اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اسفند ۱۷, ۱۳۹۴

 

۰۷:۳۴:۴۰ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۷:۳۴:۳۰ گروه بورس – همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز شرایط متعادلی داشت که در آن گروه خودرویی همچنان صدر‌نشین بازار بود. در بازار دیروز معامله‌گران در شروع معاملات شاهد تشکیل صف‌های خرید در گروه‌های خودرویی و پالایشگاهی بودند، اما در ادامه این گروه خودرویی بود که توانست در برابر عرضه‌ها مقاومت کند و با بازگشایی نماد «خپارس» صدر‌نشینی خود را تثبیت کند. دیروز پارس خودرو در بازگشایی نماد با جهش۴۰ درصدی مواجه شد تا در نهایت ۲۶۸میلیون سهم نزدیک به ۴ درصد سهام شرکت به ارزش۵۱میلیارد تومان دست به دست شود. با بازگشایی نماد پارس‌خودرو اینک نگاه بازار به بازگشایی سه نماد متوقف سایپا، سرمایه‌گذاری سایپا و زامیاد است که تا پیش از مجمع بازگشایی شوند.در بازار دیروز در گروه شوینده زمان قطعی عرضه اولیه صنایع بهداشتی ساینا و جزئیات آن مشخص شد. در پی برگزاری جلسه معارفه شرکت صنایع بهداشتی ساینا در ۲۷‌بهمن، این شرکت فرابورسی آماده عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام در سه شنبه این هفته ۱۸ اسفند شده است.

در این عرضه اولیه که در بازار دوم معاملات فرابورس انجام می‌شود، قرار است ۲/ ۵ میلیون سهم از ۱۰ میلیون سهم قابل عرضه برای کشف قیمت و ۸/ ۴ میلیون سهم دیگر برای معامله‌گران آنلاین تخصیص یابد. سهمیه هر ایستگاه کارگزاری با همه شعب نیز ۵۲ هزار سهم تعیین شده و صندوق‌های سرمایه‌گذاری هم هیچ سهمیه‌ای ندارند. ۱۰۰درصدسهام این شرکت کوچک ۱۰ میلیارد تومانی متعلق به مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر ( سهامی خاص) است. احتمالا این آخرین عرضه اولیه در سال جاری خواهد بود.در بازار دیروز بحث در مورد افزایش سرمایه‌های شرکت‌ها از محل تجدید ارزیابی به شدت در بازار جریان داشت به ویژه آنکه شرکت‌ها برای استفاده از معافیت مالیاتی موجی از افزایش سرمایه‌ها را برای هفته آخر سال برنامه‌ریزی کرده‌اند. دیروز در مهم‌ترین‌ رویداد در این زمینه ذوب‌آهن اصفهان در اطلاعیه‌ای خاطر‌نشان کرد از ۶۳۰درصد افزایش سرمایه برنامه‌ریزی شده از محل تجدید ارزیابی زمین و ماشین آلات تنها ۱۳۰درصد آن موافقت حسابرس را به‌دست آورده است. در همین حال پلی‌اکریل نیز بدون دریافت مجوز سازمان بورس، زمان مجمع فوق‌العاده برای افزایش سرمایه ۱۲۰۰ درصدی تعیین کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025539/#ixzz42Bd8kRfY

 

۰۷:۳۴:۰۷ گروه بورس-زهرا رحیمی: صف‌های خرید در گروه خودرویی یک بار دیگر همچون روزهای گذشته شاخص کل را در مسیر صعودی حرکت داد و در نهایت رشد حدود ۷۱ واحدی را در کارنامه آن به ثبت رساند. در شرایطی که اغلب کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند، گروه خودرویی، بانک، بیمه، لیزینگ و حمل‌و‌نقل پس از رفع تحریم‌ها جزو گروه‌های پیشتاز بازار سهام باشند، رشد حدود ۱۵۱ درصدی شاخص گروه خودرویی، انتقادات زیاد کارشناسان را به همراه داشت.کارشناسان معتقدند،خبر‌های مثبت پیرامون اجرای برجام به‌طور طبیعی بازار را با یک رشد همراه کرده است همان‌طور که در دو بازه زمانی فروردین و تیر‌ماه نیز شاهد آن بودیم. درآن دو بازه زمانی متاثر از توافق لوزان و اعلام برجام، گروه‌های نامبرده رشد‌های معقول و متناسب با یکدیگر را تجربه کردند.

پس از اجرایی شدن برجام اما از نیمه دی ماه تا کنون بازار شاهد رشد در سهام شرکت‌های مزبور بوده است اما با یک تفاوت چشمگیر! و آن اینکه گروه خودرویی در این میان با فاصله بسیار از دیگر گروه‌ها رشد‌های شدیدی را تجربه کرد و همان‌طور که اشاره شد، انتقادات زیادی را به همراه داشت. (بررسی بازدهی گروه خودرویی از ابتدای دی‌ماه رشد حدود ۱۵۱ درصدی را نشان می‌دهد. این امر در شرایطی رخ می‌دهد که بازدهی گروه لیزینگ و بیمه به ترتیب حدود ۵۲ و ۲۸ درصد بوده است. بازدهی گروه حمل‌و‌نقل حدود ۲۰ درصد و بازدهی گروه بانکی حدود ۱۹ درصد و زیر متوسط بازدهی بازار در این بازه زمانی است). کارشناسان در این باره معتقدند که بازدهی‌های خیره‌کننده شرکت‌های زیر‌مجموعه گروه خودرویی در یک بازه کوتاه‌مدت (حدود ۳ ماهه) با صرف خوش‌بینی به تغییر شرایط آتی صنعت مزبور توجیه نمی‌شود. این در حالی است که در سایر گروه‌ها مثل بانک و حمل‌و‌نقل شاهد رشد‌های قیمتی سهم‌ها متوازن با عملکرد این شرکت‌ها در صورت‌های مالی خود بوده‌ایم. ورود حجم بالای نقدینگی در بورس که به نظر می‌رسد سهام خودرویی را هدف اصلی خود قرار داده از جمله دلایل رشد این گروه است، همچنین قراردادهای واقعی با سرمایه‌گذاران خارجی نیز از دیگر جذابیت‌های گروه خودرویی است، با این حال، تحلیلگران رشد اخیر شاخص گروه خودرویی را به رفتار هیجانی سهامداران، برخی معاملات درون گروهی، برخی اخبار و شایعات و همچنین اعلام برنامه افزایش سرمایه برخی از شرکت‌های خودروساز نیز نسبت می‌دهند. بنابراین سرمایه‌گذاران باید نگاه بلندمدتی نسبت به این گروه داشته باشند (بیش از چند سال) تا خریدهای فعلی قابل توجیه باشد.

جهش پرشتاب گروه خودرویی

در این خصوص حسام حسینی، کارشناس بازار سهام گفت: رفع ریسک سیستماتیک از اقتصاد کشور بعد از مدت‌ها سرکوب در سیستم مالی و تجاری کشور موجب بازدهی بیشتر شرکت‌های بورسی شد و این امر پس از تحریم‌های‌طولانی غرب علیه ایران که باعث مشکلات زیادی در ساختار مالی شرکت‌ها شد، از منظر خوش‌بینی به وضعیت آتی موضوعی بسیار طبیعی است. وی افزود: موضوع غیر‌طبیعی در این میان رشد شرکت‌های زیر مجموعه گروه خودرویی است که در برخی موارد در بازه زمانی کوتاه‌مدت اخیر (حدود ۳ ماه) رشد بیش از ۳۰۰ درصدی را نشان می‌دهد (سهام شرکت سرمایه‌گذاری رنا).حسینی ادامه داد: شرکت‌های زیر‌مجموعه گروه خودرویی حدود چهار سال گذشته تحت تاثیر تحریم‌ها با فشار زیادی همراه بودند و عملکرد ضعیفی داشته‌اند و اکنون برای احیای خود حداقل به دو تا سه سال زمان نیاز دارند. از این رو رشد قیمت این شرکت‌ها در این بازه کوتاه‌مدت تنها با عامل رفتار هیجانی و تحرکات برخی سهامداران عمده آنها توجیه می‌شود.وی تشریح کرد: وضعیت صورت‌های مالی شرکت‌های خودروساز در کنار بدهی‌های بانکی عظیمی که دارند، عاملی است که نشان می‌دهد سود این شرکت‌ها سود بی‌کیفیت بدون پشتوانه بنیادی است.این کارشناس بازار سهام به عملکرد گروه‌های حمل‌و‌نقل، بانک و بیمه اشاره کرد و افزود: رشد گروه‌های نامبرده بر خلاف رشد گروه خودرویی در شرایط کنونی در راستای رشد در دو بازه زمانی فروردین و مهرماه رشدی طبیعی بوده است و به نظر می‌رسد سهامداران این شرکت‌ها به‌طور منطقی منتظر لمس تغییرات بنیادی پس از رفع تحریم‌ها هستند. حسینی به خبر افزایش سرمایه شرکت سایپا اشاره کرد و گفت: خبر افزایش سرمایه سایپا نیز از خبرهای پیرامون گروه خودرویی بوده که توانسته هیجان زیادی را وارد معاملات این سهم کند و این در حالی است که افزایش سرمایه مزبور کاغذی بوده و به هیچ وجه تحت تاثیر واقعیات بنیادی این شرکت نیست.

اشتباه بازار در ارزش‌گذاری سهام خودرویی

این کارشناس بازار سهام به بررسی سهام شرکت پارس خودرو پرداخت و گفت: ارزش بازار شرکت پارس خودرو در شرایط فعلی حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان است و این در حالی است که در ابتدای سال ۹۰، ارزش بازار شرکت مزبور حدود ۳۴۰ میلیارد تومان بوده است. بررسی صورت‌های مالی شرکت پارس خودرو نیز حاکی از زیان انباشته ۹۲۰ میلیارد تومانی این شرکت است.در سال ۹۰ اما پارس خودرو با سود انباشته مواجه بوده است. این ارقام نشان می‌دهد که ارزش بازار شرکت مزبور در چهار سال گذشته در حالی که شرکت وضعیت نامناسبی را تجربه کرده، ۴ برابر شده است. از طرفی پارس خودرو در گزارش پیش‌بینی عملکرد خود در سال ۹۵ به طرز خوش‌بینانه‌ای حدود ۴ هزار میلیارد تومان فروش در نظر گرفته است و با این پیش‌بینی خوش‌بینانه در نهایت تنها ۲ ریال سود پیش‌بینی کرده است.حسینی تشریح کرد: بررسی دیگر نمادهای گروه خودرویی همچون نماد «خپارس» نشان می‌دهد که بازار در ارزشگذاری سهام خودرویی‌ها دچار اشتباه شده است چرا که همه روش‌های ارزش‌گذاری سهام خودرویی چه از منظر پی بر ای، چه از منظر خالص ارزش دارایی و چه روش‌های دیگر، ارزش سهم‌های خودرویی را بسیار پایین‌تر از قیمت کنونی آن نشان می‌دهد و این موضوع یک بار دیگر نشان می‌دهد که رشد سهام خودرویی در دو، سه ماه اخیر بر پایه هیجانات، شایعات، اخبار و برخی شیطنت‌های سهامداران عمده این شرکت صورت گرفته است.

در بازار چه گذشت؟

شاخص کل بورس تهران روز گذشته با افزایش حدود ۷۱ واحدی معادل ۰۹/ ۰ درصد مواجه شد و در ارتفاع ۷۸ هزار و ۹۳ واحدی ایستاد. معاملات مثبت در نمادهای زیر‌مجموعه گروه خودرویی به خصوص «خپارس» و «خودرو» شاخص را در مسیر صعودی قرار داد. در مقابل «پارسان» و «تاپیکو» بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل را داشتند. بیشترین حجم و ارزش معاملات در شرایطی به «خپارس» تعلق گرفت که این نماد با رشد حدود ۴۰درصدی خود در صدر جدول بیشترین افزایش قیمت قرار گرفت. این نماد دیروز پس از اعلام گزارش پیش‌بینی سود سال منتهی به اسفند ۹۵ خود بازگشایی شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025538/#ixzz42Bd4tfwg

 

۰۷:۳۳:۵۱ مدیران شرکت تولید برق دماوند طی جلسه معارفه‌ای در روز گذشته، ویژگی‌های این شرکت را به فعالان بازار سرمایه ارائه کردند. بانک دی به‌عنوان سهامدار عمده اصلی این شرکت قرار است ۱۰ درصد از سهام این شرکت را با نماد «دماوند» در فرابورس عرضه کند. تولید برق دماوند در سال ۱۳۸۷ به ثبت رسید که پس از کش‌وقوس‌هایی، بانک دی در سال جاری موفق شد ۹/ ۹۹ درصد سهام این شرکت را خریداری کند. سرمایه ثبت‌شده شرکت تولید برق دماوند ۴۶۰ میلیارد ریال منقسم به ۴۶۰ میلیون سهم ۱۰۰ تومانی است. از این میزان، ۴۵۹ میلیون و ۵۰۸ هزار و ۹۵۸ سهم در اختیار بانک دی قرار دارد. شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌های بوعلی، آتیه‌سازان دی، پشتیبانی آتیه‌سازان دی و عمران و مسکن آباد دی هر کدام ۱۰۰۰ سهم از این شرکت را تحت تملک دارند. همچنین ۴۸۷ هزار و ۴۲ سهم به‌عنوان سهام ترجیحی کارکنان در نظر گرفته شده است.

طی جلسه معارفه روز گذشته که در محل پژوهشگاه نیرو وزارت نیرو برگزار شد، جمال‌الدین عزیزی، مدیرعامل شرکت، طی سخنانی به معرفی تولید برق دماوند پرداخت. به گفته وی، نیروگاه شهدای پاکدشت به‌عنوان بزرگ‌ترین نیروگاه حرارتی و سیکل ترکیبی کشور شناخته می‌شود که به‌عنوان یکی از ۱۰ شرکت معروف به ماده ۲۷، در سال ۸۹ تا ۹۱ تحت عنوان رد دیون به بنیاد شهید واگذار شد. در بخش دیگری از سخنرانی مدیرعامل شرکت عنوان شد فروش شرکت در سال ۹۳ نسبت به سال ماقبل، ۸/ ۱۶ درصد رشد داشته است. در سال ۹۴ نیز، این نرخ بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط نرخ خرید برق در کشور ۳۹ تومان است که این نرخ برای نیروگاه دماوند به بیش از ۶۹ تومان می‌رسد.

فرصت‌های آینده برق دماوند

عزیزی در ادامه سخنان خود افزود: آزمون ناموفق ظرفیت (میزان عقب‌ ماندن مقدار فروش از ظرفیت برنامه‌ریزی شده) از ۷ درصد در سال ۹۲ به ۶/ ۲ درصد در سال ۹۴ رسیده است. برنامه شرکت برای بهینه‌سازی و کاهش آزمون ناموفق ظرفیت می‌‌تواند سودآوری شرکت را به طرز معناداری رشد دهد. همچنین، تعداد خروج‌های اضطراری (خروج از شبکه توزیع برق) از ۲۱۹ بار در سال ۹۲ به ۱۱۲ مرتبه در سال جاری رسیده است. این میزان نیز می‌تواند کاهش یابد و سودآوری شرکت را بهبود بخشد. تولید برق دماوند قصد دارد تعداد روزهای نگهداری و تعمیر (overhaul) که در سطح استاندارد ۹۰ روز است به کمتر از ۴۰ روز برساند. این در حالی است که در بودجه ۹۵، حدود ۶۰ روز برای نگهداری و تعمیر در نظر گرفته شده است. البته درآمد هر واحد گازی در روز بیش از ۱۸۰ میلیون تومان است. وی خاطرنشان کرد: مطالبات شرکت از وزارت نیرو با توجه به ایجاد سازوکار اسناد خزانه اسلامی می‌تواند در سال آینده کاهش پیدا کند. این رقم در حال حاضر ۷۰۰ میلیارد تومان است که در صورت برگشت به مجموعه می‌تواند سود قابل‌توجهی را از محل مدیریت منابع مالی رقم بزند.

چالش‌های تولید برق

مدیرعامل شرکت تولید برق دماوند در بخش دیگری از جلسه معارفه به چالش‌های پیش‌رو اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی شرکت عبارتند از تامین نقدینگی و چگونگی دریافت مطالبات از وزارت نیرو، بحران کمبود آب و مشکلات مربوط به تعیین نرخ خرید از طرف وزارت نیرو که شرکت ما برای تمامی این موارد برنامه‌های مدونی در نظر گرفته است. عزیزی ادامه داد: با وجود اینکه شرکت طرح توسعه‌ای در نظر ندارد، اما می‌توان از ظرفیت موجود تولید بیشتری به دست آورد. پیش‌بینی می‌شود شرکت بتواند تولید خود را تا دو سال آینده، ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش دهد. اجرای طرح انتقال آب از سد ماملو، از دیگر برنامه‌های شرکت است که تا دو سال دیگر اجرایی می‌شود. همچنین، افزایش سرمایه شرکت به میزان ۴۶۰ میلیارد تومان طی دو مرحله انجام خواهد شد که مرحله نخست از محل سود انباشته انجام می‌شود.

ارزش جایگزینی بالای دماوند

در ادامه این جلسه، حسین رحمتی، رئیس هیات‌مدیره در پنل پرسش و پاسخ گفت: ارزش جایگزینی این نیروگاه بین ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان است و دلیل حاشیه سود بالا در این شرکت، این موضوع است. به‌عبارت دقیق‌تر، از آنجا که ارزش جایگزینی بالا است، نرخ بازگشت سرمایه باید به‌گونه‌ای باشد که برای سرمایه‌گذار جذاب به‌نظر برسد. رحمتی چشم‌انداز صنعت برق را مثبت ارزیابی و بیان کرد: نیاز کشور به برق بیش از تولید فعلی است؛ بنابراین فروش شرکت برای ۱۰ سال آینده تضمین‌شده است. همچنین این انتظار وجود دارد که در آینده نزدیک، تعرفه برق افزایش یابد. وی که به‌عنوان نماینده بانک دی در هیات‌مدیره حضور دارد، افزود: بانک دی قصد دارد ۱۰ درصد از سهام این شرکت را در فرابورس عرضه کند که البته میزان آن ممکن است بسته به نظر مقام ناظر در مرحله اول کمتر باشد. همچنین عرضه سهام مذکور در سال جاری روی پیش‌بینی سود بانک دی، تاثیر قابل‌توجهی نخواهد داشت.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025564/#ixzz42BczdhmS

 

۰۷:۳۳:۲۷ گروه بورس- هدیه لطفی: نخستین کنفرانس بررسی ابعاد اسناد خزانه اسلامی با حضور مدیران و فعالان بازار سرمایه و همراه با اظهارات و سخنرانی‌های دکتر جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس، علیرضا توکلی کاشی مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس، حسین خزلی خرازی مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی و دکتر عباس عرب مازار رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه شهید بهشتی روز گذشته برگزار شد که در این همایش علاوه بر بررسی تخصصی ابعاد فقهی، حقوقی، نحوه عملیات بازار و دیدگاه اقتصادی اسناد خزانه به‌عنوان ابزاری مناسب برای پوشش کسری بودجه دولت‌ها، به ورود نخستین «بازارگردانی خودکار» به بازار سرمایه اشاره شد که با اجرایی شدن این الگوریتم بسیاری از مشکلات در حوزه بازارگردانی مرتفع شده که در نهایت تحولی جدی در محدوده حجم، قیمت، زمان وشیوه سفارش ایجاد خواهد شد.

نیاز به برجام اقتصادی

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در ابتدای همایش روز گذشته که به بهانه نزدیک شدن به موعد نخستین سررسید اسناد خزانه اسلامی (۲۳ اسفند ۹۴) تشکیل شده بود، دکتر عباس عرب مازار رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه شهید بهشتی، توجه به اقتصاد کشور را از جمله مهم‌ترین‌ اولویت‌ها و دغدغه‌های کشور دانست که باید به آن توجه ویژه‌ای شود و گفت: در حال حاضر پیچیدگی‌های مسائل اقتصادی در ایران بسیار بالاست و عبور از این تنگناها به ویژه بعد از انتخابات اخیر، اصلی‌ترین موضوع برای کشور است که باید چاره‌ای اساسی برای عبور از این شرایط فراهم شود.

وی ادامه داد: اما متاسفانه در این سال‌ها توجه چندانی به مسائل اقتصادی کشور نشده و در واقع جایگاه ایران در منطقه و جهان صرفا محدود به امور سیاسی نیست و با توجه به رفع مسائل هسته‌ای و بهبود فضای سیاسی، زمان آن رسیده که اهتمام دولت به بخش اقتصادی و اجتماعی افزایش یابد.

عرب مازار با اشاره به اینکه در این راستا بازار سرمایه نقش کلیدی دارد، گفت: برای گسترش مسائل اقتصادی نیاز به بهره‌مندی از ابزارهای زیاد و متنوع است که در این راستا بازار سرمایه می‌تواند کمک شایانی داشته باشد. به گفته این استاد دانشگاه متاسفانه دولت تاکنون برنامه مدونی برای روند اقتصادی کشور ارائه نداده و به این ترتیب فضای اقتصادی پیش‌رو را مبهم‌تر از گذشته ترسیم کرده که کمبود نقدینگی در کشور نیز بر این ابهامات افزوده است. اولین گام برای خروج از این شرایط، اعلام برنامه بلند‌مدت و آن هم یک‌ماهه خواهد بود تا به این ترتیب نه تنها ورود سیگنال‌های متناقض به بازار مسدود می‌شود بلکه حرکت‌های هیجانی در بازارها کنترل خواهد شد.

سهم اندک تامین مالی بازار محور

در این همایش علیرضا توکلی کاشی، مدیر ابزارهای نوین مالی فرابورس نیز به بررسی بازارهای مالی کشور پرداخت و گفت: بازارهای مالی بانک محور حجم بیشتری در اقتصاد کشور دارند و به این ترتیب حجم بازارهای مالی بازار محور ۳۶درصد از کل است که تنها ۶درصد از این رقم از طریق اوراق بدهی صورت می‌گیرد، این در حالی است که نسبت اوراق بدهی در پایان سال ۹۳ معادل ۳درصد بوده که نه تنها در مقایسه با بازارهای داخلی بسیار اندک است بلکه در مقایسه با بازارهای مالی دنیا، این سهم بسیار جزئی است.

به گفته توکلی، این رقم در بازارهای دنیا به‌طور متوسط حدود ۶۵درصد است.

وی در ادامه اظهاراتش به انتشار اسناد خزانه اسلامی که به رغم گنجانده شدن آن در بودجه سال ۹۲، از سال ۹۳ منتشر شده، گفت: در قانون بودجه سال ۹۴ قرار بر انتشار ۵ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه بوده که ۴ هزار میلیارد تومان آن محقق شده، سال آینده نیز قرار است ۵/ ۷ هزار میلیارد تومان از این اسناد منتشر شود. توکلی با اشاره به اینکه خرید و فروش این اوراق از سوی بانک ممنوع است، افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است اعتبارات لازم برای بازپرداخت قیمت اسمی اسناد خزانه اسلامی در سررسید را تامین کند و همچنین در صورت عدم وجود اعتبار مصوب در بودجه عمومی دولت، اسناد خزانه اسلامی در سررسید از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی از محل درآمد عمومی همان سال قابل تأمین و پرداخت است. توکلی در ادامه به بررسی مزایا و معایب این اسناد پرداخت و گفت: هدف از انتشار اسناد خزانه تسویه بدهی دولت با طلبکاران غیر‌دولتی و تنظیم جریان نقدی خزانه کل کشور است، همچنین مزایای آن استقبال پیمانکاران به دلیل نقدشوندگی بالا و فاقد هزینه مالی برای دولت است؛ البته این اوراق معایبی مانند کوتاه مدت بودن و لزوم تسویه نقدی در سررسید نیز دارد.

اسناد خزانه؛ نوع ویژه‌ای از اسناد تجاری

در ادامه این همایش جعفر جمالی، معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به ابعاد حقوقی اسناد خزانه اسلامی به تعاریف فقهی اسناد خزانه پرداخت و گفت: با توجه به مصوبه کمیته فقهی بورس، اوراق اسناد خزانه اسلامی با چند شرط مشروع تلقی شده است.

وی افزود: یکی از شرایط شرعی این ابزار وجود بدهی واقعی به‌جای بدهی محاسباتی است، دومین شرط اینکه باید بدهی واقعی به بخش خصوصی مربوط باشد؛ بر این مبنا جایی که به دولت یا بانک مرکزی بدهی وجود دارد، انتشار اوراق خزانه اسلامی مشروع نیست. معاون حقوقی سازمان بورس با برشمردن ویژگی‌های اسناد خزانه، آن را در ریف اسناد تجاری برشمرد و گفت: اوراق اسناد خزانه معرف طلبند، قابلیت نقل‌و‌انتقال داشته، متضمن پرداخت مبلغ یعنی وجه نقد هستند، سررسید کوتاه‌مدت دارند، مقررات خاصی بر آنها حاکم است، جانشین پولند، جنبه موضوعیت دارند، نه طریقیت. وی خاطر‌نشان کرد: با تمام این اوصاف می‌توان گفت که اسناد خزانه، سند تجاری به معنای عام محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به مخاطرات اوراق اسناد خزانه اسلامی عنوان کرد: پوشش ریسک و تضامین، اختیارات قانونی،‌ اعتبار دولت و سایر مخاطرات عام از جمله مخاطرات ابزارهای مالی است؛ اما باتوجه به اینکه دولت، خزانه‌داری کل و بانک مرکزی، اوراق اسناد خزانه اسلامی را تضمین کرده‌اند، می‌توان گفت که ریسک این اوراق در حد صفر است.

معاون حقوقی سازمان بورس در نهایت اسناد خزانه اسلامی را نوع ویژه‌ای از اسناد تجاری دانست که حمایت قاطع‌تری از آن وجود دارد و خاطر‌نشان کرد: اسناد خزانه ورقه بهادار و نوع ویژه‌ای از اسناد قابل معامله تجاری دارای وصف تنجیزی و تجریدی است که بر پایه تفرید دیون موجود دولت و با حفظ قدرت خرید و به منظور تامین مالی پرداخت تعهدات دولت به پیمانکاران منتشر و در عرضه‌ای اختصاصی به عموم پیمانکاران طلبکار یا داوطلب خرید به مبلغ اسمی عرضه شده و در نتیجه ثمن معامله با مطالبات خریداران از دولت قهرا تهاتر و تسویه می‌شود.

نقش مهم معاملات الگوریتمی

در ادامه این نشست حسین خزلی خرازی، مدیر عامل کارگزاری بانک کشاورزی به‌عنوان تنها بازارگردان اسناد خزانه، با اشاره به وضعیت بازارگردانی در بازار سرمایه ایران گفت: مطابق با قوانین بازارگردان، کارگزار یا معامله‌گری است که با اخذ مجوز لازم و با تعهد به افزایش نقدشوندگی و تنظیم عرضه و تقاضای اوراق بهادار معین و تحدید دامنه نوسان قیمت آن، به دادوستد اوراق می‌پردازد.

وی افزایش نقدشوندگی بازار را وظیفه بازارگردان دانست و گفت: بازار گردان باید اطمینان داشته باشد که عرضه و تقاضا در بازار وجود دارد. به گفته خرازی، از جمله مهم‌ترین‌ اهداف بازارگردان، ایجاد اطمینان برای خریدار و فروشنده اوراق نسبت به نقدشوندگی است. همچنین کنترل قیمت ورقه بهادار در یک محدوده معین و جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی، کاهش هزینه‌های معاملاتی از طریق کاهش شکاف قیمتی خریدوفروش و تثبیت نقدینگی در بازار سرمایه نیز از دیگر اهداف بازارگردانی است.

خرازی در ادامه اظهاراتش با بابیان اینکه معاملات الگوریتمی امروزه در بورس‌های دنیا ۸۰ درصد معاملات را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: امروزه در فرآیند سفارش‌گیری دیگر انسان دخالت نداشته و الگوریتم تریدینگ آن را برعهده گرفته است که بر اساس آن بین قیمت، حجم و زمان شروطی گذاشته می‌شود که نرم‌افزار هوشمند می‌تواند کار انسان را انجام دهد. وی بابیان اینکه انقلاب بعدی در بازار سرمایه ایران معاملات الگوریتمی خواهد بود،‌ گفت: شرکت سوشیانت به‌عنوان نخستین شرکت نرم‌افزاری بازارگردانی در ایران توانسته مجوز معاملات الگوریتمی در زمینه بازارگردانی اوراق خزانه اسلامی را دریافت کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025566/#ixzz42BcuxvkW

 

۰۷:۳۱:۴۹ گروه بورس – فاطمه اسماعیلی: شاخص کل فرابورس ایران معاملات روز گذشته خود را با افت ۷۸/ ۳ واحدی (معادل ۴۵/ ۰ درصد) به پایان رساند و آیفکس در عدد ۱۱/ ۸۲۷ واحد ایستاد تا به این ترتیب بازدهی این بازار از ابتدای اسفند ماه تاکنون یک درصد شود. این در شرایطی بود که در ابتدای معاملات جهش قابل‌توجهی در شاخص فرابورس تجربه شد و این شاخص تا ۸۳۴ واحد پیش رفت.

 

در بازار روز گذشته، بیشترین تاثیر در سقوط شاخص فرابورس در اختیار نماد شرکت‌های پالایش نفت تهران، فولاد هرمزگان جنوب، گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان، پالایش نفت شیراز و نفت پاسارگاد بود و در مقابل نماد شرکت‌های اعتباری کوثر مرکزی و بانک دی از ریزش بیشتر شاخص جلوگیری کردند. همچنین در جریان معاملات روز یکشنبه نماد شرکت‌های اعتباری کوثر مرکزی، سرمایه‌گذاری توسعه و عمران استان کرمان، صنعت روی زنگان و بانک دی بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص دادند و در آن‌سوی بازار نمادهای شرکت‌های صنایع غذایی مینو شرق، فرآورده‌های غذایی و قند چهارمحال و شیر پاستوریزه پگاه فارس با بیشترین کاهش قیمت روبه‌رو‌ شدند.

نگاهی به صف‌های خرید و فروش در فرابورس روز گذشته نشان می‌دهد طولانی‌ترین صف‌های خرید به ترتیب در نماد اجاره دانا پتروریگ کیش، صندوق سرمایه‌گذاری اعتمادآفرین پارسیان و اوراق مشارکت گل‌گهر تشکیل شد. در سمت دیگر، نماد شرکت‌های صندوق سرمایه‌گذاری اعتمادآفرین پارسیان، اجاره پتروریگ سه ماهه ۲۰ درصد و اوراق مشارکت نفت و گاز پرشیا سنگین‌ترین صف‌های فروش را به خود دیدند.

همچنین نگاهی به معاملات بازار اوراق تسهیلات مسکن نشان از کاهش قیمت این اوراق در تمامی نمادها داشت. بر این اساس روز گذشته «تسه»ها در بازه ۸۲۲ تا ۸۵۳ هزار ریال دست به دست شدند و بیشترین کاهش قیمت نیز در نماد تسه ۹۴۰۷ به میزان ۸۲/ ۱ درصد رخ داد تا به این ترتیب ترکیب نرخ سود واقعی دریافت وام از این طریق همان ۵/ ۲۳ درصد باقی بماند. علاوه بر این روز گذشته روند افزایش قیمت نمادهای اسناد خزانه اسلامی تداوم پیدا کرد تا این اوراق در محدوده قیمتی ۸۵۵ تا ۹۹۴ هزار ریال مورد معامله قرار گیرند. بر این اساس روز گذشته در مجموع ۶۸۸ هزار و ۱۹۱ ورقه اسناد خزانه اسلامی با ارزش ۶۱۲ میلیارد و ۸۱۰ میلیون ریال در تمامی نمادهای این اوراق دادوستد شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025568/#ixzz42BcoQibz

 

۰۷:۳۱:۳۲ گروه بازار پول: روز گذشته، دلار از کف قیمتی روزانه بالا آمد و توانست از مدار کاهشی خارج شود. شاخص ارزی که روز شنبه با ۲۰ تومان کاهش از مرز روانی ۳ هزار و ۴۵۰ تومان پایین آمده و به قیمت ۳ هزار و ۴۴۰ تومان رسیده بود، روز یکشنبه توانست با ۵ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۴۴۵ تومان برسد.

 

رفت و برگشت بهای دلار در ۲ روز ابتدایی هفته موجب شده که انتظارات دوگانه‌ای در رابطه با آینده قیمت این ارز در بازار شکل بگیرد. در این وضعیت، برخی معامله‌گران اعتقاد دارند که دلار تا انتهای سال ۹۴ مرز روانی ۳ هزار و ۴۰۰ تومان را خواهد شکست و به کانال پایین‌تری وارد خواهد شد. در مقابل، گروه دیگر معتقدند که شاخص ارزی در ادامه سال ۹۴ مسیر افزایشی را دنبال خواهد کرد و حتی احتمال دارد وارد کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان شود. در روز افزایشی دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز توانست هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند و به قیمت یک میلیون و ۱۴ هزار تومان برسد. در شانزدهمین روز اسفندماه، فلز گرانبهای داخلی معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۱۲ هزار تومان آغاز کرد که کاهشی هزار تومانی نسبت به روز شنبه داشت. با این حال، در ادامه روز تحت‌تاثیر رشد دلار، سکه نیز در مدار افزایشی قرار گرفت.

رفت و برگشت دلار

در دومین روز هفته، شاخص بازار ارز تا محدوده ۳ هزار و ۴۲۰ تومان پایین آمد، ‌اما در ادامه توانست مسیر قیمتی خود را تغییر دهد و از کف روزانه بالا بیاید. روز گذشته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۴۲۹ تومان آغاز کرد که کاهشی ۱۱ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. در ادامه روز، شاخص ارزی تا قیمت ۳ هزار و ۴۲۶ تومان نیز پایین آمد. با این حال، در این نقطه قیمتی، خریدهای ارزی بالا رفت و دلار در مدار افزایشی قرار گرفت؛ به‌طوری‌که تا ساعت ۳ بعدازظهر به قیمت ۳ هزار و ۴۴۵ تومان رسید. این قیمت ۵ تومان بالاتر از روز شنبه بود و دلار را از مدار کاهشی خارج کرد. شاخص ارزی از چهارشنبه در مسیر کاهشی قرار گرفت و تا روز شنبه ۳۸ تومان از ارزش خود را از دست داد. با این حال، افزایش خریدهای ارزی برخی معامله‌گران در محدوده ۳ هزار و ۴۲۰ تومان موجب شد که شاخص ارزی روز یکشنبه از فاز کاهشی خارج شود.

کاهش یا افزایش؟

بازگشت قیمتی دلار از کف روزانه یکشنبه موجب شد که در رابطه با آینده قیمت این ارز دو دیدگاه در بازار شکل بگیرد. در این وضعیت برخی فعالان اعتقاد دارند که شاخص ارزی در ادامه سال ۹۴ به افزایش قیمت خود ادامه خواهد داد و در انتهای کانال ۳ هزار و ۴۰۰ تومان یا ابتدای کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خود در سال ۹۴ پایان خواهد داد. به اعتقاد این دسته، شاخص ارزی از لحاظ بنیادی توانایی افت بیشتر قیمت را ندارد و پایین آمدن بیشتر آن به ضرر صادرات کشور خواهد بود. به اعتقاد این دسته، کاهش روزهای گذشته بیشتر ناشی از عوامل روانی بوده و دلار با عادی شدن فضای بازار مسیر خود را پیدا خواهد کرد. در مقابل گروه دیگری اعتقاد دارند که شاخص بازار ارز تحت فشار چند عامل کاهشی قرار دارد و تحت‌تاثیر این عوامل احتمال دارد که قیمت آن به زیر ۳ هزار و ۴۰۰ تومان نیز برسد. «عرضه حواله درهم»، «افزایش سنتی عرضه شرکت‌های تجاری در انتهای سال»، «پایین بودن ارزش شاخص ارزی در مناطق »و «لغو شدن تحریم ها» از جمله عواملی هستند که قیمت دلار را تحت فشار قرار داده‌اند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025531/#ixzz42BcPASpn

 

۰۷:۲۹:۳۶ گروه خودرو: با قرار گرفتن در آستانه سال نو، خودروسازان به‌دنبال امضای قراردادهای خودرویی با شرکای خارجی خود هستند که به‌نظر می‌رسد مشتریان با لغو تحریم‌های بین‌المللی در انتظار ثبات قیمت خودرو در سال آینده باشند.

براساس سنت هر ساله مهم‌ترین پرسش خودرویی مشتریان این است که قیمت خودرو در سال آینده چگونه خواهد بود؟ این سوال در شرایطی مطرح است که امسال برخلاف سال‌های گذشته قیمت خودرو ثبات خود را حفظ کرده بود. به‌دنبال اجرایی شدن برجام و امضای قراردادهای خودرویی دو انتظار مشتریان مبنی‌بر ورود خودروهای جدید و کاهش قیمت خودرو همچنان به قوت خود باقی است. کاهش قیمت خودرو در حالی همچنان در لیست انتظارات مشتریان قرار دارد که طی سال جاری به‌دلیل اتمام دوره اول شورای رقابت، قیمت‌گذاری خودرو توسط این شورا صورت نگرفت و برخلاف سه سال گذشته، قیمت خودرو باثبات بود. هر چند از گوشه و کنار شنیده می‌شد که خودروسازان درخواست افزایش قیمت را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کردند اما به‌دنبال رکود شکل گرفته در بازار به‌نوعی از تقاضای افزایش قیمت، کوتاه آمدند. رکودی که موجب تغییر قاعده بازی از سوی خودروسازان شد. به خصوص آنکه کاهش تقاضا در بازار تولید خودرو را با افت قابل‌توجهی مواجه کرد؛ بنابراین بحث افزایش قیمت خودرو در سال جاری مسکوت ماند تا وضعیت بازار به حالت عادی خود بازگردد. حال به‌دنبال اجرایی شدن برجام، بار دیگر شورای رقابت وارد میدان شده و حتی رئیس این شورا خط و نشان‌هایی برای قیمت‌گذاری دوباره خودرو برای خودروسازان کشیده است، اما انتظار ثبات قیمتی یا حتی کاهش قیمت در شرایطی پس از برجام شکل گرفته که خودروسازان اثر کاهش هزینه‌های تحریم را چندان حائز اهمیت نمی‌دانند. این موضوع در حالی است که قراردادهای جدید خودروسازان با شرکای خارجی نیز در حال پیگیری است؛ بنابراین در این شرایط، مشتریان در دوراهی خریدن و نخریدن خودرو به‌دلیل تحولات قیمتی سال آینده قرار دارند. هر چند کارشناسان بر ثبات قیمت خودرو تاکید دارند، اما خودروسازان مطابق روال جاری با اشاره به روند صعودی هزینه‌ها بر افزایش قیمت تاکید دارند.

سرنوشت قیمت‌ خودرو

بنا به گفته خودروسازان، عوامل موثر بر قیمت خودرو مشخص و معین است؛ بنابراین با تفکیک هر یک از این عوامل می‌توان در خصوص آینده قیمت خودرو به نتیجه‌گیری پرداخت. یکی از عواملی که خودروسازان همواره بر آن تاکید دارند، افزایش هزینه ناشی از افزایش حقوق و دستمزد در ابتدای هر سال است. از آنجا که این هزینه بر دوش خودروساز تحمیل می‌شود؛ بنابراین بخشی از افزایش قیمت خودرو صرف این موضوع می‌شود که از دست خودروساز نیز خارج است. در این میان افزایش هزینه‌های سربار که شامل آب، برق، گاز و حمل ونقل است نیز به افزایش هزینه تمام شده خودرو منجر می‌شود. تغییرات نرخ ارز نیز عامل اثرگذار دیگری است که در قیمت تمام شده خودرو موثر است. بنابراین خودروسازان با در نظر گرفتن مجموع این عوامل بر افزایش قیمت خودرو تاکید دارند. به‌طوری‌که، یکی از معاونان فروش شرکت‌های خودروساز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: شرکت‌های خودروساز براساس هزینه تمام شده به قیمت‌گذاری خودرو می‌پردازند، مجموع عوامل تاثیرگذار در قیمت خودرو هر ساله روند افزایشی دارند، بنابراین خودروسازان نیز مجبور به افزایش قیمت هستند. با این وجود این مدیر خودروساز نقش کاهش هزینه‌های تحریم بر قیمت خودرو در سال آینده را چندان موثر نمی‌داند و می‌گوید: در صورتی که مجموع عوامل را در نظر بگیریم، قیمت خودرو باید چند درصدی افزایش پیدا کند؛ زیرا افزایش هزینه‌ها بیشتر از کاهش هزینه‌ها بوده است. با این وجود کارشناسان خودرو بر کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی هزینه‌های تحریم تاکید دارند و معتقدند که افزایش قیمت به‌دلیل عواملی چون افزایش حقوق و دستمزد، هزینه‌های آب و برق و… بهانه شرکت‌های خودروساز برای کسب سود بیشتر است. به اعتقاد آنها خودروسازان به بهانه هزینه‌های ناشی از تحریم، قیمت خودرو را دو برابر کردند، اما در شرایط کنونی که هزینه‌های ناشی از تحریم از دوش آنها برداشته شده، بدون در نظر گرفتن این موضوع قصد دارند، بحث قیمت خودرو را دنبال کنند؛ بنابراین به اعتقاد کارشناسان قیمت خودرو در سال آینده باید روندی کاهشی یا حداقل ثابت داشته باشد؛ زیرا خودروسازان بر مولفه‌هایی تاکید دارند که تاثیر چند دهم درصدی بر قیمت تمام شده خودرو دارد. به اعتقاد این دسته کاهش هزینه‌های تحریم که شامل نقل‌و انتقال پول، کاهش قیمت مواد اولیه، خرید از شرکت‌های اصلی (عدم دور زدن تحریم‌ها) است بیش از عواملی است که موجب افزایش قیمت می‌شود؛ بنابراین اگر آنها قصد کاهش قیمت را نداشته باشند باید به ثبات قیمت رضایت دهند. در همین زمینه، فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: خودروسازان به‌دلیل مشکلات مالی و زیان انباشته‌ قصد افزایش قیمت را دارند. زاوه با اشاره به کاهش قیمت مواد اولیه‌ مانند مواد پتروشیمی (مواد پلیمری) و کاهش هزینه‌های تحریم می‌گوید: افزایش حقوق و دستمزد تاثیر ۳ تا ۵ درصدی در قیمت تمام شده خودرو دارد حال آنکه کاهش هزینه‌ها در ابعاد مختلف تاثیر ۱۰ تا ۱۵ درصدی دارد، اما موضوع آن است که خودروساز قصد کاهش یا ثبات قیمت را ندارد. در حالی که سرنوشت قیمت خودرو در سال آینده یکی از موضوعات مهم است اما به گفته کارشناسان، هر گونه تغییر قیمت باید با توجه به رکود موجود در بازار مدنظر قرار گیرد. به خصوص آنکه ویژگی‌های بازار سال آینده تشابه بسیاری با سال ۹۴ دارد و بازار خودرو دچار تحول اساسی مانند ورود خودروهای جدید و متنوع نیست که بتواند افزایش قیمت را قبول کند. بر این اساس آنها افزایش قیمت خودرو را تیر خلاص به صنعت خودرو ایران می‌دانند. با این وجود، ساسان قربانی، سخنگوی شورای سیاست‌گذاری خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» نه تنها افزایش قیمت را تیر خلاص نمی‌داند؛ بلکه این موضوع را موجب نجات صنعت خودرو از ورشکستگی عنوان می‌کند و می‌گوید: قطعا در سال ۹۵ قیمت خودرو افزایش خواهد یافت، زیرا خودروسازان متحمل افزایش هزینه‌‌ می‌شوند که اگر افزایش قیمتی در کار نباشد، صنعت خودرو از بین خواهد رفت. وی تاکید می‌کند: از آنجا که ۸۰ درصد قیمت تمام‌شده مربوط به قطعه‌سازی است و در طول چند سال گذشته قطعه‌سازان آسیب‌های بسیاری را متحمل شدند باید بحث افزایش قیمت خودرو اجرایی شود تا از ورشکستگی بخش بزرگی از صنعت خودرو جلوگیری شود. در این زمینه آلبرت بغزیان، عضو ناظر شورای رقابت درگفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه تمایل خودروسازان افزایش قیمت است، می‌گوید: رکود موجود در بازار خودرو در سال ۹۵ نیز ادامه‌دار خواهد بود درصورتی که خودروسازان بدون توجه به این موضوع به افزایش قیمت خودرو بپردازند مسلم است که متضرر خواهند شد. وی معتقد است در سال ۹۵ چون خودروی جدیدی وارد بازار نشده و انتظارات مشتریان همچنان پابرجاست؛ بنابراین افزایش قیمت یک اشتباه بزرگ است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025573/#ixzz42BcKva5m

 

۰۷:۲۷:۱۳ گروه صنعت ومعدن: دومین روز از همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا، روز گذشته با حضور سه نفر از تیم دولت روحانی برگزار شد تا پایانی باشد بر تردیدها و تشویش‌های دوره پساتحریم. رئیس دفتر رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی در این همایش با ارائه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، اقناع طرف خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران را هدف سخنان خود قرار دادند. «تضمین دو اصل شفافیت و رقابت در اقتصاد کشور»، «ارائه ظرفیت‌ها و طرح‌های مختلف در زیربخش صنعت و برنامه برای جذب سرمایه‌گذار خارجی در سند چشم‌انداز وزارت صنعت» و «ارائه ۵ روش سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌و‌نقل ایران» مهم‌ترین موضوعاتی بودند که بر آن تاکید شد.

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری با حضور در این همایش اظهار کرد: در زمینه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ما خواهان همکاری سازنده با کشورها هستیم. رویکرد دولت تقویت بنیه‌های اقتصادی با حفظ و تقویت رابطه با جهان است، در همین راستا تقویت و توانمندسازی بخش خصوصی نیز مورد توجه دولت است، زیرا در تجربه ۳۰ ساله همه جناح‌های سیاسی به این نقطه مشترک رسیدند که باید از دولت‌سالاری فاصله بگیرند. نهاوندیان با بیان اینکه دولت تنها در حوزه سیاست‌گذاری و نظارت ورود می‌کند، گفت: فعالیت تصدیگری بخش‌های مختلف اقتصادی به بخش خصوصی واگذار می‌شود و بر همین اساس دولت یازدهم در این مسیر مصمم و به‌صورت جدی از شرکای خارجی برای همکاری مستقیم با بخش خصوصی دعوت می‌کند. نهاوندیان با اشاره به توجه دولت به بهبود فضای کسب‌و‌کار تصریح کرد: تراکم مقررات و بوروکراسی طولانی در فعالیت‌های اقتصادی وجود دارد و دولت مصمم است که موانع کسب‌و‌کار را رفع کند و بر این مبنا قانون بهبود مستمر محیط کسب‌و‌کار تصویب شد. وی دو اصل شفافیت و رقابت را در آینده اقتصاد ایران مورد تاکید قرار داد و افزود: فعالیت بخش خصوصی بنا بر تقویت انحصارات تولید و توزیع رانت نیست؛ بلکه باید رقابت شکل‌ بگیرد و وظیفه دولت ایجاد و حراست از فضای رقابت است و بر همین اساس همه سیاست‌های حمایتی دولت معطوف به ایجاد رقابتی سالم است و قانون «بهبود مستمر محیط کسب‌و‌کار» در مجلس تصویب شده است. رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از شروط گشایش مناسبات اقتصادی با خارج این است که هیچ گونه پرداخت غیرشفافی صورت نگیرد، گفت: اجرای قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی ابزاری است که مشارکت دو سویه بخش خصوصی ایران را با شرکت‌های خارجی تسهیل می‌کند. نهاوندیان بار دیگر همانند سایر مسوولان اقتصادی دولت به دستاوردهای کنترل تورم و رشد اقتصادی سال ۹۳ اشاره کرد و گفت: دولت به دستاوردهای عظیمی مانند کاهش تورم و رشد مثبت اقتصادی پس از ۸ فصل رشد منفی رسید که این امر ریسک اقتصادی در ایران را به شدت کاهش داد. وی اظهار کرد: دستاوردهای دولت در حوزه اقتصاد به معنای این است که اقتصاد ایران قابل پیش‌بینی شده و سرمایه‌گذاران می‌توانند بدون تردید به بازار ایران وارد شده و سرمایه‌گذاری کنند. رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به شوک‌های نفتی در ماه‌های اخیر گفت: با وجود این شوک‌ها که تاثیر زیادی بر کشورهای همسایه داشت، اما ایران با هیچ مشکلی مواجه نشده است و بازار ارز از ثبات خوبی برخوردار بوده است.

نهاوندیان با بیان اینکه زمان برای اقدام فرا رسیده است، گفت: با وجود سرمایه‌گذاران در ایران نگرانی‌ها کمتر و امنیت و رشد اقتصادی بیشتر می‌شود و آنچه مسیر حرکت را تعیین می‌کند، خدمات و تسهیلات بانکی است و قطعا در ایران طرف تجاری که با پیشنهاد تامین مالی حضور یابد، در اولویت است. دیگر سخنران این همایش محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور بود. وی با اشاره به کاهش سهم بخش صنعت در تشکیل سرمایه اظهار کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران سهم بخش صنعت از تشکیل سرمایه ثابت نسبت به تولید ناخالص داخلی در دهه گذشته به ۱۳ درصد کاهش یافته؛ در حالی که در دهه ماقبل آن این نسبت ۱۸ درصد بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سند راهبردی ۱۰ ساله این وزارتخانه که در تیر ماه سال جاری تدوین شد، گفت: با وجود اینکه این برنامه قبل از برجام تهیه شده بود، اما ما یقین داشتیم که اهداف دولت به نتیجه خواهد رسید. وی ادامه داد: در این برنامه چشم‌اندازهایی دیده شده تا جزو کشورهای صنعتی نوظهور قرار بگیریم، اما حرکت از جایگاه فعلی بر اساس استانداردهای یونیدو بسیار مشکل بوده، اما با تلاش دست یافتنی است. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در برنامه طراحی شده در قالب برنامه‌ریزی زیر بخش صنعت برای صنایع منتخب مانند فولاد، نساجی، خودرو، الکترونیک و چند صنعت دیگر زمینه‌های سرمایه‌گذاری را در قالب جزوات در اختیار علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری قرار دادیم، تا راهبرد سرمایه‌گذاری در بخش صنعت در این چارچوب دنبال شود. نعمت‌زاده اضافه کرد: آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که سرمایه‌گذاری عوامل مختلفی دارد و برخلاف تصور عموم منابع مالی را در اولویت سرمایه‌گذاری می‌داند، اما مهم‌ترین عامل توان مدیریت و نوآوری است. وی با تاکید بر اینکه معتقدم هیچ گونه محدودیتی برای تامین منابع مالی وجود ندارد، افزود: اشخاص حقیقی و حقوقی اولین منبع تامین مالی هستند. نعمت‌زاده گفت: منابع بانک‌های داخلی با وجود تلاش‌های بانک مرکزی و دولت برای افزایش سرمایه، فقط برای سرمایه‌گذاری‌های خرد و کوچک مناسب است و سرمایه‌گذاری‌های کلان باید از طریق بانک‌های خارجی انجام شود.

۵ روش سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌و‌نقل

از سوی دیگر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی کشور در این همایش با اشاره به اینکه ایران بهترین مسیر حضور در جهان است، گفت: در جهان کریدورهایی تعریف می‌شود و ایران کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب است و چین را به اروپا و هند را به شمال وصل می‌کند. آخوندی با بیان اینکه ایران مرکز تعادل منطقه است، بیان کرد: از ۱۵۰۰ سال گذشته تاکنون ایران از نظر ژئوپلیتیکی موقعیت خاصی داشته و هر زمانی که خواستند ایران را کنار بگذارند در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه ناامنی به‌وجود آمده است. آخوندی با اشاره به اینکه ۷ هزار کیلومتر راه هوایی تعریف کردیم که هواپیماها از آسمان ایران عبور کنند، اظهار کرد: ایران امن‌ترین آسمان است و عبور از کشور ما فاصله‌ها را کوتاه می‌کند. همچنین در حوزه ریلی خط راه‌آهن از چین را طراحی کردیم که مسیری ۳۴ روزه را ۱۴ روز کاهش می‌دهد. وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به وجود ۱۲۷ هزار کامیون با عمر بالای ۳۵ سال در کشور بیان کرد: هر کامیون برای ۱۰۰ کیلومتر ۶۰ لیتر گازوئیل مصرف می‌کند و امروز شبکه‌های حمل‌و‌نقل ایران نیاز به بازسازی دارد. آخوندی با اشاره به اینکه پروژه‌هایی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی تعریف شده است، به نوع سرمایه‌گذاری خارجی اشاره و اظهار کرد: پنج روش برای همکاری و سرمایه‌گذاری خارجی تعریف شده است؛ اخیرا هم روش ششم در حال نهایی شدن است. وی قراردادهای BOT را روش اول سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: با این روش سرمایه‌گذار با اخذ عوارض، سرمایه و سود خود را مستهلک می‌کند. مانند پروژه‌های آزادراهی ایران که بیش از ۳۰ سال است در کشور اجرا می‌شود و زیرساخت‌های حقوقی و قانونی آن فراهم شده و مردم هم با این روش تامین مالی به دلیل استفاده در ۳۸ قطعه آزادراهی کشور آشنایی کامل دارند. BOT همچنین در زمینه ساخت تونل‌ها و پل‌ها قابل استفاده است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در خصوص فرودگاه‌ها نیز با فرانسه مذاکراتی در مورد فرودگاه‌های اصفهان، مشهد و امام خمینی(ره) انجام دادیم که سرمایه‌گذاری در آن به صورت BOT است. آخوندی گفت: این روش در بخش ریلی نیز تنها مناسب زیرساخت‌های ریلی در مسیری خاص و پرترافیک مانند خواف ـ بندرعباس است که قرار است ناوگان باری ریلی این مسیر، سالانه یک و نیم میلیارد تن از محصولات معادن سنگ‌آهن منطقه خواف را برای صادرات به بندرعباس جابه‌جا کند؛ اما در بخش مسافری امکان استفاده از BOT وجود ندارد. وی قراردادهای BLT را روش دوم سرمایه‌گذاری اعلام کرد و افزود: با این روش سرمایه‌گذاران با هزینه خود مسیر ریلی را می‌سازند و سپس بلافاصله پس از اتمام پروژه، شرکت راه‌آهن ایران تمام مسیر را یک‌جا و به روش اجاره به شرط تملیک از سازنده خریداری می‌کند. وی دیگر مسیرهای حمل‌و‌نقلی قابل ساخت با روش BLT را معرفی کرد و از آنها چنین نام برد: آزادراه حومه‌ای تهران که یک پروژه بزرگ میلیاردی است؛ ساخت سیستم‌های حمل‌و‌نقل ریلی حومه‌ای از جمله برقی کردن خطوط ریلی مانند تهران ـ مشهد که با چینی‌ها مذاکراتی انجام شده و گرمسارـ گرگان که با روس‌ها گفت‌وگو شده، مسیرهایی هستند که امکان سرمایه‌گذاری به روش BLT در آنها امکان‌پذیر است. وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: نوع دیگری از سرمایه‌گذاری می‌تواند به صورت EPC+F (طراحی و مهندسی، تامین، ساخت و تامین مالی)صورت گیرد؛ این روش نیز برای برخی پروژه‌ها که شامل صرفا ساخت و ساز می‌شود، امکان‌پذیر است که نمونه آن خط سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان است که چینی‌ها با سرمایه‌گذاری دو و نیم میلیارد دلاری آن را اجرا می‌کنند. آخوندی لیزینگ (Leasing) را روش دیگری از سرمایه‌گذاری مطرح کرد و گفت: در خرید هواپیماها از شرکت ایرباس از این نوع قرارداد استفاده کردیم و می‌توان برای نوسازی خطوط ریلی از آن بهره برد زیرا امروز ۳۰ هزار واگن باری و ۲۸۰۰ واگن مسافری در کشور داریم و باید بتوانیم یک شرکت لیزینگ ریلی ایجاد کنیم. وی از نوسازی ۶۵ هزار کامیون خبر داد و گفت: در دو هفته گذشته و براساس لیزینگ قرارداد با کارخانه سازنده بسته شد و این کارخانه شروع به سرمایه‌گذاری در این بخش کرده است. عضو کابینه دولت یازدهم افزود: قراردادهای JV یا Joint Venture یکی دیگر از روش‌های سرمایه‌گذاری است که این قراردادها مخصوص پروژه‌های دولتی است و اکنون با کشورهای ژاپن، کره‌جنوبی، آلمان، چین‌ و ایتالیا آن را مطرح کردیم و می‌توانیم موضوعات را جلو ببریم. آخوندی در پایان گفت: نیاز به نوسازی ناوگان و زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل داریم و اخیرا مؤسسات مالی بین‌المللی به ما پیشنهاد روش ششمی مبنی بر تاسیس صندوق پروژه در بازار سرمایه با نام ایران فاوند (Iran Found) در زمینه‌های مختلف حمل‌و‌نقل را ارائه داده‌اند تا بتوانیم از سرمایه‌های بزرگ موجود در بازار سرمایه چه بورس داخل و چه بازارهای سرمایه خارجی بهره‌مند شویم و پروژه‌های عمرانی را تامین مالی کنیم که این روش نیز از نظر حقوقی و قانونی امکان‌پذیر است. آخوندی همچنین در حاشیه این همایش در خصوص سرمایه‌گذاری‌های خارجی اظهار کرد: برای توسعه زیرساخت سالانه ۷ میلیارد دلار و برای نوسازی ناوگان ۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیازمندیم که در بخش نوسازی عمدتا بخش خصوصی وارد می‌شود و در حوزه زیرساخت نیز بخش دولتی متولی است. آخوندی با بیان اینکه روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری را معرفی کردیم، بیان کرد: در روش‌های جدید ساخت و بهره‌برداری یا ساخت به صورت اجاره به شرط تملیک و انتقال به دولت مد نظر قرار دارد و یا اینکه از روش اجاره به شرط تملیک در جهت تامین موضوعاتی مانند ناوگان جاده‌ای، نوسازی کامیون‌ها و واگن‌های باری و مسافری استفاده می شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025620/#ixzz42Bbojl5V

 

۰۷:۱۷:۴۵ مسئول کمیته وصول مطالبات وزارت نفت از آمادگی شرکت نفت برای اعلام شماره حساب جدید برای پرداخت بدهی نفتی بابک زنجانی خبر داد و گفت: بدهکاران نفتی ایران، پول خود را به همانی حسابی که در اختیار بابک زنجانی قرار داده شد واریز کردند.

  • سید علی اصغر هندی در گفتگو با خبرنگار شانا با اشاره به این که وزارت نفت برای پرداخت بدهی متهم نفتی همکاری لازم را با وی داشته است، تصریح کرد: با وجود همکاری کامل از سوی وزارت نفت، متهم تا کنون هنوز یک دلار از بدهی نفتی خود را پرداخت نکرده است.

    وی درباره ادعای وکیل بابک زنجانی درباره این که ” کارگزاران بانک مقصدی که بانک مرکزی و شرکت نفت برای واریز بدهی معرفی کرده، از دریافت وجه و انتقال آن خودداری کرده است.”، اعلام کرد: این شماره حساب علاوه بر در اختیار قرار دادن به این متهم نفتی برای پرداخت بدهی خود، در اختیار شرکتهای اروپایی و آسیایی نیز قرار داده شد و آنها اصل بدهی خود را پرداخت کرده اند و مشکلی برای پرداخت وجود نداشت.

    هندی با بیان این که اگر آنها برای پرداخت بدهی به این شماره حساب مشکل دارند، شرکت نفت آمادگی دارد شماره حساب جدیدی برای پرداخت بدهی آنها در اختیارشان قرار دهد، یادآور شد: پیش از این بارها حسابهای متعددی برای پرداخت بدهی به این متهم نفتی معرفی شده است که متاسفانه همانطور که بارها اعلام شد تا کنون، متهم هنوز یک دلار از بدهی خود را پرداخت نکردند.

 

۰۷:۱۷:۰۳ به گزارش پایگاه خبری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «مهدی کرباسیان» افزود: انتظار می رود با توجه به رونق صنایع و ساختمان سازی در کشور، سال ۱۳۹۵ مصرف داخلی فولاد افزایش یابد و با فعال شدن ظرفیت های خالی کارخانه های فولاد، مصرف سنگ آهن در واحدهای زیرمجموعه روند افزایشی پیدا کند.
وی یادآوری کرد: رکود بازار جهانی سنگ آهن به دلیل کاهش میزان خرید چین و افت شدید قیمت از سال های گذشته آغاز شد و در سال ۲۰۱۵ این روند قیمتی، به کمتر از یک سوم تقلیل یافت.
اطلاعات منتشر شده نشان می دهد چین برنامه کاهش ۱۵۰ میلیون تنی صادرات را در دستور کار قرار داده است و استرالیا و برزیل نیز به عنوان بزرگ ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن جهان با راه اندازی طرح های جدید، درصدد افزایش تولید سنگ آهن برآمده اند.
برزیل اعلام کرد: قیمت تمام شده تولید هر تن سنگ آهن ۱۳ دلار است و در چنین شرایطی به نظر نمی رسد در سال ۲۰۱۶ میلادی، تغییر محسوسی در افزایش قیمت جهانی سنگ آهن رخ دهد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو وضع معدن های سنگ آهن در سال ۱۳۹۴ را «نامساعد» خواند و تصریح کرد: شرایط رکود حاکم بر بازارهای سنگ آهن جهان به ویژه چین، سبب تعطیلی بسیاری از معدن های کوچک و متوسط داخل کشور مانند معدن های «پلاسری» سنگان شد که به صادرات سنگ آهن وابستگی داشتند.
کرباسیان گفت: برخی معدن های کوچک سنگ آهن برای سرمایه گذاری به منظور ایجاد واحدهای فرآوری صرفه اقتصادی ندارند و ایمیدرو با همکاری تشکل های معدنی، استقرار واحدهای فرآوری کوچک و سیار را در سطح کشور آغاز کرده است.
به گزارش ایرنا، آمارهای منتشر شده نشان می دهد میزان صادرات سنگ آهن که در سال ۱۳۹۲ خورشیدی بیش از ۲۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تن و در سال ۹۳ به افزون بر ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید.
اطلاعات منابع خبری حاکی است قیمت سنگ آهن در سال ۲۰۱۴ میلادی نسبت به ۲۰۱۳ به میزان ۴۷ درصد کاهشی یافت و در سال ۲۰۱۵ در مقایسه با سال پیشین دامنه افت قیمتی ۲۵ تا ۳۵ درصدی را ثبت کرد.
گزارش های زمین شناسی، میزان ذخایر شناسایی سنگ آهن کشور را نزدیک به پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون تن نشان می دهد که از این رقم سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.

 

۰۷:۱۵:۵۶ به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، این لایحه با هدف انعطاف بیشتر در شناسایی مشمولان بهره مندی از سهام عدالت، کارآمدتر شدن شیوه مدیریت سهام، تسریع در آزادسازی سهام، تحقق گسترش مالکیت عمومی و حفظ و ارتقای ثبات بازار سرمایه و منابع مشمولان تصویب شد.
لایحه موافقت نامه بازرگانی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی تایلند و نیز لایحه موافقتنامه همکاری های اقتصادی میان دولت های ایران و مجارستان از دیگر مصوبات جلسه عصر یکشنبه هیأت وزیران بود.
با تصویب دولت، ۲۶۹ مورد از اقلام پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای اعطای ترجیحات تعرفه ای به کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تعیین شد.
با اعلام این فهرست، ایران به عنوان عضو اصلی مشارکت کننده در اجرای پروتکل طرح تعرفه های ترجیحی برای نظام ترجیحات تجاری میان کشورهای عضو سازمان یاد شده محسوب می گردید.
همچنین به موجب این تصمیم، نرخ های تعرفه اقلام پیشنهادی در نرخ فعلی تثبیت و موانع غیرتعرفه ای غیرفنی حذف می شود.

 

۰۷:۱۵:۴۵ محسن صالحی‌نیا در گفت‌ و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با تشریح جزئیات جدید از قرارداد پژو اظهار داشت: در قرارداد جدید ایران خودرو و پژو، یک شرکت مستقل ایجاد خواهد شد که نام این شرکت تا پایان سال مشخص می‌شود.

وی تصریح کرد: در این شرکت جدید، هر کدام از طرفین سهم ۵۰ درصدی دارند و هر اقداماتی که در این شرکت انجام می‌شود، مستقل از ایران خودرو و پژو خواهد بود و در واقع به نام شرکت مشترک ثبت می‌شود.

وی ادامه داد: در اولین اقدام شرکت مشترک، یک پلت فرم تعریف شده که سه محصول بر روی آن تولید خواهد شد و برای سال اول و بخشی از سال دوم فعالیت شرکت، این سه محصول توسط شرکت جوینت ونچر تولید خواهند شد.

صالحی نیا اظهار داشت: تأمین قطعات، گریدبندی قطعات، زمان‌بندی تأمین قطعه، موضوع تأمین قطعات برای شبکه در هر کدام از بخش‌های صادرات، بازاریابی، مواد تولید و سایر مسایل توسط شرکت مشترک تعریف خواهد شد.

وی با بیان اینکه هیچ‌گاه شرکت مشترکی به صورت جوینت ونچر بین خودروسازان ایرانی و خارجی تعریف نشده بود، گفت: حتی در همکاری رنو و خودروسازان ایرانی نیز این مسئله شکل نگرفت، در قرارداد رنو نیز یک شرکت به نام رنو پارس تشکیل شد که ۲۶ درصد سهام آن به ایران خودرو، ۲۶ درصد به سایپا و بقیه آن به رنو اختصاص داشت که فقط تأمین قطعات تندر ۹۰ را در شبکه رنو انجام دهد.

وی تأکید کرد: وظیفه آن شرکت فقط تأمین قطعات بود، ولی شرکت مشترک پژو و ایران خودرو وظیفه‌اش تولید خودرو است که در فاز اول، این تولیددور سایت‌های ایران خودرو انجام می‌شود.

* دلیل آموزش کارشناسان ایرانی تحت عنوان غرامت

به گزارش فارس، آموزش کارشناسان ایران خودرو یکی از مواردی است که به عنوان غرامت پرداختی از سوی پژو به ایران خودرو مطرح شده است.

خبرنگار فارس پرسید آموزش کارکنان در تمام قراردادهای خارجی پیش‌بینی می‌شود، چطور ایران خودرو این کار را به حساب غرامت می‌گذارد؟ صالحی نیا پاسخ داد: جوینت ونچر یک شرکت است و هرچه در محدوده این شرکت تعریف شود، برای همین شرکت خواهد بود. سقف تولید خودرو توسط جوینت ونچر حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دستگاه خودرو پیش‌بینی شده است و در کنار آن، تولید ایران خودرو حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دستگاه خواهد بود.

وی افزود: علاوه بر سهم ۵۰ درصدی ایران خودرو از تولید ۲۵۰ هزار دستگاه شرکت جوینت ونچر، حدود ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو نیز در ایران خودرو تولید خواهد شد.

معاون وزیر صنعت توضیح داد: آموزش دو جنبه دارد، در این زمینه یک سطح خارجی برای آموزش پرسنل ایران خودرو در بحث غرامت تعریف شده است که هیچ ارتباطی به شرکت جوینت و نچر ندارد.

* تولید ۲۵۰ هزار دستگاه خودرو در پایان سومین سال همکاری مشترک

وی با بیان اینکه تولید شرکت جوینت ونچر ایران خودرو و پژو در پایان سومین سال همکاری دو شرکت به ۲۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید، گفت: هم اکنون بیشترین تیراژ تولید ایران خودرو وابسته به پژو است و این شرکت در حال به روز رسانی محصولات پژو از نظر استاندارد مصرف سوخت، نصب موتورهای یورو ۶، استانداردهای جدید آلایندگی، تنوع، صادرات و رضایت‌مندی مشتریان است.

وی ادامه داد: یکسری محصولات ایران خودرو نیز با تجربه‌ای که این شرکت از همکاری با پژو کسب می‌کند و امتیازاتی که بابت تولید محصول بر روی پلت فرم‌های گروه پژو سیتروئن (PSA) کسب کرده، تولید می‌شود.

* تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو روی پلت فرم پژو و به نام ایران خودرو

صالحی نیا تصریح کرد: ایران خودرو می‌تواند تا حدود ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو بر روی پلت فرم PSA و به نام ایران خودرو تولید کند.

وی افزود: ایران خودرو علاوه بر تولید در جوینت ونچر، بخشی از محصولاتش را نیز بر روی پلت فرمی که از گروه پژو می‌گیرد، تولید خواهد کرد.

* ادامه تولید پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ تا سه سال آینده

به گفته صالحی نیا، تولید پژو ۲۰۷ طی دو تا سه سال ادامه خواهد داشت، تولید پژو ۲۰۶ نیز ادامه می‌یابد و تولید این محصولات تا وقتی که به لحاظ تیراژ اقتصادی، تأمین قطعه و پاس کردن استانداردهای مصوب و تا زمانی که مشتری دارد، ادامه خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که چشم‌اندازی برای تولید محصولات فعلی پژو در ایران وجود ندارد؟ گفت: تولید پژو ۲۰۶ با توجه به اینکه بسیاری از استانداردها را پاس می کند و بین مشتریان نیز مطلوبیت دارد حتماً طی دو تا سه سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه عرضه محصولاتی که بر روی پلت فرم ۲۰۶ تولید می‌شوند مانند پژو ۲۰۷ نیز قطعاً ادامه خواهد داشت، در پاسخ به این سوال که آیا تولید پژو ۲۰۶ از سه سال آینده متوقف خواهد شد، گفت: این تولید قطعاً ادامه خواهد یافت، اما با شرایط جدید و با استفاده از پلت فرم‌هایی که ایران خودرو در اختیار دارد.

معاون وزیر صنعت با بیان اینکه خودروهای پژو ۳۰۱، ۲۰۸، ۲۰۰۸ بر روی یک پلت فرم تولید می‌شوند، گفت: اگر بخواهیم مدام دنبال پلت فرم جدید باشیم، نمی‌توانیم تولید اقتصادی داشته باشیم.

 

۰۷:۱۲:۵۷ سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۵ کل کشور گفت: براساس مصوبه امروز کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۵ مقرر شد ۵ درصد به قیمت هر لیتر فرآورده های نفتی مانند بنزین، نفت و گاز در سال ۹۵ اضافه شود.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت وگو با ایرنا، با تشریح جلسه روز یکشنبه کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۵ کل کشور افزود: در جلسه امروز کمیسیون تلفیق بودجه که با حضور مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی و نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس و سازمان های ذی ربط برگزار شد، بررسی بخش درآمدی بودجه سال آینده ادامه یافت.

وی ادامه داد: در تبصره یک بند یک لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور بحث سهم صندوق توسعه ملی از محل صادرات گاز طبیعی بررسی و مقرر شد میزان درصد اختصاصی برای این موضوع فعلا مراعا بماند.

نماینده مردم کرمان در مجلس با بیان اینکه در کمیسیون تلفیق مصوب شد به دولت اجازه داده شود از طریق انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی با ضمانت وزارت نفت مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر کند، تصریح کرد: منابع حاصل از آن برای توسعه سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز با اولویت میادین مشترک استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شد ۵ درصد به قیمت هر لیتر فرآورده های نفتی مانند بنزین و نفت و گاز در سال آینده اضافه شود و این عدد در اختیار شرکت پالایش و پخش نفت قرار گیرد و سقف آن ۱۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۵ اظهار داشت: مصوب شد با واگذاری باقی مانده سهام دولت در بانک ها و بیمه های مشمول واگذاری در سال ۹۵ موافقت شود و همچنین مقرر شد تسهیلات تأمین مالی خارجی (فاینانس) به مبلغ۵۰ میلیارد دلار برای طرح هایی که دارای توجیه فنی اقتصادی هستند اختصاص یابد.

وی ادامه یافت: همچنین به شرکت های تابع وزارتخانه های نیرو و نفت، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، وزارت دفاع و ارتباطات، صنعت، جهاد کشاورزی و سازمان انرژی اتمی اجازه داده شد تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان درباره انتشار اوراق مشارکت اقدام کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۵ خاطر نشان کرد: به دولت اجازه داده شد اسناد خزانه اسلامی با سررسید یک تا سه ساله صادر و به طلبکاران ارایه کند که میزان آن ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.

 

۰۷:۰۸:۴۵ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از هیل، دونالد ترامپ نامزد جنجالی جمهوریخواهان در انتخابات درون حزبی با اشاره به اینکه قدرت آمریکا ضعیف شده است گفت که رقبای واشنگتن به ما می‌خندند.

وی یک شنبه شب در مصاحبه با شبکه سی بی اس از اظهارات خود درباره شکنجه دفاع کرد.

وی افزود: ما یک دشمن در خاورمیانه داریم که سر می‌برد و مردم را درون قفس غرق می‌کند. ما دشمنی داریم که قواعد بازی را رعایت نمی‌کند و اگر از قانون حرف بزنید آنها به شما می‌خندند. آنها همین الان هم به ما می‌خندند. من می‌خواهم قوانین را تقویت کنم تا بهتر بتوانیم رقابت کنیم.

وی افزود: شکست دادن دشمنانی که هیچ محدودیتی ندارند خیلی سخت است درحالیکه ما محدودیتهای زیادی داریم.

ترامپ پیش از این گفته بود که باید روشها و تکنیکهای شکنجه نظیر غرق مصنوعی و کشتن اعضای خانواده تروریست‌ها را احیا کنیم. با این حال وی روز جمعه گفته بود که اجازه نمی‌دهد ارتش آمریکا قوانین را زیر پا بگذارد.

وی به روزنامه وال استریت ژورنال گفت که از هرگونه قدرت مشروع و قانونی استفاده می‌کند تا دشمنان تروریست آمریکا را متوقف کند.

ترامپ در مصاحبه با سی بی اس ادامه داد؛ آمریکا ضعیف و غیرموثر شده است و این دلیل آن است که چرا نمی‌توانیم دشمنان خود را شکست بدهیم و این مساله روحی و روانی است.

۰۷:۰۸:۳۴ بزرگ ترین هلدینگ اقتصادی ترکیه برای ورود به بازار سرمایه ایران ابراز تمایل کرد

مدیرعامل بزرگترین گروه هلدینگ و سرمایه گذاری ترکیه (کوچ) که به همراه یک هیات عالی رتبه این کشور به تهران سفر کرده است، با مدیران سمات دیدار و درباره توسعه همکاری ها به گفت وگو پرداخت.

۰۷:۰۶:۴۹ سلام  صبح  شما عزیزن  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم