در حاشیه بازار …

شهریور ۲۸, ۱۳۹۴

خبر

در حاشیه  بازار …

تحلیل خبر

بتا سهم – ۴:۳۰     امروز خبرهای جالبی را می شنویم  …

در خبرهای سیاسی …

یکی از مهم ترین خبرها  دیدار وزرای ۱+۵ است یک مقام ارشد وزارت خارجه روسیه گفته وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ احتمالاً روز ۶ مهر، در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک دیدار می‌کنند.رئیس اداره کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه روسیه می‌گوید وزرای خارجه ایران و ۱+۵، احتمالاً روز ۲۸ سپتامبر (برابر با ۶ مهرماه) در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در نیویورک دیدار و درباره اجرای «برجام» گفت‌وگو خواهند کرد.
به گزارش «اسپوتنیک»، هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز سه‌شبه آغاز به کار خواهد کرد. دیپلمات‌ها در این نشست درباره طیف وسیعی از موضوعات اعم از مسائل حقوق بشر، خلع سلاح، امنیت هسته‌ای و تروریسم جهانی بحث خواهند کرد.

۱۷ سپتامبر٬ آخرین روز فرصت کنگره برای اعلام مخالفت رسمی با توافق هسته‌ای است و سومین تلاش مخالفان برای ختم بررسی و مخالفت ناکام ماند. سنای آمریکا طرح جمهوری‌خواهان برای پیوست پذیرش رسمیت اسرائیل و آزادی زندانیان آمریکایی در ایران توسط ایران به توافق هسته‌ای را رد کرد. طرح جدید اکثریت جمهوری‌خواه سنای آمریکا برای مشروط کردن توافق هسته‌ای ایران به «به رسمیت شناختن اسرائیل» و «آزادی زندانیان آمریکایی» روز پنجشنبه ۱۷ سپتامبر به در صحن علنی سنا مطرح شد، اما اقلیت طرفدار این توافق در اقدامی «آیین‌نامه‌ای» مانع رأی‌گیری دراین باره شود.دراین رای گیری ۵۳ سناتور به این متمم رای مثبت دادند در مقابل ۴۵ سناتور رای مخالف دادند.طرفداران توافق هسته‌ای ایران در سنای آمریکا بار دیگر با استفاده از این اقدام «آیین‌نامه‌ای» مانع رأی‌گیری بر سر کفایت مذاکرات در این خصوص شدند.اگر اعضای اکثریت جمهوری‌خواه سنا می‌توانستند در رأی‌گیری ۶۰ رأی موافق جلب کنند، کفایت مذاکرات بر سر این متمم اعلام می‌شد و سنا می‌توانست به رأی‌گیری در مورد آن بپردازد. دموکرات‌ها با برای سومین بار مانع رأی‌گیری در مورد طرح رد برجام شدند. اوباما عملا مجوز اجرای برجام را دریافت کرد. روزنامه واشنگتن پست در این باره نوشت: پس از اتمام فرصت ۶۰ روزه کنگره برای بی اثر کردن توافق هسته ای جامع که با سومین ناکامی مخالفان برجام در روز گذشته همراه بود، دولت اوباما با جدیت برای اجرایی کردن این توافق وارد عمل شده و سفیر سابق این کشور در لهستان را به عنوان مسئول نظارت بر اجرای این توافق منصوب و اعلام کرد که رئیس جمهور احکامی را برای لغو همه تحریم های آمریکایی مرتبط با برنامه هسته ای ایران در ۱۸ اکتبر (یک ماه آینده) صادر خواهد کرد.

دولت آمریکا به دنبال قطعی شدن عبور توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ از سد کنگره، «استفن مول» سفیر این کشور در لهستان را به عنوان نماینده واشنگتن در نظارت بر اجرای توافق هسته‌ای با ایران معرفی کرد.رییس جمهور آمریکا روز گذشته با حضور در وزارت خارجه در جشن وزیر امور خارجه ایالات متحده و همکارانش که برای شکست جمهوریخواهان در عقیم گذاشتن برجام گرفته شده بود، شرکت کرد.

فرانس پرس هم نوشت دولت آمریکا روز پنجشنبه اجرای توافق هسته ای بین المللی تاریخی ماه ژوئیه با ایران را بعد از بر طرف شدن موانع قانونی کنگره به صورت رسمی شروع کرد.

به گزارش رسانه های غربی، کری گفت که اکنون بعد از پایان مهلت شصت روزه کنگره، ‘استیون مال’ را به عنوان ‘هماهنگ کننده اصلی’ اجرای برنامه جامعه اقدام مشترک منصوب می کند. کری گفت: «انتخاب آقای مال، انتصاب یک فرد برازنده برای یک سمت مناسب است و باعث خواهد شد دولت آمریکا از اجرای موفق برنامه جامع مطمئن شود و ایالات متحده، دوستان و متحدانش در شرایط امن تری قرار می گیرند.» استیون مال تصدی سفارت ایالات متحده در لهستان را برعهده داشته و پیشتر در سمت های مختلفی در وزارت خارجه این کشور فعالیت کرده است. او در فاصله سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ دستیار اجرایی وزارت امور خارجه بوده و به عنوان مشاور «ویلیام برنز» معاون وقت وزیر امور خارجه امریکا هم در ارتباط با پرونده هسته ای ایران فعالیت کرده است.
رسانه ها اعلام کردند که بر اساس بیانیه آقای کری، وظیفه استیون مال -هماهنگ کننده اصلی برجام- این خواهد بود که مطمئن شود ایران به گام هایی که برای کاهش توان هسته ای اش تعهد کرده، پایبند می ماند و متقابلا شرکای آمریکا، تحریم ها را پس از هر مرحله، برخواهند داشت. دولت آمریکا می گوید، اگر ایران تعهدات خود را نقض کند، تحریم ها دوباره فعال خواهند شد. اما ایران ضمن پایبندی به توافق ها نسبت به صداقت طرف مقابل تردید دارد.

هلگا اشمید معاون هماهنگ کننده سیاست خارجه اتحادیه اروپا روز جمعه بر ضرورت مشارکت ایران در مسایل مربوط به خاورمیانه تاکید کرد و گفت: توافق هسته ای در وین، می تواند مبنایی برای روابط نوین میان اتحادیه اروپا و تهران باشد.

اظهارات  ضد و نقیض هم  زیاد است  . یک مقام ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید بانک‌های ایرانی، در صورت حمایت از حزب‌الله لبنان و نیروی قدس سپاه مجدداً تحریم می‌شوند. وی با تأکید بر اینکه رفتار بانک‌های ایرانی را رصد خواهد کرد، گفت: «لغو تحریم‌ها علیه ایران، تنها مواردی را در بر می‌گیرد که در چارچوب توافق هسته‌ای وین آمده است».

مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای توضیح می‌دهد: شرکت‌های آمریکایی چگونه از امکان همکاری با ایران برخوردار می‌شوند؟ بعیدی‌نژاد: شعب خارجی شرکت‌های ایالات‌متحده اجازه دارند با ایران وارد تجارت شوند

به گفته کاخ سفید ایالات متحده آماده است با روسیه درباره بحران سوریه گفتگو کندحسین امیرعبداللهیان روز دوشنبه برای رایزنی در مورد طرح ایران در خصوص سوریه، راهی مسکو می‌شودمیخائیل اولیانوف، رئیس ادامه کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه روسیه گفته مسکو و تهران در حال برگزاری مذاکرات فشرده برای خارجه کردن اورانیوم غنی‌شده ایران هستند.اولیانوف در مصاحبه روز جمعه خود با خبرگزاری روسی «ریانووستی» که «اسپوتنیک» آن را پوشش داده گفت: «تلاش در زمینه خارج کردن (اورانیوم غنی‌شده)، بین شرکت روس‌اتم روسیه و سازمان انرژی اتمی ایران، ادامه دارد.

در سوی دیگر ‏ظریف هم  گفته است   رییس‌جمهور چین به ایران سفر می‌کند

خبرهای داخلی را نیز نباید  فراموش کرد . صحبت های هاشمی  و انتخابات  پیش رو  مهم  است  . روزنامه گاردین نوشته آیت الله سیدحسن خمینی نوه ۴۳ ساله ی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تلویحا به موضوع کاندیداتوری اش در انتخابات مجلس خبرگان اشاره کرده است.به گزارش «انتخاب»، در گزارش گاردین به قلم روح الله فقیهی آمده است: سیدحسن خمینی از جلب توجهات به خود دوری می کند اما بارها در به صورت تلویحی از توافق هسته ای ایران حمایت کرده است و در مخالفت با تندروی سخن گفته است.او در سال های گذشته به درخواست ها برای کاندیداتوری در مجلس خبرگان «نه» گفته است.در بخش دیگری از این گزارش آمده است: کاندیداتوری سید حسن خمینی می تواند منجر به تقویت اردوگاه میانه روها شود.

در حالی مهم ترین  خبر بحث دلار است  . در حالی وزارت نفت تعهد کرده تا در سال آینده حدود ۲۲ میلیارد دلار به عنوان درآمد نفتی در اختیار دولت قرار دهد که قرار است دولت این منابع را با نرخ ۳۱۰۰ تومانی به ریال تبدیل کند. وی با اعلام این خبر که نرخ دلار در لایحه بودجه سال ۹۵ حدود ۳۱۰۰ تومان خواهد بود، عنوان کرد: اینکه گفته می‌شود نرخ ارز برای افزایش درآمدها بالا رفته است، استدلال درستی نیست و ارز براساس تکلیف بودجه عرضه می‌شود.

یک هیئت بازرگانی بزرگ فرانسوی متشکل از ۱۰۰ فعال تجاری هفته آینده به ایران سفر خواهند کرد . ‏استفان لُفُل، سخنگوی دولت فرانسه و وزیر کشاورزی این کشور روز دوشنبه هفته آینده در رأس هیأتی متشکل از ١٠٠ تاجر به ایران می رود .

در سوی دیگر از اوایل امسال، آمارهای صادرات و واردات، سر ناسازگاری با برنامه‌های دولتمردان دارند. هر ماه که می‌گذرد، آمارهای تجارت خارجی کشور هم آب می‌رود. صادرکنندگان نگران روزهای آینده دلار، نمی‌دانند که اکنون وقت خوبی برای صادرات هست یا نیست و واردکنندگان هم امیدوارند تا با اجرایی شدن توافقات، دلار بازار باثبات‌تر و البته با نرخ کمتری را پدیدار کند. آن وقت است که واردات برایشان با صرفه‌تر می شود.همه چیز در یک بلاتکلیفی به سر می‌برد، به خصوص اینکه نرخ دلار هم در روزهای اخیر، نوساناتی داشته و همین امر سبب شده است تا باز هم بر گسترده تر شدن سایه ابهامات کمک کند.

البته برخی هم معتقدند که دولت برای جبران برخی کمبودهای هزینه‌ای خود، دلار را در بازار دستکاری می کند تا بتواند منابع مالی بیشتری را به دست آورد؛ همان هشداری که مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، آن را مطرح کرده است یک  خبر جالب دیگر این  که وال استریت ژورنال اعلام کرد شرکت آمریکایی اپل در حال مذاکره با توزیع کنندگان ایرانی برای صادرات محصولات خود به این کشور است.

در خبرهای بازار با افت حدود ۲ درصدی شاخص کل در هفته جاری، بازدهی بورس تهران برای دومین بار در سال ۹۴ وارد محدوده زیان شد تا پس از تجربه فراز و نشیب‌های بسیار، در نهایت خوش‌بینی‌های سیاسی ناشی از توافق هسته‌ای نیز نتواند بازار سهام را از رکود عمیق ۲۰ ماهه نجات دهد. ‏بلومبرگ گزارش داد در پی توافق هسته ای ایران، در خواست‌های خارجی برای حضور در بازار سهام ایران افزایش یافته است. ۵۰ سرمایه گذار مجوز گرفتند.

در دلار کمی قیمت  کنترل شده  حرکت  می کند  به نظر پرش ارز پس از اعلام  قیمت های ۳۱۰۰  برای بودجه  بوده است  ولی برخی معتقدند  ۳۱۰۰  قیمت  حداقلی بوده و ارز به  بالای ۳۳۰۰  در قیمت  روال  عادی سوق  خواهد داشت  .

در بازارهای جهانی … نرخ بهره تغییر نکرد و این  یکی از نکات  مثبت  بود ولی اخر وقت دوباره  کاهش قیمت  داشتیم . بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را بدون تغییر در رقم %۰٫۰ – %۰٫۲۵ تثبیت نمود. در آخرین گزارش بانک جهانی که به تحلیلی از اقتصاد ایران در دوران پساتحریم پرداخته شده، به مهم ترین تردیدها در مورد آینده اقتصاد ایران در این دوران جدید پاسخ داده شده است. در این گزارش رشد اقتصادی ایران با فرض لغو کامل تحریم ها ۵ درصد برآورد شده و در مورد سه اشتباه محتمل در سیاست گذاری های آتی از جمله تضعیف قیمت ارز، هزینه سریع درآمدهای غیرمترقبه و سرمایه گذاری در پروژه های فاقد توجیه اقتصادی هشدار داده شده است.در تحلیل بانک جهانی در مورد اقتصاد ایران، ورود صادرات نفت ایران به بازار به عنوان عاملی در جهت کاهش قیمت نفت قلمداد شده است؛ ولی آثار برآیندی کاهش قیمت ها و افزایش صادرات نفت بر درآمدهای ارزی ایران مثبت خواهد بود. در این گزارش پیش بینی شده است با لغو تحریم ها هزینه مبادلات با ایران کاهش خواهد یافت که از این حیث منافعی معادل ۱۵ میلیارد دلار را نصیب اقتصاد ایران خواهد کرد. بانک جهانی پیش بینی کرده است صنایع نفت و گاز بیش از نیمی از سرمایه گذاری خارجی را به خود اختصاص دهند. این گزارش اثر لغو تحریم ها در اقتصاد ایران را به عنوان یک درآمد غیرمترقبه تلقی کرده است که قادر است ۸/ ۲ درصد وضعیت رفاهی خانوارهای ایرانی را بهبود ببخشد.

در بازارهای جهانی هم نفت اندکی صعودی شده و نزدیک  ۴۷ دلار رسیده بود ولی بازهم  با  کاهش به زیر ۴۵ دلار رسید   .روی و مس در حال  کاهش مجدد هستند  روی ۱۶۶۴   و مس هم  ۵۲۳۹  دلار است  . تحول خاصی را در بازارهای جهانی نداشتیم  … فعلاً منفی بازارهای داخلی و خبرهای اقتصادی مهم  نر است  .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۲۸ شهریور  ۹۴

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم