اخبار بازار امروز …(بخش اول)

شهریور ۱۷, ۱۳۹۵

 

۰۸:۱۹:۲۹ پایان  بخش اول ادمه در بخش دوم

گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز شاهد رشد شاخص بود. معامله‌گران با توجه به رشد قیمتی نمادهای پالایشگاهی و خودروسازی شاهد ثبت افزایش ۱۴۷‌واحدی شاخص کل معادل ۲/ ۰ درصد بودند تا شاخص به رقم ۷۶هزار و ۶۷۰ واحد برسد. این رشد به ویژه ناشی از رشد نمادهای پالایشگاه بندرعباس، ایران خودرو و سایپا و نمادهای مخابرات و ماشین‌سازی اراک بود.

در گروه خودرویی دیروز شرکت خودرو‌سازی پارس خودرو از شرکت‌های تابعه گروه خودروسازی سایپا مدل جدید خودروی خود با نام «ساندرو استپ وی» را رونمایی کرد. در گروه برقی وزیر نیرو دیروز در خبری نگران‌کننده از کاهش قابل ملاحظه قیمت خرید برق نیروگاه‌های پاک خبر داد.این نیروگاه‌ها در سال‌های اخیر با توجه به خرید گرانتر برق از سوی وزارت نیرو ایجاد شده بودند. در گروه معدنی براساس گزارش‌ها قیمت سنگ آهن وارداتی در چین رو به پایین است و سنگ‌آهن خلوص ۶۲ درصد ۵۸ دلار و ۸۰ سنت هر تن خشک سی اف آر قیمت خورد. به گزارش «ایفنا»، بر خلاف پیش بینی‌های قبلی از ابتدای سال جاری قیمت این ماده اولیه ۳۷‌درصد رشد داشته و نسبت به دسامبر گذشته که به کف قیمت یک دهه رسیده بود حدود ۶۰ درصد بالا رفته است. در گروه غذایی، دبیر انجمن قند و شکر با پیش‌بینی تولید ۱٫۶ میلیون تن شکر و شکستن رکورد ۱۲۰ ساله گفت: عرضه شکر روز‌به‌روز درحال افزایش است و قیمت آن به کیلویی کمتر از ۲۷۰۰ تومان رسیده و منطقی تر خواهد شد. بهمن دانایی از تولید و عرضه شکر در استان‌های آذربایجان غربی، همدان و اسلام‌آباد خبر داد و به «ایسنا» گفت: همین عامل سبب شده قیمت شکر در بازار عمده‌فروشی به کمتر از کیلویی ۲۷۰۰‌تومان برسد. در گروه تجهیزات دیروز ماشین‌سازی اراک با صف خرید و آذرآب با صف فروش مواجه بودند. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۲۸۹میلیارد تومان و در فرابورس به ۷۱میلیارد تومان بالغ گردید.

۰۸:۱۹:۱۱

 

۰۸:۱۸:۴۲گروه بورس:‌حمل‌و‌نقل ریلی پارسیان درخصوص تغییرات سهامدار عمده و سیمان صوفیان و سرمایه‌گذاری ملی ایران درخصوص سودآوری شرکت شفاف‌سازی کردند.

 

ثبت تغییرات سهامدار عمده در «حپارسا»

روز دوشنبه حمل‌و‌نقل ریلی پارسیان درخصوص تغییرات سهامدار خود شفاف‌سازی کرد. ماه گذشته ۶۹ میلیون سهم از حمل‌و‌نقل پارسیان معادل ۶۹ درصد از سهام این شرکت از سوی گروه نفت و گاز پارسیان واگذار شد. خریدار این بلوک شرکت بین‌المللی توسعه ساحل و فراساحل کیش بود. قیمت این واگذاری ۱۵۰۰ تومان به ازای هر سهم و مبلغ کل واگذاری معادل ۵/ ۱۰۳ میلیارد تومان بود. ۱۰۰ درصد سهام نگین کیش به سرمایه‌گذاری غدیر اختصاص دارد. از طرفی بیش از ۵/ ۶۸ درصد از سهم «پارسان» نیز متعلق به «وغدیر» است.

 

شفاف‌سازی افت ۶۹ درصدی سود «صوفیان»

سیمان صوفیان درخصوص افت شدید سود این شرکت به بازار توضیح داد. در ادامه صورت‌های مالی سه‌‌ماهه این شرکت که در پایان مرداد روی «کدال» قرار گرفت، بررسی اجمالی شده است. این شرکت در اولین پیش‌بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به اسفند فروش ۱۶۲ میلیارد تومانی را پیش‌بینی کرده بود. در پیش‌بینی بر اساس عملکرد سه‌ماهه افت ۱۳ درصدی را در این سرفصل از صورت مالی شاهد هستیم. در حالی شرکت پیش‌بینی فروش ۱۴۱ میلیارد تومانی را برای سال مالی جاری داشته است که موفق شده تنها ۲۱ درصد از این مبلغ را در سه‌ماه نخست سال محقق سازد. از لحاظ مقدار فروش پیش‌بینی شده سیمان افت کمتر از یک درصدی را شاهد هستیم. با این حال این شرکت از نظر مقداری نیز از پیش‌بینی خود عقب است و ۲۳ درصد فروش در پیش‌بینی جدید را محقق کرده است.بر این اساس به نظر می‌رسد اثر افت قیمت محصولات اثر قابل توجهی در کاهش سودآوری این شرکت داشته است. در این خصوص سیمان صوفیان در شفاف‌سازی خود به دلایل افت شدید سودآوری‌اش اشاره کرده است. کاهش محسوس مقدار فروش صادراتی به‌عنوان بخش اصلی درآمد برای شرکت‌های سیمانی شمال‌غرب کشور در سال‌های گذشته و همچنین رکود در بخش عمرانی داخلی، افزایش تعرفه‌های گمرکی واردات سیمان از طرف عراق و ناتوانی شرکت در رقابت با سایر رقبای صادرات محور در استان‌های مجاور در کنار رقابت منفی در نرخ فروش محصولات از جمله دلایل افت شدید سودآوری این شرکت عنوان شده است.

نرخ فروش هر تن سیمان در سه ماه اول سال حدود ۸۲ هزار تومان به ازای هر تن بوده در حالی‌که در مقایسه با نرخ برآوردی، افت نزدیک به ۲۰ درصدی داشته است. به این ترتیب پیش‌بینی سود خالص شرکت بیش از ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان افت داشته است. گرچه شرکت با تعدیل سنگین سودآوری مواجه بوده است اما نسبت به پیش‌بینی جدید نیز همچنان ضعف سودآوری را شاهد هستیم و تا حدودی پیش‌بینی‌های کنونی نیز به نظر خوشبینانه است. شرکت در این‌خصوص نیز به امیدواری اصلاح نرخ فروش اشاره کرده است. بر این اساس طبق هماهنگی‌ به عمل آمده از سوی شرکت‌های تولیدکننده سیمان از ابتدای مرداد تخفیف‌ها به تدریج اصلاح می‌شوند. بر اساس اطلاعیه منتشره از سوی شرکت میزان تخفیف در سه ماه نخست معادل ۲۴ درصد بوده که این تخفیف در تیر با رشد ۴ واحد درصدی به ۲۸ درصد رسیده است. این موضوع به افزایش رقابت بین شرکت‌های سیمانی برای فروش محصولات اشاره دارد. در این میان شرکت پیش‌بینی کرده است که قیمت سیمان در ادامه سال به ۱۵ درصد تخفیف نسبت به قیمت مصوب برسد. علاوه بر این شرکت در پیش‌بینی بر اساس عملکرد سه‌ماهه افزایش میزان حدود ۴ میلیارد تومانی درآمد غیرعملیاتی را به بازار انعکاس داده است، در حالی‌که این شرکت در این سرفصل در سه‌ماه نخست حدود ۳۳ میلیون تومان هزینه به ثبت رسانده است.

 

جزئیات سودآوری «ونیکی» در نیمه سال مالی

شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران صورت‌های مالی حسابرسی‌شده عملکرد شش‌ماه خود را منتشر کرد. سود هر سهم نسبت به گزارش قبلی شرکت (عملکرد شش‌ماهه حسابرسی‌نشده) افت یک‌ ریالی را نشان می‌دهد. «ونیکی» در ۶ ماه نخست سال توانسته ۲۴۴ ریال سود به ازای هر سهم کنار بگذارد. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این شرکت تنها توانسته بود ۱۱۲ ریال سود محقق سازد. در این خصوص درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری (سودهای نقدی مجامع به شرکت‌های سرمایه‌گذاری) رشد ۳۷ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است. در این میان رشد قابل توجه درآمد حاصل از فروش سرمایه‌گذاری سود بیش از ۶۹ میلیارد تومانی را برای شرکت به ارمغان آورده است. به نظر می‌رسد با بهبود وضعیت بازار به خصوص در سه ماه پایانی سال گذشته این شرکت توانسته بخشی از پرتفوی گسترده خود را به فروش برساند و از این محل سود خوبی را شناسایی کند. در این میان فروش بلوک ۸/ ۱۴ درصدی «لپارس» در اسفند سال گذشته نیز از سوی این شرکت با سود قابل توجه بیش از ۳۷ میلیارد تومانی همراه بوده است.در حالی‌که بیشتر فروش‌های این شرکت با سود همراه بوده بعضا شاهد زیان‌های اندک حاصل فروش نیز هستیم. در این خصوص در شش‌ماه منتهی به خرداد ۹۵ بیش از ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار سهم ذوب آهن اصفهان در قیمت ۳۲۷تومان از سوی سرمایه‌گذاری ملی ایران به فروش رسیده است که زیان ۱۴۰ میلیون تومانی برای شرکت به ثبت رسیده است. فروش ۵میلیون و ۹۰۰ هزار سهم «خپارس» با میانگین قیمت ۱۹۳تومان ۴۵میلیون سهم «خساپا» با میانگین ۱۶۹ تومان نیز در صورت فروش سرمایه‌گذاری‌های این شرکت جالب است.

 

۰۸:۱۸:۰۸گروه بورس- فاطمه اسماعیلی: نماگر فرابورس ایران معاملات روز گذشته را با رشد ۱/ ۵ واحدی (معادل ۶۴/ ۰درصدی) به پایان رساند و در سطح ۵/ ۸۰۲ واحدی قرار گرفت. به این ترتیب زیان این بازار از ابتدای سال تاکنون به ۴/ ۰ درصد محدود شد.از نکات قابل توجه معاملات این روزهای بازار سهام، تاثیرگذاری مثبت نمادهای پالایشی است. روز گذشته نیز از میان ۵ نماد فعال حاضر در این گروه، تنها «شپاس» معاملات خود را در محدوده منفی به پایان رساند؛ این در حالی است که دیروز بهای نفت در بازارهای جهانی با کاهش همراه شد تا فرضیه رشد نمادهای پالایشی همسو با قیمت نفت تا حدودی کمرنگ شود (قیمت هر بشکه نفت برنت برای تحویل در ماه نوامبر روز گذشته ساعت ۱۵، با ۳۲ سنت کاهش به ۴۷ دلار و ۳۱ سنت رسید).

روز گذشته پالایش نفت تهران با تاثیر بیش از ۵/ ۲ واحدی خود تاثیرگذارترین نماد بر رشد آیفکس بود. به نظر می‌رسد مهمترین عاملی که تاثیر بسزایی بر معاملات روز گذشته پالایشی‌ها گذاشت، افزایش امیدواری نسبت به آینده این صنعت است. در این میان می‌توان به توافق نفتی بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام دنیا اشاره کرد. بر این اساس عربستان و روسیه، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان به منظور بهبود اوضاع بازار و قیمت‌های جهانی نفت خام اعلام کردند درباره یک اقدام مشترک به منظور بازگرداندن ثبات به قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، توافق کرده‌اند. توافقی که بازار نفت را وارد یک فضای خوش‌بینی کرد. این خوش‌بینی به بازار سهام نیز تسری پیدا کرده تا اغلب نمادهای وابسته به نفت و فرآورده‌های نفتی هر چند موقتی اما روندی صعودی در پیش گیرند. با این حال، اظهارات وزیر نفت عربستان پس از توافق با روسیه بار دیگر بدعهدی این کشور و عدم تمایل آنها به محدود کردن تولیدات (در اصطلاح فریز نفتی) را نمایان کرد و قیمت‌ها در بازار نفت کاهش یافتند.

در عین حال هفته گذشته دستورالعمل نحوه محاسبه قیمت هر بشکه نفت خام و میعانات گازی تحویلی به پالایشگاه‌های کشور و قیمت پنج فرآورده نفتی اصلی و سوخت هوایی تا پایان سال ۱۳۹۵ از سوی وزیر نفت به معاون برنامه‌ریزی این وزارتخانه ابلاغ شد. دستورالعملی که کارشناسان آن را راه نجاتی برای پالایشی‌های بورس می‌دانستند. حال در روزهای اخیر شنیده‌هایی درخصوص تغییر قیمت‌ها به نفع شرکت‌های پالایشی به گوش می‌رسد. موضوعی که در مجموع فضایی مثبت در این گروه ایجاد کرده است. بر این اساس علاوه بر «شتران»، نمادهای «شاوان» و «شراز» در مجموع تاثیر حدود ۵/ ۱ واحدی بر رشد شاخص فرابورس داشتند.

علاوه بر نمادهای این گروه، روز گذشته شاهد تاثیرگذاری مثبت ۲/ ۱ واحدی فولاد هرمزگان جنوب بر آیفکس بودیم. بر این اساس «هرمز» با حمایت خوب معامله‌گران حقوقی (مشارکت ۶۵ درصدی) معاملات روز گذشته را با رشد ۲ درصدی قیمت به پایان رساند تا معامله‌گران با دادوستد ۸۷۹ هزار سهم در این نماد به ارزش ۲۱۵ میلیون تومان قیمت سهام «هرمز» را به ۲۴۴۷ ریال افزایش دهند.

در آن سوی فرابورس سه‌شنبه پتروشیمی مارون با تاثیر بیش از یک واحدی خود از رشد بیشتر آیفکس ممانعت کرد. «مارون» که برای ششمین روز متوالی به حرکت خود در مسیر نزولی ادامه داد، این روزها با حجم بسیار پایین معاملات همراه است. بر این اساس بزرگ‌ترین‌ شرکت فرابورسی (از منظر ارزش بازار) معاملات روز گذشته خود را با دادوستد ۵۲ هزار سهم به پایان رساند تا با افت ۳/ ۳ درصدی قیمت خود، بیشترین تاثیر منفی بر شاخص فرابورس این روز را به نام خود ثبت کند. طی معاملات اوایل هفته گذشته شنیده‌هایی از راه‌اندازی طرح متانول‌سازی، اقبال سهامداران به «مارون» و تشکیل صف خرید پرحجم در این نماد را فراهم آورده بود. با این همه رفته‌رفته از تب و تاب این اخبار کاسته شد تا پتروشیمی مارون بار دیگر به مسیر نزولی بازگردد.

بر این اساس در معاملات روز سه‌شنبه فرابورس ایران (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) حدود ۲۳۵ میلیون ورقه بهادار در ۱۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش ۷۱ میلیارد تومان دست به دست شد تا شاهد کاهش محسوس حجم و ارزش معاملات فرابورس نسبت به روز ماقبل آن باشیم. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد حجم و ارزش معاملات این بازار نسبت به یک روز قبل به ترتیب حدود ۳۱ و ۴۰ درصد افت کرده است. تعداد معاملات نیز در همین بازه زمانی با افزایش حدود ۴۲ درصدی مواجه بوده است. عنوان پربیننده‌ترین نماد دیروز فرابورس بار دیگر به دو نماد تازه وارد دامداری تلیسه نمونه و آتیه داده‌پرداز رسید. علاوه بر این تقاضا در نماد «اپرداز» موجب شد این نماد مجددا طولانی‌ترین صف خرید روز گذشته فرابورس را از آن خود کند (آتیه‌داده‌پرداز روز گذشته بیش از ۵ میلیون صف خرید داشت).بیشترین حجم و ارزش معاملات فرابورس در روز سه‌شنبه با داد‌و‌ستد بیش از ۳ میلیون سهم با ارزشی معادل ۲۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون ریال به دامداری تلیسه نمونه رسید. «تلیسه» که در سه روز کاری پیشین با فشار فروش مواجه شده و در محدوده منفی قیمتی دادوستد می‌شد، دیروز شاهد برچیده شدن صف فروش خود بود؛ به‌طوری‌که موفق شد پس از جابه‌جایی بیش از ۳ میلیون سهم، در قیمت ۸۷۴۱ ریالی صف خرید کوچکی تشکیل دهد.

 

«اخزا۲» متوقف شد

روز گذشته شاهد معامله ۳۵ هزار و ۵۴۰ ورقه اسناد خزانه اسلامی در ۹۷ نوبت معاملاتی به ارزش ۳۴ میلیارد ریال بودیم تا این اوراق در محدوده قیمتی ۹۰۹ تا ۹۹۶ هزار ریال مورد معامله قرار گیرند. نماد اسناد خزانه اسلامی مرحله سوم با نماد «اخزا۳» بیشترین حجم و ارزش در میان اوراق اسناد خزانه اسلامی این روز را به خود اختصاص داد. در این نماد بیش از ۱۴ هزار ورقه بهادار دادوستد شد که ارزش آن حدود ۱۴ میلیارد ریال بود. نماد معاملاتی اسناد خزانه اسلامی مرحله دوم در نماد «اخزا۲» نیز که به منظور پرداخت مبالغ اسمی این اسناد در روز یکشنبه ۲۱ شهریورماه، در پایان معاملات روز سه‌شنبه شانزدهم شهریور ماه متوقف می‌شود، دیروز با رشد قیمتی ۸۴ ریالی همراه شد. نماد معاملاتی اسناد خزانه اسلامی مرحله دوم در نماد «اخزا۲» نیز به منظور پرداخت مبالغ اسمی این اسناد در روز یکشنبه مورخ ۲۱/ ۰۶/ ۱۳۹۵، در پایان معاملات روز گذشته متوقف شد.

 

 

افت قیمت «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن با کاهش قیمت در بیشتر سررسیدهای این اوراق مواجه شد به‌طوری که تنها سه نماد مثبت داشت. بر این اساس فرابورس سه‌شنبه شاهد معامله ۴۴ هزار و ۷۳۹ ورقه تسهیلات مسکن به ارزش حدود ۴۰ میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی بود تا «تسه»ها در این روز در بازه ۸۴۴ تا ۹۰۰ هزار ریال دست به دست شوند. دیروز امتیار تسهیلات مسکن مرداد ماه ۹۳ در حالی با افت ۴/ ۳ درصدی همراه شد که بیشترین افزایش قیمت در نماد «تسه ۹۳۰۳» به میزان ۶/ ۱ درصد رخ داد. به این ترتیب نرخ سود واقعی دریافت وام از این طریق با کاهش اندکی به ۶/ ۲۲ درصد رسید. کاهش تقاضا برای اوراق تسهیلات مسکن در روزهای پایانی تابستان موجب شده تا اوراق تسهیلات مسکن که از اول خردادماه سال جاری تا پایان مرداد با رشد ۲۲ درصدی همراه شده بودند، از اول شهریورماه تاکنون ۳/ ۱۱ درصد افت کنند.

 

۰۸:۱۶:۵۷گروه بورس – زهرا رحیمی: بازار سهام پس از تجربه ریزش بیش از ۸/ ۰ درصدی در دو روز ابتدای هفته، در جریان ‌معاملات دیروز شرایط بهتری داشت و با رشد ۲/ ۰ درصدی شاخص، نشانه‌هایی از به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا را به نمایش گذاشت. بر این اساس معاملات چهارمین روز از هفته جاری با رشد ۱۴۷ واحدی شاخص کل به پایان رسید تا با قرار گرفتن در ارتفاع ۷۶ هزار و ۶۷۰ واحدی زیان این بازار از ابتدای سال تا کنون به ۴/ ۴ درصد برسد. روز دوشنبه، رشد ۵/ ۲ درصدی قیمت‌ جهانی نفت از کف قبلی به‌عنوان رویدادی مهم، تاثیر مثبت اندکی بر فضای بورس تهران گذاشت. در ادامه نیز این فضای مثبت در بورس تهران در نمادهای پالایشی ادامه یافت و این در حالی است که قیمت جهانی نفت در معاملات دیروز با افت ۳۲ سنتی (تا لحظه تنظیم این گزارش) مواجه شد. در همین حال، حجم معاملات روزانه خرد سهام در بورس به کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید که از سطح داد‌و‌ستدهای روزانه در شرایط متعادل بازار در هفته‌های اخیر حداقل ۴۰ درصد کمتر است. این موضوع سبب شده ادامه رشد قیمت‌ها در بورس تهران تا حد زیادی بعید به نظر برسد.

پس از توقف افت قیمت‌ها در روز دوشنبه، دیروز بورس تهران با رشد عمومی قیمت سهام در بازار مواجه شد. این روند، به ویژه با اخبار مثبت پیرامون سهام خودروسازان و نیز نوسان مثبت شرکت‌های پالایش نفت به‌عنوان یکی از گروه‌های بزرگ بازار روی داد. به‌طوری که عمده رشد نماگر بازار سهام تحت تاثیر معاملات مثبت نمادهای «شبندر»، «خودرو» و «خساپا» صورت گرفت. این موضوع نشان می‌دهد همچنان بازار بدون تحلیل خاصی حرکت می‌کند و صرفا این اخبار هستند که روند قیمتی نمادها را رقم می‌زنند.

در تحولات گروه خودرویی، دیروز معاون وزیر صنعت در دقایق پایانی معاملات از امضای ۳ تا ۴ قرارداد جدید با خودروسازان خارجی تا پایان امسال خبر داد و گفت: تولید خودروهای پژو در ایران با ۲۰ درصد داخلی‌سازی همراه خواهد بود. وی همچنین افزود: شرکت‌های معتبر خودروساز خارجی در پی امضای قرارداد و آغاز همکاری مشترک خودروسازان ایرانی هستند. در این میان مدیرعامل پارس خودرو نیز اظهار کرد: خوشبختانه تجربه تحریم و رکود سنگین سال گذشته در اقتصاد کشور، پشت سر گذاشته شده است و صنعت خودرو وارد دوران جدیدی می‌شود. این دو خبر در نهایت توانست التهاب روزهای اخیر گروه خودرویی را از بین ببرد و در نهایت دو نماد «خودرو» و «خساپا» در دقایق پایانی معاملات تحت تاثیر انتشار دو خبر مزبور با صف خرید و رشد قیمت مواجه شوند.

این امر در شرایطی رخ می‌دهد که به اعتقاد کارشناسان این اخبار که در زمستان ۹۴ نیز زمینه‌ساز رشد شارپی شاخص کل بورس تهران شد، روی صورت مالی شرکت‌های خودرو‌ساز در گزارش‌های سه ماهه تاثیر خاصی نداشت. علاوه بر این خبر انعقاد قرارداد با شرکت‌های خارجی در هفته‌های منفی اخیر بورس نیز وجود داشت. این کارشناسان می‌گویند: در شرایط کنونی دو هفته تا پایان سال مالی کارگزاری‌ها باقی مانده است از این رو بسیاری از معامله‌گران اعتباری مترصد فرصتی برای کسب بازدهی از معاملات بورس تهران هستند و از این رو نمی‌توان به دوام رشد قیمت‌ها در بورس در کوتاه مدت امید داشت. همان‌طور که اشاره شد معاملات نمادهای زیر‌مجموعه گروه پالایشی دیروز تحت تاثیر افزایش قیمت نفت در جریان معاملات روز دوشنبه فضای مثبتی را تجربه کردند و در همین راستا در دو روز اخیر در صدر نمادها با بیشترین تاثیر مثبت در محاسبه شاخص کل قرار گرفتند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند صرف عامل رشد قیمت نفت نمی‌تواند وضعیت این گروه را با تغییر خاصی مواجه کند. همانطور که در گزارش‌های پیشین «دنیای اقتصاد» اشاره شد، ساختار شرکت‌های پالایشی پتانسیل این گروه برای ادامه صعود قیمت‌ها در بورس را با مشکل مواجه کرده است.

نرخ خرید مواد اولیه شرکت‌های زیر‌مجموعه این گروه و همچنین نرخ فروش محصولات این شرکت‌ها توسط شرکت تعیین نمی‌شود و این وزارت نفت است که این نرخ‌ها را تعیین می‌کند. بنابراین افزایش بهای جهانی نفت را نمی‌توان دلیل مناسبی برای رشد شاخص این گروه در نظر گرفت. دلیل دیگری که پتانسیل این گروه را برای رشد کمتر می‌کند، مفهومی به نام کیفی‌سازی محصولات پالایشگاهی است که اگرچه به نظر می‌رسید دست‌کم برای چند سال آینده مشکلی را برای پالایشگاه‌ها ایجاد نمی‌کند، اما عملا درآمدهای پالایشگاه‌ها را محدود کرده است. صورت‌های مالی پالایشگاه‌های بزرگ کشور نشان می‌دهد که تفکیک محصولات و قیمت‌گذاری بر اساس کیفیت در حال انجام است. بنابراین رشد قیمت جهانی نفت تا زمانی که کیفیت محصولات پالایشگاهی از طرف پالایش و پخش مورد تایید قرار نگیرد، دلیل قانع‌کننده‌ای برای رشد قیمت سهام پالایشگاه‌ها به نظر نمی‌رسد. شاهد مدعا آنکه قیمت نفت در سه ماه ابتدای سال جاری رشد ۲۰ درصدی را تجربه کرد اما صورت مالی شرکت‌های پالایشی عملکرد مثبتی را در این راستا نشان ندادند.

 

خبرهای خودرو تازه نیست

در مورد وضعیت معاملات دیروز، سید‌سلمان نصیر‌زاده، کارشناس بازار سهام گفت: در شرایط کنونی نگاه‌های بلند‌مدت و میان‌مدت به وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور و به تبع آن بورس تهران بسیار مثبت است. با این همه به نظر نمی‌رسد بورس تهران بتواند در یک بازه کوتاه‌مدت رشد خاصی را تجربه کند. وی ادامه داد: اخبار دیروز پیرامون گروه خودرو دیروز در شرایطی در دقایق پایانی معاملات نمادهای خودروساز را با صف خرید و در نهایت با افزایش قیمت مواجه کرد که این اخبار در برهه‌های پیشین و حتی در هفته گذشته که بازار با افت قیمت‌ها مواجه بود نیز وجود داشت. نصیرزاده تشریح کرد: پتانسیل گروه خودرو برای تجربه وضعیت متفاوت نسبت به پیش از تحریم‌ها بالاست با این همه نباید فراموش کرد، در زمستان ۹۴ نیز گروه خودرو رشد چشمگیری را تحت‌تاثیر هجمه عظیم اخبار بعد از اجرایی شدن برجام تجربه کرد. این در حالی است که هیچ‌کدام از خبرهای مزبور تا‌کنون که حدود ۹ ماه از اجرایی شدن برجام می‌گذرد، محقق نشده است، از این‌رو به نظر می‌رسد رشد قیمت‌ها در معاملات گروه خودرویی به‌جز اینکه فضا برای نوسان‌گیری برخی معامله‌گران را موجب می‌شود، کاری از پیش نخواهد برد.

نصیر‌زاده به وضعیت معاملات گروه پالایشی اشاره کرد و گفت:گروه پالایشی نیز که تحت‌تاثیر فضای مثبت روز دوشنبه نوسانات مثبتی را تجربه کرد،از این قاعده مستثنی نیست و به نظر نمی‌رسد گروه مزبور بتواند رشد‌های ادامه‌داری را تجربه کند چرا‌که شرایط بنیادی شرکت‌ها با صرف بهبود قیمت نفت نمی‌تواند تغییر جدی را تجربه کند. وی ادامه داد: بررسی صورت مالی سه ماهه «شبندر» کاملا بر‌خلاف انتظار بازار بود. گزارش عملکرد سه‌ماهه «شبندر» با عامل حمایتی قیمت نفت بسیار ضعیف‌تر از حد پیش‌بینی‌ها ظاهر شد، از این‌رو ادامه صعود قیمت‌ها در این دو گروه و به‌تبع آن بورس تهران در کوتاه‌مدت با تردید جدی مواجه است.

این کارشناس بازار سهام دلیل رشد عمومی قیمت‌ها در بازار سهام را در دو روز گذشته بررسی کرد و گفت: شهریور‌ماه، پایان سال مالی اکثر کارگزاری‌های فعال در بورس تهران است، از این‌رو بسیاری از معامله‌گرانی که از طریق اعتبارات در بازار سهام مشارکت داشتند در روزهای پایانی شهریور‌ماه حداکثر تلاش برای کسب بازدهی را دارند. از آنجا که قیمت نمادهای اثر‌گذار در رشد شاخص در معاملات دیروز، اخیرا افت‌های چشمگیری را تجربه کرده بودند، محل مناسبی برای نوسان‌گیری این معامله‌گران هستند.

 

دو مولفه راهگشای معاملات بورس

نصیر‌زاده دو مولفه را برای رشد نماگر‌های بورس تهران ضروری دانست و افزود: رشدی در بازار می‌تواند تداوم داشته باشد که همراه با افزایش حجم و ارزش معاملات باشد. در شرایط کنونی حجم و ارزش معاملات بورس تهران در برخی روزها به کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان نیز می‌رسد که حتی نسبت به روزهای متعادل بورس تهران نیز رقم بسیار نازلی است و این موارد عمق کم بازار در شرایط کنونی را نشان می‌دهد.

وی تشریح کرد:مورد دیگر نیز جریان نقدینگی ورودی به بازار سهام است که تحت‌تاثیر اخبار مساعد در بازار شکل می‌گیرد و این در حالی است که در شرایط فعلی هنوز اخبار خاصی پیرامون تحولات اقتصادی و سیاسی وجود نداشته است و خبرهایی هم اگر هست، برای تغییر دادن وضعیت شرکت‌ها نیازمند گذشت زمان است. نصیرزاده افزود: به هر ترتیب شهریور ماه، همواره ماه برزخی بورس تهران است. ماهی که بین انتشار گزارش‌های سه ماهه و شش ماهه همواره فضای بازار را با رکود مواجه و زمان تسویه اعتبارات نیز افت قیمت‌ها را در بورس تشدید می‌کند.

 

آمار معاملات

در معاملات دیروز بورس تهران حدود ۴۸۵ میلیون سهم به ارزش ۹۷ میلیارد تومان طی بیش از ۴۶ هزار نوبت داد و ستد شد. دیروز شاخص کل تنها به مدد نماد معاملاتی شرکت‌های پالایش نفت بندرعباس، ایران‌خودرو و سایپا توانست رشد بیش از ۱۳۰ واحدی را تجربه کند. در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، معدنی و صنعتی گلگهر و گروه پتروشیمی ایرانیان بیشترین فشار را برای افت روی نماگر بازار سرمایه داشتند و مانع از رشد نماگر بازار سهام شدند. شاخص کل هم‌وزن نیز همگام با رشد شاخص کل بورس توانست رشد ۶۴ واحدی معادل ۴۵/ ۰ درصد را ثبت کند و به عدد ۱۱ هزار و ۴۴۹ واحد برسد. بیشترین حجم و ارزش معاملات دیروز به ترتیب در نمادهای «خساپا» و «فاراک» رخ داد. شرکت پشم‌شیشه ایران بیشترین افزایش قیمت و ایران مرینوس بیشترین کاهش قیمت روز گذشته را به خود اختصاص دادند.

 

رفت و برگشت‌های تالار شیشه‌ای

در پایان معاملات روز دوشنبه نماد معاملاتی شرکت ایران دارو به علت برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده به منظور تصمیم‌گیری درباره‌ افزایش سرمایه و اصلاح اساسنامه متوقف شد. همچنین نماد معاملاتی شرکت‌های لیزینگ رایان‌سایپا، ماشین‌سازی نیروی محرکه به علت برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده به منظور تصمیم‌گیری درباره‌ افزایش سرمایه و نماد شرکت فولاد امیرکبیر کاشان بابت برگزاری مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده به علت انتخاب اعضای هیات‌رئیسه و شرکت گروه سرمایه‌گذاری ایرانیان به علت برگزاری مجمع عمومی سالیانه به منظور تصویب صورت‌های مالی متوقف شدند. نماد معاملاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی و معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز در جریان معاملات دیروز بازگشایی شدند.

 

۰۸:۱۵:۵۸محمدحسین بابالو: کاهش قیمت‌ها نهایتا به چهره غالب بازار آهن تبدیل شد؛ هرچند که بسیاری از تولیدکنندگان مهم و معتبر، هنوز در برابر کاهش نرخ‌ها مقاومت می‌کنند، ولی نتوانسته‌اند این جریان غالب در بازار را تغییر دهند. در هر حال روزهای پایانی تابستان همیشه زمانی برای کاهش فعالیت‌های عمرانی و تضعیف داد و‌ستدها در بازار به شمار می‌آید که به عقب‌نشینی قیمت‌ها کمک کرده است. پس از ثبت سه جرقه رشد قیمت در چهار هفته گذشته، این روند کاهشی منطقی به نظر رسیده ولی مشخص نیست تا کجا ادامه یابد.

تفاوت کاهش نرخ‌های روز گذشته با روزهای ابتدایی هفته جاری را می‌توان در فراگیری کاهش قیمت‌ها دانست، زیرا در اوایل هفته جاری، افت نرخ‌ها از فراگیری چندانی برخوردار نبوده است. این در حالی است که روز سه‌شنبه این روند کاهشی، به کارخانه‌های بسیاری سرایت کرد تا جایی که برای اولین روز در هفته جاری مقاومت کلی در بدنه بازار فولاد شکسته شد. هرچند که هنوز هم بسیاری از فعالان بازار و کارخانه‌های کوچک و بزرگ در برابر افت قیمت‌ها مقاومت می‌کنند، اما سرنوشت روز سه‌شنبه تغییر نکرد. شاید دیروز را بتوان سه‌شنبه سیاه بازار فولاد نام نهاد، زیرا بسیاری از امیدواری‌ها را به یأس تبدیل کرد؛ همچنین نگرانی‌ها از ادامه کاهش نرخ‌ها را عمیق‌تر کرد. ضعف تقاضای موثر در بازار فولاد برای محصولات نهایی، کاهش بهای شمش و تضعیف تقاضای آن، وجود برخی محموله‌های شمش در انبار کارخانه‌های نوردی، نگرانی فعالان بازار از کاهش بیشتر قیمت‌ها، افزایش عرضه قراضه و میل به افت بهای این کالا، مشکلات مالی برخی از تولیدکنندگان شمش که ممکن است در نهایت به معاملاتی بزرگ با قیمت‌هایی پایین منجر شود، شایعه ورود برخی محموله‌های وارداتی به بنادر و نزدیکی به روزهای سرد سال و نگرانی از کاهش بیشتر تقاضا مواردی بود که به کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی دامن زد.

هنوز هم برخی امیدواری‌ها را می‌توان در اندیشه تصمیم‌سازان بازار فولاد مشاهده کرد که از آن جمله می‌توان از وجود امیدواری نسبت به دورنمای بازار که باعث شده تا تولیدکنندگان اصلی تمایل چندانی به فروش نداشته باشند، انتظار برای بازگشت آرام خریداران، پرداخت بسیاری از مطالبات دولتی به پیمانکاران در کنار موجودی پایین انبارها نام برد. اینها عواملی است که باز هم می‌تواند از سطوح قیمتی فعلی حمایت کرده یا حتی کاهش قیمت‌ها را محدود سازد. شاید کمترین خروجی رشد قیمت‌ها در هفته‌های قبل را بتوان ممانعت از کاهش بیشتر قیمت‌ها به شمار آورد، هرچند که تغییر چندانی در حجم تقاضا ایجاد نشده است. با توجه به تمامی این موارد تا زمانی که تقاضای موثر یعنی خرید به منظور مصرف در پروژه‌های عمرانی و مسکونی در بازار وجود نداشته باشد، نمی‌توان به تقویت قیمت‌ها امیدوار بود هرچند که برخی رخدادها و حتی بازارسازی‌ها، به جرقه‌های قیمتی موقت منتهی خواهد شد.

 

۰۸:۱۵:۴۶به گزارش روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی، محمد راستاد در میزگردی با عنوان حمل‌ونقل دریایی در پسابرجام که در محل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اظهار کرد: یکی از نکات بسیار مهم در صنعت حمل‌ونقل دریایی که سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) برای تعیین وزن کشورها مورد بررسی قرار می‌دهد، ناوگان ملکی تحت پرچم است و تحریم‌ها این ویژگی مهم را از ناوگان ملی ما سلب کرده بود. این محدودیت تا جایی پیش رفت که کشتی‌های ایرانی با پرچم‌ دیگر کشورها نیز نمی‌توانستند تردد کنند.

مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تجارت جهانی از طریق دریا انجام می‌شود، اظهار کرد: در این موقعیت خطوط بین‌المللی نیز از آمدن به بنادر کشور امتناع می‌کردند و در این شرایط هم قدرت رقابت محصول صادراتی کم می‌شود و هم قیمت تمام شده محصول وارداتی بالا می‌رود.

همچنین ترابی‌زاده معاونت فنی بازرگانی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یکی از محدودیت‌های مستقیم تحریم‌ها را موسسات رده‌بندی دانست و گفت: این موسسات به‌‌رغم میل خود و با توجه به اینکه هیچ فعالیت اقتصادی نمی‌کردند و صرفا به ارائه خدماتی در حوزه فنی و محیط‌زیست اکتفا می‌کردند، مورد تحریم قرار گرفت و کشورهای غربی بر خلاف ادعای حفاظت از محیط‌زیست این خدمات را مورد تحریم قرار دادند. وی افزود: کشتی برای حضور در بنادر نیازمند گواهی‌نامه ایمنی است و تحریم کردن موسسات رده‌بندی یعنی ایجاد خلل برای تردد در بنادر زیرا یکی از مولفه‌های مورد نیاز برای حضور کشتی‌ها در بنادر مختلف بحث ایمنی و انطباق کشتی‌ها با مقررات است و این رده‌بندی‌ها مورد استفاده برای پوشش این حوزه است.

معاون شرکت کشتیرانی با اشاره به اینکه یکی دیگر از محدودیت‌های ایجاد شده بحث پوشش بیمه‌ای توسط کلوپ P&I بود، گفت: براساس تحریم‌ها پوشش‌های P&I، ماشین‌آلات و بدنه با محدودیت مواجه شد. یکی دیگر از ملزومات تردد و پهلوگیری کشتی‌ها پوشش بیمه‌ای توسط بیمه‌گران معتبر است تا در زمان وقوع حادثه مشکل به سرعت مرتفع شده و تردد در بنادر به شرایط عادی بازگردد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بدون هیچ محدودیتی در حال تردد به بنادر اروپا هستیم، افزود: درحال حاضر خطوط کره‌جنوبی و ژاپن را راه‌اندازی کردیم. در بخش آمریکای جنوبی نیز به علت مشکلات LC در دوران تحریم تردد نداشتیم که الان این خط هم راه‌اندازی شده است. ترابی زاده با بیان اینکه در دوره تحریم‌ها فقط خط آسیای شرقی چین و شرق آفریقا را داشتیم، اظهار کرد: در حال حاضر در حال توسعه خطوط خود هستیم. خط ژاپن را راه‌اندازی کرده‌ایم همچنین خطی از هند به بندر ام‌القصر عراق را طراحی کرده و شروع به فعالیت کرده‌ایم. البته قبل از تحریم خدماتی به جز بنادر کشور ارائه می‌کردیم که در دوران پسابرجام در حال توسعه آنها هستیم.

سیدرضا سیدعلیزاده مدیرعامل شرکت مدیریت کشتی(شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) نیز با بیان اینکه از دستاوردهای مهم دوران پسابرجام باید به بازگشت موسسات رده‌بندی و شروع مجدد فعالیت انجمن بین‌المللی موسسات رده‌بندی (آیاکس) اشاره کرد، گفت: در حال حاضر این امکان وجود دارد که تمام کشتی‌های ایران از این استاندارد بهره‌مند شوند. وی با بیان اینکه همچنان برخی محدودیت‌ها در حوزه بانکی وجود دارد، اظهار کرد: در حال ارائه سرویس پیشرفته به شرق آفریقا و سرویس‌های غیرمستقیم به غرب آفریقا هستیم. همچنین سرویس‌های غیرمستقیم به غرب آفریقا از طریق اروپا نیز انجام می‌دهیم. در عین حال، سرویس هند- ام‌القصر را راه‌اندازی کرده ایم زیرا بازار عراق بسیار حائز اهمیت است و این در حالی است که به علت وجود شرکت‌ها و خطوط بزرگ جهانی دراین منطقه رقابت سختی بر سر راه است اما لغو تحریم‌ها سهولت در رقابت را برای ما به ارمغان آورد.

 

۰۸:۱۱:۳۹ ایسنا: مجری طرح نیروگاه‌های تولید پراکنده توانیر از افزایش بیش از ۱۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تولید پراکنده در سال جاری خبر داد. سیدرضا میرزازاده‌حسینی گفت: تاکنون حدود ۷۴۰۰ مگاوات موافقت‌نامه احداث نیروگاه در سراسر کشور صادر شده که حدود ۴ هزار مگاوات آن منجر به صدور پروانه احداث شده و این به این معنا است که زمین، وضعیت گازرسانی و طرح اتصال به شبکه این نیروگاه‌ها مشخص شده است.وی با بیان اینکه از این میزان حدود ۲۸۰۰ مگاوات به قرارداد خرید تضمینی برق تبدیل شده است، گفت: هم‌اکنون ۶۵۰ مگاوات نیروگاه تولید پراکنده به بهره‌برداری رسیده که ۷۰ مگاوات آن امسال به شبکه سراسری پیوست.وی اظهار کرد: در سال جاری حدود ۱۱۶۰ مگاوات موافقت‌نامه جدید صادر شده و حدود ۲۷۰ مگاوات نیز قرارداد خرید تضمینی برق منعقد شده است.مجری طرح نیروگاه‌های تولید پراکنده توانیر با تاکید بر اینکه طرح‌های نیروگاه‌های تولیدپراکنده در قالب یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی مطرح و در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تایید شده است، گفت: تعهد وزارت نیرو در این زمینه بهره‌برداری از ۳۰۰‌مگاوات نیروگاه‌های تولید پراکنده در سال ۹۵ است که تاکنون ۷۰‌مگاوات آن وارد مدار شده است.

 

۰۸:۰۸:۲۷میدل ایست آی نوشت: اقتصاد مهمترین رکن تاثیر گذار در انتخابات آینده در رقابت بین اصولگرایان و اصلاح طلبان است. از این رو اقتصاد دانان ایرانی احتمال پیروزی روحانی را در دور دوم انتخاباتش با توجه به دستاوردهایش بررسی کرده اند.

به گزارش «انتخاب»، فرشاد مومنی یکی ار اقتصاد دانان گفته است که: در دوره ۲۰۰۵-۲۰۱۳ در دوران احمدی نژاد به دلیل ناکارآمدی و گستره و عمق فساد مالی کشور بدترین شرایط در کل دوران جمهوری اسلامی را تجربه کرده است. مستند چنین ادعایی گزارشی است که در مهر ماه ۱۳۹۲ مرکز پژوهش های مجلس منتشر کرد.
وی ادامه داد: «گزارش نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی نشان می دهد در فاصله نیمه سال ۱۳۸۴ تا پایان سال ۱۳۸۹ با مقیاس خالص حساب سرمایه، خروج سرمایه از کشور در این فاصله اندک ۱۲۵ برابر افزایش یافته است.»
وی ادامه داد: «به فاصله کوتاهی پس از روی کار آمدن دولت روحانی روند سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی پدیدار شد و تقریبا از شش ماهه دوم سال اول روی کار آمدن ایشان شرایطی را تجربه کردیم که در مقایسه با زمان روی کار آمدن این دولت قیمت نفت در هر بشکه حدود ۷۰ دلار کاهش یافت.»
در انتخابات ماه فوریه مجلس ایران، برای سی کرسی نمایندگی تهران از مجموع ۲۹۰ نماینده کاندیدا های مختلفی از تندرو و میانه رو وجود داشت و از این رو به رای دهندگان طیف گسترده ای از انتخاب ها را میداد. لازم به ذکر است که در این انتخابات در پایتخت ایران رای دهندگان از ورود اصولگرایان به مجلس جلوگیری کردند.
فاکتور هایی نیز وجود دارد که نشان دهند احتمال پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بالاست.
اصولگرایان امروز به دو گروه مختلف تقسیم شده اند . اکثریت آنها به میانه رو ها نزدیکترند و خودشان را از افراط گرایان جدا  میکنند . علی لاریجانی رئیس مجلس ایران شخصیتی است که این اکثریت را رهبری میکند و رابطه او با روحانی بسیار خوب است.
در ماه جولای محمد رضا باهنر شخصیت کلیدی ای که به اصولگرایان نزدیک است و به این گروه اکثریت نیز تعلق دارد گفت : روحانی یکی از گزینه های اصولگرایان است . او به راحتی پذیرفت که اصولگرایان گزینه ای بهتر برای رقابت با روحانی ندارند.
در همین حال، اخباری در مورد ورود احمدی نزاد وجود دارد اما تا زمانی که بخش غالب اصولگرایان از احمدی نژاد حمایت نکنند، فعالان سیاسی از احزاب مختلف معتقدند او رد صلاحیت خواهد شد.

 

۰۸:۰۸:۲۱ به گزارش ایرنا، رویترز با اشاره به این مطلب افزود: هرچند که داعش طی سال جاری تا حدی در خاورمیانه تضعیف شده اما همچنان قوی است و دامنه بازی خود را به آن سوی مناطق تحت کنترل خود در عراق و سوریه کشیده و از ماه ژوئن در هر ۸۴ ساعت یک حمله تروریستی داشته است.
گروه تروریستی داعش، فرانسه و آمریکا دو کشوری را که در لیست حملاتش بودند، هدف قرار داده اما تا کنون نتوانسته است حمله موفقیت آمیزی علیه ایران به عنوان هدف سوم خود انجام دهد.
رویترز تاکید می کند که ناکامی داعش در این کار به معنای آن نیست که برای حمله به ایران تلاش نکرده است، بلکه تلاش های ضد تروریسم تهران موفقیت آمیز بوده در حالی که تلاش های دیگر کشورهای مورد نظر داعش به جایی نرسیده است.
ایران در برابر داعش دو هدف را پیگیری می کند که نخست تضعیف گسترش ایدئولوژی و دیدگاه داعش به عنوان یک گروه مروج فرقه گرایی است و دوم جلوگیری از حملات این گروه به خاک ایران است؛ تلاش های ایران در عراق و سوریه دو کشور همجوار به تدریج ثمر بخش شده و اراضی تحت کنترل این گروه همچنان کوچک و کوچک تر می شود.
این در حالی است که ایران به دلیل مرز ۹۰۰ مایلی خود با عراق، هدف آسیب پذیرتری نسبت به اتحادیه اروپا و آمریکا محسوب می شود، در نتیجه تلاش های داعش برای هدف قراردادن ایران قاعدتا باید موفقیت آمیز تر باشد ولی دستگاه امنیتی ایران تا کنون توانسته است این تهدید را از بین ببرد.
رویترز در تحلیل خود به توسعه سیاست ضد تروریسم ایران طی چند دهه گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرده و می نویسد: ایران پس از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ و سرنگونی شاه، برخی از استراتژی ها و نهادهای امنیتی دیگر را به کار گرفته است.
با تقسیم وظایف عملیات ضد تروریستی بین نهادهای امنیتی مختلف ایران از جمله نیروی انتظامی، سپاه و سازمان اطلاعات، تاکتیک های ضد تروریستی ایران در غرب مبهم مانده و درک نشده است.
این رسانه غربی با اشاره به اینکه تهران با ورود به عرصه رویارویی با داعش در عراق و سوریه می خواهد مانع پیشروی این گروه تروریستی به سمت ایران شود، اضافه کرد: هرچند وسعت حضور ایران در عراق و سوریه در ابتدا روشن نبود اما اکنون تهران به طور فزاینده ای میزان مشارکت خود در نبردهای این دو کشور را نشان می دهد چرا که می خواهد داعش این پیام را دریافت کند که همواره آماده است و اجازه نخواهد داد این گروه تروریستی به خاک ایران نزدیک شود.

 

۰۸:۰۵:۱۲ به نظر می‌رسد کماکان کشورهای بزرگ صادرکننده نفت روی مواضع خود پافشاری می‌کنند. ایران روی موضع رسیدن به سهم بازار پیش از دوره تحریم اصرار دارد، روسیه هم حامی این موضع است و عربستان خواهان پیوستن ایران به طرح فریز نفتی و کاهش تولید نفت است. در‌این‌میان، از یک سو برگزاری اجلاس «جی۲۰» در هوانگجو چین، مجال تازه‌‌ای به روسیه و عربستان داد تا دوباره طرح فریز نفتی را مرور کرده و بیانیه مشترک منتشر کنند و از سویی دیگر دبیر‌کل اوپک نیز به تهران آمد و میهمان وزارت نفت ایران شد تا هم مواضع دیگر اعضای اوپک را به اطلاع زنگنه برساند و هم از مواضع نفتی ایران اطلاع پیدا کند.

هفته گذشته رئیس‌جمهوری روسیه با حمایت ضمنی از معاف‌شدن ایران از فریز نفتی گفته بود: من فکر می‌کنم از نقطه‌نظر مصلحت اقتصادی و منطقی، دستیابی به نوعی مصالحه بر سر میزان تولید ایران، تصمیمی درست خواهد بود.

ولادیمیر پوتین، توافق بین صادرکنندگان نفت برای فریز تولید را تصمیم درستی برای بازار جهانی عنوان و اظهار کرده بود، در حاشیه نشست گروه ٢٠ در چین، موضع خود را به محمدبن‌سلمان، جانشین ولیعهد عربستان، منتقل می‌کند و حالا همان‌گونه که گفته بود، در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ اعلام کرد: «این عادلانه است که ایران به میزان تولیدات و صادرات خود به قبل از تحریم‌ها، یعنی چهار‌ میلیون بشکه در روز برسد».

در کنار حمایت‌های روسیه از ایران، باید توجه داشت که هنوز هم مسئولان نفتی سعودی بر این باورند که در طرح فریز نفتی، ایران و عراق نیز باید میزان صادرات خود را کاهش دهند؛ اگرچه در بیانیه‌ مشترکی که با روس‌ها منتشر کرده‌اند، اظهار می‌کنند عجله‌ای برای اجرای فریز نفتی وجود ندارد.

‌ورود دبیرکل اوپک به تهران

همان‌طور که از قبل برنامه‌ریزی شده بود، دبیرکل اوپک و معاون امور مطالعات این سازمان، ساعات پایانی دوشنبه‌شب وارد تهران شدند تا دیداری با وزیر نفت ایران داشته باشند. دلیل سفر بارکیندو نیجریه‌ای که حدود یک ماه پیش با استقرار در محل دبیرخانه اوپک در وین، رسما پست دبیرکلی سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت را در اختیار گرفت، معرفی خود و بیان برنامه‌های مدیریتی اوپک برای کشورهای عضو اعلام شده است؛ اما به نظر می‌رسد او به‌ دنبال نزدیک‌کردن نظرات اعضای اوپک درباره مسائلی مانند فریز نفتی، شیل‌ نفت‌ها و بی‌ثباتی و پایین‌ماندن قیمت نفت باشد. بر‌‌اساس‌این محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک و حجت‌الله غنیمی‌فرد، عضو دبیرخانه و معاون امور مطالعات سازمان اوپک، ظهر دیروز در وزارت نفت ایران با بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، دیدار و گفت‌وگو کردند.

‌ایران از بازگشت ثبات به بازار نفت حمایت می‌کند

وزیر نفت ایران، پس از دیدار با محمد بارکیندو، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گفت: ایران از هر تصمیمی که از سوی تولید‌کنندگان برای بازگرداندن ثبات به بازار نفت گرفته شود، حمایت می‌کند. به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه در جمع خبرنگاران درباره قیمت مناسب نفت در بازارهای جهانی اظهار کرد: قیمتی که بیشتر اعضای اوپک برای نفت به آن علاقه دارند، ۵٠ تا ۶٠ دلار برای سبد نفتی اوپک است. او نفت ۵۵‌دلاری را مناسب ارزیابی کرد و افزود: این قیمت سبب می‌شود تولید نفت برای اعضای اوپک افزون بر درآمدزایی مطلوب، اقتصادی و مفید باشد و درعین‌حال رقبای آنها نتوانند تولید را بالا ببرند. بارکیندو که پیش از برگزیده‌شدن به‌عنوان دبیرکل اوپک، رئیس شرکت ملی نفت نیجریه بود، در دوم ژوئن ٢٠١۶ (١٣ خرداد) و در نشست ١۶٩ اوپک به‌عنوان بیست‌وهشتمین دبیرکل این سازمان انتخاب شد و دیروز، زنگنه در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه این نخستین سفر بارکیندو به‌عنوان دبیرکل به ایران است، تصریح کرد: ما کماکان از بارکیندو در سمت دبیرکلی اوپک حمایت می‌کنیم. او با بیان اینکه در این دیدار، مذاکرات خوبی درباره بازار نفت انجام شد، گفت: مواضع ایران در نشست غیررسمی اعضای اوپک در الجزایر برای دبیرکل تشریح شد؛ ضمن اینکه مذاکرات ایشان با برخی کشورها نیز به ما انتقال داده شد. سفر دبیرکل اوپک به ایران و رایزنی با زنگنه در حالی انجام می‌شود که نشست غیر‌رسمی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک ٢۶ تا ٢٨ سپتامبر (پنجم تا هفتم مهر) در حاشیه نشست مجمع بین‌المللی انرژی (IEF) در الجزایر برگزار می‌شود.

‌با حمایت مستقیم ایران دبیرکل شدم

دبیرکل نیجریه‌ای اوپک با بیان اینکه ایران الگوی کشورهای عضو اوپک است، گفت: من با حمایت مستقیم ایران دبیرکل اوپک شده‌ام. به گزارش صداوسیما، محمد بارکیندو دیروز پس از دیدار با وزیر نفت ایران در جمع خبرنگاران، در تشریح محورهای گفت‌وگوهای دوجانبه با مقامات ایران گفت: حمایت ایران از انتخاب من به این مقام، نقش تاریخی این کشور به‌عنوان بنیان‌گذار اوپک و همچنین رایزنی با مسئولان جمهوری اسلامی ایران درباره شرایط بازار نفت برای ما ارزشمند است. بارکیندو تصریح کرد: وزیر نفت ایران برای دستیابی به اجماع در انتخاب دبیرکل اوپک و متقاعدکردن دیگر کشورهای عضو، تلاشی فراتر از انتظار داشت.

‌ایران الگوی کشورهای اوپک است

این مقام نیجریه‌ای اوپک همچنین با تمجید از دستاوردهای صنعت نفت ایران، به‌ویژه خدمات به مردم در قالب گسترش شبکه داخلی توزیع گاز و پیشتازی ایران در صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: شاید برای ناظران خارجی مشهود نباشد؛ اما ایران عملکرد خوبی در این حوزه دارد و می‌تواند برای دیگر کشورهای عضو اوپک الگو باشد.  دبیرکل اوپک درباره نشست احتمالی اعضای این سازمان در حاشیه اجلاس سپتامبر مجمع بین‌المللی انرژی در الجزایر، گفت: این رویداد پیرو تصمیم وزیران نفت و انرژی اوپک در نشست ماه ژوئن این سازمان برگزار می‌شود و نسبت به موفقیت این نشست، امیدواریم.

‌عجله‌ای برای اجرای فریز نفتی وجود ندارد

عربستان سعودی و روسیه روز دوشنبه در حاشیه اجلاس «جی۲۰» در هوانگجو چین درباره تلاش این دو کشور برای اجرای طرح فریز نفتی دست به انتشار بیانیه‌ای زدند که البته نتوانست قیمت نفت را با افزایش زیادی مواجه کند. به گزارش مهر به نقل از فایننشال‌تایمز، این بیانیه که با عنوان بیانیه همکاری‌های مشترک برای حمایت از بازار نفت منتشر شده است از تلاش دو کشور در جهت اجرای فریز نفتی حکایت دارد. این در شرایطی است که مسئولان روسی دیروز اعلام کردند میزان صادرات نفت ایران می‌تواند در مرز چهار ‌میلیون بشکه باقی بماند و رسیدن به میزان قبل از تحریم‌های بین‌المللی معادله منصفانه‌ای برای اجرای طرح فریز نفتی است. مسئولان رسانه‌ای عربستان سعودی در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ عنوان کردند به‌زودی بیانیه مشترکی در ارتباط با همکاری‌های بین‌المللی در حوزه نفت از سوی عربستان سعودی و روسیه اعلام می‌شود و خالد الفالح، وزیر نفت سعودی، انتشار این بیانیه را برعهده گرفت. این بیانیه البته نتوانست قیمت نفت را به میزانی که انتظار می‌رفت بالا ببرد چراکه معامله‌گران آمریکایی به دلیل روز کارگر در تعطیلات به سر می‌بردند و معامله چندانی در بازار نفت صورت نگرفته بود. در این بیانیه آمده است طرح فریز نفتی به‌سرعت اجرائی نخواهد شد اما همکاری‌های مشترک دراین‌زمینه آغاز خواهد شد. خالد الفالح، وزیر نفت سعودی، در این کنفرانس مشترک با همتای روسی خود اعلام کرد درحال‌حاضر نیاز جدی و ضروری برای اجرائی‌کردن یکباره فریز نفتی وجود ندارد و زمان لازم برای تصمیم‌گیری دراین‌باره را در اختیار داریم. الفالح گفت: «طرح فریز نفتی طرح خوبی برای ثابت‌نگه‌داشتن قیمت نفت است اما لزوما نباید از همین امروز این طرح را اجرائی کرد». این صحبت‌ها در ابتدای امر افزایش پنج‌درصدی قیمت نفت را به دنبال داشت اما بعد از مدتی دوباره قیمت‌ها با کاهش دودرصدی روبه‌رو شد. به گزارش رویترز به نظر می‌رسد دو طرف، توافق‌های بعدی برای فریز نفتی را به بعد از نشست آینده اوپک در الجزایر موکول کرده‌اند. کاهش شدید قیمت نفت در دو سال گذشته گرچه روسیه و عربستان را با افزایش میزان کسری بودجه‌شان روبه‌رو کرده است، اما در کشورهای دیگر مانند نیجریه و ونزوئلا به ناآرامی‌های سیاسی و اجتماعی منتهی شده است. به‌همین‌دلیل کشورهای صادرکننده نفت به دنبال اجرای طرح فریز نفتی برای بالابردن قیمت نفت هستند و امید دارند قیمت این ماده در مرز ۵۰ تا ۶۰ دلار باقی بماند.  ونزوئلا که به‌شدت به طرح فریز نفتی نیازمند است، توافق عربستان سعودی و روسیه را گامی مهم در همکاری مشترک بین یکی از بزرگ‌ترین اعضای اوپک و یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در بیرون از سازمان اوپک -روسیه- دانسته است. البته ونزوئلا نیز پیشنهادهایی برای فریز نفتی دارد. وزیر نفت این کشور در بیانیه‌ای مطرح کرده با این طرح که قرار است در نشست الجزایر معرفی شود، هم مسئله کاهش تولید نفت بررسی می‌شود و هم قیمت‌ها می‌تواند با افزایش روبه‌رو شود. آن‌طور که تحلیلگران بیان کرده‌اند تنها مانع اصلی بر سر راه فریز نفتی، دو کشور ایران و عراق هستند که اعلام کرده‌اند سقف تولیدات خود را کاهش نمی‌دهند. بااین‌حال ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ اعلام کرد این عادلانه است که ایران به میزان تولیدات و صادرات خود به قبل از تحریم‌ها یعنی چهار ‌میلیون بشکه در روز برسد؛ اما مسئولان نفتی سعودی بر این باورند که ایران و عراق نیز باید میزان صادرات خود را کاهش دهند.

‌ حمایت امارات از توافق مسکو- ریاض

وزیر انرژی امارات از اقدام مشترک عربستان و روسیه برای تثبیت بازار نفت حمایت کرد و آن را عامل بهبود قیمت خواند. به گزارش رویترز، سهیل المرزوعی، وزیر انرژی امارات، با ابراز خرسندی از توافق ریاض و مسکو برای تثبیت بازار نفت اعلام کرد این کشور به‌عنوان عضو سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) همواره از تلاش‌های مشترک که به نفع ثبات بازار و افزایش قیمت نفت باشد، حمایت می‌کند.

‌استقبال کویت از توافق نفتی روسیه و عربستان

پس از انتشار بیانیه مشترک سعودی- روسی درباره طرح فریز نفتی، سرپرست وزارت نفت کویت اعلام کرد تلاش مشترک مسکو و ریاض برای تثبیت بازار نفت به افزایش قیمت این کالا کمک می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از آنکه امارات در روز دوشنبه، ١۵ شهریور، از همکاری مسکو و ریاض در تثبیت بازارهای جهانی نفت حمایت کرد، کویت، دیگر عضو شورای همکاری خلیج‌فارس نیز این اقدام مشترک عربستان و مسکو را مثبت خواند. انس صالح، سرپرست وزارت نفت کویت، در بیانیه‌ای گفت: این رایزنی‌ها میان تولیدکنندگان عمده نفت نشان‌دهنده توجه خاص آنها به تحولات بازار نفت است. وی تصریح کرد گفت‌وگوی میان عربستان و روسیه در حاشیه اجلاس گروه ٢٠ و همکاری آنها به منظور تثبیت بازار نفت به افزایش قیمت نفت کمک خواهد کرد. روسیه و عربستان دوشنبه، ١۵ شهریور، در حاشیه نشست سران گروه ٢٠ که در هوانگجو چین برگزار شد، توافق همکاری برای تثبیت بازار جهانی نفت امضا کردند که هدف آن افزایش قیمت‌هاست. دو کشور به موجب این توافق‌نامه پذیرفتند که برای تثبیت بازارهای جهانی نفت به‌طور هماهنگ عمل کنند و آمادگی خود را برای همکاری با دیگر کشورهای نفتی دراین‌زمینه اعلام‌کردند.

 

۰۸:۰۲:۰۸به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس «علی طیب‌نیا» وزیر امور اقتصادی در برنامه گفت‌وگو تلویزیونی با اشاره به مباحث پیرامونی نحوه تعامل با گروه کاری FATF اظهار داشت:‌ به‌هیچ‌وجه تعریف بین‌المللی در رابطه با تروریسم وجود ندارد و از هیچ مرجع و مصادیق دیگر کشورها تبعیت نمی‌کنیم، همچنین در این گروه مبادله اطلاعات وجود ندارد و با هیچ کشوری بدون توافق دو یا چندجانبه، تبادل اطلاعات مالی صورت نخواهد گرفت.

وزیر اقتصاد ادامه داد: در داخل مرزهای ایران مطلقاً تحریم داخلی وجود نخواهد داشت و باید به دنیا نشان دهیم ایران سردمدار مبارزه با تروریسم است.

طیب‌نیا با بیان اینکه در بوسان کره جنوبی که آخرین نشست کارگروه اقدام مالی بود، زمانی که از لیست سیاه این گروه به حالت تعلیق درآمدیم، عربستان،‌اسرائیل، لابی آیپک و رئیس شورای روابط خارجی آمریکا دوست نداشتند و به این موضوع اعتراض می‌کردند.

وی با تأکید بر اینکه در چارچوب قانون اساسی آمادگی داریم که با FATF همکاری کنیم، تصریح کرد: نمی‌توانیم از سوی مجلس تعهد بدهیم و قانون اساسی نیز اجازه چنین کاری نمی‌دهد،‌بنابراین در چارچوب آیین‌نامه‌ای که در شورای عالی امنیت ملی تهیه شد دغدغه‌ها را مرتفع می‌کنیم. بنابراین پذیرش اقدام، مقید به رعایت قانون اساسی، ارزش‌ها و اختیارات دولت بوده است.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: تصمیم داریم برنامه اقدام گروه مالی را با قیود و شروط اعلامی اجرا کنیم، حتی اگر برای FATF نیز به توافق نرسیم، برای نیازهای خودمان باید این کار انجام شود، بااین‌حال از فهرست سیاه به حالت تعلیق درآمدیم و اولین بار است که قبل از اجرای اقدامات، یک کشور از لیست سیاه به حالت تعلیق درمی‌آید که موفقیت چشم‌گیری است، همچنین اگر ۳ تا ۴ مورد این اقدامات را با FATF  به توافق نرسیدیم مانند برخی از کشورها به‌صورت ناقص اجرا می‌کنیم.

طیب‌نیا با اشاره به اینکه در اقدام گروه مالی توصیه‌های ویژه مربوط به شماره ۷ را دنبال می‌کنیم که این موضوع مربوط به مبادلات وجه نقد است و ریکامندیشن توصیه‌های مربوط به سلاح‌های کشتارجمعی بوده که می‌تواند در ارتباط با لیست سیاه تحریم‌ها باشد. بنابراین هیچ‌گونه التزامی نسبت به اجرای توصیه شماره ۷ ندارد و مطلقاً فهرست لیست تحریمی آمریکا را در داخل سرزمین ایران به رسمیت نمی‌شناسیم.

وی با تأکید بر اینکه هرگز اطلاعات مالی در اختیار خارجی‌ها قرار نمی‌گیرد، یادآور شد: در ارتباط با نامه منتشرشده که گفته شد یک نهاد داخلی از سوی دو بانک تحریم شده است، اصلاً این موضوع ارتباط با FATF ندارد و هیچ‌گونه حکمی در خصوص اشاعه سلاح‌های کشتارجمعی و فهرست مرتبط وجود ندارد، در مذاکرات بحث تحریم‌های هسته‌ای بود و قطعنامه ۲۲۳۱ تصویب شد، همچنین SDN لیست پیوستی بود که اسامی شرکت‌ها مربوط به عوامل غیرهسته‌ای را شامل می‌شد و در زمینه قطعنامه ۲۲۳۱ است، بنابراین چه FATF امضا می‌شد یا نمی‌شد این لیست در برجام وجود داشت.

وزیر اقتصاد ادامه داد:اصلاً فهرست SDN را برای داخل و خارج ایران به رسمیت نمی‌شناسیم و در داخل آن را اجرا نمی‌کنیم. اکنون شرکت‌ها برای مبادلات داخلی فعالیت می‌کنند، اما در زمینه مبادله ارزی با توجه به اینکه این مبادله دو طرف داشته، طرف خارجی بنا به این قطعنامه، آن را اجرایی نمی‌کند و نمی‌پذیرد.

وی با تأکید بر اینکه نیاز داریم مشتریان بانکی و سایر نهادهای مالی را حتماً شناسایی کنیم، بیان داشت: این جزء نیازهای داخلی ما است، هزاران میلیارد تومان مربوط به گردش مالی و واردات خانمی بود که در ۶ سالگی فوت کرده بود، بنابراین برای شناسایی، نیاز به ساختار داریم و مطلقاً چنین نیست که این اطلاعات را به FATF بدهیم، زیرا گروه اقدام مالی هیچ بانک اطلاعاتی ندارد و تنها مسئله این است که کشورها می‌توانند در چارچوب دو یا چندجانبه مبادله اطلاعات کنند و در این زمینه با عراق، سوریه و روسیه برای مبارزه با تأمین مالی داعش همکاری می‌کنیم.

طیب‌نیا تصریح کرد: خرداد ماه امسال اکشن‌پلن ۴۱ اقدام پیش‌‌بینی شد و اگر در لیست کامل همکاری بخواهیم قرار بگیریم، این موضوع در جلسه شورای عالی مبارزه با پول‌شویی مطرح شد و بررسی دستگاه‌های دخیل در این موضوع در مجموع به اینجا رسید که اکثر برنامه‌ها از جنس نیازهای داخلی است و باید انجام شود و با اکثر موارد موافق بودیم، ۲ تا ۳ مورد بود که مستلزم اصلاح قوانین بود و طبیعی بود به‌عنوان رئیس شورای عالی مبارزه با پول‌شویی نمی‌توانم به FATF تعهد بدهم، بنابراین اعلام کردیم آمادگی مشروط برای انجام آن وجود دارد،‌پذیرش مشروط در چارچوب قانون اساسی کشور را عملی می‌کنیم.

وی ادامه داد: پذیرش مشروط در چارچوب قانون اساسی یعنی اینکه مرجع تصویب قوانین مجلس است و قانون مجلس نیز نمی‌تواند مخالف قانون اساسی و ارزش‌ها باشد. این پاسخ را به طرف خارجی دادیم و حداکثر از طریق آیین‌نامه تصویبی در دولت دغدغه‌ها را برطرف می‌کنیم، هیچ تعهدی از سوی ارکان کشور داده نشد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه در FATF کشورها در ۴ گروه قرار می‌گیرند گفت: گروه یک مقررات را کامل اجرا می‌کند، گروه دوم ناقص و گروه سوم کامل اجرا نمی‌کند اما میزان اقدام گسترده است، گروه ۴ مطلقاً در زمینه مبارزه با پول‌شویی همکاری ندارد و ایران در این گروه بود که تنها دو کشور در این طبقه‌بندی سیاه قرار گرفتند که شامل ما و کره شمالی می‌شد و تا قبل از این کوبا نیز بود که برنامه اقدام را اجرا و از این لیست خارج شد.

طیب‌نیا یادآور شد: به مؤسسات مالی خارجی تأکید شد با ایران هیچ‌گونه همکاری مالی انجام ندهند، روشن بود اگر تحریم‌ها هم برداشته می‌شد، نمی‌توانستیم ارتباط مالی با مؤسسات مالی دنیا داشته باشیم.

 

۰۸:۰۱:۴۱یحیی آل اسحاق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به پیامدهای پیوستن به کارگروه FATF گفت: آنچه در نهایت از امضاء قرارداد پیوستن به این کارگروه نصیب ایران می‌شود یک نوع تحریم هدفمند دنیای استکبار نسبت به ایران به وسیله سیستم بانکی جمهوری اسلامی ایران است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه امضاء موافقت‌نامه با FATF امضاء‌کنندگان را ملزم به رعایت ۴۰ توصیه مشخص می‌کند، افزود: البته در آینده هم ممکن است برای امضاء کنندگان تصمیماتی جدیدی گرفته شود.

آل‌اسحاق بیان داشت: پیوستن به کارگروه FATF  نظام بانکی ما را ملزم می‌کند که به نیابت از این کارگروه هر اطلاعاتی که از شبکه‌های پولی و اطلاعاتی ما نیاز دارند، به دست مسئولان بانکی به آنها بدهیم.

وی تصریح کرد: البته تعدادی از توصیه‌های کارگروه FATF به امضاء کنندگان قرارداد با این کارگروه مربوط به پولشویی حاصل از مواد مخدر و… است که اتفاقا شورای عالی نظارت بر پولشویی در کشورمان این را تصویب کرده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: البته این کارگروه برای پولشویی تعاریفی دیگری هم دارد به عنوان مثال نقل و انتقال و فعالیت شبکه‌های مالی و پولی با حزب‌الله، یمن، بحرین و برخی نهضت‌های آزاد بخش برای آنها پولشویی محسوب می‌شود، در حالی که ما براساس سیاست‌هایمان حمایت از آنها را لازم می‌دانیم.

آل اسحاق گفت: از نظر آنها سپاه پاسداران و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) باید تحریم شوند.

این کارشناس اقتصادی گفت: دادن اطلاعات موجود به FATE در حالی که نقشی در تصمیم‌گیری در آن مجموعه را نداریم، ما را تابع آنها کرده و جای نگرانی دارد و باید در این رابطه قطعا احتیاط کنیم.

 

۰۸:۰۱:۳۰به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در کنفرانس خبری روزانه این وزارتخانه در خصوص تازه‌ترین رویارویی ایران و آمریکا در آب‌های خلیج‌فارس سخن گفت.

امروز پنتاگون اعلام کرده بود که ۷ فروند گشتی متعلق به سپاه پاسداران، ۲ روز پیش (یکشنبه) در آب‌های خلیج‌فارس به یک کشتی جنگی آمریکایی نزدیک شده‌اند و شناور آمریکایی‌ها برای جلوگیری از برخورد با یکی از قایق‌ها که بسیار نزدیک شده بوده، مجبور می‌شود مسیر خود را تغییر دهد.

تونر در واکنش به این حادثه گفت: «هنوز در حال اخذ گزارش در خصوص این حادثه‌ایم؛ روشن است که این حادثه مایه نگرانی است و می‌تواند باعث اوج‌گیری بی‌جهت تنش‌ها میان ایران و آمریکا و حتی در منطقه شود.»

وی ادامه داد: «ایران هنوز فرصت تغییر رفتار و ایفای نقش سازنده در منطقه را دارد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد انتشار تصاویر حضور سردار قاسم سلیمانی در شهر حلب سوریه، گفت: ایران فعالانه از رژیم سوریه حمایت می‌کند و این امر بر کسی پوشیده نیست. این تصاویر هم همین مسئله را ثابت می‌کنند.

وی در مورد درگیری لفظی میان مقامات ایرانی و سعودی، گفت: «روشن است که این افزایش تنش میان ایران و عربستان سعودی مایه نگرانی جدی ماست.»

۰۷:۵۴:۴۵ به امید  بازاری خوب

۰۷:۵۴:۳۶ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم