۱۰:۳۱:۴۱ پایام بخش اول ادامه در بخش دوم
۱۰:۳۱:۳۶ شهر تهران ۱۰۶۵۰ تا ۱۰۷۰۰
۱۰:۲۹:۲۹ غدیر می تواند جالب باشد
۱۰:۲۵:۳۶ گروه قند را از دست ندهید این گروه هم بنیادی خوب ایست
۱۰:۲۳:۳۹ به نظر در این قیمت ها فشار فروش پارس کمی بالاست
۱۰:۲۰:۴۶ پارسان بارها صف شد و سهم عرضه شد
۱۰:۲۰:۳۶ شاراک ۱۰% را هم زد
۱۰:۱۸:۵۷ بازار پازل بازگشایی ها را تکمیل کرد حالا نوبت خرید و فروش و انگیزهه ای هر یک برای خرید است
۱۰:۱۷:۱۶قندی ها مثبت خوبی را داشتند
۱۰:۱۷:۱۰ حقوقی فروشنده شاراک
۱۰:۱۲:۰۵ خودرویی ها طبق معمول منفی بازار هستند !
۱۰:۱۱:۵۹ پنا هم خوب مثبت شده است
۱۰:۱۱:۰۶ گل و چادر هر دو مثبت
۱۰:۱۱:۰۰ چه پارسی در بازار می خرند
۱۰:۰۹:۲۵ وصندوق هم صف شد
۱۰:۰۷:۲۸ بازار خوب برگشت
۱۰:۰۶:۴۴ پارسان صف خرید
۱۰:۰۶:۴۱ شاراک فعلا با ۵% و صف خرید نرخ خورد به نظر دوباره ۵% دیگر مثبت می شود
۱۰:۰۳:۲۶ پارسان را واقعا خوب خریدند
۱۰:۰۳:۱۸ بازار این دقایق دوباره حرکت کرد
۰۹:۵۹:۳۱ فولاد را خوب مثبت کرد
۰۹:۵۷:۱۸ زاگرس دوباره پرید
۰۹:۵۴:۴۱ هلدینگ برق وانرژی سرمایه گذاری غدیر که با مشارکت یک سرمایه گذار اروپایی در اوایل سال گذشته موفق به اجرای اولین نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی ترکر دار( single axes ) در استان اصفهان شده بود، هفته گذشته دومین نیروگاه خورشیدی را وارد مدار کرد.
یکی ازویژگیهای منحصر به فرد نیروگاه های خورشیدی غدیر این است که صفحات خورشیدی آن به فناوری سیستم ترکر مجهز است، وجود چنین سیستمی باعث می شود صفحات خورشیدی دارای حرکت بوده به گونه ای که همواره خورشید به صورت عمود بر آنها بتابد . تولید انرژی در این نیروگاه از نیروگاه های مشابه که در آنها صفحات خورشیدی ثابت می باشد بیشتر است.
متولیان نایب رییس هیات مدیره هلدینگ غدیر به پروژه های دردست اجرا در حوزه برق اشاره کرد و گفت: این هلدینگ علاوه بر نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی قشم و نیروگاه سیکل ترکیبی ۲۳۵ مگاواتی هرمز دو نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی دیگر با شریک اروپایی دارد که یکی در قم اجرا شده و تا پایان تابستان به بهره برداری می رسد و دیگری در فهرج یزد است که تا پایان سال جاری وارد مدار خواهد شد بنابراین مجموع تولید برق خورشیدی غدیر ۴۰ مگاوات خواهد بود .
۰۹:۵۴:۳۲ چکاپا رارهم باید زیر نظر گرفت
۰۹:۵۰:۱۸ غدیر به نظر حوالی ۱۴۵۰ و ۱۵۰۰ ریال متعادل شود
۰۹:۴۹:۲۹ حفاری در گزارش تیر ۳۶۷ میلیارد ریال درامد ثبت کرده که عدد کمتری است . سهم در فروردین ۴۷۴ میلیارد ریال فروش داشته در اردیبهشت ۵۰۶ میلیارد ریال و در خرداد ۴۷۵ میلیارد ریال درامد را ثبت کرده جمع فروش ۴ ماهه سهم ۱۶۳۶ میلیارد ریال است که این عدد در۴ ماهه سال ۹۶ مبلغ ۲۵۶۲ میلیارد ریال بود باید کمی به سهم زمان داد ببنیم در سال ۹۷ چه می کند
۰۹:۴۶:۲۵ پارسان هم مورد توجه قرار گرفته است
۰۹:۴۳:۱۲ به نظر پارس می تواند بازهم جذاب باشد
۰۹:۴۳:۰۳ مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی:نحوه پرداخت ارز مسافرتی تا چند روز آینده مشخص می شودپیشنهادهای جدیدی برای اصلاح نحوه پرداخت ارزمسافرتی مطرح کرده ایم که در ستاد اقتصادی دولت در دست بررسی است.
۰۹:۴۱:۳۷ در فروش عجله نکنید
۰۹:۴۱:۳۳ بازار رفته رفته در حال بهبوداست …
۰۹:۳۱:۵۵ پارسان را واقعا خوب می خرند
۰۹:۳۱:۴۴ ونیکی عرضه شد دوباره صف خرید شده است
۰۹:۲۹:۳۷ منفی های بازاربازهم می گوییم ریسکی ندارد
۰۹:۲۹:۲۷ شبریز را واقعا خوب خریدند
۰۹:۲۲:۰۴ بازگشایی نمادهای معاملاتی(شتران)،(شخارک)،(فارس)،(فخوز)،(فرآور)،(فنورد)
۰۹:۲۰:۰۸ بزرگان برمیگردند ! خیلی خوش شانس نیستند چون حال و هوای بازار با بازی های دولت در بازو بسته کردن بسته ها کمی پر عرضه است
۰۹:۱۷:۰۳ بازگشایی نمادهای معاملاتی(پارس)،(تاپیکو)،(جم)،(چدن)،(شاراک)،(شپدیس)
۰۹:۱۳:۳۸ شرانل را در منفی ها زیر نظر داشته باشید
۰۹:۱۱:۲۰ اصلاح جزیی از روند بازاراست نباید با رفتار غیرحرفه ای از رشد مداوم بازار دم زد منفی های فعلی و حتی احتمالاً آتی بازار برای کسانی که به بنیادی شرکت ها اعتقاد دارند فرصت خوبی برای خریداست .
۰۹:۱۱:۱۴ زمگسا هم متوقف شد
۰۹:۱۰:۰۹ قندی ها مورد توجه بازار هستند
۰۹:۰۹:۰۷ حجم در بازار کم است
۰۹:۰۸:۵۸ مپنا می تواند دوباره مثبت تر هم باشد
۰۹:۰۶:۳۵ مثبت مبین در بازار جالب است
۰۹:۰۵:۴۹ گروه قند هم خوب مثبت است ولی کم حجم اند
۰۹:۰۵:۴۴ خودرو هم منفی
۰۹:۰۴:۳۱ پتالایشی ها خیلی مثبت نیستند
۰۹:۰۳:۵۶ شراز برای بیش از ۲۰% و وبهمن برای تعدیل متوقف شد
۰۹:۰۳:۱۲ زاگرس متعادل شد
۰۹:۰۲:۴۸ سرعت کمتر شده دلار نیمایی امروز با ۱۰ ریال افزایش ۴۴۱۲۰ ریال شد
۰۹:۰۱:۱۷ بازار با تردید اغاز کرد ولی مثبت
۰۹:۰۱:۱۳ وبهمن و شناسایی بیش از ۲۵۳ میلیارد ریال سود از محل واگذاری ساختمان میرداماد . هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری بهمن با رعایت الزامات قانونی نسبت به عدم شرکت مدیر ذینفع ،انتقال دارایی فوق را به ارزش روز مطابق با نظر کارشناس رسمی دادگستری مصوب نموده است.
۰۸:۵۹:۴۷ صف حفاری هم جالب است هم حفاری هم مپنا
۰۸:۳۷:۴۰ طبق توافقات به عمل آمده، ۵ فروند هوپیمای نو و مدرن ATR، فردا ساعت ۹ صبح در فرودگاه مهرآباد به زمین می نشینند و به ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران “هما” می پیوندند.
۰۸:۳۴:۳۳ باید دید بازار امروز چه م شود ولی موج تقاضا هست ابتدای صبح که به نظر میرسد فروکش کند
۰۸:۳۴:۲۹ صفوف خرید بازارامروز … مبین فخاس ونیکی حفاری فملی رمپنا فولاد شسپا شبندر فسپا شبریز فملی خموتور قزوین وصندوق پارسان پترول کنور و در فرابورس شراز زاگرس ذوب ارفع که البته به نظر کمی از حجم صفوف کم می شود
۰۸:۲۵:۲۸ تغییر قوانین پولی آلمان برای ممانعت از انتقال پول به ایران
?والاستریت ژورنال می گوید مقامات آلمانی با اصرار فرستادگان دولت آمریکا قانع شدهاند که قوانین پولی خود را به گونهای تغییر دهند که جلوی انتقال ۳۰۰ میلیون یورو از هامبورگ به ایران گرفته شود./فارس
۰۸:۲۵:۱۴ در بخشنامه منتشره از سوی بانک مرکزی که به مدیران عامل بانک های دولتی، غیر دولتی، شرکت دولتی پست بانک، موسسات اعتباری غیر بانکی و بانک مشترک ایران – ونزوئلا ابلاغ شده آمده است، وفق بند”ب” ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴، بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی و شرکت های تابعه آن ها موظف بوده اند ظرف مدت سه سال از زمان لازم الاجرا شدن قانون مذکور(خرداد ماه سال ۱۳۹۷ ) سهام تحت تملک خود و شرکت های تابعه ای که بیش از ۵۰ درصد سهام آن ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی بوده یا اکثریت اعضای هیات مدیره آن ها را بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی تعیین میکرده اند، در بنگاه های غیر بانکی واگذار کنند.
۰۸:۲۱:۱۴ خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که روسیه از طریق یکی از مقامات ارشد نظامی آمریکا به واشنگتن پیشنهاد داده که این کشور در بازسازی سوریه و بازگرداندن آوارگان به این کشور کمک کند.
۰۸:۱۴:۴۲ سفیر آمریکا در آلمان بی سر و صدا جلوی انتقال ۴۰۰ میلیون دلار از آلمان به ایران را گرفت
۰۸:۱۰:۱۵ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:
امکان مذاکره پس از عذرخواهی و پایبندی آمریکا به برجام وجود دارد
۰۸:۰۵:۵۴ فولاد مبارکه اصفهان و سندیکای لوله و پروفیل به توافق مشترک رسیدند
۰۸:۰۲:۲۱ همه برای هم شرط میگذارند !
رئیس کمیسیون اقتصادی ۱۲ شرط مجلس برای تایید و حمایت از بسته سیاست های جدید ارزی بانک مرکزی را تشریح کرد و به دولت هشدار داد تغییرات جزیی و ناقص در سیاست های ارزی را نمی پذیریم.
به گزارش عصرایران، محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با مهر در مورد شروط مجلس شورای اسلامی برای تایید بسته ارزی بانک مرکزی گفت: نحوه مدیریت بازار ارز در کشور باید بر اساس چارچوبی باشد که دولت بتواند هم تقاضاهای ضروری ارز را برای تامین کالاهای اساسی در کشور پاسخگو باشد و هم بتواند تقاضاهای مابقی اقلام مورد نیاز کشور در بخش های مختلف اعم از مصارف عام، اقلام و یا مواداولیه واحدهای تولیدی که فرآیند عملیات اقتصادی را در کشور استمرار می دهد را تامین کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: سیاست ارزی که تعیین نرخ واحد و ثابت برای ارز در اقتصاد ایران بود، از ابتدا مورد انتقاد جدی ما بوده و هست و خروجی آن افزایش بی رویه واردات، توقف صادرات و در نتیجه عدم امکان ورود ارز به کشور، افزایش نرخ ارز و… بود.
وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس چندین ماه است که در حال رایزنی با دولت برای تهیه بسته مدیریت بازار ارز است گفت: علیرغم برگزاری جلسات متعدد در کمیسیون اقتصاد با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی و نشست های غیر علنی مجلس با حضور مسئولان اقتصادی کشور، متاسفانه دولت سیاست غیرکارشناسی و غیرمنطقی خود را در بازار ارز ادامه داد.
عضو شورای عالی هماهنگی قوا ادامه داد: در طول یکی دو هفته اخیر به ویژه پس از تغییر رئیس کل بانک مرکزی، محورهای جدیدی توسط دولت برای مدیریت بازار ارز پیشنهاد شده و اعلام شده است که دولت علاقه مند است سیاست ارزی خود را تغییر دهد.
تغییرات جزئی در سیاست ارزی مورد تایید مجلس نیست
پور ابراهیمی گفت: طرح دوفوریتی ساماندهی بازار ارز فروردین ماه در کمیسیون اقتصادی ارائه شد و مورد توافق رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد هم قرار گرفت ولی روز بعد دولت سیاست دیگری را برای کنترل بازار ارز انجام داد.
وی تصریح کرد: در صورتی که این محورهای مهم طرح دو فوریتی مجلس در بسته پیشنهادی سیاست های ارزی دولت وجود داشته باشد و علاوه بر آن نکاتی که بارها در جلسات مشترک نیز مطرح شده است در بر بگیرد حتما مجلس و کمیسیون اقتصادی هم از سیاست های جدید ارزی دولت حمایت خواهند کرد.در غیر این صورت تغییرات جزئی در سیاست ارزی و یا عدم سمت گیری و سوگیری سیاست ها به سمت رویکرد تخصصی حتما مورد تایید مجلس و کمیسیون اقتصادی نخواهد بود.
شرط اول؛ مجلس برای تایید بسته سیاست های ارزی دولت، قائل به تفکیک بازار اولیه از بازار ثانویه است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اولین شرط مجلس برای تایید بسته سیاست های ارزی دولت، تفکیک بازار اولیه از بازار ثانویه است، بازار اولیه جهت تخصیص ارز به کالاهای اساسی با نرخ ترجیحی ناشی از درآمدهای دولت، حاصل از فروش نفت ایجاد می شود. این بازار، ارز مورد نیاز برای تامین مایحتاج عمومی، دارو، مواد اولیه دارو، نهاده های بخش کشاورزی، نهاده های بخش دامی وامثال آن را تامین خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین بازار اولیه از منظر ما بازاری است که در آن تقاضای ارز برای واردات کالاهای اساسی،پاسخ داده می شود، ارز مورد نیاز این بازار را دولت از محل فروش نفت با نرخ ترجیحی ۴۲۰۰ تومان تامین می کند.
پور ابراهیمی تصریح کرد: شرط تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی این است که شیوه نظارت و کنترل بازار توسط دولت به نحوی باشد که مصرف کننده نهایی با قیمت ارز ترجیحی کالاهایش را بخرد نه با قیمت ارز آزاد در بازار. شرط اختصاص ارز ترجیحی به بازار اولیه این است، که نظارت دولت بر قیمت کالاهای اساسی در حلقه آخر فروش کالاها اعمال شود.
عضو شورای هماهنگی قوا اظهار داشت: بازار ثانویه بازاری است که در آن تقاضاهای ارز مورد نیاز، کالاهایی که به صورت متعارف در کشور مصرف می شده و بخش عمده ای از آن مربوط به مواد اولیه قطعات برای واحدهای تولیدی در کشور است، تامین می شود.بنابراین بازار ثانویه برای تامین ارز واردات کالاهای اساسی و واردات ۱۳۹۰ قلم کالا که ممنوعیت واردات آنها اعلام شده است، تشکیل نمی شود.
وی ادامه داد: آن ۱۳۹۰قلم کالای ممنوعه هم دو گروه هستند، گروه اول کالاهایی هستند که در کشور تولید می شوند و به واردات نیازی ندارد و گروه دوم کالاهایی هستند که غیر ضرور، لوکس و تجملاتی هستند.
ارز مورد نیاز برای گردشگری خارجی باید از بازار ثانویه تامین شود
پور ابراهیمی با بیان اینکه ارز مورد نیاز برای گردشگری خارجی نیز باید از بازار ثانویه تامین شود گفت: گردشگری هم باید در حوزه بازار ثانویه قرار گیرد، مگر استثنائاتی همانند ارز مسافرتی برای بیماران و ارز تعهدات بورسیه دانشجویی و… که مصادیق استثنائات نیز باید تعیین شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه حدود ۳۵ میلیارد دلار تقاضا برای ارز در بازار ثانویه پیش بینی می شود گفت: این ارز باید از محل کل درآمدهای ارزی صادرات غیرنفتی کشور، تامین شود.
شرط دوم؛ تعیین نرخ ارز و خوراک پتروشیمی ها و فولاد و پالایشگاه ها بر اساس مکانیزم بازار آزاد در بازار ثانویه
وی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران تقریبا ۴۴ میلیارد تومان در سال است گفت: بنابر این صادرات غیرنفتی ما عددی بالاتر از نیاز ارزی ما در بازار ثانویه است.
عضو شورای ویژه هماهنگی قوا ادامه داد: نرخ ارز در این بازار نرخ توافقی است، بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می شود و پایه و اساس آن بر اساس مکانیزم بازار است و نکته مهمی که در اینجا مطرح است این است که کلیه شرکت هایی که ارز صادراتی شان را به این بازار می آورند، شامل پتروشیمی ها، سنگ آهن ، فولاد و سایر اقلام صادراتی چون ارز حاصل از صادرات را با نرخ آزاد در بازار عرضه می کنند، حتما باید نرخ خوراکشان، مثلا سنگ آهن یا گاز و…، متناسب با قیمت جدید بازار ثانویه تعیین شود که این به درآمد دولت کمک می کند.
شرط سوم؛ صرافی ها در سیاست جدید ارزی باید محور اصلی فعالیت های مبادلات ارزی کشور باشند
پور ابراهیمی ساماندهی صرافی ها را سومین شرط تایید بسته ارزی دولت خواند و گفت: صرافی هایی که سال ها تلاش کرده اند و مسیر حرکت خودشان را برای نقل و انتقال وجوه از داخل به خارج، از خارج به داخل، فراهم کرده اند، در سیاست جدید ارزی باید محور اصلی فعالیت های مبادلات ارزی کشور باشند.
وی تاکید کرد: ساماندهی صرافی های بخش خصوصی در کنار استفاده از ظرفیت صرافی های مربوط به بانک ها و نهادهای عمومی امری مهم است. ساماندهی صرافی بخش خصوصی نسبت به صرافی های دولتی اولویت بیشتری دارد زیرا صرافی های خصوصی راحت تر می توانند کار نقل و انتقال ارز را انجام دهند.
شرط چهارم؛ دولت مازاد ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی را در بازار ثانویه عرضه کند
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: دولت مازاد ارز حاصل از فروش نفت را که به نرخ ترجیحی به واردات کالاهای اساسی اختصاص می دهد را باید در بازار ثانویه عرضه کند.
وی در تشریح این موضوع گفت:برخی از اقتصاد دانان معتقدند دولت برای واردات کالاهای اساسی به حدود ۱۰ میلیارد دلار ارز نیاز دارد و برخ دیگر معتقدند دولت به ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی نیاز دارد، در سنوات گذشته دولت سالی ۱۸ میلیارد دلار کالای اساسی وارد کرده است که با در نظر گرفتن نرخ رشد، در سال جاری دولت به ۲۰ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی نیاز دارد. البته به شرط اینکه کالاهای اساسی با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان به دست مصرف کننده نهایی برسد و بازار رانت و دلالی ایجاد نشود.
پور ابراهیمی در تشریح درآمد های نفتی نیز گفت: دولت در حالت عادی سالانه حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیارد دلار نفت می فروخت، قیمت هر بشکه نفت در سه ماهه امسال، بیش از ۶۵ دلار بوده است. با اعمال تحریم ها پیش بینی می کنیم حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از مجموعه درآمدهای نفتی ایران کاهش پیدا کند، در بدبینانه ترین حالت پیش بینی ما این است که ۵۵ میلیارد دلار درآمد نفتی به ۴۰ میلیارد دلار یا۳۵ میلیارد دلار کاهش یابد، دولت در صورتی که ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار از این درآمد را هم به واردات کالاهای اساسی اختصاص دهد باز هم تا پایان سال ۱۵ میلیارد دلار درآمد نفتی مازاد دارد که می تواند در بازار ثانویه عرضه کند.
وی ادامه داد: در صورتی که امکان دسترسی دولت به منابع یا وجوه انتقال یافته به داخل کشور دچار مشکل باشد، طبیعتا بازار ثانویه می تواند از اوراق سلف ارزی استفاده کند و منابعش را با تاخیر با روش هایی که خودش می داند به داخل کشور انتقال دهد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ادامه همکاری روسیه،چین و هند برای خرید و فروش نفت ایران گفت: تفاوت دور جدید تحریم ها با تحریم های سابق در این است که در دولت آقای احمدی نژاد اتحادیه اروپا هم ما را تحریم کرده بود، سازمان ملل هم ما را تحریم کرده، اما در دور جدید تحریم ها هیچ تحریمی از طرف سازمان ملل، اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال نمی شود و تحریم های جدید محدود به تحریم های آمریکا علیه ایران است. بنابراین امکان اینکه ما بتوانیم فروش نفتمان را با توجه به این شرایط به شکلی سر و سامان دهیم نسبت به گذشته بیشتر است.
شرط پنجم؛ مدیریت بازار ثانویه توسط بانک مرکزی از طریق عملیات بازار باز
عضو شورای ویژه هماهنگی قوا تاکید کرد: بنابراین باید منابع ارزی مازاد واردات کالاهای اساسی در بازار ثانویه وارد شود و در آن بازار دولت نقش ایفا کند و بانک مرکزی، مدیریت مداخله در بازار ارز را به مفهوم عملیات بازار باز بر عهده گیرد. حضور بانک مرکزی در عملیات بازار باز در بازار ثانویه ضروری است. بانک مرکزی حتما از طریق عملیات بازار باز باید نسبت به مدیریت بازار ثانویه اقدام کند.
شرط ششم؛ سپرده گذاری ارز در اختیار مردم با ضمانت بانک مرکزی
پور ابراهیمی اظهار داشت: بخش زیادی از منابع ارزی در دست مردم است که به صورت فیزیکی خارج از شبکه بانکی و مجموعه صرافی ها و …نگهداری می شود، باید ارزی که در دست مردم است نیز مدیریت شود. بانک مرکزی قبلا به بانک ها اجازه داده بود که حساب سپرده ارزی باز کنند، بانک ها در دوره آقای احمدی نژاد (سال ۹۰-۹۱) سپرده ارزی باز کردند و مردم ارز خود را در نزد بانک ها سپرده گذاری کردند. مردم وقتی می خواستند ارزشان را پس بگیرند، به آنها گفتند ببخشید ارز نداریم، ما می توانیم به شما ریال بدهیم اما ریال با نرخ ارز دولتی یعنی عملا یک نوع کلاهبرداری، خیانت در امانت انجام شد که موجب بی اعتمادی مردم شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به طرح دو فوریتی کمیسیون برای مدیریت بازار ارز گفت:کمیسیون اقتصاد در آن طرح گفته است روش قبلی را قبول ندارد، باید بانک مرکزی خودش رسما اعلام کند، انواع اقلام ارزی را به صورت سپرده بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت دریافت می کند، نرخ سود سپرده را برای آن تامین می کند، به عبارت دیگر بانک مرکزی اصل و سود سپرده های ارزی را به نرخ روز ضمانت کند.
وی ادامه داد: در این روش بانک ملی یا هر بانک دیگری که از طرف بانک مرکزی معرفی می شود به عنوان بانک عامل ارز را از مردم می گیرد، این ارز مال خودش هم نیست، مربوط به بانک مرکزی است، ضمانت آن را هم بانک مرکزی می کند، نرخ سود آن از طریق بانک مرکزی تعریف می شود، بانک مرکزی این عاملیت را انجام می دهد که مردم بدانند پشتوانه ارزی که می گذارند بانک ملی و … نیست، از این طریق منابع ارزی هم در اختیار بانک مرکزی قرار می گیرد.
عضو شورای هماهنگی قوا تاکید کرد: بانک مرکزی رسما باید اعلام کند، انواع اقلام ارزی را به صورت سپرده بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت دریافت می کند، نرخ سود سپرده را برای آن تامین می کند.
پور ابراهیمی گفت: در بخشنامه ای دولت به بانک ها گفت سپرده ارزی با ضمانت خودتان باز کنید، درصورتی که بانک ها به واسطه عدم اجرای ضمانتهایشان در دوره قبل،اعتباری نزد مردم ندارند، بنابراین بانک مرکزی برای جمع آوری ارز از سطح جامعه باید خودش به میدان بیاید.
شرط هفتم؛ مدیریت نقدینگی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: یکی از شروط مهم مجلس برای تایید بسته پیشنهادی ارزی، مدیریت نقدینگی است.
شرط هشتم؛ استفاده از ظرفیت پیمان های پولی به شکل عملیاتی نه به شکل شعاری، برای کمک به مراودات اقتصادی
عضو شورای عالی هماهنگی قوا اظهار داشت: دولت باید از پیمان های پولی استفاده کند. عملیاتی کردن پیمان های پولی با کشورهایی که طرف اولویت مبادلات اقتصادی ما هستند امری مهم است. علیرغم اینکه دولت در برنامه ششم مکلف به اجرای پیمان های پولی شده است اما اجرای این مهم با کندی انجام می شود. از رئیس کل جدید بانک مرکزی انتظار داریم تیم تخصصی برای این موضوع بگذارد، از طریق وزارت امور خارجه و فعال شدن سفرای ما در کشورهای هدف از ظرفیت های پیمان پولی استفاده شود.
وی ادامه داد: ما با ۲هزار کشور که نمی خواهیم کار کنیم و پیمان پولی داشته باشیم با ۳ تا ۴ کشور پیمان پولی داشته باشیم کفایت می کند؛ روسیه، چین، هند،سه اولویت اصلی ما برای برقراری پیمان های پولی هستند.
شرط نهم؛ تدوین مقررات لازم برای امکان تولید رمز ارزها
پور ابراهیمی با تاکید بر لزوم تسریع در راه اندازی ارزهای دیجیتال و رمزارزها، گفت: بانک مرکزی باید هر چه سریعتر نسبت به تدوین مقررات لازم برای امکان تولید رمز ارزها برای جداشدن از سیطره دلار و تحریم ها اقدام کند تا بخش خصوصی سریعا شروع کند و مبادلاتش را از طریق رمز ارزها انجام دهد.
شرط دهم؛ ارائه بسته پیشنهادی بانک مرکزی برای اصلاح ساختار ترازنامه نظام بانکی برای جلوگیری از رشد نقدینگی
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ساماندهی نظام بانکی کشور باید هم زمان با سیاست های ارزی اجرا شود اظهار داشت: یکی از شرط های ما برای اینکه سیاست های ارزی دولت را بپذیریم و حمایت کنیم این است که بانک مرکزی برنامه جامع خودش را در حوزه ساماندهی نظام بانکی ارائه کند.
وی تصریح کرد:اصلاح ساختار ترازنامه نظام بانکی به دلایل مختلف با چالش روبرو شده و به دلیل وضعیت نامناسب موضوعات ترازنامه ای بانک ها، دولت باید سریعتر بسته پیشنهادی خود را ارائه دهد. وضعیت ترازنامه بانکی با مشکلاتی روبرو است، بانک ها به واسطه اینکه مشکلاتشان را حل کنند، اقداماتی را انجام می دهند که این اقدامات به شدت التهابات ناشی از افزایش حجم نقدینگی در اقتصاد کشور را دامن می زند.
عضو شورای عالی هماهنگی قوا تاکید کرد: مجلس و کمیسیون اقتصادی یک دوره شش ماهه روی بسته پیشنهادی اصلاح نظام بانکی وترازنامه نظام بانکی کار کرده اند و ما ظرف یکی دو هفته آینده حاضر هستیم این بسته را به دولت ارائه کنیم.
شرط یازدهم؛ ساماندهی مالکیت بانک ها و موسسات اعتباری
پور ابراهیمی با تاکید بر لزوم ساماندهی فوری مالکیت بانک ها و موسسات اعتباری گفت: منظور از ساماندهی مالکیت یعنی طرح های مربوط به ادغام بانک ها، انحلال بانک های زیان ده، ادغام بانک های کوچک و غیرموثر، تسویه، انواع حالت هایی که در اصلاح ساختار مالکیتی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری وجود دارد، هر چه سریع تر انجام شود.
وی ادامه داد: تعیین تکلیف ساماندهی مالکیتی بانک ها باید دربرنامه زمانبندی، ظرف بازه زمانی کوتاه مدت سریعا عملیاتی شود تا نابسامانی ها در حوزه موسسات و بانکها پایان یابد.
شرط دوازدهم؛ تسریع در تعیین تکلیف دارایی های موسسات غیرمجاز
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر لزوم تسریع در تعیین تکلیف دارایی های موسسات غیرمجاز که از طریق خط اعتباری بانک مرکزی تا الان تسویه شده اند گفت: این خط اعتباری بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که هر چه سریعتر بانک مرکزی باید دارایی های این موسسات را در اختیارقوه قضائیه قرار دهد.
وی ادامه داد: در شورای عالی هماهنگی قوا هم مصوب کردیم که هر چه سریعتر این دارایی ها باید به بانک مرکزی منتقل شود. بانک مرکزی هم سریعا این دارایی ها را با توجه شرایط مناسبی که در بازارسرمایه وجود دارد، عرضه کند که بخشی از نقدینگی جامعه جمع می شود. تسریع در تعیین تکلیف خط اعتباری برای موسسات از طریق انتقال دارایی های مربوط به این موسسات در اختیار قوه قضائیه به بانک مرکزی و واگذاری آن به بازار از شروط مهمی است که منجر به جمع آوری نقدینگی خواهد شد.
۰۸:۰۲:۱۸ به گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از منابع آگاه اقتصادی در اوپک، تولید نفت عربستان سعودی در ماه گذشته (ژوئیه) روزانه ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه بود که در مقایسه با ماه قبل آن که ۱۰ میلیون و ۴۸۹ هزار بشکه بوده کاهش داشته است.
۰۸:۰۱:۲۰ سخنگوی وزارت امور خارجه چین : پکن و تهران بدون توجه به تحریم های یکجانبه آمریکا، مبادلات و همکاری های عادی خود را بدون نقض تعهدات بین المللی ادامه می دهند
۰۷:۵۶:۴۱ برخی عزیزان در مورد بازار میپرسند به نظر حتی اگر بازار منفیو یا متعادل باشد با دید خرید سهم های بنیادی خوب است
۰۷:۴۰:۵۰ یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد تحریمهای جدید علیه ایران در دو بخش، از امروز ۱۳ مرداد و ۱۳ آبان به اجرا گذاشته خواهد شد.
بخش اول تحریمها علیه ایران از فردا آغاز میشود؟
یک مقام وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد تحریمهای جدید علیه ایران در دو بخش، از امروز ۱۳ مرداد و ۱۳ آبان به اجرا گذاشته خواهد شد.
آمریکا هشدار داده قصد اعطای مجوز به کشورها یا شرکتها برای معافیت از تحریمهای ایران را ندارد.
برایان هوک، سرپرست تیم آمریکا برای گفتگو با کشورهای اروپایی در زمینه برجام گفت بخش اول دور جدید تحریمهای آمریکا علیه ایران روز ۴ اوت (۱۳ مرداد) و بخش دوم روز ۴ نوامبر (۱۳ آبان) به اجرا درخواهد آمد.
بخش اول تحریمها، تجارت خودرو و فلزات و بخش دوم معاملات نفتی و بانکی با ایران را در برمیگیرد.
هوک ۲ ژوئیه در یک نشست خبری گفته بود، واشنگتن مطمئن است که در جهان به اندازه کافی ذخیره نفت برای جایگزین کردن نفت خام ایران وجود دارد.
او افزود هدف آمریکا “افزایش فشار بر ایران برای کاهش درآمد نفت خام این کشور و رساندن آن به صفر است”. به گفته هوک، آمریکا در حال حاضر در تلاش است تا اختلالات ایجاد شده در بازار جهانی نفت را به حداقل برساند، اما با این حال واشنگتن اطمینان دارد که میتوان نفت خام ایران را جایگزین کرد.
۰۷:۱۳:۳۹ وپست در ۳ ماهه شبیه ۳ ماهه قبل بوده و خیلی پیشرفت نکرده است البته کمی از شدت زیان دهی او کاسته شده ولی در نهایت ۴۰ ریال به ازای هرسهم زیان محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه قبل ۲۵% بهتر شده است
۰۷:۱۳:۳۶ نرخ اوره با افزایش به ۲۶۷ دلار رسید
۰۷:۱۱:۵۹ یک روز داغ مردادی دیگر را آغاز میکنیم در حالی که هنوز ابهامات ارزی در بازار سایه انداخته است
۰۷:۱۱:۴۸ سلام صبح شما عزیزان بخیرو شادی