اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اردیبهشت ۲۲, ۱۳۹۵

 

 

۰۸:۳۵:۱۵ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

 

۰۸:۳۴:۵۳ پیام «عرضه مسکن» به قیمت

دنیای اقتصاد: بازار ساخت‌و‌ساز مسکونی به‌دنبال تحریک سازنده‌ها از ناحیه «افزایش سقف تسهیلات» با انتشار یک گزارش رسمی درباره «وضعیت قیمت مصالح ساختمانی»، از محل «افت هزینه‌های ساخت» نیز برای ورود سرمایه‌گذاران مساعد شد. آمارها نشان می‌دهد شاخص قیمت تولید مصالح ساختمانی در تهران پس از سه سال رشد مثبت، در سال ۹۴ رقمی معادل ۸/ ۱ درصد کاهش یافت. این شاخص در سال‌های ۹۱ تا ۹۳ به ترتیب ۷/ ۳۶ درصد، ۸/ ۲۳ درصد و ۷/ ۶ درصد رشد کرده بود. سال گذشته علاوه‌بر نزول قیمت مصالح، قیمت زمین مسکونی نیز بعد از تخلیه حباب سال‌های قبل، به نوسان صفر دچار شد و ثابت ماند. به این ترتیب در شرایط کنونی، نه‌تنها زمان بازگشت فعالان ساختمانی به بازار فرارسیده است که به‌واسطه کاهش و تثبیت هزینه‌های ساخت‌و‌ساز، روند عرضه مسکن طی امسال و سال ۹۶، به لحاظ «قیمت تمام شده» از جهش قیمتی در امان خواهد بود. آنچه دورنمای رونق غیرتورمی بازار ملک را تقویت می‌کند، مساعد بودن قیمت‌ها در ۵ گروه مصالح ساختمانی مورد مصرف در مراحل «تکمیل و نازک کاری ساختمان» است که می‌تواند جریان تبدیل «نیمه‌کاره»‌ها به واحدهای «تازه‌ساز» را تسریع کند. در این صورت، احتمال کسری عرضه ناشی از رکود ساختمانی سال‌های اخیر طی دو سال پیش رو منتفی خواهد بود.

 

گروه مسکن: شاخص «قیمت بالادست» مسکن با ثبت رکورد بیشترین کاهش طی یک سال اخیر، طول زمان ثبات «قیمت مسکن» در ماه‌های آینده به‌خصوص برای آپارتمان‌های نوساز شهر تهران را افزایش داد. گزارش جدید مرکز آمار ایران درباره شاخص قیمت تولیدکننده نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی در تهران نشان می‌دهد: روند کاهش «شتاب رشد هزینه ساخت مسکن» در پایتخت که بعد از جهش هزینه‌ای سال ۹۱، از اوایل سال ۹۲ شروع شده بود، در سال ۹۴ سرانجام منجر به رشد منفی هزینه ساخت شد، طوری که شاخص قیمت تولید مصالح ساختمانی در یک سال۹۴ رقمی معادل ۸/ ۱ درصد نسبت به یک سال ۹۳ کاهش یافت. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» از جزئیات این آمار نشان می‌دهد: در حال حاضر مجموعه بازار معاملات و ساخت‌و‌ساز مسکن، با سه تحول مثبت به نفع رونق غیرتورمی روبه‌رو شده است. از یکسو، سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی سال گذشته، بدون رشد در هزینه ساخت آغاز شده که با توجه به پروسه ۵/ ۱ تا ۲ ساله یک عملیات ساختمانی مسکونی، آثار افت هزینه‌ها در حال حاضر نیز ادامه دارد و می‌تواند باعث تحریک سازنده‌ها به ساخت‌و‌ساز بیشتر شود. از سوی دیگر، آپارتمان‌هایی که طی امسال و عمدتا در سال ۹۶، به‌صورت نوساز وارد بازار عرضه می‌شود، از تحریک قیمت به‌واسطه هزینه‌های ساخت، در امان خواهند بود.

 

۰۸:۳۳:۱۸ رمزگشایی از روند نقدینگی

دنیای اقتصاد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۳۰ ماه نخست فعالیت دولت یازدهم حجم نقدینگی تقریبا ۲ برابر شده است. مطابق آمارها، حجم نقدینگی در بهمن‌ماه سال گذشته به ۹۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده که حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از این سهم، به‌دلیل پوشش آماری موسسات اعتباری بوده است. مطابق این بررسی‌ها، به‌جز رشدی که به‌دلیل پوشش مذکور رخ داده، سه سیاست «تامین مالی خودرو»، «خرید دین» و «کاهش سپرده قانونی» که در قالب طرح خروج از رکود به اجرا درآمد، در روند صعودی حجم نقدینگی موثر بوده است.

 

دنیای اقتصاد: بررسی‌های «دنیای اقتصاد» با استفاده از آخرین آمارهای نقدینگی نشان می‌دهد در ۳۰ ماه نخست فعالیت دولت یازدهم، حجم نقدینگی در اقتصاد کشور به میزان ۹۸ درصد رشد کرده و تقریبا دو برابر شده است. این در حالی است که از حجم ۹۷۶ هزار تومانی نقدینگی در بهمن‌ماه سال گذشته، حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان آن در نتیجه ورود آمار موسسات و بانک‌های جدید به پوشش آماری بانک مرکزی رخ داده و در واقع، رشد «همگن» نقدینگی در این مدت حدود ۷۵ درصد بوده است. این در حالی است که رشد نقدینگی در ۳۰ ماه نخست دولت نهم به میزان ۱۰۴ درصد و در مدت مشابه دولت دهم، حدود ۶۴ درصد بوده است. این رشد در ۳۰ ماه ابتدایی دولت هشتم نیز حدود ۸۶ درصد بوده است و برای دوره‌های پیش از دولت هشتم (دهه هفتاد به قبل) به دلیل نبود سری زمانی ماهانه از آمار نقدینگی، امکان محاسبه رشد این شاخص در دوره‌های متناظر (از مردادماه سال نخست فعالیت هر دولت تا بهمن ماه سال سوم عملکرد آنها) موجود نیست. مسوولان بانک مرکزی، سیاست‌های خروج از رکود در سه سال گذشته را در رشد نقدینگی موثر می‌دانند و به‌طور مشخص برای سال گذشته، به سه عامل یعنی تامین مالی خرید خودرو، خرید دین و کاهش سپرده قانونی اشاره می‌کنند.

 

عبور از هزار هزار میلیارد

آمارها حاکی از آن است که نقدینگی در بهمن ماه سال قبل به ۹۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده است و احتمالا تاکنون از مرز هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده است. علاوه بر این، آمارها نشان می‌دهد که حجم نقدینگی در بهمن ماه ۹۴ نسبت به بهمن سال ۹۳ معادل ۷/ ۲۸ درصد رشد کرده است. این مقدار نسبت به اسفند سال قبل از آن (رشد یازده‌ماهه) ۷/ ۲۴ درصد رشد کرده است. دیگر آمار مهم بانک مرکزی درخصوص پایه پولی نیز نشان می‌دهد حجم این متغیر پولی در بهمن ماه ۹۴ به ۸/ ۱۴۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. بر این اساس، رشد پایه پولی طی یک سال قبل از این تاریخ به ۱/ ۱۷ درصد رسیده و همچنین رشد یازده ماهه این متغیر نیز معادل ۱۲ درصد بوده است.

مطابق آمار بانک مرکزی، ضریب فزاینده نقدینگی در پایان بهمن ۱۳۹۴ به عدد ۶۴۵/ ۶ واحد رسیده که نسبت به اسفند ۱۳۹۳، حدود ۴/ ۱۱ درصد و نسبت به بهمن ۱۳۹۳ حدود ۹/ ۹ درصد رشد داشته است. رقمی که به بیشترین مقدار تاریخی خود رسیده است. درخصوص دلایل رشد نقدینگی در سال گذشته، معاون اقتصادی بانک مرکزی اخیرا به سیاست‌های خروج از رکود نیز اشاره کرده و گفته است که در نتیجه این سیاست‌ها، تامین مالی مواردی مثل طرح خرید خودرو، خرید دین و کاهش سپرده قانونی به عهده بانک مرکزی گذاشته شد و چنین مسائلی در افزایش رشد نقدینگی در نیمه دوم سال گذشته اثرگذار بود.

 

مقیاس ۳۰ ماهه برای دولت‌ها

افزایش بالای حجم نقدینگی، به‌رغم ثبت تورم کمتر از ۱۲ درصدی در پایان سال ۹۴، نقدهایی را به سیاست‌گذاری اقتصادی دولت وارد کرده است و برخی منتقدان معتقدند نوع رویکرد دولت یازدهم به سیاست‌گذاری در حوزه پولی هنوز تفاوت عمده‌ای با روند دولت‌های گذشته نشان نداده است. البته بخشی از رشد نقدینگی در دوره یازدهم، به دلیل مسائلی مثل گسترش پوشش آماری بوده و بدون در نظر گرفتن پوشش آمارهای موسسات اعتباری جدید، رشد نقدینگی در برخی موارد کمتر از دولت‌های گذشته بوده است.

با نگاهی به سری‌های زمانی آمار نقدینگی، پایه پولی و ضریب فزاینده در مدت مشابه به این نتیجه می‌رسیم که طی ۳۰ ماه نخست دوره مدیریتی دولت یازدهم، (با در نظر گرفتن کل آمار شش بانک و چهار موسسه جدید) ملاحظه می‌شود که میزان نقدینگی از حدود ۴۹۱ هزار میلیارد تومان در مرداد ۱۳۹۲ تقریبا به ۹۷۶ هزار میلیارد تومان تا بهمن ۱۳۹۴) رسیده که رشد آن طی این مدت حدود ۴/ ۹۸ درصد بوده است. البته این رشد با احتساب گسترش پوشش آماری بوده و در صورتی که رشد «همگن» نقدینگی (یعنی بدون احتساب پوشش آماری) محاسبه شود، رقم ۷۵ درصدی به‌دست می‌آید. از حجم نقدینگی اعلام شده در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۴، حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به افزایش پوشش آماری مربوط به ۶ بانک و چهار موسسه اعتباری است که قبلا در نظام پولی کشور جریان داشته و نقدینگی جدید محسوب نمی‌شود. این در حالی است که در ۳۰ ماه نخست دوره دولت نهم (از مرداد ۱۳۸۴ تا بهمن ۱۳۸۶) نقدینگی رشدی معادل ۲/ ۱۰۴ درصد را تجربه کرده است. در دولت دهم (از مرداد ۱۳۸۸ تا بهمن ۱۳۹۰) مقدار رشد نقدینگی به نسبت دوره مشابه قبل خود کاهش پیدا کرد و نرخ آن حدود ۳/ ۶۴ درصد بود. این رقم طی دوره مشابه در دولت هشتم نیز رقم قابل‌توجه و معادل ۴/ ۸۶‌درصد بوده است.

۰۸:۲۱:۲۱ بازندگان شتاب زدگی در بورس تهران

گروه بورس: بورس تهران در طول فعالیت خود در مقاطع مختلفی هیجانات زیادی را تجربه کرده است. این موضوع که دلایل و ریشه‌های زیادی داشته، دوره‌های صعود و افول متناوبی را در بازار ایجاد کرده و به یک معضل بزرگ برای معاملات بورس تهران تبدیل شده است. «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش به ریشه یابی این هیجانات و همچنین راهکارهای جلوگیری از ایجاد آن پرداخته است.در این میان ردپای چند دلیل در صحبت‌های کارشناسان مشهود است که مهم‌ترین آنها به این شرح است: ۱- استفاده غیر‌مفید از تحلیل تکنیکال: در چند سال اخیر استفاده نامناسب از این تحلیل‌ها راه را برای رخنه هیجان به معاملات باز کرده است. ۲- شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام: در شرایط‌ کنونی اثر‌گذاری این شبکه‌ها که توسط برخی افراد سودجو اداره می‌شود نسبت به شبکه‌های اطلاع رسانی معتبر بیشتر شده و این موضوع نیز به ایجاد هیجان در معاملات بازار سهام دامن زده است. ۳- ضعف دانش بورسی افراد: بسیاری از معامله‌گران به دلیل عدم دانش کافی به‌صورت‌های مالی شرکت و وضعیت بنیادی آن توجهی ندارند، این موضوع در ادوار مختلف فعالیت بورس تهران عامل ایجاد رفتارهای توده وار و هیجانی معامله‌گران بوده است.۴- استفاده بسیاری از معامله‌گران از اعتبارات کارگزاری: به محض مشاهد صف فروش در یک نماد،معامله‌گرانی که از اعتبارات استفاده کرده‌اند، با رفتار هیجانی خود تعادل معاملات را بر هم می‌زنند.

به هر ترتیب این موضوع (هیجان) به اعتقاد کارشناسان یک بازی دو سر باخت برای معامله‌گران است. کارشناسان می‌گویند: هرچند در بازارهای هیجانی نظیر بورس تهران سرمایه‌گذاران حقیقی بیشترین زیان را متحمل شده‌اند اما دراین میان به‌طور قطع برنده‌ای نیز وجود نداشته است.شاید در مقاطعی برخی افراد سود‌های چشمگیری را تجربه کنند اما این افراد بازاری را ایجاد کرده‌اند که عمر زیادی ندارد و در نهایت خود نیز متضرر خواهند شد. از منظر این کارشناسان ایجاد بازار مشتقه در بورس و همچنین ایجاد نهادهای بازارگردانی واقعی دو راهکار مهم برای کمتر شدن هیجان و همچنین کاهش اثر پذیری بازار سهام از هیجانات است.ضمن اینکه نباید فرهنگ‌سازی و آموزش مناسب میان افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بورس را فراموش کرد.

 

تشدید هیجان با نبود دانش بورسی

ابوالفضل شهرآبادی، معاون تامین مالی شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان: بورس اوراق بهادار تهران همواره با واکنش‌های هیجانی سریع و شدید سرمایه‌گذاران مواجه بوده است. به‌عنوان مثال در بسیاری از موارد به فاصله یک روز صف‌های خرید در یک نماد به صف فروش تبدیل شده است و بر‌عکس. درست است که این رفتار هیجانی در تمامی بازارها حتی بورس‌ نیویورک نیز اتفاق می‌افتد اما شاید بتوان ادعا کرد چنین رفتارهایی در بورس تهران چند برابر دیگر بورس‌ها اتفاق می‌افتد.در تحلیل این شرایط باید گفت که چنین رفتارهایی بیشتر در بازارهایی اتفاق می‌افتد که سرمایه‌گذاران از اخبار و شایعات به جای تحلیل استفاده می‌کنند.

این سرمایه‌گذاران همسو با نوسانات بازار حرکت کرده و از رفتار گروه‌های لیدر تاثیر بالایی می‌پذیرند. در برخی مواقع سود می‌کنند و در بسیاری از اوقات نیز با زیان‌های سنگینی مواجه می‌شوند، چرا‌که تحلیل این سهامداران مبتنی بر دانش و شناخت نقاط قوت و ضعف شرکت‌های موجود در بازار سهام نیست. به عبارت دیگر باید گفت اغلب سهامداران به دنبال صف‌محوری و گرفتن بازدهی‌های کوتاه‌مدت هستند و می‌خواهند یک‌شبه سودهای میلیاردی کسب کنند که همین انگیزه‌ها در دوره‌های حرکتی بازار سهام به بروز رفتارهای هیجانی شدید در بورس منجر شده است. مجموعا می‌توان ریشه رفتارهای هیجانی بورس تهران را دو عامل ضعف فرهنگی و نبود دانش بورسی عنوان کرد. بازنده چنین بازارهایی در درجه اول سرمایه‌گذاران و سهامداران حقیقی هستند که بازار را خوب نمی‌شناسند. در پاره‌ای موارد نیز برخی حقوقی‌ها که توانایی تحلیلی بالایی ندارند گرفتار زیان‌های سنگین می‌شوند. نکته جالب توجه این است که در بازارهای هیجانی برنده‌ای وجود ندارد. ممکن است افرادی از داغ کردن برخی سهم‌ها در یک بازه زمانی کوتاه سودهای میلیاردی کسب کنند اما بازاری را ایجاد کرده‌اند که عمر زیادی ندارد. راهکار بلندمدت رفع این هیجانات بورسی تنها و تنها در آموزش سهامداران، صندوق‌ها و مدیران پرتفوی است.به بیان دقیق‌تر منابع نقدینگی باید با نگاه بلندمدت به سمت بورس هدایت شود تا به این ترتیب بازار سهام ضمن کنترل هیجان سهامداران خرد مانع از وقوع رخدادهایی همچون انگیزه‌های هیجانی توده‌وار و نوسانی شود. در کوتاه‌مدت نیز افزایش اقدامات نظارتی می‌تواند راهکار موثری باشد، به‌طوری که ناظر بازار بتواند از رفتارهایی با رویکرد سفته‌بازانه جلوگیری کند.

 

جای خالی بازار مشتقه

علی اسلامی‌بیدگلی، رئیس هیات مدیره شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی: با وجود اینکه قدمت بورس اوراق بهادار تهران به حدود ۴۴ سال می‌رسد؛ اما متاسفانه بلوغ این بازار در شرایط کنونی به ۴۴ سال نمی‌رسد. از این رو در مقاطع مختلفی سایه یک ریسک سیستماتیک برسر معاملات بازار سهام کشور وجود داشته است. دلایل عمده این موضوع را باید در دلایل زیر جست‌وجو کرد: ۱- استفاده غیر‌مفید از تحلیل‌های تکنیکال: توجه صرف به این تحلیل و عدم استفاده مناسب از آن در طول تاریخ فعالیت بورس تهران به خصوص در چند سال گذشته از جمله دلایل به وجود آمدن این هیجانات در بازار بوده است. ۲- اتکای بیش از حد به شایعات و اخبار تایید نشده به خصوص در شبکه‌های اجتماعی: این موضوع نیز در مقاطع مختلفی هیجانات بسیاری در بورس تهران به وجود آورده است. به هر ترتیب این دو عامل سبب شده تعادل تنها در بازه‌های زمانی کوتاه مدتی در بورس تهران وجود داشته باشد و بیشتر اوقات با هیجان دست‌و‌پنجه نرم کند. در تشریح راهکارهای جلوگیری از این هیجانات در بورس، وجود ابزار مشتقه در بازار بیش از هر موضوع دیگری باید مورد توجه بگیرد؛ چرا‌که فعال بودن بازار ابزار مشتقه در بورس می‌تواند کمک زیادی به جلوگیری از این هیجانات کند. به عبارت دیگر اگر معاملات آپشن و فیوچر در بورس تهران شکل می‌گرفت، نوسانات بورس به شدت کاهش می‌یافت. در‌حالی‌که در دیگر بورس‌های معتبر دنیا حجم بازار مشتقه چند برابر بازار سهام عادی است، انتظار می‌رود در بورس تهران این ابزار حداقل به اندازه بازار سهام توسعه یابد. موضوع مهم دیگر برای جلوگیری از ایجاد هیجانات در بازار ایجاد مکانیزم بازارگردان واقعی است. در شرایطی که تلاش‌های زیادی برای فراهم کردن بازار‌گردان قوی در بورس صورت گرفته است؛ اما کماکان عدم وجود این نهاد در بازار سهام کشور بسیار مشهود است.

اگر بازار گردان قوی در بازار وجود داشت، دامنه نوسان کنونی در بازار حذف می‌شد و در آن صورت تاثیر‌پذیری بورس از هیجانات به کمترین مقدار ممکن می‌رسید به عبارت دیگر یکی از دلایل تاثیر‌پذیری شدید بورس تهران از هیجانات، کم بودن دامنه نوسان بوده است. موضوع مهم دیگر توجه به تحلیل‌های تکنیکال است. در شرایطی که استفاده از تحلیل‌های تکنیکال در دنیا بسیار متداول است؛ اما از این تحلیل‌ها در بورس تهران استفاده مناسبی نمی‌شود و از این رو باید تلاش کرد که از تحلیل‌های تکنیکال که پایه و اساس بنیادی و علمی نیز دارند، به‌صورت مفید استفاده کرد. ضمن اینکه باید با اقداماتی اثر بخشی ابزار‌های اطلاع رسانی معتبر را به چند مرتبه بالاتر از شبکه‌های اجتماعی نظیر تلگرام رساند. به هر ترتیب در شرایط هیجانی که بورس تهران در مقاطع زیادی با آن مواجه بوده، تخمین بازنده و برنده بسیار دشوار است. در شرایط فعلی بازیگران اصلی بازار سهام (به‌طور مثال نهادهای مالی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری) خاموشند و فعالیت اندکی دارند. در مقابل اما حقیقی‌های تازه وارد بیشترین حجم فعالیت را دارند و بر همین اساس نیز ممکن است این افراد زیان بیشتری نسبت به معامله‌گران اصلی متحمل شوند؛ اما به هرترتیب در شرایط هیجانی و نزولی بازار به‌طور نسبی بسیاری بازیگران بازار با زیان مواجه خواهند بود. این موضوع در مورد بازیگران اصلی نیز درست است و این نهاد‌ها نیز بسته به پرتفوی نقد و غیر‌نقد خود با زیان همراه خواهند بود.

 

ریسک از افراد عجول به صبور منتقل می‌شود

اکبر حامدی میخوش، مدیر معاملات کارگزاری بورسیران: شکی نیست که چه در روندهای صعودی و چه در روندهای نزولی بورس، هیجان در میان معامله‌گران موج می‌زند. ریشه‌های این هیجان را ابتدا باید در میزان دانش فعالان بازار جست‌وجو کرد. متاسفانه اغلب فعالان خرد بازار سهام نگاهی نوسان‌گیرانه دارند. در تمام بازارهای جهان نوسانگیری وجود دارد اما زمانی تبدیل به یک مشکل می‌شود که این موضوع نگاه اغلب فعالان بازار باشد. در واقع کمتر کسی توجهی به‌صورت‌های مالی و اطلاعیه‌های رسمی شرکت‌ها دارد و کمتر کسی زحمت تحلیل و کسب اطلاعات را به خود می‌دهد. طبیعی است که در چنین بازاری احتمال داغ شدن شایعات بالاست. از آنجا که فعالان خرد بازار تحلیل شخصی از شرایط ندارند، زمینه برای شکل‌گیری هیجان فراهم می‌شود. با وجود چنین فضایی کانال‌های تلگرامی، شایعات و اخبار تاثیری منفی بر بازار می‌گذارند. شبکه‌های اجتماعی در چنین بازاری می‌توانند باعث ایجاد ترس، فشار و هیجان کاذب ‌شوند که به سلامتی فعالان بورس هم می‌تواند لطمه وارد کند.

علاوه بر شبکه‌های اجتماعی می‌توان به تاثیر معاملات اعتباری روی بازار به‌عنوان یکی از ریشه‌های هیجان اشاره کرد. کسانی که به هدف نوسان‌گیری وارد بازار می‌شوند و از اعتبارات کارگزاری‌ها استفاده می‌کنند به محض آنکه با صف‌های فروش مواجه می‌شوند، برای فرار از زیان تلاش می‌کنند هرچه سریع‌تر در صف‌های فروش قرار گیرند، این موضوع سبب می‌شود فشار فروش افزایش یابد.

نکته دیگری که این روزها باعث شدت یافتن هیجان بازار می‌شود، دسترسی آسان معامله‌گران به بازار است. درست است که بازار سهام ایران در سال‌های اخیر پیشرفت فیزیکی داشته و زیرساخت‌های آن توسعه یافته، اما دانش معامله‌گران در این راستا تغییری نداشته است. دسترسی آسان به بازار برای حرفه‌ای‌ها نعمت محسوب می‌شود، اما این موضوع ورود به بازار را به‌شدت آسان کرده است. کسانی که تجربه و دانش کافی برای معامله کردن سهام ندارند، اصولا نباید بتوانند به این سهولت وارد بازار شوند. ذکر مثالی در این مورد خالی از لطف نیست. فردی را در نظر بگیرید که پس از سال‌ها در یک ورزش رزمی به تبحر رسیده است. حال چنانچه این فرد با یک آماتور وارد مبارزه شود، احتمالا برنده مبارزه خواهد بود، اما یک ریسک بزرگ برای این فرد وجود خواهد داشت و آن صدمه دیدن از فرد آماتور است. در واقع مبارز آماتور ممکن است با نابلدی خود به حریف حرفه‌ای صدمه‌های جبران‌ناپذیری وارد کند. این مثال می‌تواند در بازار سهام مصداق داشته باشد.

آماتورها نه‌تنها دارایی خود را به خطر می‌اندازند، بلکه با ایجاد هیجان و فضای منفی باعث شکل گرفتن زیان برای حرفه‌ای‌های بازار هم می‌شوند. اصطلاح معروفی در بازارهای مالی وجود دارد که می‌گوید: در بازارهای مالی، سرمایه از افراد عجول به افراد صبور منتقل می‌شود. کسانی که در بازار با حوصله و صبر معامله می‌کنند و ابعاد معاملات خود را به خوبی اندازه‌گیری می‌کنند، به ندرت زیان می‌بینند. به جرأت می‌توان گفت که بازنده اصلی بازارهای هیجانی، کسانی هستند که به این هیجان دامن می‌زنند. چاره این معضلات هم می‌تواند ایجاد محدودیت‌های بیشتر برای معامله‌گران باشد. در واقع همزمان با ترتیب دادن یک برنامه آموزشی و گزینشی مستمر برای معامله‌گران، باید با اعمال محدودیت هایی، نوسانگیری را به حداقل رساند.

۰۸:۱۷:۵۶ ایرنا – کارخانه کنسانتره سنگ آهن در زرند گشایش یا

به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده که در بیست و هفتمین سفر استانی کاروان تدبیر و امید به کرمان سفر کرده است، روز سه شنبه این مجموعه صنعتی و معدنی را افتتاح کرد. عملیات اجرایی این پروژه از مهرماه سال ۹۱ آغاز شد و در زمینی به مساحت ۵۶ هکتار و اعتبار ۱۷ میلیون یورو توسط بخش خصوصی و کارفرمایی شرکت فولاد زرند ایرانیان اجرا شده است. این مجموعه تولید کنسانتره سنگ آهن برای ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و برای سه هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی می کند. فاز دوم کارخانه گندله سازی سنگ آهن نیز امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در زرند به بهره برداری رسید. همچنین با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی یک طرح آبیاری تحت فشار در سطح ۱۵۳ هکتار در روستای دولت آباد زرند افتتاح شد. رئیس جمهوری امروز (سه شنبه) برای انجام سفری دو روزه وارد کرمان شد. معاونان رئیس جمهوری و وزرا به عنوان نمایندگان وی به شهرستان های استان سفر و در دیدارهای مردمی و نشست با مسئولان محلی، وضعیت مناطق مختلف را بررسی می کنند. مرکز شهرستان زرند در فاصله ۷۵ کیلومتری شمال کرمان قرار دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ۰۸:۱۷:۲۸ ایرنا – ترامپ در انتخابات مقدماتی «وست ویرجینیا» پیروز شد

به گزارش شبکه خبری سی ان ان، ترامپ در حالی در انتخابات این ایالت پیروز اعلام شد که تد کروز و جان کیسیک هر دو رقیب باقی مانده او هفته گذشته از رقابت کنار کشیدند.
انتظار می رود که ترامپ در انتخابات مقدماتی در چند ایالت باقی مانده نیز پیروز شود و نامزدی نهایی حزب جمهوریخواه را کسب کند.
در حزب دموکرات نیز نتایج اولیه حاکی است؛ برنی سندرز در این ایالت از هیلاری کلینتون پیش است. کلینتون با وجود شکست احتمالی در وست ویرجینیا، در مسیر کسب نامزدی نهایی حزب دموکرات برای انتخابات ماه نوامبر (آبان) قرار دارد. کلینتون تاکنون دو هزار و ۲۲۸ رأی نماینده حزبی را به دست آورده که حدود ۹۴درصد آرای لازم برای کسب نمایندگی حزب دموکرات است؛ در حالی که سندرز یکهزار و ۴۵۴ رأی نماینده حزبی دارد. سندرز با این وجود همچنان تأکید کرده که در رقابت باقی می ماند.
روز سه شنبه انتخابات مقدماتی آمریکا همچنین در ایالت نبراسکا نیز برگزار می شود.

 

۰۸:۱۳:۳۶ ایرنا – سوریه موضوع مذاکره تلفنی وزیر خارجه روسیه با همتایان ایرانی و آمریکایی

به گزارش ایرنا، پایگاه وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد: لاوروف و ظریف در باره مسائل خاورمیانه با محوریت اوضاع سوریه مذاکره کردند. بنا به این گزارش، در این مذاکره تلفنی که به ابتکار طرف روسی صورت گرفت زمینه های تقویت آتش بس و برنامه کمک رسانی به مردم مناطق مختلف سوریه بررسی شد. در این گفت وگوی تلفنی همچنین روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه با مشارکت دولت این کشور و گروه های سوری مورد مذاکره قرار گرفت. دو طرف در این مذاکره تلفنی بر لزوم مشارکت تمامی طرف های سوری در مذاکرات حل سیاسی مشکلات این کشور بر اساس قطعنامه های ۲۲۵۴ و ۲۲۶۸ شورای امنیت سازمان ملل تاکید کردند. لاوروف و ظریف همچنین محور اصلی نشست آتی گروه بین المللی حامیان سوریه را توجه اصلی به اجرای این قطعنامه ها از جمله مبارزه فراگیر با گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره و بستن مسیرهای کمک رسانی به تروریست ها بر شمردند. وزیر خارجه روسیه همچنین در گفت وگوی تلفنی با جان کری همتای آمریکایی خود، راه های حل بحران سوریه از جمله گسترش آتش بس با گروه های مختلف – جز تروریستی – و حمایت از روند حل و فصل سیاسی مسائل سوریه با مذاکرات سوری سوری تحت نظر سازمان ملل را بررسی کرد. در این گفت وگو در باره امکان بکارگیری امکانات گروه بین المللی حامیان سوریه با پذیرفتن ضرورت اجرای قطعنامه های ۲۲۵۴ و ۲۲۶۸ شورای امنیت سازمان ملل مذاکره شد. بنا به اعلام وزارت خارجه روسیه، لاوروف و کری همچنین مناقشه خاورمیانه، اوضاع فلسطین اشغالی و بحران قره باغ را نیز بررسی کردند. گروه کشورهای غربی عربی ضد سوری به پیشگامی آمریکا و عربستان از پنج سال پیش با جذب و استخدام تروریست های افراطی و تندرو از کشورهای مختلف جهان حتی آمریکا و اروپا، گروه هایی مانند داعش، جبهه النصره، احرارالشام وجیش الاسلام را راه اندازی و تقویت کردند. این کشورها تروریست ها را با هدف سرنگونی حکومت سوریه این کشور گسیل گردند و پس از ناکامی در اجرای این سناریو مجبور به پذیرش راهبرد روسیه و ایران برای از سرگیری مذاکرات طرف های سوری شدند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  ۰۸:۱۳:۱۰با حکم وزیر ارتباطات رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، طی حکمی از سوی محمود واعظی وزیر ارتباطات، محمد جواد آذری جهرمی به سمت معاون وزیر، رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شد. محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی حکمی محمد جواد آذری جهرمی از اعضای هیات مدیره شرکت زیرساخت را به سمت معاون وزیر، رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب کرد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در متن حکم علاوه بر انجام ماموریت های مصوب شرکت، تاکیداتی مبنی بر:   ۱- بازنگری در طرح های جامع توسعه شبکه با رعایت اصول صیانت فرهنگی و اقتصاد مقاومتی و با هدف رفع نیاز بازار با در نظر گرفتن الزامات بالادستی و استفاده از نظرات کارشناسان و مشاوران مجرب داخلی و در صورت نیاز بین المللی به منظور استفاده بهینه از سرمایه گذاری ها و ارایه برنامه زمان بندی برای انجام موارد یاد شده ۲- اهتمام جدی به ادامه اجرای پروژه های زیر ساخت برای استفاده در شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک ۳- اعمال مشتری مداری و توجه جدی به بهبود مستمر کیفیتدر ارایه خدمات در ارایه خدمات با رعایت ضوابط  و دستورالعمل ها، اعمال قوانین و مقررات، توجه جدی به کاهش هزینه ها و کاهش قیمت تمام شده. ۴- ارتقاء سطح مهارت، آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی به ویژه جوانان و افزایش نقش آنها در امور مختلف ۵- اتمام اتصال ۱۷۰ شهر کشور وفق مصوبات موجود به شبکه فیبر نوری سراسری تا پایان دولت ۶- ارایه خدمات در حوزه فناوری های زیرساختی نظیر IMS، IPTV، MSSP و خدمات مراکز داده در بخش ixp بین الملل و توسعه آنها متناسب با نیاز بازار آمده است. محمد جواد آذری جهرمی از خانواده معظم شهدا، فارغ التحصیل رشته مهندسی برق دانشگاه صنعت آب و برق، وی ۶ سال سابقه مدیریت در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با سمت مدیرکل، ۲ سال سابقه عضویت در هیات مدیره شرکت رایتل، و همچنین بیش از دو سال سابقه عضویت در هیات مدیره شرکت زیرساخت را در کارنامه مدیریتی خود دارد. وی جوانترین مدیر ارشد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

 

 

 

 

  ۰۸:۱۲:۵۹در برنامه گفت وگوی ویژه خبری مطرح شد محبی: غارت اموال ایران توسط آمریکا در دادگاه لاهه بررسی می‌شود/ تخت روانچی: این اقدام آمریکایی ها نوعی راهزنی بوده و از نظر بین المللی مردود است

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محسن محبی رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری نسبت به پیگیری‌های دولت درباره غارت ۲ میلیارد دلار از اموال ایران توسط دولت آمریکا اظهار داشت: بررسی این موضوع دو وجه دارد که شامل مباحث بانکی و مالی و حقوقی و بین‌الملل می‌شود. وی در پاسخ به این سؤال که اعلام شده هیأت وزیران کمیته ویژه‌ای را برای بررسی این موضوع تشکیل داده آیا گزارش این کمیته اعلام شده است یا خیر، گفت:‌ در هیأت دولت کارگروهی به ریاست آقای طیب‌نیا وزیر اقتصاد تشکیل شده که جنبه‌های مسائل مالی و بانکی این اقدام را بررسی کند و گزارش این کمیته توسط وی در جلسه شورای عالی امنیت ملی در حضور رئیس جمهور قرائت و ارائه شد البته جنبه‌های حقوقی این موضوع بخش دیگری از کار است و مسئولش هم در دولت دستگاه دیگری است. رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری تصریح کرد: از نظر حقوقی مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری تعدادی از کارشناسان و اساتید خبره بین‌الملل را که در داخل و خارج کشور مشورت گرفته و هم‌اکنون به یک نتیجه و امکانات از نظر حقوقی رسیده‌ایم که نتایج را خدمت آقای رئیس جمهور تقدیم کردیم و برای اتخاذ تصمیم نهایی آماده هستیم تا به ما ابلاغ شده و ما کار را آغاز کنیم. محبی ادامه داد: مرکز امور حقوقی بین‌الملل ریاست جمهوری به موجب قانون دفاع و طرح دعاوی علیه دولت در عرصه بین‌الملل برعهده اش است و هر زمانی که آغاز این کار فرا برسد توسط این مرکز انجام خواهد شد. اجرای مسائل حقوقی در عرصه بین‌الملل توسط این مرکز بی‌سابقه نیست و در چند مورد دیگر در گذشته به دیوان بین‌المللی دادگستری مراجعه کردیم و پیگیری‌هایی درباره پرونده‌های مختلف داشته‌ایم. وی در پاسخ به این سؤال که همکاری سایر دستگاه‌ها و قوا درباره این پرونده چگونه است، تأکید کرد: هر کدام از قوا در چارچوب وظایف خودشان همکاری‌های خود را دارند و می‌توان گفت یک هم‌افزایی بین دستگاه‌ها وجود دارد. در ادامه این برنامه تخت‌‌روانچی معاون وزیر خارجه در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره غارت ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط آمریکا گفت: این اقدام یک نوع راهزنی است و از نظر حقوق بین‌الملل کاملاً مردود است.   وی افزود: اقداماتی در وزارت امور خارجه در این ارتباط صورت گرفته و همچنان ادامه دارد و پیگیری این موضوع یکی از اولویت‌‌های ما است که در زمان‌های مختلف دنبال خواهیم کرد. معاون اروپایی و آمریکایی وزارت امور خارجه تأکید کرد: اخیراً‌ کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بیانیه بسیار قوی را در مردود دانستن این اقدام آمریکایی‌ها صادر کرده‌اند که البته وزن بسیار سنگینی داشت و این مسئله همچنین نشان‌دهنده حقانیت مواضع ایران بود. تخت‌روانچی خاطرنشان کرد: ما همچنین این مسئله را از طریق سفارت سوئیس در تهران پیگیری کرده و مراتب اعتراض خود را به صورت یادداشتی رسمی اعلام کردیم و دولت آمریکا را مسئول این کار قلمداد کردیم و قطعا هر کار دیگری هم که لازم باشد انجام خواهیم داد و در گفت‌وگو با مقامات سایر کشورها این موضوع را مطرح می‌کنیم البته نباید فراموش کرد مباحث حقوقی زمان‌بر است البته ما با قدرت و سرعت مباحث سیاسی و حقوقی که مکمل‌ یکدیگرند را دنبال می‌کنیم و تا جایی که به وزارت امور خارجه ربط دارد ما اقدامات سیاسی را با قوت و جدیت دنبال می‌کنیم. در ادامه این برنامه محبی رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که موضوع طرح دعوا نسبت به غارت ۲ میلیارد دلار اموال ایران توسط دولت آمریکا در چه دادگاهی بررسی خواهد شد، گفت: مرجع صالح بررسی این موضوع دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه است. وی با بیان اینکه براساس عهدنامه مودت آمریکا نمی‌تواند اموال ایران را توقیف کند، افزود: این کار آمریکایی‌ها برخلاف حقوق بین‌الملل عام و خاص است. محبی ادامه داد: با این اسناد و مدارک و رفتاری که دولت آمریکا در این دعاوی کرده به نظر ما این دعوا معتبر نیست و حقوق بین‌الملل این موضوع را نمی‌پذیرد البته باید تأکید کنم رفتار آمریکا برخلاف عهدنامه مودت است. رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری  بیان کرد: تدارک‌های اولیه صورت گرفته و پیش‌نویس دادخواست آن تهیه شده و هم‌اکنون هم با کارشناسان خبره وزارت خارجه و بانک مرکزی و حقوق بین‌الملل در تعامل هستیم. در ادامه این برنامه تلویزیونی بهشتی‌پور کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگوی تلفنی در پاسخ به این سؤال که آیا این اقدام آمریکایی‌ها نقض روح برجام است یا خیر، اظهار داشت: اگر تفسیر ما این باشد که براساس توافق مهم بین ایران و آمریکا، آنها نباید به سمت فعالیت‌های تنش‌زا بین روابط دو کشور بروند از این جهت می‌توانیم متوقع باشیم که روح برجام نقض شده چون اقداماتی صورت گرفته که مخل مناسبات ایران و آمریکا در چارچوب برجام است. در ادامه این برنامه محبی رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری درباره خرید اوراق آمریکایی گفت: خوب بود که آن اوراق به موقع خارج می‌شد و هوشیاری بیشتری به خرج داده می‌شد البته در این رابطه تلاش‌هایی صورت گرفت اما موفق نشدند. وی با طرح این سؤال که برخی عنوان می‌کنند چرا ما در زمان دفاع حضور پیدا کردیم، تأکید کرد: ایران در مرحله مقدماتی حضور نیافته است، این آرا غیابی است و در اجرا حضور یافته‌ایم که البته حضور در اجرای رأی علیه دولت خارجی برای اعتراض به منزله قبول صلاحیت دادگاه خارجی (آمریکا) نیست و جای نگرانی ندارد. وی درباره اموال ایران در آمریکا گفت: ما سه نوع اموال دیپلماتیک، نظامی و غیرنظامی در آمریکا داریم که براین اساس نسبت به اموال نظامی باید تأکید کنم یک قسمتی از آن اموال سال‌ها قبل مورد رأی قرار گرفت و بخش کوچکی از آن باقی مانده و قسمتی از آن هم مربوط به پرونده معروف FMS است و در این پرونده ما هنوز در جریان دعوی هستیم البته موفق شدیم بخشی از آن ادعای‌مان را بگیریم و شما شاهد بودید که در دو سه ماه گذشته براین اساس یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد. رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری درباره اموال غیر نظامی ایران در آمریکا تأکید کرد: این اموال مورد رسیدگی قرار گرفته و در شرف رأی است ولی نمی‌دانم دیوان چه رأی می‌دهد و مشغول شور هستند. وی همچنین درباره اموال دیپلماتیک ایران در آمریکا گفت: در این ارتباط گفته شده که بازگرداندن این اموال موکول به رفتار متقابل است اما ما مدعی هستیم این شرط درست نیست برای اینکه به موجب بیانیه‌های الجزایر آمریکا متعدد شده تمام اموال ما را بدهد.

 

 

 

 

  ۰۸:۱۲:۱۱جزئیات کمتر بیان‌شده مذاکرات هسته‌ای شرمن: کودتا علیه مصدق آغاز بی‌اعتمادی بود/ناآرامی در ایران امیدوارمان کرد/ظریف احساسی است و خوب فریاد می‌زند/سلاح حمله به ایران را آماده کرده‌ایم

به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، «وندی شرمن» معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در نشستی که اخیرا در اندیشکده «بیکر» دانشگاه «رایس» برگزار شد، به تشریح جزئیات و پشت صحنه‌های کمتر مطرح شده مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخته است.

وی در این سخنرانی که در تاریخ ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین) انجام شده، روند حصول توافق هسته‌ای را مورد بررسی قرار داده و نهایتا تأکید می‌کند که ۲۵ سال بعد، یعنی پس از پایان عمر برنامه جامع اقدام مشترک، واشنگتن همچنان گزینه‌های امروزی برای مقابله با تهران را در اختیار خواهد داشت.

کودتا علیه مصدق سرآغاز بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا

رئیس سابق تیم آمریکا در مذاکرات هسته‌ای در ابتدای این نشست گفت: «اجرای توافق هسته‌ای خود یک چالش است، هرچند که گام‌های اولیه و مهمی برداشته شده است. حصول توافق هسته‌ای به خودی خود یک موفقیت بود، چراکه با وجود عدم اعتمادی که هنوز هم بخش اعظم آن پابرجاست، این توافق به دست آمد.»

او با اشاره به پیشینه برنامه هسته‌ای ایران پیش از انقلاب اسلامی، گفت در سال ۱۹۷۴ وقتی ایران متحد آمریکا به شمار می‌رفت، قرار بود این کشور ظرف ۲۰ سال ۲۳ نیروگاه هسته‌ای احداث کند.

وی سپس به وقوع انقلاب اسلامی و تسخیر سفارت آمریکا در تهران اشاره کرد و گفت این رخداد، «سو‌ءاعتمادی را که از دهه‌ها قبل، یعنی از زمان کنار زدن مصدق در سال ۱۹۵۳ آغاز شده بود، تثبیت کرد. عدم اعتمادی که هنوز هم پابرجاست.»

ایران تنها ۱۶۴ سانتریفیوژ داشت

شرمن با مرور روند شکل‌گیری پرونده هسته‌ای ایران، گفت در سال ۲۰۰۲ مشخص شد که ایران برنامه هسته‌ای فعالی دارد. به گفته وی، «ایران در آن زمان تنها ۱۶۴ سانتریفیوژ داشت.»

درخواست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران برای توقف غنی‌سازی، آغاز مذاکرات سه کشور اروپایی با ایران، انتشار گزارش اطلاعاتی سال ۲۰۰۷ آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران و نهایتا اعلام ساخت سایت زیرزمینی فردو، از دیگر مواردی بود که شرمن در ادامه بررسی تاریخچه برنامه هسته‌ای ایران به آن‌ها اشاره کرد.

وی سپس اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به رهبری آمریکا را یادآوری کرد و گفت: «این تحریم‌ها موثرترین رژیم تحریم‌هایی بودند که تاکنون اعمال شده‌اند و در نتیجه آن‌ها اقتصاد ایران به شدت ضعیف شد. اما آن تحریم‌ها هرگز برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نکرد، هرچند موجب شد که ایران پای میز مذاکره بیاید.»

سانتریفیوژهای ایران به ۹۰۰۰ دستگاه رسید

شرمن افزود: «حالا ۱۶۴ سانتریفیوژ ایران در طول سال‌ها به ۹۰۰۰ دستگاه رسیده و تهدید به مراتب افزایش یافته بود.»

وی مذاکرات با تیم قبلی جمهوری اسلامی را «کاملا مأیوس‌کننده و بی‌نتیجه» خواند و گفت: «کاترین اشتون (مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا) طرف ما را به زبان انگلیسی پیش می‌برد، اما سعید جلیلی (مذاکره‌کننده وقت ایران) طرفِ ایرانی مذاکره را به فارسی پیش می‌برد. اما زبان تنها محدودیت نبود. پیشنهاد هر دو طرف جاه‌طلبانه بود و هیچ نقطه اشتراکی نداشت و این بدان معنا بود که دریای فاصله بین ما نمی‌توانست کوچک‌تر شود.»

رئیس سابق تیم مذاکره‌کننده آمریکا با بیان اینکه پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه داشت، گفت افزایش «تهدید» موجب شد تا «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل در سازمان ملل کارتونی از برنامه هسته‌ای ایران را به نمایش بگذارد.

کورسوی امید

او سپس از ناآرام شدن تهران پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ هم به عنوان سو سویی برای امیدواری یاد کرد و گفت: «در تهران، سوسوی جنبش سبز که امیدی برای ایجاد اصلاحات در جمهوری اسلامی بود، در همان ابتدا پیش از آنکه شانسی برای درخشش داشته باشد، خاموش شد.»

وی افزود: «اما نتایج انتخابات بعدی، کورسویی از امید بود. ایرانی‌ها حسن روحانی را انتخاب کردند، یک روحانی محافظه‌کار که از سوی رهبر عالی تائید شده بود. اما او حداقل درک می‌کرد که آینده ایران به اصلاحات اقتصادی وابسته است. او می‌دانست که برای شکوفایی اقتصادی ایران، باید تحریم‌ها رفع شده و انزوای ایران پایان یابد. مشخص شد که بالاخره رئیس‌جمهور اوباما با کسی طرف است که می‌توان با او مذاکره کرد.»

 

۰۶:۵۸:۳۳امیدوارم  امروز روز خوبی را داشته  باشیم

۰۶:۵۸:۲۰ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم