اخبار بازار امروز …(بخش اول )

مهر ۷, ۱۳۹۴

 

 

۰۸:۳۰:۰۴ پایان بخش اول ادامه در بخش دوم

۰۸:۲۹:۴۳ گروه بورس – همایون دارابی: بازار داد‌و‌ستد سهام روز گذشته شاهد رشد ناپلئونی شاخص کل بود. در بازار دیروز معامله‌گران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که از تب و تاب گروه غذایی در بازار کاسته شده و نمادهای این گروه صدر بازار را ترک کردند. انتشار گزارش‌های نه چندان جالب از گروه قندی که روز گذشته با گزارش قند چهارمحال بار دیگر در معرض دید معامله‌گران قرار گرفت، موجب شد تا برخی از نمادهای این گروه تا صف فروش عقب‌نشینی کنند. در این شرایط البته صدر بازار محل رقابت نه چندان مستحکم ساختمانی‌ها و حمل‌و‌نقلی‌ها بود.

 

در همین حال دیروز بازگشایی بازارهای جهانی روز بدی برای مواد خام بود و انتشار آمار ناامید‌کننده از اقتصاد چین بهای فلزات و نفت خام را به سوی کاهش هدایت کرد. در بازار سنگ‌آهن نیز تحلیلگران بانک‌ ای ان زد برآورد کرده‌اند که قیمت سنگ‌آهن در آینده نزدیک به ۵۰ دلار در هر تن خشک سی‌اف‌آر کاهش خواهد یافت. شاخص قیمت پلاتس نسبت به اوایل آگوست ۹/ ۱ دلار در هر تن معادل ۳ درصد رشد داشته و از ۸ جولای که قیمت به کف رسیده بود تاکنون ۳۰ درصد بالا رفته است. به گزارش «ایفنا» تحلیلگران معتقدند افزایش فشار بر کارخانه‌ها و نبود سوددهی موجب شده هر بهبود قیمتی در بازار سنگ‌آهن ناچیز و محدود باشد. صنعت فولاد چین به‌طور میانگین ۳۶/ ۳۱ دلار برای تولید هر تن فولاد ضرر می‌دهد و حاشیه سود نامساعدی دارد. علت رشد قیمت‌های اخیر سنگ‌آهن نیز اختلال در عرضه برزیل در آگوست بوده ولی در اکتبر صادرات برزیل بالا می‌رود و همین امیر قیمت سنگ‌آهن را نزولی خواهد کرد.

در بازار دیروز اعلام احتمال عرضه اولیه شرکت توکا نسوز باعث تاثیر مثبت روی توکافولاد و نسوز آذر، سهامداران این شرکت شد. این شرکت کوچک احتمالا در چند روز آینده توام با پگاه فارس به تابلو فرابورس خواهد پیوست. در تحولات دیگر سازمان بورس گزارش‌های افزایش سرمایه ۴شرکت جدید را اعلام کرد.

براساس این گزارش، شرکت بورسی قطعات‌ اتومبیل‌ ایران‌ که هم اکنون دارای سرمایه بیش از ۶/ ۲۶ میلیارد تومانی است، با برگزاری مجمع فوق‌العاده‌ای در مورد افزایش سرمایه ۱۴۴ درصدی تصمیم‌گیری خواهد کرد. مجوز این تامین مالی بیش از ۳/ ۳۸ میلیارد تومانی از دو محل مطالبات و آورده نقدی بیش از ۱/ ۱۹ میلیارد تومانی سهامداران و ۱/ ۱۹ میلیارد تومانی سود انباشته صادر شده است. هدف از این تامین مالی تاسیس شرکت جدید برای اجرای پروژه کاتالیست کوتینگ، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت اگزوز خودرو، اصلاح ساختار مالی و جبران مخارج بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر اعلام شده است.

شرکت ۱۶ میلیارد تومانی تولید دارو هم قادر به دریافت مجوز افزایش سرمایه بیش از ۵۶ درصدی شده تا از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران، ۷ میلیارد تومان برای اجرای طرح توسعه تامین کند. همچنین سازمان بورس مجوز افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی مهندسی صنعتی روان فن‌آور دیگر شرکت فرابورسی را هم صادر کرده تا این شرکت هم از دو محل سود انباشته ۳ میلیارد تومانی و مطالبات و آورده نقدی سهامداران ۷ میلیارد تومانی،۱۰ میلیارد تومان به سرمایه فعلی اضافه کند.

شرکت ساختمانی بین‌المللی نام‌آوران مهندسی هم که با سرمایه ۵/ ۱۲ میلیارد تومانی در بازار پایه فرابورس حضور دارد، مجوز افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی را دریافت کرد. این تامین مالی ۵/ ۳۷ میلیارد تومانی از سود انباشته به دست خواهد آمد و صرف جبران مخارج انجام شده و تکمیل اجرای پروژه مجتمع تجاری – اداری زرتشت غربی خواهد شد. در برابر این شرکت‌ها، هیات مدیره شرکت نصیر ماشین، فرآیند افزایش سرمایه ۷/ ۴۶ درصدی را آغاز کرده و این پیشنهاد را بعد از جلسه ۲۲ شهریور پیگیری می‌کند. به این ترتیب درصورت تایید حسابرس و صدور مجوز سازمان بورس، از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها بیش از ۸ میلیارد تومان به سرمایه ۵/ ۵ میلیارد تومانی این شرکت بورسی افزوده و برای تامین ساختار مالی صرف خواهد شد.

در گروه خودرویی دیروز انتشار آمار تولیدات زامیاد نشان از تاثیر‌پذیری کمتر این شرکت از رکود بازار خودرو داشت، هر‌چند زامیاد به‌صورت سنتی در فصل‌های بهار و تابستان با اقبال بیشتری از سوی مشتریان خودرو نیسان مواجه می‌شود. براساس آمار منتشره از سوی زامیاد ۶ ماه اول سال را با تولید ۱۲ هزار و ۳۹۸ وانت و فروش ۹ هزار و ۵۹۸ دستگاه اعلام کرده است.

در گروه مخابرات، علی‌اصغر عمیدیان، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نمایشگاه ایران تله‌کام ۲۰۱۵ درباره سرانجام ورود شرکت ارتباطی ایرانسل به بورس گفت: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات طبق یک زمانبندی شرکت ایرانسل را موظف کرده که تا اول (پاییز ۹۴) نحوه ورود ۲۱ درصد سهام خود در بورس را ارائه کند. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: اکنون اول پاییز است و پیگیری‌ها برای بورسی شدن این شرکت از طریق دبیرخانه انجام می‌شود و چگونگی واگذاری نیز از طریق هیات مدیره ایرانسل مشخص خواهد شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936782/#ixzz3n6IydqBT

 

۰۸:۲۹:۲۶ گروه بورس- اسماعیل دلخموش: روز گذشته شاخص کل بورس تهران ۹۱/ ۵ واحد افزایش یافت تا برای هفتمین روز کاری متوالی در کانال ۶۱ هزار واحدی به نوسان‌های محدود بپردازد. به نظر می‌رسد عوامل جذابی چون رسیدن به کف قیمت‌ها و سیگنال‌های مثبت سیاسی در شرایط فعلی و با توجه به رکود و وضعیت بنیادی نه چندان مطلوب شرکت‌ها، قادر به بهبود شرایط بازار نیستند.

از سوی دیگر جذابیت سرمایه‌گذاری‌های بدیل بدون ریسک باعث تشدید بی‌میلی نسبت به سرمایه‌گذاری در بازار سهام شده است. کارشناسان معتقدند گرچه افق کوتاه‌مدت بازار چندان روشن نیست اما با تغییر تدریجی سیاست‌های انقباضی و ملموس شدن اثرات رفع تحریم‌ها در سال ۹۵ شاهد تحولات مثبت بورس خواهیم بود.

نبود محرک قوی برای رشد

احسان رضاپور در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» درباره شرایط فعلی بازار گفت: در وضعیت کنونی اگرچه قیمت‌ها در برخی سهم‌ها به کف خود رسیده‌اند و سیگنال‌های مثبت سیاسی در هفته‌های گذشته به شکل قابل توجهی افزایش یافته است اما مولفه‌های چندان قدرتمندی که موجبات رشد بازار را فراهم کنند نیز به چشم نمی‌آیند. وی افزود: به نظر می‌رسد معامله‌گران نسبت به افزایش قیمت کالاهای موثر بر بورس کشور و همچنین نسبت به افزایش فروش و سود شرکت‌ها خوش‌بین نیستند. در نتیجه امیدواری چندانی نیز به گزارش‌های ۶ ماهه وجود ندارد.

از سوی دیگر عدم اطمینان از بازدهی مطلوب بازار سهام در شرایطی که گزینه‌های بدیل، سود بدون ریسک و بعضا بالاتری را فراهم می‌کنند باعث کاهش اشتیاق به سرمایه‌گذاری در بورس شده است.

این کارشناس بازار سرمایه چنین ادامه داد: با افزایش نقدینگی و گسترش یافتن سیاست‌های انبساطی دولت، همچنین با کاهش نرخ ذخیره قانونی و کاهش طبیعی نرخ سود بانکی به نظر می‌رسد در سال ۹۵ شاهد تغییر وضعیت فعلی باشیم.

از سوی دیگر رفع تحریم‌ها و ایجاد برخی گشایش‌ها در روابط تجاری بین‌المللی شرکت‌ها هزینه‌های تبادلات مالی آنها را کاهش خواهد داد. از طرفی بانک‌ها نیز در تامین منابع خود دست بازتری خواهند داشت و این عوامل در مجموع هم بانک‌ها را در کاهش نرخ سود یاری خواهند کرد و هم به بهبود وضعیت شرکت‌ها منجر خواهند شد.

رضاپور در خاتمه بیان کرد: به این ترتیب اگرچه در کوتاه مدت نمی‌توان شاهد تغییرات چندان مثبتی در بازار بود اما پس از ورود به سال ۹۵ و به مرور شاهد تغییر وضعیت بازار سرمایه خواهیم بود.

رشد ضعیف شاخص در کثرت سبزپوش‌ها

 روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۹۱/ ۵ واحد افزایش یافت تا به رقم ۶۱ هزار و ۵۶۹ واحدی برسد. شاخص که تا دقایق پایانی معاملات کاهش حدودا ۰۴/ ۰ درصدی را تجربه کرده بود نهایتا تحت تاثیر چندین نماد تاثیرگذار بر شاخص کل چون «اخابر»، «پارسان»، و «وغدیر» رشد اندکی نشان داد و افزایش ۰۱/ ۰ درصدی را تجربه کرد.

نمادهای «حکشتی»، «اخابر»،‌«پارسان» و «وغدیر» بیش از سایر نمادها موجب رشد شاخص کل شدند؛ در حالی که «تاپیکو»،«فملی» و «فخوز» بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشتند.

گرچه رشد شاخص در روز گذشته چندان قابل توجه نبود اما رشد ۲۲ واحدی (‌۲۳/ ۰ درصدی) شاخص کل هموزن نشان دهنده کثرت نمادهای کوچک‌تری است که رشد قیمتی را تجربه کردند. حجم معاملات روز دوشنبه بورس با ۶۷ درصد کاهش به ۲۵۵ میلیون سهم و ارزش معاملات با ۶۰ درصد کاهش به ۴۵۰ میلیارد ریال رسید.

همچنین در پایان معاملات روز گذشته شرکت ایرکا پارت صنعت با نماد معاملاتی «خکار» برای برگزاری مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده به منظور انتخاب اعضای هیات‌مدیره و شرکت کویر تایر با نماد معاملاتی «پکویر» برای برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده به منظور تصمیم‌گیری درخصوص افزایش سرمایه، متوقف شدند.

صعود آیفکس با اهرم مارون

شاخص کل فرابورس روز دوشنبه را با رشد ۴/ ۵ واحدی (معادل ۸/ ۰ درصد) پشت سر گذاشت. نمادهای مارون، حسینا، ذوب،‌ هرمز و شتران بیش از سایر نمادها موجب رشد آیفکس شدند؛ در حالی که میدکو و زاگرس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند. مارون نمادی که به تنهایی ۸۲ درصد از رشد شاخص کل را رقم زد و پس از «صچاد» بیشترین ارزش معاملات را در اختیار داشت، عمدتا به وسیله حقوقی‌ها معامله شد. ۸/ ۹۹ درصد از حجم خرید و ۳/ ۸۳ درصد از حجم فروش این نماد در اختیار حقوقی‌ها بود. ۱۰۰ درصد خریداران حسینا را حقیقی‌ها و ۶/ ۴۴ درصد از فروشندگان این نماد را حقوقی‌ها تشکیل دادند. ۵/ ۸۳ درصد از حجم خرید میدکو نیز در اختیار حقوقی‌ها بود؛ در حالی که حقیقی‌ها ۱۰۰ درصد از حجم فروش این نماد را در اختیار داشتند.

حجم معاملات روز گذشته فرابورس ۷/ ۷۳ میلیون سهم و ارزش معاملات یک هزار و ۵۹۹ میلیارد ریال بود.

روز گذشته نماد معاملاتی شرکت کی‌بی‌سی با توجه به تغییر با اهمیت پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی ۱۳۹۴، متوقف شد. همچنین شرکت قاسم ایران پس از برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام و ارائه اطلاعات پیش‌بینی با سرمایه جدید، با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف ۵۰ درصد آماده انجام معامله بود. این نماد که از تاریخ ۱۸ شهریور متوقف شده بود روز گذشته با ۹۸/ ۱ درصد افزایش در قیمت پایانی ۳۶۵۷ ریال به کار خود پایان داد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936788/#ixzz3n6ItO7Jk

 

۰۸:۲۹:۰۶

دکترحجت‌الله صیدی

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی

نوشته حاضر در سه بخش به رکود حاکم بر اقتصاد ایران می‌پردازد. بخش اول آن به تحلیل رکود پرداخته و در بخش دوم، راهکارهای خروج از آن و گام ضروری نخست برای رهایی از رکود پیشنهاد شده و در بخش نهایی الزامات و پیش شرط‌های گام ضروری پیشنهادی تشریح شده است.

 

اقتصاد بزرگ ایران در یکی از دوره‌های سخت و البته سرنوشت‌ساز خود قرار دارد. دراین روزها سیاست‌گذاران اقتصادی و نظریه پردازان، همان میزان از سختی را بر دوش می‌کشند که سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی تحمل می‌کنند و البته میزان این دشواری و تنگنا تا حدی است که ممکن است سیاست گذار را سر در گم و سرمایه‌گذار و کنشگر اقتصادی را ناصبور یا حتی افسرده و ناامید کند. برای این ادعا می‌توان شواهد بسیاری را اعم از نوسان‌های غیر‌عادی شاخص بورس، اظهارات و گاه اقدام‌های ضد و نقیض سیاست‌گذاران و مجریان اقتصادی از جمله درخصوص نرخ سود سپرده بانکی، وام مسکن، نرخ‌گذاری نهاده‌های تولید و تعیین نرخ‌هایی مانند حقوق دولتی معادن، سیاست‌های خصوصی‌سازی، مزایده‌ها، مناقصه‌ها، تخصیص ارز، تعویق برخی برنامه‌های اصلاحی از جمله هدفمندی یارانه‌ها و مواردی از این قبیل برشمرد. شرایط این دوران از آن روی خاص است که چند رویداد مهم و البته متضاد، همزمان رخ داده و نیروهای آنها نیز در جهات مختلف و گاه مخالف هم عمل کرده و بر سردرگمی و دشواری افزوده است. در دو سال گذشته دو رویداد مهم در کشور، افق بسیار روشنی را پیش روی جامعه نهاد که برای ارتقا و رشد اقتصاد یک کشور، تنها یکی از آن دو می‌تواند کافی باشد. برآمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ با شعارها و برنامه‌هایی امید بخش، آن هم پس از چند سال آشفتگی و خطاهای فاحش مدیریتی، خود به تنهایی نوید بازگشت برنامه‌ریزی، انضباط، تدبر و رشد اقتصادی را به همراه داشت، بدیهی است که در چنین شرایطی انتظارها ناخودآگاه فراتر از آنچه عملی است قرار می‌گیرد و روزافزون می‌شود. پیشرفت چشمگیر مذاکرات هسته‌ای و در نهایت حصول توافق در وین، رویداد مهم دیگری است که انتظار روزافزون پیشگفته را دوچندان کرد.

از سویی دیگر، در پی سیاست‌ها و اقدام‌های دولت پیشین، رکود تورمی آغاز شده از سال ۹۰، از دو سال پیش مقدمات ورود اقتصاد به رکودی عمیق را فراهم کرد که البته سیاست‌های ضروری و حیاتی کاهش تورم و ایجاد انضباط مالی و پولی که به درستی از سوی دولت جدید پیگیری می‌شد، سرعت آن را بیشتر کرد، به گونه‌ای که میزان رکود جاری به حد کلافه‌کننده‌ای رسیده و نویدهای پی در پی نخبگان و سیاست مداران و سیاست‌گذاران نیز برای خروج از رکود، راه به جایی نمی‌برد و این کلاف سر درگم هر روز پیچیده و پیچیده‌تر می‌شود و هر تحلیل کارشناسی و توصیه مشفقانه نیز از آنجا که مانند هر تحلیل دیگری در سراسر جهان ممکن است نیمه خالی و معیوبی هم داشته باشد، چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد. اگر گاه تولید‌کنندگان و بازرگانان اظهار می‌دارند که عطای کاهش تورم را به لقایش بخشیدیم، رونق ایجاد کنید ولو به قیمت دو برابر شدن نرخ تورم یا کارگزاران اقتصادی کشور همه چیز را به تحریم‌ها و نابسامانی‌های به ارث رسیده نسبت می‌دهند، تا حد زیادی به دلیل این سر درگمی است. بدیهی است که در چنین شرایطی باید سر نخ نجات را در این کلاف پیدا کرد. تا سر نخ مورد نظر برای رها کردن کلاف از پیچیدگی پیدا نشود، هر گونه زورآزمایی با این کلاف، به پیچیده‌تر شدن آن کمک خواهد کرد و لذا بر حیرانی سیاست گذار و مجری و تولیدکننده و مصرف‌کننده و سرمایه‌گذار و سرمایه پذیر و خانوار و بنگاه خواهد افزود. شنیده‌ها حاکی از کسری بودجه حداقل هفت هزارمیلیاردتومانی در پنج ماه نخست سال و پیش‌بینی کسری دست کم پانزده هزار میلیاردتومانی برای کل سال است که مهم‌ترین‌ دلایل آن کاهش شدید درآمد‌های نفتی به دلیل نزول قیمت جهانی نفت و تحقق نیافتن بخش مهمی از درآمدهای مالیاتی دولت به دلیل رکود و عدم سودآوری قابل توجه بنگاه‌ها است.

تردیدی نیست که دولت برای جبران این کسری، از قدرت زیادی برای کاهش هزینه‌های جاری که ساختاری هستند و گاه ریشه‌ای چند ساله دارند برخوردار نیست و لاجرم باید یا نسبت به چاپ پول اقدام کند، یا نرخ ارز را افزایش دهد، یا بهای حامل‌های انرژی را بالاتر برد که تمامی آنها به دلیل آثار تورمی که دارند، در حال حاضر متصور نیست یا اینکه در اقدامی متفاوت، دست به کاهش بودجه عمرانی بزند که اولا به خودی خود رقم ناچیزی برای اقتصاد بزرگ کشور است و ثانیا کاهش هزینه‌های عمرانی یعنی کمک به عمیق‌تر شدن رکود. سطح ناچیز کنونی هزینه‌های عمرانی موجب رکود صنایع مهمی مانند فولاد، سیمان، مصالح ساختمانی و به تبع آن سنگ آهن، مواد پتروشیمی و… شده و طبیعی است که کاهش درآمد این صنایع، موجب کاهش تقاضای موثر برای کالاهای سرمایه‌ای یا مصرفی دیگر مانند مسکن، خودرو، لوازم خانگی و… می‌شود و باز درآمد این شرکت‌ها کاهش می‌یابد که دوباره کاهش درآمد مالیاتی را به دنبال دارد و باز این چرخه بسته، بسته‌تر می‌شود و هم از این روی است که بیم رشد منفی دیگری حتی با وجود رفع تمامی تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی می‌رود که احتمال دامنه دار بودن آن تا پایان سال خورشیدی آینده نیز زیاد است. این یعنی همان کلاف سر در گمی که باید سر نخ را به دست آورد و از پیچیده‌تر شدن شرایط اقتصادی رها شد. بنابراین باید از یک جا شروع کرد. گزینه‌های پیش رو متعدد و متنوع نیستند. چاپ پول و بالا بردن پایه پولی یا افزایش نرخ ارز گزینه‌هایی هستند که تورم را از خط قرمز تعیین شده عبور خواهند داد. عملی شدن استقراض خارجی و به بار نشستن جلب سرمایه‌گذاری خارجی نیز در شش، هفت ماه آینده اگر ممکن باشد، ثمردهی‌اش بیش از یکی، دو سال به طول می‌انجامد، افزایش قیمت حامل‌های انرژی با تمام درستی‌اش، تورم زاست، دولت بنایی برای کاهش مناسب یارانه‌ها ندارد. بنابر‌این مطلوب ترین گزینه کدام است؟

قبل از هر چیز لازم است به موضوع نقدینگی و نظام پولی نیز اشاره‌ای مختصر شود تا زمینه لازم برای بحث درباره راهکار خروج از بحران مساعد‌تر شود. وضعیت نقدینگی کشور، خود حدیث جانسوزی است. آمارهای رسمی و غیر رسمی سخن از میزان نقدینگی بیشتر از ۸۲۰ هزار میلیارد تومان به میان می‌آورند. بررسی‌ها از تخصیص بسیار ناهنجار این میزان از نقدینگی خبر می‌دهند، گردش نقدینگی در بورس اوراق بهادار کاهش چشمگیری یافته، مسکن و ساختمان در رکود کامل‌اند، بنگاه‌ها با کمبود نقدینگی شدید روبه‌رو‌ هستند، مطالبات معوق بانکی در بیشترین میزان خود در طول تاریخ بانک داری کشور قرار دارد و این در صورتی است که نقدینگی بالای هشتصد و چند ده هزار میلیارد تومان هم رکورد جدیدی در تاریخ پولی کشور است.

بخش مهمی از وجوهی که قبلا در بورس، مسکن، طلا و غیره سرمایه‌گذاری می‌شد، امروز در قالب سپرده‌های بانکی، نزد بانک هاست که به‌رغم اعلام رسمی و قانونی نرخ سود سپرده ثابت از سوی شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی که در مقایسه با سایر زمینه‌های سرمایه‌گذاری، قاعدتا نباید برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد، با راهکارهایی که گروهی از بانک‌ها برای بالاتر بردن نرخ موثر در پیش گرفته‌اند به دلیل برخورداری از نرخ مناسب و البته بدون ریسک، تمایلی به خروج آنها از قالب سپرده وجود ندارد. برخی بانک‌های بزرگ با فزونی مصارف بر منابع مواجهند، و بنابر‌این برای جبران کسری خود سراغ استقراض شبانه از بانک‌های کوچک و حتی موسسات اعتباری می‌روند که با اعمال نرخی حدود ۳۰ درصد، هنوز به صرفه‌تر از نرخی است که بانک مرکزی برای اضافه برداشت‌ها اعمال می‌کند و از این طریق، چنین به نظر می‌رسد که همه راضی‌اند، سپرده گذار به نرخ موثر بازده بدون ریسکی در حدود ۲۵ درصد و بالاتر دست یافته، موسسه اعتباری یا بانک کوچک سود مناسبی کسب کرده و بانک بزرگ هم از خطر درماندگی یا ورشکستگی رها شده است. شناسایی سود در نظام بانکی در سراسر دنیا هم که داستان خود را دارد. به این ترتیب تنها سری که بی کلاه مانده، تولید‌کننده، بازرگان و حتی سازمان‌ها و وزارتخانه‌های اقتصادی است. وزارتخانه‌هایی مانند نیرو و راه و شهرسازی از نظر بدهی به پیمانکاران و سازمان‌های دیگر در صدر بدهکاران قرار دارند. به نظر می‌رسد که اگر این چرخه معیوب سپرده‌گذاری در بانک‌ها اصلاح شده و بخش مهمی از نقدینگی به جای آنکه در بین بانک‌ها بچرخد و سود بی کیفیت ایجاد کند، جذب زمینه‌های به مراتب سودآورتر سرمایه‌گذاری شود یافتن سرنخ نزدیک‌تر شده است. بدون این اقدام مهم، بدیهی است که هم نظام بانکی در درازمدت آسیب‌های جدی و غیرقابل جبران خواهد دید و هم اقتصاد در رکود بیشتری فرو خواهد رفت و طبیعی است که آثار ناگواری چون افزایش بیکاری، سقوط بنگاه‌ها و پیچیده‌تر شدن شرایط بروز کرده و دستیابی به سرنخ این کلاف پیچیده، دشوارتر شود. پس چه باید کرد؟

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936784/#ixzz3n6Ip13kS

 

۰۸:۲۸:۴۳ گروه بورس- حدیث موسوی: قریب به ۲۱ ماه از اوج بازار سهام می‌گذرد و این بازار بی‌سابقه‌ترین رکود خود را سپری می‌کند. هرچند اصلاح قیمتی سنگین سال گذشته و خوش‌بینی به تغییر شرایط اقتصادی-سیاسی کشور، انتظار بازگشت رونق در سال جاری را به وجود آورده بود، اما همچنان بورس تهران نتوانسته از این رخوت طولانی‌مدت فاصله گیرد.

در این میان، عوامل بنیادی و روانی متعددی در توجیه عدم همراهی بازار سهام مطابق با انتظارات پیش از آغاز سال مطرح می‌شوند. یکی از این مسائل که کمتر به آن توجه شده است، افزایش ریسک بازار سهام در نیمه نخست سال جاری است. به‌طوری که بررسی «دنیای اقتصاد» از ضریب تغییرات نشان می‌دهد این معیار مهم ریسک بازار سهام، در سال جاری نسبت به سال‌های ۹۲ و ۹۳ به ترتیب ۲۶ و ۱۲ برابر شده است. این افزایش ریسک سرمایه‌گذاری یکی از عواملی است که رکود فعلی بورس تهران را تشدید کرده است. در این میان، سه عامل طولانی شدن مذاکرات هسته‌ای، نامشخص بودن جزئیات «برجام» برای سرمایه‌گذاران و تعدیل‌های سنگین سودآوری در صنایع مختلف (عموما در جهت منفی) ریشه‌های اصلی تشکیل این ریسک محسوب می‌شوند.

فضای منفی بازار سهام از دو نگاه

سامان فلاحی، مدیر سرمایه‌گذاری گروه اقتصاد مفید با اشاره به روند اخیر بورس تهران به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: بررسی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران حاکی از آن است که بازدهی این بازار در سه سال متوالی ۹۱، ۹۲ و ۹۳ به ترتیب برابر با ۴۷، ۱۰۸ و منفی ۲۱ درصد بوده است. شاخص کل بازار سهام از ۶۲,۵۳۲ واحد در آخرین روز کاری سال ۹۳ به عدد ۶۱,۵۷۶ واحد در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۴ رسیده است. به عبارتی، بازدهی کل بورس اوراق بهادار در شش ماه اول امسال برابر با منفی ۵/ ۱ درصد بوده است (بازدهی روزانه تقریبا برابر با منفی ۰۱/ ۰ درصد). این آمارها نشان می‌دهد که امسال تغییرات شاخص بازار سهام نسبت به سال‌های قبلی بسیار ناچیز بوده است. اما هم در میان اهالی بازار سرمایه و هم در تحلیل‌های کارشناسی از وضعیت رکودی و بحرانی بازار سرمایه صحبت می‌شود. دو عامل اصلی برای پیدایش و گسترش این دیدگاه منفی نسبت به بازار سهام را می‌توان برشمرد. به‌عنوان عامل اول می‌توان به این موضوع اشاره کرد که پس از سقوط ارزش بازار سهام از اوایل دی ماه ۹۲ و ادامه این ریزش در سال ۹۳ و با متعادل شدن نسبت قیمت به سود بازار (P/ E) بیشتر اهالی بازار سرمایه شرایط مثبتی را برای سال ۹۴ پیش بینی می‌کردند و عدم تحقق بازدهی مثبت در این بازار باعث تشدید دیدگاه منفی نسبت به بورس شده است، در حالی که بازدهی کل بازار چندان هم منفی نبوده است (برای مثال در مقایسه با شش ماه اول سال ۹۳).

این کارشناس بازار سهام با تاکید بر افزایش ریسک بازار سهام می‌افزاید: عامل دوم ایجاد جو منفی نسبت به بازار سرمایه را که به نظر می‌رسد اهمیت بیشتری نیز داشته باشد می‌توان به نوسانات این بازار نسبت داد. صرفا بررسی بازدهی یک بازار مالی نمی‌تواند تصویر روشن و کاملی از وضعیت آن بازار انعکاس دهد بلکه، لازم است که در کنار بازدهی، ریسک بازار نیز مورد توجه باشد. به‌عنوان یک شاخص ساده از ریسک یک بازار مالی می‌توان به بررسی شاخص ضریب تغییرات (شاخص ضریب تغییرات بازار سهام از تقسیم انحراف معیار به قدر مطلق میانگین شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به‌دست آمده است) پرداخت. شواهد حاکی از آن است که ضریب تغییرات بازار در نیمه اول امسال تقریبا ۱۲ برابر بیشتر از سال ۹۳ و ۲۶ برابر بیشتر از سال ۹۲ بوده است. این آمار دلالت دارد که ریسک بازار سهام در نیمه اول امسال به شدت افزایش یافته است. افزایش چشمگیر ریسک بازار سرمایه در مقابل بازدهی منفی (هر‌چند اندک) می‌تواند به معنای وضعیت بحرانی بازار قلمداد شود. به عبارتی دیگر، دیدگاه منفی و بدبینانه نسبت به بورس را باید بیشتر به افزایش ریسک بازار نسبت داد تا بازدهی منفی.

سه‌گانه ریسک‌آفرین در تالار شیشه‌ای

فلاحی درباره انتظارات شکل گرفته در بازار سهام و عوامل تشدید ریسک اظهار می‌کند: با روی کار آمدن دولت یازدهم و افزایش خوش‌بینی نسبت به تعامل سازنده با قدرت‌های جهانی، شاهد برقراری ثبات نسبی در اقتصاد کشور بودیم. کنترل نرخ رشد قیمت‌های داخلی و نرخ برابری ریال در مقابل دلار آمریکا و مثبت شدن رشد اقتصادی کشور از نشانه‌های این ثبات نسبی بود. با این وجود این سوال مطرح است که چرا شاخص ریسک بازار سهم در نیمه اول امسال افزایش یافته است؟ به‌عنوان اولین عامل افزایش ریسک بازار می‌توان به زمان‌بر شدن فرآیند مذاکرات با گروه ۱+۵ اشاره کرد. سپری شدن بدون نتیجه و چندباره سقف‌های زمانی تعیین شده برای مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی را می‌توان به‌عنوان یکی از علل افزایش ریسک بازار برشمرد. در واقع، هر چند نتایج مثبت بلندمدت توافق هسته‌ای در صورت عملیاتی شدن، ریسک اقتصادی کل کشور و به تبع، ریسک بازار سهام را کاهش می‌دهد اما، نااطمینانی ایجاد شده در دل فعالان اقتصادی در اثر تمدید چندباره مذاکرات منجر به افزایش ریسک بازار در کوتاه مدت شد. در واقع می‌توان ادعا کرد که بخشی از منافع مذاکرات هسته‌ای قربانی افزایش ریسک در اثر افزایش زمان و تمدید چندباره مذاکرات شده است.

این تحلیلگر بورس تهران می‌افزاید: از سوی دیگر، جزئیات بسیار اندکی از توافق هسته‌ای در اختیار عموم قرار داده شده است. این می‌تواند دومین عاملی باشد که منجر به افزایش بی‌اعتمادی درخصوص نتایج این مذاکرات و اثر آن بر اقتصاد کشور می‌شود. به عبارت دقیق‌تر، نبود شفافیت اطلاعاتی درخصوص گشایش‌های هسته‌ای یک عامل تشدیدکننده بی‌اعتمادی بوده است. در این میان، گمانه‌زنی‌های مختلف درخصوص اثر اندک «برجام» بر دسترسی دولت به منابع درآمدی نیز منجر به تشدید بی‌اعتمادی درخصوص منافع این مذاکرات شده است.

وی در پایان تاکید کرد: به‌عنوان عامل سوم افزایش ریسک بازار می‌توان به تعدیل‌های سنگین در برخی از صنایع بورسی از جمله خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی و فرآورده‌های نفتی اشاره کرد. افزایش دامنه تعدیل بودجه شرکت‌های بورسی خود عامل مهمی در افزایش ریسک بازار محسوب می‌شود. البته لازم به اشاره است که افزایش دامنه تعدیل شرکت‌های بورسی از اثرات نامتقارنی برخوردار است. به این صورت که تعدیل‌های منفی به مراتب اثر بیشتری بر ریسک بازار دارد تا تعدیل‌های مثبت. همچنین افزایش دامنه تعدیل بودجه به بیش از ۲۰ درصد به دلیل بسته شدن نماد شرکت‌ها، اثر خیلی بیشتری بر دید فعالان بازار سهام دارد. در واقع می‌توان گفت که واکنش بازار به تعدیل بودجه شرکت‌ها به‌صورت غیر‌خطی است. در مجموع می‌توان گفت که برآیند این عوامل منجر به افزایش ریسک بازار سهام در نیمه اول امسال شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936785/#ixzz3n6IjDhx9

 

۰۸:۲۷:۴۵ گروه بورس: روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، رشد ضعیف ۶ واحدی را در کارنامه خود به ثبت رساند و برای دومین روز معاملاتی متوالی رنگ سبز به خود دید. به این ترتیب در حال حاضر شاخص به رقم ۶۱ هزار و ۵۶۸ واحد رسیده و نوسانات ضعیفی را طی روزهای اخیر تجربه می‌کند.

از میان صنایع بورسی نیز روز دوشنبه،۱۷ صنعت با تغییرات مثبت شاخص تا سطح حداکثر ۹/ ۱ درصد روبه‌رو شدند و در شرایط عدم تغییر شاخص ۴ صنعت، تعداد ۱۶ گروه ریزش شاخص تا سطح ۸/ ۱ درصد را تجربه کردند. در حالی که بالاترین حجم معاملات در این روز به دو گروه بانک و خودرو اختصاص داشت، اما بیشترین ارزش معاملات به نام دو صنعت مواد غذایی (به جز قند) و بانک ثبت شد.

در شرایطی که چشم‌انداز اغلب صنایع بزرگ و مهم بورسی مانند خودرو، پالایشی‌ها، پتروشیمی، بانک و… به کمک لغو تحریم‌ها در پساتحریم روشن و امیدوارکننده است، اما در حال حاضر به دلیل رکود اقتصادی کشور و ابهامات این صنایع متاثر از برخی مصوبه‌های دستوری، این صنایع شرایط نامساعدی را به لحاظ سودآوری و بی‌رغبتی سهامداران در کوتاه‌مدت تجربه می‌کنند.

چشم‌انداز دوگانه پالایشی‌ها

روز گذشته گروه پالایشی‌ها به رغم افت ۱/ ۰ درصدی شاخص در ۷ روز معاملاتی قبل با رشد ۱۹/ ۰ درصدی روبه‌رو شد. از ابتدای سال تاکنون نیز این صنعت بزرگ بورسی کاهش ۵/ ۲ درصدی شاخص را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

در میان نمادهای معاملاتی فعال در این گروه، پالایش نفت اصفهان علاوه بر اینکه بیشترین رشد قیمتی را به میزان ۷۲/ ۰ درصد ثبت کرد، در میان ۱۰ نماد اول بورس نیز که بالاترین تاثیر کاهشی یا افزایشی را بر شاخص کل دارند در رده پنجم ایستاد و حدود ۸ واحد تاثیر مثبت بر نماگر بازار گذاشت.

مهرزاد منتظری، کارشناس بازار سهام در گفت‌و‌گو با «دنیای اقتصاد» درخصوص شرایط کلی صنعت پالایش می‌گوید: تداوم ابهامات پالایشی‌ها به دلیل تعیین دستوری قیمت‌های نفت خام و فرآورده‌ها از سوی شرکت ملی پالایش و پخش به شرکت‌های فعال در این صنعت موجب شده تا به رغم سودده شدن شرکت‌های پالایشی در سطح جهان در شرایط ریزش قیمت نفت، در داخل با کاهش معنادار حاشیه سود این دست شرکت‌ها روبه‌رو باشیم.

وی ادامه می‌دهد: میانگین قیمت نفت در فصل تابستان افت بیش از ۱۵ درصدی را نسبت به فصل بهار تجربه کرده است و از آنجا که پالایشی‌ها موجودی اول دوره خود را گران‌تر خریده‌اند و در ادامه به دلیل افت قیمت نفت مجبورند قیمت فرآورده‌های خود را ارزان‌تر به فروش برسانند، بنابراین پیش‌بینی می‌شود در گزارش‌های ۶ ماهه و حتی ۹ ماهه شاهد تعدیل منفی سود پیش‌بینی شده از سوی این شرکت‌ها باشیم که این مساله در ادامه تاثیر منفی دیگری بر قیمت سهام پالایشی‌ها خواهد داشت.

در این روز پالایش نفت بندرعباس نیز بیشترین میزان حجم و ارزش معاملات را به نام خود ثبت کرد. حدود ۹۳ درصد فروش و ۳۵ درصد از خرید سهام شبندر توسط سهامداران حقیقی در بورس تهران صورت گرفت.

در گروه فرآورده‌های نفتی به تازگی آمار تولید و فروش ۵ ماهه پالایشگاه لاوان که یک شرکت فرابورسی است با اعلام فروش ۱۰۰ درصدی ۵ نوع محصول منتشر شده است. پالایشگاه لاوان که مانند دیگر پالایشگاه‌های حاضر در بورس و فرابورس در سال جاری با چالش‌های بیشتری مواجه و مجبور به اعلام زیان ۴۹۵ ریالی هر سهم در سال مالی جاری شده است، اعلام کرده طی ۵ ماه اول سال در برابر تولید بیش از یک میلیون و ۲۱۰ هزار تنی ۵ محصول گاز مایع، بنزین، نفتا، نفت گاز و نفت کوره، قادر به فروش بیش از یک میلیون و ۲۷۶ هزار تن شده است.

روزهای سخت سنگ‌آهنی‌ها ادامه دارد

گروه استخراج کانه‌های فلزی روز گذشته با افت ۰۱/ ۰ درصدی شاخص روبه‌رو شده و در ۷ روز کاری گذشته نیز این صنعت تغییرات نزولی شاخص را به میزان ۹/ ۰ درصد تجربه کرده است. شرایط ضعیف بازارهای جهانی مواد معدنی، افت ادامه‌دار قیمت‌ها و کاهش صادرات مواد معدنی ایران به خصوص سنگ‌آهن به دیگر کشورها به موازات مشکلات داخلی شرکت‌های فعال در این زمینه، مهمترین چالش‌های حال حاضر این صنعت به شمار می‌روند که موجب شده چشم‌انداز سودآوری این صنعت با ابهاماتی برای سهامداران آن روبه‌رو باشد. این شرایط به خصوص پس از مصوبه کاهش ۳ درصدی قیمت فروش گندله به واحدهای فولادی رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته و مشکلات دوقلوهای سنگ‌آهنی را دو چندان کرده است.

جدیدترین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد صادرات سنگ‌آهن دانه‌بندی کشور طی ۵ ماهه نخست سال جاری، ۴۱ درصد کاهش یافته است. شواهد حاکی از آن است کاهش ارزشی و وزنی صادرات سنگ‌آهن به دلایل مختلفی نظیر ریزش شدید قیمت جهانی این ماده معدنی ناشی از افت تقاضا و کاهش تولید جهانی فولاد به ویژه در چین و توقف تولید برخی معادن داخلی سنگ‌آهن به دلیل عدم امکان رقابت در شرایط فعلی بازار جهانی رخ داده است. در همین حال تحلیلگران جهانی نیز معتقدند افزایش فشار بر کارخانه‌ها و نبود سوددهی موجب شده هر بهبود قیمتی در بازار سنگ‌آهن ناچیز و محدود بوده و در آینده انتظار برای ریزش دوباره قیمت این ماده معدنی چندان دور از ذهن نباشد.

روز گذشته در گروه استخراج کانه‌های فلزی معادن بافق بالاترین افزایش قیمت را در معاملات این روز تجربه کرد. بالاترین حجم و ارزش معاملات نیز به نماد «ومعادن» اختصاص داشت. حدود ۵۷ درصد از فروش سهام توسعه معادن و فلزات توسط سهامداران حقیقی صورت گرفت. در سمت مقابل نیز ۶/ ۳۱ درصد از خرید سهام این شرکت به معامله‌گران حقوقی اختصاص داشت. اخیرا مدیرمالی و اقتصادی هلدینگ توسعه معادن و فلزات درباره شرایط کنونی بزرگترین هلدینگ معدنی بورس گفته بود: شرکت‌های چادرملو، گل گهر و فولاد صبانور حدود ۸۰ درصد از ارزش پرتفولیوی معادن و فلزات را به خود اختصاص داده‌اند، بنابراین رخدادهایی همچون تعیین بهره مالکانه سنگین برای بهره‌برداری از معادن در کنار تصمیماتی همچون کاهش دستوری قیمت گندله آهن و همچنین شرایط اقتصادی موجود سبب شد تا قیمت سهام این شرکت از عدد ۱۰۰۰ تومان در زمستان سال ۹۲ به حدود ۱۰۰ تومان در شرایط کنونی برسد.

مرتضی علی‌اکبری درباره احتمال ترمیم قیمت سهم نیز بیان کرد: با تداوم ابهامات موجود به ویژه مشخص نشدن پرونده کاهش قیمت گندله فعلا نمی‌توان درباره بهبود وضعیت سهام این هلدینگ در بورس تهران صحبت کرد و حقوقی‌های بازار سهام نیز برای حمایت از سهم، نقدینگی لازم و کافی را ندارند.

روزهای روشن در انتظار ساختمان‌سازی؟

گروه انبوه‌سازی، املاک و مستغلات روز گذشته سومین صنعتی بود که بیشترین افزایش رقم شاخص تا حدود ۷/ ۱ درصد را تجربه کرد. در ۷ روز معاملاتی گذشته نیز این صنعت بورسی با رشد شاخص به میزان ۸/ ۱ درصد روبه‌رو شده است.

صحبت‌هایی که اخیرا درخصوص رونق بازار مسکن در سال آینده شنیده می‌شود، در کنار انتشار گزارش‌های مثبت اغلب شرکت‌های انبوه‌سازی فعال در این صنعت که بر افزایش فروش و بعضا رشد سودآوری برای سال مالی منتهی به پایان شهریور ۹۵ تاکید کرده‌اند، موجب شده سرمایه‌گذارانی که به دنبال خرید سهام ارزشی هستند و دید بلندمدت دارند به دنبال خرید سهام در بخش املاک و مستغلات باشند که به این ترتیب شاهد افزایش قیمت و شاخص این گروه در روزها و هفته‌های اخیر هستیم.

روز گذشته نیز رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن از موافقت ضمنی بانک مسکن با پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی ساخت و قابل انتقال به خریداران خبر داد. جمشید برزگر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه پیشنهاد ما برای شهرهای بزرگ و به خصوص تهران وام ۱۲۰ میلیون تومانی بوده است، ‌گفت: این وام قرار است به انبوه‌سازانی که عضو کانون انبوه‌سازان و دارای پروانه صلاحیت از وزارت راه و شهرسازی هستند، بدون سپرده‌گذاری پرداخت شود و قرار است بانک مسکن به پروژه‌هایی که ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند این وام را در چند قسط پرداخت کنند.

از سوی دیگر در حالی که سقف تسهیلات اعطایی بانک‌ها برای خرید وام مسکن نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته اما برخی کارشناسان امیدوارند بانک مرکزی که پیشنهاد بانک مسکن مبنی بر افزایش سقف وام اوراق مسکن تا سقف ۶۰ میلیون تومان را در دست بررسی دارد، با گذشت یک سال از این پیشنهاد با آن نیز موافقت کرده و به این ترتیب خوش‌بینی‌ها را برای رونق دوباره خریدو فروش و به تبع ساخت و ساز مسکن افزایش دهد. سقف کنونی وام اوراق مسکن ۳۵ میلیون تومان است و احتمال دارد که برای مراکز استان‌ها سقف این وام ۵۰ میلیون و برای سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان باشد.

روز گذشته سرمایه‌گذاری شاهد بالاترین افزایش قیمت را به میزان ۱۸/ ۴ درصد تجربه کرد. بالاترین حجم و ارزش معاملات نیز در اختیار «ثشاهد» قرار داشت. بیش از ۸۰ درصد از خرید و فروش این نماد توسط سهامداران حقیقی در بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفت.

گروه خدمات فنی و مهندسی قرمزپوش شد

روز گذشته تحت تاثیر افت ۲۸/ ۰ درصدی قیمت «رمپنا» شاخص گروه خدمات فنی و مهندسی ۲۷/ ۰ درصد کاهش پیدا کرد و این صنعت در میان ۱۰صنعتی که با بیشترین میزان ریزش شاخص روبه‌رو شده بود در رده هشتم ایستاد. در نماد معاملاتی رمپنا سهامداران حقوقی تحرکات بیشتری نسبت به حقیقی‌ها در سمت خرید و فروش سهام داشتند به‌طوری که حدود ۷۶ درصد از فروش و ۸۷ درصد از خرید سهام گروه مپنا به معامله‌گران حقوقی اختصاص داشت. از دوشنبه هفته گذشته یعنی ۳۰ شهریورماه تا یکشنبه ۵ مهرماه حدود ۳ میلیون سهم به نفع سهامداران حقوقی در این نماد تغییر مالکیت یافته است.

رشد ضعیف ماشین‌آلات و تجهیزات در میانه هفته

در میان ۱۷ صنعت مثبت بورسی در روز قبل، صنعت ماشین‌آلات و تجهیزات به‌عنوان یکی از صنایع کوچک بورسی رشد ضعیف ۰۲/ ۰ درصدی را تجربه کرد. در ۷ روز معاملاتی گذشته نیز این گروه ۱/ ۰ درصد رشد کرده است. در میان نمادهای معاملاتی فعال در این صنعت سهام تکنوتار با بالاترین رشد قیمتی در حدود ۱۳/ ۳ درصد روبه‌رو شد. سهام شرکت سرماآفرین نیز بیشترین ریزش قیمت به میزان ۳/ ۲ درصد را تجربه کرد. کمباین‌سازی ایران با نماد معاملاتی «تکمبا» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به نام خود ثبت کرد. کل سهام این شرکت توسط معامله‌گران حقیقی در این روز دست به دست شد. اواخر شهریور‌ماه شرکت کمباین‌سازی ایران با انتشار عملکرد سه ماهه خود اعلام کرد در این دوره مبلغ ۷ ریال سود به هر سهم اختصاص داده و به۱۱ درصد از پیش‌بینی‌هایش رسیده است. شرکت کمباین‌سازی ایران پیش‌بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۹۴ را با سرمایه یک هزار و ۷۲۳ میلیارد و ۲۷ میلیون ریال مبلغ ۶۱ ریال اعلام کرده است و در دوره سه ماه منتهی به ۳۱ خرداد ماه ۹۴ با اختصاص ۷ ریال سود به ازای هر سهم معادل ۱۱ درصد از پیش‌بینی‌هایش را پوشش داد. بر اساس این گزارش «تکمبا» در دوره سه ماه نخست امسال معادل ۱۷ درصد از فروش و بهای تمام شده کالای فروش رفته و ۱۶ درصد از سود ناخالص، ۱۵ درصد از سود عملیاتی و ۱۱ درصد از سود خالص را محقق کرده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936781/#ixzz3n6IczK83

 

۰۸:۲۷:۲۷ ایرنا: مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: این شرکت در سال‌جاری صادرات ۴۵ هزار دستگاه خودرو را هدف‌گذاری کرده که تاکنون بیش از ۱۸ هزار دستگاه آن را به خارج از کشور صادر کرده است.

 

مهدی جمالی افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده گروه خودروسازی سایپا در سال‌جاری ۸۰ درصد برنامه صادرات خود را عملی می‌کند، ضمن آنکه محصولات سایپا اکنون به پنج کشور صادر می‌شود. وی بر ضرورت جلب رضایت مشتریان از محصولات گروه خودروسازی سایپا تاکید کرد و افزود: این شرکت به‌دنبال عرضه محصولات جدیدی است تا بتواند رضایت مشتریان خود را جلب کند و در این راستا هفته گذشته تولید انبوه خودرو «ساندرو» در این گروه آغاز شد و تا پایان ماه جاری این خودرو را نیز به بازار عرضه می‌کند. وی با اشاره به نشست مدیران صنعت خودرو و قطعه‌سازان با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار کرد: در این نشست مشکلات فراروی خودروسازی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با ارائه راهکارهای مناسب مقرر شد با استفاده از منابع مالی دولت و تسهیلات بانکی کمبود منابع مالی خودروسازان و قطعه‌سازان برطرف شود. وی گفت: سایپا به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده خودروی کشور برای رویکرد مشتری‌مداری اهمیت زیادی قائل است و در این راستا توانسته ۸۰ درصد صادرات خودروی کشور را به خود اختصاص دهد.

جمالی اظهار کرد: هر چند که نخریدن خودرو توسط مردم مشکلاتی را برای بخش تولید به‌وجود آورده اما صنعت خودرو توانسته با تنوع فروش محصولات خود شرایط را به وضعیت عادی بازگرداند تا بتواند فروش محصولات خود را افزایش دهد. وی افزود: سایپا بر ضرورت رعایت استانداردهای ملی در تولید محصولات خود تاکید دارد و علاوه‌بر این برای افزایش صادرات خود به برخی از کشورهای جهان استانداردهای کشورهای خلیج فارس را که بسیار سخت‌تر از استانداردهای ایران هستند، اجرایی کرده است.

وی اضافه کرد: طی سه سال گذشته به علت تحریم‌های ظالمانه نقدینگی خودروسازان بسیار کاهش پیدا کرد؛ اما امیدواریم با ارتقای کیفیت و افزایش فروش، کمبود منابع مالی خودروسازان و قطعه‌سازان برطرف شود.

وی با اشاره به میزان تولید محصولات گروه خودروسازی سایپا، افزود: این گروه هم اکنون روزانه به‌طور متوسط۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ دستگاه خودرو تولید می‌کند که می‌تواند آن را به دو هزار دستگاه در روز افزایش دهد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936765/#ixzz3n6IOF600

 

 

۰۸:۲۶:۲۴ گروه خودرو: روز گذشته در حالی یافته‌های مرکز آمار از وضعیت تولیدات صنعتی و معدنی بهار امسال منتشر شد که در نخستین فصل سال میزان تولیدات صنعتی با دو درصد کاهش مواجه بوده است.

شاخص تولید در بخش صنعت و معدن از جمله مهم‌ترین نماگر‌های کوتاه‌مدت اقتصادی است که تغییر در مقدار کالاها و خدمات تولید شده توسط بخش‌های موردنظر را طی زمان نشان می‌دهد. به این ترتیب گزارش مرکز آمار از وضعیت شاخص تولید صنعتی نشان می‌دهد که این شاخص در بهار امسال با دو درصد کاهش نسبت به بهار سال گذشته به عدد ۹/ ۸۵ رسیده است. مرکز آمار اما در گزارش خود بر این نکته تاکید کرده که بیشترین نوسانات در بین رشته فعالیت‌های بخش صنعت، مربوط به رشته فعالیت ساخت وسائل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر بوده که با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است. همان‌طور که پیشتر نیز گفتیم روند کاهشی تولید خودرو می‌تواند تاثیر بسیاری بر روند شاخص‌های اقتصادی داشته باشد.

هر چند که سیاست‌گذاران صنعتی کشور هم‌اکنون به‌دنبال طرح‌هایی برای جلوگیری از افت بیشتر تولید خودرو هستند؛ اما عدم تقاضای مناسب از سوی بازار، تولید‌کنندگان را با مشکلات جدی مواجه کرده است. مشتریان خودروهای داخلی با توجه به شرایط انتظاری برای ورود خودروسازان معتبر جهانی تمایلی به خرید خودرو ندارند که همین امر عرضه را از سوی خودروسازان به چالش کشیده است، اما روند کاهشی تولید خودرو طبق آمارهای وزارت صنعت و معدن و تجارت از خردادماه سال‌جاری کلید خورد. این در شرایطی است که تولید خودرو در خرداد نسبت به اردیبهشت با کاهش سه هزار دستگاهی روبه‌رو بوده است. همچنین طبق آمارهای اعلام شده تولید این محصول صنعتی در تیرماه نسبت به خرداد با کاهش ۸ درصدی و در مردادماه نسبت به تیر نیز کاهش ۵/ ۹ درصدی داشته است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936753/#ixzz3n6IJfIyl

 

۰۸:۲۶:۰۴ محمدحسین‌بابالو: شائبه خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا که دیگر بار شوک مضاعفی را به این بازار مهم وارد ساخته این روزها مهم‌ترین‌ خبر در بازار به شمار رفته تا جایی که به ارائه نظرات متفاوتی منجر شده است. موضع‌گیری اغلب تصمیم سازان اقتصادی و نمایندگان مجلس در برابر این تلاش، تزریق ترس به بازار محصولات پلیمری و دلهره بازگشت به دوران عرضه حواله‌ای پیشین، اما و اگرهای نرخ خوراک و در پایان شائبه وجود رانت در برخی تصمیم‌گیری‌ها را می‌توان مهم‌ترین‌ رخدادهای این روزهای رینگ محصولات پتروشیمی در بورس کالا برشمرد.

تاکنون خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا با مخالفت اغلب مدیران و تصمیم‌سازان اقتصادی کشور رو‌به‌رو شده و به نظر می‌رسد این طرز فکر که تاکنون اجازه خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا را نداده است، باز هم در برابر این تلاش‌ها مقاومت کرده و چنین احتمالی را به شدت تضعیف کند. موسی احمدی یکی از اعضای کمیسیون انرژی در رابطه با خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای ایران به «دنیای اقتصاد» گفت: برای حرکت به سمت اقتصاد سالم و رقابتی باید به این باور برسیم که فروش محصولات از طریق بورس کالای ایران از ملزومات است و نگاه بنده و سایر اعضای کمیسیون انرژی به مساله خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای ایران این است که این محصولات همراه با فرآورده‌های خود باید در بورس کالا حضور داشته باشند تا از شفافیت قیمتی برخوردار شوند، در غیر این صورت این امر موجب افزایش رانت و غیر‌شفاف شدن معاملات خواهد شد.

وی در ادامه افزود: این موضوع قبل از این هم چند بار در ستاد تنظیم بازار و ستاد هدفمندی یارانه مطرح شد و هر دفعه نیز با مخالفت اعضا رو‌به‌رو شد. این عضو کمیسیون انرژی تاکید کرد: عرضه پتروشیمی از کانال بورس کالای ایران نه‌تنها به نفع تولید‌کنندگان است بلکه خریداران نیز از دریافت محصولاتی با قیمت‌های واقعی‌تر بهره‌مند شده‌اند.

اگر‌چه این موضوع به نگاه کارشناسانه بیشتری نیاز دارد اما بنده به‌عنوان یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با هر‌گونه موضوع و مطلبی در رابطه با خروج این محصولات مخالف هستم و اصرار افرادی که به دنبال خروج این محصولات هستند، نشان می‌دهد که این افراد به دنبال افزایش رانت حاصل از فروش این محصولات در خارج از بازار شفاف خواهند بود.
بر این اساس اگر عزم جدی در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای شفافیت معاملات پتروشیمی‌ها از طریق بورس کالا وجود داشته باشد، بازار پتروشیمی نیز می‌تواند همانند سایر بازارها با وجود قیمت‌های واقعی رقابتی شود که این مساله به سود منافع ملی خواهد بود، ضمن آنکه فرار مالیاتی نخستین نتیجه عرضه اختیاری پتروشیمی‌ها در بورس کالا است و باز هم تاکید می‌کنم که این اتفاق معنایی جز دستیابی به رانت‌های عظیم ندارد.

وضعیت بازار پلیمرها و یک شائبه بسیار خطرناک 
روز گذشته شاهد سومین روز ممتد کاهش قیمت پلیمرها در بازار داخلی بودیم؛ آن هم در زمانی که هم حجم تقاضا افزایش یافته و هم جهت‌گیری کلی قیمت‌های پایه در بورس کالا صعودی بود. از سوی دیگر افزایش حجم تولید در صنایع پایین‌دستی محصولات پلیمری در کنار ورود بسیاری از شرکت‌های بزرگ پتروشیمی به فاز اورهال در کنار وقفه تحویل بسیاری از محموله‌های معامله شده در بورس کالا مواردی است که احتمال افزایش قیمت‌ها را تقویت می‌کرد. نکته دیگر نیز کاهش نزدیک به ۱۰ هزار تنی حجم معامله پلیمرها در بورس کالا بود که باز هم داده مهمی برای کاهش عرضه به بازار داخلی محسوب می‌شود. رخداد دیگر را باید افزایش قیمت‌های جهانی و رشد بهای دلار در بازار داخلی دانست که تمامی این موارد سیگنال‌های مهمی برای افزایش قیمت‌ها به شمار می‌رود ولی دقیقا عکس این مطلب را شاهد بودیم و قیمت‌ها افزایش یافت.

با توجه به موارد فوق بازار داخلی پلیمرها وارد یک فاز تناقض مهم شده زیرا حقیقت‌ها و رخدادهای سرنوشت‌ساز موجود با واقعیت‌ها همخوانی ندارد بنابراین یک اتفاق جدید و البته مغفول در حال وقوع است که می‌تواند به تضعیف دست‌ساخته قیمت‌ها منجر شده باشد. اگر به تجربه ماه‌ها وسال‌های اخیر خود مراجعه کنیم کاهش دست‌ساخته قیمت‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که تولیدکنندگان اصلی هدفی به جز فروش با قیمت‌های مطلوب خود داشته بنابراین منافع آینده را به منافع فعلی ترجیح می‌دهند. اگر به رخدادها و خبرهای مورد مخابره روزهای اخیر توجه کنیم دقیقا این رویکرد جدید هدفی مهم پیدا می‌کند که باز هم زمزمه خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا خواهد بود. به عبارت ساده‌تر باز هم برخی از عرضه‌کنندگان با کاهش دست‌ساخته قیمت‌ها در بازار زمینه را به ظن خودشان برای خروج محصولات پتروشیمی فراهم می‌کنند. این کاهش قیمت‌ها در ذهن فعالان بازار می‌تواند باز هم خروج پتروشیمی‌ها را از بورس کالا توجیه کند و مورد پذیرش همگانی قرار بگیرد.

چرا بورس کالا بهترین گزینه است؟
با الزام عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا از سال ۹۰ مخصوصا در سال‌های ۹۱ تا ابتدای سال ۹۳ شاهد جهش محسوس حجم تولید در صنایع پایین‌دستی بودیم که از یکسو ترمیم اشتغال را به همراه داشت و از سوی دیگر حجم تولید کل را در اقتصاد بهبود بخشید که به تقویت زنجیره تولید در صنایع پتروشیمی نیز منجر شد. با توجه به این موارد در کنار الزامات قانونی عرضه ۱۰۰ درصدی محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به نظر می‌رسد خروج محصولات پتروشیمی از این بازار شفاف در ابتدا به کل اقتصاد کشور ضربه وارد کرده و در ادامه با کاهش شفافیت‌ها و حرکت‌های زیرزمینی در بازار، میزان دریافت مالیات مخصوصا مالیات بر ارزش‌‌افزوده نیز به شدت کاهش می‌یابد. با توجه به شرایط فوق خروج این محصولات از بورس کالا نه تنها نقطه مثبتی برای کل اقتصاد به همراه نخواهد داشت بلکه بسیاری از فعالان بازار را از ابزارهای مالی و معاملاتی موجود محروم خواهد ساخت. قراردادهای آتی، سلف کالایی، سلف استاندارد موازی، شیوه‌های تامین مالی موجود، امکان ایجاد قراردادهای بلندمدت یا اعتباری وجود انبارهای مختلف در اقصی نقاط ایران برای حجم بزرگی از کالاها،‌وجود عرضه‌کنندگان خارجی، وجود تالار صادراتی، تضمین‌های معاملاتی و رسمی و در ادامه توانمندی عرضه اوراق سپرده کالایی بر پایه موجودی انبار را می‌توان برخی از موقعیت‌های موجود در بورس کالا دانست که شرکت‌های مختلف می‌توانند از آن استفاده کنند.

دلیل تلاش‌ها برای خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا چیست؟
بر‌اساس نامه چهارم شهریورماه سال جاری از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به معاون اول رئیس‌جمهوری عنوان شده است که با عنایت به برخی مشکلات به‌وجود آمده در جریان عرضه و تقاضای این محصولات از جمله عدم دسترسی برخی مصرف‌کنندگان واقعی به ویژه مصرف‌کنندگان خرد در بورس، تحمیل هزینه‌های مترتب با کارمزد عرضه در بورس، کاهش خدمات پس از فروش به خریداران به واسطه عدم دسترسی مستقیم خریداران با فروشندگان، عدم ارتباط مستقیم تولیدکنندگان اولیه و ثانویه و در نتیجه عدم دسترسی آسان مصرف‌کنندگان به محصولات، عدم امکان برنامه‌ریزی تولید، فروش و صادرات توسط واحدهای پایین‌دستی به دلیل عدم اطمینان در خرید محصولات و… تقاضای تغییر وضعیت فعلی مطرح  می‌شود.

واقعیت آن است که دلیل اصلی عدم دستیابی برخی از خریداران واقعی به عرضه‌ها در بورس کالا برخی محدودیت‌های اعمالی و ایجاد سیستم سهمیه‌بندی ذیل سامانه بهین‌یاب است که تاکنون شاهد بسیاری از اعتراضات بودیم که البته تحت مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت اداره می‌شود. از سوی دیگر بورس کالا در شهریورماه سقف سهمیه‌بندی بهین‌یاب را از سطح ماهانه به سطح سالانه ارتقا داد که باعث شد برخی از معایب سامانه بهین‌یاب تعدیل شود. از سوی دیگر درخصوص عرضه‌های محدود مخصوصا کمتر از ۱۰ تن، پیگیری‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که بورس کالا آمادگی خود را برای این قبیل معاملات اعلام کرده ولی بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی به دلیل مشکلات تحویل برای حجم‌های کمتر از ۱۰ تن حاضر به پذیرش این شرایط نشدند. درخصوص تحمیل هزینه‌های کارمزد معامله نیز باید عنوان کرد همیشه یکی از مهم‌ترین اهداف بورس‌های کالایی کاهش هزینه مبادلات بوده و به نسبت برخی ریسک‌های احتمالی و زیان‌های محتمل، این هزینه‌های ناچیز که هیچ‌گاه به یک درصد ارزش معاملات بالغ نمی‌شود، اهمیت بسیاری نخواهد داشت. درخصوص برنامه‌ریزی‌های تولید نیز ذات انعقاد قراردادهای آتی برای کاهش ریسک‌های تولید وضع شده که هم‌اکنون نیز در صورت موافقت پتروشیمی‌ها به سرعت اجرایی خواهد شد. درخصوص قراردادهای بلندمدت نیز همین وضعیت وجود داشته و دارد و قراردادهای سلف و آتی می‌تواند این نیاز را به‌صورت رسمی برآورده سازد.

اما چرا‌ هم‌اکنون؟
این روزها، بحث خوراک در دولت نهایی و ابلاغ شده اما در کمیسیون صنایع مجلس مورد بحث قرار گرفته است بنابراین شاید بهترین زمان برای این اقدام باشد زیرا در کنار انتقادات به نرخ خوراک شاید مقاومت‌ها در برابر خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا تضعیف شود. از سوی دیگر بخش بزرگی از هیات دولت در سفر به نیویورک همراه رئیس‌جمهور هستند و در کنار این موارد توجه غالب اعضای دولت بر حادثه منا تمرکز یافته و از این قبیل مسائل جزئی تر فاصله خواهد گرفت. این شرایط شاید یک خلأ روانی برای پیش کشیدن مجدد این بحث باشد که البته احتمال محقق شدن آن مخصوصا پس از چندین بار ناکام ماندن در شورای تنظیم بازار و شورای هدفمندی یارانه‌ها چندان هم قوی به نظر نمی‌رسد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936734/#ixzz3n6I3FaDs

 

۰۸:۲۵:۰۹ گروه بازار پول: در سومین روز هفته، دلار تحت‌تاثیر بالا رفتن نرخ فروش درهم رشد کرد و به قیمت ۳۴۳۵ تومان رسید، رقمی که ۱۰ تومان بالاتر از قیمت روز یکشنبه بود. به اعتقاد فعالان، روز دوشنبه معامله‌گران دلار با ایجاد هیجان پیرامون رشد قیمت حواله درهم در بازار دبی، بازار داخلی را تحت‌تاثیر قرار دادند و توانستند قیمت را تا آستانه رقم ۳۴۴۰ تومان بالا ببرند. در ششمین روز هفته با وجود رشد شاخص بازار ارز، سکه از کاهش بهای اونس خط گرفت و با ۳ هزار تومان کاهش به قیمت ۹۱۹ هزار تومان رسید.

حبس بازه‌ای دلار
در سومین روز هفته جاری، قیمت دلار عمدتا در بازه ۳۴۳۲ تا ۳۴۳۹ تومان نوسان کرد تا برخی فعالان از محدود شدن دامنه نوسانات سخن بگویند. یکی از بازیگران باتجربه بازار اعتقاد داشت که شاخص بازار ارز در این محدوده گرفتار شده است؛ چراکه دلار در برابر پایین آمدن قیمت از نقطه ۳۴۳۰ تومان مقاومت کرد و همزمان توان بالا رفتن از نقطه ۳۴۳۹ تومان را نیز نداشت. به این ترتیب دلار دوشنبه گرفتار «حبس بازه‌ای»‌ بود.

دوشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳۴۳۰ تومان آغاز کرد که ۵ تومان بالاتر از قیمت بسته شده روز یکشنبه بود. افزایش قیمت ابتدای روز دوشنبه، عمدتا به تحرکات معامله‌گران آتی در ساعات انتهای روز یکشنبه نسبت داده شده است.

به گفته حاضران در بازار، در ساعات پایانی دومین روز هفته، شایعه‌ای در بازار ارز مبنی‌بر دخالت برخی عوامل بیرونی منتشر شد و دلار به‌دنبال آن تا قیمت ۳۴۱۷ تومان پایین آمد، اما با تکذیب این شایعه، بلافاصله قیمت با شدت بیشتری در مسیر افزایشی قرار گرفت و نهایتا به آستانه قیمت ۳۴۳۰ تومان رسید.

بازار روز دوشنبه دیگر تحت‌تاثیر اخبار غلط و حاشیه‌سازی‌های شماری از معامله‌گران پیرامون شایعه‌ها قرار نداشت. به گفته فعالان، دوشنبه شاخص بازار ارز بیش از هر عامل دیگری از بالا رفتن نرخ حواله درهم در بازار دبی تاثیر گرفت. نرخ درهم به‌طور سنتی یکی از عوامل روانی اثرگذار در بازار ارز داخلی است؛ چراکه میخکوب بودن قیمت درهم به دلار، این امکان را به معامله‌گران می‌دهد تا در صورت بالا بودن قیمت درهم، دلار ارزان‌تر را از بازار داخلی تهیه کنند و با فروش و تبدیل آن در کشور همسایه به کسب سود بپردازند. بر اساس گفته‌های حاضران در بازار معامله‌گران دلار روز دوشنبه نیز با ایجاد جو روانی پیرامون بالا رفتن نرخ حواله درهم توانستند قیمت را به آستانه ۳۴۴۰ تومان برسانند، اما بازار کشش افزایش بیشتر را نداشت و نهایتا روی قیمت ۳۴۳۵ تومان قرار گرفت.

بازار گیج
با رسیدن دلار به آستانه ۳۴۴۰ تومان، خریدهای معامله‌گران ارزی پایان یافت و صف فروش آغاز به کار کرد تا قیمت از این محدوده عبور نکند. به گفته فعالان، در حال حاضر یک سردرگمی بر بازار ارز حاکم است. در حالی که برخی از معامله‌گران انتظار افزایش قیمت را دارند، شمار دیگری چشم انتظار کاهش بیشتر هستند.
با این حال، اکثر معامله‌گران ارزی کسانی هستند که نسبت به جهت آینده قیمت نظر مشخصی ندارند و منتظر آشکار شدن جهت قیمتی بازار پس از پایان تابستان هستند.
این دسته که در اواخر فصل دوم سال انتظار داشتند، قیمت با افزایش سفرهای تابستانی و تقاضای حجاج تمتع در مسیر افزایشی قرار بگیرد، در روزهای اخیر مشغول سنجش سمت عرضه و تقاضا هستند تا به‌دنبال آن تصمیم بگیرند که در صف خرید قرار بگیرند یا در صف فروش.

با وجود آشکار نبودن جهت قیمت، اکثر فعالان اعتقاد دارند که شاخص بازار در روزهای آینده در کانال ۳۴۰۰ تومان پایدار خواهد بود؛ در این میان انتظار بیشتر آنها این است که قیمت به سمت ابتدای کانال حرکت کند.

بازگشت سکه به کانال پایین‌تر
دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی از کانال ۹۲۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و پس از یک روز حضور در این کانال، به کانال ۹۱۹ هزار تومان بازگشت. در ششمین روز مهرماه، سکه ۳ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۹۱۹ هزار تومان رسید.

سکه که در ابتدای روز با قیمت ۹۲۱ هزار تومان معاملات خود را آغاز کرده بود، در ادامه مسیر کاهشی را انتخاب کرد. عامل اصلی افت سکه به کاهش ارزش اونس در بازارهای جهانی مربوط بود. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز دوشنبه قیمت اونس در محدوده ۱۱۳۰ دلاری قرار گرفت. این در حالی بود که روز جمعه اونس با قیمت ۱۱۴۶ دلار کار خود را پایان داده بود.
یکشنبه به دلیل تعطیلی بازارهای جهانی و ثبات اونس، قیمت سکه از افزایش دلار تاثیر گرفت، اما روز دوشنبه با وجود رشد دلار، این فلز گرانبها از کاهش قیمت طلای جهانی خط گرفت و نهایتا چنان‌که اشاره شد به قیمت ۹۱۹ هزار تومان رسید.

با وجود این میزان افت روز دوشنبه کمی بیشتر از کاهش بهای اونس بود؛ عاملی که موجب شد حباب منفی سکه کاهش پیدا کند. در حالی که روز یکشنبه حباب منفی این فلز گرانبها ۶ هزار تومان بود، روز دوشنبه میزان حباب به ۲ هزار تومان رسید.

در سومین روز هفته نیم سکه و ربع سکه نیز کاهش قیمت را تجربه کردند. در ششمین روز مهرماه، بهای نیم سکه با هزار تومان کاهش به قیمت ۴۶۷ هزار تومان رسید. ربع سکه نیز با همین میزان کاهش به قیمت ۲۵۷ هزار تومان رسید. این در حالی است که با نزدیک شدن به عید غدیر انتظار می‌رود سکه‌های کوچک‌تر با افزایش تقاضا مواجه شوند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936716/#ixzz3n6HyB6sa

 

 

۰۸:۲۴:۵۵ گروه بازرگانی: رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با اشاره به دستورجلسه یکشنبه، پنجم مهرماه هیات رئیسه اتاق ایران که به موضوع خروج از رکود اختصاص یافت، در صفحه اینستاگرام خود این مساله را معضل جدی بنگاه‌های اقتصادی کشور ارزیابی کرد.

محسن جلال‌پور، رئیس اتاق ایران در این رابطه توضیح داد: با وجود آنکه خروج از رکود در نشست هیات نمایندگان مطرح و بررسی شد به دلیل اهمیت مساله و درگیری بنگاه‌های اقتصادی کشور که سرمایه‌های این مملکت هستند، هیات رئیسه اتاق ایران در نشست اخیر خود موضوع خروج از رکود را مجددا مورد بررسی قرار داد. براساس اظهارات رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور به واسطه غلتیدن واحدهای اقتصادی در رکود، خطر جدی آنها را تهدید می‌کند. جلال‌پور در رابطه با مباحث مطرح شده دراین نشست گفت: در جلسه هیات رئیسه توانستیم به برخی راهکارهای مناسب برای خروج از رکود برسیم. اعضای هیات رئیسه اتاق ایران معتقدند برای خروج از رکود یکی از سیاست‌هایی که باید مدنظر مسوولان قرار گیرد، توجه به موضوع تقاضا است، بنابراین باید بازار مصرف را جدی تری درنظر بگیریم.

وی توجه به نیاز مصرف‌کننده و هماهنگی تولید با آن را یکی از اصول اولیه تحریک تقاضا عنوان کرد و ادامه داد: یکی دیگر از لازمه‌های خروج از رکود برداشتن گام‌های اساسی در زمینه صادرات است. از سوی دیگر برای ارتقای جایگاه کشور در بازارهای جهانی لازم است، شرایط را برای امکان رقابت کالاهای ایرانی با محصولات سایر کشورها فراهم کنیم.

رئیس اتاق ایران افزود: در آستانه روز ملی صادرات باید اعتراف کرد که صادرکنندگان ایرانی به چند دلیل توان رقابت با رقبای خارجی خود را ندارند. بی‌توجهی به مابه‌التفاوت نرخ تورم خارجی و داخلی و سیاست‌گذاری نادرست ارزی در سال‌های گذشته از دلایل این امر است. البته بی‌اطمینانی به نرخ آتی ارز و اینکه پس از فروش کالا و بازگشت ارز حاصل از فروش آن، چه اتفاقی خواهد افتاد را نیز باید به دلایل عدم تمایل فعالان اقتصادی به حضور در عرصه صادرات اضافه کرد. به گفته جلال‌پور در این جلسه همچنین مباحث دیگری از جمله این موضوع که در سال‌های اخیر به دلیل شدت حضور دستگاه‌های نظارتی، جرات و جسارت تصمیم‌گیری از تصمیم گیران کشور گرفته شده، مورد توجه و بررسی قرار گرفت. براساس اظهارات رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور، هیات رئیسه اتاق ایران یکی از مهم‌ترین دلایل رفتارهای محتاطانه و بعضا توام با ترس مدیران دولتی را ناشی از پیچ و خم‌های موجود در دستگاه‌های نظارتی و گرفتاری‌هایی که این نهادها با یکدیگر دارند، می‌داند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936806/#ixzz3n6HkETX5

 

 

۰۸:۲۳:۴۶ گروه مسکن،‌هاجر شادمانی: رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان از توافق اولیه و مشروط با بانک مسکن برای پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن خبر داد.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، جمشید برزگر اعلام کرد: با توجه به توافق اولیه، بانک مسکن اعلام آمادگی کرده متناسب با جمعیت و هزینه ساخت مسکن در شهرهای مختلف، تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان وام ساخت به انبوه سازان بدهد که بخش زیادی از این تسهیلات در پایان مرحله ساخت به خریدار منتقل شود.

تفاهم اولیه و مشروط برای پرداخت وام ساخت مسکن تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در حالی روز گذشته از سوی رئیس کانون انبوه سازان اعلام شد که برای اجرای آن باید ابتدا بانک مرکزی و سپس شورای پول و اعتبار این موضوع را تایید و تصویب کند اما طبق اظهارات برزگر، بانک مسکن شرط گذاشته که پرداخت این تسهیلات در وهله اول منوط به انتقال کلیه حساب‌های بانکی انبوه‌سازان به بانک مسکن است.

آن طور که رئیس کانون انبوه‌سازان می‌گوید قرار است وام ۱۰۰ میلیونی ساخت مسکن در صورت تصویب در این سه مرجع از سه منبع شامل منابع حاصل از بازگشت اقساط مسکن مهر، وجوه اداره شده دولت و منابع ناشی از رسوب حساب‌های بانکی انبوه‌سازان در بانک مسکن تامین شود. برزگر اولویت مصرف این وام ۱۰۰ میلیونی را استفاده از آن برای تکمیل و عرضه حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون واحد مسکونی نیمه تمام در سطح کشور می‌داند که حدود ۴۰۰ هزار واحد آن پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد دارند؛ یعنی در مراحل پایانی ساخت قرار داشته و در صورت برخورداری از این وام برای ادامه عملیات ساخت، آماده عرضه به بازار تقاضا هستند. به گفته وی انبوه سازانی مشمول دریافت این وام هستند که واجد شرایط، دارای صلاحیت تایید شده و پروانه اشتغال به کار انبوه‌سازی باشند و از توان مالی کافی برای ساخت واحدهای مسکونی متناسب با تعداد وام‌های دریافتی برخوردار باشند.

پیگیری‌های روز گذشته «دنیای اقتصاد» از مسوولان بانک مسکن در این باره حاکی است: تفاهم اولیه و مشروط بانک مسکن با انبوه‌سازان برای اختصاص وام ۱۰۰ میلیونی ساخت، به این صورت انجام گرفته که یک بسته اعتباری مختص این وام در بانک مسکن تعریف شود. شاخص اصلی این بسته رسوب حساب‌های بانکی انبوه‌سازان برای یک دوره زمانی حداقل ۶ ماهه در بانک مسکن (به جای سپرده‌گذاری مستقیم) است.

۴ دیوار مقابل انبوه‌سازان برای شهرک‌سازی

رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان همچنین از وجود ۴ مانع عمده در مسیر همکاری با دولت برای شهرک‌سازی خبر داد.

به گفته برزگر همان‌طور که در بسته پیشنهادی انبوه‌سازان برای تدوین سیاست‌های مسکن در برنامه ششم توسعه به دولت ارائه شده است، هم‌اکنون ابهامات قانون پیش فروش ساختمان، عدم اجرای برخی مواد قانون نظام مهندسی ساختمان درباره ماهیت حرفه‌ای و جایگاه قانونی انبوه‌سازان، نابسامانی حق بیمه کارگران ساختمانی و افزایش مالیات‌های ناشی از ساخت‌و‌ساز برای انبوه‌سازان، مهم‌ترین دیوارهایی است که در برابر توان سرمایه‌گذاری انبوه‌سازان برای شهرک‌سازی ایجاد مانع کرده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936797/#ixzz3n6HbbojO

 

۰۸:۲۳:۲۷ یک منبع نزدیک به هیأت ایرانی در گفت‌وگو با فارس گفت: دیروز (دوشنبه) پس از پایان سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که در حال خروج از سالن مجمع بود به طور اتفاقی با باراک اوباما رئیس جمهور و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روبرو شد و سلام و احوالپرسی کرد و دست داد.

هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل روز گذشته به وقت محلی در نیویورک برگزار و حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان طی سخنانی با اشاره به توافق هسته‌ای که آن را نمونه درخشانی از پیروزی بر جنگ خواند، گفت:‌این توافق توانسته سایه تخاصم و حتی جنگی دیگر و تنشی دامنه دار را از سر خاورمیانه دور کند و می‌تواند و باید سرآغاز دوره‌ای جدید و موجب نتایجی مثبت برای صلح و ثباتی پایدار در منطقه نیز باشد.

۰۸:۲۳:۰۲ مطلب جالبی است  بخوانید  :

دنیای اقتصاد: آمار اعلام شده از سوی گمرک از جهش تجارت ایران در آخرین ماه فصل تابستان سال‌جاری حکایت دارد. بهبود روند تجاری در شهریورماه در حالی صورت گرفته که تجارت کشور از ابتدای سال‌جاری تا مردادماه رکورد خوبی را تجربه نکرد و با روند کاهشی مواجه بود؛ اما در شهریورماه این روند تغییر مسیر داد و توانست به لحاظ ارزشی رشد ۲۴ درصدی در بخش واردات و ۲۸ درصدی در بخش صادرات را تجربه کند. برخی از کارشناسان نیز در تحلیل این آمار معتقدند در صورت تداوم این رشد می‌توان شاهد بهبود اقتصاد ایران از دریچه تجاری بود. براساس آمار اعلام‌شده، حجم تجاری ایران در شهریورماه امسال معادل هفت میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار رقم خورده که سه میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار آن مربوط به واردات و سه میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار آن نیز مختص صادرات کشور بوده است. از سوی دیگر آمار اعلام شده بیانگر آن است که سهم بزرگی از واردات کشوردر این مدت از محصولات کشاورزی به سمت قطعات صنعتی و اقلام دارویی تغییر مسیر داده است. برخی از کارشناسان در این خصوص معتقدند که سهم بزرگ قطعات صنعتی و اقلام دارویی از واردات کشور می‌تواند نشانه‌های خوبی از بهبود وضعیت تولید و اقتصاد کشور به همراه داشته باشد.

 

گروه بازرگانی- فروغ کریمی: بررسی جدیدترین آمارهای گمرک ایران از بهبود تجارت در شهریور ماه حکایت دارد. در شرایطی که تجارت کشور از ابتدای امسال تا مرداد ماه رکوردهای خوبی را ثبت نکرده و روند کاهشی را در پیش گرفته بود، اما در شهریور ماه این روند تغییر مسیر داد؛ به‌طوری‌که صادرات کشور در آخرین ماه تابستان، رشد ارزشی ۲۴ درصدی و واردات کشور نیز رشد ارزشی ۲۸ درصدی را نسبت به مرداد ماه تجربه کرده است. از این رو به نظر می‌رسد ادامه این روند بتواند شدت رکود تجاری حاکم بر کشور را کاهش دهد.

 

علاوه بر این، لیست اقلام عمده وارداتی در نیمه نخست سال جاری نیز حاکی از آن است که سهم بزرگی از واردات کشور از محصولات کشاورزی به سمت قطعات صنعتی و اقلام دارویی و اتومبیل سواری تغییر مسیر داده است.

برخی از کارشناسان درخصوص تغییر اولویت‌های اقلام وارداتی معتقدند که سهم بزرگ قطعات صنعتی و اقلام دارویی از واردات کشور می‌تواند نشانه‌های خوبی را از بهبود اقتصاد کشور به همراه داشته باشد، اما حجم بالای واردات اتومبیل سواری به‌عنوان یک کالای مصرفی، برای تولید و اقتصاد کشور، تهدید محسوب می‌شود.

همچنین آنها در تحلیل آمارهای منتشر شده ۶ ماه نخست از سوی گمرک، روند افزایشی صادرات کشور در شهریور ماه را ناشی از رشد صادرات محصولات کشاورزی می‌دانند؛ به اعتقاد آنها شهریور ماه زمان برداشت محصولات کشاورزی از جمله پسته است که صادرات این نوع محصولات در این ماه می‌تواند بر رشد صادرات اثرگذار باشد.

حجم تجاری ایران در شهریور ماه امسال معادل هفت میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار رقم خورده که سه میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار آن مربوط به واردات و سه میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار آن نیز مختص صادرات کشور بوده است.

از این رو تراز تجاری ایران در این ماه نیز معادل منفی ۳۸۶ میلیون دلار ثبت شده که نسبت به ماه قبل از آن، منفی تر شده است. تراز تجاری ایران در مرداد ماه معادل منفی ۱۶۵ میلیون دلار بود.

از سوی دیگر، آمارهای گمرک از تجارت خارجی ایران در نیمه نخست سال جاری، از سبقت ارزش واردات به صادرات کشور نیز حکایت دارد؛ این در حالی است که تا پنج‌ماه منتهی به مرداد سال جاری، ارزش صادرات کشور بیشتر از واردات رقم خورده بود. آمارها همچنین افت ۱۷ درصدی حجم تجاری در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل را نشان می‌دهند.

دلایل این روندکاهشی را می‌توان در «انتظار تاجران و تولیدکنندگان نسبت به لغو کامل تحریم‌ها و امید به کمتر شدن هزینه تجارت»، «رکود بهای انرژی و در پی آن افت جهانی ارزش کالاها و بخصوص محصولات پتروشیمی»، «کاهش و ثبات در نرخ ارز» و «افت قیمت مواد معدنی» دانست.

براساس جدیدترین آمارهای گمرک از تجارت خارجی ایران در ۶ ماه نخست سال جاری، ایران صادراتی معادل ۲۰ میلیارد و ۴۹۴ میلیون دلار و وارداتی معادل ۲۰ میلیارد و ۸۵۲ میلیون دلار رقم زده است.

بر این اساس حجم تجاری کشور نیز به میزان ۴۱ میلیارد و ۳۴۶ میلیون دلار ثبت شده که با توجه به هدف ۷۷ میلیارد دلاری کشور در صادرات غیرنفتی در سال ۹۴ می‌توان گفت با گذشت نیمی از سال حدود ۵۴ درصد رقم هدف گذاری شده محقق شده است.

البته حجم تجاری بیش از ۴۱ میلیون دلاری کشور در ۶ ماه نخست سال جاری در حالی است که این رقم در دوره مشابه سال گذشته بیش از ۵۰ میلیارد دلار ثبت شده بود. همچنین براساس آمارها از نیمه نخست سال ۹۴، صادرات کشور نسبت به دوره مشابه سال گذشته افت ارزشی بیش از ۱۴ درصدی و واردات کشور نیز افت ارزشی حدود ۵/ ۲۰ درصدی را تجربه کرده است.

صادرات غیرنفتی کشور در حالی افت ارزشی ۱۴ درصدی را تجربه کرده است که میزان صادرات در هر سه بخش میعانات گازی، محصولات پتروشیمی و سایر کالاها افت ارزشی را به خود دیده‌اند. طی این دوره، صادرات میعانات کشور در حالی سهم ۶۵/ ۱۹ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده که به لحاظ وزنی افت ۲ درصدی و به لحاظ ارزشی افت بیش از ۴۰ درصدی را در صادرات داشته است.

محصولات پتروشیمی نیز طی این دوره سهم ۷۸/ ۳۴ درصدی از ارزش کل صادرات کشور را از آن خود کرده است؛ طی این دوره، با اینکه صادرات محصولات پتروشیمی به لحاظ وزنی ۷۴/ ۳۵ درصد رشد داشته اما به لحاظ ارزشی با افت ۰۲/ ۰ درصدی روبه‌رو بوده است.

سایر کالاها نیز در حالی که سهم ارزشی ۵۷/ ۴۵ درصدی از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص داده‌اند، با افت وزنی بیش از ۱۹ درصدی در صادرات، افت ارزشی حدود هفت درصدی را تجربه کرده است.

افت ارزشی صادرات طی این دوره را بیش از همه می‌توان ناشی از افت جهانی قیمت نفت دانست؛ رکود قیمت انرژی نه تنها بر قیمت محصولات پتروشیمی تاثیر گذاشته، افت بهای بسیاری از کالاها به‌خصوص غلات و مواد غذایی را نیز به همراه داشته است؛ بر این اساس از آنجا که سهم زیادی از واردات کشور را این اقلام تشکیل می‌دهند، می‌توان گفت افت قیمت انرژی به واردات کشور نیز سرایت کرده و به افت ارزش واردات نیز کشور منجر شده است.

اقلام عمده صادراتی و وارداتی

طبق آمارهای گمرک بیشترین سهم از صادرات غیرنفتی کشور (بدون احتساب میعانات گازی) را اقلامی مانند «سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده و پروپان مایع شده» با سهم ارزشی ۲۶/ ۱۵ درصدی، «پلیمرهای اتیلن به اشکال ابتدایی» با سهم ارزشی ۹ درصدی، «روغن‌های نفتی و روغن‌های حاصل از مواد قیری و غیرخام» با سهم ارزشی ۸۶/ ۴ درصدی و «هیدرو کربورهای حلقوی» با سهم ارزشی ۷۱/ ۴ درصدی داشته‌اند که این آمار نشان از سهم بالای محصولات پتروشیمی از صادرات غیرنفتی کشور دارد.

از سوی دیگر، در لیست اقلام عمده وارداتی کشور در نیمه نخست سال جاری نیز کالاهایی وجود دارد که پیش‌تر در این لیست دیده نمی‌شدند. در حالی که در پنج ماه منتهی به مرداد سال جاری، بیشترین سهم از اقلام عمده صادراتی به محصولات کشاورزی اختصاص داشت؛ آمارها از ۶ ماه نخست نشان از سهم بالای اقلام صنعتی و دارویی در این لیست دارد. بر این اساس به نظر می‌رسد دولت در پنج ماه نخست سال جاری ذخایر استراتژیک خود را تامین کرده و واردات این نوع از اقلام را کاهش داده است.

براساس آمارها، اقلام عمده وارداتی کشور طی شش ماه نخست سال جاری، شامل «ذرت دامی»، با سهم ارزشی ۱۷/ ۳ درصدی، «قطعات منفصله برای تولید تراکتور کشاورزی و خودروسازی»، با سهم ارزشی ۸۹/ ۲ درصدی، «انواع داروها متشکل از محصولات مخلوط شده یا نشده برای درمان و پیشگیری از بیماری» با سهم ارزشی ۵۵/ ۲ درصدی و «اتومبیل‌های سواری» با سهم ارزشی ۳۸/ ۲ درصدی بوده است.

عمده مقاصد و مبادی صادراتی

براساس آمارها، در ۶ ماه نخست سال جاری، پنج مقصد عمده صادراتی ایران «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «هند» و «افغانستان» بوده‌اند. ارزش صادرات ایران به چین با اختصاص سهم ۶۵/ ۲۲ درصدی از کل صادرات به میزان ۲۲ درصد افت را تجربه کرده است. از این رو چین با اختصاص این سهم را می‌توان بزرگ‌ترین مقصد صادراتی ایران طی این دوره عنوان کرد. عراق نیز سهم ۶۸/ ۱۸ درصدی از ارزش صادرات ایران را ازآن خود کرده و نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد حدود ۵ درصدی در صادرات ایران روبه‌رو بوده است.

سومین مقصد عمده صادراتی ایران امارات متحده عربی با سهم ارزشی ۹۹/ ۱۶ درصدی بوده است؛ این در حالی است که ارزش صادرات ایران به این کشور طی این دوره نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد حدود ۴۹ درصدی همراه بوده است. ارزش صادرات ایران به هند نیز طی دوره مورد بررسی در حالی رشد هشت درصدی داشته که سهم این کشور از ارزش صادرات ایران معادل ۳/ ۸ درصد رقم خورده است.

افغانستان نیز پنجمین مقصد صادراتی ایران بوده که صادرات ایران به این کشور طی دوره مورد بررسی سهم ارزشی۷/ ۷ درصدی را داشته است. به همین ترتیب، ۵ کشور عمده طرف معامله با ایران که مبادی وارداتی ایران هستند، «چین»، «امارات متحده عربی»، «جمهوری کره»، «ترکیه» و «هند» بوده‌اند. چین با اختصاص سهم ۲۴/ ۲۵ درصدی از ارزش کل واردات کشور به خود، بزرگ‌ترین کشور وارد‌کننده به ایران محسوب می‌شود. امارات متحده عربی نیز در حالی در جایگاه دوم کشورهای عمده وارداتی به ایران قرار دارد که سهم این کشور از ارزش کل واردات کشور ۹۸/ ۱۹ درصد رقم خورده است. جمهوری کره نیز به‌عنوان سومین کشور طرف معامله با ایران، سهمی معادل ۹۳/ ۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را ازآن خود کرده است. ترکیه و هند نیز به ترتیب سومین و چهارمین مبدا عمده وارداتی کشور بوده‌اند که سهم ترکیه از ارزش کل واردات ایران ۷۲/ ۷ درصد و سهم هند معادل ۱۱/ ۶ درصد ثبت شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936803/#ixzz3n6HINea4

 

۰۸:۱۹:۵۲ گروه صنعت و معدن: در جریان ورود هیات‌های مختلف تجاری به ایران و تمایل برای سرمایه‌گذاری مشترک، قائم‌مقام وزیر نیرو با تاکید بر لزوم جذب سرمایه‌های خارجی برای توسعه صنعت آب گفت: سختی‌ها در صنعت بزرگ آب و فاضلاب طی شده، بنابراین از همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای کاری که به‌ دست ایرانی و با مشارکت ایرانی ساخته شود، استقبال می‌کنیم.

ستار محمودی در نشست مشترک مدیران دولتی و خصوصی صنعت آب و فاضلاب اظهار کرد: وزارت نیرو پیمان همکاری خود را با بخش خصوصی دیروز و امروز نبسته، بلکه سابقه این همکاری به سالیان دراز می‌رسد. وی افزود: وزارت نیرو دست دوستی و همکاری بخش خصوصی را به گرمی می‌فشارد. وی با بیان اینکه ما برای توسعه صنعت نیاز به جذب سرمایه خارجی داریم، ادامه داد: این شرایط اکنون برای کشور ایجاد شده و ما باید به نحو مطلوب از فرصت به‌ دست آمده، استفاده کنیم. قائم‌مقام وزیر نیرو در خصوص توسعه بازار نیز گفت: به‌دلیل نیازهای توسعه‌ای کشور در ابعاد مختلف نیازمند تحرک بیشتر هستیم. وی در خصوص اهمیت توسعه بازار گفت: دولت و بخش خصوصی، هر دو دارای قدرت زیادی هستند و ما به عنوان کارفرما باید جدی‌تر از گذشته به دنبال رفع آلام و کمبودهای پیمانکار بخش خصوصی باشیم و فشارهایی را که این بخش تحمل می‌کند، کاهش دهیم. قائم‌مقام وزیر نیرو تاکید کرد: ما باید مشکل پیمانکار را مشکل خودمان بدانیم و در رفع آن تلاش کنیم. محمودی با بیان اینکه باید در بحث زمان‌بندی و شفافیت طرح‌ها معیارهای اساسی داشته باشیم، گفت: زمان به‌ سرعت رو به جلو و در حال حرکت است و دانش و تکنولوژی در حال رشد، ‌بنابراین ضمن فراگیری آن لازم است بدانیم، تقویت دفاتر فنی لازمه کار بوده و خدمات پس از فروش بر اعتبار ما می‌افزاید.

محمودی تصریح کرد: بخش خصوصی به کمک صنف خود در رقابت‌ها به گونه‌ای وارد شود که به کارفرما و خودش لطمه نزند. قائم‌مقام وزیر نیرو در زمینه صادرات و صدور خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: وزارت نیرو ظرفیت جدیدی ایجاد کرده تا صدور خدمات فنی و تجهیزات مهندسی با سهولت بیشتری بتواند راه بازارهای جهانی را طی کند. این مقام مسوول در وزارت نیرو اظهار کرد: شرکت‌های داخلی باید در فضای پساتحریم با تشکیل گروه‌های مشترک خارجی به دنبال ارتقای فناوری و تبادل تجربه باشند و به مشارکت در پیشبرد امور بیندیشند. قائم‌مقام وزیر نیرو در حاشیه این نشست در خصوص میزان بدهی‌های این وزارتخانه در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر میزان کل بدهی‌ها بیش از ۳۰‌هزار میلیارد تومان است که باید برای پرداخت آن تدابیری اندیشیده شود. محمودی با بیان اینکه میزان بدهکاری وزارت نیرو در حوزه برق به مراتب بیشتر از صنعت آب است، اظهار کرد: تجزیه این بدهی به این صورت است که بخش اعظم آن به بانک‌ها و بقیه به پیمانکاران، صنعتگران و اشخاص مختلف است. قائم‌مقام وزیر نیرو با بیان اینکه میزان این بدهی‌ها و مطالبات به صورت شناور و در حال تغییر است، گفت: از آغاز دولت یازدهم تاکنون میزان این بدهی‌ها به عدد ثابتی رسیده است؛ اما اگر عنایت دولت و مجلس در حوزه تامین آب و برق به شکل خرید تضمینی صورت بگیرد به‌طوری که بتوانیم به بخش خصوصی تضمینی در این حوزه ارائه دهیم، قطعا این مشکلات برطرف خواهد شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/936818/#ixzz3n6HCl800

 

۰۸:۱۹:۴۷ باشگاه خبرنگاران جوان نوشت:

هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد آغاز شد.

“بان کی مون،” دبیرکل سازمان ملل در آغاز این نشست گفت: اهداف توسعه هزاره، میلیون ها نفر را از فقر نجات داد.

وی افزود؛ باید با اتخاذ استراتژی‌های مناسب، به کشورهای درحال توسعه کمک کنیم.

دبیرکل سازمان ملل گفت: ۶۰ میلیون نفر در جهان مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند. کشورهای همسایه سوریه، از میلیون‌ها پناهجو میزبانی می‌کنند؛ باید با اهمیت دادن به ملت‌ها از بحران‌های کنونی در جهان عبور کنیم. حل دائمی بحران‌ها از افزایش پناهجویان جلوگیری می‌کند. بحران پناهجویان باسخ قاطع ما را می‌طلبد. باید کشورهای اروپایی را به پذیرش هر چه بیشتر پناهجویان تشویق کنیم.

بان کی‌مون در ادامه سخنرانی خود اعلام کرد؛ سوری‌ها کشور خود را به خاطر جنگ و افراطی‌گری ترک می‌کنند. این تسلیحات و پول زیاد است که آتش جنگ را در سوریه روشن نگاه می‌دارد. سوری‌ها بهای تروریسم را می‌پردازند.

وی در سخنرانی خود با اشاره به جنگ یمن گفت: از طرف‌های یمنی می‌خواهیم تا به گفتگوها بازگردند. از طرف‌های سوری هم همین درخواست را داریم. جهان باید برای مقابله با تروریسم متحد شود. در آغاز امسال طرحی را برای مقابله با افراطی‌گری جهانی ارائه خواهیم کرد، ‎حدود ۲۱ میلیون یمنی به کمک‌های بشر دوستانه نیاز دارند. هیچ گونه راه‌حل نظامی در یمن وجود ندارد و باید به عملیات صلح‌آمیز تکیه کنیم.

دبیرکل سازمان ملل اشاره کرد؛ باید از توافق صورت گرفته در لیبی حمایت کنیم. درخصوص آزادی رسانه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری در جهان، نگرانی وجود دارد.‎ باید به آزادی رسانه‌ها احترام گذاشته شود. باید نقش زنان در جوامع را تقویت کنیم‎. باید جنایتکاران جنگی در سوریه به دادگاه تحویل داده شوند.

وی همچنین بر اهمیت توافق هسته‌ای میان ایران و غرب تأکید کرد.

بان کی مون تاکید کرد: کلید حل بحران سوریه در دستان پنج کشور ایران، روسیه، آمریکا، عربستان و ترکیه است.

 

۰۷:۴۳:۰۲ به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدباقر نوبخت روز دوشنبه پس از بازدید از بخش های مختلف شرکت ایران خودرو در گفت وگو با خبرنگاران، افزود: میزان تسهیلات بانکی امسال ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است که مقرر شده ۲۰ درصد این منابع برای خرید محصولات داخلی اختصاص یابد.
وی گفت: طی توافقنامه ای که امروز بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضاء رسید به منظور افزایش تولید معادل ۲۰۰ میلیارد تومان از یارانه تولید در اختیار خودروسازان قرار می گیرد.
معاون رییس جمهوری اسلامی افزود: این منابع مالی در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می گیرد تا در مهرماه سال جاری به خودروسازان پرداخت شود.
نوبخت افزود: از ابتدای امسال ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تشویق صادرکنندگان اختصاص یافته و این مبلغ تا ۲۰۰میلیارد تومان قابل افزایش است و خودروسازان نیز می توانند از این اعتبار استفاده کنند، زیرا دولت متعهد به تشویق صادرکنندگان است.
به گفته معاون رییس جمهور، صنعت خودروسازی کشور در افزایش میزان اشتغالزایی کشور نقش بسزایی دارد لذا دولت در صدد است با طرح های مختلف از صنعت خودروسازی کشور حمایت کند.
وی تاکید کرد: در نشست با خودروسازان مقرر شد دولت به منظور تحرک بخشی و حمایت بیشتر ۵۰۰ میلیارد تومان بیشتر از سقف تعیین شده تسهیلات به ایران خودرو و سایپا پرداخت کند ضمن آنکه با تنوع سازی فروش کارکنان دولت و کارگران بتوانند به سهولت نسبت به خرید خودروهای داخلی به صورت قسطی اقدام کنند.
وی با بیان آنکه تصمیمات دولت در این زمینه با هدف حمایت از تولید و مصرف کنندگان است، گفت: از طرفی خودروسازان داخلی با ارتقا کیفیت و استفاده از دانش روز باید تولید خودروهای جدید را در دستور کار خود قرار دهند و به ارایه خدمات پس از فروش به مشتریان خود به صورت شایسته اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی تصریح کرد: هرگونه پرداخت تسهیلات بانکی برای خرید خودرو باید با مهار تورم انجام شود تا علاوه بر رونق بازار، مصرف کنندگان نیز بتوانند محصولات داخلی را با قیمت مناسب خریداری کنند.
نوبخت اظهار داشت: در توافقی که در مجموعه دولت شده با افزایش پرداختی های کارگران و کارکنان دولت که بخشی به صورت نقدی و بخشی به صورت غیر نقدی خواهد بود، خرید قسطی خودرو توسط کارکنان دولت مورد توجه قرار گرفته تا صنعت خودروسازی بتواند از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده کند.
وی افزود: صنعت خودروسازی کشور بخش بزرگی از اقتصاد ایران را تشکیل می دهد و توسعه اقتصادی کشور به این بخش بسیار بستگی دارد و از طرفی مصرف کنندگان انتظار دارند محصولات کیفی را با قیمت مناسب خریداری کنند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور افزود: در این خصوص خواسته عموم مردم از سوی دولت پیگیری می شود تا علاوه بر کمک به صنعت خودروی کشور، خواسته های مردم نیز در این بخش تامین شود.
وی با اشاره به نشست امروز خود و وزیر صنعت، معدن و تجارت با خودرو و قطعه سازان، یادآور شد: در این نشست مقرر شد موانع تولید برطرف شود، مطالبات صنعت خودرو وصول و منابع مالی بیشتری در اختیار خودروسازان قرار گیرد و در فرآیند تولید نیز خودروسازان به ارتقا کیفیت محصولات خود بیش از پیش توجه کنند.
نوبخت تاکید کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در صنعت خودروسازی کشور باید تلاش کنیم به جای استفاده از خودروهای وارداتی بر روی خرید خودروهای داخلی متمرکز شویم تا علاوه بر توسعه اشتغالزایی در کشور، تولید خودروهای داخلی نیز افزایش یابد.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: از طرفی نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور در دستور کار دولت تدبیر و امید است تا با نوسازی ناوگان صنعت خودرو سازی کشور بتواند از ظرفیت های داخلی خود استفاده کند.
یادآور می شود، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به همراه وزیر صنعت، معدن وتجارت صبح روز دوشنبه از گروه صنعتی ایران خودرو بازدید کرد و در نشستی با مدیران ارشد این واحد صنعتی، مسائل و مشکلات خودرو و قطعه سازان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این بازدید نوبخت و نعمت زاده از سالن بدنه، کنترل کیفیت، پرس، رنگ و مونتاز نهایی ایران خودرو بازدید کردند و با حضور در مرکز تحقیقات ایران خودرو از طرح های تحقیق و توسعه این خودروسازی مطلع شدند.

 

۰۷:۴۲:۴۷ ه گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان در مقر سازمان ملل اظهار داشت: باید همزمان با اجرای توافق از سوی ایران، طرف مقابل نیز اقدامات لازم را برای تدوین آیین نامه های لازم برای همه ابعاد بویژه رفع تحریم های اقتصادی و ملی انجام دهد.
رئیس جمهوری به روابط تهران – لندن نیز اشاره کرد و گفت: بازگشایی مجدد سفارتخانه های دو کشور آغاز مناسبی در ایجاد تحرک و گسترش روابط دو کشور خواهد بود.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت درک دلایل واقعی گسترش تروریسم و ناامنی در منطقه و جهان به ارائه راهکارهای لازم در این عرصه پرداخت و افزود: اگر ریشه های تروریسم را محو نکنیم، حتی در صورت موفقیت در مبارزه با آن در یک نقطه، ممکن است بلافاصله از منطقه دیگری سر درآورد.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: چگونه است که تروریست ها در عراق و سوریه می توانند نفت استخراج کرده و بفروشند و پول آن را هم دریافت و در مسیر تشدید اقدامات تروریستی خود هزینه کنند و با مشکلات تحریم که برخی کشورها با آن مواجه اند روبه رو نشوند؟!
روحانی افزود: این اقدام آشکار گروه های تروریستی در سوریه و عراق این تردید را ایجاد می کند که آیا همه کشورهای مدعی، در مبارزه با تروریسم واقعا جدی هستند؟
رئیس جمهوری، تثبیت حکومت مرکزی برای مبارزه با تروریسم و سپس اصلاحات سیاسی در سوریه را ضروری دانست.

** کامرون: به تعهدات خود در برجام پایبندیم/ امیدواریم حسن نیت خود را به تهران ثابت کنیم
همچنین «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه لندن به همه تعهدات خود در برجام عمل خواهد کرد، گفت: اطمینان داریم دیگر طرف ها نیز به تعهداتشان عمل می کنند.
وی در ادامه به روابط تهران – لندن اشاره کرد و افزود: امیدوارم توانسته باشم حسن نیت خود را با کمک به نهایی شدن برجام، سفر وزیرخارجه به تهران، بازگشایی سفارتخانه ها و اعزام هیات های تجاری به تهران ثابت کنم.
نخست وزیر انگلستان در خصوص اقدامات گروه های تروریستی در سوریه نیز گفت: در مرحله نخست آنچه برای ما مهمتر است، انگیزه وحشیانه داعش است.
کامرون افزود: فلسفه داعش توسعه خشونت و افراط است و ما حتی حرکت های اولیه آن را در خیابان های لندن، پاریس و آمریکا مشاهده کرده ایم.

 

۰۷:۴۲:۳۰ ایران و کشورهای ۱+۵ در ۲۳ تیرماه و پس از ۲۲ ماه مذاکره مداوم به توافقی دست یافتند که حاصل آن برنامه اقدام جامع مشترک یا برجام شد. برجام پنج ضمیمه هم دارد که شامل « اقدامات مرتبط با هسته ای» ، « تعهدات مرتبط با تحریم ها» ، « همکاری های صلح آمیز» ، « کمیسیون مشترک» و « برنامه اجرا » است.
جلسه وزیران خارجه ایران و کشورهای ۱+۵ ساعت ۸ شب به وقت محلی – ۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران – آغاز شد و حدود یک ساعت طول کشید . این یک ساعت به تبادل نظر در خصوص اقدامات آینده و آمادگی برای اجرای برجام گذشت.
در جلسه وزیران، فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاونین وزیران هم حضور داشتند. قرار است نخستین کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ برای اجرای برجام در نیویورک در سطح معاونان تشکیل شود ولی هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه روز چهارشنبه ۳۱ شهریور دستور تشکیل ستاد پیگیری برجام در این وزارتخانه را صادر و سید عباس عراقچی را به ریاست این ستاد منصوب کرد.
عرا قچی که معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه است با حفظ سمت بر این ستاد ریاست خواهد کرد.
ایران و ۱+۵ روز ۲۳ تیر به توافق رسیدند که حاصل آن برنامه اجرای اقدام مشترک موسوم به برجام شد. برجام پنج ضمیمه هم دارد که شامل « اقدامات مرتبط با هسته ای» ، « تعهدات مرتبط با تحریم ها» ، « همکاری های صلح آمیز» ، « کمیسیون مشترک» و « برنامه اجرا » است.

 

۰۷:۴۲:۱۶ به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «سباستین کورتس» روز دوشنبه در نیویورک گفت: هرگونه «گروه تماس» که با هدف برقراری صلح در سوریه تشکیل شود، نه تنها باید شامل آمریکا و عربستان باشد، بلکه باید ایران و روسیه نیز دربر بگیرد.
وی تاکید کرد که دولت بشار اسد، دست کم در آغاز روند صلح باید پای میز مذاکرات باشد.
پیش از این، مقام های آلمانی و آمریکایی بر تمایل کشورهایشان برای مشارکت ایران و روسیه در فرآیند حل و فصل بحران سوریه تاکید کرده اند.
آمریکا بشار اسد را عامل بی ثباتی در سوریه می شناسد و صراحتش بر این است که حل بحران آن کشور و توقف سرکوب مخالفان به دست ارتش سوریه تا زمانی که یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره برای تشکیل دولت انتقالی و برکناری اسد از قدرت در کار نباشد، امکان پذیر نخواهد بود.
اما روسیه، بشار اسد را خاکریزی علیه داعش و جبهه النصره و پیشروی های آنها می شناسد و در مواردی مطرح می کند که شکست دادن داعش باید مقدم بر راه حلی باشد که از طریق مذاکره بدست می آید.
با این حال، هنوز مقام های برخی کشورها، از جمله رئیس جمهوری فرانسه، موضعی دوگانه در این زمینه دارند.
پاریس که همواره بر کناره گیری رئیس جمهوری سوریه از قدرت اصرار می کرد بتازگی موضع خود در قبال این مساله را اندکی تغییر داده است.
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه روز شنبه اعلام کرد که کناره گیری اسد از قدرت نباید پیش شرط مذاکره برای انتقال سیاسی در سوریه باشد.

 

۰۷:۳۹:۵۳ به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی که برای حضور و سخنرانی در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل پنجشنبه گذشته عازم نیویورک شد و پس از ورود در فرودگاه این شهر، برای پیگیری فاجعه منا در تماس تلفنی با معاون اول رئیس جمهوری دستور داد هیات دولت در جلسه ویژه ای ابعاد مختلف این فاجعه تاسف بار را بررسی و با تشکیل ستادی پیگیری های لازم را انجام دهد.
و همچنین به وزیران امور خارجه، ارشاد، راه و شهرسازی، کشور، بهداشت و سازمان حج و زیارت نیز دستور داد با تشکیل ستادی هماهنگ، نسبت به انتقال هر چه سریعتر پیکر قربانیان به میهن اسلامی و مداوای آسیب دیدگان فاجعه اقدام کنند.
در پی فاجعه منا در روز عید قربان نزدیک به دو هزار نفر از حجاج بیت الله الحرام جان خود را از دست دادند. بر اثر این فاجعه تاکنون ۲۲۸ زائر ایرانی جان باخته، ۲۸ نفر مجروح و ۲۴۸ نفر هم مفقود شده اند.
نخستین گروه از پیکرهای حجاج کشورمان که در حال انجام مناسک حج ابراهیمی، لباس احرام و در سرزمین منا قربانی شدند، با وجود کارشکنی ها و تعلل مقام های سعودی و با تلاش های صورت گرفته مسئولان، امروز(سه شنبه) به کشورمان منتقل می شوند.

 

۰۷:۳۹:۲۶ موساد احتمالا شماری از فرماندهان و مسئولان ایرانی را در منا ربوده است
احتمالا سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی ( موساد ) شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، دیپلماتها و کارمندان ایرانی را در جریان فاجعه منا ربوده است

به گزارش بولتن نیوز، به نقل از پایگاه اینترنتی خبری نهرین نت، گزارشهای سازمان اطلاعات یکی از کشورهای اروپایی نشان می دهد احتمالا سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی ( موساد ) شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، دیپلماتها و کارمندان ایرانی را در جریان فاجعه منا ربوده است.

 

۰۷:۳۸:۲۸ رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید که برای حل بحران سوریه حاضر است با همه کشورهای دنیا و حتی ایران همکاری کند.

به گزارش فارس، «فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهور فرانسه امروز در مجمع عمومی سازمان ملل، مواضع پیشین خود را در خصوص سوریه تکرار کرد ولی این بار از امکان همکاری با ایران برای حل بحران این کشور جنگ‌زده سخن گفت.

اولاند که از نقش سازمان ملل در سوریه ناراضی بود، ابتدا نارضایتی خود را اینگونه ابراز کرد: «وقتی پدران ما در سال ۱۹۴۵ سازمان ملل را تأسیس می‌کردند، فکر نمی‌کردند دنیا به این روز بیافتد.»

اولاند ادامه داد: «سازمان ملل چگونه می‌توان کاملاً غیرفعال باشد حال آنکه بدترین اتفاقات در جلو چشمان ما در حال رخ دادن است.»

مسکو تاکنون چندین بار از اقدامات تحت رهبری فرانسه برای تصویب قطعنامه‌های شدیداللحن علیه دولت سوریه پیش‌گیری کرده، اولاند بدون نام بردن از کشور خاصی، نارضایتی خود را از این وضعیت به این صورت اعلام کرد: «حق وتو معادل حق جلوگیری از یک اقدام نیست بلکه خود حقی برای اقدام است و امروز روز اقدام برای حل بحران سوریه است.»

فرانسوا اولاند در ادامه به بحران پناهجویان هم پرداخت. تاکنون برخی کشورهای غرب اروپا مانند آلمان و سوئد، مرزهای خود را به وی پناهجویانی که در پی منزلی دائمی برای اسکان بوده‌اند، باز کرده‌اند. برخی دیگر هم مانند انگلیس و آمریکا، سهمیه‌ای برای پذیرش پناهجو برای خود تعیین و آن را رسانه‌ای کرده‌اند.

فرانسه اما آن‌سوی یک تونل چند ۱۰ کیلومتری به نام «مانش» است. رئیس‌جمهور فرانسه در برابر نمایندگان کشورهای مختلف، بدون اشاره به پذیرش و یا عدم پذیرش پناهجویان، به دشمن اصلی سال‌های اخیر دستگاه دیپلماسی کشورش یعنی «بشار اسد» پرداخت و گفت: «پناهجویان سوری از جنگ فرار نمی‌کنند بلکه از دست رژیم اسد می‌گریزند.»

اولاند در خصوص حل بحران سوریه به روش فرانسوی هم سخن گفت.

فرانسه حامی گروه‌های معارض مسلح سوریه است و آنها را معارضان میانه‌رو می‌خواند. همین گروه‌ها ۳ سال پیش در ژنو گرد هم آمدند ولی اصرار آنها و غربی‌ها بر «رفتن بشار اسد» و نبودن ایران در فهرست کشورهای دور میز مذاکره، گفت‌وگوها را ناکام گذاشت.

رئیس‌جمهور فرانسه که این روزها با گزینه جدیدی به نام ائتلاف کشورهای منطقه و روسیه برای حمله به سوریه مواجه شده، از موضع آن روزهای ژنو روی گرداند و گفت: «حاضریم برای حل بحران سوریه با همه کشورهای دنیا، با کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) و با ایران همکاری کنیم.»

اولاند بدون تکرار شعار «اسد باید برود» گفت: «حاضریم برای حل بحران سوریه یک ائتلاف تشکیل دهیم ولی مبنای کار این بحران، توافق ژنو خواهد بود، توافقی که می‌گفت در دولت انتقالی، نمایندگان دولت فعلی و نمایندگان معارضان حضور خواهند داشت.»

 

۰۷:۳۸:۱۳ به گزارش گروه مانیتورینگ خبرگزاری فارس، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در هفتادمین نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل، ضمن استقبال از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گفت که این کشور از حق تهران برای برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای حمایت می‌کند.

«جاکوب زوما»، اقدام سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه‌ای در حمایت از برافراشته شدن پرچم فلسطین مقابل مقر این سازمان را تحولی مثبت خواند و اضافه کرد: «حصول صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه بدون حل و فصل مسئله فلسطین میسر نخواهد یود.»

آقای زوما، بحران اخیر مهاجران در قاره آفریقا را نتیجه مسلح کردن مردم در مناطقی مانند لیبی و نقاط اطراف آن دانست.

 

۰۷:۳۸:۰۵ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره مسائل کشورهای مختلف، اعم از ایران، سوریه، روسیه و اوکراین اظهارنظر کرد. او گفت برای تأمین امنیت کشورش در استفاده از زور تردید نخواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا نطق خود را با برشمردن آنچه به گفته وی دستاوردهای سازمان ملل طی هفتاد سال گذشته بوده، آغاز کرد.

اوباما، تلاش برای بنا گذاردن نظامی متشکل از «هنجارها و قواعد بین‌المللی» را یکی از همین دستاوردها خواند که به زعم وی به ایجاد سطح بی‌سابقه‌ای از رفاه و پیشرفت منجر شده است.

رئیس دولت آمریکا با بیان اینکه این پیشرفت‌ها «واقعی» است اضافه کرد می‌توان آن را بر اساس «جان‌های نجات‌داده شده، بیماری‌های درمان‌شده و گرسنگی‌های برطرف‌شده» سنجید و اندازه گرفت.

رئیس‌جمهوری آمریکا سپس به بیان خطراتی ادعایی پرداخت که به گفته وی ذهنش را مشغول کرده، اما اضافه کرد که انها را نمی‌توان با «روش‌های قدیمی جنگ و زور» حل و فصل کرد.

او گفت: «در مقام رئیس‌جمهور آمریکا، نگران خطراتی هستم که پیش روی ما است، اما معتقدم نمی‌توانیم به روش‌های قدیمی جنگ و زور بازگردیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا سپس تأکید کرد: «هیچ ملتی نمی‌تواند خودش را از خطر تروریسم، سیل مهاجران یا خطر گرم شدن هوا جدا کند.»

اوباما در ادامه تصریح کرد  کشورش صرفنظر از قوت اقتصاد یا ارتش نمی‌تواند به تنهایی مشکلات را حل کند.

او گفت: «فرقی نمی‌کند ارتش یا اقتصاد ما چقدر نیرومند باشد، نمی‌توانیم مشکلات را به تنهایی حل کنیم. باید با ملل دیگر همکاری کنیم.»

اوباما سپس درباره مسائل داخلی کشورها و نحوه‌های حکومت‌داری به اظهارنظر پرداخت و گفت: «سرکوبگری نمی‌تواند پایه‌گذار انسجام اجتماعی مورد نیاز برای موفقیت کشورها باشد. شما می‌توانید مخالفانتان را حبس کنید، اما ایده‌ها را نمی‌توان زندانی کرد.»

وی همچنین تأکید کرد: «در جهان امروز، معیار قدرت، نه کنترل اراضی یا منابع، بلکه موفقیت مردم آنها است.»

رئیس‌جمهور آمریکا در تأکید بر نقش همکاری‌ها و چندجانبه‌گرایی گفت: «بنیان‌گذاران سازمان ملل می‌دانند که ملت‌های ما هنگامی که گام در راه مشارکت می‌گذاریم، امنیت بیشتری دارند تا زمانی که بهع تقابل رو می‌آوریم.»

رئیس‌جمهور آمریکا مذاکرات هسته‌ای ایران که به انعقاد توافقی چندجانبه منجر شد را نمونه‌ای از موفقیت همکاری‌ها در عرصه بین‌المللی دانست.

اوباما گفت: «بگذارید به شما یک مثال ملموس ارائه دهم. بعد از آنکه روی کار آمدم، به صراحت گفتم که یکی از دستاوردهای اساسی این سازمان، یعنی نظام منع اشاعه به دلیل تخطی ایران از ان‌پی‌تی در معرض خطر قرار گرفته است.»

وی سپس افزود: ««بر همین اساس، شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد و بسیاری از کشورها برای اجرای آن به ما پیوستند.»

او سپس ادعا کرد هدف از تحریم‌ها تنبیه ایران نبوده، بلکه آزمودن اراده این کشور برای تغییر رویه‌های قبلی در پرونده هسته‌ای بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «اما ما می‌دانستیم که هدف تحریم‌ها تنها تنبیه ایران نبود. هدف ما این بود که بیازماییم آیا ایران می‌تواند، رویه‌ها را تغییر داده، محدودیت‌ها را بپذیرد و به جهان اجازه راستی‌آزمایی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور را بدهد.»

رئیس‌جمهور آمریکا سپس به همکاری کشورها، از جمله روسیه و چین برای وارد شدن در مذاکراتی اشاره و خاطرنشان کرد این مذاکرات به انعقاد سند «برجام» منجر شده است.

وی سپس درباره توافق هسته‌ای گفت: «و اگر این توافق به طور کامل اجرا شود، نظام منع اشاعه تقویت، جنگ بالقوه دفع و جهان ما امن‌تر می‌شود.»

اوباما سپس به مسائل روسیه پرداخت و با متهم کردن این کشور به نقض حاکمیت ارضی اوکراین به شدت از مسکو انتقاد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه واشنگتن منافع اندکی در اوکراین دارد، گفت: «هنگامی که حاکمیت و تمامیت ارضی کشوری آشکارا نقض می‌شود، نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم.»

اوباما گفت در صورتی که روسیه وارد دیپلماسی شده بود و با اوکراین و جامعه بین‌المللی همکاری کرده بود نتیجه هم برای مسکو، هم برای اوکراین و هم برای دنیا بهتر بود.

رئیس‌جمهور آمریکا خاطرنشان کرد به همین دلیل است که کشورش روسیه را برای حل مسائل اوکراین تحت فشار گذاشته است؛ وی افزود: «نه به خاطر اینکه می‌خواهیم روسیه را منزوی کنیم؛ این را نمی‌خواهیم، بلکه به خاطر اینکه می‌خواهیم روسیه‌ای قدرتمند داشته باشیم که برای همکاری با ما، در راستای تقویت نظام بین‌المللی به عنوان یک کل، سرمایه‌گذاری می‌کند.»

اوباما سپس درباره کوبا اظهارنظر کرد و گفت دلیل تغییر رویه در قبال این کشور، ناکارآمدی آن در ارتقاء زندگی مردم بوده است: «برای ۵۰ سال ما سیاستی در کوبا را دنبال می‌کردیم که کمکی به بهبود زندگی مردم کوبا نمی‌کرد. ما این را تغییر داده‌ایم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه بار دیگر نطق خود را با ایران ادامه گفت.

او گفت: «برای کشوری مانند ایران که تا به این لحظه همچنان برای پیشبرد منافعش از نوابین خشن خود استفاده می‌کند، مسیرها در دسترس است. این اقدامات، ممکن است در ظاهر به ایران در مناقشات با کشورهای همسایه‌اش، اهرم نفوذ بدهد، اما درگیری‌های قومی که کل منطقه را در معرض خطر قرار می‌دهد را هم شعله‌ور می‌کند و ایران را از وعده‌های بازرگانی و تجارت، دور نگاه می‌دارد.»

اوباما اضافه کرد: «مردم ایران، تاریخ غرورآفرینی دارند و سرشار از پتانسیل‌های فوق‌العاده هستند.»

رئیس‌جمهور آمریکا، در ادامه اما از شعارهای مردم ایران علیه کشورش انتقاد کرد و گفت: «اما سر دادن شعار مرگ بر آمریکا اشتغال ایجاد نمی‌کند یا ایران را امن‌تر نمی‌کند. اگر ایران مسیر متفاوتی را انتخاب کند، این برای امنیت منطقه، مردم ایران و جهان، خوب خواهد بود.»

رئیس دولت آمریکا در ادامه مورد کشور سوریه را یکی از مواردی دانست که نظم بین‌المللی در آن مخدوش شده و به ایجاد بحران‌های انسانی منجر شده است.

او گفت: «ما به مقابله در مناطقی که نظم در آن مخدوش و باعث ایجاد بحران‌های انسانی شده است، ادامه خواهیم داد؛ باید با هم اقدام کنیم.»

او سپس تصریح کرد: «تعهد ما به نظم بین‌المللی، در هیچ کشوری به اندازه سوریه مورد آزمون نیست. این، تنها، مسئله مربوط به یک کشور نیست.»

اوباما همچنین با بیان اینکه تنها قدرت نظامی، برای حل مسائل سوریه کافی نیست، گفت: «آماده همکاری با هر کشوری، از جمله ایران و روسیه برای حل جنگ سوریه هستیم.»

رئیس‌جمهوری آمریکا درباره مبارزه بر داعش، بر ضرورت همکاری‌ کشورها تأکید کرد اما گفت که این فرایند زمان‌بر خواهد بود.

اوباما با بیان اینکه مسلمان‌ها باید با کسانی که اسلام را تحریف می‌کنند مقابله کنند خاطرنشان کرد «داعش برای بقاء به جنگ نیاز دارد.»

رئیس‌جمهوری آمریکا، هنگام اظهارنظر دربار نقش دموکراسی در تقویت بنیان حکومت‌ها دولت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را به قتل‌عام متهم کرد و در اظهاراتی ادعامحور، افزود فجایع سوریه در کشورهایی که دموکراسی در آنها حاکم است رخ نمی‌دهند.

رئیس‌جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد آینده‌ای که کشورها باید به دنبال آن باشند آینده‌ای مبتنی بر احترام به شأن انسانها، تلاش برای حل اختلافات و انتخاب همکاری به جای درگیری است. او گفت: «این ضعف نیست، نقطه قوت است. این یک نیاز عملی در این جهان در هم تنیده است.»

اوباما سپس اضافه کرد: «و مردم ما این را می‌فهمند. به پزشکی در لیبری فکر کنید که خانه به خانه گشت تا بیماران ابولا را پیدا کند و به خانواده‌ها بگوید که در صورت مشاهده عوارض چه کنند، به مغازه‌داری در ایران فکر کنید که گفت بعد از توافق هسته‌ای “ان‌شاالله می‌توانیم کالاهای بهتر را با قیمت بهتر عرضه کنیم. به آمریکایی‌هایی فکر کنید که پرچم سفارت ما در هاوانا را در سال ۱۹۶۱ – سال تولد من – پایین آوردند و تابستان امسال به آنچا بازگشتند تا آن را مجدداً بالا ببرند.»

 

۰۷:۲۹:۲۰ روز خاص و سختی را داریم  ولی خیلی هم  منفی نیست . ریزش بازارهای جهانی بازهم  ذهن  بازار را  درگیر کرده است

۰۷:۲۹:۱۲ سلام  صبح  شما عزیزان  بخیرو شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم