اخبار بازار امروز …(بخش اول)

بهمن ۱۹, ۱۳۹۴

 

 

۰۸:۵۳:۵۱ پایان  بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۸:۵۳:۳۵ مهر: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا با بیان اینکه شرکتی ایرانی- ایتالیایی میان ایران خودرو و فیات ایجاد خواهد شد، گفت: فیات می‌تواند رقیب قیمتی برای محصولات پژو و فولکس‌واگن باشد.

 

احمد پورفلاح با تشریح جزئیات بیشتری از همکاری‌های ایران‌خودرو و فیات گفت: هنوز قراردادی میان ایران خودرو و فیات به امضا نرسیده، اما مذاکرات در مراحل خوبی قرار گرفته است که امیدواریم منجر به شکل‌گیری همکاری مناسبی میان دو خودروساز شود. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا افزود: براساس مذاکراتی که میان ایران خودرو و فیات صورت گرفته، قرار است خودروهای جدید فیات در ایران تولید شده و بعد از آن به کشورهای منطقه صادر شود؛ بنابراین قرار ما با خودروسازی فیات این است که واردات صورت نگیرد و تولید مشترک، اساس کار قرار گیرد.

وی تصریح کرد: مدل‌های جدیدی از خودروهای فیات در ایران به‌صورت مشترک تولید خواهد شد و قرار بر این است که شرکتی مشترک میان دو خودروساز ایرانی- ایتالیایی تشکیل شود که سرمایه‌گذاری مشترک هم از سوی دو طرف انجام خواهد شد. به گفته پورفلاح، قرار بر این است که دانش و تکنولوژی از سوی فیات وارد ایران و در مقابل، کارگر و انرژی از سوی کشورمان تامین شود، البته حجم سرمایه‌گذاری هنوز مورد بحث است. وی اظهار کرد: فیات در سال‌های گذشته پیشرفت‌های مناسبی در عرصه خودروسازی داشته است؛ به‌نحوی‌که اکنون سبد متنوعی از خودروهای اکونومی دارد که به لحاظ قیمتی می‌تواند رقیبی برای پژو و فولکس واگن باشد. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ایتالیا خاطرنشان کرد: رنج قیمتی فیات هم متنوع است و البته از خودروهای ۵۰۰ سی‌سی به بالا دارد و می‌تواند تنوع قیمتی متنوعی هم داشته باشد، ضمن اینکه به لحاظ مصرف سوخت هم اقتصادی است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009498/#ixzz3zYELEB5F

 

۰۸:۵۲:۲۵ گروه بورس- هاشم آردم: طی معاملات بورس تهران در روز گذشته، شاخص کل با رشد ۴۶۶ واحدی مواجه شد. این در حالی بود که از ابتدای زمستان تا کنون و در ۳۳ روز معاملاتی، شاخص بورس تنها ۴ بار با افت مواجه شده است. اگرچه با لغو تحریم و اتصال اقتصاد کشور به شبکه اقتصاد بین‌الملل، افق خوشایندی از آینده شرکت‌های بورسی شکل گرفته است، اما چنین رشد قیمتی، با این سرعت، می‌تواند تا حدودی نگران‌کننده باشد. نکته امیدوارکننده‌ای که در این میان وجود دارد حجم و ارزش بالای معاملات است. با این سرعت گردش مالکیت سهام در بازار می‌توان امیدوار بود که کف‌های قیمتی نسبت به دوره رکود بازار به کلی جابه‌جا‌ شده‌اند. اما چنانچه هرگونه شوک منفی به بازار وارد شود، آنگاه تعداد زیادی از سهامداران باقی خواهند ماند که در قیمت‌های بالا وارد بازار شده‌اند و با افت محتمل شاخص کل، این خیل عظیم از سهامداران، متحمل زیان‌های سنگین خواهند شد. هیجان بورس بازان برای ربودن گوی سبقت در خرید، باعث شده واکنشی به گزارش‌های ضعیف و منفی شرکت‌ها در قیمت سهام منعکس نشود.

اظهارنظرهای دردسرساز؟

تجربه دو سال گذشته نشان داده افزایش قیمت‌ها در بازار سهام اغلب با شتاب صورت می‌گیرد اما در زمان افت قیمت‌ها به دلایل متعدد، بازار فرسایشی شده و اصلاح قیمت‌ها به کندی شکل می‌گیرد. یکی از عواملی که باعث فرسایشی شدن بازار در دوره‌های رکود می‌شود، رفتارهایی است که بعضا نهاد ناظر برای جلوگیری از افت قیمت‌ها نشان می‌دهد. اصولا در هیچ‌کدام از قوانین بازار سهام تهران و در هیچ یک از دستورالعمل‌ها وظیفه‌ای به سازمان و بورس‌ها برای کنترل قیمت‌ها محول نشده است. در واقع سازمان بورس به‌عنوان نهاد ناظر و شرکت بورس به‌عنوان بازوی اجرایی ساز و کار بازار، تنها موظف هستند از وقوع معاملات در فضایی شفاف و آرام اطمینان یابند. در حالی که بعضا برخی متولیان بازار، در رابطه با روندهای قیمتی در بازار اظهار نظر کرده و برای خود مسوولیت‌تراشی می‌کنند. برای مثال زمانی که متولیان بازار در رابطه با ارزندگی خرید یا فروش سهام در برهه‌ای خاص اظهار می‌کنند، بعدها ممکن است مجبور شوند از سخنی که بر لب رانده‌اند، در مقام عمل حمایت کنند. به عبارت دیگر این گونه اظهارنظرها باعث می‌شود فعالان بازار به غلط متولیان بازار را مسوول شکل‌گیری روندهای بازار سهام بدانند. بنابراین اتخاذ راهکارهایی برای جلوگیری از افت قیمت‌ها در دوره رکود و در نتیجه فرسایشی شدن بازار اجتناب‌ناپذیر می‌شود. با این وجود، مدیرعامل شرکت بورس تهران روز گذشته طی اظهاراتی روند صعودی فعلی قیمت‌ها را در بازار سهام غیرهیجانی خواند. دکتر حسن قالیباف اصل گفت: فضای مثبتی که در بورس ایجاد شده است، نتیجه طبیعی اخبار مثبت است زیرا یک خبر مثبت آمده و نتیجه این خبر مثبت قابل مشاهده است، بنابراین روند فعلی بورس تهران نظر فعالان بازار است و یک نفر هم به تنهایی نمی‌تواند قضاوت کند که بورس هیجانی است یا نه و من به‌عنوان مدیرعامل شرکت بورس هیچ کدام از تحلیل‌های اینگونه را قبول ندارم.

در بازار چه گذشت؟

شاخص بورس تهران در روز گذشته با رفت و برگشت محسوسی مواجه شد. در نیمه اول معاملات بازار، دماسنج تالار تا سطح ۷۴ هزار و ۸۰۰ واحدی و یک قدمی کانال ۷۵ هزار واحد نیز رسید، اما در ادامه و با فشار فروش، خصوصا عرضه سنگین حقوقی‌ها در نمادهای بانکی تا حدودی تعدیل شد و در نهایت در رقم ۷۴ هزار و ۵۶۹ توقف کرد. در ساعات معاملاتی روز گذشته بیش از ۲ میلیارد و ۱۲۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۲۵ میلیارد تومان و در ۱۲۶ هزار و ۴۸۹ نوبت دست به دست شد. ورود سرمایه‌های اشخاص حقیقی در روز گذشته هم مشهود بود و تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بیش از ۶۵ میلیارد تومان بود. اگرچه شاخص کل نیاز مبرمی به تنفس و اصلاح قیمت‌ها دارد، اما این ارزش معاملات می‌تواند نوید این مساله را بدهد که کف‌های گذشته قیمتی به کلی جابه‌جا‌ شده‌اند و بازگشت به پیش از لغو تحریم‌ها دست کم در کوتاه‌مدت غیرممکن است.

سنگین‌ترین صف‌های خرید روز گذشته در نمادهای خودرویی شکل گرفت. پس از انتشار خبر پرداخت غرامت پژو به شرکت ایران خودرو، از ابتدای صبح صف خرید سنگینی در نماد این شرکت شکل گرفت و در واقع همین صف خرید باعث شد که هیجان مثبت به سایر گروه‌های بازار نیز سرازیر شود. در حالی که صف خرید «خودرو» تقریبا از ابتدای ساعات معاملاتی تا پایان روز ثبات داشت و حجمی تقریبا ۱۸۰ میلیون سهمی را تجربه می‌کرد حجم معاملات در این نماد تنها به ۷ میلیون سهم خلاصه شد. در سایر نمادهای خودرویی نیز همین روند کم و بیش تجربه شد و باوجود شکل‌گیری صف‌های نسبتا سنگین در تک تک نمادهای گروه خودرویی، اما ارزش معاملات این گروه نسبت به روزهای گذشته کاهش یافت. به عبارت دیگر در شرایط فعلی ظاهرا سهامداران گروه خودرویی علاقه‌ای به عرضه سهام خود ندارند. درست عکس همین اتفاق در گروه بانکی رخ داد. در حالی که شاخص گروه بانکی در هفته گذشته اصلاحی مختصر را تجربه کرده بود و از سطح ۷۲۸ واحدی به سطح ۷۰۶ واحدی رسیده بود، روز گذشته تقاضا در این گروه افزایش یافت و شاخص این گروه به سطح ۷۳۱ واحد رسید.

باوجود آنکه تقاضای سنگینی برای خرید سهام بانک‌ها از ابتدای ساعات معاملات وجود داشت، اما عرضه‌کنندگان حقوقی تقریبا به هیچ قیمتی برای فروش پاسخ منفی ندادند. در نماد وبصادر (لیدر فعلی گروه بانکی) بیش از ۴۵۸ میلیون سهم به ارزش بیش از ۴۷میلیارد تومان دست به دست شد که در طرف عرضه حقوقی‌ها ۷۳درصد از فروش را به خود اختصاص دادند و جمعا ۳۴۰ میلیون سهم به فروش رساندند. در سایر نمادهای بانکی نیز عرضه سنگین حقوقی‌ها به همین شکل مشهود بود. در نتیجه معاملات روز گذشته، بیشترین رشد شاخص به گروه‌های محصولات کاغذی، انتشار و چاپ، استخراج زغال سنگ و خودرویی‌ها اختصاص یافت. در طرف دیگر بیشترین افت قیمت مربوط به گروه‌های حمل و نقل، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی بود. بیشترین ارزش معاملات به گروه‌های بانکی، خودرویی، محصولات شیمیایی و فرآورده‌های نفتی مربوط شد و گروه‌های بانکی، خودرویی، فرآورده‌های نفتی و شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی بیشترین تاثیر مثبت را برای شاخص کل به ارمغان آوردند. در طرف دیگر نیز گروه‌های محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و حمل‌ونقل‌ نیز بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل رقم زدند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009414/#ixzz3zYEH8nzr

 

۰۸:۵۲:۰۸ گروه بازار پول: در دومین روز هفته، دلار پنجمین کاهش متوالی خود را تجربه کرد تا یک رکورد کاهشی حدودا ۳ ماهه در بازار ارز ثبت شود. یکشنبه، دلار با ۲۵ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۵۶۵ تومان رسید که کمترین قیمت آن از ۲۷ آبان ماه ۹۴ بود. به گفته فعالان بازار، روند کاهشی دلار انتظارات افزایشی معامله‌گران را پایین آورده و کمتر معامله‌گری در بازار جسارت خرید این ارز را دارد. کاهش نرخ حواله درهم در روز یکشنبه دیگر عاملی بود که به ادامه افت قیمتی شاخص ارزی کمک کرد. با این حال بازار ارز روز یکشنبه یک تفاوت با روزهای گذشته داشت و آن بالا بودن نرخ آتی نسبت به نرخ نقدی در مقاطعی از روز بود. این موضوع تا حدی نشانگر تغییر جهت انتظارات برخی معامله‌گران در بازار بود و می‌تواند نشانه‌ای از احتمال تغییر روند قیمت در روز جاری باشد. یکشنبه همسو با کاهش دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر نزولی قرار گرفت و با ۷ هزار تومان افت به قیمت ۹۷۸ هزار تومان رسید.

سرازیری ارز

در دومین روز هفته،‌ دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۵۸۰ تومان آغاز کرد که کاهشی ۱۰ تومانی نسبت به قیمت بسته‌شده روز شنبه داشت. روند کاهشی این ارز در ادامه روز یکشنبه دنبال شد تا اینکه قیمت در نزدیکی ساعت ۳ بعدازظهر به ۳ هزار و ۵۶۵ تومان رسید، رقمی که ۲۵تومان کمتر از روز شنبه بود و منجر به ثبت پنجمین کاهش متوالی دلار شد. شاخص ارزی از تاریخ ۱۲ بهمن‌ماه در مسیر کاهشی قرار گرفته و ظرف ۵ روز کاری ۷۰ تومان از ارزش خود را از دست داده است. به گفته فعالان، احتمال تقویت دارایی‌های ارزی کشور موجب شده معامله‌گران کمتر انتظار افزایش قیمت را داشته باشند. تغییر انتظارات بیشتر معامله‌گران را در حالت فروش قرار داده و موجب شده که شاخص ارزی، سرازیری کاهشی را انتخاب کند. این در حالی است که گروهی دیگر از فعالان بازار کاهشی شدن قیمت را ناشی از تلاش نوسان‌گیران جهت خرید دلار در کف قیمت عنوان کرده‌اند. به اعتقاد این دسته، ‌هنگامی که دلار کشش افزایش قیمت را ندارد‌، نوسان‌گیران سعی می‌کنند با کاهشی کردن بازار،‌ از نوسان ایجاد شده استفاده و با خرید دلار در کف قیمت کسب سود کنند. زمانی که قیمت در جهت کاهشی قرار می‌گیرد، دیگر گروه فعال بازار، خالی‌فروشان ارزی هستند. آنها نیز در این فضا سعی می‌کنند با فروش صوری ارز کسب سود کنند.

یکشنبه همسو با کاهش دلار، یورو نیز در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۲۰ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. به این ترتیب در دومین روز هفته، ارز اروپایی نیز از کانال ۴ هزار تومان پایین آمد. کاهش قیمت دلار در روز یکشنبه جهت افزایشی سکه تمام را نیز معکوس کرد تا اولین افت فلز گرانبهای داخلی پس از ۵ افزایش متوالی به ثبت برسد. کاهش قیمتی فلز گرانبهای داخلی در حالی رقم خورده که معامله‌گران این بازار امیدوارند با بازگشایی بازارهای جهانی و ادامه افزایش اونس، سکه به مدار رشد بازگردد. روز گذشته همسو با سکه، قیمت ربع سکه نیز هزار تومان کاهش یافت و به قیمت ۲۶۴ هزار تومان رسید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009422/#ixzz3zYDyuC5X

 

۰۸:۵۱:۵۵ گروه بازار پول:‌ اونس طلا روز جمعه شاهد سودگیری معامله‌گران بود،‌ اما حتی این سودگیری نیز نتوانست چشم‌انداز مثبت طلا در کوتاه‌مدت را به چالش بکشد. اونس فلز زرد در هفته گذشته با حدود ۵ درصد رشد قیمت، به بهای ۱۱۷۳ دلار رسید تا سرمایه‌گذاران خرد و حرفه‌ای‌های بازار انتظار ادامه جهش طلا در هفته جدید کاری را داشته باشند. نظرسنجی‌های دوقلوی پایگاه اینترنتی کیتکو نیز نشان‌دهنده ادامه خوش‌بینی در بازار طلا است. سرمایه‌گذاران خرد برای سومین هفته پیاپی به شدت به روند طلا امیدوارند. در تازه‌ترین نظرسنجی کیتکو از مخاطبان ۱۴۱۷نفر شرکت کرده‌اند که از این میان، ۱۲۱۳نفر معادل ۸۶ درصد پاسخ دهندگان، افزایش و ۱۳۴نفر معادل ۹ درصد، کاهش قیمت‌های طلا در هفته کاری جاری را پیش‌بینی کرده‌اند. ۷۰نفر معادل ۵ درصد نیز نظری خنثی داشته‌‌اند. در دو نظرسنجی قبل از این نظرسنجی، ۸۱ درصد سرمایه‌گذاران خرد «افزایشی» بودند و اونس هم این افزایشی‌ها را روسفید کرد. خوش‌بینی کارشناسان حرفه‌ای کمتر است،‌ اما آنها هم به هر حال خوش‌بین مانده‌اند. در نظرسنجی کیتکو از کارشناسان ۱۸ نفر شرکت کرده‌اند که از این میان ۱۱ نفر معادل ۶۱ درصد، افزایش و ۷ نفر معادل ۳۹ درصد کاهش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند. هیچ کارشناسی در این نظرسنجی، خنثی نبوده است.

براساس نظر تحلیلگران، اونس به شدت از جریان تقاضای طلا به‌عنوان سرمایه امن به دلیل نگرانی‌های اقتصادی در آمریکا و جهان نفع برده است. کاهش رشد اقتصاد جهان باعث شده این انتظار شکل بگیرد که فدرال رزرو در سال ۲۰۱۶ نرخ بهره آمریکا را به راحتی بالا نبرد. این انتظار باعث افت شدید دلار شده و طلا را جهش داده است؛ درحالی‌که طلا از عدم قطعیت اقتصاد جهان نفع می‌برد، بیشتر تحلیلگران رشد طلا را ناشی از ارتقای فنی فلز زرد می‌دانند. چهارشنبه هفته گذشته، اونس برای اولین بار از اکتبر ۲۰۱۵ به قیمتی بالاتر از میانگین ۲۰۰ روزه رسید. جیم وایکوف، تحلیلگر فنی ارشد کیتکو می‌گوید: «افزایشی‌های بازار طلا، شتاب فنی را با خود دارند و دلار نیز کاهشی شده است.» با این همه این نکته نیز حائز اهمیت است که خوش‌بینی کارشناسان، بدون احتیاط نیست. کلایو لمبرت، تحلیلگر فنی موسسه «فیوچرزتکس» می‌گوید:‌ «وضعیت طلا می‌تواند به سرعت گریه‌آور شود، اما من فعلا حامی افزایشی‌های بازار هستم.» برخی تحلیلگران می‌گویند که اونس در هفته جدید به قیمت ۱۱۸۱ هم می‌رسد، اما کاهشی‌های بازار انتظار دارند که طلا شاهد تصحیح قیمت‌ها باشد. کن موریسون، دبیر «موریسون درباره بازارها» می‌گوید که انتظار بازگشت قیمت به رقم ۱۱۳۰ دلار را دارد. او معتقد است که قیمت حتی ممکن است به سوی مرز ۱۱۰۰ دلار و بعد به سوی عدد ۱۰۸۰ دلار هم حرکت کند. او البته اشاره می‌کند: «عقب‌نشینی‌ای که من در کوتاه‌مدت انتظار آن را دارم، احتمالا به این حد نخواهد رسید،‌ اما تعدیلی در حین تثبیت قیمت‌ها منطقی است.»

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009423/#ixzz3zYDv0XiN

 

۰۸:۵۱:۳۴ بانک آی‌سی‌بی‌سی بزرگ‌ترین بانک جهان که یک بانک چینی است قصد دارد در ایران شعبه تاسیس کند. به گزارش «ایسنا» سخنگو و مسوول بخش سیاسی سفارت چین در ایران بااعلام این خبر افزود: بسیاری از بانک‌های دولتی چینی برای پروژه‌های ایران فاینانس اختصاص می‌دهند و در آینده حتما بانک‌های بازرگانی و خصوصی بیشتر چینی به ایران می‌آیند.

جانگ‌ای با بیان اینکه در شرایط مناسب بانک‌های چینی توانایی سرمایه‌گذاری در همه بخش‌ها را دارند، افزود: ما در زمینه‌های زیرساخت از جمله خط راه‌آهن، بزرگراه‌ها، بندرسازی و پالایشگاه‌ها با ایران همکاری خواهیم داشت. وی درباره قراردادهای انرژی و حمل‌ونقل بین تهران و پکن گفت: در سفر هیات چینی به ایران دو طرف ۱۷ سند همکاری امضا کردند که هر یک از این اسناد از ارزش بالایی برخوردار بود. از همه مهم‌تر پروژه حمل‌ونقل و قطار سریع‌السیر است که بین تهران و مشهد کشیده خواهد شد.جانگ‌ای با بیان اینکه بانک‌های ایران و چین در رابطه با این پروژه قرارداد همکاری فاینانس امضا کردند، افزود: قرار است وام‌هایی به این پروژه تعلق گیرد. از طرف دیگر مدیرعامل منطقه آزاد قشم از توافقات لازم برای ایجاد یک شعبه بانک چینی در این منطقه خبر داد و گفت: بررسی‌های مورد نیاز در این زمینه انجام شده و قرار است این شعبه راه‌اندازی شود.

حمیدرضا مومنی نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه بسیاری از معضلات و مشکلات ما به حوزه بانکی مربوط می‌شود، اظهار کرد: بعد از سفر هیات چینی به کشور، این مشکل را مطرح کردیم و پس از بررسی‌های انجام شده یکی از بانک‌های خصوصی کشور چین برای این موضوع اظهار علاقه‌مندی کرد که در قشم شعبه دایر کند و به دنبال آن طبیعی است که بخش بیمه این کشور نیز وارد ایران خواهد شد. وی افزود: اگر بتوانیم این موضوع را ساماندهی کنیم می‌توانیم بازار سرمایه چین را نیز به قشم بیاوریم که تحقیقات لازم در این زمینه درحال انجام است. مومنی با بیان اینکه محورهای توسعه در منطقه آزاد قشم عمدتا در بخش‌های نفت، گازو پتروشیمی است، گفت: البته این موضوع به آن معنا نیست که در بخش‌های دیگر ظرفیت نداریم و در بخش دریایی و گردشگری نیز توانایی‌های بسیار بالایی داریم.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009461/#ixzz3zYDqw5FP

 

۰۸:۴۷:۵۲ بانک ملی ایران طی ۱۰ ماهه امسال، ۸۸۰۰ میلیارد ریال از شرکت‌ها واملاک خود را واگذار کرد. دکتر عبدالناصر همتی با بیان این مطلب گفت: بانک ملی ایران در اجرای سیاست‌های دولت و تاکید بانک مرکزی از اول سال تا پایان دی‌ماه، معادل ۷۵۰۰ میلیارد ریال از سهام و مالکیت مجموعه شرکت‌های وابسته به خود را واگذار کرده است. وی افزود: در این مدت به‌رغم چند بار مزایده فروش املاک، صرفا ۱۳۰۰ میلیارد ریال از املاک مازاد بانک ملی ایران به فروش رسیده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/bank-insurance/#ixzz3zYDkdPso

 

۰۸:۰۴:۳۰ گروه بنگاه‌ها: در دومین روز از هفته جاری قیمت فولاد با کاهش مواجه شد به ‌گونه‌ای که میلگردکرمان و آریان فولاد با افت ۵ تا ۱۵ تومانی در بازار غیر‌رسمی عرضه شد. در این روز، شمش فولاد جم نیز کاهش ۱۰ تومانی را در هر کیلو تجربه کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009450/#ixzz3zY2n1NrH

 

۰۸:۰۴:۰۵ گروه مسکن، نوراحسینی: اواخر اردیبهشت امسال بود که شهردار تهران درپایان سفر به مجارستان خبر از احداث یک مد حمل و نقلی جدید در پایتخت داد. او اعلام کرد در صورت موافقت پارلمان شهری تهران تا پایان سال ۹۵ نخستین خط LRT را در تهران راه‌اندازی می‌کنند. سیستم ریلی سبکی که جابه‌جایی مسافر در آن محدودتر از مترو است و بیشتر مناسب مسیرهای کوتاه و تفریحی است. به نظر می‌آید احداث این مد حمل و نقلی جدید به زودی وارد فاز اجرایی خواهد شد. اما برخی از اعضای شورای شهر تهران نسبت به تامین مالی احداث این پروژه با وجود، بودجه انقباضی سال ۹۵ شهرداری تردید دارند.

 

جعفرتشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران با بیان اینکه اگر بودجه پیش بینی شده برای LRTدر بودجه سال ۹۵ شهرداری تصویب شود فاز نخست آن که در محدوده مرکزی شهر تهران است،احداث می‌شود، گفت:‌ مدیریت شهری تهران نیز در طول چند سال اخیر، طراحی شبکه ترکیبی از انواع سامانه‌های حمل و نقل عمومی‌ را در دستور کار قرار داده و در این بین راه‌اندازی خطوط قطار سبک شهری (LRT) یکی از گزینه‌های مدرنی است که به دلیل مزایای چشمگیر اقتصادی، زیست محیطی و ایمنی مورد ارزیابی قرار گرفته است. معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه در مناطق مرکزی شهر همچون منطقه ۱۱ و ۱۲ که جزو تهران قدیم هستند و روزانه بیش از یک و نیم میلیون مسافر در آن تردد می‌کنند برنامه‌ای تدوین شده است تا برای بازگرداندن هویت این مناطق و تبدیل آن به منطقه توریستی گسترش پیاده راه‌ها در اولویت باشد، تصریح کرد: به دلیل افزایش جذابیت در این مناطق بهتر است به جای توسعه مترو در این بخش‌ها از ظرفیت‌های دیگر حمل و نقلی بهره ببریم که LRT یکی از مدهای حمل ونقل عمومی است که برای این محدوده مطالعه شده است. تشکری هاشمی با اشاره به اینکه پروژه LRT به طول ۵/ ۱۲ کیلومتر و در سه فاز طراحی شده است، گفت: فاز نخست آن، پیاده راه بازار را در مسیر‌های باب همایون، داور، پانزده خرداد، محدوده بهارستان را پوشش می‌دهد که به طول ۵ کیلومتر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه فاز دوم، از خیابان جمهوری حدفاصل بهارستان تا میدان جمهوری را به طول ۵ کیلومتر پوشش می‌دهد، تصریح کرد: فاز سوم در ادامه توسعه و گسترش فاز یک بوده که میدان حسن آباد و خیابان وحدت اسلامی به طول ۵/ ۲ کیلومتر را شامل می‌شود. به گفته وی هزینه‌های اجرایی این طرح در بودجه پیشنهادی شهرداری تهران در سال ۹۵ پیش بینی شده است که در صورتی که هزینه‌های لازم آن در بودجه سال ۹۵ شهرداری تصویب شود فاز نخست آن اجرایی خواهد شد. زمان مورد نیاز برای احداث و بهره برداری از هر فاز این طرح ۱۸ تا ۲۴ ماه است. اما پارلمان شهری چندان با اجرای این پروژه جدید حمل و نقلی موافق نیست. محسن سرخو، رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران در این رابطه به «دنیای اقتصاد» گفت: با توجه به بودجه انقباضی سال ۹۵ شهرداری تهران و رشد ۳/ ۳ درصدی آن و تعهدات عقب مانده درحوزه مترو و اتوبوس به نظر می‌رسد شهرداری نباید به دنبال پروژه‌های جدیدی مانند LRT باشد. وی ادامه داد: اولویت فعالیت‌های شهرداری باید برنامه‌های ۵ ساله دوم شهرتهران باشد و نباید تعهدات جدیدی برای شهر ایجاد کند. احتمال آغاز فاز نخست LRTدر پایتخت ضعیف است مگر آنکه شهرداری از اعتبارات بخش‌های دیگر برنامه حذف و به ایجاد این مد حمل و نقلی جدید اختصاص دهد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009516/#ixzz3zY1t44YG

 

۰۷:۳۴:۴۳ گروه صنعت و معدن: جزئیات مشوق‌های نقدی و غیرنقدی برای صادرات سال ۱۳۹۴ اعلام شد. بر این اساس،‌ مشوق‌های نقدی در قالب ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی از سوی بانک توسعه صادرات پرداخت خواهد شد و مشوق‌های غیرنقدی نیز در قالب ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای مواردی از قبیل ایجاد زیرساخت‌‌ها، آموزش و کارگاه‌های تخصصی در نظر گرفته شده است. اقدام صورت گرفته در حالی است که برخی از صادرکنندگان درخصوص تخصیص چنین مشوق‌هایی انتقاداتی را مطرح می‌کنند. به عقیده آنها، پرداخت‌های نقدی به‌صورت غیرمستقیم نمی‌تواند راهگشای صادرات باشد. ضمن اینکه تسهیلات پرداخت شده تنها برای کالاهای با ارزش افزوده بالا بوده و تنها یک بانک، برای پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده که فقط مشتریان این بانک می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

 

معاون سازمان توسعه تجارت نیز ضمن اعلام جزئیات مشوق‌های نقدی و غیرنقدی برای صادرات سال ۱۳۹۴ گفت: عدم استقبال بخش خصوصی از مشوق‌های صادراتی، بهره‌وری زیرساخت‌های ایجاد شده را بسیار پایین آورده است. محمدرضا مودودی با بیان اینکه مشوق‌های صادراتی در دو بخش تسهیلات نقدی و غیرنقدی اعطا می‌شود، اظهار کرد: مشوق‌های نقدی در قالب ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت خواهد شد که تمام مسیر آن از جانب سازمان توسعه تجارت طی شده است؛ به‌طوری که موافقت‌نامه‌های لازم بین این سازمان و بانک توسعه صادرات به‌عنوان بانک عامل و سازمان برنامه‌ریزی کشور منعقد شده اما اعتبار لازم هنوز از جانب سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اختصاص نیافته است. اگر تامین اعتبار تسهیلات بانکی تا آخر سال صورت گیرد تمام کسانی که در سال ۱۳۹۴ درخواست وام کرده بودند، در ازای انجام فعل صادرات، حتما مشمول اعطای وام قرار می‌گیرند. مودودی در تشریح مشوق‌های صادراتی غیرنقدی تصریح کرد: مشوق‌های غیرنقدی در قالب ۵۰ میلیارد تومان اعتبار جهت آموزش، کارگاه‌های تخصصی و ایجاد زیرساخت‌ها مخصوصا در خطوط حمل‌ونقل هوایی یا دریایی اختصاص یافته است که قرار‌دادهای مربوطه در بخش حمل‌ونقل، مانند ایجاد خطوط منظم کشتیرانی به آستاراخان در شمال و در جنوب نیز خطوط منظم کشتیرانی به عمان ایجاد و یا در دست احداث است.

معاون سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه میزان استقبال بخش خصوصی به‌رغم اختصاص مشوق‌های صادراتی و تلاش‌های سازمان توسعه تجارت جهت ایجاد بستر برای حضور در بازار‌های جدید و با ظرفیت مناسب دلسرد‌کننده بوده است، گفت: برای ایجاد بازار هدف علاوه بر توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل بحث حضور در نمایشگاه‌های موجود برای کسب بازار را در دستور کار داشتیم و حتی در این نمایشگاه‌ها هزینه‌های غرفه‌ها را نیز متقبل می‌شدیم ولی از طرف بخش خصوصی واقعا کم‌لطفی صورت می‌گیرد. وی اظهار کرد: حتما باید در انجام برنامه‌ریزی‌ها میزان استفاده و بهره‌برداری از ظرفیت‌های ایجاد شده مورد بررسی قرار بگیرد ولی شاهد هستیم که این بهره‌برداری در طرح‌های توسعه‌ صادرات به نحو احسن صورت نمی‌گیرد. به‌عنوان مثال وقتی بعد از یک‌سال درخواست از سوی بخش خصوصی خطوط کشتیرانی منظم به آستاراخان راه‌اندازی شد، بهره‌برداری واقعی آن کمتر از سه درصد بوده که این عدم استقبال ما را دلسرد می‌کند.

انتقاد از مشوق‌های صادراتی

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات به بدهی دولت در بخش مشوق‌های صادراتی اشاره می‌کند و می‌گوید: از سال ۱۳۹۰ و در دولت دهم مشوق‌های صادراتی به صادرکنندگان پرداخت نشده است. در آن زمان مبلغ این مشوق‌ها بالاتر از ۳۵۰ میلیارد دلار بوده که در حال حاضر افزایش یافته است. وی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص پرداخت جوایز صادراتی عنوان می‌کند: وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اعلام کردند که هزار میلیارد دلار در بودجه سال ۹۵ برای مشوق‌های صادراتی پیش‌بینی شده که باید دید مورد قبول مجلس قرار می‌گیرد یا خیر. وی ضمن بیان اینکه پرداخت ۲۰۰ میلیارد دلار به‌عنوان مشوق نقدی مورد انتقاد صادرکنندگان است، اظهار می‌کند: یکی از انتقادات صادرکنندگان این است که تنها بانک عامل معرفی شده از سوی سازمان توسعه تجارت، بانک توسعه صادرات است. بنابراین تنها مشتریان این بانک می‌توانند از تسهیلات ارائه شده استفاده کنند. در حالی که بسیاری از صادرکنندگان با بانک‌های عامل دیگر کار می‌کنند. از این رو سایر صادرکنندگان ازاین تسهیلات بی‌بهره می‌مانند. وی می‌افزاید: مشوق نقدی ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات با تخفیف ۶درصد در اختیار صادرکنندگان قرار خواهد گرفت. اما تمام کالاهای صادراتی را شامل نمی‌شود. تنها کالاهای با ارزش افزوده بالا می‌توانند از این مشوق‌ها استفاده کنند. این نیز یکی دیگر از موضوعات مورد انتقاد صادرکنندگان است. رئیس کنفدراسیون صادرات به مشوق‌های غیرنقدی نیز اشاره می‌کند و در این باره می‌گوید: مشوق‌هایی که به لحاظ کاهش هزینه برای صادرکنندگان در نظر گرفته‌اند، نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.

به‌طور مثال در زمینه حمل‌ونقل، این مشوق‌ها تنها در صورتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که صادرکنندگان از خطوط مورد توافق سازمان‌های مربوطه برای حمل‌ونقل استفاده کنند. یک صادرکننده را نمی‌توان محدود به استفاده از یک خط حمل‌ونقلی کرد، این موضوع مخل حرکت پرسرعت است. لاهوتی می‌افزاید: تامین زیرساخت‌ها از دیگر مواردی است که در بخش مشوق‌های غیرنقدی مورد توجه قرار گرفته است که در این باره نیز باید متوجه باشیم که این موضوع به سرعت امکان‌پذیر نخواهد بود و ایجاد زیرساخت، زمانبر است. وی در ادامه با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی رقابت‌زا است، می‌گوید: پرداخت یارانه نقدی به صادرکنندگان از اتلاف منابع نیز جلوگیری می‌کند. بعضی از کالاها به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده، نمی‌توانند در بازار هدف رقابت‌پذیر باشند. بنابراین سازمان توسعه تجارت باید با پرداخت یارانه نقدی مستقیم، این شرایط رقابتی را برای کالاهای ایران به وجود بیاورد. وی در پاسخ به اینکه چرا بخش خصوصی از مشوق‌های صادراتی استقبال نمی‌کند، می‌گوید: این عدم استقبال، به غیرنقدی و غیرمستقیم بودن مشوق‌ها و محدود کردن صادرکنندگان بر می‌گردد. سازمان توسعه تجارت در این خصوص اعتقاد دارد که شناسایی صادرکنندگانی که باید این مشوق‌ها را دریافت کنند، کاری دشوار است. این در حالی است که این سازمان می‌تواند با همکاری تشکل‌هایی که مورد قبول اتاق بازرگانی و حتی دولت هستند، در این رابطه اقدام کند و پرداخت مشوق‌های مستقیم به صادرکنندگان را به‌صورت هدفمند و با کمک همین تشکل‌ها و اتاق بازرگانی در دستور کار قرار دهد.

مشوق‌‌های صادراتی در سایر کشورها

گروه اقتصاد بین‌الملل: کشورهای جهان به منظور تقویت بخش صادرات مشوق‌های گوناگونی را ارائه می‌دهند. به‌عنوان مثال در هند مناطق آزاد تجاری بسیاری در نقاط مختلف این کشور ایجاد شده است. این کشور همچنین پارک‌های تکنولوژی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ایجاد کرده است. این پارک‌ها همانند مناطق آزاد تجاری عمل می‌کنند با این تفاوت که زمینه فعالیت آنها الکترونیک و سخت‌افزار و نرم‌افزار کامپیوتر است. هند در اقدامی دیگر عوارض گمرکی واردات مواد خام و قطعاتی را که در کالاهای صادراتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، برداشته است. هند همچنین شرایطی را فراهم کرده است که تولیدکنندگان داخلی می‌توانند بدون پرداخت عوارض گمرکی ماشین‌آلات و تجهیرات کارخانه‌ای وارد کنند. آمریکا نیز به منظور افزایش درآمدهای صادراتی خود، مشوق‌های مالیاتی برای صادرکنندگان درنظر گرفته است به این ترتیب که شرکت‌های صادرکننده از معافیت‌های مالیاتی بهرمند می‌شوند. چین از دیگر کشورهایی است که برای تقویت صادرات، از مشوق‌های صادراتی استفاده می‌‌کند. این کشور نرخ تخفیف‌های مالیاتی برای صادرات تکنولوژی‌های پیشرفته، فناوری اطلاعات و محصولات زیست‌پزشکی را از ۱۳ درصد به ۱۷ درصد افزایش داده است. این کشور همچنین تخفیف‌های مالیاتی بیشتری را برای صادرات محصولات کشاورزی درنظر گرفته است. تخفیف‌های مالیاتی برای صادرات چین در سال ۲۰۰۵ بیش از ۳۰۰ میلیارد یوآن معادل ۸/ ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور در آن سال بود. درپی افزایش تخفیف‌های مالیاتی برای صادرات در چین، صادرات محصولات الکترونیکی، خودرو، ماشین‌آلات مهندسی و ماشین‌آلات کشاورزی افزایش یافته است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009541/#ixzz3zXuRYZ70

 

۰۷:۳۳:۲۳ در آخرین سوال این نظر‌سنجی «دنیای اقتصاد» نظر شرکت‌کنندگان دو گروه را درخصوص صنایع پرپتانسیل در زمینه بهبود سودآوری جویا شده است. آمارها درخصوص پاسخ سهامداران خرد حاکی از اقبال خوب صنعت خودرو در میان اکثریت افراد این گروه است. صنعت خودرو که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع در پسابرجام مطرح بوده این روزها به یکی از گروه‌های جذاب میان سهامداران بدل شده است، این در حالی است که آمارها حاکی از این است که صنعت خودرو در میان کارشناسان و با توجه به شرایط بنیادی شرکت‌ها با دید منطقی‌تری انتخاب شده است. همچنین شواهد حاکی از آن است که صنعت بانک با توجه به گشایش‌های اعتباری، از توجه ویژه‌ای در هر دو گروه برخوردار است. این صنعت که در میان کارشناسان به‌عنوان اولین انتخاب مطرح است، در میان سهامداران خرد نیز توجه بسیاری از معامله‌گران را به خود جلب کرده است. گروه محصولات دارویی از دیگر گروه‌های قابل توجه این نظر سنجی است که کارشناسان بر پتانسیل بالای آن تاکید داشته‌اند، با این حال این صنعت در میان سهامداران خرد نتوانسته آن‌طور که باید مورد حمایت قرار بگیرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009420/#ixzz3zXu8orb4

 

۰۷:۳۳:۰۲ همواره در سال‌های اخیر تحریم‌های بین‌المللی به‌عنوان مهم‌ترین خطر اقتصاد کشور مطرح بوده است.تحریم‌ها که به نوعی به‌عنوان سد در مقابل رونق صنایع قرار داشته است، به‌طور مستقیم و غیر مستقیم بر روند بازار سهام تاثیر گذاشت. حال با رفع این مورد،«دنیای اقتصاد» به دنبال اثرگذارترین مولفه بر بازار سهام است. بیشترین خوش‌بینی‌ها در دو گروه شرکت‌کننده درخصوص رونق واقعی اقتصاد است که می‌تواند منجر به جذب سرمایه‌گذار بیشتر و گشایش‌های اقتصادی شود. با این حال آمارها درخصوص نرخ سود بانکی حاکی از این است که کارشناسان معتقدند صرف کاهش نرخ سود بانکی نمی‌تواند بهبود وضعیت بورس را تضمین کند و برای این منظور نیاز به رونق واقعی در اقتصاد است. در واقع، کاهش دستوری نرخ سود صرفا باعث ورود نقدینگی سرگردان به بازارها می‌شود که افت و خیزهای ناپایداری را رقم می‌زند. این در حالی است که معامله‌گران خُرد همچنان تفاوت زیادی میان نرخ سود با رونق واقعی اقتصاد قائل نیستند.

محمد داوود فصاحت، تحلیلگر بازار سهام: برای مشاهده اثرات واقعی پسابرجام ورسیدن به رونق اقتصادی و افزایش سود شرکت‌ها به ۶ماه تا یک‌سال زمان نیاز است. تا آن زمان تنها عاملی که می‌تواند رشد نسبی بازار را توجیه کند، افزایش p/ e بازار خواهد بود که لازمه آن کاهش نرخ سود بانکی است.

مهدی افضلیان، کارشناس بازار سهام: بازار سرمایه هم اکنون در حال گذار از یک مرحله حساس است که در طول دو سال گذشته درگیر آن بوده است، بخش اول آن مربوط به رونق در بخش واقعی اقتصاد است که با توجه به شرایط پیش رو امکان رسیدن به آن بسیار بالا است و بخش بعدی هم ثبات در قیمت‌های جهانی است، همگام با کاهش قیمت نفت شاهد کاهش قیمت فراوان در بازار کومودیتی‌ها بودیم و از آنجا که بیشتر شرکت‌های بورس تهران همبستگی فراوان با قیمت‌های جهانی دارند کاهش قیمت‌ها، تاثیرات فراوانی را بر سود شرکت‌ها خواهد داشت که با کاهش هزینه‌های جاری و از طرفی افزایش فروش با یافتن بازارهای جدید این کسری را جبران می‌کنند.

دکتر ولی نادی قمی، مدیرعامل تامین سرمایه نوین: قیمت‌های جهانی و رشد اقتصادی جهان تحت تاثیر عوامل متعددی در تغییر است. پیش‌بینی‌هایی که درخصوص شرایط اقتصادی در چین و اروپا وجود دارد حاکی از جو نگرانی درخصوص وقوع یک بحران اقتصادی در این کشور‌ها است. در همین زمینه به نظر می‌رسد قیمت کالا‌ها در دنیا از روند قابل قبولی در آینده برخوردار نباشد و همین امر مسبب افت حرکت صنایع در کشور نیز شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009420/#ixzz3zXu5DhmG

 

۰۷:۳۲:۵۴ بسیاری بر این باورند که بورس تهران زمان زیادی نیاز دارد تا بتواند از لحاظ بنیادی منجر به احیای شرکت‌ها و صنایع مختلف شود. با وجود اینکه شاخص بازار سهام طی مدت اخیر توانسته رشد قابل‌توجهی داشته باشد، اما همچنان بسیاری از شرکت‌ها در صورت‌های مالی ضعیف بوده و با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند. نظرسنجی«دنیای اقتصاد» درخصوص زمان احیای بورس حاکی از آن است که عمده سهامداران خرد این زمان را کمتر از یک سال درنظر گرفته‌اند، این در حالی است که کارشناسان بازار سهام این زمان را بین یک تا دوسال می‌دانند. با توجه به پاسخ‌ها در سوال قبل و آمار پایین گزینه آخر که تنها مختص به سهامداران خرد است، به نظر می‌رسد که شرکت‌کنندگان به نگاه میان‌مدت تاکید داشته و پیش‌بینی می‌شود در این بازه زمانی اثرات خوش‌بینی به‌صورت واقعی در بازار نمایان شود.

مازیار فتحی، کارشناس بازار سهام: احیای بورس تهران به معنای افزایش حجم و ارزش معاملات و ورود نقدینگی به بازار سرمایه است؛ به‌طوری که بورس جایگاه واقعی خود را در اقتصاد و در سرمایه‌گذاری افراد حقیقی و حقوقی به‌دست بیاورد. این مساله از ابتدای زمستان سال جاری پس از رکود دو ساله بورس و ریزش سنگین آن آغاز شده.در این صورت سال ۹۵ برای بازار سرمایه بسیار خوب خواهد بود و ادامه این روند در مدت کمتر از ۶ ماه می‌تواند تا حد قابل‌قبولی اعتماد را به بازار برگرداند.

مهرزاد منتظری، مدیر تحلیل کارگزاری اقتصاد بیدار: معمولا شاخص بورس با اخبار و انتظارات سهامداران شروع به حرکت می‌کند که اگر این انتظارات برآورده نشود مسیر استراحت در پیش می‌گیرد. پس از اجرای برجام بورس تهران با موتور اخبار پسابرجامی به راه افتاده است. با وجود اینکه یک سال پیش‌رو به هر شکل بهتر از سال ۹۳ و ۹۴ خواهد بود ولی برای مشاهده رونق و افزایش درآمد در صورت‌های مالی شرکت‌ها حداقل باید یک سال انتظار کشید. با این وجود باید توجه کرد که ذات بورس پیشخور کردن است. بنابراین در یک سال آتی موج نوسانات در بورس تهران زیاد خواهد بود.

بهنام بهزاد‌فر، مدیر امور اعضای کانون کارگزاران: اگر هدف سوال برگشت سهامداران قدیمی به بورس و بازگشت اعتماد به مردم باشد طبیعتا بین یک تا دو سال لازم است تا زیان‌های بسیار بدی که در بورس رخ داده در اذهان مردم فراموش و بورس احیا شود. متاسفانه بورس خارج از چارچوب، سرمایه‌داران را طی ۲ سال گذشته متحمل زیان کرده است که احیای موضوع نیاز به زمان دارد. اما اگر منظور از احیا برگشت سود به بورس باشد خیلی زود می‌توان به احیای آن امیدوار بود و حتی می‌توان گفت در همین لحظه این موضوع انجام شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009420/#ixzz3zXtxy1cO

 

۰۷:۳۲:۲۲ بررسی‌های بین‌المللی نشان می‌دهد بازدهی بازار سهام در بلندمدت بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بیش از نرخ تورم است. بنابراین، اگر فرض کنیم نرخ تورم سال آینده حدود ۱۰ درصد باشد، بازدهی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد می‌تواند منطقی باشد. از این منظر، انتظار کارشناسان از سودآوری در بازار سهام در همین محدوده بود و می‌تواند منطقی باشد. با این حال، حدود ۶۳ درصد از کارشناسان سودآوری بالای ۳۰ درصدی را از این بازار انتظار دارند، موضوعی که نشان می‌دهد با وجود کاهش نرخ تورم، انتظار بخش عمده‌ای از فعالان اقتصادی از سودآوری تعدیل نشده است و افراد همچنان بدون توجه به میزان واقعی سودآوری، سود اسمی مشابه سال‌های گذشته که تورم بالای ۲۰ درصد داشتیم را انتظار دارند.

بهنام بهزاد‌فر: متاسفانه اکثر مردم به سود‌های ۱۰۰ درصدی و ۲۰۰ درصدی در بازار سرمایه عادت کرده‌اند. در گذشته تورم کشور نیز رقم بالایی بود و حتی رشد قیمت دلار نیز بسیار جهشی بود و اکثر بازارهای موازی نیز همین مقدار سود می‌دادند. در واقع عملا سرمایه‌گذاری در بورس با سود ۱۰۰ درصدی صرفا حفظ پول بوده و سرمایه‌گذار سود حقیقی خاصی دریافت نمی‌کرد، در صورتی که نرخ بهره در سال جدید کم شود که زمزمه‌های آن نیز جاری است و در صورت تداوم کاهش نرخ تورم، نرخ سود بین ۲۰ الی ۳۰ درصد رقم منطقی و بالاتر از عرفی خواهد بود که به نظر می‌رسد بورس این رقم را به سرمایه‌گذار خواهد داد.

سلمان نصیر‌زاده، تحلیلگر بازار سهام: انتظار از افزایش بازدهی در بازار سرمایه می‌تواند در فضای اقتصادی همراه شود. به عبارتی بازاری همچون بورس اوراق بهادار زمانی که با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و غیر‌سیستماتیک مواجه شود و رقیبی همچون بازار پول را پیش روی خود نداشته باشد می‌تواند به سرعت به کسب بازدهی بپردازد بنابراین از آنجا که اعتقاد داریم کاهش نرخ سود بانکی به رشد p/ e بازار منتهی خواهد شد و نتیجه رفع تحریم‌ها و رشد اقتصادی به بهبود فضای کسب و کار ختم می‌شود پس ۲ فاکتور موثر در p/ eیعنی قیمت سهام و سودشرکت‌ها می‌توانند باهم رشد کرده و بازدهی بالایی را به همراه داشته باشند.

 

۰۷:۳۲:۰۱عرضه‌های اولیه همواره یکی از مواردی است که اختلاف نظر درخصوص زمان اجرای آن بسیار است. با توجه به آمار به دست آمده توسط «دنیای اقتصاد» و پاسخ مثبت اکثر افراد هردو گروه شرکت‌کننده به لزوم عرضه‌های اولیه، می‌توان خوشبین بود که آگاهی‌ها درخصوص مزایای عرضه‌های اولیه در بین سهامداران خرد و کلان افزایش یافته است. اما نکته قابل توجه درخصوص پاسخ منفی ۳۷ درصد کارشناسان نسبت به عرضه‌های اولیه است. با توجه به اینکه یکی از نیازهای بازار برای عدم ایجاد حباب و جذب نقدینگی سرگردان عرضه‌های اولیه و رونق در بازار بدهی است، جای سوال است که عدم پاسخ مثبت کارشناسان به چه دلیل بوده است؟

مازیار فتحی،کارشناس بازار سهام: بازار در شرایط فعلی برای عرضه‌های اولیه پتانسیل بیشتری پیدا کرده است. به این دلیل که با افزایش نسبت P/ E بازار و صنایع، سهامداران عمده و هلدینگ‌ها انگیزه بیشتری برای ورود شرکت‌های زیر مجموعه خود به بازار سرمایه پیدا کرده‌اند. همچنین در بین فعالان بازار انتظارات از بازده عرضه‌های اولیه که در حدود یک سال اخیر از این منظر جذاب نبوده‌اند به مرور و با رونق بازار افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین با افزایش معاملات و ورود نقدینگی جدید به بورس شرکت‌هایی که تازه عرضه اولیه می‌شوند می‌توانند مقصد خوبی برای هدایت و جذب نقدینگی جدید‌الورود تلقی شوند.

محمد داود فصاحت، تحلیلگر بازار سهام: در حال حاضر شرایط بازار به حدی هیجانی است که عرضه‌های اولیه نمی‌تواند تاثیری بر این هیجان و عملکرد داشته باشد و صرفا شرایط مناسبی را برای عرضه‌کننده سهام در قیمت‌های بالاتر فراهم خواهد کرد. که این امر ممکن است در نهایت به ضرر سهامداران جزء و تازه وارد تمام شود.عرضه‌های اولیه اصولا باید در شرایطی صورت پذیرد که بازار خالی از هیجان باشد و روند منطقی طی کند.

 

۰۷:۳۱:۴۴ بعد از رکود عمیق بورس تهران که آغاز آن به دی ماه سال ۹۲ باز‌می‌گردد، با رفع مهم‌ترین ریسک بازار سهام یعنی رفع تحریم‌های هسته‌ای، نماگر شاخص توانست شاهد رشد چشمگیر و بازگشت به کانال ۷۰‌هزار واحدی باشد. در این بین، بسیاری از شرکت‌کنندگان از هر دو گروه با نگاهی خوش‌بینانه رفتار جدید شاخص را رفتاری با‌ثبات و به منزله احیای مجدد بورس می‌دانند. این آمار نشان از افزایش امیدواری‌ها به بورس دارد. از سوی دیگر، تعداد معدودی از شرکت‌کنندگان رفتار این روزهای شاخص را هیجانی دانسته و امیدی به تداوم آن در روزهای آتی ندارند.

بهنام بهزادفر، مدیر امور اعضای کانون کارگزاران: در حال حاضر متغیرهای مثبتی در بازار سرمایه در حال شکل‌گیری است، از جمله برداشتن عملی تحریم‌ها، قراردادهای جدید خارجی، برخورد نفت به کف قیمتی، بازگشایی ال‌سی و…. که این موضوعات می‌تواند سوددهی شرکت‌ها را در سال بعد دستخوش تحولات مثبتی کند. به نظر می‌رسد که روند دائما سقوطی گذشته ادامه‌دار نبوده و احیای بازار عملا شروع شده است، اما نباید انتظار رشد مداوم از بازار سرمایه داشت؛ چرا‌که هنوز قیمت نفت و فلزات اساسی و… در کف خود قرار دارد و به نظر می‌رسد که بخشی از بازار سرمایه همگام با همه بازار حرکت نکند.

عباس دهقان، مدیر عملیات کارگزاری مهرآفرین: برای قضاوت قاطعانه زود است، با این حال متغیر حائز اهمیت ارزش معاملات روزانه است. در ماه جاری این متغیر همواره در اکثر روزها بالای ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است. در صورت تداوم و پایداری چنین روندی در میان‌مدت و کاهش نوسانات هیجانی روزانه شاخص، امکان پیدایش ایجاد یک روند مثبت با شیب ملایم خواهد بود.

 

۰۷:۳۰:۵۲ دنیای اقتصاد: در روزهای پرتب‌و‌تاب بورس تهران، سوالات بسیار زیادی پیش‌روی فعالان این بازار قرار دارد. بر این اساس، ۹۵ فعال بورسی، شامل ۶۵ معامله‌گر تالار و ۳۰ کارشناس به ۹ پرسش «دنیای اقتصاد» پاسخ داده‌اند. نتیجه این نظرسنجی نشان می‌دهد در میان بازارهای مالی کشورمان، بورس مقصد نقدینگی‌های جدید خواهد بود که پشتوانه مهمی برای رونق کنونی بازار سهام محسوب می‌شود. امری که تا کنون نیز اتفاق افتاده و از ابتدای دی، حدود ۸۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی وارد این بازار شده است. در آینده نیز، نه‌تنها بخشی از نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران خارجی وارد این بازار می‌شود، بلکه با کاهش احتمالی نرخ سود بانکی، بخشی از نقدینگی ریسک‌پذیر به سمت این بازار حرکت خواهد کرد. همچنین عمده این فعالان بازار سهام به ادامه‌دار بودن روند احیای بورس اعتقاد دارند و این بازار را آماده عرضه‌های اولیه به منظور گسترش بیشتر می‌دانند. با این حال، نکته قابل‌توجه نیاز به نگاه میان‌مدت برای به ثمر نشستن انتظارات فعالان بورس است که هر دو گروه کارشناسان و معامله‌گران تالار شیشه‌ای بر آن تاکید دارند. از سوی دیگر، رونق واقعی در اقتصاد کشور مهم‌ترین عامل تداوم رونق بورس در این نظرسنجی ارزیابی شده است.

 

گروه بورس- مهرنوش سلوکی: «یخ‌زدایی در تالار شیشه‌ای»؛ شاید بتوان وصف این روزهای بورس تهران را در همین جمله خلاصه کرد. رکود عمیق و کاهش چشمگیر معاملات بازار سهام که بیش از دو سال بسیاری از سهامداران را از سرمایه‌گذاری در این بازار دلسرد کرده بود، این روزها چهره دیگری از خود نشان داده و به جولانگاه سرمایه‌گذاران بدل شده است. شاهد این مدعا را می‌توان گزارش‌های میدانی پیشین «دنیای اقتصاد» دانست که گویای رغبت کم معامله‌گران و موج بی‌اعتمادی میان سهامداران بود. با این همه روزهای داغ بورس تهران از آغاز اولین ماه زمستان در حالی شروع شد که زمزمه‌های اجرای عملی برجام بیش از گذشته قوت می‌گرفت. روزهایی که همزمان با سیگنال‌های مثبت درخصوص رفع تحریم‌های اقتصادی اوج گرفت و تا کنون رشد بیش از ۲۰ درصدی را برای سهامداران به ارمغان آورده است. به همین بهانه، «دنیای اقتصاد» بار دیگر به میان سهامداران بورسی رفته و به نظرخواهی درخصوص جزئیات بازار سهام با توجه به سیر تحولات کنونی پرداخته است. جامعه آماری این نظر‌سنجی که با طرح ۸ سوال در میان ۶۵ سهامدار خرد و ۳۰ کارشناس بازار سهام انجام شده حاوی نکات قابل توجهی است که از آن جمله می‌توان به اجماع نظر سهامداران خرد و کارشناسان درخصوص مشارکت بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی در پروژه‌های پیمانی و سرمایه‌گذاری مستقیم اشاره کرد. همچنین در مباحثی نظیر مسیر کوچ نقدینگی عمده شرکت‌کنندگان دو گروه، بیشترین پتانسیل جذب نقدینگی را در بازار سهام ارزیابی کردند. از دیگر نکات قابل توجه این نظر‌سنجی می‌توان هم‌نوایی کارشناسان و سهامداران خرد درخصوص احیای بورس بعد از دو سال رکود دانست که نشان از چشم‌اندازی نوین به سوی بازار دارد.

 

تمایل برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی به کشور این روزها بیش از گذشته مسجل شده است، در این بین یکی از مواردی که می‌تواند حضور این افراد را در کشور پررنگ کند، جذابیت محل‌های سرمایه‌گذاری مختلف است. «دنیای اقتصاد» با طرح این سوال میزان پتانسیل این موقعیت‌ها را برای جذب سرمایه‌گذاری جویا شده است. آمارها حاکی از آن است که عمده دو گروه شرکت‌کننده در این نظر سنجی پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری مستقیم را محل ورود سرمایه‌های خارجی دانسته‌اند. اما نکته قابل توجه را می‌توان توجه شرکت‌کنندگان به بازار بدهی دانست. در شرایط کنونی توسعه بازار بدهی یکی از نیازهای مهم اقتصاد کشور است که هر دو گروه به آن دید مثبتی داشته‌اند. بنابراین در صورت رونق در بازار بدهی می‌توان شاهد تعمیق بازار سهام و در نتیجه رونق کلی بازار سرمایه بود. از سوی دیگر دومین سیگنال از آمار پاسخ دهندگان نشان از شناخت بیشتر این بازار میان سرمایه‌گذاران نسبت به قبل دارد که می‌تواند نویدی برای رشد یکی از مهم‌ترین بازارهای کشور در سال‌های آتی باشد.

محمد مهدی عشریه، تحلیلگر بازار سهام: بر اساس پژوهش‌های انجام شده، ایران از نظر وجود ذخایر طبیعی، رشد علم، پیشرفت دانش و… دارای رتبه‌های برتر در خاورمیانه است.استفاده از این منابع و تبدیل آنها به ثروت، تا کنون میسر نشده و شرکای خارجی علاقه شدیدی به ورود در بازار‌های ایران برای سرمایه‌گذاری دارند. در این بین با توجه به رفع تحریم‌های اقتصادی و خروج از رکود بازار سهام ایران، این بازار می‌تواند محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری بازیگران خارجی باشد. بازار سهام ایران در بلند‌مدت می‌تواند یکی از بازارهای سهام جذاب منطقه باشد که همین امر به ورود نقدینگی بیشتر به آن کمک می‌کند.

همایون دارابی، تحلیلگر بازار سرمایه: فرصت‌های آربیتراژی از جمله مهم‌ترین‌ فرصت‌های مالی برای کسب سود بدون ریسک به شمار می‌روند.در حال حاضر به‌رغم کاهش نرخ تورم نرخ سود بانکی ایران بالا است. در این میان، اوراق منتشره با سررسیدهای یکساله و بیشتر، نرخ‌هایی نزدیک به ۲۳ درصد و اوراق خزانه دولت بازدهی برابر ۲۵ درصد را به مشتریان می‌دهد. این در حالی است که نرخ‌های بین‌المللی بانکی در سطح کلان عموما حدود ۲ درصد است. اگر اختلاف نرخ تورم داخلی و خارجی سال آینده را ۱۰ درصد در نظر بگیریم نرخ ۱۱ درصد به‌عنوان فرصت آربیتراژ (با کسر ریسک ۱۰درصدی رشد نرخ ارز) فرصتی است که احتمالا از سوی برخی سرمایه‌گذاران جدی گرفته خواهد شد.

مازیار فتحی، کارشناس بازار سهام: به نظر می‌رسد عمده سرمایه‌گذاری که توسط خارجی‌ها در ایران صورت می‌پذیرد به‌صورت مستقیم در بخش واقعی صنعت خواهد بود که بیشتر هدف راه‌اندازی خطوط مونتاژ در صنایع دارد. به‌طوری که بتوانند از زیر ساخت‌های صنعتی که از قدیم وجود دارد بهره ببرند و با آوردن بخشی از تکنولوژی به روز خود به صنایع ما، ایران را به‌عنوان مرکز مونتاژ و بعضا تولید و صادرات منطقه تبدیل کنند. همچنین اجرای پروژه‌های پیمانی نیز در بخش عمرانی و فنی مهندسی حرفه‌ای می‌تواند با توجه به پتانسیل‌های علمی آنها و بهای تمام شده پایین‌تر به واسطه بهره‌وری بالایی که دارند جذاب باشد.

 

خروج از سیاست‌های انقباضی با توجه به گشایش‌های اقتصادی می‌تواند یکی از محتمل‌ترین سناریو‌های بازار ایران باشد. در این بین پیش‌بینی می‌شود به تدریج با خروج نقدینگی از بانک‌ها بازار‌های دیگر هدف جریان پول کشور باشد. قسمت اعظمی از شرکت‌کنندگان در این نظر‌سنجی، بازار سهام را مقصد جدید ورود این نقدینگی‌ها می‌دانند. این انتظار حاوی پیام مثبتی است مبنی بر آنکه نقدینگی قرار است به سمت بازاری حرکت کند که بیشترین ارتباط را با بخش تولید واقعی و نه سفته‌بازی دارد. این امر بار دیگر تاکید می‌کند که عملکرد بانک مرکزی در سال‌های اخیر به منظور کنترل نقدینگی سرگردان، موفق بوده و انتظار برای ورود به بازارهای سفته‌بازی نظیر ارز، سکه و مسکن نیز میان سرمایه‌گذاران کاهش یافته است.

مهدی افضلیان، کارشناس بازار سهام: در حال حاضر شکاف بین نرخ تورم و نرخ سود بانکی زیاد است و همین موضوع موجب شده که سرمایه‌گذار قادر به فعالیت در بخش تولید نباشد. در صورتی که موضوع رونق اقتصادی محقق شود، می‌توان انتظار ورود سرمایه را به بخش تولید داشت. از طرفی همگام با رفع تحریم‌ها در کشور و رفع شدن برخی مشکلات شرکت‌ها از جمله فروش و از سمت دیگر کاهش هزینه‌های تامین منابع مالی، می‌تواند چشم‌انداز خوبی را برای بازار سرمایه نیز رقم بزند، در نتیجه امکان ورود نقدینگی در آن بسیار بالا است.

دکتر ولی‌الله نادی‌قمی، مدیرعامل تامین سرمایه نوین: با اجرای برجام به نظر می‌رسد موج ورود نقدینگی به کشور افزایش یابد که اگر این نقدینگی مدیریت نشود مطمئنا بازدهی کوتاه مدت پیدا می‌کند. با توجه به اینکه بازار مسکن در چند سال اخیر در رکود عمیق بوده است، هم‌اکنون و با سیاست کاهش تورم این بازار می‌تواند پتانسیل مطلوبی برای ورود نقدینگی داشته باشد.

همایون دارابی، تحلیلگر بازار سرمایه: به نظر می‌رسد مقصد بعدی کوچ نقدینگی بازار ارز است، به دلیل اینکه کاهش نرخ نفت در بازار جهانی همیشه در اقتصاد ایران به منزله چراغ سبز برای رشد نرخ ارز بوده است. که این‌بار در قالب تک‌نرخی شدن ارز رخ خواهد داد. این امر اگر توام با کاهش نرخ بهره بانکی شود به بازار ارز پالس رشد خواهد داد و از این رو این بازار را به محلی جذاب برای سرمایه‌گذاری بدل می‌کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009420/#ixzz3zXtelIOc

۰۷:۲۹:۳۹ سجاد ابراهیمی

شاخص بورس اوراق بهادار تهران بعد از اجرایی شدن برجام برخلاف دو سال اخیر رشد پرشتابی داشته است. به‌گونه‌ای‌که از ابتدای دی‌ماه تا اواسط بهمن شاخص بازار سهام حدود ۲۰ درصد رشد کرده است. در این راستا سوال مهمی که وجود دارد این است که این روند افزایشی به چه دلیل بوده و تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟ و روند آتی شاخص قیمتی بازار سهام به چه صورتی خواهد بود؟ و برای پاسخ به این سوال توجه به تئوری‌های قیمت‌گذاری دارایی‌ها می‌تواند مفید باشد. بر این اساس، قیمت یک دارایی یا یک سهم بر اساس جریان نقدی است که آن سهم در دوره‌های آتی ایجاد می‌کند. به‌عبارت ساده‌تر، قیمت یک سهم با توجه به این تعیین می‌شود که سودآوری آن سهم در دوره جاری و دوره‌های آتی به چه صورت است.

 

با این دید می‌توان گفت مولفه‌هایی که بر سودآوری بخش عمده‌ای از شرکت‌ها یا کل بازار موثر هستند، می‌توانند منجر به تغییرات در شاخص‌های قیمتی بازار سهام شوند. عوامل اصلی اثرگذار بر سودآوری شرکت‌ها سطح قیمت‌ها، میزان تولید و فروش شرکت‌ها، حاشیه سود و هزینه تمام‌شده آنها است. بررسی این عوامل به خوبی می‌تواند روند قبلی شاخص بازار را توضیح داده و پیش‌بینی از روند بازار ارائه بدهد. میزان تولید و فروش شرکت‌های تولیدی به دلیل تحریم‌ها کاهش شدیدی داشته است. بررسی صورت‌های مالی حدود ۲۳۰ شرکت صنعتی و معدنی پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس تهران نشان می‌دهد تولید این شرکت‌ها در سال ۱۳۹۳ به‌طور حقیقی ۱۵ درصد کمتر از تولید در سال ۱۳۹۰ بوده است. این شرایط در سال ۱۳۹۴ بدتر نیز شده و تولید این شرکت‌ها در ۹ ماه سال جاری نسبت به سال قبل کاهش یافته است. ریشه بنیادی بخشی از افت قیمت‌های سهام در سال‌های اخیر همین موضوع است. حال اگر فرض کنیم بعد از تحریم‌ها شرکت‌ها بتوانند تولید خود را حداقل به اندازه سال ۱۳۹۰ افزایش دهند، می‌توان انتظار داشت سودآوری شرکت‌ها در سال‌های آتی از این محل و بدون درنظر گرفتن سرمایه‌گذاری‌ها و طرح‌های جدید افزایش داشته باشد.

عامل مهم دیگری که باعث افزایش اسمی در سودآوری شرکت‌ها و افزایش قیمت سهام می‌شود، افزایش سطح عمومی قیمت‌ها است. اگر فرض کنیم افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، درآمدها و هزینه‌ها را به یک میزان افزایش دهد،‌ سود نیز به همان میزان افزایش پیدا خواهد کرد. از این رو در شرایطی که بخش حقیقی اقتصاد رشد یا کاهش شدیدی ندارد، انتظار می‌رود قیمت سهام تا حدود زیادی گام به گام با افزایش در سطح قیمت‌های داخلی افزایش داشته باشد. همگام بودن افزایش در رشد شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) بازار سهام و رشد شاخص قیمت تولید‌کننده (PPI) در دوره قبل از سال ۱۳۸۹ به چشم می‌خورد اما با توجه به شوک‌هایی که بعد از سال ۱۳۹۰ بر قیمت‌های داخلی و ارز وارد شد،‌ این تعادل و همگامی دیده نمی‌شود. شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) بازار سهام از دی‌ماه ۱۳۸۹ تا دی‌ماه ۱۳۹۲ بیش از ۳۱۰ درصد رشد داشته است. این در حالی است که شاخص قیمت تولید‌کننده در این دوره ۲۲۰ درصد افزایش یافته که نشان می‌دهد شاخص قیمت بازار سهام رشد بسیار بیشتری از رشد قیمت‌ها داشته است و باتوجه به اینکه تغییر مثبتی در بخش تولید این شرکت‌ها در این دوره اتفاق نیفتاده است، شروع کاهش قیمت سهام از انتهای سال ۱۳۹۲ منطبق با این تحلیل بوده است، اما به‌نظر می‌رسد این اصلاح قیمت سهام در سال‌های اخیر بیش از حد بوده است؛ چراکه رشد شاخص قیمت سهام در دوره دی‌ماه ۱۳۸۹ تا دی‌ماه ۱۳۹۴ تنها ۱۷۰ درصد بوده است. این در حالی است که شاخص قیمت تولید‌کننده در این مدت ۲۵۰ درصد رشد داشته است. این مقایسه نشان می‌دهد رشد قیمت‌های سهام در این دوره ۸۰ درصد کمتر از شاخص قیمت تولید‌کننده بوده است.

نکته دیگری که از کانال سودآوری می‌تواند بر قیمت سهام اثرگذار باشد، حاشیه سود است. با توجه به افزایش هزینه‌هایی که تحریم‌ها تحمیل کرده بودند، حاشیه سود شرکت‌ها نیز کاهش داشته و می‌توان بخشی از کاهش قیمت سهام در سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ را ناشی از کاهش حاشیه سود دانست. البته این کاهش حاشیه سود منابعی به‌جز تحریم‌ها نیز داشته است که می‌توان به کاهش قیمت‌های نفت و رشد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اشاره کرد. با رفع تحریم‌ها برخی از هزینه‌های اضافی شرکت‌ها حذف شده و حاشیه سود عملیاتی و خالص شرکت‌ها را افزایش می‌دهد. در مجموع، رفع تحریم‌ها شرایطی را فراهم کرده است که بخش تولیدی می‌تواند در سال آینده نه تنها وضعیت تولید را بهبود بخشد، بلکه حاشیه سود خود را افزایش دهد و سودآورتر شود. اگر این مساله اتفاق افتد و وضعیت تولید حداقل به سال‌های قبل از تحریم‌ برسد،‌ با توجه به افزایشی که در این مدت در سطح عمومی قیمت‌ها و نرخ ارز اتفاق افتاده است، ‌رشد بالای شاخص قیمت بازار سهام از نظر بنیادی در سال آینده دور از انتظار نیست.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009557/#ixzz3zXtDfuSK

 

۰۷:۲۹:۲۱ گروه خودرو: مدیرعامل ایران خودرو دیروز پس از مدت‌ها میزبان خبرنگاران شد تا علاوه‌بر پاسخ به ابهامات «قرارداد پژو»، از شریک جدید این شرکت نیز رونمایی کند. آن‌طور که هاشم‌یکه‌زارع در نشست خبری خود اعلام کرد، «فیات-کرایسلر» به‌عنوان همکار جدید ایران خودرو در نظر گرفته شده تا پس از پژو، رنو و سوزوکی، چهارمین شریک آبی‌های جاده مخصوص باشد. فیات اما در حالی به‌عنوان شریک چهارم ایران خودرو در نظر گرفته شده که این شرکت (ایران خودرو) پس از توافق هسته‌ای دو سال پیش در ژنو، مذاکرات خود با خودروسازان دنیا را آغاز کرد و علاوه‌بر پژوی فرانسه، به سراغ گزینه‌های آلمانی و ایتالیایی نیز رفت.

در این بین، ابتدا نام فولکس واگن آلمان مطرح شد و حتی ایران خودرویی‌ها نیز تلویحا مذاکره با این خودروساز آلمانی را تایید کرده و کار تا جایی پیش رفت که خیلی‌ها گمان کردند این غول خودروسازی جهان، به کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص خواهد آمد. این در حالی بود که ناگهان ماجرای رسوایی بزرگ فولکس واگن (تقلب در اعلام میزان آلایندگی محصولات دیزلی) پیش آمد و با تغییر و تحولات مدیریتی در راس مدیریت این شرکت، مسوولان جدید اعلام کردند برنامه‌های فولکس برای سرمایه‌گذاری‌های جدید تا حدی متوقف خواهد شد. از همین رو و با وجود قصد نسبتا جدی فولکس برای شراکت با ایران خودرو، سرمایه‌گذاری این شرکت در ایران به‌هاله ای از ابهام فرو رفت و ایران خودرویی‌ها نیز دیگر مانند گذشته صحبت از این غول خودروسازی جهان به میان نیاوردند. در این اوضاع و احوال، ناگهان پای خودروساز مشهور ایتالیایی به ماجرای شرکای خارجی ایران خودرو باز شد و آبی‌های جاده مخصوص از فولکس واگن به سمت فیات-کرایسلر چرخیدند. ایران خودرویی‌ها که ظاهرا به‌دنبال شراکت با آلمانی‌ها بوده و فولکس واگن را به‌عنوان شرکت جدیدشان برگزیده بودند، با ناامید شدن از این خودروساز، این‌بار بیشتر روی فیات مانور داده و اعلام کردند از بین فولکس و فیات، یکی به‌عنوان شریک جدید ایران خودرو انتخاب خواهد شد. در نهایت دیروز مدیرعامل ایران خودرو رسما اعلام کرد که فیات-کرایسلر به‌عنوان شریک چهارم این شرکت انتخاب شده و مذاکرات میان دو طرف از هفته‌های آتی آغاز خواهد شد. یکه‌زارع با تاکید بر اینکه فیات شریک مناسبی برای ایران خودرو خواهد بود، گفت: فیات صاحب مجموعه‌های قوی خودروسازی در آمریکا مانند کرایسلر است و پیش‌بینی می‌شود برخی خودروسازان فعلی در جهان ظرف چند سال آینده توسط این شرکت محو شوند. وی در مورد منتفی شدن شراکت با فولکس واگن افزود: ما به‌دنبال شراکت با فولکس بودیم، اما به دو دلیل این اتفاق نیفتاد؛ اول اینکه فولکس دچار یکسری مشکلات داخلی (رسوایی تقلب) شد و دوم اینکه این شرکت از قبل با خودروسازان بخش خصوصی کشور همکاری داشت و ایران خودرو نیز به این موضوع احترام گذاشت و در نتیجه به سراغ فیات رفت. شراکت ایران خودرو با فیات اما در حالی است که این خودروساز ایتالیایی سهامدار و به اصطلاح صاحب خودروساز معروف آمریکایی یعنی «کرایسلر» به‌شمار می‌رود و از همین رو گمانه‌زنی‌ها از نزدیک شدن خودروسازان آمریکایی به «جاده مخصوص» حکایت دارند. مدیرعامل ایران خودرو در این مورد و در پاسخ به اینکه شراکت با فیات می‌تواند به همکاری خودروسازان ایران و آمریکا ختم شود، گفت: ما دوست داریم با شرکت‌های قوی در دنیا کار کنیم، با این حال تابع سیاست‌های نظام (در مورد همکاری با آمریکایی‌ها) هستیم. به گفته یکه‌زارع، در حال حاضر پلت‌فرم‌های مشترکی بین فیات و کرایسلر وجود دارد و این اتفاق دور از ذهن نیست که از طریق فیات، تکنولوژی‌ تولید خودروهای آمریکایی وارد ایران شود. وی در ادامه اما این را هم گفت که علاوه‌بر چهار شریک فعلی، ممکن است یک خودروساز ژاپنی نیز به‌عنوان همکار پنجم ایران خودرو انتخاب شود. گفته می‌شود این شرکت ژاپنی احتمالا نیسان موتورز است.

غرامت پژو تهاتر می‌شود

مدیرعامل ایران خودرو اما در نشست خبری دیروز خود به موضوع داغ این روزها یعنی «قرارداد پژو» پرداخت و ضمن دفاع از آن، از دریافت غرامتی بیش از ۴۲۷ میلیون یورو از این شرکت فرانسوی، خبر داد. قرارداد ایران خودرو و پژو دو هفته پیش و در جریان سفر رئیس‌جمهوری به فرانسه امضا شد و طبق آن، دوطرف به‌صورت جوئینت ونچر و با سرمایه‌گذاری مشترک ۵۰۰ میلیون یورویی، همکاری دوباره خود را پس از چهار سال از سر خواهند گرفت. این در شرایطی است که به اعتقاد مخالفان و منتقدان پژو، این شرکت باید بابت رفتار گذشته خود مبنی بر ترک ناگهانی ایران، غرامت بپردازد. حالا آن‌طور که مدیرعامل ایران خودرو اعلام کرد، پژویی‌ها ۴۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو غرامت به ایران خودرو می‌پردازند. این «غرامت» البته در قالب پرداخت پول به ایران خودرو نبوده و به‌نوعی تهاتر خواهد شد. یکه‌زارع در این مورد گفت: در قرارداد با پژو، یک بسته حمایتی-غرامتی را تعریف کرده‌ایم که طی آن، ۴۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو موردنظر در اشکال مختلف تسویه حساب خواهد شد. وی با بیان اینکه ۱۱۶ میلیون یورو از این خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته است، افزود: ۳۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو نیز در مسایل آینده دیده شده است. مدیر عامل ایران خودرو تاکید کرد: از رقم ۱۱۶ میلیون یورو خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته، ۲۵ میلیون یورو بابت دریافت قطعات مجانی از پژو محاسبه خواهد شد که البته بخشی از این رقم دریافت شده است. وی ادامه داد: همچنین ۱۱ میلیون یورو بابت تجهیزات خط تولید پژو ۲۰۷ در نظر گرفته شده که این تجهیزات به‌صورت مجانی به ایران اعطا می‌شود. یکه‌زارع این را هم گفت که ۱۱ میلیون یورو از طلب‌های پژو از ایران خودرو، در موضوع غرامت دیده شده و این رقم به‌صورت نقدی پرداخت نخواهد شد.

به گفته وی شرکت پژو بابت تولید خودرو با برند پژو در ایران خودرو قبل و بعد از تحریم‌ها طبق قرارداد باید ۶۹ میلیون یورو به‌عنوان رویالیتی (امتیاز مونتاژ خودرو) از ایران خودرو دریافت می‌کرد که در توافق صورت گرفته، قرار شد این مبلغ در قالب همان بسته حمایتی-خسارتی، پرداخت نشود. مدیرعامل ایران‌خودرو همچنین تاکید کرد: در بخشی دیگر از بسته حمایتی-غرامتی موردنظر، روی پلت فرم‌های روز پژو نیز حساب باز کرده‌ایم؛ به‌نحوی‌که می‌توانیم این پلت فرم‌ها را در اختیار گرفته و محصولات با برند ایران خودرو را روی آنها به تولید برسانیم. مدیرعامل ایران‌خودرو گفت: ما قصد داریم شرکتی مشترک را با پژو تشکیل بدهیم که ۲۵۰ میلیون یورو از سرمایه آن را طرف فرانسوی تامین می‌کند؛ بنابراین بعید است این شرکت رفتاری مانند گذشته از خود بروز دهد. یکه‌زارع در ادامه با اشاره به سهم پژو در سبد محصولات آینده ایران خودرو افزود: پژو تنها ۱۵ درصد از سبد محصولات ایران خودرو را تشکیل می‌دهد و ما سعی داریم ۴۰ درصد از حجم سبد خود را به محصولات داخلی اختصاص دهیم. یکه‌زارع در واکنش به اینکه گفته می‌شود ایران خودرو هنوز قراردادی با پژو امضا نکرده و همه چیز در حد تفاهم‌نامه است، تاکید کرد: آنچه میان ایران خودرو و پژو امضا شده، «قرارداد» است. وی اما در بخش دیگری از اظهارات خود به محصولات در نظر گرفته شده پژو برای ایران اشاره کرد و گفت: اولین محصولی که پژو در ایران تولید خواهد کرد، مدل ۲۰۰۸ است، خودرویی که در نمایشگاه ژنو رونمایی خواهد شد و تا اردیبهشت ۹۶ نیز تولید و عرضه می‌شود. یکه‌زارع همچنین تاکید کرد که مدل ۳۰۱ با قیمت ۵۸ میلیون تومان، مدل ۲۰۸ با قیمت ۶۸ میلیون تومان و مدل ۲۰۰۸ نیز با قیمت ۷۷ میلیون تومان عرضه خواهند شد.

رنو شریک ما نیز هست

اما در شرایطی که وزیر اقتصاد به تازگی خبر از امضای قرارداد رنوی فرانسه با سایپا داده است، مدیرعامل ایران‌خودرو تاکید کرد رنو شریک آبی‌های جاد مخصوص نیز هست. یکه‌زارع با بیان اینکه رنو و ایران خودرو به هم گره خورده‌اند، گفت: اگر قرار بود از نقطه صفر شروع کنیم، به سراغ رنو نمی‌رفتیم، اما حالا بنا داریم همچنان با این خودروساز فرانسوی شراکت داشته باشیم.

تولید سواری بنز در ایران

مدیرعامل ایران خودرو اما با اشاره به امضای تفاهم‌نامه جدید با بنز گفت: ما قبلا در حوزه خودروهای تجاری با بنز تفاهم‌نامه امضا کردیم و طبق آن، قرار است ایران خودرودیزل و بنز در حوزه تولید (با سهم ۵۱ درصدی ایران خودرودیزل و ۴۹‌درصدی بنز) و حوزه خدمات پس از فروش (با سهم ۵۱ درصدی بنز و ۴۹ درصدی ایران خودرودیزل)، در آینده تاسیس شود. یکه‌زارع با بیان اینکه بنز در نهایت «گواه» (شرکت خدمات پس از فروش ایران خودرودیزل) را خواهد خرید، تاکید کرد: طی دو هفته آینده، تفاهم‌نامه ای با بنز برای تولید و واردات خودروهای سواری امضا خواهیم کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1009492/#ixzz3zXt9XRsx

 

۰۷:۲۴:۰۹ به گزارش خبرگزاری مهر-محمدعلی زمان خانی: شرکت ملی نفت ایران در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۳۹۵ به مجلس شورای اسلامی با ارائه طرحی خواستار کسب مجوزهای لازم به منظور صادرات روزانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت شده و همزمان با ارائه این پیشنهاد مذاکرات به منظور امضای قراردادهای جدید فروش نفت به مشتریان آسیایی و اروپایی آغاز شده است.

توتال اولین مشتری نفت ایران

بر این اساس در طول حدود ۱۰ روز گذشته تاکنون مذاکراتی برای امضای قرارداد فروش روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت خام با شرکت‌ها و پالایشگران نفتی اروپایی و بعضا آسیایی انجام شده که تاکنون قرارداد فروش روزانه حدود ۱۶۰ هزار بشکه نفت به توتال فرانسه نهایی شده است.

افزایش ۳ برابری صادرات نفت به ترکیه

در کنار توتال فرانسه، مذاکرات نهایی با پالایشگاه‌های نفت ترکیه به ویژه «توپراش» به منظور افزایش سه برابری فروش طلای سیاه انجام شده است که در صورت توافق نهایی، حجم صادرات نفت ایران به ترکیه از حدود ۱۰۰ هزار بشکه فعلی به ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

نفتکش‌های روسی و اسپانیایی در راه خارگ

«لوک اویل» روسیه را هم باید از دیگر مشتریان نفت ایران در اروپا نام برد و قرارداد فروش نفت خام به این شرکت روسی نهایی شده و پیش بینی می‌شود، تا پایان بهمن ماه اولین کشتی نفتکش غول پیکر شرکت «لیتاسکو» وابسته به لوک اویل در پایانه نفتی خارگ پهلوگیری کند تا نفت ایران در یکی از پایانه‌های حوزه دریای مدیترانه (احتمالا رومانی) تخلیه کند.

کپسای اسپانیا هم از مشتریان جدید نفت ایران در دوران پساتحریم بوده و همچون لوک اویل کشتی نفتکش تحت اجاره این شرکت اسپانیایی در راه پایانه های نفتی ایران است، این در حالی است که دور جدید مذاکرات با «رپسول» اسپانیا هم برای فروش نفت و سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران آغاز شده است.

علاوه بر این «روس نفت» هم از دیگر مشتریان جدید نفتی ایران در اروپا به شمار می‌رود و در حاشیه سفر علی اکبر ولایتی رئیس مرکز مطالعات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، این شرکت روسی خواستار واردات نفت از ایران شده است.

سلام پالایشگاه‌های ایتالیا به نفت ایران

به گزارش مهر، شرکت‌ها و پالایشگران ایتالیایی از دیگران مشتریان نوظهور نفت ایران در دوران پساتحریم هستند و پیش بینی می‌شود تا چند روز آینده با سفر یک هیات ایتالیایی به تهران قرارداد فروش روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت به شرکت «انی» و حدود ۷۰ هزار بشکه نفت با پالایشگاه «ساراس» ایتالیا امضا شود.

علاوه بر این، احتمال توافق بین شرکت ملی نفت ایران و انی ایتالیا برای توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین در غرب کارون محتمل به نظر می‌رسد و براساس اعلام رکن‌الدین جوادی مدیرعامل شرکت نفت، این شرکت ایتالیایی برای توسعه دارخوین اظهار علاقه کرده است.

در کنار شرکت‌های چند ملیتی، قطعا شرکت «هلنیک پترولیوم» یونان، شل انگلیس، جمهوری چک، آلمان و چند شرکت نفتی اروپایی مذاکراتی را برای امضای قراردادهای فروش نفت آغاز کرده‌اند که پیش بینی می‌شود فقط با شرکت‌های نفتی برای صادرات روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت به سرزمین ژرمن‌ها قرارداد جدید امضا شود.

رونمایی از مشتریان نفتی در چین و تایوان

هر چند این روزها تمامی نگاه به شرکت‌ها و کشورهای اروپایی برای امضای نخستین قراردادهای خرید و فروش نفت با ایران است اما پالایشگاه‌های آسیایی هم برای خرید نفت از ایران به نوعی در صف ایستاده‌اند.

دو شرکت «سی. پی. سی» و «فورموسا پتروکمیکال» تایوان که هم اکنون حدود سه هزار و ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می‌کنند، با امضای قراردادهای جدید حجم واردات طلای سیاه از ایران را به بیش از ۶۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهند.

همسو با تلاش تایوان برای افزایش ۲۰ برابری واردات نفت از ایران، قراردادهای فروش نفت خام و میعانات گازی با پالایشگران چینی هم تمدید شده است به طوری که شرکت‌های نفتی «پترو چاینا» و «CNOOC»، «سینوپک» و «ژوهای» را باید از بزرگترین مشتریان نفتی ایران در چین نام برد.

در همین حال، امیرحسین زمانی‌نیا معاون امور بین‌الملل وزیر نفت اخیرا در گفتگو با مهر از چین به عنوان بزرگترین بازار نفت ایران در پساتحریم نام برده و همزمان گزارش امور اوپک وزارت نفت ایران نشان می‌دهد دسامبر ۲۰۱۵ میلادی روزانه ۵۳۳ هزار بشکه نفت راهی این کشور شده است.

اگر از هند به عنوان یک مشتری سنتی نفت ایران در جنوب آسیا بگذریم، مالزی، سریلانکا، پاکستان و سنگاپور از دیگر مشتریان سنتی نفت ایران در این منطقه هستند و به نظر می‌رسد پس از هندی‌ها، پتروناس مالزی دومین مشتری جدید نفتی ایران به شمار می رود.

ایران تا پیش از تحریم‌ها روزانه حدود ۵۰ هزار بشکه نفت به مالزی صادر می کرد و «ایخال عبدالرحمان» نماینده شرکت پتروناس مالزی اخیرا در گفتگو با مهر از آمادگی به منظور ازسرگیری واردات روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت از ایران خبر داده است.

علاوه بر این، تا پیش از اعمال محدودیت‌ها، شرکت ملی نفت ایران به طور متوسط روزانه حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار بشکه نفت به سریلانکا (پالایشگاه سیلان) صادر می‌کرد که براساس اعلام جوادی معاون وزیر نفت از آغاز مذاکرات برای امضای قرارداد فروش نفت به این کشور آسیایی خبر داده است.

تسخیر ۱۰ درصد بازار نفت ژاپن توسط ایران

براساس آمارهای وزارت اقتصاد و صنایع ژاپن، در شرایط فعلی سرزمین آفتاب تابان به طور متوسط روزانه بیش از ۱۶۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کند. با این وجود، یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی به منظور افزایش صادرات نفت ایران به پالایشگاه‌های ژاپنی، کاهش ظرفیت پالایش نفت در این کشور است.

ظرفیت پالایش نفت ژاپن از حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز در چند سال اخیر به روزانه حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه کاهش یافته که محدود شدن ظرفیت پالایش نفت، رقابت در بین کشورها به منظور گرفتن سهم بیشتر در این بازار استراتژیک نفتی را دو چندان کرده است.

در همین حال، محسن قمصری مدیرامور بین‌الملل شرکت ملی نفت از هدف گذاری کسب سهمی ۱۰ درصدی در بازار نفتی ژاپن خبر داده و تاکید می‌کند: پس از لغو تحریم‌ها حجم صادرات نفت ایران به ژاپن باید به ٣۵٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

از این رو تاکنون قرارداد فروش ۵۳ هزار بشکه نفت به «شرکت جی ایکس اویل اند انرژی» ژاپن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین خریداران نفت برای سال ۲۰۱۶ میلادی تمدید شده و باید از پالایشگاه نفت «کازمو»، «ایده میتسو» و «شواشل» به عنوان دیگر پالایشگاه‌های خریدار سنتی نفت ایران یاد کرد.

قمصری با استقبال از طرح ادغام شرکت‌های نفتی «ایده میتسو» و «شواشل»، تاکید می‌کند: شرکت ملی نفت ایران رابطه خوبی با شواشل دارد و ایده میتسو هم با توجه به سابقه ۶۰ ساله‌ای که با ایران دارد می‌تواند این روابط را تکمیل کند.

کره‌ای‌ها به دنبال تخفیف نفتی ایران

به گزارش مهر، هم اکنون ایران حدود ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار بشکه نفت به کره جنوبی صادر می‌کند و این کشور یکی از مشتریان سنتی نفت کشور حتی در دوران پساتحریم به شمار می‌رود.

با این وجود، «ای کی اینوویشن» و «هیوندای اویل بانک» اخیرا خواهان افزایش واردات نفت از ایران با قیمت ۲ یا ۳ دلار تخفیف به ازای هر بشکه هستند. مجموع واردات نفت این دو شرکت کره جنوبی در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۴۴.۹۲ میلیون بشکه به ارزش ۴.۵ میلیارد دلار بوده است.

در همین حال، شرکت ملی نفت ایران قراردادهای دیگری برای صادرات میعانات گازی با پالایشگران کره‌جنوبی در دست مذاکره دارد و حتی اولین محموله یک میلیون بشکه‌ای میعانات گازی فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی به زودی به این کشور صادر خواهد شد.

فروش نفت به پالایشگاه آمریکایی در آفریقا

آفریقای جنوبی استراتژیک ترین بازار نفت ایران در قاره سیاه است و پیش بینی می‌شود در فاز اول لغو تحریم‌ها حدود ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران راهی این کشور آفریقایی شود.

در این بین مهمترین چالش ازسرگیری فروش نفت به آفریقای جنوبی فعالیت شرکت‌های نفتی آمریکایی در پالایشگاه‌های این کشور است و از این رو مذاکره وزارت نفت و انرژی آفریقای جنوبی با مقامات شورون آمریکا به عنوان سهامدار یکی از پالایشگاه‌های بزرگ نفت این کشور به‌منظور متقاعد کردن این شرکت برای از سرگیری واردات نفت از ایران انجام شده است.

رکن‌الدین جوادی معاون وزیر نفت هم اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه محدودیتی برای فروش نفت به پالایشگاه‌های آمریکایی شورون در آفریقای جنوبی وجود ندارد، تاکید کرده است: هیچ منعی برای فروش نفت به پالایشگاه‌های آمریکایی وجود ندارد.

«تمبیسیله ماژولا» معاون وزیر انرژی آفریقای جنوبی هم پیشتر با اعلام اینکه بخش عمده پالایشگاه‌های نفت آفریقای جنوبی توسط شرکت‌های نفتی خارجی همچون شل، بی پی، توتال، شورون آمریکا اداره می‌شوند، گفته است: با آنها مذاکره می‌کنیم که با لغو تحریم‌ها دوباره تجارت نفتی را با تهران از سر گرفته می‌شود.

 

۰۷:۱۸:۱۱ یک منبع مطلع به «انتخاب» گفت: همه کاندیداهایی که اعتراض کرده اند وضعیتشان مشخص شده و ان شالله، بقیه کاندیداهای معترض، تا فردا تکلیفشان مشخص می شود.

وی تعداد این افراد را ۵۶ نفر عنوان کرد و افزود: تا پایان ساعت اداری فردا،  ۵۶ داوطلب انتخابات مجلس در شهر تهران تعیین تکلیف می شوند.

این منبع مطلع گفت: چهره های مطرحی از دو جناح سیاسی کشور در میان این ۵۶ نفر هستند.

قابل ذکر است، امروز برخی منابع از تایید صلاحیت حجت الاسلام والمسلمین مرتضی اشراقی نوه امام (ره)، الیاس حضرتی، محمدجواد حق‌شناس، نجفقلی حبیبی، محسن مافی، سیدمحمود میرلوحی و علی نوبخت خبر دادند.

 

۰۷:۱۷:۴۹ به گزارش ایرنا به نقل از خانه ملت، «علی لاریجانی» یکشنبه شب در مسجد حضرت فاطمه زهرا (س) شهر قنوات قم با تبریک ایام دهه فجر گفت: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران دستاوردهای مهمی داشته است و مردم با حرکت سازنده خود بعد از انقلاب به پیشرفت کشور کمک کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز باید با استفاده از تجارب انقلابی به فکر پیشرفت بیشتر بود، ذکر تاریخ گفتن خوب است ولی پند گرفتن مهمتر است.
وی افزود: باید به وظیفه خود عمل کنیم و در راه امام راحل و شهدای گرانقدر گام برداریم و تعهد خود را نسبت به انقلاب به درستی ادا کنیم. پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی، وضعیت کشور نابسامان بود و به جز چند شهر، اکثر شهرها و روستاها آباد نشده بود و غضب شاه به قم باعث شد این شهر رشد نکند، البته در آن دوران چند شهر را آباد کرده بودند تا تبلیغ کنند.
لاریجانی تصریح کرد: امام خمینی (ره) پس از انقلاب اسلامی، اصل را خدمت به مردم دانست و روحیه انقلابی را احیا کرد تا کمک به محرومان و روستاییان با شتاب صورت گیرد، همچنین اقتصاد کشور از وابستگی خارج شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید برتداوم حفظ روحیه انقلابی در راه پیشرفت کشور گفت: باید روحیه از خودگذشتگی، فداکاری و جهاد همواره وجود داشته باشد و امام راحل این فکر جهادگونه را مبنای خدمت به مردم دانست.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: جهاد سازندگی به عنوان یک نهاد انقلابی با استفاده از جوانان انقلابی زمینه آبادانی روستاهای کشور را فراهم کرد و نباید فراموش کرد این کارها برای رضای خداوند بود.
وی با بیان اینکه روحیه انقلابی با روحیه آبادگری عجین شده و زمینه آبادی بسیاری از روستاها را فراهم کرد، افزود: بعد از انقلاب، جنگ شروع شد و ۸ سال برای کشور گرفتاری هایی ایجاد کرد اما امام راحل جنگ را به سازندگی جدید تبدیل کرد و روحیه انقلابی و مجاهدت تبلیغ شد و بعد از جنگ پیشکسوتان مجاهد ما که تربیت یافته مکتب دفاع مقدس بودند بسیار به پیشرفت کشور کمک کردند.
لاریجانی گفت: به دلیل اینکه در جنگ، تحریم نظامی بودیم، روحیه سازندگی حاصل و باعث شد به لحاظ دفاعی بتوانیم روی پای خود بایستیم و پس از جنگ نیز امام خمینی (ره) تاکید بر علم آموزی داشتند، زیرا بدون علم ملت ها پیشرفت نمی کنند.
نماینده مردم قم با بیان اینکه بخش های مختلف کشور پس از جنگ به سازندگی زیرساخت ها تشویق شدند و با روحیه انقلابی، زیرساخت ها تقویت شد گفت:گاهی بازسازی خرابی های جنگ ها به ۳۰ سال زمان نیاز دارد اما با روحیه انقلابی و کمک کردم، خیلی زود شهرها از وضعیت جنگ زدگی خارج شدند. در حال حاضر کشور در شرایط بعد از یک گرفتگی شدید قرار دارد، یعنی حدود ۱۲ سال گرفتار مسئله هسته ای بودیم و آمریکا و غربی ها هر روز یک ماجرا، تحریم و یا قطع نامه جدید صادر می کردند، در هر صورت از آن وضعیت سخت عبور کرده ایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تحریم های اقتصادی، شرایط سختی را ایجاد کرد، اما با روحیه انقلابی ایستادگی معنا پیدا کرد و نکته مهم این است که اگر از این وضعیت عبور می کنیم، چه مسیری را باید انتخاب کنیم که در این رابطه مقام معظم رهبری مسیر را مشخص کرده است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید با حفظ روحیه انقلابی کار را ادامه دهیم و ایشان در جمع کارکنان دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بر حفظ روحیه انقلابی و مجاهدت تاکید داشتند و در بیاناتشان در مشهد فرمودند توجه به تولید مانند مجاهدت است.
لاریجانی گفت: با وجود اینکه شرایط درحال تغییر است، برخی کشورها توطئه می کنند، به طور مثال سعودی ها برای کاهش قیمت نفت تلاش کردند و قیمت آن را از بشکه ای حدود ۱۱۰ دلار به ۲۳ دلار رساندند، البته به خود آنها نیز خسارت وارد می شود، اما سعودی ها با تحلیل های غلط به دشمنی خود ادامه می دهند و حتی در کشورهایی مانند عراق، سوریه و یمن مشکل ایجاد می کنند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بحرانی که در منطقه وجود دارد، تصریح کرد: مشکل تروریسم برای تمامی مسلمانان و ایران گرفتاری ایجاد می کند، بنابراین باید روحیه انقلابی، مجاهدت و فداکاری در هر قضیه ای وجود داشته باشد.
وی افزود: مقام معظم رهبری برروی دستیابی به اهداف سیاست های مقاومتی تاکید دارند که محور آن براساس تولید داخلی است و این تولید در بخش هایی مانند دامداری و یا صنعت است و در این رابطه شهید مطهری تاکید داشتند که اقتصاد سالم یک اقتصاد زاینده است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ایران در حال حاضر ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد، گفت: دستیابی به این میزان از صادرات غیرنفتی خوب است ولی کافی نیست و باید توجه داشت که بسیاری از کشورها از کاهش قیمت نفت متزلزل شده اند، ولی ایران با توجه به کاهش اتکا به نفت، زیاد تحت تاثیر قرار نگرفت البته این مسئله سرعت آبادانی در کشور را کم کرد.
لاریجانی افزود: با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی باید چرخه تولید و صادرات محور باشند.
وی با تاکید بر لزوم حل مشکلات روستاییان به خصوص روستاییان بخش قنوات تاکید کرد: تاکنون جلساتی با تولیدکنندگان صنعت شیر داشته ام و اینکه قیمت شیر با هزینه های دامداری متناسب نیست، قابل قبول است و نیز پیگیری هایی هم در این خصوص انجام شده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طرحی در مجلس در حال پیگیری است که با استفاده از تجربیات کشورهای دیگر به بخش تولید در زمینه کشاورزی توجه شده و براساس آن مدیریت تولید در روستاها اصلاح می شود و امیدوارم در چند ماه آینده در مجلس به تصویب برسد که می تواند تحول ایجاد کند.
وی با اشاره به مشکل کم آبی در استان قم و کشور گفت: برداشت از چاه های آب کشاورزی باعث کاهش سطح آب به چاه ها و نشست خاک شده که در این رابطه باید رسیدگی های لازم انجام شود و در زمینه آبیاری با روش های نوین و پیشرفته سرمایه گذاری شود. در سال گذشته بیش از یک هزار میلیارد تومان در این خصوص هزینه شد که به قم نیز سهمی اختصاص یافت.
لاریجانی افزود: در برنامه ششم توسعه باید بودجه قابل توجهی برای تقویت بخش کشاورزی و استفاده صحیح از منابع آبی لحاظ شود و نکته مهم اینکه باید از مقام معظم رهبری به دلیل اجازه ایشان درباره اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار منابع مالی برای رفع مشکل کم آبی در روستاها تشکر کرد و همچنین ۸ میلیارد دلار نیز برای مهار آب ها اختصاص داده شد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور بیان کرد: باید در روستاها علاوه بر توجه به بخش کشاورزی، به سرمایه گذاری صنعتی نیز توجه شود تا زمینه ارتقای درآمد کشاورزان فراهم گردد.
وی گفت: اگر در روستاها صنایع جانبی کشاورزی ایجاد شود، دیگر جوانان روستایی به شهرها مهاجرت نمی کنند بنابراین باید به جذب سرمایه های داخلی و خارجی توجه کرد.
لاریجانی افزود: در حال حاضر حدوداً از ۷۰ درصد ظرفیت معادن کشور استفاده نشده و در قم نیز معادن غیرفعال وجود دارد، البته دولت نیز این معادن را خیلی واگذار نمی کند و خود نیز نمی تواند سرمایه گذاری لازم را انجام دهد این در حالی است که با استفاده از فعال شدن بخش معادن می توان شغل ایجاد کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم مردمی شدن اقتصاد گفت: بخش اداری باید در خدمت تولید باشد زیرا در حال حاضر خدمت رسانی به تولیدکنندگان ضعیف است و این در حالی است که باید فرهنگ خدمت رسانی به بخش تولید فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه می بایست به جوانانی که در بخش های مختلف می خواهند تولید انجام دهند کمک کرد، ادامه داد: آینده کشور خوب است و بعد از لغو تحریم ها فضای خوبی برای بهبود و پیشرفت اقتصاد فراهم می شود، زیرا دیگر تولیدکنندگان مجبور نخواهند بود با استفاده از قاچاقچی ها برخی اقلام مورد نیاز خود را تامین کنند و نقل و انتقالات بانکی نیز تسهیل و در نتیجه بستر سرمایه گذاری فراهم می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از کشورها به دلیل ظرفیت های بالای ایران اسلامی علاقه مند به سرمایه گذاری در کشورمان هستند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه باید در شرایط فعلی واقع بین بود، تصریح کرد: با فروش نفت، چرخ تولید راه نمی افتد بنابراین باید با استفاده از سیاست های مقاومتی تولید را فعال کرد.
وی با اشاره به توان دفاعی بالای کشور افزود: قدرت نظامی ما در حال حاضر خوب و رفتار معقولی نیز در منطقه داشته ایم و حتی غربی ها متوجه شده اند که رفتار ایران خیرخواهانه و صحیح است بنابراین باید با رفع ضعف های اقتصادی و تلاش برای شکوفایی اقتصاد، قدرت کشور را در زمینه های مختلف تا حد مطلوب تقویت کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در بخش کشاورزی، نوع کاشت باید متناسب با میزان آب در هر منطقه باشد و وزارت جهاد کشاورزی نیز در این رابطه طرحی دارد که در هر منطقه از کشور چه محصولی کاشته شود، البته نمی گویم اصلا صیفی کاری انجام نشود اما باید براساس ظرفیت های هر منطقه، کشاورزی انجام شود و دولت نیز در این رابطه به کشاورزان کمک کند.
لاریجانی گفت: در برنامه ۵ ساله ششم باید با در نظر گرفتن مشوق های صادراتی، زمینه صادرات محصولات کشاورزی به کشورهایی مانند عراق و روسیه را فراهم کرد البته باید کشاورزان در این رابطه استانداردهای لازم را رعایت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برای رفع مشکلات روستاییان در زمینه های مختلف، مهم این است که پیگیری انجام شود، البته حضور در جمع صمیمی مردم نیز غنیمت است که گاهی به دلیل کمبود وقت کمتر انجام می شود.

 

۰۷:۱۶:۵۸ به گزارش پایگاه اینترنتی رادیوی ملی آمریکا (ان پی آر) ، بویینگ پیش ازپیروزی انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ درایران بزرگترین تامین کننده هواپیماهای غیرنظامی برای این کشوربود و با وجود تیرگی روابط دو کشور، ایران ازآن زمان تاکنون به استفاده ازاین هواپیماها درچند دهه گذشته ادامه داده است.
این پایگاه خبری درگزارشی به شرح زیر نوشت: به عنوان بخشی از توافق هسته ای اخیر و برداشته شدن تحریم ها، بویینگ یک بار دیگر مجاز است که به ایران هواپیما بفروشد وایران نیز به شدت خواستار نوسازی هواپیماهای تجاری خود است.
هفته گذشته ایران برنامه اولیه ای برای خرید ۱۱۸ هواپیما ازشرکت «ایرباس» مستقر در فرانسه درقالب قراردادی به ارزش حدود ۲۷ میلیارد دلار اعلام کرد.
بااین حال، «گوردون جاندرو» سخنگوی شرکت بویینگ می گوید : اگر بنا باشد به شرکت های تایید شده ایرانی هواپیما بفروشیم، گام های مختلفی وجود دارد که باید برداشته شود اما فعلا به ارزیابی شرایط ادامه می دهیم.
«آدام پیلارسکی» معاون رئیس شرکت مشاوره هواپیمایی «آویاتس» می گوید که احتیاط شرکت بویینگ درزمینه هرگونه قراردادی با ایران کاری عقلانی است.
وی افزود : موضوعات حقوقی پیچیده مختلفی وجود دارد که وکلا باید آنها را بررسی کنند .
براساس این گزارش، شرکت های بویینگ وایرباس درسطح جهانی برای فروش هواپیما رقابت دارند اما پیلارسکی می گویدکه دلیلی برای هراس بویینگ ازشکست دربازار ایران وجود ندارد.
معاون شرکت آویاتس درعین حال تاکید کرد: طبیعی است هرکشوری که می خواهد هواپیما خریداری کند ازبرگ شرکت های دیگر برای چانه زنی برسر قیمت درقرارداد استفاده کند و محتمل است که بویینگ هم اکنون بی سر وصدا به دنبال قرارداد با ایران باشد.
معاون شرکت مشاوره ای آویاتس تاکید کرد : بسیار تعجب خواهم کرد اگر ایران فقط از شرکت ایرباس هواپیما خریداری کند وازبویینگ هیچ هواپیمایی نخرد. این امر برای من شگفتی بزرگی خواهد بود و اصلا منطقی نیست.
ازسوی دیگر، «ریچارد ابولافیا» (Aboulafia) ازتحلیلگران شرکت مشاوره هواپیمایی «تیل گروپ» می گوید که ایران ممکن است بجای خرید، تصمیم به اجاره هواپیماهای جدید بگیرد.
وی می گوید که ازدست دادن قرارداد تاثیر زیادی بر بویینگ نخواهد داشت.
ابولافیا افزود : حتی اگر بویینگ هواپیمایی به ایران نفروشد، این شرکت می تواند از راه دیگری پول زیادی به دست آورد؛ بسیاری ازاین جت های قدیمی ایران که هنوز در ایران مورد استفاده هستند به شدت نیازمند قطعات یدکی بویینگ و تعمیر ونگهداری هستند.

 

۰۷:۱۵:۱۳ به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در جلسه عصر امروز (یکشنبه) خود با اعضای هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرضیه شاهدایی را به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت منصوب کرد.
شاهدایی در حالی به جای «عباس شعری مقدم» مدیرعامل پیشین این شرکت قرار گرفت که تابستان امسال برای نخستین بار به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی جایگزین «محمدحسن پیوندی» شد.

 

۰۷:۱۴:۲۷ سقف تسهیلات خرید مسکن که به ۸۰ میلیون تومان رسید رایزنی‌های خود را برای افزایش مجدد این سقف آغاز کرد.

اگر چه ورود وام‌های ۸۰ میلیون تومانی (صندوق‌ پس‌انداز مسکن یکم) از خرداد ماه سال آینده خواهد بود اما به تازگی طرح جدیدی به بانک مرکزی ارائه شد تا سقف وام مسکن از ۸۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان برسد.

بانک مسکن برای ترغیب بانک مرکزی مبنی بر اینکه سقف کنونی خرید مسکن می‌تواند افزایش یابد و قدرت خرید مسکن را بالا ببرد طرحی با این عنوان به بانک مرکزی ارائه کرد که متقاضیان در کنار وام ۸۰ میلیون تومانی بتوانند تا ۲۰ میلیون تومان اوراق حق تقدم نیز استفاده کنند.

بانک مرکزی به تازگی با بررسی این طرح به این نتیجه رسیده است که این طرح فعلاً تا پایان سال مسکوت بماند و بعد از آغاز سال ۹۵ مجدداً این طرح را بررسی کند.

به نظر می‌رسد مسکوت ماندن این طرح تا پایان سال جاری به این دلیل است که قیمت مسکن افزایشی نخواهد داشت و متقاضیان خرید مسکن می‌توانند با تهیه اوراق ۶۰ میلیونی تا حدودی قدرت خرید خود را افزایش دهند.

*استقبال چندانی از وام ۸۰ میلیونی نشده است

بانک مرکزی ناگزیر به بالا بردن سقف تسهیلات خرید مسکن است چرا که سقف کنونی خرید مسکن که استقبال چندانی هم از آن نشده است باید افزایش یابد چرا که این وام ۸۰ میلیون تومانی تنها برای واحدهای کوچک و آن هم تا ۴۰ درصد قیمت یک واحد مسکونی را پوشش می‌دهد.

 

۰۷:۱۴:۱۹ معاون سازمان توسعه تجارت جزئیات مشوق‌های نقدی و غیرنقدی برای صادرات ۱۳۹۴ را اعلام کرد و گفت: عدم استقبال بخش خصوصی از مشوق‌های صادراتی، بهره‌وری زیرساخت‌های ایجاد شده را بسیار پایین آورده است.

محمدرضا مودودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که مشوق‌های صادراتی در دو بخش تسهیلات نقدی و غیرنقدی اعطا می‌شود، اظهار کرد: مشوق‌های نقدی در قالب ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت خواهد شد که تمام مسیر آن از جانب سازمان توسعه تجارت طی شده است؛ به‌طوری که موافقت‌نامه‌های لازم بین این سازمان و بانک توسعه صادرات به عنوان بانک عامل و سازمان برنامه‌ریزی کشور منعقد شده اما اعتبار لازم هنوز از جانب سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اختصاص نیافته است.

وی افزود: اگر تامین اعتبار تسهیلات بانکی تا آخر سال صورت گیرد تمام کسانی که در سال ۱۳۹۴ درخواست وام کرده بودند، در ازای انجام فعل صادرات، حتما مشمول اعطای وام قرار می‌گیرند.

مودودی در تشریح مشوق‌های صادراتی غیرنقدی تصریح کرد: مشوق‌های غیرنقدی در قالب ۵۰ میلیارد تومان اعتبار جهت آموزش، کارگاه‌های تخصصی و ایجاد زیرساخت‌ها مخصوصا در خطوط حمل‌ونقل هوایی یا دریایی اختصاص یافته است که قرار‌دادهای مربوطه در بخش حمل‌ونقل، مانند ایجاد خطوط منظم کشتیرانی به آستاراخان در شمال و در جنوب نیز خطوط منظم کشتیرانی به عمان ایجاد و یا در دست احداث است.

معاون سازمان توسعه تجارت با اشاره به این‌که استقبال از بخش خصوصی علی‌رغم اختصاص مشوق‌های صادراتی و تلاش‌های سازمان توسعه تجارت جهت ایجاد بستر برای حضور در بازار‌های جدید و با ظرفیت مناسب دلسرد کننده بوده است، گفت: برای ایجاد بازار هدف علاوه بر توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل بحث حضور در نمایشگاه‌های موجود برای کسب بازار را در دستور کار داشتیم و حتی در این نمایشگاه‌ها هزینه‌های غرفه‌ها را نیز متقبل می‌شدیم ولی از طرف بخش خصوصی واقعا کم‌لطفی صورت می‌گیرد.

وی اظهار کرد: حتما باید در انجام برنامه‌ریزی‌ها میزان استفاده و بهره‌برداری از ظرفیت‌های ایجاد شده مورد بررسی قرار بگیرد ولی شاهد هستیم که این بهره‌برداری در طرح‌های توسعه‌ صادرات به نحو احسن صورت نمی‌گیرد. به عنوان مثال وقتی بعد از یکسال درخواست از سوی بخش خصوصی خطوط کشتیرانی منظم به آستاراخان راه‌اندازی شد، بهره‌برداری واقعی آن کمتر از سه درصد بوده که این عدم استقبال ما را دلسرد می‌کند.

 

۰۷:۰۶:۱۳ امروز به نظر ۲ خبر بازگشایی خساپا و عرضه  اولیه  فجر مهم ترین  رویدادهای بازار هستند

۰۷:۰۶:۰۳ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم