۰۷:۳۲:۵۶ پایان بخش اول ادامه در بخش دوم
۰۷:۳۲:۴۰ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در شروع هفته کاری خود با اتکا به رشد قیمتی سهام دو گروه پالایشگاهی و خودرویی با جهش شاخص مواجه شد. در بازار دیروز معاملهگران با توجه به اقبال به گروه خودرویی و همچنین رشد بهای نفت در بازار جهانی شاهد تمرکز توجهها به سوی دو گروه پالایشی و خودرویی بود. در ابتدای بازار دیروز گروه بهمن با آگهی سهامدار عمده مبنی بر واگذاری بلوک مدیریتی این شرکت مواجه بودند. گروه بهمن درحالی هفته آینده مجمع فوقالعاده برای افزایش سرمایه ۹۷ درصدی را برگزار خواهد کرد که با رویداد مهم دیگری نیز مواجه خواهد بود که مربوط به عرضه ۶۲ درصد سهام سه مالک اصلی است. شرکت افق نیلی خلیج فارس در نظر دارد سهام سه مالک اصلی و ۶۲ درصدی گروه بهمن را به قیمت پایه ۷/ ۱۳ هزار میلیارد تومان واگذار کند.
مهلت حضور در این مزایده مهم تا پنجشنبه ۲۰ اسفند تعیین شده و قرار است شنبه ۲۴ اسفند و دو روز قبل از برگزاری مجمع فوقالعاده، پاکتهای مزایده بازگشایی شود. انتظار میرود این بلوک در میان مالکان فعلی و قبلی گروه بهمن دست به دست شود که عمده تاثیر آن در بانک مهر و تحقق سود این شرکت متجلی خواهد شد. در گروه خودرویی همچنین مدیرعامل سایپا با تکذیب شایعه تغییر مدیریتی و اعلام انجام مهندسی مالی در این شرکت، به سهامداران وعده داد تا پایان امسال منتظر وضعیت مناسب این شرکت باشند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا همچنین با بیان اینکه مذاکرات با رنو برای شراکت بهصورت «جوینت ونچر» است، گفت: موضوع خرید پارسخودرو از سوی رنو مطرح نیست. در بازار دیروز، قائممقام پارس خودرو به ۷ ابهام سازمان بورس درباره پیش بینی سود ۹۵ و افزایش سرمایه پاسخ داد تا نماد این شرکت با اعلام آمار تولید و فروش ۱۱ماهه، آماده بازگشایی شود.
دیروز همچنین ایران خودرو دیزل در حالی با صف خرید همراه بود که نماد این شرکت آخر این هفته برای برگزاری مجمع عادی بهطور فوقالعاده بسته میشود. دیروز همچنین گروه ایران خودرو شاهد اعلام فروش ۶۸درصد سهام محورسازان بود. در بازار دیروز، گروه الکتریکی نماد پارس الکتریک شاهد معامله بلوک ۸۳/ ۱۴ درصدی این شرکت بود این بلوک را دیروز سرمایهگذاری ملی در قیمت پایه و نقد به ارزش ۷/ ۴۶ میلیارد تومان به تامین اجتماعی واگذار کرد. در نماد مخابرات این شرکت برای آخرین روز کاری سال دو مجمع افزایش سرمایه و انتخاب هیات مدیره برنامهریزی کرده است. شرکت مخابرات درحالی هنوز مجوز افزایش سرمایه ۳۱ درصدی را از سازمان بورس دریافت نکرده که در آخرین روز کاری سال جاری دو مجمع فوقالعاده برای افزایش سرمایه و مجمع عادی بهطور فوقالعاده برگزار میکند. در گروه بانکی اعلام معارفه نیروگاه دماوند موجب صف خرید بانک دی شد. شرکت نیروگاه دماوند امروز معارفه میشود. این امر در شرایطی رخ میدهد که در بازار شایعاتی در مورد احتمال عرضه اولیه این شرکت بزرگ پیش از پایان سال جاری شنیده میشود.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1024964/#ixzz425mAgGBJ
۰۷:۳۲:۱۴ موقعیت ویژه ایران در دنیا و خاورمیانه سبب شده در حوزه حملونقل بینالمللی دارای پتانسیلها و ظرفیتهای فراوانی باشد. این امر در صورت فراهم بودن بسترهای لازم و شبکه زیرساختهای حملونقل مناسب میتواند سهم چشمگیری در ترانزیت کالا و مسافر برای ایران به ارمغان آورد. عبور از تحریمها ایران را در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی وارد شرایط متفاوتی کرده است. بدون شک با رفع تحریمها صنعت حملونقل وارد فاز جدیدی از فعالیت شده که در صورت استفاده مناسب از فرصتها میتواند موجب شکوفایی اقتصاد کشور شود. در گزارش زیر عملکرد میان دورهای (۹ ماهه) شرکتهای گروه حملونقل، ارتباطات و انبارداری و همچنین اولین گزارش بودجه سال ۹۵ آنها بررسی شده است.
خروج «حکشتی» از لیست تحریم
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بزرگترین شرکت این گروه از منظر ارزش بازار است.«حکشتی»با سرمایه یک هزار و ۶۹۳ میلیارد تومانی، میزان سود پیشبینی شده برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۹۵ را ۱۴۵ ریال به ازای هر سهم اعلام کرده است. این شرکت در سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۹۴ و ۹۳ به ترتیب موفق شده بود ۱۵۸ ریال و ۱۵۶ ریال به ازای هر سهم محقق کند. اما عملکرد شرکت در ۶ ماه ابتدایی دوره جاری با زیان همراه بوده است و شرکت در گزارش عملکرد ۶ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۹۴ مبلغ ۱۱ریال زیان به ازای هر سهم شناسایی کرده است.
۱- همزمان با اجرایی شدن برجام تارنمای رسمی دفتر کنترل سرمایههای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) از خروج همه کشتیهای ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از فهرست تحریمهای هشت ساله خبر داده است. ۲- یکی از مهمترین دلایل عملکرد ضعیف کشتیرانی در ۶ ماه اول سال مالی، تغییرات مدیریتی و تجدید ساختار ناشی از آن است که با گذشت زمان و هماهنگیهای لازم به نظر میرسد «حکشتی» عملکرد قابل قبول تری داشته باشد. ۳- کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هماکنون رتبه ۲۱ دنیا را در اختیار دارد و مدیریت شرکت در نظر دارد با توجه به قابلیتها، ظرفیتها و نیروهای توانمندی که در اختیار دارد، ظرف دو سال آینده به رتبه ۱۵ دنیا و مطابق یک برنامه پنج ساله به یکی از ۱۰شرکت برتر کشتیرانی دنیا تبدیل شود. ۶- باوجود شناسایی زیان در عملکرد ۶ ماهه، حکشتی با استقبال خوبی از سوی سرمایهگذاران مواجه شد و سهام این شرکت از ۱۵ دیماه ۹۴ رشد ۲۱ درصدی را تجربه کرد. این شرکت هماکنون بالاترین ضریب P/ E را در گروه حملونقل دارد که نشاندهنده انتظارات سرمایهگذاران از افزایش سودآوری شرکت با لغو تحریمها است.
«حسینا» در مسیر افزایش سرمایه
شرکت توسعه خدمات بندری و دریایی سینا یکی دیگر از شرکتهای مهم گروه حملونقل است که در بازار اول فرابورس معامله میشود. این شرکت با سرمایه ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی در سالهای اخیر روند رو به رشدی را در سودآوری تجربه کرده است. «حسینا» در سال ۹۳ موفق شد مبلغ ۴۲۱۰ ریال سود به ازای هر سهم محقق کند. شرکت در آخرین گزارش پیشبینی سال ۹۴، میزان سود هر سهم را ۴۷۷۹ ریال اعلام کرده که در عملکرد ۹ ماهه ۳۴۴۰ ریال (معادل ۷۲درصد) آن را محقق کرده است.
«حسینا» اولین پیشبینی سود هر سهم سال ۹۵ را با تعدیل منفی ۹ درصدی نسبت به آخرین پیشبینی سال ۹۴، مبلغ ۴۳۳۳ ریال اعلام کرده است. نکته جالب توجه در مورد «حسینا» اینکه شرکت در زمان تحریمها همواره فعالیت خود را با تعدیل مثبت پشت سرنهاده، اما برای دوران پساتحریم که قاعدتا انتظار افزایش سودآوری شرکت وجود دارد، تعدیل منفی داده است. ۱- اگر چه به نظر میرسد سازمان بنادر و دریانوردی تا اواسط سال ۹۵ اقدام به برگزاری مزایده اپراتوری ترمینال ۲ بندر شهید رجایی نکند، اما عدم لغو تحریمهای تایدواتر باعث ثبات و ماندگاری بیشتر شرکت سینا در ترمینال ۲ خواهد شد. ۸۳ درصد عملیات تخلیه و بارگیری کانتینر کشور در بندر شهید رجائی و عمدتا در ترمینال ۲ صورت میگیرد، بنابراین با افزایش حجم مبادلات تجاری و لاینرهای بزرگ چشم انداز خوبی پیش روی شرکت سینا قرار دارد. ۲- حسینا در نظر دارد میزان سرمایه خود را با افزایش ۳۹۵ درصدی از ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به مبلغ ۸۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان افزایش دهد. افزایش سرمایه فوق از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به منظور توسعه فعالیتهای شرکت است که توسط هیاتمدیره تصویب شده و منتظر اظهارنظر حسابرس است.
تحریمهای «حتاید» لغو نشد
تایدواتر خاورمیانه با سرمایه ۶۳ میلیارد تومانی در اولین گزارش پیشبینی سال ۹۴ خود، میزان سود هر سهم را مبلغ ۶۵۵ ریال اعلام کرد. این شرکت در آخرین گزارش میان دورهای خود (گزارش پیشبینی سود سال ۹۴ بر مبنای عملکرد ۹ ماهه) میزان سود هر سهم را با تعدیل مثبت ۳۳درصدی نسبت به اولین پیشبینی سال، مبلغ ۸۷۶ ریال اعلام کرده است. این شرکت همچنین در عملکرد ۹ ماهه موفق شده است ۵۷۱ ریال، معادل ۶۵ درصد آخرین پیشبینی خود را محقق کند. شرکت در اولین گزارش پیشبینی خود از سال ۹۵، میزان سود هر سهم را با تعدیل منفی ۱۲درصدی نسبت به آخرین پیشبینی سال ۹۴، مبلغ ۷۷۱ ریال اعلام کرده است. نکات مهم پیرامون وضعیت «حتاید»: ۱- یکی از مهمترین مسائلی که تایدواتر هماکنون و در آینده با آن روبهرو خواهد بود لغو نشدن تحریمهای این شرکت همزمان با اجرایی شدن برجام است. ماهیت تحریمهای شرکت تایدواتر خاورمیانه متفاوت از تحریمهای هستهای تحمیل شده به کشور است، بنابراین با اجرایی شدن برجام، تحریمهای تاید واتر لغو نشد و این شرکت همچنان در لیست تحریم قرار دارد. ۲- همزمان با اجرایی شدن برجام و لغو تحریمها، مبادلات اقتصادی کشور افزایش خواهد یافت و حتاید نیز تحت تاثیر این رونق با افزایش سودآوری روبهرو خواهد شد. پس حتی با وجود اینکه این شرکت از لیست تحریم خارج نشده است باز هم وضعیت به مراتب بهتری نسبت به قبل از برجام خواهد داشت. اما به هر حال عدم لغو تحریم ها، قدرت مانور و رشد شرکت در آینده را با محدودیتهایی روبهرو خواهد ساخت. یکی از راهها برای حل این مشکل میتواند واگذاری بلوک ۶۳ درصدی سهامدار عمده (مجموعه مهر اقتصاد) به بخش خصوصی یا کاهش میزان سهام مجموعه مزبور به کمتر از ۲۰ درصد باشد. راه حلی که برای اولین بار توسط یکی از اعضای اتاق بازرگانی مطرح شد و هم اکنون با عدم لغو تحریم ها، رنگ و بوی قویتری به خود گرفته است. ۳- باوجود کاهش ۳۰درصدی سرفصل «فروش و درآمد ارائه خدمات» در بودجه سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳، میزان سود هر سهم با افزایش ۲۳۳ درصدی همراه بوده است که مهمترین دلیل آن افزایش حاشیه سود ناخالص از ۸ درصد در سال ۹۳ به ۳۸ درصد در سال ۹۴ است. تحقق حاشیه سود ناخالص پیشبینی شده در گزارش بودجه سال ۹۴، میتواند نشان دهنده افزایش میزان بهرهوری در مجموعه تایدواتر برای سال جاری باشد.
تعدیل مثبت ۸ درصدی «حتوکا»
شرکت حملونقل توکا با سرمایه ۲۰ میلیارد تومانی در حالی در اولین پیشبینی سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۴ میزان سود هر سهم را ۴۵۴ ریال اعلام کرد که در مدت مشابه قبل موفق شده بود ۳۹۵ ریال به ازای هر سهم محقق کند. این شرکت در گزارش پیشبینی بر مبنای عملکرد ۹ ماهه سال ۹۴، میزان سود هر سهم را با کاهش ۱۷ درصدی مبلغ ۳۷۹ ریال به ازای هر سهم اعلام کرد. این شرکت در عملکرد ۹ ماهه موفق شده است ۲۶۴ ریال معادل ۷۰ درصد آخرین پیشبینی خود را محقق کند. شرکت در اولین گزارش پیشبینی سال ۹۵، میزان سود هر سهم را با تعدیل مثبت ۸درصدی مبلغ ۴۰۹ ریال اعلام کرده است.
تحقق ۶۳ درصدی «توریل» در ۹ ماه
این شرکت ۲۰۰ میلیارد تومانی در حالی سود هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۴ را ۲۶۲ریال اعلام کرد که برای سال مالی ۹۳ موفق شده بود ۲۰۱ ریال به ازای هر سهم محقق کند. این شرکت در عملکرد ۹ ماهه خود موفق شده است ۱۶۶ ریال معادل ۶۳ درصد پیشبینی فوق را محقق کند. شرکت میزان سود هر سهم سال ۹۵ را خود را با تعدیل مثبت ۱۳ درصدی نسبت به آخرین پیشبینی سال ۹۵، مبلغ ۲۸۸ ریال اعلام کرده است.
بررسی صورت مالی «حپترو»
این شرکت ۲۰ میلیارد تومانی میزان سود هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۴ را ۱۲۶ ریال اعلام کرد در حالیکه موفق شده بود برای سال ۹۳ مبلغ ۹۹ریال به ازای هر سهم محقق کند. حپترو در گزارش پیشبینی بر مبنای عملکرد ۹ ماهه ۹۴ میزان سود هر سهم را با تعدیل مثبت ۲۸ درصدی مبلغ ۱۶۲ ریال اعلام کرد که در عملکرد ۹ ماهه ۷۶ درصد آن را محقق کرده است. شرکت در اولین گزارش پیشبینی سال ۹۵، میزان سود هر سهم را با تعدیل مثبت ۱۱ درصدی مبلغ ۱۸۰ ریال اعلام کرده است.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1024960/#ixzz425m5dQ2l
۰۷:۲۸:۵۳ گروه بورس- مهرنوش سلوکی: رشد روز گذشته شاخص؛ برای چهارمین بار نماگر بورس تهران را به سطح ۷۸ هزار واحد رساند. بورس تهران که در اولین روز هفته صعود ۴۲/ ۰ درصدی را به ثبت رساند، در بررسی هفتههای اخیر با رفتاری کم نوسان مواجه بوده است. رفتاری که منجر به کاهش حجم و ارزش معاملات نسبت به روزهای اوج بازار شده است. در این بین بررسیهای «دنیای اقتصاد» حاکی از آن است که بازار سهام این روزها سریعترین واکنشها را به خبرهای دریافتی نشان میدهد؛ باوجود اینکه در ماههای قبل و در دوران رکود بورس، رشد در قیمت جهانی کالاها و دلار وجود داشت، اما تالار شیشهای این روزها با خوشبینی به شرایط کلی بازار مناسبترین واکنشها را به آن نشان میدهد. گرچه حجم معاملات از اوج اخیر خود کمتر شده اما هنوز رونق مناسبی را نشان میدهد که کاهش نسبی آن به معنای تعدیل هیجانات معاملهگران است.
استمرار خوشبینی با وجود کاهش معاملات
شاخص بازار سهام روز گذشته با رشد ۳۲۴واحدی توانست برای چهارمین بار طی مدت اخیر به سطح ۷۸هزار واحدی بازگردد. رشد مجدد نماگر شاخص کل و برگشت به این سطح، بار دیگر این گمانهزنیها را به وجود آورد که برخلاف دورههای قبل آیا بازار پتانسیل حفظ این سطح را دارد یا خیر؟
روند بازار طی هفتههای اخیر نشان میدهد که شاخص بر خلاف روزهای ابتدایی پسابرجام، با رفتاری کم نوسان حرکت کرده و شاهد رشدهای هیجانی روزهای ابتدایی بهمن ماه نبوده است. با این حال بسیاری بر این باورند که روندکم نوسان فعلی زمینه ساز ایجاد این فرضیه است که بازار از رشدهای قبل نا امید شده و دیگر جذابیت گذشته را برای سرمایهگذاری ندارد. بررسی مولفههای بازار سهام حاکی از آن است که با وجود کاهش حجم و ارزش معاملات نسبت به یک ماه قبل، اما همچنان این ارقام در سطوح خوبی قرار دارند که میتواند نوید بخش پایداری خوشبینی در بازار باشد، ازسوی دیگر کاهش این ارقام میتواند بیانگر خروج نسبی هیجان از بازار و رفتار معاملهگران باشد. در همین زمینه محدودیت در رفتارهای هیجانی با توجه به اصلاحات صورت گرفته در شاخص، این روزها بهتر از هرزمان دیگری قابل لمس است. این در حالی است که در تعدادی از گروهها کماکان این رویه ادامه دارد. در این خصوص مهرزاد منتظری، مدیر تحلیل کارگزاری اقتصاد بیدار در گفتوگویی با «دنیای اقتصاد» میگوید: درست است که حجم و ارزش معاملات کاهش یافته است، اما مقایسه آن نسبت به قبل به خوبی نشان میدهد که بازار در شرایط مطلوبی به سر میبرد و احتمال روند نزولی آن بسیار کم است.گواه این مدعا مقایسه این دوره نسبت به قبل است، در سه هفته اخیر شاخص با درجا زدنهای متوالی حرکت کرده، این در حالی است که طبق رفتارهای سنتی با هر بار رشد بزرگ شاخص در سالهای قبل، بازار در کوتاهترین زمان با اصلاح قیمتی به سطوح قبلی بازگشته که این روند در شرایط فعلی دیده نمیشود. همچنین رفتار فصلی بازار به گونهای است که منجر به تقویت طرف عرضه سهام میشود بهطوری که در ماه پایانی سال بهطور معمول فروشها افزایش داشته و شناسایی سود بیشتری از سوی سهامداران حقیقی و حقوقی صورت میگیرد. همچنین تسویه اعتباری کارگزاریها و تامین مالی صندوقها بهخصوص صندوقهای بازنشستگی در حجم و ارزش معاملات اثر میگذارد. با این حال و با توجه به تمام این فعالیتها همچنان مقادیر حجم و ارزش بسیار بهتر از گذشته است.
هیجان زیر پوستی در تک نمادها
وی همچنین با تاکید بر کمرنگ شدن رفتار هیجانی در بازار به تداوم این روند در یکسری از گروهها اشاره کرد و گفت: عملکرد بازار در روزهای گذشته نشان میدهد که گروههایی نظیر خودرو و پالایشگاهها با رشدهایی بدون حمایتهای بنیادی همراه هستند. در نمادهای شرکت خودرو خبرها به گونهای است که منجر به صفنشینیهای طویل شده است. نماد«خساپا» که یکی از پرحاشیهترین نمادهای این صنعت است، به دنبال برنامه خروج از زیان افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابیها را در برنامه داشته که این امر باعث مرتفع شدن نگرانیهای سهامداران آن شده است. همچنین در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر فروش یکی از زیرمجموعههای شرکت ایران خودرو و یک بلوک از گروه بهمن از اقداماتی است که تا قبل از توقف این نمادها برای برگزاری مجامع، توانسته آنها را با رشدهای قابل توجهی همراه سازد. در صنعت پالایشی نیز عملکردی مشابه سهامداران خودرو وجود دارد. رشد ۶/ ۹ درصدی قیمت نفت در یک هفته و ۲۲درصدی در سه هفته اخیر تاثیر بسیاری در رشد گروههای پالایشی داشته اما گردش نقدینگی دو ماه اخیر این گروه با توجه به وجود ابهامات در گزارشهای آن، حاکی از آن است که این گروه عمدتا تحت تاثیر استقبال سهامداران با صعود مواجه شده است.
بیش واکنشی به جای کمواکنشی در بورس
بحث دیگری که در زمینه عملکرد بازار وجود دارد درخصوص واکنش به خبرهای مثبت است. به نظر میرسد بازار این روزها به دنبال دریافت سریعتر خبرهای مثبت است تا واکنشهای آنی نسبت به آن نشان دهد. بهعنوان مثال افزایش قیمت کالاهای جهانی در روزهای اخیر باعث رشد گروههای ذیربط در بورس شده است. بهطوریکه روز گذشته گروه فلزات اساسی بیشترین رشد روزانه را از ۲۰ بهمن به ثبت رساند و توانست صعود ۴/ ۲ درصدی را در کارنامه داشته باشد. منتظری در این زمینه میگوید: رشد قیمت کالاهای جهانی و نفت توانست سیگنال مورد نظر را به بازار ایران برساند. صنایعی مانند معادن و فلزات که در روزهای اوج حرکت شاخص نیز صفهای خرید چندانی نداشتند، در اولین روز هفته جاری مورد استقبال سهامداران قرار گرفته و با افزایش صفنشینیها مواجه شدند. منتظری در ادامه میگوید: در مقاطع زمانی قبل دیده شد که با رشد دلار و قیمتهای جهانی بازار سهام نتوانست رشد قابل قبولی داشته باشد؛ اما خوشبینیهای کنونی به آینده بازار سهام و کفسازی جدید در قیمت کالاهای جهانی (عدمکاهش مجدد)، باعث شده که بازار از کوچکترین جرقههای خبری استفاده کند و با رشدهای خوبی مواجه شود. مدیر تحلیل کارگزاری اقتصاد بیدار، در پایان این بخش میگوید: شتابگیری حرکت بازار با توجه به خبرهای خوبی که روزانه دریافت میشود میتواند نقطه عطفی برای آینده بازار و خوشبینی در میان سرمایهگذاران باشد، عملی که در سالهای اخیر کمتر دیده شد و به بیواکنشی بازار تبدیل شده بود.
در بازار چه گذشت؟
روز گذشته شاخص کل با ثبت صعود ۳۲۴واحدی به سطح ۷۸هزار و ۲۲واحد رسید. در همین زمینه دیگر شاخصهای بازار نیز با رشد همراه شدند، بهطوریکه شاخص کل هم وزن با ۶۲/ ۰ درصد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۴۲/ ۰ درصد افزایش مواجه شد. روز گذشته بازار در حالی با صفنشینی در گروههای خودرو، پالایشی و فلزات همراه بود که رشد قیمت کالاهای جهانی و نفت توانست تاثیرات مثبتی در گروههای زیرمجموعه بگذارد. نمادهای «فملی»، «شبندر»، «شپنا»، «خودرو»، نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و نمادهای «کچاد» و «فارس» بیشترین اثر منفی را به ثبت رساندند. روز شنبه بیشترین افزایش قیمت روزانه در نماد«خمهر»به ثبت رسید. مهرکام پارس که بعد از تعدیل پیشبینی درآمد هر سهم روز گذشته بازگشایی شد، با رشد بیش از ۱۴درصد همراه بوده است. در مقابل نماد «قشهد» با افت ۸۶/ ۴ درصدی بیشترین کاهش روزانه را به ثبت رساند. با این حال حجم و ارزش معاملات نسبت به آخرین روز هفته با کاهش همراه بود.حجم معاملات با یک میلیارد و ۲۹۱میلیون سهم و ارزش معاملات با ۳۴۶میلیارد تومان، هر دو نسبت به روز چهارشنبه با افت بیش از ۳۳ درصدی مواجه شدهاند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1024961/#ixzz425lz5QI7
۰۷:۲۸:۳۰ گروه بازار پول: در اولین روز هفته، سکه و دلار دو رکورد معکوس ثبت کردند؛ شنبه، شکسته شدن مرز روانی حمایتی ۳ هزار و ۴۵۰ تومان موجب شد که قیمت دلار به ۳ هزار و ۴۴۰ تومان برسد. این کمترین قیمت شاخص ارزی از ۶ مهر ۹۴ بود. در مقابل، سکه تمام در بازار موازی یک رکورد افزایشی ثبت کرد و با ۸ هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۱۳ هزار تومان رسید. این بالاترین قیمت سکه از ۱۶ بهمن ۹۲ بود. روز جمعه اونس جهانی نیز بالاترین قیمت خود در ۱۳ ماه گذشته را ثبت کرده بود تا روز شنبه سکه تمام بهار آزادی هم رکوردی مانند اونس را تجربه کند. برخی فعالان بازار، رکوردزنی معکوس فلز گرانبهای داخلی و شاخص ارزی را وابسته به نوسانات افزایشی اونس در انتهای هفته گذشته دانستند. به اعتقاد آنها، صعود طلای جهانی و عبور آن از میانه کانال هزار و ۲۰۰ دلار عامل اصلی افزایش سکه در بازار داخلی بود. با این حال، برخی معاملهگران سکه برای جلوگیری از ضرر خود و جاماندن از افزایش قیمت فلز گرانبهای داخلی، وارد بازار ارز شدند و با فروش دلار سعی کردند مانع رشد بیشتر سکه شوند. «دنیایاقتصاد» در گزارش روز گذشته خود به احتمال تحرکات سکه بازان در بازار ارز اشاره کرده بود.
نشانههای کاهشی
روند آغازین دلار در روز شنبه تا حدی نشاندهنده این بود که شاخص ارزی در یک سرازیری کاهشی قرار گرفته است. روز گذشته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۴۵۵ تومان آغاز کرد که کاهشی ۵ تومانی نسبت به قیمت بستهشده روز پنجشنبه داشت. جدا از این شروع کاهشی، معاملهگران ارزی در ابتدای روز شنبه بیشتر در موقعیت فروش بودند تا این موضوع نیز نشانهای از روند احتمالی کاهشی بازار باشد. این نشانهها پس از ساعت دوازده ظهر بیشتر به حقیقت نزدیک شدند، جایی که دلار در ابتدا مرز روانی ۳ هزار و ۴۵۰ تومان را شکست و سپس تا ابتدای محدوده ۳ هزار و ۴۴۰ تومان پایین رفت. این پایان کار نبود و حتی دلار در مقاطع کوتاهی از روز زیر محدوده ۳ هزار و ۴۴۰ تومان معامله شد، هرچند که نهایتا کمی از کف قیمتی بالا آمد و با قیمت ۳ هزار و ۴۴۰ تومان به کار خود پایان داد. به این ترتیب، شاخص ارزی در میانه اسفندماه به کمترین قیمت خود از ۶ مهر رسید.
عوامل شکست
«افزایش قیمت اونس در بازارهای جهانی»، «پایین بودن ارزش دلار در مناطق مرزی»، «کاهش نرخ حواله درهم» و «افزایش ارز موجود در بازار» ۴ عاملی بودند که به شکسته شدن مرز حمایتی دلار کمک کردند. در ۲ روز انتهایی هفته گذشته، بهای اونس جهانی در مسیر افزایشی قرار گرفت و نهایتا بالای میانه کانال هزار و ۲۰۰ دلار به کار خود پایان داد. به گفته فعالان، اثر افزایشی اونس روز شنبه به بازار داخلی رسید و قیمت سکه و دلار را تحتتاثیر قرار داد. دلار و اونس بهطور سنتی رابطه معکوس با یکدیگر دارند و افزایش اونس معمولا با کاهش قیمت دلار در بازار داخلی همراه است. در نتیجه، به اعتقاد برخی از حاضران در بازار، معاملهگران سکهای که انتظار افزایش قیمت اونس را نداشتند و از خرید سکه در بازار داخلی جامانده یا دارایی خود را با قیمت پایین به فروش رسانده بودند، روز شنبه سعی کردند با عرضه ارز مانع رشد زیاد سکه شوند. هدف آنها از فروش ارز این بود که از ضرر خود در بازار سکه بکاهند.
این در حالی است که برخی فعالان اعتقاد دارند اگر این دسته از معاملهگران روز شنبه از فاز ضرر خارج شوند، احتمال دارد سعی کنند با خرید دلار در روز یکشنبه قیمت آن را در مسیر افزایشی قرار دهند. هدف آنها این خواهد بود که با بالا بردن دلار در روز تعطیلی بازارهای جهانی و ثبات اونس، ضرر خود در بازار سکه را جبران کنند. در واقع، اینبار آنها هستند که در پی غافلگیری معاملهگران دیگر خواهند بود. این در حالی است که عوامل کاهشی دیگری نیز قیمت دلار را تحتفشار خود قرار دادهاند. جدا از افزایش اونس، کاهش نرخ حواله درهم دیگر عاملی بود که دلار را کاهشی کرد. روز شنبه نرخ حواله درهم تا زیر ۹۴۰ تومان پایین رفت. به گفته برخی کارشناسان، احتمال دارد کاهش نرخ حواله درهم ناشی از افزایش قیمت برخی محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی باشد. در واقع ممکن است افزایش صادرات پتروشیمیها سمت عرضه را تقویت کرده باشد. عامل سوم تاثیرگذار در کاهش قیمت، پایین بودن ارزش دلار در مناطق سلیمانیه عراق و هرات افغانستان بود. به گفته فعالان، روز شنبه ارزش دلار در این مناطق تفاوت چندانی با بازار داخلی نداشت. این موضوع موجب میشد که ارزی از بازار تهران به سوی این مناطق سرازیر نشود و حجم دلار موجود در بازار داخلی بیشتر از روزهای گذشته باشد. به گفته حاضران در بازار، عامل چهارمی که به کاهش قیمت کمک کرد، انتظار معاملهگران ارزی برای تضعیف تقاضا و افزایش عرضه ارز بود. به گفته فعالان، اعتقاد معاملهگران این است که با عبور بازار از میانه اسفند تقاضا از یکسو در بازار کاهش یابد و از سوی دیگر عرضه ارز افزایش پیدا کند. به گفته آنها، شرکتهای تجاری در پایان سال برخی از داراییهای ارزی خود را به منظور تسویه و حسابهای سالانه به ریال تبدیل میکنند و همین عامل به افزایش عرضه ارز در بازار منجر خواهد شد.
بازگشت از کف؟
با شکست مرز حمایتی دلار پس از ۵ ماه، انتظارات کاهشی در بازار ارز بالا رفته است. در این میان، برخی معاملهگران نقاط حمایتی جدیدی برای دلار تعریف کردهاند. نقطه اول حمایتی، قیمت ۳ هزار و ۴۳۸ تومان است؛ در صورت شکسته شدن این قیمت، انتظار معاملهگران این است که شاخص ارزی تا قیمت ۳ هزار و ۴۲۰ تومان نیز پایین رود. برخی معاملهگران انتظار دارند که شاخص ارزی تا انتهای سال ۹۴، مرز ۳۴۰۰ تومان را نیز بشکند. این در حالی است که برخی فعالان اعتقاد دارند که دلار از لحاظ بنیادی توانایی کاهش بیشتر قیمت را ندارد و با شکسته نشدن نقاط حمایتی، از کف قیمت بازخواهد گشت. این دسته حتی امیدوارند که دلار در سال ۹۴ در کانال ۳ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بماند.
کانالشکنی میلیونی
در اولین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی در مرز میلیونی، اولین افزایش کانالی خود را تجربه کرد. روز گذشته، سکه توانست با ۸ هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۱۳ هزار تومان برسد. این بالاترین قیمت سکه از بهمن ۹۲ بود. افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی عامل اصلی رشد سکه بود. این در حالی بود که دلار با کاهش خود مانع از افزایش بیشتر قیمت سکه شد. شنبه، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومانی آغاز کرد که افزایش ۹ هزار و ۵۰۰ تومانی نسبت به قیمت بسته شده پنجشنبه داشت. در ادامه روز قیمت سکه تا یک میلیون و ۱۶ هزار تومان نیز بالا رفت، با این حال تحتتاثیر کاهش دلار، سکه از سقف قیمتی روزانه پایین آمد. با وجود افزایش ۸ هزار تومانی روز شنبه، ارزش ذاتی سکه از نرخ بازاری آن بیشتر بود تا فلز گرانبهای داخلی توانایی رشد بیشتر قیمت را داشته باشد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1024968/#ixzz425l8TJD0
۰۷:۲۸:۲۲ گروه صنعت و معدن: عبدالرضا هاشمزایی نماینده دوره دهم مجلس که پیش از این نیز در جمع بهارستاننشینها و در مجلس دوم به عنوان عضو هیات رئیسه حضور داشته است؛ در دوره جدید مجلس برنامههای اقتصادی و بینالمللی مجلس دهم را توضیح میدهد. وی که مشاور اسحاق جهانگیری در وزارت صنایع و معادن دولت دوم اصلاحات بوده، معتقد است با توجه به اینکه برجام به نتیجه رسیده است، نوبت به آن رسیده که در منطقه نیز گامی اساسی برای رسیدن به تعامل برداشته شود. درخصوص برنامههای داخلی و بینالمللی مجلس دهم گفتوگویی با عبدالرضا هاشمزایی داشتیم که در ادامه میخوانید.
با توجه به تغییرات صورت گرفته در فضای سیاسی و اقتصادی کشور برنامههای مجلس دهم در چه راستایی خواهد بود؟
در مجلس دهم باید دو گام اساسی برداشته شود؛ در ابتدا باید درخصوص اهداف برجام به دولت کمک شود؛ چراکه دولت در این زمینه موفق عمل کرده و برای اجرایی کردن اهداف برجام باید با دولت همکاری کرد و مجلس آینده نیز باید علاوهبر حفاظت از برجام بر اجرای صحیح آن نظارت داشته باشد. گام دومی که مجلس باید بردارد درخصوص سیاستهای منطقهای است که از شرق مدیترانه تا خلیج فارس را در بر میگیرد و باید همان تعاملی که در برجام صورت گرفت در منطقه نیز صورت گیرد تا بتوانیم به اهداف پیشبینیشده در منطقه نیز دست پیدا کنیم.
در منطقه با چه مسائلی مواجه هستیم؟
مسائلی که در منطقه وجود دارد سه بعد دارد که شامل مسائل امنیتی، سیاسی و اقتصادی میشود. در حوزه امنیتی یک کشور نمیتواند به تنهایی اقدام خاصی صورت دهد، به همین دلیل باید در منطقه نیز همانند برجام که با کشورهای قدرتمند دنیا به توافق رسیدیم به یک تعامل برسیم. در حوزه سیاسی نیز باید با دولت همکاری کرد تا اهداف مد نظر در این بخش اجرایی شود.
در حوزه اقتصادی در منطقه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
در این بخش باید با کشورهای منطقه پیمانهای اقتصادی بسته شود؛ چراکه بیشتر منابع طبیعی دنیا در منطقه خاورمیانه قرار دارد و باید با این کشورها تعامل کنیم.
علاوهبر منطقه برای رشد اقتصادی در دنیا باید چه اقداماتی صورت داد؟
در حال حاضر مسائل سیاسی با دنیا مرتفع شده و آنچه مسلم است اینکه هماکنون وارد فاز اقتصادی شدهایم. در این بخش با توجه به اینکه قیمت نفت در سالهای آینده رشد چندانی نخواهد داشت، به همین دلیل شاهد کاهش ورود ارز به کشور خواهیم بود که این امر روند رشد اقتصادی پیشبینیشده در برنامه ششم توسعه را با مشکل مواجه خواهد کرد. به همین دلیل باید جذب سرمایه خارجی را در دستور کار خود قرار دهیم. بهجز سرمایهگذاران خارجی که باید برای جذب آنها برنامهریزی کرد، چه منابع دیگری برای تامین سرمایه در کشور وجود دارد؟
در چند سال گذشته و به دلیل بداخلاقیهایی که با سرمایهگذاران صورت گرفت، برخی از سرمایهگذاران داخلی اقدام به خروج سرمایه خود از کشور کردند که باید درخصوص برگرداندن این سرمایهها به کشور راهکاری در نظر گرفت. از سوی دیگر، دولت باید راهکاری در نظر گیرد تا سرمایههای راکد و غیرفعال موجود در کشور وارد بازار شود.
شما سابقه ریاست در هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران را در کارنامه کاری خود دارید. بهعنوان یکی از مسوولان فعال در این حوزه، مشکلات معدن کشور را در چه بخشهایی ارزیابی میکنید؟
متاسفانه در این سالها سرمایهگذاری در بخش معدن محدود بوده است. اما آنچه مسلم است در ابتدا باید برنامههای حمایتی برای این بخش در نظر گرفت تا شرایط برای رشد و پس از آن بهرهبرداری از معادن و صنایع معدنی فراهم شود.
چه حمایتهایی در بخش معدن و صنایع معدنی میتواند به رشد این بخش کمک کند؟
در مجلس دوم حذف تعرفه واردات ماشینآلات معدنی مطرح شد که این طرح باید پیگیری شود. علاوهبر موارد مذکور، باید حقوق دولتی را نیز شناور کرد تا با توجه به تغییر قیمتها فعالان این بخش حقوق دولتی خود را بپردازند. یکی دیگر از مشکلات این بخش بحث مربوط به واگذاریها است که باید برای عبور از مشکلات در این بخش نیز گام جدی برداشت.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025084/#ixzz425l1Z0KT
۰۷:۲۷:۳۳ گروه مسکن: مدیر کل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن، سه شنبه این هفته در همایشی که از سوی «دنیایاقتصاد» برگزار میشود، به چهار پرسش کلیدی فعالان بازار ملک پاسخ خواهد داد. علی چگینی در همایش «چشمانداز اقتصاد ایران در سال ۹۵» با تشریح وضعیت جدید بازار مسکن و همچنین ترسیم آخرین موقعیت متغیرهای مختلف این بازار از جمله قیمت مسکن، به بیان انتظارات، پیشبینیها و سناریوهای مختلف مربوط به بازار مسکن ۹۵ میپردازد و نوع اقدام بهینه از جانب طیفهای مختلف در این بازار را تشریح میکند.
سال آینده در بازار مسکن، طیف سرمایهگذاران ساختمانی با شرایط تازهای نسبت به سال جاری روبهرو میشوند و قطعا ادامه «پرهیز» از ساختوساز شبیه آنچه طی دو سال اخیر باعث رکود ساختمانی در این بخش مسکن، میتواند تبعاتی برای سازندهها داشته باشد. تردید سازندهها به تداوم سرمایهگذاری مسکونی به روال سالهای گذشته یا دست زدن به ابتکار عمل جدید برای تغییر مساحت و شکل آپارتمانها، اولین سوال کلیدی سازندهها است. دومین سوال به تاثیر چند جانبه تسهیلات جدید خرید مسکن بر معاملات، قیمت و سرمایهگذاری ساختمانی برمیگردد که پرسشکنندگان این موضوع هم شامل سازندهها و هم شامل خریداران و فروشندههای ملک میشود.
چگینی در این باره اعلام کرد: افزایش تقاضا ممکن است به تورم کلی و بهطور خاص در بخش مسکن (هر چند اندک) بینجامد. افزایش سقف تسهیلات نیز به افزایش تقاضا منجر میشود که تا حدودی تورمزاست. اما شرایط فعلی بازار و روند تاریخی افزایش قیمتها ثابت میکند که با چند بار افزایش سقف وام مسکن در یکی دو سال اخیر، شاهد تورم در بخش مسکن نبودهایم. تحلیلهای اقتصادی کارشناسان ما نیز موید این موضوع است که افزایش سقف تسهیلات مسکن تا پایان سال ۹۵ تورمی در این بخش ایجاد نخواهد کرد. سوال کلیدی سوم نیز درباره زمان رونق قطعی بازار مسکن است. این موضوع عمدتا از ناحیه تقاضای مصرفی و بعضا تقاضای سرمایهای در بازار ملک مطرح است. در حال حاضر بازار معاملات مسکن فاز پیشرونق را در پیش گرفته است و گفته میشود سال آینده رونق شروع خواهد شد اما سوال این است که رونق معاملات مسکن در نیمه اول ۹۵ شکل میگیرد یا به نیمه دوم سال آینده موکول خواهد شد. پرسش آخر نیز به پیامدهای تغییر نرخ سود بانکی بر بازار مسکن و بازارهای مختلف مربوط است. هر نوع کاهش دستوری یا غیردستوری نرخ سود بانکی در سال آینده، بر نرخ بازدهی و همچنین حجم سرمایهگذاری در بازارها تاثیر میگذارد و روند معاملات را تحتالشعاع قرار میدهد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1025060/#ixzz425kvxPiQ
۰۷:۱۵:۳۴ دنیای اقتصاد: روز شنبه مجمعی در تهران برگزار شد که گرچه بر روابط بانکی ایران و اروپا تمرکز کرده بود، اما سخنرانانی از میان دیپلماتها، سیاستگذاران، فعالان اقتصادی و بانکداران داخلی و خارجی داشت؛ ترکیبی که برای غلبه بر تردیدها و تشویشهای دوره پساتحریم گرد هم آمده بودند. این برای نخستین بار بود که نشستی با این هدف، نه تنها بانکداران دو طرف، بلکه حدود ۷۰ شرکت از چند کشور اروپایی را میزبانی میکرد. نکته حائز اهمیت این بود که علاوهبر بانکداران اروپایی با محوریت آلمان، سیاستگذاران ایرانی نیز با توجه به اهمیت روابط بانکی بهعنوان نقطه آغاز تجارت در این نشست شرکت داشتند تا با صراحت به دغدغههای طرف خارجی پاسخ دهند. سیاستگذاران معتقدند چالشهایی که تحتتاثیر پروژه ایران هراسی شکل گرفته، گرچه به یاری برجام کمرنگ شده، اما هنوز در حوزه اقتصاد اثرگذارند. از این رو «همایش تجاری بانکی ایران و اروپا» بر آن بود از همین زاویه به اقناع طرف خارجی بپردازد. در این نشست از طرف ایرانی خواسته شد بیشتر از اشتیاق برای سرمایهگذاری، بر اصلاح قوانین و ساختارها تمرکز کند. در نتیجه، طرف ایرانی با دغدغههای طرف خارجی و طرف مقابل با برنامههای ایران آشنا شد تا با نزدیکی دیدگاهها، پایه مشترکی برای همکاریهای آینده گذاشته شود.
دنیای اقتصاد: روز گذشته اقتصاد ایران شاهد رخدادی بود که میتوان آن را آغازکننده حذف موانع نامرئی پیشروی روابط بانکی ایران و اروپا دانست. با وجود اجرای برجام و رفع بسیاری از محدودیتها، بانکهای بزرگ اروپایی بهدلیل برخی برخوردهای یکجانبه از سوی وزارت خرانهداری آمریکا و تحمیل جرایم به آنها به آمادگی کامل روانی برای همکاری با ایران نرسیدهاند. از سوی دیگر بانکهای ایرانی بهواسطه تحریمهای خارجی از محیط بینالمللی جدا شده بودند. بازگشت دوباره آنها به محیطی که نسبت به سالهای قبل از محدودیت کاملا تغییر کرده نیازمند شناسایی مجدد است. شناسایی که هدف غایی کسب زبان مشترک در دوره پسابرجام خواهد بود. به همین دلیل در مجمع روز گذشته طیفی از مقامات ایرانی با بانکداران اروپایی دیدار کردند. دیپلماتهای ایرانی تلاش داشتند برای طرفهای خارجی تضمینهای سیاسی برجام را بازخوانی کنند و برای بانکداران و سیاستگذاران داخلی دغدغههای طرف مقابل را روایت کنند. سیاستگذاران نیز با ارائه تصویری از اقدامات ایران وجهه همت خود را بر شکست پروژه ایرانهراسی در حوزه اقتصاد قرار دادند. خارجیها نیز خواستهها و دغدغهها را برای ایرانیها بیان کردند. در مجموع میتوان گفت مجمع دیروز، نشستی بود برای غلبه بر ابهامات و ترسهایی که مانع از رشد همکاری دو طرف میشود.
۷۰ شرکت مهم اروپا در تهران
این همایش دومین دور از این دست نشستها بود که پس از برگزاری دوره نخست در فرانکفورت آلمان این بار در تهران و با میزبانی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به مدت سه روز در تهران در حال برگزاری است. به گفته دبیر این همایش، مجمع امسال برای نخستینبار در ایران برگزار میشود و بیش از۷۰ نفر از شرکتهای مهم اروپا و چند بانک اروپایی در آن حضور دارند. میهمانهایی که از کشورهایی مانند ایتالیا، انگلیس، روسیه، بلغارستان و هلند دعوت شدهاند اما تمرکز مدعوین بر کشور آلمان قرار دارد. به جز این مسوولان چند وزارتخانه از جمله صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی و نفت دعوت شدهاند و به تبادل نظر خواهند پرداخت. علی دیواندری اهداف دومین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا را، تحکیم روابط تجاری و بانکی بین شرکتها و بانکهای اروپایی با شرکتها و بانکهای ایرانی دانست.
در این همایش طرفهای خارجی و ایرانی برای دستیابی به راهحلهای جامع و ملموس در زمینه رفع چالشها و تشویشهایی که بعد از برجام هنوز در رابطه با شرایط حضور آنها برای سرمایهگذاری وجود دارد، به هماندیشی و گفتوگو پرداختند. این گفتوگوها بیش از آنکه به جنبههای نظری و کلی این چالشها و راههای خروج از آن بپردازد به طور جدیتری به بحث درباره جزئیات و یافتن کلیدهای نهایی این موانع پرداخت. چالشهایی که میهمانان خارجی دومین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا مطرح کردند بیشتر بر رعایت مقررات بینالمللی و سیستم پرداختی متمرکز بود. همچنین قوانین مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی، تحریمهای اولیه آمریکا و عدم رفع تحریم برخی افراد و نهادها از دیگر موانع و تشویشهایی بود که مدیرعامل بانک توسعهای کی اف دبلیو، مدیر ارشد نظارت بانکی اداره نظارت مالی فدرال آلمان و رئیس گروه ایران در شرکت مشاوره دوسلدورف به آن اشاره کردند.
ایران در سطح اقتصادهای نوظهور
رئیسکل بانک مرکزی در سخنانش تلاش کرد ثبات و استحکام اقتصادی ایران را برای طرفهای خارجی به نمایش بگذارد.او به نقطهای اشاره کرد که طرف خارجی نیز با آن موافق است. اقتصاد ایران در سطح اقتصادهای نوظهور است؛ قضاوتی که بخش زیادی از طرفهای خارجی بر آن اجماع دارند. سیف با بیان اینکه اقتصاد ایران اکنون در موقعیتی تاریخی قرار گرفته تا فصلی جدید از توسعه اقتصادی را آغاز کند، گفت: این موقعیت تاریخی میتواند ایران را در سطح اقتصادهای نوظهور قرار دهد. سیف مجموعه عواملی را که دست به دست هم دادهاند تا اقتصاد ایران در چنین موقعیت تاریخی قرار بگیرد تشریح کرد.
اجرای برجام و تحولات اقتصادی ایران
سیف بزرگترین تحول اخیر اقتصاد ایران را اجرای برجام و لغو تحریمهای اقتصادی تحمیلی دانست و تاکید کرد:با اجرای برجام، ریسکهای سیاسی و اقتصادی ایران به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت و با توسعه تجارت خارجی، گشایش مالی دولت، تقویت سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، فرآیند رشد و توسعه اقتصاد ایران در مسیری جدید قرار خواهد گرفت.
سیاستهای پولی، ارزی و مالی
سیف درخصوص سیاستهای پولی گفت: بانک مرکزی درخصوص سیاست پولی توانسته است طی دو سال اخیر با کنترل پایه پولی و رشد نقدینگی از یک طرف و هدایت مناسب، تورم را در اقتصاد ایران به طور چشمگیری مهار کرده و کاهش دهد. وی همچنین در زمینه سیاستهای ارزی نیز افزود: حفظ ثبات بازار ارز، کاهش نوسانات ارزی، تخصیص بهینه منابع و تامین ارزی نیازهای عوامل اقتصادی به عنوان هدف اصلی سیاست ارزی بانک مرکزی در دو سال گذشته بوده است. رئیسکل بانک مرکزی درخصوص سیاست مالی و نقش دولت در بهبود روندهای اقتصادی گفت: دولت با کنترل مخارج و کاهش کسری بودجه بهرغم کاهش شدید قیمت نفت و تاثیر آن بر درآمدهای دولت، سعی در ایجاد ثبات اقتصادی و حرکت به سوی رشد اقتصادی بالاتر دارد.
کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی
سیف درخصوص وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی و اصلاحات صورت گرفته در این زمینه گفت: یکی از مشکلات اقتصاد ایران وابستگی شدید درآمدهای دولت به درآمدهای نفتی بوده است. در همین راستا دولت اصلاح ساختار در نظامهای بودجهریزی و مالیاتی را در اولویتهای اصلی خود قرار داده است. در نتیجه این اصلاحات وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کاهش و اتکا به درآمدهای مالیاتی تقویت شده است. به گفته سیف دولت عزم جدی دارد تا اصلاح ساختار بودجه را تا رهایی کامل بودجه از وابستگی به درآمدهای نفتی و ایجاد دولتی کوچک، چابک و کارآمد ادامه دهد.
اصلاح فضای کسبوکار
درخصوص فضای کسبوکار، اقتصاد ایران در حال تجربه تحولی بزرگ است؛ بهطوریکه دولت اصلاح فضای کسبوکار را در اولویت خود قرار داده و برای بهبود شاخصهای فضای کسبوکار مانند شاخص شروع کسبوکار، شاخص اخذ مجوزها، شاخص ثبت اموال، شاخص اخذ اعتبارات و شاخص حمایت قضایی از سرمایهگذاران تلاش کرده است. وی افزود: رتبه فضای کسبوکار در ایران که در سال ۲۰۱۴ میلادی ۱۵۳ بوده در سالهای بعد؛ یعنی ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب به ۱۳۰ و ۱۱۸ کاهش یافته است. انتظار میرود همچنان طی سالهای آتی روند رو به بهبود آن شاخصهای مذکور استمرار داشته باشد.
کوچکسازی دولت و اصلاح ساختار نظام بانکی
رئیسکل بانک مرکزی کوچکسازی دولت توام با اصلاح ساختار نظام بانکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: همزمان با این تحولات، دولت سیاست آزادسازی اقتصادی، مقرراتزدایی و اصلاح ساختار نظام بانکی را در کنار کوچکسازی دولت در پیش گرفته است تا فضا برای رقابت سازنده میان فعالان اقتصادی در همه حوزهها مهیا شود.
کنترل تورم
وی درخصوص کنترل تورم در سالهای اخیر در کنار انضباط پولی دولت یازدهم گفت: بانک مرکزی موفق شده است با اعمال سیاستهای مناسب در کنار همراهی دولت نرخ تورم را به محدوده تکرقمی نزدیک کند؛ بهنحویکه نرخ تورم از ۴/ ۴۰ درصد در مهر ماه ۹۲ به ۶/ ۱۲ درصد در بهمنماه سال جاری رسید و رشد تورم نقطه به نقطه شاخص قیمت مصرفکننده نیز از ۱/ ۴۵ درصد در خردادماه ۹۲ به ۹/ ۸ درصد در بهمنماه کاهش یافت. بانک مرکزی مصمم به ادامه این سیاست تا تحقق نرخ تورم تکرقمی پایدار خواهد بود. بر این اساس شرایط مناسبی برای ارتقای اطمینان سرمایهگذاران و ثبات اقتصادی فراهم خواهد آمد. سیف اجرای برجام و لغو تحریمها، اصلاح سیاستها و اصلاح ساختارها را زمینهساز بهبود شرایط اقتصاد ایران دانست و گفت: این عوامل زمینهساز تقویت سرمایهگذاری بهویژه سرمایهگذاری مستقیم خارجی است و فرصتی تاریخی را پیشروی ایران و سایر کشورهای طرف تجاری آن قرار میدهد. مسلما اقتصاد ایران بر اساس قابلیتهای اشاره شده، در شرایط جدید با استفاده از مفاهیم و اصول اقتصاد مقاومتی که بستر اصلی برنامهریزیها و فعالیتهای اقتصادی را تشکیل میدهد، میتواند با تبعیت از شاخصهای مردمی بودن، درونزایی، دانشبنیانی، عدالتمحوری و برونگرایی مسیر توسعه و تعالی را با سرعت بیشتری طی کند.
وی افزود: همانطور که میدانیم علاوهبر شرایط محیطی مناسب، اقتصاد ایران از ظرفیتهای بزرگی مانند نیروی انسانی تحصیلکرده و ماهر، منابع طبیعی سرشار، دسترسی به انرژی ارزان، بازار مصرف بزرگ داخلی و دسترسی به بازار مصرف منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی برخوردار است. بر این اساس جمیع شرایط داخلی و بینالمللی در حال حاضر، زمینه مناسبی را برای بهرهبرداری از ظرفیتهای گسترده اقتصاد ایران و آغاز فصلی جدید از توسعه اقتصادی فراهم کرده که میتواند ایران را در ردیف یکی از اقتصادهای نوظهور در سطح جهانی قرار دهد.
رسوخ پروژه ایرانهراسی به فضای بانکی
در ادامه این همایش حمید تهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی به اقدامات انجام شده در جهت استانداردسازی معیارها و مقررات نظارتی اشاره کرد. او از تدوین قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: بانک مرکزی قانونی در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم تدوین کرده است.این قانون تاکنون دوبار در مجلس شورای اسلامی تصویب و در حال حاضر به شورای نگهبان ارجاع شده است. تهرانفر با بیان اینکه پروژه ایرانهراسی در سطح بینالمللی در جریان بوده است، گفت: این پروژه در زمینه بانکی نیز وجود داشت و به همین خاطر بانکهای اروپا در زمینه مراودات بانکی با ایران احتیاط میکنند. معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به تدوین ضوابط قانونی در زمینه مبارزه با پولشویی در ایران گفت: این قوانین با بالاترین رویههای جهان در مورد مبارزه با پولشویی منطبق است و در این خصوص از مرجع بینالمللی یعنی صندوق بینالمللی پول، خواستیم قوانین ما را ارزیابی و نتیجه آن را اعلام کند که امیدواریم در سال ۲۰۱۸ نتایج این بررسی به ما اعلام شود تا نگرانیها از بین برود. معاون نظارتی بانک مرکزی درخصوص تلاش شبکه بانکی کشور برای انطباق با مقررات بازل ۲ و ۳ گفت: بانکهای ما چند سال در فهرست تحریمهای بینالمللی بودند، اما در حال حاضر این شرایط اصلاح شده و علاقهمند هستند خود را با استانداردهای جهانی منطبق کنند. بانک مرکزی نیز خود را در این زمینه موظف میداند.
تضمین انتقال اصل سرمایه برای خارجیها
محمد خزاعی روز شنبه در دومین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا با بیان اینکه «سرمایهگذاریها نیز تضمین میشود»، افزود: انتقال آزاد اصل سرمایه برای سرمایهگذاران خارجی نیز تضمین خواهد شد. وی با یادآوری معافیت مالیاتی ۲۰ تا ۱۰۰ درصد در بخشهای مختلف بهویژه مناطق آزاد تجاری افزود: تا چند ماه پیش با ۶۰ کشور موافقتنامه تشویق متقابل و حمایت امضا کرده بودیم که در ۱۰ ماه اخیر با ۱۳ کشور دیگر موافقتنامه سرمایهگذاری را نهایی کردیم. معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه روابط بانکی بستر مناسب همه کنشها و واکنشهای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری است، اظهار کرد: به دلیل تحریمها و دور بودن سیستم بانکی ایران و همچنین کاهش روابط با سیستم بانکی بهخصوص اروپا، تغییر بسیاری در بخش مقررات و کدهای کاری انجام شده؛ بنابراین ضروری است که دو سیستم به یکدیگر نزدیک شوند. رئیس سازمان سرمایهگذاری خارجی با اشاره به حمایت آلمان از عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی گفت: قرار است در اردیبهشتماه سال آینده پنجمین کمیسیون مشترک ایران و آلمان بعد از سالها تعطیلی، در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار تا فرصتهای همکاری دو کشور مورد بررسی قرار گیرد. وی با بیان اینکه همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای کشورهای اروپایی از نظر رشد اقتصادی یک امتیاز است، افزود: در منطقه موضوعهای نگرانکنندهای وجود دارد و توسعه و رشد اقتصادی برای حفظ صلح و ثبات امری حیاتی است. وی با بیان اینکه ایران کشوری قدرتمند در منطقه منا بوده و دارای قدرت اقتصادی با جمعیت ۸۰ میلیونی است، ادامه داد: همکاری با ایران میتواند تاثیراتی را در منطقه داشته باشد و به ایجاد ثبات کمک کند. وی، حمایت از سرمایهگذاری را یکی از اهرمهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: ایران سیاستهایی در این زمینه اتخاذ کرده تا از سرمایهگذاران خارجی حمایت کند. معاون وزیر اقتصاد افزود: اقدامات مناسب برای تسهیلات فرآیند سرمایهگذاری انجام شده؛ بهگونهایکه مقررات زائد حذف، موانع اجرایی برطرف و پنجره واحد سرمایهگذاری ایجاد شده است.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1024987/#ixzz425knKMVq
۰۷:۰۳:۲۴ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روز شنبه برگزاری همزمان رقابتهای درون حزبی در ۵ ایالت آمریکا موجب شد تا این روز به تقلید از «سه شنبه بزرگ»، «شنبه بزرگ» نام بگیرد.
در این روز جمهوریخواهان در چهار ایالت کانزاس، کنتاکی، لوئیزیانا و مین به رقابت پرداختند و دموکراتها نیز در ایالتهای نبراسکا، لوئیزیانا و کانزاس.
انتخابات مقدماتی ریاستجمهوری، مانند انتخابات اصلی فرآیندی پیچیده دارد و این روند تقریبا در هیچ ایالتی عینا مشابه ایالت دیگر نیست. در برخی ایالتها از طریق صندوق رأی نامزد منتخب مشخص میشود و در برخی دیگر در جریان نشست انجمن حزبی؛ در برخی ایالات برنده، تمام آرای حزبی را از آن خود میکند، در ایالاتی دیگر بخشی را به صورت پاداش پیروزی و بخش دیگر را به نسبت آرا و در شماری از ایالات هم آرای حزبی عینا بر اساس نسبت تعداد رأیهای شرکتکنندگان تقسیم میشود.
اما به طور کلی، برای هر ایالت به نسبت جمعیت، شماری «دلگیت» (delegate)، به معنی وکیل، نماینده یا رأی ایالتی، در نظر گرفته شده و در واقع مردم به جای انتخاب مستقیم نامزدهای مد نظرشان، به این وکلا رأی میدهند و بعد این وکیلها هستند که نامزد حزب را انتخاب میکنند.
در هر دو حزب، نامزدی که در پایان رقابتها نصف به علاوه یک از کل آرای ایالتی را به دست آورده باشد، نامزد نهایی در انتخابات ماه نوامبر خواهد بود. کل آرای ایالتی در حزب دموکرات ۴۷۶۳ رأی و در حزب جمهوریخواه ۲۴۷۱ رأی است.
نتایج رقابتهای درون حزبی روز شنبه تکلیف ۱۲۶ رأی ایالتی دموکراتها و ۱۵۵ رأی ایالتی جمهوریخواهان را مشخص میکند.
در حال حاضر در حزب دموکرات هیلاری کلینتون و برنی سندرز و در حزب جمهوری خواه دونالد ترامپ، تد کروز، مارکو روبیو و جان کسیچ با یکدیگر رقابت میکنند.
در ادامه مهمترین اخبار مربوط به انتخابات روز شنبه آمده است:
۰۴:۵۰ در کنتاکی، ترامپ فاصله خود را با کروز افزایش داده و در حالی که ۲۲% نتایج اعلام شده، با کسب ۴۱٫۸% آرا صدرنشین جمهوریخواهان است. کروز، روبیو و کسیچ به ترتیب ۳۰٫۶، ۱۳٫۱ و ۱۲٫۷ آرا را به دست آوردهاند.
۰۴:۲۰ با پایان شمارش آرا در ایالت کانزاس، کروز ۲۴ رأی ایالتی، ترامپ ۱۰، روبیو ۵ و کاسیچ ۱ رأی به دست آوردند. هنوز نتایج در سه ایالت دیگر برای جمهوریخواهان به طور کامل اعلام نشده است. -سیانان
۰۷:۰۱:۵۸ “جیم روجرز” رییس هلدینگ بزرگ “روجرز” در خلال یک گفت و گوی زنده با بلومبرگ بیان کرد که آمریکا در دوازده ماه آتی با یک بحران اقتصادی مواجه می شود
راجرز گفت:
به طور معمول در آمریکا در هر ۴ تا ۷ سال به بحران بر میخوریم و حالا اگر به بدهی ها نگاهی بیندازید متوجه میشوید که حالا وقت اش رسیده است!
سایر سرمایه گزارهای وال استریت احتمال وقوع رکود در مدت زمان فوق را ۳۳% پیش بینی کرده اند
۰۷:۰۱:۳۱ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به منظور انجام سفر به چند کشور آسیایی و اقیانوسیه و در اولین مقصد سفرش تهران را به مقصد جاکارتا پایتخت اندونزی ترک کرد.
۰۷:۰۱:۲۳ واکنش ظریف به اقدام عربستان علیه حزب الله
وزیرخارجه کشورمان با بی اعتبار خواندن اقدام شورای همکاری خلیج فارس در تروریست خواندن حزب الله، گفت: حزب الله تنها سازمانی است که توانسته از تمامیت ارضی لبنان مقابل صهیونیست ها دفاع کند.
ظریف: دولت سعودی به دنبال ایجاد تنش و ناامنی در کل منطقه است.
۰۶:۵۶:۰۲ امیدواریم بازار مثبت و روز خوبی را داشته باشیم
۰۶:۵۵:۳۸ سلام و صبح شما عزیزان بخیر و شادی