اخبار بازار امروز…(بخش اول)

شهریور ۱, ۱۳۹۴

 

 

۰۶:۵۹:۵۱ پایان  بخش اول اخبار

 

۰۶:۵۸:۴۰ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز در شروع هفته شاهد جریان ضعیف داد‌و‌ستدها بود. در بازار دیروز شاخص توانست با جهشی ناپلئونی به رشد ۷/ ۶ واحدی دست یابد و از ثبت یک روز منفی دور شود اما این رشد تاثیر چندانی بر کلیت بازار نداشت. بخش عمده این رشد ناشی از یک معامله بلوکی در نماد سرمایه‌گذاری غدیر بود. کمبود نقدینگی، وضعیت نامناسب اقتصادی کشور و تعدیل‌های منفی پی‌در‌پی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی موجب شده است بازار روزهای فرسایشی زیادی را پشت سر بگذارد.

در بازار دیروز همچنین تحولات در بزرگ‌ترین‌ سهامدار بورس ادامه داشت تا رئیس سازمان تامین اجتماعی با معرفی هیات مدیره شستا راه را برای انتخاب مدیرعامل جدید این مجموعه باز کند. در گروه تصفیه نفت دیروز نماد پالایشگاه تبریز همچنان بسته باقی ماند. در این گروه در نوبت سوم مجمع سالانه پالایشگاه بندرعباس با تقسیم سود حداکثری همراه بود. براساس این توضیح واردات شکر خام و برخی تغییرات عملیاتی موجب چرخش سود‌آوری قند نیشابور شده است. در گروه ساختمانی دیروز انتشار گزارش برخی شرکت‌ها از جمله عمران فارس به صف خرید این نماد منجر شد. در نماد همراه دیروز اعلام شد مرحله آزمایشی ترابردپذیری اپراتورهای تلفن همراه (جابه‌جایی شماره بین‌ اپراتورها) تا پایان سال انجام می‌شود و در سه ماه اول ۹۵ به‌صورت رسمی آغاز به‌ کار می‌کند. شروع کار پیمانکار از ابتدای مرداد بوده و بخشی از کار بر عهده اپراتورها است که ظرف هفته آینده تفاهمنامه‌ای در این خصوص با اپراتورها امضا می‌شود که در آن نحوه زمان‌بندی کار جهت اجرای به موقع مشخص می‌شود. عمده کار مربوط به اپراتورهای موبایل و شامل تغییرات در مراکز اصلی سه اپراتور است. در مجموع بازار دیروز بازاری کم‌رمق بود که در بورس ۱۳۶میلیارد تومان و در فرابورس ۹۰ میلیارد تومان اوراق بهادار مورد داد‌‌و‌ستد قرار گرفت.

۰۶:۵۸:۲۴ گروه بورس- مهرنوش سلوکی: شاخص کل بازار سهام که با گامی کوچک روز گذشته را مثبت به پایان رساند کماکان در بسیاری از صنایع با عملکردی منفی به کار خود ادامه می‌دهد به‌طوری‌که از میان ۳۷ صنعت بورسی روز گذشته ۱۲ صنعت مثبت، ۵ صنعت بدون تغییر و ۲۰ صنعت دیگر روند منفی داشته‌اند.

همچنین نگاه اجمالی به صنایع بزرگ حاکی از آن است که افت قیمت نفت جهانی و کالاهای پایه در روز‌های اخیر تاثیر مستقیمی بر صنایعی مانند فرآورده‌های نفتی و فلزات اساسی داشته و باعث شده تا آنها در رده‌های پایین روند شاخص روزانه قرار بگیرند. در این بین بررسی‌های «دنیای اقتصاد» درخصوص صنعت قند و شکر حاکی از آن است که این صنعت روند مثبتی را اخیرا سپری می‌کند که از یکسو می‌تواند تحت تاثیر مجوز واردات ۳۰۰ تن شکرخام و کاهش هزینه تولید چغندر باشد و از سوی دیگر می‌تواند به‌دلیل نوسان‌گیری‌ها در صنایع کوچک و رشد‌های هیجانی این صنایع در بازار سهام باشد.

رشد قند و شکر، رشد منطقی یا هیجانی‌؟
صنعت قند و شکر که مدتی است سبز پوش است، روز گذشته نیز جایگاه چهارمین صنعت پربازده را به‌دست آورد.در این میان «قثابت » بیشترین حجم معاملات روزانه را با جابه‌جایی ۲میلیون و ۳۷۲هزار سهم به ثبت رساند. قند ثابت خراسان روز گذشته شاهد مشارکت ۷/ ۲۹ درصدی بازیگران حقوقی در نقش فروشنده و ۱۰۰ درصد حقیقی‌ها در نقش خریدار در بازار بود. این نماد در پایان معاملات روز گذشته نیز جهت برگزاری مجمع عمومی متوقف شد. همچنین «قشکر» بیشترین رشد قیمتی و «قلرست» بیشترین افت قیمتی را در روز شنبه به ثبت رساند.

به‌طور کلی در بررسی نماد‌های فعال این گروه در روز گذشته از میان ۱۱ نماد، تنها یک نماد منفی و باقی نماد‌ها با رشد قیمت به کار خود پایان دادند. در این میان الهام خلیلی؛ کارشناس صنعت قندو شکر در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان تصمیمات جدید دولت درخصوص واردات شکر خام گفت: در یکسال اخیر با توجه به ممنوعیت واردات شکر خام مشکلات بسیاری برای شرکت‌ها به وجود آمد، از این رو دولت در روز‌های گذشته طی بخشنامه‌ای سهمیه ۳۰۰هزار تنی واردات شکر خام را برای هر شرکت ابلاغ کرد. از سوی دیگر بسیاری از شرکت ‌ها مانند قند پیرانشهر، نیشابور و شاهرود که در مناطق شرق و شمال شرق واقع شده‌اند با هزینه‌های تولید بالای چغندر و کمبود این محصول همراه هستند. که این میزان واردات می‌تواند تغییرات محسوسی در EPS این شرکت‌ها داشته باشد.

خلیلی همچنین درخصوص مشکلات این صنعت در یکسال اخیر و عملکرد منفی در گزارش‌های یکساله بسیاری از این شرکت‌ها بیان کرد: با توجه به افزایش بهای تمام شده تولید، ناشی از افزایش دستمزدها و افزایش هزینه‌های تولید چغندر تنها یک مشکل در حال حاضر وجود دارد و آن این است که سال گذشته قیمت شکر را توسط دولت ۲۳۰۰ تومان تعیین و بعد از تولیدکنندگان خواسته شد تا آن را با قیمت ۲۱۰۰ تومان به مصرف‌کننده بفروشند و تقبل کرد تا ۲۰۰ تومان مابه‌التفاوت را به تولید‌کننده بپردازد که متاسفانه هنوز ریالی از آن ۲۰۰ تومان مابه‌التفاوتی که دولت متعهد شده بود به تولیدکننده، پرداخت نشده است. وی اضافه کرد: با ارزانفروشی سال گذشته تمامی کارخانه‌ها متضرر شدند. به‌طوری که از ۳۶ کارخانه شاید به تعداد انگشتان دست نیز کارخانه‌ای وجود نداشته باشد که موفق به کسب سود اندکی شده باشد. بقیه سقوط بسیار زیادی از جهت قیمت سهام داشته‌اند.

این کارشناس روند مثبت هفته‌های گذشته این صنعت را بیشتر تحت دو عامل دانست و گفت: بسیاری از نماد‌های این صنعت که در روز‌های گذشته متوقف بودند، تحت تاثیر واردات شکر خام، با خوش‌بینی‌ها نسبت به افت هزینه تولید مثبت بازگشایی شدند و رشد از ابتدای سال ۵/ ۶ درصدی را برای این گروه رقم زدند، از سوی دیگر نگرانی که درخصوص رشد این شرکت‌ها وجود دارد درخصوص نوسان‌گیری‌هایی است که در این سهم صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد در دورانی که شاخص کل با نوسانات کوچک همراه است؛ صنایع کوچک بازیچه نوسان‌گیری‌ها می‌شود و به رشد‌های قیمتی دست می‌یابند که با شرایط بنیادی این شرکت‌ها یکسان نیست و رشد هیجانی این صنایع را منجر می‌شود.

خودرو در قعر جدول صنایع متوقف شد 
به نظر می‌رسد مشکلات فروش در خودرویی‌ها این روزها بیش از گذشته این صنعت را تحت تاثیر قرار داده و افت از ابتدای سال شاخص آن را به ۷درصد رسانده است. خودرویی‌ها که در روز گذشته منفی‌ترین صنعت بورسی در میان ۳۷ گروه دیگر بودند همچنان حواشی زیادی را درخصوص نحوه قیمت‌گذاری و مازاد تولید یدک می‌کشند. تولید خودرو که سال گذشته با جهش قابل قبولی نسبت به سال‌های ۹۰ و ۹۱ به تولید ۱/ ۱ میلیون دستگاه رسیده بود، از ابتدای سال جاری با کاهش تقاضای بسیاری روبه‌رو‌ شدند که در گزارش تولیدی سه ماهه دو شرکت بزرگ ایران‌خودرو و سایپا مشهود است. بسیاری از فعالان این بازار که به رسم سال‌های گذشته شروع سفر‌های تابستانی را آغاز رونق فروش خودرو می‌دانستند این روزها معتقدند با ادامه روند فعلی و رکود حاکم به زودی سونامی کاهش قیمت، بازار را فرا می‌گیرد و شرکت‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو‌ می‌شوند.

برهمین اساس روز گذشته، خپارس همانند بسیاری از روز‌های قبل بیشترین حجم معاملات را به‌خود اختصاص داد. پارس خودرو که روز گذشته شاهد خرید ۵/ ۲ درصدی بازیگران حقیقی و در مقابل فروش ۱۰۰ درصدی حقیقی‌ها در بازار بود. همچنین روند جابه‌جایی سهم‌ها در این گروه نشان می‌دهد که در چند روز اخیر نیز عمده سهم‌ها در میان حقیقی‌ها دست به دست شده است و حقوقی‌ها نقش کمتری در این بازار داشته‌اند. روز گذشته بیشترین رشد قیمتی نیز مربوط به نماد «خاهن» با ۷۶/ ۳ درصد و بیشترین افت قیمتی نیز توسط نماد « خلنت» به ثبت رسید. در بررسی تغییر سهام سهامداران فعال این گروه نیز شرکت سرمایه‌گذاری سمند در سه روز کاری هفته اخیر بیش از ۲۰۶هزار سهم از «ختوقا» خریداری کرده است. در همین خصوص روز گذشته نعمت‌بخش، دبیر انجمن خودروسازان در گفت‌وگو با خبر خودرو و با انتقاد از فعالیت شورای رقابت درخصوص قیمت‌گذاری خودرو در یک سال اخیر، بیان کرد: متاسفانه روند سود‌دهی شرکت‌های خودروساز، وضعیت بسیار نگران‌کننده‌‌ای دارد و با توجه به افزایش هزینه خودروسازان، شرکت‌ها همچنان در حال زیان دهی هستند و هیچ کس پاسخگوی این شرایط خودروسازان نیست.

نعمت‌بخش افزود: بر اساس قانون، دولت باید به خودروسازان در چنین وضعیتی کمک زیان بپردازد، این در حالی است که دولت در شرایط بسیار سخت اقتصادی قرار دارد و طبعا امکان پرداخت چنین کمک زیانی را هم ندارد.

آینده فروش کاشی و سرامیک در ابهام
صنعت کاشی و سرامیک که در حال حاضر عمده نمادهای مهم آن متوقف است، روز گذشته با رشد ناچیزی مواجه شد. این صنعت که تاثیر‌پذیری مستقیمی از رکود فعلی مسکن دارد در یک سال اخیر بسیاری از بازار‌های هدف خود را از دست داده و به شدت با مازاد تولید در انبارها مواجه است. کاشی و سرامیک که از صنایع کوچک بازار به شمار می‌رود این روزها شاهد تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها و متوقف شدن خطوط تولید بوده است.

به گفته مدیران این صنعت در همایش صنعت و کاشی و سرامیک در حال حاضر بالغ بر ۵۰۰ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک در کشور تولید می‌شود که نیاز کشور ۲۸۰ میلیون مترمربع است، ضمن اینکه جواز تاسیس و تولید ۶۰۰ هزار مترمربع دیگر نیز در اختیار مردم است که این روند می‌تواند در آینده فروش این بخش را دچار مشکل ‌کند. روز گذشته و از میان ۴ نماد فعال این صنعت، «کترام» بیشترین حجم معاملات و بیشترین رشد قیمتی روزانه را به خود اختصاص داد. در این بین «کچینی» نیز بیشترین افت قیمتی را با ۶۷/ ۰ درصد نزول به ثبت رساند.

  واکاوی افت‌های صنعت بیمه 
صنایع بیمه و صندوق‌های بازنشستگی که از صنایع بسیار مهم و کلان بازار سهام به شمار می‌رود روز گذشته با افت ۳۷/ ۰ درصدی شاخص روزانه به کار خود پایان داد تا افت از ابتدای سال خود را به ۸/ ۱ درصد برساند. این صنعت که تحت تاثیر افزایش هزینه بیمه‌های مختلف با شروع سال در شرایطی مطلوب فعالیت خود را آغاز کرد در ماه‌های اخیر شرایط نامناسبی دارد. در بررسی‌های این صنعت در برنامه بورس هفته اخیر مشکلات حال حاضر این صنعت بیان شد.معاون رئیس کل بیمه مرکزی در این زمینه بیان کرد: مشکلاتی که در حال حاضر متوجه بیمه‌ها است مربوط به ترکیب پرتفوی آنها و انتظاراتی است که جامعه از این مجموعه‌ها دارند.

بخش عمده‌ای از پرتفوی شرکت‌های بیمه شامل بیمه شخص ثالث است که نرخ‌گذاری آن دست دولت است و آنها نمی‌توانند نرخ‌های متناسب با ریسک را دریافت کنند. بخشی هم مطالبات قابل توجه به خصوص شرکت‌های قدیمی این حوزه است که از بیمه گذاران به ویژه دولتی‌ها دارند. شاید یکی از مشکلاتی که صنعت بیمه در کشور دارد، پایین بودن نسبت حقوق صاحبان سهام و به عبارتی سرمایه آنها است. سرمایه شرکت‌های بیمه‌ای ما سرمایه قابل توجهی نیست و پایین بودن این نسبت در کنار ترکیب پرتفوی و انتظاراتی که جامعه از آنها دارد، سبب می‌شود که این شرکت‌ها نتوانند در پروژه‌های بلند‌مدت و سودآور که بازدهی بیشتری دارد، وارد شوند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/917034/#ixzz3jbLQ45tf

 

۰۶:۵۸:۲۰ ه نظر می‌رسد که در شرایط کنونی ابزارهای معاملاتی بورس ارز در دسترس و تشکیل این بازار میسر است. دراین میان نگرانی‌هایی نیز مطرح است که می‌توان از آنها به عرضه‌کننده‌ها در بورس ارز اشاره کرد. از سال‌های گذشته تا‌کنون به دلیل اینکه قسمت اعظم درآمد‌های ارزی ما از صادرات نفتی بوده، دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ تامین‌کننده ارز شناخته شده است.در این میان این نکته را نیز باید در نظر گرفت که در یک سال اخیر ترکیب عرضه‌کننده‌ها تا حد زیادی تغییر کرده و سهم بخش خصوصی (صادرات غیرنفتی) بیشتر از گذشته شده است.

از سوی دیگر این نکته نیز حائز اهمیت است که در ابتدای تشکیل این بازار تمامی معاملات ارزی در قالب بورس ارز انجام نمی‌شود، گام نخست تشکیل آتی ارز است که یک نوع مشتقه ارز به شمار می‌رود و تا حد زیادی برای پوشش ریسک نرخ تعیین‌کننده است. در مراحل بعدی معاملات ارزی صورت می‌گیرد و در گام انتهایی اوراق بهادار مبتنی بر ارز مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارزی تاسیس می‌شود. همچنین تشکیل زیر ساخت‌ها، نهاد‌ها و ابزارها در بازار ارز کمک می‌کند که شفافیت اطلاعاتی درخصوص نرخ‌ها، ابهام زدایی معاملاتی و ثبت سابقه معاملاتی صورت پذیرد. از مزایای دیگر این طرح به غیر از ابهام‌زدایی‌ها، ایجاد کشف قیمت برای ارز، ایجاد یک سابقه از معاملات و نرخ‌ها است که می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها و نرخ‌گذاری‌ها بسیار موثر باشد.

از نقاط مثبت دیگر؛ ایجاد ثبات قابل توجه در بازار ارز است که توسط ابزار‌های نوین صورت می‌گیرد. در بورس ارز مانند بازار سهام که از وجود بازار‌گردان‌ها سود می‌برد باید تامین‌کننده‌های نقدینگی وجود داشته باشد تا بتواند از نوسانات سنگین در این بازار جلوگیری کند. به نظر می‌رسد حرکت به این سمت می‌تواند کمک زیادی به شرایط کلی بازار ارز داشته و به، به‌وجود آمدن نهاد‌ها و ابزار‌هایی که رونق کسب‌و‌کار را در پیش داشته نیز کمک رساند. همچنین این بازار می‌تواند از ریزش ارزش بی دلیل ریال جلوگیری و حرکت به سمت نرخ‌های واقعی ارز را تقویت کند.

اما در ماه‌های گذشته با مطرح شدن تشکیل این بازار، انتقادهایی مبنی بر بلوکه شدن ارز در کشور و تبدیل شدن ارز به یک کالا یا اینکه بورس ارز موجب ایجاد تقاضای کاذب در زمینه خرید و فروش می‌شود مطرح شد؛ که به نظر می‌رسد این اظهارات نسنجیده و بدون مطالعه بیان می‌شود. در کشور ما تقاضای ارز در سه قالب صورت می‌گیرد. مدل اول به‌صورت تقاضای معاملاتی است که یک عده برای انجام معاملات ارزی از آن استفاده می‌کنند. مورد دوم تقاضای سرمایه‌گذاری است که عده‌ای از نوسانات نرخ ارز سودآوری می‌کنند و مورد آخر تقاضای احتیاطی است که افراد در این مورد یک میزان ارز را برای فرصت‌هایی که ممکن است در بازار پیش بیاید نگهداری می‌کنند. همچنین در حال حاضر حجم زیادی از ارز از گردونه و مجاری رسمی کشور خارج شده و در خانه‌ها نگهداری می‌شود. وجود ابزار‌های معاملاتی ارزی می‌تواند شرایط را به گونه‌ای رقم بزند که این ارز‌ها از خانه‌ها خارج و وارد چرخه اقتصادی کشور شود.

به هر حال بخشی از مردم به‌دلیل اینکه می‌خواهند قدرت پول و دارایی‌های خود را حفظ کنند نقدینگی خود را به‌صورت ارز نگهداری می‌کنند. حال اگر ابزارهایی به وجود بیاید که باعث افزایش اعتماد مردم برای سرمایه‌گذاری شود می‌تواند بخش قابل توجهی از ارز‌های حبس شده را خارج کند.  از سوی دیگر بورس ارز می‌تواند کمک فراوانی به تک‌نرخی شدن ارز و ایجاد سیستم شناور مدیریت شده ارز در کشور داشته باشد. تک‌نرخی شدن ارز که یکی از اصلی ترین سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم به شمار می‌رود در سال‌های گذشته و با تلاش‌های بانک مرکزی کماکان پشت درهای بسته مانده و امید است این طرح بتواند مسیر این سیاست را تسهیل و رسیدن به آن را تسریع کند.

اما در این میان سوالی که بسیاری در این مدت بیان کرده‌اند، درخصوص تعیین نرخ پایه در بورس ارز است. به نظر می‌رسد قیمت اصلی از سوی میزان عرضه و تقاضا و از بازار آزاد مشخص شود. زیرا قیمت ارز مبادله‌ای برای مصارف خاص استفاده می‌شود و از مجاری دیگری تخصیص پیدا می‌کند. به‌عنوان مثال برای دارو، گندم و دیگر واردات از ارز مبادله‌ای استفاده می‌شود که منابع متفاوتی دارد. با این وجود باید توجه کرد ارز مبادله‌ای نیز به مرور زمان به سمت نرخ بازار حرکت می‌کند؛ به این معنی که مرجع تعیین از بانک مرکزی به سمت میزان عرضه و تقاضای مردم تغییر مسیر می‌دهد. به‌طور کلی تشکیل بورس ارزی می‌تواند بسیار ارزشمند باشد که بازیگران اصلی آن بانک‌ها باشند. در این صورت این بازار می‌تواند در بلند‌مدت و با‌رونقی که از سوی سرمایه‌گذاری بانک‌ها صورت می‌گیرد زمینه‌ای را به وجود آورد که بسیاری از معامله‌گران خرد نیز به سمت این بازار حرکت کنند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/917040/#ixzz3jbLLShWl

۰۶:۵۶:۰۳ گروه خودرو: خودروسازان ایرانی در حالی تعطیلات تابستانی خود را آغاز کرده‌اند که این روزها با قهر مشتریان روبه‌رو بوده و بازارشان رونق چندانی ندارد. ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به‌عنوان سه‌خودروساز بزرگ کشور از دیروز به تعطیلات رفتند، تعطیلاتی که تا ششم شهریور ادامه دارد. تعطیلات تابستانی، از یک سو فرصت بازسازی سیستم‌ها و خطوط تولید را به خودروسازان می‌دهد و از سوی دیگر به کارگران اجازه خواهد داد تا یک هفته‌ای را به استراحت گذرانده و به اصطلاح نفسی تازه کنند.

این در شرایطی است که خودروسازان در مقطع فعلی با رکود سنگین بازار نیز دست و پنجه نرم می‌کنند و مشتریان تمایلی به خرید از خود نشان نمی‌دهند. رکود در بازار به حدی است که کارشناسان واژه «بی‌سابقه» را در مورد آن به کار می‌برند و بعید می‌دانند مشتریان به این زودی‌ها تحریم شان را بشکنند و رو به خرید خودرو بیاورند. حالا در این شرایط، خودروسازان کشور نیز به تعطیلات تابستانی رفته‌اند و اگرچه این موضوع روال هر ساله است، اما به هر حال در اوضاع و احوال فعلی می‌تواند تا حدی به کنترل تولید خودرو (در دوران رکود) نیز بینجامد. طبق آمار، خودروسازان کشور در سال گذشته نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه محصول را به تولید رساندند و طبق برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، قصد دارند طی سال‌جاری نیز ۴/ ۱ میلیون دستگاه خودرو تولید کنند.

۰۶:۵۵:۴۷ محمدحسین بابالو: شائبه ارزان فروشی پتروشیمی‌ها در بازارهای جهانی باز هم به گفتمان بسیاری از فعالان بازار تبدیل شده و البته این بار وسعت و پراکندگی بیشتری پیدا کرده است. به نظر می‌رسد با توجه به شرایط سخت فعلی پیش‌روی صنایع بالادستی و پایین‌دستی بهتر است به ملاک قیمت‌گذاری پتروشیمی‌ها بیش از پیش توجه کنیم تا تمامی بخش‌های درگیر در این صنعت با بهترین وضعیت رو‌به‌رو شوند.

در بازار داخلی پتروشیمی‌ها ملاک قیمت‌گذاری فرمول ساده‌ای دارد زیرا پس از اعلام قیمت‌های پایه از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و عرضه در بورس کالاها با همین قیمت، بازار بر اساس شرایط کلی عرضه و تقاضا و البته بر پایه نرخ‌های پایه به قیمت‌گذاری محصولات می‌پردازد. این در حالی است که در بسیاری از اظهارنظرها و گمانه‌زنی‌ها انتقادهایی جدی به ملاک قیمت‌گذاری‌ها وارد می‌شود که نیاز به تحلیل و تفسیر این وضعیت را بیش از پیش هویدا می‌سازد. تمامی این موارد در حالی است که در مصوبات دولتی که پیش‌تر به آن اشاره کرده‌ایم رینگ صادراتی محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران پیش‌بینی شده که می‌تواند بخش بسیار بزرگی از مشکلات و شبهه‌های فعلی را مرتفع سازد هر چند که تاکنون مورد توجه شرکت‌های بزرگ پتروشیمی قرار نگرفته و البته الزامات قانونی هم از آن حمایت نکرده است.

ملاک قیمت‌گذاری‌ها
بر اساس اسناد و برنامه‌های بالادستی ملاک قیمت‌گذاری محصولات پتروشیمی برابر است با ۹۵ درصد قیمت محصولات پتروشیمی با احتساب دلار آزاد و با فرض قیمت‌های مورد معامله فوب خلیج فارس (FOB – تحویل‌روی عرشه کشتی در سواحل خلیج فارس که پس از اعمال هزینه‌های حمل از کارخانه تا بندر، بارگیری و تخلیه و همچنین هزینه‌های ترخیص گمرکی). این در حالی است که به مرور زمان ملاک قیمت‌گذاری‌ها قیمت‌های جهانی و سپس قیمت‌های منطقه‌ای خلیج‌فارس موسوم به GCC نیز به این فرمول اضافه شد. همین موارد برخی شبهه‌ها و شایعات را در ذهن فعالان بازار ایجاد کرده، زیرا بسیاری از کشورهای منطقه همچون عمان خود واردکننده مواد پتروشیمی‌ها هستند یا حتی رقابت بین تولیدکنندگان در پیشنهاد قیمت‌هایی پایین‌تر از بازار مدنظر قرار نگرفته یا اختلاف اساسی بین قیمت‌هایی با حجم‌های بزرگ و قراردادهای طولانی مدت و اعتباری در مقایسه با محموله‌های کوچک‌تر و به‌صورت تحویل فوری و دریافت نقدی یا پرداخت به‌صورت اعتبار اسنادی یا بسیاری دیگر از موارد مورد بررسی و محاسبه قرار نمی‌گیرد.

در هر حال در شرایط فعلی و کاهش قیمت نفت و همچنین محدود شدن بازارهای صادراتی و عقب‌نشینی خریداران، کاهش قیمت‌های پیشنهادی در محموله‌های صادراتی امری بدیهی به نظر می‌رسد که در آمارها و قیمت‌های جهانی یا مورد محاسبه قرار نگرفته یا در برآیند قیمت‌ها به چشم نمی‌آید. تمامی این موارد در حالی است که برخی شنیده‌ها حکایت از اعمال نفوذ بر ملاک قیمت‌گذاری‌ها دارد، زیرا هر چه قیمت‌ها بالاتر رود منافع تولیدکنندگان اصلی برآورده خواهد شد.

تمامی این شبهه‌ها یا شائبه‌ها در گفتار یا اظهارنظرهای فعالان بازار به چشم می‌خورد تا جایی که برخی قیمت‌های پیشنهادی کارخانه‌های بزرگ تولیدی را مورد استناد قرار داده و علنا از نیاز به قیمت‌های پایین‌تر صحبت می‌کنند. مطلبی که هر چند به‌صورت کلی و گسترده قابل استناد نیست، ولی باید آن را یکی از واقعیت‌های بازار برشمرد که می‌تواند بر قیمت تمام شده محصولات در کشورهای رقیب موثر واقع شود. با توجه به این موارد بسیاری از اعتراضات درخصوص تعیین قیمت‌های پایه را باید جدی گرفت، زیرا با افت حجم تولید در صنایع پایین‌دستی هم رشد اقتصادی در کل کشور محدود شده و هم حجم تولید در شرکت‌های بزرگ پتروشیمی کاهش خواهد یافت.

وضعیت صنایع بزرگ بالادستی
همیشه این ذهنیت وجود دارد که شرایط شرکت‌های بزرگ پتروشیمی حالت ایده‌آلی داشته و هر چقدر از تولیداتشان در بازارهای داخلی مورد داد و ستد قرار نگیرد در بازارهای صادراتی عرضه خواهد شد، ولی واقعیت چیز دیگری است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تولید شرکت‌های پتروشیمی در ماه‌های اخیر کاهش داشته و هنوز هم در مسیر نزول قرار دارد. از سوی دیگر طرح‌های توسعه بسیاری از پتروشیمی‌ها هم‌اکنون با شتاب پایینی در حال انجام است و البته کاهش حجم فروش به دلیل افت تقاضا داده دیگری است که بر رفتار تولیدکنندگان موثر خواهد بود. به‌عنوان مثال شرایط نه چندان مساعد شرکت‌های پتروشیمی در بورس اوراق بهادار را باید جدی گرفت که نشانه دیگری از وضعیت سخت این گروه از صنایع بزرگ به شمار می‌رود.

به گزارش اقتصادنیوز، آن‌طور که آمار رسمی شرکت پتروشیمی نشان می‌دهد، در چهار ماه ابتدایی امسال، ۵ /۶ میلیون تن محصولات پتروشیمی و پلیمری صادر شده است. با این حال، نگاهی به ارزش صادراتی این محصولات، کاهش را نشان می‌دهد.

می‌توان گفت با وجود افزایش ۴ درصدی تولید و صادرات پتروشیمی در سال جاری، ارزش صادراتی این محصولات کم شده است. سوالی که به میان می‌آید، علت کاهش ارزش محصولات پتروشیمی است.
آن‌طور که بیشتر منابع خبری عنوان کرده‌اند، کاهش قیمت نفت عامل اصلی این کاهش ارزش در محصولات صادراتی پتروشیمی بوده است. برهمین اساس با کاهش قیمت نفت، قیمت محصولات پتروشیمی نیز در سایه این کاهش، دستخوش تغییر شده و رشد تولید و صادرات ایران را در سایه خود خنثی کرده است.

در این راستا، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی نیز مساله تاثیر کاهش قیمت نفت بر محصولات پتروشیمی را تایید کرده است. احمد مهدوی در این رابطه عنوان کرده که این کاهش قیمت در برخی از محصولات پتروشیمی با خوراک نفتا و میعانات گازی تاثیر بیشتری داشته و در برخی محصولات خود را نشان نداده است.

این موارد در کنار کاهش محسوس قیمت‌های جهانی محصولات پلیمری در کنار ثبات نسبی قیمت دلار جذابیت صادرات را به نسبت کاهش داده که در کنار کاهش حجم فروش در بازار داخلی مستقیما بر حجم تولید تاثیر گذاشته است.

رکود واقعی در صنایع پایین‌دستی
مدت‌ها است که حجم معامله پلیمرها در بورس کالای ایران در حال کاهش است که به‌صورت دقیق‌تر پس از آزادسازی قیمت‌ها در تیرماه سال گذشته به‌صورت ممتد و ادامه‌دار در مسیر کاهشی قرار گرفته است که دقیقا نشان می‌دهد حجم تولید در صنایع پایین‌دستی و مصرف‌کننده این کالاها در حال کاهش است. اگر به‌صورت تئوریک به وضعیت تولید در این قبیل صنایع مصرف‌کننده پلیمرها توجه کنیم و البته با توجه به نمودار فوق، هم‌اکنون بیش از ۳ فصل پیاپی است که حجم معامله مواد اولیه کاهشی بوده، بنابراین حجم تولید نیز در مسیر افول قرار دارد، بنابراین این صنایع وارد فاز رکود شده‌اند.

این کاهش حجم معامله در حالی رخ می‌دهد که عرضه‌های به‌صورت مستقیم از سوی پتروشیمی‌ها به سمت بازار نیز محدود شده بنابراین راه دیگری برای تامین ماده اولیه صنعت پلاستیک یا صنایع مشابه دیگر وجود نخواهد داشت. تمام این موارد در حالی رخ می‌دهد که شرایط واردات محصولات نهایی از کشوری همچون ترکیه تسهیل شده یا واردات از چین در برخی اوقات از قیمت‌های تمام شده داخلی نیز ارزان‌تر تمام می‌شود. از سوی دیگر واردات به بازار عراق در شرایطی که پایانه‌های مرزی و مخصوصا بازارچه‌های مرزی بازدهی مطلوب و مورد نیاز خود را ندارد هر روز سخت‌تر شده و البته کاهش ارزش دینار عراق و مشکلات انتقال ارز به داخل کشور نیز به شرایط سخت فعلی دامن زده است. افزایش سخت‌گیری‌های مالیاتی و همچنین بی توجهی نرخ‌ها به افزایش هزینه تولید و دستمزد نیز به وضعیت پیچیده این صنایع دامن زده است.

با توجه به رکود فعلی و همچنین کاهش حجم تولید در آمارهای رسمی و غیررسمی به نظر می‌رسد که جای حمایت‌های جدی از این صنعت خالی به نظر می‌رسد که ساده‌ترین کمک و یاری را می‌توان کاهش قیمت مواد اولیه در بازار داخلی البته در مقایسه با قیمت‌های صادراتی به شمار آورد. به عبارت ساده‌تر هم‌اکنون به کاهش قیمت‌های داخلی نیاز داریم؛ ولی در صورتی که قیمت‌های صادراتی نیز کاهشی شود شاهد این رخداد چندان هم برای رقابت‌های منطقه‌ای مفید واقع نشود؛ بنابراین باید به قیمت‌های عرضه شده در بورس کالای ایران بیش از پیش توجه داشت.

دورنمای وضعیت پیش رو
در روزهای پیش رو و مخصوصا با ورود به دورانی موسوم به پساتحریم‌ها رقبای خارجی به بازار ایران وارد خواهند شد و اتمام کاهش بیشتر حجم تولید در صنایع پایین‌دستی هم وجود دارد. این در حالی است که کارخانه‌های قدیمی ما که مدت‌ها است به دلایل مختلف همچون تورم و تحریم نتوانسته‌اند تا به روزرسانی مطلوبی داشته باشند هم از رقبای بین‌المللی خود در بازارهای بین‌المللی عقب‌تر خواهند ماند و هم بازارهای سنتی فعلی و صنایع پایین‌دستی موجود را نیز از دست می‌دهند. این وضعیت شاید چندان هم قابل قبول نبوده و از بیش از حد بدبینانه باشد؛ ولی ممکن است در روزها و ماه‌های آینده شرایط سختی در بازار این قبیل محصولات با محوریت تولیدکنندگان اصلی حاکم شود. به جرات می‌توان گفت که اگر به جای ارزان‌فروشی در بازارهای جهانی در بازارهای داخلی با عرضه اعتباری یا فروش با قیمت‌هایی پایین‌تر از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم هم بازاری مهم را برای همیشه حفظ کرده‌ایم و هم به سادگی از ریسک‌های دوران پساتحریم عبور خواهیم کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/917025/#ixzz3jbKl9uQR

 

 

۰۶:۵۴:۲۹ گروه بورس کالا: کاهش قیمت‌های جهانی نفت خام این ذهنیت را در فعالان بازار پدید آورده است که قیمت‌های پایه در بورس کالای ایران نیز کاهش می‌یابد، بنابراین خریدهای خود را به تعویق انداخته‌اند و البته کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی نیز استقبال بازار از اعلام قیمت‌های جدید خواهد بود. به نظر می‌رسد این شرایط کاهشی در ضعف نسبی عرضه و البته ضعف مبرم تقاضا باز‌هم ادامه یابد.

در بازار داخلی محصولات پتروشیمی در ابتدای هفته جاری شاهد کاهش قیمت بسیاری از مواد اولیه پلیمری هستیم که از این رویکرد جدید می‌توان به استقبال از قیمت‌های پایه پیش‌رو اشاره کرد. با توجه به ضعف نقدینگی در بازار و کاهش جذابیت خرید و همچنین افت روزشمار قیمت‌های جهانی نفت و محصولات پتروشیمی، اغلب خریداران پیشنهاد خرید خود را به روزهای آینده و پس از اعلام قیمت‌های پایه جدید در روز دوشنبه موکول کرده‌اند، بنابراین این روند ضعیف باز‌هم ادامه خواهد یافت. این کاهش قیمت‌ها در حالی رخ می‌دهد که قیمت ۰۲۰۹ پتروشیمی امیرکبیر و X5 پتروشیمی کرمانشاه در بازار داخلی افزایش یافته، هرچند که در هفته گذشته این کالاها چندان هم قدرتمند در بورس کالا ظاهر نشدند.

این مطلب یعنی رشد مقطعی برخی کالاهای خاص در کنار افت قیمت اغلب گریدها در بازار داخلی نشانه‌ای از پایین بودن موجودی انبارها و البته مدیریت برخی گریدهای محدود است زیرا با ثبت تقاضا به سرعت قیمت‌ها در مسیر صعود قرار می‌گیرند. این وضعیت می‌تواند برای کل بازار خطرناک باشد زیرا پتانسیل مدیریت بازار را تقویت خواهد کرد. در روز گذشته بیشترین کاهش قیمت به F7000 پتروشیمی مهر تعلق گرفت.

هم‌اکنون در بازارهای جهانی قیمت نفت خام به‌عنوان مهم‌ترین‌ فاکتور در تعیین قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی در مسیر کاهش قرار گرفته و کاهش متعاقب قیمت پلیمرها یا سایر محصولات پتروشیمی را نیز شاهد هستیم. این وضعیت که بیشتر در بازارهای شرقی مورد توجه قرار گرفته و در کنار عقب‌نشینی خریداران بین‌المللی مخصوصا چینی‌ها و البته آتش‌سوزی بندر تیانجین، به نظر می‌رسد این وضعیت به سمت کاهش بیشتر قیمت‌ها باز‌هم سوق خواهد داشت.

تمامی این موارد در کنار نزدیکی به اعلام قیمت‌های پایه، به روند کاهشی قیمت‌ها سرعت بخشیده و البته ذهنیت فعالان بازار را نیز به سمت افت نرخ‌ها متمایل ساخته است. در هر حال بازار منتظر اعلام کاهشی قیمت‌های پایه است تا شاید پس از این افت تقاضای پیشین باز‌هم به بازار بازگشته و حجم معاملات از سطح ضعیف فعلی به سطوح بهتری تغییر مکان یابد. این در حالی است که شنیده‌ها حکایت از آن دارد که افزایش تعرفه واردات به عراق به تعویق افتاده و مشخص نیست این تعویق تا چه زمانی ادامه خواهد یافت. با توجه به اختلافات تجاری بین استان‌های خودمختار عراق با یکدیگر به نظر نمی‌رسد این دستور در تمامی نقاط به یک صورت اجرایی شود.

درخصوص دلار هم باید گفت باوجودی که اغلب افراد از کاهش انتظاری قیمت ارزها صحبت می‌کنند ولی هیجان موجود در خیابان منوچهری و تلاش بانک مرکزی و همچنین انتقال ارز به کشورهای همسایه تاکنون اجازه نداده تا قیمت‌ها کاهش یابد و حتی به نسبت هفته‌های قبل، تاکنون بیش از ۵۰ تومان بر قیمت دلار اضافه شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/917024/#ixzz3jbKhIKR0

 

۰۶:۵۳:۴۳ روه بنگاه‌ها: نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، میزان واردات تولیدات فولادی در سال گذشته را حدود دو میلیون تن ذکر کرد و گفت: طی چهار ماه نخست امسال حدود ۵۰۰ هزار تن تولیدات فولادی وارد کشور شد.

 

حمیدرضا طاهری‌زاده در گفت‌وگو با «ایرنا»، اظهار کرد: از آنجا که ورق با ضخامت دو میلیمتر و هشت تا ۴۰ میلیمتر در داخل تولید نمی‌شود ناگزیر به واردات این نوع ورق هستیم.

وی یادآور شد: تولیدکنندگان فولاد کشور اعم از بخش دولتی و خصوصی توانایی لازم برای پاسخگویی به نیاز کشور را دارند و در حالی که سال‌های رونق پروژه‌های عمرانی به ویژه اجرای طرح مسکن مهر ناگزیر از واردات مقادیری از تولیدات فولادی بودیم، اما امروز علاوه بر تامین نیاز داخلی، سال گذشته بالغ بر ۵/ ۲ میلیون تن فولاد از کشور صادر شد.

براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید فولاد خام کشور سال گذشته با رشد هفت درصدی نسبت به سال ۹۲ به ۶/ ۱۶ میلیون تن رسید و میزان تولیدات فولادی در سال ۹۳ با رشد دو درصدی نسبت به سال ماقبل به رقم ۹/ ۱۶ میلیون تن رسید. طاهری‌زاده موضوع ابلاغیه تیر ماه وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با شیوه تعیین قیمت گندله و آهن اسفنجی را یادآور شد و اظهار کرد: بررسی کارشناسانه در این زمینه به مدت بیش از یک سال صورت گرفت، هرچند امروز اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از این ابلاغیه پشتیبانی می‌کنند.

برابر ابلاغیه وزارتخانه یادشده قیمت فروش گندله سنگ‌آهن با خلوص ۶۶ درصد برای مصارف واحدهای فولادسازی به قیمت ۲۰ درصد ارزش شمش فولاد خوزستان تعیین شد.

همچنین برای آهن اسفنجی نرخ ۴۷ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان با متوسط ۹۱ درصد خلوص تعیین شده است.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: شرایط بازار رکودی موجب تعیین این نرخ شده و در واقع وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه قیمت هیچ‌گونه مداخله‌ای ندارد و نرخ در بورس تعیین می‌شود. براساس برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار است امسال میزان تولید فولاد خام به رقم ۱۸ میلیون تن برسد و تولیدات فولادی نیز بالغ بر ۱۹ میلیون تن خواهد شد.

وی تصریح کرد: سیاست دولت یازدهم در طول مدت زمان گذشته حمایت از تولید و بهره‌گیری از بالاترین ارزش افزوده بوده و بنابراین همه فعالان این عرصه باید برای روشن نگه داشتن چراغ تولید تلاش کنند.

طاهری‌زاده خاطرنشان کرد: انجمن تولیدکنندگان فولاد برای دفاع از دیدگاه کارشناسی مطرح شده در روش تعیین قیمت گندله و آهن اسفنجی آمادگی دارد تا با منتقدان در این زمینه مذاکره کند.

ایران از نظر تولید فولاد خام در منطقه رتبه نخست و در سطح جهانی جایگاه چهاردهم را به خود اختصاص داده است.

 

۰۶:۵۳:۲۳روه صنعت و معدن: اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم در حالی ابلاغ شد که به اعتقاد برخی از فعالان اقتصادی وصول مالیات از سوی دولت به روند تولید گره خورده و تا زمانی که مشکلات تولید برطرف نشود و درآمدی به وجود نیاید، نمی‌توان وصول مالیاتی داشت.

 

«افزایش شفافیت فعالیت‌های اقتصادی»، «نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی» و «تغییر روش مالیاتی از نظام مبتنی بر حدس و گمان و علی‌الراس به نظام مبتنی بر تشخیص قطعی» از جمله اهداف پیش‌بینی شده در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم است که پس از سه‌ سال توسط رئیس‌جمهور برای اجرا ابلاغ شد. اصلاحیه به‌منظور دستیابی به این اهداف، شبکه اطلاعاتی را طراحی کرده که اشخاص ثالث موظفند اطلاعات مودیان خود را در حوزه‌های «هویتی»، «معاملاتی»، «مالی، پولی، اعتباری و سرمایه‌ای» و «دارایی‌ها، اموال، املاک و نقل‌ و ‌انتقال» در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند.

ابلاغ اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم در حالی است که مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران در شانزدهمین نشست شورای گفت‌و‌گوی استان تهران به بررسی وضعیت درآمدی دولت پرداخت و گفت: دولت تاکنون که ۵ ماه از سال ۱۳۹۴ سپری شده، نتوانسته است، بیش از ۵۰ درصد درآمدهای خود را محقق کند. اجرای طرح‌ها با کندی پیش می‌رود و بدهی نهادهای دولتی به پیمانکاران همچنان معوق است، در شرایط کنونی که امکان دسترسی به درآمد کافی فراهم نیست، تنها می‌توان با رفع موانع و از طریق ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها بخشی از مشکلات را برطرف کرد. نعمت‌الله ترکی، معاون مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران نیز کاهش درآمدهای دولتی را ناشی از کاهش قیمت نفت عنوان کرد و افزود: درآمد دولت از دو منبع نفت و مالیات تامین می‌شود. در مورد درآمدهای حاصل از فروش نفت آنچه پیش‌بینی شده بود، محقق نشده است و قیمت هر بشکه نفت در هفته‌های اخیر حدود ۴۲ یا ۴۳ دلار بوده است. وی در مورد درآمدهای مالیاتی دولت نیز گفت: وصول درآمدهای مالیاتی وضعیت بهتری داشته است، اما اگر وضعیت تولید بهبود پیدا نکند، یا تولید صورت نگیرد، درآمدهای مالیاتی نیز دچار مشکل خواهد شد. وی افزود: بودجه عمومی‌دولت، ۸۳۷‌هزار میلیارد تومان است و سهم شرکت‌های دولتی از این بودجه، حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است که در زمینه دریافت مالیات، کمتر به سراغ این شرکت‌ها می‌رویم.

مشکلات مالیاتی تولید

محمد عیدیان، مشاور و مدیر واحد امور تشکل‌های اتاق تهران نیز به تشریح متن پیشنهادی اتاق تهران برای رفع مشکلات مالیاتی بنگاه‌ها پرداخت و گفت: چتر نجات بخش تولید از فشارهای غیرقابل انکار موجود بر این بخش، تعامل، همدلی و مدارا کردن است نه بخشیدن مالیات. وی افزود: در عین حال حاکمیت در امر وصول مالیات باید این اصل را بپذیرد که اگر تولیدی نباشد وصول مالیات امکان‌پذیر نیست.

عیدیان با بیان اینکه تحقق وصول مالیات بر سه محور اساسی استوار است، گفت: این سه اصل شامل قانون، ابزار وصول و رفتار مجموعه مسوولان در سازمان مالیاتی با مودیان است.

پیشنهاد بخش خصوصی برای دولت

در ادامه این نشست پیشنهادهایی برای تدوین برنامه کوتاه‌مدت، تدوین روش‌ها و تهیه ابزار مناسب برای اجرای قانون از طریق استفاده از تشکل‌های حقوقی و اتحادیه‌های صنفی برای کمک به دولت در امر وصول مالیات نیز مورد اشاره قرار گرفت.

عیدیان در این زمینه گفت: در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی که واسطه تامین و تولید شرکت‌های بزرگ یا دولت هستند، از آنجا که وصول مطالبات در موعد مقرر صورت نمی‌پذیرد و از طرفی سازمان مالیات بر ارزش افزوده، ثبت فاکتور را ملاک اعتبار تلقی و بر دریافت مالیات اصرار و عموما با جریمه و تاخیر تادیه، تولیدکننده را در فشار مضاعف قرار می‌دهد، مقرر شد پرداخت مالیات به محض وصول یا واریز وجوه فاکتورها و همراهی با مودیان مالیاتی صورت پذیرد و در صورت نیاز با مراجعه به سازمان مالیات بر ارزش افزوده راهنمایی شوند. به گفته وی، همچنین مقرر شده است جامعه مشاوران برای راهنمایی مودیان در سازمان مالیاتی تشکیل شود. به موجب این مصوبات همچنین مقرر می‌شود، نمایندگان تام‌الاختیار سازمان مالیاتی در کمیسیون تخصصی تسهیل کسب‌ و کار اتاق بازرگانی تهران حضور به هم رسانند تا مشکلات مطرح شده را حضوری رفع و رجوع کنند.

عیدیان در ادامه گفت: مصوبه دیگر اتاق تهران این بود که برای رفع مشکل کالاهای فرآوری شده موضوع ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده، پیشنهاد معافیت کلیه حلقه‌های زنجیره محصول تولیدی در برنامه ششم داده شود. چرا که معافیت وقتی موثر است که در حوزه ذی‌ربط همه حلقه‌های پیوسته از معافیت برخوردار باشد. در آخرین مصوبه نیز مقرر شده است، برای رفع مشکلات مالیات بر ارزش افزوده شورای عالی فنی مالیاتی پیش‌بینی شود. این پیشنهادها البته پس از بررسی و کار کارشناسی بیشتر اطلاع‌رسانی شده و به اجرا گذاشته می‌شود.در ادامه حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران از عدم پذیرش هزینه‌های تحقیق و توسعه توسط سازمان امور مالیاتی انتقاد کرد و همچنین خواستار آن شد که کل زنجیره تولید کالاهای صادراتی در شمول معافیت مالیاتی قرار گیرد. صالحی از ضرورت برقراری ارتباط و تعامل میان سازمان امور مالیاتی و تشکل‌ها نیز سخن گفت. در همین حال فرشید فریدونی، مدیرکل مالیات بر ارزش افزوده استان تهران گفت: محاسبه و دریافت مالیات ارزش افزوده برای کالاهایی انجام می‌گیرد که به مصرف داخل برسد، اما چنانچه مودی مدارکی ارائه کند که این کالا صادر شده است، می‌تواند مبالغ پرداختی به عنوان مالیات را بازپس گیرد.

مشکلات صنایع استان تهران

دستور بعدی این نشست، بررسی مشکلات صنایع پایتخت از نگاه خانه صنعت و معدن استان تهران بود. محمدرضا مرتضوی، رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران در گزارشی به تشریح این مشکلات پرداخت و همچنین راهکارهایی برای رفع آن ارائه کرد. مرتضوی، مشکلات بانکی، مشکلات مالیاتی، کمبود نقدینگی، بدهی به سازمان تامین اجتماعی، بازسازی ماشین‌آلات کارخانه‌ها و مشکلات شرکت‌ها با دستگاه‌های اجرایی را جزو عمده‌ترین مشکلات صنایع برشمرد و راهکارهایی برای رفع این مشکلات ارائه کرد. از جمله این راهکارها، اصلاح ماده ۴۳ و ۴۴ قانون تامین اجتماعی، حضور نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت در هیات‌های‌ بدوی‌ تشخیص‌ مطالبات‌ و تجدید نظر تشخیص‌ مطالبات بود. او همچنین پیشنهاد حذف تبصره ۳ قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایانی که حداکثر پنج نفر کارگر دارند را نیز مطرح کرد. در این تبصره آمده است، کارخانه‌ها، معادن، پیمانکاران و شرکت‌های خارجی از شمول این قانون مستثنی هستند. او راهکارهایی هم برای تامین آب مورد نیاز صنایع ارائه کرد؛ راهکارهایی نظیر جمع‌آوری و استفاده مجدد از فاضلاب‌های خانگی، بازیافت فاضلاب‌ها بدون پالایش و روش بازیافت فاضلاب‌ها همراه با فرآیندهای تصفیه و پمپاژ.

 

۰۶:۵۱:۲۵ مدیر کل دفتر نظارت امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بهره‌برداران معدنی که طرح‌های پژوهشی کاربردی را در مجموعه فعالیت‌های معدنی خود اجرا کنند از پرداخت بخشی از حقوق دولتی معاف می‌شوند.

عباسعلی ایروانی افزود: به موجب تبصره ۱۰ بند الف ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، بهره‌برداران معدنی که جهت پژوهش‌های کاربردی به‌منظور ارتقای بهره‌وری، فناوری، بهینه‌سازی مصرف انرژی یا تولید علم در حوزه معدن و فرآوری مواد معدنی با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به انعقاد قرارداد با دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی کنند، از پرداخت حقوق دولتی معادن تا ۱۰ درصد و حداکثر ۵۰ میلیارد ریال در هر سال معاف می‌‌شوند.

ایروانی در تشریح فرآیند استفاده از این امکان، گفت: متقاضیان برای طرح خود با یکی از مراکز آموزش عالی و پژوهشی قراردادی منعقد می‌کنند و پیش‌نویس آن را به دبیرخانه کارگروه تخصصی مربوطه در دفتر نظارت امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت تحویل می‌دهند. مدت اجرای طرح برابر قرار داد حداکثر ۲ سال خواهد بود.

 

۰۶:۵۱:۰۷دنیای اقتصاد: بورس تهران دومین ماه فصل گرم سال را در شرایط کاملا رکودی به پایان رساند و نه‌تنها دماسنج این بازار با افت مواجه شد، بلکه حجم معاملات به‌علت حضور کمرنگ سهامداران حقیقی به‌شدت کاهش یافت. این در حالی بود که در بازارهای ارز و سکه رشد قیمت‌های قابل‌توجهی را شاهد بودیم. با وجود این رشد قیمتی که رکوردهای متعددی را نیز جا‌به‌جا کرد، همچنان بازار پول با بازدهی بیش از ۸ درصدی از ابتدای سال، بهترین عملکرد را در میان بازارها به ثبت رسانده است.

گروه بورس- زهرا رحیمی:
بورس تهران ماه گذشته در حالی معاملات خود را آغاز کرد که بسیاری از فعالان بازار پیش‌بینی می‌کردند به دنبال توافق هسته‌ای، بورس بار دیگر به دوران رونق خود بازگردد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و پس از فروکش کردن هیجانات در اواخر تیرماه، شاخص کل بورس در مرداد ماه افت ممتدی را تجربه کرد و متوسط قیمت‌های سهام با افت ۶/ ۳ درصدی در مرداد مواجه شد و به این ترتیب شاخص کل، بازدهی۳/ ۴ درصدی از ابتدای سال را در کارنامه خود به ثبت رساند که نسبت به سود سپرده‌های بانکی حاکی از زیان قابل توجه سهامداران (با توجه به ریسک پایین سرمایه‌گذاری در بازار پول) است. در همین حال، میانگین نسبت قیمت بر درآمد سهام که در تیر ماه رقم ۶ را تجربه کرده بود یک بار دیگر به محدوده ۶/ ۵ عقب‌نشینی کرد.

سقوط قیمت‌ها در بازار‌های کالایی و ریزش قیمت نفت به‌عنوان مهم‌ترین موانعی یاد می‌شوند که نتوانستند اثر خوش‌بینی‌های سیاسی ناشی از توافق هسته‌ای را در بازار نگه دارند و به همین دلیل مرداد‌ماه، ماه سراسر رکودی بازار سهام بود که پس از افت ۹/ ۴ درصدی در اردیبهشت‌ماه دومین ریزش در مقیاس ماهانه از ابتدای سال به شمار می‌رود. در کنار موانع نامبرده گزارش‌های نامناسب سه ماهه شرکت‌ها و مجامع ضعیف برگزار شده نیز دو عامل دیگری هستند که پیام‌های واضحی در راستای وضعیت نامناسب اکثر صنایع بورسی به سهامداران منتقل کردند.

به‌زعم کارشناسان وضعیت اقتصادی چین که اصلی‌ترین عامل ضعف بازار کالایی محسوب می‌شود در کنار ریزش قیمت نفت تاثیر ویژه‌ای بر افت عمومی قیمت‌ها در ماه گذشته داشته و این مهم به این دلیل است که بخش قابل توجهی ازبورس تهران وابسته به بازار‌های کالایی است.کارشناسان معتقدند مادامی که این دو عامل در مسیر نزولی حرکت کنند، مشکلات سرمایه‌گذاری در بورس تهران رفع نخواهد شد. این کارشناسان خروج از رکود موجود بازار سهام را مشروط به تغییر این عوامل می‌دانند.نکته مهمی که در ماه گذشته و به خصوص در روزهای پایانی آن در معاملات بازار سهام مشاهده شد فعالیت بیشتر معامله‌گران حقوقی در معاملات بوده است به‌طوری که عمده تحرکات بازار مربوط به این دسته معامله‌گران بوده و مشارکت حدود ۵/ ۵۱ درصدی در معاملات داشتند.

سایه افت قیمت‌های جهانی بر صنایع
همگام با افت ۶/ ۳ درصدی شاخص کل در مرداد‌ماه، شاخص بیشتر گروه‌های بورسی نیز در معرض افت قرار گرفتند به‌طوری که از میان ۳۷ گروه بورسی، تنها ۱۰ صنعت با رشد و ۲۶ گروه دیگر با افت شاخص همراه بودند. در این میان، گروه رایانه، محصولات چرمی و دستگاه‌های برقی به ترتیب با ۱/ ۱۳، ۷/ ۹ و ۴/ ۷ درصد رشد بهترین عملکرد را در مرداد ماه از نظر رشد شاخص به ثبت رساندند. از سوی دیگر، محصولات کاغذی، ابزار پزشکی و فلزات اساسی به ترتیب با ۵/ ۱۷، ۹/ ۹ و ۱/ ۹ درصد افت شاخص منفی‌ترین گروه‌های بورسی در ماه گذشته بودند. بررسی افت و خیز‌های قیمتی در صنایع مختلف حاکی از این است که در شرایطی که شاخص کل در مرداد ماه افت ۶/ ۳ درصدی را تجربه کرده است، شاخص ۱۴ صنعت با افت بیشتر از ۴ درصدی همراه بوده‌اند.

این صنایع عمدتا دو گروه هستند؛ یک دسته گروه‌هایی هستند که پیش‌بینی می‌شد بیشترین تاثیر از توافق هسته‌ای را داشته باشند و این گروه‌ها در تیر ماه مقارن با حصول توافق هسته‌ای رشد‌های چشمگیری را تجربه کرده بودند (گروه‌هایی مثل خودرو، بانک، لیزینگ و…). دسته دیگر، گروه‌هایی هستند که بیشترین وابستگی به بازار‌های کالایی را دارند (فرآورده‌های نفتی، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی و…). کارشناسان معتقدند دو عامل موجب افت قیمت سهام این شرکت‌ها در مقیاس ماهانه شده‌اند؛ در گروه اول سهامداران با شناسایی سودهای کوتاه‌مدت عمدتا به نوسان‌گیری می‌ پردازند به بیان ساده سهامدارانی که در این گروه‌ها در دوران خوش‌بینی به توافق هسته‌ای در قیمت‌های پایین‌تری اقدام به خرید سهام کرده بودند با کشف سودهای کوتاه‌مدتی در ماه گذشته در نقش فروشنده ظاهر شدند و این امر عامل افت قیمت در گروه مزبور است. افت قیمتی در گروه دوم نیز به دلایل بنیادی (افت قیمت نفت و افت در بازارهای کالایی) مربوط است. در بررسی وضعیت صنایع مختلف از نظر حجم معاملات گروه‌های خودرویی، سایر مالی، سرمایه‌گذاری‌ها و بانک‌ها به ترتیب بیشترین حجم معاملات را در مرداد ماه به خود اختصاص دادند.

سرگروه صنایع با بیشترین حجم معاملات (گروه خودرویی)، افت ۸/ ۸ درصدی شاخص را در مقیاس ماهانه ثبت کرده است. از نظر نسبت قیمت به درآمد نیز، گروه‌های منسوجات، حمل و نقل و وسایل ارتباطی به ترتیب بیشترین نسبت مزبور را در اختیار داشتند. از سوی دیگر، ابزار پزشکی، چندرشته‌ای صنعتی و لاستیک نیز به ترتیب با ۵/ ۳، ۶/ ۳ و ۰/ ۳ مرتبه، کمترین نسبت قیمت به درآمد را به نام خود ثبت کردند.

در معاملات ماه گذشته بازار سهام در مجموع ۸ میلیارد و ۶۵۹ میلیون سهم به ارزش ۱۱۸۹ میلیارد تومان در ۶۷۵ هزار و ۱۱۰ دفعه معامله شدند (معاملات بلوکی حذف شده است). بر این اساس متوسط حجم و ارزش معاملات روزانه در مرداد ماه به ترتیب ۴۴۰ میلیون سهم و ۹۱۶ میلیارد ریال بود که نسبت به تیر ماه افت۴۲ و ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد.

بررسی این دو متغیر نسبت به میانگین چهار ماه ابتدای سال نیز افت ۳۳ و ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد که حاکی از رکودی عمیق در معاملات بازار سهام در یک ماه گذشته بوده است.ارزش بازار در این بازه زمانی با افت ۱/ ۴ درصد مواجه شده است. بررسی عملکرد دو دسته از بازیگران بازار سهام در مرداد ماه نشان می‌دهد که مشارکت سهامداران حقیقی نسبت به تیرماه کاهش قابل توجهی یافته است و در حالی که در تیرماه مشارکت ۶۲ درصدی در معاملات داشتند، مشارکت این دسته از معامله‌گران به ۵/ ۴۸ درصد کاهش یافته است.نکته مهمی که در بررسی عملکرد بازیگران بازار در مرداد ماه سال جاری وجود دارد این است که معامله‌گران حقوقی در مقیاس ماهانه برای اولین بار در سال جاری مشارکت بیشتری در معاملات نسبت به حقیقی‌ها ایفا کرده‌اند.این معامله‌گران مشارکت ۵/ ۵۲ درصدی در معاملات بازار سهام را به نام خود ثبت کردند.

این معامله‌گران مشارکت ۵۴ درصدی در خرید سهام در ماه گذشته را در اختیار داشتند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که از ابتدای سال تا کنون حدود ۵۱۴ میلیارد تومان نقدینگی از سوی حقیقی‌ها وارد بازار شده است که حدود ۴۰ درصد از آن مربوط به عرضه اولیه مبین بوده است. با این حال از این مقدار نقدینگی حدود ۹۵ میلیارد تومان در مرداد از سوی سهامداران حقیقی از بازار خارج شده است.

بازار پول پیشتاز بازار‌ها
در شرایطی که شاخص کل بورس تهران افت ۶/ ۳درصدی را تجربه کرد، بازار ارز و بازار سکه در مقیاس زمانی مشابه با رشد همراه شدند. شاخص کل بورس در نهایت در ارتفاع ۶۵ هزار و ۲۲۵ واحدی ایستاد.هر دلار آمریکا از ۳۲۶۵ تومان ابتدای مرداد به ۳۳۵۵ تومان در پایان ماه رسید و رشد ۸/ ۲ درصدی را ثبت کرد و به این ترتیب بازدهی خود از ابتدای سال را به ۴/ ۰ درصد رساند. در بازار سکه نیز بر خلاف بازار سهام، وضعیت صعودی بود و هر سکه طرح جدید با رشد چشمگیر ۶/ ۷ درصدی مواجه شد.کارشناسان قسمت عمده رشد قیمت سکه را مربوط به افزایش قیمت اونس طلای جهانی عنوان می‌کنند. البته رشد قیمت دلار نیز به روند رو به رشد آن نیز کمک کرده است.  مقایسه بازدهی این سه بازار با نرخ سود سپردهای بانکی نشان می‌دهد که بازار پول با بازدهی ۵/ ۸ درصدی خود از ابتدای سال پیشتاز بازار‌ها با بیشترین رشد بوده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/917039/#ixzz3jbJahMhy

 

۰۶:۴۹:۴۱ دنیای اقتصاد: موقعیت‌سنجی قیمت‌ مسکن با استفاده از نسبت P/ R، از تخلیه حباب آخرین جهش قیمت‌ها (بهار۹۲) حکایت دارد و نشان می‌دهد سطح فعلی قیمت قطعی فروش آپارتمان در تهران، ظرفیت لازم برای نوسانی‌شدن را ندارد. نسبت حاصل از «متوسط قیمت رسمی واحد مسکونی» به «میانگین اجاره‌بهای یکسال آپارتمان»، هم‌اکنون عدد ۸/ ۱۴ است که پایین‌ترین سطح محسوب می‌شود. این نسبت طی ۲۳ سال گذشته همواره در دامنه‌ای مشخص، نوسان داشته؛ به‌طوری‌که هنگام جهش مسکن، سطح آن به ۲۵ نزدیک شده و در زمان کف‌نشینی قیمت، تا مرز عدد ۱۵ نزول کرده است. کارشناسان اقتصاد مسکن از نسبت P به R معمولا برای سنجش میزان حباب قیمتی استفاده می‌کنند. در این رابطه، رفتار متقابل قیمت مسکن و اجاره‌بها به شکل بلندمدت منعکس می‌شود و قابلیت پیش‌بینی آنها فراهم می‌آید. نسبت کنونی قیمت مسکن به اجاره‌بها، عملا تاییدیه فنی تحلیل‌هایی است که پیش‌تر از طرف نهادهای معتبری همچون بانک مرکزی درباره «انتظار ثبات قیمت مسکن» مطرح شده بود. سطح فعلی متوسط قیمت آپارتمان‌های شهر تهران که مترمربعی ۴ میلیون تومان است، اثبات می‌کند در صورتی که سمت عرضه، محدوده قیمت‌های پیشنهادی را به قیمت معامله‌شده‌ها نزدیک کند، خرید و فروش از بن‌بست خارج می‌شود.

گروه مسکن- فرید قدیری: ردیابی نرخ‌های قطعی در بازار فروش آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران با استفاده از یک ابزار فنی آینده‌نگر، بر «نبود حباب در قیمت مسکن» مهر تایید می‌زند.

رابطه «پوتربا» به عنوان یکی از مدل‌هایی که کارشناسان اقتصاد مسکن برای پیش‌بینی رفتار قیمت‌ ملک از آن استفاده می‌کنند، نشان می‌دهد: آخرین سطح رسمی میانگین قیمت واحدهای مسکونی در تهران که مربوط به ابتدای تابستان ۹۴ است، در نقطه‌ای قرار گرفته که فاقد حباب ارزیابی می‌شود.

این رابطه که معمولا برای حباب-سنجی قیمتی در بازار ملک، کاربرد دارد، نسبت قیمت به اجاره‌بها را به‌صورت P/ R یا نسبت «متوسط قیمت یک مترمربع واحد مسکونی» به «میانگین اجاره‌بهای ماهانه هر مترمربع آپارتمان در یک‌سال» مشخص می‌کند.

مطابق اطلاعات به ثبت رسیده از نرخ‌های رسمی بازار مسکن طی دست‌کم ۲۰ سال اخیر، نسبت P به Rا (P/ R) از سال ۷۰ تا کنون، همواره در دامنه معینی نوسان داشته است به طوری که در زمان رونق معاملات و ساخت‌و‌ساز که بازار شاهد جهش قیمت بوده، این نسبت از مرز عدد ۲۰ تجاوز کرده و برحسب شدت افزایش قیمت مسکن، به عدد ۲۵ نزدیک شده است و در دوره رکود که تورم مسکن شیب منفی به خود گرفته، بعد از رسیدن منحنی قیمت به پایین‌ترین سطح، این نسبت تا مرز عدد ۱۵ نزول کرده و بالاتر از عدد ۱۴ متوقف شده است.

در حال حاضر با احتساب آخرین متوسط قیمت و اجاره‌بهای مسکن -مربوط به اولین ماه تابستان ۹۴- از رابطه P به R عدد ۸/ ۱۴ به‌دست می‌آید که این رقم به معنای رسیدن نسبت قیمت به اجاره‌بها در حداقل سطح ممکن در مقایسه با دوره‌های اخیر است. نسبت P به R در سال ۹۲ که قیمت آپارتمان‌های پایتخت جهش کرد، به عدد ۱۸ رسید اما در سال ۹۳ که حباب در حال تخلیه بود، این نسبت نیز کاهش یافت و عدد ۵/ ۱۶ را ثبت کرد.

در واقع سال ۹۲، اولین دوره‌‌ای از صعود شدید قیمت مسکن بود که نسبت P/ R در آن سال متفاوت از سه دوره جهش قبلی، به مرز عدد ۲۰ نرسید. این در حالی است که در سال‌های ۷۵، ۸۱ و ۸۶ که میانگین قیمت مسکن در تهران به ترتیب ۶۷ درصد، ۵۰ درصد و ۸۰ درصد جهش کرد، از نسبت P/ R در این سه سال به ترتیب اعداد ۲۴، ۲۰ و ۲۱ حاصل شد. نسبت P/ R در عین حال طی ۲۳ سال گذشته در کف و سقف معین نوسان داشته و افت و خیزهای بی‌سابقه قیمت در برخی سال‌ها، نتوانسته حاصل این نسبت را از دامنه مشخص خود خارج کند و تاثیر قابل توجهی بر منحنی این نسبت بگذارد.

با این حال نسبت کنونی P/ R و گزارش‌ نهادهای معتبر، تحلیل‌های کارشناسان اقتصاد مسکن را مبنی‌بر اینکه «روند کاهش دو ساله قیمت مسکن در تهران از بهار۹۲ تا کنون، باعث از بین رفتن نوسانات ماهانه و تخلیه کامل حباب شده است» تایید می‌کند.

پیش‌تر بانک مرکزی با تجزیه و تحلیل بازار معاملات مسکن در تیر ۹۴ اعلام کرد: متاثر از فضای حاکم بر اقتصاد کلان، انتظارات متقاضیان خرید در بازار معاملات مسکن دلالت بر تداوم ثبات قیمت مسکن در ماه‌های آتی دارد.

انتظار ثبات قیمت مسکن چنانچه از روی ابزار فنی P به R -که رابطه بلندمدت و ساختاری قیمت مسکن و اجاره‌بها را از روی رفتار گذشته این دو شاخص نمایش می‌دهد – مورد سنجش و راستی‌آزمایی قرار بگیرد، صحت «نوسان‌پذیر نبودن قیمت در دوره کنونی» به‌دست می‌آید.

به گزارش «دنیای اقتصاد» در پایان تیر ماه امسال متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران به سطح ۴ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید و متوسط اجاره‌بهای ماهانه نیز مترمربعی ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان شد.

عایدی بازار اجاره در بالاترین حد

فعالان بازار ملک، از روی نسبت P به R، عایدی اجاره‌داری مسکن را نیز محاسبه می‌کنند. در حال حاضر عایدی اجاره آپارتمان در تهران با توجه به نسبت اجاره یک‌سال به ارزش معاملاتی آپارتمان، رقمی معادل ۸/ ۶ درصد است؛ به این معنی که یک موجر، سالی کمتر از ۷ درصد دارایی ملکی خود، از محل اجاره آن، عایدی نقدی به‌دست می‌آورد. در دوره‌هایی که شیب قیمت مسکن نزولی می‌شود و بازار در اوج و سپس انتهای رکود قرار می‌گیرد، به علت کاسته شدن از ارزش معاملاتی ملک، نرخ عایدی بازار اجاره افزایش پیدا می‌کند؛ اما این قضیه در زمان جهش قیمت مسکن برعکس می‌شود؛ به طوری که در سال۹۲، عایدی اجاره‌داری آپارتمان در تهران به کمترین حد یعنی به نرخ ۵/ ۵ درصد رسید.

حرکت تورم نقطه‌ای به سمت صفر

در بهار امسال، قیمت مسکن نوسانات خفیف ماهانه را تجربه کرد و به جز در ماه فروردین که بازار به خاطر ابتدای سال شرایط عادی نداشت، در ماه‌های اردیبهشت و خرداد و تیر بین ۲/ ۰ درصد تا حداکثر ۳ درصد افت‌و‌خیز ماهانه پیدا کرد. با این حال، تورم نقطه به نقطه در تیر امسال به منفی ۵ درصد رسید؛ به این معنی که قیمت مسکن در تیر امسال ۵ درصد نسبت به تیر سال گذشته کاهش یافت. اما در بازار اجاره، نرخ رشد نقطه‌ای اجاره‌بها، در حال حاضر ۹ درصد است به این معنی که هزینه اجاره‌نشینی در تهران کمتر از تورم عمومی اما بیشتر از هزینه خرید، رو به افزایش است.

با استناد به رابطه «پوتربا» و چنانچه متغیرهای بیرونی و درونی اثرگذار بر شاخص‌های بازار مسکن در ماه‌های آتی، رفتار غیرقابل پیش‌بینی و شوک‌آمیز از خود نشان ندهند، پیش‌بینی می‌شود: قیمت مسکن ثابت بماند و با نوسان محسوسی روبه‌رو نشود. در این حالت، شیب منفی تورم نقطه‌ای مسکن به تدریج در جهت صفر شدن حرکت می‌کند. از طرفی، تورم اجاره نیز از نیمه دوم امسال به دلیل خروج از فصل نقل و انتقال، انتظار می‌رود به مراتب کمتر از سطح فعلی قرار بگیرد به این معنی که از شتاب ۹ درصدی افزایش اجاره‌بها کاسته شود.

نقطه امید بازار خرید مسکن

کارشناسان، علائم بازاری و فنی از موقعیت قیمت مسکن را همسو و در جهت فراهم بودن بستر برای خروج از دوره پایانی رکود معاملات مسکن ارزیابی می‌کنند. در بازار معاملات، طبق روایت دلالان ملک، هر دو سمت عرضه و تقاضا، میل به معامله دارند. طرفین معاملات در صورت اطمینان از نبود پتانسیل برای نوسان قیمت‌ها، مصمم‌تر خواهند شد. آنچه در این میان، به‌عنوان نقطه امید برای روشن شدن موتور معاملات مصرفی مسکن، مورد توجه است، احتمال حداکثری نسبت به تجدیدنظر سمت عرضه به تعدیل قیمت پیشنهادی است.

هم‌اکنون در بنگاه‌ها، قیمت پیشنهادی فروش فاصله قابل توجهی با قیمت قطعی (همان نرخ‌های رسمی که نسبت P به R براساس آن محاسبه می‌شود) دارد و همین فاصله که بعضا از نیم‌میلیون تومان در هر مترمربع نیز بیشتر است، مانع از فراهم شدن شرایط مالی در سمت تقاضا برای نشستن پای میز معامله می‌شود، بنابراین چنانچه قیمت‌های پیشنهادی فروش با آخرین سطح قیمت قطعی آپارتمان‌های فروش رفته در منطقه، تنظیم و بازنگری شود، این اتفاق، خود در نقش محرک جدید، ورود به دوره رونق غیرتورمی معاملات مسکن را امکان‌پذیر می‌کند.

در فایل‌های فروش آپارتمان، قیمت پیشنهادی حداقل ۱۰ درصد بالاتر از قیمت قطعی تعیین و به مشتری اعلام می‌شود.

 

۰۶:۴۶:۴۷ فرانس پرس نوشت: محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز شنبه از ریاست سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) استعفا کرد.

به گزارش «انتخاب»، یک مقام فلسطینی گفت استعفای عباس برای بازکردن مسیر برگزاری انتخابات مجدد برای ریاست این سازمان صورت گرفته است.

واصل ابویوسف گفت بیش از نیمی از اعضای کمیته ۱۸نفره این سازمان نیز استعفا کرده‌اند.

وی افزود شورای ملی فلسطین طی یک ماه آینده برای انتخاب کمیته اجرایی جدید تشکیل جلسه خواهد داد.

 

۰۶:۴۶:۲۹ روزنامه پرشمار کامرسانت روز شنبه در گزارشی به قلم پاول تاراسنکو، ایوان سافرونوف و یلنا چرنینکو با اشاره به سفر سورنا ستاری معاون امور علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران به مسکو و برنامه ریزی برای سفر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به تهران نوشت: ایران و روسیه در مسیر توسعه همکاری ها و مشارکت راهبردی در عرصه های مختلف گام برمی دارند.
این روزنامه افزوده است: هیات ایرانی به سرپرستی سورنا ستاری روز دوشنبه به مسکو سفر و از نمایشگاه بین المللی هوافضای ماکس -۲۰۱۵ در حومه مسکو دیدن خواهد کرد.
روزنامه روسی افزود: در روز نخست سفر هیات ایرانی به مسکو، مذاکرات ایران و روسیه در مورد تحویل تسلیحات پدافند هوایی اس-۳۰۰ به تهران انجام خواهد گرفت.
در ادامه گزارش به نقل از یک مقام وزارت دفاع روسیه یادآوری شده است: سورنا ستاری در روز نخست افتتاح نمایشگاه ماکس از آن دیدن می کند که در همین روز ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه همراه پادشاه اردن و عربستان سعودی از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد.
نویسندگان گزارش خاطرنشان کردند: مرتضی سرمدی معاون وزیر امور خارجه ایران در ماه ژوئن گفت که تهران و مسکو برای بازپس گرفتن شکایت نامه ۴ میلیارد دلاری ایران در مورد اس-۳۰۰ از دادگاه بین المللی ژنو مذاکره می کنند. به محض توقف مراحل دادرسی به این شکایت، دو کشور قرارداد جدیدی را برای تحویل مجموعه های اس-۳۰۰ به ایران امضا خواهند کرد.
روزنامه روسی با اشاره به سفر یک سال پیش ستاری به مسکو نوشت: آن زمان وضعیت فرق می کرد و ایران و ۱+۵ در گرماگرم نشست هسته ای بودند و امکان داشت این مذاکرات به موج جدید تنش ها میان ایران و غرب منجر شود اما با امضای توافقنامه ۱۴ جولای در وین، تهران در کانون توجه جهانی قرار گرفته و کشورهای غربی برای حضور در بازار ایران با یکدیگر رقابت می کنند و مسکو هم نمی خواهد عقب بماند.
رجب صفراف رییس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه در این رابطه خاطرنشان کرد: در دیدار ستاری از مسکو فناوری های پیشرفته به ویژه فضایی در مرکز توجه قرار خواهد داشت.
صفراف در گفت و گو با این روزنامه روسی گفت: ایران می خواهد قدرت بزرگ فضایی شود که ماهواره ها و موشک های ماهواره بر پیشرفته در اختیار داشته باشد و در سال های آینده این کشور فضانوردی را روانه فضا می کند. به این دلیل فناوری های روسی در این عرصه برای ایران جالب است.
بر اساس اطلاعات موجود برخی اعضای هیات ایرانی به روسیه سفر کرده و از مراکز پیشرو فضایی این کشور بازدید کرده اند.
در روز نخست سفر هیات بزرگ ایرانی به مسکو، متخصصان شرکت تسلیحاتی روس آبارون اکسپورت و سازمان فدرال همکاری های فنی-نظامی روسیه با شرکای ایرانی در مورد قرارداد تحویل مجموعه های پدافند هوایی به ایران مذاکره خواهند کرد.
ولادیمیر ساژین کارشناس انستیتو شرقشناسی روسیه در گفت وگو با روزنامه روسی گفت که هر چند تحریم های تسلیحاتی پنج سال دیگر ادامه خواهد داشت ولی مربوط به سلاح های تهاجمی سنگین خواهد شد و روسیه می تواند تسلیحات خارج از تحریم ها را به ایران تحویل دهد.
به گفته وی، افزون بر همکاری های فنی – نظامی، روسیه در برخی عرصه های همکاری با ایران هم بدون رقیب است که انرژی و تامین سوخت هسته ای و حمل و نقل به ویژه ریلی از آن جمله است.
روزنامه روسی با بیان این که روسیه می تواند طرح هایی برای همکاری به ایران پیشنهاد دهد، نوشت: سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با محمد جواد ظریف همتای روس خود خاطرنشان کرد که کارشناسان روسی در ایران هشت واحد نیروگاه هسته ای جدید احداث خواهند کرد.
کامرسانت ادامه داده است: دورنمای همکاری های اقتصادی و بازرگانی ایران و روسیه نیز در پاییز آینده در نشست کمیسیون همکاری های دولتی دو کشور بررسی خواهد شد و افزون بر آن، در ماه های آینده لاوروف از ایران دیدار خواهد کرد. هر چند هنوز تاریخ این سفر مشخص نشده است، اما به احتمال زیاد وزرای خارجه دو کشور ماه سپتامبر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار خواهند کرد و ممکن است روسای جمهوری ایران و روسیه نیز در مقر سازمان ملل دیدار و گفت و گو کنند.
در پایان گزارش به نقل از ساژین کارشناس روس گفته شده است که ایران در دوره پساتحریم به سرمایه گذاری های کلان در تمامی بخش ها و همچنین فناوری های پیشرفته نیاز دارد و هر چند که مسکو نمی تواند تمام این موارد و خواسته ها را برآورده کند، اما توانایی تامین بخشی از آن را دارد و حتما با توجه به جذابیت فوق العاده ایران برای سیاستمداران و سرمایه گذاران، روسیه برای حضور در بازار این کشور تلاش خواهد کرد.

 

۰۶:۴۶:۰۰ سرهنگ دوم فرزاد فریدونی این مطلب را در گفت و گوی خود با ایرنا اعلام کرد و وقتی که خبرنگار ایرنا دو بار از این مقام مسوول زمان دقیق وقوع این حادثه را جویا شد، گفت: این حادثه «چند وقت پیش چند ماه قبل» بوده است.
ایرنا بنا به رسالت خود و به جهت اهمیت خبر و دست اول بودن آن و این که هیچ خبرگزاری آن را مخابره نکرده بود اقدام به انتشار خبر کرد.
فایل صوتی مصاحبه خبرنگار ایرنا با فرمانده گروه پدافند هوایی کرمانشاه موجود است.

 

۰۶:۴۱:۰۰ سید علی اصغر میرمحمد صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه کل مانده تسهیلات پرداختی قرض‌الحسنه تا پایان خردادماه امسال ۳۲۷ هزار میلیارد ریال بوده است، اظهارداشت: کل منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها تا پایان خرداد ماه امسال پس از کسر سپرده قانونی ۳۰۸ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی افزود: بنابراین بانک‌ها بیش از منابع قرض‌الحسنه تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کردند و به عبارت دیگر نسبت به تسهیلات قرض‌الحسنه به منابع قرض‌الحسنه ۱۰۶ درصد تا پایان خردادماه امسال بود.

* پرداخت تسهیلات ازدواج به ۲۶۷ هزار نفر در پنج ماهه اول امسال

مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به رشد منفی ۶٫۶ درصدی سپرده‌های قرض‌الحسنه در ۵ ماه اول امسال گفت: از ابتدای امسال تا پایان ۳۰ مرداد ۲۶۷ هزار و ۷۴ نفر تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج دریافت کرده و اعتبار اختصاص یافته برای آن ۸ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۵۵۵ هزار نفر در صف انتظار برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج هستند که حدود ۶۰ هزار نفر آن مربوط به سال گذشته است، البته به نظر می‌رسد بخش عمده این ۶۰ هزار نفر ناشی از دوگانگی آمارهای بانک‌ها است و افراد زیادی از سال قبل باقی نمانده‌اند.

* اعطای ۵۲هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه غیر از وام ازدواج 

میرمحمد صادقی با بیان اینکه بانک‌ها سرفصل‌های دیگری برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه دارند، گفت: پرداخت تسهیلات به زندانیان، اشتغال مددجویان سازمان بهزیستی، اشتغال مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، وام خود اشتغالی، مشاغل خانگی، سایر نیازهای ضروری و ودیعه مسکن جزء تکالیفی بوده که بانک‌ها در سال ۹۳ بابت آن ۵۲ هزار میلیارد ریال پرداخت کرده‌اند. در سال گذشته ۳۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت شده است.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود بانک‌ها سپرده‌های قرض الحسنه را به سرفصل سرمایه‌‌گذاری منتقل می‌کنند، گفت: چنین چیزی تخلف است و بانک نمی‌تواند سپرده‌های قرض‌الحسنه را سرمایه‌گذاری کند.

* رد شائبه پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به کارکنان بانک‌ها از محل سپرده‌های مردمی

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در خصوص این شائبه که بانک‌ها بخش عمده منابع قرض‌الحسنه را به کارکنان خود تسهیلات پرداخت می‌کنند، اظهارداشت: ما به بانک‌ها تاکید کردیم که باید به کارکنان خود از منابع داخلی و غیر سپرده‌ای تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کنند که در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها از همین منابع داخلی و غیر قرض‌الحسنه‌ای به کارکنان خود تسهیلات می‌پردازند.

 

۰۶:۳۹:۲۱ یک کارشناس اقتصادی گفت: زمانی می‌توان رشد اقتصادی مثبت را به عنوان یک دستاورد تلقی کرد که اثرات آن را مردم بتوانند احساس کنند.

محمد قلی یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه سیاست‌های دولت در زمینه هسته‌ای قابل تقدیر بوده‌ است، اظهار کرد: با این حال لازم است دولت در سیاست‌های اقتصادی خود بازنگری کند، چرا که اگر بخواهند تورم را با فشار آوردن به بخش تولید کنترل کنند به تولیدات کشور ضربه وارد می‌شود.

وی تکیه بر رشد مثبت سه درصد را معیاری نادرست برای سنجش وضعیت صنایع و کشاورزی دانست و عنوان کرد: میزان بهره‌وری در بخش صنعت کاهش یافته و البته این امر قابل پیش‌بینی بود.

یوسفی درباره دستیابی دولت به اهداف اقتصادی خود گفت: اینکه دولت بگوید به اهداف اقتصادی خود دست پیدا کرده است در شرایط کنونی خوشحال کننده نیست بلکه لازم است دولت مردان با در نظر گرفتن محدودیت‌های اقتصادی اعلام کنند که در تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی هستند.

این کارشناس اقتصادی افزود: سیاست‌های اقتصادی دولت باید به بهبود شرایط رفاه، درآمد، اشتغال و رونق صنایع بینجامد. انتظار می‌رود که دولت به نقد سیاست‌های گذشته خود بپردازد و سیاست‌های اقتصادی درست‌تری را در پیش گیرد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر صنعت و کشاورزی در کشور رشد نکرده، اشتغال بیشتری ایجاد نشده و در عین حال نقدینگی نیز سیر صعودی دارد و فعالیت‌های دلالی نیز رونق سابق خود را دارد.

وی با انتقاد به واردات کالاهای مصرفی اظهار کرد: از طرفی تولیدات داخلی کالا کاهش پیدا کرده است و از سوی دیگر مردم به دلیل قدرت خرید پایین به خرید کالاهای ارزان خارجی روی می‌آورند.

یوسفی با اشاره به اینکه موجودی انبار تولیدکنندگان نشان می‌دهد که بنگاه‌ها نتوانسته‌اند کالاهای خود را به فروش برسانند، خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد با مسکنِ افزایش واردات، تورم را از این به بعد کنترل کند، به تولید ضربه می‌خورد، در عین حال هر زمان که اراده شود می‌توان واردات را کاهش داد اما افزایش تولید نیازمند ایجاد فرصت‌ برای فعالان اقتصادی است.

 

 

۰۶:۳۸:۵۵ حامد سلطانی نژاد در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس با بیان اینکه تامین مالی و نهاده های تولیدی اصلی ترین برنامه بورس کالا در دوره جدید مدیریتی این بازار است ، عنوان کرد: رکود حاکم بر فضای کسب و کار و انتظار اغلب فعالان بازار سرمایه برای رفع موانع تولید زمینه‌ای را فراهم آورده که بورس کالا به عنوان بازار متشکل و شفاف بتواند امکان تامین مالی ارزان قیمت را به پشتوانه نهاد های مالی فراهم کند.

مدیر عامل بورس کالای ایران افزود: اغلب صنایع و واحد های تولیدی به دلیل تولید مواد اولیه  در حوزه های پایین دستی و از طرفی به دلیل معوق شدن بدهی های بانکی و عدم تخصیص تسهیلات جدید با مشکل کمبود نقدینگی و راکد شدن جریان تولید مواجه شده اند. بر این اساس بورس کالا به دنبال ایجاد زمینه و تسهیل تامین مالی و نهاده های مالی برای این بنگاهها به منظور راهکاری برای خروج از رکود است.

وی بر این باور است که با تسهیل تامین مالی و به پشتوانه ضمانت ها و یا نهاده ای که بنگاه اقتصادی می خواهد از بورس کالا خرید کنند، واحد های اقتصادی می توانند از بانک ها تسهیلات بانکی دریافت کنند. طوری که  این نهاده ها می تواند در انبارهایی تحت نظارت بورس کالا ذخیره شوند و به تناسب آن گواهی سپرده صادر و در اختیار بانک برای تخصیص تسهیلات ارایه شود.

سلطانی نژاد با بیان اینکه حرکت تدریجی بنگاه اقتصادی به سمت تولید می‌تواند به ایفا شدن تعهدات بانکی آن بیانجامد، گفت: در صورتی که این واحدی تولیدی نتوانند به تعهدات بانکی خود عمل کند، بانک می تواند با بهره برداری از گواهی سپرده بانک از برای وصول بدهی ها بهره گفته و با استفاده از آن منابع مالی خود را وصول کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه کالاهای در نظر گرفته شده برای صدور گواهی سپرده مجوعه ای از کالای پرگردش و برخوردار از تقاضا خواهد بود، عنوان کرد: این کالا ها نهاده های تولیدی بسیاری از شرکت های پایین دستی و مصرفی شرکت ها و واحدهای صنعتی خواهد بود و با عملیاتی شدن این ابزار بانک ها نیز قادر خواهند بود، در صورت لزوم منابع مالی خود را وصول کنند.

سلطانی نژاد از برنامه ریزی برای صدور ابزارهای معاملاتی بر موجودی انبار شرکت ها نیز سخن گفت و افزود: در حال حاضر به دلیل سایه سنگین رکود حاکم بر صنایع اغلب شرکت ها با سرریز شدن موجودی انبارهای خود مواجه شده اند. براین اساس می توان به پشتوانه کالاهای موجود در انبار و حتی موجودی انبار در گردش آنها اوراق بهاداری تحت نظارت بورس کالا منتشر کرد.

وی افزود: در رینگ صادراتی بورس کالا نیز ارایه بسته ای کاربردی در دستور کار قرار گرفته که بر اساس آن کارگزار بین المللی  در کنار بهره برداری از انبارهای بین المللی و همچنین تامین کنندگان مالی فعال در نهاد های بین المللی بازیگران اصلی آن هستند.

مدیر عامل بورس کالا با بیان اینکه حمایت از صادرات تولید داخلی دغدغه اصلی متولیان بازار سرمایه است، عنوان کرد: پس از گشایش های سیاسی و تسهیل نقل و انتقال ارزی امکان معاملات ارزی از طریق رینگ صادارتی بوری کالای ایران فراهم خواهد شد. در عین حال با توجه به هزینه بر بودن فعالیت تجار در بازارهای بین المللی شرایطی فراهم خواهد شد که با استفاده از زیر ساخت های پایاپای یا تضامین تحویل کالا و سایر ابزارها کالای مورد نیاز تاجر و سرمایه گذار در داخل کشور فراهم شود .

سلطانی نژاد بر این باور است که بورس کالا باید محملی برای توسعه صادرات کالای ایرانی و فعال شدن تولید کنندگان داخلی با بهره گیری از گردش مالی مناسب با وجود رکود حاکم بر فضای کسب و کار باشد.

وی برخورداری از معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی بورس کالا را یک مزیت برای بازیگران بورس کالا در صورت اقبال برای دنبال کردن هرچه بیشتر شفافیت از سوی عرضه و تقاضا است.

 

۰۶:۳۶:۳۷به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سنا، اشتفان کیله مطرح کرد: افزایش تدریجی EPS یکی از اثرات خرید سهام توسط خود شرکت هاست همچنین شکل گیری روند افزایشی در EPS یک شرکت موجبات هشیاری سرمایه گذاران را فراهم آورده و همواره این پیام را دارد که سهام آن شرکت در زیر قیمت ذاتی معامله می شود یا پتانسیل رشد دارد. این برداشت تقاضا را افزایش داده و به گران تر شدن قیمت سهام منتج می شود.

سهام خزانه توسط شرکت های زیادی خرید و فروش می شود که هدف آن همانا بازار سازی در بازار بورس است.

اشتفان کیله، مدیر Aspian Invest در ایران، در ارتباط با دلایل استفاده از خرید سهام خزانه گفت: سهام خزانه علاوه بر اینکه کمک شایانی به نوسانات هیجانی می کند و باعث تعادل قیمت سهام می شود بلکه تملک سهام خزانه همچنین می تواند مانع از تصاحب خصمانه شرکت از سوی دیگران شود.

وی در ادامه افزود: نقدینگی آزاد شرکت باید به نحوی استفاده شود که بیشترین سوددهی را به ارمغان بیاورد. بطور مثال، اگر یک شرکت به کارکرد خود اعتماد دارد، خرید سهام خزانه می تواند طرح خوبی برای افزایش بازده نقدی باشد. همچنین، از آنجایی که هیچ سودی بابت این نوع سهام پرداخت نمی شود، تملک این سهام توسط شرکت می تواند موجبات افزایش سود هر سهم را فراهم کند.

کیله تصریح کرد: بعضی شرکت ها نیز ممکن است که به علت دسترسی داشتن به اطلاعات نهانی، اقدام به خرید کنند که این امر مشکلاتی به همراه خواهد داشت و دلیل اعمال محدودیت در خرید سهام خزانه همین امر است.

این کارشناس بازار سرمایه درباره معایب خرید سهام خزانه گفت: Share Capital یا نقدینگی حاصل از فروش سهام یک شرکت، فاکتور بسیار مهمی برای آن شرکت و سهمش است. شرکت هایی که گرفتار بدهی می شوند و نقدینگی لازم برای بازپرداخت آن را ندارند و ورشکست شوند، دیگر امکان استفاده از سهام خزانه برای جبران بدهی را ندارند. بدین منظور سهام خزانه الزاما باید بصورت مجزا در صورت های مالی نشان داده شوند.

مدیر Aspian Invest در ایران، در ادامه گفتگو به مزایای بازخرید سهام ( Buyback ) اشاره کرد و گفت: افزایش تدریجی EPS یکی از اثرات خرید سهام توسط خود شرکت هاست همچنین شکل گیری روند افزایشی در EPS یک شرکت موجبات هشیاری سرمایه گذاران را فراهم می آورده و همواره این پیام را دارد که سهام آن شرکت در زیر قیمت ذاتی معامله می شود و یا پتانسیل رشد دارد. این برداشت تقاضا را افزایش داده و به گران تر شدن قیمت سهام منتج می شود.

کیله در ادامه توضیح داد: Buyback موجب کاهش مقدار سهام شناور آن شرکت در بازار می شود. از این رو، سهام باقی مانده در بازار سرمایه، نشان دهنده درصد کمتری از سهام شناور شرکت است از این رو، افزایش تقاضا برای آن سهم باعث شکل گیری روند افزایشی قیمت برای آن می شود.

وی با بیان اینکه شرکت ها معمولا در صورت داشتن نقدینگی اضافی، آن را در  Buyback به کار می برند، گفت: این بدان معنی است که آن شرکت با مشکل نقدینگی مواجه نمی شود و در نهایت سرمایه گذاران به صورت منطقی به این نتیجه می رسند که شرکت بازده بیشتری از این کار به نسبت گزینه های دیگر سرمایه گذاری، به دست خواهد آورد. از این رو موجبات افزایش قیمت سهم فراهم می شود.

کیله اظهار داشت: کاهش مالیات پرداختی بابت سود سهام یکی دیگر از مزایای بسیار بزرگ Buyback است. شرکت ها در قبال بازخرید سهام خود از پرداخت مالیات برای آن میزان سهامی که بازخرید کرده اند، معاف می شوند.

این کارشناس بازار سرمایه درباره چالش های احتمالی بازخرید سهام گفت: اعمال تغییرات عمدی در میزان سود نقدی شرکت یکی از مسائلی است که می توان به عنوان چالش سهام خزانه به آن اشاره کرد.

وی توضیح داد: تحلیلگران با بررسی اوضاع شرکت به این نتیجه می رسند که سود نقدی آن چه میزان خواهد بود، پس ممکن است شرکت ها با سوء استفاده از این موضوع، پیش از اعلام میزان سود اطلاعیه‌ای مبنی بر بازخرید سهام خود منتشر کند که این امر تاثیر منفی بر سود نقدی آن شرکت خواهد داشت.

کیله تصریح کرد: درصد بازخرید سهام ارتباط مستقیمی با میزان بازدهی و سود شرکت دارد اما از آنجایی که شرکت ها معمولا ملزم به اعلام درصد بازخرید سهام نیستند و می توانند بدون انتشار اطلاعیه اقدام به بازخرید سهام خود کنند، عدم اطلاع کافی سهامداران ممکن است آنها را به اشتباه بیندازد.

وی خاطر نشان کرد: اعلام بازخرید سهام توسط شرکت موجب رشد قیمت سهم می شود اما سرمایه گذاران باید آگاه باشند که این تغییر قیمت در مقطعی کوتاه اتفاق می افتد بنابراین صرفا با توجه به یک اعلامیه نمی توان بی مهابا به سمت آن سهم رفت.

کیله در پایان تصریح کرد: باید بسیار هشیار بود که هیچ وقت سراغ سهامی نرویم که همزمان که در اوج قیمت خود و یا در نزدیکی آن قرار دارد، بیانه ای به منظور بازخرید سهام خود اعلام می کند چون در این زمان ممکن است سهامداران ناکارآزموده دچار خطای بزرگی شوند.

 

۰۶:۳۶:۱۵ به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار دست اندرکاران و کارگزاران حج و سفرهای عتبات، حج را ضامن “تداوم اسلام” و مظهر “وحدت و عظمت” امت اسلامی خواندند و با تأکید بر توجه همزمان به ابعاد اجتماعی و فردی این فریضه بزرگ، انتقال تجربیات وحدت بخش ملت ایران در کنگره عظیم حج را موجب همبستگی، همدلی و اقتدار بیشتر امت اسلامی برشمردند.

ایشان با اشاره به خصوصیات بی نظیر حج نسبت به سایر فریضه های اسلامی افزودند: حج دو جنبه متفاوت فردی و اجتماعی دارد که رعایت هر دو جنبه در سعادت دنیوی و اخروی حجاج و ملتهای مسلمان، تأثیر استثنایی دارد.

رهبر انقلاب، زیارت خانه خدا و مناسک حج را، فرصتی بی نظیر برای تطهیر روح، نزدیکی به پروردگار و فراهم کردن توشه تمامی عمر دانستند و خطاب به زائران خانه خدا افزودند: تک تک اعمال حج را قدر بدانید و روح و جانتان را در سرچشمه این نعمت بزرگ، پاکیزه و سیراب کنید.

حضرت آیت الله خامنه ای در تشریح جنبه اجتماعی حج نیز به حضور همزمان همه ملتها با همه تفاوت های نژادی، مذهبی، فرهنگی و ظاهری در مکه و مدینه اشاره کردند و افزودند: حج مظهر و فرصت واقعی “وحدت اسلامی” است.

ایشان با انتقاد شدید از کسانی که با انواع روشها از جمله بزرگ کردن مفهوم ملیّت، حقیقت و اهمیت امت اسلامی را کمرنگ میکنند افزودند: حج، نمونه ای معنادار از تشکیل امت اسلامی و فرصت بسیار بزرگ برای همزبانی، همدلی و ابراز همدردی مسلمانان جهان است.

رهبر انقلاب تجلی عظمت امت اسلامی و فرصت تبادل تجربیات را از دیگر نکات مهم جنبه اجتماعی حج برشمردند و افزودند: بیان و انعکاس تجربیات مفید ملتهای مسلمان، تقویت امت اسلامی را به همراه می آورد.

ایشان در همین زمینه به تجربیات موثر و کارآمد ملت ایران در دشمن شناسی، اعتماد نکردن به دشمن و اشتباه نگرفتن دوست با دشمن اشاره کردند و افزودند: مردم ما با درکی ستایش برانگیز، دریافته اند که استکبار جهانی و صهیونیزم، دشمن حقیقی و لجوج ملت ایران و امت اسلامی اند و به همین دلیل در همه اجتماعات عظیم ملی و اسلامی، علیه آمریکا و صهیونیزم شعار داده اند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در ۳۶ سال اخیر، استکبار گاه دشمنی با ایران را از زبان و رفتار کشورهای دیگر پیگیری کرده است اما ملت ایران همیشه متوجه بود که این کشورها فریب خورده و آلت دستند و دشمن واقعی، همان آمریکا و اسرائیل است.

رهبر انقلاب به تجربه ناموفق روی کار آمدن برخی گروههای اسلامی در بعضی کشورها اشاره کردند و گفتند: آنها برخلاف ملت ایران، جای دوست و دشمن را اشتباه گرفتند و ضربه اش را نیز خوردند.

حضرت آیت الله خامنه ای اتحاد را از دیگر تجربه های قابل انتقال ملت ایران به ملتهای دیگر در موسم حج برشمردند و افزودند: مردم ایران با وجود همه اختلاف های ” عقیدتی، فکری و  سیاسی” و تفاوتهای قومیتی، وحدت ملی را حفظ کرده اند و قدر این نعمت الهی را به خوبی میدانند که  این تجربه گرانقدر باید به دیگر ملتهای مسلمان منتقل شود.

ایشان درگیری داخلی در برخی کشورها را به بهانه های مذهبی، سیاسی و حتی حزبی، نتیجه قدرناشناسی نعمت وحدت برشمردند و افزودند: خداوند با هیچ ملتی، “قوم و خویشی” ندارد و اگر مردمی قدر اتحاد و همدلی را ندانند خداوند آنها را به بلیّه اختلاف و درگیری و خونریزی دچار میکند.

حضرت آیت الله خامنه ای توطئه های ظالمان جهانی را بر ضد اسلام و ایران و نظام اسلامی  یادآورد شدند و افزودند: آنها در واقع نه بر ضد شیعه یا ایران، بلکه بر ضد قرآن توطئه میکنند چرا که میدانند قرآن و اسلام، کانون بیداری بخش ملتهاست.

رهبر انقلاب با استناد به تلاش بی وقفه مستکبران برای دستیابی به راههای متنوع نفوذ و ضربه زدن به مسلمانان افزودند: به پشتوانه حمایت بی پایان مالی استکبار، دهها مرکز و کانون فکری و سیاسی در آمریکا، اروپا، فلسطین اشغالی و کشورهای وابسته، در حال مطالعه و بررسی اسلام و شیعه هستند تا راههای مقابله با عوامل بیدارساز و اقتدار آفرین امت اسلامی را شناسایی و عملیاتی کنند.

ایشان افزودند: زورگویان جهانی، ایجاد خشونت و تفرقه به نام اسلام را کاملاً جدی دنبال میکنند و در تلاشند با بدنام کردن دین مبین اسلام، به جان هم انداختن ملتها و حتی ایجاد درگیری میان یک ملت، امت اسلامی را تضعیف کنند که انتقال تجربیات وحدت بخش و دشمن شناسانه ملت ایران به دیگر ملتها در ایام حج میتواند این توطئه را خنثی کند.

رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: البته انتقال تجربیات مفید ملتها به یکدیگر در موسم حج، مخالفانی دارد اما به هر حال باید راه آنرا پیدا کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای در بخش پایانی سخنانشان با اشاره مجدد به لزوم توجه همزمان به ابعاد فردی و اجتماعی حج، تأکید کردند: مبادا حجاج محترم فرصت بی نظیر تنفس در شهر معطّر پیامبر و حضور عبادی و شوق آور در مکه معظّمه و خانه خدا را با کار بسیار غلط گشت و گذار در بازار و خرید کالا از دست بدهند و حسرت استفاده نکردن کامل از فرصت بی نظیر و نشاط آور حضور در مسجد الحرام و مسجد النبی را برای همه عمر بر دل خود بگذارند.

رهبر انقلاب در سخنان خود همچنین، تلاش برای برگزاری حج را از زیباترین و با شکوهترین مسئولیت ها خواندند و با تشکر از زحمات مسئولان حج افزودند: همه توان خود را برای تحقق حجِ مطلوب به کار گیرید.

پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه و سرپرست زائران ایرانی با تبریک دهه کرامت، شعار حج امسال را «حج، معنویت، بصیرت و همدلی اسلامی» اعلام کرد و گفت: تدوین راهبردهای دهگانه و طرح تعالی حج، ارتقای سطح دانش نیروی انسانی، ارائه آموزش های معرفتی برای زائران و روحانیون کاروان‌ها، برگزاری نشست‌های علمی و استفاده از ظرفیت زائران و کارگزاران از جمله فعالیت ها و رویکردها در برگزاری مراسم حج است.

نماینده ولی فقیه و سرپرست زائران ایرانی افزود: حج امسال باید ضمن حفظ عزت و کرامت ملت ایران به کانون وحدت مسلمانان جهان تبدیل شود.

آقای اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با بیان گزارشی از فعالیت های این سازمان، روان سازی فرایند ثبت نام زائران، اعزام ۶۲ درصد زائران با پرواز مستقیم به مدینه، ایجاد تنوع در برنامه غذایی، تامین بخش عمده اقلام مورد نیاز زائران از داخل کشور، کاهش قیمت تمام شده خدمات و اطلاع رسانی هوشمند را از اقدامات و برنامه های سازمان حج و زیارت برای برگزاری مراسم حج امسال خواند و گفت: پیش بینی های لازم به منظور تشرف ۶۴ هزار زائر کشورمان به حج در قالب ۴۵۵ کاروان صورت گرفته است.

همچنین رهبر انقلاب پیش از آغاز این دیدار از نمایشگاه عکس و کتاب ویژه حج بازدید کردند.

 

۰۶:۳۵:۵۴ گروه بین‌الملل خبرگزاری فارسسید رضا پیراسته: «گراهام آلیسون»، رییس اندیشکده بلفر و استاد دانشکده «جان اف کندی» دانشگاه هاروارد آمریکا است. پورفسور آلیسون پیشتر مشاور ویژه و معاون وزیر دفاع آمریکا در دولت‌های «رونالد ریگان» و «بیل کلینتون» بود و راهبردهای وزارت دفاع آمریکا در قبال روسیه و اوکراین و دیگر کشورها را هماهنگ می‌کرد. از دیگر حوزه‌های تخصصی گراهام آلیسون می‌توان به برنامه کنترل سلاح هسته‌ای، منطقه دریای خزر، سیاست‌های دفاعی، انرژی، ایران ، امنیت ملی، تروریسم هسته‌ای، امور تروریستی و آسیای جنوبی نام برد.

گراهام آلیسون در گفت و گویی کوتاه «برجام» را توافق برد _ برد برای ایران و ۱+۵ نامید و البته با زیرکی خاص از پاسخ گویی به سئوالی پیرامون نابودی زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی طفره رفت. مشروح این گفت‌وگو به شرح ذیل تقدیم خوانندگان گرامی می‌شود:

فارس: بسیاری از منتقدین عنوان می‌کنند که توافق هسته‌ای نامتوازن است اما نویسندگان برجام آن را طرحی برد _ برد برای طرفین بر می‌شمارند. نظر شما در این زمینه چیست؟

گراهام آلیسون: من با آن گروهی که برجام را  طرحی «برد _ برد» خطاب می‌کنند ، موافقم. این توافق برای آمریکا و شرکایش در گروه «۱+۵» به طور قابل تایید و بررسی و نیز ریشه ای ایران را در گریز هسته‌ای به‌سوی ساخت بمب متوقف کرد. برجام زمان بالقوه گریز هسته‌ای را از ۲ ماه به بیش از یک سال کشاند. البته برای ایران نیز برجام معافیت از تحریم‌های دشوار که هزینه‌های زیادی را بر اقتصاد و زندگی شهروندانش تحمیل می‌کرد، دربرداشت و برای تمامی طرف‌های حاضر نیز در مذاکرات پنجره‌های ۱۰ تا ۱۵ ساله برای ایجاد روابط جدید با کشورهای مهم ایجاد کرد.

فارس: فرض کنیم که کنگره آمریکا بتواند دو سوم آرای لازم رابرای رد برجام کسب کند. در صورت چنین موردی تبعات داخلی و خارجی عدم پذیرش برجام  در کنگره آمریکا چه خواهند بود؟ رد برجام چه تاثیری بر موقعیت رییس جمهور کنونی آمریکا می‌گذارد؟

گراهام آلیسون: من باور ندارم که مخالفان برجام بتوانند در زایل کردن آن در کنگره موفق شده و توافق هسته‌ای را وتو کنند. با این وجود اگر مخالفان قادر باشند دو سوم آرای سنا و مجلس نمایندگان را برای لغو برجام بدست آورده و به طور قانونی آن را رد کنند، آنگاه تبعات منفی بسیار شدیدتر از ایران را برای آمریکا دارد.

فارس: بعد از توافق وین «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران خواهان تلاش‌های جمعی برای ایجاد خاورمیانه فاقد سلاح هسته‌ای شد. از نظر شما چه موانعی در این مسیر وجود دارد؟ آیا اسرائیل آماده دست کشیدن از جنگ افزارهای هسته‌ایش هست؟

گراهام آلیسون: من حامی تلاش‌های مشترک در ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای هستم و باور دارم که اگر این مورد انجام شود، خاورمیانه و جهان مکانی امن‌تر برای زندگی بشر خواهد بود. اما راه حل درباره موضوع هسته‌ای (منطقه عاری از سلاح هسته ای) نیاز به حل و فصل اختلافات سیاسی عمیق بین کشورها و نه تنها نابودی جنگ افزارهای هسته‌ای دارد.

 

۰۶:۳۵:۴۷ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلستان پیش از سفر به تهران، ابراز امیدواری کرد که روابط طرفین طی ماه‌های پیش‌رو به سطح سفیر ارتقا یابد.

وی قرار است روز یکشنبه طی مراسمی رسمی سفارتخانه انگلیس در تهران را که در سال ۲۰۱۱ تعطیل شده بود، بازگشایی کند.

به نوشته روزنامه گاردین، با وجود بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، طرفین فعلا قصد دارند روابط را در سطح کاردار ادامه دهند. «آجی شارما» دیپلمات هندی‌الاصل که از دو سال قبل به عنوان کاردار غیرمقیم انتخاب شده بود، در تهران سرپرست سفارت خواهد بود و محمد حسن حبیب‌الله زاده نیز همچنان به عنوان کاردار ایران، باقی خواهد ماند.

هاموند گفته است که انتظار دارد توافق ارتقا سطح روابط به سفیر، طی چند ماه آینده به دست آید.

در سفر امروز هاموند به تهران، «دامین هیندز» معاون وزارت خزانه‌داری و گروهی از بازرگانان انگلیسی هم برای بحث در مورد فرصت‌‌های موجود پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای، وزیر خارجه انگلیس را همراهی می‌کنند.

هاموند در مورد سفرش به تهران گفته است: «بازگشایی سفارت ما، گامی کلیدی برای ارتقا روابط است. در درجه اول، می‌خواهیم از موفقیت توافق هسته‌ای اطمینان حاصل کنیم، از جمله از طریق تشویق به تجارت و سرمایه‌گذاری پس از آنکه تحریم‌ها برداشته شد.»

وزیر خارجه انگلیس افزود: «بریتانیا و ایران همچنین باید آماده بحث بر سر چالش‌های مشترکی که با آن روبرو هستیم، از جمله تروریسم، ثبات منطقه‌ای، گسترش داعش در سوریه و عراق، مقابله با مواد مخدر و مهاجرت، باشند.»

 

۰۶:۳۲:۴۹ تحولات بازار خیلی خاص نیست ولی امیدواری  سیاسی بیشتر و امیدواری اقتصادی کمتر شده

۰۶:۳۲:۳۸ سلام  صبح  شما  عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم