۱۰:۳۰:۳۳ پایان بخش اول ادامه در بخش دو م
۱۰:۳۰:۳۰ امروز در بورس کالا، ملی مس ایران کاتد را با نرخ ۲۰۱ میلیون تومان در هر تن عرضه خواهد کرد تا نرخ این محصول فملی وارد کانال جدید شود.
۱۰:۳۰:۱۱ مجلس خواهان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است ولی دولت بر تامین برخی کالاهای اساسی با دلار جهانگیری اصرار دارد.
در این بین برخی صنایع که از حذف احتمالی ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال آینده متاثر خواهند شد، معاملات پرنوسانی و با حجم معاملات مشکوکی را در روزهای اخیر تجربه و ثبت میکنند
۱۰:۲۳:۲۸ شفن هم شرایط خوبی را دارد
۱۰:۲۳:۲۱ فملی را هم عالی میخرند
۱۰:۲۲:۵۰ کاتد فملی بالاخره اومد بالای ۲۰۰ میلیون تومان. شرکت ملی مس امروز در بورس کالا کاتد را با قیمت ۲۰۱ میلیون تومان عرضه خواهد کرد.
۱۰:۱۹:۱۵ کاوه هم مثبت شده است
۱۰:۱۸:۵۱ شستا هم خوب مثبت است
۱۰:۱۶:۵۸ دزهراوی با عنایت به مجوز افزایش سرمایه با شماره مجوزDPM-IOP-99A-175 مورخ ۱۳۹۹/۰۹/۲۶ از کلیه سهامداران ، وکیل یا قائم مقام قانونی صاحب سهم و همچنین نماینده یا نمایندگان اشخاص حقوقی دعوت میگردد تا در جلسه مجمع عمومی این شرکت که در ساعت ۱۰:۰۰ روز چهار شنبه مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ در استان تهران ،شهر تهران به آدرس خیابان ولیعصر – پایین تر از پارک وی مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار میگردد
دستور جلسه :
تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه
۱۰:۱۵:۵۳ مس در بازار های جهانی
قیمت مس در هفته گذشته نیز روند صعودی خود را ادامه داد و به محدوده ۸هزار دلار نزدیک شد. موجودی انبار مس لندن و شانگهای در نتیجه سطح خوب تقاضا و کمبود عرضه، در سطوح حداقل ۶ ساله خود قرار دارند. براساس پیش بینی جی پی مورگان، قیمت مس در اوایل ۲۰۲۱ نیز با توجه به انتظار بر تصویب بسته حمایتی ۱ تریلیون دلاری آمریکا، رشد خواهد کرد. اما بسته اعتباری چین زودتر از انتظارات به اوج خودش رسیده است به همین دلیل براساس پیش بینی این نهاد، قیمت مس در فصل چهارم ۲۰۲۱ به طور متوسط ۶۵۰۰ دلار خواهد بود که ۱۷٫۵ درصد نسبت به سال جاری کمتر خواهد بود.در حال حاضر مسائل بنیادی از رشد بیشتر قیمت مس حمایت می کند اگرچه یک اصلاح قیمتی دور از انتظار نیست.
۱۰:۱۵:۴۶ فاسمین هم میتواند رشد کند
۱۰:۱۴:۰۸ برکت هم صف خرید شد
۱۰:۰۸:۲۸ ویاند هم شرایط عجیبی را دارد
۱۰:۰۷:۰۵ تایرا هم شرایط خوبی را میتواند در اصلاح بگیرد
۱۰:۰۶:۳۷ شستا را هم خوب میخرند
۱۰:۰۴:۵۳ غدیر و پارسان نصافا خوب مثبت اند
۱۰:۰۴:۴۷ فولاد رنج زد
۱۰:۰۱:۰۹ سدشت مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده صاحبان سهام شرکت براساس آگهی منتشره در سامانه کدال در تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ در خصوص دعوت به مجمع عمومی عادی بطور فوقالعاده راُس ساعت ۱۰:۰۰ روز شنبه مورخ ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ درمحل خیابان خالد اسلامبولی(وزرا)-خیابان نهم-پلاک ۲۲-طبقه دوم برگزار گردید و به حد نصاب قانونی نرسید
۱۰:۰۱:۰۴ رانفور صف خرید
۰۹:۵۶:۲۱ فشار فروش در بازار لحظاتی زیاد شد و حتی صفوف فروش تشکیل شد ولی این سرعت جمع آوری در این نماد ها جالب و امیدوار کننده است
۰۹:۵۵:۳۵ شپنا هم جمع شد
۰۹:۵۴:۳۳ شرایط فاسمین هم رفته رفته بهتر می شود
۰۹:۵۴:۱۷ همیشه در دنیا یکی از چالش ها این است که قیمت کامودیتی ها به کدام سمت و سود می رود. عمدتا تیم های حرفه ای که تجربه بالایی در زمینه خرید و فروش یک کالا دارند، میزان عرضه و تقاضای محصولات را دنبال می کنند.
آن ها یک سیاست ساده دارند. می گویند قیمت جاری، قیمت واقعی کالا است حالا اگر تقاضا بر اساس مدل های پیشبینی در آینده افزایش می یابد، پس قیمت در آینده رشد می کند و اگر عرضه از تقاضا پیشی می گیرد، پس قیمت ها در آینده از نقطه جاری پایین تر است اما همیشه فرض این است که نقطه جاری، نقطه تعادلی است. از همین جهت است که برخلاف تصور عموم، در اکثر مواقع اعدادی که نشریه های بین المللی به عنوان تارگت قیمت کامودیتی ها پیشبینی می کنند، به نتیجه نمی رسد اما در واقع جهت حرکت را می توانند پیشبینی کنند.
قیمت کامودیتی ها قبل از کرونا در یک نقطه تعادلی قرار داشت. کرونا باعث شد تا قیمت ها به اعداد عجیبی کاهش یابد چون بشر نمی دانست به چه چیزی و برای چه مدتی در جدال خواهد بود.
حالا طبعا باید گفت پس از کرونا، قیمت ها باید به سطوح قبلی بازگردد اما این تصور درستی نیست چون ۲ مساله وجود دارد که یکی در کوتاه مدت و دیگری در بلند مدت اثر می گذارد.
اول اینکه یک الگوی اسپایک شکل می گیرد یعنی با شتاب افت می کند و وقتی ریکاور می شود، با شتاب بالا می آید و بسیار بالاتر از نقطه تعادلی می رسد. این مساله را می توان در رشد اقتصادی دید. مثلا رشد اقتصادی یک فصل اقتصادهای بزرگ منفی ۷درصد بوده و فصل بعد ازان مثبت ۱۰ رشد می کند اما پس ازان یک رشد اقتصادی نرمال خواهیم داشت. یک افت سنگین، یک رشد بسیار بزرگ و پس ازان یک ثبات نسبی! کامودیتی ها از نظر شکل حرکتی، یک فاصله زمانی از اونس طلا دارند چون کرونا به شکلی قابل فهم در طلا و بازار آن اثر می گذاشت لذا بهترین راهنما برای کامودیتی ها همین نوسانات اونس طلا است.
مساله دوم، پول پاشی های اقتصادهای بزرگ در اقتصاد است. سیاست های انبساطی، مشوق های اقتصادی و تزریق منابع سنگین در زیرساخت ها اثرات بلند مدتی دارند. کاهش نرخ بهره، تلاش برای افزایش نرخ تورم و تضعیف شاخص دلار از اثرات سیاست های اخیر است. این مساله باعث می شود که اگر فرض کنیم قیمت یک کامودیتی ۱۰۰$ بوده و بر اثر کرونا تا ۷۰$ کاهش یافته، در دوران پساکرونا، نقطه تعادلی ۱۰۰$ نداشته باشد بلکه نقطه تعادلی عددی بالاتر از ۱۰۰$ باشد! چون اقتصادها تغییر کرده اند و آن ها با تزریق سنگین منابع، قیمت های جدیدی در کامودیتی ها خلق می کنند.
نتیجه بحث این است که، هیچ زمان نمی شود گفت یک کامودیتی در چه قیمتی متعادل می شود اما می توان گفت چه زمانی متعادل می شود. در خصوص GDP کشورها، یک فصل منفی سنگین، یک فصل مثبت با اهمیت و پس ازان تعادل.
اونس طلا، رفتار معکوس دارد. یک رشد سنگین، یک افت و پس ازان ثبات در نقطه ای بالاتر از دوران قبل از کرونا.
حالا این را می شود روی گراف نفت، فولاد، کرک اسپرد، متانول، پلیمرها و نظایر آن دید. اگر تابستان سال بعد، گراف قیمت ها را ببینید احتمالا به این شکل است که قیمت کامودیتی ها در زمستان به ماکزیمم رسیده، در بهار اصلاح کرده و در تابستان تثبیت شده است.
در خصوص کرک اسپرد، مسافرت ها در دوران کرونا به حداقل رسیده، در دوران تزریق واکنش و خصوصا چند هفت دیگر صعودی می شود، ۳-۴ ماه دیگر به اوج می رسد و پس ازان منطقی می شود لذا کرک اسپرد بنزین به طور مثال، از بالای ۱۰دلار مثبت، به منفی رسید، حالا اندکی مثبت شده، در هفته های بعدی شاید به ۱۵دلار مثبت برسد اما ماندگار نیست و متعادل می شود.
این یعنی قیمت کامودیتی ها در تابستان ۱۴۰۰ عددی است بالاتر از قیمت های قبل از کرونا. چه میزان بالاتر؟ هیچ کس نمی داند این کاملا وابسته است که ببینیم سقف قیمتی چه عددی است! از نظر زمانی معتقدم ماه مارس ۲۰۲۱، سقف ها تشکیل می شود این یعنی زمستان برای کوموها باید داغ باشد
۰۹:۵۲:۵۱ خودرو صف فروشش را خریدند
۰۹:۴۴:۵۷ پاسخ های صریح وکیلی، مدیر روابط عمومی سازمان بورس به انتقادها از بازارگردان ها:
? طی ۹ ماه گذشته بازارگردان ها در راستای وظیفه کمک به نقدشوندگی بازار، دو برابر فروششان، سهام خریدهاند. آنها ۵۵ هزار میلیارد تومان سهام خریدهاند و ۲۷هزار میلیارد تومان سهام فروختهاند
? از حیث ایجاد نهادهای بازارگردان، آنچه طی این دو ماه و بعد از الزام ناشران به داشتن بازارگردان رخ داد، بیسابقه بود. هماکنون، از بین حدودا ۶۵۰ نماد فعال در بازار سرمایه، ۴۸۰ نماد دارای بازارگردان هستند
? در اواخر تابستان و در فصل پاییز که شاهد نوسان بازار و افت شاخص بودیم، بازار گردانها ۳ برابر حجم فروش، از سرمایهگذاران سهام خریدهاند. آنهم در زمانی که صفهای فروش در بسیاری از نمادها تشکیل شده بود
? طی سه ماه گذشته، ۲۰۷ مدیر بورسی، احکامی از «تذکر» تا «سلب صلاحیت» و «جریمه نقدی» دریافت کردند. سازمان بورس هیچگاه با تخلف کنار نخواهد آمد، خط قرمز ما ثبات بازار است.
? استفاده از واژه نوسان گیر برای بازارگردان ها، کاملاً نادرست است. آنها برای کمک به نقد شوندگی سهام باید طبق دامنه مظنه تعیین شده توسط سازمان بورس هم خرید کنند و هم فروش / ایرنا
۰۹:۴۴:۵۴ شاملا به استناد ماده ۱۶ مکرر دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران به اطلاع میرساند با توجه به ابهامات موجود در اطلاعات با اهمیت منتشر شده توسط ناشر، نماد معاملاتی حداکثر به مدت ۲ روز کاری متوقف می گردد.
۰۹:۴۳:۲۳ فضای بازار فضای بدی هم نیست کمی عرضه زیاد است فکر میکنیم یک موج تقاضای دیگر را داشته باشیم
۰۹:۴۱:۳۹ ثامان در ۱۲ ماهه به سود ۳۲۵ ریالی رسیده است .
۰۹:۴۱:۳۵ شاملا ۱- هیات مدیره پیرو سیاست های اعلامی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و هلدینگ صدر تامین در خصوص لزوم عرضه محصول سولفات سدیم در بورس و همچنین دستور سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص با هدف شفاف سازی، مقرر نمود؛ محصول سولفات سدیم شرکت از تاریخ تحویل ۰۱/۱۰/۱۳۹۹ با رعایت کلیه شرایط و ضوابط بورس کالای ایران و بر اساس نرخ های تعیین شده در بورس کالا، برای شرکت های شوینده در بورس کالای ایران عرضه گردد.
۰۹:۳۴:۵۴ رهبری ساعت ۱۱ میخواهند صحبت کنند
۰۹:۳۰:۰۷ بیمه کوثر همچنان در صف خرید است
۰۹:۲۱:۲۶ پتروشیمی ها در بازار خوب جولان میدهد
۰۹:۲۰:۵۳ در سالروز ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها و روز پرستار، حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی به صورت زنده و تلویزیونی با مردم سخن خواهند گفت.این سخنرانی امروز ساعت ۱۱ از شبکه یک و خبر و رادیو ایران پخش خواهد شد.
۰۹:۱۹:۲۲ شستا دوباره عقب نشینی کرد
۰۹:۱۹:۰۸ فاسمین هم خوب مثبت شده است
۰۹:۱۷:۰۶ اخابر در منفی ها هم بد نیست
۰۹:۱۴:۳۲ قرن هم خوب صف است
۰۹:۱۴:۲۴ ومعادن کمی پر فشار است
۰۹:۱۳:۴۳ ونیکی احتمالا صف فروش
۰۹:۱۳:۱۳ کلا مجموعه خودکفا و شاهد صف شده اند جالب است
۰۹:۱۱:۱۸ بازار را باید از ساعت ۹:۳۰ به بعد دید
۰۹:۱۱:۰۴ بانکی ها کمی عقب نشینی کردن خودرویی ها هم همینطور
۰۹:۱۰:۵۸ حجم شسا هم زیاد است
۰۹:۰۶:۲۰ به نظر قرن هم یک پروژه خاص باشد
۰۹:۰۶:۱۴ صف خرید خاص در قرن
۰۹:۰۵:۱۵ ثشرق جلسه مجمع عمومی این شرکت در ساعت ۱۰:۰۰ روز چهار شنبه مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۲۴ در استان خراسان رضوی ،شهر مشهد به آدرس خیابان کوهسنگی – نبش کوهسنگی ۱۵- مجتمع تجاری کوهسنگی -طبقه ۲ برگزار میگردد
۰۹:۰۴:۳۵ فولاد هم خوب مثبت شده است
۰۹:۰۴:۰۱ وبملت در صورت شکست ترند نزولی کوتاه مدت شرایط بهتری پیدا خواهد کرد.
۰۹:۰۲:۲۹ ۲ دقیقه ۵۰۰ میلیارد تومان صف خرید شده است
۰۹:۰۱:۲۸ به نظر خودرویی ها نیز میتوانند جالب باشند
۰۹:۰۰:۴۸ پارسان هم شرایط خوبی را دارد
۰۹:۰۰:۳۵ بازار خوب و مثبت اغاز به کار کرده است
۰۸:۵۵:۵۵ نیما حوالی ۲۵۸۰۰ است
۰۸:۵۵:۱۴ ) دلار حواله نیما ۲۵٫۷۸۸ – ۲۵٫۵۰۲ تومان. دلار بر اساس درهم ۲۵٫۸۰۳ تومان. دلار متشکل ارزی ۲۵٫۰۰۰ تومان. دلار اسکناس تهران ۲۵٫۳۰۰ تومان.
۲) اوره پریل ۴۷٫۸میلیون ریال هر تن. PVC هر تن ۳۱۱میلیون ریال، ورق سرد مبارکه ۱۷۳میلیون ریال، پلی پروپیلن ۳۲۴ میلیون ریال.
۳) ارزش معاملات خرد روز شنبه ۱۵٫۵همت. ورود پول حقیقی ۱٫۵۲همت. توجه حقیقی ها به فلزات اساسی و پتروشیمی. حمایت حقوقی از بانکی و پالایش.
۴) روز شنبه، حقیقی ها فولاد، فملی، شفن، خبهمن خریدند. حقوقی ها شبندر، سمگا.
۵) نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می گوید “وزارت صمت باید در گام بعدی خودروهای پرتیراژ را نیز از نرخ گذاری دستوری خارج و با حذف کامل سیاست سرکوب قیمت، قیمت گذاری خودرو را به شرکت های خودروسازی واگذار شود.”
۶) مدیرعامل بانک ملت می گوید “این بانک بیش از ۲۰ میلیارد دلار در حوزه نفتی کشور سرمایه گذاری کرده و در اغلب پروژه های نفتی، پالایشی و پتروشیمی کشور حضور فعالی داشته و گام های بزرگی را برای رشد و توسعه کشور برداشته است.”
۷) تایر بایاس در صنعت لاستیک افزایش نرخ ۳۰درصدی گرفت و شرکت ها آن را افشا کردند.
۸) رئیس مجلس می گوید “خنثی سازی تحریم ها با اصلاح سند بودجه آغاز خواهد شد.از اصلاح بودجه عقبنشینی نخواهیم کرد.”
۹) نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه می گوید”بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ از اول دیماه در دستور کار کمیسیون تلفیق قرار خواهد گرفت.”
۱۰) سیمانی ها با توجه به افزایش قیمت مازوت که در زمان قطعی گاز مصرف می کنند، نسبت به قیمت محصولات اعتراض کردند و به دنبال افزایش نرخ هستند.
۱۱) دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازی از احتمال تغییر قیمت گذاری کارخانه ای خودروها تا پایان هفته جاری خبر داد.
۱۲) فلاحت پیشه می گوید “معتقدم تصویب دو لایحه CFT و پالرمو به تصمیم سیاسی کلان نیاز دارد نه لزوما اجماع درباره آنها در مجمع تشخیص مصلحت نظام.”
۱۳) متوسط قیمت آپارتمان در تهران ۲۷٫۸میلیون تومان و در خوزستان ۲۳٫۵ میلیون تومان به عنوان رتبه دوم کشور!
۱۴) مدیران پالایشگاه سیتگوی تگزاس معتقدند “در طول سال آینده که واکسن COVID-۱۹ به طور گسترده استفاده می شود، سود حاصل از پالایشگاه را به حداکثر می رسد”
۱۵) رکورد تاریخی در قیمت فروش بریکت گرم صادراتی فولاد صبا و جهش تولید در فولاد اکسین، خبرهای مثبت زیرمجموعه های مهم وصندوق هستند.
۱۶) یک مقام ذوب آهن اصفهان می گوید “توان تولید ریل مترو را داریم”
۱۷) تعطیلی غیرمنتظره چند واحد تولیدی متانول به کمبود جهانی عرضه دامن زد و منجر به رشد ۲۰-۳۰ دلاری در آسیا شد.
۱۸) موسسه تحقیقات اقتصادی و توسعه سینوپک پیش بینی کرد ظرفیت پالایش چین تا سال ۲۰۲۵ به یک میلیارد تن در سال معادل ۲۰ میلیون بشکه در روز نفت می رسد و این کشور را به بزرگترین پالایشگر نفت جهان تبدیل می کند.
۱۹) محدودیت محمولههای در دسترس در ماه ژانویه منجر به افزایش تمایل به خرید و تقویت بازار اتیلن آسیا در هفته اخیر شده است.
۲۰) شاخص هفتگی ورق گرم نشریه آرگوس متعلق به آمریکا با ۵۰ دلار در هر تن افزایش در اواسط هفته گذشته به ۹۲۰ دلار در هر تن درب کارخانه رسید. یک تولیدکننده به روش کوره قوس الکتریکی (EAF) گفت که آنها فکر می کنند بازار نورد گرم در حال رسیدن به ۱۰۰۰ دلار است.
۲۱) وزرای خارجه مصر، اردن و فلسطین بر ضرورت ترغیب رژیم صهیونیستی به مذاکره برای دستیابی به راهحل بر اساس راهکار دو دولتی، تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی و همزیستی مسالمتآمیز فلسطینی-اسرائیلی تاکید کردند.
۲۲) تنش ها بین آمریکا و روسیه بالا گرفته و آمریکا ۲ کنسولگری را تعطیل می کند.
۲۳) وزیر نفت برای رایزنی با همتای روسی خود، امروز به مسکو می رود.
۲۴) در مراسمی در کارخانه شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس)، از ژنراتور ۲۵۰ مگاولت آمپری این شرکت رونمایی شد.
۲۵) یکی از زیرمجموعه های اصلی وپترو (شیمی بافت) در ۶ماهه ۲۵۸میلیارد تومان سود ساخته است.
۲۶) فمراد ۲۰٫۴درصد فالوم را فروخت.
۲۷) روز گذشته ۱۷۵ هموطن بر اثر کرونا جان باختند.
۲۸) مدیرعامل کطبس می گوید “قیمت ذغال بر اساس ضریبی از قیمت شمش فولاد در بورس کالا تعیین می گردد و بالتبع با افزایش قیمت فولاد، قیمت ذغال سنگ هم افزایش خواهد داشت. شاید بهترین خبر برای سهامداران، برنامه های در دست انجام جهت جایگزین کردن چوب به عنوان مهمترین مصالح مصرفی تولید این شرکت با پایه هیدرولیکی باشد. همان طور که می دانید در حال حاضر از چوب در فرآیند تولید بعنوان مصالح سیستم نگهداری کارگاه استخراج استفاده می شود که اثر قابل توجهی هم بر بهای تمام شده تولید “کطبس” دارد.”
موفق باشید. ۳۰ آذر ۱۳۹۹ – یلدا مبارک
۰۸:۵۰:۵۹ در اوج ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحدی شاخص کل بورس، نسبت P/E تحلیلی بازار در حدود ۲۲ واحد بود و حالا پس از ریزش ۴ ماهه به محدوده ۱۱٫۵ واحد رسیده است.
۰۸:۴۹:۳۹ به نظر بازی بازار ری پالایشی ها امروز جذاب نیست
۰۸:۴۹:۳۲ شصفها صف خرید
۰۸:۴۶:۴۳شرکت پتروشیمی پردیس در نظر دارد در سال ۱۴۰۱ با در دسترس داشتن ۱۰ درصد تجارت اوره دنیا در بازارهای هدف خود جایگاه سوم فروش اوره در بازار برزیل (سه برند برتر از نظر حجم فروش اوره در بازار برزیل) را به دست آورد.
?با توجه به برنامه افزایش میزان تولید با حداکثر ظرفیت، شرکت درصدد است با تثبیت جایگاه خود در بازارهای قبلی و توسعه بازارهای جدید نظیر آفریقا، آسیای شرقی و چین سهم بیشتری از بازارهای جهانی اوره و آمونیاک را نسبت به قبل دریافت کند.TsePress
۰۸:۳۹:۰۹ خاندوزی نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: هدف قانون مالیات بر خانه های خالی پیدا کردن گردن کلفت ها است
۰۸:۳۷:۵۱ افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی وبرق از محل سود انباشته مورد تایید حسابرس قرار گرفت.
۰۸:۳۷:۰۷ شرایط بازار امروز با عرضه ها بیشتر درگیر است
۰۸:۳۲:۴۰ زمین لرزه ای به بزرگی ۴.۵ ریشتر در عمق ۵ کیلومتری زمین حوالی قطور(آذربایجان غربی) را لرزاند.
۰۸:۱۵:۱۵ شمخانی در سال ۹۵: جمع بندی شورای عالی امنیت ملی این است کهFATF در راستای منافع ملی است
اعتماد نوشت:
?پیش از این به دفعات از قول موافقان FATF شنیدهایم که نهادهای بالادستی امنیتی نظراتشان را در این رابطه اعلام کردهاند.
?علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در اظهارنظری در شهریورماه ۹۵، گفته بود: این شورا در FATF به جمعبندی رسیده است؛ جمعبندی درباره این معاهده در راستای منافع ملی است و غیر از این هم نمیتواند باشد.
۰۸:۱۲:۴۸ نصف درآمد تهرانیها خرج مسکن میشودسهم بخش مسکن در هزینه خانوار در کل کشور ۳۶ درصد و در شهر تهران ۴۹ درصد است.
۰۸:۰۱:۵۱ به نظر بازار با توجه به شرایط دیروز و رویداد های بازارهای جهانی اغاز خوبی را خواهد داشت اما احتمالا بعد از سپری شدن این موج مثبت کوتاه کمی افزایش عرضه ها در بازار شدت میگیرد .
محوریت بازار همچنان روی گروه های فلزات فولاد پتروشیمی و معدنی است و ۳ گروه خودرو بانک و پالایش سعی میکنند با حجم خود را تثبت کرده و فضای بهتری را رقم بزنند .
۰۷:۵۸:۲۵ جواد عشقی نژاد نایب رئیس هیات مدیره بورس تهران در گفتگو با «نود اقتصادی»: بازار سرمایه مانند بیماری است که دوران کسالت آن تمام شده اما با کوچکترین تحریکی از حالت تعادل خارج می شود/ ارزش امروز صندوق های بازار گردان بالای ۵۰ هزار میلیارد تومان است/سالهای ۹۷ و ۹۸ و امسال کوتاهترین دوره توقف نماد ها بوده است/ تعداد نمادهای بسته شده طولانی مدت کمتر از انگشتان دست است/شرکتهایی که هنوز بازار گردان ندارند وزن کوچکی در بازار سرمایه دارند/ در بازار فعلی و بازار آینده احتمال دستکاری قیمت وجود دارد.
۰۷:۵۶:۱۷ رکوردزنی در قیمتهای پایه
لوبکات چیست؟
لوبکات یکی از مشتقات نفت است که به دو دسته سبک و سنگین تقسیم میشود. لوبکات سبک برای تولید روغن موتور و لوبکات سنگین برای تولید روغن موتورهای سنگین به کار برده میشود. لوبکات بهصورت هفتگی در بورسکالا عرضه میشود. بهای پایه آن نیز براساس میانگین جهانی نرخ فروش دو هفته قبل(HSFO) نفت کوره سولفور بالا، با احتساب میانگین نرخ ارز نیمایی تعیین میشود. نوسانهای بیسابقه بهای جهانی نفتخام باعث شده تا بهای پایه این محصول برخلاف اغلب کالاهای عرضه شده در بورسکالای کشور بهصورت دو هفته یکبار تعیین شود. میزان عرضه و تقاضا برای لوبکات در بورسکالا منطبق با یکدیگر است و عموما معاملات بدون رقابت یا با رقابت اندکی و نزدیک به نرخ پایه انجام میشود. در کنار لوبکات محصولی دیگر به نام آیزوریسایکل توسط پالایشگاهها تولید میشود. آیزوریسایکل در تولید نوعی خاص از روغن پایه است که بهعنوان ماده اولیه روغن موتور به کار میرود. این محصول ۳۰ درصد بالاتر از بهای لوبکات نرخگذاری میشود. حدود ۸۵تا ۹۰ درصد نیاز بازار در چهار پالایشگاه روغنسازی بهنام کشور تولید و ۱۰ تا ۱۵ درصد مابقی نیز از طریق تولیدات شرکتهای بلندینگ (واحدهای مخلوطکنی) در ۶۰ واحد تولیدی انجام میشود.
وضعیت تولید
سالانه ۷/ ۱ میلیون تن لوبکات توسط پالایشگاههای کشور تولید میشود و از طریق بورس کالا به فروش میرسد. نیمی از این لوبکات در فرآیند تولید تبخیر شده و در نهایت ۸۵۰ هزار تن روغن پایه توسط چهار پالایشگاه روغنسازی یعنی شسپا، شرانول، شبهرن و شنفت تولید میشود. مقدار نیاز داخلی روغن پایه ۵۵۰ هزار تن است که توسط چهار پالایشگاه روغنسازی به روغن موتور تبدیل میشود و بخشی از۳۰۰ هزار تن مازاد در بورس کالا برای واحدهای بلندیگ عرضه و مابقی صادر میشود.
وضعیت بازار
براساس توافقی که بین بخش خصوصی تولیدکنندگان روغن پایه و انجمن پالایشگاههای روغنسازی در جلسه کارگروه تنظیم بازار ایجاد شد، مقرر شد عرضه هفتگی ۱۲۰۰ تن روغن پایه۵۰۰ SN در بورس انجام شود. یعنی چیزی در حدود ۶۰ هزار تن در سال. چهار تولیدکننده بزرگ روغن موتور مخصوصا نفت سپاهان اقدام به صادرات روغن پایه خود کردهاند و عرضه کافی در بورس کالا نداشتند. توافقی انجام شد که به منظور حمایت از سایر تولیدکنندگان حداقل مقداری برای عرضه در هر هفته مشخص شود. در بعضی از هفتهها این مقدار عرضه کمتر بوده است ولی در کل میانگین ۸ماهه عرضه در بورس کالا بیشتر از توافق بوده است. تولیدکنندههای کوچک این صنعت معتقدند روغن پایه، ماده خام محسوب میشود و نباید صادر شود. در جواب چهار تولیدکننده بزرگ تعریف ماده خام را به این شکل میبینند: ماده خام مادهای است که پس از استخراج یا استحصال، تغییری در کیفیت فیزیکی، شیمیایی، ماهیت و نوع آن ایجاد نشده باشد و به همان شکل برای فرآوری به واحد تولیدی واگذار یا صادر میشود. دو مرحله پالایش انجام میگیرد تا روغن پایه تولید شود و عملا مشخصات فیزیکی، شیمیایی و ماهیت کل ماده اولیه که نفت خام بوده است دستخوش تغییر قرار میگیرد تا روغن پایه تولید شود. بنابراین مادهای خام به شمار نمیرود و خامفروشی هم اتفاق نمیافتد. خامفروشی را بیشتر به شرکت نفت سپاهان تعمیم میدهند. نفت سپاهان در هر هفته ملزم به عرضه ۵۷۵ تن روغن پایه در بورس کالا است، که این مقدار را عرضه کرده است. شرکت نفت سپاهان، سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن روغن پایه تولید میکند که از این میزان، ۱۴۰ هزارتن از این مواد در همین شرکت به روغن نهایی تبدیل شده و بقیه آن در بازارهای داخلی و صادراتی عرضه میشود. جوابی که نفت سپاهان در مقابل اعتراضات میدهد این است که اگر این محصول خود را صادر نکند، هم بازارهای صادراتی خود را از دست میدهد و هم درآمدهای ارزی کاهش مییابد. حال به گفته این تولیدکننده، اگر روغن پایه مازاد صادر نشود و شرکتهای داخلی نیز توان خریداری آن را نداشته باشند به زودی مخازن پالایشگاههای روغنسازی پر شده و این مساله منجر به توقف تولید خواهد شد. این شرکت در سال ۹۸ کلا در بازار ۴۴ هزار و ۸۶۵ تن انواع روغن پایه عرضه کرده که از این مقدار ۲۶ هزار و ۹۰۰ تن معامله شده؛ یعنی حدود ۶۰ درصد تولیدات خریداری شده است. این عدد ۴۴ هزارتن در برابر تولیداتی که نفت سپاهان دارد، سهم بزرگی را به خود اختصاص نمیدهد، ولی همین را هم که عرضه شده است و در بازار داخل به فروش نرفته مجبور میشوند صادر کنند. از روغن پایه تولید شده در این شرکت ۲۵ تا ۳۰ هزارتن در بازارهای داخلی عرضه و ۱۷۰ تا ۲۲۰ هزار تن صادر میشود.
تفاوت در روانکارها
به طور کلی روانکارها به دو دسته خودرو و صنعتی تقسیم میشوند. در بخش خودرو، روغن دنده و روغن موتور و در بخش صنعتی، روانکار ویژه، گریس و روغن صنعتی تولید میشود. مصرف روغنهای صنعتی حداکثر ۳۰درصد روغنهای موتور خودرو است. لوبکات دریافتی از پالایشگاه، در واحد استخراج با فوفورال باعث ایجاد مادهای به نام اکسترکت میشود که در کارخانجات ساخت دوده صنعتی در ساخت محصولاتی نظیر تایر اتومبیل، لاستیک، کفش ، روکش سیم و کابل کاربرد دارد. در مرحله بعدی که مومگیری نام دارد اسلاک واکس استخراج میشود که ماده اولیه پارافینسازی است. در نهایت در مرحله بعد، ماده خروجی روغن پایه است که به روغنهای موتور، دنده خودرو و روغنهای صنعتی تبدیل میشود. بخشی از ماده استخراجی از واحد مومگیری نیز در واحد پخت گریس، به انواع گریس تبدیل میشود.
رابطه با یارانهها
در سال گذشته به دلیل اعمال بهای ارز نیمایی از ۴۲۰۰ به قیمتهای فعلی، شاهد افزایش قیمت شدید در محصول لوبکات بودیم. اما چون این افزایش قیمت در ماده اولیه سبب رشد قیمت ۱۰۰ درصدی روغن موتور میشد و بر بهای روغن موتورهای دیزلی تاثیر مستقیم داشت، در تحلیلهای کلان اقتصادی برای جلوگیری از بالا رفتن هزینههای حملونقل جادهای، دولت برای مدتی به این محصول یارانه پرداخت کرد. اما این موضوع دوام چندانی نداشت و قیمت روغن موتور نهایتا افزایش یافت. آخرین افزایش قیمت در نرخ روغن موتور مربوط به ۱۸ اردیبهشت سال ۹۸ بود، در آن برهه زمانی نرخ پایه لوبکات ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بود و نرخ ارز نیز در کانال ۹ هزار تومان قرار داشت. با گذشت حدود یک سال و نیم از قیمت جهانی HSFO در نیمه مهر ماه به بالای ۳۸ دلار در هر بشکه رسید، روند مستمر نرخ ارز نیمایی نیز ظرف همینمدت در کشور ادامه یافت و شاهد تجربه ارز نیمایی در کانال ۲۷ هزار تومان بودیم. این دو موضوع دستبهدست یکدیگر داده و باعث شدند تا بهای پایه تولید روغنموتور در رینگ بورسکالا در نیمه اول آبان ماه به رکورد قیمتی ۷ هزار تومان برسد. در ۲۱آبان ۱۳۹۹، مجوز افزایش نرخ ۴۰درصدی برای محصولات بنزین و افزایش ۵۳درصدی برای محصولات دیزلی صادر شد.
۰۷:۴۴:۱۰ ترامپ در جلسهای با تعدادی از مشاوران و متحدان خود، مسئله اعلام حکومت نظامی برای تغییر نتیجه انتخابات را به بحث گذاشته است.
۰۷:۴۳:۱۳ بازار امروز به نظر کمی پر عرضه خواهد بود
۰۷:۴۳:۰۸ شعبده بازی بودجه ای دولت روحانی
?میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده شده به کالاهای اساسی در دو سال اخیر به مراتب بیشتر از منابع ارزی نفتی دولت بوده و در نتیجه، به نظر می رسد دولت بخش زیادی از ارز مذکور را از محل استقراض از بانک مرکزی تامین میکند.
?عملا دولت با شعبده بازی بودجه ای که برای تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام میدهد، در پارادوکس عجیبی قرار دارد. از طرفی، به بهانه کنترل قیمت کالاهای اساسی و کنترل تورم، ارز ۴۲۰۰ تومانی بابت واردات کالاهای اساسی اختصاص میدهد و از طرف دیگر بخاطر کمبود منابع ارزی نفتی برای اجرای این سیاست، از بانک مرکزی استقراض میکند و تورم را تشدید میکند.
?با اینکه حدود یک سال از رسانه ای شدن این موضوع میگذرد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه تاکنون در این زمینه سکوت کرده اند.
۰۷:۴۳:۰۰ سلام صبح شما عزیزان بخیرو شادی