لحظه به لحظه بابازارامروز…(بخش اول)

مرداد ۲۳, ۱۴۰۲

 

 

 

10:30:10 پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۱۰:۲۹:۵۴ شکربن هم  با دید بنیادی شرایط خوبی را دارد

۱۰:۲۰:۴۰ رییس سازمان انرژی اتمی رفته بورس ببینه میشه از سوخت سرمایه ملت تو بورس برق تولید کرد یا نه؟

۱۰:۱۹:۲۰ رشد چشمگیر تقاضا بدنبال کاهش میزان پیش دریافت از ۵۰ درصد به ۱۰ درصد

📍در معاملات روز گذشته، ۱میلیون و ۷۰هزار تن انواع سیمان عرضه شده و به واسطه کاهش میزان پیش دریافت از ۵۰ درصد به ۱۰ درصد با تقاضای بسیار خوب ۱میلیون و ۴۱۰ هزار تنی همراه شد و نهایتا ۹۸۰ هزار تن معامله شد.

📍کرمان، ممتازان ،فارس نو و غرب بالاترین نرخ کیسه واردیبل،ساروج،فارس نو و ممتازان بالاترین نرخ فله را به خود اختصاص دادند.

📍بیشترین رشد کیسه در سیمان کرمان و صوفیان و فله در کرمان،اردبیل و ساروج ثبت شد.

📍بیشترین افت نرخ نیز در سیمان فله بهبهان و شمال ثبت شد.

۱۰:۱۸:۳۹ (شرکت شیر و گوشت زاگرس شهرکرد)

✅ شرکت در مدت ۴ ماهه منتهی به تیرماه ۱۴۰۲ حدود ۲۰۹ میلیارد تومان درآمد از فروش محصولات خود بدست آورد که حدود ۶۵ میلیارد تومان این مبلغ مربوط به فروش در تیرماه است.

✅فروش شرکت نسبت به ۴ ماهه مشابه سال قبل حدود ۶۸ درصد رشد داشته است.

✅شرکت توانست در ۳ ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۲ حدود ۲۶ میلیارد تومان سود خالص محقق کند که نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۸۳ درصد رشد داشته است.

✅شرکت در سال گذشته عملکرد نسبتا خوبی داشته است و درآمد عملیاتی شرکت رشد ۷۹ درصدی کرده است.

♻️پتانسیل سودسازی هر سهم (eps تحلیلی) شرکت حدود ۹۰ تومان برآورد می شود.

✳️ به عبارتی p/e فوروارد سهم حدود ۸.۲ واحد
می باشد.

#زشگزا

⚠️ مطالب این کانال صرفا جنبه آموزشی داشته و با خطا همراه می باشد. تحت هیچ عنوان مبنای خرید و فروش سهام قرار داده نشود.

۱۰:۰۶:۲۸ گویا اسلامی ریاست سازمان انرژی اتمی در تالار بورس حاضر شده و در حال بازدید از تالار است

۱۰:۰۵:۱ وپارس» به دنبال تجدید ارزیابی دارایی ها

پرویزیان گفت: با توجه به ارزیابی نشدن بیشتر اموال در افزایش سرمایه سال ۹۹، این مهم نزد بانک مرکزی مطرح و مقدمات اجرای آن  برای سال جاری فراهم خواهد شد.bourse24

10:01:19 زشگزا در این  قیمت ها و این  شرایط بد نیست

۱۰:۰۰:۳۶ بازار کمی با فشار و عرضه مواجه  شده است

۰۹:۵۵:۴۰ واتی با شایعات  مختلف فروش داایی ها مواجه است

۰۹:۴۹:۲۱ گویا معاون رئیس جمهور یعنی اقای اسلامی به  شرکت بورس رفته است  رئیس سازمان  انرژی اتمی

۰۹:۳۹:۵۴ سازوکار مجلس برای پرداخت بدهی دولت به بانک‌ها
🔴 به جای پول معدن گاز و نفت بدهید

بر اساس مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت مجاز است بابت بازپرداخت بدهی و ایفای تعهدات قطعی خود به بانک‌ها با رعایت سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی، صندوق توسعه ملی، صندوق‌های بازنشستگی، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و همچنین مشارکت با آنها و یا بخش غیردولتی در اجرای طرح‌های اولویت دار، حق بهره داری از معادن و میادین نفت و گاز را براساس سیاست‌های کلی ذی‌ربط به اشخاص فوق که به تشخیص شورا دارای توان سرمایه گذاری جهت بهره‌برداری از میادین مزبور هستند در چهارچوب قرارداد واگذار نماید.

۰۹:۲۶:۲۱ زمزمه  بازدید  یک مقام بلندپایه از تالار بورس شنیده می شود شاید اظهار نظرهای ان هم برای بازار مهم  باشد

۰۹:۲۲:۱۷ رنج مثبت در بانکی ها را نیز داریم

۰۹:۱۹:۵۶  خودرو و  خگستر در آستانه صف خرید هستن

۰۹:۱۶:۴۴

طی روز گذشته در بورس کالا ۸۸۴ هزار تن سیمان خاکستری (تیپ ۲) عرضه شد که حجم معامله ۸۲۲ هزار تن رسید.

◾️ساربیل با قیمت ۱۲۴۷ هزار تومان، سکرما با قیمت ۱۲۴۶ هزار تومان و سمتاز با قیمت ۱۲۱۸ هزار تومان بالا ترین نرخ های فروش را به ثبت رسانند.

◾️نسبت تقاضا به عرضه تمامی شرکت سیمانی، بیش از ۵۰% می‌باشد.

کانال سبد گردانی ثروت پویا

۰۹:۱۶:۰۰ اخبار مثبتی از تحولات خودرویی شنیده می شود

۰۹:۱۵:۴۸ پول خوبی درگیر خودروی ها  شده است و این  اتفاق خوب یاست

۰۹:۱۲:۵۱ پی پاد  را هم  زیرنظر داشته  باشید

۰۹:۱۱:۱۰ شستا  با این  قیمت ها بد نیست

۰۹:۰۶:۴۰

فاز اول آزادسازی قیمت خودرو

🔹فاز اول «آزادسازی قیمت خودرو» با ابلاغ بخشنامه دولتی «پایان ارز نیمایی برای واردات قطعات خودرو»، استارت خورد. براساس یک نامه ابلاغی توسط «صمت» ، خودروسازان باید نیازهای ارزی خود برای تامین مواد اولیه را پس از این با ارز غیرحمایتی تامین کنند.

🔹 این چرخش ارزی از نگاه کارشناسان، به «حرکت چراغ خاموش» سکاندار صنعت برای نجات خودرو از «قیمت دستوری» تعبیر شده است.

🔹وزارت صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان اعلام کرد که ترجیحا به‌دنبال تامین ارز از مسیری غیر از سامانه نیما باشند؛ به نظر می‌رسد این موضوع در راستای تغییر مدل قیمت‌گذاری خودرو باشد./دنیای اقتصاد

۰۹:۰۵:۲۹ بازار نه عرضه درست و حسابی دارد نه تقاضا

۰۹:۰۵:۲۲ خودرو مثبت ۳.۳۳

۰۹:۰۴:۴۷ فاسمین در منفی ها میتواند  جو خوب و منطقی را داشته  باشد

۰۹:۰۳:۵۴ شپلی هم  صف خرید است

۰۹:۰۲:۴۹ نوین هم  جو  خوبی را دارد

۰۹:۰۲:۴۶ خودرویی ها تقاضا دارن

۰۹:۰۰:۴۱ جو کمی مثبت است

۰۹:۰۰:۳۸ شروع متعادل بازار

۰۸:۵۸:۳۰ علی طیب‌نیا شایعه ثبت‌نام در انتخابات مجلس را تکذیب کرد

دیروز و امروز اخباری مبنی بر کاندیداتوری علی طیب‌نیا، وزیر اسبق اقتصاد، در انتخابات مجلس منتشر شد. وی در گفتگویی با خبرنگار اقتصاد آنلاین این شایعات را تکذیب و اعلام کرد در انتخابات مجلس ثبت‌نام نکرده است.

۰۸:۵۷:۴۱ لپارس به استناد ماده ۱۶ مکرر دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران به اطلاع می‌رساند با توجه به ابهامات موجود در اطلاعات با اهمیت منتشر شده توسط ناشر، نماد معاملاتی حداکثر به مدت ۲ روز کاری متوقف می گردد.
بدیهی است ناشر موظف به رفع ابهامات موجود در اطلاعات با اهمیت منتشر شده می باشد.

۰۸:۵۶:۳۸ قرارداد آتی نفت خام با ۳.۲ درصد افزایش در شانگهای باز شد.

متانول ۰.۸+%
سنگ آهن ۰.۴+%
میلگرد و کلاف گرم بدون تغییر
قلع -۲.۳٪
روی -۱.۳٪
آلومینیوم -۰.۹٪
مس -۰.۶٪
نیکل +۰.۳

۰۸:۴۶:۴۲ امروز نگاه ها به ۳ صنعت پالایش و بانک و خودرو  بیشتر است

۰۸:۳۶:۰۹ مازاد حساب جاری کشور نویدبخش مهار تورم

🔹حساب جاری کشور شامل حساب کالا و خدمات می‌شود که بانک مرکزی آن را سالیانه منتشر می‌کند این متغیر بیانگر تعاملات اقتصادی یک کشور با سایر کشور‌ها خارجی است. این متغیر در دهه ۹۰ رو به نزول بود، اما در دو سال گذشته به مسیر صعودی بازگشته است.

🔹رئیس‌کل بانک مرکزی در خلال نشست اخیر مسئولان اقتصادی دولت با خبرنگاران، نکات مهمی در این زمینه مطرح کرده است که شاید درباره مهم‌ترین نکات آن بتوان به رشد ۴۱.۸ درصدی حساب کالا و مازاد ۲۲.۵ میلیارد دلاری آن و همچنین افزایش ۲۹.۵ درصدی حساب جاری کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ و مازاد ۲۶.۲ میلیارد دلاری این حساب اشاره کرد.

🔹به موازات بهبود تراز حساب کالا و حساب جاری کشور، آمار‌های تورم ماهانه تیرماه روایتگر بازگشت ثبات به بخش کالایی است. بر اساس اعلام بانک مرکزی، تورم نقطه‌به‌نقطه از ابتدای سال ۱۵درصد کاهش داشته و نرخ رشد تورم ماهانه کالا در تیرماه به صفر درصد رسیده است.

🔹روند کاهشی تورم کالا با تغییرات سایر آمار‌های پولی هم تطابق دارد. نرخ رشد نقدینگی به عنوان اصلی‌ترین عامل تورم در شرایط کنونی، در حالی که در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم به قله ۴۲.۸ درصد هم رسیده بود، حالا در تیرماه به ۲۷.۵ رصد کاهش یافته که در ۴۵ ماه گذشته بی‌سابقه است.

۰۸:۳۰:۴۷

شسپا به شپنا می رسد؟ معامله عجیبی در راه است…

شاخص بورس : در هفته گذشته عرضه سهام شرکت نفت سپاهان (شسپا)به بهای پایه ۲۳۵۰۰  میلیارد تومان(هر سهم ۱۲۶۰ تومان) اعلام شد. در این خصوص شنیده ها حاکی از آن است که مذاکرات فروش بین شرکت سرمایه گذاری اهداف و پالایشگاه نفت اصفهان (شپنا) صورت پذیرفته است و لذا شانس انجام توافقی این معامله بسیار بالا می باشد.

۰۸:۲۶:۴۸ ۱) نمره بازار در انتهای بازار روز قبل بر اساس کانال پایش بازار ۸+

۲) ارزش معاملات خرد ۴.۴همت

۳) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی (همراستا با میانگین حقیقی ها)

۴) بازده معادل بانکی اخزا با سررسید نزدیک به یک سال: ۲۲.۲% (روند صعودی در هفته اخیر)

۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار: اصلاحی (افزایش ارزش معاملات، لازمه خروج از اصلاح)

۶) رئیس مجلس در نامه به رئیس‌جمهور خواستار اعلام نظر قطعی درباره مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی‌ها که از طرف هیات تطبیق مصوبات دولت رد شده، ظرف یک هفته شد. در این نامه تاکید شد، پس از انقضای مهلت یک هفته‌ای، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته ملغی الاثر خواهد بود.

۷) وزیر صمت می گوید “برنامۀ ما این است که تا اواخر سال بعد پروژۀ انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی به زاهدان برسد.”

۸) مدیرعامل سایپا می گوید “همان طور که تمام ورودی های صنعت خودرو آزاد شده است، انتظار داریم قیمت خودرو هم آزاد شود که باعث کاهش قیمت خودرو در بازار خواهد شد. منتظر آزادسازی قیمت خودرو از سوی شورای رقابت هستیم.”

۹) دبیر انجمن خودروسازان می گوید “حدود یک ماه پیش وزیر صمت تلویحاً به بنده و دیگر مسئولان مربوطه اعلام کرد که به فکر تامین ارز به روش‌های گوناگون برای ادامه فعالیت‌های خود باشیم. وزیر صمت نیز ضمن تایید این نکته موافقت خود را با حذف قیمت‌گذاری اعلام کرد و قرار شد از امروز خودروسازان ارز خود را به روش‌های گوناگون در بازار آزاد تهیه کنند، اما در ازای حذف این حمایت دولتی محصولات خود را با قیمت آزاد در بازار به فروش برسانند.”

۱۰) سه شنبه ۲۴ مرداد جلسه نهایی برای اعلام قیمت ۵ مورد از خودروهای سایپا خواهد بود.

۱۱) صنعت معدن نوشت “با اعلام قیمت‌های بالای پیشنهادی برای ماه سپتامبر، شاهد رشد قیمتی۴۰-۶۰ دلاری پی وی سی در هفته‌ی گذشته در اکثر مناطق بودیم.”

۱۲) صنعت معدن نوشت “آژانس بین المللی انرژی برآورد کرد که تقاضای جهانی نفت در ژوئن به رکورد ۱۰۳ میلیون بشکه در روز رسیده و می تواند در ماه پیشرو از این هم فراتر برود. در همین حال، کاهش تولید عربستان سعودی و روسیه زمینه کاهش بیشتر ذخایر را در ادامه سال ۲۰۲۳ فراهم کرده که می تواند باز هم از قیمت نفت حمایت کند. ”

۱۳) صنعت معدن نوشت “از اوایل آگوست قیمت مس روند نزولی داشته است اما فعالین این بازار معتقدند این روند نزولی کوتاه مدت است و حتی این قیمت ها را برای خرید مناسب می‌دانند.”

۱۴) صنعت معدن نوشت ” یکی از صادرکنندگان اصلی بیلت کشور اعلام کرد که ۸۰ هزار تن محصول به قیمت ۴۶۰ دلار بر حسب فوب بنادر جنوبی کشور ایران، به فروش رسانده است. ”

۱۵) صنعت معدن نوشت ” طی هفته گذشته، عرضه شمش روی با ثبات بود و تقاضا در برخی مناطق چین، کاهش شدیدی را تجربه کرد . یکی از دلایل این امر، وقوع سیل در چین و تعطیلی برخی واحدها بود که تقاضا را تحت تاثیر قرار داد.”

۱۶) کامولیدی نوشت ” ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده پس از رسیدن به پایین ترین سطح خود از سال ۱۹۸۳، در حال پر شدن است. ۱۴۲ هزار بشکه افزایش در هفته گذشته بزرگترین افزایش از ژوئن ۲۰۲۰ است. کاهش ذخایر در ۲ سال گذشته ۲۷۳ میلیون بشکه بوده است”

۱۷) کامولیدی در خصوص بازار نفت نوشت ” نیمه اول ۲۰۲۳ عرضه فراوان بازیابی تقاضاذقیمت⬇️ … نیمه دوم ۲۰۲۳-برآورد عرضه فشرده جهش تقاضا قیمت ⬆️”

۱۸) طبق آخرین داده های بانک مرکزی نقدینگی در تیرماه ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۶۹۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. رشد نقطه به نقطه نقدینگی، با تداوم فاز کاهشی به ۲۷.۵ درصد رسیده است.

۱۹) معدن۲۴ نوشت “هفته گذشته شمش با استقبال قابل توجه ۹۰ درصدی تقاضا روبرو شد؛ تقاضایی که به دلیل رفع محدویت سامانه بهین یاب امکان حضور همگانی را میسر کرد تا بخشی از آن به ورود پول هوشمند تعبیر شود.”

۲۰) رئیس سازمان برنامه و بودجه می گوید “دولت مکلف به صادرات روزانه ۱.۴میلیون بشکه نفت شد که با تلاش های وزارت نفت توانسته‌ایم از مرز ۱.۴ میلیون بشکه عبور کنیم .”

۲۱) شرق در سرتیتر خود به نقل از حسین شریعتمداری خبر از مصادره فیلیمو، دیجیکالا و اسنپ به نفع افراد وابسته به نظام داد.

۲۲) معرفی سفیر غیرمقیم عربستان در فلسطین، منجر به تحلیل های مختلفی نسبت تحرکات عربستان شده است. برخی می گویند عربستان با این اقدام، به آمریکا می گوید که برای عادی سازی رابطه با اسرائیل، کشور مستقل فلسطین باید پذیرفته شود.

۰۸:۲۰:۵۵

واکنش دلار به خبر آزادسازی ۱۲ میلیارد دلاری منابع ارزی

🔹بعد از انتشار اخباری مبنی بر آزادسازی منابع ارزی ایران، قیمت دلار در بازار غیررسمی کاهشی شد.

🔹مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی و آزادسازی منابع ارزی مسدود شده در کره جنوبی و بانک TBI عراق به سرخط اخبار سیاسی و اقتصادی در رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شده است.

🔹کارشناسان معتقدند به‌زودی با هزینه‌کرد ۱۲ میلیارد دلار آزاد شده، دست بازار ساز برای کنترل بازار ارز بازتر می‌شود.

🔹البته رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که منابع ارزی ایران در چند کشور دیگر نیز به‌زودی در دسترس قرار می‌گیرد.

۰۸:۱۹:۴۰

تکمیل کارخانه ایران تایر مهدیشهر تا آخر پاییز

🔹فرماندار مهدیشهر از اعتبارات ۱۱۱میلیارد تومانی تملک دارایی شهرستان خبرداد و گفت: اعتبارات تملک دارایی این شهرستان درسال جاری در مقایسه با سال قبل با رشد ۵۰ درصدی همراه بوده است.در ادامه طاهری مدیر پروژه احداث شرکت ایران تایر مهدیشهر با بیان اینکه برای خرید تجهیزات این شرکت اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیون یورو نیاز است، افزود: تاکنون ۱۰ میلیون یورو تجهیزات برای شرکت خریداری شده است.وی ادامه داد: علاوه بر بناها و سوله‌های موجود در شرکت ، فضایی به مساحت ۲۱هزار متر مربع در چهار طبقه در حال احداث است که تاکنون برای احداث این فضا بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.طاهری از تکمیل عملیات عمرانی احداث شرکت ایران تایر مهدیشهر تا پایان آذر ماه خبر داد و تصریح کرد: برای تکمیل این فضا بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است./ایسنا

۰۸:۱۸:۱۷ شروع هفته برنت با ۸۶ دلار

🔹برنت که معاملات هفته گذشته را با ۸۶ دلار و ۷۳ سنت به پایان رسانده بود، بازار امروز و هفته جدید را نیز در همین بازه قیمتی آغاز کرد.

🔹 اختلاف با ابتدای سال ۲۰۲۳: (۰)

🔹قیمت این لحظه برنت: ۸۶,۰۸ دلار
🔹نفت آمریکا: ۸۲,۵۰ دلار

۰۸:۱۲:۱۳ این مطلب را هم  مطالعه کنید جذاب است

افراد تمایل دارند سرمایه‌گذاری‌های برنده‌شان را سریع بفروشند و سرمایه‌گذاری‌های بازنده‌شان را تا مدت‌ها نگه دارند. این را پژوهش دو محقق به نام‌های ترنس ادین و برد باربر، در سال ۱۹۹۷ تأیید می‌کند. آنها سوابق معاملاتی ده‌هزار حساب را در یک کارگزاری دولتی در طول دوره‌ای هفت‌ساله، از ۱۹۸۷ را پایان ۱۹۹۳ تحلیل کردند. گذشته از تمام یافته‌هایشان تلاش تحقیقاتی عظیم آنها دو واقعیت مهم را مشخص کرد سرمایه‌گذاران بیشتر تمایل داشتند سهم‌هایی را بفروشند که قیمتشان رشد کرده بود، تا سهم‌هایی که قیمتشان ریزش کرده بود.
مسئله را از منظر دریانوردها ببینید: مجموع سرمایه‌ گذاری‌ هایتان ناو گروهی است که امید دارید شما را از دریای متلاطم زندگی به سواحل امن بازنشستگی برساند. اما، به‌جای چسبیدن به کشتی‌هایی که قابلیتشان در سفرهای دریایی را ثابت کرده‌اند، می‌کوشید قایق‌های بادی را حفظ کنید که نشتی دارند و عرشه‌شان غرق آب شده. ممکن است این به نظرتان منطقی بیاید، به‌خصوص اگر فردی باشید که بیشتر معاملات در سود را به‌جای معاملات در زیان می‌فروشد. دفاع از همچو استدلالی این خواهد بود که سرمایه‌گذاری‌ های موفق به سود رسیده‌اند، درحالی‌که سهم‌های در ضرر هنوز حرکتشان شروع نشده. این برداشتی از نظریه رگرسیون یا پسروی است که در مقدمه کتاب از آن بحث کردیم: کشتی‌ های قابل (که باد موافق به بادبان نشان می‌وزد) قرار است کمی نشت آب هم پیدا کنند، درحالی‌که وقت آن رسیده که  کشتی‌ های شکسته‌تر ایمن‌تر بشوند، پس بهتر است کشتی‌های خوب را قبل از آنکه غرق شوند بفروشیم.
واضح است ملوانی که عقل سلیم داشته باشد این‌ طور رفتار نمی‌کند؛ بااین‌حال بسیاری از سرمایه‌ گذاران معمولاً همچو رفتاری را پیش می‌گیرند.

۰۷:۵۴:۰۵ ثاخت اخیرا دو افشای اطلاعات مهم داشته:

۱⃣ شرکت فروش پروژه شمع ساحل را ابطال کرده و قصد برگزاری مجدد مزایده را دارد. طبق شنیده‌ها مشتری بهتری برای این پروژه پیدا شده است. در مزایده قبلی این پروژه ۶۰۱ میلیارد تومان فروخته شد که در صورت تجدید مزایده با مبلغ بالاتر سود حاصل از فروش پروژه قابل توجه خواهد بود. (بهای تمام شده این پروژه برای شرکت ۲۶ میلیارد تومان است)

۲⃣ یکی از پرونده های حقوقی شرکت که از سال ۹۷ آغاز شده بود سرانجام با رای نهایی دادگاه تجدید نظر به مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان به نفع شرکت خاتمه یافت.

🔹همچنین فاز اول پروژه مگاپارس پس از حدود ۱۵ سال تا پایان امسال افتتاح خواهد شد.

🔹نکته قابل توجه دیگر احتمال بازگشت ذخایر ناشی از زیان تسعیر تعهدات ارزی می‌باشد که در صورت برگشت بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان به سود شرکت اضافه خواهد کرد.

کانال خلق ارزش

۰۷:۴۱:۲۸ کوثر و خرید دارایی
خرید ۶۲ قطعه زمین از شرکت راه سازی عمران ایران، به متراژ ۳۱۷۴۴ متر مربع در شاهین شهر استان اصفهان به مبلغ ۳،۱۷۳،۰۷۳ میلیون ریال

۰۷:۳۵:۵۳ براساس شنیده ها، دو بانک زیان‌ده “ایران زمین⁩” و ‌”سرمایه⁩” با ‌موسسه نور⁩ به زودی ادغام می‌شوند./پیام اقتصاد

۰۷:۲۵:۰۴ NAV هر سهم وکبهمن ۶,۰۸۳ ریال و نسبت P/NAV روز شرکت ۵۸ درصد می باشد.

۰۷:۲۴:۰۵ معاون سیاسی وزارت کشور تغییر کرد.

۰۷:۲۳:۳۰ «دنیای اقتصاد» ابتدای مرداد امسال در گزارشی از حرکت چراغ‌خاموش وزارت صمت برای کنار زدن قیمت‌گذاری دستوری پرده برداشته بود. در آن گزارش عنوان شد عباس علی‌آبادی، وزیر صمت، چانه‌‌زنی‌هایی با اعضای هیات دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تعدیل یا حذف قیمت‌گذاری دستوری خودرو انجام داده است. با‌این‌حال، نه هیات دولت و نه نمایندگان مجلس، واکنش مثبتی به حذف یک‌باره قیمت‌گذاری دستوری و آزادسازی قیمت نشان نداده‌اند. از همین رو، وزیر صمت با وجود مخالفت‌‌ها، به دنبال راهکاری کم‌‌هزینه برای عبور از سیاست قیمت‌گذاری دستوری می‌گردد. علی‌آبادی پیش از اینکه از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد نیز گفته بود: «معتقد به قیمت‌گذاری دستوری نیستم، اما این موضوع راهکارهای خود را دارد و باید مطابق قانون عمل کنیم؛ باید با در نظر گرفتن شرایط به سمتی برویم که قیمت‌گذاری دستوری نداشته باشیم.»
در مجموع به نظر می‌رسد وزارت صمت قصد دارد به‌تدریج و به‌اصطلاح چراغ‌خاموش و بدون آنکه حساسیت عمومی و همچنین مخالفت نهادهای مختلف را برانگیزد، از قیمت دستوری خودرو عبور کند. در مدلی که وزارت صمت در نظر گرفته، به‌نوعی قرار است بده‌‌بستان بین این وزارتخانه و خودروسازان صورت بگیرد و به‌اصطلاح امتیازی داده و امتیازی گرفته شود. از همین رو نامه منتشره مبنی بر اینکه خودروسازان ترجیحا به دنبال تامین ارز از محلی غیر از نیما باشند نیز در همین راستاست. به عبارت بهتر، این امکان وجود دارد که در قبال امتیاز گرفته‌شده از خودروسازان (تامین ارز از محل صادرات) امتیازی به آنها داده شود. بعید است این امتیاز فعلا آزادسازی قیمت باشد و احتمال دارد سیاستگذار به شکلی خفیف‌تر ماجرای ارز را برای خودروسازان جبران کند. از همین رو دو گزینه در این میان مطرح است؛ یکی اینکه خودرو بار دیگر به بورس کالا برگردد و دیگر آنکه مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها صادر شود. با عرضه خودرو در بورس کالا، خودروسازان می‌توانند ضمن خروج از زیاندهی (زیاندهی محصولاتی که در بورس کالا عرضه می‌شوند) سود نیز بکنند.

همچنین در صورت صدور مجوز جدید افزایش قیمت کارخانه‌ای، خودروسازان بخشی از تورم هزینه‌های خود را جبران می‌کنند و حتی ممکن است سوددهی آنها را هم به‌دنبال داشته باشد. بنابراین هرچند تامین ارز از محلی غیر از سامانه نیما، هزینه‌های تولید خودروسازان را بالا می‌برد، اما اگر در ازای آن، خودرو به بورس برود یا مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها صادر شود، در مجموع به نفع شرکت‌های خودروساز خواهد بود. در این مورد، دبیر انجمن خودروسازان ایران به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: در جلساتی که با وزارت صمت داشتیم، وزیر تاکید کرد که خودروسازان باید به فکر تامین ارز باشند. احمد نعمت‌بخش افزود: برداشت من این است که وزارت صمت می‌خواهد قیمت‌گذاری دستوری خودرو را حذف کند و مساله تامین ارز از محل صادرات هم جزئی از این برنامه است.

پرش هزینه تولید خودرو
جدا از اینکه تامین ارز خودروسازان از مسیری غیر از نیما، یکی از امتیازات گرفته‌شده از خودروسازان بابت تغییر مدل قیمت‌گذاری است؛ این اتفاق به‌هرحال سبب رشد هزینه تولید خواهد شد. ارزی که خودروسازان از سامانه نیما دریافت می‌کنند، تفاوت قیمتی قابل‌توجهی با ارز حاصل از صادرات (که نزدیک به قیمت بازار است) دارد. بنابراین اگر تامین ارز از نیما محدود شود و خودروسازان مجبور به خرید ارز صادرکنندگان شوند، بسته به میزان ارزبری محصولات، با افزایش قیمت تمام‌شده مواجه خواهند شد. از طرفی، احتمالا تیراژ نیز در کوتاه‌مدت پایین خواهد آمد. در این مورد، دبیر انجمن خودروسازان می‌گوید: تامین ارز از محل صادرات دیگران، با توجه به نزدیکی قیمت آن به بازار آزاد، منجر به بالا رفتن قیمت تمام‌شده خواهد شد.

نعمت‌بخش در پاسخ به این پرسش که وزارت صمت چه اهدافی را (غیر از موضوع قیمت‌گذاری) از نامه ارزی اخیر خود دنبال می‌کند، می‌گوید: برداشت من این است که نامه اخیر وزارت صمت، شرایط متفاوتی برای خودروسازانی که بالای ۵۰ درصد ساخت داخل دارند و آنهایی که ساخت داخلشان زیر این رقم است، رقم خواهد زد. وی با بیان اینکه یکی از اهداف وزارت صمت از نامه موردنظر، افزایش داخلی‌سازی است، می‌افزاید: وزارت صمت می‌خواهد کاری کند تا خودروسازان خصوصی نیز بابت رشد داخلی‌سازی ترغیب شوند. وی تاکید می‌کند: با‌این‌حال ما بارها به مسوولان وزارت صمت گفته‌ایم داخلی‌سازی برای خودروسازانی که تیراژ پایینی دارند، از صرفه اقتصادی لازم برخوردار نیست.

به گفته نعمت‌بخش، برخی خودروسازان می‌گویند داخلی‌سازی برای محصولاتی با تیراژ حتی ۱۰۰هزار دستگاه هم صرفه اقتصادی ندارد، چه رسد به شرکت‌های بخش خصوصی که تولیدی زیر این عدد دارند. نعمت‌بخش تاکید می‌کند که داخلی‌سازی قطعات برای خصوصی‌سازان صرف ندارد و از طرفی، پای کیفیت هم در میان است. گاهی کیفیت قطعاتی که در داخل ساخته می‌شوند، از نمونه وارداتی آنها پایین‌تر است.

سرعت‌گیر واردات قطعه؟
اما طبق شنیده‌ها، خودروسازان طی چند وقت گذشته واردات قطعات از چین را به‌شدت افزایش داده‌اند؛ موضوعی که اگر صحت داشته باشد، احتمالا بی‌ارتباط با نامه ارزی وزارت صمت نیست. گفته می‌شود خودروسازان به دلیل آنکه قیمت تمام‌شده برخی قطعات از مسیر واردات کمتر از قیمت تولید داخل آنها از آب درمی‌آید، واردات از چین را شدت بخشیده‌اند. از همین رو اگر این موضوع صحت داشته باشد، وزارت به واسطه نامه اخیر خود خواسته تا از سرعت واردات بکاهد. وقتی قرار بر تامین ارز از محل صادرات و غیر از سامانه نیما باشد، قیمت تمام‌شده واردات هم بالا می‌رود و از همین رو ممکن است یکی از اهداف وزارت صمت از نامه ارزی اخیر خود، همین موضوع – کاهش واردات قطعات از چین – باشد. در این مورد دبیر انجمن خودروسازان می‌گوید: از یک طرف می‌گویند منابع ارزی ما در کره جنوبی آزاد شده و از طرفی در همان روز نامه می‌زنند که به فکر تامین ارز خود از مسیری غیر از نیما باشید. این دو با هم تناقض دارند.

۰۷:۲۱:۲۱ رییس گمرک:

🔹 ٧٠ درصد تجارت کشور با ۵ کشور هند، چین، امارات، ترکیه و عراق انجام می‌شود.
🔹به عنوان وزیر وزارت بازرگانی معرفی نشده ام؛ اظهارات مطرح شده را تکذیب می‌کنم.

۰۷:۲۰:۱۹ سلام صبح شما عزیزان بخیرو سلامتی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم