اخبار بازار امروز …(بخش اول)

آبان ۹, ۱۳۹۴

 

 

۰۷:۲۵:۱۸ پایان  بخش اول

 

۰۷:۲۵:۱۴ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران نخستین هفته کاری از آبان را با افت ۴/ ۰درصدی شاخص به پایان برد تا بخش عمده‌ای از بازدهی خود که پس از اعلام طرح خروج از رکود کسب کرده بود را از دست بدهد.

در هفته پایانی مهرماه بازار سهام به دلیل ارائه برنامه خروج از رکود دولت با جهش مثبتی مواجه شد که در نهایت تغییرات شاخص را از زیان به مثبت یک درصد رساند اما این امر با ارائه گزارش‌های ۶ماهه شرکت‌ها رو به عقبگرد گذاشت در حالی که شمار قابل ملاحظه‌ای از شرکت‌ها با تعدیل منفی و توقف نماد مواجه هستند بازار در هفته گذشته و در حالی که تنها ۴ روز فعالیت داشت با کاهش قابل ملاحظه آمار فعالیت مواجه بود به گونه‌ای که ارزش معاملات با کاهش چشمگیر ۶۶ درصدی تنها به ۱۷۱میلیارد تومان بالغ شد و شمار خریداران نیز با کاهش ۵۳درصدی تنها به ۲۸هزار و ۶۶۹نفر رسید. تردید در مورد میزان جدیت دولت در اجرای طرح خروج از رکود و همچنین گزارش‌های ۶ماهه شرکت‌ها که در آن اکثر شرکت‌ها با کاهش سود‌آوری و فروش مواجه شدند دلیل این افول در بازار بود. از این رو اکثر کارشناسان بازار در انتظار تشریح ابعاد کمی برنامه خروج از رکود دولت هستند. در آخرین تحول در این زمینه در جلسه‌ای با حضور مدیران عامل و مسوولان اعتبارات بانک‌ها، جزئیات بانکی بسته اقتصادی دولت تبیین شد؛ به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه با مهم دانستن نقش بانک‌ها در خروج اقتصاد از رکود خواستار حرکت هماهنگ و هم‌جهت بانک‌ها در این مسیر شد و افزود: اجرای این طرح‌ها باید به گونه‌ای باشد که هیچ یک از اقشار جامعه احساس تبعیض نکند و تمامی سطوح جامعه از آن برخوردار شوند.

بر اساس تصمیم گرفته شده در تیم اقتصادی دولت، قرار است جزئیات بانکی بسته اقتصادی دولت در نیمه اول آبان‌ماه اعلام و پس از آن برای مدت ۶ ماه به اجرا درآید. در همین حال در کنار تحولات اقتصادی داخلی در بازارهای جهانی مجددا بهای نفت کاهش یافته و این در حالی است که خبرگزاری‌ها از کاهش فروش نفت کشورمان خبر می‌دهند. رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه اکتبر به علت تعمیرات پالایشگاه‌ها و آرام شدن تقاضا در آستانه زمستان به کمترین رقم در ۷ ماه گذشته رسید. به علت قیمت‌گذاری‌های جذاب ایران به نسبت دیگر تولیدکنندگان، هنوز بارگیری میعانات گازی (نفت بسیار سبک) این کشور برای دومین سال متوالی بسیار زیاد است.

به گفته این منبع آگاه، ایران در ماه جاری ۱٫۰۷ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی صادر کرده است که از ارقام اصلاح شده در ماه سپتامبر ۱۳ درصد کمتر است و کمترین رقم از ماه مارس به‌شمار می‌رود. در بازار نفت بهای هر بشکه نفت برنت به ۴۸دلار کاهش یافته است، بهای فلزات نیز در بازار جهانی کاهش داشته است، بهای هر تن مس به ۵هزار و ۱۷۹دلار رسیده است. بهای سه فلز آلومینیوم، روی و سرب نیز به ترتیب یک هزار و ۴۳۴دلار، یک هزار و ۷۰۸دلار و یک هزار و ۷۱۹دلار رقم خورده است. در بازار جهانی سنگ آهن روزهای اخیر در بازار نقدی سنگ‌آهن تمایل به خرید کمی بهتر شده و قیمت کمی بالا رفته با این حال فعالان بازار این بهبود را موقتی می‌دانند. متوسط قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد وارداتی به چین با ۲۵ سنت رشد به ۵۱ دلار بر هر تن خشک سی اف آر چین رسیده است. اغلب کارشناسان معتقدند فضای چندانی برای رشد قیمت سنگ آهن وجود ندارد چون قیمت سنگ‌آهن در بنادر چین نزولی است و بازار در کل ضعیف است. مازاد عرضه ماندگار است و پیشنهادات زیادی در بازار دیده می‌شود. به گزارش «ایفنا»، از طرفی در بازار بیلت چین باز هم قیمت کمی افت داشته و به ۲۵۶ دلار و ۷۲ سنت در هر تن رسیده است و نشان می‌دهد که بازار فولاد چین همچنان در سرازیری است.

در بازار چه خبر بود؟
بازار روز چهارشنبه بازاری متعادل اما همچنان کم انگیزه بود که در آن بازگشایی برخی از نمادهای بزرگ در کنار رشد قیمتی برخی نمادها در نهایت به تاثیر کمتر از یک واحدی شاخص منجر شد وشاخص با رشد ۶۹/ ۰ واحدی به رقم ۶۲هزار و ۹۲۳رسید. در روز چهارشنبه برخی از نمادهای بزرگ بازگشایی شدند؛ نمادهای فولاد مبارکه بعد از افزایش سرمایه از ۵هزار به ۷هزار میلیارد تومان با افت ۸درصدی قیمت، ایران خودرو پس‌از تعدیل منفی از ۲۲۱ریال به ۵۷ریال و افت ۷/ ۵ درصدی و نفت بهران پس از تعدیل منفی از ۲هزار و ۲۶۶ریال به هزار و ۸۲۳ریال مهم‌ترین‌ نمادهایی بودند که بازگشایی شدند. همچنین نمادهای الکتریک شرق بعد از تعدیل منفی از ۱۱۱ریال به ۱۱ریال، ریخته‌گری ایران بعد از اعلام زیان، موتورسازان تراکتور پس از تعدیل منفی از ۲۶۷ریال به ۱۵۰ریال و فجر پس از تعدیل منفی از ۷۸۲ریال به ۴۰۷ ریال در کنار گرجی بعد از تعدیل مثبت از ۲۲۴ریال به ۲۸۴ریال از دیگر نمادهایی بودند که روز چهارشنبه بازگشایی شدند.

در بازار روز چهارشنبه اگر چه جابه‌جا‌یی بلوک‌هایی از اوراق پذیرفته شده در بازار حجم معاملات را بالا برد اما همچنان معامله‌گران از خریدهای گسترده خود‌داری می‌کنند. از دیدگاه معامله‌گران خریدهای گسترده احتمالا نیازمند حمایت ملموس دولت از بازار سهام یا تغییر عمده در شرایط بنگاه‌های اقتصادی موجود در بازار است، امری که هیچ کدام در شرایط کنونی در بازار به چشم نمی‌خورد.

تمرکز برنمادهای زیان‌ده
در بازار روز چهارشنبه برای دومین روز پیاپی نماد پلی اکریل ایران که شرکتی به شدت زیان‌ده و دارای بدهی بانکی سنگین است در سایه حضور نقدینگی برخی از معامله‌گران با صف خرید مواجه بود. پلی‌اکریل که در ۶سال اخیر همواره و تنها با یک استثنا جزو زیان‌ده‌ها بوده و حقوق صاحبان سهام شرکت منفی است، در حالی با صف خرید همراه بود که در چند هفته اخیر برخی نمادهای زیان‌ده به‌ویژه نمادهای قندی موجب برهم خوردن جریان بازار شده و نگرانی‌هایی را در مورد جریان بازار به همراه آورده‌اند.  اکثر کارشناسان خواستار انتقال نمادهای زیان‌ده به فرابورس یا برداشتن حجم مبنا و دامنه نوسان برای صف‌های این‌چنینی برای عدم درگیر شدن سهامداران خرد هستند. در بازار چهارشنبه جریان انتشار اطلاعیه‌ها و شفاف‌سازی‌ها ادامه داشت به‌گونه‌ای که شمار قابل‌ملاحظه‌ای از شفاف‌سازی‌ها به روی کدال رفت. در گروه معدنی، توسعه معدنی وصنعتی صبا‌نور براساس گزارش شفاف‌سازی درخصوص تغییر در پیش‌بینی درآمد هر سهم سال ۱۳۹۴ اعلام کرد: کاهش شدید قیمت سنگ آهن و کنسانتره صادراتی در مهر ماه سال ۱۳۹۴ باعث تعدیل با اهمیت مبلغ فروش پیش‌بینی شده در ۶ماه دوم سال ۱۳۹۴ شده است. همچنین طی آخرین پیش‌بینی که در تیر ماه سال ۱۳۹۴ صورت گرفته، قیمت فروش سنگ‌آهن و کنسانتره به‌صورت FOB بندر امام به ترتیب مبلغ ۲۷ و ۵۵دلار در نظر گرفته شده است که این مبالغ با توجه به تغییرات شدید قیمت در مهرماه، برای ۶ماه دوم سال مبلغ ۲۰ دلار و ۴۵ دلار در نظر گرفته شده که در اثر این تغییر نرخ جمعا به مبلغ ۱۸۳ میلیارد ریال تعدیل سود صورت پذیرفته است.

همچنین تحقق ۳۲۵٫۱۰ میلیون ریال زیان ناشی از خرید و فروش شمش و میلگرد از محل مطالبات شرکت مادر (شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات)و پیش‌بینی تحقق مبلغ ۱۴۲۸۰ میلیون ریال زیان ناشی از فروش سنگ آهن خریداری شده از محل مطالبات شرکت مادر جهت تامین نقدینگی به منظور اجرای پروژه‌ها از جمله دلایل تعدیل اخیر شرکت بوده است. در گروه غذایی نیز شرکت بیسکوئیت گرجی براساس گزارش شفاف‌سازی درخصوص پیش‌بینی درآمد هر سهم خود بر اساس عملکرد واقعی ۶ ماهه نخست سال خاطر‌نشان کرد پیش‌بینی فروش محصولات شرکت به‌صورت خطی نبوده و ۶/ ۱۲ درصد آن نباید در ۶ ماه اول سال محقق شود،چرا که فروش محصولات در ۶ ماه اول سال به علت تعطیلات نوروز، ماه مبارک رمضان و تعطیلی مدارس بسیار کمتر از ۶ ماه دوم سال است و روند فروش در سنوات گذشته این موضوع را تایید می‌کند لذا در ۶ ماه اول ۳۰درصد فروش بودجه محقق شده و پیش‌بینی می‌شود ۷۰ درصد باقی‌مانده در ۶ ماه دوم سال محقق شود، همچنین درآمد‌های غیر‌عملیاتی شرکت سود حاصل از سپرده بانکی وجه افزایش سرمایه شرکت است که در نیمه دوم سال پیش‌بینی می‌شود این وجه وارد ساختار مالی شرکت شده و در گردش قرار گیرد، در این‌صورت عملا سود حاصل از سپرده وجود نخواهد داشت.

کمبود نقدینگی مشکل شرکت‌های خودرویی 
در گروه خودرویی در حالی که برخی آمار اولیه در ماه‌های گذشته نشان از کاهش خرید خودرو داشته است، برخی خبرهای دریافتی از مشکل شدید نقدینگی شرکت‌های خودرویی برای تولید حکایت دارد.این مشکل سبب شده است برخی از خودروسازان به‌رغم وجود تقاضا برای مدل‌های خاصی نتوانند نقدینگی کافی را برای تولید فراهم کنند.گفته می‌شود برخی از خودرو‌سازان در حالی که منتظر دریافت وام‌های ارزان از بانک مرکزی هستند ناچار به دریافت وام‌های گران‌قیمت در هفته‌های اخیر شده‌اند.

در گروه خودرویی، شرکت صنایع ریخته‌گری ایران براساس گزارش شفاف‌سازی عوامل با‌اهمیت در کاهش سود پیش‌بینی شده بودجه اعلام شده با پیش‌بینی اولیه به دلیل کاهش حاشیه فروش ۳۴ میلیارد ریالی در اثر تغییرات ترکیب تولید و فروش محصولات پیچیده از نظر طراحی و مهندسی (سیلندر و سرسیلندر)به محصولات ساده به مقدار حدودا ۳ هزار تن و برخی از تغییرات در بودجه شرکت بوده است.
در گروه صنایع چوبی فیبر ایران نیز که از شرکت‌های زیر‌مجموعه سرمایه‌گذاری ملی به‌شمار می‌رود، دلایل تحقق ۲۶۵ریال زیان خود را در اطلاعیه شفاف‌سازی بیان کرد؛ به نوشته علی منصوری توقف عملیات شرکت موجب بروز این زیان شده است.

در گروه پتروشیمی، پتروشیمی لاله در شش ماه نخست امسال با استفاده از ١٠۶ درصد ظرفیت اسمی خود توانست ١٧٢ هزار تن محصول تولید کند. به گزارش روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، امسال پتروشیمی لاله که ظرفیت اسمی آن به ٣٠٠ هزار تن در سال می‌رسد، برنامه تولید بیش از ٣٠۵ هزار تنی را برای خود هدفگذاری کرده است، این پتروشیمی توانسته است در نیمه نخست امسال بیش از ۷۳/ ۰ درصد از کل تولید کشور را به خود اختصاص دهد.

در گروه واسطه‌گری مالی توسعه صنعتی نتوانست بلوک آلومینیوم ایران خود را به فروش برساند. در گروه بانکی نیز مدیرعامل بانک شهر که درصدد افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی این بانک است، با اعلام دریافت مجوز مرحله سوم ارزی مزایای این امکان جدید را اعلام کرد. پور‌زرندی با اشاره به مزایای این مرحله گفت: با دریافت این مجوز، شرایط ایجاد شعبه و نمایندگی خارج از کشور نیز فراهم و این بانک عضو بازار اصلی بین بانکی در ارز ایران خواهد شد. همچنین دریافت اعتبارات بلندمدت ارزی مانند فاینانس و ریفاینانس، صندوق توسعه ملی و یوزانس چندساله از دیگر مزایایی است که با دریافت مرحله سوم ارزی محقق خواهد شد. در این گروه روز پنج‌شنبه بانک مرکزی در خبری مدعی قبول مسوولیت موسسه میزان از سوی بانک صادرات شد. در حالی که این خبر احتمالا نیازمند شفاف‌سازی بیشتر به‌ویژه در بعد هزینه‌های پرسنلی و سپرده‌گذاران میزان است.

در گروه مخابرات وزیر ارتباطات ایران در حضور نخست‌وزیر عراق از آمادگی بخش خصوصی و از جمله اپراتور بزرگ ایران در مشارکت پروژه اپراتور چهارم عراق خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمود واعظی در دیدار با نخست‌وزیر عراق با اشاره به تفاهمات و توافقات صورت گرفته، از عزم و اراده وزارت ارتباطات و شرکت‌های بخش خصوصی همراه در توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه ICT و ارتباط مستقیم شبکه‌های دو کشور خبر داد و گفت: در هفته جاری آماده‌سازی زیرساخت‌ها جهت برگزاری هر چه مطلوب‌تر مراسم اربعین حسینی و ارائه خدمات گسترده ارتباطی و اینترنتی صورت خواهد گرفت.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954031/#ixzz3q79b4Jdp

 

۰۷:۲۴:۵۰ گروه بنگاه‌ها، مهتاب رحمتعلی: مدیرعامل تامین سرمایه آرمان گفت: پس از دو سال رکود، بازار سرمایه به نقطه‌ای رسیده که به دنبال تغییر است.
محمودرضا خواجه‌نصیر در حاشیه همایش روش‌های تامین مالی در صنعت برق طی گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار ما افزود: آنچه در فضای تصمیم‌سازی بازار مهم است ایجاد اعتماد برای تغییر جهت است.

وی اضافه کرد: رشد این بازار اجتناب‌ناپذیر است، اما بسته خروج از رکود دولت باید اقدامات تاثیرگذار ولو کوچک را برای تغییرات انجام دهد تا اعتماد به بازار بازگردد.
به گفته وی تدوین بسته خروج از رکود توسط دولت یعنی اینکه دولت به عمق مشکلات پی برده و در فکر راه‌حل است.
خواجه‌نصیر با اشاره به اینکه بسته خروج از رکود مسیری است که باید از یک نقطه شروع شود و به نتیجه برسد، گفت: آنچه مهم است زمان تاثیر‌گذاری بسته است و باید امیدوار باشیم در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت این بسته به طور حتم به نتیجه خواهد رسید.

وی در ادامه افت عمده بازار سهام را در حوزه صنایع معدنی و فلزی و پتروشیمی دانست و افزود: افت این صنایع ناشی از وضعیت جهانی و رکود حاکم در بازار داخلی بوده است.
وی با اشاره به اینکه صنایع مزبور به لحاظ ساختاری و بنیادی وضعیت مناسبی دارند، گفت: برخی شرکت‌های این صنایع در نیمه اول امسال پوشش‌های خوبی در پیش‌بینی‌های خود داشته‌اند.
مدیرعامل تامین سرمایه آرمان اضافه کرد: رشد بازار در آینده با این دو صنعت اتفاق خواهد افتاد حتی اگر قیمت‌ها در بازار جهانی تغییری نکند. وی با اشاره به اینکه برخی از صنایع همانند ساختمانی‌ها، پالایشگاه‌ها، حمل‌ونقل، خودرو و… نیز توان تغییر دارند، اما از منظر توان سودسازی باز صنایع فلزی و معدنی و پتروشیمی‌ها در اولویت هستند. به گفته خواجه‌نصیر، صنایعی که در سال گذشته اصلاح قیمت داشته‌اند در آینده می‌توانند رشد قیمت را تجربه کنند مثل فولاد مبارکه یا پتروشیمی خراسان.

وی درباره وضعیت صنعت خودرو افزود: خودرویی‌ها پس از بازگشایی نمادها باید اصلاح قیمت داشته باشند و در غیر این صورت در نیمه دوم سال امیدی به فعالیت مثبت این گروه در بازار نخواهد بود.مدیر عامل تامین سرمایه آرمان در پاسخ به سوالی در خصوص صنعت بانکی گفت: ساختار مالی بانک‌ها دچار مشکلات اساسی است و حتی رفع تحریم‌ها هم نمی‌تواند درآمد آنها را تغییر دهد. وی حضور رقبای خارجی پس از تحریم‌ها را از دیگر مشکلات بانک‌ها دانست.

خواجه‌نصیر در همایش تامین مالی در صنعت برق که با حضور فعالان صنعت برق برگزار شده بود، گفت: صنعت برق همواره در بازار سرمایه و تامین مالی از نظر ساختارسازی و خصوصی‌سازی با موانع زیادی روبه‌رو بوده است، به طوری که برای راه‌اندازی بورس انرژی حتی یک موافق وجود نداشت و راه‌اندازی این بورس دور از دسترس بود. وی افزود: مخالفان راه‌اندازی بورس انرژی اعتقاد داشتند که ساختار صنعت برق برای انجام معاملات در بورس مناسب نیست اما با این وجود پیگیری‌های زیادی انجام شد و بورس انرژی به‌عنوان یک بورس مجزا با محوریت برق راه‌اندازی شد.
وی ادامه داد: بنابراین با توجه به وجود قوانین بالادستی، خصوصی‌سازی برق امری اجتناب‌ناپذیر است، اما به دلیل اینکه ساختار صنعت برق براساس تفکر دولتی شکل گرفته است، راه‌اندازی بورس انرژی با محوریت معاملات برق کار ساده‌ای نبود، اما بزرگ‌ترین گام در راه‌اندازی بورس انرژی برداشته شد و شرایط جدیدی در صنعت برق فراهم آمد.

مدیر اسبق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس با بیان اینکه صنعت برق صنعتی است که می‌تواند خصوصی شود، اظهار کرد: بعد از اینکه امکان ورود سرمایه‌گذاران خارجی در کشور فراهم شد و تمایلات خارجی افزایش پیدا کرد، سرمایه‌گذاری در صنعت برق با بیشترین درخواست و تمایل مواجه شد که این نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در صنعت برق در دنیا جا‌افتاده است.
خواجه نصیر با بیان اینکه همواره در صدر لیست بدهی دولت به پیمانکاران، شرکت‌های مرتبط با وزارت نیرو و برق همچون مپنا بوده است، تصریح کرد: در قدم‌های بعدی با منشور خصوصی‌سازی و نقشه راهی که در راستای خصوصی‌سازی صنعت برق تبیین شده است، جریان سرمایه‌گذاری به سمت صنعت برق به شکل ساختار یافته‌ای شکل خواهد گرفت.

مدیر‌عامل تامین سرمایه آرمان خاطرنشان کرد: به لحاظ نیاز مبرم مالی و درگاه تامین مالی در کشور، نگاه‌ها به تامین مالی برای اصلاح ساختار سرمایه شرکت‌ها بسیار مطلوب است، بنابراین برای رفع نیاز مالی این صنعت باید به فکر تامین مالی باشیم، به گونه‌ای که شرکت‌هایی که با هزینه‌های مالی مواجه شده‌اند، شرکت‌هایی که مشکل سرمایه در گردش دارند و همچنین شرکت‌هایی که دچار کمبود نقدینگی شده و با تحمیل هزینه‌ها مواجه هستند می‌توانند با تامین مالی نسبت به بهبود ساختار مالی خود اقدام کنند.  وی افزود: اگر‌چه رویکرد تامین مالی صنعت برق برای شرکت‌هایی است که به لحاظ منابع مالی در تنگنا هستند، اما رویکرد تامین مالی تنها برای رفع مشکل امروز نبوده بلکه برای نهادینه کردن تفکر تامین مالی و پایش کردن روش آن است که باعث می‌شود تا از فرصت‌های مختلف استفاده کنیم.

مدیر اسبق نظارت بر بورس‌های سازمان بورس، با بیان اینکه این مشکلات در شرکت‌هایی که دارای مدیران غیرمالی هستند حاد‌تر می‌شود و فرصت‌های مالی بیشتری از دست می‌رود، عنوان کرد: امروزه در بازار سرمایه تنوع بیشتری برای روش‌های تامین مالی وجود دارد که دست تصمیم‌گیران را برای تامین مالی باز می‌کند.

وی ادامه داد: این در حالی است که حجم مطالبات بانک‌ها در این حوزه مانع از آن شده است تا بتوانیم از روش‌های ساده تامین مالی مانند اوراق مشارکت استفاده کنیم و به‌رغم وجود منابع مالی بانک‌ها برای تزریق، ناگزیر هستیم تا از روش‌های تامین مالی حاضر در بازار سرمایه استفاده کنیم.

وی ادامه داد: استفاده از روش‌های تامین مالی حاضر در بازار سرمایه می‌تواند کمک کند تا به‌رغم وجود رکود و عدم ایفای تعهدات آینده، راه بسته نشود و اعتبار و شهرت که بزرگ‌ترین‌ سرمایه است از بین نرود، بنابراین برنامه‌ریزی درست و صحیح در این زمینه بسیار مهم است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/953993/#ixzz3q79TF3sX

 

۰۷:۲۴:۱۴ گروه بورس-حدیث موسوی: هفته گذشته بورس اوراق و بهادار تهران با افت ۴/۰ درصدی شاخص همراه شد که متاثر از بازگشایی یکسری نمادهای بورسی بعد از تعدیل‌های منفی‌ سودآوری آنها در گزارش‌های ۶ ماهه بود. طبق آمار موجود در روزهای معاملاتی هفته گذشته (یکشنبه تا سه‌شنبه) حدود ۱۰۵ میلیون سهم به ارزش تقریبی ۱۲ میلیارد تومان از سوی سهامداران حقیقی به حقوقی تغییر مالکیت یافت. در اغلب نمادهای مهم نیز حمایت حقوقی‌ها‌ و فعالیت جدی‌تر این طیف از سهامداران در معاملات بازار به خوبی مشهود بود.

در گروه بانکی‌ها، نماد بانک صادرات به‌عنوان پرمعامله‌ترین سهم هفته قبل شاهد تغییر مالکیت ۸۵ میلیون سهمی به نفع معامله‌گران حقوقی بود. بررسی معاملات این نماد نشان می‌دهد صندوق سرمایه‌گذاری، بازارگردانی سپهرصاد خریدار بخش عمده‌ای از سهام «وبصادر» از یکشنبه تا چهارشنبه بوده است.
در این گروه بانک ملت نیز که در رده‌بندی پرمعامله‌ترین سهم‌ها در هفته گذشته بود، در رده دوم قرار داشت و تغییر مالکیت ۲۰ میلیون سهمی را از سوی سهامداران حقیقی به حقوقی تجربه کرد. صندوق تامین آتیه کارکنان بانک ملت در روزهای معاملاتی این هفته بخش اعظمی از سهام «وبملت» را خریداری کرده است.

در گروه فرآورده‌های نفتی، نماد شرکت پالایش نفت بندرعباس به‌عنوان سومین سهام پرمعامله در هفته گذشته شناخته شد و تغییر مالکیت یک میلیون و ۵۰۴ هزار سهمی را به نفع معامله‌گران حقوقی تجربه کرد. بررسی معاملات «شبندر» نشان می‌دهد با آنکه معامله‌گران حقیقی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته قبل تغییر مالکیت معاملات این نماد را به نفع خود رقم زده‌اند، اما متاثر از سنگین‌تر بودن کفه این مساله به نفع سهامداران حقوقی در روزهای یکشنبه و دوشنبه، در مقیاس هفتگی تغییر مالکیت از سوی سهامداران حقیقی به حقوقی رخ داده است.
نماد شرکت سرمایه‌گذاری پردیس نیز هفته گذشته به میزان ۲۴۴ هزار سهم از سوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی تغییر مالکیت پیدا کرد. شرکت سرمایه گذاری تدبیر (سهامی خاص) بالغ بر ۹۹ هزار و ۵۰۰ سهم «پردیس» را در این هفته خریداری کرد.

از سوی دیگر بیمه ملت نیز در هفته‌ای که پشت‌سر گذاشتیم، همچون اغلب نمادهای مورد بررسی به نفع سهامداران حقوقی به میزان ۱۵۸ هزار سهم تغییر مالکیت یافت. شرکت گروه انرژی مهستان (سهامی عام) بخش زیادی از سهام «ملت» را در معاملات هفته قبل از بازار جمع کرد.  شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری ملی ایران (سهامی خاص) هفته گذشته ۷۰۰ هزار سهم قند شیرین خراسان را از بازار خریداری کرد. به این ترتیب در این هفته ۹۵۰هزار سهم «قشرین» به نفع سهامداران حقوقی تغییر مالکیت را تجربه کرد.  نماد شرکت الکتریک خودرو شرق نیز که چهارشنبه هفته قبل بازگشایی شد، با خرید ۱۰۰ هزار سهمی شرکت سرمایه‌گذاری سمند (سهامی خاص) با تغییر مالکیت این میزان سهم به نفع سهامداران حقوقی روبه‌رو شد.  شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید نیز در هفته‌ای که‌ پشت‌سر گذاشتیم، خریدار بازار بود به نحوی که ۶۲۰۰ سهم کویر تایر را از یکشنبه تا چهارشنبه از بازار جمع کرد. به این ترتیب تغییر مالکیت سهام در نماد «پکویر» نیز از سوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی رقم خورد.  بر خلاف بسیاری از نمادهای مورد بررسی در هفته گذشته که تغییر مالکیت در آنها از سوی سهامداران حقیقی به حقوقی رقم خورده بود، در نماد گروه صنعتی پاکشو حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار سهم به نفع معامله‌گران حقیقی تغییر مالکیت یافت.

چهارشنبه هفته قبل شرکت مدیریت سرمایه آرین تدبیر، فروشنده ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم «پاکشو» بود که خریداران حقیقی نیز کل سهام عرضه شده این شرکت را از بازار خریداری کردند.  در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه هفته گذشته بانک پارسیان ۱۰ میلیون سهم شرکت پلی‌اکریل را در بازار سهام فروخت. بر این اساس با خریدی که سهامداران حقیقی روی نماد «شپلی» انجام دادند تغییر مالکیت سهام در این نماد به نفع این طیف از سهامداران رقم خورد.  در هفته پیشین، شرکت سرمایه‌گذاری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز حدود
۱۲۵ هزار سهم کشتیرانی دریای خزر را از بازار جمع کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954032/#ixzz3q79Mumzp

 

۰۷:۲۳:۰۲ گروه خودرو: روز گذشته بسیاری از خبرگزاری‌ها به نقل از رئیس‌کل بانک مرکزی از آماده بودن پرداخت تسهیلات ۲۵میلیونی خرید خودرو خبر دادند. ولی‌الله سیف در عین حال عنوان کرده که بر اساس تصمیم اتخاذ شده در تیم اقتصادی دولت، قرار است بسته اقتصادی در بخش بانکی در نیمه اول آبان‌ماه اعلام و پس از آن برای مدت ۶ ماه به اجرا درآید.

بنابر اظهارات سیف به‌نظر می‌رسد که سازوکار تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی مصوب شورا پول و اعتبار به‌زودی اعلام شود تا متقاضیان بتوانند برای نیمه دوم آبان‌ماه نسبت به اخذ تسهیلات مذکور اقدام کنند. در این بین هر چند سازوکاری برای دریافت تسهیلات یادشده اعلام نشده، اما برخی پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که برای اخذ تسهیلات ۲۵ میلیونی این بار متقاضیان مستقیما با نمایندگی‌های فروش سروکار دارند.؛ به‌طوری‌که چندی پیش معاون اقتصادی بانک مرکزی عنوان کرده بود که شرکت‌های خودروساز داخلی ۸۰ درصد قیمت خودرو را در این طرح از مشتریان در قالب تسهیلات هفت‌ساله دریافت می‌کنند و مشتریان با بانک‌ها روبه‌رو نمی‌شوند. اظهارات پیمان قربانی در حالی است که برخی کارشناسان با طرح چگونگی پرداخت اقساط تسهیلات مذکور تاکید دارند که تسهیلات ۲۵ میلیونی اگرچه سقف پرداخت هفت ساله دارد، اما متقاضیان می‌توانند مدت زمان آن را محدود کنند تا سود کمتری بپردازند. در این زمینه یک کارشناس پولی نیز عنوان می‌کند که روال کار اینگونه است که مشتریان برای خرید خودرو موردنظر خود به نمایندگی‌های خودروساز مراجعه ‌کنند و پس از انجام کارهای اولیه (انتخاب خودرو و ثبت‌نام و…) به بانک عامل (بانکی که طرف قرارداد با خودروساز است) معرفی می‌شوند. وی می‌گوید: بانک عامل با دریافت معرفی‌نامه مشتریان، ما‌به‌التفاوت قیمت خودرو و تسهیلات دریافتی را، اخذ و دفترچه قسط مربوطه را تحویل آنها می‌دهد و سپس مابه‌التفاوت موردنظر را به همراه تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی، به حساب خودروساز واریز خواهد کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954057/#ixzz3q79DsRIU

 

۰۷:۲۲:۵۰ شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال هند پس از یک دوره نزدیک به ۱۰ ساله، آماده از سرگیری صادرات گندله به ایران است و برای شروع، سالانه یک میلیون تن گندله به این کشور صادر خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری فایننشال اکسپرس، یک مقام ارشد شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال هند گفت، این شرکت پس از یک شکاف نزدیک به ۱۰ ساله آماده از سرگیری صادرات گندله به ایران است و برای شروع، سالانه یک میلیون تن گندله به این کشور صادر خواهد کرد. پس از آنکه در سال ۲۰۰۵ دیوان عالی هند از شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال خواست تا معادن خود در منطقه کودرموخ را تعطیل کند، این شرکت صادرات به ایران را متوقف کرد. ایران در گذشته مهم‌ترین‌ مشتری شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال هند بود.

مالای چاترجه، رئیس و مدیرعامل شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال هند گفت: «ما در سال مالی جاری، نیم میلیون تن سنگ آهن با درجه مرغوبیت ۲/ ۶۷ درصد اف‌ای از شرکت آنگلو آمریکن وارد خواهیم کرد. ما این مواد اولیه را در کارخانه مانگالورو تبدیل به گندله می‌کنیم و به ایران صادر خواهیم کرد.» هند در مرحله نهایی مذاکرات در مورد صادرات گندله به ایران است. این کشور قرار است سالانه حدود یک میلیون تن گندله با درجه مرغوبیت بالا به ایران صادر کند. ام وی سوبا رائو، مسوول بخش بازرگانی کی‌آی‌او‌سی‌ال گفت: «ما در حال مذاکره با ۶ تولید‌کننده آهن در غرب آسیا شامل دبی، عربستان و ایران هستیم تا گندله با میزان مرغوبیت بالا به آنها صادر کنیم… ما قرار است در ماه نوامبر حدود ۷۰ هزار تن گندله با مرغوبیت بالا به ایران صادر کنیم.» کی‌آی‌او‌سی‌ال یک کارخانه تولید گندله با ظرفیت تولید سالانه ۵/ ۳ میلیون تن در منطقه ساحلی مانگالورو دارد. این کارخانه به لحاظ جغرافیایی فاصله کمی با بازار ایران که تولید فولاد در آن در حال افزایش است دارد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954043/#ixzz3q78vCr3h

 

۰۷:۲۲:۱۳آن‌گونه که به نظر می‌رسد رکود در بازار فولاد داخلی تا آخر امسال تغییر خاصی نخواهد داشت و بهبود در این بازار به سال آینده موکول می‌شود، اما نشانه‌های خروج از رکود در بازار فولاد تا اواخر امسال دیده خواهد شد. به گزارش اقتصادنیوز، بررسی‌ها در بازار مسکن نشان می‌دهد که این بازار از سال ۹۲ با رکود مواجه شده و با توجه به رکودی که در این بخش به وجود آمده است بازار فولاد داخلی کشور ما هم با رکود روبه‌رو شده است.

رکود بازار مسکن بازار محصولاتی نظیر تیرآهن، میلگرد و حتی کاشی و سرامیک را نیز وارد رکود کرده است. برخی از فعالان این بازارها امیدوار هستند با اجرایی شدن برجام از رکود خارج شوند اما به نظر می‌رسد رکود در این بازارها تا آخر امسال ادامه خواهد داشت.

درهمین زمینه، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درخصوص وضعیت رکود در بازار فولاد داخلی به اقتصادنیوز گفت: بخش عمده مصرف فولاد در بازار منوط به رونق بخش مسکن است. با توجه به اینکه رکود در بازار داخلی فولاد در یکی دو سال اخیر عمیق بوده این امر مستقیما بر تقاضای فولاد در بازار تاثیر گذاشته است. کاهش تقاضای فولاد در بازار داخلی باعث شده که از یک طرف واردات محصولات فولادی ما کاهش پیدا کند از جمله واردات اقلام ساختمانی و از طرف دیگر هم بخش تولید فولاد مجبور شده که شیفت‌های کاری خود را کاهش دهد و میزان تولید و ظرفیت‌ مورد استفاده واحدها را پایین بیاورند.

رسول خلیفه‌سلطانی در مورد وضعیت تولید فولاد از ابتدای سال ۹۴ تاکنون گفت: تولید فولاد در داخل از ابتدای سال ۹۴ کاهش محسوسی نداشته است اما موضوع رکود در بازار فولاد داخلی فقط مربوط به امسال نمی‌شود و این رکود در بازار فولاد از یکی دو سال پیش شروع شده است.

کاهش تقاضای فولاد در بازار داخلی از سال گذشته شدت بیشتری پیدا کرده است. در حال حاضر تولید محصولات فولادی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود شش هفت درصد کاهش داشته و بخش خصوصی میزان تولید فولاد خود را کاهش داده است.

دبیر انجمن فولاد ایران درخصوص راهکار خروج از رکود در بازار داخلی فولاد تصریح کرد: فولاد یک صنعت بسیار عظیم است و فولاد صنعتی نیست که با یک تحرک کوچک بتوان آن را تکان داد و این تحرک صنعت به سیاست‌های اصلی کشور وابسته است. در حال حاضر به نظر می‌رسد دولت در چند ماه آینده با برنامه‌هایی که برای رکودزدایی تدبیر کرده است بتواند تحرکی ایجاد کند که از ابتدای سال ۹۵ تقاضا در بازار فولاد افزایش و رکود در بازار داخلی فولاد بهبود پیدا کند.

دبیر انجمن فولاد ایران درخصوص وضعیت صادرات فولاد افزود: وضعیت صادرات فولاد خام حتی نسبت به سال گذشته یک مقدار بهتر شده است. بخش عمده صادرات فولادمان به کشورهایی مثل امارات، آذربایجان و ارمنستان است و ما به کشور عراق هم صادرات داشتیم ولی در چند ماه اخیر این صادرات کم شده است.

خلیفه‌سلطانی در مورد چشم‌انداز آینده بازار فولاد خاطر‌نشان کرد: این رکود در بازار فولاد تا آخر امسال ادامه دارد ولی نه به‌صورت کامل، اما به نظر می‌رسد که قسمت‌های مشخصی بهبود پیدا کند ولی بازار در ۶ ماه آینده تغییر خاصی نخواهد داشت و به نظر می‌رسد که در سال آینده رکود بازار داخلی فولاد کاملا بهبود پیدا بکند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954067/#ixzz3q78rVu2o

 

۰۷:۲۱:۵۶ گمرک چین اعلام کرد مبادلات تجاری ایران و چین در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی با کاهش قابل توجه ۳۴درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است.

مبادلات ایران و چین در ماه‌های ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۴۶/ ۴۰میلیارد دلار گزارش شده بود اما این رقم در مدت مشابه سال جاری با کاهش حدود ۱۴میلیارد دلاری به ۶۷/ ۲۶ میلیارد دلار رسیده است.

بر‌خلاف سال‌های گذشته که همواره تراز تجاری دو کشور به‌نفع ایران بوده است در ۹ ماه نخست امسال تراز تجاری ایران با این کشور منفی شده است.

واردات چین از ایران در ۹ ماه نخست سال جاری میلادی به ۸۸/ ۱۲ میلیارد دلار رسیده که این رقم با افت ۴۱درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. چین در ماه‌های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۴ بالغ بر ۸۳/ ۲۱میلیارد دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

بر این اساس واردات چین از ایران در ۹ ماه نخست امسال با افت حدود ۹ میلیارد دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. نفت کالای عمده وارداتی چین از ایران است.

صادرات چین به ایران نیز در ماه‌های ژانویه تا سپتامبر امسال کاهش ۲۶درصدی داشته و به ۷۹/ ۱۳ میلیارد دلار رسیده است. چین در مدت مشابه سال قبل ۶۳/ ۱۸ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954006/#ixzz3q78hWOWK

 

۰۷:۲۱:۴۰ محسن جلال‌پور که در روزهای اخیر در پاریس به سر می‌برد، با بهره‌گیری از فضای مجازی از طریق کانال شخصی خود در تلگرام،‌ مخاطبان را گام به گام با خود همراه می‌کند.

آخرین گزارش وی از سفر کوتاهش به پاریس، حاکی از توافق با اتاق بازرگانی فرانسه در سه محور است. تبادل هیات‌های تخصصی با محوریت بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی از آن محورها بوده که بر این اساس آنها پذیرفتند از آوردن هیات‌های پراکنده خودداری کنند.

بنا به نوشته رئیس اتاق ایران، فرانسوی‌ها دو هیات به ایران اعزام خواهند کرد. مقرر شده در ترکیب هیات‌های اعزامی سه محور تخصصی مورد نظر قرارگیرد که در نشست‌های آتی، این محورها نیز مشخص خواهد شد. استفاده از تجربیات و امکانات اتاق فرانسه نیز از دیگر مواردی است که مورد توافق دو طرف قرار گرفته است. تبادل تجربیات اتاق‌های ایران و فرانسه در ارائه خدمات به اعضا به‌عنوان سومین محور توافق دو اتاق بازرگانی مطرح شده است.

وی درخصوص نشست خود با اعضای هیات رئیسه اتاق پاریس نیز نوشته است: با توجه به اینکه فدراسیون کارفرمایان فرانسه -مدف- مسوولیت برنامه‌ریزی سفر را برعهده دارد، قرار شد روز نوزدهم نوامبر، اتاق پاریس، همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری درایران را برگزار کند.

همچنین قرار شد اتاق ایران نیز برای اعزام هیاتی متشکل از مدیران بنگاه‌های کوچک و متوسط در ماه مه به پاریس برنامه‌ریزی کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954003/#ixzz3q78dZyul

 

۰۷:۲۱:۱۸ گروه صنعت و معدن: متولیان حوزه صنعت اولویت هزینه‌کرد منابع مالی بسته رونق در بخش صنعت را اعلام کردند. با بازگشت رکود به اقتصاد ایران، ضرورت اتخاذ راهکارهای عملی برای رهایی از شرایط کنونی، همه متولیان اقتصاد کشور را به جدی گرفتن بحران حاکم بر اقتصاد کشور فرا خواند. مطابق شواهد موجود در رکود فعلی، اغلب فعالیت‌های اقتصادی بازدهی ندارند یا بازده منفی دارند.

بیشتر صنایع زیر ظرفیت تولیدی خود کار می‌کنند. تقاضا برای کالاهای تولیدشده کافی نیست و انبار بسیاری از تولیدکنندگان انباشته از کالاهایی است که خریدار ندارد. پر شدن انبار نیز موجب توقف تولید و بیکاری کارکنان و بنگاه‌ها و کاهش درآمد خانوارها و تعمیق رکود می‌شود. در چنین وضعیتی، برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند پرداخت وام سرمایه در گردش برای به حرکت درآمدن اقتصاد کمکی نمی‌کند، بلکه لازم است اعتبارات برای تحریک تقاضا و افزایش تقاضای کل اعطا شود. در واقع اعتبارات بانکی باید متوجه وام‌های خریداران کالا، ‌به خصوص کالاهای بادوام و نیز متوجه طرح‌های سرمایه‌گذاری که بازده مناسبی دارند، شود.

اولویت دولت برای تحریک تقاضا

در این میان، دولت برای خروج از رکود حاکم بر کشور، راهکار تقویت بخش تقاضا را در پیش گرفته است؛ به‌طوری‌که چندی پیش علی‌طیب‌نیا،‌ وزیر اقتصاد با تاکید بر مقید بودن دولت به کنترل نرخ تورم، از اتخاذ تدابیری برای خروج کشور از رکود در نیمه دوم امسال خبر داد. در اواخر مهر ماه نیز دولت از بسته اقتصادی رونمایی کرد که سیاست‌هایش را با هدف تحریک تقاضا و برون‌رفت از تنگنای اعتباری در سه حوزه سیاست‌های پولی، سیاست‌های مالی و سیاست‌های اعتباری تبیین می‌کرد.

مطابق با بسته رونق رونمایی شده، تشویق صادرات به ویژه برای صنایعی که مشکل فروش دارند، حمایت موثر از صادرات خدمات مهندسی، اجرای طرح‌های صرفه‌جویی انرژی، تسریع در واگذاری طرح‌های عمرانی، حمایت از به راه افتادن بنگاه‌های کوچک و متوسط کشاورزی و صنعت و معدن که مشکل فروش ندارند، اجرای طرح‌های ویژه برای تحریک تولید، حمایت از اجرای اولویت‌های مربوط به طرح‌های سرمایه‌گذاری مهم در زنجیره تولید، حمایت از اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری کوچک و متوسط با پیشرفت بالای ۸۰ درصد همراه با برنامه تامین مالی، تخصیص منابع ارزی لازم برای تضمین صادرات، اولویت‌های اصلی هزینه کرد منابع مالی دولت برای تحریک تقاضا انتخاب شده‌اند.

یارانه ۲۰۰ میلیاردی چگونه صرف می‌شود؟

در بسته رونمایی شده مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای یارانه تولید در اختیار بخش صنعت قرار می‌گرفت که متولیان حوزه صنعت نحوه هزینه‌کرد این منبع جدید مالی را اعلام کرده‌اند.

مطابق اعلام مسوولان، بهینه‌سازی مصرف انرژی، صنایع صادراتی، صنایع در مناطق محروم و اصلاح ساختار تولید چهار کانال هزینه‌کرد منبع جدید مالی بخش صنعت است. در این رابطه، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، به خبرگزاری «مهر» می‌گوید: ۲۰۰ میلیارد تومانی که برای بخش صنعت کشور از سوی دولت در بسته رونق اقتصادی در نظر گرفته شده است، در واقع بخش کوچکی از منابع هدفمندی یارانه‌ها بوده که در قانون بودجه دیده شده است.

محسن صالحی‌نیا افزود: پرداخت یارانه به منظور جبران بخشی از سود تسهیلات بانکی و پشتوانه‌سازی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از جمله دیگر اولویت‌ها است و این منابع، برای بخش‌های مختلف صنعت با اولویت صنایعی که در صادرات فعال هستند، یا در مناطق کمتر توسعه‌یافته احداث شده‌اند؛ تخصیص داده خواهد شد.

ملاک توزیع صنایع در استان ها

وی تصریح کرد: البته این تخصیص هم با برش استانی و با لحاظ درصد صنایع موجود استان و رشته‌های اولویت‌دار پرداخت خواهد شد.

صالحی‌نیا درخصوص نرخ سود تسهیلات مذکور گفت: با توجه به پرداخت این تسهیلات از طریق بانک‌ها، بخشی از منابعی که از محل هدفمندی در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می‌گیرد، به‌عنوان یارانه سود تسهیلات به بانک‌ها ارائه می‌شود، البته این نرخ بستگی به سود تسهیلاتی دارد که بانک‌ها ارائه می‌دهند اما اگر ۵ درصد را بخواهیم یارانه بدهیم، نرخ سود پرداختی از سوی بانک‌ها منهای ۵ درصد، نرخ نهایی و ترجیحی برای سود تسهیلات تولید است.

پاسخ به نگرانی فعالان اقتصادی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص نگرانی برخی فعالان اقتصادی نسبت به پرداخت یارانه تولید به صنایع بزرگ و شبه‌دولتی اظهار کرد: به هرحال این بسته اگر منجر به افزایش سقف تسهیلات دهی بانک‌ها شود، به‌طور قطع بانک‌ها به فراخور ظرفیتی که هر یک از واحدهای تولیدی دارند، میزان نقدینگی مناسبی تخصیص می‌دهند و هر یک از واحدها به فراخور ظرفیت و قابلیت‌های خود، این منابع را جذب می‌کنند. به گفته این مقام مسوول، این طور نیست که این منابع به سمت صنعتی خاص برود بلکه واحدهای تولیدی بر حسب ظرفیت و مقادیری که به لحاظ تضامین و میزان نقدینگی دارند، منابع را جذب خواهند کرد.

اظهارات این مقام مسوول در مورد اولویت‌های تخصیص یارانه تولید در حالی است که هنوز مشخص نیست که کدام صنایع از این یارانه سهیم خواهند شد.

چندی قبل شایعه تخصیص این یارانه به خودروسازان به جریان خبری تبدیل شد که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نسبت به آن واکنش نشان داد. در عین حال وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز درخصوص ابهام در این یارانه اعلام کرد: با وزارت صنعت، معدن و تجارت توافق‌نامه‌ای امضا شده که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در راستای پرداخت منابع تولید عمل کند و با تسهیلاتی که از سوی نظام بانکی مقرر است در اختیار صنعت قرار گیرد، بتواند مابه التفاوت سود را بپردازد. از این رو وزارتخانه یارانه ۲۰۰ میلیارد تومانی دولت را مربوط به کل تولید اعلام کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954012/#ixzz3q78Zwmu6

 

۰۷:۱۷:۴۸ گروه دیپلماسی: نشست وین ۲ روز جمعه با حضور بازیگران مطرح و اصلی در حل بحران سوریه همچون ایران، عربستان، ترکیه، روسیه و آمریکا در هتل امپریال برگزار شد. این نشست، نقطه عطفی در حل بحران سوریه محسوب می‌شود. هتل امپریال وین روز جمعه میزبان نشستی بود که اگر نتیجه‌ای در بر داشته باشد، می‌تواند به بحران و جنگ پنج ساله در سوریه پایان دهد.

همچنین در این نشست از کشورهای عراق، فرانسه، مصر، چین و عمان نیز نمایندگانی حضور داشتند. نشست وین ۲ در سطح وزیران خارجه و معاونان برگزار شد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران عصر پنج‌شنبه به وقت محلی در راس هیاتی برای شرکت در مذاکرات سوریه وارد وین شد. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر ظریف به وین گفت که وزیر خارجه با «تایید بالاترین مقام‌های عالی کشور» در مذاکرات حل بحران سوریه شرکت کرده است. ظریف روز پنج‌شنبه در بدو ورود به وین و در جمع خبرنگاران تاکید کرد که ایران بدون پذیرش شرط به مذاکرات سوریه آمده است و اگر شرطی بود هیچ‌گاه در این مذاکرات شرکت نمی‌کرد. به گزارش «ایسنا» وزیر خارجه افزود: «ما هیچ وقت برای شرکت در مجامع بین‌المللی شرطی را نپذیرفته و نمی‌پذیریم. ایران کشوری ثبات‌بخش است و نمی‌توان برای آن شرطی گذاشت.» او ادامه داد: «ظاهر امر این است کسانی که در تلاش برای حل مساله سوریه شرکت داشتند به این نتیجه رسیدند بدون ایران راه‌حل معقول و منطقی برای سوریه وجود ندارد.» همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی در این باره که آیا ایران با طرحی وارد نشست سوریه شده است، گفت: «ما همواره تاکید کردیم که راه‌حل سوریه باید مبتنی بر اصولی باشد که این اصول مورد پذیرش همه است. مداخله نکردن در امور داخلی سوریه، مبارزه با تروریسم، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، احترام به حق مردم سوریه برای تعیین سرنوشتشان و هر طرحی باید مراحلی را داشته باشد که شامل توقف درگیری‌ها، مبارزه جمعی با تروریسم، حکومت وحدت ملی و رسیدن به راه‌حل دائمی گفت‌وگوها بین مردم سوریه و بین گروه‌های سوری می‌شود و آمادگی داریم این موضوعات را در جلسه مطرح کنیم.»

تغییری در سیاست ایران ایجاد نشده

حسین امیر عبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه که به همراه‌حسین جابرانصاری، مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه و تعدادی از کارشناسان ظریف را در سفر به وین همراهی می‌کنند در آستانه برگزاری این نشست تاکید کرد که هیچ تغییری در سیاست حمایتی جمهوری اسلامی ایران از سوریه ایجاد نشده است. به گزارش «ایسنا» امیرعبداللهیان افزود: «این نشست فرصتی برای کمک به تقویت مبارزه با تروریسم و روند سیاسی در سوریه و تلاش برای درک واقعیات این کشور و منطقه است.» همچنین او تاکید کرد: «کسانی که قصد عبور از بشار اسد را دارند به خوبی می‌دانند که در چارچوب روند سیاسی، فقط مردم سوریه درباره سرنوشت خود تصمیم می‌گیرند.»

کری به دیدار ظریف رفت

در اولین روز حضور وزیر خارجه ایران در وین، او دیدارهایی با وزرای خارجه آمریکا، روسیه و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا عصر روز پنج‌شنبه به محل اقامت ظریف رفت و با او گفت‌وگو کرد. به گزارش «ایرنا» دراین دیدار که با حضور برخی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای دو کشور برگزار شد، طرفین درخصوص روند اجرایی شدن برجام گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند. جان کری پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: «دید من به نشست بررسی اوضاع سوریه در وین اتریش مثبت است.» همچنین وزیر خارجه آمریکا پیش از سفر به وین و در کنفرانس صلح بین‌الملل در بنیاد کارنگی، در سخنانی به قبول دعوت ایران برای شرکت در کنفرانس صلح سوریه اشاره و تاکید کرد که فرصت امیدوارکننده‌ای برای حل بحران سوریه از طریق گفت وگو به‌وجود آمده است.

کری با اشاره به رسمیت یافتن توافقنامه هسته‌ای ایران افزود: «ایران در ۲ سال اخیر و در طول مذاکرات همواره به تعهدات توافق‌نامه اولیه پایبند بوده و این نکته قابل توجهی است.» از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا درباره دیدار دوجانبه روز پنج‌شنبه کری و ظریف بیانیه‌ای صادر و در آن تاکید کرد که دو طرف در این دیدار درباره پیگیری اقدامات ضروری در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک گفت‌وگو کردند.

دیدار ظریف با لاوروف و موگرینی

در عین حال سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز شامگاه پنج شنبه با حضور در محل اقامت محمد‌جواد ظریف در وین با او درباره مسائل منطقه و اوضاع سوریه گفت‌وگو کرد. این دو، عصر سه‌شنبه و صبح چهارشنبه نیز در گفت‌وگوی تلفنی در این باره بحث و تبادل‌نظر کردند. در این دیدار که با محوریت حل بحران سوریه انجام شد، دو طرف درخصوص ضرورت مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی، روند سیاسی در سوریه، آغاز گفت‌وگو‌های ملی و عدم مداخله خارجی در آن کشور تبادل‌نظر کردند. مسائل دو جانبه و روند اجرایی شدن برجام از دیگر محورهای گفت‌وگوهای دو وزیر خارجه بوده است. همچنین ظریف پس از دیدار عصر پنج‌شنبه خود با همتایان روسی و آمریکایی، با موگرینی نیز جداگانه دیدار و گفت وگو کرد. به گزارش «ایسنا»، فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با حضور در هتل محل اقامت وزیر امور خارجه ایران درباره روند اجرای برجام و تعهدات مربوط به آن، بحران سوریه و نیز روابط دوجانبه میان اتحادیه اروپا و ایران گفت‌وگو کرد. موگرینی با اشاره به دور جدید همکاری‌ها با ایران تاکید کرد که همه کشورهای اروپایی آماده تحکیم و گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران هستند.

استقبال از حضور ایران

حضور ایران در نشست وین ۲ با واکنش‌های مثبتی مواجه شد؛ جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید از تصمیم کابینه باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده برای دعوت از ایران در گفت‌وگوهای سوریه دفاع کرد. به گزارش «ایسنا» به نقل از شبکه تلویزیونی بلیز آمریکا، جاش ارنست اضافه کرد:‌ «با درگیر کردن بیشتر روس‌ها و ایرانیان، آنها اکنون نسبت به گذشته سهم بیشتری در ایجاد یک گذار سیاسی که بر ضرورت آن تاکید می‌کنیم، دارند.» سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که کابینه اوباما هنوز در تلاش است تا ایران و روسیه را متقاعد کند بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه کنار برود. ارنست تاکید کرد که کنار گذاشتن ایران و روسیه از این گفت‌وگوها از دست دادن فرصت‌ها خواهد بود. همچنین اریک شولتز، دیگر سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد: «گفت‌وگو‌های آتی صلح سوریه فقط با مشارکت همه طرف‌های دعوت شده در مذاکرات، معنادار خواهد بود و آمریکا برای حل‌وفصل بحران سوریه، آماده همکاری با هر کشوری از جمله تهران و دمشق است.» همزمان دبیرکل سازمان ملل با استقبال از حضور ایران برای نخستین بار در گفت‌وگوهای سوریه از کشورهای شرکت‌کننده در این گفت‌وگوهای بین‌المللی خواست تا از خود انعطاف‌پذیری نشان دهند. به گزارش شبکه‌ خبری آرتی‌ای، بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس خبری در مادرید گفت از حضور رهبران سطح بالا در نشست وین دلگرم شده است. او گفت: «امیدوارم که رهبران کشورها این موضوع را با انعطاف‌پذیری مورد توجه قرار دهند. با توجه به اختلافاتی که آنها در روش‌های سیاسی یا نگرش‌های خود ممکن است داشته باشند، باید متحد شوند.»

همه بازیگران دور یک میز

مساله دیگری که در نشست وین ۲ بسیار مورد توجه حاضران در نشست و همچنین افکار عمومی جهان قرار گرفت، حضور همزمان ایران و عربستان دور یک میز برای حل بحران سوریه است. به گفته بسیاری از کارشناسان و مقامات ارشد کشورهای مختلف از جمله آمریکا، نشست وین که همزمان در آن شاهد حضور ایران و عربستان هستیم نقطه عطفی در حل و فصل بحران سوریه است. در همین رابطه فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان روز جمعه گفت: «گمان نمی‌کردم روزی نشستی با حضور آمریکا، اروپا و همسایگان سوریه، ایران و عربستان تشکیل شود و این دو کشور دور یک میز بنشینند.» وزیر خارجه آلمان افزود: «حضور ایران و عربستان، رقبای منطقه‌ای بر سر یک میز همراه با دیگر کشورها برای نخستین بار نشانه‌ای امیدوار‌کننده در نشست بین‌المللی درباره‌ جنگ سوریه به شمار می‌رود.»

اشتاین مایر پیش از ورود به محل مذاکرات سوریه تاکید کرد: «برای رسیدن به این موفقیت، ایران و بقیه کشورها باید تلاش کنند که از راه سیاسی و دیپلماتیک به مناقشات سوریه پایان دهند.»

همچنین فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا پیش از حضور در هتل امپریال در حساب کاربری توییتر خود خواستار اقدام جامعه بین‌الملل برای پایان دادن به جنگ شد. او نوشت: «وزیران خارجه برای مذاکرات سوریه در وین هستند. این تعارض سال‌ها طول خواهد کشید مگر آنکه جامعه بین‌الملل برای پایان دادن به آن وارد عمل شود.» لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه نیز مذاکرات وین برای حل بحران سوریه را «بسیار مهم» ارزیابی کرد و گفت: «از نخستین روز مناقشات سوریه این اولین بار است که همه بازیگران اصلی دور یک میز جمع شده‌اند.» او به حضور «همه بازیگران اصلی در تراژدی سوریه» اشاره کرد و گفت: «امیدوارم بتوانیم تعاملی سازنده داشته باشیم.» در عین حال وزیر خارجه فرانسه با اشاره به راه‌حل سیاسی در بحران سوریه تاکید کرد: «قطعا بشار اسد باید زمانی پست خود را ترک کند.»

ایران، بخشی از راه‌حل سوریه

از سوی دیگر استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه درباره حضور ایران و نقش این حضور در نشست وین گفت که اگر ایران بخشی از راه‌حل سوریه نباشد، راه‌حلی در کار نخواهد بود. به گزارش «ایسنا» به نقل از سی‌ان‌ان، نماینده سازمان ملل در امور سوریه افزود: «این موضوع، تفاوت عمده‌ای ایجاد می‌کند. باید این را در نظر داشت که در اتاق مذاکره، ایران و عربستان سعودی را در کنار روسیه، آمریکا، ترکیه و بسیاری دیگر از کشورها که در یافتن راه‌حل نفوذ دارند و می‌توانند نفوذ بیشتری داشته باشند، داریم. در کنار این، بر کسی پوشیده نیست که ایران نقش زیادی در سوریه دارد، با قدرت از دولت فعلی حمایت می‌کند و از این رو، در صورتی که آنان بخشی از راه‌حل نباشند، راه‌حلی در کار نخواهد بود. آنها و ما می‌دانیم که راه‌حل نظامی در کار نخواهد بود.» بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دی‌میستورا درباره نظر سعودی‌ها درخصوص حضور ایران در این گفت‌وگوها گفت: «من نمی‌خواهم این موضوع را مطرح کنم، زیرا حقایق جاری، عمده‌ترین مساله هستند و حقیقت این است که عربستان سعودی و ایران در یک اتاق در وین حاضر می‌شوند و اگر ما به‌صورت جدی درباره فرآیند سیاسی شروع به مذاکره کنیم، این اتاق می‌تواند تاریخ ساز باشد.»

حضور عربستان مشکوک است

اما داخل ایران واکنش‌ها نسبت به حضور عربستان در نشست وین ۲ که ایران نیز جزو مدعوین آن است، متفاوت بود. سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، با اشاره به جنایات آل‌سعود در یمن و حمایت آن از تروریسم گفت: «رژیم عربستان جنایتکار جنگی است و حضورش در مذاکرات چندجانبه درمورد سوریه مشکوک و غیرمشروع است.» به گزارش «ایرنا» به نقل از سپاه نیوز، سرلشکر فیروزآبادی در سخنانی به نشست وین درباره سوریه و حضور رژیم آل‌سعود در آن اشاره کرد و افزود: «رژیم عربستان به دلیل حمایت همه‌جانبه از داعش و اقدامات تروریستی در عراق، سوریه و لبنان و تروریسم دولتی بحرین و نیز جنایت‌های فراوان در حمله به بیمارستان‌ها، مدارس و خانه‌های مردم و تخریب زیرساخت‌های کشور یمن، جنایتکار جنگی است.»

موافقت ایران با رفتن اسد کذب است

امیرعبداللهیان هرگونه خبر و گزارش مبنی بر اینکه ایران پذیرفته بشار اسد ظرف شش ماه از قدرت کنار برود را قویا تکذیب کرد. به گزارش «ایسنا»، حسین امیرعبداللهیان به خبرنگاران ایرانی گفت این خبر که ایران با رفتن اسد ظرف ۶ ماه موافقت کرده دروغ است. برخی منابع رسانه‌ای روز جمعه مدعی شدند ایران با رفتن اسد ظرف ۶ ماه در نشست وین درباره سوریه موافقت کرده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/954100/#ixzz3q78TYM00

 

۰۷:۱۷:۳۴ به گزارش «انتخاب»، تصمیم آمریکا که ظاهرا با پشتیبانی عربستان اتخاذ شده است در حمایت از دعوت از ایران برای ملحق شدن به مذاکرات بین المللی «وین دو» به منظور یافتن راه حلی برای جنگ داخلی سوریه از چند جنبه نقطه عطف دیپلماتیک خوشایندی بود. این اولین مرتبه است که تهران که حامی اصلی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در منطقه است در اجلاسی بین المللی در مورد این جنگ چهار ساله شرکت می کند و در عین حال نشان از شکست اساسی برای رقبای سرسخت آن یعنی عربستان و بلند پروازی هایش برای رهبری منطقه است.

ایران به عنوان یکی از حامیان اصلی اسد، بازیگر اصلی است و عدم حضور آن در این گفتگوها بسیار نامعقول بود، به قول یکی از دیپلمات های آمریکایی، دعوت نکردن از ایران در این اجلاس نادیده گرفتن واقعیت است.

مداخله گسترده نظامی روسیه در جنگ داخلی سوریه نشان داد پافشاری غرب برای برکناری اسد به عنوان بخش مهم نتیجه مذاکرات در این زمینه غیر واقعی است. آنها گفتند اسد با کشتار مردم خود هرگونه پیشرفتی را در مذاکرات با مانع مواجه کرده است. ایران، مانند روسیه می گوید از راه حل سیاسی در سوریه حمایت می کند اما اسد باید بخشی از این فرایند باشد.

با این حال، اکنون ظهورداعش، تردید متحدان منطقه ای مانند لبنان و مصر در مورد لزوم خروج اسد از قدرت و لزوم ایجاد هدف مشترک با ایران و روسیه موجب شده است آمریکا و غرب سطح بلند پروازی های خود را به شدت کاهش دهند. اکنون هدف، توافق بر روی چارچوب یک نقشه راه برای انتقال سیاسی قدرت در سوریه است که اسد رئیس دولت آن نباشد. دیپلمات ها معتقدند می توان به اجماع بین المللی در این زمینه دست یافت و دمشق نیز احتمالا آن را خواهد پذیرفت.

 

۰۷:۱۷:۱۶ واردات نفت پالایشگاه اسار هند از ایران در شش ماه گذشته ۴۸٫۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آمارهای تردد نفتکش‌ها نشان می‌دهد مجموع واردات نفت این پالایشگاه خصوصی هندی در ماه سپتامبر به دلیل تعطیلی شعبه این پالایشگاه در وادینار از اواسط سپتامبر به دلیل تعمیرات، ۶۲ درصد کاهش یافته است.

پالایشگاه اسار که در ماه سپتامبر تنها از ایران نفت خریده است در این ماه روزانه حدود ۱۲۱ هزار و ۹۰۰ بشکه نفت خرید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۴٫۴ درصد افزایش نشان میدهد.

واردات نفت پالایشگاه اسار هند از ایران در ماه سپتامبر همچنین نسبت به اوت ۱۱٫۵ درصد افزایش یافته است.

اسار در فاصله ماههای ژانویه تا سپتامبر روزانه حدود ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ بشکه نفت از ایران خریداری کرده که نسبت به دوره مشابه در سال ماقبل یک کاهش ۸٫۹ درصدی داشته است.

این کاهش به دلیل توقف واردات نفت پالایشگاههای هندی از ایران در ماه مارس(اسفند) برای رعایت واردات روزانه فقط ۲۲۰ هزار بشکه نفت از ایران در سال مالی گذشته است.

این در حالیست که در ماههای آوریل تا سپتامبر(نیمه اول سال مالی کنونی)واردات اسار از ایران با ۴۸٫۴ درصد افزایش به روزانه ۱۳۷ هزار بشکه در روز رسیده است.

هند به عنوان دومین خریدار بزرگ نفت ایران پس از چین در فاصله ماههای آوریل تا سپتامبر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در مجموع حدود ۱۷ درصد نفت بیشتری از ایران خریده است.

 

۰۷:۱۷:۰۲ دکتر محمدباقر نوبخت جمعه شب که برای بازدید از مناطق سیل زده و شرکت در نشست ستاد بحران و شورای برنامه ریزی استان در فرمانداری شهرستان کوهدشت به لرستان سفر کرده بود، افزود: ما باید به گونه ای در کنار مردم باشیم که آنان این احساس را داشته باشند که مسؤولان صادقانه در کنار آن ها هستند.
وی با بیان اینکه «ما دولت حزبی نیستیم و فراجناحی هستیم» گفت: یکی از شایستگی های این دولت، مردم دوست بودن آن است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با بیان اینکه هنر دولت در این بوده که در زمان حاضر با کمتر از ۲۰ میلیارد دلار کارها را انجام می دهد، اظهار کرد: این در حالی است که دولت گذشته با ۸۰۰ میلیارد دلار کارها را انجام می داد.
نوبخت با اشاره به سفر وزیر امور خارجه و سرمایه گذاران ژاپن به کشور ایران در هفته گذشته، ادامه داد: این امر از افتخارات کشور ما محسوب می شود و هم اکنون شرکت های فراوانی از کشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در ایران صف کشیده اند.
وی با تأکید بر اینکه خوشبختانه امروز دولت و ملت در کنار یکدیگر بوده و صمیمیت خوبی در این زمینه وجود دارد، گفت: دستگاههای اجرایی استان میزان خسارت های وارده را برآورد کنند و ما نیز اعتبارات لازم را چه در قالب بودجه سال ۹۵ که در حال تدوین بوده و چه در قالب اعتبارات برنامه پنج ساله، پرداخت خواهیم کرد.
بر اثر وقوع سیل در شهرستان کوهدشت راه ارتباطی ۶۵ روستا با مرکز شهرستان و بخشها قطع شده بود.
همچنین شبکه برق رسانی ۶۰ روستای این شهرستان نیز بر اثر جاری شدن سیل قطع شده که قطع برق، قطعی آب را نیز به همراه داشته است.
استاندار لرستان برآورد اولیه خسارات ناشی از سیل در شهرستان کوهدشت را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
در بارندگی های شهرستان کوهدشت یک خانواده سه نفره نیز جان خود را از دست دادند.

 

۰۷:۰۸:۵۰ به گزارش روز جمعه ایرنا از برلین، سفر این هیات ۱۳۰ نفری که از ۳۱ اکتبر تا ۴ نوامبر (۹ – ۱۳ آبان) طول خواهد کشید، پیشاپیش لغو قریب الوقوع تحریم های غربی علیه تهران صورت می گیرد.
«ایلزه ایگنر» وزیر اقتصاد ایالت باواریا که ریاست این هیات را به عهده دارد، روز اول نوامبر (۱۰ آبان) به طور رسمی دفتر گسترش تجارت باواریا را در تهران، افتتاح خواهد کرد.
ایگنر در بیانیه ای اعلام کرد: پایان قریب الوقوع تحریم های ضد ایرانی می تواند آغازکننده دوره تازه ای در روابط تجاری میان ایران و این ایالت واقع در جنوب آلمان فدرال باشد.
وی تاکید کرد: ایران بازار بسیار جذاب و پرسودی برای شرکت های اروپایی است.
به گفته ایگنر، ظرفیت افزایش صادرات باواریا به ایران دستکم ۴ تا ۵ برابر شرایط کنونی است.
میزان صادرات باواریا به ایران در سال ۲۰۱۴ حدود ۲۲۰ میلیون یورو بود که نسبت به ۵ سال پیش از آن ۵۰ درصد کاهش یافته است.
قرار است ایگنر با مقام های رسمی، بانوان بازرگان و نمایندگان شرکت های نوآور ایرانی ملاقات کند.
بسیاری از شرکت های باواریایی به ویژه شرکت های فعال در حوزه صنایع خودروسازی، ماشین آلات و زیرساخت، امیدوار به بستن قراردادهای تجاری با ایران هستند.
شرکت های عمده فعال در زمینه الکترونیک و خودروسازی از جمله زیمنس، بی ام دبیلو، آئودی در ایالت باواریا مستقر هستند که از نظر اقتصادی، موفق ترین ایالت آلمان به شمار می رود.

 

۰۷:۰۷:۱۷ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر امور خارجه روسیه و دیپلماتی که ریاست مذاکره‌کنندگان روس در قالب گروه ۱+۵ را برعهده داشت، می‌گوید که برداشته شدن تحریم‌های ضدایرانی، به تهران کمک می‌کند که به سازمان همکاری‌های شانگهای بپیوندد.

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، به گفته وی ایران می‌تواند پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به عضویت سازمان همکاری‌های شانگهای درآید.

این دیپلمات روس که در نشست دانشگاه جهانی بریکس در مسکو سخن می‌گفت، ابراز داشت: «ما فکر می‌کنیم که با تکمیل شدن امور مربوط به برداشته شدن فشار تحریم‌ها بر ضد ایران، راهی برای عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای در پیش روی ایران باز خواهد شد.»

در تاریخ ۲۳ تیرماه سال جاری، ایران و شش کشور موسوم به ۱+۵ به توافقی در وین دست یافتند که به برجام مشهور شد. اجرای این توافق هنوز رسما آغاز نشده است.

پس از اجرای تعهداتی که ایران پذیرفته، تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای آمریکا علیه ایران متوقف شده و دستورهای اجرایی اتحادیه اروپا برای تحریم ایران لغو می‌شود، هرچند که اتحادیه اروپا اصل قوانین تحریمی خود را فعلا تعلیق خواهد کرد.

 

۰۷:۰۶:۵۸ رحیم مصدق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، با اشاره به مذاکرات متعدد بیمه مرکزی با شرکت‌های خارجی اظهار داشت:‌ همکاری ما با شرکت‌های خارجی در بخش‌های اتکایی، ایجاد شعبه یا نمایندگی، خرید سهام شرکت‌های بیمه ایرانی و سرمایه‌گذاری مشترک است.

وی افزود:در حوزه اتکایی در دوران تحریم‌ها هم همکاری وجود داشته و به نظر می‌رسد شرکت مذاکره‌کننده در حال بررسی شرایط ایران هستند که با ورود آنها زمینه سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت بیمه فراهم می‌شود.

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی با بیان اینکه ورود شرکت‌های بیمه آثار مثبتی بر صنعت بیمه خواهد داشت، گفت: نوآوری،‌استفاده از تجربیات شرکت‌های خارجی در حوزه‌های مختلف و افزایش رقابت از آثار حضور بیمه‌های خارجی در صنعت بیمه ایران است.

وی تصریح کرد: علاوه بر فعالیت‌های اتکایی اشخاص خارجی تا ۴۹ درصد سهام شرکت‌های بیمه در سرزمین اصلی را می‌توانند خریداری کنند و یا اینکه در ایران شعبه یا نمایندگی تأسیس کنند.

به گفته وی، تأسیس مشترک یک شرکت بیمه توسط سرمایه‌گذار خارجی و ایرانی در سرزمین اصلی و تأسیس بیمه با سهام ۱۰۰ درصد خارجی در مناطق آزاد روش‌های دیگر سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت بیمه ایران است.

مصدق افزود: رفت و آمد شرکت‌های خارجی به ایران و مذاکره با مسئولان صنعت بیمه در ماه‌های اخیر بسیار زیاد بوده اما آنها فعلاً به دنبال بررسی و ارزیابی وضعیت این صنعت هستند و از طرف دیگر سرمایه‌گذاری را به بعد از اجرای توافق برجام موکول کرده‌اند.

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی با بیان اینکه شرایط سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه نسبت به قبل از دوران تحریم تغییر کرده است، اظهار داشت:‌با توجه به تجربیاتی که در دوران تحریم به دست آوردیم و دستاوردهایی که در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی و اتکا به توان داخلی کسب کردیم دیگر حاضر نیستیم مانند قبل از تحریم‌ها با شرکت‌های خارجی همکاری کنیم؛ بر همین دلیل شرایط متفاوتی را برای حضور شرکت‌های خارجی نسبت به گذشته در نظر گرفته‌ایم.

مصدق در پاسخ به این سوال که وضعیت ۴ شرکتی که در مرحله دریافت مجوز قرار گرفته‌اند به کجا رسیده است،‌گفت: برای شرکت بیمه تجارت نو مجوز برگزاری مجمع عمومی مؤسس را صادر کردیم و این شرکت به زودی مجمع را برگزار خواهد کرد.

وی افزود: برای شرکت صبا موافقت اصولی مجمع بیمه مرکزی صادر شده و این شرکت باید پذیره‌نویسی عمومی و تأمین بخشی از سرمایه از این طریق را انجام دهد.

مصدق در خصوص شرکت بیمه خاورمیانه گفت:‌ برای این شرکت کنترل‌های مبارزه با پول‌شویی انجام شده و در مرحله ارسال موافقت شورای عالی بیمه به مجمع بیمه مرکزی و اعلام نظر این مجمع قرار دارد.

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ادامه داد:‌ اما شرکت پرشین ری به دلیل اینکه برخی مؤسسان وجه خود را واریز نکرده‌اند، پیشرفت چندانی نداشته است و به طور طبیعی تا زمانی که همه موسسات وجه را واریز نکنند، نمی‌توان مراحل بعدی را انجام داد.

وی اضافه کرد: بنابر این از مجموع ۴ شرکتی که در مرحله دریافت مجوز نهایی هستند ۳ شرکت تجارت نو، صبا و خاورمیانه در حال طی کردن مراحل نهایی هستند و یک شرکت در مرحله ابتدایی کار باقی مانده است.

 

 

۰۷:۰۶:۳۶به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شورای پول و اعتبار، سه‌شنبه هفته گذشته در جلسه‌ خود، ۹مصوبه برای خروج از رکود را از سر گذراند که ۲ بند از این مصوبات به افزایش مبلغ وام مسکن اختصاص داشت.

بر این اساس وام خرید مسکن که از محل اوراق حق‌تقدم و به‌طور فوری قابل دریافت است، از ۳۵ به ۶۰میلیون تومان در تهران افزایش یافت. در دیگر شهرهای بزرگ این وام به ۵۰میلیون تومان و سایر شهرها نیز به ۴۰میلیون تومان رسید. همچنین وام ۸۰میلیونی مسکن با شرط سپرده‌گذاری که در سایر شهرها به غیر از تهران با مبالغ کمتری پرداخت می‌شد، به تمامی مراکز استان‌ها تسری پیدا کرد.

بر اساس این گزارش، این اخبار مثبت در حوزه مسکن باعث شد تا برخی از متقاضیان خرید مسکن که قدرت خرید پایینی دارند به تکاپو افتاده و به بنگاه‌های مسکن مراجعه کنند.

برخی از مشاوران املاک در مناطق پایین شهر تهران بر این اعتقاد هستند که وام ۶۰ میلیونی خرید مسکن تنها بر رونق معاملات واحدهای کوچک و ارزان قیمت می تواند تاثیرگذار باشد.

آنان معتقد هستند که متوسط قیمت یک واحد مسکونی در تهران بیش از ۳ میلیون تومان است اما اگر در مناطق پایین شهر به دنبال خرید یک واحد مسکونی کوچک باشید وام ۶۰ میلیونی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد یک واحد مسکونی چند سال ساخت را پوشش می دهد.

همین پوشش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت یک واحد مسکونی کافی است تا متقاضیان خرید مسکن را وسوسه و آنها را به بهانه‌خانه دار شدن به بنگاه‌های مسکن بکشاند.

*متقاضیان مسکن در حال حساب و کتاب برای چگونگی دریافت وام ۶۰ میلیونی

سعیدی یکی از بنگاهداران مسکن در منطقه ۱۶ به خبرنگار فارس می گوید:افزایش وام خرید مسکن از ۳۵ میلیون به ۶۰ میلیون تومان این روزها در میان فعالان بازار مسکن به موضوع روز تبدیل شده و متقاضیان مسکن هم که تا ماه قبل به فکر خرید نبودند بلافاصله با شنیدن این خبر در حال حساب و کتاب برای چگونگی دریافت این وام و خرید خانه هستند.

وی ادامه داد:در واقع متقاضیان بازار مسکن با جستجو در آگهی‌های املاک به دنبال خانه‌ای هستند که با وام ۶۰ میلیون تومانی بتوان آن را خریداری کرد، البته به نظر می‌رسد با نرخ‌های کنونی بازار مسکن، انتخاب‌های آنها محدود باشد هر چند باید به این متقاضیان حق داد چرا که معتقدند پول مسکن را خدا می رساند و اگر با این وام ۵۰ درصد قیمت یک ملک تامین شود مابقی را خدا خواهد رساند.

کارشناسان مسکن معتقد هستند حال که دولت در سیاست‌های جدید خروج از رکود، برنامه تقویت تقاضا را در پیش گرفته است.در بخش مسکن نیز شرایط برای افزایش مبلغ تسهیلات فراهم شده است تا پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی پس از ماه‌ها به نتیجه برسد. هر چند تا پیش از این بانک مرکزی به‌دلیل مراقبت از سیاست‌های کنترل تورم در چند نوبت پیشنهاد افزایش مبلغ وام مسکن را ارائه داد اما بانک مرکزی از آن حمایت نکرده بود.

مردم منتظر اعلام اقساط وام ۶۰ میلیونی/خرید واحدهای ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیونی در تیررس

صمیمی یکی دیگر از مشاوران املاک در منطقه ۱۸ است که می گوید:در حال حاضر، نرخ هر مترمربع آپارتمان نوساز در مناطق متوسط و رو به پایین شهر تهران از متری ۳ میلیون تومان شروع می‌شود و حتی تا حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هم پیش می‌رود؛ بنابراین برای خرید یک آپارتمان ۱۰۰ متری باید ۳۰۰ میلیون تومان پرداخت شود که فقط برای ۶۰ میلیون تومان از این مبلغ می‌توان از وام مسکن استفاده کرد و مابقی باید از محل پس انداز خریداران تامین شود.

وی ادامه داد:پس این وام ۶۰ میلیون تومانی برای واحدهای کوچک و چند سال ساخت با قیمت هر متر مربع دو میلیون تومان مناسب است.

وی گفت:این روزها متقاضیان زیادی برای تهیه و کسب اطلاع از وام ۶۰ میلیونی و میزان اقساط ان به بنگاه املاک مراجعه می کنند اما ما با اعلام اینکه از میزان اقساط آن هنوز بی اطلاع هستیم آنها را به خرید مسکن در حد ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان با تهیه وام ۶۰ میلیونی تشویق می کنیم.

*برای تهیه وام ۶۰ میلیونی ۱۰ میلیون پول نیاز است

سلامتیان یکی دیگر از مشاوران املاک جنوب تهران می گوید: خرید آپارتمان هایی با متراژ ۸۰ تا ۱۰۰ متر با وام ۶۰ میلیونی در محلات متوسط رو به پایین بعید به نظر می‌رسد اما شاید متقاضیانی که به دنبال خرید خانه‌های کوچک تر و چند سال ساخت هستند، بتوانند آپارتمانی را خریداری کنند، بنابراین اگر خانواده‌ای یک واحد ۴۰ متری خریداری کند باید ۱۲۰ میلیون تومان بپردازد که در واقع نیمی از این مبلغ توسط وام ۶۰ میلیونی مسکن پوشش داده می شود.

وی افزود: در حال حاضر برای وام ۴۵ میلیون تومانی مسکن باید حدود ۷ میلیون تومان از فرابورس اوراق خریداری شود و اگر وام ۶۰ میلیون تومانی بخواهد تهیه کند حداقل باید ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان هزینه کند پس در واقع خریدار باید حدود ۷۰ میلیون تومان برای خرید این واحد ۴۰ متری در اختیار داشته باشد تا بتواند با استفاده از وام ۶۰ میلیون تومانی مسکن، یک واحد ۴۰ متری با قیمت هرمترمربع ۳ میلیون تومان در یکی از محلات رو به پایین شهر تهران را خریداری کند.

*حذف یک طبقه تشویقی ساخت و ساز را کاهش داده است

جهانبخش مالکی یکی دیگر از مشاوران املاک در منطقه ۱۹ معتقد است که وام ۶۰ میلیونی تنها برای واحدهای کوچک و زیر ۵۰ متر مناساب خواهد بود اما قطعا این وام برای واحدهای بزرگ که هر متر آن ۳ میلیون تومان است نمی تواند چندان تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به اینکه این وام ۶۰ میلیون تومانی می تواند ۴۰ درصد قیمت یک واحد مسکونی کوچک و در حد ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان را تا حدودی پوشش دهد و قدرت خرید متقاضی را بالا ببرد گفت:به نظر بنده بهترین روش برای بالا بردن قدرت خرید مسکن این است که بانکها ۴۰ درصد قیمت کارشناسی یک ملک را وام بدهند کاری که در تمام دنیا تا ۸۰ درصد هم وام پرداخت می شود.

مالکی گفت:این روزها بحث وام ۶۰ میلیونی جنب و جوش زیادی میان متقاضیان واحدهای کوچک ایجاد کرده است اما بنده معتقد هستم تا زمانی که نرخ سود بانکها کاهش نیابد مسکن از این حالت رکودی خود خارج نمی شود.

وی ادامه داد: متاسفانه حذف ساخت یک طبقه تشویقی از سوی شهرداری ها باعث شده تا برخی از سازندگان که با تجمیع چند واحد مسکونی اقدام به ساخت و ساز می کردند دیگر برای ساخت مسکن اقدام نکنند که این خود در آینده موجب کاهش عرضه مسکن خواهد شد.

براساس این گزارش، تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد که اغلب وام های مربوط به خرید مسکن، حدود ۸۰ درصد از قیمت تمام شده را پوشش می‌دهد در حالیکه این رقم در ایران در خوشبینانه ترین حالت برای واحدهای کوچک حدود ۵۰ درصد را پاسخگو است.

در این باره، مسئولان وزارت راه و شهرسازی معتقدند که وام ۶۰ میلیون تومانی در درازمدت بر بازار مسکن اثر گذار است و تاثیر کوتاه مدتی در رونق مسکن ندارد.

علی چگنی گفته بود این مصوبات در بلندمدت خوب است و به سمت هدف وزارت راه و شهرسازی که افزایش توان خریداران است، می رود اما در کوتاه مدت تاثیر چندانی ندارد.

بنابر اعلام دفتر برنامه‌ریزی و اقصاد مسکن، ثبات نسبی قیمت مسکن در شرایطی ادامه داشته که نرخ تورم عمومی با وجود سیر نزولی طی دو سال اخیر، همواره بالغ بر ۱۱ درصد بوده است، لذا قیمت حقیقی مسکن به صورت مداوم کاهش یافته و حباب قیمت مسکن تخلیه شده است.

کارشناسان مسکن ایجاد حباب را منجر به کاهش قدرت خرید مردم، رکود و مشکلات تولید و اشتغال در بخش مسکن می دانند و می گویند بخش مسکن می‌تواند حدود ۱۲۰۰ شغل ایجاد کند که ظرفیت بالایی برای اشتغال است اما نوسانات همواره اشتغال در این بخش را دچار چالش می‌کند.

دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن همچنین اعلام کرده است: در صورت ادامه ثبات قیمت مسکن در سال ۱۳۹۴ ، سیر نزولی قیمت حقیقی مسکن همچنان ادامه می یابد به طوری که قیمت حقیقی مسکن (قیمت اسمی تعدیل شده با شاخص تورم عمومی) در شهریور ماه سال ۱۳۹۴ برابر با قیمت اسمی مسکن در فرورین ماه سال ۱۳۹۰ است.

در شرایطی که دولت طی روزهای اخیر بسته “سیاست‌های دولت برای تسریع در رونق اقتصادی” را رونمایی کرده و در این بسته با اشاره به مشکل رکود مسکن، بر ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده تاکید شده و نیز در حالی که ظاهرا قیمت مسکن به قدرت خرید متقاضیان نزدیک می‌شود دولت باید مراقبت کند تا قیمت مسکن مجددا با جهش مواجه نشود.

پس تقاضای بالقوه‌ای برای مسکن در کشور وجود دارد، اما به دلیل اینکه مردم پول ندارند این تقاضا بالفعل نمی‌شود و اگر با سیاست درست، پولی به این بخش تزریق شود، سایر بخش‌ها را نیز به حرکت در خواهد آورد. رونق ساخت و ساز در بازار مسکن می‌تواند صنایع وابسته ساختمانی که از مهمترین صنایع کشور هستند را نیز به حرکت وادارد.

 

۰۷:۰۶:۱۹ ه گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین، محمد جواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و آمریکا برای سومین بار طی دو روز گذشته با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

در دومین دیدار کری و ظریف که ساعت ۲۰:۰۰ انجام گرفت، عراقچی، بعیدی نژاد و محمدنیا و تیم هسته‌ای آمریکا نیز حضور داشتند.

این دیدار در خصوص موضوع هسته‌ای و نحوه اجرای برجام انجام گرفت.

وزرای خارجه ایران و آمریکا روز گذشته نیز به مدت نیم ساعت در خصوص نحوه اجرای برجام گفت‌وگو کردند.

 

۰۷:۰۶:۰۱ به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که روز پنجشنبه به منظور شرکت در نشست وین ۲ درباره سوریه به اتریش سفر کرد، پس از شرکت در این نشست و انجام رایزنی‌هایی با برخی همتایان خود راهی تهران شد.

ظریف روز پنجشنبه در بدو ورود با جان کری همتای آمریکایی در خصوص نحوه اجرای برجام و موضوع هسته‌ای به رایزنی پرداخت و پس از آن با لاوروف گفت‌وگو کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین با لاوروف دیدار و درباره اوضاع سوریه گفت‌وگو و پس از آن با موگرینی دیدار کرد.

وی امروز در نشست وین ۲ درباره سوریه که حدود هفت ساعت و نیم طول کشید، شرکت کرد.

ظریف پس از آن نیز دوبار با کری دیدار کرد.

در حاشیه نشست سوریه، نشست کارشناسی ایران و ۱+۵ برای هماهنگی درباره اجرای برجام برگزار شد.

 

۰۷:۰۵:۳۸ به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با آغاز فصول سرد سال مصرف سوخت فصیلی از جمله گاز طبیعی و انواع فراورده های نفتی در کشور افزایش می‌یابد.

افزایش گاز رسانی در برخی از شهرها و روستاهای کشور که از نعمت گاز طبیعی بی بهره بوده‌اند و همچنین افزایش گاز رسانی به صنایع و نیروگاه ها موجب شده است تا مصرف این سوخت پاک افزایش یابد و در عوض شاهد کاهش مصرف فراورده‌های نفتی باشیم که از نظر ارزشی بسیار گرانبها است.

این گزارش حاکی است کاهش مصرف فراورده‌ای همچون نفت سفید و گازوئیل و گاز مایع موجب افزایش صادرات این فراورده های نفتی شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در ۷ ماهه سال جاری ۷۰۰ هزار تن گازوئیل به افغانستان، عراق، ارمنستنا و پاکستان صادر شده است.

همچنین در این مدت ۳۰ هزار تن گاز مایع (ال پی جی ) به پاکستان و ۲ هزار و ۵۰۰ تن نفت سفید نیز به کردستان عراق صادر شده است.

این گزارش اضافه می کند با افزایش تولید سوخت هواپیما در برخی از پالایشگاه های کشور نیز ایران به صادرکننده سوخت هواپیما نیز تبدیل شده است به طوری که در ۷ ماه سال جاری حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تن سوخت هواپیما به افغانستان و ارمنستان صادر شده است.

این گزارش اضافه می کند همانطور که در ابتدای این گزارش آمد گازرسانی به نیروگاه ها منجر به افزایش صادرات فراورده های نفتی شد‌، سال‌ گذشته گازرسانی به نیروگاه‌ها رشد قابل قبولی داشت و با ثبت رکوردی جدید به رقم بی سابقه ۵٠ میلیارد مترمکعب گاز رسید.

افزایش صادرات فراورده نفتی به دلیل هدف گذاری مسئولان وزارت نفت در ابتدای سال جاری بود که انتظار می رود با افزایش گازرسانی به نیروگاه ها و صنایع صادرات فراورده نفتی نیز افزایش و از این طریق برای کشور درآمدزایی شود.

 

۰۷:۰۵:۲۰ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پال رایان، رئیس‌ جدید مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه، پس از آنکه اعلام شد باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا قصد اعزام ده‌ها نیروی عملیات ویژه به شمال سوریه را دارد، از راهبرد اوباما در این کشور خاورمیانه انتقاد کرد.

«رایان» در مصاحبه‌ای با شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز درباره اوباما گفت: «او واقعاً راهبردی درباره سوریه نداشته است. جای امیدواری است که او اکنون راهبردی در این باره دارد.»

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری روز جمعه دستور اوباما برای اعزام کمتر از ۵۰ نیروی عملیات ویژه به شمال سوریه را تأیید کرد، اما درباره نقش آنها در سوریه جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

ریان که روز پنجشنبه، به عنوان پنجاه و چهارمین رئیس مجلس نمایندگان انتخاب شد گفت منتظر دریافت اطلاعات بیشتر درباره این طرح است.

وی با بیان اینکه «نتیجه‌گیری درباره درستی یا نادرستی این سیاست، هنوز زود است» اضافه کرد منتظر است «رئیس‌جمهور توضیح دهد که این طرح چیست.»

 

۰۷:۰۵:۰۴ ه گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، نیمه شب گذشته گروهی از عناصر تروریستی «جبهه النصره» حملاتی را از سمت منطه راهبردی «سلمی» به سمت روستای «کفردلبه» در شمال شرق استان لاذقیه آغاز کردند که نیروهای اطلاعات سوریه بعد از اطلاع از تحرکات تروریست‌ها، آنان را به منطقه‌ای بین «سلمی» و «کفردلبه» کشاندند و مورد هدف موشک و خمپاره قرار دادند که در این حملات تمامی عناصر تروریستی کشته شدند.

برخی از رسانه‌های وابسته به تروریست‌ها خبرهای مبنی بر اشغال روستای کفردلبه توسط عناصر تروریستی جبهه النصره منتشر کردند که یکی از منابع آگاه نظامی این خبر تکذیب کرد.

نیروهای سوری و مقاومت همچنان بر مزارع و ساختمان‌های اطراف سلمی که نزدیک به ۱۵ روز پیش پاکسازی شد، تسلط دارند.

 

۰۷:۰۴:۳۱ حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه کشورمان در  گفت‌وگوی تلفنی با اخبار شبانگاهی شبکه یک در خصوص نشست وین ۲ با بیان اینکه شرکت کنندگان توانستند روی یک متن اولیه ۹ بندی به توافق برسند، گفت: برخی کشورها از آغاز نشست تلاش کردند تا روی طرحی که مد نظر آمریکا بود، کار کنند و در عین حال طرح روسیه هم پیشنهاد شده بود.

وی افزود: برای جمهوری اسلامی در بررسی اولیه روشن شد که طرح روسیه به دیدگاه‌های ایران نزدیک است، اما بیانیه و مفاد آن به طور دقیق مورد توجه قرار گرفت.

معاون وزیر خارجه اولین نتیجه را توجه به اصول مهم از جمله حفظ حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی در سوریه خواند و گفت: با چانه زنی فراوان به این رسیدیم که صرفاً مردم سوریه باید آینده خودشان را تعیین کنند و برای آن تصمیم بگیرند.

امیرعبداللهیان ادامه داد: برخی کشورها زمانبندی برای کناره گیری اسد از قدرت را نیز در دستور کار داشتند که با تلاش‌های انجام گرفته اولاً جدول زمانبندی برای کناره گیری اسد از قدرت لحاظ نشده و دوم اینکه به طور کلی اصل این موضوع نیز با تأکید بر اینکه مردم سوریه باید برای آینده خود تصمیم بگیرند، مورد تاکید قرار گرفت.

وی افزود: مبارزه با تروریسم و تشکیل روند سیاسی، خروجی این نشست بود که در بیانیه پایانی آمد.

معاون وزیر خارجه همچنین در خصوص انتشار اخباری مبنی بر موافقت کشورها برای کناره گیری اسد از قدرت نیز گفت: چنین چیزی اتفاق نیفتاد و بلافاصله پس از انتشار این خبر، وزیر خارجه کشورمان همتای آمریکایی خود را مورد خطاب قرار داده و گفت که چنین خبر نادرستی منتشر شده و ما طرح این موضوعات را تایید نمی‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم کسانی با سوء استفاده از موضوعات درون جلسه چنین اخبار کذبی را منتشر کنند. برخی از شرکت کنندگان همه تلاش خود را کردند تا در یک دوره زمانی مشخص تعیین کنند که بشار اسد برود اما با چانه زنی فراوان این موضوع از دستور کار خارج شد.

امیرعبداللهیان در خصوص مذاکرات درباره برجام نیز گفت: همزمان با سفری که بنده و ظریف برای شرکت در نشست یافتن راهکار سیاسی درباره سوریه به وین داشتیم، از فرصت استفاده شده و در چارچوب مباحث مربوط به اجرای برجام عراقچی و تیم همراهش مذاکراتی را با تیم آمریکایی و اتحادیه اروپا داشتند. ظریف گفت‌وگوهایی با کری داشت که صرفاً در چارچوب برجام بود و هیچ گفت‌وگوی دو جانبه‌ای بین وزرای خارجه و هیأت‌های دو کشور در خصوص مسائل منطقه صورت نگرفت و بحث در خصوص مسائل منطقه‌ صرفاً در چارچوب نشست چند جانبه‌ای که برگزار شد، دنبال شد.

 

۰۷:۰۴:۲۴ خبرگزاری صدا و سیما – وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست وین برسر بحران سوریه در پایان نشست خود بیانیه ای صادر کردند.

به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آلمان، متن این بیانیه بدین شرح است:

مقامات کشورهای چین، مصر، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایران، عراق، ایتالیا، امارات عربی متحده، انگلیس، سازمان ملل متحد و آمریکا در نشستی در وین، گردهم آمدند تا اوضاع وخیم سوریه و راههای پایان دادن به خشونت ها در این کشور را در سریعترین زمان ممکن بررسی کنند.

شرکت کنندگان در نشست ضمن مذاکراتی صریح و سازنده، به بررسی مسائل مهمی پرداختند. با وجود اختلافات اساسی میان شرکت کنندگان نشست وین، همه طرفها در خصوص مسائل ذیل به تفاهم رسیدند.

۱) وحدت، استقلال، تمامیت ارضی و ماهیت سکولار سوریه مسائلی اساسی هستند.

۲) موسسات دولتی بدون تغییر باقی خواهند ماند

۳) حقوق همه سوری ها، صرف نظر از قومیت و مذهب آنها باید محفوظ بماند

۴) ضرورت دارد تا همه تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ سوریه تسریع شود

۵) دسترسی های بشردوستانه در سراسر خاک سوریه تامین خواهد شد و شرکت کنندگان نشست وین بر حمایت های خود از آوارگان سوری داخل خاک این کشور، پناهجویان و کشورهای میزبان آنها خواهند افزود

۶) داعش و دیگر گروههای تروریستی طبق نظر شورای امنیت سازمان ملل متحد و توافق شرکت کنندگان نشست وین باید منکوب شوند.

۷)شرکت کنندگان نشست وین‌ مطابق با اعلامیه ۲۰۱۲ ژنو و قطعنامه شماره ۲۱۱۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد از سازمان ملل متحد دعوت کردند نمایندگان دولت سوریه و مخالفان آن را به منظور تشکیل روندی سیاسی منتهی به تشکیل دولتی غیر فرقه ای، فراگیر و معتبر و متعاقب آن تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات گردهم جمع کند.

این انتخابات باید تحت نظارت سازمان ملل متحد و منطبق با بالاترین استانداردهای شفافیت و مسئولیت پذیری و آزادانه و بیطرفانه باشد و همه سوری ها از جمله آوارگان سوری مقیم خارج واجد شرایط در آن شرکت کنند.

۸) این روند سیاسی تحت هدایت مردم سوریه و متعلق به آنها خواهد بود و مردم سوریه درباره آینده کشورشان تصمیم خواهند گرفت.

۹) شرکت کنندگان نشست وین به اتفاق سازمان ملل متحد مودالیته هایی برای برقراری آتش بسی سراسری در سوریه در تاریخی معین و همسو با این روند سیاسی خواهند یافت.

شرکت کنندگان نشست وین طی روزهای آتی سعی خواهند کرد اختلافات باقیمانده را کاهش دهند و بر توافقات فی مابین بیفزایند. وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست وین ظرف دو هفته آینده برای پیگیری این مذاکرات گردهم خواهند آمد.

 

۰۷:۰۱:۳۳ امیدواریم  بازار خوبی را امروز داشته  باشیم  . بازار جالب توجه  مثبت  و پر حجم  ولی بعید است  …

۰۷:۰۱:۲۱ سلام  صبح  شما عزیزانو  بخیرو شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم