اخبار بازار امروز …(بخش اول)

تیر ۲, ۱۳۹۵

 

۰۷:۳۵:۳۰ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۷:۳۵:۲۵ رشد شاخص به مدد بانک‌ها

گروه بورس-همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز پس از چند روز افت پیاپی شاهد تزریق نقدینگی و تقویت جریان معاملات بود.در بازار دیروز خریدهای گسترده در نمادهای عمده بازار به ویژه بانک‌ها موجب شد معامله‌گران از لاک دفاعی خارج شده و پس از مدت‌ها جریان معاملات تقویت شود. اکثر کارشناسان با توجه به افت شدید قیمت‌ها در انتظار تزریق بیشتر نقدینگی به بازار هستند تا بتوانند امیدواری بیشتری به آینده داشته باشند. در بازار دیروز در کنار انتشار گزارش‌های مناسبی از دو بانک ملت و صادرات موضوع کاهش سود بانکی نیز اهمیت روانی داشت. دیروز رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت از ۳ تا ۹ ماه از ۱۰ تا ۱۴ درصد تعیین شد و این نرخ از امروز اعمال می‌شود.به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسین‌زاده گفت: جلسه شورای هماهنگی بانک‌ها با حضور مدیران بانک‌های خصوصی و دولتی برگزار و مقرر شد نرخ سود سپرده‌های بلندمدت یک ساله ۱۵درصد باشد. درخصوص نرخ سپرده‌های کوتاه‌مدت هم مقرر شد این نرخ‌ها از ۱۰ تا ۱۴ درصد تعیین شود.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: نرخ ۱۵ درصدی فقط برای سپرده‌های بلندمدت یکساله است. همه مدیران متعهد شده‌اند و صورت جلسه را امضا کرده‌اند که این مصوبه را از روز سه‌شنبه مورخ یکم تیرماه اجرایی کنند.وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه ساز‌و‌کاری برای نظارت دقیق بر برخی ترفندهای یکسری از بانک‌ها که همچنان می‌خواهند نرخ سود را بالا نگه دارند، اندیشیده‌اید؟ گفت: اگر شعبه‌ای در این خصوص تخلفی کرد گزارش آن به دبیرخانه شورای هماهنگی بانک‌ها می‌رسد و از طریق مدیریت بانک این رویه اصلاح می‌شود.رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ سود تسهیلات چه تغییری خواهد کرد؟ افزود: این موضوع هم در روزهای آینده مشخص می‌شود.در بازار دیروز با توجه به کاهش نرخ سود بانکی معامله‌گران شاهد اوج‌گیری قیمت اوراق مشارکت بودند. برخی اوراق در خلال چند هفته اخیر تا ۷درصد بهای اسمی ترقی را تجربه کرده‌اند.دیروز همچنین بانک صادرات با صدور اطلاعیه‌ای در شامگاه روز دوشنبه سود تلفیق خود را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش داد. بانک ملت نیز با ارائه یک نامه به سازمان بورس خبر از وضعیت مناسب این بانک به لحاظ تسعیر ارز و کاهش مطالبات مشکوک الوصول داد.

بانک ملت در جواب سوال سازمان بورس درخصوص علت افزایش ۱۲۶ درصدی درآمد حاصل از تسعیر ارز اعلام کرد که این افزایش از محل اعمال اسناد مرتبط با ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید مبنی بر انتقال تسهیلات ارزی مشمول از بدهی مشتریان به مطالبات از بانک مرکزی و دولت است که این امر منجر به شناسایی سود ناشی از تسعیر ارز شده است.ضمنا «وبملت» درخصوص کاهش ۷۲ درصدی هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول اعلام کرده بخشی از آن مربوط به کاهش اقلام مطالباتی بانک و بخش دیگر آن ناشی از انتقال بدهی ارزی مشتریان به مطالبات از بانک مرکزی است که مطالبات مذکور از بخش مشکوک‌الوصول به بخش جاری انتقال یافته است.به این ترتیب، اجرایی شدن ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید و تعیین تکلیف شدن بخشی از مطالبات مشکوک‌الوصول تاثیر مثبتی بر عملکرد بانک ملت (و احتمالا بانک‌های دیگر) داشته و این تاثیر مثبت زمانی تکمیل‌تر خواهد شد که مطالباتی که دولت و بانک مرکزی از بابت این موضوع به عهده می‌گیرند را به موقع به بانک‌ها پرداخت کنند.در گروه ساختمانی دیروز ، شرکت توسعه شهری توس گستر با سرمایه ۶۷۵ میلیارد ریالی در سال مالی منتهی به ۳۱/ ۰۳/ ۱۳۹۵ سود نقدی تقسیمی خود را از ۸۰ ریال در سال ۹۴ به مبلغ ۱۶۰ ریال افزایش داده است.در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن شاخص کل با رشد ۱۸۴واحدی معادل ۲۵/ ۰ درصد به رقم ۷۲هزار و ۷۹۹واحد رسید ارزش معاملات نیز دیروز در بورس ۱۷۶میلیارد تومان و در فرابورس ۱۵۳میلیارد تومان بود.

 

۰۷:۳۴:۵۵ خیز بورس برای چرخش لیدر

گروه بورس،سلیمان کرمی: در حالی که بورس تهران فصل بهار را با افت ۵/ ۹ درصدی پشت‌سر گذاشت در اولین روز از تیرماه سال۹۵ رشد هرچند اندک ولی امیدوارکننده‌‌ای را به ثبت رساند. در این میان، موضوع مورد‌توجه ادامه‌دار بودن رشد نماگرهای بازار‌ سهام است. در جدول حجم و ارزش معاملات صنایع بورسی نکته قابل‌توجه صدرنشینی گروه بانکی پس از بیش از ۲ ماه است. در حالی که در ماه‌های اخیر گروه خودرو بیشترین حجم و ارزش معاملات را بیشتر روزها به خود اختصاص داده بود، رشد ارزش معاملات بانک‌ها پس از مدت‌ها، امیدواری را به این گروه به‌عنوان یکی از گروه‌هایی که پیش از اجرایی شدن توافق هسته‌ای از گروه‌های پرپتانسیل بازار عنوان می‌شد، بازگرداند. در این شرایط، این سوال ذهن معامله‌گران را درگیر خود ساخته است که آیا می‌توان انتظار ادامه رشد نمادهای بانکی را داشت؟

در این میان، گمانه‌زنی‌های زیادی از سوی کارشناسان عنوان می‌شود. از طرفی این فرضیه عنوان می‌شود که بانک‌ها با توجه به اخبار مثبت می‌توانند به مسیر صعودی خود ادامه دهند، از سوی دیگر برخی نیز این حرکت بانک‌ها را بر اساس روند سنتی خود در بزنگاه مجامع این گروه عنوان کرده‌اند، بر این اساس، رشد ادامه دار نمادهای بانکی به معاملات روزهای آینده وابسته است. کارشناسان بر این عقیده‌اند که بورس تهران با پایان لیدرمحوری گروه خودرو به دنبال لیدر نو و تازه‌نفس است.

 

بانک‌ها به صدر جدول رفتند

«دنیای اقتصاد» به بررسی حجم و ارزش معاملات گروه‌های مورد توجه بازار از اواسط دی سال گذشته پرداخته است. این بررسی از این موضوع حکایت دارد که گروه خودرو در بیشترین روزهای معاملاتی صدرنشین حجم و ارزش معاملات بوده است. از ۱۲۲ روز معاملاتی از ابتدای زمستان گذشته تنها ۲۵ روز گروه خودرو صدرنشین جدول حجم و ارزش معاملات در میان سایر گروه‌ها نبوده است. این موضوع کاملا به چرخش نقدینگی بسیار بالا در این گروه اشاره دارد.

صدرنشینی خودرویی‌ها در جدول حجم و ارزش معاملات در سال ۹۵ تشدید شد. در شرایطی که حجم و ارزش معاملات در فضای فرسایشی مسیر نزولی را در پیش گرفته بود، صدرنشینی گروه خودرویی ادامه داشت. از اواخر فروردین تا پایان خرداد تنها در یک روز گروه محصولات فلزی بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است. بر این اساس، صدرنشینی گروه بانکی در روز گذشته پس از دو ماه می‌تواند سیگنال مثبتی برای این گروه باشد.

در این‌خصوص، ابوالفضل شهرآبادی، معاون تامین مالی تامین سرمایه لوتوس پارسیان، به احتمال لیدر محوری گروه بانکی اشاره کرد. وی به «دنیای اقتصاد» گفت: خبرهای مثبتی که در گروه بانکی منتشر شده مانند احتمال تسهیل افزایش سرمایه بانک‌ها و همچنین خبرهایی مبنی بر پرداخت بدهی‌ها توسط دولت در کنار افزایش خوش‌بینی به رفع مشکلات بین‌المللی از مواردی هستند که می‌توانند به رشد نمادهای بانکی کمک کنند. به نظر می‌رسد بار دیگر بازار به دنبال لیدری جدید برای حرکت‌های دسته‌جمعی و هیجانی است. در حالی که معامله‌گران باید از ماه‌های اخیر بازار عبرت گرفته و از حرکت‌های هیجانی اجتناب کنند. در روزهای گذشته اخباری مبنی بر پرداخت بخشی از بدهی بانک‌ها از طریق انتشار اوراق بدهی منتشر شد. پرداخت ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی بانک‌ها در کنار احتمال افزایش سرمایه بانک‌‌های دولتی از اخبار مثبت گروه بانکی در روزهای اخیر بوده است.

مازیار فتحی، دیگر کارشناسان بازار سهام، نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به انتظاری که برای رشد بانک‌ها پس از گشایش‌های بین‌المللی در زمستان گذشته اشاره کردو گفت: با امیدواری به حل موانع ارتباط سیستم بانکی با شبکه بین‌المللی و همچنین تلاش داخلی برای رفع مشکلات بانک‌ها در داخل کشور احتمال رشد قیمت سهام وجود دارد، با این حال در شرایط کنونی همچنان نمی‌توان اظهار نظر قطعی از ادامه رشد قیمت سهام این گروه داشت. با توجه به سابقه بدی که بانک‌ها در ادامه دادن مسیر صعودی در ماه‌های اخیر داشته‌اند، باید در انتظار روزهای آتی برای رسیدن به برآوردی درست از سهام بانکی بود.

با وجود تحرکات مثبت در گروه بانکی صورت‌های مالی این گروه حاکی از ضعف بانک‌ها در درآمد عملیاتی به‌خصوص در بخش درآمد مشاع است. در حالی که ساختار نامناسب مالی بانک‌ها از سال گذشته و در زمان مجامع مورد تاکید توجه عموم را به خود جلب کرد، همچنان تغییری در وضعیت بنیادی این شرکت‌ها مشاهده نمی‌شودو همچنان سنگینی سرمایه‌های راکد این گروه و بنگاه‌داری بانک‌ها بر سودآوری با کیفیت آنها نیز مشاهده می‌شود. علاوه بر این، مطالبات شرکت‌های بانکی از بخش‌های مختلف اقتصاد نیز وضعیت این گروه را بحرانی ساخته است. گرچه اتفاقات مثبتی مانند انتقال تسهیلات ارزی بدهی مشتریان به مطالبات از بانک مرکزی و دولت بر اساس ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید در کنار تسویه تدریجی بدهی دولت، امیدواری را به بهبود ساختار بانک‌ها ایجاد کرده است اما وضعیت کنونی بنیادی بانک‌ها همچنان ضعیف به نظر می‌رسد. در این میان سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سهام، به روند سنتی رشد قیمت بانک‌ها با نزدیک شدن به فصل مجامع اشاره کرد و درادامه افزود: با توجه به اینکه اتفاق بنیادی مثبتی مشاهده نمی‌شود، انتظار رشدهای پایدار این گروه کم است و حتی عمق این رشدها در مقایسه با سال‌های گذشته کمتر به نظر می‌رسد. وی گفت: سودهای با کیفیت در گروه بانکی مسیر نزولی را در پیش گرفته و در صورت‌های مالی بانک‌ها تعداد معدودی دارای سود با‌کیفیت هستند. در شرایط کنونی اخبار مثبتی برای گروه بانکی وجود دارد، با این حال، انتظار اثر مثبت آنها در کوتاه مدت وجود ندارد. در این شرایط، ادامه صعود قیمت سهام بانکی نیازمند تکرار روند روز گذشته در روزهای آتی است.

ابهام در لیدرمحوری بانک‌ها

شاخص کل بورس تهران روز گذشته با رشد ۱۸۴ واحدی (معادل ۲۵/ ۰ درصدی) مواجه شد. در حالی که از ابتدای معاملات شاخص روند آرام و کم‌نوسانی را در پیش گرفته بود، در ادامه تحرکات مثبتی در گروه بانکی مشاهده شد، که باعث تغییر روند کلی قیمت سهام در بازار شد. در این خصوص، در لحظات ابتدایی یک ساعت پایانی معاملات با حجم بالایی از معاملات (احتمال معاملات بلوکی) قیمت سهام بانک ملت با رشد مواجه شد. سایر بانک‌ها نیز با رشد تقاضا مواجه شدند. گرچه فشار عرضه در نمادهای بانکی بسیار بالا بود اما تقاضا در این گروه موجب شد که نماد بزرگی مانند «وبملت» معاملات را با صف خرید به پایان برساند. با چرخش قیمتی سهام بانکی از مسیر نزولی سایر نمادهای بازار نیز با استقبال مواجه شدند. بر این اساس، بار دیگر احتمال لیدرمحوری گروه بانکی عنوان می‌شود.

در این شرایط، بار دیگر احتمال رشدهای هیجانی و بی توجه به عوامل بنیادی در پی لیدر جدید وجود دارد، با این حال، این سوال مطرح می‌شود که بانک‌ها توانایی لیدری بازار را دارند؟

همان طور که کارشناسان نیز عنوان کردند، سابقه تاریخی بانک‌ها به خصوص در ۶ ماه گذشته حاکی از این موضوع است که لیدر شدن بانک‌ها تا حدودی مشکل است. در این خصوص، احتمال فشار عرضه از سوی حقوقی‌ها وجود دارد. این موضوع را در معاملات روز گذشته نیز در نماد «وبملت» و همچنین «وبصادر» شاهد بودیم. در دوران صعود شاخص بورس در زمستان تقاضای زیاد سهام بانکی در صف خرید با عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها پاسخ داده شد و در ادامه نیز رشد قیمت این نمادها سرکوب شد. در شرایط کنونی همچنان هراس حقیقی‌ها از مشارکت در سمت خرید را شاهد هستیم. دیروز نیز رشد قیمت بانک‌ها به‌صورت عمده با خرید پررنگ حقوقی‌ها رخ داد. بر این اساس، به نظر می‌رسد فقط با رشد یک روزه نمادهای بانکی نمی‌توان آنها را به‌عنوان لیدر بازار معرفی کرد.

مازیار فتحی، به دو دلیل درخصوص ابهام رشد ادامه‌دار بازار اشاره کرد. نخستین موردی که این کارشناس بازار سهام به آن اشاره داشت، رفتارهای معاملاتی سهام بر اساس روند قیمتی سهام و حرکت شاخص است. بر این اساس، بدون در نظر گرفتن درست یا اشتباه بودن تحلیل‌‌ها توجه بیشتر معامله‌گران به این موضوع جلب شده است. بر این اساس، با وجودکف‌شکنی‌ها که بر اساس تحلیل این گروه پیش‌بینی شده، انتظار افت بیشتر شاخص وجود دارد و چون بیشتر فعالان بازار به این موضوع توجه دارند، ممکن است فشار فروش را از این ناحیه شاهد باشیم. مورد دوم نیز هراس موجود میان معامله‌گران سهام است. بر این اساس، در ادامه فضای منفی روزهای گذشته بار دیگر می‌توان انتظار افزایش فشار فروش سهام را داشت. با رشد معاملات بانکی، حجم و ارزش معاملات بورس تهران با رشد مواجه شد. در این خصوص، حجم و ارزش معاملات به ترتیب با رشد ۵۵ و ۳۴ درصدی نسبت به روز دوشنبه مواجه شد. در معاملات دیروز در میان نمادهای با بیشترین اثر مثبت بر شاخص سه نماد بانکی «وبملت»، «وبصادر» و «وپاسار» در کنار نماد «شبندر» حضور داشتند.

 

ضربه‌گیر زیان سرمایه‌گذاری در بورس

گروه بورس- هدیه لطفی: صندوق‌های سرمایه‌گذاری در مقایسه با التهاب و نوسانات موجود در بازار سهام ( زیان ۵/ ۹ درصدی این بازار از ابتدای سال جاری تا پایان معاملات روز دوشنبه)، هر چند نتوانستند عملکردی سودآور را به نمایش گذارند اما وضعیت به مراتب مساعدتری را شاهد بودند به‌طوری‌که در این شرایط منفی، میانگین ساده بازدهی این نهادهای مالی به زیان ۷درصدی ختم شد. بورس اوراق بهادار تهران در حالی در سه ماهه نخست سال با زیان ۵/ ۹ درصدی مواجه شد که بخش عمده‌ای از این ضرر مربوط به عملکرد خرداد‌ماه بود. زیان بازار سهام در خرداد‌ماه حدود ۵درصد بود. در این شرایط برخی صندوق‌های سرمایه‌گذاری به مدد مدیریت حرفه‌ای و استفاده از تئوری‌های مالی، موفق شدند طی بازه مزبور سودهای مناسب را کسب کنند؛ بررسی‌ عملکرد فصل بهار این صندوق‌ها در سه بخش سهام، درآمد ثابت و مختلط، نشانگر آن است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری فعال در سهام موفق شدند تا از بازدهی بیش از ۶ درصدی نیز برخوردار شوند. در این میان بالاترین بازدهی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط بیش از ۷درصد بوده است، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت نیز طی دوره زمانی مزبور از بازدهی ۱۰درصدی برخوردار شده‌اند.

به گزارش «دنیای اقتصاد» یکی از نهادهای مالی تاثیرگذار بر بازار سرمایه صندوق‎های سرمایه‎گذاری هستند، این صندوق‎ها با سرمایه‌گذاری عمده در دو بخش سهام و اوراق با درآمد ثابت، نقش مهمی در هدایت نقدینگی و چرخش مالی در بازار سهام به‌ویژه در دوران رکودی بازار بر عهده دارند. چون در دوران نزولی، ریسک سرمایه‌گذاری در بورس افزایش یافته و بالطبع سرمایه‌گذاران به حوزه‌های کم‌ریسک‌تر از قبیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری وارد می‌شوند. در این راستا مدیریت صندوق‌ها با چیدمان مناسب پرتفوی خود، نقش مهمی در کنترل ریسک مزبور، جلوگیری از زیان و اعطای سود دارند.

بررسی پرتفوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام نشان دهنده درصد بالای سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت، اوراق با درآمد ثابت و حتی وجه نقد است، به‌طوری‌که پرتفوی برخی از صندوق‌‌های مورد بررسی شامل ۷۴درصد وجه نقد یا ۷۰درصد اوراق مشارکت است. این در حالی است که طبق قوانین حاکم بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، باید حداقل ۷۰درصد از دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری در سهام به سهام پذیرفته شده در بورس یا فرابورس اختصاص یابد و تنها ۳۰ درصد متعلق به اوراق مشارکت یا وجه نقد باشد که صرف‌نظر از تخلف این صندوق‌ها از رویه قانونی موجود در اساسنامه و امیدنامه، مشاهده می‌َشود که به این ترتیب نقدینگی به سمت بازار پول چرخیده است. مدیران صندوق‌های مزبورعنوان کرده‌اند بیشتر وجوه خود را نزد بانک‎ها سپرده‎گذاری کرده‎اند تا از ریسک‎های بازار سهام در امان باشند و بتوانند به هر نحوی سرمایه‌گذاران خود را راضی نگاه دارند. از طرفی حجم معاملات صندوق‎های سرمایه‎گذاری در سهام نسبت به گذشته با کاهش مواجه شده که این یکی از دلایل کاهش نقدشوندگی سهام و کمبود نقدینگی در بازار سهام است.

 

بررسی اداره بازرسی و تخلفات سازمان

در این خصوص بهنام چاوشی، رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس، اظهار کرد:چنانچه عملکرد صندوقی برخلاف موارد درج شده در امیدنامه باشد، تخلف صورت گرفته و باید برخورد قانونی با آن صورت گیرد. وی ادامه داد: در صندوق سرمایه‌گذاری در سهام (بدون پرداخت دوره‌ای) اولویت سرمایه‌گذاری در سهام و حق تقدم شرکت‌های بورسی و فرابورسی است که باید حداقل ۷۰درصد از ترکیب دارایی‌های صندوق را شامل شود. چاوشی با اشاره به ساختار صندوق‌ سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت گفت: در این نوع صندوق اولویت سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت (حداقل۷۰درصد از ترکیب دارایی‌ها) است. صندوق‌های مذکور ملزم به سرمایه‌گذاری حداقل ۱۰ درصدی در سهام نیز هستند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط نیز حداقل ۴۰درصد و حداکثر ۶۰ درصد از دارایی‌های صندوق در سهام پذیرفته شده در بورس یا فرابورس ایران سرمایه‌گذاری می‌شود. چاوشی ادامه داد: به این ترتیب چنانچه صندوقی از این معیارهای یادشده تجاوز کند، متخلف شناخته شده و اداره بازرسی سازمان بورس اوراق بهادار باید آن را بررسی و تخلف مزبور را شناسایی کند.

 

عملکرد بهاری صندوق‌ها

به دنبال افت ۵/ ۹ درصدی شاخص‌کل بورس در بهار امسال، میانگین بازدهی ساده صندوق‌های سرمایه‌گذاری به زیان ۷درصدی رسید. بر این اساس از ۹۳ صندوق مورد بررسی، ۸ صندوق با سود روبه‌رو‌ شدند که در صدر آنها صندوق سرمایه‌گذاری فیروزه با ثبت بازدهی ۳/ ۶ درصدی قرار داشت. صندوق‌های نیکوکاری دانشگاه تهران و سرمایه‌گذاری نیکوکاری نیک‌اندیشان هنر با کسب بازدهی بالای ۳درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. همچنین صندوق‌های مشترک مبین‌سرمایه، نیکوکاری رفاه کودک، آسمان یکم و قابل‌معامله آتیه درخشان مس از دیگر صندوق‌هایی بودند که در این مدت با سوددهی همراه شدند، دو صندوق صنعت و معدن و کارآفرینان برتر آینده نیز بازدهی صفر را به نمایش گذاشتند.

بر‌اساس این گزارش در بین ۹۳ صندوق، ۶۰ صندوق در مقایسه با شاخص بورس(بازه مورد بررسی سه‌ماه ابتدای سال است)، هر‌‌چند با زیان همراه شدند اما توانستند عملکرد بهتری از شاخص کل بورس داشته باشند که در این میان می‌توان به صندوق‌های نوین‌نیک، پیشتاز، اندیشمندان، سبحـان، عقیق، آگاه، اندیشه خبرگان سهام و ایساتیس اشاره کرد که در مجموع زیانی در محدوده ۱/ ۰ درصد تا ۴/ ۹ درصدی را شاهد بودند و به این ترتیب شاخص بازار با ۶۰رتبه فاصله از صندوق‌های سرمایه‌گذاری، زیان ۵/ ۹درصدی را به نمایش گذاشت. صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهام بزرگ کاردان، البرز و ذوب‌آهن با ثبت زیان کمتر از ۱۰درصد در رتبه‌های بعد از نماگر بازار سهام ایستادند.

این در حالی است که پایین‌ترین بازده صندوق‌ها طی مدت مذکور مربوط به صندوق دماسنج با ثبت زیان ۴/ ۲۸ درصدی بود. صندوق‌های افق، نواندیشان و یکم سهام‌گستران شرق به‌عنوان ضعیف‌ترین صندوق‌ها در فصل بهار شناخته شدند.

 

عملکرد کوتاه‌مدت صندوق‌ها

اما در بررسی عملکرد این نهادهای مالی در خردادماه، وضعیت نامساعدتری به‌چشم می‌خورد.در این ماه صندوق‌های سرمایه‌گذاری از فضای منفی حاکم بر بازار سهام بی‌نصیب نمانده به طوری که میانگین ساده آنها به زیان ۴درصدی رسید بر این اساس ۹۰ درصد از کل صندوق‌ها با زیان مواجه شدند که این زیان در محدوده ۱/ ۰ تا ۳/ ۱۴ درصدی در نوسان بود. هر‌چند در این میان ۹صندوق توانستند با سوددهی روبه‌رو‌ شوند. در صدر آنها صندوق نیکوکاری دانشگاه تهران با ثبت سود ۵/ ۴‌درصدی قرار داشت.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری سبحـان، نیکوکاری نیک‌اندیشان‌هنر، نیکوکاری میراث ماندگارآریان، پردیس، فیروزه، پیشتاز و دو صندوق قابل معامله هستی‌بخش آگاه و آتیه درخشان مس از دیگر صندوق‌های مثبت در خرداد ماه اخیر بودند.همچنین ۴۴ صندوق از جمله معین بهگزین، بورسیران، البرز، فام، همیان سپهر، صبا، افتخار حافظ، بین‌المللی پرشیا، بذر امید‌آفرین و سینا با زیان کمتر از ۵ درصد به کار خود پایان دادند. در مقابل صندوق‌های دماسنج، یکم سهام‌گستران شرق و ایساتیس، هر کدام به ترتیب با ثبت زیان ۳/ ۱۴، ۵/ ۱۳ و ۳/ ۱۰ درصدی در انتهای جدول بازدهی صنایع قرار گرفتند.

۰۷:۳۲:۲۱

 

۰۷:۲۸:۱۲ رشد بی‌سابقه صادرات ایران به اروپا

خبرگزاری تسنیم: جدیدترین آمار منتشر شده از سوی پایگاه خبری کمیسیون اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد، واردات اتحادیه اروپا از ایران در چهارمین ماه سال جاری میلادی با رشد قابل‌توجه ۳ برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شده است. صادرات ایران در مدت مذکور، به کشور یونان،
۱۰۸ برابر، فرانسه ۶۰ برابر و اسپانیا ۹ برابر شده است.

بر اساس این آمار، ۲۸عضو اتحادیه اروپا در آوریل سال گذشته ۱۰۷ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند، اما این رقم در مدت مشابه سال جاری به ۳۲۶ میلیون یورو افزایش یافته است. به‌طوری که واردات یونان از ایران در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۰۸ برابر شده و به ۶/۳۵میلیون یورو رسیده است. یونان در آوریل سال گذشته تنها ۳۲۸ هزار یورو کالا از ایران وارد کرده بود. واردات فرانسه از ایران نیز در آوریل سال جاری، ۶۰ برابر شده و از ۳/۱ میلیون یورو در آوریل سال گذشته به ۴/۷۸میلیون یورو در مدت مشابه سال جاری رسیده است. اسپانیا نیز یکی دیگر از اعضای اتحادیه اروپا است که در چهارمین ماه سال جاری میلادی واردات از ایران را به‌طور قابل‌توجهی افزایش داده است. واردات این کشور از ایران در آوریل ۲۰۱۵ بیش از ۱۳ میلیون یورو بوده که این رقم با رشد حدود ۹ برابری به ۱۱۵ میلیون یورو در آوریل سال جاری رسیده است. از سوی دیگر، واردات رومانی از ایران نیز با رشد ۵/۷ برابری به ۱۸ میلیون یورو و واردات بلژیک از ایران با رشد حدود ۴ برابری به ۱/۱۷میلیون یورو رسیده است. در عین حال واردات ایتالیا از ایران در آوریل سال جاری به کمتر از نصف کاهش یافته است. ایتالیا در آوریل سال گذشته ۳/۵۰ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود و این رقم را در مدت مشابه امسال به ۷/۲۱میلیون یورو کاهش داده است. واردات آلمان از ایران نیز با رشد اندکی مواجه شده و به ۵/۲۱ میلیون یورو رسیده است. آلمان در مدت مشابه سال گذشته، ۲/۲۱میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود. در مجموع این آمارها نشان می‌دهد، در ۴ ماه نخست سال جاری میلادی، ۷۲۵ میلیون یورو کالا از ایران توسط اتحادیه اروپا وارد شده است. یعنی واردات اتحادیه اروپا از ایران در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۵۸ درصدی داشته است. این در حالی است که اعضای اتحادیه اروپا در ۴ ماه نخست سال گذشته، ۴۵۷ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند. رشد واردات اتحادیه اروپا از ایران در سال ۲۰۱۶ را می‌توان تا حد زیادی به دلیل از سرگیری صادرات نفت ایران به این اتحادیه عنوان کرد.

 

۰۷:۲۷:۱۸ برنامه‌ریزی تولید ۸۰ درصدی برق در بخش خصوصی

خبرگزاری صدا و سیما: معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ درصد برق کشور در بخش خصوصی تولید می‌شود، گفت: در برنامه ششم توسعه میزان تولید برق توسط بخش خصوصی باید به ۸۰ درصد برسد.‌علیرضا دائمی افزود: برای دستیابی به این هدف مهم توسط بخش خصوصی باید ۲۰ هزار مگاوات جدید نصب شود.وی همچنین اظهار کرد: انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشید، باد و… با توجه به فراوانی سوخت‌های فسیلی در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته است.وی بر لزوم توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در کشور تاکید کرد و افزود: این نیروگاه‌ها اثر تخریبی بر محیط زیست ندارند. وی در ادامه از شتاب‌گیری تولید برق از منابع تجدیدپذیر در کشور طی سال جاری خبرداد و افزود: در این زمینه ابزارهای لازم از جمله قوانین، مجوزهای شورای اقتصاد، تعرفه‌ها و سایر موارد پیش‌بینی شده است.معاون وزیر نیرو افزود: ایران از فرصت‌های سرمایه‌گذاری بی‌بدیل در زمینه انرژی‌های خورشیدی و بادی برخوردار است.وی اظهار کرد: انرژی الکتریکی از منابع سوخت‌های فسیلی مثل گاز و منابع تجدیدپذیر مانند خورشید و باد به‌صورت ترکیبی در ایران تولید می‌شود و این سیاست همچنان به قوت خود باقی است.دائمی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: صنعت برق در ایران و جهان دانش‌ محور و مبتنی بر فناوری‌های پیچیده روز است.وی افزود: افزایش راندمان ۶۰ درصدی شرط صدور مجوز برای احداث واحدهای نیروگاهی به بخش خصوصی در کشور است.

 

۰۷:۲۷:۰۶ علائم رقابت در بازار پول

دنیای اقتصاد: روز گذشته سوت رقابت در بازار پول با شکلی متفاوت از گذشته نواخته شد. رد پای این تغییر را می‌توان در رفتار سیاست‌گذار و عملکرد کارگزاران جست‌و‌جو کرد. سیاست‌گذار پولی برخلاف سنوات گذشته به تفاهم بانک‌ها ورود رسمی نکرد؛ به‌طوری‌که رئیس‌ کل بانک مرکزی در گفت‌و‌گویی از تغییر نرخ‌ها زیر سقف ۱۸ درصد تعیین‌شده از سوی شورای پول و اعتبار حمایت کرد. این سخن رئیس‌کل کاهش نرخ سود به سطح ۱۵ درصد را از یک «الزام» به «اختیار» تغییر داد تا این‌گونه بارقه‌های به رسمیت شناختن رقابت از سوی داور پولی آشکار شود. مشاهدات میدانی از شبکه بانکی در روز اجرای اول طرح نیز آثار این شناسایی رقابت را پررنگ‌ کرد. براساس بررسی‌های نمونه روز گذشته، شبکه بانکی کشور اقدام به ارائه نرخ‌های متنوع در بازه ۱۵ تا ۱۸ درصد کرده بودند. اتفاقی که می‌توان آن را به معنای رقابت شبکه بانکی در یک دامنه شناخته‌شده توصیف کرد. به باور برخی کارشناسان، ایجاد رقابت کنونی در اولین روز اجرای طرح نتیجه و ارمغان رفتار سیاست‌گذار است. سیاست‌گذار این بار به جای بازیگری اقدام به داوری کرد و پیش‌بینی می‌شود اگر این روند ادامه یابد، می‌توان این اتفاق را تبدیل به فرآیندی در بازار پول کرد. فرآیندی که نتیجه آن حرکت بانک‌ها به‌سوی خلاقیت و ابتکار با هدف جلب مشتری در بازار پول باشد.

 

دنیای اقتصاد: مشاهدات حاکی از آن است که در نخستین روز اجرای طرح کاهش نرخ سود بانکی، نرخ‌گذاری روی سپرده‌های بانکی نسبت به دوره‌های قبل از تنوع بیشتری برخوردار بود، اگرچه هنوز سیاست‌گذاری در نرخ سود رنگ و بوی دستوری می‌داد، اما بانک‌ها سعی داشتند که با توجه به وضعیت کنونی خود، نرخ‌های سپرده را تعیین کنند. در نتیجه اگر فضای رقابت به همین شکل تداوم یابد و بانک‌ها بر اساس هزینه‌ها و ریسک‌های خود مطابق با روند تورم نرخ‌ها را ارائه کنند، می‌توان امیدوار شد که نهادهای بازار پول، برای حفظ سپرده‌های خود، خدمات متنوع تری را ارائه کنند و کارکرد بانک‌ها از قلک پولی به یک نهاد کارآ در بازار پول تغییر یابد.

 

واکنش بانک‌ها در روز نخست

بررسی‌های میدانی از شعبه‌های ۲۵ بانک و موسسه مالی و اعتباری دارای مجوز در اولین روزی که گفته می‌شد نرخ سود بانک‌ها به ۱۵درصد رسیده است، نشان می‌دهد که حداقل ۱۰ درصد از این نهادها، نرخ سود خود را تغییر نداده‌اند. همچنین این بررسی نشان می‌دهد که مابقی این بانک‌ها اگرچه نرخ سود یکساله خود را تغییر داده‌اند، اما در بازه زمانی کمتر از یک سال نرخ‌های سود خود را یا بیشتر از نرخ توافقی نگه داشته‌اند یا اینکه هنوز درخصوص آن تصمیم‌گیری نکرده‌اند.

هفته گذشته زمزمه کاهش نرخ سود از ۱۸ به ۱۶ درصد به گوش می‌رسید که در اولین گام یک بانک خصوصی اقدام به کاهش نرخ سود سپرده‌های یکساله خود به ۱۵ درصد کرد. این در حالی بود که قبل از این اقدام نیز، گزارش‌هایی از ایجاد یک جلسه میان مدیران بانک‌ها برای تصمیم‌گیری درخصوص نرخ سود بانکی منتشر شده بود. پس از این هماهنگی، سایر بانک‌های خصوصی و دولتی نیز در جلسه‌ای برای کاهش سقف سپرده‌ها به ۱۵ درصد توافق کردند.

این اقدام که یک توافق از طرف بانک‌ها بود از سوی بانک مرکزی نیز مورد حمایت قرار گرفت. سیف به‌عنوان رئیس کل بانک مرکزی در این خصوص اعلام کرد که این اقدام در راستای مصوبه شورای پول و اعتبار بوده و در راستای مسیری است که بانک مرکزی برای تعدیل نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم ترسیم کرده است.

 

حرکت بانک‌ها در سه دسته

مشاهدات میدانی از اولین روز طرح کاهش نرخ سود سپرده‌ها نشان می‌دهد که بانک‌ها در واکنش به نرخ سود، سه عملکرد را از خود نشان دادند. دسته اول بانک‌هایی هستند که نرخ سود سپرده را تغییر ندادند و در همان سطح ۱۸ درصد نگه داشته‌اند. این دسته که از لحاظ کمی بیشتر از ۱۰ درصد کل بانک‌ها و موسسات اعتباری را تشکیل می‌دهند، در جهت جذب سپرده‌های بیشتر و دقیقه نودی، تاکید می‌کردند که ممکن است در روزهای آتی نرخ سود کاهش یابد و دسته دوم بانک‌هایی بودند که نرخ سود یکساله را پیرو توافق صورت گرفته میان بانک‌های خصوصی و دولتی، تا ۳ واحد درصد کاهش داده‌اند؛ اما کماکان نرخ‌های سود کوتاه‌مدت در دوره‌های ۳ تا ۹ ماه را در محدوده بالاتر از سود یکساله پرداخت کردند. برای مثال مشاهده شد که در یکی از بانک‌ها برای سپرده‌های ۹ ماهه سود ۱۶ درصد در نظر گرفته شده است. این بانک خصوصی که میزان سودهای اعطایی جدید را در شعب خود به‌صورت اعلامیه بر دیوار نصب کرده است به سپرده‌های یک ساله ۱۵ درصد، سپرده‌های ۹ ماهه ۱۶ درصد، سپرده‌های ۶ ماهه ۱۴ درصد و ۳ ماهه و کمتر از آن ۱۲ و ۱۰ درصد نرخ سود اعطا می‌کرد. این در حالی است که منطقی است افزایش میزان سود اعطایی به هر سرمایه‌ای با توجه به افزایش فواصل زمانی باشد.

علاوه بر این دو گروه، روز گذشته بر اساس نرخ‌های اعلامی بانک‌ها و موسسات اعتباری، دسته سومی هم وجود داشت که گرچه نرخ سود را ۱۵ درصد کرده بودند؛ اما تعیین تکلیف برای نرخ‌های کوتاه‌مدت خود را به روزهای آتی موکول می‌کردند و به مشتریان خود اعلام می‌کردند که ستاد هنوز نظر خود را در این خصوص اعلام نکرده است.به نظر می‌رسد این نوع از بانک‌ها بیشتر در یک حالت انتظاری قرار دارند که رفتار رقبای خود را ارزیابی کنند. این دسته از بانک‌ها از لحاظ کمیت بیشتر از دو گروه اولی بودند که نشان می‌دهد احتمالا قصد ندارند مطابق معمول براساس فرمول زمان بیشتر سود بیشتر عمل کنند و منتظر ارزیابی حرکت سایر بانک‌ها هستند.

 

دو دیدگاه در زمینه افزایش نرخ‌های کوتاه‌مدت

کارشناسان در زمینه کاهش نرخ‌های سود کوتاه‌مدت برخی از بانک‌ها دو دیدگاه متفاوت دارند: برخی معتقد هستند کاهش نرخ‌های کوتاه‌مدت به دلیل نزول مداوم تورم انتظاری است؛ چیزی که در دهه ۷۰ در آمریکا اتفاق افتاد و باعث شد بسیاری از نهادهای پولی این کشور به سپرده‌های کوتاه‌مدت سودهای کمتری اعطا کنند.

کارشناسان دلیل این امر را هم این می‌دانند که باید روند کاهشی نرخ تورم را در کشور ما در نظر گرفت. به اعتقاد این کارشناسان، در اقتصادهایی که نرخ انتظاری تورم رو به کاهش است، نرخ‌های کوتاه‌مدت بیشتر از نرخ‌های بلندمدت تعیین می‌شود. به دلیل آنکه طبیعی است که با کاهش نرخ تورم،‌ فرصت برای تعدیل نرخ‌های کوتاه‌مدت فراهم است، اما برای تغییر نرخ‌های بلندمدت و به‌طور مشخص یک‌ساله، باید مدت زمان بیشتری برای تعدیل نرخ متناسب با تورم، صرف شود. بنابراین بانک‌ها نرخ‌های کوتاه‌مدت را بیشتر از نرخ‌های بلندمدت تعیین می‌کنند.

در مقابل برخی از فعالان بانکی نیز معتقدند این نرخ‌گذاری به نوعی تاکتیک حساب می‌شود که ضمن هماهنگی با دیگر بانک‌ها مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی و یکسان کردن نرخ‌های سود یکساله، راه برای جذب سپرده در قالب سایر زمان‌ها مهیا می‌شود. بنابراین نرخ‌های کوتاه‌مدت که در حال حاضر روی آن اتفاق نظری وجود ندارد، بیشتر از نرخ بلندمدت تعیین کنند. به هر حال می‌توان از هر کدام از این رویکردها که بتواند‌ فضای رقابت سالم را در بانک‌ها بیشتر کند و از سوی دیگر، مقدمات تغییر نرخ سود با نرخ تورم را فراهم آورد،‌ در بازار پول استفاده کرد. اگر این فضای رقابت را بتوان در نرخ‌های کوتاه‌مدت ایجاد کرد، بستری مناسب برای رقابت بانک‌ها در نرخ‌های بلندمدت نیز ایجاد می‌شود.

 

نرخ‌های سود خارج از تفاهم

در گذشته برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری با کاهش نرخ‌های سود شروع به سپرده‌گیری با نرخ‌های غیرمتعارف از طریق طرح‌های ویژه می‌کردند که هر کدام خارج از تفاهم‌های صورت گرفته میان بانک‌ها قرار داشت. این سپرده‌گیری‌ها که در قالب طرح‌های ویژه یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری صورت می‌گرفت، با سودهایی بسیار بالاتر از مصوبات یا توافقات صورت گرفته در زمینه میزان نرخ سود بانکی بوده است. وضعیت مزبور در این دوره از کاهش نرخ‌های سود حائز دو اتفاق جالب بود. دیروز در بررسی میدانی خبرنگار «دنیای اقتصاد» از وضعیت کاهش نرخ سود سپرده بانک‌ها روشن شد که برخی از بانک‌ها این گونه از طرح‌های ویژه خود را متوقف کرده‌اند و از طرفی برخی دیگر هم یک تا دو واحد درصد از سطح نرخ‌های اعطایی در قالب طرح‌های مزبور را کاهش داده‌اند.

توقف سپرده‌گیری در قالب این گونه طرح‌ها مهم‌ترین اتفاقی بود که دیروز با رجوع به بانک دیده می‌شد؛ به‌طوری که بسیاری از بانک‌ها اعلام می‌کردند تا یک روز قبل از کاهش نرخ سودها، سپرده‌گیری‌های مذکور در جریان بوده است؛ ولی از دیروز همزمان با کاهش ۳ واحد درصدی نرخ‌های سود «فعلا بسته شده‌اند.»  درخصوص اتفاق دوم هم دیده شد که برخی از بانک‌هایی که تا قبل از اول تیر با نرخ ۲۰ درصد در قالب همان طرح‌های ویژه سپرده‌گیری می‌کردند، از روز گذشته سود این طرح ویژه را به ۱۸ درصد رسانده بودند. به همین منوال یکی دیگر از بانک‌ها دیروز سود فرعی خود را از ۵/ ۲۰ به ۵/ ۱۹ درصد کاهش داد.

 

اعلام نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت

رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت از سه ماه تا ۹ ماه از ۱۰ تا ۱۴ درصد تعیین شد و این نرخ از سه‌شنبه (روز گذشته) اعمال می‌شود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا حسین‌زاده در ارتباط تلفنی با خبر ۲۱ شبکه یک سیما افزود: جلسه شورای هماهنگی بانک‌ها با حضور مدیران بانک‌های خصوصی و دولتی برگزار و مقرر شد نرخ سود سپرده‌های بلندمدت یکساله ۱۵ درصد باشد و درخصوص نرخ سپرده‌های کوتاه مدت هم مقرر شد این نرخ‌ها از ۱۰ تا ۱۴ درصد تعیین شود. وی گفت: در این جلسه تاکید شد که نرخ ۱۵ درصد فقط برای سپرده‌های بلندمدت یک ساله باشد. حسین زاده افزود: همه مدیران متعهد شده‌اند و صورتجلسه را امضا کرده‌اند که این مصوبه را از سه شنبه اجرایی کنند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه ساز و کاری برای نظارت دقیق بر برخی ترفندهای یک سری بانک‌ها که همچنان می‌خواهند نرخ سود را بالا نگه دارند اندیشیده‌اید، گفت: اگر شعبه‌ای در این خصوص تخلفی کرد گزارش آن به دبیرخانه شورای هماهنگی بانک‌ها می‌رسد و از طریق مدیریت بانک این رویه اصلاح می‌شود. رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ سود تسهیلات چه تغییری خواهد کرد، افزود: این موضوع هم در روزهای آینده مشخص می‌شود. حسین زاده گفت: ما باید هم به منافع سپرده‌گذاران و هم به منافع تولیدکنندگان توجه داشته باشیم و از این نظر اقتصاد مقاومتی هم مد نظر بانک‌هاست که نرخ‌ها قدری پایین بیایند تا تولیدکنندگان دستشان باز باشد.

 

۰۷:۲۵:۴۵ سخنرانی احمدی نژاد

۰۷:۲۰:۵۴خیال می کنند اگر از کنار اوباما رد شدند و او نظری کرد، خیلی مهم شدند / این گرگ بودن است که بنشینند و برای تخریب دیگران نقشه بکشند

در کنار همه اینها تلاش هم بکنید. همه کارتان را برای خدا انجام دهید. در این عالم هیچ کس زورش به خدا نمی رسد. آمریکا چه کسی است؟ بمب اتم چیست؟ اوباما کیست؟ خیال می کنند اگر از کنارش رد شدند و او نظری کرد خیلی مهم شدند! نمی دانند او خود اسیر است. تکیه را به کوه و دل را به خدا بدهید. اگر حکمت خدا، جلوه خدا و نور خدا در کسی جاری شود چه کسی حریف اوست؟ همه بساطی که چیده اند کار پنج دقیقه است. برای خدا که کاری ندارد. تمرین کنید، سخت نیست. شیطان سخت جلوه می دهد. گاهی اوقات کار غیر الهی کردن خیلی سخت تر از کار الهی کردن است.

 

۰۷:۲۰:۲۵ ایرنا – دیدار ظریف و اولاند در روز چهارشنبه/ روابط دو جانبه و مسایل منطقه محور اصلی گفت وگوها

«علی آهنی» شامگاه سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اعزامی ایرنا به پاریس، اظهار داشت: نقشی که ایران از یک سو دارد و علاقمندی فرانسه برای توسعه روابط و داشتن نقش فعال تر، رایزنی ها در جهت پیشبرد منافع مشترک و همچنین کمک به یافتن راه حل های سیاسی برای رفع بحران هایی که منطقه را درگیر کرده، داشته باشند.
آهنی با بیان اینکه دیدار دو طرف بعد از ظهر فردا (چهارشنبه) در کاخ الیزه برگزار می شود، گفت: سفر ظریف در واقع در پاسخ به سفر پیشین وزارت خارجه فرانسه در تابستان گذشته صورت گرفته که متعاقب آن سفر حسن روحانی رئیس جمهوری به فرانسه صورت گرفت.
وی ادامه داد: در سفر روحانی سند تفاهم برای برقراری دیالوگ سیاسی در سطح عالی پیش بینی شده بود که وزرای خارجه به طور متناوب به دو کشور سفر داشته باشند و رایزنی های سیاسی را دراین سطح ادامه دهند.
وی افزود: در این رایزنی ها دو مقوله اساسی روابط دو جانبه و مسایل منطقه دنبال می شود که درخصوص روابط دو جانبه پیگیری موارد و تفاهم های انجام شده و چگونگی پیشبرد آنها برای آینده در ابعاد مختلف مرور خواهد شد.
آهنی اضافه کرد: ظرفیت های مختلف در حوزه های مختلف مورد بحث وگفت وگو قرار خواهد گرفت و همچنین تفاهم هایی که برای آینده خواهند داشت. محور دوم هم مسایل منطقه و بین المللی است که قطعا مورد توجه هر دو کشور با توجه با نقش و مسئولیتی که دارند، است.

 

۰۷:۱۶:۱۵ ایرنا – ظریف: باید اتحاد جهان اسلام را به غرب نشان دهیم

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، ظریف این مطلب را دقایقی پیش در ضیافت افطاری در محل اقامت سفیر ایران در فرانسه و در جمع سفرا و نمایندگان انجمن ها و تشکل های اسلامی از ۳۳ کشور جهان و برخی مقامات فرانسوی بیان کرد.
وی ضرورت اتحاد جهان اسلام را خاطرنشان کرد و افزود: در جهان اسلام نیاز داریم نشان دهیم چگونه می توانیم خودمان با افراطی گریی و تروریسم که اسلام و جهان اسلام را متاثر از خود کرده، مبارزه کنیم.
ظریف گفت: ما باید به جای پر رنگ کردن اختلافاتمان نشان دهیم چگونه چالش های مشترکمان را به نام اسلام و برای توسعه کشورهای اسلامی و جامعه اسلامی داریم.
وزیر امور خارجه در ادامه با تاکید بر اینکه باید جهانی فکر کنیم که چگونه با بی عدالتی برای پیدا کردن پیروان جدید دین اسلام تلاش کنیم، اظهار داشت: مهمترین بی عدالتی، بی عدالتی علیه فلسطین است، ما باید در مقابل حملات و خشونت ها، اختلافاتمان را به حداقل برسانیم.
ظریف با بیان اینکه همه ما نیاز داریم برای این مشکل کنار هم باشیم، افزود: چرا که دین اسلام، یک دین منحصر به یک جغرافیا و یک منطقه نیست، ما به دینی تعلق داریم که اعتقاد دارد هر انسان مثل همه بشر است و کشتن یک انسان مثل کشتن همه انسان هاست.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما به دینی تعلق داریم که همه دنیا را به عنوان یک کل متحد در نظر می گیرد، برای مسلمانان سخت نیست که به دنیا بفهمانند دینشان یک دین جهان شمول است.
ظریف ادامه داد: ما به دینی تعلق داریم که به راحتی می تواند بفهمد نبودن ما در کنار هم یعنی باختن همه ما با هم، ما اگر کنار هم نباشیم همگی بازنده خواهیم بود، ما نیاز داریم با هم باشیم تا آینده را برای فرزندانمان بهتر کنیم.

 

 

۰۷:۱۳:۳۳ ترامپ: خروج از اتحادیه اروپا به نفع انگلیسی‎هاست

نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موافق است و این کار به نفع انگلیسی‌هاست.
به گزارش میزان، رویترز گزارش داد: دونالد ترامپ گفته است که او با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موافق است.
ترامپ در مصاحبه‌ خود گفته است: «به دلایل مختلف، بهتر است که انگلیس اتحادیه اروپا را ترک کند، یکی از این دلایل کاهش بوروکراسی و فرآیندهای اداری است، اما من شهروند انگلیس نیستم. این فقط نظر شخصی من است».
ترامپ که مادرش اسکاتلندی است، قرار است روز بعد از همه‌پرسی در انگلیس حاضر شود.
ترامپ همچنین گفته است که در صورت انتخاب نهایی به عنوان ریاست جمهور آمریکا، روابط میان آمریکا و انگلیس بسیار بهتر خواهد شد.
وی اظهار داشته است که روابط کشورش را با چین بهبود می‌بخشد، با روسیه هم همکاری بهتری ایجاد می‌کند تا از این طریق گروهک تروریستی داعش را نابود کند.

 

۰۷:۱۳:۰۸وزارت خارجه آمریکا: بر اساس تعهداتمان، مجوز فروش بوئینگ به ایران را صادر کردیم/این برای اقتصاد ما «خوب» است

به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در خصوص فروش ۲۵ میلیارد دلاری بوئینگ به ایران‌ایر با خبرنگاران سخن گفت.
کربی گفت که شرکت بوئینگ برای فروش هواپیماهای مسافربری خود به شرکت ایرانی «ایران‌ایر»، در تعامل نزدیک با وزارت خارجه آمریکا بوده و بر اساس همین تعاملات، مجوز فروش را دریافت کرده است.

سخنگو ادامه داد: «ما بر اساس برجام تعهد داشتیم مجوز فروش این هواپیماها و هر تجارت مشروع دیگری با ایران را صادر کنیم.»

جان کربی البته گفت که هواپیماها به شرط فروخته شده و نباید به طرف سومی که از آنها برای مقاصد ممنوع و نظامی استفاده کند، فروخته یا منتقل شود.

یکی از خبرنگاران پرسید که آیا پرواز این هواپیماها به سوریه و انتقال تجهیزات برای ارتش این کشور، در حکم نقض تعهدات خریدار ایرانی خواهد بود؟

سخنگو پاسخ مشخصی نداد و فقط به روخوانی مجدد شرایط فروش بر اساس شروط طرف آمریکایی بسنده کرد.

سخنگو در رسای مزایای فروش ۲۵ میلیارد دلار هواپیما به ایران گفت: «این فروش هم برای ایمنی مردم (ایران) و هم برای اقتصاد ما خوب خواهد بود.»

 

۰۷:۱۲:۳۵ روحانی در ضیافت افطار با اساتید و پزشکان: بعد از برجام روزی نیست که گشایشی در مسیر منافع ملی حاصل نشده باشد/ نباید به دانشجو با عینک امنیتی نگریست

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی سه شنبه شب در ضیافت افطار با اساتید و پزشکان اظهارداشت: اساتید دانشگاه ما برای پیروزی این انقلاب زندان ها متحمل شدند ودانشگاهیان در متن انقلاب حضوری فعال داشتند و امروز نیز دانشگاه ، اعضای هیات علمی و دانشجویان در خط مقدم تعالی و خدمت به جامعه و کشور هستند و به هیچ وجه نباید به دانشگاه و دانشجو با عینک امنیتی نگریست.
رییس جمهوری اظهارداشت: اگر می‌خواهیم شعار بدهیم، لطفاً از جیب مردم شعار ندهیم و از جیب خودمان شعار دهیم. اساس قانون اساسی این است که اداره کشور با مردم و رای آنان است و همه مقامها نیز با رای مستقیم و غیرمستقیم مردم انتخاب می شود. اگر این چنین است پس در اداره کشور باید رأی، نظر و خواست مردم مورد توجه ما باشد. همه تلاش دولت یازدهم بر این بوده که محیط دانشگاه‌های ما محیط آزادتر و امن‌تر باشد.

روحانی گفت: اینکه دانشجویی آگاهانه و آزادانه به سمت انقلاب، مصالح کشور و اسلام و اخلاق می رود و راه را باور می کند، مهم است. باور را مگر می‌شود با اجبار بوجود آورد؟ باور باید با آگاهی و آزادی شکل گیرد. نباید فراموش کرد که این دانشگاه‌ها در متن انقلاب بودند و اساتید ما در سالهای ۴۱ و ۴۲ بخاطر انقلاب به زندان رفتند. اکنون چطور می توان با نگاه دیگری به دانشگاه و اساتید نگریست .مگر می شود با عینک امنیتی به دانشگاه و دانشجو نگاه کرد؟

رییس جمهوری افزود: دانشگاه و اساتید ، اعضای هیأت علمی و دانشجویان ما در خط مقدم تعالی و خدمت به کشور و جامعه هستد. اگر ما می‌گوییم انقلاب، انقلاب یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی. انقلاب به معنی داد کشیدن و سر و صدا نیست. انقلاب همان استقلال ، آزادی و نظام جمهوری اسلامی است و چیز دیگری نیست. اگر ما دنبال استقلال کشور و در مقطع فعلی دنبال اجرای اقتصاد مقاومتی هستیم ، بدون علم، دانش و دانشگاه امکان‌پذیر نیست. چرا ما به دانشگاه اعتماد نمی‌کنیم بعد می‌خواهیم دانشگاه به ما اعتماد کند.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه “باید به دانشگاه اعتماد کنیم”، افزود: دانشگاه امروز بار سنگینی را در مسیر توسعه کشور بر دوش دارد و دولتی می تواند موفق باشد که در تمام زمینه ها از دانشگاه استمداد طلبد و پیوند دانشگاه با دولت و دولت با دانشگاه باید مستحکمتر شود.

روحانی با طرح این پرسش که “مگر امکان پذیر است دولتی بخواهد مسایل اقتصادی را حل و فصل کند و در سیاست موفق باشد، اما از نظرات اساتید دانشگاه استفاده نکند؟”، گفت: بدون بهره گیری از دانش و تخصص دانشگاهیان نمی توان مسایل اساسی کشور را حل و فصل کرد.

رییس جمهوری به نقش برجام در تقویت ارتباط بهتر با مراکز علمی جهان اشاره کرد و با بیان اینکه “پیشرفت علم بدون ارتباط با جهان کند خواهد بود”، گفت:می گویند اگر اساتید ما با اساتید دیگر کشورها و اگر فناوری ما با فناوری خارج از کشور در ارتباط باشد، ممکن است خطراتی کشور را تهدید کند و باید این رابطه را قطع کرد و این در حالی است که نمی توان درهای کشور را بست و انتظار پیشرفت علمی و اقتصادی داشت.

روحانی افزود: امروز فضایی ایجاد شده و ما باید از این فضا استفاده کنیم . چرا هر روز یک مشکلی را در فضای رسانه ها برای دولت بوجود می آورند. ممکن است برخی ها از شرایط و گشایشی که برای کشور ایجاد شده خیلی عصبانی باشند و البته ما پاسخ آنها را به موقع خواهیم داد و برای مردم حقایق را روشن خواهیم کرد.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه طی پنج ماه وپنج روزی که از برجام می گذرد روزی نیست که گشایشی در مسیر منافع ملی و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور حاصل نشده باشد، گفت: دولت سال گذشته که سال بسیار سختی بود ، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در عمل به پیش برد و پیشی گرفتن صادرات غیر نفتی بر واردات، جلوگیری از اثرگذاری کاهش شدید بهای نفت در اقتصاد کشور و تک رقمی کردن تورم، نشان دهنده موفقیت اجرای عملی سیاستهای اقتصاد مقاومتی بود.

روحانی اظهارداشت: دولت یازدهم مجری اقتصاد مقاومتی است و ما برای اینکه به نقطه مطلوب اهداف ملی برسیم، باید شجاعت امام حسن مجتبی(ع ) را داشته باشیم و از حرف و ناسزا برخی ها نهراسیم چرا که مردم در پای صندوق های رای نشان دادند که این تبلیغات بر آنان اثر گذار نیست.

رییس جمهوری تاکید کرد: خواست دولت یازدهم رابطه نزدیکتر همه اساتید و دانشگاه ها با دولت است و تلاش می کند فضای بازتری در دانشگاه ها ایجاد شود و اختیارات به دانشگاه ها و اساتید بازگردد چرا که شکی نیست اساتید انقلابی، متدین و دلسوز کشور ما بهتر می توانند راجع به مصالح دانشجو، دانشگاه و آینده علم و فناوری نظر بدهند و سیاستها را اجرا کنند.

روحانی در ابتدای این مراسم نیز با تبریک میلاد با سعادت امام حسن مجتبی (ع) امام صلح و مهربانی و کریم اهل بیت گفت: شهامت ، شجاعت و ایستادگی در میدان جنگ و نبرد عمدتا مطرح می شود اما گاهی شجاعت و شهامتی بالاتر از دوران جنگ نیاز است و آن شجاعت صلح است.

رییس جمهوری افزود: رسول خدا در میدان جنگ بدر و احد ایستادند اما در صلح حدیبیه که قران آن را فتح المبین می نامد ، برخی از یاران به ظاهر نزدیک پیامبر زبان به اعتراض گشودند و گفتند چرا در این قرارداد، برخی از خواست های کفار را پذیرفتید.

روحانی افزود: متاسفانه برخی ها که هرگز میدان انقلاب و جنگ را ندیده اند به گونه ای از کشور و نظام حرف می زنند که انسان را دچار شگفتی می کنند . امام حسن مجتبی (ع) به ما درس مصلحت جامعه و امت اسلامی و کشور دادند.شعار دادن، سخن گفتن و فریاد زدن کار مشکلی نیست وبسیار آسان نیز هست اما حل مساله مهم است و اینکه باری را از دوش مردم برداریم.

 

 ۰۷:۱۲:۲۳سرلشکر فیروزآبادی: جزیره بحرین به زندانی برای مردم این کشور تبدیل شده‌است/ مراجع بین‌المللی بی‌طرف اسناد تابعیت آل‌خلیفه در بحرین را بررسی کنند

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار سرلشکر «سیدحسن فیروزآبادی» در حاشیه مجمع معلمان قرآنی ستاد کل نیروهای مسلح که به‌مناسبت میلاد «امام حسن مجتبی (ع)» برپا شده بود با محکومیت شدید اقدام آل‌‌خلیفه در سلب تابعیت روحانی مجاهد و انقلابی آیت‌الله «شیخ عیسی قاسم» و اشاره به سفر تحقیقی خود در سال ۱۳۶۰ به بحرین و دیدار با برخی مقامات این کشور به ویژه مقامات امنیتی اظهار کرد: در این سفر آنچه در بخش‌های مختلف شهرهای بحرین مشاهده می‌شد تماماً شعارهایی بود که مردم بحرین علیه حاکمیت جور آل‌خلیفه روی دیوارها نوشته بودند و مأموران رژیم به نحو ناشیانه‌ای روی آنها رنگ می‌پاشیدند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: یکی از مأموران بلندپایه امنیتی بحرین در ملاقات حضوری به من گفت مردم بحرین عموماً جلسات مخفیانه برگزار می‌کنند و در انتظار نجات وطن خود از سلطه دست‌نشاندگان آل سعود و وهابیت هستند.

وی بیان داشت: این مأمور امنیتی می‌گفت آل‌خلیفه دزدان دریایی بی‌وطنی هستند که آل سعود با کمک انگلیسی‌ها آنها را در جزیره بحرین مسلط کرده‌اند و مردم طاقت‌شان به تنگ آمده است.

سرلشکر فیروزآبادی این ماجرا را مربوط به ۳۴ سال پیش دانست و تصریح کرد: آنچه هم‌اینک توسط مراجع بین‌المللی بی‌طرف بایستی بررسی شود وضعیت اسناد تابعیت آل‌خلیفه در بحرین است.

وی خاطرنشان کرد:‌ امروز حاکم غاصب بحرین یک افسر آموزش دیده دانشگاه سلطنتی انگلیس است که دوره فرماندهی و ستاد را در ایالات متحده سپری کرده است با آموخته‌های انگلیسی – آمریکایی و حمایت‌های آنها و نیز نیروی نظامی و پلیس تدارک دیده شده توسط آل سعود، همچنان جزیره بحرین را به زندانی توأم با شکنجه مردم تبدیل کرده است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با محکوم کردن جنایات رژیم سفاک آل‌خلیفه علیه مردم بحرین و اهانت و گستاخی سران بی‌خرد آن به شیخ عیسی قاسم گفت: طبیعی است که چنین رژیمی قدرت درک مقام روحانیت و رهبری شیعیان بحرین را ندارد و رفتار قانون‌شکنانه آنها بی‌حرمتی به مقام شامخ علمای اسلام است.

سرلشکر فیروزآبادی در پایان با تأکید براینکه بررسی اسناد تابعیت زندانبانان بحرین راه نجات مردم این کشور است، تصریح کرد: در عین حال رسیدگی به پرونده قتل پدر امیر خودخوانده بحرین بعد از مراجعت از سفر انگلیس و آمریکا موضوعی است که بایستی به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

 

 

۰۷:۰۶:۳۲ جو  مثبت  دیروزو رشد نفت  شاید به  کمک  بازار بیاید

۰۷:۰۶:۲۱ سلام  صبح  شما عزیزان بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم