خبر
گزارش ۴ فولادی …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۶:۴۲ در یکی از مهم ترین بخش ها به بررسی گزارش ۴ فولادی گزارش داده در بازار می پردازیم . البته به طور خلاصه . هرمز متوقف شد همه فکر میکردند برای تعدیل منفی است ولی زیان را کم کرد و برای تعدیل مثبت بود . در همه جا گفته شد هرمز ۱۶۸ ریال زیان سال ۹۴ را در پیش بینی سال ۹۵ به ۱۲ ریال سود تبدیل کرد ولی به نظر برخی دارند کمی در مورد سهم اغراق می کنند .سهم در گزارش سال ۹۴ مبلغ ۱۰۴ ریال زیان را به ۱۶۸ ریال رساند که در این بحثی نیست که رشد زیان داشتیم و عملکرد شرکت خوب نبوده است . بحث این است در پیش بینی سال ۹۵ در حالی که ۱۳۴ ریال زیان اعلام شده بود عدد به ۱۲ریال سود رسید که ناشی از افازیش اندک نرخ محصولات است . به نظر خیلی گزارش خاصی نیست ولی برخی عادت به معجزه سازی از برخی گزارشات دارند . در این قیمت ها این چند ریال سود و زیان مهم نیست و مهم خبر بلوک است .
فولاد سال مالی ۹۴ را با ۷۶ ریال به پایان رساند. این سود تنها ۶۰% آخرین پیش بینی را پوشش میدهد. کاهش مبلغ فروش و افزایش هزینه های مالی از دلایل عمده این تعدیل منفی است. تعدیل منفی فولاد از۱۲۶ریال به۷۶ریال برای سال۹۴ بوده است که به نظر چون ۵۰ ریال است بعید است متوقف شود هر چند لب مرز است و می تواند دست ناظر باشد . اما فولاد یک زرنگی هم کرده است سود سال ۹۵ را برای این که تعدیل منفی ۹۴ را بشورد و ببرد کمی رشد داده است . این سود قبلاً ۱۱۹ ریال بود که به ۱۴۱ ریال افزایش داده است . به نظر فولاد در سود عملیاتی و سود خالص در سال ۹۴ در ۳ ماهه اخر کمی به مشکل خورده بود که در سال ۹۵ کمی جبران کرد . شاید خیلی جالب نباشد ولی تعدیل سود در همین سطوح است و اوج سود فولاد ۲۰۰ ریال است . قیمت نیز کف سهم ۱۲۵۰ و ۱۳۰۰ ریال بسته شده به نظر خیلی تحول خاصی ندارد باید منتظر خبرهای خاص تری از سهم بود .
اما در فخوز …
در این سهم باید دید وضعیت چگونه است چه تغییری در سود ایجاد شده و در ۳ ماهه پیشرفتی داشته است یا خیر … قبل از هر چیز باید گفت سهم ۲۴۱ ریال سود پیش بینی کرده بود که ۲۶۵ ریال را محقق کرده است . نکته منفی سهم زیان عملیاتی ۳۰ میلیارد تومانی در ۳ ماهه پایانی سال ۹۴ است که از ۳۵۰ به ۳۲۰ رسیده است . با این که ۱۰۰۰ میلیارد فروش در شرکت رخ داده است ولی در سود عملیاتی تغییری حاصل نشده است که به نظر البته گزارش ۹ ماه مبای خوبی نبوده است .
ولی به هر حال می توان گفت وضعیت شرکت در سال ۹۵ با رشد نرخ ها می تواند جالب باشد . شرکت فولاد خوزستان در سال ۹۴ حدود ۳٫۵تن بلوم ، بیلت و اسلب به فروش رسانده است که نسبت به سال ۹۳ حدود ۵۸۰ هزار تن بیشتر بوده است. و این یک نکته مثبت در سهم است . صادرات فولاد خوزستان در سال ۹۴ تقریبا ۱۳۶۵۰۰۰ تن بوده که ۱۱۷ درصد بیشتر از سال ۹۳ است.قیمت فروش هر تن محصول صادراتی در سال ۹۴ به حدود ۳۰۴ دلار کاهش یافته و بطور میانگین با دلار ۳۴۵۲ تومان تسعیرگردیده است. که در سال ۹۵ این عدد بالای ۳۲۰ دلار خواهد بود . نکته مهم این است که حدود ۳۸ درصد از محصولات شرکت به بازارهای صادراتی و ۶۲ درصد نیز در داخل کشور فروش رفته است . به نظر باید نرخ شمش روی ۱۴۰۰ تثبیت شود تا بتوان گفت تعدیلات سود تا ۴۰۰ ریال محقق می شود . به نظر سود سال ۹۵ بازهم قابل تعدیل است
و اما فولاژ … ببینیم تغییردر فولاژ احساس شده است یا خیر …
سهم ۶۲ ریال سود پیش بینی کرده بود در ۹ ماهه عملیاتی پوشش بد نبود و غیر عملیاتی خاصی نداشت . در ۱۲ ماهه ۶۳ ریال سود محقق شده است . در مورد فروش متعادل پیش رفته است . در سود عملیاتی مطابق انتظار نبوده و در سود غیر عملیاتی جبران کرده است . به نظر کمی ترمز سهم کشیده می شود . در سود سال ۹۵ به نظر باید روی سود های بالاتری حساب کرد . مهم ترین مزیت شرکت اغاز صادرات شرکت است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱ خرداد ۹۵