10:38:55 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۲۸:۴۷ رنج مثبت در فاراک را داریم
۱۰:۲۵:۴۲ شاخص_کل ٨٠٠٠ واحد مثبت
۱۰:۲۵:۱۸ این هم متن خوبی است
۱۰:۱۷:۴۵
طیبنیا: افزایش نرخ بهره بانکی بدون هماهنگی، بازار سرمایه را منحرف میکند/ بازار سرمایه یعنی یک بازار آزاد
علی طیبنیا مشاور اقتصادی دکتر پزشکیان:
🔵در دولت مسعود پزشکیان دولت مداخله خود را در بازار کاهش می دهد و اجازه میدهد بازار سرمایه به صورت آزادانه عمل کند.
🔵بازار سرمایه یعنی یک بازار آزاد؛ یعنی عرضه و تقاضا قیمت انواع داراییها را مشخص کند.
🔵تنها در یک شفاف قیمت کالا به صورت منطقی تعیین میشود.
🔵بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری بفروشند که به صادرات لطمه میزند!
🔵افزایش نرخ سود بانکی بدون هماهنگی، منابع را از بازار سرمایه منحرف میکند.
🔵قیمتگذاری دستوری تاثیری منفی روی سرمایه گذاری و رشد اقتصادی کشور دارد.
🔵رونق بازار اولیه مشروط به رونق بازار ثانویه است.
🔵 برای واردات یارانه میدهند اما روی صادرات مالیات وضع کردهاند!
🔵متاسفانه دولت بیش از ظرفیت بازار شروع کرد به فروش اوراق دولتی که آثار روی منفی بازار سهام به دنبال دارد که خلاف اصل ۴۴ است
۱۰:۱۷:۲۴ ذوب هم در مثبت های خوبی دارد
۱۰:۱۶:۵۳ اخابر هم شرایط خوبی را دارد و میتواند جالب باشد
۱۰:۰۱:۱۰ غشصفا هم میتواند شرایط خوبی را داشته باشد
۰۹:۵۷:۲۵ بازار کم کم فشار فروش گرفته است
۰۹:۵۷:۰۳
پیگیری جدی مجلس برای حذف قیمتگذاری دستوری/ تقویت و حمایت از بازار سرمایه در اولویت برنامههای دولت چهاردهم باشد
مهدی طغیانی، نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قیمتگذاری دستوری، میتواند آسیبهای زیادی را متوجه بازار سرمایه کند از این رو در برنامه هفتم توسعه بر حذف قیمتگذاری دستوری تاکید بسیار شده است.
حذف قیمتگذاری دستوری تاثیر مثبتی بر معاملات بورس خواهد داشت و روزهای بهتری را متوجه بازار سرمایه خواهد کرد./ سنا
۰۹:۴۱:۰۱
دلار زیر سقف جدید
نرخ اکثر شاخصهای ارزی در راستای روند افزایشی جدید دچار تغییر کانال قیمتی شدهاند. دلار آزاد نیز که طی روزهای پیاپی در بازه قیمتی ۵۸ هزار و ۵۰۰ تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان میکرد با فشار ریسکهای سیاسی موجود وارد کانال ۶۱ هزار تومانی شد. بررسیها نشان میدهد این نرخ هماکنون در حال تست مقاومت ۶۲ هزار تومانی است.
تحلیلگران بازار ارز در هفتههای اخیر همواره درحال بررسی سناریوهای احتمالی با توجه به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری هستند. به عقیده این افراد پس از اتمام دور نخست این رویداد نه تنها ریسکهای موجود از بازار فاصله نگرفته بلکه با توجه به راهیابی ۲ جریان با رویکردهای مخالف به دور دوم انتخابات، سطح کلی این ریسکها افزایش یافته است. در نتیجه بازار ارز به پشتوانه افزایش انتظارات تورمی روندی رو به رشد به خود گرفته است.
دلار آزاد در روز ۲۴ اردیبهشت از کف حمایت ۶۰ هزار تومانی عبور کرد و برای هفتهها زیر این رقم داد و ستد شد. در بازار روز ۳ تیرماه نرخ این ارز به پشتوانه ریسکهای سیاسی داخلی و منطقهای مجددا از مرز ۶۰ هزار تومان گذر کرد و تا بازار روز گذشته بالای این رقم به فعالیت خود ادامه داد.
تحلیلگران معتقدند که برای پیشبینی دقیقتر روند بازار در هفتههای آتی به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری و بررسی وضعیت مناقشات منطقهای نیاز است. کارشناسان این دو عامل ذکر شده را در بازه زمانی کوتاه مدت از جمله عوامل اصلی تاثیرگذار بر بازار ارز کشور میدانند.
نتیجه انتخابات ریاستجمهوری با روشن کردن رویکرد سیاست خارجی کشور در سالهای پیشرو مسیریابی جدیدی به فعالان بازار میدهد. علاوه بر آن گسترش یا عدم گسترش مناقشات نظامی میان لبنان و اسرائیل و همچنین یمن و دولتهای غربی، میتواند شدت ریسکهای سیاسی موجود در بازار را دستخوش تغییر قرار دهد.
در این میان روز گذشته سکاندار بانک مرکزی وضعیت ذخایر ارزی کشور را تشریح کرد. محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته در تازهترین اظهار نظر ارزی خود گفت: «یکی از اهداف اساسی ما افزایش ذخایر ارزی بانکمرکزی بوده و اطمینان میدهم که ذخایر آزاد ارزی و ذخایر طلای بانک مرکزی در حال افزایش است.»
او در ادامه افزود: «وقتی تورم کنترل شده و کاهش پیدا کرده بخشی از آن به دلیل موفقیت سیاست ارزی بوده است و همچنین وقتی رشد محقق شده و رشد تشکیل سرمایه افزایش پیدا کرده یعنی ارز لازم برای تشکیل سرمایه به خوبی تخصیص داده شده است.» در نتیجه میتوان پیشبینی کرد که درصورت نیاز بازارساز میتواند با افزایش عرضه خود مانع از جهشهای قیمتی در بازار ارز شود.
در نهایت روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با حدود ۲۰۰ تومان افت نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان به فروش رسید. هر قطعه سکه طلا طرح جدید نیز در بازار روز گذشته حدود ۲۰۰ هزار تومان افت نرخ را تجربه کرد و در رقم ۴۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان داد و ستد شد.| دنیای اقتصاد
۰۹:۴۰:۱۰ رنیک هم مثبت خوب و قوی را دارد و شرایط بنیادی خوبی گرفته است
۰۹:۴۰:۰۴ کالا امروز خوب مثبت است
۰۹:۳۸:۰۷ تپمپی هم قابلیت های خوبی با دید میان مدت دارد
۰۹:۳۷:۵۸ رنیک هم شرایط خوبی را میتواند داشته باشد
۰۹:۳۷:۰۰
نگاه سبدگردان
🔸مهمترین پارامتر مؤثر بر شرایط بورس این روزها، احتمال برنده شدن جلیلی و پزشکیان است. بازار روز شنبه با اعلام اولیه آرا با حرکاتی رو به مثبت آغاز کرد، اما در ادامه شاهد بودیم با کم شدن اختلاف آرا بین دو نفر نخست، جو بدبینانهای در بازار شکل گرفت. روز گذشته تا حدی فضا تعدیل شد و بازار تا حدی بهتر معامله کرد و به نظر در روز جاری و پس از مناظره دیشب، جو بهتر از روز گذشته خواهد بود.
۰۹:۳۲:۵۵ غنینژاد، اقتصاددان با اعلام حمایت از پزشکیان:
🔹 در دور اول انتخابات رأی ندادم، اما در دور دوم صورت مسئله تغییر کرده
🔹اقلیتی با تفکر آخرالزمانی و تمدنستیز میخواهد ایران را تبدیل به آزمایشگاه ماجراجوییهای خطرناک کند
🔹 از رای دادن و ندادن نباید تابو ساخت؛ آنچه مهم است رساندن پیام عقلانیت ملی مردم ایران است
۰۹:۱۹:۴۲ بهار ارزی ایران/ تجارت بدون نفت در دولت سیزدهم ۵۷درصد رشد کرد
🔹 درسهماهه ابتدایی امسال درآمدهای نفتی رشد حدود ۳۵درصدی داشته است و درواقع پول فروش نفت در شرایط تحریم وارد کشور میشود.
🔹 همچنین در این مدت صادرات نفتی و غیرنفتی کشور به ۲۵.۵میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات ۲۱.۵میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته، ۱۸.۶درصد افزایش یافته است.
🔹 بانک مرکزی ایران در سال گذشته براساس آمارهای موجود حدود ۷۰میلیارد دلار ارز برای واردات پرداخت کرد که این موضوع هم نشان از در دسترس بودن پول صادرات دارد.
🔹 ایران در طول سه سال گذشته علیرغم تشدید تحریمهای بینالمللی توانسته حجم تجارت خود را افزایش دهد.
🔹 براساس آمار گمرک، در سال گذشته شاهد رشد ۵۷درصدی حجم تجارت بدون نفت نسبت به سال پایانی دولت دوازدهم (سال۱۳۹۹) بودیم.
🔹 همچنین میزان صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ با ۴۰درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۹ به رقم ۴۹میلیارد دلار رسید./ جام جم
۰۹:۱۹:۳۹ محمدرضا پور ابراهیمی: با تاکید بر الزام حذف قیمتگذاری دستوری در برنامه هفتم توسعه اعلام کرد: هر دولتی که روی کار آید ملزم به رعایت قانون برنامه هفتم توسعه خواهد بود، از هفته آینده دولت جدید آماده به کار میشود و از یک فرصت چهار ساله برای اجرای کامل این برنامه برخوردار است.
وی اظهار داشت: قیمتگذاری دستوری یکی از موارد مخل نظام اقتصادی است که آثار مخرب آن در حوزههایی همانند بخش تولید، مصرف و چرخه فعالیتهای مختلف مشهود است.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: تاکنون به کرات بررسی مساله قیمتگذاری دستوری در دستور کار مشترک دولت و مجلس بوده و در نهایت پس از بررسیهای میدانی مشخص شد که قیمتگذاری دستوری نتیجهای جز رانت و فساد در اقتصاد به همراه نداشته و باعث ضرر و زیان هم زمان تولید کننده و مصرفکننده شده است.
رییس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: پیشنهاد مربوط به حذف قیمتگذاری دستوری در مجلس یازدهم و کمیته اقتصادی برنامه هفتم مجلس ارایه شد و در نهایت «بند ج ماده ۴۸» قانون برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس به تصویب رسید.
تصویب حذف قیمتگذاری دستوری
وی گفت: موضوع حذف قیمتگذاری دستوری پس از انجام اقدامات علمی و تخصصی، از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در دستور کار قرار گرفت که در نهایت در مجلس تصویب شد.
پورابراهیمی به جزییات «بند ج ماده ۴۸» قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در این بند اعلام شده که دولت به غیر از سه دسته از کالاها که شامل قیمتگذاری میشوند، حق ندارد نسبت به قیمتگذاری دستوری دیگر کالاها اقدام کند.
رییس کمیسیون اقتصادی ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نخستین دسته از کالاهای مشمول قیمتگذاری دستوری، کالاهای اساسی است که از یارانه و ارز ترجیحی همانند ارز ۲۸۵۰۰ تومانی استفاده میکنند.
وی گفت: به این کالاها ارز ترجیحی اختصاص مییابد و شامل قیمتگذاری دستوری میشوند، بر این اساس دولت متناسب با یارانه ریالی و ارزی که در اختیار آنها قرار میدهد، اقدام به تعیین قیمت میکند.
پورابراهیمی اظهار داشت: دسته دوم، شامل خدمات دولتی میشود که دولت تعیین کننده قیمت این خدمات خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران به قیمتگذاری کالاهای انحصاری اشاره کرد و اظهار داشت: اگر کالایی به تشخیص شورای رقابت انحصاری باشد و انحصار آن در آییننامه مشخص شده باشد، مشمول قیمتگذاری دستوری میشود.
وی ادامه داد: کالاهای انحصاری، خدمات دولتی و یارانهای که از ارز ترجیحی استفاده میکنند شامل قیمتگذاری دستوری میشوند و به غیر از این گروه از کالاها، دولت حق هیچگونه اقدامی در خصوص قیمتگذاری دستوری ندارد.
پورابراهیمی گفت: این موضوع یکی از مهمترین مصوبات مجلس در حوزه برنامه هفتم توسعه است که پس از ابلاغ به صورت قانون درآمد و اکنون در مرحله اجرا قرار دارد.
رییس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یکی از وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام و کمیسیونهای تخصصی آن، نظارت بر حسن اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به ویژه سیاستهای ابلاغی برنامه هفتم توسعه است.
وی به شکلگیری برنامه هفتم توسعه براساس سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: این لایحه پس از تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان و مجمع، نهایی و اکنون به صورت قانون در آمده است.
پورابراهیمی تاکید کرد: اکنون علاوه بر نظارت مجلس بر حسن اجرای قانون، مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نظارت دقیقی را بر اجرای درست و کامل قوانین مرتبط با سیاستهای برنامه هفتم توسعه خواهد داشت.
دولت جدید مکلف بر اجرای کامل احکام قانونی و اقتصادی برنامه هفتم توسعه
رییس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اعلام اینکه دولت جدید مکلف بر اجرای کامل احکام قانونی و اقتصادی برنامه هفتم است، گفت: حذف قیمتگذاری دستوری از جمله احکام مهمی است که به دلیل اخلال در فعالیتهای اقتصادی به ویژه بازار سرمایه در برنامه هفتم لحاظ و باعث رفع ایجاد چالش جدی در نظام اقتصادی کشور شد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران به پیگیری کامل و جامع برنامه رصد اجرای قوانین ذیل سیاست ابلاغی رهبری اشاره کرد و افزود: دولت جدید فارغ از هر گونه گرایش سیاسی، مکلف به اجرای کامل قانون است و کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت گزارشهای نظارتی فصلی را در دستور کار قرار داده است. سنا
۰۹:۱۶:۴۸ واحیا هم شرایط خوبی را از نظر بنیادی دارد
۰۹:۱۴:۵۵ تا ساعتی دیگه یک ویدیو مهم از علی طیبنیا در خصوص بازار سرمایه منتشر خواهد شد
۰۹:۱۳:۵۲ دلار نیما بدون تغییر و همان ۴۳,۱۰۶ تومان
۰۹:۱۳:۴۹ محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کالاهای انحصاری، خدمات دولتی و یارانهای که از ارز ترجیحی استفاده میکنند شامل قیمتگذاری دستوری میشوند و به غیر از این گروه از کالاها، دولت حق هیچگونه اقدامی در خصوص قیمتگذاری دستوری ندارد.
۰۹:۱۳:۰۰ نوسان گیران روی فاذر فعال شدند
۰۹:۱۱:۲۲ بورس و خچرخش شرایط خوبی را دارند از نظر تکنیکالی
۰۹:۰۸:۴۶ وکغدیر ادر نظر داشته باشید گارش های خوبی می زند
۰۹:۰۷:۵۵ حکشتی هم خوب مثبت است
۰۹:۰۷:۴۱ پالایش هم شرایط خوبی ا دارد
۰۹:۰۶:۴۹ کوثر هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۰۳:۰۸ بازار مثبت ولی کم حجم است
۰۹:۰۱:۰۵ بازار نسبتا مثبت اغاز کرده است
۰۹:۰۱:۰۰دهقان دهنوی رئیس سابق سازمان بورس :
بدون رفع تحریمها نمی توانیم رونق پایدار اقتصادی ایجاد کنیم.
رفع تحریم اولویت دولت ایشان است.
پزشکیان به بن بست فکر نمی کند ، به گشایش فکر می کند و همه می دانیم هیچ راهی جز رفع تحریم از طریق مذاکره نداریم
۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار:
هم وزن: متعادل مثبت ( فاز تغییر روند)
کل: متعادل مثبت ( فاز تغییر روند)
۶) حباب صندوق های اهرمی ۴.۵درصد الی ۱۸.۰درصد. ضریب واقعی اهرمی از ۱.۲۵ الی ۲.۲
۷) حباب صندوق های طلا ۴.۹درصد الی ۱۸.۷درصد
۸) تحولات بازرگانی خارجی نشان میدهد در سهماهه نخست امسال صادرات نفتی و غیرنفتی کشور به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با صادرات ۲۱.۵ میلیارد دلاری مدت مشابه سال گذشته، ۱۸.۶ درصدی افزایش یافته است. تراز تجاری کشور نیز در سهماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵۱.۳ درصدی از ۷.۴ میلیارد دلار به ۱۱.۲ میلیارد دلار رسیده است.
۹) نفت ما در مطلبی اعتراضی به سیاست های ضد تولید وزارت جهاد کشاورزی اعتراض کرد. نفت ما نوشت “اصرار عجیب وزیر جهاد کشاورزی بر نادیده گرفتن حق اوره سازان به رقم تمام نشست ها و قول های مساعدی که در ماههای گذشته بر آن تاکید داشته و پافشاری بر سناریویی که بازنده آن تولید کننده و مصرف کننده هستند نیز از عجایب دنیای تجارت است.”
۱۰) از ابتدای سال تا ۸ تیرماه امسال، بیش از ۲ میلیارد دلار برای واردات مورد نیاز صنایع خودرو و حمل و نقل تأمین شده که ۱.۳ میلیارد دلار ارز نیمایی و ۷۴۰ میلیون دلار ارز توافقی بوده است.
۱۱) حسن کاظم زاده در فردانامه نوشت “نرخ سود اوراق بدهی به ۲۹.۱۸ درصد رسید که کمترین مقدار از بهمن سال گذشته است. این برای اولین بار در سال ۱۴۰۳ است که نرخ سود بازار بدهی به ۲۹ درصد می رسد.”
۱۲) بانک تسویه حساب های بین المللی اعلام کرد “بدهی دولت های جهان در حال حاضر در سطوح بی سابقه ای قرار دارد و انتخابات (از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در نوامبر گرفته تا انتخابات اخیر در مکزیک و آفریقای جنوبی تا رای گیری فرانسه و بریتانیا در هفته آینده)، همگی مخاطره آمیز هستند.”
۱۳) واردات نفت چین از روسیه، ایران و ونزوئلا از سال ۲۰۲۱ حدود ۶۴ درصد افزایش یافته است. این کشورها حدود ۴۰ درصد از کل واردات نفت چین را تشکیل می دهند. (کامولیدی)
۱۴) صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود نسبت به ریسک های رو به رشد برای اقتصاد آمریکا هشدار داده است. در این گزارش، میزان بالای بدهی، آسیب پذیری بانک ها و موانع تجاری به عنوان ریسک های بزرگ برای اقتصاد آمریکا معرفی شده اند. کسری مالی بیش از حد زیاد است و در حوزه رفع آسیب پذیری بانک ها پیشرفت کافی حاصل نشده است. (بورس۲۴)
15) شاخص بخش تولید ISM PMI ارزیابی ماه ژوئن عدد واقعی ۴۸.۵🔻عدد مورد انتظار ۴۹.۲
16) شاخص تولیدی Caixin PMI چین در ماه ژوئن از ۵۱.۷ به ۵۱.۸ افزایش یافت و از انتظارات ۵۱.۲ فراتر رفت و بالاترین سطح خود را از می ۲۰۲۱ نشان داد. این افزایش باعث می شود که شاخص برای هشتمین ماه متوالی در قلمروی رونق باقی بماند. قابل ذکر است که تورم قیمت تولید به بالاترین حد خود در هشت ماه گذشته رسیده است که نشان دهنده افزایش فعالیت در این بخش است. تولیدکنندگان خریدهای خود را افزایش داده و در نتیجه سطح موجودی و قیمت بالاتری دارند. علیرغم این روند مثبت، خوش بینی در میان شرکت های مورد بررسی به میزان قابل توجهی کاهش یافت که نشان می دهد انتظارات بازار نیاز به تقویت بیشتر دارد.
17) یک فعال صنعت لاستیک در خصوص کمبود عرضه سایز ۱۳ پرایدی می گوید “تنها سایزی که کمبود تولید داریم برای لاستیک خودروی پراید است، چرا که تولید این خودرو متوقف شده و برای خودروهای موجود که در حال تردد هستند سالانه ۳ میلیون حلقه کمبود داریم، لاستیک سازان برای تولید این سایز سرمایه گذاری نمیکنند، چون میدانند در ۵ سال آینده این خودرو کاملا منسوخ و مثل پیکان کنار گذاشته میشود. ۲۵ درصد مواد اولیه مورد نیاز در صنعت تایر، وارداتی است. برای تامین مواد اولیه مشکل تخصیص ارز داریم و از ابتدای سال هنوز هیچ تخصیص ارزی از سوی بانک مرکزی برای مواد اولیه تایر صورت نگرفته است.”
18) در جمع پتروشیمی جم گفته شد “پتروشیمی مهر خوراک را ارزی گرفته و باید ارزی پرداخت نماید نه ریالی. امیدواریم تا پایان سال کل مراحل پروژه ABS راهاندازی شود. تولید گرید جدید HMI از فعالیتهای نوآورانه ما بوده است. همچنین در حال بررسی روشهای تأمین مالی پروژهPDH/PP هستیم و امیدواریم تا پایان ماه به نتیجه برسیم.”
19) داوه، دکوثر، دفارا، دتولید افزایش نرخ هایی دریافت کردند.
ادامه اخبار
۰۷:۳۵:۲۴ به نظر مناظره دیشب بیشتر شانس پزشکیان را بالا برد و این در بازار امروز خود را نشان میدهد
۰۷:۳۵:۰۴ سلام صبح شما عزیزان بخیر و سلامتی