خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۵۰ امروز هم بازار کم خبر است …
در یکی از مهم تریخ خبرهای سیاسی آیت الله هاشمی رفسنجانی در گفت و گویی مشروح با هفته نامه «طلوع صبح» و سایت «انتخاب» اعلام کرد که قصد دارد در انتخابات مجلس خبرگان کاندیدا شود.ایشان در پاسخ به این سئوال که «آیا حضرتعالی قرار است تحرکی داشته باشید؟» ، گفت: من در مجلس نمیتوانم شرکت کنم، ولی بنا دارم در خبرگان شرکت کنم.
در سوی دیگر در منطقه جان کری قرار است در پس از دیدارهای خود با مقامات عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر، گفتوگویی سهجانبه نیز در دوحه با همتایان روس و سعودی خود داشته باشد تا با آنها در مورد وضعیت سوریه تبادل نظر کند.جان کری ماه پیش گفت که قصد دارد با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مورد مبارزه با «حکومت اسلامی» (داعش سابق) و نقشی که ایران میتواند در این زمینه ایفا کند بحث و تبادل نظر کند.
در خبرهای سیاسی اقتصادی مارتین جانستون ‘ مدیر کل ‘اتاق بازرگانی انگلیس و ایران’ روز دوشنبه ضمن رو به گسترش توصیف کردن مناسبات تجاری لندن و تهران اعلام کرد این اتاق قرار است در همین راستا هیئتی را برای گفت وگو با طرف های ایرانی به تهران اعزام کند.مدیرکل اتاق بازرگانی انگلیس و ایران روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: سفر این هیئت تجاری برای ماه اکتبر آینده برنامه ریزی شده است.
مارتین جانستون، مناسبات تجاری انگلیس و ایران را رو به گسترش توصیف و تصریح کرد هدف از اعزام این هیئت تلاش برای توسعه هرچه بیشتر این مناسبات است .
در خبرهای اقتصادی علی طیبنیا وزیر اقتصاد کشورمان در حاشیه دیدار نشست دولت و بخش خصوصی که عصر امروز (دوشنبه) ۱۲ مردادماه برگزار شد، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از اواخر امسال آثار رفع تحریمها را مشاهده میکنیم، اظهارداشت: رشد اقتصادی در سال جاری رشد مثبتی بوده است و در سال آینده ارتقا مییابد. امیدواریم در شریط پساتحریم این فرصت را به ما بدهد تا با کمترین هزینه اصلاحات اقتصادی را انجام دهیم.
‘ طبق برخی خبرها نوبخت اعلام کرد تا هفته اینده پنج هزار میلیارد تومان اوراق خزانه تحویل پیمانکاران میشود قرار است این اوراق وارد بورس شده ومعامله شود . به نظر این موضوع باردیگر برای بازار چالش افرین می شود .
در سایر خبرها از حدود پنج ماه پیش و قبل از موافقت نامه ١+۵ شرکت های بزرگ کشتیرانی دنیا و شرکت های مدیریت بنادر یا پورت اپراتورها به سازمان بنادر و دریانوردی و مراجع مختلف داخلی ایران مراجعه کردند و مذاکراتی درباره راه اندازی مجدد خطوط کشتیرانی به صورت مستقیم به ایران و فعالیت در بنادر انجام شد.
وی گفت: در شرایط تحریم، بار کشتی هایی که قرار بود به ایران وارد شود، ابتدا برای تخلیه به دیگر بنادر خلیج فارس به عنوان بندر ثالث می رفت ، کشتی ها بار خود را آنجا تخلیه می کردند و سپس از آنجا به ایران ارسال می شد که این مورد برای ایران با این ظرفیت سنگین و بزرگ بندری مناسب نبود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اضافه کرد: تاکنون ١١ شرکت کشتیرانی بزرگ دنیا از کشورهایی نظیر کره، چین و وارد بندر شهید رجایی شده اند، همچنین به تازگی خطوط بزرگ کشتیرانی برای حضور در بندر کانتینری ایران اعلام آمادگی کرده اند و اولین شرکت کشتیرانی اروپایی هم ماه آینده وارد بندر کانتینری شهید رجایی می شود.
و اما در حوزه بازار مدیر غدیر از کمک به بازار می گوید … بر اساس چارچوب های مشخص شده دراین جلسه، مقرر شد تا چهار کارگروه ۷ نفره از سوی نهادهای تاثیرگذار بازار تشکیل شود تا در آن مسایل بازار سرمایه بررسی وراهکار های اجرایی آن به نهادهای مرتبط ارسال شود و حمایت های حقوقی ها بر اساس تصمیمات این کارگروه ها به شکل جدی تر و هوشمندانه تری انجام گیرد تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد و بخش عمده ای از حمایت های مورد انتظار در چهارچوب ورود اثرگذار حقوقی ها به تصمیمات مهمی است که دولت و خانه ملت راجع به بورس،فضای کسب و کار شرکت ها و صنایع می گیرند.
وی از حضور نماینده بازار سرمایه در شورای پول واعتبار، همکاری و ارتباط نزدیک با نمایندگان مجلس به عنوان ارکان تصمیم گیری، برنامه ریزی دولت در خصوص بازار سرمایه به عنوان رکن اقتصادی کشور، عدم رها نمودن بازار سرمایه توسط حقوقی های این بازار، وضع قوانین و مقررات جهت سهولت برقراری ارتباط با بازارهای بین المللی توسط سازمان بورس، مشخص کردن محورهای عملیاتی بازار سرمایه، تهیه مدل قرار دادهای بین المللی برای ورود شرکتهای خارجی به عنوان درخواست مشارکت کنندگان در اولین جلسه نام برد تا به این واسطه از تحمیل ریسک هایی مانند تعیین نرخ خوراک، بهره مالکانه و کاهش قیمت یک محصول به نفع محصول دیگر جلوگیری شود.
سلیمانی امیری تصریح کرد: در واقع برای تصمیم گیری در مورد صنایع در بازار سرمایه باید منافع ملی را درنظر گرفت تابه این واسطه با حل این مسایل در چارچوب منافع ملی، به زبان مشترکی دست یابیم تا به این واسطه دیگر شاهد تحمیل چنین ریسک هایی در بازار سرمایه نباشیم.
اما در خبربازارهای جهانی و سقوط قیمت نفت … بهای هربشکه نفت دربازارنیویورک دوشنبه به سبب افزایش نگرانی ها در بازار در خصوص تقاضا با اخبار نامساعدی که از چین می رسد و نیز اخبار مربوط به عرضه بسیار بالای نفت به ویژه از سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک ، کاهش یافت.
بهای هربشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت ( نفت پایه آمریکا ) برای تحویل در سپتامبر با ۷۵ سنت کاهش به ۴۶ دلار و ۳۷ سنت در بازار بین المللی نیویورک رسید.پس از آنکه قیمت های نفت در طول ماه ژوئیه کاهش یافت دیگر هیچ نشانه ای از افزایش پیدا نکرد و به پایین ترین سطح خود از پایان سال های ۲۰۰۰ نزدیک شد.کارل لاری از تحلیلگران بازار نفت اعلام کرد :« دوشنبه ،مهم ترین مسئله به نظر من چین است که بازارهای سهام آن از ژوئن کاهش یافته است .»به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک ، براساس تحقیق مستقلی که دوشنبه منتشر شد ،تولید کارخانه ای چین در ژوئیه به پایین ترین سطح خود از دوسال پیش رسید و کاهش رشد اقتصادی دومین اقتصاد جهانی و دومین مصرف کننده بزرگ نفت خام را تایید کرد.
در حوزه دلار رشد قیمت دلار دولتی به ۲۹۷۰ و نزدیکی های ان باعث شده دلار از ۳۳۰۰ کمتر نشود و به نظر کم کم دلار به ۳۴۰۰ میل کند .
در بازارهای بازهم جو منفی است . نفت به ۴۵ دلار رسیده است و مس برای لحظاتی زیر ۵۲۰۰ هم امد . روی هم در ۱۹۰۰ دست و پا می زند . واقعاً روزهای سخت را می گذرانند .
برای بازار ما افت قیمت نفت از همه دبتر است و باید رشد دلار را شاهد باشیم .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱۳مرداد ۹۴