۰۷:۳۷:۳۶ پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۰۷:۳۶:۴۰ گروه بورس- همایون دارابی: بازار سهام تهران روز گذشته تحت تاثیر کمبود آشکار نقدینگی در بازار و همچنین عرضههای سنگین معاملهگران کوتاهمدت با ریزش قیمتها مواجه شد.در بازار دیروز معاملهگران پس از رشد ۵/ ۰ درصدی شاخص در روزهای یکشنبه و دوشنبه با عرضههای قابل ملاحظه مواجه شدند که نتیجه این امر افت قیمت اکثر نمادهای بازار بود.از دیدگاه کارشناسان کمبود نقدینگی و حضور معاملهگران کوتاهمدت موجب شده بازار از روند رشد پایدار باز مانده و هر رشدی به اصلاحی زودهنگام منجر شود. در این شرایط نگاه معاملهگران به مسائلی نظیر میزان نقدینگی فعال در بازار، وضعیت بازار جهانی و گزارشهای آتی شرکتها است جایی که این تحولات میتواند بر روند کلی بازار اثرگذار باشد.در این شرایط دیروز شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات با کاهش ۲۹۳ واحدی به رقم ۷۸ هزار و ۳۹۴ واحد رسید.در جریان معاملات دیروز، سه شرکت فولاد مبارکه، سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی و پالایش نفت تهران، بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.در مقابل معاملات مثبت سه شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس، سایپا و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بالاترین تاثیر مثبت را بر نماگر این بازار بر جای گذاشتند.
در بازار دیروز در شرکت سایپا مقاومت قابل ملاحظهای برای عدم افت قیمتی صورت گرفت.در نهایت «خساپا» موفق شد با معامله ۱۱۰میلیون سهمی خود رشد ۷/ ۴ درصدی را تجربه کند. در این گروه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از مذاکره با فرانسویها برای تولید خودرو در ایران خبر داد و گفت: حداقل ۴۰ درصد قطعات باید داخلیسازی شده و موتور خودرو هم، دارای استاندارد یورو ۶ باشد.در گروه نیروگاهی بازار سرمایه شرکت نیروگاه برق دماوند برنامه افزایش سرمایه هزار درصدی خود را اعلام کرد.این شرکت بعد از مصوبه ۱۷ اسفند هیات مدیره، اقدام به ارسال گزارش حسابرس به سازمان بورس کرده تا در صورت تایید، سرمایه اسمی ۴۶ میلیارد تومانی را از دو محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و سود انباشته به ۵۰۶ میلیارد تومان برساند.در گروه مخابرات شرکت مخابرات ایران بعد از افزایش سرمایه ۳۱ درصدی، سود هر سهم سال مالی جاری با سرمایه جدید ۶ هزار میلیارد تومانی را اعلام کرد.در پی برگزاری دو مجمع فوق العاده و عادی بهطور فوقالعاده شرکت مخابرات در ۲۴ فروردین، ضمن اصلاح اساسنامه و انتخاب اعضای هیاتمدیره، افزایش سرمایه ۳۱ درصدی آن تصویب شد.«اخابر» در حالی سود هر سهم سال مالی اسفند جاری را با سرمایه بیش از ۴۵۰۰هزار میلیارد تومانی ۵۵۳ ریال پیشبینی کرده بود که این متغیر مهم را با سرمایه جدید و ۶ هزار میلیارد تومانی اصلاح و ۴۲۳ ریال اعلام کرد.
در گروه سیمانی دیروز در خبری نگرانکننده هیات دولت عراق واردات سیمان خارجی را به این کشور ممنوع اعلام کرد. کارشناسان پیشبینی میکنند که تصمیم غیرمنتظره دولت عراق مبنی بر ممنوعیت واردات سیمان، شرکتهای سیمان ایرانی را که از مهمترین شرکتهای تامین کننده سیمان عراق هستند، تحت تاثیر قرار دهد. پیشتر مدیر فروش شرکت سیمان «سامان غرب» به «ایرنا» گفته بود که حدود ۵۰ کارخانه ایرانی سالانه بین ۹ تا ۱۰ میلیون تن سیمان به عراق صادر میکنند. دولت عراق در دو سال اخیر به منظور حمایت از تولید داخلی، تعرفه گمرگی بر سیمان ایرانی را از ۲ به ۱۰ دلار رسانده بود. دولت عراق پیشتر نیز تصمیمی مبنی بر ممنوعیت واردات سیمان اتخاذ کرده بود که بعد از پیگیری و مذاکرات کشورهای صادرکننده سیمان به عراق، این مصوبه بعد از یک هفته برداشته شد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1049647/#ixzz46zbR8UAL
۰۷:۳۵:۳۲ گروه بورس- هدیه لطفی: شاخص کل بورس در جریان معاملات روز گذشته با کاهش ۲۹۳ واحدی شاخص در محدوده ۷۸هزار و ۳۹۴ واحدی متوقف شد تا به این ترتیب هفتمین روز متوالی نوسان در کانال ۷۸هزار واحدی به پایان برسد؛ نوسانی که برآیند آن بازدهی صفر درصدی را در اردیبهشت ماه بههمراه داشته است. در حالی روز گذشته شاخص بورس تهران با افت ۳۷/ ۰ درصدی همچنان در کانال ۷۸هزار واحدی جولان داد که به نظر میرسد بازار سهام این روزها دور جدیدی از فعالیت را تجربه میکند؛ دورانی که به عقیده کارشناسان و فعالان بازار میتواند دوران انتظاری شاخص پس از فروکش کردن هیجانات نامگذاری شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، عرضههای سنگین دیروز نمادهای گروه خودرویی که بهعنوان لیدر در ماههای اخیر شناخته شدند در کنار نبود گروه پیشرو جایگزین و همچنین عدم تحقق اخبار و وعدههایی که در صنایع منتشر شده بود، به فروکش کردن هیجانات منتهی شد که از سوی دیگر با ایجاد خلسه و رکود هر ساله که بهصورت سنتی در شرایط نامطلوب بازار در فصل بهار و قبل از برگزاری مجامع ایجاد میَشود، مزید بر علت شده تا شرایط «انتظاری» بیش از گذشته در بازار نمود داشته باشد.
هر چند در این شرایط باید خریداران وارد گود شوند و با نگاهی بلندمدت رونق را به بازار بازگردانند اما نبود وضعیتی روشن در اقتصاد و صنایع و در واقع ایجاد شرایط مبهم، به افزایش تردید در ورود سرمایهگذاران و در شرایطی بعضا خروج آنها و کاهش نقدینگی منجر شده است، بهطوریکه این روزها شاهد کاهش حجم معاملات در بازار هستیم؛ بر این اساس در بازار دیروز حجم کل معاملات با ۳۰ درصد کاهش نسبت به معاملات روز دوشنبه به بیش از ۹۹۰میلیون سهم رسید، این در حالی است که در مقایسه با میانگین یک ماه گذشته نیز حدود ۱۷درصد کاهش را تجربه کرده است. ارزش کل معاملات نیز در حالی روز گذشته به ۲هزار و ۲۳۴میلیارد ریال رسید که نسبت به روز ماقبل ۲۵درصد کاهش یافته است.
عوامل سهگانه رکود
در این راستا بهنام بهزادفر، از کارشناسان بازار سرمایه در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» معتقد است: همواره در سالهایی که بازار سرمایه در شرایط نامطلوبی بوده و صورتهای مالی شرکتها نشان از عدم تقسیم سود مطلوب دارد، چشمانداز مناسبی از برگزاری مجامع مشاهده نمیَشود و مانند سال گذشته، سهامداران استقبالی از مجامع ندارند و رغبتی از خود نشان نمیدهند و به این ترتیب در فصل بهار و به ویژه در فروردین و اردیبهشت ماه، بهطور سنتی بازار سرمایه در شرایط خلسه و رکودی به سر میبرد.
وی در ادامه نبود وضعیت مطلوب عینی در صنایع به ویژه گروه خودرویی را از دیگر عوامل رکود اخیر دانست و گفت: بازار اخبار منتشر شده از گروه خودرویی درخصوص توافق، امضای تفاهمنامه و انعقاد قرارداد جدید را در چند وقت اخیر پیشخور کرده که نه تنها منتهی به رشد قیمتی در این صنعت بلکه جهش شاخص کل از محدوده ۶۰هزار به ۸۰ هزار واحدی شده است، اما از این پس دیگر سهامداران در انتظار اخبار و صحبتهای پیرامون این موضوع نیستند بلکه به دنبال یک واقعیت عینی از قبیل افزایش فروش محصولات و ورود خودروی جدید هستند که متاسفانه این امر هنوز محقق نشده است و در واقع میتوان گفت دیگر زمان رشد اخباری خودرو به اتمام رسیده است.
بهزادفر علت دیگر شرایط اخیر بازار را نبود لیدر جایگرین دانست و گفت: هر چند بازار به دنبال یک لیدر مناسب برای جایگزینی خودرویی میگردد و در این میان بانکها و معدنیها با برخورداری از پتانسیل بالا گزینه مناسبی برای این امر بودند اما نبود رفتار بورسبازی در سهامداران این گروه که درجا اقدام به فروش سهام خود کردند، نه تنها به خروج سهامداران حقوقی بلکه به خارج شدن نقدینگی از بورس نیز منجر شد.
لزوم شفافیت و تصمیمگیریهای سریعتر
مهدی افضلیان از دیگر کارشناسان بازار سرمایه معتقد است دولت با تنظیم شرایط اقتصادی در صنایع مختلف، تسهیل در ورود سرمایهگذاران خارجی و افزایش نقدینگی در بازارها میتواند باعث تحول و دگرگونی شود. وی ادامه داد: در شرایط کنونی سرمایهگذاران بازار سهام، در انتظار اقدامات دولت و تصمیمات مهم در این زمینه هستند؛ در واقع در حال حاضر خبری که بهعنوان محرک در بورس باشد، وجود ندارد و سهامداران چشم انتظار اتفاقی خاص در بدنه اقتصاد کشور هستند. افضلیان با اشاره به وضعیت این روزهای بازار سرمایه گفت: گروه خودرویی از اواخر سال گذشته، لیدری بازار را بهدست گرفت و سهام این گروه رشد بیش از دو برابری قیمت سهام را نیز تجربه کردند و هر چند در حال حاضر برخی از نمادهای این گروه همچنان پتانسیل رشد قیمتی را دارا هستند اما دیگر در کوتاهمدت نمیتوان به چرخش بازار بر محور این گروه امیدوار بود و در واقع در میانمدت و بلندمدت به دلیل به ثمر رسیدن انعقاد قردادها، ارزنده خواهد بود.به عقیده افضلیان، هرچند سهامداران امید به تاثیر انعقاد این قراردادها در صورتهای مالی ۳ماهه شرکتها داشتند اما در این گزارشها نیز اثری از آن مشاهد نمیشود. وی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه سازمان بورس چه راهکاری میتواند برای خروج از این شرایط رکودی حال حاضر داشته باشد، گفت: در واقع سازمان بورس متولی این امر نیست و نباید در راستای حمایت از بازار سرمایه اقدامی انجام دهد کما اینکه تجربه گذشته در تزریق نقدینگی به بازار از طریق صندوق نیز چندان جالب نبوده و حتی به کاهش بیشتر شاخص نیز منجر شده است.
در بازار چه گذشت؟
معاملات بورس، دیروز در حالی با تقابل قابل توجه عرضه و تقاضا به ویژه در نمادهای خودرویی آغاز شد که در ادامه فشار نسبی فروش در نمادهای فولادی و معدنی نیز مزید بر علت شده و در نهایت به کاهش ۲۹۳واحدی شاخص کل ختم شد.در این روز، دیگر شاخصهای با اهمیت بورس شرایط گوناگونی را تجربه کردند بهطوریکه شاخص کل هموزن با افزایش ۰۳/ ۰درصدی، شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۵۴/ ۰درصدی، شاخص بازار اول با کاهش ۸۲/ ۰درصدی و شاخص بازار دوم نیز با افزایش ۴۹/ ۰ درصدی روبهرو شدند.در مجموع روز گذشته بیش از ۹۹۰میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۲هزار و ۲۳۴ میلیارد ریال دادوستد شد که بیشترین حجم این معاملات به نماد معاملاتی سایپا با جابهجایی ۱۱۰ میلیون سهم به ارزش ۷/ ۱۷۵ میلیارد ریال تعلق داشت؛ دیگر نمادهای خودرویی از جمله پارس خودرو، ایران خودرو و ایران خودرو دیزل نیز معاملات پرحجمی را داشتند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1049645/#ixzz46zbJqU1a
۰۷:۳۴:۳۶ گروه بازار پول: بازارهای جهانی هفته جدید کاری را با انتظار برای انتشار بیانیههای بانکهای مرکزی عمده آغاز کردند، گرچه پس از چند ساعت شاهد افزایش نوسانها شدند. این انتظار در روز سهشنبه نیز ادامه یافت اما افت قابلتوجه شاخص دلار در عصر روز گذشته، باعث جهش قیمت طلا شد. فلز زرد روز دوشنبه را با نوسانهای محدود آغاز کرد که با توجه به انتظار معاملهگران برای انتشار بیانیههای بانکهای مرکزی آمریکا و ژاپن در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه موضوع عجیبی نبود. با این همه در ادامه روز دوشنبه افت شاخص دلار به جهش طلا کمک کرد. اونس روز اول هفته کاری را با ۶ دلار رشد و ثبت قیمت ۱۲۳۸ دلار به پایان برد تا روز سهشنبه را هم با نوسان پیرامون قیمت ۱۲۳۶ دلار آغاز کند. با وجود این، روز سهشنبه هم در ساعات بعدی شاهد افزایش نوسانها بود. قیمتی که تا ساعت ۷ شب سهشنبه برای اونس طلا ثبت شد ۱۲۴۰ دلار بود، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی دومین روز کاری هفته رقم خورده باشد.
هفته انتظار
نوسانهای محدود انتظاری روز دوشنبه را افت شاخص دلار بههم ریخت اما علاوهبر این عامل خارجی، شناسایی سود معاملهگران در پی فشار فروش روز جمعه هم آشکار بود. همزمان با شناسایی سود در معاملات آنی، معاملات آتی هم پوشش کوتاه مدت را تجربه کرد. روز دوشنبه بازارهای سهام جهان هم عمدتا تضعیف شدند، امری که خرید طلا بهعنوان سرمایه امن را تشدید کرد. بورسهای جهان روز دوشنبه نیز همچنان بر گزارشهای عملکرد شرکتها در فصل اول ۲۰۱۶ متمرکز بودند. دیگر عامل خارجی مهم در بازار فلزهای گرانبها یعنی بهای نفت خام هم دوشنبه تضعیف شد تا جلوی رشد بیشتر فلز زرد را بگیرد. اونس روز دوشنبه کف و سقف ۱۲۳۲ و ۱۲۴۲ دلار را بهصورت لحظهای تجربه کرد، اما در نهایت روی قیمت ۱۲۳۸ دلار ایستاد. اونس روز سهشنبه را نیز با نوسانهای محدود آغاز کرد که یک روز مانده به انتشار بیانیه بانک مرکزی آمریکا دور از ذهن نبود. صبح سهشنبه ادامه افت شاخص دلار و رشد بهای نفت خام به رشد بهای طلا کمک کرد، اما رشد بورسهای جهانی خرید فلز زرد را کاهش داد. اونس روز دوم هفته کاری بازارهای جهانی را با نوسانهای اندک پیرامون قیمت ۱۲۳۶ دلار آغاز کرد و بعد تحتتاثیر عوامل افزایشی و کاهشی پیشگفته شاهد افزایش افتوخیزها بود.
بیانیه امشب
نشست ماه آوریل کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا که از سهشنبه آغاز شده بود، امشب پایان میگیرد و بیانیهای که همه منتظر آن هستند اواخر شب منتشر خواهد شد. سخنان جنت یلن، رئیس فدرال رزرو نیز بهشدت در کانون توجهها خواهد بود. تحلیلگران معتقدند که کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در نشست دو روزه آوریل نرخ بهره را تغییر نخواهد داد؛ ولی چنان که اشاره شد لحن و واژههای بهکار رفته در این بیانیه میتواند ابهام درباره ماههای آینده را کمتر کند. از آنسو بانک مرکزی ژاپن که پنجشنبه تصمیم خود را اعلام خواهد کرد احتمالا به فکر تشدید سیاستهای انبساطی است. ژاپن از ابتدای سال جاری میلادی به نرخ بهره منفی رو آورده است. نظرسنجی خبرگزاری رویترز از کارشناسان نشان میدهد که کمیته بازار آزاد فدرال رزرو نه در نشست آوریل بلکه در نشست ژوئن نرخ بهره را افزایش خواهد داد و آن افزایش هم تنها افزایش سال ۲۰۱۶ نخواهد بود. چنین روندی میتواند در بلندمدت باعث تضعیف طلا شود. در این شرایط، استراتژیست برجسته موسسه تحقیقاتی اوریپس میگوید که ثبات در بازار فلزات گرانبها به عامل مهمی برای عملکرد مثبت قیمت طلا و سایر فلزات تبدیل شده و این عامل میتواند موجب افزایش بیشتر قیمت طلا در کوتاهمدت شود. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی «سی ان بی سی»، «زیو اسپیرو» تحلیلگر ارشد موسسه تحقیقاتی اوریپس میگوید: «تا وقتی که قیمت جهانی هر اونس طلا بالاتر از سطح ۱۱۹۰ تا ۱۲۰۵ دلاری است، اعتماد سرمایهگذاران نسبت به بازار طلا مثبت خواهد بود. به نظر من قیمت طلا میتواند به زودی سطح مقاومتی ۱۲۷۵ و ۱۲۸۰ دلاری را بشکند. در صورتی که این سطوح مقاومتی شکسته شود، سرمایهگذاران بیشتری برای خرید طلا به بازار هجوم میآورند.» بر اساس این گزارش وی پیش بینی کرد که قیمت جهانی هر اونس طلا تا پایان امسال ۲۰۰ دلار دیگر افزایش خواهد یافت.
با آنکه نوسانهای بهای طلا در این هفته محدود بوده است، تازهترین تحلیل فنی «اف ایکس استریت» بازهای ۵۰ دلاری را برای فلز زرد در نظر گرفته است. تحلیل افایکساستریت نشان میدهد که بهای اونس در کوتاه مدت در دامنه ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰ دلاری در نوسان خواهد بود. تحلیل فنی صبح سهشنبه نشان میداد که سطح مقاومتی اونس ۱۲۴۴ دلار و بعد ۱۲۵۰ دلار خواهد بود. سطوح حمایتی اول و دوم هم ۱۲۲۷ دلار و ۱۲۰۰ دلار در نظر گرفته شده بود.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1049635/#ixzz46zazxJaI
۰۷:۳۴:۰۹ پایگاه خبری تحلیلی فولاد (ایفنا): قیمت سنگآهن خلوص ۶۲ درصد استرالیا با ۵/ ۰ دلار کاهش در هر تن به ۵/ ۶۵ دلار در هر تن سیافآر رسید. تحلیلگران علت این امر را توقف سرعت افزایش شدید محصولات فولادی و سیاست انتظار و مشاهده خریداران عنوان کردهاند.
هفته گذشته قیمت بیلت چین ۵۰ دلار در هر تن بالا رفت، اما اوایل این هفته کارخانهها قیمت پیشنهادی بیلت خود را تا ۱۵ دلار درهر تن کاهش دادند. هرچند اکثر منابع معتقد به ادامه طولانی مدت روند صعودی قیمتها به دلیل نشانههای آشکار تقاضای رو به بالا هستند. این در حالی است که پمپاژ نقدینگی پکن برای خرید ذخایر همچنان ادامه دارد که این رقم طی ۲۰تا ۲۵ آوریل ۱۴۳ میلیارد دلار بوده است. از طرف دیگر قیمت قراردادهای فروش میلگرد برای ماه اکتبر در بورس شانگهای نیز از روز جمعه بالا رفته که این امر احتمال افزایش قیمت سنگآهن را بیشتر خواهد کرد.
۰۷:۳۳:۴۸ گروه بنگاهها: وضع تعرفه بر واردات فولاد و رشد آرام قیمتهای جهانی فولاد از یکسو و کمبود تقاضا از سوی دیگر بازار را تحتتاثیر قرار داده است. بهطوریکه برخی محصولات که تابع واردات هستند با رشد قیمت و برخی دیگر که در داخل تولید میشوند طی هفته جاری از ثبات قیمت برخوردار بودند. در این روز صنایع فولاد کرمان، گروه صنعتی درپاد تبریز، مجتمع فولاد کیمیا و آریان فولاد نرخ محصولات را با کاهش اعلام کرده و در همین حال دیروز فولاد بناب قیمتها را افزایش داد.
۰۷:۳۲:۳۲ محمدحسین بابالو: کاهش قیمتها در بازار آزاد و همچنین تضعیف جذابیت خرید و ترس از افت بیشتر نرخها شرایطی را فراهم آورده تا معاملات پلیمرها در بورس کالای ایران جذابیت چندانی نداشته باشد. ضعف نقدینگی در بازار آزاد و همچنین تضعیف تقاضای موثر در صنایع پاییندستی و همچنین دورنمای مبهم بازار وضعیت چندان جذابی را برای بازار پلیمرها ترسیم نمیکند، ولی باز هم میتوان به بهبود آرام بازار امیدوار بود.
معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا
روز گذشته رینگ پتروشیمی بورس کالای ایران شاهد عرضه پراکنده محصولات پلیمری بود هرچند که به نسبت هفتههای اخیر، حجم و تنوع عرضهها کاهش آرامی پیدا کرده و البته حجم معاملات و تقاضا نیز تضعیف شد. این ویژگی یعنی عقبنشینی حجم معاملات در بورس کالا را میتوان مهمترین رخداد در این بازار دانست که البته نشاندهنده واقعیتهای بازار و حجم تقاضا در صنایع پاییندستی است. هماکنون باید به صراحت از افت حجم تولید در صنایع مصرفکننده مواد اولیه پلیمری سخن گفت که البته به رغم فقر شدید آمارهای تولید در این بخش، میتوان از کاهش حجم خرید آنها برای اثبات این ادعا استفاده کرد.
در هر حال عقبنشینی عرضه و تقاضا واقعیت این روزهای بازار است که میتواند از یکسو با کاهش عرضهها به بازار داخلی از روند عمومی قیمتها حمایت کرده و از سوی دیگر نشاندهنده ضعف نقدینگی و حتی حفظ جانب احتیاط در بین فعالان بازار باشد. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از فعالان بازار دید مثبتی نسبت به رشد محسوس قیمتهای پایه در بورس کالا برای هفته پیش رو نداشتهاند که این جذابیت سفته بازی و واسطهگری را نیز کاهش داده است. البته باید به این نکته نیز اشاره داشت که هماکنون این طرزفکر برای کلیه گریدها خودنمایی نکرده و برخی شنیدهها و شایعات از افزایش قیمت برخی گریدهای خاص خبر میدهد که در معاملات نیز این ذهنیت خودنمایی کرد. البته این موارد به دلیل رشد کمتر قیمت برخی گریدهای جذاب در هفتههای پیش مدافعانی داشته که البته ادعای آنها از پایه و اساس درستی برخوردار است.
افت محسوس تقاضا برای کالاهایی که در گذشته از جذابیت بالایی برخوردار بوده، پایین بودن جذابیت واسطهگری و سفتهبازی به دلیل جهتگیری کاهشی قیمتها در بازار داخلی، اعمال محدودیتهای جدید بر کدهای معاف از مالیات، پایین بودن فاصله قیمتی بین بورس و بازار، افت حجم تولید در صنایع مصرفکننده، دورنمای مبهم بازار با محوریت قیمتهای پایه پیش رو، کم توجهی اغلب فعالان بازار به عرضههای روز گذشته و رواج جو ترس و تردید از کاهش بیشتر قیمتها در بازار آزاد را میتوان از ویژگیهای معاملاتی روز گذشته در بورس کالا به شمار آورد.
معاملات روز گذشته بهصورت محسوس از عقبنشینی تقاضا در بازار خبر داده آن هم در شرایطی که به جز برخی گریدهای جذاب همچون مواد اولیه ظروف یکبار مصرف که هم اکنون زمان تقاضای فصلی آن است یا برخی محصولاتی که احتمال افزایش قیمت آنها به دلایل مختلف بیش از سایرین است، معاملات پلیمرها جذابیت چندانی هم ندارد. در آینده به واقعیتهای معاملات پلیمرها در بورس کالا بیشتر میپردازیم.
خودنمایی واقعیتها در بازار آزاد پلیمرها
اگر دو هفته ابتدای سال جاری که در تعطیلات قرار داشته و همچنین دو هفته پس از آن که فعالیتهای تولیدی در پایینترین سطح ممکن قرار دارد را در بازار داخلی نادیده بگیریم و البته با یک ضریب خطا و اغماض نسبت به اوضاع کلی در بازار داخلی، هفته جاری را باید مهمترین زمان برای بازار پلیمرها دانست زیرا واقعیتهای عرضه و تقاضا و جهتگیریهای قیمتی را نشان میدهد. به عبارت سادهتر هفته جاری نقطه عطف معاملات پلیمرها در بازار آزاد است که میتوان به کمک بررسی رفتار خریداران و جهتگیری قیمتها، چهرهای واقعی را از این بازار ترسیم کرد. این موارد در حالی است که با آغاز هفته جاری، جوی ناامیدکننده از معاملات پلیمرها در بازار ظاهر شده که عقبنشینی محسوس خریداران و تضعیف حجم تولید در صنایع پاییندستی را با وضوح بیشتری نمایش میدهد. برتری عرضه بر تقاضا و تضعیف روزشمار قیمتها هماکنون چهره واقعی این بازار را با جهتگیری صنایع پاییندستی نشان میدهد که ضعف نقدینگی در نهایت بر در بسته این بازار قفلی محکم زده است. به نظر میرسد این شرایط حداقل در کوتاه مدت ادامه داشته باشد ولی نمیتوان زمان مشخصی را برای خروج از آن پیشبینی کرد زیرا وخامت اوضاع جدی بوده و خوشبینیهای پایان سال گذشته، تاکنون محقق نشده است.
همانگونه که در روزهای قبل به آن اشاره کردیم بازار محصولات پتروشیمی مدتی است که مستعد افت قیمتها است زیرا وضعیت کلی در بازار نشاندهنده برتری عرضه بر تقاضا است که باعث شده تا جهتگیری کلی بازار به سمت افت قیمتها سوق پیدا کند. این ذهنیت کلی هم اکنون به گونهای خودنمایی میکند که نوسان قیمتها به سمت افت نرخ، از حالت انتظاری به حالت واقعی تبدیل شده است. البته باید گفت که کاهش قیمتها چندروزی است که میهمان بازار پلیمرها شده و باید گفت که بخشی از پتانسیل افت نرخها مستهلک شده است. این نکته را باید جدی گرفت یعنی میتوان این گونه استناد کرد که هماکنون به کف قیمتها نزدیک شدهایم و حتی میتوان گفت که کاهش نرخها شاید دیگر توجیه چندانی نداشته باشد. البته این به آن معنا نیست که دیگر هیچ گریدی افت نرخ نداشته باشد بلکه برخی انواع خاص هنوز فضای افت بیشتر قیمتها را داراست ولی نمیتوان گفت که گفتمان غالب بازار به سمت کاهش شتابان قیمتها متمایل است. با توجه به این وضعیت و همچنین پایان یافتن معاملات مهم پلیمرها در بورس کالا در هفته جاری، باید ادامه روند کاهشی قیمتها هرچند بهصورت محدود و بسیار آرام را هشدار داد اما با توجه به تجربیات سالهای قبل و همچنین واقعیتهای سایر بازارهای کالایی، نزدیک شدن به کف قیمتها در بازار آزاد چندان دور از ذهن نخواهد بود.
اگر جهش قیمتهای مواد اولیه ظروف یکبار مصرف را در بازار آزاد نادیده بگیریم، غالب گریدها مسیر نزولی را برای جهت کلی قیمتهای خود برگزیدهاند که البته دلایل بنیادین خاص خود را داراست. بالا بودن حجم معاملات در هفتههای اخیر، برتری عرضه بر تقاضا که به افزایش موجودی انبارها منجر شده است، وجود کالاهای ارزان خرید در بازار داخلی، خودنمایی عرضه از سوی کدهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده در شرایطی که در حال محدود شدن است، ابهام نسبت به قیمتهای پایه پیشرو در بورس کالا، کاهش محسوس حجم تولید در صنایع پاییندستی، رواج مجدد ضعف نقدینگی در بازار آزاد و افت حجم خرید از سوی صنایع مصرفکننده را میتوان برخی از ویژگیهای مهم تاثیرگذار بر بازار داخلی برشمرد.
بدون احتساب معاملات هفته جاری، در سه هفته اخیر حجم معامله پلیمرها در بورس کالا بیش از ۵۰ هزار تن در هر هفته به ثبت رسیده که با توجه به واقعیتهای تولید در صنایع پاییندستی، رقم بالایی بهشمار میآید. بهصورت دقیقتر، در سه هفته گذشته شاهد معامله ۱۶۷ هزار تن انواع پلیمرها در بورس کالا بودیم که نشان میدهد موجودی انبارها بسیار بالاست. این در حالی است که به جز توجه به عرضه کدهای معاف از مالیات، آن دسته از کالاهایی که در سال گذشته خریداری شده و از قیمتهای تمام شده پایینتری برخوردار هستند، سیگنالی برای کاهش قیمتها بهشمار میروند هرچند که قدرت چندانی ندارند.
نکته پایانی را باید انتظار برای اعلام قیمتهای پایه جدید در هفته آینده دانست زیرا جهتگیری صعودی قیمت نفت در بازارهای جهانی و همچنین رشد آرام قیمت محصولات پتروشیمی در معاملات بینالمللی، همچنین افزایش آرام قیمت دلار در بازار آزاد، شرایط کلی را میتواند به سمت تقویت محدود قیمتهای پایه سوق داده یعنی پتانسیل بزرگی در برابر کاهش قیمتها در بازار آزاد را میتوان انتظار کشید. با توجه به این موارد در کنار معاملات در بورس کالا و قیمتهای تمام شده بالاتر در هفتههای اخیر، شاید بتوان احتمال تثبیت بهای پلیمرها را در بازار آزاد مطرح کرد ولی به زمان نیاز دارد. در نهایت باید این گونه استنباط کرد که اوضاع کلی در بازار پلیمرها پس از ثبت چند رکورد کاهشی مهم، در حال ورود به فازی جدید است که میتواند به ثبات نسبی قیمتها منجر شده و در نهایت با تثبیت بازار، شرایط را برای ورود تقاضای جدید فراهم سازد.
اورهال، یکی پس از دیگری
در روزهای اخیر شاهد ورود بسیاری از شرکتهای پتروشیمی به فاز اورهال یا تعمیر و نگهداری هستیم. این رخداد فنی در تمام کارخانهها و کشورها تجربه شده زیرا پس از گذشت مدت زمانی خاص، بسیاری از واحدهای تولیدی یا بخشهای مختلف به تعمیر، بازبینی و حتی تغییر یا تعویض نیاز دارند بنابراین در روزهای جاری با واقعیتهایی فنی روبهرو هستیم. این در حالی است که پس از فروش بالای عرضهکنندگان بزرگ و البته کاهش محسوس موجودی انبارها، هماکنون زمانی مطلوب برای ورود به فاز اورهال پدید آمده که البته با کاهش نسبی عرضههایی جذاب در بورس کالا نیز همراه شده است. با توجه به این شرایط از هم اکنون میتوان اورهال را فاکتوری در جهت کاهش حجم عرضهها در بورس و بازار برشمرد که در نهایت میتواند از قیمتهای بازار حمایت کند. در ادامه باید به این نکته نیز اشاره داشت که بر اساس تجربیات پیشین، پس از فاز اورهال ممکن است گرید تولیدی برای بسیاری از کارخانهها تغییر کند یعنی برای هفتههای آینده شاید گریدهای تولیدی و جهتگیری عرضهها در بورس و بازار تغییراتی جدی داشته باشد هرچند که از هم اکنون نمیتوان در این خصوص اظهارنظر قاطعی داشت. اگر با نگاهی بدبینانه به برنامه تولید یا تعمیر واحدها توجه کنیم شاید ورود به فاز اورهال آن هم در شرایط فعلی را بتوان گامی در جهت حمایت از قیمتها در بازار دانست هرچند که سالها است در زمان کاهش سنتی حجم خرید در اوایل بهار تا اواسط آن، شاهد توقف تولید یا ورود به فاز تعمیر و نگهداری هستیم.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1049680/#ixzz46zaZsVLe
۰۷:۳۰:۳۱ موج دوم آمد و رفتهای تجاری از ابتدای امسال آغاز شده است. پس از تعطیلات نوروزی، کشورهایی همچون ایتالیا، آلمان، سوئیس، اتریش، انگلیس، چین، آفریقای جنوبی، هند و… هیاتها و نمایندگانی را برای بررسی بازار و مذاکره با فعالان اقتصادی به ایران فرستادند. با توجه به اجرای برجام، سبقت کشورهای خارجی برای دستیابی به بازار ایران ترافیک حضور هیاتها را در دیدار با مسوولان بهوجود آورده است. حال این سوال مطرح میشود چرا خارجیها از بازار ایران چنین استقبال میکنند؟ پیش از سال ۲۰۱۱ میلادی به ازای هر کالا دو بازار برای صادرات موجود بود؛ اما از این سال تاکنون، به ازای هر کالا تنها یک بازار صادراتی موجود است و این موضوع موجب انباشت کالاهای تولیدشده در دنیا شده است. در عین حال به خروج ایران از تحریمها به عنوان فرصتی جدید در بازارهای جهانی نگریسته میشود.
گروه بازرگانی: موج دوم آمد و رفتهای تجاری از ابتدای امسال آغاز شده است. به نظر میرسد دیدارهای روزانه این هیاتها با متولیان تجارت، رکورد جدیدی را به ثبت خواهد رساند. پس از تعطیلات نوروزی، کشورهایی همچون ایتالیا، آلمان، سوئیس، اتریش، انگلیس، چین، آفریقای جنوبی، هند، بنگلادش، ترکیه، مقدونیه و اروگوئه، هیاتها و نمایندگانی را برای بررسی بازار و مذاکره با فعالان اقتصادی به ایران فرستادند. با توجه به اجرای برجام، سبقت کشورهای خارجی برای دستیابی به بازار ایران ترافیک حضور هیاتها را در دیدار با مسوولان بهوجود آورده است. حال این سوال مطرح میشود که چرا خارجیها از بازار ایران چنین استقبال میکنند؟ سازمان توسعه تجارت بهعنوان نهادی که رابط پذیرش هیاتهای تجاری خارجی توسط نهادهای خصوصی و دولتی است، تحلیلی از این رفت و آمدها ارائه میدهد. محمدرضا مودودی، معاون کل این سازمان در این خصوص به «دنیای اقتصاد» میگوید: بازار ایران بازاری جذاب برای کشورهای خارجی است که بدیهی است برای ورود به این بازار از یکدیگر سبقت بگیرند و برای ارزیابی محیطی بازار ایران هیاتهای تجاری را روانه کشور ما کنند. وی در تحلیل خود به دلایل این جذابیت اشاره دارد و اظهار میکند: رکود اقتصادی چند سال است که نه تنها ایران، بلکه تمامی دنیا را فرا گرفته است. در گذشته ۸۰ درصد کالاهای صنعتی در دنیا توسط ۲۰ درصد از کشورها تولید میشد. حال با چنین رکودی، کشورهای دنیا به دنبال بازارهای جدید و بکر هستند. وی میافزاید: پیش از سال ۲۰۱۱ میلادی به ازای هر کالا دو بازار برای صادرات موجود بود، اما از این سال تاکنون، به ازای هر کالا تنها یک بازار صادراتی موجود است و این موضوع موجب انباشت کالاهای تولیدشده در دنیا شده است. کالاهایی که بازاری برای آنها وجود ندارد. در نتیجه تمام کشورها بهخصوص کشورهای صنعتی به دنبال بازارهای جدید هستند. به گفته مودودی، بازار ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، جمعیت بالای مصرفکننده چه در داخل و چه در کشورهای اطراف و امنیتی که در منطقه دارد، برای کشورهای صنعتی مهم به شمار میرود. پیش از این به دلیل تحریمها، دسترسی به این بازار امکانپذیر نبود. با بازشدن دروازههای ایران، بازاری بکر و جدید برای کشورهای خارجی ایجاد شده و همین امر موجب میشود هیاتها به سوی این بازار روانه شوند.
این تحلیل در شرایطی ارائه میشود که رویکرد ایران در فصل جدید اقتصادی نسبت به حضور خارجیها تغییر کرده و خواستار تحول روند همکاریهای خارجی است. تاکید ایران بر سرمایهگذاری مشترک و انتقال دانش فناوری نشاندهنده تغییر نگاه اقتصاد کشور از یک مصرفکننده صرف به تولیدکننده است. نگاهی که بر اساس آن کشورهای خارجی نمیتوانند همچون گذشته، تنها به فروش کالا در ایران دلخوش باشند. بلکه باتوجه به زیرساختهای موجود در کشور، باید سرمایهگذاری مشترک صورت گیرد و به سوی انتقال دانش فنی گام بردارند. از سویی نیروهای انسانی تحصیل کرده و متخصص ایرانی نیز بهعنوان یکی از مهمترین مزیتهای همکاری با ایران برای خارجیها اهمیت دارد. بنابراین در نشستهایی که با حضور این هیاتها برگزار میشود، زمینههای سرمایهگذاری مشترک با توجه به پتانسیلهای هر هیات در اختیار طرف خارجی قرار میگیرد. حال آنکه در این آمد و رفتها، تفاهمنامه و قراردادهایی نیز امضا شده و برخی از پروژهها کلید خورده است.
روز گذشته یک هیات اقتصادی متشکل از ۴۰ شرکت بزرگ از ایالت اتریش سفلی به سرپرستی وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ این ایالت به اتاق تهران آمد تا در نشستی با مسوولان اتاق تهران و فعالان اقتصادی ایرانی راههای دستیابی به همکاریهای اقتصادی و تجاری را مورد ارزیابی قرار دهد. همچنین مقامات دو طرف پس از نشست عمومی در دیداری خصوصی بیشتر به موانع توسعه همکاریهای اقتصادی و حوزههایی که امکان رشد بیشتر مراودات اقتصادی وجود دارد، پرداختند. حال آنکه روز دوشنبه نیز اتاق تهران با ترافیک هیاتهای تجاری مواجه بود. هیاتها و نمایندگانی از تایوان، هند، ترکیه و سوئیس روز دوشنبه با رئیس اتاق بازرگانی تهران دیدار کردند.
ایران روی شراکت با اتریش حساب کند؟
نشست مشترک فعالان اقتصادی اتریشی و ایرانی در اتاق بازرگانی تهران با بررسی روابط تاریخی دو کشور آغاز شد و مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران درخصوص افزایش همکاریهای دو کشور ابراز امیدواری کرد. خوانساری در این دیدار گفت: روابط ایران و اتریش با افتتاح سفارت دولت اتریش در تهران در ۱۴۰ سال قبل و سفارت دولت ایران در وین در ۱۳۰ سال پیش وارد عرصه جدیدی شد و از آن زمان تاکنون روابط دو کشور به غیر از چند سال اخیر که تحت تاثیر عامل تحریمها قرار گرفت، همواره در همه ابعاد رو به گسترش بوده است. اتریش و ایران دارای ظرفیتهای بسیار بالا برای توسعه همکاریهای اقتصادی هستند. به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران، بازار بزرگ این کشور و منطقه پیرامون، همچنین تسلطی که اتریش میتواند از طریق ایران بر بازارهای منطقه داشته باشد، سرمایهگذاری در بخشهای مولد ایران بازدهی بسیار مناسبی برای شرکتهای اتریشی دارد.
رئیس اتاق تهران با استناد به آمار گمرکی، از میزان حجم تجاری دو کشور ابراز نارضایتی و به این نکته نیز اشاره کرد که در دوران جدید، برای توسعه و تحکیم شرایط ایجاد شده، باید از طرحها و برنامههای مبتکرانه، نو و با هدف بلندمدت بهره برد. در این شرایط طرفهای تجاری نباید صرفا به مبادله کالا بیندیشند. قطعا باید با نگاهی درازمدت به همکاریهای مشترک در عرصه زیرساختهای صنعتی و تکنولوژیک پرداخت.
وی گفت: با توجه به حجم سرمایهگذاری خارجی اتریش که بالغ بر ۳۶۰ میلیارد دلار محاسبه شده است، اتریش یکی از کشورهای سرمایهفرست به حساب میآید. از این رو، سرمایهگذاری اتریش در پروژههای علمی، فنی، صنعتی و تولیدی در داخل ایران یکی از راههایی است که میتواند ضامن بقا و دوام درازمدت روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه شود. در ادامه این نشست، خانم پترا بوهوسلاو، وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالتی اتریش سفلی گفت: تهران شهری پویا و قوی است و در بسیاری از زمینهها با ایالت ما همخوانی دارد. وی افزود: افرادی که ما را در این سفر همراهی کردهاند، نمایندگانی از ۴۰ شرکت برتر ایالت هستند که بخشی از آنها مراودات اقتصادی با شرکتهای ایرانی داشتهاند و برخی دیگر برای برقراری ارتباطات جدید عازم ایران شدهاند.
وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالتی اتریش سفلی قدرت اقتصادی این ایالت را در دانش فنی، ماشینآلات، فناوری مربوط به حوزه انرژی و محیط زیست دانست و گفت: ما در این زمینهها علاقهمند به همکاری هستیم.حدود ۴۰ درصد محصولات این منطقه بهطور عمده به کشورهای آلمان، ایتالیا و شرق آسیا صادر میشود. وی با تاکید بر اینکه نسبت به توسعه روابط با ایران علاقهمند هستیم، گفت: طرحی با عنوان «صنعت چهار صفر» برای مدرنیزاسیون اینترنتی صنایع در دست اجرا داریم و علاقهمند هستیم در این زمینه با ایران نیز همکاری داشته باشیم. تمرکز ما در این طرح روی توسعه فناوری، تحقیق و توسعه است. با این نگرش که سرمایهگذاری در فناوری و تحقیقات مربوط به این بخش موجب برتری و افزایش بهرهوری آن میشود. وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامهها در این طرح، گسترش روابط بینالمللی و توجه به استارتآپهاست.
وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت اتریش سفلی در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به اظهارات فعالان اقتصادی مبنی بر لزوم برقراری روابط بانکی با این کشور اعلام کرد که با توجه به تحریمهای ۱۰ ساله اخیر علیه ایران و رفع آن طی ماههای گذشته، بانکهای اتریشی برای ایجاد تسهیلات در روابط دو کشور نیاز به اندکی زمان دارند. پترا بوهوسلاو، با اعلام اینکه گامهای اولیه برای برقراری مناسبات مالی و پولی از سوی بانکهای اتریشی برداشته شده است، افزود: با این حال، بانکهای اتریش موسسات خصوصی هستند که بهصورت مستقل تصمیمات خود را اتخاذ میکنند، اما نقش سیاستمداران و دستاندرکاران این کشور در حال حاضر این است که مشوقها و انگیزههای لازم برای شروع کار آنها با ایران را ایجاد کنند که در این زمینه اقدامات خوبی نیز صورت گرفته است.
در ادامه نشست، کریستین موسر، نایب رئیس اتاق بازرگانی اتریش سفلی گفت: ایران در ماههای گذشته هدف بسیاری از کشورها برای بررسی فرصتهای همکاری بوده است؛ اما نقطه قوت شرکتهای ایالت ما صداقت در شراکت و رعایت توافقات است. در واقع این شرکتها اگر همکاری خود را با کشوری آغاز کنند، در مقاطع بحرانی نیز در کنار شرکای خود باقی میمانند؛ بنابراین از شما میخواهم روی این مولفه حساب باز کنید.
وی از خوشبینی خود نسبت به رفع نگرانی بانکها و موسسات مالی اتریش در همکاری با ایران سخن گفت.وی با بیان اینکه برخی از بانکها و موسسات مالی اتریش در عضویت اتاق بازرگانی این کشور هستند، افزود: مذاکرات سازندهای تاکنون با بانکهای اتریش برای از سرگیری روابط اقتصادی با ایران صورت گرفته است و اتاق بازرگانی اتریش سعی کرده است که اطمینان لازم را به این موسسات اعلام کند.
از سویی روز دوشنبه، رئیس اتاق بازرگانی تهران با یک هیات سوئیسی دیدار کرد. تاکید بر توسعه سریع مراودات اقتصادی، موازنه کردن مبادلات تجاری دوجانبه و سرمایهگذاری مشترک برای تضمین همکاریهای بلندمدت سه مولفهای بود که وی در جمع فعالان اقتصادی ایران و سوئیس بر آن تاکید کرد. همچنین مهدی جهانگیری، نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران در دیدار با هیات تایوانی نیز سرمایهگذاری مشترک و برقراری روابط بانکی را مورد توجه قرار داد. معاون وزیر خارجه تایوان نیز از تایید مجوز تاسیس دفتر نمایندگی اتاق تهران در تایوان خبر داد و گفت: تایوان اصلاحات مورد نظر اتاق تهران برای تاسیس دفتر نمایندگی در این کشور را اعمال کرده است و به این ترتیب به زودی میتوان این دفتر را در تایوان افتتاح کرد.
سهراب کومار، سفیر هند در تهران نیز در نشستی که با رئیس اتاق تهران داشت، اعلام کرد: یکی از مسائل مهمی که مورد تفاهم قرار گرفته تسویه بدهی هند به ایران در زمانی کوتاه است و به محض آنکه مسائل فنی حل شود این پول به ایران بازگردانده خواهد شد. همچنین راهاندازی راهآهن چابهار- زاهدان را در دستور کار داریم. وی به تمایل شرکتهای هندی نسبت به سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی در ایران نیز اشاره کرد. به غیر از این هیات، هیاتی دیگر از هند که متخصص صنعت نساجی بودند و هیاتی از ترکیه نیز در اتاق تهران حضور یافتند که جلسات آنها بهصورت غیرعلنی برگزار شد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1049721/#ixzz46zaHnhPz
۰۷:۲۶:۳۹ دنیای اقتصاد: قیمت رسمی خودرو پس از دو سال تثبیت با رای شورای رقابت تغییر کرد. قیمت رسمی خودرو در سال ۹۳ به دلیل شرایط بازار ثابت مانده بود؛ اما در سال جدید با درخواست خودروسازان و موافقت شورای رقابت بهعنوان نهاد ناظر بر کالاهای غیررقابتی قیمت آن تغییر کرد. مصوبه شورای رقابت به ایران خودرو اجازه داده سقف قیمت محصولات خود را تا ۸۱/ ۱ درصد افزایش دهد. این رقم برای سایپا ۴ دهم درصد تعیین شده است. دلیل این تبعیض در افزایش قیمت، تفاوت کیفیت محصولات ازسوی شورا اعلام شده است. بررسیها نشان میدهد در کنار سناریوی تغییر قیمت، دو سناریوی دیگر نیز پیشروی شورا قرار داشته است. تداوم سیاست سکوت اداری در بازار خودرو و انصراف از قیمتگذاری بهدلیل تغییر نکردن فضای بازار نسبت به سال گذشته در کنار تعیین معیارها برای رقابتی شدن بازار خودرو از دیگر انتخابهای پیشروی شورا بوده است. پیگیریها نشان میدهد با وجود آنکه کارکرد محوری شورا ایجاد مکانیزم رقابت در بازارهای غیررقابتی است، اعضا ترجیح دادند این گزینه را به سالهای دیگر موکول کنند. گزینه تثبیت قیمت نیز بهدلیل درخواستها و پیگیری خودروسازان از دستورکار خارج شد تا شورا با هدف تعیین سقف قیمتی و متناسبسازی قیمت خودرو با افزایش هزینه تمامشده تولید آن، رای به خروج این محصول از انجماد قیمت دهد.
گروه خودرو: پس از هفتهها گمانهزنی، شورای رقابت بالاخره رای به بالا رفتن قیمت خودروهای داخلی داد تا برخلاف پیشبینیها، مجوز افزایش قیمت خودرو صادر شود. طبق مصوبه جلسه اخیر شورای رقابت، اعضای شورا ضمن موافقت با تمدید دستورالعمل قیمتگذاری خودرو برای سال ۹۵، رای به افزایش قیمت خودروهای داخلی دادند. بر این اساس، مجوز افزایش قیمت ۸۱/ ۱ درصدی برای محصولات ایران خودرو و ۴/ ۰ درصدی برای خودروهای سایپا صادر شد تا پس از حدود دو سال فریز قیمتی، دست خودروسازان برای بالا بردن نرخ محصولاتشان باز شود. هرچند خودروسازان هنوز رسما از اعمال افزایش قیمتهای جدید خبر ندادهاند، اما اگر قرار به اجرای کامل مصوبه شورای رقابت باشد، قیمت خودرو حداقل ۶۰ هزار تومان و حداکثر حدود ۸۶۰ هزار تومان بالا خواهد رفت. آن طور که رضا شیوا، رئیس شورای رقابت اعلام کرده، با توجه به اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی در مورد تورم بخشی و اطلاعات سازمان بازرسی کیفیت درباره سطح کیفی خودروهای تولید داخل، اعضای شورا رای به افزایش قیمت دادند.
وی با بیان اینکه براساس این اطلاعات گروه سایپا بهخاطر بیکیفیت بودن خودروهای خود جریمه کمکیفیتی را دریافت کرد، گفته که بهطور متوسط جریمه بیکیفیتی محصولات سایپا منفی ۸۶/ ۱ درصد تعیین شد. شیوا تاکید کرده که نرخ تورم بخشی محصولات سایپا ۲۸/ ۴ درصد اعلام شده و با توجه به فرمول مربوط به قیمتگذاری افزایش قیمتی که این شرکت میتواند دریافت کند، ۴/ ۰ درصد است. رئیس شورای رقابت اما درخصوص محصولات ایرانخودرو نیز گفته که کیفیت محصولات این شرکت نسبت به سایپا بهتر بوده و تورم بخشی محصولاتش نیز ۷۲/ ۳درصد اعلام شده است؛ بنابراین و با توجه به این اطلاعات، ایرانخودرو جایزه ۱/ ۱ درصدی را از کیفیت دریافت و مجوز افزایش قیمت ۸۱/ ۱ درصدی برای محصولات این خودروساز صادر شد.
اظهارات رئیس شورای رقابت و افزایش قیمت خودرو در شرایطی است که بازار مدتها است در رکود بهسر میبرد و مشتریان به دلایل مختلف از جمله کمبود نقدینگی و قیمت بالای خودروها، میل چندانی به خرید از خود نشان نمیدهند. اتفاقا بهنظر میرسد دلیل اصلی فریز قیمتی طی حدود دو سال گذشته، همین رکود بازار بوده، چه آنکه رئیس شورای رقابت پیش تر عنوان کرده که وقتی بازار در رکود است، نیازی به بالا بردن قیمت نیست؛ از طرفی، خودروسازان نیز که از رکود بازار رنج میبرند، تاکید داشتند چندان مایل به افزایش قیمت محصولات خود نیستند و ثبات را در دستور کارشان طی سال ۹۵ قرار خواهند داد؛ زیرا نمیخواهند خرید و فروش بیش از این کاهش یابد.
نکته دیگر اینجا است که سال گذشته خودروسازان کشور، بهدلیل فشار حاصل از رکود، خواستار استفاده از منابع بانکی شدند و حال مشخص نیست چرا با وجود واقف بودن به تداوم رکود، باز هم اصرار به افزایش قیمت دارند. بهعبارت بهتر، در بازاری که تسهیلات ویژه بانکی سبب نجات مقطعی آن از رکود شده است، افزایش قیمت نمیتواند نشانه خوبی برای آینده آن باشد و اولین موضوعی را که در ذهن تداعی میکند، تداوم کاهش خرید و فروش است. با توجه به موارد مطروحه، پرسش اینجا است که اولا چرا شرکتهای خودروساز خواستار افزایش قیمتها شدند و ثانیا شورای رقابت چرا با وجود تداوم رکود در بازار خودرو، رای به افزایش قیمت داده است؟
انتخاب سادهترین راه
بهنظر میرسد پاسخ به این پرسشها را باید در سناریوهای روی میز شورای رقابت (قبل از اعلام افزایش قیمت خودرو) جستوجو کرد. به نظر میرسد، شورا در مورد بازار خودرو، سه سناریو و راهکار پیشروی خود داشته اما در نهایت ناچار به انتخاب سادهترین آنها یعنی «افزایش قیمت» شده است. «افزایش قیمت» بهنوعی سناریوی دوم شورای رقابت بوده، سناریویی که بهنظر میرسد این شورا از سر ناچاری و بهدلیل آنکه اجرای دو سناریوی دیگر، سخت و شاید غیر ممکن (از نظر اعضای شورای رقابت) بوده، آن را انتخاب کرده است. طبق این سناریو، شورای رقابت میتوانسته با توجه به درخواست ارسالی از سوی خودروسازان و مطابق فرمول مربوطه، رای به افزایش قیمت خودروهای داخلی بدهد که داده است. هرچند شورای رقابت نیز خوب به رکود بازار واقف است و شاید طبیعیتر این بوده که با افزایش قیمت خودرو موافقت نکند، با این حال ظاهرا اعضای شورا ملاک را «هزینههای تولید» قرار دادهاند نه «رکود بازار».
بهعبارت بهتر، شورای رقابت با استناد به اینکه هزینههای تولید طی سال ۹۵ افزایش یافته، خودروسازان را مستحق افزایش قیمت محصولاتشان دانسته و سعی کرده قیمتی به اصطلاح منصفانه را برای خودروهای داخلی در نظر بگیرد. پیش تر نیز خودروسازان تاکید کرده بودند که هزینههای تولید در سال جاری افزایش یافته و اگر از حد توان بگذرد، چارهای جز افزایش قیمتها نیست. منظور خودروسازان و شورای رقابت از هزینههای تولید، مواردی مانند افزایش تعرفه واردات مواد اولیه، بالا رفتن دستمزد و تورم عمومی است که با در نظر گرفتن آنها، خودروهای داخلی استحقاق افزایش قیمت را (از نظر خودروسازان و شورای رقابت) داشتهاند. این در حالی است که سال گذشته هم هزینههای تولید افزایش یافته بود، اما نه خودروسازان اصراری به بالا بردن قیمت محصولات خود داشتند و نه شورای رقابت. این بی میلی یک دلیل نیز بیشتر نداشت و آن رکود بازار بود، چه آنکه خودروسازان نمیخواستند بهواسطه بالا بردن قیمت محصولات خود، بازار را بیش از پیش به رکود ببرند. طبعا در بازاری که دلایل اصلی رکودش، «کمبود نقدینگی مشتریان» و «بالا بودن قیمتها» است، افزایش قیمت، نسخه مناسبی به حساب نمیآید و حتی ممکن است به راکدتر شدن بازار و کاهش هرچه بیشتر خرید و فروش دامن بزند.
از خودروسازان اصرار و از شورای رقابت اجرا
اما شورای رقابت در حالی رای به افزایش قیمت خودروهای داخلی داده که سناریوی اول، تثبیت قیمت بوده است. طبق این سناریو که مخالف میل خودروسازان بوده، قیمت خودروهای داخلی باید برای دومین سال متوالی ثابت میماند و به اصطلاح فریز قیمتی تمدید میشد. منشأ ارائه این سناریو، همان رکود بازار بوده؛ بهنحویکه اعضای شورای رقابت با توجه به کاهش خرید و فروش و رکود، تثبیت قیمت را ظاهرا نیز در سناریوهای خود گنجاندهاند. با این حال، اصرار خودروسازان بر افزایش قیمت، شورای رقابت را مجبور به کنار گذاشتن این سناریو کرده است.
نقطه اشتراک خودروسازان و شورای رقابت برای حذف این سناریو، همان «افزایش هزینههای تولید» بوده؛ بهنحویکه شرکتهای خودروساز توانستهاند با ارائه اسناد و مدارک مربوطه، نظر مثبت شورای رقابت را برای بالا بردن قیمت محصولات خود جلب کنند. این در شرایطی است که باید از شورای رقابت پرسید آیا دلیل کنار گذاشتن سناریوی تثبیت قیمت، فقط و فقط اصرار خودروسازان بوده است؟ اگر این گونه باشد، پس شورا بر خلاف میل باطنی و تحت تاثیر خودروسازان رای به افزایش قیمت محصولات آنها داده و در این صورت، «رفتار کارشناسی» اعضای شورا زیر سوال است. شورا همواره بر مستقل بودن و غیرقابلنفوذ بودنش تاکید و اعلام کرده که تصمیماتش کارشناسی و علمی است، بنابراین اگر تحتتاثیر خودروسازان و بر خلاف میل خود، قیمت خودروها را افزایش داده باشد، دیگر نمیتوان عملکردش را مورد تایید قرار داد.
در این مورد، برخی کارشناسان معتقدند شورای رقابت از «باور عمومی به افزایش قیمت خودرو» نیز بهره برده است. این باور عمومی، بیشتر مربوط به تصمیمسازان است، چه آنکه بسیاری از آنها نیز معتقد به افزایش قیمت خودرو در قبال بالا رفتن هزینههای تولید هستند. بهعبارت بهتر، شاید شورا وقتی متوجه شده که تصمیمسازان نیز به افزایش قیمت ناشی از بالا رفتن هزینههای تولید، اعتقاد دارند، فرصت را مغتنم و با درخواست خودروسازان موافقت کرده است.
تصمیم سخت شورا
واما سناریوی سوم؛ سناریویی که بهنظر میرسد از نظر شورای رقابت، سختترین بوده و از همین رو اعضای شورا توجهی به آن نکردهاند. طبق این سناریو، شورای رقابت به کل از ماجرای قیمتگذاری خودرو کنار رفته و در عوض به سراغ فراهم آوردن شرایط ایجاد رقابت در بازار خودرو میرود. بهعبارت بهتر، در صورتی که این سناریو اجرایی میشد، قیمت خودرو از زیر سایه شورای رقابت خارج و رفته رفته به سمت آزادسازی حرکت میکرد. اجرای این سناریوی سوم همچنین یک معنی مهم دیگر نیز داشت و آن، بازگشت شورای رقابت به مسوولیت اصلی خود بود. شورای رقابت همانطور که از نامش برمیآید، وظیفه دارد بهواسطه مکانیزمهایی که خود تشخیص میدهد، در بازارهای انحصاری، ایجاد رقابت کند. از آنجا که بازار خودرو نیز از نظر شورای اقتصاد، انحصاری به شمار میرود،حضور شورای رقابت در این بازار قانونی است، با این حال کارشناسان معتقدند این شورا از وظیفه اصلی خود (ایجاد رقابت) دور شده و تنها به قیمتگذاری پرداخته است.
البته شورای رقابت نیز دلایل خاص خود را در برابر این ایراد کارشناسان دارد، چه آنکه میگوید از ابزار لازم برای ایجاد رقابت در بازار خودرو برخوردار نیست. در واقع شورای رقابت حرفش این است که وقتی نقشی در مسائلی مانند تعرفه واردات ندارد و مرجع دیگری آنها را تعیین میکند، نمیتوان از این شورا انتظار ایجاد رقابت داشت. این گفته شیوا اگرچه بیراه نیست، اما شاید نتوان «دخالت خارج از حیطه وظایف قانونی شورای رقابت در بازار خودرو را» بهواسطه آن توجیه کرد. شورا طبق قانون وظیفه داشته در بازار انحصاری خودرو (از دید شورای اقتصاد) با استفاده از مکانیزمهای اقتصادی، ایجاد رقابت کند، اما این کار سخت را رها کرده و با انتخاب راهکار ساده تر (قیمتگذاری)، بهنوعی قیمتگذار خودرو کشور شده است. این در شرایطی است که نهاد مشابه شورای رقابت در خارج از کشور، دخالتی در قیمتگذاری نداشته و با شناسایی عوامل ضدرقابت در بازارهای مختلف،سعی در خنثی کردن آنها دارند.
هرچه هست، بهنظر میرسد اجرای چنین سناریویی در بازار خودرو شجاعت زیادی میطلبد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1049672/#ixzz46zZkpGxQ
۰۷:۲۳:۱۸ به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ با پیشی گرفتن از ‘تد کروز’ و ‘جان کسیچ’ رقبای هم حزبی اش در این پنج ایالت، برای انتخاب به عنوان نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک شده است.
‘هیلاری کلینتون’ نامزد دمکرات این انتخابات نیز در ایالات دلاویر و مریلند رقبای هم حزبی اش را پشت سر گذاشت.
نامزد حزب دمکرات برای احراز نامزدی ریاست جمهوری ۲۰۱۶ به دوهزار و ۳۸۴ رای نمایندگان و نامزد حزب جمهوریخواه به یک هزار و ۲۳۷ رای نمایندگان نیاز دارد.
نخستین سه شنبه بزرگ انتخابات مقدماتی آمریکا در اول ماه مارس (۱۱اسفند۹۴) در ۱۴ایالت آمریکا برای جزب جمهوریخواه و ۱۲ ایالت برای حزب دمکرات برگزار شده بود.
دومین سه شنبه بزرگ هشتم مارس (۱۸ اسفندماه۹۴) تنها برای حزب جمهوریخواه و در چهار ایالت برگزار شد.
سومین سه شنبه بزرگ انتخابات مقدماتی نیز در ۱۵ مارس( ۲۵ اسفند ۹۴) در پنج ایالت برای نامزدهای دمکرات و شش ایالت برای نامزدهای جمهوریخواه برگزار شد.
۰۷:۱۶:۰۷ گاردین نوشت: علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، از گذشته طرفدار روابط بهتر با روسیه بوده است و نباید تعجب کرد وقتی در مصاحبه آخرش با تاس روسیه از تمایل ایران به شرق و اول از همه به روسیه گفت و آن را انتخاب استراتژیک ایران عنوان کرد.
۰۷:۱۵:۴۰ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، رئیس سازمان صادرات اسلحه روسیه، روز سهشنبه (امروز) اظهار داشت: «روسیه در حال تحویل موشکهای اس – ۳۰۰ به ایران زودتر از برنامه زمانی مقرر و در حال حاضر در حال گفتوگو با جمهوری اسلامی ایران در خصوص سایر تجهیزات نظامی است.»
بر اساس گزارش روزنامه صهیونیستی جروزالمپست، «الکساندر فومین» افزود: گفتوگو با ایران تنها در خصوص آن دسته از اقلام نظامی است که بر اساس فهرست ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد ممنوع نیستند.
۰۷:۱۵:۱۷ به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اخیراً زمزمههایی مبنی بر حذف تعرفه ترجیحی میان ایران و ترکیه شنیده شده که براساس اعتراض برخی از تولیدکنندگان و بنگاههای داخلی مطرح شده بودند.
براساس این گزارش، محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت به این سؤال خبرنگار فارس که پرسید که آیا تعرفه ترجیحی تجارت میان ایران و ترکیه حذف شده است،پاسخ منفی داد.
وی گفت: این توافقنامه در ۲ بند اصلاحاتی داشت که در حال انجام است.
وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه به دیگر سؤالات خبرنگار فارس پاسخ نداد و در عین حال گفت که از کارشناسان این موضوع را دنبال کنید.
به گزارش فارس، کالاهایی در توافقنامه تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه گنجانده شده است که عمدتا علاوه بر امکان تولید داخل، مزیت رقابتی نیز دارند.
۰۷:۱۴:۵۸ به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس یک مقام مسئول گفت: سازمان امور مالیاتی کشور، حساب ارزی و ریالی پالایشگاه ها و شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی را به دلیل بدهی مالیاتی مسدود کرد.
پیگیری خبرنگار فارس حاکی است بدهی مالیات مجموعه پالایش و پخش فراورده های نفتی حدود ۳۷ هزار میلیارد ریال است که براساس بند «و» ماده ۱ الحاقیه قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت وظیفه پرداخت مالیات برارزش افزوده پالایشگاه ها برعهده شرکت ملی پالایش و پخش است که عدم پرداخت به موقع مالیات توسط شرکت ملی پالایش و پخش حساب ارزی و ریالی این مجموعه به همراه ۹ پالایشگاه کشور مسدود شده است.
این گزارش اضافه می کند، هم اکنون نزدیک به دو ماه است که این اتفاق رخ داده و در مجموعه پالایشگاه اصفهان سازمان امور مالیاتی حتی حساب مدیران این مجموعه را نیز مسدود کرده است.
۰۷:۱۲:۲۱ سهانداران صدرا بخوانند
سعید مؤذنی: سردار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) امروز از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که در صنایع کشتیسازی ، فراساحل و ساخت سکوها و جکتهای نفتی است، در بوشهر بازدید کرد.
در این بازدید فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) از نزدیک در جریان مشکلات و نیازهای شرکت صدرا قرار گرفت. ضمن اینکه با متولیان و مسئولان این شرکت صنعتی جلساتی برگزار کرد.
سردار عبداللهی امروز از فازهای مختلف ساخت کشتی و ساخت سکوهای نفتی در جزیره صدرا بازدید کرد.
در جزیره صنعتی صدرا دو پروژه عمده سکوسازی و کشتیسازی اجرا میشود.
در حال حاضر سکوهای نفتی فازهای پارس جنوبی در این شرکت صنعتی در حال ساخت است. در این شرکت صنعتی که بیش از ۷۰ درصد سهام آن در اختیار قرارگاه خاتمالانبیا است، در حال ساخت است.
به عنوان مثال سکوهای SPD1 و SPD2 در توسعه میدان گازی پارس جنوبی فاز یک توسط صدرا ساخته شد و در فازهای ۴ و ۵ پارس جنوبی نیز ۲ سکو توسط صدرا ساخته شدهاند.
همچنین هم اکنون سکوهای مسکونی و نفتی P4 و Q4 به کارفرمای فلات قاره در جزیره صدرا در حال ساخت است که P4 پنجاه و پنج درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشرفت Q4 هشتاد درصد است.
در این ۲ پروژه حدود ۲۰۸ میلیون دلار صدرا هزینه کرده است و حدود ۱۵۰ میلیون دلار دیگر برای به پایان رساندن آن نیاز است.
بنابراین گزارش، در این بازدید فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) در جلسه با مدیران صدرا با اشاره به نامگذاری سال ۹۵ به نام سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بیان کرد: امسال حرکت همه ما باید نسبت به سال گذشته متفاوت باشد؛ لازم است راهبردها را در نامگذاری سالها از سوی مقام معظم رهبری به دقت دنبال کنیم.
سردار عبداللهی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومسازی کشور در مقابل تهدیدها و نیازها، گفت: ۴۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمهکاره در کشور وجود دارد که باید برای تکمیل آن اهتمام ورزید.
وی با تاکید بر اینکه توسعه فازهای پارس جنوبی در توسعه اقتصاد کشور بسیار مؤثر است، گفت: در فازهای پارس جنوبی ۱۰ پروژه داریم که ۲۵ میلیارد دلار در آنها هزینه کردهایم و ۴ میلیارد دلار دیگر برای تکمیل آن لازم داریم که در صورت تکمیل سالانه ۴۰ میلیارد دلار برای کشور عایدی دارد.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی دولت در تامین مالی گفت: کارفرما وظیفه تامین مالی دارد و ما هم باید به عنوان پیمانکار به بهترین وجه و با دقت و سرعت عمل کنیم.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) اظهار داشت: سیستمهای غلط بوروکراسی اداری و مالی موجب بروز مشکلاتی برای پیمانکاران میشود.
سردار عبداللهی همچنین در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار فارس، با تاکید بر اینکه صدرا را میتوان از این وضعیت نجات داد، گفت: خروج صدرا از وضعیتی که به دلیل مدیریت نامناسب گذشته در آن به سر میبرد، امکان پذیر است، اما همکاری دولت و بانکها را میطلبد.
وی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی فعلی دولت هم باید به عنوان پیمانکار بیشتر همکاری کند، گفت: ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب داریم؛ ما در قالب اوراق ۲۳ تا ۲۵ درصدی پول به جاهایی مثل صدرا میرسانیم، اما باید دولت هم به ما کمک کند.
وی به پروژههای در دست اجرای جزیره صدرا اشاره کرد و گفت: ۱۰ سکوی نفتی مربوط به فازهای ۱۳،۱۷،۱۸، ۲۲ و ۲۴ پارس جنوبی برای ساخت در اختیار صدرا است؛ این ۱۰ سکو گلوگاه و نقاط بحرانی فازهای پارس جنوبی است که باید هر چه زودتر تکمیل شود.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) اظهار داشت: امیدواریم در ساخت این پروژهها بر اساس برنامه زمانبندی شده پیش ببریم؛ در منطقه بوشهر پتانسیل بالایی در زیرساختهای کشتیسازی و سکوسازی وجود دارد، ضمن اینکه از نظر تجهیزات و ماشینآلات خاص و نیروی انسانی کارآمد شرایط این استان بسیار مناسب است.
سردار عبداللهی اظهار داشت: اگر بخواهیم طبق فرمایشات مقام معظم رهبری عمل کنیم، قطعا جایی برای اقدام و عمل همین منطقه بوشهر و صدرا است که میتواند از مصادیق اقدام و عمل باشد.
وی گفت: وقتی به دنبال اشتغال هستیم باید ابتدا زیرساختها را با هزینههای بسیار آماده کنیم و سپس به بررسی توجیه اقتصادی آن بپردازیم، اما در صدرا زیرساختها آماده است.
وی تاکید کرد: به راحتی میتوانیم پروژههای سکوهای نفتی فازهای پارس جنوبی را در صدرا به پایان برسانیم و بستر اشتغال مناسبی در منطقه ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: صدرا حتی امکان انجام پروژههای پیچیدهتر را به لحاظ سابقه فعالیت در ساخت سکو، جکت، کشتی و دکل دارد.
وی تاکید کرد: از این پس دیگر در قبال صدرا در قرارگاه خاتم کوتاهی نمیشود و مشکلی که به دلیل مدیریتهای نامناسب قبلی ایجاد شده بود، به تدریج در این شرکت بزرگ رفع خواهد شد.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) گفت: اولین گام ما برای صدرا ارائه جدول زمان بندی است که ابلاغ شده است و باید مطابق برنامه زمان بندی شده پیش برویم.
وی با تاکید بر لزوم تکمیل پروژههای ساخت سکوهای نفتی در صدرا گفت: اگر در پارس جنوبی ۲۰ میلیارد دلار هزینه شده است یا پالایشگاه در منطقه خشکی ساخته شده، حفاری چاهها انجام گرفته و خطوط انتقال کار شده است، چنانچه این سکوها آماده نشود، آن سرمایه عظیم پارس جنوبی بهرهور نخواهد شد. در این راستا اولویت ما در صدرا تکمیل پروژه ساخت سکوها است.
سردار عبداللهی افزود: با توجه به بستر مناسب صدرا اولویت دوم ما تبدیل این شرکت صنعتی دریایی به کارگاهی بزرگ برای فازهای توسعهای آیندهای کشور نظیر پارس شمالی است که این با ایجاد مجموعههای کوچک و مشارکت خارجی امکانپذیر است.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) افزود: همچنین کشتیسازی جزو برندهای اول صدرا است که باید توسعه یابد و تعمیرات اساسی کشتیها نیز به این سیستم افزوده شده و توسعه یابد.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیا (ص) بیان کرد: متاسفیم برای زمانی که صدرا دچار مشکلات بود، تبدیل صدرا به مجموعهای اشتغا لزا در اولویت ما است که این همکاری دولت و بانکها را لازم دارد.
وی بیان کرد: دولت باید توان ویژهای بگذارد تا این سرمایه عظیم زمینه انسانی آن باقی بماند و اطمینان میدهیم، بستری ایجاد کنیم که مشکلات صدرا رفع شود.
سردار عبداللهی اظهار داشت: قرارگاه خاتمالانبیاء به دنبال اشتغال زایی است، ۱۵۰ هزار نفر در حال حاضر به صورت مستقیم در پروژههای قرارگاه خاتمالانیباء فعال هستند.
وی تاکید کرد: در جزیره صدرا هم تلاش میکنیم اشتغال زایی ارتقا یابد، از افراد بومی منطقه بیشتر استفاده شود و اطمینان میدهم در آینده صدرا حتما افق روشنی دارد.
۰۷:۱۲:۰۶ صندوق بینالمللی پول از رشد ۱۴.۳میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران در سال میلادی گذشته و ثبت رکورد ۱۲۵.۹میلیارد دلاری خبر داد و اعلام کرد تراز تجاری ایران در این سال ۰.۷میلیارد دلار منفی بوده است.
۰۷:۱۱:۳۶ خدا را شکر روزهای کم خبری را داریم
۰۷:۱۱:۲۴ اخرین روز هفته را آغاز می کنیم
۰۷:۱۱:۱۰ سلام صبح شما عزیزان به خیر و شادی