10:30:51 ای مطلب خوبی است بخوانید
۱۰:۳۰:۲۰ آیا تثبیت بد است؟
در حال حاضر دولت و به طور خاص بانک مرکزی سیاست تثبیت در پیش گرفته است. سیاست تثبیت بیش از هر چیز بر کنترل قیمت دلار تاکید دارد. در واقع بانک مرکزی به جای مدیریت نرخ به صورت شناور، سعی می کند نرخ دلار را در محدوده بسیار باریک خاصی کنترل کند. البته ظاهرا نرخ آزاد مدنظر بانک مرکزی کمی پایین تر از قیمت فعلی معامله شده در بازار آزاد است. بانک مرکزی در مورد سایر مسائلی که باید مدیریت کند نیز همین رویکرد را دارد.
هیچ کس نمی تواند مخالف تثبیت بعد از چندسال طوفانی تورم و رشد نرخ ارز باشد. از سال ۹۷ که اقتصاد کشور درگیر تلاطم شده است، قدرت خرید مردم به شدت تحلیل رفته است و سطح رفاه افت قابل توجهی داشته است. حداقل حقوقی به دلار، شاخص قدرت خرید، تعداد خانوار زیر خط فقر، نسبت درآمد به قیمت میانگین ماشین و خانه و مواردی از این دست به خوبی سقوط رفاه را نشان می دهد. قاعدتا سرمایه گذار بورسی برخلاف کسانی که در بازارهای مثل ملک، ماشین، دلار و طلا فعال هستند، نمی تواند طرفدار عدم ثبات باشد. بازارهای رقیب ذکر شده، به دلیل محدودیت در سمت عرضه و وابسته نبودن عایدات آتی به درآمد و سود آنها، چندان از سقوط رفاه مردم متضرر نمی شود. قاعدتا دولت هم با توجه به سیاست های پوپولیسیتی اجازه نمی دهد شرکت های بتوانند به جای بازار داخل، بازار صادراتی را هدف قرار داده و بازار جایگزین پیدا کند. البته کالا با تبدیل یا بدون تبدیل به خارج قاچاق یا صادرات رسمی می شوند و سیاست کنترل قیمت در نهایت منجر به انتفاع مصرف کننده نمی شود. به عنوان مثال در حال حاضر صادرات پی وی سی ممنوع شده است، اما شاهد آن هستیم تقاضای هفتگی پی وی سی بسیار بیشتر از تقاضای متعارف است. این به خوبی نشان می دهد عده راه دور زدن را پیدا کرده اند.
احتمالا در ظاهرا سرمایه گذاران بورسی نیز مشابه سایر بازارها طرفدار تورم و رشد نرخ ارز به نظر آیند. اما واقعییت چیز دیگری است. سرمایه گذاران در بازارهای دیگر نیازی به جنگ و دعوا برای حفظ منافع خود ندارند. در واقع وقتی دلار گران می شود، مالکان دلار، طلا، ماشین، ملک و غیره به صورت اتوماتیک شاهد رشد قیمت دارایی خودشان هستند. اما در بورس این چنین نیست. دولت و طرفداران نظارت آهنین چندان به مالکیت شرکتی اعتقادی ندارند، لذا در وهله اول ارز ناشی از صادرات شرکت ها را متعلق به دولت (تحت یک شعار پوپولیستی ارز متعلق به مردم است، نه سهامداران عام) می دانند و در وهله دوم نرخ فروش محصولات در بازار داخلی را هم کاملا در اختیار دولت می دانند. لذا زمانی که دلار گران می شود، صدایی از مالکان بازارهای دیگر بلند نمی شود، اما مالکان سهام مجبور هستند صدایشان را بلند کنند.
سیاست تثبیت نیاز به دو الزام توسط بانک مرکزی و دولت دارد. الزام اول کنترل رشد نقدینگی توسط بانک مرکزی است. در واقع اگر بانک مرکزی نتواند نقدینگی را کنترل کند، پول بالاخره از یه جایی بیرون خواهد زد و منجر به شکست تثبیت خواهد شد. لزوم کنترل نقدینگی هم برطرف شدن یا کاهش کسری بودجه و هم زمان حل مشکل ناترازی بانک هاست. این روزها همه رشد بالای پایه پولی و رشد کمتر نقدینگی صحبت می کنند. درایور اصلی رشد پایه پولی، اضافه برداشت و بدهی بانک ها به بانک مرکزی بوده است. به همین دلیل رشد نقدینگی با رشد پایه پولی همخوانی ندارد. الزام دوم برای موفقیت سیاست تثبیت افزایش درآمد ارزی دولت از طریق صادرات نفت است. دولت توان کنترل هزینه های بودجه ای را ندارد، دلیل هم مشخص است رویکرد پوپولیستی و ترس از اعتراض های عمومی. پس باید درآمد ارزی ناشی از نفت داشته باشد. با درآمد نفتی دولت هم می تواند نرخ ارز را کنترل کند (هدف سیاست تثبیت) و هم کسری بودجه نخواهد داشت. کسری بودجه یکی از دو عامل اصلی رشد نقدینگی در ایران است.
حالا چرا وقتی از سیاست تثبیت صحبت می شود خیلی ها خوش بین نیستند. اول اینکه نظارت آهنین باد هواست. سه دلیل برای عدم خوش بینی نسبت به سیاست تثبیت به شرح زیر است:
۱) ادامه ی سیاست تثبیت منجر به تعطیلی بسیاری از صنایع می شود. درست یا غلط بسیاری از صنایع در شرایط ثبات توان رقابت با رقبای خارجی را ندارند. از طرف دیگر سیاست گران کردن نرخ انرژی برای صنایع باعث شده است به مرور تولید، خصوصا تولید صادراتی افت کند. لذا ما شاهد افت درآمد ارزی غیرنفتی خواهیم بود که با سیاست تثبیت در مغایرت است. برطرف کردن کسری بودجه از طریق گران کردن انرژی نسبت به نرم جهانی و افزایش شدید مالیات و سایر هزینه ها می تواند در یک برهه یکساله منجر به کاهش ۲۰ درصدی درآمدهای غیرنفتی ارزی بشود.
۲) صادرات نفت به احتمال فراوان با تغییرات در صحنه ی بین المللی دچار نوسان شود. نوسان قاتل تثبیت است.
۳) ناترازی بانک های به این راحتی قابل حل کردن نیست. لذا حتی اگر کسری بودجه کنترل شود، بیش از یک سال کنترل رشد نقدینگی در سطحی حدود ۲۵ درصد امکان ناپذیر است.
لذا بسیاری از مخالفان سیاست تثبیت، در واقع مخالف آن نیستند، بلکه نسبت به ادامه دار بودن آن امیدوار نیستند. در دوره روحانی سیاست تثبیت به محض افت صادرات نفتی به دلیل عدم کنترل رشد نقدینگی شکست خورد و یکی از جامپ های وحشتناک دلار رخ داد. مخالفان نگران این هستند که سیاست تثبیت بازهم شکست بخورد و شاهد یک جامپ دیگر باشیم. جامپی که اگر اتفاق بیافتد احتمالا منجر به نابودی بخشی از اقتصاد ایران خواهد شد.
۱۰:۲۸:۲۹ خبر ورود رهبری هم گویا شایعه بده و چنین چیزی وجود ندارد در این اکانت با هر قیمتی میخواهند بازار را مثبت کنند این بچه های بازار
۱۰:۲۷:۱۷ گراف فوق، کرک ۳۲۱ است که به معنای تبدیل ۳ بشکه نفت به ۲ بشکه بنزین و یک بشکه گازوئیل است.
در سه ماه اخیر، خط روند تیره که می بینید نسبت به ابتدای ماه ۳۰درصد رشد کرده است که نشان می دهد وضعیت کرک اسپرد ها در دنیا بهتر شده است.
دو موضوع در خصوص پالایشی ها:
ریسک: دولت ممکن است در فرمول ها تغییر ایجاد کند. دولت به تصمیمات خود پایبند نیست و اختلافات درونی در بخش اقتصادی دارد که دیدیم وزیر اقتصاد پیشنهادی را در سطح جامعه مطرح کرد که دولت بدون توجه به آثار آن اخبار، آنرا رد کرد.
فرصت یا بازده: گزارش فصل بهار به آن بدی که مشاهده کردید نیست. در واقع شرکت ها همان سودی را ساختند که انتظار داشتیم و در پست های قبلی جدول آن را قرار دادیم با این تفاوت تمام اعداد مربوط به انحراف منفی تسعیر ارز را در بهار گزارش کردند و البته آن را به گونه ای شفاف گزارش نکردند. در مجمع شپنا به این مساله اشاره شد.
***اگر فرض کنیم دولت تغییری در فرمول ها نمی دهد و با منفعت طلبی به تولید، حمله نمی کند آنگاه باید بگوییم که قطعا تابستان خوبی در انتظار پالایشی هاست و این گزارش بسیار بد بهار، در تابستان جبران می شود.
۱۰:۲۵:۴۸ زماهان در راستای اجرای استانداردهای حسابداری مبنی بر تجدید ارزیابی دارایی ها با توجه به اینکه این شرکت در سال مالی ۱۳۹۹ اقدام به تجدید ارزیابی اراضی خود نموده ، لذا در سال مالی جاری موضوع تجدید ارزیابی اراضی بر اساس گزارش کارشناسان رسمی دادگستری مجددا انجام و مبلغ ۶۵۳,۶۱۶ میلیون ریال تحت عنوان مازاد تجدید ارزیابی در دفاتر این شرکت شناسایی و ثبت گردیده است.
۱۰:۲۴:۴۲ رمپنا هم صف خرید است
۱۰:۲۳:۱۳ شایعاتی در بازار مطرح شده که رهبری به موضوع نرخ خوراک ورود کرده است در حد شایعه است
۱۰:۲۳:۰۱ به نظر فضای بازار امروز از نظر حجم ضعیف ولی از نظر قیمتی خوب است
۰۹:۴۸:۵۴ تا این لحظه کمی بازار بهتر است ولی باید صبر کرد هنوز بازار حجم قوی ندارد
۰۹:۴۸:۱۶
بازدهی صنایع و شرکتها طی تیر ماه؛ ۴۰ درصد از نمادها بیش از شاخص کل افت کردند
🔸 طی دوره یک ماهه تیر شاخص کل با افت ۸،۷ درصدی مواجه شد و در حالی در ارتفاع ۱ میلیون و ۹۸۳ هزار واحد ایستاد که در پایان خرداد ماه در سطح ۲ میلیون و ۱۷۳ هزار واحد به کار خود خاتمه داده بود.
🔸 در ماهی که گذشت ۸۳ درصد از صنایع با افت ارزش بازار مواجه شدند و فقط ۸ صنعت بازدهی مثبت داشتند.
🔸 آمارهای یک ماه اخیر نشان می دهد که ۶۸ درصد از نمادها متحمل افت قیمت شدند و حدود ۴۰ درصد از نمادها افتی بیشتر از شاخص را متحمل شدند.
۰۹:۴۸:۰۲ تکذیب شایعه واگذاری پالایشگاه فجر جم به ستاد اجرایی فرمان امام
🔹در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر واگذاری قریبالوقوع پالایشگاه فجر جم به ستاد اجرایی فرمان امام، مرکز اطلاعرسانی این ستاد با انتشار اطلاعیهای این شایعه را تکذیب کرد.
🔹در بخشی از این اطلاعیه آمده است: هرگونه شایعهای درخصوص واگذاری پالایشگاه فجر جم ویا تلاش ستاد اجرایی فرمان امام برای خرید این مجموعه ، کذب و بیاساس است
۰۹:۴۷:۵۹ بازگشایی نمادهای معاملاتی (ثجنوب۱)، (غگیلا۱) و (تماوند۱) (وسنا۱) و (کورز۱)(فارس)،(قثابت)،(ونفت)(شیراز)،(وساخت)،(ثمسکن)
۰۹:۰۸:۳۲ بازار بد نیست ولی کمی صبر کنید کم حجم است
۰۹:۰۸:۱۹ به نظر گروه سیمان دارو میتوانند جالب باشند
۰۹:۰۵:۴۲ صف رمپنا را داریم و به نظر شرایط خوبی را دارد
۰۹:۰۲:۵۴ بازار بد اغاز نکرده است ولی کمی صبر کنید
۰۸:۵۸:۴۹ امروز، شاخص کل بورس در همان نقطه ای است که ۲۸ اسفند ماه بود اما سه تفاوت اساسی دارد:
الف) همکنون عید نیست بلکه چله تابستان است
ب) نسبت P.ettm بازار از ۹.۷ به ۷.۶ کاهش یافته که علت آن تقویت سودآوری شرکت هاست.
ج) من و شما، آن آدم سابق با آن اعصاب دم عید نیستیم.
*در عموم صنایع، گزارش های بهتر از انتظار تحلیلی ما منتشر شد. دارو و سیمان طبق انتظار، فولاد و پتروشیمی بهتر از انتظار. زراعی، شیرینیجات، کاشی، تایر و لاستیک، کانی غیر فلزی و قطعات خودرو خوب و شاید لبنی و روغن خوراکی از انتظارها کمتر…
پالایشی ها هم که کل زیان تسعیر ارز را در بهار گزارش کردند و طبعا سودآوری بهار آن ها ناشی از عملکرد بهار نیست هرچند تاثیر منفی آن بر بازار دیده شد و همکنون گوش کسی به این حرف ها بدهکار نیست.
نتیجه:
۱) گزارش های بهار اندکی بهتر از انتظار بود و مجموع دو گزارش ارسالی در بهار و تیر ماه P.ettm را بیش از ۲ واحد بهبود بخشید و همانطور که در گراف مشاهده می شود، رسیدیم به دامنه آسایش…نقطه بی تفاوتی که دیگر کسی برای فروش حداقل، عجله ای نباید داشته باشد.
۲) بازار راه خودش را می رود و تصمیمات غلطی نمی گیرد. اتفاقا بازار هیجانی نیست، بازار آماتور نیست بلکه دولت آماتور است! هیجانی است و مانند کودکی پرخاشگر می خواهد همه چیز را با زور و نفهمی برای خود کند. دولتی که خودش پیشنهاد می دهد و بعد خودش در صحن کمیسیون اقتصادی آنرا رد می کند! چرا مردم به بورس تحت مدیریت چنین دولتی اقبال نشان دهند؟
در نهایت، ما تلاش می کنیم که همواره یک پرتفو با بالاترین پتانسیل رشد سود را داشته باشیم تا در ریزش، کمتر ضرر کنیم و در بهار بورس، بیشتر رشد کنیم و با گلایه و … دردی دوا نمی شود.
۰۸:۵۸:۴۴ خدیزل
آگهی ثبت افزایش سرمایه شرکت بهمن دیزل
با عنایت به مجوز افزایش سرمایه به شماره مجوز DPM-IOP-02A-049 مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۱ بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۱ افزایش سرمایۀ شرکت از مبلغ ۲۰,۴۷۸,۱۲۶ میلیون ریال بهمبلغ ۳۴,۹۷۸,۱۲۶ میلیون ریال ( از محل سود انباشته مبلغ ۱۴۵۰۰۰۰۰ میلیون ریال ، میلیون ریال و از آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی مبلغ میلیون ریال ) در در تاریخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۸ در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است.
۰۸:۴۹:۲۹ در هفته گذشته بانک مرکزی از طریق برگزاری جلسات عملیات بازار باز، حدود ۱.۳ همت از منابع در دسترس بانک ها کاسته است.
ارزش سفارشات ارسال شده از سمت بانک ها با ۷۵۰ میلیارد تومان کاهش، نسبت به هفته گذشته حدود ۱۲۵ همت گزارش شده است. به همه ی این تقاضا در توافق بازخرید با حداقل نرخ ۲۳ درصد پاسخ داده شده است.
در نتیجه خالص عملیات بازار باز منفی، نرخ بهره بین بانکی با ۴ صدم درصد رشد به محدوده ۲۳.۵ درصدی رسیده است.
همچنان نرخ ها در بازار بدهی تحت تاثیر کمبود اوراق و ورود منابع به صندوق های با درآمد ثابت، کمترین جذابیت را بین نرخ های مختلف بهره دارا هستند.
۰۸:۴۹:۲۵ شرکت داده گستر عصر نوین در فصل بهار ۵۲۹ میلیارد تومان درآمد از محل ارائه خدمات کسب کرده است که نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۱۴% کاهش را نشان میدهد.
✅ شرکت در دوره مذکور بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان سود ناخالص و همچنین ۲۴۱ میلیارد تومان سود خالص کسب کرده است که حاشیه سود ناخالص و خالص شرکت را به ترتیب ۶۸% و %۴۵ نشان میدهد.
حاشیه سود ها نسبت به دوره مشابه سال قبل بطور میانگین ۲ الی ۳ واحد درصد افت داشته است.
📉 آخرین قیمت سهم ۲۷۵ تومان بوده و در سه ماه اخیر ۱۹.۵ درصد افت داشته است.
۰۸:۴۱:۲۳ زگلدشت در ۳ماهه به سود ۵۰۸ ریالی رسیده است و ۲۶۸ میلیارد ریال سود عملیاتی و ۳۵۵ میلیارد ریال سود خالص دارد
۰۸:۳۴:۱۷ روند صادرات و موجودی شناور بر روی آب نفت ایران؛میزان صادرات بالاترین،موجودی کمترین
◽️همانطور که در نمودارها مشخص است تا ۱۶ جولای میزان صادرات ایران در بالاترین حد چهار سال اخیر دیده می شود و موجودی نفت شناور بر روی آبها به کمترین میزان از جولای ۲۰۲۱رسیده است.
۰۸:۱۳:۳۹ قیمت برنج به بالاترین حد در چند سال اخیر رسیده است و با پیشبینی کاهش موجودیهای جهانی برنج به پایینترین حد ۶ سال اخیر در ۶ ماه آینده، امکان بالا رفتن بیشتر قیمت ها وجود دارد.
◽️ به دلیل ممنوعیت صادرات برنج از هند، طی یک اقدام فوری، تایلند و ویتنام قیمت برنج را ۵ تا ۱۰ دلار در هر تن در روز جمعه افزایش دادند.
۰۸:۰۹:۳۶ تالار پتروشیمی:
آروماتیک سنگین نوری ۱۹۵میلیون ریال
پارازایلین نوری ۲۶۴میلیون ریال
ارتوزایلن نوری ۲۷۰میلیون ریال
استایرن منومر پارس ۲۴۵میلیون ریال
آمونیاک ۵۵میلیون ریال
اوره ۸۱میلیون ریال
بنزن بوعلی ۲۱۳میلیون ریال
ملامین شاروم ۵۱۷میلیون ریال+۵۵% رقابت
منو اتیلن گلایکول شاراک ۱۸۲میلیون ریال+۵۲% رقابت
تالار فرآورده نفتی:
لوبکات ۱۲۹.۹میلیون ریال
وکیوم باتوم شپنا ۱۴۱میلیون ریال+۸۷% رقابت
تالار صنعتی:
میانگین نرخ اسفنجی ۱۱۶میلیون ریال
تیرآهن ذوب ۲۲۲میلیون ریال
میلگرد ذوب ۲۲۲میلیون ریال
ورق گرم مبارکه ۲۶۷میلیون ریال
ورق سرد مبارکه ۳۲۲میلیون ریال
۰۷:۵۰:۱۲ رشد ۲۷% سودخالص بهار۱۴۰۲
🔴 علیرغم شکستن کمر بازار سرمایه و شرکتهای پتروپالایشی -معدنی فلزی و بقیه صنایع ،که بیش از ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان از ثروت ملی در بازار سرمایه کاهش یافت
🔥 تا امروز ۵۶۰ شرکت گزارسات بهار خود را منتشر کرده اند که در فصل بهار موفق به تحقق سود ۲۲۴ هزار میلیارد تومانی شده اند.
👈🏻 سوداوری این شرکتها نسبت به بهار ۱۴۰۱ با رشد ۲۶% و نسبت به بهار ۱۴۰۰ با رشد بیش از ۱۲۰% همراه بوده است.
✅ هنوز ابرهلدینگهای بزرگ گزارشات حود را منتشر نکرده اند.
۰۷:۴۴:۰۶ سبهان در ۳ماهه ۵۵۶۶ ریال سود محقق کرده است و ۱۲۶۵ میلیارد ریال سود عملیاتی و ۱۱۱۳ میلیارد ریال سود خالص دارد
۰۷:۴۰:۵۲ زمزمه سود ۲۴۵۰ ریالی در تاصیکو را داریم
۰۷:۴۰:۴۴ به نظر خبرهای خودرویی امروز کمی خاص تر است
۰۷:۴۰:۳۱ سلام صبح شما عزیزان بخیرو سلامتی