اخبار بازار امروز …(بخش اول)

دی ۱۳, ۱۳۹۴

 

۰۷:۱۶:۱۷ پایان  بخش اول

۰۷:۱۵:۵۸ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شروع متزلزلی داشت و پس از چند‌بار افت شاخص سرانجام با رشد حدود ۹ واحدی به کار خود پایان داد. در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که تحولات سیاسی و رشد قیمت‌ها در هفته گذشته مورد توجه معامله‌گران بود. در همین حال با توجه به رشد قیمت‌ها به‌ویژه در نمادهای کوچک در هفته گذشته ابتدای بازار دیروز معامله‌گران کوتاه‌مدت اقدام به شناسایی سود کردند که این امر در اکثر نمادهای کوچک نیز مازاد عرضه را به‌وجود آورد. در بازار دیروز در تحولات کلان نامه معاون اول رئیس‌جمهوری در مورد تقسیم کار بین بازار سرمایه و پول مورد توجه بود که در این ابلاغیه هر‌گونه تجهیز منابع بنگاه‌های بزرگ به عهده بورس گذاشته شده است.

این امر اگر‌چه موقعیت بازار سرمایه در اقتصاد کشور را تثبیت می‌کند اما محدود بودن فضای کسب‌و‌کار در مجموعه سازمان بورس و بوروکراسی موجود در دریافت مجوزها و خدمات موجب تردیدهایی در مورد ایفای این نقش شده است. عدم صدور مجوزهای فعالیت در بخش‌هایی نظیر کارگزاری و تامین سرمایه، فرآیند طولانی اخذ مجوز تاسیس شرکت‌های سهامی عام و سرمایه‌گذاری، فرآیندهای طولانی افزایش سرمایه و انتشار اوراق مشارکت و موارد متعدد دیگر موجب شده است، ایفای نقش تامین منابع بنگاه‌های بزرگ توسط بورس در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. در بازار دیروز در گروه برقی نماد کنتور‌سازی ایران برای تعدیل سود متوقف شد. در بازار دیروز در گروه شیمیایی اعلام شد که شرکت توکا رنگ امروز مورد معارفه قرار گرفته و تا پایان هفته جاری عرضه خواهد شد. در گروه خودرویی دیروز اعلام شد در ۹ماه منتهی به آذرماه سال جاری، تولید انواع خودرو توسط خودروسازان داخلی کشور به مرز ۶۸۲هزار و ۱۸۲دستگاه رسید. در این مدت خودروهای سواری نیز به تعداد ۶۲۶ هزار و ۱۸۱ دستگاه تولید شده است. همچنین در آذرماه امسال نیز به تعداد ۷۸هزارو ۷۰۷دستگاه انواع خودرو و به تعداد ۷۲هزار و ۸۷دستگاه خودروی سواری تولید شده است. البته در آبان ماه امسال، وانت به تعداد۵ هزار و ۸۳۳ دستگاه، کامیون به تعداد۶۶۸ دستگاه، اتوبوس به تعداد ۸۵ و مینی‌بوس به تعداد ۳۴دستگاه تولید شده است.

افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی ایرکا پارت صنعت (کاربراتور ایران) از سود انباشته موجب شد تا این سهم کوچک نظاره‌گر رشد ۵درصدی و صف خرید شود. در گروه خودرویی همچنین ایرکا‌پارت صنعت (کاربراتور ایران) مجوز افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی گرفت. به این ترتیب طی ۶۰ روز آینده با برگزاری مجمع فوق‌العاده، سرمایه بیش از ۷/ ۱۲ میلیارد تومان «خکار» به سرمایه فعلی ۵/ ۸ میلیارد تومانی اضافه می‌شود تا شرکت قادر به اصلاح ساختار مالی و رعایت حداقل سرمایه شرکت‌های بورسی شود. در این گروه همچنین شرکت فنرسازی زر براساس گزارش شفاف‌سازی درخصوص تعدیل برنامه و بودجه سال ۱۳۹۴ براساس عملکرد ۶ ماهه اعلام کرده که با توجه به شرایط اقتصادی نامناسب و رکود بازار، این شرکت از اواسط آبان ماه اقدام به ارائه چند طرح فروش ویژه برای مشتریان در حوزه بازار کرد و بر همین اساس بودجه اصلاحی۷ هزار تن تولید و فروش و زیان خالص ۱۲ میلیون و ۵۲۲ هزار ریال (حسابرسی نشده) را در مورخ ۲۱ آبان ۹۴ به سازمان بورس و اوراق بهادر ارائه کرد لذا با توجه به سپری شدن مدت ۴۵ روز از طرح فوق و عدم برآورده شدن تمام اهداف مورد انتظار در این طرح و همچنین طبق نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، برنامه و بودجه این شرکت براساس ۷ هزار تن تولید و ۶ هزار تن فروش و با زیان خالص ۲۳٫۹۵۴ میلیون ریال تهیه و ارائه شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987318/#ixzz3w9KrKC3a

 

۰۷:۱۵:۲۱ گروه بورس- هدیه لطفی: بورس تهران در ادامه روند صعودی هفته گذشته، اولین روز کاری این هفته را نیز مثبت آغاز کرد که هرچند شاخص در ابتدای ساعات معاملاتی دیروز با شیبی تند به صعود ادامه داد اما در جریان معاملات متعادل شد. در نهایت دماسنج بازار سهام با ۹ واحد افزایش در محدوده ۶۱ هزار و ۷۰۰واحدی متوقف شد که بر این اساس شاخص صنایع نیز روزی متعادل را پشت‌سرگذاشت؛ در این روز تقریبا نیمی از صنایع با افزایش شاخص و نیمی دیگر با کاهش مواجه شدند و شاخص صنعت استخراج نفت و گاز با ثبت بازدهی روزانه ۵ درصدی به‌عنوان برترین صنعت شناخته شد. بر این اساس روز گذشته ۱۸ صنعت با بازدهی مثبت شاخص و ۱۹ صنعت با نوسان منفی روبه‌رو‌ شدند. به‌دنبال رفع تحریم‌ها و انتظار بازگشت رونق به اقتصاد و صنایع بورسی، زمزمه این گشایش از کانال پتروشیمی‌ها به گوش می‌رسد. از شواهد می‌توان نتیجه گرفت که این صنعت پیش‌قراول دیگر صنایع در رفع تحریم و انعقاد قرارداد با سرمایه‌گذاران خارجی باشد به‌طوری‌که روز گذشته یک مقام مسوول اعلام کرد: با امضای اولین قرارداد با یک بانک اسپانیایی، به‌طور رسمی تحریم‌های بانکی برای صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای اروپایی لغو شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی شریفی نیک‌نفس با بیان اینکه برای نخستین‌بار پس از پنج سال فعال‌سازی حساب شرکت بازرگانی پتروشیمی در بانک‌های اروپایی رقم خورد، گفت: بر این اساس، قرارداد تجاری بین شرکت بازرگانی پتروشیمی با انجمن سازندگان اسپانیا نهایی و مبادله شد. در این راستا مهدی طحانی، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه با اشاره به خبر مزبور، اظهار کرد: در حال حاضر کشورهای آلمان، فرانسه و ایتالیا خواهان ورود و سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی هستند که به نظر می‌رسد ۸۵ درصد تامین مالی موردنیاز شرکت‌ها از این محل انجام می‌شود. وی ادامه داد: صنعت پتروشیمی در سال‌های ۷۹-۷۸ از صنایع نوپا بود که رفته رفته با گشایش‌های اقتصادی و تامین مالی توسط شرکت‌های خارجی به رونق منجر شد که در آن زمان ۸۵ درصد تامین مالی این شرکت‌ها با نرخ بهره ارزان از سوی سرمایه‌گذاران خارجی و ۱۵ درصد از آورده شرکت‌های ایرانی بود که در حال حاضر نیز به همان سمت در حال حرکت هستیم.

طحانی در ادامه گفت: با این اتفاق نه‌تنها خود شرکت‌های فعال در حوزه پتروشیمی بلکه صنایع پایین‌دستی و طرح‌های اقتصادی مزیت‌دار نیز به نتایج مثبتی خواهد رسید که علاوه بر منطقه عسلویه و ماهشهر، مکران نیز آماده طرح‌های جدید است. طحانی در ادامه افزود: به دنبال این موضوع هر‌چند به دلیل تابعیت از قیمت‌های جهانی، فروش ریالی شرکت‌های پتروشیمی تغییر چندانی نخواهد کرد اما با توجه به کاهش هزینه و همچنین امکان ایجاد طرح‌های توسعه، سودآوری آنها با رشد روبه‌رو‌ خواهد شد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: همه در انتظار یک اتفاق مثبت و روشن شدن علائم رفع تحریم‌ها در صنایع بودند که این موضوع با پتروشیمی‌ها آغاز شد. به این ترتیب، دیگر صنایع ما نیز متعاقب با گشایش روبه‌رو‌ خواهند شد که به نظر می‌رسد صنعت خودرو نیز در هفته‌های آینده دومین صنعت در انعقاد قرارداد با سرمایه‌گذاران خارجی باشد.

پیشتازی یک نماد پس از شفاف‌سازی

در جریان معاملات دیروز نماد صنایع شیمیایی ایران پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده مبنی بر تصویب افزایش سرمایه بازگشایی شد که با ۸/ ۲۷ واحد تاثیر مثبت، بیشترین نقش را در رشد شاخص داشت؛ افزایش سرمایه مزبورو شفاف‌سازی در رشد قیمت این نماد بی‌تاثیر نبوده است؛ مدیر‌عامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران نیز درخصوص نامه سازمان بورس مبنی بر اینکه «عطف به مطالب عنوان شده در مجمع شرکت درخصوص رای صادره‌شده درباره تغییر نرخ مالیات بر ارزش افزوده نفت سفید، ضروری است توضیحات شرکت درخصوص آخرین وضعیت موضوع مورد اشاره به همراه آثار مالی احتمالی این موضوع در سال مالی جاری و سال‌های آتی جهت انتشار و اطلاع سهامداران شرکت به این سازمان ارائه شود. همچنین با توجه به توضیحات عنوان شده درخصوص آخرین وضعیت طرح توسعه، سرمایه‌گذاری در شرکت تولید LAB در امارات و… مقتضی است توضیحات تکمیلی به‌صورت مکتوب جهت انتشار و اطلاع همه سهامداران شرکت ارائه شود» اقدام به شفاف‌سازی کرد. در این راستا داریوش حمیدی، مدیرعامل «شیران» عنوان کرد: با توجه به رای مرحله بدوی دیوان عدالت اداری درخصوص ۱۰درصد عوارض بر ارزش افزوده بهای نفت سفید مربوط به سال ۹۱، که در دوره مذکور ۱۰درصد عوارض پرداختی به مبلغ ۱۴۶ میلیارد ریال بوده که با توجه به حجم بسیار زیاد پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری، صدور رای نهایی از نظر زمانی برای شرکت قابل پیش‌بینی نیست و امید است این موضوع تا سال ۹۵ به نتیجه برسد.

وی ادامه داد: چنانچه رای صادره به نفع شرکت باشد، ۱۰ درصد عوارض ارزش افزوده که مبلغی معادل ۲۲۴میلیارد و ۷۲۸ میلیون ریال است که در بودجه سال ۹۵ در محاسبات بهای تمام شده منظور شده،حذف خواهد شد که بدین ترتیب بر اساس سرمایه ۴هزار و ۶۲۸ میلیارد و ۹۸۸میلیون ریالی شرکت، EPSشرکت مبلغ ۴۰ریال خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: این حکم در صورت قطعیت تاثیری در EPSسال جاری نخواهد داشت. مدیرعامل «شیران» در رابطه با طرح توسعه دوم مجتمع تولید الکیل بنزن خطی نیز اظهار کرد: قرارداد مهندسی با شرکت SCT.CO,LTD از کره جنوبی درخصوص انجام امور مهندسی و پیش‌پرداخت شرکت انجام شده که قرار است در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ طرح توسعه مزبور با ظرفیت تولید ۱۰۰هزار تن LAB در سال به بهره‌برداری برسد؛ دوره بازگشت سرمایه و سودآوری طرح مزبور ۴سال پس از شروع بهره‌برداری خواهد بود.

همچنین «شیران» اولین پیش بینی درآمد هر سهم سال ۹۵ را با سرمایه ۴ هزار و ۶۲۸ میلیارد و ۹۸۸میلیون ریال به‌طور خالص مبلغ ۷۸۲ریال اعلام کرده است که روز گذشته با ۶/ ۷ درصد افزایش قیمت بازگشایی شد و به این ترتیب بیشترین نوسان مثبت در بین دیگر نمادها را تجربه کرد. در این صنعت، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان نیز در دوره ۱۲ ماهه منتهی به پایان شهریورماه ۹۴ به ازای هرسهم ۷۱۶ ریال سود محقق کرده است؛ «پارسان» در این دوره افزایش سرمایه ۱۰۰درصدی را به ثبت رسانده و با لحاظ سرمایه ثبت شده در مدت مشابه سال قبل در سود هرسهم ۵۵درصد افت داشته ولی سود خالص افت ۱۰درصد داشته است؛ جمع درآمدها ۱۰درصد کاهش و هزینه‌های عمومی، اداری و تشکیلاتی ۲۴درصد افزایش نشان می‌دهد. شرکت در این دوره ۱۷ میلیارد ریال خالص درآمدهای متفرقه داشته و هزینه‌های مالی با افزایش ۶درصدی به مبلغ ۸۸۹ میلیارد ریال رسیده است.

همچنین شرکت در ادامه توضیح داده:«در مهلت مقرر ارائه صورت‌های مالی حسابرسی نشده، مجامع عمومی شرکت‌های پتروشیمی پردیس و بازرگانی ثبت شده در خارج از کشور برگزار نشده و به همین دلیل سهم نفت و گاز پارسیان از سود تقسیمی شرکت‌های مزبور شناسایی نشده بود و به همین دلیل با الزام سازمان بورس و اوراق بهادار به جای صورت‌های مالی حسابرسی نشده، بودجه سال ۹۴ بر اساس عملکرد ۱۲ ماهه انتشار یافت که در حال حاضر با توجه به برگزاری مجامع شرکت‌های فوق، اقدام به انتشار صورت‌های مالی حسابرسی نشده، کرده است» به این ترتیب «پارسان» در جریان روز گذشته با ۴/ ۰ درصد نوسان منفی روبرو شد و معامله ۳/ ۱ میلیون سهم به ارزش ۴/ ۳ میلیارد ریال را به ثبت رساند.

تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی نیز دیگر نماد این گروه بود که گزارش صورت‌های مالی سالانه و همچنین گزارش کنترل‌های داخلی مربوط به پایان سال مالی شهریورماه ۹۴ را اعلام کرد؛ بر این اساس «شمواد» در دوره ۱۲ ماهه منتهی به پایان شهریورماه۹۴ به ازای هرسهم ١۰٨ ریال سود محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ٧۶درصد افت نشان می‌دهد که عمدتا به‌خاطر کاهش ٢٨درصدی فروش و افزایش ۵۵درصدی (معادل ۳۲ میلیارد ریال) هزینه‌های عملیاتی است. شرکت در این دوره ۲ میلیارد ریال سایر هزینه‌های غیر‌عملیاتی داشته و هزینه‌های اداری، عمومی و فروش با کاهش ۱۹درصد به مبلغ ۳۹ میلیارد ریال رسیده است. اما در مجموع دیروز شاخص صنعت شیمیایی با ۰۹/ ۰ درصد کاهش روبرو شد.

افت سودآوری در گروه دارویی

مواد و محصولات دارویی نیز از دیگر صنایع منفی اما پرخبر در بازار دیروز بود که با زیان ۳/ ۰درصد شاخص همراه شد؛ در این روز شرکت پخش البرز، سرمایه‌گذاری اعتلاء البرز و داروسازی فارابی اطلاعات خود را ارسال کردند؛ شرکت پخش البرز در آخرین اطلاعیه ارسالی خود، پیش‌بینی سود هر سهم را با تعدیل منفی ۲۵ درصدی به‌طور خالص مبلغ ۵۵۹ریال اعلام کرده که علت اصلی این امر را تعدیل فروش و سود خالص شرکت به دلیل رکود حاکم بر محیط کسب و کار در سال ۱۳۹۴ و تداوم و حتی تشدید این امر در ۶ ماه دوم سال، عنوان کرده است. همچنین «پخش» در دوره ۶ ماهه نخست سال جاری مبلغ ۲۲۶ریال معادل ۴۰درصد از درآمد سهم خود را پوشش داده است. سرمایه‌گذاری اعتلاء البرز نیز در دوره ۹ ماهه نخست سال به ازای هر سهم ۳۱۱ ریال سود محقق کرده است. همچنین شرکت در سال جاری افزایش سرمایه ۱۷درصدی را به ثبت رسانده و با لحاظ سرمایه جدید نسبت به مدت مشابه سال قبل در سود هرسهم افت ۳۶درصدی داشته است، سود خالص نیز ۲۵درصد کاهش داشته که عمدتا به‌خاطر کاهش ۲۵درصدی جمع درآمدها است. همچنین سایر درآمدهای عملیاتی ۶۱درصد (معادل ۱/ ۵۰۹ میلیون ریال) افزایش داشته ضمن اینکه شرکت در این دوره ۱۲۴ میلیون ریال سایر هزینه‌های متفرقه داشته است؛ هزینه‌های عمومی، اداری و تشکیلاتی با افزایش ۱۱درصد به مبلغ ۸ میلیارد ریال رسیده است. داروسازی فارابی نیز پیش‌بینی درآمد هر سهم سال ۹۴ را با سرمایه ۳۰۰میلیارد ریال با ۶/ ۵ درصد تعدیل منفی، مبلغ ۲هزار و ۳۳ ریال اعلام کرده که در دوره ۶ ماهه نخست سال ۱۹ درصد از این رقم را پوشش داده است. در مجموع این گروه روز گذشته معامله بیش از یک میلیون سهم به ارزش ۶/ ۷ میلیارد ریال را به ثبت رساند که بیشترین حجم این معاملات در اختیار ۳نماد داروسازی کوثر، داروسازی فارابی و روزدارو بود.

با دیگر صنایع

کانه‌های غیرفلزی نیز ازدیگر صنایع منفی دیروز بود که شاخص آن با ۹۷/ ۰ درصد کاهش مواجه شد و بیشتر نمادهای معامله شده در این گروه با نوسان منفی قیمتی به کار خود پایان دادند و تنها دو نماد کفپارس و کرازی با رشد قیمت روبه‌رو‌ شدند. همچنین در این گروه نماد کاذر با جابه‌جایی ۸/ ۱ میلیون سهم به ارزش ۲/ ۲میلیارد ریال به‌عنوان پرمعامله‌ترین نماد دیروز شناخته شد. بررسی صنایع فعال در بازار دیروز نشان از بازدهی مثبت دو گروه رایانه و غذایی دارد؛ بر این اساس روز گذشته گروه رایانه با ۰۸/ ۰ درصد بازدهی و گروه غذایی با ۰۴/ ۰ درصد بازدهی به کار خود پایان دادند. شاخص گروه غذایی نه تنها در جریان معاملات دیروز بلکه در بازه زمانی ۷روزه و همچنین از ابتدای سال نیز بازدهی مثبتی به چشم می‌خورد به‌طوری‌که شاخص این گروه در بازه‌های مزبور نوسان مثبت ۷/ ۳ درصدی را به ثبت رسانده و طی دیروز نیز مبادله حدود ۵/ ۱۰ میلیون سهم به ارزش ۲/ ۲۴ میلیارد ریال را تجربه کرد که در این میان نیمی از نمادهای این گروه با نوسان مثبت قیمتی و نیمی دیگر با کاهش قیمت همراه بودند که نمادهای غشان و غاذر با افزایش قیمت و در مقابل نمادهای غگرجی و غبشهر با کاهش نرخ به کار خود پایان دادند. گروه رایانه نیز روز گذشته شاهد معامله دو نماد ایران ارقام و خدمات انفورماتیک بود که هر دو نماد با نوسان مثبت قیمتی به کار خود پایان دادند.

۰۷:۱۳:۵۴ گروه بورس- مهرنوش سلوکی: تالار شیشه‌ای بعد از گذراندن ۶ هفته نزولی،روز گذشته در ادامه رفتار هفته اخیر با روندی مثبت فعالیت خود را آغاز کرد. بورس تهران که هفته گذشته رشد ۴/ ۰درصدی را به ثبت رسانده بود با توجه به نزدیکی به دومین سال رکود عمیق در بازار کماکان با افت ۳۳/ ۱ درصدی از ابتدای سال مواجه است. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار همچنان با رفتاری متفاوت در دو جهت حرکت می‌کند که از یکسو به خوش‌بینی اجرای عملی برجام و از سوی دیگر به نگرانی‌ها در بازار‌های جهانی و قیمت کالا‌ها ختم می‌شود. همچنین بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که این روزها اقبال در سهم‌های کوچک بیش از گذشته بوده و به واسطه معاملات این سهم‌ها بازار با روندی مثبت روبه‌رو‌ شده است. همچنین این گزارش حاکی از آن است که ورود نقدینگی به سهم‌های کوچک طی روزهای اخیر می‌تواند به‌عنوان سیگنال مثبتی در رفتار بلند‌مدت سهم‌های بزرگ باشد و به رونق بازار سهام در بلند‌مدت بینجامد.

پیشروی سهامداران در سهم‌های کوچک

ششمین روز صعودی بازار در حالی به ثبت رسید که بسیاری از کارشناسان دلیل عمده آن را حضور پررنگ سهامداران حقیقی در صف خرید سهم‌های کوچک می‌دانند. از سوی دیگر نزدیکی به زمان اجرای عملی رفع تحریم‌های هسته‌ای که این روزها به برجسته‌ترین خبر اقتصادی سیاسی کشور بدل شده است، این احتمال را قوت بخشیده که قسمت اعظمی از رکود فعلی اقتصاد کشورمان برطرف شود. با این حال اثر کاهش قیمت‌های جهانی و افت ۵/ ۳۰ درصدی قیمت نفت در سال ۲۰۱۵ میلادی را می‌توان یکی از عوامل موثر بر کاهش سود‌آوری صنایع وابسته دانست که همین امر می‌تواند تداوم روند صعودی فعلی را با اختلال همراه سازد. در همین زمینه «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با سلمان نصیرزاده،کارشناس بازار سهام به بررسی تحولات این روزهای بازار سهام پرداخته است. نصیر‌زاده در ابتدا با اشاره به رشد قابل توجه بازار در روز چهارشنبه بیان کرد: صعود بیش از ۲۰۰ واحدی شاخص در روز چهارشنبه از آن جهت قابل اهمیت است که منجر به رشد دسته جمعی بسیاری از صنایع در بازار شد.

اتفاقی که در ماه‌های گذشته کمتر در بازار دیده شده بود و بعضا تحت تاثیر تک‌سهم‌ها قرار داشت. وی در ادامه بیان کرد: با توجه به کمبود نقدینگی،کاهش ارزش معاملات و افت قیمت‌های جهانی، این روزها دیده می‌شود که سهامداران به سمت سهم‌ها با خصوصیات ویژه‌ای رفته‌اند. بررسی معاملات این روزهای بازار نشان می‌دهد که عمده توجه معامله‌گران به سوی سهم‌های پویایی است که می‌توانند در تغییر و تحول رفع تحریم‌ها مرتفع شده و به قیمت کالاهای جهانی وابستگی کمتری دارند.به‌عنوان مثال در هفته‌های اخیر گروه کوچک تجهیزات به واسطه سود‌های محقق شده و دریافت پروژه‌های عظیم از شرایط خوبی برای رشد برخوردار بوده است. این گروه‌ها در شرایط کنونی با P/ E متناسب و افت قیمت‌ها شرایط خوبی را برای سرمایه‌گذاری به وجود آورده‌اند و با اقبال مواجه شده‌اند.نصیرزاده در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر، تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که در بازه زمانی نزدیک به انتشار گزارش‌های فصلی، نماگر شاخص کل با روند صعودی و به اصطلاح فرصت فروش مناسب مواجه می‌شود که این جهش در گروه‌هایی که چشم‌انداز مثبتی نسبت به عملکرد آنها وجود دارد بیشتر است.در حال حاضر در صنایعی از قبیل دارویی، یارانه و مواد غذایی با توجه به تاثیر‌پذیری پایین آنها از عوامل سیستماتیک و غیر سیستماتیک احتمال ارائه صورت‌های مالی‌ مطلوب بیشتر است و در مقابل در صنایعی مانند خودرو،بانک ومحصولات شیمیایی این احتمال بسیار ضعیف است.

رفتار سوداگرانه، تهدید سهام کوچک

این کارشناس درخصوص فعالیت سفته‌بازان در سهم‌های کوچک و تاثیر آنها بر روند شاخص گفت: زمانی که بازار با جهت مشخصی روبه‌رو‌ نیست و ابهامات در آن زیاد است به سمت رفتار سوداگرانه حرکت می‌کند. این روزها سفته‌بازان که نتوانسته‌اند در سهم‌های بزرگ عایدی دریافت کنند به سمت سهم‌های کوچک روی آورده و باعث رشد بی‌بنیاد در آنها شده‌اند.وی در ادامه گفت: تاثیر فعالیت این سفته‌بازان زمانی قابل تامل است که با رشد سهم‌های کوچک همراه است. افزایش نقدینگی در سهم‌های کوچک می‌تواند به مرور زمان باعث ورود نقدینگی به سهم‌های بزرگ و باعث رشد بازار در بلند‌مدت شود.وی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه در چند ماه اخیر تحول جدی در بازار رخ نداده است تغییر رفتار در این روزها دور از انتظار نبوده؛ اما تداوم رشد صعودی در بازار به گونه‌ای است که تحت تاثیر تحولات روزهای آینده اقتصاد داخلی و خارجی قرار دارد.

رشد اندک بازار با قدرت نمادهای کوچک

نماگر شاخص کل روز گذشته با صعود اندک ۰۱/ ۰ درصدی همراه شد و به سطح ۶۱هزار و ۷۰۰ واحد رسید. در همین زمینه رقم شاخص کل (هم‌وزن) به واسطه اقبال خوب در سهم‌های کوچک و همچنین حجم معاملات و رشد قابل‌توجه در نماد «شیران» برای چندمین روز متوالی از شاخص کل پیشی گرفت و توانست صعود ۳۲/ ۰ درصدی را به ثبت برساند. برهمین اساس نماد معاملاتی سه شرکت صنایع شیمیایی ایران با ۸/ ۲۷ واحد، گروه مپنا با ۲۴ واحد و مخابرات ایران با ۲۳ واحد افزایش بالاترین تاثیر مثبت را در برآورد شاخص کل بورس به جای گذاشتند، در مقابل نماد معاملاتی سه شرکت تاپیکو با ۲۴ واحد، سرمایه‌گذاری غدیر با ۲۰ واحد و فولاد مبارکه با ۱۲ واحد بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند. همچنین حجم معاملات و ارزش معاملات در روز گذشته نسبت به روز چهارشنبه با افت همراه بود به گونه‌ای که حجم معاملات با ۱۳درصد کاهش به ۴۷۷ میلیون سهم و ارزش معاملات با ۳۷ درصد کاهش به رقم ۷۵۰میلیارد ریال رسید. به گفته کارشناسان بازار روز گذشته بازاری متعادل بود که در این میان برخی معامله‌گران با هدف شناسایی سود کوتاه‌مدت و در عین حال نقد کردن دارایی‌ها و خرید دارایی با پتانسیل رشد بیشتر در بازار به دادوستد پرداختند.

افت در آیفکس

شاخص فرابورس روز گذشته با افت ۲۶/ ۰درصدی مواجه شد، این درحالی است که این بازار از ابتدای سال با رشد ۲/ ۲ درصدی همراه بوده است. روز گذشته نماد‌های «شتران»، «میدکو» و «ذوب» بیشترین اثر منفی را بر شاخص گذاشتند و در مقابل نماد‌های «پترول» و «وگردش» نماد‌های مثبت روز گذشته بودند. همچنین روز گذشته، اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا ۱» با قیمت پایانی ۹۵۶ هزار و ۸۷۷ ریال به نرخ سود موثر تا سررسید ۴/ ۲۵ درصدی رسید. اوراق تسهیلات مسکن نیز به جز سررسیدهای ۹۴۰۹ و ۹۴۰۸ که مشمول تسهیلات جدید (۶۰ میلیون تومان در تهران) می‌شوند با افت قیمت مواجه شدند و نرخ سود واقعی وام آنها حدود ۶/ ۲۲ درصد است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987314/#ixzz3w9Kc7XUq

 

۰۷:۱۳:۰۶ گروه بنگاه‌ها: برای اولین بار در کشور ۳۰ تن ورق «رنگ چروک» با کیفیت قابل رقابت با انواع مشابه کره‌ای و چینی در خط ورق رنگی فولاد مبارکه تولید شد. مسوول فرآیند ناحیه نورد سرد در این خصوص گفت: این نوع ورق با ارزش افزوده بالاتر نسبت به ورق‌های معمولی از انواع ورق‌های ویژه تولیدی در فولاد مبارکه است و در بازارهای داخلی و صادراتی و بیشتر در بخش‌های داخلی ساختمان، دکوراسیون منازل و بعضا در نمای بیرونی ساختمان‌ها کاربرد دارند. هیبت‌الله ترکی در باره ویژگی‌های ورق‌های «رنگ چروک» افزود: رنگ‌کاری ورق فولادی از یک طرف با هدف بالا بردن عمر و دوام ورق زیرلایه و از طرف دیگر زیبایی بخشی به ورق انجام می‌شود.

پوشش‌دهی ورق فولادی با فلزاتی مثل روی و قلع و آلومینیوم، باعث ارتقای دوام ورق شده و اثر تخریبی محیط‌های خورنده و اکسیدی روی آن را به حداقل می‌رساند. اعمال پوشش‌های مختلف توسط رنگ‌هایی با پایه مواد پلیمری، باعث می‌شود که ورق علاوه بر محفوظ شدن در مقابل عوامل خورنده مثل آب و رطوبت، ظاهری خوشایند داشته باشد. وی افزود: مزیت رنگ‌های چروک که اخیرا در خط ورق رنگی تولید شده، این است که در آنها ضخامت رنگ کم است و از طرفی نیاز به تجهیز ایجاد نقش برای تولید آنها، مرتفع شده است. با توجه به جدید بودن این‌گونه پوشش‌ها و توجه مشتریان خارجی به محصولات ورق رنگی با ویژگی سطح نقش‌دار و چروک، می‌توان بازار صادرات را روی فروش اینگونه محصولات متمرکز کرد. بهرام سبحانی مدیرعامل فولادمبارکه نیز در نشستی با اشاره به اقدامات جدیدی که در توسعه صنعت فولاد در استان چهارمحال‌و‌بختیاری توسط فولادمبارکه انجام شده گفت: فولادمبارکه در منطقه سپید‌دشت استان چهارمحال و بختیاری در دو مجموعه فولادی سرمایه‌گذاری کرده است.
یکی مجموعه ورق خودرو که ورق‌های گالوانیزه مخصوص مصرف در صنعت خودرو را تولید می‌کند و دیگری فولاد سپید‌دشت که در فازهای مختلفی در حال ساخت است و فاز اول یعنی تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون تن در حال حاضر راه‌اندازی شده و به زودی مشعل‌های آن روشن می‌شود. مدیر‌عامل فولاد مبارکه تصریح کرد: با اشاره به لزوم ایجاد واحدهای تکمیلی در زنجیره تولید فولاد تصریح کرد: همان‌طور که فازهای اول مجموعه‌های ذکر شده رو به تکمیل هستند باید به این نکته هم توجه کرد که واحدهای پایین‌دستی برای تبدیل ورق نورد گرم به خوراک ورق گالوانیزه و توسعه‌های افقی برای افزایش ظرفیت به دو میلیون تن نیز نباید از برنامه‌ریزی‌ها جدا شود به همین دلیل هم، کار ساخت فولادگالوانیزه تاراز در همان منطقه تمام شده و ما در برنامه‌ریزی‌های خود به‌عنوان یک قطب صنعتی فولاد روی آن منطقه حساب می‌کنیم. وی حفظ ۵۰ درصدی سهم فولادکشور توسط فولادمبارکه را ضروری خواند و گفت: توسعه برای رسیدن به این مهم در جاهایی انجام می‌شود که پتانسیل توسعه‌ای وجود داشته باشد و زیرساخت‌ها و زیر‌بناها فراهم باشد و استان چهارمحال و بختیاری می‌تواند با توجه به نزدیکی به اصفهان و فولادمبارکه یکی از این نقاط باشد که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر شده سهم چهارمحال و بختیاری نیز به ۳میلیون تن برسد.

۰۷:۱۰:۳۴ گروه خودرو: در روزهایی که به لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نزدیک می‌شویم، گویا دولت از همین حالا بر واردکنندگان خودرو کشور سخت گرفته و می‌خواهد تا حد امکان آنها را به سمت واردات از شرکت‌های اصلی سوق دهد.

 

طی چند سال گذشته و با توجه به اعمال تحریم از سوی خودروسازان خارجی علیه بازار ایران، واردکنندگان مجبور به واردات خودرو از سوی واسطه‌ها به‌خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس شدند و این اتفاق گاهی سبب عدم انطباق استاندارد این خودروها با استانداردهای داخلی کشور شد. از همین رو حالا که تحریم‌ها در آستانه لغو قرار گرفته‌اند، به‌نظر می‌رسد دولت می‌خواهد با اعمال سختگیری‌هایی، واردکنندگان را از واسطه‌ها دور کرده و آنها را به شرکت‌های مادر وصل کند.

نمونه بارز این سخت‌گیری را می‌توان به وضوح در ماجرای ترخیص نشدن برخی خودروهای خارجی از گمرک کشور مشاهده کرد. آن‌طور که خبر می‌رسد، در حال حاضر چند صد دستگاه خودرو خارجی در گمرک کشور متوقف بوده و اجازه ترخیص ندارند و دلیل این موضوع، نداشتن مه شکن عنوان شده است. بر این اساس، سازمان ملی استاندارد به شرکت‌های واردکننده اعلام کرده که خودروهای موردنظر تا وقتی به مه شکن مجهز نشوند، امکان ترخیص نخواهند داشت. از آنجا که استاندارد مه شکن از سال‌ها پیش وجود داشته و قانون جدیدی به‌شمار نمی‌رود، مشخص است دولت این بار و با توجه به نزدیک شدن به لغو تحریم‌های بین‌المللی، قصد دارد اولا استانداردهای به‌نوعی فراموش شده را احیا کند و ثانیا، واردکنندگان را به واردات از شرکت‌های خارجی اصلی ترغیب کند. به‌عبارت بهتر، پیش‌تر نیز با وجود آنکه استانداردهایی مانند مه شکن وجود داشته، اما نهادهای مربوطه چندان اهتمامی به رعایت آنها نداشته‌اند و حالا قصد دارند سختگیری بیشتری اعمال کنند. هرچند به احتمال زیاد، سازمان ملی استاندارد در نهایت مجوز ترخیص خودروهای مانده در گمرک را صادر خواهد کرد، اما به گفته منابع آگاه، این مجوز با شرط نصب مه شکن روی خودروهای مربوطه صادر می‌شود. از طرفی، این کار می‌تواند پایه‌گذار بدعتی جدید در واردات خودرو به کشور باشد و آن، رعایت استانداردهای خاص اقلیم ایران است. در واقع اگر دولت روی سختگیرهایی که هم‌اکنون استارت آن را زده، بایستد و به اصطلاح کوتاه نیاید، می‌توان امیدوار بود که از این پس واردکنندگان خودرو به کشور، محصولاتی کاملا مطابق با استانداردهای داخلی را وارد کنند. این اتفاق اما زمانی رخ خواهد داد که در گام اول، استانداردهای خاص بازار خودرو ایران یک بار دیگر مورد بررسی قرار گرفته و ابلاغ شود و در گام دوم، امکان واردات از شرکت‌های مادر فراهم بیاید. مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که به‌دلیل تحریم، امکان خرید خودرو از شرکت‌های خارجی اصلی وجود نداشته و واردکنندگان مجبورند از واسطه‌ها به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس، محصولات موردنظر خود را وارد کنند. این موضوع اتفاقا یکی از دلایل عدم تطبیق خودروهای وارداتی با استانداردهای داخلی به شمار می‌رود، مشکلی که هر چند وقت یکبار سبب می‌شود این خودروها در گمرک مانده و هم واردکنندگان را به دردسر بیندازد و هم مشتریان را آزار دهد. در این باره نایب‌رئیس انجمن واردکنندگان خودرو به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: مشکل اصلی اینجاست که در حال حاضر تحریم اجازه نمی‌دهد واردات خودرو از مبدا اصلی (شرکت‌های خارجی مادر) انجام شود. مرشد سلوک با اشاره به اینکه تا وقتی تحریم‌ها لغو نشوند، این داستان ادامه خواهد داشت، می‌افزاید: در حال حاضر بسیاری از خودروهای خارجی از مبدا کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد می‌شود، بنابراین خودروها منطبق با استانداردهای کشورهای موردنظر تولید شده‌اند و طبیعی است با آنچه ما در قوانین خود داریم (استانداردهای مربوطه) متفاوت باشد.

وی تاکید می‌کند: به‌عنوان مثال در همین ماجرای توقف خودروها در گمرک، مشکل به آنجا برمی گردد که خودروهای موردنظر از کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد شده‌اند و در این کشورها اصلا استاندارد مه شکن وجود ندارد. به گفته مرشدسلوک، وقتی که تحریم‌ها لغو شوند، واردکنندکان می‌توانند به شرکت‌های مادر سفارش خودروهایی منطبق با اقلیم و استانداردهای ایران را بدهند، منتها هم‌اکنون که شرکت‌های خارجی مطابق با استاندارد و اقلیم کشورهای حاشیه خلیج فارس، خودرو ارسال می‌کنند، امکان چنین سفارش و درخواستی وجود ندارد. با توجه به اظهارات نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو، تا وقتی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران لغو نشوند، نمی‌توان به شرکت‌های مادر، سفارش خرید داد. حالا اما این پرسش به وجود می‌آید که آیا پس از لغو تحریم‌ها می‌توان به واردات خودرو از سوی شرکت‌های خارجی اصلی امیدوار بود؟ آیا لغو تحریم‌ها به معنای مختومه شدن پرونده واردات خودرو از کشورهای حاشیه خلیج فارس است؟ پاسخ برخی کارشناسان به این پرسش‌ها، چندان مثبت نیست، چه آنکه معتقدند واردات متفرقه در دوران پساتحریم نیز تا حدی ادامه خواهد داشت. در این مورد فربد زاوه کارشناس خودرو کشور می‌گوید: همین حالا هم با وجود تحریم‌های بین‌المللی، امکان سفارش خودرو منطبق با استانداردهای داخلی وجود دارد، منتها مشکل آنجاست که ما ثبات قانون نداریم و گاهی ساده می‌گیریم و گاهی سخت.

وی با اشاره به تفاوت برخورد با خودروهای داخلی و وارداتی می‌افزاید: در همین ماجرای مه شکن، اگر فلان خودرو داخلی فاقد این استاندارد بود، امکان نداشت مجوز شماره‌گذاری آن را بدهند، اما در مورد خودروهای وارداتی مشکل حل خواهد شد. این کارشناس با اشاره به اینکه وقتی استانداردی اجباری است، باید در هر شرایطی آن را رعایت کرد، تاکید می‌کند: بارها اتفاق افتاده که خودروهای وارداتی به دلایل مختلف در گمرک مانده و بعدا با صدور مجوزهایی خاص، ترخیص شده‌اند. زاوه اما در پاسخ به این پرسش که با لغو تحریم‌ها، پرونده واردات خودرو از طریق واسطه‌ها بسته خواهد شد، می‌گوید: این اتفاق رخ نخواهد داد، زیرا واردکنندگان در پساتحریم می‌توانند علاوه‌بر شرکت‌های مادر، از طریق واسطه‌ها نیز اقدام به واردات خودرو کنند. به گفته این کارشناس، آنچه که تعیین می‌کند واردات خودرو از طریق واسطه‌ها ادامه داشته باشد یا نه، بازار است، چه آنکه مشتریان تشخیص می‌دهند خودروهای وارد شده از سوی شرکت‌های مادر را بخرند یا اینکه خودروهای وارداتی متفرقه را.

 

۰۷:۱۰:۲۴ دنیای اقتصاد: بررسی‌ها از شاخص بهای مصرف‌کننده نشان می‌دهد که «تورم هسته» در آبان‌ماه به ۸/ ۰ درصد رسیده است. «دنیای اقتصاد» براساس نتایج یک پژوهش، هسته تورم در دو سال اخیر را محاسبه کرده است. هسته تورم، اجزای ماندگار تورم کل را تشکیل می‌دهد و به‌عنوان معیار برای اعمال سیاست‌های پولی ملاک قرار می‌گیرد. در روش‌های محاسبه این متغیر، گروه پرنوسان شاخص بهای مصرف‌کننده کنار گذاشته می‌شود و با وزن‌دهی مجدد به سایر گروه‌ها، تورم هسته حاصل می‌شود.

 

گروه بازار پول: آخرین آمارها حاکی از آن است که میزان «تورم هسته» (Core Inflation) در آبان ماه به ۸/ ۰ درصد رسیده و با تورم کل شاخص در این ماه همگرا شده است. این در حالی است که از تیرماه تا مهر ماه میان این دو متغیر شکاف به‌وجود آمده بود. تورم ماهانه هسته در آبان ماه به ۸/ ۰ درصد رسیده و تورم ماهانه کل نیز در این ماه ۷/ ۰ درصد بوده است. این در حالی است که شکاف میان این دو متغیر در ماه‌های تیر و مرداد به یک واحد درصد رسیده بود. تورم هسته، اجزای ماندگار تورم کل را تشکیل می‌دهند که تحت تاثیر عوامل فصلی و محیطی قرار نمی‌گیرد. به‌طور کلی بانک‌های مرکزی، همه تغییرات در شاخص مصرف‌کننده را به‌عنوان معیار برای اعمال سیاست‌های پولی ملاک قرار نمی‌دهند؛ زیرا بخشی از تغییرات دائمی و بخشی از آن گذرا است، به همین دلیل محاسبه تورم هسته می‌تواند به‌عنوان مسیر نیل به هدف‌گذاری تورمی، معیار مناسبی محسوب شود. به اعتقاد برخی کارشناسان، تداوم پایین‌تر بودن تورم کل نسبت به تورم هسته که علی‌الخصوص در ماه‌های تابستان مشهود است، می‌تواند سبب شود که تورم هسته به‌صورت ماندگار کاهش یابد و این به معنای کوچک شدن هسته سخت تورم است و این اتفاق می‌تواند به پایدار کردن تورم هسته در سطوح پایین کمک کند و تحقق پایدار تورم تک رقمی را تضمین کند؛ البته باید توجه داشت که در ماه‌های اخیر شکاف میان تورم هسته با مقدار کل کاهش یافته، اما تورم هسته در سطح پایینی قرار دارد.

ضرورت استفاده از تورم هسته

روند نرخ تورم کل ماهانه در دو ماه تیر و مرداد سال جاری منفی گزارش شده است. طبق بررسی‌ها در تیر ماه تورم ماهانه معادل منفی ۱/ ۰ درصد و در مرداد ماه این عدد معادل منفی یک دهم درصد ثبت شده است. روندی که نشان می‌دهد نرخ تورم در مسیر نزولی در حال حرکت بوده؛ اما با بررسی جزئیات بیشتر تورم می‌توان مشاهده کرد که تورم منفی در دو ماه مذکور، بیشتر تحت تاثیر گروه مواد خوراکی‌ها بوده است. به بیان دیگر کاهش قیمت‌ها در این گروه باعث شده که میزان تورم کل متاثر شود، با بررسی دقیق‌تر می‌توان این نکته را استخراج کرد که نوسان‌های این گروه نیز به دلیل تغییرات فصلی و آب و هوایی بوده است؛ زیرا با کاهش نوسان گروه خوراکی، اثر کاهشی بر تورم کل نیز کمرنگ شده است.

به‌طور کلی از نظر بانک مرکزی و سیاست‌گذاران اقتصادی، همه تغییرات شاخص بهای مصرف‌کننده به یک اندازه برای اعمال سیاست‌های پولی دارای اهمیت نیست؛ چرا که بخش از تغییرات دائمی و بخش دیگر از آن موقتی و گذرا است. تغییرات قیمت‌های نسبی حاصل از شوک‌های موقتی در بلندمدت به واسطه انعطاف‌پذیری قیمت‌ها و در نتیجه جانشینی کالاها توسط مصرف‌کننده تعدیل شده و در روند بلندمدت تورم بدون اثر خواهد بود، بنابراین بانک مرکزی کشورهایی که سیاست هدف‌گذاری تورم را دنبال می‌کنند، نباید تصمیمات سیاست‌گذاری خود را مبتنی بر تغییرات تمام گروه‌های شاخص مصرف‌کننده اتخاذ کند. در این بین، بحث «تورم هسته» موضوعیت پیدا می‌کند. تورم هسته نسبت به تورم کل نشانگر بهتری از فشارهای تورمی جاری است. در این موضوع سیاست‌گذار باید بداند که برخی از شوک‌های عرضه و تقاضا که در ادوار گذشته به اقتصاد تحمیل شده‌اند، اثرات ماندگاری بر تورم دارند که به مرور زمان برتورم تخلیه می‌شود و تورم دوره جاری وآتی را متاثر می‌کند، بنابراین حتی اگر در دوره جاری شوکی اقتصاد وارد نشود دوره جاری و آتی با میزان مشخصی از تورم روبه‌رو خواهد بود که این میزان تورم همان هسته است؛ بنابراین اگر سیاست‌گذار بخواهد تورم تک‌رقمی پایدار را مدنظر قرار دهد، باید میزان تورم هسته را به این سطح برساند، زیرا سایر مقادیر موجود در شاخص بهای مصرف‌کننده در بلند مدت بی اثر خواهد بود.

۴ ویژگی برای تورم هسته

در ادبیات اقتصادی تعریف مشخصی و دقیقی برای تورم هسته ارائه نشده است، معمولا تورم هسته به‌عنوان اجزای ماندگار تورم کل تعبیر می‌شود، اما رویکردهای متفاوتی برای محاسبه تورم وجود دارد. از نظر بانک‌های مرکزی می‌توان چند ویژگی برای تورم هسته تعریف کرد. نخست آنکه نرخ رشد قیمت کالاها و خدمات مصرف‌کننده را به‌صورت روند میان‌مدت و بلند مدت نشان می‌دهد و دوم آنکه نرخ رشد قیمت‌ها را به‌صورت تعدیل شده نوسانات فصلی و دوره‌ای نشان می‌دهد. ویژگی سوم، مرتبط بودن شدید هسته تورم با سیاست پولی است، زیرا کنترل سیاست‌گذار عمدتا بر این نوع از تورم شکل می‌گیرد. خصوصیت چهارم را نیز می‌توان تلاطم کمتر تورم هسته نسبت به تورم کل در طول زمان عنوان کرد. براساس این ویژگی‌ها بانک مرکزی روش‌های متنوعی را برای اندازه‌گیری تورم هسته به کار می‌گیرد. این روش‌ها در دسته کلی قرار می‌گیرد. در دسته اول، اجزایی از تورم خارج می‌شوند که در هر ماه تغییرات قیمتی بزرگی را تجربه کرده‌اند. در دسته دوم، همواره گروه‌های ثابتی از تورم کل در هر دوره خارج می‌شود، حتی اگر تغییرات قیمتی این گروه‌ها در برخی ادوار خیلی بزرگ نباشند، این گروه‌ها عمدتا شامل گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی ها، انرژی و قیمت‌های مدیریت شده هستند. البته در این روش می‌توان بدون پیش داوری، گروه‌هایی را از تورم کل برای حذف کردن انتخاب کرد که دارای بیشترین تلاطم در بین سایر گروه‌ها بوده‌اند.

علامت‌گذاری برای سیاست‌گذار

در ادبیات اقتصادی، مطالعات فراوانی درخصوص تورم هسته صورت گرفته است. یکی از مهم‌ترین و جدیدترین این پژوهش‌ها، «ارزیابی و مقایسه روش‌های اندازه‌گیری تورم هسته در ایران» است که توسط هومن کرمی و سعید بیات در پژوهشکده پولی و بانکی صورت گرفته است. در این پژوهش از چهار روش «میانگین پیراسته»، «میانه»، «حذف اجزا با بیشترین تلاطم بین دو دوره» و «حذف اجزا با بیشترین تلاطم در کل» دوره برای استخراج سری زمانی تورم هسته استفاده شده است. روش میانگین پیراسته نخستین بار از سوی برایان و سچتی (۱۹۹۴) مبتنی بر توزیع تورمی مطرح شد. در این روش ابتدا توزیع تغییرات قیمت هر یک از اقلام CPI محاسبه می‌شود و سپس اقلامی که در یک درصد مشخص از دو طرف توزیع قرار گرفته‌اند کنار گذاشته و با وزن دهی مجدد به اقلام باقی مانده و میانگین‌گیری وزنی از آنها، تورم هسته به روش میانگین پیراسته محاسبه می‌شود. روش میانه نیز مانند روش قبلی است که ابتدا تغییر قیمت اجزای CPI در هر دوره نسبت به دوره قبل مرتب شده و سپس بنابر ضریب اهمیت هر یک از اجزا توزیع تورمی اجزای CPI به دست می‌آید. میانه این توزیع نیز به‌عنوان تورم هسته در نظر گرفته می‌شود. در روش حذف اجزایی از تورم با بیشترین تلاطم در هر دوره، اجزایی از CPI که شدیدا تحت تاثیر شوک عرضه و تقاضا و همچنین تغییرات فصلی هستند، خارج می‌شوند. مشخص کردن این اجزا کار تجربی است وبه این صورت انجام می‌شود که در هر دوره انحراف معیار اجزای CPI محاسبه شده و گروه‌های با بالاترین تلاطم حذف می‌شوند. سپس با وزن دهی مجدد به اجزای باقی مانده و میانگین‌گیری از آنها تورم هسته محاسبه می‌شود. در روش حذف اجزای با بیشترین تلاطم در کل دوره، تورم هسته گروه‌های ثابتی از اجزای شاخص قیمت مصرف‌کننده که عمدتا شامل خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و انرژی می‌شود، حذف می‌شوند. پژوهش حاضر با مقایسه روش‌های مختلف استخراج تورم هسته با استفاده از آمارهای فروردین ۱۳۶۹ تا آذر ۱۳۹۱ به این نتیجه رسیدند که روش میانگین پیراسته بهترین عملکرد را در میان کلیه روش‌ها دارا است. این پژوهش تاکید می‌کند که اگرچه روش «میانگین پیراسته» نسبت به روش «حذف اجزا بیشترین تلاطم در کل دوره» عملکردی بهتری دارد، اما روش دوم، بهترین روش برای برقرار کردن ارتباط سیاست‌گذار با عموم مردم است. سیاست‌گذاران می‌توانند از روش‌های ساده محاسبه تورم هسته (مانند روش دوم)، برای برقراری ارتباط موثر با عموم مردم استفاده کنند، تا عموم مردم بتوانند تفاوت تورم کل و تورم هسته را درک کنند و واکنش مناسب و مورد انتظار را از خود نشان دهند.

محاسبه تورم هسته

براساس یافته‌های این پژوهش، «دنیای اقتصاد» در این گزارش به محاسبه تورم هسته با استفاده از حذف اجزا با بیشترین تلاطم در کل دوره پرداخته و این مقدار را در ماه‌های اخیر محاسبه کرده است. این روش به دلیل ساده‌تر بودن می‌تواند بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار گیرد. در این روش گروه‌هایی که حساسیت زیادی نسبت به شوک‌های داخلی و خارجی هستند حذف شده‌اند، این گروه‌ها شامل خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و انرژی هستند. چون گروه‌های خوراکی و آشامیدنی‌ها شدیدا تحت تاثیر اثرات آب و هوایی و فصلی است و به دلیل کم کشش بودن تقاضا برای آنها در صورت بروز شوک عرضه، رسیدن به نقطه تعادل بعدی عمدتا با تعدیل قیمت صورت می‌گیرد. در مورد گروه انرژی نیز تجربه دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که قیمت سوخت همواره با نوسان بوده است. مکانیزم به کار گرفته در این گزارش، به این شکل است که پس از حذف گروه‌های پرنوسان، وزن گروه‌ها را براساس نسبت‌های قبلی محاسبه کرده و در شاخص بهای مصرف‌کننده جدید را استخراج کنیم. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان تورم هسته در تیر ماه معادل مثبت ۶/ ۰ درصد گزارش شده است و این در حالی است که تورم ماهانه در این گروه معادل منفی ۴/ ۰ درصد بوده است، اما نکته جالب درخصوص تورم مرداد ماه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان تورم هسته ماهانه در مرداد ماه معادل ۲/ ۱ درصد بوده و این در حالی است تورم ماهانه در این مرداد ماه معادل منفی یک دهم گزارش شده بود. در شهریور ماه اندکی از این شکاف کاسته شد و میزان تورم هسته معادل یک درصد و تورم ماهانه کل ۶/ ۰ درصد ثبت شد. این روند در مهرماه نیز تقریبا مشابه بوده، اما در آبان ماه این شکاف تا حدود قابل‌توجهی کاهش یافت و تورم هسته ماهانه در این ماه به ۸/ ۰ درصد رسید، تورم ماهانه در این ماه معادل ۷/ ۰ درصد گزارش شده است، بنابراین این موضوع نشان می‌دهد اثرگذاری گروه‌های پرنوسان تورمی در این ماه کاهش یافته است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/987364/#ixzz3w9JNYefC

 

۰۷:۰۸:۴۹ دنیای اقتصاد: یکی از جذاب‌ترین کالاهای ماندگار باز هم گرفتار ابهام شده تا سرنوشت آن در سال جدید میلادی باز محل بحث باشد. اونس طلا در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داد و سومین افت سالانه پیاپی خود را تجربه کرد. این روند، بهای هر اونس طلا را به میانه کانال ۱۰۰۰ دلار برد تا دو دیدگاه درباره روند سال ۲۰۱۶ میلادی شکل بگیرد. برخی بر این باورند که روند سال‌های گذشته این کالای گرانبها، چهره آن را تخریب کرده و سال ۲۰۱۶ سال حرکت اونس به سوی مرز ۱۰۰۰ دلار و حتی پایین‌تر از آن خواهد بود. از آن سو بعضی دیگر معتقدند که رسیدن اونس به سطوح فعلی، تقاضا و در نتیجه قیمت‌ها را افزایش خواهد داد. عواملی مانند انقباضی شدن سیاست پولی فدرال رزرو، تقویت دلار، افت بهای نفت خام، کاهش رشد چین و بی‌اعتنایی بازار به بحران‌های ژئوپلیتیک می‌تواند تضعیف طلا را امتداد بخشد؛ اما عواملی چون سرعت کم انقباض سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا، سیاست‌های انبساطی برخی از اقتصادهای عمده، عملکرد بد بازارهای دارایی و افزایش تقاضا برای طلای ارزان ممکن است فلز زرد را رشد دهد. «دنیای اقتصاد» در گزارشی، چکیده‌ای از پیش‌بینی‌های موسسه‌های معتبر جهانی درباره روند بهای طلا در سال ۲۰۱۶ را فراهم آورده است.

حمیدرضا آریان‌پور: پیش‌بینی‌های کارشناسان و سرمایه‌گذاران درباره روند بهای فلز زرد در سال ۲۰۱۶ میلادی به هیچ وجه همانند نیستند. در حالی که برخی از احتمال حرکت اونس طلا به زیر مرز ۱۰۰۰ دلاری سخن می‌گویند، برخی دیگر از اونس بالاتر از ۱۳۰۰ دلار خبر می‌دهند. اونس طلا در سال ۲۰۱۵ با بیش از ۱۰ درصد افت به قیمت ۱۰۶۱ دلار رسید تا قرار گرفتن کالایی که زمانی ۱۹۰۰ دلار قیمت خورده بود، در این محدوده، دو احساس متفاوت را در بازارهای جهانی ایجاد کند. از سویی، سه سال افت پیاپی قیمت طلا بعضی را متقاعد به ادامه افت قیمت‌ها کرده و از سوی دیگر، قرار گرفتن اونس در میانه کانال ۱۰۰۰ دلار بعضی دیگر را به جهش طلا از این کف قیمتی امیدوار ساخته است. پیش‌بینی دقیق روند کالایی به حساسیت طلا، اگر ناممکن نباشد، بسیار دشوار است. با این همه، فراهم آوردن پیش‌بینی‌های موسسه‌های معتبر جهان، می‌تواند شمار سناریوهای قابل اعتنا را محدودتر و تصمیم‌گیری را ساده‌تر کند.

 

۰۷:۰۱:۲۴ به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه شورای اقتصاد بر لزوم استفاده از انرژی های تجدیدپذیر تاکید کرد و از موافقت شورای اقتصاد با احداث خط لوله گاز به نیروگاه های کهنوج و ماهشهر خبر داد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت و ضرورت حفاظت از محیط زیست، بر برنامه ریزی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به عنوان یکی از راهکارهای قابل توجه در مقابله با آلودگی هوا تاکید کرد. وی اثرات مخرب آلودگی هوا در عرصه های مختلف به ویژه تاثیر نامطلوب آن بر سلامت مردم را یادآور شد و در عین حال از دستگاه های مربوطه خواست با رعایت الزامات قانونی و فنی شرایط را برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه هایی که با انرژی های تجدیدپذیر فعالیت می کنند فراهم آورند.

در جلسه امروز شورای اقتصاد که با حضور وزرای نفت، اقتصاد، راه و شهرسازی، نیرو و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برگزار شد، درخواست برخی از دستگاه های اجرایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به تصویب رسید.

همچنین در این جلسه موضوع افزایش تعرفه خدمات آب صنعتی خارج از تاسیسات شرکت های آب و فاضلاب و استفاده از تسهیلات خارجی (فاینانس) برای اجرای بسته طرح های هراز که از سوی وزارت نیرو طرح شده بود و همچنین درخواست احداث خط لوله گاز به نیروگاه کهنوج و احداث خط لوله گاز به نیروگاه ماهشهر و کارخانه فولاد شادگان که از سوی وزارت نفت مطرح شده بود به تصویب اعضا رسید.

 

۰۶:۵۷:۱۸ به گزارش ایرنا به نقل ازخبرگزاری فرانسه، موگرینی ابراز نگرانی کرده که این اقدام باعث شعله ور شدن بالقوه تنش های فرقه ای شود که پیشتر ویرانی های زیادی را در منطقه به همراه داشته است.
در این بیانیه، اتحادیه اروپا ضمن مخالفت شدید با اعدام تحت هرشرایط و به خصوص در موارد اعدام های گروهی، مقامات سعودی را به پیشبرد آشتی میان جوامع مختلف دراین کشور فرا خوانده است.
به گزارش ایرنا، وزارت کشورعربستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد ۴۷ نفر از شهروندان عربستانی صبح امروز (شنبه) در ۱۲ منطقه عربستان از جمله آیت الله نمر باقرالنمر روحانی برجسته و رهبر شیعیان عربستان اعدام شدند.
شهید شیخ نمر یکی از برجسته ترین زندانیان سیاسی عربستان است که در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از حکومت عربستان به اعدام محکوم شد.
دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی عربستان چندی پیش حکم اعدام شهید شیخ نمر باقرالنمر را تائید کردند که این مساله مورد اعتراض علما، اندیشمندان و سازمان های اسلامی و بین المللی قرار گرفت.
شبد**۱۹۵۳ ** ۱۰۹۵/۱۸۵۹

 

۰۶:۵۲:۵۱ گروه صنعت و معدن: نشست ویژه معاون اول رئیس‌جمهوری با مدیران ارشد وزارت نیرو سه خبر مهم برای این وزارتخانه به همراه داشت. کاهش تدریجی سهم وزارت نیرو در تامین منابع یارانه‌ها در برنامه ششم توسعه، منحل نشدن وزارت نیرو و توجه به مطالبات پیمانکاران در برنامه ششم توسعه؛ سه خبر ویژه اسحاق جهانگیری برای مسوولان این وزارتخانه بود.

منحل نشدن وزارت نیرو را شاید بتوان بهترین وعده داده شده از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری دانست، طرح ادغام دو وزارتخانه نیرو و نفت در پیش‌نویس لایحه برنامه ششم توسعه مطرح و براساس آن مقرر شد تا وزارت انرژی در راستای کوچک‌سازی دولت تشکیل شود. طرح در نظر گرفته شده در پیش‌نویس لایحه برنامه ششم از همان ابتدا با مخالفت مسوولان وزارت نیرو مواجه شد؛ به‌طوری‌که برخی این ادغام را سلیقه‌ای دانسته و اعلام کردند: هر دو وزارتخانه تخصصی و صنعتی محسوب می‌شوند و دارای شرکت‌های بزرگ مادر تخصصی هستند و باید اذعان کرد وزارت نفت و نیرو که هرکدام به‌صورت جداگانه دارای ۴ شرکت مادرتخصصی هستند، با ادغام وضعیت این شرکت‌ها نامشخص خواهد شد. اظهار نگرانی مسوولان وزارت نیرو موجب شد تا جهانگیری در این نشست تاکید کند که دولت قصد انحلال وزارت نیرو را ندارد.
به گفته معاون اول رئیس‌جمهوری، این موضوع در گذشته هم مطرح بوده اما در حوزه کارشناسی در دولت مورد تایید قرار نگرفته است. ادغام یا انحلال وزارت نیرو یک پیشنهاد جدی نیست البته شاید شیطنت باشد؛ چراکه همواره سازمان‌هایی که کار آنها تدوین برنامه است پیشنهادهایی ارائه می‌کنند. وی افزود: دولت در حال حاضر وقت رسیدگی به این‌جور موارد را ندارد و قصد انحلال وزارت نیرو را ندارد و این وزارتخانه با قوت به کار خود ادامه خواهد داد.
توجه به مطالبات پیمانکاران در برنامه ششم
توجه به مطالبات پیمانکاران یکی دیگر از موارد مطرح شده از سوی جهانگیری در این نشست بود. براساس آمار اعلام شده مجموع بدهی دولت در حوزه آب و برق در حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است که در این خصوص جهانگیری با بیان اینکه دولت قبل پول‌ها را هزینه کرده و بدهی‌ها را برای ما گذاشته است، گفت: برخی ایراد می‌گیرند که چرا از گذشته بد می‌گویید، اما این گذشته آنقدر بد بوده است که هرچه راجع به آن بگوییم کم گفته‌ایم.
به گفته وی، دولت گذشته نفت‌های ۱۰۰ و ۱۳۰ دلاری را هزینه کردند و یک دلار را هم باقی نگذاشته، اما امروز با نفت ۳۰ دلاری عده‌ای طلبکار هستند که چرا کشور از رکود خارج نمی‌شود و خوب است که انصاف داشته باشیم. جهانگیری با تاکید بر اینکه باید برای بدهی‌های دولت راهی پیدا کنیم، گفت: با این شرایط نفتی فکر می‌کنم که باید از منابع خارجی استفاده شود. وی در عین حال خاطرنشان کرد: دولت مصمم است که در سال اول برنامه ششم، مساله مطالبات پیمانکاران را حل کند. وی ادامه داد: وزارت نیرو وقتی در دولت یازدهم آغاز به کار کرد ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت که باید برای حل و فصل آن راهی پیدا می‌کرد. معاون اول رئیس‌جمهوری به اهمیت توان کارشناسی کشور در عبور از مشکلات اشاره کرد و گفت: متاسفانه در مقطعی به توان کارشناسی هم آسیب وارد شد که در این راستا می‌توان به انحلال سازمان مدیریت اشاره کرد.
کاهش سهم «نیرو» در تامین منابع یارانه‌ها
معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین از کاهش سهم وزارت نیرو در تامین منابع یارانه‌ها در برنامه ششم توسعه خبر داد. براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته پیش از این وزارت نیرو ملزم به پرداخت ۳۶۰۰ میلیارد تومان برای تامین منابع یارانه به دولت بود که این مبلغ در بودجه سال جاری به ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسید و جهانگیری در این نشست وعده داد تا سهم این وزارتخانه در برنامه ششم به صفر برسد. وی با اشاره به اینکه تامین منابع مالی بخشی از طرح هدفمندی یارانه‌ها باعث شده به بخش آب و برق کشور آسیب جدی وارد شود، افزود: برق در کشور با قیمت بالایی تولید و با قیمت پایینی در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد که باعث می‌شود وزارت نیرو دائم در حال تحمل ضررهای اقتصادی باشد و باید هرچه زودتر عرضه برق به سمت قیمت تمام شده گام بردارد.
وضعیت خشکسالی را کتمان نکنید
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نباید در مورد وضع خشکسالی و آب کشور چیزی را از مردم کتمان کنیم، گفت: مساله آب از دغدغه‌های اصلی مسوولان کشور است و نگرانی در مورد موضوع آب باید به مردم منتقل شود. وی با بیان اینکه وزارت نیرو در مورد مساله آب نباید از مواضع کارشناسی خود عقب‌نشینی کند، افزود: وزارت نیرو با اعمال مدیریت منابع آب، نباید کمترین گذشتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچ دولتی نمی‌خواهد مردم خود را نگران کند، خاطرنشان کرد: وقتی دغدغه‌های مربوط به آب تکرار می‌شود، به‌دلیل آن است که دولت احساس می‌کند باید اراده جمعی برای حل معضل کمبود آب به وجود آید. وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در حوزه آب و برق اشاره کرد و گفت: در زمینه مشارکت بخش خصوصی شاهد مشارکت ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی هستیم که عدد قابل‌توجهی است و در این راستا علاوه‌بر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارتخانه‌های دیگر نیز در واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی نقش بسزایی دارند.
نقد به سدسازی درست نیست
وی همچنین به طرح نقدهایی که در مورد سدسازی در کشور در دوره‌های گذشته انجام شده است، اشاره کرد و گفت: اینکه بگوییم به‌طور کل سدسازی کار خوبی نبوده است، انصاف نیست و امروز اگر همین سدها نبودند در تامین منابع آب کشور دچار مشکل می‌شدیم. این مقام ارشد دولت یازدهم تاکید کرد: در کنار سدسازی‌ها باید مطالعات زیست‌محیطی، میراث فرهنگی و بررسی‌های لازم در زمینه نحوه بهره‌برداری مورد توجه قرار گیرد.
جهانگیری در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران در مورد زمان دقیق لغو تحریم‌ها نیز گفت: رئیس‌جمهوری اعلام کرده است زمان لغو تحریم‌ها دی‌ماه است. وی درخصوص اینکه با توجه به کاهش درآمد دولت در سال آینده آیا هدفمندی یارانه‌ها ادامه خواهد یافت، گفت: هدفمندی یارانه‌ها سال آینده نیز ادامه خواهد داشت. وی در پاسخ به این سوال که اکنون که قیمت نفت به ۳۰ دلار رسیده است، تصمیم دولت برای بودجه چیست؟ گفت: این امر اتفاق مهمی است و به هر حال این کشور در سال‌های اخیر با نفت بالای ۱۰۰ دلار اداره شده و همه تنظیمات روی نفت ۱۰۰ دلار است. وی افزود: وقتی نفت از ۱۰۰ دلار به ۳۰ دلار کاهش پیدا می‌کند در بودجه دولت اتفاقات مهمی می‌افتد، ما به دنبال راهکارهایی هستیم که به رغم این کاهش شدید فعالیت‌های اقتصادی کشور از رونق برخوردار باشد. وی با بیان اینکه در دستور کار دولت است تا بخش خصوصی ورود بیشتری در اقتصاد داشته باشد، تصریح کرد: راهبرد ما این است که منابع خارجی ورود بیشتری در اقتصاد داشته باشد، سیستم بانکی اصلاح شود و بورس در طرح‌ها نقش بیشتری داشته باشد، به همین دلیل سال ۹۵ سال جدی رونق اقتصادی ایران خواهد بود.
فرار سرمایه‌گذاران از صنایع آب و برق
وزیر نیرو نیز در این نشست از توقف ساخت ۴ سد در کشور در راستای سیاست‌های جدید دولت خبر داد و گفت: احتمال توقف ساخت برخی سدهای دیگر در آینده نیز وجود دارد. حمید چیت‌چیان با اعلام اینکه کاهش سرمایه‌گذاری در صنایع آب و برق به حد مخاطره‌آمیز رسیده و ریسک را بالا برده است، تصریح کرد: این در حالی است که همزمان با کاهش شدید سرمایه‌گذاری‌ها در قانون هدفمندی یارانه‌ها، مقرر شده بود که قیمت آب و برق در سال ۹۴ واقعی شود که تاکنون این اتفاق نیفتاده است. این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه کاهش اعتبارات و محدودیت بازار سرمایه باعث شده است تا بخش آب و برق با مشکل مواجه شوند، اظهار کرد: بخش خصوصی هم‌اکنون آمادگی دارد در این دولت سرمایه‌گذاری کند و حتی می‌تواند ۲۵ درصد سرمایه را با خود به این دو بخش بیاورد اما چون بقیه سرمایه باید از طریق تسهیلات بانکی به این دو بخش ارائه شود، جرات ورود به سرمایه‌گذاران را نمی‌دهد. وی با بیان اینکه در طول ۱۲ سال گذشته شورای عالی آب تنها ۷ جلسه تشکیل شد، اما در دولت یازدهم شورای عالی آب ۱۵ بار تشکیل جلسه داد، تصریح کرد: این موضوع نقش مهمی در بالا بردن سهم ملی برای مساله آب داشته است.
چیت‌چیان با یادآوری اینکه تا پایان سال جاری ۱۴ حوضه آب دارای شورای هماهنگی خواهند بود که با تشکیل این ۱۴ حوضه جمع شورای هماهنگی حوضه آب به ۱۸ شورا خواهد رسید، تاکید کرد: تاکنون در بخش آبفا بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی انجام شده است که این آمارها نشان می‌دهد بیشتر از اعتباراتی که از دولت اخذ شده، بخش خصوصی در صنعت آبفا سرمایه‌گذاری کرده است.

 

۰۶:۴۷:۰۸ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام کاخ سفید، بامداد یکشنبه گفت واشنگتن برای آماده کردن تحریم‌ها علیه ایران به بهانه آزمایش موشکی این کشور به زمان بیشتری نیاز داشت و تعلیق در انجام این اقدام ارتباطی با «فشارها از تهران» نداشته است.

«بن رودز»، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در جمع خبرنگاران گفت آمریکا انتظار دارد که ایران اقدامات لازم برای رسیدن به روز اجرای برجام را در هفته‌های آینده انجام دهد.

«رودز» خاطرنشان کرد که تهران بعد از خارج کردن ذخایر اورانیوم خود از کشور بایستی برخی اقدامات مهم دیگر را انجام بدهد.

به گزارش رویترز، این مقان کاخ سفید گفت: «انتظار من این است که ایرانی‌ها کارهای لازم برای اجرای برجام را طی روزهای آینده تکمیل کنند.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال هفته گذشته گزارش داده بود دولت آمریکا قصد دارد به بهانه آزمایش موشک بالستیک عماد، یازده فرد و شرکت را در فهرست تحریم قرار دهد.

این رسانه روز بعد گزارش داد دولت باراک اوباما، اعمال این تحریم‌ها را به تعویق انداخته است. برخی نمایندگان کنگره آمریکا تصمیم دولت اوباما را با فشارهایی از تهران مرتبط دانسته بودند.

 

۰۶:۴۷:۰۲ به علت تجمعات امروز مقابل سفارت و کنسولگری های عربستان در ایران این کشور با آماده کردن یک بیانیه با متهم کردن ایران به دخالت در اوضاع عربستان تهران را تهدید کرد که اقدام تلافی جویانه انجام خواهد داد و روابط دیپلماتیک خود را قطع خواهد کرد.

 

۰۶:۴۶:۰۲ شب پر حادثه ای بود  سفارت  عربستان  در کانون خبرها

۰۶:۴۵:۴۹ سلام  صبح  شما  عزیزان بخیرو شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم