[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20″ ihc_mb_template=”1″ ]
10:30:33 پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۲۹:۳۰
۹۰ هزار خودرو تا پایان سال وارد میشود
منوچهر منطقی، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت:
?️تا پایان سال ۹۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شود و علاوه بر آن ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو اقتصادی توسط خودروسازان داخلی تولید شود.
?️واردات خودروها صرفاً از خودروسازان چینی نخواهد بود و خودروهای کرهای و ژاپنی نیز وارد بازار خواهند شد.
۱۰:۱۵:۴۳
بهصدا در آمدن آژیرهای خطر در دو سوم اوکراین
?رسانه های اوکراین امروز گزارش دادند که در اثر حملات موشکی و پهپادی روسیه به این کشور، دو سوم استانهای اوکراین شاهد بهصدا درآمدن آژیرهای خطر حملات هوایی است./ تسنیم
۱۰:۱۴:۲۷ وسپه در مهر ۴۶ میلیارد ریال درامد فروش سرمایه گذاری ها داشت و تا مهر ۱۷,۷۶۵,۸۱۶ میلیون ریال سود مجمع محقق کرده است
۱۰:۱۴:۲۳ خریخت
در ۳ماهه دوم در تیر ۳۷۵ میلیارد ریال و مرداد ۳۴۸ میلیارد ریال و شهریور با رشد ۵۲۲ میلیارد ریال و مهر ۵۰۱ میلیارد ریال فروش داشت و ۷ ماهه به ۲۷۸۶ میلیارد ریال فروش رسیده مدت مشابه قبل ۲۰۰۹ میلیارد ریال بود
۱۰:۰۳:۵۵ مفاخر در مهر ۱۳۷۸ میلیارد ریال درامد ثبت کرد و ۱۰ ماهه ۲۷۶۴ میلیارد ریال درامد داشت که کل عدد سال قبل ۱۲۰۵ میلیارد ریال بود
۰۹:۵۲:۴۱ کقزوی شرایط خوبی را دارد
۰۹:۵۱:۲۱ دستور به اجاره بها !
۰۹:۴۸:۰۹ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مقرر کرد؛
?اجرای وظایف قانونی دستگاههای مسئول به منظور جلوگیری از رشد اجارهبها در ماههای آینده
? موافقت با افزایش سرمایه بانک کشاورزی برای تسریع در اعطای تسهیلات به کشاورزان و دامداران
?ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بررسی موضوع افزایش غیر مجاز اجارهبها در تابستان امسال، دستگاههای مسئول در این زمینه را موظف کرد به وظایف قانونی خود عمل کنند تا از افزایش اجارهبها در ماههای آینده جلوگیری شود
۰۹:۴۳:۵۲ کهمدا در مرداد ۸۰۰ میلیارد ریال شد و نرخ ۱۳۷,۲۶۱,۳۸۵ ریال بود و شهریور به ۸۰۵ میلیارد ریال رسیدو مهر به عدد ۶۸۶ میلیارد ریالی رسیده است
۴ ماهه ۳۰۲۹ میلیارد ریال فروش داشت ومدت مشابه قبل ۲۱۸۶ میلیارد ریال بوده است
۰۹:۴۳:۴۵ نظرسنجی رویترز نشان داد: اقتصاد جهانی به سوی رکود پیش می رود.
جدیدترین نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان بین المللی نشان می دهد اقتصاد جهان در حالی به سمت رکود حرکت می کند که بانک های مرکزی همچنان نرخ بهره های خود را برای مهار تورم، افزایش می دهند.
اقتصاددانان بار دیگر پیش بینی خود از رشد اقتصادهای بزرگ و مهم جهان را کاهش داده اند.
تنها نکته روشن و امیدوارکننده این است که اکثر اقتصادهای مهم جهان در شرایط کنونی با نرخ بیکاری پایینی روبرو هستند. این نظرسنجی نشان می دهد شکاف بین رشد اقتصادی و نرخ بیکاری در اقتصادهای بزرگ و مهم جهان به پایین ترین سطح در ۴ دهه اخیر رسیده است.
با این حال اقتصاددانان بین المللی پیش بینی کرده اند که فشارهای تورمی در اقتصاد جهانی فراتر از حد تصور ادامه خواهد یافت.
بسیاری از بانک های مرکزی بزرگ و مهم جهان از ابتدای امسال تاکنون سیاست های انقباضی پولی و افزایش نرخ بهره را در اولویت برنامه های خود قرار داده اند.
مایکل اوری استراتژیست ارشد موسسه رابوبانک گفت: خطر رکود اقتصادی چیزی است که همگان درباره آن صحبت می کنند و اکنون به یک بخش مهم در پیش بینی های اقتصادی تبدیل شده است.
وی افزود: به نظر من پایین بودن نرخ بیکاری در شرایط کنونی دردسر ساز شده است زیرا این مساله بانک های مرکزی چهان را متقاعد می کند تا نرخ بهره را بیش از پیش افزایش دهند.
از ۲۲ بانک مرکزی جهان که این بار مورد نظرسنجی قرار گرفته اند، تنها ۶ بانک احتمالا تا پایان امسال به هدف تعیین شده تورم دست خواهد یافت.
بیش از ۷۰ درصد اقتصاددانان شرکت کننده در این نظرسنجی (۱۷۹ نفر از ۲۵۷ نفر) پیش بینی کرده اند که احتمال افزایش شدید نرخ بیکاری تا یک سال آینده بسیار پایین است.
پیش بینی می شود رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ به کمتر از ۲.۳ درصد برسد ، این رقم امسال نیز به ۲.۹ درصد خواهد رسید.
نظرسنجی رویترز از ۴۷ اقتصاد بزرگ و مهم جهان طی روزهای ۲۶ سپتامبر تا ۲۵ اکتبر انجام شده است.
بیش از ۷۰ درصد اقتصاددانان پیش بینی کرده اند که هزینه های زندگی در اقتصادهای بزرگ جهان طی ۶ ماه آینده افزایش خواهد یافت.
اقتصاددانان پیش بینی کرده اند که فدرال رزرو آمریکا در نشست ۲ نوامبر خود برای چهارمین بار متوالی بهره را ۷۵ واحد افزایش خواهد داد.
پیش بینی می شود رشد اقتصادی چین امسال به کمتر از ۳.۲ درصد خواهد رسید، این در حالی است که هدف رسمی دولت چین دستیابی به رشد ۵.۵ درصدی است. این بدترین عملکرد اقتصادی چین از سال ۱۹۷۶ خواهد بود.
رشد منطقه یورو نیز امسال به ۳ و سال آینده به ۱.۵ درصد خواهد رسید.
?سبدگردان مانی
۰۹:۴۳:۰۸ نرخ بهره هم چند نرخی شد!
? شاهکار سیاستهای صالح آبادی؛
چند نرخی شدن بازار پول هم به اقتصاد کشور اضافه شد!
انتشار و عرضه اوراق جدید توسط بانکها با نرخ بهره جدید باعث آشفتگی در بازار پول شده و شاهد رقابت بی سابقه و منفی نهادهای مالی مختلف به بهانه واهی جذب نقدینگی هستیم! (سیاستی که در دولت روحانی که نقدینگی به مراتب کمتر بود، اجرا و شکست سختی خورد)
⭕️ اقای صالح آبادی رئیس بانک مرکزی قرار بود، نرخ ارز را به سمت تک نرخی شدن سوق دهد، اما عملا با سیاستهای ایشان در بانک مرکزی شاهد چند نرخی شدن بهره در بازار پول هم هستیم!!
۰۹:۲۷:۰۳ تپسی در مرداد ۵۰۴ میلیارد ریال و شهریور ۵۱۵ میلیارد ریال و مهربا کمی افت ۴۱۳ میلیارد ریال شده است
۷ ماهه ۲۹۹۰ میلیارد ریال شده است و کل سال قبل ۲۶۶۲ میلیارد ریال بوده است
در توضیح اورده است با توجه به اینکه در عملیات تپسی نیاز به ارسال ترافیک به اینترنت بین الملل وجود ندارد، فعالیت این شرکت درمهرماه تحت تاثیرمحدودیت های اعمال شده در اینترنت قرار نگرفته است. مبلغ فروش مهر ماه معادل میانگین فروش شش ماهه اول سال بوده، ولی با توجه به تعطیلات هفته اول و پایان هفته دوم مهرماه و اینکه پیک سفرهای دورن شهری،پایان هفته می باشدوهمچنین کاهش ۱روز در نیمه دوم سال نسبت به نیمه اول سال در هر ماه، فروش مهرماه کم تر از فروش شهریورشده است. مبلغ ۱،۳۸۱ میلیون ریال بابت برگشت از کمیسیون از درآمد کمیسیون دریافتی از سفیران کسر شده است.
۰۹:۲۵:۵۳ فروس رنج خوبی خورد مثبت ۵
۰۹:۲۱:۵۹ اوراق با نرخ ۲۷ درصد می فروشند بعد میگویند چرا بازار رشد نمیکند
۰۹:۱۶:۳۹ با گذشت ١۵ دقیقه از بازار امروز کاملا مشخص هست شرایط
٢٢٢ میلیارد معامله
سرانه خریدار ١٣
فروشنده ١۶.٢
۴٧ میلیارد خروج پول
۰۹:۱۶:۰۲ حمایت حقوقی از فولاد ۴۳۰-۴۴۰ تومانی!!
۰۹:۱۵:۳۸ ونفت در مهر ۱۵۷ میلیارد ریال سود فروش سرمایه گذاری ها داشته است و ۱۱۸,۶۸۲ میلیون ریال سود مجامع داشته است
۰۹:۱۴:۰۶ آریا سبز پوش
۰۹:۰۹:۰۵ سایپا کمی بهتر معامله می شود ولی در کل بازار حجم ندارد
۰۹:۰۷:۳۱ کرازی کمی مثبت شده است
۰۹:۰۲:۱۴ بازار فعلا منفی اغاز کرده است
۰۹:۰۰:۴۷ جم_پیلن در بورس کالا
?جم پیلن در ماه گذشته ۷۱۰ میلیارد تومان فروش در بورس کالا به ثبت رسانده است. همچنین فروش ۶۲ میلیاردی سلف برای آبان ماه را داشته است.
?متوسط نرخ فروش بورس کالا محصولات شرکت در این ماه ۳۴۹،۰۵۰ بوده است که نسبت به ماه گذشته رشد ۷ درصدی داشته است.
?شرکت در این ماه فروش ۲۰ هزار تنی در بورس کالا را به ثبت رسانده که نسبت به ماه گذشته با رشد همراه بوده است.
? با توجه به اینکه شرکت در ماه های اخیر صادراتی نداشته، انتظار میرود فروش مهر ماه شرکت حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان باشد.
کارگزاری بانک صنعت و معدن
۰۹:۰۰:۰۰ در تایم مچینگ ۵۳ سهم به ارزش ۴۶۳ میلیارد صف خرید دارند و متقابلا ۹۶ سهم روی هم رفته به ارزش ۱۷۲ میلیارد تومان صف فروش دارند
۰۸:۵۸:۱۷ ونوین تراز جالبی در مهر داشت
سهم در مهر ۱۹۳۵۸ میلیارد ریال سود تسهیلات اعطایی و ۱۷۸۲۹ میلیارد ریال سود پرداختی به سپرده دارد ۷ ماهه تراز ۱۰۹۱۲ میلیارد ریال شده است
۰۸:۴۹:۵۷ کمک ۱۸میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا: اتحادیه اروپا قصد دارد سال آینده ۱۸ میلیارد یورو (۱۷.۸ میلیارد دلار) به اوکراین کمک مالی کند.
۰۸:۱۹:۳۹ دهه شصتی ها سالمند می شوند و مشکلات در راه هستند!
?احمد دلبری، رئیس انجمن سالمندان ایران: با سالمند شدن جمعیت دهه ۶۰ همان مشکلاتی که این جمعیت درباره مدرسه، دانشگاه، مسکن، کار و… داشت در دوره سالمندی هم با افزایش ۵ تا ۶ برابری در زمینه مسکن، بیمه، درمان، تخت آسایشگاهی و… خواهد داشت.
?آسایشگاههای نگهداری از سالمندان ما از لحاظ کیفی و کمی با استانداردها فاصله زیادی دارند.
?اکنون روز خوش سالمندی در کشور است./ایسنا
۰۸:۰۷:۴۹ تقریبا از سال ۹۹ و میشه گفت از زمان اقای همتی ، و با تمرکز بر بازار نیما و مدیریت مصارف ارزی ، دلار در یک کانال و رنج قیمتی مشخصی کنترل شد. بخشی از موفقیت “نسبی” دولت در کنترل بازار ارز ، به فروکش کردن انتظارات تورمی بدنه اقتصاد و همچنین محدود کردن شریان ها و مجراهای تقاضای ارز بود. بخش دیگری هم بطور طبیعی و ناشی از کاهش تقاضای بخش های مختلف اقتصاد بود که کشش تقاضا برای بخشی از کالا ها و خدمات را منجر شد.
✍? محدوده ۲۳۰۰۰ الی ۲۵۰۰۰ تومان برای دلار آزاد ( محدوده ۲۱۰۰۰ الی ۲۳۰۰۰ تومان برای دلار نیمایی ) محدوده ای بود که اصطلاحا نرخ ارز بدون دخالت خارجی متعادل شد. البته این محدوده بر اساس آمار و ارقام بانک مرکزی و گفته های شخص آقای همتی تعیین شده ، چون بانک مرکزی بارها اعلام کرده که حتی در مقاطعی بانک مرکزی برای جلوگیری از افت بیش از اندازه نرخ ارز در نقش خریدار ظاهر شده و کمبود تقاضا را در بازار پر کرده.
✍? روند نرخ تورم طی حدود دو سال و نیم اخیر به این صورت بوده :
▪️در انتهای سال ۱۳۹۹ نرخ تورم YOY به ۴۸.۷% و متوسط نرخ تورم به ۳۶.۴% رسید.
▪️در انتهای سال ۱۴۰۰ نرخ تورم YOY به ۳۴.۷% و متوسط نرخ تورم به ۴۰.۷% رسید.
▪️در سال ۱۴۰۱ نیز نرخ تورم YOY در مهرماه به ۴۸.۶% و متوسط نرخ تورم به ۴۲.۹% رسیده !
اما طی دو سال و نیم گذشته ، با وجود اینکه بانک مرکزی اعتقاد داشت نرخ ارز باید به میزان نرخ تورم رشد داشته باشد ، رشد نکرده و تقریبا میتوان گفت با دخالت بانک مرکزی در یک بازه قیمتی کنترل شده.
✍? بنظر میرسد در سال ۱۴۰۲ به دلایلی مثل ملت دون ( Melt Down ) سود سپرده های بانکی که طی دو سال و نیم اخیر به شدت در دل سیستم بانکی رشد کرده و انباشت شده ، سررسید حجم بالای اوراقی که در سال ۹۹ و حتی اندکی پیش از آن فروخته شد و سرریز سود آنها به بازارهای مالی و کالایی و یا حتی تمایل به خروج از کشور و از همه مهمتر سرکوب نرخ ارز طی دو سال و نیم اخیر ، باید منتظر نرخ های جدیدی در بازار ارز باشیم !
روشی که بانک مرکزی عموما بر این روش اتکا میکند روش PPP Adj یا برابری قدرت خرید تعدیل شده است که با استفاده از تفاضل نرخ تورم ایران و امریکا و سال پایه که در آن نرخ ارز بدون دخالت خارجی در تعادل باشد ، نرخ واقعی دلار تعیین میشود ( بخوانید پرایس میشود ) اما روش های دیگری همچون تراز پرداخت ها ، روش مبتنی بر دارایی ها و… نیز وجود دارد.
▪️اگر فرض کنیم به گفته بانک مرکزی ، مقطعی که دلار در محدوده ۲۱۰۰۰ الی ۲۳۰۰۰ تومان بود بدون دخالت خارجی بازار ارز در تعادل قرار گرفت ، با همین روش در انتهای امسال نرخ واقعی دلار باید در محدوده ۴۷۵۲۰ تومان قرار بگیرد !
با فرض اینکه سال ۱۴۰۲ نیز با تورمی در سطح ۳۶% رو به رو باشیم و تورم امریکا نیز کنترل نشود و در سطوح فعلی باقی بماند ، نرخ واقعی دلار در سال ۱۴۰۲ نیز در سطح ۵۳۹۰۰ تومان قرار خواهد گرفت ! یعنی درست مشابه اختلافی که نرخ دلار آزاد و نرخ واقعی دلار در انتهای سال ۹۵ و ابتدای سال ۹۶ داشت !
اگر نرخ تورم امریکا کاهش یابد یا نرخ تورم داخلی بیش از ۳۶% باشد ، طبیعتا نرخ واقعی دلار برای سال آینده نیز بیشتر خواهد بود و بلعکس.
▪️اگر سال پایه را سال ۹۰-۹۱ یا حتی ۸۱ در نظر بگیریم ، نرخ واقعی دلار برای انتهای سال ۱۴۰۱ حدود ۴۱۶۵۰ الی ۴۳۲۰۰ تومان و برای سال ۱۴۰۲ حدود ۴۷۹۰۰ الی ۴۹۸۰۰ تومان خواهد بود ! بنا به روش و نظر کارشناسان مختلف ، سال های پایه متفاوتی در نظر گرفته می شود اما نکته ای که مشهود است ، اختلاف معنادار نرخ دلار آزاد با نرخ واقعی است که هرروز بیشتر و بیشتر می شود.
✍? در هرصورت درحال حاضر نرخ دلار در مرز سقف تاریخی ۳۳۲۰۰ تومانی خود قرار دارد و طی مدت اخیر با وجود پمپاژ اخبار مثبت برجامی در مقاطعی ، تمایل چندانی به افت را نشان نداده ! لذا کوچک ترین تحرکی که سیگنال رشد نرخ ارز را به بدنه اقتصاد کشور بدهد مانند عبور این نرخ از سقف ۳۳۲۰۰ تومان یا هر جرقه سیاسی منفی ، نرخ دلار را به سمت نرخ واقعی حرکت خواهد داد.
بانک مرکزی باید وضعیت فعلی را جدی بگیرد ! این اشتباه بارها و بارها تکرار شده و اگر این موج مجددا در بازار ارز آغاز شود ، با توجه به حجم ذخایر اندکی که برای بازارسازی بازار ارز در اختیار بانک مرکزی قرار دارد ، کنترل آن امری بسیار دشوار است. به گفته آقای همتی ، در موج صعودی قبلی دلار حدود ۲۰ میلیارد دلار ارز در بازار تزریق شد !
آقای صالح آبادی ، شما حتی عددی نزدیک به این حجم از ارز را برای کنترل بازار در اختیار ندارید !!
۰۸:۰۳:۲۲ میانگین نرخ بهره اخزا روز جاری :
۲۴.۳۴ درصد
۰۸:۰۳:۱۸ بازار مواد اولئوشیمیایی آسیا احتمالاً در سه ماهه چهارم با توجه به سیاست ضد کووید صفر در چین ثابت است.|انتظار میرود که بازار مواد اولئوشیمیایی آسیا در سه ماهه چهارم به دلیل تقاضای ضعیف از سوی چین در بحبوحه سیاست صفر کووید، تا پایان سال جاری ثابت باقی بماند.
۰۸:۰۲:۳۳ سلام صبح شما عزیزان بخیرو شادی
[/ihc-hide-content]