10:35:46 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۳۵:۴۳
دلار: ۶۵,۵۵۰
🔸 سکه امامی: ۴۴,۴۵۰,۰۰۰
🔸 گرم طلای ۱۸: ۳,۷۰۵,۱۵۵
🔸 گرم طلای ۲۴: ۴,۹۴۰,۲۰۷
🔸 آبشده: ۱۶,۰۵۰,۰۰۰
🔸 سکه بهار آزادی: ۴۱,۸۰۰,۰۰۰
🔸 سکه نیم: ۲۷,۱۰۰,۰۰۰
🔸 سکه ربع: ۱۷,۰۰۰,۰۰۰
🔸 سکه گرمی: ۸,۱۰۰,۰۰۰
۱۰:۲۷:۰۶ کیسون صف فروش است و بد نیست سهم را کمی بیشتر زیرنظر بگیرید
۱۰:۲۲:۵۷ یک اتفاق جالب حجم معاملات وبملت از یک میلیارد عبور کرد
۱۰:۲۲:۱۰ تا این لحظه ارزش معاملات خرد ۲۲۰۰ میلیارد تومان می باشد
۱۰:۱۲:۰۸ به نظر فشار فروش اگر از گروه خودرو برداشته نشود با اولین عرضه صف وبملت بازه کل بازار زیر فشار می رود
۱۰:۰۸:۴۸ سی ان ان به نقل از یک منبع آگاه: بایدن در آخرین تماس خود نتانیاهو را تهدید کرد که اگر اسرائیل روش جنگ خود در غزه را تغییر ندهد، عواقب ناگواری خواهد داشت.
۱۰:۰۵:۲۵ تکمبا هم در منفی ها میتواند جالب باشد
۰۹:۵۴:۳۰ افزایش سرمایه خودکفا نشست
۰۹:۵۴:۰۵ کسرا با دید نوسان بد نیست و میتواند جالب باشد
۰۹:۵۲:۰۴ رویترز:
یک مقام دریایی بریتانیا می گوید گزارشی از یک حادثه در ۵۹ مایل دریایی جنوب غربی شهر عدن یمن دریافت کرده است.
۰۹:۴۶:۰۵ خودرویی ها برای حرکت بازار به یک خبرخاص نیازدارند امیدوارم خبری از جلسه سران برسد
۰۹:۲۹:۲۸ فشار فروش روی بازار دوباره بیشتر شد
۰۹:۲۹:۲۳ جزئیات تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۲
🔹گمرک ایران اخیرا جزئیات تجارت خارجی کشور را برای ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ منتشر کرد. براساس دادههای منتشر شده، متوسط ارزش هر تن کالاهای صادراتی ۳۶۲ دلار بوده است که کاهش ۱۷ درصدی نسبت بهسال ۱۴۰۱ داشته است.
🔹گمرک ایران، شاخصهای مهم تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۲ در ۴۰ بخش تشریح کرد. طبق اعلام گمرک ایران، صادرات در این مدت بدون احتساب برق، نفت، خدمات فنی مهندسی و تجارتچمدانی ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده است؛ که نسبت به سال ۱۴۰۱ افت ۸.۹ درصدی را تجربه کرده است. در مقابل مجموع واردات بدون احتساب شمش طلای استاندارد، ۶۴.۳ میلیارد دلار بوده است که رشد ۶.۷ درصدی نسبت به سال قبل از آن داشته است./ اکوایران
۰۹:۲۷:۴۰
فاصله قیمتی دلار آزاد و نیما به ۶۰ درصد رسید.
بررسی روند تاریخی شکاف قیمتی این دو نرخ و مقایسه آن با شاخص کل نشان میدهد هرگاه فاصله قیمتی در این محدوده قرار گرفته است، با کاهش این فاصله احتمال ثبت سقف جدید برای نماگر اصلی وجود دارد.
به نظر میرسد مانند گذشته با کاهش سطح درگیریهای خاورمیانه و احتمال بالای رشد قیمت دلار، این تفاوت قیمت در دو نماگر دلاری بیشتر نیز خواهد شد و اگر بانک مرکزی تصمیم بگیرد این اختلاف را مانند میانگین تاریخی خود به ۱۰ تا ۲۰درصد برگرداند، احتمالا بازار سهام، روند رو به رشد خود را شروع خواهد کرد و سقف جدیدی را به ثبت خواهد رساند.
۰۹:۲۷:۳۴ رنج نوسانی در فارس
۰۹:۲۴:۴۷ ختراک در بین قطعه سازی ها شرایط خوبی را دارد
۰۹:۱۶:۱۸ ونوین هم کمی حقوقی ارام بگیرد شرایط خوبی را دارد
۰۹:۱۴:۴۵ کزغال هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۱۴:۲۸ ABS
🔷محصول ABS با افزایش قیمت به طور متوسط، ۱,۴۰۶ دلار در هر تن معامله شد.
🔷 قیمتهای آکریلونیتریل-بوتادین-استایرن آسیایی (ABS) در هفته منتهی به ۳ آوریل افزایش یافت و فعالین بازار این افزایش را عمدتاً به بهبود تقاضا و افزایش هزینه های بالادستی نسبت دادند.
🔷 تقاضای ABS در منطقه شرق و شمال شرق آسیا بهبود یافته است، در حالی که مونومر استایرن در آسیای جنوب شرقی تقاضای متعادلی دارد. همه اینها در حالی است که تقاضای PS و ABS بهبود یافته است. این به دلیل افزایش تقاضا برای لوازم خانگی می باشد. به نظر می رسد که بازار SM در بحبوحه افزایش قیمت نفت خام تقویت شده است.
🔷 نرخ عملیات در تولید ABS چین حدود ۵۸.۱ درصد می باشد که نسبت به هفته قبل ۱.۸ درصد افزایش داشت. تولید ۹۱۶۰۰ تن برآورد شده که نسبت به هفته قبل ۶۸۰۰ تن افزایش دارد.
۰۹:۱۴:۲۳
رئیس اتاق ایران و چین: افزایش قیمت دلار دلیل اقتصادی ندارد
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین:
🔹️ گذر از موج نوسانات ارزی که متعاقب اتفاقات و درگیریهای منطقهای ایجاد شد، نیازمند افزایش اقتدار و اختیارات بانک مرکزی است.
🔹️ بیتردید در برخورد با تازهترین اتفاق منطقهای یعنی حمله به کنسولگری ایران در دمشق و یا هر تنش دیگری در داخل و خارج، قدرت مداخله روانی بانک مرکزی باید ۱۰۰ درصد باشد تا بتواند جواب ۱۰۰ درصدی بگیرد.
🔹️ نوسانات ارزی اخیر به هیچ عنوان توجیه و دلیل منطقی اقتصادی ندارد و بانک مرکزی میتواند با توجه به درآمد حاصل از فروش نفت و همچنین درآمد صادرات غیرنفتی بهخوبی بازار را کنترل و مدیریت کند./تسنیم
۰۹:۱۲:۱۷ دارا یکم و پالایش هردو مثبت های خوبی هستند و زیر ان ای وی هستند
۰۹:۱۰:۴۲ نیان در اصلاح قیمتی زیرنظر باشد
۰۹:۰۹:۰۳ وخارزم هم میتواند جالب باشد
۰۹:۰۶:۴۹
عشقی میرود یا میماند؟!
بر اساس قانون بازار، مدت زمان حکم ریاست سازمان بورس ۳۰ ماهه است که سه شنبه این هفته به اتمام می رسد!
حکم اعضای هیات مدیره اما ۵ ساله است و در نتیجه ریاست سازمان بورس با تصمیم شورای عالی بورس می تواند تمدید شود یا تغییر پیدا کند.
باید منتظر ماند و دید در واپسین لحظات روز سهشنبه تکلیف ریاست سازمان بورس مشخص میشود یا نه!
۰۹:۰۴:۴۵ زفکا امروز مثبت خوبی را دارد
۰۹:۰۴:۱۵ دوباره حقوقی در حال عرضه صف وبملت است
۰۹:۰۲:۱۶ فعلا فقط بانکی ها مثبت هستند کلیت بازار منفی
۰۹:۰۱:۰۹ بانک ملت صف خرید خوبی را دارد
۰۸:۵۸:۰۶ ۴۰۶,۴۸۴ اخرین نرخ نیما
۰۸:۳۴:۴۴ تیک مثبت حمایتی صندوق اهرم بر روی بترانس
۰۸:۳۳:۲۱ بلوک های پر حجم خریداری شده توسط صندوق کارکنان بانک ها در معاملات روز گذشته
۰۸:۲۸:۲۱
نگاهی به عرضههای امروز بورس کالا
تالارهای بورس کالای ایران در روز یکشنبه ۱۹ فروردین ماه میزبان عرضه یک میلیون و ۶۱۵ هزار و ۶۲۷ تن انواع کالا و محصول هستند. بیشترین عرضه های امروز در تالار سیمان رقم می خورد به گونه ای که یک میلیون و ۲۰۵ هزار و ۷۶۲ تن سیمان روی تابلو می رود.
۵۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۱۶ هزار تن اکسید آلومینیوم، ۵ هزار و ۴۵۰ تن شمش آلومینیوم، ۵ هزار تن مس کم عیار و یک هزار تن هیدروکسید آلومینیوم در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.
تالار پتروشیمی و فراورده های نفتی میزبان عرضه ۵۶ هزار و ۱۱۸ تن مواد پلیمری و شیمیایی است.
در تالار حراج باز نیز ۱۴۲ هزار تن وکیوم باتوم، ۲۵ هزار تن کنسانتره سنگ آهن، ۴ هزار تن مس کاتد، ۳ هزار تن سولفات سدیم و ۲۰۰ تن سولفور مولیبدن روی تابلو می رود.
تالار صادراتی عرضه ۶۰ هزار تن شمش بلوم و ۲۲ هزار و ۹۷ تن قیر را تجربه می کند.
بازار فرعی شاهد عرضه ۲۰ هزار تن کلوخه باریت است.
۰۸:۲۶:۵۱ کچاد در گزارش اسفند ماه کنسانتره آهن را به نرخ ۴۰,۱۶۴,۴۰۶ ریال به ازاء هر تن فروخته.
۰۸:۰۴:۵۹ سیانان:
بایدن، رئیسجمهور آمریکا در آخرین گفتوگوی خود قاطعانه از نخستوزیر نتانیاهو خواست فورا گذرگاه اریز را برای ورود کامیونهای کمکرسانی به شمال نوار غزه باز کند، بندر اشدود را برای دریافت کمکهای بشردوستانه باز کند – و ارسال محمولهها به غزه را تسریع بخشد.
۰۸:۰۱:۵۹ امروز سکرما بازمی شود و قیمت خوبی باز شود میتواند جالب باشد
۰۸:۰۱:۴۵
بورس صعود میکند؟
🔺فاصله قیمتی دلار آزاد و نیما به ۶۰درصد رسید.
🔺بررسی روند تاریخی شکاف قیمتی این دو نرخ و مقایسه آن با شاخص کل نشان میدهد هرگاه فاصله قیمتی در این محدوده قرار گرفته است، با کاهش این فاصله احتمال ثبت سقف جدید برای نماگر اصلی وجود دارد.
🔺به نظر میرسد بانک مرکزی تمایلی به پرکردن این فاصله ندارد. نهایتا قیمت دلار نیما با رشد اندک به ۴۰هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.
🔺در گذشته نیز شاخص کل نسبت به رشد قیمت دلار تاخیر زمانی نشان میداد. سال ۱۴۰۱ رشد قیمت دلار بازار را در محدوده یکمیلیون و ۸۰۰هزار تومان نگه داشت.
🔺در آن زمان با دلار ۲۸هزار و ۵۰۰تومانی واقعا بازار یکمیلیون و ۸۰۰هزار واحد میارزید. اما رکوردزنی شاخص کل زمانی آغاز شد که این اختلاف جبران شد.
🔺اکنون نیز بازار در محدوده ۲میلیون و ۱۵۰هزار تا ۲میلیون و ۲۵۰هزار واحد قرار دارد و احتمالا تا روشن شدن تکلیف دلار نیما در همین محدوده باقی میماند.
۰۷:۵۰:۵۱
برای هفته پیش رو “در ایالات متحده، انتشار دادههای تورمی CPI و صورتجلسه فدرال رزرو هر دو در روز چهارشنبه، مورد توجه قرار خواهد گرفت. اینها به سرمایه گذاران کمک می کند تا تصمیم بگیرند آیا فدرال رزرو در ماه ژوئن نرخ های بهره را کاهش می دهد یا خیر، که بازارها در حال حاضر احتمال ۷۰ درصد را به آن اختصاص می دهند.”
۲۳) پیشبینیها حاکی از آن است که تورم دوباره شتاب گرفته است، به طوری که شاخص CPI در ماه مارس به ۳.۴ درصد از ۳.۲ درصد قبلی افزایش یافته است. با این حال، پیش بینی می شود که شاخص خالص به ۳.۷ درصد کاهش یابد. این تفاوت به احتمال زیاد منعکس کننده افزایش قیمت نفت در طول ماه است.
۲۴) در صورتجلسه ماه مارس اعضای کمیته FOMC پیش بینی های رشد و تورم خود را ارتقا دادند اما همچنان سه بار کاهش نرخ را برای سال جاری پیش بینی کردند.
۲۵) گشان، پدرخش، اعتلا، پتایر در خصوص افزایش سرمایه گزارش دادند.
۲۶) وغدیر گزارش ۱۲ماهه خود را منتشر کرد.
۲۷) کترام افزایش نرخ کاشی را اعلام کرد.
۲۸) ومهان ۳۱درصد سهام وسپهر را ۳.۴همت فروخت.
۲۹) سهم اضافه برداشت بانک ها از پایه پولی به ۶۶ درصد رسیده که از رکورد قبلی یعنی ۶۵ درصد در سال ۹۳ فراتر رفته است. (فردانامه)
۳۰) انعقاد قرارداد اجاره به منظور بهره برداری، سرمایه گذاری، احداث و راهبری از پایانه مکانیزه غلات و پس کرانه های مربوط در بندر شهید بهشتی چابهار توسط حسینا شفاف سازی شد.
۰۷:۵۰:۴۷
۳) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی (۱.۳همت)
۴) میانگین بازده معادل بانکی اخزا بر اساس کانال امیر ندیری: ۲۸.۴%
۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار:
هم وزن: متعادل
کل: متعادل
۶) تظاهرات ضد دولت نتانیاهو در کاپلان تلاویو بسیار خشن برگزار شد. معترضان خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام هستند.
۷) بنابه تایید خبرگزاری رسمی ایران، سفارت ایران در دمشق امروز پس از چهار روز تعطیلی در پی حملات اسراییل، بازگشایی شد. یک تحلیلگر مستقل سیاسی بر اساس بازگشایی سفارت ایران که می تواند در معرض حمله مستقیم اسرائیل باشد، احتمال پاسخ جدی ایران را ناچیز شمرد.
۸) مکدونالد در واکنش به تحریمها امتیاز شعبههایش در “اسرائیل” را پس میگیرد.
۹) دنیای خودرو نوشت “وزارت صمت به دنبال عرضه خودرو در بورس کالا به منظور کشف قیمت و سپس فروش مستقیم خودروها بر مبنای نرخ مکشوفه در بورس است. ”
۱۰) تراز ارزی بانک ها در گزارش ۱۲ماهه بر اساس نرخ خرید حواله ETS مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تاریخ ۲۸/۱۲/۱۴۰۲، تسعیر میشود. این نرخ در تاریخ مورد اشاره ۴۰.۱۹۰ تومان بوده و به بیانی شاهد تسعیر ارز با اهمیتی برای بانک ها نسبت به سنوات گذشته بوده ایم.
۱۱) جلسه سران سه قوه عصر شنبه و به میزبانی رئیس جمهور برگزار شد. فعالین بازار به سبب اخبار مرتبط با تجدید خودروسازان پیگیری مصوبات این جلسه هستند.
۱۲) نامه تند پورابراهیمی بر علیه سیاست های غلط بانک مرکزی در کانون توجه قرار گرفته است. در بخشی از نامه آمده است که “با تغییراتی که از سال ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفت، اساساً سیاستهای ارزی دولت سیزدهم کاملاً یک مسیر متفاوتی را پیمود. سیاستهای ارزی مورد پیگیری بانک مرکزی بر مبنای سرکوب صادرات و تشویق واردات بوده است که این خود به تنهایی میتواند عاملی برای ایجاد تنش در حوزه ارزی کشور قلمداد شود.”
۱۳) نفت ما نوشت ” تنشهای ژئوپلیتیکی در اروپا و خاورمیانه، نگرانی در مورد محدودیت عرضه و خوشبینی نسبت به رشد تقاضای جهانی برای سوخت به دنبال بهبود اقتصاد دنیا از قیمت نفت حمایت کرده است.”
۱۴) سرمایهگذاری صندوق توسعه در نفت تصویب و تایید شد. تاکید بر این است که پروژهها باید در بالا دست نفت و گاز باشند.
۱۵) حسن کاظم زاده در فردانامه نوشت “رانتی که بانک مرکزی به واردکننده ها می دهد، در حال حاضر ۴ برابر درآمدهای نفتی دولت است یعنی ۲۴۰۰ همت در سال.”
۱۶) دولت در سال ۱۴۰۲، با کسری ۱۶.۹ میلیارد دلاری تجارت غیر نفتی روبرو بوده است. مطالبات بانک مرکزی از بانکها از دی ماه ۱۴۰۱ تا دی ماه ۱۴۰۲ با رشد ۱۲۱.۷ درصدی روبرو بوده است. افزایش امکان دسترسی به منابع ارزی و تزریق این ذخایر که متاثر از رشد درآمدهای نفتی بوده، باعث شده است که ترمز پایه پولی فعال شود.
۱۷) مجموع صادرات فولاد کشور (فولاد میانی و محصولات فولادی) در سال ۱۴۰۲، ۱۱ میلیون و ۴۱۵ هزار تن بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، افزایش ۷ درصدی را نشان میدهد. همچنین در سال ۱۴۰۲، صادرات گندله با رشد ۸۴ درصدی به حدود ۱۰.۵ میلیون تن و صادرات کنسانتره با رشد ۶۲۱ درصدی به حدود ۶.۷ میلیون تن رسید.
۱۸) نرخ بهره بازار بین بانکی که در هفته آخر سال ۱۴۰۲ به سطح ۲۳.۶۶ درصدی و سقف ۵ ماهه خود رسیده بود، پس از افت ۰.۰۴ واحد درصدی و رسیدن به ۲۳.۶۲ درصد در نخستین هفته سال، در هفته دوم فروردین ۰.۰۴ واحد درصد دیگر از ارتفاع آن کاسته شد و میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۸ درصد رسید.
۱۹) ماتریس وضعیت قیمت و موقعیت معاملات کامادیتی مختلف نشان می دهد که طلا،نقره،کاکائو،مس و نفت در مقایسه با داده های ۲۴ ماه گذشته گران و بیش از حد خریداری شده اند. سویا،ذرت ،گندم و گاز طبیعی نیز در مقایسه با داده های ۲۴ ماه گذشته ارزان و در ناحیه بیش فروش هستند. (کامولیدی)
۲۰) فولاد مبارکه ۳۰ هزار تن شمش را با هدف ۴۸۰ دلاری فوب به مزایده گذاشته بود و از طرفی محموله ۱۵ هزار تنی جهان فولاد سیرجان با قیمت ۴۷۷ دلاری معامله شد. (معدن۲۴)
۲۱) قطعهسازان داخلی، شرکتهای چینی –در قالب خودروسازان بخش خصوصی ایران- و خودروسازان چینی که در کشور حضور ندارند، سه مشتری اصلی سهام ایران خودرو و سایپا به شمار میروند. پیشبینی میشود با توجه به شعار سال۱۴۰۳ روند واگذاریها تسریع شود. (دنیای اقتصاد)
۰۷:۵۰:۲۷
شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه مارس ۲۰۲۴ افزایش یافت
🔶سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گزارش داد افزایش قیمتهای بینالمللی برای روغنهای گیاهی، محصولات لبنی و گوشت باعث شد تا شاخص قیمت جهانی کالاهای غذایی در ماه مارس ۱.۱ درصد افزایش یابد که اولین افزایش آن در هفت ماه گذشته است.
🔷 شاخص قیمت مواد غذایی فائو، که تغییرات ماهانه قیمتهای بینالمللی مجموعهای از کالاهای غذایی تجارت جهانی را دنبال میکند، در ماه مارس به طور متوسط ۱۱۸.۳ واحد بود که ۷.۷ درصد نسبت به ارزش مشابه یک سال قبل کاهش داشت.
🔶 رشد قیمت روغن نباتی فائو منجر به افزایش این شاخص در ماه مارس شد و ۸.۰ درصد نسبت به فوریه افزایش یافت و به بالاترین حد یک ساله رسید زیرا قیمت روغن های نخل، سویا، آفتابگردان و کلزا همگی افزایش یافت.
🔷 قیمتهای بینالمللی روغن پالم به دلیل تولیدات فصلی پایینتر در کشورهای تولیدکننده پیشرو و تقاضای داخلی قوی در آسیای جنوب شرقی افزایش یافت، در حالی که قیمتهای سویا از پایینترین سطح چندساله بهبود یافتند آن هم به دلیل تقاضای قوی از بخش سوخت زیستی، به ویژه در برزیل و ایالات متحده آمریکا.
🔶 شاخص قیمت لبنیات فائو برای ششمین ماه متوالی افزایش یافت و ۲.۹ درصد نسبت به فوریه رشد پیدا کرد که دلیل آن افزایش قیمت جهانی پنیر و کره بود.
🔷 شاخص قیمت گوشت فائو نیز افزایش یافت و ۱.۷ درصد نسبت به ماه قبل رشد کرد و قیمت بین المللی گوشت مرغ، خوک و گاو افزایش یافت.
🔶 در مقابل، شاخص قیمت غلات فائو ۲.۶ درصد کاهش یافت که به طور متوسط ۲۰ درصد کمتر از ارزش مارس ۲۰۲۳ بود. این کاهش به دلیل افت قیمت جهانی گندم صادراتی بود که به دلیل ادامه رقابت شدید صادراتی بین اتحادیه اروپا، فدراسیون روسیه و ایالات متحده آمریکا کاهش یافت.
🔷 قیمت ذرت در ماه مارس تا حدودی به دلیل مشکلات لجستیکی در اوکراین افزایش یافت، در حالی که شاخص قیمت تمام برنج فائو در بحبوحه کاهش تقاضای واردات جهانی، ۱.۷ درصد کاهش یافت.
🔶 شاخص قیمت شکر فائو نسبت به فوریه ۵.۴ درصد کاهش یافت که این افت عمدتاً ناشی از تجدید نظر رو به بالا در پیشبینی تولید شکر در سال ۲۰۲۳/۲۴ در هند و افزایش سرعت برداشت در تایلند بود.
📌تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۳/۲۴ افزایش یافت
🔶 فائو همچنین گزارش جدیدی برای عرضه و تقاضای غلات منتشر کرد که پیش بینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۳/۲۴ به ۲۸۴۱ میلیون تن افزایش داد که منعکس کننده انتظارات برای تولید بیشتر ذرت، برنج و گندم است.
🔷 مصرف جهانی غلات در سال ۲۰۲۳/۲۴ به ۲۸۲۸ میلیون تن می رسد که ۱.۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲/۲۳ افزایش یافته است. پیشبینی میشود که ذخایر جهانی غلات در فصل ۲۰۲۴ به ۸۹۴ میلیون تن خواهد رسید که ۲.۳ درصد افزایش نسبت به ابتدای سال نشان میدهد.
🔶پیشبینی میشود تجارت جهانی غلات با ۱.۷ درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۴۸۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۳/۲۴ برسد. انتظار می رود تجارت بین المللی غلات درشت از سال ۲۰۲۲/۲۳ گسترش یابد، در حالی که تجارت گندم و برنج احتمالاً کاهش خواهد یافت.
🔷فائو همچنین پیش بینی خود را برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ تعدیل کرد که اکنون به ۷۹۶ میلیون تن رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۳ میلادی ۱.۰ درصد افزایش را نشان می دهد.
🟧جاویدان سهام مانی
۰۷:۳۷:۴۷ اعتراف رژیم صهیونیستی به کشته شدن چند نظامی ارشد در نبرد های شب گذشته
ارتش رژیم اسرائیل:
۴نظامیما از جمله یک کاپیتان در جریان نبرد شب گذشته در جنوب نوار غزه کشته شدند.
۰۷:۳۳:۵۹ در سال ۱۴۰۲معادل ۳۵۰۸هزار میلیارد تومان رانت ارزی از طریق اختلاف نرخ سامانه نیما و نرخ آزاد از جیب تولیدکنندگان و صادرکنندگان به جیب واردکنندگان و دلالان پخش شد!
✍🏽همانطور که نمودار مشاهده میشود،زمانی که اختلاف نرخ نیما و آزاد در سطح ۲۰%بوده ، سطح تقاضای حواله نیز در سطح ۱۰۰میلیون دلار بوده است.
اما هرچه اختلاف نرخ نیما و آزاد بیشتر شده، حجم تقاضای حواله در سامانه نیما بیشتر شده تا جایی که حجم معاملات سامانه نیما به ۲۰۰ میلیون دلار در هر جلسه معاملاتی رسیده ،یعنی دوبرابر قبل!!!
اختلاف نرخ دلار نیما و آزاد امروز با دلار ۶۴۰۰۰ تومانی به حدود ۶۰%رسیده که این اختلاف بی سابقه است!
✍🏽اقایان بانک مرکزی نرخ آزاد را قبول ندارند در حالی که اگر یک بررسی ساده روی حجم معاملات انجام میدادند ،به وضوح مشخص هست که هرچه این اختلاف بیشتر،تقاضا برای دریافت رانت ارزی بیشتر!
نرخ بهره رسمی کشور را به ۳۴% رساندید، اختلاف نرخ نیما و آزاد را به ۶۰% رساندید، میلیون ها دلار در بازار ارز پاشی کردید به بهانه کنترل ارز!
اقتصاد کشور اگر متولی داشت ،قطعا اقای فرزین تا حالا بارها محاکمه شده بود !
۰۷:۳۲:۵۶ نامه پورابراهیمی به رئیس جمهور برای تغییر سیاست های ارزی بانک مرکزی / اگر دولت به سیاست های ارزی مجلس توجه کند نرخ ارز کاهش می یابد/سیاست های بانک مرکزی واردات را تشویق می کند
پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، با اشاره به افزایش قیمت ارز در سال جدید و اتفاقات رسانهای صورت گرفته در این بخش گفت:
🔹ما چند ماه قبل از پایان سال با حضور رئیس کل بانک مرکزی مباحث ارزی را مورد بررسی قرار دادیم. به واقع این جلسه، جلسهای بود که ما مشکلات حال حاضر را در آن پیشبینی کرده بودیم.
🔹با تغییراتی که از سال ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفت، اساساً سیاستهای ارزی دولت سیزدهم کاملاً یک مسیر متفاوتی را پیمود.
🔹ما به دنبال این بودیم تا با یک رویکرد منطقی. التهابات ارزی را به حداقل برسانیم،گفت: چرا که ما تجربه لازم را در دولتهای قبلی در کمیسیون اقتصادی و در زمینه مباحث ارزی داشتیم.
🔹ما به دنبال افزایش ثبات نرخ ارز بودیم ولی برخی دوستان ما را محکوم به افزایش نرخ ارز میکردند.
🔹ما معتقد بودیم که اگر دولت به سیاستهایی که مجلس و کمیسیون اقتصادی در زمینه مباحث ارزی مد نظر قرار داده، عمل کند نرخ ارز کاهش پیدا خواهد کرد.
🔹سیاستهای ارزی مورد پیگیری بانک مرکزی بر مبنای سرکوب صادرات و تشویق واردات بوده است که این خود به تنهایی میتواند عاملی برای ایجاد تنش در حوزه ارزی کشور قلمداد شود.
🔹قیمت کالای مصرفی مردم نه براساس نرخ ارز ترجیحی و نه نرخ ارز مرکز مبادله است.
🔹 ما بر اساس شرایط حاکم نگران فضای اجتماعی جامعه هستیم و متاسفانه نرخ ارز هم به لنگر تصمیمات اقتصادی تبدیل شده است.
🔹بر اساس اهمیت موضوع سیاستهای ارزی، نامه را به رئیس جمهور نوشتهایم و در آن پیشنهادات خودمان را در رابطه با سیاستهای ارزی لحاظ کردهایم./خانه ملت
۰۷:۳۲:۱۰ دلار ۶۵ هزار تومان را رد کرد!
۰۷:۳۲:۰۴ NAV هر سهم تاپیکو ۲۲,۰۵۴ ریال و نسبت P/NAV روز شرکت ۷۵ درصد می باشد.
۰۷:۳۱:۵۲ سلام صبح شما عزیزان بخیرو سلامتی