اخبار بازار امروز …(بخش اول )

خرداد ۸, ۱۳۹۵

 

 

۰۸:۱۱:۲۲ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۸:۰۶:۵۵ هشدار نسبت به تعطیلی کارخانه‌های کوچک فولاد

پایین نگه داشتن نرخ تعرفه فولاد، واحدهای فولاد‌سازی را در معرض تعطیلی قرار خواهد داد از این رو هر‌گونه تصمیم‌گیری درخصوص کاهش تعرفه واحدهای فولادسازی کشور را در معرض تعطیلی قرار می‌دهد. رسول خلیفه‌سلطان در گفت‌وگو با اقتصادنیوز ضمن بیان مطلب فوق افزود: با توجه به رکود بازارهای جهانی و مازاد عرضه فولاد در چین، تقاضای افزایش تعرفه واردات را تا ۳۰ درصد به دولت دادیم که پس از بررسی‌های فراوان و تلاش‌های گسترده توانسته‌ایم دولت را مجاب کنیم تعرفه فولاد را افزایش دهد.

دبیر انجمن فولاد گفت: نگرانی ما در این است که در دوران پساتحریم با توجه به کاهش تقاضا در بازار فولاد، چینی‌ها اقدام به دامپینگ در بازار ایران کنند و بخش بیشتری از بازار را به اختیار خود درآورند چون سیاست دولت این کشور بر این است که با پایین نگه داشتن ارزش یوآن در برابر ارزهای خارجی، کماکان قدرت صادراتی خود را حفظ کند. او تصریح کرد: کاهش تقاضا در بازار داخلی سبب شده تا فولادسازان کشور محصولات خود را با قیمت پایین‌تری عرضه کنند و به کف قیمتی برسانند. بنابراین اگر قرار باشد چینی‌ها در چنین شرایطی وارد بازار ایران شوند و محصولاتشان را ارزان‌تر به فروش رسانند، واحدهای فولادسازی ما متضرر خواهند شد چون قادر به کاهش شدیدتر قیمت نیستند. خلیفه سلطان گفت: در جریان مذاکرات هسته‌ای دولت نخواست با دامپینگ چینی‌ها مقابله کند و اجازه داد تا پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات این کار انجام شود از این رو ما معتقدیم که هم اکنون بهترین فرصت است تا تعرفه واردات فولاد را هم بالاتر ببریم. او تصریح کرد: اگر دولت در این خصوص دیر تصمیم بگیرد ممکن است کارخانه‌های کوچک و بزرگ فولاد ما تک تک با بحران فروش مواجه شوند و نتوانند به فعالیت خود در بازار ادامه دهند.

 

۰۷:۵۸:۵۳ خیز ناتمام نفت در بازار جهانی

همان‌طور که انتظار می‌رفت با انتشار آمار رسمی کاهش موجودی نفت تجاری آمریکا، قیمت نفت‌های شاخص روز پنج‌شنبه پس از ۷ ماه وارد کانال ۵۰ دلاری شدند. در ادامه اما، رشد شاخص دلار به‌دلیل برخی خوش‌بینی‌ها به اقتصاد آمریکا موجب بازگشت از کانال مزبور شد. درخصوص آینده این بازار هرچند مقاومت‌هایی از نظر بنیادی و تکنیکال مشاهده می‌شود؛ اما به‌دلیل تغییراتی محسوس در سمت عرضه و تقاضا، کف قیمت‌ها در این بازار بالاتر از گذشته ارزیابی می‌شود.

 

گروه نفت و پتروشیمی: قیمت نفت روز پنج‌شنبه توانست بعد از ۷ ماه از مرز ۵۰ دلار عبور کند. هر چند در ادامه معاملات به دلیل تصحیح بازار و برخی نگرانی‌ها مجددا به کانال ۴۰ دلار برگشت. اعلام آمار رسمی کاهش ذخایر نفت آمریکا از سوی اداره انرژی این کشور عاملی بود که قیمت نفت خام را به بالای ۵۰ دلار هدایت کرد. در حالی قیمت نفت توانست کانال جدیدی را برای ساعاتی فتح کند که در تداوم رشد قیمت نفت و ماندگاری قیمت‌ها در این کانال تردید وجود دارد. در واقع برخی گمان می‌کنند احتمال بازگشت تولیدکنندگان نفت شیل به چرخه تولید، افزایش شاخص دلار، سقف تکنیکال ۵۲ دلاری برای این بازار و حجم ذخایر نفتی، از عواملی است که تداوم رشد قیمت‌ها را مبهم کرده است. با این حال به نظر می‌رسد تولیدکنندگان نفت آمریکا به دلیل تجربه تلخ بازگشت ناکام سال گذشته امسال با احتیاط بیشتری اقدام به افزایش تولید کنند و مادامی که قیمت‌ها به میانه کانال ۵۰ دلار نرسد، به فعال کردن دکل‌های نیمه‌کاره خود اقدام نخواهند کرد. بنابراین در صورتی که قیمت‌ها به حدود ۵۵ دلار برسد بر نفت فشار خواهد آمد. اما در بلند‌مدت به دلیل کاهش شدید سرمایه‌گذاری جدید در میادین نفتی شیل شاهد افت تولید نفت از سوی آنها و تعادل در عرضه و تقاضای بازار خواهیم بود. همچنین فشار اقتصادی بر کشورهای عضو اوپک در قیمت‌های زیر ۶۰ دلار به‌عنوان عاملی که در بلند‌مدت موجب رشد قیمت‌ها شد، عمل می‌کند.‎‌

ورود نفت به کانال ۵۰ دلاری

اما قیمت نفت برنت (شاخص بورس لندن) روز گذشته و در لحظه تنظیم این گزارش (در ساعت ۱۵) با ۵۷ سنت کاهش روی ۴۹ دلار و ۲ سنت قرار گرفت، در حالی‌که معاملات پنج‌شنبه نفت برنت روی قیمت ۴۹ دلار و ۵۹ سنت بسته شده بود. نفت خام آمریکا نیز (شاخص بورس نیویورک) در معاملات روز گذشته کاهشی ۴۰ سنتی را تجربه کرد تا به ۴۹ دلار و ۸ سنت برسد. اعلام کسری ذخایر نفت آمریکا تبدیل به عاملی شدتا قیمت نفت خام پنج‌شنبه گذشته برای اولین‌بار در حدود هفت ماه گذشته پس از اخلال عرضه در نتیجه آتش‌سوزی در کانادا و حملات در لیبی و غرب آفریقا بالاتر از ۵۰ دلار قرار گیرد.مهم‌ترین عامل رشد قیمت‌ها به کانال ۵۰ دلار افت ذخایر نفتی آمریکا عنوان می‌شود. بر اساس اعلام اداره انرژی آمریکا (EIA) کسری ذخایر نفت این کشور به ۲/ ۴ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۲۰ ماه مه رسید که بیشتر از پیش‌بینی‌های پیشین کارشناسان رویترز (۵/ ۲ میلیون بشکه) و کمتر از ۱/ ۵ میلیون بشکه‌ای بود که موسسه انرژی آمریکا (API)پیش‌‌بینی کرده بود.

رقم رسمی کسری ذخایر نفت آمریکا که چهارشنبه‌شب گذشته اعلام شد، بیشترین کسری هفتگی در هفت هفته اخیر ارزیابی شده است. علت اصلی این میزان کاهش ذخیره نفت خام در آمریکا کاهش واردات این کشور از کانادا است. آتش‌سوزی در ایالت آلبرتای کانادا به‌عنوان یکی از مراکز اصلی صادرات نفت به آمریکا اتفاقی بود که واردات نفت خام آمریکا را تحت‌تاثیر قرار داد. از دیگر سو کاهش تقاضای پالایشگاه‌ها در آمریکا به علت افزایش ذخیره سوخت در این کشور نیز مزید بر علت شد تا سطح ذخایر نفت خام آمریکا با کاهش همراه شود. واردات نفت خام آمریکا در هفته گذشته روزانه ۳۶۲ هزار بشکه در روز کاهش یافت. با این حال کنترل آتش‌سوزی‌ها در کانادا و افزایش تولید نفت از سوی این کشور که اختلال عرضه را تا حدودی ترمیم می‌کند و همچنین تقویت شاخص دلار در دو روز اخیر، تبدیل به عواملی شدند تا قیمت نفت مجددا به کانال ۴۰ دلاری برگردند.بهای نفت از میانه‌های فوریه سال جاری میلادی در مسیر صعودی قرار گرفته و از آن زمان تا‌کنون حدود ۹۰ درصد رشد قیمتی را به ثبت رسانده است. رشد قیمت نفت در این فاصله زمانی تحت‌تاثیر دو عامل رشد تقاضا و کاهش عرضه رخ داده است.

پیکان عرضه به سمت کاهش بیشتر

از زمان کاهش قیمت نفت حجم انبارهای نفتی در سراسر جهان افزایش یافت، در واقع کشورهای مصرف‌کننده با استفاده از فرصت نفت ارزان شروع به پر کردن انبارهای نفتی خود کردند. در این میان، موجودی ذخایر نفتی آمریکا نیز به‌عنوان کشوری که دارنده بزرگترین انبارهای نفتی جهان است در مسیر افزایشی قرار گرفت. بر اساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در میانه‌های سال ۲۰۱۴ حجم ذخایر انبارهای نفتی حدود ۳۶۰ میلیون بشکه بوده اما در حال حاضر سطح ذخایر به حدود ۵۴۰ میلیون بشکه رسیده است که نشان از رشد بیش از ۱۸۰ میلیون بشکه‌ای این ذخایر در‌مدت کمتر از سه سال اخیر دارد. در حال حاضر حجم موجودی نفت آمریکا بیشتر از متوسط سطح این ذخایر در ۵ سال اخیر قرار دارد و بیم این می‌رود که با رشد قیمت نفت یا افزایش ارزش دلار عرضه نفت ذخیره شده به بازار سود‌آور و این نفت به بازار سرازیر شود و سطح عرضه را افزایش دهد.

اما در سه ماه اخیر با وجود افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی حجم ذخایر نیز رشد کرد و از سطح ۵۰۰ میلیون بشکه به حدود ۵۴۰ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی است که بررسی روند تاریخی تغییر در سطح موجودی نفت آمریکا و قیمت نفت نشان می‌دهد که این دو عامل همواره در مسیر عکس یکدیگر حرکت می‌کرده‌اند. بلومبرگ در گزارشی دلیل این تغییر در ساختار بازار نفت را اینگونه تشریح می‌کند که در سال‌های پیش اوپک همواره، نقش تنظیم‌کننده بازار را ایفا می‌کرد و همه کشورهای عضو این سازمان ظرفیت اضافه‌ای برای تولید نفت داشتند، به‌طوری‌که به محض اینکه سیگنال‌های رشد تقاضا در بازار ظهور می‌کرد اوپک تولید نفت خود را افزایش می‌داد و نوبت به استفاده از نفت ذخیره شده نمی‌رسید. بنابراین، تا زمانی که موجودی نفت به صورت عینی کاهش پیدا نمی‌کرد، قیمت‌ هم رشد نداشت. اما طی دو سال اخیر اوپک با همه توان نفت تولید کرده است و در حال حاضر ظرفیت مازادی برای افزایش تولید نفت ندارد. از همین رو با سیگنال‌های رشد تقاضا، استفاده از نفت ذخیره شده تنها گزینه پاسخگویی به نیاز نفت است؛ در نتیجه پیش از کاهش مشهود موجودی نفت، قیمت‌ها به استقبال سیگنال رشد تقاضا رفت و افزایش یافت.

سطح تولید نفت آمریکا طی سه سال اخیر نقش تعیین‌کننده‌ای در بازار نفت داشته است. به‌طوری‌که گفته می‌شود مهم‌ترین عامل شروع افت قیمت‌ها در سال ۲۰۱۴ به افزایش عرضه نفت این کشور باز‌می‌گردد. تولید نفت آمریکا به دلیل دستیابی به فناوری استخراج از میادین نفت شیل در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ به‌طور متوسط سالانه بیش از یک میلیون بشکه فزایش یافت و در ژوئن ۲۰۱۵ به بیش از ۷/ ۹ میلیون بشکه در روز رسید. اما سطح تولید نفت این کشور از آن زمان در مسیر کاهشی قرار گرفته و در حال حاضر به حدود ۷/ ۸ میلیون بشکه رسیده است.کاهش تولید نفت در این کشور یکی از دلایل رشد ۸۰ درصدی قیمت نفت عنوان می‌شود. تولید نفت آمریکا از میانه‌های فوریه تاکنون حدود ۴۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است و گفته می‌شود تا پایان سال جاری میلادی افت در تولیدات نفت آمریکا ادامه می‌یابد. مهم‌ترین‌ عامل رشد قیمت نفت در چند ماه اخیر به اختلال عرضه باز می‌گردد. تحرکات تروریستی در لیبی و نیجریه، مشکلات مالی ونزوئلا و آتش سوزی در نزدیکی میادین ماسه‌ای نفتی کانادا عرضه جهانی نفت را کاهش داده به‌طوری‌که برخی سازمان‌ها از جمله گلدمن ساکس مقدار اختلال در عرضه روزانه جهانی نفت را حدود ۵/ ۲ میلیون بشکه برآورد کرده و اعلام می‌کند که بازار نفت به جای مازاد عرضه با کمبود عرضه مواجه شده است. با این حال این اختلالات در عرضه مقطعی و کوتاه‌مدت است، یعنی با رفع موانع تولید نفت این کشورها در‌مدت کوتاهی می‌تواند افزایش یابد و عرضه جهانی نفت را مجددا افزایش دهد.

در مقابل اختلالات عرضه، افزایش عرضه نفت ایران یکی از خبرساز ترین موضوعات بازارهای جهانی نفت در چند ماه اخیر بوده‌ است. تولید نفت ایران که به دلیل تحریم‌های یکجانبه غرب از بیش از ۷/ ۳ میلیون بشکه در روز به حدود ۷/ ۲ میلیون بشکه رسیده بود، با لغو تحریم‌ها و اجرایی شدن برجام در ژانویه سال جاری مجددا رو به رشد گذاشت. در حال حاضر تولید نفت کشورمان به بیش از ۶/ ۳ میلیون بشکه در روز رسیده است و یکی از عوامل فشار بر بازار نفت بود. با این حال چون پیش از اینکه عرضه نفت ایران افزایش یابد بازار انتظار آن را داشت، پیش از افزایش واقعی تولید تاثیر خود را بر قیمت‌ها گذاشته بود. اوپک یکی از عوامل فشار بر بازار نفت طی دو سال اخیر بوده است، در واقع با افت قیمت‌ها و عدم توافق اعضا بر سر کاهش سطح تولید خود در نشست‌های رسمی این سازمان، کشورهای عضو اوپک برای جبران کسری درآمدهای خود و همچنین حفظ سهم بازار با همه توان به تولید پرداختند به‌طوری‌که سطح تولید نفت این سازمان که در سال ۲۰۱۴ کمتر از ۳۰ میلیون بشکه در روز بود در حال حاضر به بیش از ۳۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. بخش عمده‌ای از رشد تولید اوپک از سوی دو کشور عربستان و عراق بوده است. اما در حال حاضر تولید نفت این دو کشور چندان تغییر نکرده است، سطح تولید عربستان حدود ۲/ ۱۰ میلیون بشکه در روز باقی مانده با وجود اینکه این کشور در چند ماه اخیر بازار را تهدید به افزایش تولیدات کرده بود. همچنین براساس آخرین آمار تولید نفت عراق نیز در ماه جاری کاهش یافته و به سطح آوریل(دو ماه قبل) رسیده است. در واقع با توجه به اینکه تولید نفت ایران نیز به سطح قبل از تحریم‌ها نزدیک شده است، به نظر نمی‌رسد اوپک در ماه‌های پیش رو بتواند تولید نفت خود را به طور محسوسی افزایش دهد.

سورپرایز سمت تقاضا برای بازار نفت

تقاضای جهانی نفت در چند ماه اخیر بازار نفت را غافلگیر کرد. در واقع در سال ۲۰۱۵ تقاضای نفت رشد زیادی داشت، اما انتظار می‌رفت در سال جاری به دلیل چشم‌انداز نه‌چندان مساعد اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته رشد تقاضا کاهش یابد و به ۲/ ۱ میلیون بشکه در روز برسد. اما کاهش قیمت نفت و به دنبال آن کاهش قیمت بنزین بعد از دو سال بالاخره تاثیر خود را بر سمت تقاضا گذاشته است. در واقع با وجود اینکه رشد اقتصادی اقتصادهای نوظهور از جمله چین و هند کاهش یافته است و انتظار می‌رفت تقاضای نفت این کشورها نیز کاهش یابد، اما کاهش قیمت بنزین موجب افزایش رانندگی و رشد تقاضا برای این سوخت در هند و چین شده است. از سویی در آمریکا نیز شاهد افزایش رانندگی جاده‌ای و افزایش خرید ماشین‌هایی که مصرف بالایی دارند بودیم که رشد تقاضای بنزین را به دنبال داشت. بر این اساس موسسات در آخرین گزارش‌های خود پیش‎بینی رشد تقاضا در سال جاری را افزایش دادند و به ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز رساندند.

نفت ۵۰ دلاری در کوتاه‌مدت و ۶۰ دلاری بلند‌مدت

با توجه به عواملی که ذکر شد قیمت نفت در سه ماه اخیر رو‌به رشد بوده و روز پنج‌شنبه بعد از ۷ ماه به بالای ۵۰ رسید. در این بین به دلیل تهدید‌هایی که پیش روی بازار نفت قرار دارد برخی رشد قیمت نفت را موقتی می‌دانند و بر این باورند که فروش نفت در قیمت‌های بالای ۵۰ دلار ماندگار نخواهد بود. افزایش احتمالی ارزش دلار به دلیل رشد نرخ بهره آمریکا در نشست ماه ژوئن فدرال رزرو و رشد مجدد تولید نفت از سوی تولیدکنندگان نفت در این کشور و همچنین سطح بالای موجودی ذخایر نفتی از جمله عوامل فشارزای بازار نفت عنوان می‌شود. از سویی کارشناسان تکنیکال بازار بر این باورند که قیمت حدود ۵۲ دلار برای سقف تکنیکی قیمت نفت محسوب می‌شود و قیمت‌ها به بیش از این قیمت نخواهند رسید.

موسسه وود مکنزی در گزارشی اعلام کرده بود که حدود ۵۰ شرکت بزرگ نفتی در آمریکا منتظر رسیدن قیمت‌ها به ۵۳ دلار هستند تا دکل‌هایی را که در زمان افت قیمت‌های نفت نیمه‌کاره رها کرده‌اند دوباره فعال کنند. با این وجود برخی کارشناسان بر این باورند که تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا سال پیش که قیمت‌ها به یکباره رشد کرد و به حدود ۶۰دلار رسید، به سرعت شروع به افزایش سرمایه‌گذاری کردند و تولید خود را افزایش دادند با این حال شاهد افت قیمت نفت در فاصله چند ماه و رسیدن قیمت‌ها به زیر ۴۰ دلار بودند و از محل افت قیمت‌ها زیان زیادی دیدند. از همین رو تولیدکنندگان نفت‌های غیر‌متعارف با توجه به تجربه سال پیش این اشتباه را مجددا تکرار نمی‌کنند و با احتیاط وارد بازار نفت خواهند شد. با این حال پیش‌بینی می‌شود رسیدن قیمت نفت به میانه‌های کانال ۵۰ دلار موجب بازگشت بسیاری از دکل‌های نیمه‌فعال و رشد تولید نفت آمریکا شود. اما از سویی باید توجه داشت که تولیدکنندگان نفت در این کشور در سال‌های اخیر سرمایه‎گذاری جدیدی نکرده‌اند و حتی اگر آنها دکل‌های نیمه فعال را وارد میدان کنند بعد از مدتی این دکل‌های نیمه‌فعال نیز تمام شده و آنها نیازمند سرمایه‌گذاری جدید هستند، بنابراین شاهد افت تولید آنها و تعادل در عرضه و تقاضای بازار نفت خواهیم بود.

همچنین باید توجه داشت، تولیدکنندگان سنتی نفت در حال حاضر با همه توان در حال تولید هستند. هرچند گفته می‌شود تلاش این کشورها برای حفظ سهم بازار و احتمال اختلال عرضه از سوی آنها مانعی برای رشد قیمت نفت است. اما باید توجه داشت که این کشورها به مشکلات بودجه‌ای برخورده‌اند به‌طوری‌که بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که عمده کشورهای عضو اوپک برای تامین مخارج خود در قیمت‌های کمتر از ۶۰ دلاری نفت ناتوان هستند از همین رو فشار قیمت پایین نفت بر کشورهای تولیدکننده سنتی عاملی است که در بلند‌مدت موجب رشد قیمت‌ها به بالای ۶۰ دلار می‌شود.

کف قیمتی نفت بر سه پایه بنیادی

در حالی که همگان از توان نفت برای رشد بیشتر قیمت‌ها می‌گویند باید توجه داشت که اگر نفت مجددا در مسیر کاهشی قرار گیرد، تا کجا می‌توان انتظار افت قیمت‌ها را داشت؟در چند ماه اخیر با توجه به تغییراتی که در عوامل بنیادی بازار رخ داده است، اغلب موسسات و کارشناسان نفتی برآورد خود از قیمت نفت در سال جاری را افزایش داده‌اند. غالب برآوردها میانگین ۴۵ دلاری قیمت نفت حکایت دارد. تقاضای نفت در چند ماه اخیر رشد زیادی داشته و یکی از عوامل رشد قیمت نفت بوده است. همچنین برآورد می‌شود تقاضا در ادامه سال در آمریکا و کشورهای نوظهور مثل چین و هند در سطح بالایی باقی بماند و مانع از افت قیمت نفت به سطوح چند ماه قبل شود. باید توجه داشت که عرضه نفت تا پایان سال چندان افزایش نخواهد داشت، از یک طرف ایران تقریبا به سقف تولید خود رسیده و از سوی دیگر کشورهای عضو اوپک ظرفیت عملیاتی برای افزایش تولید نفت در کوتاه‌مدت ندارند. همچنین اگر موانع تولید در کشورهای لیبی و نیجریه برداشته شود، بازگشت به سطح قبل مقداری زمانبر خواهد بود و در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست.

 

ایرنا – رییس سازمان حج و زیارت: اختلاف بر سر حذف ۵ بند تفاهم نامه حج باقی است/یکشنبه آخرین فرصت برای نشان دادن حسن نیت عربستان

سعید اوحدی جمعه شب در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان این که از ۱۱ بند قید شده در تفاهم نامه که تماما مغایر با حفظ حرمت و کرامت زائران ایرانی است، ۶ مورد حل شده افزود: به طرف های سعودی اعلام کردیم که پایان یکشنبه هفته جاری آخرین فرصت برای نشان دادن اراده جدی عربستان برای اعزام زائران ایرانی به حج ۹۵ است.
وی با بیان این که تلاش های جدی و پیگیری ‘ایاد مدنی’ دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی در مذاکره با مسوولان سعودی برای حل اختلافات یاد شده نیز به نتیجه نرسید، گفت: با توجه به این که هیات مذاکره کننده سعودی برای حل اختلافات باقی مانده خود را فاقد اختیار و تصمیم گیری در این موارد می داند، مشخص است دیگر دستگاه های عربستان نیز در تنظیم تفاهم نامه حج دخالت مستقیم داشته اند.
رییس سازمان حج و زیارت خاطر نشان کرد: علت اصلی کندی روند مذاکرات دو کشور دخالت دیگر دستگاه های عربستان در تنظیم تفاهم نامه به شمار می رود و هیات مذاکره کننده سعودی برای هر اقدامی آن را منوط به کسب اجازه از دیگر دستگاه ها عنوان می کند.
اوحدی با بیان این که عدم هماهنگی و انسجام بین وزارتخانه های خارجه و حج عربستان علت اصلی کندی مذاکرات است، عنوان کرد: چنانچه رفتار سعودی ها در حذف ۵ بند یاد شده تغییر پیدا نکند مسوولان عربستان باید پاسخگوی عدم اعزام زائران ایرانی به حج ۹۵ باشند.
وی با تاکید بر این که تمامی خواسته های به حق و منطقی جمهوری اسلامی باید در متن تفاهم نامه قید شود، افزود: پیش از اعزام تیم مذاکره کننده کشورمان، تمامی خواسته های ما بخصوص مسائل کنسولی به صورت مکتوب از سوی وزارت امور خارجه کشورمان به وزارت امور خارجه عربستان اعلام شد، گفت: وزیر جدید حج عربستان تاکنون در این خصوص طی چند بار تماس تلفنی قول هایی به ما داد اما به وی تاکید کردیم تمامی خواسته های ایران باید در متن تفاهم نامه حج قید شود.
رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: به رغم تلاش های تیم مذاکره کننده کشورمان اراده جدی در مسوولان عربستان برای اعزام زائران به حج ۹۵ دیده نمی شود و وزیر حج سعودی در آخرین تماس تلفنی خود اعلام کرد که از طرف خودم متنی برای حل مسائل باقی مانده آماده کردم که در صورت موافقت دیگر دستگاه ها، امیدوارم موضوع مشکلات باقی مانده حل شود.
سال گذشته ۶۴ هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج راهی عربستان سعودی شدند که در فاجعه منا ۴۶۱ تن جان خود را از دست دادند.

۰۷:۵۸:۱۳

 

۰۷:۵۷:۴۱ایسنا – سردار سلیمانی در نشست فراکسیون ولایت مجلس دهم چه گفت؟

سردار قاسم سلیمانی عصر امروز با حضور در نشست فراکسیون ولایت مجلس دهم حضور فیزیکی ایران در سوریه را موجب دور شدن تهدیدات داعش علیه کشورمان دانست.

رسول خضری عضو فراکسیون ولایت مجلس دهم با اشاره به حضور سردار قاسم سلیمانی در نشست عصر امروز فراکسیون ولایت مجلس دهم به خبرنگار پارلمانی ایسنا گفت: سردار سلیمانی در این نشست مسائلی را در مورد امنیت منطقه و تهدیدات داعش مطرح و عنوان کرد که اگر ایران در خصوص داعش به خوبی عمل نمی‌کرد این گروهک تروریستی می‌توانست تهدیدی برای امنیت ملی کشور به شمار آید.

وی افزود: به گفته سردار قاسم سلیمانی حضور فیزیکی ایران در سوریه و عراق باعث تامین امنیت کشور شده و نقشه دشمنان کشور را خنثی کرده است.

خضری همچنین با اشاره به اظهارات علی لاریجانی در این نشست گفت: آقای لاریجانی اولویت‌های مجلس دهم و الزامات قانون گذاری را مورد اشاره قرار دادند و گفتند کشور در این مقطع نیازمند همدلی، همراهی و دوری از تنش است.

این نماینده مجلس یادآور شد: آقای لاریجانی همچنین موضوع معیشت، اقتصاد، حل مشکل بیکاری، توجه به مساله اقتصاد مقاومتی و تلاش برای توجه به آمایش سرزمین را از دیگر اولویت‌های مجلس دهم عنوان کرد.

وی با اشاره به حضور ۱۸۸ نفر از منتخبان مجلس دهم در نشست امروز فراکسیون ولایت گفت که این فراکسیون و فراکسیون امید در مورد ارکان هیات رییسه مجلس با یکدیگر تعامل خواهند کرد.

 

۰۷:۵۷:۲۹ایسنا – چالش احتمالی ایران برای صادرات ال.ان.جی به شرق آسیا

صادرات ال.ان.جی به شرق آسیا با چالش‌های جدیدی مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، بلومبرگ اعلام کرده است که قیمت ال.ان.جی وارداتی ژاپن در ماه گذشته میلادی به حدود ۲۲ سنت برمترمکعب رسید که پایین‌ترین قیمت از سال ۲۰۰۵ است. این موضوع اقتصادی بودن صادرات ال.ان.جی به شرق آسیا را برای صادرکنندگان گاز با چالش جدی مواجه می‌کند.

ال.ان.جی در بازار شرق آسیا عمدتا بر اساس قراردادهای بلند مدت و با ساختار قیمت‌گذاری متصل به نفت (Oil-indexed)وارد می‌شود. در این ساختار قیمت‌گذاری،قیمت ال.ان.جی با فرمولی به قیمت نفت مرتبط می‌شود به‌گونه‌ای کهاثر تغییرات قیمت نفت را با یک تاخیر چندماهه منعکس می‌کند.

شرق آسیا و به ویژه ژاپن و کره‌جنوبی به دلیل فاصله زیاد از ایران و محصور بودن در آب، همواره یکی از بازارهای محتمل برای صادرات گاز کشور به روش ال.ان.جی بوده‌اند. در حال حاضر ژاپن بزرگترین واردکننده ال.ان.جی در جهان است و پس از آن کشورهای کره‌جنوبی و چین قرار دارند. همچنین به دلیل قیمت بالای خرید ال.ان.جی، صادرات ال.ان.جی ایران به این کشورها از لحاظ اقتصادی مطلوبیت داشته‌است. در این بین قیمت ال.ان.جی وارداتی ژاپن به عنوان شاخص قیمتی بازار آسیا شناخته می‌شود و معمولا عنوان بالاترین قیمت ال.ان.جی وادراتی جهان را نیز در اختیار دارد.

گزارش بلومبرگ در ادامه می‌افزاید: با توجه به کاهش قیمت نفت برنت در ژانویه ۲۰۱۶ به ۲۷ دلار، اثر این کاهش قیمت در ماه گذشته میلادی در قیمت ال.ان.جی ژاپن انعکاس یافته‌است و قیمت این محصول را به پایین‌ترین میزان خود از آگوست ۲۰۰۵ (حدود ۲۲ سنت برمترمکعب) رسانده‌است.

بررسی کارشناسان حوزه انرژی نشان می‌دهدهزینه انتقال گاز به روش ال.ان.جی به شرق آسیادر حدود ۲۰-۲۲ سنت است. با توجه به قیمت ۲۲ سنتی ال.ان.جی در ژاپن و قیمت‌های پایین‌تر این محصول در کره‌جنوبی و چین، در حال حاضر هیچ سودی از صادرات ال.ان.جی به شرق آسیا عاید کشور نخواهد شد.

اگرچه با توجه به افزایش قیمت نفت، قیمت ال.ان.جی نیز در ماه‌های آینده کمی تقویت می‌شود؛اما این موضوع اقتصادی بودن صادرات ال.ان.جی به شرق آسیا را برای کورهای صادرکننده گاز با چالش جدی مواجه می‌کند.

 

۰۷:۱۰:۵۲ عراقچی: ایران بر اساس برجام متعهد به فروش آب سنگین نیست

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمنی خود را با ایران کنار نگذاشته اند و چالش های ما با آنها ادامه دارد و اجازه نخواهیم داد که نقض برجام به طور صریح صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، سید عباس عراقچی در یک گفت و گوی خبری در خصوص مصوبه اخیر کنگره آمریکا مبنی بر جلوگیری از خرید آب سنگین ایران توسط آمریکا افزود:این مصوبه در صورت تصویب هم اهمیتی ندارد .

وی با بیان اینکه این مصوبه باید به سنا برود و بعد از تصویب باید مورد وتوی رئیس جمهور آمریکا قرار گیرد،افزود:در دور قبلی که در مجلس سنا تلاش شد تا جلوی فروش آب سنگین ایران گرفته شود موفقیت آمیز نبود و رای نیاورد.

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام خاطرنشان کرد: اصولا طبق برجام آمریکا و هیچ کشور دیگری متعهد به خرید آب سنگین از ایران نیست.

وی افزود:تنها تعهدی که ایران دارد این است که مازاد بر نیاز آب سنگین خود را به بازارهای بین المللی عرضه کند برای فروش، اگر خریدار پیدا شد، شد و نشد هم نشد.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه آب سنگین کالای با ارزشی است و مشتریان زیادی برای آن وجود دارد اظهار داشت:آمریکا خود ۴۰ تن آب سنگین ایران را خریداری کرد و برای ۴۰ تن دیگر با کشورهای دیگر درحال مذاکره هستیم .

به گفته رییس ستاد پیگیری برجام، اگر هم مشتری پیدا نشود دراجرای برجام مشکلی رخ نداده و نه آنها متعهد به خرید هستند و نه ما متعهد به فروش، ما فقط متعهد به عرضه هستیم.

عراقچی با اشاره به ترویج فضای ایران هراسی و تاثیر آن بر روند اجرای برجام گفت:تلاش هایی که برای ایران هراسی در داخل آمریکا توسط جناح های تندرو و در منطقه هم در حال صورت گرفتن است در جهت اجازه ندادن به ایران برای استفاده از فضای برجام است.

وی افزود : این ها همان جریاناتی هستند که تمام تلاش خود را کردند که مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد و وقتی آنجا ناکام ماندند به این مسئله روی آورده اند.

معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: باید با سیاست ایران هراسی مبارزه کرد و فضای اعتماد بخشی را برای جامعه اقتصادی دنیا فراهم کنیم که روابط شکل گیرد

 

۰۷:۰۷:۳۶رئیس کل بانک مرکزی: برنامه‌ای برای مالیات گرفتن از سپرده‌ها نداریم/ قرار نیست نرخ سود بانکی در سطح فعلی بماند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ولی الله سیف در حاشیه اختتامیه بیست و ششمین همایش سالانه پولی و ارزی در جمع خبرنگاران درباره دور زدن نرخ سود بانکی به روش‌های مختلف از جمله صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها اظهارداشت: هر بانکی که با این بهانه‌ها بخواهد ضوابط را زیر پا بگذارد با آن برخورد خواهد شد.
وی افزود: اخیرا ۵ بانک را بعد از طی فرایند رسیدگی به تخلفات در هیات انتظامی بانک‌ها، مجازات کردیم اما به دلیل اینکه برای اولین بار این تخلف را انجام داده بودند، اسامی آنها را اعلام نکردیم.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اگر لازم شود اسامی بانک‌ها متخلف را هم اعلام می‌کنیم تا مردم در جریان قرار بگیرند و متوجه شوند اگر بانک تخلف کند، بانک مرکزی با آن برخورد خواهد کرد.

وی درخصوص دریافت مالیات از سود سپرده‌ها، گفت: هیچ تصمیمی در این باره اتخاذ نشده و آقای دکتر طیب نیا به من گفتند قصد ارائه این ایده را ندارند.

سیف ادامه داد: ایشان با توجه به تفاوت بالای نرخ سود و تورم، گفتند اگر قرار باشد این وضعیت ادامه یابد، استحقاق این وجود دارد که ما مالیاتی برای آن تعریف کنیم،اما باید این را هم در نظر بگیرید که قرار نیست نرخ سود در این سطح باقی بماند.

وی با بیان اینکه نرخ سود به دامنه‌های نرخ تورم کاهش خواهد یافت، گفت: ما از سال گذشته برنامه کاهش نرخ سود را دنبال کردیم و در گام اول نرخ سود بازار بین بانکی از ۲۹ درصد به ۱۷ درصد رسیده که تا سطح نرخ مجاز که نزدیک به تورم است، تلاش بانک مرکزی ادامه می‌یابد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی دستیابی به هدف کاهش نرخ سود در این روش، نرخ سود را پایدار و باثبات خواهد کرد.

سیف درخصوص لیزینگ مسکن گفت: مجوز لیزینگ مسکن داده شده و بانک مسکن می‌تواند از کار را انجام دهد.

 

۰۷:۰۲:۴۸ رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد حداقل نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها باید ۱۲ درصد باشد/ بانک‌ها را ناگزیر به افزایش سرمایه‌ می‌کنیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در بیست و ششمین همایش پولی و ارزی با اشاره به مساله کفایت سرمایه بانک‌ها، اظهارداشت: باید برنامه‌ای اصلاح ساختار بانک‌های خصوصی، دولتی و بانک‌های خصوصی شده طراحی شود.
وی افزود: بانکی که دارای نسبت کفایت سرمایه بانکی کمتر از ۱۲ درصد باشد، نمی‌تواند تسهیلات جدید بدهد، ال سی باز کند و خدمات به مشتری بدهد. بنابراین برنامه ما این است که به سمتی برویم که با برخی سختگیری‌ها بانک‌ها را ناگزیر به افزایش سرمایه کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی برای حمایت ویژه از بنگاه‌های کوچک و متوسط، گفت: یکی از ویژگی‌های این بخشنامه تمدید معوقات بانکی این بنگاه‌ها تا سقف یک میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: همچنین اگر طرح یا تقاضای تسهیلاتی در کارگروه استان‌ها تایید شد اما بانک‌ آن را رد کرد، متقاضی می‌تواند طرح را به کارگروه ویژه بانک مرکزی ارائه کند.

سیف تاکید کرد: همه بستر‌ها در این بخشنامه فراهم شده تا سال ۹۵ سال شاخصی برای رشد اقتصادی باشد.

 

۰۷:۰۱:۱۱معاون فروش سایپا در گفت‌وگو با فارس: سایپا هنوز تصمیمی برای افزایش قیمت خودرو نگرفته‌ است/ رکود نداریم

تقی‌زاده در گفت‌ و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت:‌ هنوز در مورد چگونگی اجرای مصوبه شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو و اعمال قیمت‌های جدید تعیین شده توسط مرکز ملی رقابت به نتیجه نرسیده‌ایم و تصمیم‌گیری در این مورد صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: این موضوع در ستاد عالی فروش سایپا و هیأت مدیره مورد بررسی قرار خواهد گرفت و هر تصمیمی که اتخاذ شود در فروش محصولات اعمال خواهد شد.
وی تصریح کرد: به این ترتیب در مورد نحوه اجرای دستورالعمل افزایش قیمت خودرو، میزان این افزایش قیمت و اینکه در مورد چه محصولاتی و به چه طریقی اعمال شود، در هیأت مدیره تصمیم‌گیری خواهد شد.

تقی‌زاده در پاسخ به این سؤال که با توجه به رکود موجود در بازار خودرو، آیا افزایش قیمت خودرو باعث کاهش تقاضای خرید نخواهد شد؟ گفت: ما رکودی را لمس نمی‌کنیم و در حال حاضر پذیرش روزانه برای خرید محصولاتمان تقریباً دو برابر میزان تولیدمان است.

وی اظهار داشت:‌ میزان تولید محصولات سایپا از ابتدای امسال تاکنون ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و میزان فروش ما نیز ۳٫۵ برابر شده است.

وی با بیان اینکه در حال رصد بازار از نظر میزان فروش، کیفیت خودروها و خدمات پس از فروش هستیم،‌ گفت: بر این اساس در مورد تغییر یا ثبات قیمت محصولاتمان تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

معاون فروش سایپا در پاسخ به این سؤال که آیا مصوبه شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو در پی درخواست شما صادر شده است؟ گفت:‌ من اطلاعی از این موضوع ندارم و اگر درخواستی ارائه شده باشد، واحد مالی سایپا در جریان است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا درخواستی برای آزادسازی قیمت برخی محصولاتتان به شورای رقابت ارائه کرده‌اید؟ گفت: در جریان نیستم، واحد مالی سایپا از این موضوع با خبر است.

 

۰۷:۰۱:۰۱امیرآبادی به فارس خبر داد انتخاب نام «فراکسیون ولایت» برای فراکسیون فراگیر با حضور ۱۸۸ منتخب مردم/ لاریجانی گزینه ریاست مجلس دهم شد

احمد امیرآبادی منتخب مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به برگزاری نشست امروز فراکسیون فراگیر، گفت: در نشست امروز تصمیم گیری شد که نام فراکسیون ولایت برای این فراکسیون برگزیده شود.

وی با اعلام اینکه ۱۸۸ نفر دز نشست امروز حضور دارنذ، اظهار داشت: آقای لاریجانی به عنوان گزینه فراکسیون برای ریاست مجلس دهم برگزیده شد.

 

۰۶:۵۵:۱۸ امروز به نظر بازار جالب و پر هیجان و پر خبری را داشته  باشیم

۰۶:۵۵:۰۸ سلام صبح  شما عزیزان و بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم