10:30:33 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۳۰:۲۹ مرزبانی هرمزگان: ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شناور در آبهای میناب کشف شد و ۵ نفر دستگیر شدند.
۱۰:۲۶:۱۳ امروز سومین روز ه که آتی صندوق های طلا مثبت معامله میشه
۱۰:۲۵:۵۴ دلار فردایی تهران ⏳ ۴۹,۰۵۰ فروش🔴
۱۰:۲۴:۰۳ حجم شپنا کمی بیشتر شده است
۱۰:۰۹:۳۹ کاهش ارزش صادرات و افزایش واردات
🔸 رضوانیفر، رییس کل گمرک: تعداد کل خودروهای واردشده و اظهارشده در گمرکات در چهارماه نخست سال ۱۶۰۰ دستگاه است. تاکنون ۷۲۷ دستگاه خودرو ترخیص شده است.
🔸 جمع تجارت خارجی ما سال گذشته ۱۱۳میلیارد دلار بود که نسبت به سال قبل خود ۱۱درصد افزایش داشته است.
🔸 ۲۱درصد ارزش واردات ما کالاهای اساسی است. ذرت، برنج، دانههای سویا و… اقلام اساسی این حوزه هستند.
🔸 در ۵ماهه، ارزش صادرات کالاهای ما ۸درصد کاهش داشته است. این کاهش به دلیل کاهش قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمی است.
🔸 در واردات ۳۲.۴میلیارد دلار واردات داشتیم که ۷.۸درصد افزایش داشته است.
🔸 آمار تجارت خارجی ما به ۴۲میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری ندارد./اقتصادآنلاین
۱۰:۰۹:۲۹ کوثر و حق تقدم کوثر در این قیمت ها بد نیست
۱۰:۰۸:۰۵ فشار فروش یک سهامدار حقیقی روی زامیا باعث شد سهم صف فروش باشد
۰۹:۵۷:۰۳ سرمایه گذاری توسعه ساختمان سپهر تهران از زیرمجموعه های وسپهر در ۶ماهه ۳۴۰۴ میلیارد ریال سود خالص دارد
۰۹:۵۱:۳۳
مهم برای خودرویی ها
عملیات ویژه صمت برای پایان زیان خودروسازان
در چنین شرایطی وزارت صمت با آمدن عباس علیآبادی که جایگزین رضا فاطمیامین در این وزارتخانه شد، به دنبال کنار گذاشتن تدریجی قیمتگذاری دستوری است. وی هرچند طی دوماهی که به وزارت صمت آمده، تا حد امکان از اظهارنظر درباره موضوع قیمتگذاری خودرو پرهیز کرده، بااینحال به صورت چراغخاموش به دنبال راهی برای کنار زدن قیمتگذاری دستوری بوده و هست. تا همین چند وقت پیش، گمانهزنیهایی مبنی بر برنامهریزی وزارت صمت برای حذف قیمتگذاری دستوری وجود داشت، اما هیچ مقام رسمی این موضوع را تایید نمیکرد.
این در حالی است که معاون حملونقل وزارت صمت هفته گذشته و در جریان بازدید از غرفه روزنامه «دنیای اقتصاد» در محل برگزاری هجدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی قطعات، بر این موضوع مهر تایید زد. منوچهر منطقی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است مدل قیمتگذاری خودرو تغییر کند، گفت: بله، وزیر معتقد است قیمتگذاری کمکم باید در اختیار هیاتمدیره خودروسازان قرار بگیرد. وی با بیان اینکه آزاد شدن قیمت خودرو یک فرآیندی دارد، افزود: ما بین دو نظریه هستیم: یکی نظریه شورای رقابت و دیگری نظریه خودروسازان. منتها هیچکدام نتوانستهاند همدیگر را قانع کرده و یک فصل مشترک ایجاد کنند. از همین رو وزیر صمت یک فرآیند دارد که به نظر میرسد طبق آن این فصل مشترک میتواند ایجاد شود.
به گفته وی، نظر وزیر صمت این است که باید تنوع خودروهای دارای قیمت متوسط و مناسب بیشتر شده و واردات هم در کنار آن قرار بگیرد. در واقع خودروهای نوی خارجی با خودروهای مونتاژی رقابت کنند، خودروهای دستدوم وارداتی نیز با خودروهای فعلی (داخلیها) وارد رقابت شوند. بنابراین وزارت صمت میخواهد به سمتی برود که تعاریف انحصار در بازار خودرو موضوعیت نداشته باشد. منطقی این را هم گفت که برای افزایش تولید باید فضایی بدهیم تا تولیدکننده ضرر نکند و سودآوری داشته باشد و کسبوکارش را توسعه دهد.
با توجه به اظهارات منطقی، مشخص است که وزارت صمت عملیاتی ویژه برای کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری آغاز کرده و در انتهای آن میخواهد تعیین قیمت را به خودروسازان بسپارد. اگر چنین اتفاقی که البته قطعا مخالفان خاص خود را دارد، رخ بدهد، خودروسازان در تعیین قیمت محصولات خود اختیار تام خواهند داشت. به عبارت بهتر، قیمت خودروها احتمالا با فرمول حاشیه بازار تعیین میشود، فرمولی که میگوید قیمت کارخانه خودرو میتواند مثلا پنج درصد کمتر از بازار آزاد باشد. وزارت صمت از چنین عملیاتی اهداف مختلفی را دنبال میکند و موفقیتآمیز بودن آن میتواند تبعات مثبتی به دنبال داشته باشد.
بدون تردید، حذف قیمتگذاری دستوری میتواند پایانی باشد بر زیاندهی تولید خودروسازان و همچنین جبران تدریجی زیان انباشته آنها. در کنار این موضوع، حذف قیمت دستوری به معنای بهبود ورودی نقدینگی خودروسازان است که میتواند علاوه بر تولید، کیفیت را هم افزایشی کرده و حتی خودروسازان را به سمت تحقیق و توسعه نیز ببرد. اتفاقا طبق برنامه وزارت صمت، قرار است امسال یکمیلیون و ۷۰۰هزار دستگاه خودرو تولید شود؛ اتفاقی که فعالان صنعت خودرو میگویند با توجه به شرایط فعلی، بهخصوص وجود قیمتگذاری دستوری، محال است. بنابراین اصلاح شیوه قیمتگذاری خودرو میتواند به تحقق این هدف کمک کند. با همه اینها نباید فراموش کرد که عملیات حذف قیمتگذاری دستوری در گذشته نیز به اجرا درآمده اما با عقبنشینی سیاستگذار، شکست خورده است. پاسخ این پرسش را که وزارت صمت علیآبادی میتواند این طلسم را بشکند و صنعت خودرو را از قیمتگذاری دستوری نجات دهد یا نه، زمان تعیین خواهد کرد.
۰۹:۵۰:۰۹ این خبرمهمی است
۰۹:۵۰:۰۶
عملیات ویژه صمت برای پایان زیان خودروسازان
وزارت صمت به دنبال کنار گذاشتن تدریجی قیمتگذاری دستوری است. علی آبادی هرچند طی دوماهی که به وزارت صمت آمده، تا حد امکان از اظهارنظر درباره موضوع قیمتگذاری خودرو پرهیز کرده، بااینحال به صورت چراغخاموش به دنبال راهی برای کنار زدن قیمتگذاری دستوری بوده و هست.
در این خصوص؛ منوچهر منطقی معاون وزیر صمت حذف قیمت گذاری دستوری را تلویحا تایید کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است مدل قیمتگذاری خودرو تغییر کند، گفت: بله، وزیر معتقد است قیمتگذاری کمکم باید در اختیار هیاتمدیره خودروسازان قرار بگیرد. | دنیای اقتصاد
۰۹:۴۸:۴۷ منوچهر منطقی معاون خودرویی وزیر صمت
حذف قیمت گذاری دستوری را تایید کرده و در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است مدل قیمتگذاری خودرو تغییر کند، گفت: بله، وزیر جدید صمت معتقد است قیمتگذاری کمکم باید در اختیار هیاتمدیره خودروسازان قرار بگیرد.
۰۹:۴۵:۱۱ اونجاهایی که که دیگه بازار خیلی میریخت و به اصطلاح هیشکی از بیرون ، صاحابش نمی شد ، همین بچه های بازار ، همین خودمون ، یه همتی میکردیم و برخی مدیران هلدینگ ها و سرمایه گذاریها هم که سهامدار عمده بودند ، زیرگیری می کردند که خیلی نیفته قیمتها….هیشکی نیست غیر خودمون …قیمتها بسیار افت کرده ( خب شاید عده ای بگن در بازار سهام چیزی به نام کف نیست چون کفتر هست …) به هر حال از یه جایی به بعد دیگه فقط گذشت زمان مشخص میکنه کیا تصمیم درستی گرفتند… اونایی که مهر و آبان میخریدند و خیلیا میفروختند… یا قبل تر….به قول استاد مشاری… زمستان آتشین در پیش است…
۰۹:۴۱:۴۳ شکر سهمیه بندی شد / هر نفر فقط ۴ کیلو!
خبرگزاری مهر نوشت:
بازار شکر هم هر کیلو بین ۳۵ تا حدود ۴۰ هزار تومان بوده و به دلیل کمبود آن هر فرد فقط میتواند ۴ کیلوگرم شکر خریداری کند.
۰۹:۴۰:۳۶ رمپنا به تنفس خورد
۰۹:۴۰:۳۱
قرار نیست تا ۱۰ سال آینده قیمت بنزین ثابت بماند!
نادری، مدیر عامل ارگان رسمی اطلاع رسانی دولت سیزدهم (ایرنا):
یک بار با مردم در حوزه بنزین کار غیر شفاف انجام شد که این موضوع جبران نمیشود مگر با رفتار صادقانه؛ باید به مردم توضیح داده شود که قرار نیست تا ۱۰ سال آینده قیمت بنزین ثابت بماند.چرا مردم میپذیرند که قیمت آب معدنی به قیمت واقعی برسد؟ برای بنزین هم باید این موضوع پذیرفته شود و شفاف به مردم گفته شود که آیا قرار است این اتفاق بیفتد یا خیر؟
اگر هم قرار نیست افزایش قیمت بنزین داشته باشیم باید صادقانه اعلام شود. این اصل لایتغیر نیست که مرتباً گفته شود قیمت بنزین قرار است تغییر نکند؛ اینکه برای مصرف بنزین سقف گذاشته شد باید به مردم توضیح داده میشد که این کار به علت افزایش مصرف ۶۰ تا ۷۰ درصدی بود.
۰۹:۳۵:۳۱ شپنا را تماما حقیقی ها فروخته اند.
تا این لحظه شاهد خروج ۲ میلیارد تومان پول حقیقی از این سهم بوده ایم.
سهم در قیمت ۶۹۰۰ ریال در محدوده قرمز بازار در حال معامله است.
۰۹:۳۲:۴۷
برخی اقلام دارویی گران شدند
در ادامه افزایش نرخ محصولات دارویی، شرکت البرز دارو (دالبر) نیز از افزایش نرخ برخی اقلام دارویی این شرکت خبر داد.
۰۹:۳۱:۲۱
در تابلوی معاملاتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، امروز قیمت دلار ۴۱ هزار و ۲۹۹ تومان و نرخ حواله دلار ۳۷ هزار و ۵۴۵ تومان اعلام شد.
🔹نرخ اسکناس یورو با افزایش نسبت به روز کاری قبل معادل ۴۴ هزار و ۹۶۷ تومان، و نرخ حواله یورو ۴۰ هزار و ۸۷۹ تومان اعلام شده است.
۰۹:۲۶:۰۱
چاه ۴۰۰ همتی خودروسازان | سه خودروساز بزرگ کشور در زیان و بدهی رکورد زدند
دنیای اقتصاد : سه خودروساز بزرگ کشور رکوردهای جدیدی در تولید زیان و بدهی به ثبت رساندند. صورتهای مالی خودروسازان در شرایطی از زیان و بدهی ۴۰۰هزار میلیاردتومانی حکایت دارد که سیاستگذار همچنان بر قیمتگذاری دستوری اصرار دارد. مرور صورتهای مالی تولیدکنندگان خودرو طی حدودا یک دهه گذشته نشان میدهد که تعیین قیمت دستوری تنها به انباشت زیان منجر شده است. در این بین زیان انباشته سه خودروساز تا پایان خرداد سال جاری به ۱۴۱هزار میلیارد تومان رسیده است.
۰۹:۲۱:۵۵ وکغدیر هم باز شده است و میتواند جالب باشد
۰۹:۱۷:۲۶ فشار فروش در بازار زیاد شده است
۰۹:۱۷:۱۱ بمولد صف فروش شد
۰۹:۱۶:۱۷ ایجاد سقف ارزش تعهدات حاصل از موقعیتهای باز پوشش داده نشده در سطح کارگزار
🔹در راستای مدیریت ریسک بازار اختیار معامله و عدم تسری آثار احتمالی آن به بازار نقد، سقف ارزش تعهدات موقعیتهای باز پوشش داده نشده هر کارگزار در هر سررسید، معادل ۱۵ درصد حد اعتباری هر کارگزار تعریف شد.
🔹در صورت بیشتر شدن مجموع ارزش تعهدات موقعیتهای باز پوشش داده نشده از سقف قوق، امکان اخذ موقعیت فروش فزاینده در کارگزاری و سررسید مربوطه، مسدود میشود.
۰۹:۰۸:۴۵ بهنظر پالایشی ها هم میتوانند جالب باشد
۰۹:۰۷:۲۰ امروز جو بانکی ها بهتر است
۰۹:۰۶:۲۱ به نظر شرایط خوبی را در بازار در حجم نداریم
۰۹:۰۵:۵۴ بانکی ها رنج مثبت است
۰۹:۰۳:۱۳
بیمه کوثر از مزایده نتیجه نگرفت
به گزارش کدال نگر بورس ۲۴، شرکت بیمه کوثر بیان داشت با توجه به حد نصاب نرسیدن خریداران در مزایده عمومی فروش اموال مازاد عدم حصول نتیجه حاصل از فروش ساختمان های خود را اعلام می نماید.
۰۹:۰۱:۲۳ بازار شرایط خوبی را در اغاز ندارد
۰۸:۵۴:۱۲ از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستانی کل کشور اعلام شد؛
معاملات غیرمجاز ارزی و تبلیغ آن در فضای مجازی، جرم است
«هر گونه معاملات غیرمجاز ارزی در فضای مجازی نظیر خرید و فروش، حواله، صلح و همچنین معاملات فردایی ارز، کارگزاری ارزی و تبلیغ امور مذکور در فضای مجازی، بدون مجوز بانک مرکزی» در فهرست مصادیق محتوای مجرمانه قرار گرفت.
۰۸:۲۰:۳۸
جریان پررونق صادرات نفت ایران به بیش از ۲ میلیون بشکه در روز می رسد
◽️موسسه TankerTrackers میگوید تصاویر ماهوارهای موج جدیدی از جریانهای صادرات نفت ایران را نشان میدهند.این محموله ها عرضه جهانی را افزایش می دهند در حالی که عربستان و روسیه تولید را محدود نموده اند.
◽️این موسسه تخمین میزند که ایران در ۲۰ روز اول آگوست ۲.۲ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی صادر کرده است. به نظر می رسد هیچ یک از بشکه های صادر شده از ذخیره سازی شناور نبوده است.بخش عمده ای از این صادرات،نفت خام بوده است.
۰۸:۲۰:۳۲ ۲) ارزش معاملات خرد ۳.۵همت
۳) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی (همراستا با میانگین حقیقی ها)
۴) بازده معادل بانکی اخزا با سررسید نزدیک به یک سال: ۲۳.۵%
۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار: اصلاحی (افزایش ارزش معاملات، لازمه خروج از اصلاح)
۶) کامولیدی نوشت “موسسه TankerTrackers میگوید تصاویر ماهوارهای موج جدیدی از جریانهای صادرات نفت ایران را نشان میدهند. این موسسه تخمین میزند که ایران در ۲۰ روز اول آگوست ۲.۲ میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی صادر کرده است.”
۷) کامولیدی نوشت “سطح ذخایر شامل نفت خام و میعانات از اوج ۶۵ میلیون بشکه ای در سال ۲۰۲۱ ،در حال حاضر به کمتر از ۱۰ میلیون بشکه رسیده است. (آمریکا نیاز به افزایش سطح ذخائر نفت خام خود دارد و در مقابل کاهش تولید عربستان و روسیه، دست ایران را موقتا برای تولید و فروش بیشتر بازگذاشته است.هلالات)”
۸) کانال پاناما همچنان پر ترافیک است. بیش از ۲۰۰ کشتی در دو طرف آبراه به دلیل خشکسالی شدید گیر افتاده اند و مانع از عبور سایر کشتی ها از دیروز شده اند. (اختلال در زنجیره تامین مواد اولیه)
۹) با افزایش تهدید اتحادیه های استرالیا برای اعتصاب در مراکز صادرات LNG، قیمت گاز اروپا افزایش یافت. معاملات آتی در بازگشایی ۱۸ درصد افزایش یافت. (اختلال در زنجیره تامین مواد اولیه)
۱۰) پیش بینی کاهش تقاضا در هفته آینده و تولید قوی، موجب شد قیمت گاز آمریکا با افت ۷ درصدی در هفته گذشته روبرو شود.
۱۱) فایننشال تایمز به نقل از مقامهای مطلع گزارش داده بریکس ممکن است در نشست آتی در ژوهانسبورگ انعقاد توافقی که سهم تسویه حسابهای تجاری با استفاده از پول ملی را افزایش میدهد، مورد بحث قرار دهد. (رئسی با پوتین و نخست وزیر چین، تلفنی در این خصوص صحبت کرده است)
۱۲) پلنر نوشت “پکن همچنان در معرفی برنامه حمایتی برای اقتصاد تعلل و سرمایه گذاران را ناامید می نماید در همین راستا نرخ وام ها را با روند آرامتری کاهش داد که با انتظار بازار همخوانی نداشت. بانک مرکزی چین نرخ وام یک ساله خود را ۱۰ واحد کاهش داد و نرخ بهره پنج ساله خود را بدون تغییر رها کرد، که برای تحلیلگرانی که انتظار کاهش ۱۵ واحدی برای هر دو را داشتند، تعجب آور بود.”
۱۳) رئیس تحقیقات FX و کالا در Commerzbank می گوید “من مشتاقانه منتظر جکسون هول هستم. نه به این دلیل که بفهمم آیا فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا یک بار دیگر نرخ های بهره خود را افزایش خواهند داد یا خیر. پاول و لاگارد به ما نمی گویند. اما شاید آنها بینش جدیدی از لحن خود به ما بدهند.” (اشاره به اجلاسی دارد که در آن روسای بانک مرکزی تا حدی سیاست خود را شفاف می کنند-هلالات)
۱۴) سیتی گروپ پیش بینی تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۳ را به دلیل ناامیدی از کاهش نرخ به ۴.۷ درصد کاهش داد. کاهش شدید سرمایهگزاری خارجی، کاهش صادرات و رکود در بخش ساختمان به همراه پیر شدن جمعیت از مشکلات چین محسوب می شود.
۱۵) عربستان و چین اخیراً بر سر احداث کارخانه عظیم ورق فولادی به توافق رسیدند. کارخانهای که عنوان بزرگترین کارخانه فولادی منطقه را از آن خود کرده است.
۱۶) نرخ تورم چین و اروپا منفی شد. چین در تلاش برای تحریک صعودی اقتصاد است.
۱۷) حسن کاظم زاده در کانال تلگرامی فردانامه نوشت “تعداد کد خریدار در بورس به کف تاریخی چند سال اخیر خودش رسیده است. امروز شاهد فعالیت ۱۰۵ هزار کد در معاملات بودیم. در چند سال گذشته این عدد کف تعداد کد فعال بازار بوده و تحت هر شرایطی این تعداد کد در بازار فعالیت میکند. در واقع میتوان گفت همه رفته اند و همان همیشگی ها که دیگر مشغله ی دیگری ندارند سیستم معاملاتی را باز می کنند تا گرد و خاک نگیرد.”
۱۸) مدیرعامل سرمایهگذاری ایرانیان در خصوص واگذاری سهام بانک تجارت گفت “بانک تجارت در راستای خروج از بنگاه داری ، همه سهمها، از جمله فولاد، ایران خودرو و سایر سهام غیر بورسی را ، واگذار می کند.”
۱۹) وسپه، در راستای اجرای مفاد ماده ۲۸ دستورالعمل حاکمیت شرکتی درخصوص ممنوعیت تملک سهام شرکت اصلی توسط شرکتهای فرعی گروه، سهام وامید را به بانک سپه منتقل کرد و ازین بابت سود شناسایی شد. جزئیات بیشتر در کدال منتشر شده است.
۲۰) آیین نامه اجرایی واردات انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون مورد نیاز با عمر کمتر از ۵ سال ابلاغ شد.
۲۱) مدیر روابط عمومی بانک ایران زمین مطرح کرد؛ اصلاح و بازسازی بانکها مد نظر است، نه ادغام آن ها!
۲۲) کیسیون در خصوص برنده شدن در دو مناقصه شفاف سازی زد. دتولید افزایش نرخ گرفت. وزمین وارد فاز فروش املاک شد. شمواد از ارزشگذاری ۶۸۴میلیارد تومانی زمین های خود خبر داد.
۰۸:۲۰:۱۱ عقب نشینی برنت به ۸۴ دلار
🔹برنت که معاملات روز گذشته را با ۸۵ دلار آغاز کرده بود در ادامه کاهشی شد و به کانال ۸۴ دلار عقب نشینی کرد و بازار امروز را نیز در همین بازه قیمتی آغاز کرد.
🔹 اختلاف با ابتدای سال ۲۰۲۳: ۲ دلار (۲.۳ درصد)
🔹قیمت این لحظه برنت: ۸۴,۳۶ دلار
🔹نفت آمریکا: ۸۰,۷۳ دلار
۰۸:۱۰:۰۳ ختراک تمدید کرد
با عنایت به مجوز افزایش سرمایه به شماره مجوز DPM-IOP-02A-010 مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۲ و بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۰ با توجه به افزایش سرمایهُ شرکت از مبلغ ۱,۸۲۶,۰۰۰ میلیون ریال بهمبلغ ۶,۳۳۰,۰۰۰ میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ ۴,۵۰۴,۰۰۰ میلیون ریال، ) ، مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام از تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۵ لغایت تاریخ ۱۴۰۲/۰۷/۰۳
۰۸:۰۹:۵۱ وگردش بانک گردشگری در نظر دارد در راستای رعایت اجرای بندهای ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ و دستور العمل سرمایه گذاری در اوراق بهادار، نسبت به واگذاری بخشی از سهام خود در شرکتها از طریق مزایده اقدام نماید
۰۷:۴۱:۱۴ NAV هر سهم وکغدیر ۲۰,۱۲۸ ریال و نسبت P/NAV روز شرکت ۶۷ درصد می باشد.
۰۷:۳۷:۰۱ رمپنا در گزارش ۱۲ماهه تلفیقی حسابرسی شده به سود ۶۲۶۳ ریالی و در سود اصلی به عدد ۱۳۶۲ ریالی رسیده است
۰۷:۳۶:۵۱ رمپنا هم به مجمع رفت و مجمع مهمی است
۰۷:۳۶:۳۹ ولپارس در ۶ماهه به سود ۲۰۲ ریالی به ازای هرسهم رسیده و نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان سود خالص دارد
۰۷:۳۶:۳۲ سلام صبح شما عزیزان بخیرو شادی