اخبار بازار امروز …(بخش اول)

تیر ۲۰, ۱۳۹۵

 

۰۷:۲۹:۱۷ پااین  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۷:۲۸:۵۸

گروه بورس-همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته پس از پشت سر گذاشتن تعطیلات آخر هفته که توام با حوادثی نیز بود فعالیت خود را از سرگرفت.در پایان هفته گذشته که توام با تعطیلی عید سعید فطر بود معامله‌گران شاهد بروز حادثه‌ای در پتروشیمی بوعلی متعلق به هلدینگ خلیج فارس بودند. نگرانی از گسترش آتش و در نهایت تلاش سه روزه برای مهار این حادثه موجب شد تا موجی از نگرانی در مورد این صنعت و همچنین خسارات آن برای شرکت‌های بیمه‌ای در بازار ایجاد شود. در نهایت آتش در بوعلی شامگاه جمعه و پیش از بازگشایی بازار سهام مهار شد و دامنه این حادثه به مجتمع‌های دیگر از جمله تندگویان کشیده نشد. در این شرایط، صبح دیروز هنگام بازگشایی بازار نماد هلدینگ خلیج فارس متوقف شد تا به‌رغم تاثیر اندک این حادثه بر سود این هلدینگ، از جو احساسی بازار جلوگیری شود که این امر تا حدودی موفق بود و نماد هلدینگ خلیج فارس با افت ۸/ ۲ درصدی به تابلو بازگشت.

در همین حال دیروز، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس گفت: تمامی واحدهای پتروشیمی بوعلی به‌جز واحد «پارازایلین» تا یک ماه آینده به مدار باز می‌گردد. عادل نژاد‌سلیم شامگاه جمعه با اعلام این خبر به پتروتحلیل افزود: واحدهای جایگزین، کمبود «پارازایلین» و «پلی اتیلن ترفتالات» در بازار را جبران می‌کنند. تنها تولید پارازایلین در این مجتمع تا رفع مشکلات متوقف بوده و میزان خسارات وارده به واحد پارازایلین پس از قطع کامل آتش برآورد و اطلاع رسانی می‌شود.

نژاد سلیم اضافه کرد: بر اساس هماهنگی در شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، واحد پارازایلین شرکت پتروشیمی بندر امام که طی ماه‌های گذشته به واسطه مازاد عرضه پارازایلین تولید خود را متوقف کرده بود، دوباره با ظرفیت تولید ۱۸۰ هزار تن در سال برای تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمی شهیدتندگویان به مدار تولید بازمی‌گردد. در صورت نیاز، پتروشیمی نوری کمبود پارازایلین در بازار داخلی را تامین می‌کند. با تامین پارازایلین خوراک پتروشیمی تندگویان، شرایط بازار پلی اتان ترفتالات نیز در میان مدت، کمبودی از جانب عرضه را مشاهده نخواهد کرد.

در همین حال دیروز بحث‌هایی در مورد خسارت وارده به بوعلی نیز در بازار مطرح بود. در این مورد مدیر بیمه‌های آتش‌سوزی بیمه ایران گفت:کارشناسان این مجموعه خسارت وارده به پتروشیمی بوعلی سینای ماهشهر را حدود ۶۰ میلیون یورو تخمین زده‌اند که دراسرع وقت پس از تکمیل بررسی‌ها، این خسارت پرداخت می‌شود.

به گزارش روابط عمومی بیمه ایران، محمد رضایی با اشاره به اینکه کارشناسان این شرکت به دستور مدیرعامل بیمه ایران از ساعات اولیه بروز حادثه آتش‌سوزی درمحل حاضر شدند تا بتوانند هرچه سریع‌تر میزان خسارت وارده را برآورد کنند، افزود: از آنجا که این مجموعه دارای بیمه‌نامه تمام خطر نزد کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های بیمه به راهبری بیمه ایران است به‌زودی غرامت تعیین شده در وجه بیمه‌گذار کارسازی خواهد شد.

مدیر بیمه‌های آتش سوزی بیمه ایران در پاسخ به این سوال‌ که چند شرکت دراین کنسرسیوم عضو هستند، اظهار کرد: ۱۱شرکت بیمه‌ای دراین کنسرسیوم عضو هستند و این درحالی است که تا سال ۲۰۱۰ این واحد تحت پوشش بیمه‌ای شرکت «اسکور» فرانسه بوده است و قبول اتکایی این واحد به راهبری بیمه ایران، به توانمندی این مجموعه باز می‌گردد.۶۰درصد کنسرسیوم بیمه گران متعلق به بیمه ایران است و ۱۱شرکت که شامل شرکت‌های بیمه ایران، البرز، دانا، آسیا، میهن، کارآفرین، سامان، دی، پارسیان، ملت و ایران معین عضو کنسرسیوم هستند و اتکایی این قرارداد را بیمه مرکزی به عهده دارد.

در بازار دیروز در گروه پتروشیمی و پالایش افت بهای نفت در هفته گذشته تاثیر منفی بر بازار داشت. بهای هر بشکه نفت برنت در بازار جهانی همچنان کمتر از ۴۷دلار در هر بشکه است. در گروه فلزی دیروز اکثر نمادها با کاهش قیمت ناشی از جو ضعیف بازار مواجه شدند. در این گروه، مدیرعامل فولاد مبارکه درخصوص گزارش اخیر خبرگزاری رویترز در مورد شائبه دامپینگ ۵ کشور روسیه، برزیل، صربستان، اوکراین و ایران در بازار فولاد اروپا توضیحاتی داد. سبحانی گفت: شاکیان چنین ادعایی که در گزارش اخیر خبرگزاری رویترز آمده؛ تولیدکنندگان یک کشور هستند نه خود کشورها.

سبحانی درباره پروسه وضع تعرفه علیه دامپ‌کنندگان گفت: پس از طرح ادعای دامپینگ مرحله تحقیقات شروع می شود و پس از چند ماه و با اتمام تحقیقات، اگر ثابت شد کشوری دامپینگ کرده تعرفه‌ای برای کالای وارداتی از آن کشور وضع می‌کنند.

سبحانی در پایان گفت: البته در مورد واردات فولاد به اتحادیه اروپا با وجود چین و روسیه کشورهای دیگر تهدید نمی‌شوند مگر اینکه افرادی در داخل از این وضع ناراحت باشند و بخواهند در زمین دشمن بازی کنند. در گروه معدنی موسسه گلدمن ساکس انتظار دارد مصرف فولاد چین از سال آینده کاهش یابد و تا ۲۰ درصد افت کند. به گزارش «ایفنا» در این بین واردات سنگ‌آهن نیز پایین خواهد آمد و قیمت سنگ‌آهن به ۳۵ دلار هر تن سی اف آر خواهد رسید.

به نظر کارشناسان این موسسه افزایش واردات سنگ‌آهن به چین در سال جاری بیشتر به‌دلیل تعطیلی معادن چینی و افزایش صادرات فولاد بوده است و این عوامل ماندگار نخواهند بود. با افت مصرف فولاد واردات سنگ‌آهن نیز کاهش خواهد یافت.در مجموع بازار دیروز بازار ضعیفی بود که در آن شاخص کل با افت ۴۵/ ۰ درصدی معادل ۳۳۲واحد به رقم ۷۳هزار و ۷۱۶ واحد رسید. ارزش معاملات نیز در بورس به ۱۶۰میلیارد تومان و در فرابورس به حدود ۹۴میلیارد تومان بالغ شد.

 

۰۷:۲۸:۱۹گروه بورس- سلیمان کرمی: شاخص کل بورس تهران روز گذشته با افت ۳۳۲ واحدی (معادل ۵/ ۰ درصد) مواجه شد. شاخص کل هم وزن با اثرگذاری یکسان نمادها نیز افت ۲/ ۰ درصدی را در معاملات دیروز تجربه کرد. بر این اساس، افت بیشتر شاخص کل را می‌توان ناشی از فشار نمادهای بزرگ بر این نماگر دانست. نمادهایی مانند «فارس»، «خودرو»، «فولاد» و «شبندر» از جمله نمادهایی بودند که بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشتند. چهار نماد مزبور بیش از نیمی از افت روزانه شاخص را در اختیار داشتند.

پیش از این انتظار افت شاخص در نخستین روز هفته پس از پایان تعطیلات هفته گذشته وجود داشت. در این میان، همزمانی ریزش قیمت جهانی کالاها به خصوص نفت در بازارهای جهانی و همچنین انتشار صورت‌های مالی برخی شرکت‌ها در کنار آتش سوزی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا از زیرمجموعه‌های هلدینگ بزرگ خلیج فارس عواملی بودند که احتمال افت دیروز شاخص را در روزهای پیش تقویت کرده بودند. در حالی که انتظار افت قیمت سهام وجود داشت اما می‌توان گفت افت از آنچه انتظار می‌رفت و با توجه به شایعات بازار کمتر بود. در شرایط کنونی به نظر می‌رسد ادامه ریزش قیمت سهام با توجه به نزدیک شدن قیمت‌ها به کف‌های خود در پایان خرداد بار دیگر جذابیت قیمتی را به دنبال داشته باشد. این موضوع مانعی در برابر ریزش قیمت سهام و به دنبال آن شاخص کل محسوب می‌شود. با وجود انتظار برای افزایش جذابیت با ادامه افت قیمت (مانعی در برابر افت سهام)، از سوی دیگر احتمال رشدهای پرشتاب نیز با توجه به زمانبر بودن انعکاس عوامل بنیادی در صورت‌های مالی دور از انتظار است.

 

تعدیل نگرانی‌ها با شفاف‌سازی «فارس»

نماد هلدینگ خلیج فارس با سرمایه ۵هزار میلیارد تومانی در لحظات ابتدایی معاملات دیروز با توجه به آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی سینا از سوی ناظر بازار متوقف شد. فارس مالکیت ۶۵ درصد از سهام پتروشیمی بوعلی سینا را در اختیار دارد. بر اساس آنچه در نخستین پیش‌بینی فارس آورده شده، این شرکت در سال گذشته ۲۰۷۳ ریال سود محقق کرده که از آن مقدار تنها ۳۴۰ ریال را میان سهامداران خود تقسیم کرده است. سهم هلدینگ فارس نیز حدود ۱۲ میلیارد تومان بوده است. پتروشیمی بوعلی‌سینا همچنین در سال جدید سود ۴۷۱ ریالی را پیش‌بینی کرده بود. برآورد میزان سود تقسیمی توسط سهام دار عمده در پیش‌بینی سال مالی منتهی به خرداد ۹۶ معادل ۴۳۴ ریال است. در این میان، سهم فارس معادل ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. بر این اساس، مقدار سودی که هلدینگ از مجتمع کسب می‌کند، کمتر از یک درصد از سود خالص است (۳/ ۰ درصد). بر این اساس، گرچه این حادثه موجی از شایعات را در بازار ایجاد کرده بود اما اثر مستقیم این موضوع بر سودآوری «فارس» بسیار اندک است.

در این میان، شایعات درخصوص گستردگی آتش در این مجتمع نگرانی زیادی از توقف کار سایر مجتمع‌های همجوار ایجاد کرده بود. در این خصوص، توقف کار واحد پارازایلین احتمال تداخل کار در پتروشیمی ‌های پایین دستی استفاده‌کننده این ماده را ایجاد کرده بود. برای مثال در سال ۹۴ پتروشیمی تندگویان حدود ۲۴۸ هزار تن از ماده اولیه تولید (پارازایلین) را از پتروشیمی بوعلی سینا تامین کرده است. شایعاتی از گسترش سطح آتش در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شد که بازار سهام کشورمان نیز از شایعات مصون نبود. در نتیجه، فعالان بازار سهام نیز به شدت پیگیر اخبار این موضوع بودند. با تلاشی که درخصوص مهار آتش صورت گرفت، سرانجام شعله‌های آتش در بامداد روز شنبه فرونشست. با این اتفاق شایعات پایان گرفت و در بازگشایی بازار سهام نیز با شفاف‌سازی هلدینگ فارس درخصوص اثر این موضوع بر سودآوری این شرکت تا حدود زیادی از نگرانی‌ها کاسته شد. در این شفاف‌سازی اثر کلی این اتفاق بر سود ناخالص سالانه شرکت کمتر از ۳ درصد عنوان شده است. علاوه بر این درخصوص جبران خسارت وارد شده به بوعلی از طریق کنسرسیوم بیمه‌ای با مدیریت بیمه ایران اشاره شد. در این میان، در این شفاف‌سازی بازگشت پتروشیمی بوعلی سینا تا یک ماه آینده به مدار تولید به جز واحد پارازایلین ذکر شده است. علاوه بر این پیش‌بینی شده که کمبود خوراک برای سایر مجتمع‌ها از طریق پتروشیمی بندر امام جبران شود. اثر این اتفاق در قیمت «فارس» نیز منعکس شد. به این ترتیب، قیمت این سهم با فشار فروش سهامداران به خصوص حقیقی‌ها افت بیش از یک درصدی را تجربه کرد. در حالی که همچنان احتمال تداوم فشار فروش وجود دارد، با ادامه حمایت حقوقی‌ها (اختصاص بیش از ۹۹ درصد از حجم خرید سهام به این گروه)، احتمال ریزش شدید این نماد نیز کاهش یافته است. علاوه بر این، با توجه به اثرپذیری شدید شاخص کل از «فارس» به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ شرکت بورسی احتمال تشدید حمایت‌ها نیز از این سهم وجود دارد.

 

روز منفی گروه با صورت مالی ضعیف «خودرو»

صورت‌های مالی تلفیقی این نماد زیان ۹۳۵ ریالی را به ازای هر سهم نشان می‌دهد. در حالی که صورت‌های مالی شرکت اصلی حاکی از سود ۵۵ ریالی به ازای هر سهم است. در شرایط کنونی با توجه به زیان سنگین تلفیق، شرکت قادر به پرداخت سود نقدی به سهامداران خود نخواهد بود. گروه ایران خودرو در بخش عملیات زیان محقق کرده است، علاوه بر این، هزینه‌های مالی سنگین عمق زیان را به شدت افزایش داده است.

بر این اساس، مطابق با انتظارات فضای منفی ناشی از این موضوع در نماد «خودرو» و سایر شرکت‌های گروه خودرو ایجاد شد. به این ترتیب نمادهای خودرویی با افت‌های دسته جمعی مواجه شدند (به جز سه نماد بقیه نمادها با قیمت پایانی در مدار منفی روز گذشته را به پایان رساندند). در این میان، حرکت پرشتاب گروه خودرویی چه در مسیر صعودی یا نزولی اتفاق حالت معمول بازار سهام در ماه‌های اخیر بوده است. در هفته‌های اخیر به این موضوع اشاره شد که انتظار صورت‌های مالی خوبی از شرکت‌های خودرویی وجود ندارد. حتی در روند سه ماهه نیز انتظار تغییر محسوسی در سودآوری این شرکت‌ها وجود ندارد. رشد عجیب گروه خودرویی در سه ماه پایانی سال گذشته نیز به نظر می‌رسد بخش زیادی از خوش‌بینی‌های این گروه را پیش‌خور کرد. گرچه در ماه‌های اخیر نمادهای این گروه با اصلاح شدید مواجه شده‌اند، اما برای رشد پایدار این گروه باید در انتظار تغییری در عوامل بنیادی یا بار دیگر فضای هیجانی برای رشدهای مقطعی بود. در این میان، گرچه نماد «خودرو» نیز با صف فروش معاملات دیروز را به پایان رساند، اما حمایت شدیدی در کف قیمتی روزانه (منفی ۵ درصد) از این نماد مانع از تشکیل صف‌های فروش طولانی شد، این موضوع می‌تواند احتمال ریزش‌های متوالی را کاهش ‌دهد. افت قیمت‌های جهانی نیز عامل مورد انتظار دیگری برای افت دیروز قیمت سهام بود.

در هفته گذشته بازار جهانی نفت افت بیش از ۷درصدی را تجربه کرد. انتظار اثر منفی این موضوع بر بازار سهام و صنایع وابسته نیز وجود داشت. گرچه حضور خریداران در سمت خرید نمادهای فرآورده نفتی کمرنگ بود، اما فشار فروش زیادی نیز از این جناح وجود نداشت. در نتیجه، قیمت‌های پایانی افت‌های اندکی را به ثبت رساندند. شاخص فرآورده‌های نفتی نیز با افت ۷/ ۰ درصدی در معاملات دیروز مواجه شد.

 

کف‌های حمایتی در برابر سهام

همان طور که اشاره شد انتظار ریزش قیمت سهام با اثر عوامل منفی آورده شده در بالا وجود داشت. به نظر می‌رسد افت بیشتر قیمت سهام می‌تواند جذابیت خرید البته با نگاه بلندمدت را برای فعالان بازار ایجاد کند. کمتر بودن فشار فروش از انتظارات موجود در معاملات دیروز تا حدی به این موضوع اشاره دارد. پس از کاهش نرخ سود بانکی در بخش سپرده و به دنبال آن تسهیلات در هفته‌های گذشته نگاه‌ها به سمت سایر بازارها جذب شده است. در این خصوص، از طرفی می‌توان با کاهش نرخ سود سپرده انتظار خروج نقدینگی از بانک‌ها و حرکت این نقدینگی به سمت سایر بازارها مانند سهام (به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بازارهای جذاب) را داشت. در این میان، نسبت قیمت به درآمد بازار (P/ E) حدود ۷ است. کاهش نرخ سود سپرده این نسبت را در بازار رقیب (بازار پول) نیز افزایش داده و بازار سهام را برای سرمایه‌گذاری جذاب ساخته است. کارشناسان در هفته‌های گذشته به کف قدرتمند تکنیکال شاخص کل نیز در سطح ۷۲ هزار واحد اشاره کرده بودند. در شرایط کنونی اگر بار دیگر با افت قیمت سهام شاخص به کانال ۷۲ هزار واحدی وارد شود می‌توان در انتظار واکنش سریع و رشد شاخص مطابق آنچه در ابتدای تیر رخ داد، بود. در شرایط خوش‌بینی که به سایر صنایع وجود دارد به نظر می‌رسد شاخص نتواند کف حمایتی قبلی را بشکند. با این حال، رشد قیمت سهام نیز مطابق با آنچه در هفته‌های گذشته از سوی کارشناسان اشاره شده بود، نیازمند یک عامل بنیادی و تغییر واقعی این بار در صورت‌های مالی شرکت‌ها است. در این شرایط، خبرهای امیدوارکننده از مجامع در کنار پیدایش عوامل بنیادی جدید می‌تواند به رشد قیمت سهام در شرایط کنونی کمک کند.

 

نگاهی به افق بهای سنگ‌آهن

طی روزهای اخیر بهای سنگ‌آهن حول ۵۵ دلار در هر تن نوسان کرده و نهادهای تحلیلگر تلاش کرده‌اند متوسط قیمت این محصول را در ماه‌های آینده پیش‌بینی کنند. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، برخی تحلیلگران درباره افق بازار این ماده خام چندان خوش‌بین نیستند. در این میان وزارت صنعت، نوآوری و علوم استرالیا در گزارش جدید فصلی خود متوسط قیمت‌ها را در سال جاری میلادی کاهش داده است.

در این گزارش آمده است، امسال تاکنون قیمت سنگ‌آهن ۳۰‌درصد افزایش یافته اما در سال جاری میلادی متوسط قیمت هر تن سنگ‌آهن با عیار ۶۲ درصد، ۲/ ۴۴ دلار خواهد بود. پیش‌تر این رقم ۴۵ دلار ذکر شده بود. در سه ماه اول امسال متوسط قیمت‌ها ۴۸ دلار بود اما این رقم نسبت به سه ماه اول سال پیش ۱۳ درصد پایین‌تر است. شرایط بنیادی بازار سنگ‌آهن تغییر بزرگی نداشته به این معنا که عرضه در حال افزایش است و رشد تقاضا کند خواهد بود.

استرالیا بزرگ‌ترین صادرکننده سنگ‌آهن در جهان است و دولت این کشور اعلام کرده در نیمه دوم سال جاری میلادی متوسط قیمت سنگ‌آهن کاهش می‌یابد. عامل این کاهش رشد عرضه است. برای سال آینده میلادی متوسط قیمت‌ها ۴۴ دلار پیش‌بینی شده است. پیش‌تر این رقم ۵۵ دلار ذکر شده بود. برخی تحلیلگران نیز پیش‌بینی کرده‌اند قیمت سنگ‌آهن کاهش می‌یابد. میزان ذخیره سنگ‌آهن در بنادر و انبارهای کارخانه‌های فولاد‌سازی چین افزایش یافته و تولید این ماده خام در چین رو به افزایش است. در واقع مجموعه عواملی که بر قیمت سنگ‌آهن تاثیر می‌گذارند اجازه رونق به بازار را نمی‌دهند. اکثر نهادهای تحلیلگر معتقدند طی ماه‌های آینده قیمت‌ها به سمت ۴۰ دلار تا ۴۵ دلار در هر تن حرکت خواهد کرد. فشارها بر قیمت سنگ‌آهن ادامه دارد، زیرا تولیدکنندگان بزرگ این ماده خام یعنی شرکت‌های ریوتینتو، بی‌اچ‌پی بیلیتون، ویل اس‌ای و فورتسکیو در حال بالا بردن ظرفیت تولید خود هستند و شرایط اقتصاد چین نگران‌کننده است. شرکت‌های یاد شده برای حفظ سهم خود در بازار به تولید میزان بالاتر از تقاضا ادامه می‌دهند و از آنجا که هزینه تولید آنها کم است، می‌توانند به تولید در قیمت‌های پایین ادامه دهند.

طی ماه‌های آینده اگر نشانه‌هایی از رونق در اقتصاد چین نمایان شود قیمت سنگ‌آهن چند درصد رشد خواهد کرد. بعید نیست تدابیر جدید از سوی بانک مرکزی و دولت چین برای کمک به رونق اقتصاد این کشور اتخاذ شود. دولت چین برای سال جاری میلادی نرخ هدف برای رشد اقتصاد را ۵/ ۶ درصد تا ۷ درصد تعیین کرده است اما اگر تحول مثبتی رخ ندهد نرخ رشد اقتصاد به رقم مورد نظر دولت چین نخواهد رسید. تحلیلگران سیتی گروپ دیدگاه خوش‌بینانه‌تری نسبت به افق بازار سنگ‌آهن دارند. آنها معتقدند تقاضا برای این ماده خام در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت. از نظر آنها امسال و سال آینده میلادی متوسط قیمت سنگ‌آهن ۴۸ دلار و ۴۲ دلار خواهد بود. در سال ۲۰۱۸ این رقم به ۳۸ دلار کاهش خواهد یافت.

۰۷:۲۷:۴۷

 

۰۷:۲۷:۱۴گروه خودرو: کارنامه بهاری خودروسازان داخلی در حالی اعلام شد که طبق آن، شرکت‌های بخش خصوصی با کاهش تیراژ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو شدند. براساس آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان بخش خصوصی کشور در مجموع ۱۹ هزار و ۳۴۱ دستگاه انواع محصولات سواری را به تولید رسانده‌اند که در مقایسه با سه ماه نخست سال گذشته، ۳/ ۲۴ درصد کاهش تولید را تجربه کرده‌اند.

با توجه به آمار منتشر شده، خودروسازان خصوصی در بهار امسال، حدود یک دوازدهم از کل حجم تولید خودروهای سواری کشور را به خود اختصاص داده‌اند. اما آن طور که وزارت صنعت، معدن و تجارت در آمار خود اعلام کرده، بیشترین تیراژ در میان خودروسازان خصوصی به «مدیران خودرو» اختصاص یافته است. این شرکت که تولیدکننده محصولات چری چین به‌شمار می‌رود، ۱۱ هزار و ۶۹۹ دستگاه محصول را در بهار امسال به تولید رسانده تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۲/ ۲۴ درصد افزایش تیراژ را به خود ببیند. از سوی دیگر، کرمان موتور که در حال حاضر محصولات سواری جک و لیفان را تولید می‌کند، تیراژی ۶ هزار و ۶۶۷ دستگاهی را از خود به جا گذاشته و این آمار سبب شده کرمانی‌ها در مقایسه با سه ماه نخست سال گذشته ۷/ ۴۹ درصد کاهش تولید را تجربه کنند. در بین دیگر خودروسازان بخش خصوصی اما «گروه بهمن» که چندی پیش سهام آن واگذار شد، ۹۷۵ دستگاه در بهار امسال تولید داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهشی ۳/ ۲۱ درصدی را نشان می‌دهد. در آمار اعلامی همچنین نام دو شرکت راین خودرو و دیار خودرو نیز به چشم می‌آید که هر دو آنها بهار امسال را بدون حتی یک دستگاه تولید، پشت سر گذاشته‌اند. هم راین خودرو و هم دیار خودرو، هر دو تولیدکننده محصولات چینی هستند.

 

۰۷:۲۶:۳۶گروه صنعت و معدن: رکود به وجود آمده در بازار سیمان موجب شد این بار معاون اول رئیس‌جمهور از پیش‌بینی طرح‌های حمایتی برای این صنعت استراتژیک خبر دهد. تشکیل کارگروهی برای رفع چالش‌های این صنعت، افزایش تقاضا در بازار داخلی سیمان و اعطای خط اعتباری به کشورهای هدف برای رفع مشکلات صادراتی صنعت سیمان از جمله مواردی است که اسحاق جهانگیری درجلسه انجمن صنفی صنعت سیمان در حضور فعالان این صنعت عنوان کرد.

 

مشکلات به وجود آمده در این صنعت استراتژیک در حالی است که صنعت سیمان جزو هفت صنعت استراتژیک است که وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته برنامه راهبردی را با توجه به چشم‌انداز ۱۴۰۴ برای آنها تدوین کرد. این صنایع عبارتند از سیمان، خودرو، فولاد، نساجی و پوشاک، تایر و تیوب، لوازم خانگی و کاشی و سرامیک که با توجه به اینکه بیشترین نقش را در شاخص‌های منتخب از جمله سهم ارزش افزوده، اشتغال‌زایی، صادرات، سهم از بازار، مزیت نسبی و زنجیره تامین (به‌عنوان مواد اولیه یا کالاهای نهایی) و سطح دانش و فناوری دارند و در روند توسعه صنعتی به آنها تکیه می‌شود به‌عنوان صنایع استراتژیک در نظر گرفته شده‌اند. در برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ظرفیت فعلی تولید سیمان۸۰ میلیون تن اعلام شده است که برای افق ۱۴۰۴ این ظرفیت حدود ۱۲۰ میلیون تن هدف‌گذاری شده است. از سوی دیگر براساس چشم‌انداز صنعت سیمان در افق ۱۴۰۴ در سند راهبردی توسعه صنعتی کشور جایگاه سوم جهان با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ میلیون تن برای این صنعت پیش بینی شده است. با توجه به اینکه سیمان قابلیت ارزآوری بالایی دارد بنابراین در صورت اجرای اقداماتی درخصوص ایجاد زیرساخت‌ها و پس از رفع تحریم‌ها و برداشته شدن موانع بین‌المللی، این صنعت قابلیت بسیار بالایی در تاثیرگذاری بر صادرات غیرنفتی دارد. همچنین ذکر این نکته که صنعت سیمان ایران در سال۹۳ در جایگاه چهارم در رتبه‌بندی از نظر ظرفیت تولید جهانی و جایگاه اول در منطقه از نظر رتبه در ظرفیت تولید قرار داشته، حائز اهمیت است. معاون اول رئیس‌جمهور درجلسه انجمن صنفی صنعت سیمان گفت: باید از واحدهای تولیدکننده صنعت سیمان حمایت شود و برای رسیدگی به مشکلات صنعت سیمان کارگروهی تشکیل شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری صنعت سیمان را یکی از صنایع مهم کشور برشمرد و برلزوم جلوگیری از آسیب رسیدن به این صنعت اظهار کرد.وی تاکید کرد: یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید داخلی است و لازم است با استفاده از راهکارهای مختلف از واحدهای تولیدکننده صنعت سیمان نیز حمایت کنیم.معاون اول رئیس‌جمهور افزود: واحدهای تولیدکننده سیمان در مقطع فعلی با مشکل کمبود تقاضا مواجه هستند و در معرض آسیب قرار گرفته‌اند که لازم است با اتخاذ تدابیر مناسب، از آسیب رسیدن به این واحدها جلوگیری کنیم. وی افزایش تقاضا در بازار داخلی سیمان را از جمله راهکارهای حمایت از این صنعت برشمرد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست کارگروهی با حضور نمایندگان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، بانک مرکزی، وزارت راه و شهرسازی و انجمن صنفی صنعت سیمان تشکیل دهند و راهکارهای حمایت از صنعت سیمان را مورد بررسی قرار دهند. معاون اول رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم توسعه صادرات سیمان در جهت حمایت از واحدهای تولیدکننده تاکید کرد و افزود: باید با استفاده از راهکارهای مختلف از جمله اعطای خط اعتباری به کشورهای هدف و نیز رفع موانع پیش روی صادرات سیمان، به افزایش تقاضای بازارهای خارجی کمک کنیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت میزان صادرات سیمان ارائه کرد و به تشریح موانع و مشکلات پیش روی صادرات سیمان پرداخت.وزیر راه و شهرسازی نیز در این نشست پیشنهادهای مختلفی را برای افزایش تقاضای بازار داخلی سیمان مطرح کرد و گفت: باید تلاش کنیم به جای استفاده از سازه‌های فولادی، از سیمان و بتن در ساخت و سازها و اجرای طرح‌های عمرانی و نیز روسازی جاده‌ها استفاده کنیم تا میزان تقاضا در بازار سیمان افزایش پیدا کند.در پایان این نشست مقرر شد وزیر صنعت، معدن و تجارت کارگروهی با عضویت نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، بانک مرکزی و انجمن صنفی صنعت سیمان برگزار و مسائل و مشکلات پیش روی این صنعت را بررسی و راهکارهای پیشنهادی برای حل این مشکلات را ارائه کنند.

 

۰۷:۲۴:۴۹ جمعه عجیب طلای جهانی

گروه بازار پول: روز جمعه، با وجود انتشار آمار خوب از بازار کار آمریکا، ارزش فلز زرد رشد کرد. این روند دور از ذهن از آنجا رقم خورد که با وجود اعلام داده‌های بسیار خوب ماه ژوئن، داده‌های ۶ ماهه بازار کار هنوز دربردارنده نکات بدی درباره بزرگ‌ترین اقتصاد جهان است. همزمان خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن که پس از «برگزیت» تشدید شده بود نیز ادامه دارد. اونس طلا که هفته گذشته را با قیمت ۱۳۴۲ دلار آغاز کرده بود تا پایان فعالیت بازارها در روز پنج‌شنبه به قیمت ۱۳۶۰ دلار رسید و روز جمعه با آنکه کف و سقف ۱۳۳۴ و ۱۳۷۰ دلار را تجربه کرد، در نهایت روی بهای ۱۳۶۵ دلار ایستاد. البته اونس در میانه هفته قیمت ۱۳۷۵ دلار را هم تجربه کرده بود. این روند، رشد ۷/ ۱ درصدی اونس را در نخستین هفته کاری نیمه دوم سال ۲۰۱۶ رقم زد. اونس طلا از ابتدای سال جاری میلادی تا پایان فعالیت بازار نیویورک در روز جمعه به جهشی بیش از ۲۸ درصد دست یافته است.

اونس روز جمعه را با قیمت ۱۳۵۹ دلار آغاز کرد و بعد با همه نوسان‌ها تا ساعت ۵ عصر به قیمت ۱۳۵۷ دلار رسید. در این ساعت بود که گزارش اشتغال‌زایی ماه ژوئن آمریکا توسط وزارت کار این کشور منتشر شد. این گزارش از آنجا که هم داده‌هایی بهتر از انتظار و هم داده‌هایی بدتر از انتظار داشت باعث نوسان شدید بهای فلز زرد شد. بر اساس تازه‌ترین گزارش اشتغال‌زایی دولت آمریکا، بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ماه گذشته میلادی ۲۸۷ هزار شغل ایجاد کرده است. رقم مورد انتظار ۱۷۵ هزار مورد بود. اما نرخ بیکاری از ۷/ ۴ به ۹/ ۴ درصد افزایش یافت. علاوه‌بر افزایش نرخ بیکاری باید توجه داشت که میانگین اشتغال‌زایی سه ماه گذشته ۱۴۷ هزار مورد شغل در هر ماه بوده است. به این ترتیب وضعیت بازار کار به همراه نگرانی‌هایی که درباره اقتصاد جهان وجود دارد باعث می‌شود که احتمال افزایش نرخ‌های بهره آمریکا در آینده نزدیک کم شود. چنین تعویقی به ضرر دلار و به نفع طلا خواهد بود.

روز جمعه، تنها روز رشد طلا در هفته گذشته نبود. بازارهای آمریکا دوشنبه ۴ ژوئیه به مناسبت «روز استقلال» تعطیل بودند؛ اما اونس در اولین روز کاری هفته در بازارهای فعال با ۲ دلار رشد به قیمت ۱۳۴۴ دلار رسید. ادامه مزیت‌های فنی و بنیادی دلیل رشد طلا در این روز بود، اما سه‌شنبه قیمت بسیار بالاتری برای اونس ثبت شد. اونس در این روز تا قیمت ۱۳۵۶ دلار رشد کرد. روز سه‌شنبه همزمان با اوج گرفتن طلا تا قله ۲۷ ماهه، نقره هم به اوج ۲ ساله رسید. دلیل ثبت هر دو روند، ادامه خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن و ریسک‌گریزی در بازارهای سهام بود. روز سه‌شنبه شاخص دلار تقویت شد؛‌ اما تنها رشد طلا را محدود کرد. روند رشد در روز چهارشنبه هم ادامه یافت.

اونس در سومین روز کاری هفته روی اوج ۲۷ ماهه تازه‌ای ماند. قیمت نهایی در این روز ۱۳۶۳ دلار بود. چهارشنبه در حالی که ادامه خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن طلا را تقویت می‌کرد، گزارش صورت‌جلسه پیشین فدرال‌رزرو چندان بازار را تحت‌تاثیر قرار نداد. علاوه‌بر تشدید تقاضا در بازار فلزهای گرانبها، ریسک‌گریزی در بورس‌های جهانی نیز روند طلا را متاثر کرد. پوند چهارشنبه هم به افت خود ادامه داد. ادامه نگرانی‌‌های مربوط به برگزیت باعث شد بازدهی اوراق قرضه بریتانیا به کف تاریخی جدیدی برسد. همزمان بازدهی اوراق قرضه دولتی آلمان هم که شاخص اروپا هستند به منفی ۶۹/ ۰ درصد رسید که آن هم کف تاریخی جدیدی بود. بازدهی اوراق قرضه ژاپن هم برای اولین بار در تاریخ به محدوده منفی رفتند. این روند در روزهای پنج‌شنبه و جمعه هم ادامه داشت. اما روند رشد، روز پنج‌شنبه اندکی تعدیل شد. اونس در چهارمین روز هفته تا قیمت ۱۳۶۰ دلار پایین آمد، گرچه قوی ماند. بازار در این روز با عقب‌نشینی اصلاحی و سودگیری معامله‌گران مواجه شد. بازارهای سهام جهان هم در این روز در وضعیت باثباتی بودند. این اولین روز آرامش آنها پس از نوسانات شدید ابتدای هفته بود.

 

۰۷:۲۴:۲۲دنیای اقتصاد: بازار مسکن همزمان با تحریک موفقیت‌آمیز سرمایه‌گذاران ساختمانی برای رونق‌بخشی به ساخت‌و‌ساز، از ناحیه «فرمول جدید مالیات ساخت و فروش ملک» با خطر تمدید رکود روبه‌رو شده است. سازنده‌ها که اخیرا تحت‌تاثیر تسهیلات سه‌رقمی، به اجرای پروژه‌های جدید رو آورده‌اند، مطابق قانون اصلاح مالیات‌های مستقیم، باید برای فروش واحدهای نوساز خود – اولین فروش آپارتمان ساخته‌شده – رقمی معادل ۲۵ درصد درآمد حاصل از ساخت و فروش را مالیات بپردازند. نرخ و پایه این نوع مالیات، تا پیش از این، براساس ۱۰ درصد قیمت منطقه‌ای ملک که حدود یک درصد قیمت روز آپارتمان است، محاسبه می‌شد؛ اما با اجرای قانون مصوب سال ۹۴، مبنای این مالیات در سال‌جاری، به یک چهارم سود سازنده‌ تغییر کرده که مبلغ آن نسبت به قبل، با توجه به سطح فعلی هزینه‌های ساخت و قیمت مسکن، دست کم در تهران ۵۰ تا ۸۰ برابر افزایش یافته است. بررسی‌ها درباره پنج تهدید این مالیات ضدرونق نشان می‌دهد، علاوه‌بر رشد نجومی مبلغ مالیات، «معافیت بسازوبفروش‌ها از پرداخت مالیات درصورت فروش واحدها از سال چهارم ساخت» و همچنین «محرومیت شرکت‌های ساختمانی از این امتیاز»، جزو اشکالات نهفته در فرآیند واقعی‌سازی مالیات بر ساخت و فروش ملک است. وزارت راه و شهرسازی رفع نقص از مالیات جدید را پیگیری می‌کند.

 

گروه مسکن، فرید قدیری: مالیات بر فعالیت‌های ساختمانی، با اجرای قانون «اصلاح مالیات‌های مستقیم»، درست در آستانه بازگشت سرمایه‌گذاران به بازار ساخت و ساز، ۵۰ تا ۸۰ برابر افزایش پیدا کرد.در قانون جدید مالیات‌های مستقیم که سال گذشته ابلاغ و اعمال مفاد آن از ابتدای سال جاری آغاز شد، متن ماده مرتبط با «مالیات بر ساخت و فروش مسکن» نسبت به محتوای قانون قبلی، کاملا دگرگون شده؛ به‌طوری که پایه این نوع مالیات، از «قیمت منطقه‌ای» به «درآمد سازنده» تغییر پیدا کرده است. سازنده‌های مسکن طبق ماده ۷۷ قانون جدید مالیاتی، باید در ازای فروش واحدهای مسکونی نوساز خود –اولین معامله آپارتمان تازه‌ساز- رقمی معادل ۲۵ درصد درآمد حاصل از ساخت و فروش را مالیات پرداخت کنند؛ به این معنا که عملا «یک چهارم سود سازنده‌ها» از این پس، بابت مالیات اخذ می‌شود.از سال ۸۱ تاکنون، مالیات بر ساخت و فروش مسکن –ماده ۷۷ قانون قدیم- با فرمول «۱۰ درصد قیمت منطقه‌ای ملک» محاسبه و دریافت می‌شد که مبلغ آن، فوق‌العاده ناچیز بود و برای سازنده‌ها جزو ریزهزینه‌های ساخت و ساز محسوب می‌شد.

قیمت منطقه‌ای حداکثر به اندازه یک درصد قیمت روز واحد مسکونی است که با توجه به فرمول قدیمی مالیات بر ساخت و فروش مسکن، تا پیش از سال ۹۵، از هر سازنده در ازای فروش آپارتمان نوساز، معادل یک هزارم قیمت فروش، مالیات دریافت می‌شد. اما در حال حاضر، مبلغ مالیات ۲۵ درصدی بر سود سازنده‌های مسکن – با توجه به عایدی متوسط ۳۰ تا ۳۳ درصدی ساخت و ساز در تهران- معادل یک دوازدهم قیمت فروش هر واحد نوساز برآورد می‌شود که در مقایسه با مبلغ مالیات قبلی، رقم آن ۸۰ برابر شده است.سازنده‌های مسکن تا پیش از این، هنگام فروش یک واحد مسکونی ۵۰۰ میلیون تومانی، رقمی معادل ۵۰۰ هزار تومان بابت «مالیات ساخت و فروش»، پرداخت می‌کردند؛ اما این میزان مالیات با قانون جدید، به حدود ۴۱ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره اشکالات و نواقص ماده ۷۷ قانون اصلاحی مالیات‌های مستقیم نشان می‌دهد ساختار فعلی مالیات ساخت و فروش مسکن حاوی ۵ حفره فنی-اقتصادی است که در صورت عدم رسیدگی و ترمیم می‌تواند در نقش مالیات ضدرونق مسکن، باعث خروج دوباره سرمایه‌گذاران ساختمانی از بازار و حتی افزایش قیمت ملک شود.مهم‌ترین اشکال فرمول جدید مالیات ساخت و فروش مسکن، «واقعی‌سازی ناگهانی» نرخ مالیات به جای «به‌روزرسانی تدریجی» آن است. بود و نبود فرمول قدیم، به‌خاطر نرخ فوق‌العاده پایین آن، نه برای دولت –درآمد مالیاتی بودجه سالانه کشور- تاثیرگذاری لازم را داشت و نه برای سازنده‌های مسکن اما تغییر پایه این نوع مالیات که در ردیف مالیات بر درآمد املاک طبقه‌بندی می‌شود، می‌توانست با شیب ملایم و سال به سال، اتفاق بیفتد تا هم پذیرش پرداخت آن توسط سازنده‌ها سهل‌تر باشد و هم هدف سیاست‌گذار از اخذ این مالیات، محقق شود. اشکال دوم که اهمیت آن کمتر از اشکال اول نیست، «مرزبندی غیرمنطقی» بین بسازوبفروش‌ها به‌عنوان اشخاص حقیقی سازنده و شرکت‌های ساختمانی و انبوه‌سازان به‌عنوان اشخاص حقوقی است. طبق نسخه جدید قانون مالیات‌های مستقیم، برای بسازوبفروش‌ها (سازنده‌های حقیقی یا همان شخصی‌سازها که صلاحیت حرفه‌ای ساخت و ساز ندارند)، نوعی معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده است؛ به این صورت که چنانچه این گروه از سازنده‌ها آپارتمان‌های نوساز خود را سه سال پس از اخذ پایان‌کار بفروشند، از پرداخت مالیات ۲۵درصدی ساخت و فروش مسکن، معاف خواهند بود. اما سازنده‌های حقیقی -که علی‌القاعده حمایت‌ها و مشوق‌ها باید از این گروه انجام بگیرد تا بازار ساخت از دست غیرحرفه‌ای‌ها خارج شود- از این معافیت برخوردار نیستند و در هر بازه زمانی (حتی طولانی مدت) که نسبت به اولین فروش واحد نوساز اقدام کنند، باید یک چهارم سود حاصل از فروش را مالیات بپردازند. اشکال سوم ناشی از اشکال دوم، مجوز نامرئی به «احتکار و خالی گذاشتن واحدهای مسکونی نوساز» از جانب بسازوبفروش‌ها است. معافیت سازنده‌های غیرحرفه‌ای در پرداخت مالیات ساخت و فروش از سال چهارم پایان‌کار ساختمان، باعث می‌شود این نوع سازنده‌ها به جای تعجیل در عرضه ساختمان‌های تازه‌ساز خود به بازار مصرف، آپارتمان‌ها را برای سه سال روانه بازار خانه‌های خالی کنند تا در میان‌مدت، هم از سود حاصل از افزایش تدریجی قیمت مسکن، نفع ببرند و هم از پرداخت مالیات ۲۵ درصدی خلاص شوند. چهارمین حفره فنی-اقتصادی پایه جدید مالیات ساخت و فروش مسکن، به همزمانی اخذ آن با دوره پایان رکود ساختمانی، برمی‌گردد.روند سقوط آزاد ساخت و ساز که از نیمه سال ۹۲ شروع شده بود، در اواخر سال گذشته تقریبا متوقف شد و در بهار امسال، پرداخت تسهیلات سه رقمی ساخت مسکن آن هم بدون نیاز به سپرده‌گذاری، باعث شد حجم صدور پروانه ساختمانی در برخی شهرها از جمله تهران، با رشد نسبی روبه‌رو شود. اما با تغییر ناگهانی و شدید «پایه و مبلغ مالیات ساخت و فروش مسکن»، این موضوع در نقش یک چاله جدید هزینه‌ای، ممکن است سبب خروج دوباره سرمایه‌گذاران از بازار ساخت‌و‌‌ساز شود. اشکال پنجم این مالیات نیز نحوه شمولیت واحدهای نوساز است. در متن آیین‌نامه اجرایی ماده ۷۷ قانون اصلاحی مالیات‌های مستقیم آمده است: مالکان ساختمان‌هایی که از ابتدای فروردین سال ۹۵ به بعد، اولین معامله فروش ملک خود را انجام می‌دهند، مشمول پرداخت مالیاتی معادل ۲۵ درصد درآمد حاصل از ساخت و فروش آن ساختمان خواهند شد. از آنجا که این نحوه دریافت مالیات، پروژه‌های ساختمانی سال‌های گذشته را مشمول می‌شود، باعث اختلال در برنامه‌ریزی‌های از قبل انجام شده توسط سازنده‌هایی که با استناد به قانون قبلی، سرمایه‌گذاری کرده‌اند، می‌شود.

به گزارش «دنیای اقتصاد» دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اخیرا با شناسایی نقاط ضعف و برخی نواقص ماده ۷۷ قانون جدید مالیات‌های مستقیم، رایزنی‌هایی را در مجلس و دولت و همچنین مکاتبه و مذاکره با مرجع مالیاتی کشور –سازمان امور مالیاتی- انجام داد و برای اصلاح مجدد آن، سه پیشنهاد به کمیسیون اقتصادی هیات دولت ارائه کرد. علی چگینی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در این‌باره به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: اولین پیشنهادی که وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان متولی بخش مسکن برای رفع نقص از شکل جدید مالیات ساخت و فروش، ارائه داده است، «تغییر در نوع آپارتمان‌های مشمول این مالیات» است. این پیشنهاد با ملاحظه وضعیت حساس بازار مسکن و محرک‌هایی که برای رونق ساخت‌و‌ساز فعال شده، در کمیته کارشناسی و کمیسیون اقتصادی هیات دولت مطرح شد که در قالب آن، ساختمان‌هایی که پروانه احداث آنها از ابتدای فروردین ۹۵ به بعد صادر شده، مشمول مالیات ۲۵ درصدی می‌شود. چگینی تصریح کرد: در صورت تصویب این پیشنهاد در دولت و تغییر آیین‌نامه اجرایی ماده ۷۷، اولین فروش واحدهای مسکونی نوساز در سال جاری، عملا مشمول همان مالیات قبلی که حداکثر یک پنجاهم مالیات جدید است، خواهد شد. با این پیشنهاد، موافقت اولیه صورت گرفته است.

چگینی دومین پیشنهاد وزارتخانه را «محاسبه هزینه فعالیت‌های مالی سازنده‌های مسکن همچون نرخ سود وام ساخت، بابت بخشی از مالیات ساخت و فروش مسکن» عنوان کرد. در صورت تصویب این پیشنهاد، به ازای هزینه‌ای که از بابت نرخ سود تسهیلات مسکن، توسط سازنده‌ها به بانک عامل پرداخت می‌شود، از مبلغ مالیات ۲۵ درصدی، کسر خواهد شد. پیشنهاد سوم، تغییر مبنای زمانی محاسبه قیمت زمین در ساختمان‌های نوساز است. در آیین‌نامه فعلی ماده ۷۷، هزینه مربوط به تهیه زمین، براساس قیمت زمین در زمان خرید آن، محاسبه می‌شود؛ اما پیشنهاد مطرح شده آن است که قیمت زمین در زمان فروش واحد نوساز، مبنا قرار بگیرد تا از این طریق، درآمد سازنده در مقایسه با هزینه‌های صورت‌گرفته، به شکل واقعی محاسبه شود -کاهش یابد- و در نتیجه میزان مالیات دریافتی کمتر شود. مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن در ادامه گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تصریح کرد: با دریافت مالیات از ساخت و فروش مسکن به شکل جدید، دو سناریو برای آینده بازار مسکن قابل پیش‌بینی می‌تواند باشد. یک سناریو آن است که سازنده‌ها و سرمایه‌گذاران ساختمانی با اطلاع از فرمول جدید مالیات، سود نهایی و واقعی ساخت و ساز را ناچیز تشخیص دهند و شرایط رکودی سال‌های ۹۳ و ۹۴ را در پیش بگیرند که در این صورت، بازار مسکن در سال‌های آینده به شدت با کمبود عرضه روبه‌رو خواهد شد. سناریوی دوم اما می‌تواند پرهزینه‌تر از اولی باشد. در قالب این سناریو، احتمال دارد سازنده‌ها با تقبل هزینه جدید مالیاتی، تصمیم بگیرند بخشی از مالیات ۲۵ درصدی را به قیمت فروش منتقل کنند که در این صورت، تقاضای مصرفی در حال ورود به بازار معاملات ملک، از این محل آسیب خواهد دید.

 

به گزارش خبرنگار مهر، اختلاف نرخ تورم و نرخ سود بانکی همواره طی سالهای اخیر از بحث برانگیزترین مباحث بانکی و از چالش های بزرگ نظام بانکی کشور بوده است. در سالهای گذشته نرخ سود بانکی همیشه با اختلافی فاحش کمتر از نرخ تورم بود و کارشناسان و فعالان اقتصادی خواستار هماهنگی این دو نرخ با یکدیگر بودند.

حال نرخ تورم کاهش یافته و به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است، اما باز هم اختلاف معنادار بین نرخ تورم و سود بانکی همچنان برقرار است با این تفاوت که این بار نرخ سود بانکی بالاتر از نرخ تورم است و باز هم چالش فعالان اقتصادی به قوت خود پابر جاست.

بانک مرکزی هفته گذشته نرخ های جدید سود تسهیلات بانکی را برای اجرا به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد. این اقدام بانک مرکزی بدنبال فشارهایی بود که در پی کاهش نرخ سود سپرده های بانکی بدون کاهش نرخ سود تسهیلات صوت گرفته بود.

در اصل بانکداران کاهش نرخ سود سپرده های بانکی را که به نفعشان بود بدون اینکه نرخ سود تسهیلات را کاهش دهند، رقم زدند و بانک مرکزی پس از اینکه با هشدارهای جدی از سوی کارشناسان اقتصادی و تحلیلگران و فعالان اقتصادی مواجه شد، کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را تائید کرد.

آغاز پرداخت وام با نرخ های جدید در شعب بانک‌ها

این در حالی است که قرار است بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار از امروز در شعب بانک ها اجرایی شود و بر اساس آن نرخ سود وام های بانکی کاهش یابد. این بخشنامه که قرار بود از روز ۱۶ تیرماه اجرایی شود به دلیل تلاقی با تعطیلات عید سعید فطر از امروز شنبه در بانک ها اجرا خواهد شد.

بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی به سیستم بانکی، نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های بانکی در نرخ حداکثر ۱۵ درصد برای سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار یک‌ساله تعیین شد. نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و همچنین نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک یا مؤسسات اعتباری و مشتری، حداکثر معادل ۱۸ درصد است. همچنین نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی برای تسهیلات سرمایه‌گذاری معادل ۱۵ درصد و برای سایر تسهیلات معادل ۱۸ درصد تعیین شده است.

با این وجود برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که حتی با کاهش چند درصدی نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی به دلیل اختلاف چند درصدی بین نرخ های سود بانکی و نرخ تورم، مشکلات تولید حل نخواهد شد و این شیوه راهکاری جامع و کامل برای رفع مشکلات بخش تولید نیست.

حیدر مستخدمین حسینی معاون اسبق بانک مرکزی در گفتگو با مهر درباره تفاوت نرخ سود بانکی و نرخ تورم گفت: نرخ سود سپرده های بانکی ۳ درصد کاهش یافته و از ۱۸ درصد به ۱۵ درصد رسیده است اما باید توجه داشت که نرخ تورم هم بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی مربوط به پایان خردادماه امسال به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و به اصطلاح تک رقمی شده است.

وی افزود: بنابراین حتی کاهش ۳ درصدی نرخ سود سپرده های بانکی با توجه به کاهش نرخ تورم به زیر ۱۰ درصد مشکلی را حل نمی کند و نرخ سود سپرده ۱۵ درصد برای سپرده های یکساله با نرخ تورم کمتر از ۱۰ درصد همخوانی ندارد و بر این اساس کاهش نرخ سود سپرده های بانکی تاثیر مثبتی نمی تواند داشته باشد.

معاون اسبق وزارت اقتصاد با اعلام اینکه این روند باعث می شود که تاثیرگذاری کاهش نرخ سود سپرده های بانکی مقطعی باشد، تصریح کرد: کاهش نرخ سود بانکی باید با نرخ تورم هماهنگ باشد و در اصل این دو نرخ باید با یکدیگر همسطح بوده و همخوانی داشته باشند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه در حال حاضر اختلاف نرخ سود سپرده های بانکی با نرخ تورم بیش از ۵ درصد است، عنوان کرد: علاوه بر آن نرخ سود تسهیلات بانکی که پس از کاهش نرخ سود سپرده ها و فاصله زمانی کاهش یافت به ۱۸ درصد رسیده است و این نرخ هم تفاوت زیادی با نرخ تورم دارد و با وجود کاهش باز هم مشکلات تولید کنندگان را رفع نمی کند.

۰۷:۲۳:۰۴

 

۰۷:۲۲:۴۲ ایرنا – نعمت زاده: ارتباط صنعت و دانشگاه باید واقعی شود/اصلاح نرخ ارز با جدیت دنبال خواهد شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد رضا نعمت زاده شامگاه شنبه در مراسم روز ملی صنعت در محل اجلاس سران افزود: اگر صنایع به امر تحقیق و توسعه بی توجه باشند وضعیت شان از اینکه هست بدتر خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد به رغم آن که شاید دانشگاه با فعالیت صنعت چندان آشنا نباشد اما ارتباط این دو باید با هم بیش از گذشته شود تا بتواند در بازارهای جهانی حضور مناسبی پیدا کرد.
وی در ادامه با اشاره به چالش های پیش روی صنعت در کشور گفت : چالش های موجود را به دو دسته می توان عنوان کرد چالش های محیط بیرونی که ناشی از خود صنعت می باشد.
از جمله از آن چالش ها محیط بیرونی صنایع تحریم ها و گسستگی جامعه بین الملل است.
نعمت زاده چالش دیگر بخش صنعت را نرخ ارز برشمرد و گفت اصلاح نرخ ارز با جدیت دنبال خواهد شد و دولت متعهد است نرخ ارز را منطقی کرده و به سمت تک نرخی شدن سوق دهد.
وزیر صنعت پایین بودن نرخ سود سرمایه گذاری صنعتی را یکی از دیگر از چالش های این بخش عنوان کرد و ادامه داد : پایین بودن این نرخ سود به گونه ای است که سال گذشته نرخ سود سرمایه گذاری این بخش با ۲۵ درصد رشد منفی مواجه شده است .
وی کنترل دستوری قیمتها را از دیگر چالش ها برشمرد وافزود: اختصاص نیافتن صنعت از تسهیلات بانکی که در گذشته ۳۵ درصد بوده و سال گذشته به ۲۹ درصد کاهش یافته و این امر موجب شده فروردین ماه امسال میزان تسهیلات اختصاص یافته به صنعت به ۲۵ درصد کاهش یابد ،که نگران کننده است.
نعمت زاده خواستار تعیین شدن سهم هر بخش از تسیهلات نظام بانکی شد.
وزیر صنعت به اصلاح محدودیت های دسترسی به بازارهای خارجی در اثر رفع تحریم ها اشاره کرد و گفت باید فشار مالیاتی و فشار تامین اجتماعی به بخش صنعت کاهش یابد.
وی خواستار آن شد تا نظام مالیاتی کشور خود اظهاری صنایع را پذیرفته و از اعمال فشار بر این بخش خودداری کنند .
نعمت زاده با تاکید بر لزوم جذب سرمایه های خارجی گفت باید شرایطی فراهم کرد تا سرمایه گذاران خارجی به کشور بیایند اما قبل از آن باید شرایط برای بازگشت سرمایه های ایرانی فراهم شود .
وزیر صنعت در ادامه به وضعیت مناطق آزاد اشاره کرد و ادامه داد به دنبال ساماندهی این مناطق هستیم.
وی به تبلیغات این مناطق به تاسیس فروشگاههای بزرگ اشاره کرد و خاطر نشان ساخت مناطق آزاد باید زمینه ای برای جذب سرمایه گذاری صنعتی و تولید باشند نه ورودی برای کالاهای وارداتی شوند.
نعمت زاده به برخی اقدامات مدیران این مناطق برای جذب سرمایه گذاران وارداتی اشاره کرد و ادامه داد این روند باید به جذب سرمایه گذاری صنعتی تغییر کند.
وزیر صنعت به وجود کالاهای قاچاق در کشور اشاره کرد و افزود باید این کالاها طبق خواسته مقام معظم رهبری منهدم شوند و معتقدم کالای قاچاق را باید آتش زد.
وی خواستار احیای جوایز صادراتی شد و گفت: احیای این جوایز بین تولیدکنندگان رقابت ایجاد خواهد کرد .
نعمت زاده از تلاش برای بهره مند شدن قشر بیشتری از مردم نسبت به دریافت کارت های اعتباری خرید کالای داخلی خبر داد.
وزیر صنعت از انعقاد بیش از ۳۵ تفاهم نامه بانک های ایرانی در پسا برجام با بانک های خارجی خبر داد و تاکید کرد تاکنون ۲۱۵ مورد توافق نامه سرمایه گذاری به امضا رسیده است.
وی خبر از گشایش ‘الی سی ‘کشورهای اسکاندیناوی برای تولید کنندگان ایرانی داد و گفت: یوزانس ۲۴ماهه نیز به تولید کنندگان ایران ایر داده خواهد شد که این نیز از اثرهای اجرای برجام است .
وی گفت اخذ تسهیلات از بانک های خارجی برای تولید کنندگان داخلی اجرایی خواهد شد.
نعمت زاده در ادامه به وضعیت تجارت ایران و کره اشاره کرد و خاطر نشان ساخت در ملاقاتهایی که با مقام های کره ای داشته ام بارها به آنها اعلام کرده ام که ایران دیگر یک بازار صرف برای کالاهای آنها نیست و باید برای اینکه در بازار ایران بماند نسبت به سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی اقدام کنند.
وزیر صنعت تاکید کرد با کره ای ها شوخی نداریم و در صورتی که انتظار طرف ایرانی برای انتقال تکنولوژی و سرمایه گذاری تامین نکنند جلوی فعالیت آنها گرفته خواهد شد.

 

۰۷:۲۱:۴۶ ایرنا – شش میلیون تن گندم خریداری شده است/ پیش بینی خرید ۱۰ میلیون تن گندم

به گزارش ایرنا؛ خلیل آقایی عصر شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان مراغه اظهار کرد: میزان خرید گندم به صورت تضمینی تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۳ درصدی را نشان می دهد .
وی با بیان اینکه این وزارتخانه درصدد به صفر رساندن واردات محصولات کشاروزی در کشور است، یادآور شد: از سال ۹۲ تا سال ۹۴ میزان واردات گندم از چهار میلیون تن به ۸۰۰ هزار تن کاهش یافته که این میزان کاهش نشان از موفقیت دولت در حمایت از کشاورزان است.
آقایی، مهمترین علت تعویق در پرداخت غرامت محصولات کشاورزی را تخصیص نیافتن سهم دولت به علت کمبود نقدینگی عنوان کرد و ادامه داد: سهم دولت از این منابع ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که ۵۰ درصد آن تخصیص داده شده است.
نماینده مردم ملکان و معین مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: نمایندگان مجلس باید به منظور توسعه منطقه و حوزه انتخابیه خود پیگیر تمامی امور شهرستان های همجوار باشند.
سلمان خدادادی افزود: پیگیری امور سایر شهرستان ها موجب وحدت رویه در اجرای برنامه ها و طرح های ملی در منطقه می شود که نمایندگان آذربایجان شرقی در این راستا توجه ویژه ای به این امر داشته و نسبت به احقاق حقوق مردم حوزه های انتخابیه مراغه و عجب شیر و اهر اهتمام جدی دارند.
معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه مراغه هم در این جلسه تخصیص اعتبار ویژه برای ساماندهی رودخانه های مراغه از محل اعتبارهای احیای دریاچه ارومیه را خواستار شد و گفت: با اجرای این طرح می توان ۳۴۰ میلیون مترمکعب آب در سال به دریاچه ارومیه سر ریز کرد.
ظفر محمدی افزود: در زمان حاضر با ساماندهی حوزه آبریز رودخانه صوفی چای این شهرستان از محل اعتبارهای احیای دریاچه ارومیه، حدود ۲۴۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.
وی اظهار کرد: پرداخت معوقه های خسارت بیمه محصولات کشاروزی مربوط به سال گذشته به کشاورزان در این شهرستان با توجه به بروز خسارت پدیده های جوی در سال جاری ضروری است.
براساس اعلام بخشداران مرکزی و سراجوی مراغه، سه پدیده جوی طوفان، سیل و تگرگ در سال جاری بین ۳۰ تا ۷۰ درصد به محصولات باغ ها و مزارع این شهرستان خسارت وارد کرده است.
بیشترین محصول خسارت دیده در بخش مرکزی مراغه شامل سیب، آلوچه و گردو و در مزارع نیز مربوط به محصول گندم و جو گزارش شده است.
روستاهای گویجه قلعه، قویون قشلاقی و گویجه قملاق نیز با ۷۰ درصد خسارت به باغ ها و مزارع خود در اثر طوفان، تگرگ و سیل، بیشترین خسارت را در بخش سراجوی مراغه متحمل شده است.
شهرستان مراغه با ۱۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی و باغی شمال غرب کشور محسوب می شود.
این شهرستان با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در ۱۴۷ کیلومتری جنوب تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

 

۰۷:۲۰:۴۸حیدر العبادی با اعلام رسمی آزادی پایگاه القیاره از اهالی موصل خواست تا آماده باشند.

به گزارش انتخاب، نخست وزیر و فرمانده کل قوای مسلح عراق روز شنبه به طور رسمی، آزادی کامل پایگاه هوایی مهم و راهبردی ‘القیاره’ در ۶۰ کیلومتری شهر موصل مرکز استان نینوا در شمال عراق را اعلام کرد و از اهالی موصل نیز خواست که برای عملیات آزادسازی موصل آماده شوند.

 ‘حیدر العبادی’ روز شنبه در سخنانی که در تلویزیون دولتی عراق بخش هایی از آن زیر نویس شد، گفت: پایگاه هوایی مهم و راهبردی القیاره که قرار است مرکز عملیات آتی آزادی شهر موصل شود، آزاد شد.

وی از مردم نینوا خواست که برای آزادی قریب الوقوع موصل آماده شوند و افزود که همان طوری که گروه تروریستی داعش را در فلوجه مانند موش زدیم و ناچار شدند به بیابان ها فرار کنند، همین بلا را در موصل بر سر آنها خواهیم آورد.

وی تاکید کرد: به داعش و هرکس که از داعش حمایت و پشتیبانی می کند و یا برای آن تبلیغات به راه می اندازد، هشدار می دهیم که این گروه تروریستی را به زودی از بین خواهیم برد.

العبادی اضافه کرد: نیروهای عراق به دور از هیاهوی رسانه ای و در میدان جنگ ، انتقام خون هایی که در عراق ریخته شده است را از تروریست های داعش گرفتند و تاکنون در منطقه ‘القیاره’ دهها کیلومتر پیشروی داشته اند.
عملیات آزادسازی پایگاه هوایی القیاره از ۱۸ ژوئن گذشته همزمان با عملیات آزادی سازی ‘الشرقاط’ شمالی ترین شهرستان صلاح الدین آغاز شد.

مقر فرماندهی عملیات آزادی موصل تاکنون در شهر مخمور بوده که بعد از آزادی پایگاه هوایی القیاره انتظار می رود بعد از اعلام نخست وزیر عراق، مقر فرماندهی به این مکان منتقل شود.

 

۰۷:۱۶:۰۰ ایرنا – تاکید رئیس جمهوری بر اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از حریم خصوصی مشترکان اپراتورهای تلفن همراه

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در این جلسه که عصر شنبه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی تشکیل شد، با اشاره به ضرورت تامین امنیت، کنترل و پایش شبکه های زیرساختی و سایت های مهم کشور، مقرر شد مرکز ملی فضای مجازی گزارشی از اقدامات دستگاه‌ها در اجرای مصوبه ایمنی فضای مجازی و پیشنهادهای تکمیلی در راستای کاهش آسیب پذیری ها در این حوزه تهیه و به شورا ارائه کند.
همچنین با نظر اعضای شورای عالی فضای مجازی مصوب شد تا طرح تشویق و تسهیل ارائه خدمات برای حمایت از شرکت‌های فعال در توسعه شبکه های اجتماعی داخلی در جلسه آینده به شورا ارائه شود.
در جلسه شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تاکید رئیس جمهوری مبنی بر تهیه گزارشی جامع از پیشرفت طرح خدمات دولت الکترونیک، مقرر شد در جلسه آینده گزارشی از چگونگی پیشرفت پروژه شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک تهیه و ارائه شود.
از مصوبات دیگر این جلسه، واگذاری مسئولیت تسویه امور مالی و اداری دبیرخانه سابق شورای اطلاع‌رسانی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.

 

۰۶:۵۵:۰۰ به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر رسول دیناروند در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه قیمت های شش هزار قلم دارو در کشور باید با هم ارزیابی شوند افزود: در سال ۹۴ در حالی که تورم ۱۲ درصد بود قیمت داروها حدود ۱۰ درصد افزایش یافت و برنامه ما برای سال ۹۵ هم همین است که این افزایش کمتر از نرخ تورم باشد.

وی گفت: نرخ داروهای وارداتی در سال های ۹۳ تا ۹۵ سیری نزولی داشته است و همچنان خواهد داشت.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه قیمت پایه داروهای تولید داخل بسیار پایین است افزود: با این حال نمی توانیم جلوی افزایش قیمت داروهای تولید داخل را بگیریم چون قیمت آنها بر اساس قیمت تمام شده تعیین می شود و تابعی است از نرخ ارز، دستمزد و قیمت سوخت.

دیناروند گفت: سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولید داخل است و این حمایت به معنای آن است که اگر قیمت دارویی زیانده است اصلاح شود.

وی با بیان اینکه ما موظف هستیم تا جلوی افزایش بی رویه قیمت داروها را بگیریم تصریح کرد: کمترین افزایش قیمت دارو در ۱۰ سال گذشته در سال ۹۴ صورت گرفت و این کار بزرگی بود.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: دارو تنها کالایی است که در سراسر کشور به یک قیمت و آن هم به صورت ثابت عرضه می شود و گرانفروشی در آن به هیچ وجه وجود ندارد.

دیناروند گفت: سیاست وزارت بهداشت حرکت در جهت تعادل در بازار دارو است به نحوی که فشار بی رویه به مردم، بیمه ها و دولت نیاید و از طرف دیگر تولیدکنندگان هم آسیب نبینند اگرچه این سیاست باعث نارضایتی واحدهای تولیدی شده است.

وی تصریح کرد: بدون شک سختگیری در قیمتگذاری دارو باعث کاهش کیفیت داروهای تولید داخل می شود.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هزینه سرانه دارو در کشور در سال ۹۴ چهل و پنج دلار بود که جزو هزینه های پایین است در حالی که هزینه سرانه میانگین در دنیا یکصد و ۱۰ دلار است.

دیناروند با اشاره به رفع مشکلات چند ماه اخیر در زمینه ترخیص دارو از گمرکات کشور با مصوبه دولت افزود: گمرک و سازمان غذا و دارو در چارچوب سیاست های کلان دولت در حال تجربه سامانه های بر خط هستند و به واسطه اینکه در ابتدای راه هستیم دو سامانه در یک ماه اخیر دچار مشکلاتی بودند.

وی گفت: بر اساس آمار رسمی همچنان شاهد ورود ۱۵ میلیارد کالای قاچاق به کشور هستیم که یک و نیم میلیارد آن در حوزه سلامت است.

دیناروند با تأکید بر اینکه باید فرآیندهای قانونی در گمرک برای ترخیص دارو طی شود تا زمینه سوء استفاده فراهم نشود افزود: یک شرکت وارد کننده دارو پارسال هشت میلیارد تومان داروهای وارداتی اش خسارت دید و ما اجازه ورود آنها را به بازار ندادیم و این داروهای آسیب دیده معدوم شد.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: متأسفانه بیمه ها بدهی های سنگینی به بیمارستانهای دولتی دارند به همین خاطر این بیمارستان ها نمی توانند داروهای مورد نیازشان را تأمین کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان دارو هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: ما به شدت نسبت به تصمیمات وزارت بهداشت و کمیسیون ماده ۲۰ در زمینه قیمت گذاری داروها معترض هستیم.

دکتر محمود نجفی افزود: وزارت بهداشت در زمینه تعیین قیمت دارو سیاستی کاملاً انقباضی در پیش گرفته است.

وی با بیان اینکه بحث ما نه افزایش قیمت که تعدیل قیمت دارو است گفت: تصمیمات سنوات گذشته وزارت بهداشت در زمینه تعیین قیمت دارو باعث شده است تا صنعت داروی کشور آسیب ببیند و از به روز شدن به شدت عقب بماند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان دارو با بیان اینکه ۷۰ درصد دارو را بیمه ها و دولت خریداری می کنند افزود: این در حالیست که پرداخت به تولیدکنندگان بسیار طولانی مدت است و این خود هزینه های سربار تولیدکنندگان را افزایش می دهد.

مدیرعامل شرکت توزیع داروپخش هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: بیمارستان های دولتی بیش از ۹ ماه است ۲۵۰۰ میلیارد تومان بابت هزینه های خرید دارو به شرکت های پخش داروی کشور بدهکار هستند.

دکتر وحید محلاتی با بیان اینکه این مسئله باعث شده تا شرکت های توزیع دارو توان خرید از تولیدکنندگان و در اختیار قرار دادن دارو به بیمارستان ها را نداشته باشند تصریح کرد: این وضعیت وخیم ترین حالت ممکن در سال های اخیر است.

 

۰۶:۵۴:۲۸ ترکی الفیصل رئیس پیشین اطلاعات عربستان دراجلاس سالانه منافقین خطاب به مریم رجوی از مسعود رجوی بنام «درگذشته» یاد کرد
صدای آمریکا به نقل از منافقین مرگ مسعود را تکذیب کرد

 

۰۶:۵۳:۰۲در جلسه شورای عالی فضای مجازی؛

تاکید روحانی بر اتخاذ تدابیر ویژه برای حفاظت از حریم خصوصی مشترکان اپراتورهای تلفن همراه؛ ضرورت تامین امنیت، کنترل و پایش شبکه های زیرساختی و سایت‌های مهم کشور

 

۰۶:۵۲:۱۰ فوری: داعش یک بالگرد روسی را در شهر تدمر (پالمیرا) سرنگون کرد، مسکو این خبر را تایید کرد

 

۰۶:۵۱:۱۵واکنش مقام بلند پایه ایرانی نسبت به اظهارات مرکل و بان کی مون

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه باید به خانم مرکل و آقای بان کی مون بابت سخنان دو پهلویش اعتراض جدی شود گفت: به نظر بنده توطئه ای در حال ایجاد است وگرنه دلیلی ندارد که آقای بان کی مون و خانم مرکل داد و بیداد و فریاد راه بیندازند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همزمانی ادعاهای مرکل و اظهارات بان‌کی‌مون علیه جمهوری اسلامی را حاکی از ایجاد توطئه‌ای جدید علیه نظام دانست.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در آستانه نشست سران کشورهای عضو ناتو با اشاره به برنامه موشکی رژیم تهران گفته بود: در ایران رژیمی حاکم است که قوانین بین‌الملل را زیر پا می‌ گذارد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز گفته: آزمایش‌های موشکی رژیم ایران با توافق هسته‌ ای سازگار نیست و باید متوقف شود.
به گزارش صدا و سیما، علی اکبر صالحی در واکنش به این اظهارات گفت: احساس می کنم اتفاقاتی در حال روی دادن است زیرا آقای بان کی مون و خانم مرکل حرف های عجیبی زده اند.
صالحی هشدار داد:‌ احساس می کنم در حال زمینه چینی و پخت و پز علیه ما هستند و ما باید گوش به زنگ باشیم.قرار بود شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان تا پایان امسال به ۵۵۰۰ سرباز کاهش یابد اما آقای اوباما اعلام کرد که براساس تصمیم تازه و درخواست فرماندهان نظامی، ۸۴۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان باقی می‌مانند.

۰۶:۴۶:۳۱ به  بازاری کم  رمق   اما  پر خبر امروز خوش امدید  …

۰۶:۴۶:۲۱ سلام  صبح  شما عزیزان بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم