اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اردیبهشت ۲۵, ۱۳۹۵

 

۰۸:۲۲:۰۰ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۸:۲۱:۳۲ بازیگران بازار فولاد در انتظار ثبات

گروه بورس کالا: نوسان در بازار فولاد در شرایطی ادامه دارد که به نظر می‌رسد تلاش فولادسازان برای حفظ قیمت‌های داخلی تا حدودی تحت تاثیر کاهش جهانی قیمت شمش و همچنین قرار گرفتن در آستانه ماه رمضان، نتیجه مورد انتظار آنها را به همراه نداشته است. بر این اساس نگاهی به روند تغییرات قیمت میلگرد در بازار داخلی نشان می‌دهد که قیمت این محصول از نخستین روز اردیبهشت ماه جاری تا روز گذشته از میانگین ۱۷۴۰ تومان به ۱۵۸۸ تومان رسیده است. این میزان کاهش قیمت در حالی رخ داده است که کارشناسان دلیل اصلی آن را تبعیت از قیمت‌های جهانی ارزیابی می‌کنند؛ هرچند نزدیک شدن به ماه رمضان و رکود بازار به شکل سنتی در این ماه نیز از دیگر دلایل کارشناسان برای افت قیمتی است که به آن اشاره شد.

بر این اساس نگاهی به قیمت‌های جهانی نشان می‌دهد که ۳۳۵ دلار آخرین قیمتی است که برای بیلت آماده حمل در بنادر چین ارائه شده است. اعلام این قیمت از سوی چین به معنای افت ۶۰ تا ۷۰ دلاری قیمت بیلت طی هفته‌های اخیر است. این قیمت در حالی از سوی چین اعلام می‌شود که تا پیش از این فولادسازان به بهبود قیمت‌های جهانی در نتیجه سیاست‌های جدید چین برای توسعه و همچنین کاهش تولید،‌ امیدوار بودند. حال اما به نظر می‌رسد تصمیمات چین به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ اقتصاد و فولادساز دنیا کمی با تغییر همراه شده است و این تغییر از آنجا اهمیت دارد که چرخشی کوتاه از سوی این غول بزرگ می‌تواند تبعات فراوانی برای فعالان اقتصادی در سطح دنیا به همراه داشته باشد.

با افزایش قیمت‌ شمش که رشد قیمت سنگ‌آهن را نیز در پی داشت، دولت چین به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ مصرف‌کننده سنگ‌آهن، قیمت این ماده اولیه را با تعدیل همراه کرد تا مجبور به پرداخت هزینه‌ای گزاف برای آن نباشد.نمونه بارزی که می‌توان به آن اشاره کرد کنترلی بود که از سوی دولت چین در معاملات آتی سنگ‌آهن رخ داد. وضع عوارض بر این معاملات راهکار دولت چین برای کشیدن ترمز رشد قیمت سنگ‌آهن در معاملات آتی بود.

حال با این تفاسیر سوالی که مطرح می‌شود این است که بازار داخلی که در پی رشد قیمت‌های جهانی با تقویت قیمت‌ها همراه بود، از این پس چه سرنوشتی خواهد داشت؟ این سوال در شرایطی مطرح است که در هفته‌های اخیر قیمت‌ها در بازار داخلی فولاد شیب نزولی پیدا کرده‌اند و در چنین شرایطی طبیعی است که فعالان بازار تا زمان توقف قیمت‌ها دست از معاملات بکشند و انتظار پیشه کنند. این انتظار را می‌توان در کاهش بازیگران بازار در معاملات فولاد بورس کالا در هفته گذشته مشاهده کرد. بر این اساس طی هفته گذشته به علت نبود تقاضا و همچنین شکننده بودن قیمت‌ها، عرضه میلگرد و تیرآهن در سطحی محدود در بورس کالا انجام شد.

 

ابزار تعرفه برای حفظ قیمت‌

اما معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان‌می‌گوید در حالی‌که قیمت شمش در چین چیزی حدود ۶۰ تا ۷۰ دلار کاهش داشته است و از ۴۰۰ دلار به ۳۳۵ دلار رسیده است (و توان رسیدن به ۲۵۰ دلار را نیز دارد)، در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در رابطه با چشم‌انداز بازار داخلی می‌گوید: با توجه به تعرفه‌ واردات فولاد در سال جدید، اگر قیمت جهانی شمش از چیزی که حالا هست پایین‌تر هم بیاید، قیمت شمش داخلی در همین حدود، یعنی بالای ۱۴۰۰ تومان باقی خواهد ماند.

احسان دشتیانه در حالی این پیش‌بینی را به دست می‌دهد که عقیده دارد هنوز برای پیش‌بینی شرایط بازار کمی زود است و باید منتظر ماند تا دید در آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. دشتیانه در ادامه می‌گوید: به هرحال شاید برخی تولیدکنندگان نتوانند روند نزولی قیمت‌های جهانی را تحمل کنند و برای جذب مشتری اقدام به کاهش قیمت کنند؛ اما ۱۴۰۰ تومان برای شمش قیمتی است که برای برخی تولیدکننده‌ها با زیان، برای برخی سر به سر و برای برخی نیز با سود همراه خواهد بود. این کارشناس حوزه فولاد عقیده دارد با توجه به تعرفه‌های واردات بهتر است تولیدکنندگان در مقابل کاهش قیمت‌ها مقاومت کنند تا با ایجاد ثبات قیمتی در بازار فولاد، معاملات جانی دوباره بگیرند. این کارشناس در توضیح بیشتر می‌گوید: در حال حاضر اگرچه قیمت شمش از سوی چین با کاهشی نزدیک به ۷۰ دلار همراه شده است، اما با این وجود و در مقایسه با قیمت‌های قبلی هنوز در سطح خوبی قرار دارد. این در حالی است که بسیاری از کشورها با وجود تاثیرگذار بودن چین، لزوما از این تغییر قیمت‌ها تبعیت نمی‌کنند و با وضع تعرفه فضای داخلی کشور خود را از قیمت‌های جهانی دور نگه می‌دارند. آمریکا یکی از نمونه‌هایی است که در رابطه با وضع تعرفه می‌توان به آن اشاره کرد. این کشور در روزهایی که چین به دامپینگ و شکست قیمت‌ها محکوم می‌شد، با وضع تعرفه‌های بالا برای واردات قیمت تولیدات خود در داخل کشور را ثابت و به دور از نوسان نگه داشت. با تمام این تفاسیر و با توجه به توانایی چین برای تاثیرگذار بودن در اقتصاد جهانی، کارشناسان عقیده دارند وضع تعرفه می‌تواند عاملی برای حفظ تولید و بازار داخلی فولاد در مقابل تولیدات چین و بازی قیمت آنها باشد.

این پیشنهاد کارشناسان در حالی وجود دارد که آنها عقیده دارند با وجود کاهش قیمت‌های اخیر در بازار جهانی فولاد، روند کلی قیمت‌ها همچنان مثبت است؛ زیرا معمولا و پس از یک شیب تند شیب کلی قیمت‌ها افزایشی خواهد بود. به این ترتیب به نظر می‌رسد فولادسازان با توجه به وجود تعرفه‌ها، تمام تلاش خود را برای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها در سطوح فعلی به کار بندند تا شاید متقاضیان فولاد بعد از اطمینان نسبت به ثبات قیمت‌ها، بار دیگر وارد صحنه معاملات شوند. با تمام این تفاسیر اما برای روشن‌تر شدن شرایط باید منتظر ماند و دید تولیدکنندگان و فعالان بازار در نهایت چه واکنشی نسبت به کاهش جهانی قیمت شمش در سایه ورود به ماه رمضان نشان خواهند داد.

توقف نقطه‌ای کاهش دلار

هفته گذشته کاهش قیمت هفتگی دلار که ناشی از مقایسه دو نقطه انتهایی هر هفته بود، قطع شد. با این حال بررسی‌ها نشان‌دهنده آن است که شاخص ارزی همچنان در مسیر کاهشی قرار دارد؛ چراکه میانگین آن در هفته گذشته‌ نسبت به هفته پیش از آن پایین‌تر آمده است.

روز پنج‌شنبه، دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت؛‌ ولی روند هفتگی قیمت این ارز چنان‌که اشاره شد افزایشی باقی ماند. در آخرین روز هفته گذشته، بهای دلار با ۶ تومان کاهش به ۳ هزار و ۴۴۷ تومان رسید. به گفته فعالان،‌کاهش نرخ حواله درهم در کنار افزایش معاملات خالی‌فروشی دو عاملی بودند که به کاهش شاخص ارزی کمک کردند. با وجود کاهش روز پنج‌شنبه، دلار در هفته گذشته به میزان بسیار جزئی ۵ صدم درصد افزایش قیمت را تجربه کرد تا روند کاهشی این ارز به‌صورت نقطه‌ای قطع شده باشد. توقف روند کاهشی نقطه‌ای دلار در حالی رخ دادکه میانگین شاخص ارزی در هفته گذشته نسبت به هفته پیش از آن پایین‌تر آمد. دو هفته قبل، متوسط قیمت دلار به ۳ هزار و ۴۵۲ تومان رسید. این در حالی است که میانگین قیمت این ارز در هفته گذشته تا ۳ هزار و ۴۵۰ تومان پایین آمد. به زبان ساده‌تر، با وجود روند کلی کاهشی دلار، ‌مقایسه دو نقطه انتهایی هفته گذشته و هفته پیش از آن موجب شد که دلار به‌صورت نقطه‌ای افزایش قیمت را تجربه کرده باشد.

هفته گذشته، سکه تمام بهار آزادی در مسیر نزولی قرار گرفت و ۶ دهم درصد از ارزش خود را از دست داد. بخش زیادی از این کاهش مربوط به روز انتهایی هفته گذشته بود؛‌ پنج‌شنبه، سکه تمام بهار آزادی ۵ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۳۰ هزار تومان رسید. جدا از کاهش قیمت دلار،‌ ورود اونس جهانی به محدوده هزار و ۲۶۰ دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر روز پنج‌شنبه دیگر عاملی بود که به افت قیمت کمک کرد.

 

دلار در حوالی میانه کانال

قیمت دلار در هفته‌ای که گذشت در بازه محدود ۳ هزار و ۴۴۷ تومان تا ۳ هزار و ۴۵۵ تومان نوسان کرد که نشان‌دهنده روزهای کم نوسان بازار ارز بود. این بازه نوسانی در حالی رقم خورد که شاخص ارزی دو هفته پیش در محدوده بالاتر ۳ هزار و ۴۴۵ تومان تا ۳ هزار و ۴۷۰ تومان نوسان کرده بود؛ موضوعی که نشان‌دهنده روند کاهش تدریجی دلار در ۲ هفته گذشته بوده است.

هفته گذشته، دلار با افزایش قیمت کار خود را آغاز کرد تا کمی از کف قیمت خود در سال ۹۵ فاصله بگیرد. در اولین روز هفته گذشته، شاخص ارزی با ۲ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۴۴۷ تومان رسید. روز شنبه، دلار تا محدوده ۳ هزار و ۴۲۰ تومان نیز پایین آمد؛ ولی هر چقدر به ساعت انتهایی روز نزدیک شدیم، ‌تقاضا برای خرید ارز بالاتر رفت تا قیمت در مسیر افزایشی قرار بگیرد. در دومین روز هفته افزایش روز شنبه ادامه یافت و دلار با ۶ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۴۵۳ تومان رسید. شاخص بازار ارز روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه در محدوده ۳هزار و ۴۵۰ تومان نوسانات محدودی را تجربه کرد تا اینکه روز پنج‌شنبه از میانه کانال به زیر کشیده شد. در آخرین روز هفته گذشته، چنانکه اشاره شد دلار با ۶ تومان کاهش از مرز ۳ هزار و ۴۵۰ تومان پایین آمد و به قیمت ۳ هزار و ۴۵۳ تومان رسید.

 

دو راهی انتظاری معامله‌گران

تغییرات محدود دلار در سال ۹۵ موجب شده انتظار معامله‌گران برای نوسان شدید این ارز در آخرین هفته اردیبهشت‌ماه کاهش یابد. با وجود توافق نسبی معامله‌گران در رابطه با این موضوع، درباره روند قیمت دلار در هفته جاری دو دیدگاه متفاوت در بازار وجود دارد. برخی از آنها اعتقاد دارند که قیمت این ارز روز شنبه در مسیر افزایشی قرار خواهد گرفت و از مرز ۳ هزار و ۴۵۰ تومان عبور خواهد کرد. این در حالی است که گروه دوم باور دارند که دلار کشش افزایش قیمت را ندارد و روند کاهشی دو روز انتهایی هفته گذشته به ابتدای هفته جاری نیز سرایت خواهد کرد. انتظارات افزایشی این دسته به چند دلیل مربوط است. اولین موضوع به روند قیمت دلار مربوط است. این دسته اعتقاد دارند که قیمت دلار در هفته گذشته مقاومت مناسبی در محدوده ۳ هزار و ۴۴۰ تومان از خود نشان داد و همین موضوع نشان‌دهنده آن است که بازار گرایشی به کاهش قیمت ندارد. دومین نکته‌ای که برخی معامله‌گران را افزایشی نگه داشته است، به تصوری مربوط است که آنها از تاکتیک تعیین قیمت سیاست‌گذار دارند. در مقاطعی از هفته گذشته، برخی از صرافی‌های بانکی نرخ خود را بالاتر یا برابر قیمت معامله‌گران پاساژ افشار تعیین کردند. این موضوع موجب شد که انتظارات کاهشی در بازار کمرنگ‌تر و تلاش خالی‌فروشان برای پایین آوردن مصنوعی قیمت ناکام شود. به گفته برخی کارشناسان، هدف بازارساز از این عمل آن بود که نوسانات بازار را مدیریت کند و مانع از افزایش نوسانات دلار تحت تاثیر تحرکات خالی‌فروشی شود. در مقابل کاهشی‌های بازار اعتقاد دارند که دلار مدت‌هاست نشانه افزایشی خاصی از خود نشان نداده و در یک سرازیری کاهشی قرار گرفته است.

 

معکوس شدن سکه

هفته گذشته، ‌سکه تمام بهار آزادی در مسیر کاهشی قرار گرفت تا روند هفتگی آن نیز معکوس شود. این حادثه در حالی رخ داد که سکه در هفته گذشته کار خود را با افزایش قیمت آغاز کرده بود. شنبه گذشته، سکه تمام با ۲ هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۳۸ هزار تومان رسید. روز یکشنبه، سکه در ادامه این روند افزایشی با ۲ هزار تومان افزایش وارد کانال یک میلیون و ۴۰ هزار تومان شد.

روند کاهشی فلز گرانبهای داخلی از روز دوشنبه آغاز شد. در سومین روز هفته، سکه تمام ۶ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۳۴ هزار تومان رسید. کاهش قیمت سکه در این روز ناشی از نزول بهای اونس در بازارهای جهانی بود. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز دوشنبه، بهای اونس تا محدوده هزار و ۲۶۰ دلار پایین آمده بود. سه‌شنبه و چهارشنبه، سکه تمام نوسانات چندانی را تجربه نکرد و تنها دو نوسان هزار تومانی را تجربه کرد. پس از دو روز کم نوسان، سکه روز پنج‌شنبه تغییرات قیمتی بیشتری را تجربه کرد و با ۵ هزار تومان کاهش به قیمت یک‌میلیون و ۳۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه در روز پنج‌شنبه از دو ناحیه دلار و اونس تحت فشار بود. دو عاملی که موجب شدند سکه در مقطع کوتاهی حتی وارد کانال یک میلیون و ۲۰ هزار تومان شود؛ ‌هر چند که نهایتا از کف روزانه بالا آمد و روی کف کانال یک میلیون و ۳۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. این کاهش موجب شد که میزان افت هفتگی سکه به ۶ دهم درصد برسد. این در حالی بود که دو هفته پیش فلز گرانبهای داخلی ۳ دهم درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود.

با وجود روند کاهشی سکه در انتهای هفته گذشته، برخی معامله‌گران امیدوارند سکه در ابتدای هفته جاری با افزایش قیمت مواجه شود. علت انتظارات افزایشی آنها بیشتر ناشی از بالا آمدن بهای اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه بود. این در حالی است که هر گونه بازگشت بهای طلای جهانی می‌تواند منجر به تغییر انتظارات این دسته شود. البته اکثر معامله‌گران سکه اعتقاد دارند که بازار روز شنبه نوسان هیجانی را تجربه نخواهد کرد و بازار تا باز شدن بازارهای جهانی در روز دوشنبه با احتیاط فعالیت خود را ادامه خواهد داد.

۰۸:۱۹:۱۸

۰۸:۱۷:۵۳ نشانه‌های گرم شدن معاملات مسکن

گروه مسکن: بازار مسکن با نزدیک شدن به ماه آخر بهار روزهای گرم‌تری را پشت سر می‌گذارد و نشانه‌های پیش رونق پررنگ‌تر شده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» براساس آمار سامانه اطلاعات بازار املاک ایران، از ابتدای اردیبهشت ماه تا روز گذشته مجموعا ۶ هزار و ۷۳۶ معامله مسکن ثبت شده است که این رقم نسبت به آمار ۲ هزار و ۹۹۹ فقره فروردین ماه رشد چشمگیری داشته است.

 

از سوی دیگر شمار کل معاملات مسکن در اردیبهشت ماه سال گذشته ۷ هزار و ۴۷۴ فقره بوده که اختلاف چندانی با معاملات ثبت شده در طول ۲۴ روز سپری شده از اردیبهشت امسال ندارد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود درصورتی که روند کنونی معاملات در هفته پایانی اردیبهشت ادامه داشته باشد، حجم معاملات ثبت شده این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. با این حال شمار قراردادهای ثبت شده در بازار رهن و اجاره وضعیت متفاوتی دارد. شمار قراردادهای رهن و اجاره که طی ۲۴روز سپری شده از اردیبهشت ماه امسال ثبت شده ۴ هزار و ۲۲۹ فقره بود که با آمار ۸ هزار و ۹۲۵ قرارداد رهن و اجاره اردیبهشت ماه سال گذشته اختلاف زیادی دارد و بعید به نظر می‌رسد با گذشت هفته پایانی این رکورد ثبت شود. هرچند کاهش شمار قراردادهای رهن و اجاره نیز می‌تواند نشانه‌ای از گرم‌تر شدن بازار معاملات مسکن محسوب شود.

۰۸:۱۶:۴۲ ترامپ در یک قدمی هیلاری

دونالد ترامپ خیز بلندی در نظرسنجی‌ها برداشته و خود را به هیلاری کلینتون نزدیک کرده است. به گزارش رویترز دونالد ترامپ در نظرسنجی‌های اخیری که صورت گرفته؛ توانسته فاصله خود را با هیلاری کلینتون به‌شدت کم کند. پیش از این برخی جمهوری‌خواهان ترامپ را در برابر هیلاری کلینتون یک بازنده بزرگ می‌دانستند اما وی توانسته است در چند هفته اخیر خود را به یک‌قدمی هیلاری کلینتون برساند.

 

در نظرسنجی مشترکی که توسط رویترز و موسسه «IPSOS» برگزار شده؛ دونالد ترامپ توانسته است با یک جهش خیره‌کننده خود را به فاصله یک درصدی وزیر سابق امور خارجه آمریکا برساند. در این نظرسنجی ۴۱ درصد از مردم گفته‌اند هیلاری توان شکست دونالد ترامپ را در انتخابات سال ۲۰۱۶ دارد و این در حالی است که این رقم برای دونالد ترامپ به ۴۰ درصد رسیده است. همچنین در این نظرسنجی ۱۹ درصد از مردم گفته‌اند هنوز تصمیم نگرفته‌اند که در هشتم نوامبر سال ۲۰۱۶ به کدام‌یک رای بدهند. پیش از این در نظرسنجی هیلاری کلینتون با ۱۳ درصد اختلاف بالاتر از دونالد ترامپ قرار داشت. به نظر می‌رسد با کناره‌گیری تد کروز و جان کیسیچ از دور انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان آرای ترامپ در نظرسنجی‌های ملی هم بالا رفته است. هنوز ترامپ و کلینتون به این نظرسنجی واکنشی نشان نداده‌اند اما گفته می‌شود با حمایت پال رایان و یا دیک چنی از دونالد ترامپ ممکن است دو دستگی در این حزب کاهش پیدا کند و میزان آرای او در چند ماه اخیر افزایش پیدا کند. همچنین برخی نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند در صورتی که برنی سندرز نامزد نهایی دموکرات‌ها نشود، حامیان وی ممکن است در انتخابات به دونالد ترامپ اقبال نشان دهند.به‌تازگی در یک نظرسنجی انجام شده در ویرجینیای غربی ۴۴ درصد از حامیان سندرز گفته‌اند اگر هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها شود، آنها در انتخابات ۸ نوامبر سال جاری به دونالد ترامپ رای خواهند داد. برنی سندرز برای اینکه بتواند نامزد نهایی دموکرات‌ها شود نیاز به یک معجزه دارد. او در زمینه جذب آرای هیات نمایندگی‌ها نتوانسته مانند هیلاری کلینتون موفق عمل کند. وی در هر ایالتی هم که پیروز انتخابات مقدماتی شده اما نتوانسته در جذب هیات نمایندگی‌ها مانند هیلاری کلینتون عمل کند. برای مثال وی درحالی‌که توانست با اختلاف قابل‌توجهی هیلاری کلینتون را در ویرجینیای غربی شکست دهد اما از ۲۶ هیات نمایندگی موجود در این ایالت تنها توانست رای موافق ۱۶ هیات نمایندگی را به‌دست آورد. هیلاری کلینتون به‌رغم اینکه شکست را در این ایالت پذیرا شده بود اما توانست رای ۱۱ هیات نمایندگی را از آنِ خود کند.

 

رایان حامی دونالد شد

پال رایان یکی از افراد جوان و محبوب حزب جمهوری‌خواه روز چهارشنبه با دونالد ترامپ، نامزد احتمالی این حزب دیدار و به‌طور رسمی از غول املاک و مستغلات حمایت کرد. این دیدار که به‌منظور کم‌کردن اختلافات و دودستگی‌ها بین حزب جمهوری‌خواه صورت گرفته بود، موجب شد کمی از مشکلات دونالد ترامپ برای انتخابات ریاست‌جمهوری کم شود. در این راستا این دو، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که دنیا و ایالات متحده برای ۴ سال دیگر طاقت حضور اوباما را در کاخ سفید ندارد و تاکید کردند هیلاری کلینتون همان اوباماست و گفتند چیزی که هیلاری کلینتون تاکنون نشان داده این است که وی باراک اوبامایی دیگر است. همچنین در ادامه این بیانیه آمده است: «برای این منظور باید جمهوری‌خواهان با یکدیگر متحد شوند و یک برنامه راهبردی محافظه‌کارانه تدوین کنند و هر کاری که برای پیروزی در (انتخابات ریاست‌جمهوری‌) در پاییز لازم است انجام دهند. با تمرکز بر این موضوع ما دو نفر یک گفت‌وگوی عالی با هم داشتیم. درحالی‌که ما در مورد برخی مسائل تفاوت‌نظر داشتیم و داریم، اما به این تفاوت‌ها احترام گذاشته و قرار است روی موضوعاتی که بر آن اتفاق‌نظر داریم با یکدیگر همکاری کنیم.» این در شرایطی است که چندی پیش رابطه این دو به‌ اندازه‌ای تیره شده بود که پل رایان گفته بود نمی‌تواند از وی حمایت کند. این خصومت به‌ویژه با حمایت گروه‌های تندروی سفیدپوست و نژادپرست از دونالد ترامپ افزایش یافته بود. اما وی در هفته گذشته در گفت‌وگو با شبکه خبری «ABC News» به‌طور رسمی اعلام کرد که او از دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت خواهد کرد، زیرا هرکسی از این حزب رئیس‌جمهور بهتر از هیلاری کلینتون خواهد بود.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، رایان که روز چهارشنبه با دونالد ترامپ، نامزد مفروض جمهوری‌خواهان دیدار داشت، پس از دیدار در جمع خبرنگاران گفت: برنامه مصالحه بین جمهوری‌خواهان به جریان افتاده است. این در حالی است که افراد شاخصی چون مک‌کین و میت رامنی تاکنون حاضر به حمایت از دونالد ترامپ نشده‌اند. کارشناسان معتقدند هنوز شکاف بین جمهوری‌خواهان به‌طور کامل از بین نرفته و هنوز برخی از کنگره‌نشین‌های این حزب با وی بر سر برخی مسائل مشکل دارند. از اینرو پل رایان از جانب آنها گفت که نمایندگان کنگره انتظار دارند دونالد ترامپ سخنان خود را در مورد مهاجرت تعدیل کند. البته در این اواخر یک تغییر ناگهانی هم از سوی برخی جمهوری‌خواهان صورت گرفته و افرادی که تا پیش از این مخالف ترامپ بودند‌، به جمع حامیان وی پیوسته‌اند. پل رایان، سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا خود جزو همین افراد است. تنها یک هفته پیش وی به خبرنگاران گفته بود در حال حاضر آماده حمایت از دونالد ترامپ نیست. اما پس از یک هفته وی در یک چرخش آشکار اعلام می‌کند که حاضر است برای شکست دادن هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از مرد ۷ میلیارد دلاری حمایت کند. در این ارتباط پال رایان گفت: ما رو به جلو حرکت کرده‌ایم و مفاهمه بین دو طرف بالاتر رفته است. مسائل اختلاف‌انگیز وجود دارد اما هرچه به هسته مباحث نزدیک می‌شویم درک دو طرف از یکدیگر بالاتر می‌رود.

 

دیدارهایی برای مفاهمه

در چند روز اخیر رفت و آمد به دفتر کار دونالد ترامپ به‌شدت افزایش یافته است. دونالد ترامپ در هفته گذشته نه‌تنها با پال رایان دیدار و گفت‌وگو داشت، بلکه وی در همان هفته دیدارهایی با میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت سنا نیز دیدار کرد. گفته می‌شود تیم میچ مک‌کانل در این دیدار در خصوص موضوعات مختلفی مانند تجارت، سقط جنین، خط مشی‌های مالیاتی و قضات دیوان عالی کشور گفت‌وگو داشتند. چند نفر از کنگره‌نشین‌ها در این جلسه تاکید داشتند تشتت برنامه‌ای ترامپ بالاست و وی باید یک برنامه کاری متحدی را منتشر کند و در برخی از موارد نیز وی باید نرمش نشان دهد و تن صدایش را پایین بیاورد.

جان کورنین سناتور آمریکایی از تگزاس می‌گوید: او زمانی که در مورد موضوع مهاجرت صحبت می‌کند نباید توهین‌آمیز صحبت کند.»

۰۸:۱۴:۳۷ تضمین کری، تردید اروپایی

دنیای اقتصاد: در حالی که روابط کارگزاری بانک‌ها با طرف‌های خارجی در پسابرجام به شکل مطلوب برقرار نشده، چهار دیدگاه در توجیه این رویه مطرح است. برخی با رویکرد خوش‌بینانه، روان شدن روابط بانکی را منوط به گذر زمان می‌دانند و در مقابل گروهی معتقدند که با وجود تحریم‌های آمریکا، حصول این روابط امری دور از دسترس است. گروه سوم، ترس از مجازات‌های آمریکا را مانع اصلی می‌دانند و گروه آخر نیز اعمال نکردن استانداردهای بین‌المللی در بانک‌های داخلی را ریشه این مشکل تلقی می‌کنند. همراستا با این دیدگاه فیلیپ هاموند و جان کری در مذاکره با بانک‌های بزرگ اروپایی و انگلیسی در تلاشند تا نسبت به اعمال نکردن مجازات برای رابطه با ایران اطمینان خاطر دهند. هر چند شواهد حاکی از آن است که برخی از بانک‌های بزرگ با وجود این اطمینان‌بخشی، هنوز برای ارتباط با بانک‌های ایرانی ابراز تردید و نگرانی می‌کنند. به گفته آنها اظهارات وزیر خارجه آمریکا و بریتانیا آنها را درباره ازسرگیری مبادله با ایران متقاعد نکرده است. کارشناسان معتقدند در فضای موجود، ایران می‌تواند از دو مسیر موازی، زمینه رفع تردید‌ها و رفع دغدغه‌های مطرح شده را فراهم آورد. مسیر نخست متکی به بهره‌گیری از «دیپلماسی اقتصادی» است و مسیر دوم، به بهره‌گیری از استانداردها و رویه‌های بین‌المللی تاکید می‌کند.

 

گروه دیپلماسی: پس از آنکه شماری از مقامات ایران از جمله منتقدان توافق هسته‌ای؛ فشارهای آمریکا بر موسسات و بانک‌های خارجی را عامل برقرار نشدن گشایش‌های پسابرجام پس از ۴ ماه از اجرای توافق هسته‌ای می‌دانند، وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه گذشته در دیدار با مقامات ارشد بانک‌های انگلیسی و اروپایی در لندن اطمینان داد که از سرگیری تعاملات بانکی با ایران در چارچوب توافق هسته‌ای وین بلامانع است و آنها به خاطر تسهیل معاملات مشروع با ایران تنبیه نخواهند شد. در مقابل اما، مقام‌های بانک‌های اروپایی بعد از این دیدار گفتند که اظهارات وزیر خارجه آمریکا آنها را درباره از سرگیری مبادله با ایران متقاعد نکرده است. اظهارات جان کری بیست روز پس از دیدار با محمد‌جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مقر سازمان ملل به مناسبت امضای موافقت‌نامه تغییرات آب و هوایی در نیویورک صورت می‌گیرد که در آن دیدار، ظریف از کری خواست تا بر اساس توافق هسته‌ای، به بانک‌های خارجی برای معامله با ایران اطمینان دهد و مانع کارشکنی در این خصوص نشود.

جان کری در نشست بین‌المللی ضد فساد که با حضور ۴۰ کشور جهان و شماری از شرکت‌های چندملیتی در ساختمان «لانکاستر هاوس» لندن برگزار شد، در جلسه با مقامات بانکی گفت ما می‌خواهیم این را مشخص کنیم که تعامل قانونی با ایران درچارچوب توافق هسته‌ای، برای بانک‌ها بلا‌مانع است. وزیر خارجه آمریکا پیش از این گفته بود که هدف از این جلسه شنیدن نگرانی‌های بانک‌ها و تلاش برای رفع آنهاست. نمایندگان بعضی از قدرتمندترین بانک‌های اروپا از جمله «اچ‌اس‌بی‌سی»، «دویچه بانک»، «بارکلیز» و «بی‌ان‌پی پاریباس» در این نشست حضور داشتند. علاوه بر روسای بانک‌های انگلیسی، لرد لامونت فرستاده ویژه دیوید کامرون در امور تجاری در تهران، فیلیپ هاموند وزیر خارجه و ساجد جاوید وزیر تجارت و توسعه بریتانیا نیز حضور داشتند.

این منابع همچنین به نقل از یک منبع آگاه حاضر در این جلسه می‌گویند که جان کری تلاش کرد در این جلسه نگرانی بانک‌های اروپایی را نسبت به جریمه‌های سنگینی که پیش‌تر بابت همکاری بانکی با ایران متحمل شده‌اند؛ مرتفع سازد. پیش از آغاز این جلسه دویچه بانک آلمان اعلام کرده بودکه برخی از تحریم‌های آمریکایی و اروپایی علیه ایران و محدودیت‌های غیر‌مرتبط با تحریم‌ها همچنان پابرجاست و بنابراین دویچه‌بانک به‌صورت کلی تعامل با مرتبط با ایران را محدود می‌کند. جان کری همچنین روز سه‌شنبه گفته بود که شرکت‌های خارجی نباید از آمریکا به‌عنوان بهانه‌ای برای خودداری از تجارت با ایران در پی توافق هسته‌ای سال گذشته میلادی، استفاده کنند.

کری پس از پایان این دیدار به خبرنگاران گفت:‌ «می‌خواهیم روشن کنیم که بانک‌ها، همان‌طور که در توافق برجام روشن شده، حق انجام معاملات مشروع با ایران را دارند.» او افزود: «تا زمانی که هوشیاری معمول را رعایت می‌کنند و می‌دانند طرف معامله‌شان کیست، براساس معیاری تعریف‌نشده و نامناسب برای پاسخگویی زیر فشار قرار نخواهند گرفت.»

 

سرمایه‌گذاری در ایران‌ بی‌خطر است

هم‌زمان فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا نیز در این دیدار با بیان اینکه اگر قدرت‌های جهانی می‌خواهند از هدف خود برای عادی‌سازی روابط با ایران اطمینان حاصل کنند و به انزوای بین‌المللی این کشور پایان دهند، باید بانک‌ها را قانع کنند که سرمایه‌گذاری در ایران بی‌خطر است. هاموند گفت: «در بعضی موارد در برخی جاها نسبت به ریسک کردن یا آنچه فکر می‌کنند ریسک دارد، بی‌میلی وجود دارد.» او افزود: «هدف، پل زدن بر شکافی است که میان نیات سیاسی کشورهای طرف مذاکره ایران و «واقعیات جهان بانکی» وجود دارد.» فیلیپ هاموند ادامه داد:‌ «این اولین مانع در مسیر مسابقه است، اگر اینجا زمین بخوریم دیگر هرگز شانس نشان دادن همه فوایدی که می‌تواند از این توافق (برجام) حاصل شود را نخواهیم داشت؛‌ توافقی که آن همه وقت و انرژی برد.»

 

تردید بانک‌ها

از سوی دیگر، بانک‌های اروپایی بعد از دیدار با وزیر خارجه آمریکا در لندن روز پنج‌شنبه گفته‌اند اظهارات او نتوانسته آنها را برای از سرگیری مبادله با ایران متقاعد کند. به گزارش خبرگزاری «فارس»، شبکه خبری «سی‌ان‌ان» خبرداد که اظهارات کری مشخصاً بانک «استاندارد چارترد» را متقاعد نکرده است. این بانک در بیانیه‌ای به این شبکه خبری گفت که هیچ مشتری ایرانی را نخواهد پذیرفت و تراکنش‌های مالی مربوط به هیچ فردی در داخل این کشور را انجام نخواهد داد. «دویچه‌بانک» آلمان هم در بیانیه‌ای مشابه اعلام کرد: «این بانک کماکان به محدود کردن عمومی مبادلات مربوط به ایران ادامه می‌دهد.» بانک‌های دیگر حاضر در نشست با کری، اعم از «بارکلیز» انگلیس، «سوسیته ژنرال» فرانسه و «استاندر» انگلیس به درخواست سی‌ان‌ان برای مصاحبه پاسخ ندادند.

 

عوامل فشار بر بانک‌های خارجی

با آنکه بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ شرکت‌های اروپایی برای بازگشت به بازار جذاب ایران اعلام آمادگی کرده‌اند، اکراه بانک‌های اروپایی از انجام تراکنش‌های بانکی مربوط به قراردادهای این شرکت‌ها به مانعی عمده برای سرمایه‌گذاری آنها در ایران تبدیل شده است. جریمه‌های سنگینی که آمریکا در سال‌های گذشته به بهانه نقض تحریم‌های ایران علیه بانک‌های بین‌المللی وضع کرده، موجب شده که این بانک‌ها از انجام هر گونه تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینه‌های مالی برای شرکت‌های اروپایی خواستار تجارت با ایران می‌شود.

آمریکا و اروپا به دنبال توافق هسته‌ای با ایران، تحریم‌های وضع شده علیه تهران را لغو کردند، اما بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران همچنان پابرجاست که نقل و انتقالات مالی با دلار یکی از این محدودیت‌ها است. به دلیل آنکه ایران امکان استفاده از دلار آمریکا برای مبادلات تجاری را ندارد و نظام مالی آمریکا نیز برای تهران بسته است، به همین دلیل ایران نمی‌تواند دارایی‌های آزاد شده در چارچوب برجام را به ارزهای معتبری مانند دلار مبادله یا وارد کشور کند. به دلیل پابرجا ماندن این محدودیت‌ها، شمار اندکی از بانک‌های بزرگ اروپایی و بریتانیایی که با سیستم بانکی آمریکا ارتباطات گسترده‌ای دارند، تمایل اندکی به حضور در ایران و داد و ستد با این کشور نشان داده‌اند.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در این باره نوشت: «بعضی از دولت‌ها و بانک‌های اروپایی و آسیایی در تماس با دولت آمریکا خواستار توضیحی شفاف در مورد قوانین و مقررات مالی کنونی دولت آمریکا در ارتباط با ایران شده‌اند. آنها می‌خواهند مطمئن شوند که بعدا به خاطر معامله با ایران مجازات نخواهند شد؛‌ گامی که به نوشته این خبرگزاری، آمریکا مایل به برداشتن آن نبوده است.» در مقابل دولت آمریکا گفت که بعضی شرکت‌ها دلایل دیگری برای پرهیز از ایران دارند که از جمله شامل سیستم کهنه مالی ایران است که استانداردهای بین‌المللی روز را برآورده نمی‌کند. آمریکا همچنین به خاطر آنچه حمایت ایران از تروریسم و نقض حقوق بشر ادعا می‌کند، حاضر به اطمینان‌بخشی در این خصوص نیست.

همچنین اواخر فروردین ماه رئیس کل بانک مرکزی ایران که برای شرکت در نشست مشترک بهاره بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول به آمریکا سفر و با جک لیو وزیر خزانه‌داری آمریکا دیدار کرد، گفته بود که تاکنون یعنی سه ماه پس از اجرایی شدن برجام، هیچ چیز دست ایران را از این توافق نگرفته است. اظهاراتی که واکنش‌های مختلفی را در داخل کشور به همراه داشت. برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند که پایان ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا و احتمال روی کار آمدن فردی مانند دونالد ترامپ، یکی دیگر از دلایلی است که باعث تردید بانک‌ها شده است.

۰۸:۱۲:۵۶ سخنان  سید حسن نصرالله  نیز جالب است

سخنان مهم سید حسن نصرالله از شیوه شکل گیری داعش توسط آمریکا

دبیرکل حزب الله لبنان،‌گروه تروریستی داعش را ابزاری آمریکایی صهیونیستی برای تخریب منطقه دانست که از سوی برخی رژیم های منطقه ای حمایت مالی می شود.

به گزارش انتخاب، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت روز جانباز در مجتمع امام مجتبی (ع) ضمن تبریک ایام و مناسبت‌های شعبانیه و روز نیمه شعبان سخنرانی خود را در سه عنوان آغاز کرد. وی در ابتدا به تشریح محورهای سخنرانی خود پرداخت. متن کامل سخنان سید حسن نصرالله را در ادامه می خوانید:

عنوان اول اینکه من معمولاً در رابطه با مناسبتی که سخنرانی به علت آن برگزار می‌شود صحبت می‌کنم و در ادامه از اوضاع سیاسی موضوعاتی را مطرح می کنم، اما برای تسهیل در کار رسانه‌ها ، ابتدا شمه ای از تحولات اخیر و وضعیت کلی منطقه ارائه می‌دهم.
موضوع دوم که باید آن اشاره کرد، توجه به انتخابات شورای شهر و شهرداری‌ها در لبنان است و موضوع سوم نیز صحبت در مورد روز جانباز و مناسبت‌ها و مسئولیت‌های مشترک ما در قبال این موضوع است.

عنوان اول: در این روزها طبعاً با توجه به شرایط مراسمی که ما برگزار کردیم ، مجروحان در نیروهای مقاومت و برادران مبارز وجود دارد که با پروژه‌های صهیونیستی در طول ده‌ها سال گذشته مبارزه کرده اند. امروز نیز مبارزانی وجود دارند که کاملاً مانند گذشته در برابر پروژه‌های صهیونیستی ایستادگی کرده و شهدا و جانبازانی را تقدیم می کنند. آنها صبر و تحمل زیادی در این رابطه از خود نشان می‌دهند.
در چنین روزهایی لازم است که موضوع روز نکبت را یادآوری نماییم، چرا که طبعا به نظر می‌رسد این موضوع نیز مانند تمام مسائلی که مرتبط با فلسطین و روند درگیری با دشمن اسرائیلی است ، دارد به فراموشی سپرده می‌شود. البته در جهان عرب و دنیای اسلام برخی دولت‌ها وجود دارد که در این رابطه تحرکاتی از خود نشان می‌دهند.

نکبت ۴۸ و نکبت معاصر
نکبت توطئه ای است از ده‌ها سال پیش باعث شده امت اسلام این موضوع را فراموش کرده و واقعیت‌های کنونی را بپذیرند. در چنین روزهایی در سال ۱۹۴۸ نکبت بزرگی در فلسطین و بر ضد ملت فلسطین و تمامی ملت‌های منطقه آغاز شد و زمینه را برای تسلط بر مقدسات اسلامی و فلسطینی در سال ۱۹۶۷ فراهم آورد. در چنین روزهایی در سال ۱۹۴۸ صدها هزار فلسطینی از خانه و کاشانه و روستاهای خود اخراج شدند. هزاران نفر شهید و بالاتر از ده هزار نفر در جنایت و و تجاوزات انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. ۲۰ شهر و ۴۰۰ روستای فلسطینی از سوی صهیونیست‌ها مورد اشغال قرار گرفت و بخش بیشتر اراضی تاریخی فلسطین از سوی صهیونیست‌ها اشغال شد. این مصیبت ها همچنان ادامه دارد و آثار و نتایج این نکبت در امت اسلام و وجدان و امنیت و کرامت و شرف آن ادامه دارد و بر ثبات و آینده و رفاه آن همچنان تأثیرگذار است.

طبعاً این انگلیسی‌ها و غربی ها بوند که گروهک‌های تروریستی صهیونیستی و ترور و وحشیگری را به این منطقه آورده و رژیم اسرائیل را در آن بنا نهادند. آنها یک ملت را به صورت کامل تخریب کرده و منطقه را در آستانه ویرانی قرار دادند تا پروژه استعماری انگلیس و غرب در تسلط بر تمامی منطقه از فلسطین کلید بخورد. این اتفاق افتاد و انگلیس و غرب بلافاصله رژیم اسرائیل را به رسمیت شناخته و مبارزات ملت فلسطین را در طول ده‌ها سال برای به رسمیت شناخته شدن حقوق خود از سوی جامعه جهانی را نادیده گرفتند.

ویژگی‌های نکبت جدید در منطقه
در سال‌های اخیر پروژه مشابه و عملکرد مشابه و نکبت مشابهی در منطقه دیده می‌شود، نکبتی که با مدیریت و برنامه‌ریزی وارث انگلیس در منطقه یعنی آمریکا به راه افتاده است. همان طور که انگلیس گروهک‌های تروریستی صهیونیستی را وارد منطقه کرد و نکبتی را در فلسطین ایجاد کرد، الان نیز آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن گروه‌های تروریستی و تکفیری و وحشی را به منطقه آورده اند تا روح و اراده و عنوان مقاومت و رویکردهای مقاومت در میان دولت‌ها و ملت‌ها و احزاب و جنبش‌های ما را تهدید نماید. من در این رابطه نمونه‌هایی را ذکر خواهم کرد.

تفاوتهای زیادی بین نکبت ۱۹۴۸ با نکبتی که آنها می‌خواهند بر سر ما بیاورند، وجود دارد. تفاوت اساسی در اینجا است که در حال حاضر زنان و مردان و دولت‌ها و حکومت‌ها و ارتش‌ها و ملت‌ها و احزاب و جنبش‌های مختلفی در منطقه وجود دارد، امت اسلامی زنده و قوی و دارای هوشیاری و بصیرت است و مسلم است که پروژه آمریکا را از طریق براندازی تمامی ابزارهای آن ناکام بگذارد. آنها نمی‌خواهند این پروژه مانند پروژه انگلیس موفقیت‌آمیز بوده و بتواند ابزارهای خود را در فلسطین و منطقه مسلط کند.

تفاوت اساسی در نکبت کنونی و نکبت گذشته در این موضوع است. جانبازان و شهدای شما شاهدی از این حقیقت هستند. تازه‌ترین اخبار این حملات وحشیانه، اتفاقی بود که روز چهارشنبه در بغداد رخ داد. جنایت‌های وحشتناکی که داعش در شهرک صدر و تعداد دیگری از مناطق بغداد انجام داد و قربانیان آن به صد شهید و صدها زخمی رسید. داعش با افتخار تمام مسئولیت کشتار مردان و زنان و کودکان در خیابان‌ها و شهرها را برعهده می‌گیرد. داعش وقتی در جبهه‌های مبارزه شکست می‌خورد، از انسان‌های بیگناه در خیابان‌ها و روستاها و شهرها انتقام‌گیری می‌کند. در عراق نیز وقتی داعش شکست میخورد، انفجارهای تروریستی در خیابان‌های بغداد به راه می‌اندازد. در سوریه نیز همین موضوع صدق می‌کند و شکست داعش باعث می‌شود انفجارهایی در دمشق انجام شود. در لبنان نیز وقتی داعش در سلسله کوهستان‌های شرقی و منطقه قلمون و بلندی های عرسال شکست خورد، انفجارهای برج البراجنه را به راه می اندازد. این حقیقت و ماهیت داعش است.

چرا آمریکا پرورش دهنده تروریست هاست
ایده‌ای که من می‌خواهم ارائه دهم این است که وقتی حضرت آقا [امام خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی حفظه الله و بسیاری از مسئولان و علما و رهبران سیاسی منطقه و جهان عرب و اسلام آمریکا را مسئول این تجاوزات می‌دانند، برخی می‌گویند: این مسائل چه ارتباطی با آمریکا دارد؟ اینها جنبش‌های اسلامی جهادگرا و افراطی است که برخی از آنها تکفیری هستند. آنها جداً برای آمریکایی‌ها مبارزه می‌کنند و در خدمت‌رسانی به منافع آمریکا بوده و پروژه‌های آمریکا را دنبال می‌کنند. آیا آمریکایی‌ها می‌توانند با این افراد و جنبش‌ها چرا رویکردهای اینچنینی دارند، همکاری کنند؟ برخی این موضوع را عجیب می‌دانند.

سوال دیگر آنها این است که دلیل شما از این موضوع چیست؟ آمریکا هیچ ارتباطی با داعش و جبهه النصره و القاعده ندارد، بلکه در شرایط کنونی از تسلط آمریکا خارج شده است. برعکس آنها معتقدند آمریکا راه حل مشکلات موجود و تضمینی برای امنیت و صلح است.

مشکل آنها مشکل بصیرت و هوشیاری و فرهنگ سیاسی و فهم دقیق است. مشکل آنها این است که دشمن و ابزارها و اهداف و پروژه‌های دشمنان را به درستی تشخیص نداده‌اند. این چیزی است که ما همواره باید از آن سخن بگوییم. من در این رابطه یک به مثال قدیمی و یک مثال جدید ذکر می‌کنند.

شواهد تاسیس داعش از سوی آمریکا
شاهد مثال قدیم طبعاً در رابطه با اعترافات خانم هیلاری کلینتون است. متنی که من عرض می‌کنم، الان به صورت صوتی و تصویری وجود دارد و شبکه المنار می‌تواند طی روزهای اندک آینده آن را به دقت ترجمه کرده و در تلویزیون پخش کند. این مسئله هم در اینترنت و در سایت اینترنتی وجود دارد که به صورت گفت‌وگو با شبکه‌های جهانی انجام شده است. هنگامی که کلینتون وزیر خارجه آمریکا بود ، اظهارات و مطالب طولانی را ذکر کرد که من بخشی از سخنان وی را انتخاب می‌کنم که در برابر کمیسیون های تخصصی مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ ۲۵ / ۸/ ۲۰۰۹ مطرح کرد. همواره به یاد می‌آوریم که اسرائیلی‌ها ما عرب ها را مسخره می‌کردند و می‌گفتند: عرب ها کتاب نمی‌خوانند و اخبار و تحلیل‌ها را مطالعه نمی‌کنند، به همین علت است که ما بر آنها پیروز می‌شویم. اما آنها وقتی از مقاومت در لبنان سخن می‌گویند، متوجه می‌شوند که مقاومت مطالعه می‌کند. کلینتون در این سخنان از مصیبتی که آغاز شده است و آغاز دوران جدیدی از این تحرکات سخن می‌گوید.

اعترافات کلینتون: ما القاعده را ایجاد کردیم
وی به نمایندگان آمریکایی می‌گوید: بگذارید به شما یادآوری کنم که کسانی که ما امروز با آنها مبارزه می‌کنیم – آنها حتی با القائده مشکل داشتند- همان کسانی است که ۲۰ سال پیش خودمان آنها را تأمین مالی کردیم. در این رابطه دو ترجمه مطرح شده، برخی می گویند، کلینتون گفته تامین مالی کردیم، و برخی می‌گویند گفته آنها را پدید آوردیم . البته این دو ترجمه تفاوت اندکی با یکدیگر دارند. در هر حال این آمریکا بود که گروه‌ها و جماعت‌های تروریستی را به منطقه آورده و آنها را تأمین مالی کرد ،کلینتون گفته بود در جنگ بر ضد اتحاد جماهیر شوروی بودیم، اتحاد جماهیر شوروی افغانستان را اشغال کرده بود، اما ما دوست نداشتیم که ببینیم آنها بر آسیای میانه مسلط شدند. ما با آنها مبارزه کردیم و با شوروی‌ها وارد درگیری ‌شدیم. ما به این کار مشغول می‌شویم و در عین حال ریگان رئیس‌جمهور آمریکا با مشارکت کنگره آمریکا به توافق می‌رسند که ما باید این مجاهدان موجود در دنیای اسلام را تجهیز کنیم. طبعاً آنها بر ضد اسرائیل مبارزه نمی‌کنند و هیچ ارتباطی با اسرائیل نداشتند. کلینتون می‌گوید: ما باید این مجاهدان را با همکاری سرویس‌های اطلاعاتی پاکستان و ارتش پاکستان تجهیز کنیم. ما باید عناصری که تفکرات وهابی یا امثال وهابی از اسلام دارند را از عربستان و مناطق دیگر جذب کنیم. دقت کنید. آنها می‌دانند که گروه‌هایی که به منطقه آورده شدند تا مبارزه کنند، و با شوروی ها وارد جنگ شوند، چه کسانی هستند. اینها کسانی هستند که تفکرات وهابی یا شبه وهابی از اسلام دارند.

این تجربه موفقیت‌آمیز بود، شوروی عقب‌نشینی کرد و میلیاردها دلار خسارت دید. جنگ در افغانستان اوضاع اقتصادی آنها را تحت تأثیر قرار داده و منجر به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد. کلینتون در سخنان خود ادامه می‌دهد وقتی که کارایی القاعده و گروه‌های جهادی و وهابی به پایان رسید، آنها را رها کردند و به حال خود گذاشتند. اما این چیزی بود که ما کاشته بودیم. غرب باید از این موضوع عبرت بگیرد و دنیا همواره باید این عبارت را به یاد داشته باشد. چیزی که ما کاشته ایم، باید درو کنیم. بعد از این ما پاکستان را رها کردیم، همکاری با ارتش پاکستان را رها کردیم و گذاشتیم آنها خودشان با نتیجه این اقدامات مقابله کنند. الان از ۲۰ سال پیش تاکنون چه اتفاقی در پاکستان می‌افتد؟ همه روزه و هر هفته می‌بینیم که مساجد منفجر می‌شود، حتی مساجدی که ائمه جماعت و نمازگزاران آن سلفی هستند، انفجارهای گسترده در محل تجمعات دینی و شهرها و روستاها و در برابر ارتش و پلیس و کلیساها انجام می‌شود. چند هفته پیش به یاد دارید که انفجار در یک تفریحگاه پاکستان صورت گرفت که صدها نفر در آن به شهادت رسیدند. آنها را رها کردیم تا خودشان با نتیجه اقدامات مقابله کنند. این مشکل آنهاست.

این تجربه آمریکایی‌ها بود. این اظهارات شخص هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بود. این یک خبرنگار نبود، بلکه اظهارات وزیر خارجه آمریکا بود. کسی که در حال حاضر نامزد قوی برای ریاست جمهوری آمریکا است ، خودش می‌گوید که ما آمریکایی‌ها برای مبارزه با شوروی ها ، این عناصر مجاهد – به تعبیر وی- را به منطقه آوردیم. عناصری که رویکردهای وهابی داشتند. ما آنها را تأمین مالی کردیم و آموزش دادیم و با همکاری ارتش پاکستان و سرویس‌های جاسوسی پاکستان مسلح کردیم. ما با آنها با شوروی جنگیدیم و به نتیجه رسیدیم که باعث شکست شوروی شد. و ما بعدها هزینه مسئولیت این گروه‌ها را پرداخت کردیم. این اتفاق در تاریخ تقریباً معاصر اتفاق افتاده است. ما از دهه ۷۰ تا ۸۰ قرن گذشته صحبت می‌کنیم، و از ۱۰۰ سال پیش سخن نمی‌گوییم. ما در آن زمان جوان بودیم و این حوادث را به یاد می‌آوریم.

آمریکا و اسرائیل با مقاومت مشکل دارند
امروز نیز آمریکا اسرائیل و غرب در منطقه مشکل دارند، مشکلات امروز آنها اتحاد جماهیر شوروی نیست، مشکل امروز آنها در منطقه محور مقاومت، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عربی سوریه، جنبش‌های مقاومت در لبنان و فلسطین است. نام این مشکل گرایش گسترده مردم به سمت خط مقاومت در عراق و یمن است. نام این مشکل خیزش و بیداری جدید ملت های اسلامی است که طی چند سال اخیر اتفاق ‌افتاده است. آنها با این دشمن جدید چگونه مبارزه می‌کند؟‌

مشکل آمریکا و غرب با این دشمن جدید چیست؟ بسیاری از مردم نماز می خوانند و روزه می‌گیرند و زنانشان محجبه هستند. مشکل هرگز در اینجا نیست. در عربستان سعودی نیز نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند و زنان عبا بر سر می کنند و حج و عمره بپا می‌دارند. مشکل آنها در این نیست که فرد بگوید من یک مسلمان هستم. مشکل آنها در ابعاد ظاهری و قشری دین نیست، مشکل آنها با دولت‌ها و ملت‌ها و احزاب و جریان‌هایی است که اشغالگری رژیم اسرائیل بر ضد فلسطین و اراضی عربی و مقدسات اسلامی و مسیحی را رد می‌کنند. مشکل آنها با تمام کسانی است که سلطه ‌طلبی آمریکا در منطقه را نمی‌پذیرند. مشکل آنها با کسانی است که می‌خواهند کرامت و عزت و مقدسات اسلامی را به مسلمانان بازگرداند. مشکل آنها با کسانی است که می‌خواهند نفت و گاز و منابع خیر و خوبی آن ها در خدمت شرکت‌های بزرگ آمریکایی و غربی نباشد. مشکل آنها با تمام کسانی است که فرهنگ و روح مقاومت و دیدگاه‌ها و اراده و تصمیم گیری مقاومت را دنبال می‌کنند.

شگردهای آمریکا بر ضد محور مقاومت
چگونه با این مشکل مبارزه می‌کنند؟ آنها به صورت مستقیم مبارزه کردند و شکست خوردند. آنها از طریق اسرائیل در جولای ۲۰۰۶ به صورت مستقیم وارد میدان مبارزه شدند، ولی شکست خوردند. در غزه نیز وقتی مستقیم وارد مبارزه شدند، شکست را پذیرفتند. بنابراین چه راهی در پیش روی آنها باقی ماند؟ بازگشت به الگوهای گذشته. الگوهایی که از طریق آن موفق شده بودند اتحاد جماهیر شوروی را شکست دهند. این بهترین راه برای بازگشت به منطقه بود تا آن ها را در برابر دولت‌ها و جنبش‌های مقاومت قرار داده و این محور را تخریب کنند. قدرت این الگو برای تخریب بسیار بالا است. اسرائیلی‌ها زیرساخت‌ها و مسیرهای مختلف را تخریب می‌کنند ، آنها با ما مبارزه می‌کنند. اما بنا به فرمایش امام خمینی(ره) و سید عباس موسوی وقتی ما مبارزه می‌کنیم ، بیش از پیش هوشیار می‌شویم. آنها ما را زخمی می‌کنند ، ولی این زخم‌های ما همچنان بر مسیر حق مانند حضرت اباالفضل العباس(ع) اصرار می‌کنیم. دشمن اسرائیلی نتوانست در ما روحیه و فرهنگ و دیدگاه‌ها و اولویت‌های مقاومت را بکشد. اما این عده از دیدگاه غربی‌ها می‌توانند روحیه و تفکر و فرهنگ مقاومت را بکشند، چرا که آنها با تو از طریق اسلام مبارزه می‌کنند، آنها به نام مکه و مدینه و حرمین شریف و با عنوان صحابه رسول الله و ام المومنین با تو مبارزه می‌کنند. آنها با عناوین فتنه ای وارد مبارزه می‌شوند که کودک را پیر می کند و عقل انسان ها و رویاهای آن ها را ضایع می کند. این نکبت بسیار بزرگ‌تر از نکبت فلسطین است اگر ما اجازه دهیم که پیروز شود، فلسطین ضایع شده و اهداف نکبت آن محقق خواهد شد. این چیزی است که آنها انجام داده‌اند. آنها می‌خواهند از همین تجربه بار دیگر استفاده کنند. مجاهدان از عربستان و دولت‌های خلیج فارس و یمن و افغانستان و پاکستان و ترکمنستان و ازبکستان و تمام این کشورها و آمریکا و اروپا و فرانسه و انگلیس و … برای این منظور به منطقه آمدند.

اعتراف ژنرال آمریکایی: آمریکا داعش را برای مبارزه با حزب‌الله ایجاد کرد
متن دوم نیز به صورت صوتی و تصویری وجود دارد و مصاحبه‌ای طولانی با شبکه سی ان ان آمریکا است. مصاحبه یک ژنرال بازنشسته آمریکایی که ژنرال شناخته ‌شده‌ای نیز هست و از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین ژنرال‌های ارتش آمریکا است. نام او وسلی کلارک است. وی فرمانده ارشد نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ بوده است. این مصاحبه در تاریخ ۱۷/۲/۲۰۱۵ انجام شده است. او مسئولیت‌های بزرگی را در میان نیروهای آمریکایی داشته است.

ای جوانان و جانبازان و برادران و مردم لبنان و تمامی ملت‌های منطقه به این سخنان گوش دهید تا بدانید چرا به سوریه می‌روید. وی با تمام افتخار می‌گوید که واشنگتن و متحدانش جماعت داعش را ایجاد کردند تا در برابر حزب‌الله لبنان بایستند. طبعاً این تنها هدف آنها نبود، اما یکی از مهم‌ترین اهداف بود. وی می‌گوید هدف از ایجاد داعش تخریب حزب‌الله بود. وی می ‌افزاید ما داعش را از طریق تأمین مالی دوستان و متحدان خود آماده کردیم و آن را برای مبارزه با حزب‌الله مجهز کردیم. کلارک می‌افزاید بعد از تأمین مالی و حمایت از سوی متحدان آمریکا ، میلیون‌ها دلار برای تخریب وجهه حزب‌الله لبنان و در مسیر مبارزه با آن و محاصره آن هزینه شد.

تسهیلات تبلیغاتی آمریکا برای داعش
ژنرال آمریکایی می‌افزاید که واشنگتن در تسهیل رویکردهای ایجاد وحشت تبلیغاتی داعش نیز سهیم بوده است. این در حالی است که المنار از شبکه‌های ماهواره‌ای و ماهواره‌های آمریکایی و اروپایی حذف می شود و حتی در سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های الکترونیک نیز مانع از پخش آن می‌شوند. آنها اخبار ما و تصاویر ما را منع می کنند، اما داعش هزاران سایت دارد که در تمامی دنیا پخش می‌شود. آمریکایی‌ها این تسهیلات را برای آنها فراهم آوردند. چرا ؟ برای این که تمامی دنیا این چهره زشت و تاریک و غربی از اسلام را ببینند و حتی ملت‌های منطقه نیز از آن بترسند. ببینید آنها چگونه مردم را ذبح می‌کنند و سر آنها را می‌برند ، تجاوز می‌کنند، ناسزا می‌گویند ، همه چیز را خراب می‌کنند و به آتش می‌کشند تا مردم را بترسانند. آمریکایی ها این کارها را می‌کنند تا مردم ، منطقه را ترک کنند و آن را برای کسانی که آمریکا می خواهد، باقی بگذارند.

غرب می خواهد داعش را در ایران مستقر کند
بنابراین هدف از داعش این است. این ژنرال آمریکایی و فرمانده نیروهای ناتو از ژنرال‌های برجسته ارتش آمریکا در مصاحبه با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان شوخی نمی‌کند. این مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی حامی محور مقاومت انجام نشده است. این یک مصاحبه طولانی است که می‌توان به متن کامل آن رجوع کند. وی در این زمینه می‌گوید هدفی که آمریکا و اسرائیل در جنگ ژولای از تحقق آن ناکام بوده‌اند، چه بود؟ تخریب حزب‌الله لبنان. شاهزادگان آل سعود آن را سرکوب حزب الله می نامند. آنها الان با داعش وارد منطقه شده‌اند تا دستاوردی را محقق کنند که اسرائیل در تحقق آن ناکام بود. من امروز به شما می‌گویم آنها تنها از طریق داعش به دنبال تخریب حزب‌الله نیستند.

آل سعود دقیقا خط آمریکا را دنبال می‌‌کند
داعش هم چنین خطری برای آینده نوار غزه و کرانه باختری و تمامی جنبش‌های مقاومت در فلسطین است. داعش به منطقه آورده شده است تا با جمهوری اسلامی ایران مبارزه کند، تا روند مبارزه را به عراق بکشاند، تا با دولت مقاوم سوریه مبارزه کند. آنها داعش را به منطقه آورده و آن را در عراق و سوریه و افغانستان ساکن کردند. در افغانستان آنها رویکردی تازه را دنبال می‌کنند. در افغانستان داعش و طالبان وجود دارد. آنها می‌خواهند داعش را در مرزهای شرقی ایران و در مرزهای غربی ایران و حتی در صورت امکان در داخل ایران مستقر کنند. آل سعود الان این خط را دنبال می‌کند. در داخل عراق و در داخل سوریه یک رویکرد وجود دارد. آنهاداعش را به سمت لبنان و قلمون و سلسله کوهستان های شرقی و بلندی‌های عرسال سوق می‌دهند. آنها می‌خواهند داعش را به عرسال برسانند تا از طریق آن به سواحل دریا دست پیدا کنند.

ضرورت تقویت بصیرت و شناخت خطرات و تهدیدها
بنابراین ما باید بصیرت خود را افزایش دهیم، ما باید معرفت خود را بالا ببریم تا هر نوع خطر و تهدید که در برابرمان قرار دارد را بشناسید. این ژنرال از دو چیز مهم سخن گفته است، دو چیزی که آمریکایی‌ها از طریق آن برای تخریب حزب‌الله تلاش می‌کنند. اولا آمریکایی‌ها برای منافع چه کسی کار می‌کنند؟ برای منافع اسرائیل. برای منافع پروژه‌های خود و سلطه طلبی در منطقه و اشغال منطقه. آمریکایی‌ها امروز در منطقه مشکل دارند، مشکلی که از یمن آغاز شده است. یمن خود را ثابت کرده و به صورت قوی و تأثیرگذار وارد عمل شده است. یمن به قدرتی واقعی تبدیل شده که شعار مرگ بر اسرائیل سر می‌دهد و به دنبال کمک به فلسطین و ملت فلسطین و اخراج اشغالگران آمریکایی از یمن است. آنها الان به بهانه داعش به یمن بازگشته‌اند. ملت عراق با سلاح و با سیاست در برابر آمریکایی‌ها مبارزه کرده و نیروهای آمریکایی را از عراق بیرون راند، اما الان آنها به بهانه مبارزه با داعش بار دیگر به عراق بازگشتند. سوریه در زمان اسد در برابر اراده آمریکایی‌ها تسلیم نمی‌شد ، اما الان آمریکایی‌ها برای بازگشت به سوریه برنامه‌ریزی می‌کنند ، آنها همچنین برای تصمیمات سیاسی جهت ورود صدها نظامی و رفتار خود به شمال سوریه به بهانه مبارزه با داعش وارد عمل شدند.

داعش ابزار تحقق اهداف آمریکا
بنابراین داعش ابزاری است که در مسیر خدمت‌رسانی به اهداف آمریکا و تخریب دشمنان آمریکا و اسرائیل و تحقق اهداف آمریکا در زمینه بازگشت نظامی مستقیم ، تسلط و تسلیم کردن همه و از بین بردن تمامی امکانات و پتانسیل‌های مقاومت در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ژنرال مذکور آمریکایی چه چیزی گفت؟ وی به دو نکته مهم اشاره کرد، اول اینکه آنها داعش را برای شما آوردند. طبعاً منظور از داعش فقط داعش نیست، بلکه داعش و جبهه النصره است، چرا که آنها در گذشته یک گروه بودند، ولی بعدها در مورد رهبری و خلافت با هم اختلاف نظر پیدا کردند. هر دوی آنها به دنبال تخریب وجهه حزب‌الله هستند. محاصره حزب‌الله نیز برای تخریب آن است. البته ما ان‌شاءالله در برابر این هجمه مستحکم هستیم. این چیزی است که باید متوجه آن باشیم.

اتفاقات منطقه جنگ شیعه و سنی نیست/مسلمانان فریب پرچم‌های سیاه را نخورند
به گزارش تسنیم، نصرالله در ادامه گفت چیزی که من در این رابطه می‌خواهم به مسلمانان -چه سنی و چه شیعه – بگویم این است اتفاقاتی که در منطقه انجام می‌شود، جنگ شیعه و سنی نیست. آنها می‌خواهند رویکردهای مذهبی و فرقه‌ای به این جنگ بدهند. این جنگ هرگز جنگ مسلمانان نیست. مشکل آنها مشکل شیعه و سنی نیست ، بلکه مشکل در میان گروه‌هایی است که برای مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان آورده شدند و در مرحله بعد وارد منطقه شدند تا با محور مقاومت مبارزه کرده و روحیه دین‌ داری را تخریب کنند. گونه‌ای که آنها نام آن را بیداری اسلامی ، بهار عربی ، انتفاضه مردمی یا هر چیر دیگر گذاشتند. آنها می‌خواهند همه چیز را در منطقه تخریب کنند ، چرا که هیچ اولویتی برای اسلام و دموکراسی و انتخابات و انجام تغییر در منطقه ندارند. اولویت آنها اولویت مقاومت و مبارزه با تروریسم است ، یعنی تروریستی که خودشان آورده و آن را به تمامی ملت‌های منطقه تحمیل کردند.
مسلمانان نباید فریب شعارها و عناوین و پرچم‌های سیاه و عبارات لااله‌الاالله محمد رسول‌الله و ریش‌های بلند را بخورند. این افراد تسلیم دیگران بوده و از سوی آنها مدیریت می‌شوند و دولت‌های آمریکا و غربی آنها را تجهیز و فعالیت‌های آنها را تسهیل می‌کنند.

هشدار مهم به مسیحیان منطقه
من به مسیحیان به ویژه مسیحیان لبنان و سرزمین‌هایشان و عراق و مشرق‌زمین می‌گویم: به آمریکا نگاه کنید، این همان آمریکایی است که بعضی ‌از شما همچنان بر روی آن حساب می کنید و تصور می‌کنید تضمین امنیت و آرامش و سلامتی و حمایت از شما است. آمریکا در خدمت منافع خود است ، هنگامی که می‌خواهد شوروی‌ها را شکست دهد این گروه را به افغانستان می‌برد و و فرقی برایش نمی‌کند که چه اتفاقی بر سر مردم پاکستان و افغانستان و اهالی منطقه می‌آید. حتی اتفاقاتی که در آینده بر ضد ملت آمریکا در ۱۱ سپتامبر افتاد، از سوی آنها مورد بهره‌برداری قرار گرفت. آنها به ویژه جورج بوش حتی از ۱۱ سپتامبر نیز بهره‌برداری کردند. آنها به دنبال پروژه‌های خود در منطقه و تسلط بر آن و حمایت از اسرائیل هستند و هیچ اهمیتی نه به مسیحیان و نه به مسلمانان نمی‌دهند. این مسیحیان هستند که در عراق و سوریه و پاکستان و افغانستان و بسیاری از نقاط دنیا هزینه می‌دهند. مسیحیان لبنانی نیز در آستانه پرداخت این هزینه هستند. الان غرب نیز در پاریس و بروکسل و مناطق دیگر این هزینه ها را پرداخت می کند.

مقاومت پروژه های آمریکا را شکست داد
از همین رو ما همواره باید نسبت به ماهیت درگیری‌های موجود و تحولات منطقه ، سوریه و عراق هوشیار باشیم. جنگ با داعش و جبهه النصره و ملحقات آن جنگ با اصلاحات و دموکراسی به انتخابات و حقوق بشر و تمامیت ارضی و آزادی و کرامت و اسلام و دین و قرآن و مقدسات نیست ، بلکه جنگ با گروه‌های وحشی است که آمریکا و غرب برای تخریب منطقه از جمله تخریب محور مقاومت به منطقه آورده است. علت این تلاش‌ها این است که محور مقاومت از همان روز اول ماهیت این درگیری‌ها را متوجه شده و بدون در نظر گرفتن غافلان و کسانی که خود را به کوری می‌زنند ، تصمیم به ایستادگی و پایداری در برابر این توطئه‌ها گرفته است. مقاومت جوانان و نظامیان و مبارزان خود را به میدان‌های مبارزه فرستاده و آن ها در برابر این پروژه مقاومت و مبارزه می‌کنند. محیط فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مقاومت نیز پایداری می‌کند و تا الان این طرف مقابل است که شکست خورده است.

این پروژه شکست خورده است، تا این لحظه این شکست مشاهده می‌شود، این پروژه نتوانسته است اهداف خود را در یمن یا عراق یا سوریه یا لبنان و یا ایران محقق کند و ان‌شاءالله در آینده نیز موفق نخواهد شد. چرا این اتفاق نیفتاده است؟ چون مردانی هستند یعنی شماها که با چهره‌های مبارک و شجاع و مصمم به خدا توکل کرده‌اید. این عقل ها و این قلب های بصیر و آگاه و فهیم و این عزم و اراده است که پروژه های غرب را به شکست کشانده است.

ای خواهران و برادران امروز جراحت‌های شما در روز جانباز مقاومت ، شاهدی برای دنیا و آخرت شما است و شاهد بر این نکته است که مقاومت و مسیر و کشور و ملت شما همواره در عرصه‌ها حضور داشته و همواره در میدان مبارزه با پروژه‌های اسرائیلی و آمریکایی با ابزارهای تکفیری و تروریستی پایداری کرده است. شما امروز از طریق سایر برادرانتان که میدان‌ها را پر کرده‌اند ، همچنان در برابر این تهدید و خطرات بر ضد کرامت و شرافت امت و مقدسات آن ایستاده‌اید. این موضوع اول بود.

رسانه‌های عرب زیر سلطه آل سعود هستند
طبعا ‌بخشی وجود دارند که تردید دارند، آنها بروند و تحقیق کنند. من پیشنهاد می‌کنم شما این مصاحبه‌ها را به صورت کامل پخش کنید . مصاحبه طولانی با کلینتون انجام شده است همچنین تعداد زیادی از مسئولان آمریکایی در سرویس‌های اطلاعاتی و ارتش آمریکا و مقامات اروپایی و غربی و وزرای خارجه سابق چنین موضوعاتی را مطرح کرده‌اند. علاقه به این صحبت‌ها در آمریکا و اروپا در موضوع سوریه ، تروریسم و گروه‌های مورد نظر زیاد شده است. پیگیری این مسائل بسیار مفید است. رسانه‌های عربی در جهان عرب کاملاً زیر سلطه آنان و پول‌های سعودی و دیگر کشورهای عربی(حاشیه خلیج فارس) هستند و طبعاً اجازه انتشار و انتقال این اعترافات از سوی مقامات ارشد آمریکایی و غربی ، شامل نظامیان دیپلمات‌ها و عناصر امنیتی را نمی‌دهند. همگی ما می‌خواهیم این مسائل را پیگیری کنیم.

انتخابات امن به برکت جانفشانی ارتش و مقاومت بود
موضوع دوم: در مورد موضوع دوم یعنی انتخابات انجام شده می‌خواهم از خداوند بزرگ و متعال به خاطر منتی که بر ما گذاشت و مرحله اول انتخابات در استان‌های بیروت و بقاع و بعلبک با موفقیت و سلامت امنیت برگزار شد، تشکر کنم. از تمامی عناصری که برای موفقیت این مرحله از انتخابات از ادارات رسمی گرفته تا نیروهای امنیتی و نظامی و همکاری‌های مردمی و حزبی فعالیت کردند، تشکر می‌کنم و امیدوارم که این روند در سایر مراحل نیز ادامه داشته است. نسبتی که ما در انتخابات شورای شهر در بقاع حضور داشتیم، موضوع دیگری است.

وظیفه خود می‌دانم که از تمامی هواداران مخلص و ساده در استان‌های بعلبک و هرمل که تمامی فهرست‌های وفاداری و توسعه را حمایت کردند و باعث پیروزی آنها در تمامی شهرها و مناطق حاضر شدند، تشکر کنم. من از اعتماد و محبت و وفاداری بی‌نظیر آنها تشکر می‌کنم، چرا که با حضور قدرتمندانه خود که البته قابل پیش‌بینی هم بود این انتخابات را رقم زده و توانستند آرزوهای تمامی بدخواهان را با شکست مواجه کند. من همچنین از تمامی خواهران و برادرانی که این روند را در تمامی سطوح مسئولیتی خویش مدیریت کردند با حضور قوی و سازماندهی صدبان و فعالیت‌های گسترده خود را نشان دادند، تشکر می‌کنم.

همچنین باید توجه تمامی لبنانی ها به ویژه اهالی بقاع را به جان‌فشانی‌های ارتش و عناصر مجاهد مقاومت و سایر دوستان جلب ‌کنم که بعد از لطف خداوند سبحان، سهم زیادی در ایجاد فرصت امنیتی‌ مناسب برای انتخابات داشتند. ارتش و مقاومت و نیروهای امنیت عمومی و سایر سرویس‌های امنیتی ، بعد از توجهات الهی سهم عمده‌ای در ایجاد فرصت امنیتی مناسب برای انجام انتخابات در بقاع داشتند تا بزرگترین و بیشترین نسبت شرکت در انتخابات در بقاع رقم بخورد.

در وهله اول در استان بعلبک الهرمل جان‌فشانی‌های این نظامیان و مبارزان ، شهدا و جانبازان و مرزبانان بود که شکست سختی را به گروه‌های تروریستی وارد کرده و آنها را مجبور به اخراج از بیشتر مناطق تحت اشغال نموده و آن ها را به سمت اراضی سوریه راند. همچنین برخی از آن ها را نیز در بلندی های عرسال محاصره کرد. این جان‌فشانی‌ها است که این سطح از امنیت را در داخل کشور ایجاد کرده تا برگزاری چنین انتخاباتی امکان پذیر باشد. این موضوع است که باید به آن توجه کرد و و از آن قدردانی نمود.

در انتخابات با کسی دشمنی نداریم، مگر اینکه دشمنی خود را اعلام کند
نکته دوم این که مسائلی که در مرحله اول مطرح شد ، طبعاً در مورد سایر مراحل نیز صدق می‌کند. طبعاً یک انتخابات لیست هایی دارد و ممکن است لیست هایی در برابر لیست‌های ما تشکیل شوند. شاید این لیست ها در خطوط کلی سیاسی با ما همراه باشند و شاید دوستان ما باشند، هرچه ممکن است بخشی از ملت ما باشند که به ما اعتقادی ندارند. ما دوست داریم این نکته را به کسانی که در لیست‌های رقیب ما در بقاع یا لیست های دیگر در آینده بگویم که ما آنها را دشمن و رقیب خود به حساب نمی‌آوریم، بلکه آنها را دوستان و عزیزان خود می‌دانیم و در خطوط کلی سیاسی بسیاری از آنها در خط و مشی عمومی ما هستند،‌البته ممکن است برخی از آنها ایده‌ها و افکار یا رویکردها و اراده متفاوتی داشته باشند. در هر صورت ما با هیچ کس مانند دشمن خودتان نمی‌کند ، مگر اینکه آنها خود را دشمنان ما بدانند و دشمنی‌ شان را اعلام کند. البته برخی‌ نیز وجود دارد که مقاومت را دشمن خود می‌دانند و شهدای مقاومت در برابر پروژه‌های آمریکایی را جهنمی خوانده و قربانیان گروه‌های تکفیری را شهید می خوانند. اگر کسی دشمنی خود را با ما اعلام کرد، او دشمن ما است.

ما اعتقاد داریم که تمامی مردم یا تمام کسانی که با ما در ابعاد شورای شهر با انتخابات پارلمانی اختلاف نظر داشته باشند، عزیزان و دوستان ما هستند و باید با آن ها تفاهم و همزیستی داشت. لذا همان طور که هفته قبل نیز ذکر کردم، مسئولیت خواهران و برادران در تمامی مناطق این است که ببینند کجا مشکلی پیش آمده تا آن مشکلات بررسی و برطرف کنند. این اوضاع از امروز تا شش سال آینده صدق می‌کند. همگی ما چالش‌های موجودیتی و تاریخی داریم که باید با وحدت و قدرت مواضع خود با آنها مقابله کنیم.

منتخبان باید برای همه کار کنند، نه حامیان خود
موضوع بعدی که شوراهای شهر منتخب باید برای همه باشد. از طرف ما عناصر حزب‌الله در هر جایی که در شوراهای شهر حضور داریم ، به مردم خود در تمامی شهرها و روستاها تعهد می‌دهیم که شورای شهر در خدمت همه خواهد بود، چه کسانی که شورا را انتخاب کرده باشند و کسانی که انتخاب نکرده باشند و یا حتی دشمنان و رقیبان شوراها. مرحله کنونی به مجرد اعلام نتایج به پایان می‌رسد و امانتی بر روی دوش ما و تمامی متحدان ما بر دوش منتخبان جدید قرار می‌گیرد که شاالله همگی باید این امانت را به سر منزل مقصود برسانیم و حق آن را ادا کنیم.

تحلیل نتایج انتخابات شهرداری‌ها
دبیرکل حزب الله در ادامه گفت می‌خواهم مقداری در رابطه با تحلیل های موجود در زمینه نتایج انتخابات صحبت کنم و برخی اصول را ذکر کنم. مادر آستانه انتخابات جبل لبنان و بعد از آن در جنوب لبنان و پس از آن در شمال لبنان قرار داریم که حضور مشخص و محدودی در آنها داریم.

از یکشنبه گذشته تا کنون تحلیل‌های زیادی در کشور مطرح بوده که این روند تا انتخابات جبل لبنان تکمیل خواهد شد. قرائت‌های سیاسی عریض و طویلی مطرح شده که بعدها در مورد جنوب و شمال لبنان نیز وجود خواهد داشت. در نهایت قرائت‌های سیاسی کلی در پایان انتخابات شورای شهر پدید آمده و انعکاسات و پیامدهایی بر اوضاع سیاسی لبنان چه در زمینه انتخابات پارلمانی یا تعیین رئیس جمهور یا مسایل دیگر ایجاد می‌کند.

با دشمنان خود ائتلاف نمی کنیم
من جمعه گذشته در این رابطه اندکی صحبت کردم و امروز نیز می‌خواهم برخی مسائل را در مدیریت انتخابات کنونی مطرح کند.
۱-ما امسال بر اساس تجربه‌های سال‌های قبل سعی کردیم ائتلافاتی را انجام دهیم، درست است که انتخابات شورای شهر، خدماتی و توسعه ای است، اما سیاسی نیز هست. یعنی رنگ و بوی سیاسی هم دارد. انتخابات انجام شده، انتخاباتی، توسعه ای، خدماتی و به تمام معنا سیاسی بود.
این بدان معنا است که ائتلاف‌های سیاسی ایجاد می‌شود. ما از تجربه های گذشته درس گرفتیم که ائتلاف‌های سیاسی ما منسجم با اوضاع سیاسی باشد. با چه کسانی اعتراف کنیم؟ با دوستان و برادران خود در خطوط سیاسی کنونی یا رقبای سیاسی. من طبعاً از دشمنان سخن نمی‌گوید، دشمنانی که از سال ۲۰۰۸ تاکنون هیچ شمشیر و قلم و تلویزیون و رادیو و روزنامه ای را برای تخریب و توهین و جنگ علنی و مخفیانه بر ضد حزب‌الله کنار نگذاشتند. برای چه باید با آنها ائتلاف کنیم؟ ما به عنوان حزب‌الله می‌خواهیم به دیدگاه‌های خود و هواداران خود احترام بگذاریم.

من نمی‌توانم به هواداران حزب‌الله بگویم که کسانی که همه روزه فحش و ناسزا و توهین به شهدا و جانبازان و مجاهدین ما مطرح می‌کردند، با ما در یک لیست سیاسی قرار گرفتند و ما از مردم می‌خواهیم که به آنها رأی بدهند و پرچم آنها را برافراشته کنند. به‌این‌ترتیب حتی اگر منافع سیاسی ایجاب کند، ما افکار عمومی خود را در برابر اقدامی غیرقابل‌تحمل قرار می‌دهیم. ما در گذشته ما این موضوع را تجربه کرده و هزینه آن را هم داده ایم.

از همین رو ما در تمامی ائتلاف‌های خود، از مرحله اول گرفته تا مرحله پایانی با دشمنان سیاسی خود متحد نمی‌شویم، البته رویکرد یک چیز است و استثناء یک چیز دیگر. ممکن است فردی به صورت شخصی در یک روستا این موضوع را انجام دهد که من اطلاعی از آن نداشته باشم، اما این یک اصل و سیاست عمومی است. ما با متحدان و برادران خود و دست کم کسانی که با آنها دیدار داشته ایم، متحد می‌شویم، کسانی که به ما توهین وتجاوز نکرده اند.

موضوع دوم این است که ما تصمیم گرفته ایم شرایط متحدان خود را درک کنند. مثلاً جریان آزاد ملی می‌خواهد با حزب نیروهای لبنانی و حزب الکتایب ائتلاف کند. ما این موضوع را درک می‌کنیم. برادرانمان در جنبش امل می‌خواهند با جریان المستقبل یا حزب و گروه فلان ائتلاف کنند. مشکلی نیست و ما اعتراضی به این روند نداریم. حتی این موضوع در عرصه سنی و دروزی و در همه استان ها نیز وجود دارد. ما شرایط متحدان خود را در زمینه ائتلاف با رقبا یا متحدانشان با تفاهم های جدید برای ملاحظات انتخاباتی و گاه آرام کردن فضا یا جلوگیری از مشکل در مناطق مختلف درک می‌کنیم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

ملزم به حمایت از دوستان متحدان خود نیستیم
موضوع سوم اینکه اگر متحدانمان در لیستی حضور داشته یا با ما اختلاف‌نظر داشته باشند، ما در این زمینه با آنها هم عقیده نیستیم. در خاتمه سخنان واضح و مشخص بگویم. ای برادران، دوستان و متحدان ما در ابعاد سیاسی و اخلاقی و ادبی با شما هستیم، اما ملزم نیستیم با متحدان شما نیز همراهی کنیم، هیچ تفاهمی در این رابطه وجود ندارد و هماهنگی خاصی در این زمینه بین ما صورت نگرفته است. آن چیزی که من در تلویزیون امروز می‌گویم، بر روی میز گفت‌وگوها و محافل مذاکرات و نشست‌های دوجانبه نیز صدق می‌کند. ما در حزب‌الله با جریان آزاد ملی توافق داریم و تفاهم بین ما وجود دارد ، اما ملزم به توافق با نیروهای لبنانی یا الکتائب یا هر گروه دیگر متحد با جریان آزاد ملی نیستیم. اگر آنها از دیدگاه ما رقیب سیاسی تلقی شود، ما ملزم به همراهی با آنها نیستیم.

ما فریب نمی‌خوریم و خیانت نمی کنیم و متحدان خود را نیز رها نکرده و از پشت به آنها خنجر نمی‌زنیم. ما خون خود را برای دفاع از این تعهدات می‌دهیم، اما التزامی برای خود در قبال متحدان یا شرکای متحدان خود احساس نمی‌کنیم. این موضوع در مرحله اول وجود داشت و در مراحل دوم و سوم و چهارم نیز صدق می‌کند.

در این زمینه من می‌خواهم به صورت خیلی خلاصه مسائلی را در مورد انتخابات بیروت مطرح کنم، چرا که امروزه تحلیل‌های زیادی در این رابطه مطرح است. ما ارتباطی با اتفاقاتی که در بیروت افتاد نداریم. در زمانی که لیستی با عنوان لیست الیبارته از سوی جریان المستقبل در بیروت شکل گرفت، براساس اصل اولی که از آن سخن گفتم، ما تصمیم گرفتیم که در این انتخابات با رقیب سیاسی خود لیستی تشکیل ندهیم. جریان المستقبل رقیب سیاسی ما است و من می‌خواهم پیش‌ازاین در این رابطه چیزی نگویم.

البته متحدان ما منافع خود را در این دیدند و مشکلی هم نیست که در این لیست باشند، برخی از متحدان ما در این لیست حضور دارند. برخی از آن ها را به یاد دارم که شامل برادرانمان در جنبش امل و جریان آزاد ملی و حزب طاشناق هستند. ما مشکلی در این زمینه نداریم و اعتراضی به آنها نمی‌کنیم. “خدا مبارک کند “. برعکس این اوضاع می‌تواند کشور را دور خود جمع کند. ما در انتخابات گذشته ورود در لیست ائتلافی در بیروت را رد کردیم، چرا که آنها نمی خواستند عناصری از جریان آزاد ملی در این لیست باشند.

چرا حزب الله در بیروت لیست نداشت؟
الان برخی اعتبارهایی سیاسی مطرح می‌شود، مثلا تحلیل می‌کنند و می‌گویند: این پیامی بر روی میز یا زیر میز یا سیگنالی مثبت یا منفی است. اما ما هیچ پیامی نه در روی میز نه در زیر میز نمی فرستیم، هر چه دلتان می‌خواهد بگویید. علت اصلی این موضوعی است که برادران ما تصمیم گرفتند در این روند مشارکت نداشته باشند ، چرا که ما این اصل اساسی را داریم.

متأسفانه من شنیده‌ام که برخی از نویسندگان می‌گویند که به علت سقوط لیست‌های دیگر، حزب‌الله دخالتی در انتخابات بیروت نمی‌کند. آن ها البته اشتباه می‌کنند و باید محاسبات خود را تغییر دهند. در هر حال ما الان به چند علت لیست دیگری تشکیل نداده و از لیست‌های دیگر نیز حمایت نکردیم.

– نمی‌خواهیم در تقابل با متحدان خود وارد یک لیست شویم.
– ما نمی توانیم سایر لیست ها را در یک لیست واحد جمع کنیم. این موضوع مشکل است. ما در گذشته موضوع را تجربه کردهایم.
– موضوع سوم اینکه فرصت پیروزی سخت است، لذا رفتن به سمت درگیری که در ابعاد فتنه انگیزی فرقه ای و مذهبی مورد سوءاستفاده قرار گیرد، درست نیست.

معادلات انتخابات زحله
ما هیچ کس را از حزب‌الله در انتخابات زحله نامزد نکردیم، هدف ما این نبود که به عنوان حزب الله در شورای شهر زحله حضور داشته باشیم، ما امیدوار بودیم که متحدان و دوستان سه گانه ما با هم ائتلاف کنند و ما از همگی آنها حمایت کنیم، اما این اتفاق نیفتاد و سه لیست جداگانه پدید آمد. هر کدام از دوستان ما می خواستند فقط از لیست آنها حمایت کنیم و این در مناطق تعهدات و افراد و مبانی سیاسی برای ما مناسب نبود.

گزینه ما این بود که به صورت کامل از نامزدهای جریان آزاد ملی در لیست احزاب زحله حمایت کنیم و بقیه سهم خود را به صورت مساوی بین دو لیست دیگر تقسیم کنیم. مواضع و انتخابات ما در زحله براساس منافع سیاسی نبود ، بلکه بر اساس اخلاق سیاسی بود. ما نمی‌خواهیم به شورای شهر برسیم یا با کسی رقابت کنیم. در عین حال ما نمی‌توانستیم دوستان خود را رها کنیم، اگر تصمیم می گرفتیم انتخابات در زحله را رها کنیم، می‌دانیم چه اتفاقی می‌افتاد؟ همه ما را مسئول می‌دانستند و می‌گفتند: اگر شما می‌آمدید و رأی می‌دادید لیست ما پیروز می‌شد. خب ما آمدیم و رأی دادیم و رأی خود را بین دوستان تقسیم کردیم و این نتیجه حاصل شد.

بنابراین ملاحظات ما اخلاقی و سیاسی و برادرانه و دوستانه بود. برخی از دوستان در جریان آزاد ملی – این را می‌گویم چرا که ما با جریان آزاد ملی و میشل عون و استاد جبران و بسیاری از رهبران جریان آزاد ملی روابطی مافوق اطمینان داریم- به این نتیجه رسیدند که چرا حزب‌الله لبنان لیست احزاب کاملی در زحله نمی دهد، در حالی که ما در این لیست هستیم. این توقع اشتباه است. من بار دیگر می‌گویم: دوستان و برادران؛ ما در قبال متحدان شما تعهدی نداریم. از ما توقع نداشته باشید به متحدان شما ملتزم باشیم.

لیست های حزب الله در تمامی مناطق حاضر پیروز شد
در مورد سایر شهرها و روستاهای بقاع که ما در آن شرکت می کنیم، لیست‌های وفاداری و توسعه یعنی ائتلاف حزب‌الله و جنبش امل و احزاب دوست، در تمامی مناطق پیروز شدند. نشانه‌ها و پیامدهای این پیروزی و صحبت در مورد آن را ان‌شاءالله به روز ۲۵ می واگذار می کنم، در آن زمان انتخابات جبل لبنان و جنوب لبنان را انجام داده ایم و فقط انتخابات شمال باقی مانده است. در آن زمان من از این موضوع و نتایج و ارزیابی های آن سخن می‌گویم و بیش از این وقت شما را نمی‌گیرم.

در مورد مرحله آینده انتخابات شورای شهر که یکشنبه آینده در جبل لبنان برگزار می‌شود، ضاحیه جنوبی نیز در این بخش قرار دارد. ما در این مرحله لیست هایی از ائتلاف حزب‌الله و جنبش امل و جریان آزاد ملی و سایر احزاب دوست خود و خانواده ها داریم. به همین علت این لیست را لیست وفاداری و توسعه و اصلاح نام گذاشته ایم ، چرا که تنوع سیاسی ائتلاف موجود رعایت شود.
همان طور که من در هفته گذشته گفتنم، از هواداران خود در روستاهای دیگر در جبل لبنان و شهرهای دیگر که ما در آن ها لیست داریم، می‌خواهیم مشارکت فعال در انتخابات در مراحل دوم و سوم داشته باشند. ما همچنین از آنها می‌خواهیم که از لیست‌های وفاداری و توسعه و اصلاح در ضاحیه جنوبی بیروت و سایر مناطقی که لیست ما حضور دارد، حمایت کنند. در هر حال ما از مواضعی که آنها انتخاب می‌کنند، تشکر می‌کنیم.
دبیر کل حزب‌الله لبنان در بخش پایانی خود مسائلی را در رابطه با جانبازان و اجرا معنوی و مسئولیت های جامعه در قبال آن ها مطرح کرد.

 

۰۸:۱۲:۴۵پیش از این می گفتید قصدتان مقابله با موشک های هسته ای ایران است؛ آن تهدید هسته‌ای الان کجاست؟ دیگر چیزی وجود ندارد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت: تهدید موشکی هسته‌ای ایران دیگر برقرار نیست و بنابراین توجیهی برای استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا در اروپا وجود ندارد.
به گزارش «انتخاب» به نقل از اینترفکس، پوتین در دیدار با مقام‌های ارشد نظامی روسیه، گفت: «تنها چند سال قبل مخالفان ما مشترکا می‌گفتند که شرکای ما در اروپا و آمریکا برای این به سیستم دفاع موشکی نیاز دارند تا با تهدید موشک‌های هسته‌ای ایران مقابله کنند. آن تهدید هسته‌ای ایران الان کجاست؟ دیگر چیزی وجود ندارد».
رئیس‌جمهور روسیه افزود: «آمریکا خود جزو مبتکران پیمان [هسته‌ای] با ایران بود. واقعاً هم هر کاری که آنها انجام دادند درست بود و ما هم از این موضع دولت آمریکا حمایت کردیم. اما دیگر تهدیدی وجود ندارد درحالیکه ساخت سیستم دفاع موشکی ادامه دارد».
واکنش ولادیمیر پوتین به سامانه دفاع موشکی آمریکا یک روز پس از آغاز به کار این سامانه در رومانی بیان شده است.
اما در همان روز جمعه، مقام‌های ارشد آمریکا و لهستان هم مراسم نمادین نصب سامانه دفاع موشکی آمریکا در خاک لهستان را برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، روبرت او ورک، معاون وزیر دفاع آمریکا و آنتونی مسیاوز، وزیر دفاع لهستان، در این مراسم که در شهر ردزیکوو برگزار شد، حضور داشتند.

 

۰۸:۰۵:۰۶ ایرنا – مقام تجاری فرانسه: پیشنهادهای زیادی در بخش نفت و گاز به ایران داده ایم

«اگنس هجیاک»* که برای شرکت در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به تهران سفر کرده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه شرکت های فرانسوی که به تهران آمده اند می دانند ایران افزایش ارزش افزوده و انتقال دانش و فناوری روز را می خواهد.
هجیاک تاکید کرد شرکت های فرانسوی آماده اند در زمینه تخصصی خود، آنچه را ایران می خواهد ارایه کنند.
وی برگزاری نمایشگاه های بین المللی را فرصت مناسبی برای شناخت بازار ایران و ایجاد ارتباط میان شرکت های ایرانی و خارجی دانست و استقبال شرکت های فرانسوی از نمایشگاه نفت تهران را «بی سابقه» خواند.
رئیس پروژه نفت آژانس ملی کسب و کار فرانسه، مهمترین مشکل کنونی برای همکاری را مسائل بانکی و نقل و انتقال پول دانست و ابراز امیدواری کرد این مشکلات بزودی از میان برداشته شود.
وی اضافه کرد: خوشبختانه بسیاری از شرکت های فرانسوی موفق به ایجاد ارتباط با شرکت های ایرانی شده اند و همکاری های خوبی در حال شکلگیری است.
هجیاک از ارایه جزییات بیشتر در این زمینه خودداری کرد و گفت: دفتر این آژانس اکنون در سفارت فرانسه در ایران دایر است و همه هماهنگی های لازم در زمینه توسعه روابط تجاری را بر عهده دارد.
آژانس ملی کسب و کار فرانسه از توسعه بین المللی شرکت های فرانسوی حمایت می کند و مسئولیت پشتیبانی از رشد صادرات این کشور را بر عهده دارد. تشویق و تسهیل سرمایه گذاری بین المللی در فرانسه از دیگر ماموریت های این آژانس است.
بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور ۱۹۰۰ شرکت داخلی و خارجی از شانزدهم اردیبهشت ماه کار خود را آغاز کرد و نوزدهم اردیبهشت ماه به فعالیت خود پایان داد.
به گفته هجیاک، نزدیک به ۵۰ شرکت بزرگ و متوسط فرانسه که در بخش های مختلف نفت و گاز مانند تولید، حفاری، ساخت تجهیزات، حمل و نقل و خدمات بازرگانی فعالیت می کنند، در این نمایشگاه شرکت کردند که برخی از آنها برای نخستین بار به بازار ایران آمده بودند.

۰۸:۰۴:۳۹ایسنا – هاشمی رفسنجانی: دستاوردهای برجام تمام مشکلات کشور را حل کرده‌ است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه دستاوردهای برجام تمام مشکلات کشور را حل کرده‌است، گفت: با وضعی که برجام به وجود آورده است، راه‌هایی که بسته شده بود باز شده و امروز درب همه دانشگاه‌های دنیا به روی جوانان باز است همچنین دانشجویان می‌توانند در رشته‌های خاص در خارج از کشور ادامه تحصیل دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه قزوین، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار عمومی خود که عصر دیروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین انجام شد، اظهار کرد: شعار مطرح شده توسط دولت تدبیر و امید، با ظهور امام زمان(عج) محقق خواهد شد چراکه با ظهور حضرت ولی عصر(عج) دنیایی امن، پر از نعمت و همراه با عدالت، برادری و برابری خواهیم داشت.

وی با اشاره به دستاوردهای علمی، صنعتی و رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین افزود: دانشجویان توانسته‌اند اتومبیل و موتور برقی بسازند که کاملا آماده‌ی عرضه‌ نیز هستند و اگر مردم با این خودروها آشنا شوند مقدار زیادی از آلودگی‌ها از بین خواهد رفت.

آیت‌الله رفسنجانی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در بین ۴۵۰ واحد کشوری از بهترین دانشگاه‌ها به شمار می‌رود و نتایج درخشان این واحد در مسابقات ربوکاپ نیز خود گواهی بر این ادعا است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: خودروی خورشیدی این واحد توانسته است در میان قدرت‌های بزرگ دنیا مقام دوم را از آن خود کند و امید آن است که تمام ۱۰۰ هزار فارغ‌التحصیل این دانشگاه افراد مفید و موثری باشند.

وی با اشاره به اینکه اگر دولت می‌خواست هزینه دانشجویان دانشگاه آزاد را بدهد قطعا مبلغ هنگفتی را باید در این راستا خرج می‌کرد، گفت: این دانشگاه نه تنها تا کنون از دولت هیچ پولی نگرفته است بلکه کمک‌های فراوانی نیز به دولت انجام داده است.

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه مردم با فروختن طلا، جواهر و حتی فرش زیر پای خود و یا قرض کردن توانستند فرزندان خود را به دانشگاه آزاد فرستاده و به ارتقای سطح علمی و فکری کشور کمک کنند، خاطرنشان کرد: امروز بیش از ۲۰ میلیون فضای آموزشی کشور آباد شده است و این امر سبب شده تا سطح فکر مردم بالا رود.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه ساخت شهرک شفا در آبیک با زیرسازی بودجه‌ی ۱۰ میلیاردی آغاز خواهد شد، اضافه کرد: این شهرک که در بسیاری از شهرها ساخته شده است، یک شهرک چند منظوره و عظیم برای تحصیل و تعلیم خواهد بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برجام همه مشکلات کشور را حل کرده است و در دولت قبل بیشتر صنایع تولیدی کشور که تعطیل یا نیمه تعطیل بود، دستاوردهای برجام اکنون باعث شده چرخ اقتصاد کشور به حرکت درآید، تصریح کرد: در دولت قبل نفت توسط امثال بابک زنجانی‌ها با واسطه به سایر کشورها فروخته می‌شد اما در حال حاضر به دوران قبل از تحریم برگشته‌ایم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه پیش از برجام کشتی‌های ایرانی به راحتی توسط کشورهای دیگر پذیرفته نمی‌شدند اما امروز از آن‌ها استقبال می‌شود، افزود: برخی چشمان خود را بسته‌اند و مدام می‌گویند برجام هیچ دستاوردی را نداشته است این در حالی است که به خیال این افراد توقف برجام هنر است درصورتی که برای بند بند مصوبات آن زحمت کشیده شده است اما نمی‌دانند که برجام به مصلحت کشور است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: اگر دولت تدبیر و امید لیست مشکلات حل‌شده به واسطه برجام را اعلام نماید، این افرادی که می‌گویند برجام دستاوردی نداشته به طور یقین شرمنده مردم خواهند شد.

ایسنا – تشییع پیکر شهید بدرالدین در ضاحیه/ شیخ نعیم قاسم: راه ذوالفقار ادامه دارد

پیکر شهید مصطفی بدرالدین در مراسمی با حضور گسترده مردمی، به سوی جایگاه ابدی خویش در قبرستانی در الغبیری در ضاحیه جنوب لبنان تشییع شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله در مراسم تشییع خطاب به این شهید گفت: ای فرمانده شهید! به جایگاهی که تو به دست آوردی افتخار می‌کنیم و هر روز آرزو می کنیم که با شهادت از دنیا برویم.

۰۸:۰۳:۵۸

۰۸:۰۳:۴۹المانیتور: رأی دیوان عالی آمریکا دولت روحانی را در موضع انفعال قرار داده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک پایگاه خبری – تحلیلی آمریکایی می‌نویسد رأی دیوان عالی آمریکا برای برداشت  ۲ میلیارد دلاری از محل دارایی‌های مصادره شده ایران به بهانه پرداخت غرامت به قربانیان انفجار بیروت دولت حسن روحانی، رئیس جمهور ایران را در موضع انفعال قرار داده است.

دیوان عالی آمریکا روز چهارشنبه اول اردیبهشت‌ماه پرداخت حدود ۲ میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ از محل دارایی‌های مصادره شده ایران را تایید کرد.

المانیتور با بیان اینکه رأی دیوان عالی می‌تواند به ایجاد «دیوار بی‌اعتمادی» میان آمریکا و ایران منجر شود اضافه کرده حکم مورد نظر باعث ایجاد بدبینی در میان ایرانی‌ها شده است.

در بخش دیگر این گزارش آمده است: «این، نه تنها موضع مخالفان برجام در ایران را تقویت کرده… دولت روحانی را هم به سمت اتخاذ رویکردی انفعالی سوق داده است.»

رسانه آمریکایی، به علاوه به واکنش مردم در شبکه‌های اجتماعی هم اشاره کرده و نوشته که یک کاربر نوشته است: «به زودی ایران باید چندین دلار هم بابت پوشک‌هایی که نوه جان کری استفاده کرده خسارت بدهد.»

کاربر دیگری نوشته است: «آمریکا جیب ما را نزن؛ تحریم‌ها را بردار.»

۰۷:۰۴:۴۹ امیدواریم  بازار خوبی را  امروز داشته  باشیم

۰۷:۰۲:۵۸ سلام  صبح  شما  عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم