خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۳۰ امروز خبرهای سیاسی و اقتصادی کمتری را داریم …
رئیس جمهور از اعلام سرفصل های کلی و جزیی سیاست های جدید دولت در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با اجرای این سیاست ها شاهد تحرک مثبتی خواهیم بود تا بتوانیم رشد اقتصادی مثبت را ادامه دهیم. وی با تاکید بر ادامه سیاست کاهش نرخ تورم طی سال های ۹۴ ، ۹۵ ، ۹۶ و تا آخر دولت یازدهم و دستیابی به نرخ تورم تک رقمی گفت : البته برخی ممکن است نقدهایی وارد کنند و بزرگترین نقد آن است که بگویند سیاست انقباضی نمی تواند به خروج از رکود اقتصادی کمک کند.در سال گذشته از رکود مستمری که ۸ فصل به طور مداوم ادامه داشت خارج شدیم .
وی با اشاره به تعریف خروج از رکود و رونق اقتصادی گفت : اگر طی دو دوره سه ماهه شاهد رشد اقتصادی باشیم، به معنای رونق و خروج از رکود اقتصادی است . در سال قبل در سه ماهه اول تا پایان سال شاهد رشد اقتصادی بودیم و در کل سال ۹۳ رشد اقتصادی ۳ درصدی حاصل شد و این به معنای خروج از رکود است.
رئیس جمهور گفت : شرایط به گونه ای است که باید حواسمان جمع باشد و تلاشمان را فراوان کنیم تا بتوانیم مشکلات بخش تولید را حل و فصل کنیم .امروز می دانیم تولیدگران و کارآفرینان جامعه با مشکلاتی مواجه هستند. از طرفی در زمینه تسهیلات مالی و پولی شرایط بانکی نمی تواند به همه تقاضاها پاسخ مثبت بدهد و از طرفی به دلیل کاهش تقاضا برخی جنس های تولیدی در انبارها مانده و به فروش نرفته است .
در همین حال علی طیبنیا، وزیر اقتصاد ایران، خبر داده است که در سه ماه گذشته «بسته جدید مقابله با رکود» توسط تیم اقتصادی دولت تهیه شده و رئیس جمهوری ایران هفته آینده آن را ابلاغ خواهد کرد.
در خبرهای داخلی به گزارش ایلنا ، استاندار مازندران با بیان اینکه رئیس جمهور در بیست و سومین سفر استانی دوشنبه ۲۰ مهر به این استان سفر می کند، گفت : بر پایه برنامه ریزی ها دیدار مردمی حجت الاسلام والمسلمین روحانی ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه در ورزشگاه شهید متقی ساری برگزار می شود . به گفته استاندار مازندران برای بهره گیری هرچه بهتر سفر رئیس جمهور به این استان بسته پیشنهادی شامل دریافت اعتبار برای تکمیل سدها ، راه اندازی منطقه آزاد اقتصادی ، دریافت اعتبار ویژه برای حل بحران زباله و حمایت از صنعت تدوین و تقدیم هیأت دولت می شود .
صحبت های ناصری در مورد برجام کمی نگران کننده بود . ناصری در ادامه سخنانش در پاسخ به سوالی در رابطه با تضمین برداشته شدن تحریم ها بعد از اجرای برجام گفت: بعد از اجرای برجام یک مرحله مهم و پر اهمیت وجود دارد . بانک ها و شرکت های بینالمللی بر اساس توافق هستهای و یا اعلام اجرای آن با ایران همکاری نمی کنند بلکه بر اساس دستورالعملی که از سوی آمریکا به کشورهایشان ابلاغ میشود که آیا با ایران همکاری کنند یا نه شروع به تعامل خواهند کرد و این روندی پیچیده و سخت است . درزمان تحریم مصوباتی از سوی کنگره وضع شده است که مجموعه ای از مقررات را به همدیگر مخلوط کرده است و تفکیک آنها سخت است و سیستم خزانه داری آمریکا مسئول باز کردن گره کور تحریم ها است. معتقدم برای خزانه داری آمریکا هم این کار سخت است . بنابراین برای برداشته شدن یا توقف تحریم ها اقدامات جدی لازم استوی در رابطه با تعامل ایران و اروپا بعد از برجام با بیان اینکه این راه خواستار یک تعامل متوازن است گفت: این توازن بر مبنای رقابت تعریف میشود. اگر ما بتوانیم علاوه بر اینکه پول خود را به کشور باز می گردانیم سرمایه های خارجی را به کشور وارد کنیم امری مثبت است که البته در یک بازه زمانی سه الی ۴ ساله تاثیر این امر را خواهیم دید.
در سایر خبرهای اقتصادی مشاور رئیس جمهور معتقد است: طی ۲۵ سال گذشته ۷۰ درصد رشد اقتصادی کشور مربوط به بخش صنعت و خدمات بوده و در واقع رشد خدمات با محرک صنعت و رشد مخارج دولت و فعالیت های دولتی همراه بود و در شرایط محیطی به این عملکرد رسیدیم.
در خبرهای نفتی و پتروشیمی وزیر نفت در جلسهای از فشار وزرای نویسنده نامه بر وی برای کاهش قیمت هر متر مکعب گاز خوراک پتروشیمیها از ۱۳ سنت به ۱۰ سنت گله کرده است.طبق بخش ۳ بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳، «قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشمی در چهارچوب قانون هدفمند کردن یارانهها باید به گونهای تعیین شود که از ۱۳ سنت در هر متر مکعب کمتر نشود.اگرچه بیژن زنگنه تاکنون در مقابل درخواست غیر قانونی چهار وزیر کابینه دولت تدبیر و امید مقاومت کرده اما باید دید وزیر نفت در آینده به بهانه خارج کردن بازار سرمایه از رکود تحت فشارهای وارده مجبور به کاهش نرخ خوراک واحدهای گازی پتروشیمی میشود یا نه؟
امروز خبرهای سیاسی اقتصادی کمتر بود . امروز مهم ترین رفتار سیاسی حرکت نمایندگان در مجلس بر سر برجام است .
در دلار اخر وقت بازار دلار عرضه شد در حال حاضر دوباره دلار در محدوده ۳۴۰۰ معامله می شود . دقت کنید به زودی با دلار زیر ۳۵۰۰ هم خداحافظی می کنیم و دلار رشد می کند .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱۹ مهر ۹۴