خبر
در گروه خودرو …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۶:۳۴ نیم نگاهی به اعضای این گروه به غیر از سایپا خواهیم داشت . پارس خودرو سایپا دیزل ، خاذین و پارس خودرو این طرف سال و همه در هفته اول اسفند تا روزهای اخر مجمع را برگزار کرده و یا ثبت می کنند مجمع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها . برای زامیاد ۵ اسفند است . برخی می گویند این یعنی سهم ۲۴۰۰ ریال ولی به نظر هنوز مقدمات این کار فراهم نیست . به نظر زمیاد توان بالاتر رفتن از ۲۲۰۰ را به سختی دارد .
در خپارس و خکاوه سال ۹۵ کاهش سرمایه می دهند . نمی دانیم خیلی عجیب است کاهش سرمایه برای این شرکت ها واقعاً بازار با چه دل و جراتی می خرد خدا می داند برخی که شایعه واگذاری خپارس به رتو را مطرح می کردند دیروز در خبرها بود در قرارداد رنو هیچ سرمایهگذاری در ایران از سوی فرانسویها انجام نشده و فقط یکسری قالبها توسط رنو تهیه شده و در اختیار واحدهای قطعهسازی کشور قرار گرفته است . این هم شایعاتی از خرید سهام توسط انها که به طور کلی تکذیب شده است .
و اما خود خودرو … تا دیروز برخی از غرامت ۳۰۰ میلیون یورویی صحبت می کردند که بله در ماشین حساب این عدد نمی گنجد و به ازای هر سهم چقدر می شود . ما مدام با خود می گفتیم پژو با این وضع خراب چطور می تواند این کار ا بکند که مدیر عامل ایران خودرو تکلیف را روشن کرد که غرامت بیشتر عطف به اینده است اگر رفتند … در گذشته نیز همه چیز با هم تهاتر شده و پولی دریافت نمی شود … در شرکت مشترکی که توسط ایران خودرو و پژو ایجاد میشود هر کدام از دو طرف، ۵۰ درصد سهم خواهند داشت. در دو سال اول، مدیرعامل این شرکت از ایران خودرو تعیین میشود و رییس هیأت مدیره نیز از شرکت پژو حضور خواهد داشت و این موضوع در دو سال بعد برعکس خواهد شد. که زارع در پاسخ به سوال دیگر فارس در مورد رقم رویالیتی پرداختی به پژو گفت: در توافق با پژو به نتیجه رسیدیم که برای دو میلیون دستگاه خودرویی که خودمان بر روی پلتفرمهای پژو تولید کردهایم رویالیتی ۳۰ یورویی پرداخت شود که با محاسبه ۷۰ یورویی که از این محل روی هر کدام از این دو میلیون خودرو پرداخت نمیکنیم، میتوان به رقم ۱۴۰ میلیون یورو خسارت پرداختی از این محل از سوی پژو اشاره کرد.
طبق محاسبات ۴۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو خسارت مربوط به رفتار پژو در ایران از جانب این شرکت به ایران خودرو پرداخت خواهد شد که البته بخشی از این مبلغ به طور غیرنقدی محاسبه میشود. ۱۱۶ میلیون یورو از این خسارت مربوط به مسائل حال و گذشته است و ۳۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو نیز در مسائل آینده دیده شده است.یکه زارع ادامه داد: از ۱۱۶ میلیون یورو خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته، ۲۵ میلیون یورو بابت دریافت قطعات مجانی از پژو محاسبه خواهد شد که البته بخشی از آن دریافت شده است.وی افزود: همچنین ۱۱ میلیون یورو بابت تجهیزات خط تولید پژو ۲۰۷ در نظر گرفته شده است که مجانی به ایران اعطا میشود.مدیرعامل ایران خودرو افزود: همچنین ۱۱ میلیون یورو از طلبهایی که پژو از ایران خودرو داشته در موضوع غرامت دیده شده است که به صورت نقدی پرداخت نخواهیم کرد.
یکهزارع همانطور که شب پیش خبر داده بود، فیات را در کنار پژو، سوزوکی و رنو به عنوان شریک چهارم ایرانخودرو برگزیده و قصد دارد یک خودروساز دیگر ژاپنی را به عنوان شریک پنجم خود انتخاب کند تا در سبد محصولاتش خودروهایی از بزرگان صنعت خودرو دنیا را به تولید رسانده و با استفاده از پلت فورم آنها خودروهایی نیز با برند خود روانه بازار کند.
ولی یک نکته دیگر هم هست … اول صف هر روز زیر مجموعه های خودرو می نشینند . نمی دانیم در خودرو که قیمت تا ۲۹۰۰ ریال می رود ولی بازی نمی دانیم تا کی و با چه شکلی ادامه خواهد داشت .
به نظر ما تا جریان سود سازی در خودرو شکل نگیرد حرکت به سمت این گروه ها فایده ای ندارد و جریان سود سازی تا کاهش هزینه های مالی نباشد محقق نمی شود .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱۹ بهمن ۹۴