترین کاهش تقاضا را شاهد بوده است زیرا عملیات صنایع سنگین اهسته تر شده است . توفان و هوای بد اخیر هم فعالیت برخی بندرهای چین را مختل کرده است .
یک تحلیلگر دیگر معتقد است که امار و ارقام ضعیف ماه ژوئن ، باعث بیداری مقامات رسمی چین می شود و بانک مرکزی به زودی اقداماتی را برای تحریک اقتصاد انجام خواهد داد . وی پیش بینی نمود که رشد تقاضای محصولات نفتی در فصل سوم میلادی به میزان یک و هشت دهم درصد و در فصل چهارم ، دو و هفت دهم درصد باشد .
فعالان بازار می گویند که با وجود اینکه تقاضای گازوئیل و بنزین و نفت سفید در چین ، مطابق با روند اقتصاد در سطح کلان است ، اما تقاضای نفتا و ال پی جی کمتر از پیش بینی های قبلی بوده است . عمده استفاده ال پی جی به عنوان سوخت خانه ها و سیستم حمل و نقل عمومی می باشد . هم اکنون ۱۰ درصد از کل تقاضای محصولات نفتی چین شامل ال پی جی می شود . اما این محصول نفتی جایگزین ارزانتری به نام ال ان جی هم دارد . تقاضای نفتا هم طی سال جاری ضعیف بوده است . از دلایل عمده ضعف تقاضای این محصول ، کند شدن فعالیت بخش های شیمیائی و پترو شیمی است . پیش بینی می شود که تقاضای نفتا در فصل دوم به میزان ۵ درصد کاهش یابد . واردات اتیلن ارزان از شرق ، احتمالا تولید داخل را کاهش خواهد داد و باعث افت بیشتر تقاضای نفتا خواهد شد .
بازار جهانی نفت
در تحلیلی دیگر، فعالان بازار معتقدند قیمت نفت خام ممکن است به دلیل سرعت گرفتن مقادیر مربوط به ذخایر کشورهای بزرگ مصرف کننده جهان همچون چین و امریکا ، به سمت پائین بلغزد . انتظار می رود قیمت نفت خام برنت به زیر سطح ۱۰۰ دلار برسد زیرا سرعت اضافه شدن به ذخایر انرژی در کشورها طی ۱۴ سال اخیر بی سابقه بوده است . اژانس بین المللی انرژی می گوید :  تولید نفت اوپک از ماه اوریل تا ژوئن ( فصل دوم میلادی ) ، دو و یک دهم میلیون بشکه بیشتر از تقاضای پیش بینی شده  بوده که بزرگترین مازاد تولید فصلی از سال ۱۹۹۸ تا کنون می باشد . تحلیلگران معتقدند که این افزایش تولید کماکان ادامه خواهد داشت و اگر اقتصاد چین به همین وضعیت ادامه دهد ، قیمت نفت به زیر ۹۰ دلار و در نتیجه به زیر ۸۰ دلار خواهد رسید .
البته این افزایش تولید تحت شعاع تحریم نفتی صادرات ایران به رهبری امریکا قرار گرفته است . مرکز تحقیقات انرژی بین الملل نیز گفته است که قیمت نفت برنت تا پایان ماه سپتامبر ( یک ماه و نیم اینده ) به ۹۳ دلار کاهش خواهد یافت و تا پایان سال میلادی به ۸۳ دلار خواهد رسید .
مازاد نفت به کجا می رود ؟
اگر کشورهای غیر اوپکی همچون سوریه ، سودان جنوبی ، یمن ، سودان و نروژ به تولید دوباره چاه های از کار افتاده خود بپردازند ، حدود یک میلیون بشکه نفت به بازار اضافه خواهد شد . در حالیکه اقتصاد جهان در حالت رکود به سر می برد ، اما تنش های سوریه توانسته است که قیمت نفت برنت را به بالای ۱۱۰ دلار برساند . تولید نفت اوپک طی فصل دوم حدود ۳۲ میلیون بشکه در روز بود که در مقایسه با تقاضای پیش بینی شده سازمان که بیست و نه و هشت دهم میلیون بشکه بود ، مازاد بیش از ۲ میلیونی را به جای می گذارد . تنها در سال ۱۹۹۸ مازاد اوپک به بیش از این مقدار رسیده بود و در سطح سه و چهار دهم میلیون بشکه قرار داشت .
بیشتر این مازاد تولید به انبارهای اقتصاد های نوظهور می رود و تنها ۱۵ درصد از این مازاد به انبار کشورهای او.ای.سی.دی برده می شود . این مازاد تولید به ناحیه یورو ( که وارد سومین سال بحران اقتصادی خود شد ) و چین ( که رشد اقتصادیش در شش فصل گذشته کاهش یافته است ) و امریکا ( که نرخ بیکاری ان به یر هشت درصد نرسیده است ) سرازیر می گردد .
صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود گفته است که رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۲ به سه و نیم درصد خواهد رسید . رشد اقتصادی سال ۲۰۱۱ ، سه و نه دهم درصد بود و این شاخص در سال ۲۰۱۰ به اندازه پنج و سه دهم درصد رشد کرده است .
پیشبینی ماه های اینده
قیمت نفت برنت که در ماه ژوئن به زیر سطح ۹۰ دلار رسیده بود ، به دلیل وضع تحریم اتحادیه اروپا بر نفت ایران ، به سمت بالا بازگشت نمود . شرکت سیتی گروپ پیشبینی کرده است که میانگین قیمت نفت برنت طی سه ماه اینده به ۱۰۵ دلار و سپس به ۱۰۰ دلار کاهش خواهد یافت ، چرا که پتاسیل های نزولی ، بیشتر از دلایل صعودی می باشند . بر طبق نظر سنجی بلومبرگ از ۳۶ تحلیلگر ، قیمت نفت برنت در بالای سطح ۱۰۰ دلار خواهد ماند . طبق این نظر سنجی ، قیمت نفت طی فصل سوم ، به ۱۰۶ دلار و طی  فصل چهارم ، به ۱۰۸ دلار خواهد رسید .
قیمت نفت در روزهای دوشنبه و سه شنبه
قیمت نفت برنت در روز دوشنبه به دلیل احتمال افزایش تنش سیاسی در خاورمیانه  و اختلال در عرضه نفت ، به بالاترین سطح سه ماه گذشته خود رسید . قیمت نفت برنت در روز دوشنبه با رشد شش دهم درصدی مواجه شد و به ۱۱۳ دلار و ۶۰ سنت رسید . از زمانی که تحریم نفتی ایران توسط اتحادیه اروپا شروع شده است ، قیمت نفت برنت ۱۷ درصد رشد داشته است . اما قیمت نفت در بازار نیویورک به دلیل کاهش ارزش سهام امریکا ، با کاهش مواجه گشت . از دلایل دیگر کاهش قیمت نفت خام در روز دوشنبه می توان به کاهش رشد اقتصادی ژاپن اشاره کرد .
 قیمت نفت در بازار نیویورک به میزان دو دهم درصد کاهش یافت و به ۹۲  دلار و ۷۳ سنت رسید . از جمله مسائل مهم در این روزهای بازار نفت جهان جهش در تولید نفت عراق می باشد . وزیر انرژی عراق گفته است که تولید نفت این کشور به سه و دو دهم میلیون تن رسیده است و طبق برنامه قبلی تا پایان سال به سه و چهار دهم میلیون تن خواهد رسید . این بیشترین رشد تولید نفت عراق طی بیست سال گذشته است .
قیمت نفت نیویورک در روز سه شنبه و پس از اعلام غیر منتظره ارقام خرده فروشی امریکا ، رشد کرد . این اولین رشد شاخص خرده فروشی پس از چهار ماه کاهش پی در پی ان بوده است . قیمت نفت با هشت دهم درصد افزایش به ۹۳ دلار و ۴۳ سنت رسید . البته امار مربوط به ذخایر نفت نیز منتشر شد و نشان داد که ذخایر طی هفته گذشته در حدود سه میلیون بشکه افزایش داشته است که این امار ، جو منفی را برای قیمت نفت ایجاد نمود .

قیمت نفت برنت هم با افزایش چهار دهم درصدی مواجه شد و به ۱۱۴ دلار و سه سنت رسید . امار خرده فروشی هم رشد هشت دهم درصدی را تجربه نمود که از پیش بینی سه دهم درصدی تحلیلگران بسیار بیشتر بود . در روز سه شنبه امار اقتصادی المان نیز منتشر شد و نشان داد که رشد تولید ناخالص داخلی ان به سه دهم درصد رسیده است که تحلیلگران پیش بینی رشد دو دهم درصدی را داشتند . این امار و ارقامی که از امریکا و اقتصاد های قدرتمند اتحادیه اروپا منتشر شد کمی از نگرانی ها نسبت به کاهش تقاضای انرژی را کاست چرا که امریکا و اتحادیه اروپا روی هم ۳۷ درصد تقاضای انرژی جهان را در سال ۲۰۱۱ در دست داشتند . از دیگر دلایل افزایش قیمت نفت ، افزایش تنش در خاور میانه است که یک سوم تولید نفت جهان را در دست دارد .

اخبار مرتبط

گزارش‌های کدال مرتبط

متاسفانه هیچ گزارشی پیدا نشد

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم