لحظه به لحظه بابازارامروز…(بخش اول)

مرداد ۱۶, ۱۴۰۳

 

 

12:30:04 پایان  بازار و یک  روز خوب و نسبتا فقط کمی نسبتا بهتر داشتیم ولی جو  باز هم منفی بود

۱۲:۲۹:۵۳ اتواگاه هم مثبت است

۱۲:۲۷:۰۹ تابلوی سایپا جالب شده

۱۲:۲۶:۲۶ شاخص کل در آستانه نفوذ به عدد ۲ میلیون واحد.

۱۲:۲۶:۱۸ حتاید در منفی ها شرایط خوبی را دارند

۱۲:۲۴:۲۷ پکرمان  پتایر در بین لاستیکی ها جذاب هستند

۱۲:۲۴:۱۹ کحافظ در بین  کاشی ها گزینه خوبی است

۱۲:۲۴:۱۳ اهرمی ها کمی بهتر شدند

۱۲:۱۸:۵۸ 🔸برخی منابع می گویند تیک‌تاک در ایران رفع فیلتر شد.

۱۲:۱۸:۴۴

شپدیس

📌صادرات ۳۴ میلیون تن محصول پتروشیمی در ۱۴۰۳/ برنامه افزایش ظرفیت صنعت پتروشیمی به ۱۸۶ میلیون تن

حسن عباس‌زاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از پیش‌بینی تولید ۸۳ میلیون تنی و صادرات ۳۴ میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و برنامه‌های توسعه‌ای صنعت تا ۱۰ سال آینده را تشریح کرد و گفت:

🔹متأسفانه یکی از دلایل تکمیل‌نشدن زنجیره ارزش در ایران همین موضوع تولید پایین پروپیلن است، بنابراین باید با استفاده از ظرفیت ۱۶ میلیون تنی موجود متانول، به‌سمت تولید پروپیلن بیشتر حرکت کنیم.

🔹حدود ۶۰ تا ۶۱ طرح پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه به بهره‌برداری خواهد رسید که ۳۵ میلیون تن ظرفیت ایجاد می‌کند. این طرح‌ها هم‌اکنون بیش از ۵۰درصد پیشرفت دارند که نیازمند حدود ۲۴ میلیارد دلار سرمایه هستند.

🔹ظرفیت صنعت پتروشیمی از ۹۶ میلیون تن کنونی به ۱۳۲ میلیون تن در پایان برنامه هفتم توسعه و ۱۸۶ میلیون تن در پایان برنامه هشتم می‌رسد.

۱۲:۱۳:۱۷

هریس برتری‌اش را بر ترامپ بیشتر کرد

🔹براساس اکثر نظرسنجی‌ها، کامالا هریس از زمانی که کارزار انتخاباتی ریاست‌جمهوری را از جو بایدن تحویل گرفته است، از پیشتازی دونالد ترامپ کاسته است.

🔹جدیدترین نظرسنجی مورنینگ‌کانسالت هم نشان می‌دهد هریس با چهار امتیاز از ترامپ پیشی گرفته است.

۱۲:۰۶:۰۴ آسیاتک هم  شرایط خوبی را  گرفته است

۱۲:۰۵:۲۱ امروز هم  بازار با دیروز خیلی فرق نمیکرد

۱۲:۰۵:۱۷ دلار نـــقـدی تهران 💵 ۶۱,۷۵۰ فروش🔴

۱۱:۵۷:۲۶ تا این لحظه ارزش معاملات خرد ۱۳۶۱ میلیارد تومان می باشد.

۱۱:۵۲:۴۰ ارزش سفارشات فروش: ۱۵۰۰ میلیارد
ارزش سفارشات خرید: ۳۰۰ میلیارد

۱۱:۵۱:۴۳

رکورد مصرف شبانه برق شکست

توانیر:
🔹نیاز مصرف برق کشور در شامگاه ۱۴ مرداد به ۷۴ هزار و ۹۶۰ مگاوات رسید که این میزان از آخرین رکورد تقاضای مصرف روزانه سال گذشته که در ۱۵ مردادماه با میزان ۷۳ هزار و ۴۶۷ مگاوات ثبت شده بود فراتر رفت.

🔹این میزان تقاضای مصرف در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۶۹۴۶۷ مگاوات بود، ۵۵۰۰ مگاوات افزایش‌یافته که رشد حدود ۷ درصدی را در میزان تقاضای مصرف شبانه کشور نشان می‌دهد.

۱۱:۴۵:۳۷ دلار فردایی تهران ⏳ ۶۲,۰۰۰ فروش🔴

۱۱:۴۲:۲۷ وتجارت و وبصادر هم شرایط خوبی را دارد

۱۱:۳۵:۱۳

رونمایی از ابعاد جدید کارنامه «جواد اوجی»؛
رکورد عدم النفع تولید پتروشیمی‌ها شکست/ پارسال یک میلیارد دلار تولید پتروشیمی سوخت/ «مهدوی»: تولید پتروشیمی‌ به‌زودی کاملا متوقف می‌شود

💎 «احمد مهدوی» با بیان اینکه عدم النفع تولید پتروشیمی‌ها سال ۱۴۰۱ به دلیل محدودیت‌های و قطع گاز حدود ۷۰۰ میلیون دلار بود، گفت: پارسال عدم النفع ناشی از قطع گاز پتروشیمی‌ها به بیش از یک میلیارد دلار رسید.

💎 دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه با این وضعیت تامین گاز پتروشیمی‌ها به‌زودی شاهد توقف تولید در صنعت پتروشیمی خواهیم بود، تصریح کرد: عدم توسعه بالادستی گاز، تاخیر در اجرای فشارافزایی پارس جنوبی و نبود مشارکت پتروشیمی‌ها در حوزه توسعه بالادستی وضعیت تامین پایدار گاز صنعت پتروشیمی را با چالش‌های کلیدی روبرو کرده است.

۱۱:۲۸:۳۶

ادارات یزد فردا تعطیل شد

استانداری یزد:
🔹با توجه به افزایش نسبی دما، تابش اشعه فرابنفش و کاهش کیفیت هوا، فعالیت همه مراکز دولتی و بانک‌ها در شهرستان یزد، بافق، اردکان، میبد، اشکذر و زارچ (به غیر از مراکز خدمات امدادی و اورژانسی) در روز چهارشنبه (۱۶ مرداد) تعطیل است.

۱۱:۲۶:۱۴ خاور و خپارس میتواند جالب باشد

۱۱:۲۶:۱۱ شنیده میشه خساپا عرضه بلوکی رو خپارس خواهد داشت

۱۱:۱۶:۲۱ نیان هم شرایط خوبی را رقم زده است

۱۱:۱۴:۱۷ دو ساعت از بازار گذشته
ارزش معاملات ۱ همت

۱۱:۱۴:۱۱ دلار فردایی تهران ⏳ ۶۱,۹۰۰ فروش🔴

۱۱:۰۹:۲۵ غدیس هم میتواند جالب باشد

۱۱:۰۸:۵۷ شصدف هم شرایط خوبی را دارد

۱۱:۰۸:۵۴ ثرود مورخ۱۴۰۳.۰۵.۱۶ جلسه هیات مدیره در محل دفتر مرکزی با موضوع بررسی افزایش سرمایه شرکت تشکیل و افزایش سرمایه مزبور از مبلغ ۵۰۰.۰۰۰ میلیون ریال به مبلغ ۱.۲۵۰.۰۰۰ میلیون ریال (خالص افزایش مبلغ۷۵۰.۰۰۰ میلیون ریال معادل ۱۵۰%) از محل سود انباشته به منظور اصلاح ساختار مالی و بهره مندی از مشوق های مالیاتی مورد تایید هیات مدیره قرار گرفت . بدیهی است افزایش سرمایه مزبور منوط به به رعایت کلیه ضوابط و دستورالعمل های مربوطه و اخذ تایید حسابرس و بازرس قانونی شرکت و موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب در مجمع عمومی فوق العاده شرکت خواهد بود .

۱۱:۰۴:۱۷ شایعه شده است بانک ها و احمالا بازار هم  فردا تعطیل است

۱۰:۵۱:۱۵ ایران به اسرائیل اعلام جنگ داد!؟

🔹وزیر خارجه رژیم اسرائیل مدعی شده است که اعلان جنگ را ایران از طریق وزیر خارجه مجارستان به رژیم اسرائیل اعلام کرده است!

۱۰:۵۱:۰۶ ناوشکن‌های آمریکایی از خلیج عمان به دریای سرخ فرستاده شدند

🔹هر ۲ ناوشکن دارای موشک‌های هدایت شونده کلاس آرلی برک و قادر به انجام انواع ماموریت‌های تهاجمی و دفاعی هستند./ایسنا

۱۰:۴۵:۵۶ تیم امنیتی کاخ سفید به بایدن و هریس گفته‌اند که مشخص نیست چه زمانی ایران + حزب‌الله احتمالا به اسرائیل حمله می‌کند.

۱۰:۳۹:۰۵ گروه پتروشیمی امروز شرایط خوب و بهتری را دارند

۱۰:۳۸:۵۱ کوثر هم شرایط خوبی را دارد خوب افت کرد  با  ۴۰۰  ریال سود قیمت خوبی دارد

۱۰:۳۶:۴۶ بخش دوم  هم نداریم و با همین دست فرمان میرویم

۱۰:۳۲:۱۳

کاهش تورم تولید؛ نشانه‌ای برای کاهش تورم مصرف در آینده

🔹 «دنیای اقتصاد» نوشت:

🔹بانک مرکزی آمارهای جدیدی از تورم مصرف و تولید منتشر کرده است. تورم نقطه به نقطه تولیدکننده از ۳۲ درصد در تیر ۱۴۰۲ به ۲۵ درصد در تیر ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

🔹این کاهش در سه ماه اخیر متوقف شده و بر تورم مصرف‌کننده نیز اثر گذاشته است. تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده از ۳۹.۴ درصد در تیر ۱۴۰۲ به ۳۲.۲ درصد در تیر ۱۴۰۳ کاهش یافته، اما در سه ماه اخیر روند افزایشی داشته است.

🔹تورم ماهانه تولیدکننده در خرداد به ۶.۳ درصد رسید که بالاترین میزان در ۲۶ ماه اخیر بود.

🔺کاهش نوسانات ارزی از سال ۱۴۰۰ و بازگشت ثبات به نرخ ارز توسط بانک مرکزی، منجر به کاهش هزینه‌های تولید و کاهش تورم نقطه به نقطه تولیدکننده شده است.

🔹تورم مصرف‌کننده از اردیبهشت ۱۴۰۲ به ۵۵.۵ درصد رسید و سپس با ثبات نسبی نرخ ارز و کاهش رشد نقدینگی، روند نزولی گرفت، اما در سه ماه اخیر دوباره افزایشی شده است.

⚠️ تورم تولیدکننده به عنوان “تورم پیش‌نگر” عمل می‌کند و تغییرات آن نشان‌دهنده تحولات آتی در تورم مصرف‌کننده است. پیش‌بینی می‌شود تورم مصرف‌کننده نیز در ماه‌های آتی کاهش یابد.

۱۰:۲۸:۴۳ ختراک هم خوب مثبت  شده است

۱۰:۲۸:۳۴ گلدیرا هم  صف خرید است و خوب پیش رفته است

۱۰:۲۴:۵۲ زفکا هم بعد از اصلاح جالب شده است

۱۰:۱۷:۰۱ خودرو  با فشار فروش باز شد

۱۰:۱۶:۴۷

ترامپ: آمریکا نباید بیت کوین‌های خود را بفروشد

🔹 دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در مصاحبه‌ای، به دولت فعلی هشدار داد که دارایی‌های بیت کوین (BTC) کشور را نفروشد.

🔹او تأکید کرد اگر آمریکا در زمینه ارزهای دیجیتال نوآوری نکند، کشورهای دیگر پیشی خواهند گرفت.

🔹 ترامپ به پیشرفت‌های چین در حوزه ارزهای دیجیتال و هوش مصنوعی اشاره کرد.

🔹او همچنین از صنعت بیت کوین تمجید نمود و بر اهمیت تولید انرژی برای استخراج بیت کوین و هوش مصنوعی تأکید کرد. / اخبارفوری ارزدیجیتال

۱۰:۰۵:۰۹

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه شد.

◀️محمدحسین رحمتی، دکترای اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران، مدیرکل سابق اقتصاد کلان سازمان برنامه و معاون سابق اقتصادی شورای رقابت به عنوان معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه انتخاب شد.

۰۹:۵۴:۴۲ پیشنهاد به دولت جدید: اولویت حل مسئله تخصیص ارز برای صنایع

کیارش مهرانی، معاون مالی و اقتصادی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به اینکه پروژه‌های معدنی و فولادی همچون احداث واحد کنسانتره‌سازی، گندله‌سازی، ذوب و احیا عمدتاً پروژه‌های حداقل ۳ ساله هستند، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی در «ومعادن» انجام شد که طبق این برنامه‌ریزی سود ۱.۱ میلیارد دلاری در افق ۱۴۰۶ برای شرکت پیش‌بینی شده است. تمامی پروژه‌های ما در این افق به بهره‌برداری رسیده‌اند و سودآوری آن در کارنامه شرکت مشخص خواهد شد.

۰۹:۴۹:۰۹ این اظهار نظر هم جالب بود

تدابیر جدید شورای عالی بورس برای اهالی بازار سرمایه/دست دولت را از جیب شرکت‌ها کوتاه می‌کنیم

هادی محمدپور ناظر جدید مجلس در شورا عالی بورس:

🔵وزیر اقتصاد دولت چهاردهم حتما باید شرح برنامه خود را در کمیسیون اقتصادی مجلس انجام دهد که همین مساله قرابت خوبی بین ناظران مجلس و رئیس شورا یعنی وزیر اقتصاد ایجاد خواهد کرد.

🔵در درجه اول، نظارت دقیق بر سازمان بورس که وظیفه ذاتی شورا نیز هست را در دستور کار قرار داده و به جد پیگیری می‌کنیم. از سوی دیگر حفظ سرمایه در گردش سهامداران و قدرت نقدشوندگی آن‌ها نیز باید مورد توجه قرارگیرد.

🔵منکر این نمی‌شویم که برخی IPOها ضابطه کاملی برای ورود به بورس نداشتند؛ اما وارد شدند؛ اتفاقی که کمتر به آن پرداخته شده، اما اثرات آن، اعتماد سهامداران را هدف قرار داد؛

🔵تا جایی که می‌توانیم، دست دولت را از جیب شرکت‌ها کوتاه خواهیم کرد؛ اقدامی که صراحتا همسو با قانون هفتم توسعه بوده که حذف قیمت‌گذاری دستوری از آن اقداماتی است که هم در کمیسیون مجلس و هم در شورا عالی بورس به آن خواهیم پرداخت./اقتصادآنلاین

۰۹:۳۸:۵۶ شرکت مپنا ۵ پروژه در دستور کار دارد که مجموع ظرفیت آب سرد کن های در حال احداث ۱۱۷۵۰ متر مکعب در روز است. مجموعه ظرفیت پروژه های در حال احداث داخلی ۹۴۴۶ مگا وات است

۰۹:۳۲:۱۴ نیویورک تایمز از تجهیز ایران به رادارها و پدافند هوایی پیشرفته روسی خبر داد

🔹روزنامه امریکایی نیویورک تایمز مدعی شد تهران به منظور کسب آمادگی برای جنگ احتمالی با اسرائیل، از روسیه درخواست سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته کرده است.

۰۹:۲۸:۱۱

شروع بازار با شاخص مثبت آغاز شد.

🔻در شرایطی که حدود ۷۰ درصد نمادها در محدوده منفی معامله می شوند و ۲۵ درصد بازار در بازه اکنون صف فروش است

۰۹:۲۴:۰۲ بانک مرکزی ژاپن در یک مداخله بزرگ حمایتی نه تنها جلو ادامه ریزش بازار سهام رو گرفت بلکه کل ریزش بازار طی یک روز پس گرفته شد
مقایسه کنید با رفتار بانک مرکزی بی پول ما و سرکوب بازار سهام با افزایش بیسابقه نرخ بهره و لجبازی تمام عیار در برابر منتقدین و دلسوزان .

۰۹:۱۸:۲۶

علی اصغر مشهدی‌زاده گفت: مبلغ فروش از دست رفته فولاد خوزستان در بهار امسال، تحت تاثیر این عامل، حدود ۱۹ هزار میلیارد ریال بوده است.

🔺مقدار تولید از دست رفته شمش، متاثر از اعمال محدودیت مصرف انرژی، در سه ماه نخست سال جاری، ۸۵ هزار تن (مدت مشابه سال گذشته ۲۹ هزار تن) و در کل سال ۱۴۰۲ مقدار ۵۹۳ هزار تن (مدت مشابه سال ۱۴۰۱ مقدار ۳۴۴ هزار تن) بوده است.

۰۹:۱۷:۵۷ موج دوباره منفی شد

۰۹:۱۵:۴۲  امروز یکی در میان شده بازار و فشار فروش انچنانی ندارد ولی جو هم خوب نیست

۰۹:۱۵:۰۴ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: پاسخ ایران همه جانبه و چند بعدی خواهد بود و ما به گونه ای پاسخ خواهیم داد که در تاریخ جاودانه شود.

۰۹:۰۹:۱۵ شاخص لب مرز ۲ میلیون واحد است

۰۹:۰۶:۳۶ شستا صف خرید شد

۰۹:۰۶:۲۲

واکنش پنتاگون به حمله به پایگاه «عین‌الاسد»

🔹وزیر دفاع آمریکا در واکنش به حمله شامگاه دوشنبه به پایگاه «عین‌الاسد» که محل استقرار اشغالگران آمریکایی در عراق است، آن را «تشدید خطرناک تنش» از سوی ایران و «گروه‌های نیابتی» این کشور خواند

۰۹:۰۳:۰۰ وتجارت هم  شرایط خوبی را دارد در بین بانکی ها

۰۹:۰۲:۱۶ غپینو  و صف فروش عجیب

۰۹:۰۰:۴۷  بازار منفی نیست ولی مثبت خاصی هم نیست و بیشتر سردرگم است

۰۹:۰۰:۴۳

کامالا هریس «رسما» نامزد حزب دموکرات آمریکا شد

🔹«کامالا هریس» پس از یک رای‌گیری مجازی پنج روزه توسط نمایندگان کنوانسیون حزب دموکرات که دوشنبه شب به پایان رسید، رسما نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ شد.

🔹نامزدی او اواخر همین ماه در کنوانسیون حزبی در شیگاگو هم بار دیگر به تایید خواهد رسید.

۰۸:۵۷:۴۰

نیویورک تایمز از تجهیز ایران به رادارها و پدافند هوایی پیشرفته روسی خبر داد

🔹روزنامه امریکایی نیویورک تایمز مدعی شد تهران به منظور کسب آمادگی برای جنگ احتمالی با اسرائیل، از روسیه درخواست سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته کرده است.

۰۸:۵۲:۳۴ ادامه جابجایی های بلوکی بر روی  خساپا و افزایش سهم مجموعه کرمان موتور

۰۸:۴۷:۵۴ خپارس میتواند در این  قیمت ها بهتر باشد

۰۸:۴۷:۵۰ نرخ  نیما ۴۴۴۹۲۳ ریال در ۱۶ مرداد

۰۸:۳۸:۱۷خریدهای بلوکی سریالی سنگین کرمان موتور در سایپا

کرمان موتور امروز ۱.۸ میلیارد برگه سهم دیگر را به صورت بلوکی خرید و تعداد سهم خود را در نماد سایپا به ۱۲ میلیارد رساند

۰۸:۳۴:۱۵

پیروزی احتمالی ترامپ در این انتخابات، چهره متفاوتی از وی را در محیط منطقه‌ای و سیاست بین‌الملل منعکس می‌سازد.

✍️ ترامپ در این دوره از رقابت‌ها، ادبیات و نشانه‌هایی را به‌کار گرفته که مبتنی بر موازنه‌گرایی منطقه‌ای و بین المللی است.

✍️ هرگونه موازنه‌گرایی می‌تواند سطح جدیدی از کنش ارتباطی در روابط متقابل کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی را به‌وجود آورد.

✍️ ترامپ با هسته‌ای شدن ایران به مفهوم نظامی و آنکه سلاح هسته‌ای را تولید کند، مخالف است؛ اما در مورد ایرانی که از قابلیت‌های اولیه برای تامین نیازهای صنعتی و فنی در حوزه هسته‌ای برخوردار است، چاره‌ای جز پذیرش نخواهد داشت.

✍️ به عبارت دیگر ادبیات و قالب‌های مفهومی ترامپ به‌گونه‌ای نیست که تهدیدات امنیتی شدید و جدیدی را برای ایران مطرح کند.

✍️ در نگرش ترامپ۲۰۲۴، هرگونه توازن در امنیت و قدرت منطقه‌ای مازاد امنیتی بیشتری را برای آمریکا به‌وجود می‌آورد.

✍️ ترامپ به ضرورت‌های موازنه جدید منطقه‌ای بر اساس نقش‌یابی ایران توجه داشته و از انگیزه لازم برای اقدامات تهاجمی جدید در برابر ایران، برخوردار نخواهد بود.

✍️ او نه‌تنها با تداوم جنگ اوکراین مخالفت است، بلکه هرگونه جنگ و چالشی در محیط منطقه‌ای ایران را برای منافع، امنیت، اعتبار و اقتدار آمریکا چالش‌ساز می‌داند.

✍️ اگر تاکنون آمریکا تلاش داشت تا موازنه یک مرکزی را در خلیج‌فارس و جنوب غرب آسیا پیگیری کند، شکل جدیدی از موازنه در حال ظهور است که به موجب آن روسیه و چین قادر خواهند بود تا زمینه حل و فصل چالش‌های امنیتی منطقه‌ای را در دستور کار قرار دهند و از این طریق به رویکرد و سیاست‌های موازنه‌ساز آمریکا کمک کنند.

✍️ آمریکای دوران ترامپ از ژانویه۲۰۲۵ به هیچ وجه پرمخاطره‌تر از آمریکای کامالا هریس نخواهد بود.

✍️ ترامپ تلاش خواهد داشت تا سطح جدیدی از موازنه با قدرت‌های بزرگ را در دستور کار قرار دهد.

✍️ طبیعی است که در این شرایط بازیگران منطقه‌ای همانند ایران نیز از سازوکارهای کنش تعاملی بهره گرفته‌اند و ضریب امنیت و احساس کنش همکاری‌جویانه آنان بیشتر و موثرتر خواهد بود.

۰۸:۳۴:۱۰ سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: اطلاعات آمریکا در برآورد زمان و شکل حمله ایران در پاسخ به ترور هنیه با مشکل مواجه است/العالم

۰۸:۳۳:۴۳

خراسان: پاسخ به ترور شهید هنیه، موشک نیست !پاسخ باید تروری هم وزن باشد!

روزنامه اصولگرای خراسان نوشت:

🔹 اگر جمهوری اسلامی ایران این تصور را برای جامعه جهانی بسازد که تنها یک ابزار به نام موشک را در اختیار دارد این مسئله به خواسته اصلی آن ها برای فشارهای بین المللی تبدیل می شود و با استفاده مکرر از این ابزار ممکن است فناوری های جدیدی در راستای رهگیری و بی اثرسازی آن استفاده شود

🔹پاسخ جمهوری اسلامی ایران قطعی است اما آن را نه فشار افکار عمومی داخلی یا خارجی بلکه منافع ملی و منافع جبهه مقاومت تعیین خواهد کرد. این که این پاسخ از چه جنسی خواهد بود در اختیار فرماندهان نظامی کشور است که مشتمل بر عملیات در خاک سرزمین های اشغالی، عملیات سایبری گسترده، عملیات استشهادی، عملیات ترکیبی در جبهه شمالی و جنوبی و…است.

🔹 شرایط کنونی بهترین زمان برای خروج وضعیت دفاعی محور مقاومت به وضعیت فعال در عملیات های جنگ اطلاعاتی است. همان طور که پاسخ موشک در سفارت، موشکی بود، پاسخ به ترور حاج اسماعیل، تروری است هم وزن. باید هر چه زودتر محور مقاومت را از اعتیاد به موشک و پهپاد نجات داد و ظرفیت‌های جدید فرماندهان محور مقاومت را به نظاره نشست.

۰۸:۳۲:۰۱

صعود برنت به ۷۷ دلار

🔺پایان معاملات روز گذشته با ۷۶ دلار و ۳ سنت

🔺 قیمت این لحظه برنت: ۷۷,۳۱ دلار

🔺 نفت آمریکا: ۷۴,۱۱ دلار

۰۸:۳۱:۴۶ مدیرعامل  شستا: اگر تصمیم به فروش دارید، ۱۰۰ درصد ضرر می‌کنید.

۰۸:۳۰:۴۵ نوبت به پارس‌خودرو رسید؟
دنیای اقتصاد : ۲۸سال از اولین فرمان و دوسال‌ونیم از دومین فرمان واگذاری سهام پارس‌خودرو می‌گذرد. این در شرایطی است که طی این سال‌ها اقدام عملی برای خصوصی‌سازی این شرکت صورت نگرفته است. حالا برخی اخبارغیررسمی از شروعی دیگر برای واگذاری قدیمی‌ترین خودروساز کشور حکایت دارد.
واگذاری سهام اصلی خودروسازی همچون سهام‌های تودلی، در کلاف سردرگم بی‌تدبیری‌ها گرفتار شده است. اگر چه واگذاری سهام دولتی خودرو در فرامین هشت‌گانه رئیس‌جمهور فقید دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفته بود، با‌این‌حال با گذشت دو سال و نیم از فرمان مذکور، قدم مثبتی در راستای خصوصی‌سازی یا حتی واگذاری شرکت‌های تابعه برداشته نشده است. در بند ۸ و آخرین فرمان هشت‌گانه رئیسی آمده است که «واگذاری مدیریت دولتی شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا حداکثر ظرف ۶ ماه آینده به بخش غیر‌دولتی تعیین تکلیف شود». فرصت ۶ماهه حالا تبدیل به معطلی دو‌سال‌و اندی این فرمان شده و خبری از واگذاری سهام نیست.

چند روزی است که اخبار ضد‌ونقیضی از واگذاری یکی از شرکت‌های تابعه سایپا که سومین شرکت بزرگ خودروساز نیز هست، به گوش می‌رسد و اینکه قرار است به‌زودی سهام پارس خودرو واگذار شود. این خبر از دو جهت مورد تایید یا تکذیب قرار می‌گیرد.

اینکه می‌گوییم ممکن است خبر مذکور تایید شود ازاین‌روست که در راستای مصوبات اورژانسی دولت سیزدهم که خواهان به «نام زدن» برخی اقدامات بزرگ در حوزه‌های مختلف از‌جمله خودرو است، این خبر می‌تواند صحت داشته باشد. همچون تصویب آیین‌نامه اجرایی خودروهای دست‌دوم که در آخرین روزهای عمر این دولت به سرانجام رسید و پس از معطلی یک سال و نیمه بالاخره در مورد آن تصمیم‌گیری شد. بنابراین این امکان وجود دارد که واگذاری سهام خودروسازان که طی یک دهه گذشته به طور جدی مطرح بوده اما سرانجامی نداشته، توسط مسوولان دولت سیزدهم و دولت چهاردهم اجرایی شود. اما اینکه عنوان می‌شود شاید خبر مذکور خیلی مورد تایید نباشد، از این روست که دولت چهاردهم رسما فعالیت خود را آغاز کرده و ممکن نیست که قبل از چیدمان مقدمات واگذاری، مسوولان دولت سیزدهم به‌سرعت زمینه واگذاری پارس‌خودرو را چیده باشند.

دنیای اقتصاد : ۲۸سال از اولین فرمان و دوسال‌ونیم از دومین فرمان واگذاری سهام پارس‌خودرو می‌گذرد. این در شرایطی است که طی این سال‌ها اقدام عملی برای خصوصی‌سازی این شرکت صورت نگرفته است. حالا برخی اخبارغیررسمی از شروعی دیگر برای واگذاری قدیمی‌ترین خودروساز کشور حکایت دارد.
نوبت به پارس‌خودرو رسید؟
واگذاری سهام اصلی خودروسازی همچون سهام‌های تودلی، در کلاف سردرگم بی‌تدبیری‌ها گرفتار شده است. اگر چه واگذاری سهام دولتی خودرو در فرامین هشت‌گانه رئیس‌جمهور فقید دولت سیزدهم مورد تاکید قرار گرفته بود، با‌این‌حال با گذشت دو سال و نیم از فرمان مذکور، قدم مثبتی در راستای خصوصی‌سازی یا حتی واگذاری شرکت‌های تابعه برداشته نشده است. در بند ۸ و آخرین فرمان هشت‌گانه رئیسی آمده است که «واگذاری مدیریت دولتی شرکت‌های خودروسازی ایران خودرو و سایپا حداکثر ظرف ۶ ماه آینده به بخش غیر‌دولتی تعیین تکلیف شود». فرصت ۶ماهه حالا تبدیل به معطلی دو‌سال‌و اندی این فرمان شده و خبری از واگذاری سهام نیست.

چند روزی است که اخبار ضد‌ونقیضی از واگذاری یکی از شرکت‌های تابعه سایپا که سومین شرکت بزرگ خودروساز نیز هست، به گوش می‌رسد و اینکه قرار است به‌زودی سهام پارس خودرو واگذار شود. این خبر از دو جهت مورد تایید یا تکذیب قرار می‌گیرد.

اینکه می‌گوییم ممکن است خبر مذکور تایید شود ازاین‌روست که در راستای مصوبات اورژانسی دولت سیزدهم که خواهان به «نام زدن» برخی اقدامات بزرگ در حوزه‌های مختلف از‌جمله خودرو است، این خبر می‌تواند صحت داشته باشد. همچون تصویب آیین‌نامه اجرایی خودروهای دست‌دوم که در آخرین روزهای عمر این دولت به سرانجام رسید و پس از معطلی یک سال و نیمه بالاخره در مورد آن تصمیم‌گیری شد. بنابراین این امکان وجود دارد که واگذاری سهام خودروسازان که طی یک دهه گذشته به طور جدی مطرح بوده اما سرانجامی نداشته، توسط مسوولان دولت سیزدهم و دولت چهاردهم اجرایی شود. اما اینکه عنوان می‌شود شاید خبر مذکور خیلی مورد تایید نباشد، از این روست که دولت چهاردهم رسما فعالیت خود را آغاز کرده و ممکن نیست که قبل از چیدمان مقدمات واگذاری، مسوولان دولت سیزدهم به‌سرعت زمینه واگذاری پارس‌خودرو را چیده باشند.

در هر صورت برخی از منابع غیررسمی روز گذشته در شرایطی خبر از واگذاری سهام شرکت پارس‌خودرو دادند که به نظر می‌رسد سازمان خصوصی‌سازی به‌جد به دنبال فرمانی است که رئیس‌جمهور فقید آن را اسفند سال ۱۴۰۰ اعلام کرد. هر چند از فرامین هشت‌گانه، تنها حذف قرعه‌کشی از سامانه یکپارچه خودرو عملی شد و هیچ‌یک از بندهایی که رئیس‌جمهور فقید آن را ابلاغ کرد سرانجامی پیدا نکرد، اما آمارسازی برای اجرای فرامین هنوز داغ داغ است.

درحال حاضر آمارسازی و بزرگ‌نمایی اقداماتی که قرار بر اجرای آن بوده اما در آنها توفیقی حاصل نشده به رویه مسوولان دولت پیشین تبدیل شده است، به‌طوری‌که خبرگزاری‌های حامی و رسمی دولت سیزدهم، بیش از یک ماه است که گزارش عملکرد وزارتخانه‌ها و مسوولان دولتی را با آب و تاب فراوان منتشر می‌کنند. با این شرایط به نظر می‌رسد اخبار مربوط به واگذاری سهام پارس‌خودرو نیز در زمره اخبار برجسته مسوولان دولت قبل باشد، اما ظاهرا قصدی برای انجام آن نیست.

چرا پارس‌خودرو؟
هر زمان که خبر از واگذاری سهام خودروسازان می‌شود، سهام پارس‌خودرو در صف اول واگذاری‌ها قرار می‌گیرد. جالب است بدانید ‌اجازه واگذاری شرکت پارس‌خودرو در سال ۱۳۷۵ داده شده است؛ با‌این‌حال با گذشت ۲۸ سال هنوز سهام این شرکت تابعه گروه صنعتی سایپا واگذار نشده است.

در سال ۷۵ هیات دولت وقت به وزرای اقتصاد و صمت مجوز داد که سهام شرکت پارس‌خودرو را واگذار کنند. در این مصوبه آمده است که ‌وزارت صنایع (‌سازمان صنایع ملی ایران) مجاز است نسبت به واگذاری شرکت پارس‌خودرو از طریق سهام شرکت مذکور در بورس اقدام کند.

هر چند این واگذاری انجام نشد با‌این‌حال در آذرماه ۱۴۰۱ مجوز دیگری در این زمینه صادر شد. این مجوز در راستای فرمان هشت‌گانه خودرویی رئیس‌جمهور فقید صادر شد و وزارت صمت نیز درخواست آن را داد.

در راستای دستور واگذاری سهام این شرکت، چنین عنوان می‌شد که به دلیل اینکه پارس‌خودرو سهام مستقیم دولت محسوب نمی‌شود، هیات‌مدیره و مجمع شرکت سایپا برای نحوه واگذاری و ارزش‌گذاری آن تصمیم می‌گیرند. همان‌طور که عنوان شد، وزیر صمت وقت (فاطمی‌امین) تقاضای صدور مجوز شرکت پارس خودرو از زیرمجموعه‌های شرکت سایپا را داده بود. با‌این‌حال شرط واگذاری سهام شرکت مذکور، حذف قیمت‌گذاری دستوری عنوان شد. شرطی که تاکنون اجرایی نشده و به مانع اصلی واگذاری سهام خودروسازان تبدیل شده است.

هما‌ن‌طور که مشخص است واگذاری سهام پارس‌خودرو با دیگر شرکت‌های تابعه خودروسازان متفاوت است، چرا که پارس‌خودرو سهام مستقیم دولت محسوب نمی‌شود اما دیگر سهام‌ تودلی به‌نوعی تعیین تکلیف سهام‌ دولتی است.

در هر صورت در راستای واگذاری سهام پارس‌خودرو در سال ۱۴۰۱ ظاهرا وزارت صمت اصرار زیادی به واگذاری سهام دولت داشته به‌طوری‌که حتی حاضر به دادن تعهداتی در این زمینه شده بود. بر این اساس تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان خصوصی‌سازی، سازمان نوسازی و گسترش صنایع و معاونت صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت امضا شده است. اما مفاد این تفاهم‌نامه چه بوده است؟

مطابق این تفاهم‌نامه باید تا پایان بهمن‌ماه همان سال (۱۴۰۱)، استراتژی توسعه صنعتی صنعت خودرو با افق ۱۰ساله به صورت رسمی منتشر شود تا همه نقش‌آفرینان این صنعت از چشم‌انداز این صنعت و قابل پیش‌بینی بودن متغیرهای آن مطمئن شوند و تمامی محصولات ایران‌خودرو و سایپا تا پایان سال از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شوند. همچنین واگذاری سهام تودلی دو شرکت تا پایان سال به سرانجام برسد. بدین‌ترتیب با توجه به عقد این تفاهم‌نامه مجوز واگذاری پارس‌خودرو از زیرمجموعه‌های شرکت سایپا توسط سازمان خصوصی‌سازی صادر شده است.

در انتها تاکید شده بود که هیات‌مدیره و مجمع شرکت سایپا برای نحوه واگذاری و ارزش‌گذاری آن باید تصمیم بگیرند. حالا در مرداد‌ماه ۱۴۰۳ هیچ اتفاقی رخ نداده و نه استراتژی‌ تدوین شده، نه قیمت تعیین‌تکلیف شده و نه سهام‌ تودلی خودروسازان به سرانجامی رسیده است. بنابراین واگذاری سهام پارس‌خودرو در شرایط بلاتکلیفی‌ است که شاید چندان به صلاح نباشد.

فروش برای تامین نقدینگی
آمارهای ارائه‌شده از سوی خودروسازان بابت زیان انباشته و همچنین افت تولید خودرو بیانگر این موضوع است که نقدینگی در این شرکت‌ها با چالش همراه است. اگر چه عنوان می‌شود که خودروسازان در انتظار اصلاح قیمت خودرو هستند تا تولید و عرضه را افزایش دهند اما این دلیل نمی‌تواند مهم‌ترین دلیل افت تولید در شرکت‌های خودروساز باشد.

در این بین در یک دهه گذشته فروش سهام خودروسازی یا شرکت‌های تابعه که اغلب نیز زیان‌ده هستند، در زمره پیشنهادهایی برای تامین نقدینگی در شرکت‌های خودروساز بوده است. اما شرکت‌های خودروساز در هر مقطعی از فروش این شرکت‌ها شانه خالی کرده‌اند و بر حفظ آنها بیشتر اصرار داشته‌اند. فروش پارس خودرو نیز یکی از مسیرهای تامین نقدینگی برای شرکت سایپا بوده و حتی این شرکت موظف بوده که برای نحوه واگذاری و ارزش‌گذاری آن تصمیم بگیرد که ظاهرا تمایلی به انجام این کار نبوده است.

اما در کنار خودروسازان، وزارت صمت کنونی بر سر اینکه چه کسی خریدار سهام باشد، نتوانسته برای فروش سهام تولید‌کنندگان تصمیم نهایی بگیرد.

عباس علی‌آبادی، وزیر صمت، چندی پیش در این زمینه توضیحاتی ارائه کرد و گفت واگذاری سهام باید با انتخاب خریدار اصلح باشد؛ خریداری که وی مشخصاتی از آن ارائه نکرده است.

در هر صورت به نظر می‌رسد در صورت آمادگی برای فروش سهام پارس‌خودرو، برخی شرکت‌های مرتبط یا غیرمرتبط با خودروسازی از حالا خود را برای خرید سهام آماده کرده‌اند. هرچند برای خرید سهام خودروسازان بزرگ، شرکت‌های قطعه‌سازی و شرکت‌های مرتبط پیش‌قدم شدند اما برای پارس‌خودرو شنیده می‌شود که برخی از شرکت‌های تابعه آستان قدس رضوی یا زرماکارون برای خرید این شرکت تابعه گروه صنعتی سایپا پیش‌قدم شده‌اند.

۰۸:۳۰:۱۴ روند دلاری ارزش بازار ” سرمایه گذاری تامین اجتماعی ”

نسبت قیمت امروز به میانگین : ۰.۵۰ ( ۵۰٪ کمتر از میانگین )

سقف ارزش دلاری : تابستان ۱۳۹۹
کف ارزش دلاری : امروز

شستا در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ با ارزش بازار ۴.۳ میلیارد دلاری عرضه اولیه شده بود .

ارزش دلاری شستا نسبت به ابتدای سال حدود ۱۶٪ کاهش داشته است .

کانال تحلیل کاربردی بورس

۰۸:۳۰:۰۵ با افزایش نگرانی در خصوص رشد اقتصای چین، نرخ بهره اوراق دولتی این کشور به کمترین مقدار تاریخی خودش رسیده است.

سبدگردان مانی

۰۸:۲۹:۲۷ دو منبع آگاه ایرانی می‌گویند روسیه انتقال سامانه‌های راداری و پدافندی پیشرفته به ایران را آغاز کرده است./نیویورک‌تایمز۰۸:۲۹:۲۹

۰۸:۲۸:۱۲ بورس ژاپن هرچی ریخته بود رو پس گرفت!

برای همینه که میگیم ما هیچیمون شبیه بازارهای جهانی نیست مقایسه نکنید

۰۸:۲۸:۰۱ خب دیشب هم که خبری نبود و بازار بازهم لنگ در هوا

۰۸:۲۷:۵۳ سلام  صبح شما عزیزان  بخیرو سلامتی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم