خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۳۰ امروز کم خبر تر بود …
در حوزه سیاسی … اما در مهم ترین خبرهای سیاسی اعلام حمایت «جان تستر» سناتور سرشناس دموکرات از توافق هسته ای با ایران، خیال اوباما را جهت استفاده از حق وتوی خود علیه سناتورهای مخالف برجام تاحدود زیادی راحت ساخته است. نکته بسیار مهم اینکه با اعلام موافقت تستر با برجام، تعداد حامیان توافق نهایی با ایران در سنا به ۲۷ نفر رسیده است. از سویی؛ با توجه به اینکه رای مثبت جان تستر در جلب آرای مثبت حداقل ۲ سناتور دیگر ـ که از وی تبعیت می کنند ـ موثر می باشد، عملا تاکنون ۲۹ سناتور دموکرات حمایت خود را از برجام اعلام کرده اند. این در حالی است که بر اساس اعلام برخی منابع آمریکایی، رای مثبت «هری رید» رهبر اکثریت دموکرات های سنا و ۴ تن دیگر از سناتورهای تابع وی به توافق هسته ای نیز قطعی شده است. از این رو اوباما برد خود را در برابر سنا تقریبا تمام شده می داند. لازم به ذکر است که اوباما جهت استفاده از حق وتوی خود در مقابل مخالفان برجام در سنا، نیاز به رای ۳۴ سناتور دموکرات دارد. با این حال اوباما از این پس در صدد افزایش تعداد سناتورهای توافق نهایی به ۴۰ نفر خواهد بود تا حتی کار به وتوی رای سنا نیز کشیده نشود. برای رد اولیه توافق هسته ای در سنا، لازم است بیشتر از ۶۰ سناتور ـ اکثریت مطلق سنا ـ با آن مخالفت کنند. با این حال واقعا مشخص نیست که همه سناتورهای باقیمانده در حزب دموکرات که رای خود را هنوز مشخص نکرده اند با کاخ سفید در حمایت از برجام همراه شوند!از سوی دیگر؛ به نظر می رسد طی روزهای آتی و با اعلام حمایت رسمی ۳۴ سناتور از برجام، اوباما به سرعت بر روی افزایش تعداد حامیان توافقنامه تا ماه سپتامبر ـ زمان رای گیری کنگره ـ متمرکز شود. اوباما از زمان تصویب برجام تاکنون سعی کرده است بازی کنگره را در سنا مهار کند زیرا مجلس سنا ۱۰۰ عضو بیشتر ندارد و بازی در آن قابل کنترل تر از مجلس نمایندگان است. مجلس نمایندگان آمریکا ۴۳۵ عضو دارد و مدیریت آرای نمایندگان در آن به مراتب سخت تر از سناست. اوباما امیدوار است با مهار و کنترل بازی در سنای آمریکا، رای منفی احتمالی مجلس نمایندگان به برجام را نیز بی اثر سازد.گفتنی است برای رد توافق هسته ای با ایران و بی اثر شدن وتوی اوباما، لازم است دو سوم اعضای هر دو مجلس نمایندگان و سنا به برجام رای منفی دهند.
در سوی دیگر فردا بعداز ظهر (یکشنبه اول شهریور) فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس با محمد جواد ظریف رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان دیدار میکند.به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیر خارجه انگلیس که فردا جهت انجام سفری دو روزه و شرکت در مراسم بازگشایی سفارت انگلیس در ایران، به تهران سفر میکند، فردا بعد از ظهر با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود در وزارت خارجه دیدار خواهد کرد.گفتنی است این دو دیپلمات طبق برنامهریزی انجام شده قرار است بعد از دیدار با یکدیگر در نشست مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران پاسخ دهند.
در سوی دیگر در خبرهای اقتصادی انتشار اسناد خزانه جنجال زیادی به پا کرده است . کمی در مورد انتشار این ۱۰۰۰ میلیارد و بحث های بعد ان که ۹ هزار میلیارد است صحبت کنیم . اسناد خزانه اسلامی ابزاری برای تسویه بدهی دولت با طلبکاران . همچنین اسناد خزانه از لحاظ حقوقی به منظور بازپرداخت بدهی های خزانه است اما اوراق مشارکت باید مبتنی بر طرح های تولیدی مشارکتی باشه.
عقود اسلامی متفاوت به این دو تا حاکمه. اسناد خزانه بیع دین است و اوراق مشارکت مبتنی بر عقد مشارکت.
مجوز انتشار طبق قانون بودجه ۹۳ و ۹۴ و قانون رفع موانع تولید اسناد خزانه بدون کوپن سود هست و به کسر قیمت از ۱۰۰ هزار تومن فروخته میشه. در مورد این اسناد گفته می شود طلبکار برای نقد کردن یه بازار که فقط تامین سرمایه ها توش هستن و از طلبکار دارای اسناد خزانه با تنزیل به کسر میخرن.
گویا هر تامین سرمایه هم به اندازه اوراقی که خریده میاد توی بازار ثانویه، بازارگردانی میکنه و به عموم میفروشه. پس مردم و شرکت ها باید از تامین سرمایه ها بخرن.اگه تامین سرمایه ها واسط نباشند ممکنه با رفتار هیجانی یه عده، نرخ بهره بازار رو خراب کنند که تبعات داره
گفته میشود در سررسید امکان نکول داره البته در آیین نامه اجرایی نوشته جزو بدهی های اولویت دار دولت خواهد بود. اما نکول ان برعهده تامین سرمایه ها خواهد بود نه خریداران آن.
.مرحله اول ۱۰۰۰ میلیارد تومن برای پیمانکارها و طلبکارهای وزارت راه منتشر و پرداخت میشه. دولت تعهد داده اخر اسفند این ۱۰۰۰ میلیارد رو به دارنده پرداخت کنه.
۸٫پیش بینی میشه تا اخر سال چند بخش دیگه همه برای سایر طلبکارهای دولت هم منتشر بشه.
.طلبکارهای دولت که این اسناد رو میگیرن و به تامین سرمایه ها میفروشند با پول گرفته شده در شرکت به عنوان سرمایه در گردش یا کاهش هزینه مالی بکار می برند و اثرات مثبت دارد. در مجموع اتفاق خوبی برای بازار است .
در حوزه نفت و گاز به گزارش ایرنا، براساس گزارش دبیرخانه اطلاع رسانی دولت در مورد عملکرد دولت تدبیر و امید در بخش گاز، در سال ١٣٩٣ علاوه بر فاز ١٢ پارس جنوبی که با ظرفیت پالایشی حدود ٧۵ میلیون مترمکعب در روز در مدار تولید است، فازهای ١۵، ١۶ و ١٧ جمعا با ظرفیت پالایشی حدود ١٢٠ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید کشور افزوده شد.
براساس این گزارش، پالایش و عرضه گاز طبیعی در سال ١٣٩٣ نسبت به سال ١٣٩٢ حدود ١٢ درصد افزایش پیدا کرده است، همچنین گازرسانی به شهرهای کوچک و روستاها با جدیت در دستور کار دولت قرار دارد.
براین اساس، قرار است تا میانه سال ٩۶ قریب به ٢,۵ میلیون خانوار جدید به شبکه گاز کشور اضافه شوند و به این ترتیب قریب ٩۵ درصد از کل جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گاز قرار خواهند گرفت.
گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان نیز امسال تکمیل خواهد شد و مردم این خطه محروم به طور کامل از این خدمت برخوردار می شوند.
این گزارش می افزاید، میزان تولید محصولات پتروشیمی در سال ١٣٩٣ به ۴۴,۵ میلیون تن رسید که از این مقدار به میزان ۱۵٫۹ میلیون تن به کشورهای خارجی صادر شده و ۱۶٫۷ میلیون تن نیز در بازارهای داخلی فروخته شد. این میزان تولید، نشانگر افزایش ۹٫۶ درصدی تولید محصولات پتروشیمی در سال ١٣٩٣ در مقایسه با سال قبل از آن است.
در دلار داخلی باید دید امروز بانک مرکزی نرخ دولتی را چه می کند ولی به نظر زمزمه ۳۰۰۰ شدن جدی شده است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱ شهریور ۹۴