لحظه به لحظه بابازارامروز…(بخش اول)

آذر ۱۹, ۱۴۰۲

 

 

 

10:31:13 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم

۱۰:۳۰:۲۱ رنج مثبت در  تایرا

۱۰:۲۷:۵۴  لبوتان صف خریدش

۱۰:۲۶:۰۰ حال  بازار در این دقایق کمی بهتر است

۱۰:۲۳:۲۷ کم کم داره بازار بهتر میشه

۱۰:۲۲:۴۶

رکود در چرخه های بازار

به طور میانگین میزان رکود بورس، در سنوات گذشته ۴۱ ماهه بوده که طولانی ترین آن مربوط به سال های ۸۳ تا ۸۸ هست که ۵۶ ماه شرایط بورس خوب نبود.

از مرداد ۹۹ تا الان ۴۱ ماه گذشته، اگر به چرخه های رونق و رکود در کشور معتقدیم، این بررسی نشان می دهد شرایط بورس رفته رفته بهتر خواهد شد.

۱۰:۲۱:۵۳ اهرمی ها کمی مثبت  شدند و این  اتفاق خوبی است

۱۰:۱۹:۴۶ حکشتی هم نوسان عجیبی را داد

۱۰:۱۹:۲۵ شفادارو  در بین دارویی ها جالب است

۱۰:۱۹:۱۵ تا این لحظه ارزش معاملات خرد ۱۸۶۳ میلیارد تومان می باشد

۱۰:۱۴:۴۳ تمایل خودرویی ها به بهبود و مثبت شدن میتواند جالب باشد

۱۰:۱۲:۵۹ قائم مقام فصبا:

حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید خواهیم داشت.

۱۰:۱۲:۱۲ وملی با  شایعه  افزایش از تجدید  جدی ترو خاص تر پیش می رود

۱۰:۱۱:۱۸ اردر های حمایتی را در خبهمن داریم و شرایط کمی خاص پیش می رود

۱۰:۰۷:۵۸ با نزدیک شدن شاخص به سطح حمایتی ۲۱۵۰۰۰۰ واحد، شاهد افزایش تقاضا و مثبت شدن گروه فراکاب و صندوق اهرم هستیم.

۱۰:۰۳:۲۷ ارزش معاملات بازار از ۱۵۰۰ میلیارد تومان عبور کرد.

۰۹:۵۸:۵۷ اهرم در این نقاط شرایط خوب و جالبی رادارد

۰۹:۵۷:۵۵

بخشنامه جدید بانک مرکزی در مورد ضرورت رفع تعهد ارزی

🔹 بانک مرکزی در بخشنامه ای موضوع ضرورت رفع تعهد ارزی واردکنندگان دارو، تجهیزات مصرفی پزشکی، شیرخشک، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی طی ۶۰ روز از تاریخ ترخیص را ابلاغ کرد.

۰۹:۵۵:۵۹ همانطور که در ابتدا هم بیان کردیم بازار برای کنده شدن ازاین فضا به یک شوک قوی نیازدارد و خبر لازم است

۰۹:۵۰:۱۳ تعمیرات نیروگاه‌ها برای تامین برق تابستان ۱۴۰۳

مدیرعامل برق حرارتی:
🔹برای نامین برق پایدار در تابستان ۱۴۰۳ برنامه ۱۱۰ هزار مگاواتی تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی در دستور کار است.

🔹در حال حاضر بالغ بر ۵۰ هزار مگاوات از فعالیت‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها آغاز شده است.

🔹تعمیرات نیروگاه‌ها اردیبهشت سال آینده به پایان می رسد تا برای تامین برق از خرداد آماده باشند.

۰۹:۴۹:۲۸بورس کالا در یک نگاه؛ یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲

🔹 تالار سیمان:
در تالار سیمان در مجموع یک میلیون و ۲۴۹ هزار و ۵۷۸ تن سیمان روی تابلو می‌رود.

🔹 تالار محصول‌های صنعتی و معدنی:
تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه ۶ هزار تن شمش آلومینیوم، ۵ هزار تن مس کم عیار، ۳ هزار و ۱۳ تن میلگرد کلاف، یک هزار و ۷۵ تن شمش روی، یک هزار تن اکسید آلومینیوم و یک هزار تن هیدروکسید آلومینیوم را تجربه می‌کند.

🔹 تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی:
تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی میزبان عرضه ۵۷ هزار و ۸۱ تن مواد پلیمری و شیمیایی است.

🔹 تالار حراج باز:
تالار حراج باز نیز شاهد عرضه ۱۱۰ هزار تن وکیوم باتوم، ۴ هزار و ۴۰ تن مس کاتد، ۳ هزار تن سولفات سدیم و ۲۰۰ تن سولفور مولیبدن است.

🔹 تالار صادراتی:
تالار صادراتی میزبان عرضه ۵۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۴۵ هزار تن تختال، ۲۰ هزار تن شمش بلوم، ۱۱ هزار تن قیر و ۳ هزار تن گوگرد گرانوله است.

🔹 بازار فرعی:
در بازار فرعی ۸۱۰ تن پشم شیشه، ۷۵۰ تن قیر آند آلومینیوم، ۲۰ کیلوگرم ساچمه نقره عرضه می‌شود.

۰۹:۴۳:۱۸ فولاد در گزارش آبان ماه محصولات گرم را به نرخ ۲۸۱,۹۵۰,۱۸۴,۶۵۹ و محصولات سرد را به نرخ ۳۴۹,۲۲۰,۸۶۰,۸۷۰ ریال به ازاء هر هزار تن فروخته.

۰۹:۴۱:۵۹ کچاد در گزارش آبان ماه کنسانتره آهن را به نرخ ۴۰,۱۳۲,۵۱۱ ریال به ازاء هر تن فروخته.

۰۹:۳۸:۳۴ حفاری هم کمی بهتر شده و معاملات متفاوت تری را دارد

۰۹:۳۵:۵۸ شاید کمی شتران و شپنا دوباره مورد توجه  باشند

۰۹:۲۷:۱۲ کمی باتمی ها مثبت اند

۰۹:۲۶:۰۵ کمرجان هم پروژه جالبی شده شفارس هم همینطور ولی ریسک های عجیبی دارند

۰۹:۲۵:۲۱ سمازن در بین سیمانی ها بد نیست  زیرنظر باشد

۰۹:۱۹:۳۵ وی در پایان تاکید کرد: در هر حال باید معیارهای سختگیرانه‌تری برای تجدید ارزیابی وجود داشته باشد تا یک شرکت زیان‌ده و ناکارآمد به لطف تورم و افزایش ارزش دارایی‌های خود صرفا با تجدید ارزیابی نتواند بر ناکارآمدی خود سرپوش بگذارد. از این منظر باید به ازای معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی ناشران مراقب تجدید ارزیابی‌هایی باشیم که غیرواقعی است و پوشش‌دهنده ناکارآمدی و زیان دهی شرکت ها است.

۰۹:۱۹:۰۸ این هم متن جالبی است

راهکارهای رونق بورس و افزایش اعتماد سهامداران

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: برای رونق بورس به تقویت صندوق تثبیت بازار، تسهیل در فرآیند انتشار اوراق تامین مالی شرکت‌ها و کاستن از سهم اوراق دولتی در بازار سرمایه با هدف افزایش سهم بخش خصوصی از بازار اوراق نیاز داریم.

مجتبی توانگر در گفت و گو با ایسنا با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۳ در بخش بورس و توجه به سهامداران گفت: پیش بینی بودجه انقباضی برای سال ۱۴۰۳، اثرات رکودی بر اقتصاد و در نتیجه بازار سرمایه خواهد داشت. متاسفانه در بودجه سهم اوراق دولتی افزایش یافته و مجال را برای تامین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه تنگ کرده است لذا از منظر متغیرهای اقتصاد کلان، روند چندان مناسبی برای بازار سرمایه در سال آینده وجود ندارد.

🔵 انتظار می‌رفت در بودجه ۱۴۰۳ نقش صندوق تثبیت بازار سرمایه و منابع آن تقویت می‌شد

وی در عین حال گفت: با اتفاقات مثبتی همچون تثبیت نرخ خوراک و تعرفه انرژی صنایع، رشد کمتر از تورم حقوق دولتی معادن و بهره مالکانه رقم خورده است. انتظار می‌رفت در بودجه ۱۴۰۳ نقش صندوق تثبیت بازار سرمایه و منابع آن تقویت می‌شد که در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره راهکارهای رونق در بازار سرمایه گفت: برای رونق بورس به تقویت صندوق تثبیت بازار، تسهیل در فرآیند انتشار اوراق تامین مالی شرکت‌ها در بازار سرمایه و کاستن از سهم اوراق دولتی در بازار سرمایه با هدف افزایش سهم بخش خصوصی از بازار اوراق نیاز داریم.

🔵 شرط اصلی ایجاد اطمینان در بین سهامداران پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد است

وی در خصوص چگونگی افزایش اعتماد و اطمینان سهامداران نیز گفت: شرط اصلی ایجاد اعتماد و اطمینان در بین سهامداران بازار سرمایه، پیش‌بینی پذیر کردن اقتصاد و داشتن برنامه‌ای منسجم برای توسعه و غلبه بر ناترازی‌ها و چالش‌های اقتصادی است، علاوه بر این باید موانع مخل فضای کسب و کار از جمله تغییرات مکرر قوانین، بی‌ثباتی در نرخ ارز و قیمت مواد اولیه و تصمیمات سلیقه‌ای و قیمت گذاری دستوری رفع شود تا سرمایه‌گذار بتواند بر مبنای یک شرایط قابل پیش‌بینی در بازار مشارکت کرده و سرمایه‌گذاری کند.

این عضو ناظر در شورای عالی بورس و اوراق بهادار همچنین با تاکید بر اینکه باید فرآیند انتشار اوراق مالی توسط شرکت‌ها در بازار سرمایه تسهیل شود، افزود: انتشار انواع اوراق مالی از اوراق مشارکت تا صکوک و استصناع، همگی ظرفیت‌های مناسبی را برای تامین مالی شرکت‌ها فراهم کرده اما مشکل این است که ظرفیت جذب اوراق در بازار توسط شرکت‌های دولتی و خود دولت اشغال شده و مجال چندانی برای انتشار اوراق بخش‌خصوصی باقی نمانده است.

🔵 محدودیت خاصی برای تامین مالی شرکت‌ها در بازار سرمایه نداریم

وی ادامه داد: به لحاظ قوانین و مقررات محدودیت خاصی برای تامین مالی شرکت‌ها در بازار سرمایه نداریم اما در عرصه اجرا نیاز به جدیت بیشتر سازمان بورس برای انتشار اوراق تامین مالی شرکت‌ها است.

وی با انتقاد از اینکه هنوز عملا شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به مردم واگذار نشده است، گفت: توقف ۲ ساله نماد این شرکت‌ها ضربه‌ای به سرمایه‌های مردم و اعتماد آن‌ها به بازار سرمایه است آن هم در شرایطی که عملا مدیریت شرکت‌های سرمایه‌گذاری در دست دولت بوده است پس باید مراقبت می‌شد تا با بازارگردانی مناسب، ارزش سهام این شرکت‌ها کاهش پیدا نکند.

ابن عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: در هر حال باید بازگشایی نماد این شرکت‌های سرمایه‌گذاری با اصلاح روند مدیریتی این شرکت‌ها و حضور چهره‌های متخصص به جای چهره‌های سیاسی و بازارگردانی مناسب سهام در بازار سرمایه همراه باشد.

🔵 صنایع با معضلات جدی در محیط کسب‌وکار و فضای سرمایه‌گذاری مواجهند

وی با بیان اینکه صنایع با معضلات جدی در محیط کسب‌وکار و فضای سرمایه‌گذاری مواجهند، افزود: طبق پایش‌های دوره‌ای مرکز پژوهش‌های مجلس و اتاق بازرگانی درباره امنیت سرمایه‌گذاری و محیط کسب و کار، تغییرات مکرر قوانین و مقررات و بی‌ثباتی در نرخ ارز و قیمت مواد اولیه بیشترین آسیب را به شرکت ها می‌زند در کنار این موارد، قیمت‌گذاری دستوری هم آسیب جدی به صنایع مختلف زده است. صنایع بیش از این که نیاز به حمایت جدی و خاصی داشته باشند، نیازمند رفع موانع تولید و کسب و کار هستند؛ باید برای پیش بینی‌پذیر کردن اقتصاد تلاش کرد.

توانگر همچنین به موضوع تاثیر معافیت مالیاتی ناشران برای تجدید ارزیابی ها اشاره و اظهار کرد: در تجدید ارزیابی، هیچ نوع فرآیند اقتصادی منجر به ورود وجه نقد نمی شود و توان عملیاتی یا مالی واحد اقتصادی نیز تغییر نمی‌کند و صرفا ارزش دارایی‌های موجود واحد به‌ روز رسانی می‌شود لذا آن چه که تحت عنوان تجدید ارزیابی به سرمایه شرکت اضافه می‌شود، درآمد نقدی نیست که مشمول مالیات باشد.

۰۹:۱۵:۰۸  کمی شکل  شرایط خودرویی ها اگر بهتر شود  باقی بازار هم بهتر خواهد بود

۰۹:۱۱:۵۴ لبوتان امروز هم با مثبتهای حداکثری و صف خرید کار خود را شروع کرد

۰۹:۱۰:۲۲ اگر بازار بخواهد  حرکتی کند  از منفی به مثبت خودرو  اغاز می شود

۰۹:۰۹:۱۱ رماوند  با این تحوات جالب شده است  دی هم  جالب می شود  بیمه دی را هم  روی همین نوسان میخرند

۰۹:۰۶:۰۹ حرکت  بازار از خودرویی ها اغاز می شود

۰۹:۰۵:۵۹ خگستر کمی مثبت  شده است شاید برای بقیه چراغ  راه  شود

۰۹:۰۱:۴۴ بازار منفی اغاز کرده است فعلا

۰۹:۰۰:۳۲

قیمت مرغ به ۱۰۰ هزار تومان رسید!

📌قیمت مرغ به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسیده. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار می گوید وزارت جهاد کشاورزی وعده داده مشکل صف‌های میادین برای مرغ حل می‌شود و در سطح شهر هم قیمت پایین می‌آید. حداکثر ۳ مرغ با قیمت کیلویی ۷۶ هزار تومان در میادین به مردم تحویل داده می‌شود.

۰۸:۵۸:۱۰

مسئولیت مهار تورم به بانک مرکزی داده شد؛ نگاهی به قانون جدید بانک مرکزی

🔹قانون جدید بانک مرکزی که در روزهای اخیر از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده، تغییرات جدیدی را بعد از نیم قرن به خود دیده که واگذاری مسئولیت مهار تورم به بانک مرکزی یکی از مصوبات این قانون است.

🔹در قانون جدید که پس از نیم قرن اصلاح شده (قانون پولی و بانکی کشور مصوب ۱۸ خرداد ۱۳۵۱) تعاریف جدیدی به قانون اضافه شده که در گذشته محل اختلاف بود.

🔹همچنین در جزو یک بند «ب» ماده ۳ این قانون که به وظایف و مسئولیت‌های بانک مرکزی برمی‌گردد، مسئولیت مهار (کنترل) تورم به این نهاد سپرده شده و درجزو ۵ همین بند، کمک بانک مرکزی به تحقق عدالت اجتماعی را یادآور شده است.

🔹از دیگر مواد مهم قانون بانک مرکزی، تعیین رئیس جمهور به عنوان رئیس مجمع عمومی بانک (مطابق جزو یک بند الف ماده ۶ قانون) و رئیس کل بانک مرکزی به عنوان رئیس هیأت عالی بانک است این هیأت «نشست ویژه سیاستگذاری پولی و ارزی» را برگزار می‌کند.

۰۸:۵۶:۱۳

ضریب‌های پشتیبانی تمام صندوق‌های بازنشستگی ما رو به فروپاشی است!

مرتضوی، وزیر کار در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اساسا صندوقی پایدار است که نسبت ضریب پشتیبانی آن حداقل شش و نیم تا هفت باشد. وی افزود: میگویند از همین کسوراتی که دریافت می کنید پرداخت کنید، اگر اینگونه باشد که ما از خدا می‌خواهیم. الان تمام صندوق‌های ما ضریب‌های پشتیبانی آن‌ها رو به فروپاشی است.

۰۸:۴۸:۲۳ ۱۲۷ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی در ایران!

🔹آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید یارانه پنهان انرژی در ایران، بعد از روسیه بالاترین میزان در جهان و معادل ۳۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی ایران است.

🔹 علت وجود چنین حجم عظیمی از یارانه پنهان انرژی، سقوط شدید ارزش ریال از یک طرف، ناتوانی دولت در بهبود شاخص‌های انرژی مانند شدت مصرف انرژی، بهره‌وری، جلوگیری از اتلاف انرژی، بهبود راندمان بخش صنعتی، خودروها و نیروگاه‌های برق، نوسازی شبکه انتقال و توزیع برق و گاز، همچنین ترس دولت از افزایش چشمگیر قیمت حامل‌های انرژی به خاطر واکنش اعتراضی مردم، ایجاد شده است.

۰۸:۴۴:۴۰ شاید  شروع  بازار خوب نبود ولی میتواند در ادامه کمی بهتر باشد

۰۸:۳۷:۳۷

حتی ۱۰درصد وعده رئیسی برای ساخت یک میلیون مسکن محقق نشد/ احتمال افزایش قیمت تا پایان امسال

🔹دنیای اقتصاد نوشت:
🔹کارشناسان در پیش‌بینی بازار مسکن معتقدند رکود حاکم بر این بازار در نتیجه به کارگیری سیاست‌های انقباضی است، اما در ماه‌های پایانی سال به دنبال کسری بودجه، دولت دیگر توان کنترل نقدینگی را نخواهد داشت و با افزایش قیمت مواجه خواهیم شد
🔹جمشید برزگر، رئیس کانون انبوه‌سازان مسکن و ساختمان ایران، در رابطه با اینکه یکی از وظایف دولت ساخت یک میلیون واحد در سال بوده است، اما گزارش‌ها چنین شاخصی را تایید نمی‌کنند، گفت:
🔹متاسفانه این برنامه هنوز عملی نشده و فقط کمتر از ۱۰ درصد از آن موفقیت‌آمیز بوده، چراکه ساخت این پروژه از ابتدا با برنامه‌ریزی و اصول مناسب پیش نرفته است. از طرفی چند بار طی نشست و جلساتی با مدیران و مسوولان دولتی نکاتی را در راستای بهبود این طرح، پیشنهاد دادیم و در جلسات مورد استقبال قرار گرفت، اما متاسفانه عملیاتی نشد.

۰۸:۳۵:۱۳

خوب_است_بدانیم_که یکشنبه ۱۹ آذر
*زمان مطالعه: ۶دقیقه

۱) نمره بازار در انتهای روز گذشته بر اساس کانال پایش بازار ۴۶-

۲) ارزش معاملات خرد ۶.۴۴همت

۳) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی (همراستا با سایر حقیقی ها)

۴) بازده معادل بانکی اخزا با سررسید نزدیک به یک سال: ۲۳.۴۴%

۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار:
هم وزن: صعودی
کل: صعودی

۶) معاون سازمان برنامه و بودجه می گوید “سیاست‌های اقتصادی دولت و بانک مرکزی مبتنی بر این است که آرامش و ثبات در بازارها به ویژه بازار ارز حاصل شود؛ لذا با سیاست مالی اتخاذ شده در بودجه سال آینده انتظار می‌رود حرکت پول از سایر بازارها به بازار سرمایه تسریع و تسهیل شود.”

۷) گروه مالی ملت، ۷درصد از سهام بانک ملت را جهت عرضه در تاریخ ۲۷ آذرماه آگهی کرده که مورد توجه فعالین بازار قرار گرفته و تصور می کنند در صورت انجام معامله، رویداد مثبتی است.

۸) آخرین نرخ متانول CFR چین که مقصد عمده صادرات ایران هست ۲۹۱ دلار گزارش کرده است که ۵ دلار نسبت به هفته گذشته افزایش نشان می دهد.

۹) کانال بازار نفت گاز پتروشیمی نوشت ” با بازگشت خریداران اعم از تجار و واردکنندگان به بازار، در هفته اول دسامبر قیمت اوره کاهش دو ماهه خود را جبران نمود و روند بازار معکوس شد. کاهش مداوم صادرات از چین و افزایش شدید نرخ حمل و نقل برای دومین هفته متوالی باعث شد که فعالیت خرید در میان معامله گران در جنوب شرقی آسیا بیشتر شود و باعث شود. کرمانشاه اوره خود را حدود ۱۰ روز قبل ۳۲۱دلار در قرارداد فوب تحویل دسامبر فروخته است.

۱۰) بورس۲۴ نوشت “تجدید ارزیابی دارایی های ذوب آهن که از مدت ها پیش آغاز شده به مراحل پایانی نزدیک می شود و به احتمال زیاد ذوب اولین شرکتی خواهد بود که موج افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید را آغاز خواهد کرد. مدیرعامل شرکت در این خصوص گفت “هفته آینده کانون کارشناسان میزان تجدید ارزیابی دارایی ها را  به شرکت اعلام می‌کند.”

۱۱) مدیرعامل لبنیات پاک می گوید ” کارشناسان درخصوص تجدید ارزیابی املاک غپاک، ارزیابی ها را انجام داده اند و سهامدار عمده نیز مجوز افزایش سرمایه از این محل را داده است. املاک غپاک و شرکت های زیرمجموعه به صورت تلفیقی در این افزایش سرمایه  تاثیر خواهد داشت.”

۱۲) اخبار بورس نوشت “شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز اعلام کرده است دو طرح استامینوفن دی سی و همچنین واحد چند منظوره این شرکت (طرح مفنامیک اسید و متفورمین) ، اواخر سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.”

۱۳) معدن۲۴ نوشت “فعالیت در معادن مس و کبالت تحت مدیریت شرکت‌هایی همچون «Glencore» و «CMOC» در کنگو، به دلیل اعتصاب کامیون‌داران که از اواخر ماه اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده، با اختلال جدی مواجه شده است.” (کاهش عرضه در بازار جهانی-هلالات)

۱۴) نخستین کنسانتره تولیدی در مجتمع مس درآلو، به میزان ۱۸۷.۵ تن با عیار ۲۱درصد چهارشنبه‌ ۱۵ آذرماه به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان فرستاده شد.

۱۵) در سال جاری دولت ۱.۲ میلیارد دلار برای واردات بنزین اختصاص داده بود، اما در لایحه بودجه سال آینده، واردات بنزین ۲.۵ میلیارد دلار برآورد شده ا

۱۶) پتروتحلیل نوشت “ابر بحران انرژی در ⁧ایران⁩…وضعیت بحرانی ⁧ناترازی انرژی⁩ در ایران. کسری بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز گاز در ۱۴۰۱. برآورد کسری روزانه ۱۰ میلیون لیتر در ۱۴۰۲. کسری ۱۲.۵ هزار مگاوات برق در ۱۴۰۲.”

۱۷) موسسه گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند اولین کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در آوریل سال ۲۰۲۴ رخ دهد و در همین حال، فدرال رزرو تقریباً مطمئن است که نرخ بهره خود را در روز چهارشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد، زیرا به نظر می‌رسد اقتصاد ایالات متحده در حال کاهش رشد و تورم تحت کنترل است. تمرکز در روز چهارشنبه بر این خواهد بود که فدرال رزرو چه زمانی شروع به کاهش نرخ خواهد کرد. بازارها شرط می‌بندند که فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ نرخ‌های بهره را پنج بار کاهش خواهد داد و کاهش %۰.۲۵ در ماه می به طور کامل قیمت کذاری شده است.

۱۸) آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید یارانه پنهان انرژی در ایران، بعد از روسیه بالاترین میزان در جهان و معادل ۳۶ درصد از کل تولید ناخالص داخلی ایران است.

۱۹) سبدگردانی مانی نوشت “تازه ترین آمارهای رسمی نشان می دهد شاخص قیمت‌های مصرف‌کننده چین در نوامبر ۲۰۲۳ میلادی ۰.۰۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت. این سریع‌ترین کاهش CPI چین از نوامبر ۲۰۲۰ بود که علت اصلی آن کاهش بیشتر قیمت اقلام خوراکی و غذایی بود.”

۲۰) خفنر و خزر در خصوص افزایش سرمایه، آ.س.پ در خصوص قرارداد با وغدیر، دامین در خصوص دریافت خسارت از بیمه، کگاز در خصوص قرارداد جدید فروش بطر شیشه ای، نوری در خصوص فروش محصول به شگویا و نرخ خوراک خود، گزارش جدید دادند.

۰۷:۴۶:۱۶

همتی در دنیای اقتصاد
براساس آنچه توضیح دادم، تثبیت نرخ اسمی ارز در کنار ادامه روند تورم بالا موجب تقویت نرخ حقیقی ارز در کشور می‌شود. با توجه به تاثیر منفی تقویت نرخ حقیقی ارز بر تولید ملی و روند تراز تجاری، باید سیاست ارزی و تجاری کشور، آسیب‌های ناشی از سیاست تثبیت دستوری را درنظر بگیرد. ادامه این سیاست قطعا در میان‌مدت بر تولید و صادرات لطمه وارد کرده و در پی آن بی‌ثباتی را به دنبال دارد. بنابراین، ضروری است که درصورت تداوم تورم، متناسب با افزایش در قیمت کالاها و خدمات داخلی، نسبت به تعدیل تدریجی نرخ اسمی ارز اقدام شود .

واضح است، افزایش قیمت کالاهای قابل مبادله، موجب تورم داخلی می‌شود؛ به‌خصوص وقتی کالاهای قابل مبادله جزء مهمی از شاخص قیمت مصرف‌کننده باشند. با ادامه تثبیت نرخ اسمی ارز ناتوانی در کنترل تورم باعث تقویت نرخ حقیقی ارز و بنابراین نیاز به کاهش بیشتر ارزش پول در آینده می‌شود و این نکته‌ای است که با توجه به روند تورم در ماه‌های اخیر باید مورد توجه سیاستگذاران پولی و ارزی و تجاری قرار گیرد.

آنچنان که یافته‌های علم اقتصاد به ما می‌آموزد، در بلندمدت نرخ حقیقی ارز متکی به بهره‌وری صنایع قابل مبادله و تجارت در مقایسه با سایرکشورهاست. به عبارت دیگر، در بلندمدت اگر به دنبال تقویت پول ملی هستیم، راهکاری جز افزایش بهره‌وری بخش حقیقی اقتصاد وجود ندارد. از این نظر مداخلات ارزی و هدف‌گذاری‌ها، موقت و کوتاه‌مدت است و نمی‌توان با این ابزار از روند بلندمدت نرخ به شکل پایداری جدا شد. اینجاست که باز ارز دچار تکانه خواهد شد و مسوولان بدون دانستن علت اصلی وعده می‌دهند که اتفاق خاصی نیفتاده است که نرخ چنین تغییری را تجربه کند.

* رئیس کل اسبق بانک مرکزی

۰۷:۲۷:۱۰ با  یک روز دیگر در خدمت شما هستیم

۰۷:۲۶:۵۹ سلام  صبح  شما عزیزان بخیرو شادی و سلامتی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم