10:30:00 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۲۹:۵۲
پایان انجماد دلار نزدیک است؟
🔹قیمت دلار در آخرین معامله هفته گذشته با افزایش ۴۰۰ تومانی در کانال حساس ۴۹ هزار تومانی پیشروی کرد. در حالی که اخبار مربوط به انقضای برخی تحریمهای ایران تا یک ماه آینده مطرح است، معاملهگران در انتظار اثر رویدادهای سیاسی در بازارهای مالی هستند.
🔹طبق توافق هستهای سال ۲۰۱۵، تحریمهای سازمان ملل متحد علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران، ماه آینده میلادی منقضی خواهد شد. اما تروئیکای اروپایی به دنبال نقض تعهد خود هستند و اعلام داشتند که بر این اساس عمل نخواهند کرد.
🔹در روزهای گذشته این سیگنال مورد توجه معاملهگران بازار ارز قرار گرفت و به اعتقاد برخی از آنها این موضوع میتواند به قیمت دلار در هفته دوم مهر آرایش افزایشی دهد.| تجارتنیوز
۱۰:۲۴:۰۰ افزایش سرمایه صف خرید زملارد را رقم زد
۱۰:۲۱:۵۷ این نکته بسیار خوب برای زملارد است و خبرخوبی برای سهم زملارد
افزایش سرمایه سهم نهایی شد
گزارش توجیهی هیئت مدیره به منظور پیشنهادافزایش سرمایه از مبلغ ۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ ۱۴۰,۲۲۰,۲۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها به منظور اصلاح ساختار مالی که در تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۰۵ به تصویب هیئت مدیره رسیده و جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده
۱۰:۱۹:۰۲امیرمهدی صبائی مدیر نظارت بر بورسها در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت “خرید سیمان از بورس کالا به محدودیت دسترسی مصرف کنندگان واقعی پایان داد ”
۱۰:۱۳:۱۸ انتظار این بود بازار به واسطه تحولات و اخبار کمی بهتر باشد ولی نشد
۱۰:۰۳:۴۷ خبر مهم؛ اختصاصی پترومتالز
💢 ترکیه نرخ برق صنایع را ۲۰ درصد افزایش داد/ ایجاد فرصتی جدید برای افزایش صادرات محصولات فولادی ایران
🔻به گزارش پترومتالز، بنا به تصویب دولت ترکیه قیمت برق مصرفی صنایع این کشور از اول اکتبر (۹ مهر ۱۴۰۲) ۲۰ درصد افزایش مییابد اما قیمت برق مصرفکنندگان خانگی تغییری نخواهد داشت. افزایش قیمت برق صنایع، باعث افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار ترکیه خواهد شد و رقابتپذیری شرکتهای فولادی ترکیه در بازارهای جهانی را بیش از پیش کاهش خواهد داد.
🔻افزایش هزینههای تولید فولاد در ترکیه، فرصتی برای صادرکنندگان محصولات فولادی ایران است تا حضور خود در بازارهای مختلف از خاورمیانه گرفته تا آسیای مرکزی و شمال آفریقا را تقویت کنند. افزایش ۲۰ درصدی نرخ برق صنایع در ترکیه، باعث خواهد شد تا قیمت محصولات فولادی این کشور حداقل ۱۰ تا ۱۵ دلار به ازای هر تن افزایش یابد.
🔻نکته مهم این است که از اول اکتبر بر صادرات محصولات فولادی روسیه نیز تعرفه ۷ درصدی وضع میشود و بنابراین از رقابتپذیری شرکتهای فولادی روسیه نیز کاسته میشود. در حال حاضر، بر صادرات شمش فولادی و اسلب ایران تعرفه علیالحساب ۲ درصدی وضع شده اما صادرات محصولات فولادی ایران تعرفهای ندارد و فرصت خوبی برای رشد صادرات این محصولات و ورود به بازارهای جدید ایجاد شده است.
۱۰:۰۲:۵۷ تا این لحظه ارزش معاملات خرد ۱۷۱۴ میلیارد تومان می باشد
۰۹:۵۷:۳۰
۰۹:۵۷:۲۱ قالیباف: حداکثر تا ۱۰ روز آینده کل مطالبات گندمکاران پرداخت میشود
رئیس مجلس:
▫️ براساس پیگیریهای انجام شده حداکثر ظرف ۱۰ روز آینده کل بدهی دولت به گندمکاران پرداخت خواهد شد.
۰۹:۵۴:۵۵ گلدیرا با دید نوسان میتواند جالب باشد سهم را در نظر بگیرید
۰۹:۵۴:۳۱
بورس کالا به عنوان نهاد مالی رسمی کشور حذف شدنی نیست
🔹دولت باید برای تعادل بازار تنظیم گری کند
محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به جوسازیهای اخیر در خصوص خروج سیمان و فولاد از بورس کالا به واسطه طرح ادعای گرانی مصالح ساختمانی با عرضه در بورس اظهار کرد: بورس کالا یکی از نهادهای رسمی بازار مالی است و کسی نمیتواند بورس را رد کند؛ در این زمینه ضروری است دولت به حمایت از بورس آمده و به عنوان نهاد تنظیم گر عمل کند. | مهر
۰۹:۵۴:۱۸ حجم پاشنه اشیل جدی بازار است
۰۹:۴۶:۲۷ تفارس در شهریور با درامد ۵۲۵ میلیاد ریالی مواجه بود و در ۶ماهه به عدد ۱۳۰۴ میلیارد ریال درامد رسیده است
۰۹:۴۳:۲۷ این هم مطلب جالبی بود .
۴ محرک آغاز فصل صعود
بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند سرنوشت بورس پس از «رکود ۵ماهه» به ۴ محرک کلیدی گره خورده است. این محرکها میتوانند آغاز صعود بزرگ و فصلی جدید از رونق را در بازار سهام رقم بزنند.
چهار پارامتر بنیادی اثرگذار بر روند بازار سرمایه عبارتند از وضعیت نرخ ارز، قیمتهای جهانی، نرخ بهره بانکی و مباحث مرتبط با اعتماد سهامداران برای ورود به بازار. ۳ متغیر از ۴ متغیر نامبرده (بهغیر از وضعیت قیمتهای جهانی) بهشدت تحتتاثیر تدابیر سیاستگذار بوده است. بررسیها درباره علت «ضربان کند سهام» نشان میدهد سه نیروی محرک باعث این رویداد شده است.
سرکوب نرخ ارز که تابعی از کنترل تورم عمومی و انتظارات کاهشی است عمدتا تالار شیشهای را در منگنه شوک نوسانات ارزی و دلاری قرار داده است. به این ترتیب آنچه قابلاستنباط است این است که کمتحرکی نرخ ارز، نرخ بهره بانکی و بیاعتمادی حاکم بر بازار، رفتار سمت تقاضا را از اردیبهشتماه تحتتاثیر قرار داده است.
۰۹:۴۳:۲۲ سفارشات خودرو در منفی بهتر شد
۰۹:۴۲:۰۲
«مولدسازی» در برنامه هفتم تبدیل به قانون شد
🔹رئیس مجلس: در طول ۱۲ سال گذاشته در خصوص مولدسازی، قانون وجود داشته است اما در لایحه برنامه هفتم توسعه نیز مصوبه سران قوا در خصوص هیات عالی مولدسازی، به قانون تبدیل شده است.
۰۹:۴۱:۲۶ انتظار داشتیم بازار مثبت ترو بهتر باشد ولی نبود و همچنان بازار کم حجم است
۰۹:۳۵:۰۳
مصوبه مربوط به هیئت مولدسازی در برنامه هفتم تبدیل به قانون شد
🔺در طول ۱۲ سال گذاشته در خصوص مولدسازی، قانون وجود داشته است اما در لایحه برنامه هفتم توسعه نیز مصوبه سران قوا درباره هیات عالی مولدسازی تبدیل به قانون شده است.
۰۹:۳۰:۵۴ فاسمین با فروش از موجودی گزارش خوبی روانه کدال کرد
🔹در ششمین ماه سال مالی کالسیمین توانسته است فروشی برابر ۱,۳۲۸ میلیارد تومان داشته باشد. فروش شش ماهه امسال رشد ۴۹% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
🔹 در ماه جاری مقدار فروش محصولات شرکت ۱۴.۵ هزارتن ثبت شده است. متوسط فروش هر ماه سال مالی گذشته عدد ۴.۶ هزارتن بوده است.
🔹 فاسمین در این ماه نیز تولید ۳.۴ هزارتن شمش روی را گزارش کرده است. در سال گذشته متوسط تولیدات شرکت برابر ۳.۳ هزارتن بوده است تولید شش ماهه امسال رشد ۱% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
🔹نرخ فروش این شرکت در ماه مورد گزارش برابر ۸۶۰,۲۶۷ ریال است. فروش شرکت در سال گذشته به طور متوسط بر نرخ های ۹۰۳,۱۲۱ ریالی استوار بوده است.
کارگزاری بانک صنعت و معدن
۰۹:۲۶:۲۷ تامین منابع مالی نوسازی کارخانه ایرانتایر
🔹استاندار سمنان گفت: راستای تحقق شعار سال ، در سومین نشست ویژه رفع موانع تولید ، تامین منابع سرمایه ثابت و اعطای تسهیلات به کارخانه بزرگ صنعتی ایران تایر با حضور رئیس جمهور تصویب و در خصوص مشکلات برخی واحدهای معدنی استان نیز تصمیم گیری شد.سیدمحمدرضا هاشمی که شامگاه ۶ مهرماه به اتفاق جمعی از مسئولان عالی کشور و مدیران شرکت ایران تایر، به منظور شرکت در سومین نشست ویژه رفع موانع تولید با حضور رئیسجمهور، میهمان نهاد ریاست جمهوری بود با اعلام این خبر اظهار کرد: در این جلسه مدیر شرکت «ایرانتایر» در دیدار با رئیس جمهور و در حضور وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی، معاون اجرائی رئیس جمهور، رئیس بنیاد مستضعفان، رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست، معاون رئیس بانک مرکزی، معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگردی، معاون وزیر صنعت معدن، معدن و تجارت و رئیس دفتر رئیس جمهور به بیان مشکلات و موانع پیش روی این شرکت تولیدی و صنعتی پرداخت.وی ادامه داد: رئیس جمهور در این نشست بعد از استماع مسائل مطرح شده دستورات لازم را با تعیین زمان اجرا صادر و مسئولان مربوطه را به پیگیری و رفع مشکلات آنان و همچنین ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته به دولت مکلف کرد./ایسنا
۰۹:۲۰:۴۳ فشار فروش در بازار کمی بیشتر شد
۰۹:۱۹:۲۴ لوتوس در شهریور با عدد ۱۱۵۹ میلیارد ریالی مواجه بود و ۷ ماهه به عدد ۱۰۲۳۰ میلیارد ریال رسیده است
۰۹:۱۶:۴۵ موسی غنی نژاد : ایدئولوژی زدگی بیمارگونه / قیمت گذاری دستوری منجر به ناکارآمدی کل نظام اقتصادی و توسعه نیافتگی کشور شده
✳️ در سایر کشورها هم از نظر تاریخی هیچ مورد موفقی از اجرای چنین سیاستی در مبارزه با تورم ثبت نشده است. اصرار بر تکرار تجربههای شکستخورده، آن هم با شدت و حدت بیشتر، چه توضیحی غیر از ایدئولوژیزدگی بیمارگونه دارد؟
برخی مسوولان دولتی مانند پوپولیستها در همه جای دنیا یافتههای علمی را تحقیر میکنند و مدعی میشوند جای این یافتهها صرفا در کتابهای درسی است و بهرهای از حقیقت در عالم واقع ندارند. این بزرگواران علم را نفی میکنند؛ اما نمیگویند مبنای نظری تصمیماتشان چیست. آنها که علاوه بر بیاعتنایی به علم، درکی از حکمت موجود در سیره نبوی هم ندارند، تصور میکنند صرفا با ارادههای خاص، دستور و بگیروببند میتوانند به مقابله با پدیده تورم بروند. اما نمیدانند این جنگ دُنکیشوتوار با تورم سرکنگبینی است که بر صفرا خواهد افزود.
قیمتگذاری دستوری موجب ناکارآمدی در کل نظام اقتصادی میشود؛ زیرا قیمتهای نسبی در بازار همانند فانوس دریایی راهنمای حرکت کشتی اقتصاد در مسیر درست است که با از کار انداختن آن کشتی به گِل خواهد نشست. به سخن دیگر، قیمتگذاری دستوری به جای اینکه تورم را مهار کند، با پراکندن اطلاعات نادرست در بازار، مصرفکنندگان و تولید کنندگان را گمراه میکند و موجب اتلاف منابع میشود. نتیجه نهایی این فرآیند تضعیف توان اقتصادی و تکمیل دور باطلی است که تبدیل به تله توسعهنیافتگی کشور ما شده است/دنیای اقتصاد
۰۹:۱۲:۵۴ کاما در فروش منظم نیست در شهریور با فروش ۱۷۲۵ میلیارد ریالی مواجه بود و به عدد ۴۷۱۲ میلیارد ریال در فروش ۶ماهه رسیده است
۰۹:۰۵:۳۵ حجم هم نه خیلی ولی بد نیست
۰۹:۰۵:۲۷ فعلا بازار نیمه اول خوب و مثبتی را دارد
۰۹:۰۴:۵۲ بکابل فروش های منظمی ندارد اما رشد درآمد و عملیات شرکت در چند ماه گذشته کاملا مشهود است
۰۹:۰۴:۳۴
رکورد نرخ بهره بین بانکی شکست
🔹بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود نرخ بهره بین بانکی را در هفته منتهی به ۵ مهرماه به میزان ۱۱ صدم درصد افزایش داد و به ۲۳.۸۰ درصد رساند.
🔹رکود نرخ بهره بین بانکی شکسته شده و بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به ۲۷ اردیبهشت ماه بوده است که به نرخ ۲۳.۷۶ درصد رسیده بود.
۰۹:۰۳:۵۴ بترانس را هم در نظر داشته باشید
۰۹:۰۳:۳۹ نیان هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۰۱:۱۶ خودرویی ها مثبت هستند
۰۹:۰۰:۵۲ چهره بازار مثبت و خوب اغاز شده است
۰۹:۰۰:۰۶ بازار اغاز شد و شرایط بد نیست
۰۹:۰۰:۰۳ 📌اسلب بورس کالا در محدوده قیمتی ۱۹۵،۱۸۰ معامله میشود و نوسان خاصی نداشته،با اسلب ۴۷۰ دلاری نرخ دلار پرایس شده برابر است با ۴۱،۵۲۷ تومن!
۰۸:۵۵:۵۳ امروز به نظر جو خودرویی ها با این دسته اخبار مثبت است
۰۸:۵۵:۰۶«فروش خودرو» آزاد شد؟ عرضه مستقیم به جای فروش یکپارچه از امروز؛
🔹 فروش یکپارچه خودرو در سیاستهای دستوری دولت، نمره قابل قبولی دریافت نکرد و سیاستگذار مجبور به حذف آن شد. فروش در سامانه یکپارچه خودرو از اسفندماه سال گذشته با هدف ممانعت از تخلف فروش خودروسازان و توزیع رانت خودرو در بازار کلید خورد.
🔹 در دو مرحله فروش بیش از دو میلیون متقاضی درخواست خود را در سامانه به ثبت رساندند. این در حالی است که تولید خودروی سواری در سال گذشته نزدیک به یکمیلیون دستگاه بود. دخالت در فروش خودرو بدون برآورد دقیق از میزان عرضه و تقاضا، مهر شکست فروش دستوری را بر سند فروش یکپارچه زد.
🔹 طبق اعلام وزارت صمت از امروز قرار است خودروسازان بهطور مستقل از طریق سامانه، اقدام به فروش خودرو کنند. حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا این اقدام به معنای آزادسازی فروش خودرو است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اگر خودروساز قادر به فروش محصولاتش طبق قیمت تمامشده و حاشیه سود بازار باشد، در آن زمان میتوان از فروش آزاد خودرو سخن گفت.
۰۸:۵۳:۰۹ جابجایی بلوک ۱۵ میلیون سهمی بر روی شصفها و خروج یک کد حقیقی از ترکیب سهامداران درصدی در معاملات چهارشنبه باعث شده امروز سهم مورد توجه باشد
۰۸:۴۸:۲۷
توجه به بازدهی همگرا و هم جهت در قیمت گاز اروپا، اوره خلیج فارس، آلومینیوم و روی داشته باشید.
آغاز فصل سرما احتمالا نگرانی در خصوص رشد قیمت انرژی را ایجاد کرده و احتمال می دهم به همین دلیل کالاهای انرژی بر که تولیدشان در اروپا با افزایش قیمت گاز در نوبت قبلی کاهش شدید داشت، از سوی تجار خرید شده اند.
اوره، آلومینیوم و روی بسیار هم جهت با قیمت گاز در اروپا حرکت کرده اند.
۰۸:۴۶:۵۴ فعلا خودرویی ها خوب مثبت شدند و جو جالبی را دارند
۰۸:۴۲:۲۹ پالایشگاه های ایران دست کیست؟
سازمان تامین اجتماعی، دولت، سهام عدالت و تامین اجتماعی نیروهای مسلح را میتوان بزرگترین مالکان صنعت پالایش کشور دانست.
به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، این نهادها به ترتیب ۴۵، ۳۵، ۱۱ و ۸ درصد از حق کنترل و مدیریت صنعت پالایش نفت کشور را در اختیار دارند.
در مجموع نیز دولت و نهادهای عمومی مالکیت ۹۹ درصد از صنعت پالایش نفت کشور را دارا هستند و تنها کمتر از یک درصد از مالکیت این صنعت در اختیار بخش خصوصی است، آن هم با واگذاری ۸۰ درصد سهام پالایشگاه کرمانشاه در فرآیند خصوصیسازی.| اکو ایران
۰۸:۳۹:۵۸ کاهش صادرات پتروشیمی سنگاپور در اوت، تقاضای چین ممکن است افزایش یابد.|صادرات پتروشیمی سنگاپور برای دوازدهمین ماه کاهش یافت، اگرچه نرخ انقباض در ماه اوت به سطح تک رقمی کاهش یافته است، که احتمالاً نشان می دهد که ممکن است بدترین وضعیت به پایان برسد.
۰۸:۳۸:۵۳
پایان بازار با ۹۳ دلار
🔹 معاملات هفته گذشته برنت با نوسان بین ۹۱ تا ۹۴ دلار
🔹قیمت این لحظه برنت: ۹۲.۰۹ دلار
🔹 نفت آمریکا: ۹۰.۷۹ دلار
۰۸:۳۲:۱۲ شاخص پترومتالز برای قیمتهای فولاد صادراتی ایران/ معاملات داغ شمش فولادی و اسلب
🔻شاخص پترومتالز برای قیمتهای فولاد صادراتی ایران در هفته منتهی به ۷ مهر ۱۴۰۲ منتشر شد. در این هفته، قیمت فوبِ شمش فولادی صادراتی ایران ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۴۷۳ تا ۴۷۸ دلار به ازای هر تن رسید. دو فولادساز بزرگ ایرانی در هفته جاری موفق به فروش دو محموله ۳۰ هزار تنی شمش صادراتی با قیمت فوب ۴۷۷ دلار به ازای هر تن شدند… قیمتهای فولاد صادراتی ایران را در تصویر فوق ببینید.
🔻هفته گذشته پترومتالز خبر از جهش قیمت اسلب صادراتی ایران برای نخستین بار از ۱۳ مرداد سال جاری تاکنون داد. طی مزایدهای که از هفته پیش در جریان بود و این هفته نهایی شد، یک شرکت بزرگ و مطرح ایرانی توانست یک محموله ۳۰ هزار تنی اسلب را با قیمت فوب ۴۷۰ دلار به ازای هر تن به فروش برساند که این معامله با توجه به شرایط بازار جهانی، یک موفقیت قابل توجه محسوب میشود.
🔻قیمت Ex-work میلگرد صادراتی ایران در این هفته ۱ درصد کاهش یافت و به ۴۹۵ تا ۵۰۵ دلار به ازای هر تن رسید. دلایل کاهش قیمت میلگرد صادراتی…
۰۸:۳۰:۵۳
کرک اسپرد بنزین شمال غرب اروپا به دلیل تغییر به گرید ارزان تر در زمستان و صادرات ضعیف از این منطقه به کمترین میزان در ۱۰ ماه گذشته یعنی حدود ۶ دلار در روز جمعه کاهش یافت.
صادرات بنزین اروپای شمال غربی (NWE) در ماه سپتامبر به پایینترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۰ کاهش مییابد، زیرا شرایط آربیتراژ وخیم ترانس آتلانتیک و حذف یارانهها در نیجریه باعث کاهش جریان به ایالات متحده (ایالات متحده) و غرب آفریقا (WAF) شده است.
او اضافه کرد که علیرغم کاهش صادرات، ارزش ها در NWE همچنان حفظ می شود، حتی زمانی که صنعت به سمت گریدهای ارزان تر زمستانی حرکت می کند، عمدتاً به دلیل تعطیلی پالایشگاه ها برای تعمیرات پاییزی و اشکالات عجیب و غریب.
دادههای موسسه مشاوره هلندی Insights Global نشان میدهد که ذخایر بنزین در انبار مستقل در مرکز پالایش و ذخیرهسازی آمستردام-روتردام-آنتورپ (ARA) در هفته منتهی به پنجشنبه تغییر چندانی نداشته است.
موسسه Insights Global گفت که با افزایش صادرات به مناطق فراآتلانتیک در حالی که حجم به غرب آفریقا کاهش یافت، سهام به ۱.۳۳ میلیون تن رسید.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که ذخایر بنزین آمریکا (USOILG=ECI) در هفته یک میلیون بشکه افزایش یافت و به ۲۲۰.۵ میلیون بشکه رسید، در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز انتظار داشتند ۱۲۰ هزار بشکه کاهش یابد.
بر اساس داده های حمل و نقل LSEG، صادرات بنزین NWE به ایالات متحده در ماه سپتامبر تاکنون ۸۱۱,۰۰۰ تن در مقایسه با ۸۲۸,۰۰۰ در ماه اوت بوده است.
داده ها نشان می دهد که صادرات از NWE به غرب آفریقا در ماه سپتامبر تاکنون حدود ۸۵۶۰۰۰ تن بوده است که کمتر از ۹۶۸۰۰۰ تن در ماه اوت است. | سامان تحلیل
۰۸:۲۸:۲۶ ذوب تابستان را در شهریور خوب تمام کرد و ۵۵۴۱۴ میلیاد ریال فروش داشت نرخ شهریور ۲۳۷,۸۵۴,۲۶۶ ریال بود
تیر به ۴۳۵۶۰ میلیاردریال رسید و مرداد ۴۹۹۵۷ میلیارد ریال بود و نرخ ۲۴۴,۹۳۳,۶۹۵ ریال است
۶ ماهه ۲۹۹۳۹۰ میلیارد ریال فروش داشت فروش مدت مشابه قبل ۲۱۵۰۷۵ میلیارد ریال بود
۰۸:۲۶:۰۴
اوره گرانول خاورمیانه :
۳۹۰-۴۰۰ دلار⬆️
◽️اوره گرانول ایران:
۳۳۵-۳۷۰ دلار⬆️
◽️ شایعات مربوط به مناقصه اوره هند شروع شده است. که معمولاً به این معنی است که قریب الوقوع است.پیش بینی می شود این کشور هنوز به بین ۲ تا ۳ میلیون تن اوره قبل از پایان سال نیاز دارد.
◽️ وضعیت صادرات چین همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و هیچ محموله ای در آخرین مناقصه هند ارائه نشده است، اما با شرکت در مناقصه ۱.۲ میلیون تن قبلی، انتظار می رود چین تا پایان سال بر برنامه داخلی پاییز/زمستان پر کردن ذخایر خود تمرکز کند.
◽️ تولیدکنندگان آمونیاک در اروپا ممکن است به دلیل افزایش قیمتهای CFR وارداتی، تولید آمونیاک خود را افزایش دهند.
◽️ بازار اوره در تعادل است و همه نگاه ها به حرکت بعدی هند و اینکه آیا برزیل در مقیاس بزرگتر به بازار بازخواهد گشت،خواهد بود.
۰۸:۱۹:۲۷ ثبات نسبی در نرخ قراضه آهن وارداتی ترکیه طی یک ماه گذشته …
۰۸:۱۷:۴۴ جواد اوجی، وزیر نفت از در حال اجرا بودن ۸ طرح پالایشی و پتروپالایشی در کشور خبر داد.
🔹️براساس گزارش عملکرد ماهانه ۳۰۰ شرکت تولیدی-خدماتی که تا این لحظه منتشر شده است، درآمد ۶ ماهه اول این شرکتها با جهش ۴۵% نسبت به ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ به حدود ۹۰۰ همت رسید.
🔹️معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران: در حال تعامل با بورس سنت پترزبورگ روسیه هستیم تا در صورت امکان برای اولین بار زعفران و پسته ایران را در تابلو مشترک برای مشتریان روسی عرضه کنیم.
🔹در ۶ ماه ابتدایی سال جاری بیش از ۵۱ هزار میلیارد تومان سود از سوی سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب ۴۲ میلیون سهامدار واریز شد.
۰۸:۱۶:۱۱ فایرا در شهریور از موجودی فروخت
🔹در ششمین ماه سال مالی آلومینیومایران توانسته است فروشی برابر ۱,۶۰۰ میلیارد تومان داشته باشد. فروش شش ماهه امسال رشد ۱۲% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
🔹 در ماه جاری مقدار فروش محصولات شرکت ۱۵.۸ هزار تن ثبت شده است. متوسط فروش هر ماه سال مالی گذشته عدد ۱۵.۳ هزار تن بوده است.
🔹 فایرا در این ماه نیز تولید ۱۳.۱ هزار تن محصول را گزارش کرده است. در سال گذشته متوسط تولیدات شرکت برابر ۱۵ هزار تن بوده است. تولید شش ماهه امسال کاهش ۵% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
🔹نرخ فروش این شرکت در ماه مورد گزارش برابر ۱,۰۱۱,۰۳۵ ریال است. فروش شرکت در سال گذشته به طور متوسط بر نرخ های ۸۰۹,۸۴۳ ریال استوار بوده است.
کارگزاری بانک صنعت و معدن
۰۸:۰۶:۴۷ حدود ۶۰ درصد از فروش ایران خودرو در شهریور ماه از محل قطعات و لوازم بود
🔹در ششمین ماه سال مالی ایران خودرو توانسته است فروشی برابر ۳۲,۵۶۳ میلیارد تومان داشته باشد که حدود ۲۰ میلیارد از محل لوازم و قطعات است. فروش شش ماهه امسال رشد ۹۸% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
🔹 در ماه جاری مقدار فروش محصولات شرکت ۴۰.۹ هزار دستگاه ثبت شده است. متوسط فروش هر ماه سال مالی گذشته عدد ۵۰.۹ هزار دستگاه بوده است.
🔹 خودرو در این ماه نیز تولید ۴۴.۵ هزار دستگاه محصول را گزارش کرده است. در سال گذشته متوسط تولیدات شرکت برابر ۴۸.۸ هزار دستگاه بوده است. تولید شش ماهه امسال رشدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ندارد.
🔹نرخ فروش این شرکت در ماه مورد گزارش برابر ۲,۹۶۱,۱۲۷ هزارریال است. فروش شرکت در سال گذشته به طور متوسط بر نرخ های ۲,۹۷۲,۴۱۲ هزار ریال استوار بوده است.
کارگزاری بانک صنعت و معدن
۰۷:۵۶:۱۲ کرک اسپرد بنزین طی ۲ روز ۵۰% کاهش داشت ، هر چه تو این چند ماه ذره ذره بالا رفته بود طی ۲ روز پس داد و تا ۱۱.۲ دلار در هر بشکه کاهش یافت
۰۷:۵۳:۴۹ کگل و تولید چشمگیر آن در شهریور
🔹در شهریور ماه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانسته است فروشی برابر
با ۵,۱۲۰ میلیارد تومان داشته باشد. مبلغ فروش ۶ ماه ابتدایی در مقایسه با مدت زمان مشابه ۵۲ درصد افزایش داشت.
🔹 در ماه جاری فروش مقداری کنسانتره و گندله به ترتیب برابر ۱۷۴ و ۱۰۵۲ هزار تن ثبت شده است. متوسط فروش کنسانتره سال جاری ۱۵۵ هزار تن بود.
🔹 کگل در این ماه تولید ۱,۱۱۵ هزار تنی کنسانتره گزارش کرده است. در حالی که سال گذشته شهریور ماه ۸۸۳ هزار تولید داشته است.
🔹نرخ فروش گندله طی ماههای اخیر روند صعودی داشته و از حدود ۴هزار تومان در هر کیلوگرم به ۴۶۰۰ تومان در هر کیلو افزایش یافته است.
کارگزاری بانک صنعت و معدن
۰۷:۵۰:۴۹
ساروم و درخشش در شهریور
رکورد فروش ماهانه شکسته شد،
🔹در ششمین ماه سال مالی سیمانارومیه توانسته است فروشی برابر ۱۸۱ میلیارد تومان داشته باشد. فروش شش ماهه امسال رشد ۷۵% نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. متوسط فروش سال جاری شرکت برابر با ۱۶۳ میلیارد تومان گزارش شده است فروش شش ماهه امسال در حد کل سال قبل ثبت شده است!
🔹 در ماه جاری مقدار فروش محصولات شرکت ۲۰۳ هزارتن ثبت شده است. متوسط فروش هر ماه سال مالی جاری و گذشته اعداد ۲۰۹ و ۱۴۷ هزارتن بوده است. نکته جالب در ارتباط با ساروم صادرات ۳۹ هزار تن محصول در شهریور است که برابر کل سال قبل شرکت است. در شش ماهه سال جاری ساروم ۲۶۶ هزار تن صادرات داشته است که این عدد برابر جمع صادرات ۵ سال گذشته شرکت می باشد!!
🔹نرخ فروش این شرکت به طور متوسط در سال جاری برابر ۷,۷۸۵ ریال است که در ماه مورد گزارش به ۸,۹۴۲ ریال رسیده است. فروش شرکت در سال گذشته به طور متوسط بر نرخ های ۵,۷۸۱ ریال استوار بوده است
کارگزاری بانک صنعت و معدن
۰۷:۴۵:۴۹
براساس گزارش عملکرد ماهانه ۳۰۰ شرکت تولیدی-خدماتی که تا این لحظه منتشر شده است ، درآمد ۶ ماهه اول این شرکتها با جهش ۴۵% نسبت به ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ به حدود ۹۰۰ همت رسید
✅ درآمد شهریور ماه این ۳۰۰ شرکت با رشد ۴۳ درصدی به بیش از ۱۷۳ همت رسیده است
۰۷:۲۹:۵۹ NAV هر سهم وساپا ۷۶۶۷ ریال و نسبت P/NAV روز شرکت ۶۶ درصد می باشد.
۰۷:۲۹:۲۲ اگر سهم خودرویی دارید خاندن این مطلب را توصیه میکنیم
۰۷:۲۸:۴۹
دنیای اقتصاد : فروش یکپارچه خودرو در سیاستهای دستوری دولت، نمره قابل قبولی دریافت نکرد و سیاستگذار مجبور به حذف آن شد. فروش در سامانه یکپارچه خودرو از اسفندماه سال گذشته با هدف ممانعت از تخلف فروش خودروسازان و توزیع رانت خودرو در بازار کلید خورد. در دو مرحله فروش بیش از دو میلیون متقاضی درخواست خود را در سامانه به ثبت رساندند. این در حالی است که تولید خودروی سواری در سال گذشته نزدیک به یکمیلیون دستگاه بود. دخالت در فروش خودرو بدون برآورد دقیق از میزان عرضه و تقاضا، مهر شکست فروش دستوری را بر سند فروش یکپارچه زد. طبق اعلام وزارت صمت از امروز قرار است خودروسازان بهطور مستقل از طریق سامانه، اقدام به فروش خودرو کنند. حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا این اقدام به معنای آزادسازی فروش خودرو است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اگر خودروساز قادر به فروش محصولاتش طبق قیمت تمامشده و حاشیه سود بازار باشد، در آن زمان میتوان از فروش آزاد خودرو سخن گفت. البته تا واردات خودرو با تعرفه معقول عملیاتی نشود، این بازار تا نقطه بهینه خود فاصله دارد.
پس از مدل «لاتاری»، فروش یکپارچه خودرو نیز به عنوان سیاستی دستوری کنار گذاشته شد، اتفاقی که به نظر میرسد ریشه در تبعات عرضه دومیلیون دستگاهی از مسیر این سامانه دارد. «دنیای اقتصاد» چندی پیش طی گزارشی که در همین صفحه با عنوان «شکست فروش دستوری خودرو» به چاپ رسید، از حذف قریبالوقوع فروش یکپارچه خودرو خبر داد. حالا نیز با توجه به اظهارات معاون حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیشبینی «دنیای اقتصاد» محقق شد. طبق آنچه منوچهر منطقی عنوان کرده، مدل قبلی فروش از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو حذف شده و عرضه مستقیم توسط خودروسازان انجام خواهد شد.
این مدل از فروش در شرایطی حذف شد که از چندی پیش و با توجه به بیصاحب شدن سامانه یکپارچه، میشد حدس زد بهنوعی به پایان کار خود رسیده است. طی چند وقت گذشته، هم وزارت صمت و هم شورای رقابت از زیر بار مسوولیت سامانه یکپارچه شانه خالی کرده و آن را متعلق به دیگری دانستند. حالا با حذف یکطرفه فروش معمول از مسیر سامانه یکپارچه، به نظر میرسد مسوولیت آن بر عهده وزارت صمت بوده است. در این بین موضوعی وجود دارد که ناهماهنگی وزارت صمت و شورای رقابت در ماجرای سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را بیشتر نشان میدهد. همین چند روز پیش و درحالیکه شواهد موجود از حذف قریبالوقوع فروش یکپارچه خبر میداد، مدیر روابطعمومی شورای رقابت با قطعیت اعلام کرد دور سوم فروش یکپارچه برگزار خواهد شد.
بههرحال اگر شورای رقابت در جریان حذف فروش یکپارچه نبوده یا موافقت این شورا اخذ نشده باشد، ثابت میکند مسوولیت اصلی سامانه بر عهده وزارت صمت بوده، چه آنکه این وزارتخانه یکطرفه آن را حذف کرده است. اما حذف فروش یکپارچه خودرو این پرسش را ایجاد کرده که چرا این مدل – فروش دستوری – شکست خورد؟ یا به عبارت بهتر چرا سیاستگذار تصمیم گرفت فروش یکپارچه خودرو را کنار بگذارد؟
هرچند معاون حملونقل وزارت صمت، دلیل حذف فروش یکپارچه را افزایش عرضه خودرو و آغاز واردات و قرار گرفتن بازار در مسیر تعادل عنوان کرده، اما به نظر میرسد دلیل اصلی عبور از آن، بار سنگین تعهد ناشی از اجرای این مدل فروش و تداوم تعهدات بالقوه است. طی دو مرحله، حدود دومیلیون دستگاه خودرو از مسیر سامانه یکپارچه عرضه شد تا تعهدی سنگین روی دوش خودروسازان قرار گیرد. این در حالی است که فروش دومیلیون دستگاهی از مسیر سامانه یکپارچه، به پشتوانه رشد تولید خودروسازان و برنامه وزارت صمت مبنی بر تیراژ یکمیلیون و ۷۰۰هزار دستگاهی در سال جاری و تیراژ احتمالا بالای دومیلیون دستگاه در سال آینده انجام شد. بااینحال تولید خودروسازان کشور طی نیمه نخست امسال (به استثنای شهریور که هنوز آمار آن اعلام نشده) روندی کاهشی داشته است. بنابراین به نظر میرسد دلیل دیگری که سبب شد سیاستگذار به فعالیت سامانه یکپارچه پایان دهد، کندی روند تولید است.
بنابراین به نظر میرسد سیاستگذار با علم به اینکه تیراژ طبق برنامهریزی پیش نمیرود، به این نتیجه رسید که خودروهای عرضهشده در دو دور قبلی فروش یکپارچه، سر وقت تحویل داده نخواهند شد. نتیجهگیری دیگر سیاستگذار احتمالا این بوده که با توجه به وضع تولید از یک سو و تعهد دومیلیون دستگاهی (و معوق شدن بخشی از تعهدات خودروسازان) از سوی دیگر امکان اجرای دور سوم فروش گسترده وجود ندارد. طبعا اگر فعالیت سامانه یکپارچه ادامه مییافت و این سامانه حذف نمیشد، سیاستگذار برای برگزاری دور سوم فروش یکپارچه تحت فشار افکار عمومی قرار میگرفت که البته کمی نیز گرفته بود. از همین رو سیاستگذار دو راه پیش روی خود داشته است؛ یکی اینکه ریسک برگزاری دور سوم فروش یکپارچه خودرو را بپذیرد؛ اتفاقی که اگر رخ میداد، به احتمال فراوان منجر به بحران تعهدات معوق میشد.
راه دیگر نیز حذف فروش یکپارچه بود که سیاستگذار آن را انتخاب کرد و با سپردن فروش به خود خودروسازان، خود را از زیر فشار برگزاری دور سوم فروش یکپارچه و پذیرفتن ریسک سنگین آن رها کرد. حالا طبق آنچه معاون حملونقل وزارت صمت گفته، با توجه به اعمال تغییرات در روش فروش خودرو، سومین فروش یکپارچه فروش خودرو برگزار نمیشود. منطقی تاکید کرده که عرضه جدید خودرو از [امروز] هشتم مهرماه شروع میشود. روش عرضه نیز به صورت فروش مستقیم و از کارخانه است و در تنها سامانه ثبت خواهد شد. طبق اعلام وزارت صمت، عرضه در قالب سامانه یکپارچه خواهد بود و مشتری پس از انتخاب محصول موردنظر از طریق سایت سامانه، برای واریز وجه به درگاه پرداخت خودروساز هدایت میشود و دیگر خبری از نوبتدهی و قرعهکشی نوبتدهی نیست.
حذف سومین سیاست دستوری فروش
سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را میتوان سومین سیاستی دانست که طی سه سال گذشته در راستای تنظیم بازار به کار گرفته شد و سیاستگذار چون نتیجه دلخواه را از آن نگرفت، کنارش گذاشت. ابتدا در بهار سال ۹۹ بود که پس از بازگشت شورای رقابت به قیمتگذاری خودرو، این شورا و وزارت صمت تصمیم گرفتند خودروهای داخلی (محصولات ایرانخودرو و سایپا) را از مسیر قرعهکشی عرضه کنند. طبق این مدل که نخستین مرحله از آن در خرداد ۹۹ به اجرا درآمد، سایت فروش خودروسازان برای مدتی مشخص و بدون محدودیت ظرفیت باز میشد و افراد واجد شرایط میتوانستند تقاضای خود را ثبت کنند. پس از پایان مهلت ثبتنام، قرعهکشی انجام میشد و نام برندگان این لاتاری روی سایت خودروسازان قرار میگرفت.
تا پیش از آن، خودروسازان سایت فروش خود را تا زمان پر شدن ظرفیت باز میگذاشتند و با توجه به اینکه تعداد خودروهای عرضهشده بسیار کمتر از تقاضا بود، ظرفیت موجود بسیار سریع پر میشد و شرکتهای خودروساز سایت را میبستند. این مدل همواره مورد انتقاد متقاضیانی بود که به دلایل مختلف از جمله مشکلات مربوط به اینترنت، موفق به ثبتنام نمیشدند. انتقادها به شکلی بود که گاهی حتی شائبه صوری بودن نسبی فروش خودروسازان و دخالت مستقیم آنها در ثبت تقاضا مطرح میشد. در شیوه قرعهکشی اما دیگر محدودیت ظرفیت وجود نداشت و همه واجدان شرایط میتوانستند در مهلتی چندروزه، در سایت فروش خودروسازان ثبتنام و به نوعی شانس خود را امتحان کنند. بنابراین سیاستگذار با بهکارگیری شیوه لاتاری، مشکل بازار خودرو را ریشهای حل نکرد و سفره رانت (ناشی از اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودروها) جمع نشد و توزیع رانت بهنوعی عادلانه (براساس شانس متقاضیان) شد. به عبارت بهتر، سیاستگذار به جای حذف تقاضای کاذب در بازار خودرو از مسیر از بین بردن رانت، با لحاظ کردن شیوه قرعهکشی، این پیام را به شهروندان داد که هر کس شانسش یاری کند، برنده این رانت هنگفت خواهد شد.
همزمان با اجرای لاتاری خودرو، سیاستگذار مدلی دیگر را نیز برای فروش خودروها در نظر گرفت و آن عرضه از مسیر بورس کالا بود. در این مدل که در سال گذشته به مدت چند ماه به اجرا درآمد، خودروسازان میتوانستند با مجوز وزارت صمت تعداد محدودی از محصولات خود را در بستر بورس کالا عرضه کنند. مزیت اصلی «خودروی بورسی» این بود که قیمت فروش خودروها در بستر بورس کشف میشد و دستوری نبود. به عنوان مثال، ایرانخودرو پژو ۲۰۷ را با قیمت پایه (قیمت دستوری) در بورس کالا عرضه میکرد، اما قیمت کشفشده نهایی در بستر بورس، بالاتر از نرخ دستوری و البته کمتر از حاشیه بازار بود. بنابراین هم خودروساز از این مدل سود میبرد (به واسطه فروش محصولاتش با قیمتی بالاتر از نرخ دستوری) و هم مصرفکننده (به دلیل آنکه خودروی موردنظر خود را با قیمتی کمتر از بازار میخرید).
بااینحال، سیاستگذار در مقطعی از سال گذشته تصمیم گرفت لاتاری و «خودروی بورسی» را با هم کنار بگذارد و سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را جایگزین آنها کند. این سامانه البته در دوران لاتاری نیز وجود داشت، منتها آن زمان تنها بستری برای ثبتنام متقاضیان بود. در ادامه اما شورای رقابت در قالب دستورالعمل تنظیم بازار خودرو، فروش خودروها، حتی وارداتیها و مونتاژیها، را خارج از سامانه یکپارچه ممنوع کرد. با این مصوبه، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به تنها پلتفرم فروش خودرو در کشور تبدیل شد. در نهایت نیز دو مرحله فروش خودرو از مسیر این سامانه برگزار شد که نتیجه آن، قرار گرفتن تعهدی حدودا دومیلیون دستگاهی بر دوش شرکتهای خودروساز بود. تا قبل از اعلام معاون حملونقل وزارت صمت مبنی بر حذف فروش یکپارچه خودرو، خیلیها در انتظار آغاز دور سوم فروش یکپارچه بودند، اما حالا باید در انتظار آغاز طرحهای فروش خودروسازان بمانند.
مرور این تاریخچه بیشتر از آن جهت بود که مشخص شود سیاستهای دستوری در حوزه فروش خودرو (حداقل در مورد لاتاری و سامانه یکپارچه) جواب نداده و سیاستگذار مجبور به کنار گذاشتن آنها و بازگشت به نقطه اول – فروش توسط خودروسازان طبق سیاست و برنامهریزی داخلی آنها – شده است. از همان ابتدا نیز که موضوع دخالت مستقیم سیاستگذار در فروش خودرو پیش آمد، برخی از کارشناسان و فعالان خودرویی ضمن مذمت آن، از تبعات منفی دستوری شدن فروش صحبت به میان آوردند. بااینحال، سیاستگذار آن زمان حرف آنها را نشنید و هر گاه خود احساس کرد فلان مدل فروش جواب نمیدهد، آن را کنار گذاشت.
قیمت دستوری هم حذف میشود؟
حذف فروش دستوری خودرو این پرسش بسیار مهم را ایجاد کرده که آیا ایستگاه بعدی پیاده شدن سیاستگذار، ایستگاه قیمت است؟ این پرسش از دو جهت مطرح است. نخست اینکه عبور از فروش دستوری ممکن است سیاستگذار را به کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری نیز ترغیب کرده باشد. به عبارت بهتر حتی ممکن است کنار گذاشتن فروش دستوری بهنوعی مقدمه عبور سیاستگذار از قیمت دستوری نیز باشد.
مساله دوم تغییر سیاستهای وزارت صمت در حوزه خودرو پس از عزل رضا فاطمیامین و آمدن عباس علیآبادی به این وزارتخانه است. از هفتهها پیش این مساله که علیآبادی اعتقادی به قیمتگذاری دستوری خودرو ندارد و به دنبال راهی برای کنار گذاشتن آن میگردد، مطرح بوده است. «دنیای اقتصاد» نیز چند هفته پیش در گزارشی به نقل از منابع آگاه، از آغاز پروژه حذف قیمتگذاری دستوری خبر داده بود، موضوعی که نهتنها از سوی وزارت صمت تکذیب نشد، بلکه چندی بعد معاون حملونقل این وزارتخانه آن را تایید کرد. مکمل اینها اظهارات اواخر هفته گذشته وزیر صمت است که از پایان رانت خودروسازان خبر داده است.
علیآبادی گفته که چرا باید به خودروسازان رانت بدهیم و سپس از آنها حسابکشی کنیم. به نظر میرسد منظور علیآبادی از حسابکشی، همین ماجرای قیمتگذاری دستوری است، چه آنکه جدا از موضوع قرار داشتن خودرو در لیست کالاهای انحصاری، این سیاست در ازای امتیازات دادهشده به خودروسازان لحاظ شده و میشود. بنابراین، با توجه به حذف فروش دستوری از یک سو و اظهارات و مواضع مسوولان صمت از سوی دیگر، این احتمال وجود دارد که ایستگاه بعدی پیاده کردن سیاستهای دستوری، ایستگاه قیمت باشد.
۰۷:۲۶:۴۲ کار بازار امروز سخت نیست و شاید بتوان گفت با کمک گزارش هها میتواندفضای خوبی را داشته باشد
۰۷:۲۶:۲۸ سلام صبح شما عزیزان بخیرو سلامتی