۰۸:۱۶:۱۳ پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۰۷:۲۷:۳۳ قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، در جلسه ۱۳ اسفندماه شورای نگهبان تایید شد.براساس این گزارش، عدم تصویب این قانون در ایران سبب شده بود نهادهای مهم بینالمللی فعال در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، ایران را در فهرست سیاه خود قرار دهندقرار گرفتن در این فهرست مشکلات جدی در ایجاد و حفظ روابط کارگزاری بانکها به وجود میآورداز اینرو، پس از رفع تحریمهای ظالمانه علیه کشور جمهوری اسلامی ایران، این دومین گام در جهت فراهم ساختن زمینه برای ارتقای فعالیتهای تجاری با دیگر کشورها میباشد و امید است با گشایشهای انجام شده، فرایند بانکداری بینالمللی نیز تسهیل شود و بانکها بتوانند خدمات متنوعتر با هزینه و سرعت کمتر به مشتریان خود ارائه دهند.
‘سرجو ماتارلا’ رئیس جمهوری ایتالیا، جایزه ‘لئوناردو’ را که مهمترین جایزه اقتصادی کمیته کیفیت این کشور محسوب می شود، به ‘ احمد پورفلاح’ رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و ایتالیا اهدا کرد.
۰۷:۱۹:۱۹
۰۷:۱۵:۱۶ به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای اداری استان یزد با اشاره به اینکه قدرتهای جهانی با زبان زور فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران را غیرقانونی و تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی می خواندند و در قطعنامه هایی حتی تا مرحله حمله نظامی نیز پیش رفتند، گفت: ملت ایران در سال ۹۲ با انتخاب خود تهدید را رفع و نظر جهان را نسبت به ایران تغییر دادنو به معنای واقعی کلمه حماسه ای سیاسی خلق کرد.
روحانی ادامه داد: ملت ایران با حضور خود پای صندوق انتخابات و نمایش قدرت ملی، راه را برای اینکه بتوانیم به حق خود برسیم، هموار و شورای امنیت سازمان ملل را مجبور به لغو قطعنامه های خود به طور یکجا کرد و این تاکنون سابقه نداشته که شورای امنیت کشوری را در چارچوب مواد فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار دهد و سپس بخواهند به طور یکجا همه قطعنامه ها را لغو کنند.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز همه کشورهای جهان به عظمت و قدرت دیپلماسی ایران اذعان دارند، گفت: ما قدرت دفاعی خود را در دوران دفاع مقدس به رخ جهان کشیدیم و در عرصه دیپلماسی نیز ملت ایران نشان داد که قادر است با قدرت های بزرگ جهان مذاکره کرده و حقوق خود را تثبیت کند.
روحانی با بیان اینکه ملت ایران در برجام یک با پیروزی حقوقی و سیاسی خود ، تحریم ها را برداشت، گفت: لغو تحریم ها به معنای آن است که امروز دولت های خارجی همکاری با ایران را برای بانک ها و بخش خصوصی خود، بلامانع می دانند و از این پس این هنر ما است که چگونه سرمایه های خارجی را با ایجاد جاذبه های اقتصادی به داخل کشور هدایت کنیم.
رییس جمهوری با انتقاد از کسانی که از عظمت و موفقیت ملت ایران ناخشنود هستند، گفت: ملت ایران امروز پیروز شده و در گام های بعدی نیز پیروز خواهد بود. ما باید برای اجرای برجام ۲ در کشور آماده شویم.
روحانی با تأکید بر اینکه همه باید با هم برای ساختن کشور تلاش کنیم ، گفت: همه جناح ها و بخش های دولتی و خصوصی باید برای ساختن ایران اسلامی پیشگام شوند چرا که ملت ایران، ملتی بزرگ است و همه باید در کنار هم زندگی کرده و افکار و سلیقه های مختلف را بپذیریم و برادرانه و با دوستی در راستای هدف واحد خود حرکت کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه باید کشور را از لحاظ اقتصادی در مسیر رونق قرار دهیم، افزود: سال ۹۴ از لحاظ اقتصادی سال دشواری برای دولت بود و در شرایطی که درآمدهای نفتی کشور در مقایسه با سالهای گذشته به یک پنجم کاهش یافت ، دولت دست در جیب مردم و استقراض نکرد و توانست شرایط را حفظ کند و این کار بسیار عظیم و بزرگی است.
روحانی ادامه داد: سال ۹۴ در عین حالی که سال بسیار سختی بود، اما در بخش های دیگر از جمله کشاورزی، نفت و گاز، گردشگری، راه و راه آهن، شاهد رشد و حرکت رو به جلو در کشور بودیم.
رییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در زمینه مسایل زیست محیطی گفت: امروز هوای پاک در کلانشهرها وضعیت بهتری نسبت به سال های قبل دارد و در بسیاری از بخش های زیست محیطی موفقیت های خوبی حاصل شده است.
روحانی با تأکید بر اینکه باید دیدگاه خود را برای رشد و توسعه کشور، تغییر دهیم، گفت: اقتصاد دولتی به معنای کسب درآمد بالای نفتی و افزایش مالیات است که در شرایط کنونی، امکان آن در کشور وجود ندارد.
رییس جمهوری با تأکید بر ضرورت تلاش در مسیر آبادانی و ساختن کشور، استفاده از استعداد و ظرفیت دانشگاهیان در این مسیر را خاطر نشان کرد و گفت: ما این قدرت و توان را داریم که بتوانیم، جزو برترین ها در جهان باشیم و در این راستا باید نقشه جامع مشترک ملی برای توسعه و آبادانی کشور را طراحی و در کنار هم برای اجرای آن تلاش کنیم.
روحانی با بیان اینکه سال آینده رسیدن به رشد ۵ درصد مد نظر دولت است و روند کاهش تورم را ادامه خواهیم داد، گفت: امروز در کشور بازار آرامی وجود دارد و ارز های خارجی نرخ خوب و نسبتاً ثابتی دارند.
رییس جمهوری تصریح کرد: آنچه تا کنون به دست آورده ایم با کمک و تلاش مردم و هماهنگی میان قوا بوده و بسیار امیدوارم بتوانیم در مجلس دهم بیشتر به هم کمک کرده و همدلی و همزبانی را که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند در سال آینده با تبلور بیشتر در کشور شاهد باشیم و به توسعه خوبی دست یابیم.
روحانی با اشاره به طرح ها و پروژه هایی که دولت برای شکوفایی و آبادانی استان یزد در نظر گرفته، گفت: قرار ما در دولت تدبیر و امید این است که آنچه به مردم وعده می دهیم، باورمان باشد که می توانیم انجام دهیم و مطمئناً در زمینه طرح های این استان نیز براساس زمان بندی اعلام شده، این طرح ها را به مردم تحویل خواهیم داد.
رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد دولت بتواند با تلاش و قدرت بیشتر به مردم ایران خدمت کرده و وعده های خود را عملیاتی کند.
روحانی در ابتدای این نشست نیز با تقدیر و سپاس از استقبال ، پشتیبانی و حمایت مردم استان یزد از کاروان دولت تدبیر و امید ، گفت: لطف، محبت و اعتمادی که مردم نسبت به دولت دارند بزرگترین سرمایه دولت است و ما هر چه موفقیت در این کشور داریم، بر پایه امید مردم به آینده است.
رییس جمهوری با بیان اینکه مردم استان یزد باوجود مشکلات و مسایل گوناگون، همواره با سخت کوشی، ایمان و هنرمندی خود مسیر را برای توسعه و شکوفایی هموار کرده اند، گفت: مراسم مذهبی بویژه در محرم جلوه ای دیگر از هنرنمایی ها و ابتکار مردم استان یزد است که نشان از فرهنگ والای مردم در این سرزمین باستانی ایران دارد و به نوعی بخشی از جاذبه های فراوان گردشگری در این استان به فرهنگ مردم و مهربانی و صمیمیت آنان مربوط می شود.
۰۷:۱۴:۴۸ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری بلومبرگ با اشاره به رفع تحریم فروش نفت ایران، نوشته است که میزان تولید نفت خام ایران در ماه فوریه به بالاترین حد در ۴ سال گذشته رسید.
بر اساس توافقی که ۲۳ تیر ماه امسال بین ایران و گروه موسوم به ۱+۵ به دست آمد، تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای، از جمله محدودیت فروش نفت ایران، رفع شد.
بلومبرگ با بیان اینکه تهران تلاش میکند سهم از دست رفته خود در بازار جهانی نفت را بازپس گیرد، نوشته است که ایران امیدوار است که سطح تولید روزانه نفت خود را به ۳٫۶ میلیون بشکه در روز، یعنی میزان تولید روزانه سال ۲۰۱۱، بازگرداند.
اعمال تحریمهای بینالمللی علیه بخش نفت ایران موجب شد تا میزان تولید نفت خام در این کشور به حدود ۲٫۸ میلیون بشکه در روز تنزل پیدا کند.
این پایگاه با استناد به آمارهایی که خود جمعآوری کرده، نوشته است که در ماه فوریه (ماه گذشته میلادی) با رفع تحریمهای نفتی، میزان تولید روزانه نفت خام ایران به ۳ میلیون بشکه رسید، که این رقم بالاترین میزان تولید از جولای سال ۲۰۱۲ است.
احتمال افزایش قیمت نفت به ۵۰ دلار ظرف چند ماه آینده
همزمان روزنامه نیویورک تایمز هم با اشاره به تحویل اولین محموله نفت خام ایران به اروپا پس از رفع تحریمها، نوشته است که ایران تلاش میکند تا حد امکان میزان تولید و صادرات نفت خام خود را افزایش دهد، به خصوص با توجه به افت شدید قیمت نفت که در برههای به پائینترین قیمت از سال ۲۰۰۳ رسید.
نیویورک تایمز با بیان اینکه قیمت نفت در هفته گذشته شاهد افزایش بوده و بالای ۳۵ دلار معامله در هر بشکه معامله شده، نوشته است که برخی کارشناسان معتقدند که قیمت نفت میتواند تا بشکهای ۵۰ دلار نیز افزایش یابد، هرچند که مشخص نیست که این افزایش موقتی است یا جزئی از یک رویه پایدار افزایش قیمت خواهد بود.
شبکه سیانبیسی نیز به نقل از کارشناس بانک سرمایهگذاری «آر بی سی کپیتال مارکتس» کانادا نوشته است که روند بازار دیگر در وضعیت نزولی قرار ندارد و ممکن است که قیمت نفت ظرف چند به ۵۰ دلار در هر بشکه افزایش یابد.
«هلیما کرافت» رئیس داراییهای جهانی کپیتال مارکتس به سیانبیسی گفت: «اکنون همه به بازیابی قیمت به ۵۰ دلار میاندیشند.»
به گفته او، زمزمهها در مورد ثابت ماندن سقف تولید نفت اوپک، از جمله دلایل اثرگذار در روند بازار است.
روز دوشنبه قیمت نفت برنت برای مدت کوتاهی از ۴۱ دلار در هر بشکه نیز فراتر رفت و بعدا روی قیمت ۴۰٫۸۴ دلار تثبیت شد. قیمت هر بشگه نفت خام وست تگزاس اینترمیدیایت هم با افزایش بیش از ۵ درصدی به ۳۷٫۹۰ دلار رسید.
هفته گذشته هم «مایک ویتنر» رئیس بخش تحقیقات داراییهای موسسه «سوسایت جنریل» به سیانبیسی گفته بود که قیمت نفت ابتدا تا ۴۰ دلار بالا رفته و احتمالا تا پایان سال جاری میلادی به ۵۰ دلار در هر بشکه برسد.
به گفته کرافت، وضعیت روانی مثبت ایجاد شده در بازار ناشی از آن است که اعضای اوپک دریافتهاند که نفت ارزانتر از ۵۰ دلار، میتواند به کاهش رتبه اعتباری اقتصاد آنها منجر شود.
این در حالی است که ایران اعلام کرده که حاضر به کاهش تولید و صادرات نفت خود نیست. کرافت میگوید ایران تنها کشوری است که کاهش بهای نفت برایش مایه نگرانی نیست.
وی میگوید: «تصور میکنم تنها کشور اوپک که در سال جدید وضعیت بهتری از سال قبل خواهد داشت، ایران است. ایران به واسطه رفع تحریمها، امسال شاهد رشد اقتصادی ۵درصدی خواهد بود. آنها تنها کسانی هستند که میتوانند بگویند “برای قیمت پائین اهمیت چندانی ندارد.”»
به گفته کرافت، انتظار میرود در سال جاری میلادی، میزان تولید نفت روزانه آمریکا هم ۶۰۰ هزار بشکه کاهش پیدا کند.
وی گفت: «تنها جایی که احتمالا شاهد افزایش خواهیم بود، ایران است. به همین جهت تقریبا با اطمینان میتوان گفت که تا پایان سال به ۵۰ دلار خواهیم رسید.»
۰۷:۱۴:۲۶ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس،«دنیس راس»، از بنیاننگذاران لابی صهیونیستی «آیپک» در آمریکا و دیپلمات اسبق این کشور روز دوشنبه در گزارشی به شرح دلایلی پرداخته که به اعتقاد او باعث میشوند توافق هستهای موجب «نرم شدن» سیاستهای ایران نشود.
«راس» در بخش آغازین این گزارش مینویسد: «ایرانیها احتمالاً میخواهند با ایجاد اصلاحات گشایش اقتصادی ایجاد کنند، اما چیزی که از هنگام امضای برجام مشخص شده این است که به لحاظ فرهنگی و اجتماعی، تقریباً هیچ چیز تغییر نکرده است. ضمن اینکه، احتمال ندارد که نه اینها، و نه سیاستهای کلیتر ایران، به این زودیها تغییر کند.»
این نویسنده آمریکایی هشدارهای حضرت آیتالله خامنهای، مقام معظم رهبری درباره «نفوذ آمریکا» و حمایتهای ایران از جنبش حزبالله لبنان را دو نمونه از مواردی دانسته که استدلالش در بالا را ثابت میکنند.
«دنیس راس» مینویسد درست است که «برنامه جامع اقدام مشترک» ممکن است به تقویت حسن روحانی، رئیسجمهور ایران از لحاظ سیاسی منجر شده باشد، اما «در حال حاضر، مراکز اصلی قدرت در ایران، تضعیف نشدهاند.»
این مقام سابق آمریکایی، پیشنهادی هم برای تقویت آقای روحانی در داخل ایران ارائه کرده است: «اگر حقیقتاً میخواهیم ببینیم که روحانی و طیف عملگراتر ایران در طول زمان تقویت میشوند، باید هزینههای سیاستهای ثباتزدا و تهدیدکننده ایران در منطقه را بالا ببریم – باید نشان بدهیم که آنچه (سردار) سلیمانی در منطقه انجام میدهد، برای ایران هزینه دارد و توسعه آتی آن را کند میکند.»
ذیپلمات اسبق آمریکایی در بخش دیگر یادداشتش به حمایتهای رهبر انقلاب از آقای روحانی پرداخته و نوشته است: «واضح است که او از حمایت رهبر عالی برخوردار است. (آیتالله) خامنهای عمیقاً با آمریکا مخالف است اما او ظاهرا استدلال روحانی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی برای حفظ مشروعیت و اجتناب از انزوا به مدرنسازی نیاز دارد را میپذیرد.»
راس همچنین نوشته است: «(آیتالله) خامنهای ممکن است همچنان به اقتصاد مقاومتی دعوت کند اما به روحانی مجوز ارتقاء آن با رفع تحریمها و جذب سرمایهگذاری از اروپا، چین و دیگران را داده است.»
«راس»، پیشنهاد کرده در صورتی که واشنگتن خواهان دیدن «تغییرهای مطلوبتر در داخل ایران» است، باید با همان منطقی که ایران به پای میز مذاکرات کشاند، عمل کند: «کاری کنید که ایران هزینههای سنگینی برای رفتارهای بدش بدهد و در همان حال به آنها راهی برای خروج پیشنهاد بدهید.»
۰۷:۱۴:۰۲ ایرج ندیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه ۹۵، اظهار داشت: در جلسه روز گذشته بخشی از سرفصلهای درآمدی تغییر کرد و همچنین عناوین مربوط به این درآمدها، تغییراتی داشت.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۵ گفت: بر این اساس عنوان درآمد کشت دانههای روغنی به اخذ مابهالتفاوت دانههای خام و وارداتی تغییر کرد، همچنین رئیس صندوق توسعه ملی گزارش مفصلی از وضعیت صندوق در مورد موجودی، مطالبات، تعهدات و عملکرد ارائه کرد.
وی افزود: همچنین از محل دریافت وجوه و عوارض، ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال، ۲ درصد درآمد را حساب کردیم. در بحث صادرات نفت خام یک ردیف مربوط به این موضوع حذف شد. همچنین موضوع اوراق صکوک اجاره بهمنظور تسویه بدهی اشخاص حقیقی و حقوقی به نفع پرداخت بدهی پیمانکاران طرحهای عمرانی، تغییر یافت.
ندیمی با اشاره به مالیات فروش سیگار، تصریح کرد: در لایحه استفاده از ۵۰ میلیارد دلار فاینانس به همراه ۱۲۰ میلیارد دلار فایناس باقیمانده از قبل به دولت اجازه داده شد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۵، تأکید کرد: بر اساس گزارش بانک مرکزی ۵ میلیارد دلار از مطالبات بلوکهشده ایران مربوط به قبل از انقلاب اسلامی (وزارت جنگ سابق) در آمریکا، پرداخت شده است.
به گزارش فارس برخی منابع آگاه عنوان می کنند آزاد سازی این میزان پول بلوکه در پی مذاکرات صورت گرفته برای آزادی جیسون رضائیان و سه جاسوس آمریکایی است.
۰۷:۱۳:۵۲ قاسم خورشیدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: اکثر کارشناسان از منظر کارشناسی قائل به این هستند که سامانه هوشمند سوخت کارآمد است که قدرت مدیریت و برنامهریزی بیبدیلی در بخش حمل و نقل بنزینی در اختیار کشور قرار داده است.
وی افزود: ما اگر توانستیم قیمت بنزین را از ۱۰۰ به هزار تومان و مصرف بنزین را از ۷۵ میلیون لیتر در روز به ۶۵ میلیون لیتر در روز کاهش دهیم، آن هم علیرغم افزایش شدید تعداد خودروهای کشور، معلول قدرت مدیریتی بود که سامانه هوشمند سوخت در اختیار کشور گذاشت.
مدیرکل مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی تصریح کرد: در شرایطی که همه دنیا شتابان به سمت الکترونیکی کردن همه فرایندهای اقتصادی و تجاری در دنیا میروند و ما از این حیث کاملا عقب هستیم، اینکه ما سامانهای را که بعد از ۱۰ سال مطالعه و کار آزمایشگاه راهاندازی شده و ۸ سال فعالیت مثبت و مثمر ثمر در فرایند اقتصادی کشور نشان داده است را جمع کنیم توجیه کارشناسی ندارد.
*مخالفان سامانه هوشمند سوخت مخالف شفافسازی هستند
مدیر کل مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه جایگاهدار نظارتگریز است، اضافه کرد: سامانه سوخت قدرت نظارت به دستگاه نظارتی میدهد، اما جایگاهدار مخالف است و میگوید کارت سوخت را جمع کنید، چون نمیخواهد نظارتی روی او وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: اگر امروز نماینده جایگاهداران میگوید ما مخالفیم و سامانه باید جمع آوری شود، به این دلیل است که جایگاهداران نظارت گریز هستند و مایل نیستند، بر رفتار آنها نظارت هوشمند و متمرکزی اعمال شود؛ لذا مخالفت میکنند و میگویند این سامانه به درد نمیخورد و کارآیی خود را از دست داده است؛ لذا اگر افرادی مخالف سامانه هوشمند سوخت هستند، مخالف شفافسازی هستند.
خورشیدی با بیان اینکه سامانه سوخت فرآیند توزیع بنزین را کاملا شفاف و قابل رهگیری میکند، اضافه کرد: شما میتوانید دقیقا بگویید که به تاکسیها، وانتبارها یا خودروهای شخصی با مشخصات خاصی چقدر سوخت تحویل داده شده است و همه این قابلیتها به مدیریت مصرف سوخت کمک میکند.
*قیمت بنزین در کشورهای همسایه قاچاق را اقتصادی میکند
وی ادامه داد: امروز موضوع برجام و رفع تحریمها مطرح است اما ممکن است ما فردا تحریم شویم، در عین حال امروز قیمتهای جهانی نفت پایین آمده است، تا حدی که قیمت بنزین ذلیل شده و به ۳۰ سنت در هر لیتر رسیده است اما چه بسا قیمت بنزین فردا افزایش بیاید و ما مجددا روزی را ببینیم که نفت بالای ۱۰۰ دلار باشد؛ آن وقت این قیمتها میتواند بدون وجود سامانه سوخت مانع انحراف از شبکه و قاچاق سوخت بشود؟ ضمن اینکه همین الان قیمت بنزین در کشورهای همسایه ۲ تا ۵ برابر قیمت بنزین در ایران است.
این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت بنزین در عراق ۲۲۰۰ تومان در ترکیه قیمت هر لیتر بنزین ۱٫۴ دلار در هر لیتر یعنی حدود ۵۵۰۰ تومان است، گفت: این رقمها قطعا قاچاق را صاحب توجیه اقتصادی میکند و بنابراین در این شرایط جمعاوری یکی از سامانههایی که بهترین جواب را در اقتصاد ملی پس داده است، منطقی نیست.
*تصمیمگیری دولت درباره نرخ اضطراری بنزین و سامانه سوخت در ابتدای سال آینده
وی در ادامه اظهار داشت: ما طرح نرخ اضطراری بنزین را برای حفظ سامانه سوخت به دولت پیشنهاد دادیم، دولت هم این طرح را به وزارت نفت فرستاده و وزارت نفت هم مطابق با آنچه آقای زنگنه گفتهاند نظر خود را اعلام کرده است.
وی افزود: همه نظرات به دولت اعلام شده و منتظریم دولت دراین باره تصمیمگیری کند چون این طرح در دولت موافقین و مخالفینی دارد.
مدیر کل مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: پیشنهاد ما این است که کسانی که با کارت خودروی شخصی قصد سوختگیری دارند، با قیمت پایینتری سوخت دریافت کنند.
وی توضیح داد: طی این سالها و بر اساس قانون هدفمندی دولت در ماههای ابتدایی هر سال نسبت به تعیین قیمت حاملهای انرژی تصمیم گیری میکند؛ پیشنهاد نهایی ما به دولت این بود که در تصمیمگیری برای قیمت حاملهای انرژی، قیمت بنزین برای استفاده کنندگان از کارت شخصی را بر مبنای قیمت سال ۹۴ ثابت نگه دارد و قیمت بنزین برای استفاده کنندگان از کارت جایگاهداران را حدود ۲۰ درصد افزایش دهد.
خورشیدی تاکید کرد: مبنای این پیشنهاد این است که کسانی که با کارت شخصی خودشان بنزین دریافت میکنند، پول کمتری پرداخت کنند و به نوعی تشویق شوند.
وی ادامه داد: کار کارشناسی در این باره در دولت انجام میشود و موکول به زمانی شده است که دولت مانند روال هر سال، در ابتدای سال بخواهد درباره قیمت حاملهای انرژی بر اساس قانون هدفمندی یارانهها تصمیمگیری کند که احتمالا تصمیمگیری درباره بقای سامانه سوخت نیز همان زمان انجام میشود.
*بدون سامانه هوشمند، سوختگیری از وضعیت الکترونیکی فعلی به وضعیت مکانیکی سابق بازمیگردد
این مقام مسئول با بیان اینکه سامانه سوخت با مصوبه دولت ایجاد شده است و وزارت نفت راسا نمیتواند آن را جمعآوری کند، تصریح کرد: جمعآوری سامانه سوخت هم هزینه قابل توجهی دارد چون باید پوز و دستگاههای نصب شده روی تک تک پمپهای درون جایگاهها را بردارند و از حالت الکترونیکی فعلی به حالت مکانیکی سابق برگردانند چنانکه در حال حاضر نازلهای سوخت سراسر کشور به صورت الکترونیکی از مرکز دادههای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی کنترل میشود.
وی در پاسخ به پرسشی در این باره که جایگاهداران سوخت اعلام کردهاند که خودشان اقدام به جمع آوری سامانه سوخت میکنند، اظهار داشت: جایگاهداران نمیتوانند راسا سامانه را جمعآری کنند، چون این اموال دولتی محسوب میشوند.
وی توضیح داد: جایگاهداران بابت دستگاه پایانه فروش (pos) نصب شده روی نازلها و حتی بابت PC ها و TC هایی که در دفاتر جایگاهها مستقر شده هیچ هزینهای پرداخت نکردهاند و حتی هزینههای پشتیبانی را هم شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی را ندارند؛ این اموال دولتی محسوب میشود و جایگاهداران اجازه دخل و تصرف در آن را ندارند.
*سامانه سوخت پایهای برای صادرات دانشبنیان
خورشیدی با تاکید بر اینکه این سامانه یک ثروت ملی در حوزه IT محسوب میشود، گفت: الان ما به یک برند در این حوزه تبدیل شدهایم و همانطور که مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفتهاند خیلی کشورها به ما مراجعه میکنند تا از این سامانه هوشمند سوخت الگو بگیرند و کپیبرداری کنند و حتی خیلی کشورها از ما درخواست میکنند که ما در این کشورها این سامانه را پیاده کنیم.
وی تصریح کرد: یعنی این سامانه تبدیل به پایهای برای صادرات دانشبنیان در حوزه IT شده است.
مدیر کل مبارزه با قاچاق فرآوردههای نفتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توضیح داد: بیش از ۴ هزار پمپ بنزین با بیش از ۶۰ هزار نازل در یک پهنه جغرافیایی گسترده به صورت متمرکز از تهران مدیریت میشود که نشان میدهد کار بسیار بزرگی انجام شده است.
۰۶:۵۳:۲۸ امروز روز نفتی هاست هر چند نفت انقدر هم رشد نکرده ولی گارد صعود او مهم است
۰۶:۵۳:۱۶ سلام صبح شما عزیزان بخیر و شادی