اخبار بازار امروز …(بخش اول)

مرداد ۱۲, ۱۳۹۴

 

۰۷:۳۵:۰۰ پایان  بخش اول

 

۰۷:۳۴:۴۴ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر عرضه‌های سنگین روز شنبه با افت شاخص مواجه شد.

هر چند دیروز شاخص کل بورس با افت ۲۹۹واحدی معادل ۴۶/ ۰ درصد همراه شده و به رقم ۶۶هزار و ۵۳۰ واحد رسید اما میزان خریدها در بازار امیدوار‌کننده بود و انتظار نمی‌رود افت دیروز تغییر روند بازار و شروع یک دوره کاهشی به شمار برود.

بازگشایی نمادها، بازگشت معضل قدیمی

در حالی که قرار بود با تغییرات در سایت کدال و راه‌اندازی آن، مدت توقف نمادها کاهش یافته و به ۲۴ ساعت محدود شود، عدم بازگشایی نمادهای عمده بازار بار دیگر معضل قدیمی را در بازار تشدید کرده است. عدم بازگشایی نمادهای عمده در گروه پالایشی، معدنی و بانکی نگرانی معامله‌گران را به دنبال آورده است.

در بازار دیروز البته نماد آذراب بازگشایی شد که با استقبال معامله‌گران با رشد نزدیک به ۱۰ درصدی مواجه شد. در گروه بیمه‌ای روز قبل یک بیمه حاضر در فرابورس مجوز افزایش سرمایه ۸۰ درصدی از دو محل اندوخته‌ها و محل مطالبات را از سازمان بورس دریافت کرد.

به این ترتیب سرمایه اسمی «بپاس» از دو محل اندوخته‌ها (۶/ ۲۲ میلیارد تومان) و مطالبات سهامداران و آورده نقدی (۴/ ۶۸ میلیارد تومان) به بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان خواهد رسید تا صرف افزایش ظرفیت برای قبول ریسک و افزایش نسبت توانگری مالی شود.

همچنین مجمع فوق‌العاده بیمه پاسارگاد می‌تواند اختیار افزایش سرمایه از ۲۰۴ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان به ۴۰۸ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده‌های نقدی را به مدت ۲ سال به هیات مدیره تفویض کند. در گروه فلزی نیز روز یکشنبه سقوط ملی مس کماکان ادامه داشت. این نماد با کاهش قیمت جهانی و مشکلات مدیریتی در حال حرکت به سمت قیمت اسمی است.

در گروه سیمانی، سیمان دورود دیروز برای تعدیل منفی متوقف شد. سیمان دورود دیروز ۳۹۱ریال زیان برای سال جاری پیش‌بینی کرد که در سه ماهه ۱۴۸ریال آن را محقق کرده است.

در گروه تصفیه نفت، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت گفت: درآمد عملیاتی شرکت اصلی در سال ۱۳۹۱ معادل ۱۰۳ میلیارد ریال بود که در سال ۱۳۹۲ با ۸۰ درصد رشد به ۱۸۵ میلیارد ریال رسید، در سال ۱۳۹۳ نیز با محقق شدن ۲۴۲ میلیارد ریال درآمد عملیاتی، شرکت اصلی رشد ۳۰ درصدی داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس فضل‌الله وکیلی فرد گفت: درآمد‌های عملیاتی تلفیق نیز در سال ۱۳۹۱ حدود ۲۹۵۷ میلیارد ریال بود که در سال ۱۳۹۲ به ۴۷۵۰ میلیارد ریال (معادل ۶۰ درصد رشد) رسید.

وی با بیان اینکه این عدد در سال ۱۳۹۳ با ۲۴ درصد رشد به ۵۷۷۴ میلیارد ریال افزایش یافت، به پیشنهاد ۲۲ درصدی تقسیم سود از سوی هیات مدیره این شرکت در مجمع عادی سالانه اشاره کرد که به موجب آن مقرر شد ۱۲۲ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم شود.

وی در مورد برنامه افزایش سرمایه این شرکت نیز به پیشنهاد افزایش سرمایه «ونفت» از ۱۱۵۰ میلیارد ریال به ۱۸۷۱ میلیارد ریال اشاره کرد که به موجب این پیشنهاد مقرر شده بود که مبلغ ۶/ ۷۳ میلیارد ریال از محل سود انباشته به‌عنوان افزایش سرمایه قطعی در مرحله اول تعلق گیرد. مابقی این افزایش سرمایه نیز از محل سود انباشته، مطالبات حال شده و آورده نقدی در اختیار هیات مدیره قرار می‌گرفت. در گروه پتروشیمی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با اشاره به وقوع آتش‌سوزی در بزرگ‌ترین‌ مجتمع پتروشیمی تولید‌کننده محصولات PET کشور در ماهشهر، اعلام کرد: این حادثه آتش‌سوزی هیچ‌گونه تلفات جانی به همراه نداشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اعلام کرد: آتش‌سوزی در مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان با حضور به موقع آتش نشانان مهار شد. این حادثه در اثر نشت یکی از پمپ‌های فاز یک این مجتمع پتروشیمیایی رخ داده بود.

در گروه خودرویی تولید دومین محصول شاسی بلند ایران‌خودرو به نام «هایما اس‌۷» در خراسان رضوی آغاز شد. این خودرو تک‌دیفرانسیل، محرک جلو و فول آپشن است و در دو کلاس اتوماتیک و دستی با حجم موتور دو لیتری و ۱۳۰ اسب بخار توان تولید می‌شود. ساخت داخل ۴۰ درصد از قطعات و مجموعه‌های این محصول هدف‌گذاری شده و با تولید آن، سالانه بیش از ۲۰ هزار دستگاه، بسته به تقاضای بازار به ظرفیت تولید خودروهای شاسی‌بلند افزوده خواهد شد. تولید آزمایشی اس۷ مطابق برنامه، از ۱۳خرداد (نیمه شعبان) در سالن بدنه‌سازی آغاز و اولین بدنه در روز ۲۱ خرداد، کامل و به سالن رنگ ارسال شد.

در مجموع بازار دیروز بازاری با عرضه‌های سنگین و افت شاخص بود که البته با خریدهای مناسبی هم همراه شد. ارزش معاملات دیروز در بورس به ۱۹۴میلیارد تومان و در فرابورس به ۴۰میلیارد تومان بالغ شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/907651/#ixzz3hiY3cQBA

 

۰۷:۳۴:۲۱ گروه بورس- اسماعیل دلخموش: شاخص کل بورس روز یکشنبه ۲۹۹ واحد کاهش یافت. این کاهش ۴۵/ ۰ درصدی شاخص را به رقم ۶۶ هزار و ۵۳۰ واحد رساند. روز گذشته ۲۳ صنعت با کاهش شاخص و ۱۳ صنعت با افزایش شاخص مواجه شدند. در این میان «وسایل‌ ارتباطی» تنها صنعتی بود که بدون تغییر شاخص به کار خود پایان داد. استخراج زغال سنگ، محصولات چوبی و ساخت محصولات فلزی سه صنعت با بیشترین رشد شاخص بودند و انتشار و چاپ، ابزار پزشکی و خودرو به ترتیب بیشترین افت شاخص را نشان دادند. بیشترین حجم معاملات با ۱۴۱ میلیون سهم در گروه خودرو انجام گرفت و بیشترین ارزش معاملات به مبلغ ۸۳۱ میلیارد ریال به گروه فنی و مهندسی اختصاص یافت.

در حالی که در معاملات روزهای اخیر افت قیمت کالاهای جهانی بر افت قیمت‌ها در بورس اثر‌گذار بوده است؛ شاهد رشد برخی صنایع خدماتی چون مخابرات و دستگاه‌های برقی هستیم که از تغییرات قیمت کالاهای جهانی کمتر متضرر می‌شوند. گرچه خوش‌بینی‌های حاصل از گشایش‌های اقتصادی پس از رفع تحریم‌ها، افزایش نرخ فروش و دستیابی به بازارهای جدید نیز می‌توانند عامل رشد صنایع کالا محور باشند.

«وبملت» آماده بازگشایی

بانکی‌ها در روز گذشته ۳۹/ ۰ درصد افت شاخص را تجربه کردند تا در ۷ روز کاری میزان افت این صنعت بورسی به ۶/ ۱ درصد برسد.

در این گروه بانک کارآفرین با نماد «وکار» بیشترین افزایش قیمت را از خود نشان داد. این نماد با ۹۹/ ۲ درصد رشد در کنار بانک خاورمیانه دو نماد سبز پوش این گروه بودند. در شرایطی که نماد «ونوین» بدون تغییر قیمت نسبت به روز شنبه معاملات خود را به پایان رساند، ۵ نماد از این گروه با افت قیمت قرمز‌پوش شدند.

در این میان «وبصادر» با ۴۵/ ۲ درصد افت بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد. این نماد در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم را مبلغ ۱۴۵ ریال اعلام کرده که نسبت به گزارش قبلی بدون تغییر مانده است. این شرکت در ۳ ماه نخست با ۳۷ ریال سود توانست ۲۶ درصد از پیش‌بینی‌هایش را پوشش دهد. گزارش عملکرد سه ماهه بانک سینا نیز حاکی از ۲۴۹ ریال سود برای هر سهم است. سودی که نسبت به گزارش قبلی بدون تغییر بوده است. این شرکت در دوره سه ماهه توانست ۶۵ ریال سود معادل ۲۶‌درصد از پیش‌بینی‌هایش را محقق کند. سه نماد «وپاسار»، «وپارس» و «وبملت» در معاملات دیروز حضور نداشتند. آخرین تاریخ حضور این نمادها در معاملات بورس به ۲۹ تیرماه باز می‌گردد. وبملت که در روزهای اخیر درباره ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول به بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کرده است آماده بازگشایی در چند روز آینده است.

رشد مخابرات در میان حاشیه‌ها

این گروه نسبت به روز شنبه ۶۹/ ۰ درصد رشد نشان داد و در میان ۳۷ صنعت بورسی پنجمین صنعت با بیشرین رشد بود. دیروز هر دو نماد این گروه سبز‌پوش شدند. این در حالی بود که عمده رشد این گروه بر دوش نماد «همراه» قرار داشت. «اخابر» دیگر نماد این گروه رشد اندک ۰۵/ ۰ درصدی را تجربه کرد. این نماد در دوهفته گذشته بسیار پرحاشیه و خبرساز بوده است.

اختلافات این شرکت و شرکت ارتباطات زیرساخت به جایی رسید که در روز پنج‌شنبه ۸ مرداد شرکت ارتباطات با انتشار خبری اعلام کرد از بامداد جمعه محدودیت‌هایی در مکالمات بین‌الملل و خدمات اینترنتی مخابرات اعمال خواهد شد. گرچه ۱۲ ساعت بعد این شرکت با مهلت دوباره برای بررسی پیشنهاد‌های تازه مخابرات موافقت کرد.

از طرفی وزارت ارتباطات نیز اعلام کرده در صورتی‌که مخابرات به تعهدات خود مطابق پروانه فعالیتش عمل نکند و تخلفات را ادامه دهد، موضوع کاهش مدت زمان مجوز فعالیت این شرکت از یک تا ۵ سال در کمیته تعلیق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بررسی خواهد شد. به این ترتیب اختلاف میان مخابرات و وزارت ارتباطات کماکان ادامه دارد.

قرمز‌پوش شدن سرمایه‌گذاری‌ها با وجود رشد «وبیمه»

این گروه با افت ۹۵/ ۰ درصدی شاخص نسبت به روز شنبه معاملات خود را به پایان رساند و در میان ۲۳ صنعت قرمز‌پوش قرار گرفت. در میان نمادهای این گروه «وبیمه» با ۵۰/ ۳ درصد افزایش قیمت بیشترین رشد و «وملت» با ۴۲/ ۳ افت بیشترین میزان کاهش قیمت را تجربه کرد. «وبیمه» نماد صدرنشین این گروه همچون چند روز گذشته با صف خرید مواجه شد. به جز رشد این نماد در کنار رشد ناچیز ۰۹/ ۰ درصدی «وصنعت» هیچ‌یک از نمادهای این صنعت بورسی افزایش قیمت نداشتند.

«وصندوق» تنها نماد سبزپوش چند‌رشته‌ای‌ها

چند‌رشته‌ای‌ها نسبت به روز شنبه ۲۸/ ۰ درصد کاهش شاخص داشتند. گرچه بررسی شاخص این گروه از ابتدای سال ۳/ ۳ درصد رشد را نشان می‌دهد، اما شاخص این صنعت بورسی در ۷ روز گذشته ۳/ ۱ درصد کاهش یافته است. در میان چهار نماد این گروه تنها سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی با نماد «وصندوق» رشد داشت و ۱۱/ ۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. در حالی که نماد «وامید» نسبت به روز شنبه بدون تغییر قیمت باقی ماند و دو نماد «وغدیر» و «وبانک» کاهش قیمت را تجربه کردند، دو نمادی که بیشترین حجم معاملات گروه را نیز به خود اختصاص دادند. در این دونماد ۱۰۰ درصد فروشندگان حقیقی بودند.

روزهای کم‌فروغ گروه لاستیک

شاخص این گروه دیروز ۷۱/ ۰ درصد کاهش یافت. صنایع لاستیک‌سازی سهند تنها نماد سبز‌پوش این گروه بود که با ۴۸/ ۰ درصد افزایش قیمت در صدر این گروه قرار گرفت. ایران تایر نیز با ۵/ ۳ درصد کاهش بیشترین میزان افت قیمت این گروه را تجربه کرد. به این ترتیب شاخص این صنعت در ۷ روز کاری گذشته ۲/ ۲ درصد و از ابتدای سال ۳/ ۱۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد. تنها نماد غیر فعال این گروه «پدرخش» بود. نمادی که از ۲۲ تیرماه متوقف شده است. این نماد برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۴ سود ۳۶ ریالی پیش‌بینی کرده بود که در گزارش ۳‌ماهه اخیر خود آن را به ۳۴ ریال کاهش داده است. «پدرخش» در ۳ ماه نخست سال تنها ۳ درصد از پیش‌بینی‌هایش را پوشش داده و به ازای هر سهم یک ریال سود داشته است. به این ترتیب گزارش‌های مالی این شرکت نیز همچون چند نماد دیگر این گروه حاکی از بحران در این صنعت بورسی است.

 

۰۷:۳۴:۱۳

دنیای اقتصاد: روز گذشته، شاخص کل بورس در اثر فشار فروش معامله‌گران به‌ویژه حقوقی‌ها با افت ۳۰۰ واحدی مواجه شد و برای ششمین روز متوالی در کانال ۶۶ هزار واحدی باقی ماند. هرچند عرضه‌های سنگین سهامداران موجب افت شاخص شد، اما رشد حجم و ارزش معاملات نشان‌دهنده اشتیاق به خرید سهام نیز بود. به‌نظر می‌رسد خوش‌بینی‌ها نسبت به آینده بازار مطابق پیش‌بینی کارشناسان و همچنین اظهارات رئیس سازمان بورس روزنه‌هایی از امید را پیش روی معامله‌گران قرار داده است و می‌توان به آینده بورس امیدوار بود.


گروه بورس – زهرا رحیمی:
شاخص کل بورس تهران که برخلاف پیش بینی‌ها، پس از توافق هسته‌ای وارد مدار نزولی شده بود، از سه‌شنبه هفته پیش روند مثبت به خود گرفت و حدود ۳۸۸ واحد در این بازه زمانی رشد کرد؛ اما این صعود دیری نپایید به‌طوری که شاخص کل روز گذشته حدود ۳۰۰ واحد از رشد خود را پس گرفت و برای ششمین روز متوالی در کانال ۶۶ هزار واحدی باقی ماند. از منظر کارشناسان تکنیکال و بنیادی سطح ۶۶ هزار واحدی کف حمایتی است.

این کارشناسان معتقدند نگاه میان‌مدت و بلند‌مدت سهامداران به آینده بورس از یک طرف موجب می‌شود که تمایل زیادی به فروش نداشته باشند و از سوی دیگر برخی نگرانی‌ها و گزارش‌های عملکرد نامناسب شرکت‌ها نیز از اشتیاق سهامداران برای خرید کاسته‌اند؛ بنابراین نوسانات در این سطح محدود شده است.به هر ترتیب کارشناسان روند کنونی بازار سهام را یک روند منطقی می‌دانند و معتقدند رفع تحریم‌ها می‌تواند با تغییر در سود‌آوری شرکت‌ها منجربه رشد شاخص و همچنین افزایش نسبت میانگین قیمت بر در آمد بازار تا اواخر سال جاری شود. معاملات دیروز بازار سهام با تشکیل صف فروش برای دو نماد «فملی» و «شپدیس» آغاز شد که در نهایت این دو نماد موجب افت حدود ۱۵۰ واحدی شاخص کل شدند. «حکشتی» که روز شنبه بیشترین اثر مثبت بر رشد شاخص را داشت، دیروز اما ریزش شاخص را تشدید کرد.درخصوص وضعیت بازار دیروز ایمان مقدسیان، کارشناس بازار سهام گفت: بازار دیروز، بازاری پر عرضه بود که دلیل آن نیاز نهاد‌های حقوقی به نقدینگی برای تسویه وام‌ها و بدهی‌هایشان است؛ به همین دلیل این گروه از معامله‌گران بازار سهام در بازار مثبت فروشنده می‌شوند و به روند نزولی شاخص دامن می‌زنند.

وی به بررسی شرایط کنونی «فملی» پرداخت و گفت: افت قیمت مس به سطح ۵۲۰۰ دلار در هر تن مهم‌ترین دلیل ریزش‌های اخیر این سهم است (بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت مس به کف هفت ساله خود رسیده است). همچنین بحث ابهام در صادرات (نرخ وعوارض صادرات) در این ریزش موثر بوده و همه این عوامل دسته به دست هم داده‌اند تا قیمت این سهم از زمان بازگشایی (چهارشنبه هفته گذشته) تا کنون با افت ۲۰ درصدی مواجه شود.مقدسیان به روند شاخص کل پس از حصول توافق وین اشاره کرد و گفت: کمتر کارشناسی پیش بینی می‌کرد بازار پس از حصول توافق با افت ۴ درصدی همراه شود؛ به این دلیل که عوامل مهمی چون کاهش قیمت نفت، ابهام در نرخ خوراک پتروشیمی و بهره مالکانه معادن و همچنین کاهش تقاضا برای فلزات اساسی در سطح جهانی زیر سایه مساله مهم رفع تحریم‌ها فراموش شده بود. این در حالی است که این عوامل هنوز به قوت خود پابرجا هستند و بر روند بازار تاثیر ویژه‌ای دارند.مقدسیان روند آتی بازار را مثبت ارزیابی کرد و گفت: رفع تحریم‌ها و در پی آن انعقاد قراردادهای مختلف شرکت‌ها به دلیل رونق گرفتن اقتصاد کشور موجب ورود نقدینگی‌های تازه به بورس می‌شود. همچنین انتظار می‌رود پول‌های بلوکه شده‌ای که وارد سیستم دولتی می‌شود، دست دولت را در پرداخت بدهی‌های خود به بسیاری از شرکت‌های بورسی باز کند و بنابراین این دو عامل بورس تهران را دریک مدار منطقی و صعودی پیش خواهد برد. اقبال سهامداران در روزهای اخیر به صنایعی که پس از رفع تحریم‌ها قراردادهای جدیدی را منعقد خواهند کرد و همچنین شرکت‌هایی که مطالبات معوقه زیادی از دولت دارند، نشان‌دهنده توجه سهامداران به این عوامل است.

آیفکس دوباره قرمز شد

شاخص کل فرابورس روز گذشته در ادامه روند نوسانی با دامنه کوتاه خود با افت ۲/ ۳ واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۷۷۸ واحدی ایستاد و به این ترتیب بازدهی بازار از ابتدای سال تا‌کنون به حدود ۶/ ۱۶ درصد رسید.حجم معاملات با افت ۴۰ درصدی نسبت به روز شنبه به ۱۰۱ میلیون سهم و ارزش معاملات نیز با افت چشمگیر ۷۰ درصدی به ۳۹۷ میلیارد ریال رسید.در ساعات ابتدایی معاملات دیروز، آیفکس به رقم ۷۸۲ واحد رسید؛ اما در ادامه روند نزولی یافت و در نهایت تحت تاثیر معاملات نمادهای «زاگرس» و «هرمز» با افت۴۱/ ۰ درصدی مواجه شد.دیروز نماد معاملاتی شرکت آ‌س‌پ پس از ارائه اطلاعات پیش‌بینی خود، با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف ۵۰ درصد بازگشایی شد که در نهایت با افت ۱۳/ ۱ درصدی مواجه شد.

 

۰۷:۳۳:۲۰ سحر نمایشی: همان‌طور که بر اساس پیش‌بینی کارشناسان حوزه فلزات پایه انتظار می‌رفت، قیمت مس در معاملات روز گذشته بورس کالای ایران با کاهش بیش از ۸۰ تومانی مواجه شد، این در شرایطی است که بهای آلومینیوم شرکت ایرالکو نیز در معاملات این روز افزایش یافت و تفاوت قیمت ۱۸ تومانی را نسبت به هفته گذشته به ثبت رساند.

از طرفی مدتی است میزان تقاضا در بورس کالای ایران با کاهش رو‌به‌رو شده است، اما معاملات این محصول همچنان با میزان عرضه‌های ثابت و همیشگی توسط تولیدکنندگان ارائه می‌شود، به این ترتیب طی معاملات روز یکشنبه، میزان تقاضا برای فلز سرخ و آلومینیوم نسبت به هفته‌های گذشته افزایش یافت که به گفته کارشناسان مهم‌ترین عامل رشد حجم تقاضا احتمال افزایش نرخ این محصول در معاملات هفته آتی بورس کالا با توجه به روند صعودی نرخ ارز بوده است.

البته برخی از کارشناسان معتقدند قیمت فلزات پایه در حال حاضر تحت‌تاثیر نوسان بازارهای جهانی قرار گرفته و چندان نوسان‌های نرخ ارز تاثیری بر روند این محصول نخواهد داشت. همچنین پیش‌بینی‌های انجام‌شده در مورد روند افزایش بهای نفت نشان می‌دهد که قیمت مس در بورس لندن رو به نزول خواهد رفت که این موضوع تاثیری بر روند قیمت‌های داخلی نخواهد داشت، چرا‌که بهای این محصول در بازار داخلی در حال حاضر تقریبا به کف نزدیک شده است.

به این ترتیب روز یکشنبه ۹ مرداد ‌ماه، بورس کالای ایران شاهد معامله حدود ۳۳ هزار تن انواع مس و آلومینیوم بود که در این میان چهار‌هزار تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملات شد.

این شرکت همچنین ۳۵۰۰ تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضه‌شده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز می‌توان به ۲۰ هزار تن انواع مس کم عیار، ۱۰۰ تن سولفور مولیبدن و ۱۲ تن کنسانتره فلزات گران‌بها اشاره کرد. علاوه بر این، ۲۷۰ تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این تالار معاملاتی به فروش رسید.

بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۱۶ هزار و ۸۲۶ تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته کاهش ۸۸ تومانی را تجربه کرد.

کل عرضه برای این محصول ۴ هزار تن بوده درحالی‌که میزان تقاضا ۸۶۰ تن ثبت شد. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت ۱۷ هزار و ۳۲۷ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، افت ۷۵ تومانی را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول ۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده است، درحالی‌که تقاضاکنندگان خواستار ۴۰۰ تن از این محصول بوده‌اند.

مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه ۱۷ هزار و ۵۸۷ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، کاهش ۷۵ تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول ۲۷۰ تن بود که با میزان تقاضا برابری می‌کرد.

همچنین طی این روز تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز شاهد عرضه ۲ هزار تن شمش هزار پوندی ۷۵/ ۹۹ شرکت آلومینیوم ایران و ۱۶۰۰ تن شمش هزار پوندی ۷۵/ ۹۹ مجتمع آلومینیوم هرمزگان (هرمزال)، با قیمت پایه ۵۸ هزار و ۴۱۵ ریال برای هر دو محموله بود.

بر این اساس این فلز سرخ در بازار آزاد با قیمت ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به‌ روز شنبه کاهشی ۱۰۰ تومانی را در هر کیلو تجربه کرد.

از طرفی آلومینیوم نیز در بازار داخلی با نرخ ۶ هزار و ۸۵۰ تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به‌روز شنبه افزایش ۵۰ تومانی را در هر کیلو تجربه کرد.

از سوی دیگر در بازارهای جهانی نیز تقاضای مس مدتی است که در مسیر نزولی قرار دارد و طی معاملات روز جمعه با بهای ۵ هزار و ۲۲۰ دلار بسته شد. با توجه به دورنمای رشد اقتصادی در جهان به‌صورت کلی می‌توان عقب‌نشینی رشد تقاضا را به نسبت برآوردهای پیشین پذیرفت. از طرفی افت و خیز بهای نفت در کنار افت قیمت سایر مواد معدنی، ظرفیت‌های قدرتمندی برای کاهش درآمدهای دولتی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه قلمداد می‌شود که سرمایه‌گذاری در برخی از زیرساخت‌ها را محدود خواهد کرد.

از طرفی کاهش رشد اقتصادی در اقصی‌نقاط جهان تا‌کنون به کاهش درآمدهای فردی و حتی ضعف بازار مسکن و خودرو انجامیده است. این موارد را می‌توان مهم‌ترین‌ دلایل کاهش تقاضای مس تصفیه‌شده در جهان دانست، زیرا کاربرد مس به‌صورت مفتول در بخش‌های بزرگ صنعتی حجم بزرگی از تقاضای مس را به خود اختصاص داده است.

 

۰۷:۳۳:۰۰ گروه بورس کالا: نگاهی به روند قیمت‌ محصولات فولادی از ابتدای سال تا کنون در حالی از فراز و فرود قیمت تیرآهن و میلگرد حکایت دارد که این روند از ابتدای ماه جاری با ثباتی نسبی همراه بوده است.

در کنار ثبات قیمت‌ها از ابتدای ماه جاری، نگاهی به عرضه‌های فولادی در بورس کالا نیز نشان‌دهنده ضعف عرضه از سوی تولیدکنندگان فولاد است، اما در شرایطی که کمبود نقدینگی از مشکلات اساسی این روزهای صنعت فولاد به شمار می‌رود، دلیل اصلی کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان و چشم‌پوشی از فروش بیشتر چیست؟

این سوال در حالی مطرح است که با توجه به ثبات نسبی قیمت‌ها در ۱۰ روز گذشته این احتمال در نظر گرفته می‌شود که فولادسازان با در نظر گرفتن بهبود شرایط بازار در آینده‌ای نه چندان دور، عرضه‌های خود را محدود و آن را به زمانی موکول کرده‌اند که احتمالا قیمت‌ها با رشد همراه خواهند شد. احتمال یاد شده در حالی وجود دارد که کارشناسان نیز آن را تایید می‌کنند. بر این اساس یک فعال بورس کالای ایران عقیده دارد ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار فولاد و همچنین کاهش عرضه در بورس کالا نشان از کور سوی امیدی دارد که فعالان حوزه فولاد را به بهبود شرایط در آینده امیدوار کرده است.

مدیر بخش فلزات کارگزاری مفید در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» یکی از دلایل ایجاد شرایط یاد شده در بازار فولاد را مقاومت فروشندگان در برابر کاهش قیمت‌ها عنوان می‌کند. علی‌اصغر بهرامی در ادامه می‌گوید: دلیل دیگر می‌تواند رسیدن قیمت‌ها به کف خود باشد از سویی در شرایط فعلی امیدواری به بازگشت قیمت‌ها و حرکت دوباره بازار نیز می‌تواند در دست نگه داشتن تولیدکنندگان از عرضه تاثیرگذار باشد.

با تمام این تفاسیر به نظر می‌رسد بازار فولاد پس از تجربه فراز و فرودهای شدید قیمتی، حالا با آرامش و ثباتی بیشتر در حال آماده کردن خود برای روزهای رونق است.

 

۰۷:۳۲:۵۲ رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) ضمن رد تعیین عوارض صادراتی برای خام‌فروشی سنگ‌آهن اعلام کرد: به دلیل افت قیمت‌ها در بازار جهانی، در شرایط کنونی سنگ‌آهن صادر نمی‌شود. مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، در گفت‌وگو با «ایسنا»، در واکنش به مسائل مطرح شده مبنی بر احتمال تعیین عوارض صادراتی برای جلوگیری از خام‌فروشی گفت: من در این باره چیزی نشنیده‌ام‌. در حال حاضر قیمت جهانی مواد معدنی ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و قیمت تمام‌شده با قیمت فروش متناسب نیست.

وی با اشاره به افت قیمت‌های جهانی محصولات معدنی تاکید کرد: در حال حاضر بازار دچار گرفتاری شده و شرایط آن تغییر کرده است. رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) تصریح کرد: در سال ۱۳۹۲ بازار به گونه‌ای دیگر بود و مواد معدنی از کشور خارج می‌شد و به فروش می‌رسید، اما اکنون برای جلوگیری از خام‌فروشی باید تولید گندله و کنسانتره را توسعه دهیم، چرا که با افت قیمت‌ها، در شرایط کنونی سنگ‌آهن صادر نمی‌شود. به گزارش «ایسنا»، در حوزه معدن مسائلی مطرح شده بود مبنی بر اینکه برای جلوگیری از خام‌فروشی احتمال دارد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اصلاح قانون، عوارض صادراتی وضع کند که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت که به دلیل مشکلات بازار صادرات و قیمت‌ها، خام‌فروشی کاهش پیدا کرده است.

ایران یک میلیون تن سنگ‌آهن به هند صادر می‌کند

شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال (KIOCL Ltd) که متعلق به وزارت فولاد هند است، یک میلیون تن سنگ‌آهن از معدن شرکت آنگلوامریکن در برزیل و یک میلیون تن از شرکت معدنی گل گهر ایران وارد خواهد کرد.

به گزارش «ایسنا»، شرکت دولتی کی‌آی‌او‌سی‌ال کنسانتره سنگ‌آهن و گندله اکسید آهن برای شرکت‌های داخلی و همچنین برای صادرات به ایران، تایوان و سایر نقاط تولید می‌کند. بر‌اساس گزارش بیزینس استاندارد، مالای چاترجی، مدیرکل و رئیس هیات مدیره این شرکت اظهار کرد که قرار است این شرکت یک میلیون تن سنگ‌آهن عیار بالا از معدن برزیلی آنگلوامریکن وارد کند و نخستین محموله از میزان مذکور در سپتامبر ارسال خواهد شد. وی در ادامه افزود: ما در مراحل نهایی مذاکرات با شرکت معدنی گل‌گهر ایران برای واردات حدود یک میلیون تن سنگ‌آهن هستیم. سنگ‌آهن وارداتی از ایران می‌تواند در مدت چهار روز از طریق بندرعباس و از راه زمین به مانگالور برسد. دولت هند سال گذشته به کی‌آی‌او‌سی‌ال اجازه داد گندله سنگ‌آهن تولیدی خود را صادر کند. این شرکت قصد دارد حداکثر ۲ میلیون تن گندله سنگ‌آهن به ایران صادر کند. چاترجی در ادامه اظهاراتش عنوان کرد که شرکتش تاکنون ۵۰ هزار تن گندله عیار بالا به ایران صادر کرده است و انتظار دارد یک تا دو میلیون تن دیگر صادر کند.

مدیرکل کی‌آی‌او‌سی‌ال اظهار کرد: این شرکت برای بهره‌برداری از نیاز وارداتی ایران، قصد دارد سنگ‌آهن وارد و گندله تولید و به این کشور صادر کند. بر اساس این گزارش، کی‌آی‌او‌سی‌ال گندله را به شرکت فولاد مبارکه در اصفهان فروخته است. رویترز پیش از این گزارش داده بود شرکت کی‌آی‌او‌سی‌ال، در ابتدا ۸۰ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن با عیار ۶۷ درصد آهن را تا سپتامبر از معادن آنگلوامریکن در برزیل خریداری کرده و به گندله تبدیل می‌کند و سپس این گندله را به قیمت حدود ۵۰۰ میلیون روپیه (۸/ ۷ میلیون دلار) به ایران خواهد فروخت. بر مبنای این رقم، ارزش قرارداد فروش دو میلیون تن گندله به ایران حدود ۲۰۰ میلیون دلار خواهد بود. بیشتر محصول سنگ‌آهن ایران عیار پایینی دارد و برای اینکه برای تولید فولاد مورد استفاده قرار بگیرد باید به گندله تبدیل شود. ایران حدود ۲۲ میلیون تن گندله تولید می‌کند و برای تامین کمبود حدود ۸ تا ۹ میلیون تن دیگر از منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا)، استرالیا و آمریکای جنوبی وارد می‌کند.

 

۰۷:۲۹:۵۰ فارس: یک کارشناس اقتصادی با اشاره به مزایای اجرای سیاست تسهیل مقداری، از جمله افزایش توان تسهیلات‌د‌هی بانک‌ها گفت: در کنار سیاست تسهیل مقداری باید سیاست تجاری کشور جایگزین واردات باشد و از ورود کالای قاچاق جلوگیری شود.

سیدبهاءالدین حسینی هاشمی با بیان اینکه سیاست تسهیل مقداری یک مدل حمایت پولی است که بانک‌های مرکزی دنیا در زمان رکود اقتصادی اجرا می‌کنند، اظهار کرد: در دوران رکود اقتصادی، مطالبات بانک‌ها وصول نشده و ریسک نقدینگی افزایش می‌یابد.وی نتیجه چنین شرایطی را افزایش احتمال ورشکستگی شبکه بانکی دانست و افزود:‌ در دوره بحران مالی آمریکا چنین وضعیتی پیش آمد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: معمولا بانک مرکزی دو کار انجام می‌دهد؛ اول اوراق قرضه در اختیار بانک‌ها و در دست اشخاص را خریداری می‌کند که این اقدام نقدینگی را افزایش می‌دهد، اقدام بعدی بانک‌ مرکزی در چارچوب سیاست تسهیل مقداری تنزیل مجدد دارایی‌های مالی بانک‌ها است.

وی ادامه داد: تنزیل مجدد دارایی‌های نقدی زیر یک سال معادل ۵۰ درصد سود بانکی، توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها را افزایش می‌دهد. این دارایی‌ها اوراق مالی بابت تسهیلات پرداختی است و در واقع بانک مرکزی مطالبات جاری سررسید نشده را بازخرید می‌کند.

حسینی هاشمی با ذکر مثالی در این باره اظهار کرد: بانکی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مطالبات دارد که سررسید ۳۰ درصد آن یکساله است. ممکن است از این ۳۰ هزار میلیارد تومان، ۱۰ هزار میلیارد تومان آن را بازخرید کرده و مجددا با سود ترجیحی کمتر به بانک بفروشد. در واقع بانک مرکزی بخشی از مطالبات آینده را بازخرید می‌کند.وی تصریح کرد: بخشی از این تزریق اعتبار می‌تواند با هدف افزایش نقدی سرمایه بانک‌‌های دولتی و خصوصی باشد تا سرمایه بانک‌های کشور به استاندارد ۸ درصد کمیته بال برسد.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه قدرت وام‌دهی بانک‌ها، تامین سرمایه در گردش و تسهیلات برای سرمایه‌گذاری جدید از ثمرات این سیاست است، گفت: البته بانک مرکزی نباید مطالبات مشکوک‌الوصول یا قابل سوخت شدن بانک‌‌ها را هم بازخرید کند.حسینی هاشمی با بیان اینکه هم‌اکنون تولید زیر ظرفیت اسمی و در سطح ۳۰ درصد فعالیت می‌کند، گفت: با افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها به تولید، ظرفیت‌های خالی به سرعت پر شده و عرضه کالا و خدمات افزایش می‌یابد. این پدیده، اثر افزایش پایه پولی و نقدینگی بر تورم را خنثی خواهد کرد، تا زمانی که ظرفیت تولید به حداکثر برسد.وی تصریح کرد: وقتی ظرفیت‌های خالی تولید پر شد، دیگر عرضه پول تولید را افزایش نمی‌دهد و تولید بیشتر مستلزم سرمایه‌گذاری جدید است.به گفته حسینی در کنار سیاست تسهیل مقداری باید سیاست تجاری کشور جایگزین واردات باشد و از ورود کالای قاچاق جلوگیری شود.این کارشناس بانکی افزود: با توجه به وضعیت موجود اولویت تامین مالی نظام بانکی باید سرمایه در گردش باشد زیرا ظرفیت‌های خالی زیادی در کشور وجود دارد؛ سرمایه‌گذاری‌های جدید باید از روش‌های دیگری تامین مالی شود.

 

۰۷:۲۸:۵۰ ایسنا: آمار گمرکی صادرات خودرو نشان می‌دهد که در چهارمین ماه سال صادرات خودرو به حدود ۴۹۰۰ دستگاه رسیده و البته بزرگ‌ترین مشتری خودروهای ایرانی، عراق و پرطرفدارترین خودروی داخلی نیز بین عراقی‌ها پژو پارس است.

 

در چهارماه اول سال جاری ایران حدود ۴۹۰۰ دستگاه خودرو به کشورهای عراق، سودان، مصر، الجزایر و البته احتمالا برای انجام تست‌های فنی به آلمان و اسپانیا صادر کرد.

طبق فهرست گمرک از صادرات خودرو و لوازم یدکی طی چهارماه نخست سال جاری، صادرات بیش از ۳۸۰۰ دستگاه پژو پارس در این مدت به عراق این خودرو را به پرفروش‌ترین خودروی صادراتی ایران و البته به اولین مشتری خودروی داخلی تبدیل کرده‌ است.

بر این اساس در این مدت به‌طور متوسط قیمت هر دستگاه پژو پارس صادر شده به عراق حدود ۵۶۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار بوده‌ که البته این تعیین ارزش خودرو در گمرک بدون هزینه‌های شماره‌گذاری، بیمه و نظایر آن صورت گرفته ‌است.

براساس این فهرست، پراید در رتبه بعدی صادرات خودرو قرار می‌گیرد که در چهار ماه ابتدایی امسال ۸۶۰ دستگاه از آن با قیمتی معادل ۵۵۰۰ دلار به عراق صادر شده است.

همچنین در این مدت مجموعا ۱۸۳ دستگاه اتومبیل تیبا به کشورهای مصر، عراق، سودان و همچنین آلمان و اسپانیا صادر شد که در گمرک بیش از ۷هزار دلار قیمت‌گذاری شدند.

گزارش گمرک از صادرات خودرو حاکی از آن است که در این مدت، ۲۲ دستگاه خودروی سواری دیگر از جمله دنا، رانا و سورن نیز به عراق، آلمان و الجزایر صادر شده‌ است.

 

۰۷:۲۸:۲۸ دنیای اقتصاد: آمارهای منعکس شده در دو گزارش رسمی از آخرین تحولات بازار مسکن نشان می‌دهد شرایط نسبی انجام معاملات مصرفی برای خریدار و فروشنده، به فاز مطلوب رسیده است؛ به‌طوری‌که تحت‌تاثیر تحولات بیرونی و درونی بازار، نوسانات ریز ماهانه در ارزش فروش هر مترمربع از آپارتمان‌های پایتخت – که در اواخر سال ۹۳ و اوایل ۹۴ وجود داشت – در حال حاضر ریزتر شده و قیمت مسکن عملا در مدار ثبات قرار گرفته است. اطلاعات جدید دفتر اقتصاد مسکن و بانک مرکزی حاکی است: میانگین قیمت آپارتمان‌های شهر تهران در تیرماه حداکثر ۷/ ۰ درصد نسبت به خرداد کاهش یافت؛ به این معنی که از رقم متوسط متری حدود ۴ میلیون، فقط در حد چند ۱۰ هزار تومان کاسته شد. محتوای این گزارش‌ها وضع موجود را علامتی از پایان ناپایداری قیمتی تحلیل می‌کند که می‌تواند به برطرف شدن برخی سوءبرداشت‌‌ها در دو سمت بازار معاملات منجر شود. با وجود تخلیه حباب مسکن در طول دست‌کم ۲۱ ماه منتهی به فروردین ۹۴، طی دو سه ماه اخیر سمت تقاضا انتظار کاهش بیشتر قیمت را داشت و فروشنده‌ها نیز به تصور خیز قیمت، عرضه را کند کرده بودند؛ اما طبق اعلام بانک مرکزی، در حال حاضر انتظار غالب در بازار، بر «نوسان صفر» دلالت دارد و همین پارامتر، بر روند معاملات اثر خواهد گذاشت.

«دنیای‌اقتصاد» سطح رسمی نرخ‌های تابستانی آپارتمان در ۲۲ منطقه پایتخت را منتشر می‌کند
«سکون» قیمت در بازار مسکن
علامت مثبت گزارش رسمی به خریداران مسکن
توقف قیمت در حریم متری ۴ میلیون تومان

گروه مسکن- فرید قدیری: قیمت مسکن در تهران بدون نوسان محسوس، در مرز ۴ میلیون تومان به ازای هر متر مربع متوقف شد.

گزارش «دنیای‌اقتصاد» از اطلاعات جدید سامانه رهگیری معاملات ملک که توسط دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن استخراج شده، حاکی است: میانگین قیمت واحدهای مسکونی در شهر تهران طی تیر ماه امسال برای سومین ماه متوالی در سطح متری ۴ میلیون تومان ایستاد.

 

هر چند در این مدت قیمت مترمربع، با جابه‌جایی‌های ریز در حد چند ۱۰ هزار تومان روبه‌رو شد، اما با لحاظ مقیاس قیمت کل، می‌توان گفت ارزش معاملاتی آپارتمان‌های پایتخت در حال حاضر در مدار «سکون» قرار گرفته است.

جزئیات تغییر نامحسوس قیمت مسکن نشان می‌دهد: بازار ملک در اولین ماه تابستان با حرکت ارتجاعی همراه شد به گونه‌‌ای که افزایش چندصدم درصد قیمت در خرداد، بلافاصله و به همان اندازه در ماه تیر خنثی شد؛ میانگین قیمت مسکن در تهران در خرداد امسال ۲۴/ ۰ درصد افزایش یافت و از متری ۴ میلیون و ۸۰ هزار در اردیبهشت به ۴ میلیون و ۹۰ هزار تومان در خرداد رسید، اما در تیرماه مجددا به همان سطح متری ۴ میلیون و ۸۰ هزار تومان برگشت و ۲۴/ ۰ درصد نزول ماهانه ثبت کرد. مطابق روند ماهانه قیمت مسکن از ابتدای سال۹۴ تا کنون، مشخص می‌شود: حالت «سکون» درست بعد از دو ماه افت و خیز قابل ملاحظه -اما نه‌چندان بزرگ- اتفاق افتاده است.

در فروردین ماه به دلیل پرهیز مشترک خریدار و فروشنده از انجام معامله تحت تاثیر نامشخص بودن چشم‌انداز بازار از یکسو و انجام مذاکرات هسته‌ای در همین ماه از سوی دیگر، قیمت مسکن ۴/ ۶ درصد نسبت به اسفند کاهش یافت، اما در اردیبهشت، این میزان افت غیرطبیعی، از طریق رشد ۳ درصدی جبران شد به طوری که میانگین ارزش معاملاتی واحدهای مسکونی شهر تهران از متری ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار در اسفند ۹۳ به ۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان در فروردین۹۴ نزول کرد و سپس تا سطح ۴ میلیون و ۸۰ هزار تومان در اردیبهشت بالا آمد.

در حال حاضر این سطح در کانال ۴ میلیون تومان مهار شده است. به رغم ثبات در نرخ رشد ماهانه، شیب تغییرات نقطه‌ای قیمت مسکن اما با زاویه قابل توجهی منفی شده است.

در تیر ماه امسال میانگین قیمت مسکن در تهران ۱/ ۵ درصد نسبت به تیر ماه سال۹۳ کاهش یافت.

در خرداد ماه نیز نرخ رشد نقطه‌ به نقطه –میزان تغییر نسبت به خراد۹۳- رقم منفی ۹/ ۵ درصد را تجربه کرد. پیام حرکات متفاوت دو شاخص تورم ماهانه و تورم نقطه‌ای مسکن این است که در حال حاضر اگر چه قیمت فروش آپارتمان‌ها چیزی در حدود ۵ درصد نسبت به سال گذشته همین موقع، ارزان‌تر شده است اما بازار ملک طی ماه‌های اخیر به ثبات و پایداری قیمتی رسیده و ساختار این بازار، خود را با تحولات کلان (سیاسی و اقتصادی) تطبیق داده است. در سایر بازارها از جمله ارز، سکه و بورس، شیب تغییرات ماهانه قیمت‌ها فوق‌العاده کاهش پیدا کرده است. به این ترتیب در صورت ادامه سکون ماهانه قیمت مسکن، در یکی دو ماه آینده، شیب تغییر نقطه به نقطه نیز به صفر نزدیک خواهد شد. کارشناسان اقتصاد مسکن پیش‌بینی کرده‌اند طی ماه‌های آینده مسیر فعلی منحنی قیمت مسکن به شکل محسوس منحرف نخواهد شد.

سطح قیمت مسکن بیشترین تاثیرپذیری را ابتدا از تورم و در مرحله بعد، از رفتار معامله‌گران بازار ملک می‌گیرد. سایر متغیرهای اثرگذار بر قیمت مسکن به شکل غیرمستقیم عمل می‌کنند و فقط سرعت افزایش یا کاهش را تشدید یا کند می‌کنند.

در هفته‌های اخیر تقاضا برای خرید مسکن از ناحیه مصرف‌کننده‌ها نسبت به فصل بهار افزایش یافت. البته هنوز مراجعه متقاضیان به رشد معاملات در بنگاه‌ها منجر نشده است. از طرفی، میل به فروش نیز در سمت عرضه به موازات تقاضا، رو به افزایش است که همین هماهنگی در دو طرف معامله عاملی شده تا واسطه‌های بازار ملک از عدم انتظار برای تحریک قیمت مسکن در کوتاه‌مدت بگویند.

بررسی‌ کارشناسان مسکن در این باره حاکی است: افزایش احتمالی قیمت مسکن در نیمه دوم امسال به گونه‌ای خواهد بود که همچنان ارزش واقعی آپارتمان‌ها –مقایسه نرخ رشد اسمی قیمت مسکن با نرخ تورم عمومی- سطح منفی خود را حفظ می‌کند اما از سال آینده در صورت ادامه رشد، این سطح مثبت خواهد شد. در تیر ماه امسال قیمت اسمی واحدهای مسکونی در تهران به‌طور متوسط ۵ درصد نسبت به تیر ماه پارسال کاهش یافت اما از ارزش واقعی این نوع املاک -با توجه به تورم نقطه به نقطه ۲/ ۱۴ درصدی در این ماه- حدود ۱۹ درصد کاسته شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در فاصله ابتدای سال۹۴ تا پایان تیر ماه، ارزش اسمی واحدهای مسکونی شهر تهران ۶/ ۳ درصد کاهش یافت که به معنی زیان سرمایه‌گذاران و سفته‌بازان ملکی طی این مدت است و نشان می‌دهد کسانی که ابتدای امسال آپارتمان در تهران خریداری کردند تا امروز نه تنها سود به دست نیاورده‌اند که تا این لحظه با زیان حدود ۴ درصدی مواجه شده‌اند.

در چنین فضایی که تا چند ماه آینده نیز پایدار خواهد بود، ورود تقاضای سرمایه‌ای به بازار ملک در عمل به ضرر این گروه تمام خواهد شد. این هشدار –زیان سفته‌بازی مسکن- در شرایطی از روی آمارهای رسمی مطرح می‌شود که احتمال می‌رود در ماه‌های آینده بخشی از نقدینگی‌ها از برخی بازارها همچون طلا و سکه به سمت بازارهای بلندمدت سرمایه‌گذاری همچون ملک و زمین سرازیر شود. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از متوسط قیمت مسکن در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران طی تیرماه امسال حاکی است: منطقه یک گران‌ترین نقطه پایتخت محسوب می‌شود به‌طوری‌که متوسط قیمت آپارتمان در این منطقه متر مربعی۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است. ارزان‌ترین منطقه نیز منطقه ۱۸ است که میانگین قیمت در آنجا هم‌اکنون متری ۲ میلیون تومان برآورد می‌شود. در مناطق پرمعامله همچون مناطق ۴ و ۵ نیز متوسط قیمت مسکن متری ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

 

۰۷:۲۸:۱۰ دنیای اقتصاد: روز گذشته، شاخص کل بورس در اثر فشار فروش معامله‌گران به‌ویژه حقوقی‌ها با افت ۳۰۰ واحدی مواجه شد و برای ششمین روز متوالی در کانال ۶۶ هزار واحدی باقی ماند. هرچند عرضه‌های سنگین سهامداران موجب افت شاخص شد، اما رشد حجم و ارزش معاملات نشان‌دهنده اشتیاق به خرید سهام نیز بود. به‌نظر می‌رسد خوش‌بینی‌ها نسبت به آینده بازار مطابق پیش‌بینی کارشناسان و همچنین اظهارات رئیس سازمان بورس روزنه‌هایی از امید را پیش روی معامله‌گران قرار داده است و می‌توان به آینده بورس امیدوار بود.

گروه بورس – زهرا رحیمی:
شاخص کل بورس تهران که برخلاف پیش بینی‌ها، پس از توافق هسته‌ای وارد مدار نزولی شده بود، از سه‌شنبه هفته پیش روند مثبت به خود گرفت و حدود ۳۸۸ واحد در این بازه زمانی رشد کرد؛ اما این صعود دیری نپایید به‌طوری که شاخص کل روز گذشته حدود ۳۰۰ واحد از رشد خود را پس گرفت و برای ششمین روز متوالی در کانال ۶۶ هزار واحدی باقی ماند. از منظر کارشناسان تکنیکال و بنیادی سطح ۶۶ هزار واحدی کف حمایتی است.

این کارشناسان معتقدند نگاه میان‌مدت و بلند‌مدت سهامداران به آینده بورس از یک طرف موجب می‌شود که تمایل زیادی به فروش نداشته باشند و از سوی دیگر برخی نگرانی‌ها و گزارش‌های عملکرد نامناسب شرکت‌ها نیز از اشتیاق سهامداران برای خرید کاسته‌اند؛ بنابراین نوسانات در این سطح محدود شده است.به هر ترتیب کارشناسان روند کنونی بازار سهام را یک روند منطقی می‌دانند و معتقدند رفع تحریم‌ها می‌تواند با تغییر در سود‌آوری شرکت‌ها منجربه رشد شاخص و همچنین افزایش نسبت میانگین قیمت بر در آمد بازار تا اواخر سال جاری شود. معاملات دیروز بازار سهام با تشکیل صف فروش برای دو نماد «فملی» و «شپدیس» آغاز شد که در نهایت این دو نماد موجب افت حدود ۱۵۰ واحدی شاخص کل شدند. «حکشتی» که روز شنبه بیشترین اثر مثبت بر رشد شاخص را داشت، دیروز اما ریزش شاخص را تشدید کرد.درخصوص وضعیت بازار دیروز ایمان مقدسیان، کارشناس بازار سهام گفت: بازار دیروز، بازاری پر عرضه بود که دلیل آن نیاز نهاد‌های حقوقی به نقدینگی برای تسویه وام‌ها و بدهی‌هایشان است؛ به همین دلیل این گروه از معامله‌گران بازار سهام در بازار مثبت فروشنده می‌شوند و به روند نزولی شاخص دامن می‌زنند.

وی به بررسی شرایط کنونی «فملی» پرداخت و گفت: افت قیمت مس به سطح ۵۲۰۰ دلار در هر تن مهم‌ترین دلیل ریزش‌های اخیر این سهم است (بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت مس به کف هفت ساله خود رسیده است). همچنین بحث ابهام در صادرات (نرخ وعوارض صادرات) در این ریزش موثر بوده و همه این عوامل دسته به دست هم داده‌اند تا قیمت این سهم از زمان بازگشایی (چهارشنبه هفته گذشته) تا کنون با افت ۲۰ درصدی مواجه شود.مقدسیان به روند شاخص کل پس از حصول توافق وین اشاره کرد و گفت: کمتر کارشناسی پیش بینی می‌کرد بازار پس از حصول توافق با افت ۴ درصدی همراه شود؛ به این دلیل که عوامل مهمی چون کاهش قیمت نفت، ابهام در نرخ خوراک پتروشیمی و بهره مالکانه معادن و همچنین کاهش تقاضا برای فلزات اساسی در سطح جهانی زیر سایه مساله مهم رفع تحریم‌ها فراموش شده بود. این در حالی است که این عوامل هنوز به قوت خود پابرجا هستند و بر روند بازار تاثیر ویژه‌ای دارند.مقدسیان روند آتی بازار را مثبت ارزیابی کرد و گفت: رفع تحریم‌ها و در پی آن انعقاد قراردادهای مختلف شرکت‌ها به دلیل رونق گرفتن اقتصاد کشور موجب ورود نقدینگی‌های تازه به بورس می‌شود. همچنین انتظار می‌رود پول‌های بلوکه شده‌ای که وارد سیستم دولتی می‌شود، دست دولت را در پرداخت بدهی‌های خود به بسیاری از شرکت‌های بورسی باز کند و بنابراین این دو عامل بورس تهران را دریک مدار منطقی و صعودی پیش خواهد برد. اقبال سهامداران در روزهای اخیر به صنایعی که پس از رفع تحریم‌ها قراردادهای جدیدی را منعقد خواهند کرد و همچنین شرکت‌هایی که مطالبات معوقه زیادی از دولت دارند، نشان‌دهنده توجه سهامداران به این عوامل است.

آیفکس دوباره قرمز شد

شاخص کل فرابورس روز گذشته در ادامه روند نوسانی با دامنه کوتاه خود با افت ۲/ ۳ واحدی مواجه شد و در ارتفاع ۷۷۸ واحدی ایستاد و به این ترتیب بازدهی بازار از ابتدای سال تا‌کنون به حدود ۶/ ۱۶ درصد رسید.حجم معاملات با افت ۴۰ درصدی نسبت به روز شنبه به ۱۰۱ میلیون سهم و ارزش معاملات نیز با افت چشمگیر ۷۰ درصدی به ۳۹۷ میلیارد ریال رسید.در ساعات ابتدایی معاملات دیروز، آیفکس به رقم ۷۸۲ واحد رسید؛ اما در ادامه روند نزولی یافت و در نهایت تحت تاثیر معاملات نمادهای «زاگرس» و «هرمز» با افت۴۱/ ۰ درصدی مواجه شد.دیروز نماد معاملاتی شرکت آ‌س‌پ پس از ارائه اطلاعات پیش‌بینی خود، با محدودیت دامنه نوسان قیمت تا سقف ۵۰ درصد بازگشایی شد که در نهایت با افت ۱۳/ ۱ درصدی مواجه شد.

 

۰۷:۲۷:۴۹ گروه جهان: بازی در اردوگاه دموکرات‌ها پیچیده شد. درحالی‌که همگان یک بازی راحت برای هیلاری کلینتون تصور می‌کردند که بدون هیچ مانعی در حال حرکت به سمت انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ است، زمزمه‌های حضور جو بایدن در این انتخابات بازی را در حزب دموکرات پیچیده کرده است. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در حال بررسی تشکیل یک کمپین برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ این کشور است.

 

در این‌باره گفته می‌شود «جو بایدن»، معاون باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا با برقراری تماس با رهبران دموکرات و اهداکنندگان مالی، تمایل خود را به نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نشان داده است.

این رهبران و اهداکنندگانی که بایدن با آنها تماس گرفته است، تاکنون از هیلاری کلینتون که یکی از نامزدهای این انتخابات است حمایت نکرده‌اند و نسبت به پیروزی وی و موفقیت کمپین انتخاباتی‌اش مطمئن نیستند و شک دارند. شایع شده است بایدن به خاطر فرزند درگذشته‌اش، مایل به حضور در انتخابات شده است.

روزنامه نیویورک تایمز می‌نویسد: بایدن در لحظات آخری که بر بستر مرگ پسرش حاضر شده، به فرزندش قول داده تا در انتخابات حضور پیدا کرده و کاخ سفیدنشین شود.

در این‌باره فاش شده است معاون اوباما قبلا نشست‌هایی را در خانه خود برگزار کرده و درباره به چالش کشیدن کمپین‌های هیلاری کلینتون در آیوا و نیوهمپشایر با دوستان، خانواده و اهداکنندگان مالی گفت‌وگو کرده است.

در صورتی که ورود بایدن به این انتخابات و نامزدی‌اش محرز شود، وی تهدیدی جدی برای کلینتون خواهد بود که تاکنون پیشروی دموکرات‌ها بوده است. اگرچه هیلاری کلینتون در آغاز کمپین انتخاباتی خوب پیش رفته اما اخیرا سیر نزولی خود را طی می‌کند و علتش انتشار اخبار نامطلوب همچون استفاده از ایمیل شخصی حین فعالیت در سمت وزیر امور خارجه است. براساس نتایج یک نظرسنجی جدید، ۵۷ درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کردند هیلاری کلینتون آنقدرها هم که باید صادق نبوده و ۵۲ درصد هم گفتند وی اهمیتی به نیازها یا مشکلات نمی‌دهد اما در عوض نظرسنجی که درباره بایدن صورت گرفت، مشخص کرد میزان محبوبیت وی در هفت سال اخیر ۴۹ درصد شده و ۵۸ درصد هم می‌گویند بایدن به وضعیت مردم آمریکا اهمیت می‌دهد.

مشکلات جو بایدن

برخی اعتقاد دارند حضور جو بایدن در انتخابات به سادگی میسر نمی‌شود. این دسته اعتقاد دارند اگر بایدن حضور خود را در انتخابات نهایی کند، برای تامین مالی کمپین‌های خود از هیلاری کلینتون بسیار عقب‌تر است. هیلاری کلینتون تاکنون توانسته میلیون‌ها دلار برای کمپین‌های انتخاباتی خود به‌دست آورد. افزون بر این در داخل حزب کسانی هستند که از حضور یک زن در انتخابات، بیش از حضور یک مرد دفاع می‌کنند. این دسته می‌گویند حضور یک زن در انتخابات موجب می‌شود، دموکرات‌ها یک قدم بیشتر به پیروزی نزدیک شوند.

همزمان عده دیگری نیز از زاویه دیگری مخالف حضور بایدن در انتخابات هستند. این دسته سن و سال بالای بایدن را مهم‌ترین عامل برای حمایت نکردن از وی اعلام کرده‌اند. بایدن در حال حاضر ۷۲ ساله است و ممکن است وی نتواند در کمپین‌های انتخاباتی خود شور و شوق لازم را به‌وجود آورد.

یکی از دموکرات‌ها که خواست نامش فاش نشود،در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک‌تایمز می‌گوید: بایدن دوستانی دارد که قصد کمک مالی به وی را دارند. آنها متمول هستند و می‌توانند وی را حمایت کنند اما آنها در واقع با این کار قصد دارند بایدن را به درون چاه تاریکی بیندازند که سالم بیرون‌آمدن از آن سخت خواهد بود.

پیش از این گفته می‌شد که مهم‌ترین رقیب هیلاری کلینتون بابی سندرز خواهد بود. او در طیف سوسیالیست‌های دموکرات‌ها حامیان فراوانی دارد. در مقابل، بانوی نخست سابق ایالات متحده در جبهه لیبرال‌ها از حمایت خوبی برخوردار است. با این وجود گفته می‌شود آمار خوب هیلاری کلینتون در نظرسنجی‌ها ورق را در پایان این ماراتن به سود او برخواهد گرداند.

حضور جو بایدن اما معمای پیچیده‌ای شده است که دموکرات‌ها ممکن است در آینده‌ای نزدیک با آن بیشتر دست و پنجه نرم کنند.

 

۰۷:۲۷:۲۹ خبرگزاری مهر: یک مقام مسوول در وزارت نیرو با تشریح دلایل صدور قبوض نجومی برق تابستانی با ارقام بالای ۲۰۰ هزار تومان نسبت به افزایش بار مالی قبوض با استفاده از کولرهای گازی در برخی کلان‌شهرها هشدار داد. احمدرضا توکلی با بیان اینکه متوسط مصرف برق و انرژی کولرهای گازی یا اسپیلت‌ها ۴ برابر میزان مصرف کولرهای آبی است، گفت: به تمامی مشترکان در شهرهایی همچون تهران، اصفهان، شیراز و مشهد که دارای آب و هوای گرم ‌و خشک هستند، توصیه می‌شود که از کولرهای گازی استفاده نکنند.

مجری طرح‌‌های بهینه‌‌سازی مصرف انرژی در سازمان بهره‌وری انرژی با اعلام اینکه استفاده از کولرهای گازی در شهرهای گرم و خشک اصلا دارای توجیه اقتصادی برای مشترکان برق نیست، تصریح کرد: بر این اساس استفاده از کولرهای گازی صرفا در شهرهایی با آب و هوای مرطوب و شرجی توصیه می‌شود.وی با یادآوری اینکه استفاده از کولرهای گازی و اسپیلت به ویژه در ساعات پیک مصرف منجر به افزایش بار مالی قبوض برق می‌شود، بیان کرد: در هر دوره صدور صورتحساب برق مشترکان خانگی بار مالی استفاده از کولرهای آبی شاید به ۷۰ هزار تومان هم نرسد. توکلی افزود: اما استفاده از کولرهای گازی در هر دوره مصرف بار مالی بیش از ۲۰۰ هزار تومانی را به قبوض برق مشترکان خانگی تحمیل می‌کند.به گفته وی، استفاده از دستگاه‌های سرمایشی به ویژه کولر گازی در ساعات پیک منجر به محاسبه تصاعدی قیمت برق مشترکان می‌شود.

۰۷:۲۷:۱۱

گروه بازرگانی: با توجه به فضای جدیدی که پس از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ پیش‌روی اقتصاد ایران قرار گرفته، متولیان تجارت، استراتژی صادرات غیرنفتی در سه سال آینده را اعلام کردند. فعالان اقتصادی، معتقدند لغو تحریم‌ها با کاهش هزینه‌های تجارت و تسهیل صادرات همراه خواهد بود؛ از این رو می‌توان به آینده صادرات ایران بسیار خوش‌بین بود؛ به‌طوری‌که به گفته متولیان تجارت، امید می‌رود صادرات غیرنفتی کشور در سه سال آینده به سه برابر و صادرات صنعت و معدن نیز به چهار برابر این رقم در سال ۹۳ برسد.

 

سال گذشته، صادرات غیرنفتی ایران (بااحتساب میعانات گازی) حدود ۵۰ میلیارد دلار ثبت شد که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۹۶، به حدود ۱۵۰ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که هدف‌گذاری صادرات کالاهای غیر‌نفتی (بدون احتساب میعانات گازی) سال ۹۳ به میزان ۴۷ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود که از این رقم حدود ۳۶ میلیارد دلار آن تحقق یافت؛ به‌عبارتی صادرات غیرنفتی کشور در سال ۹۳، به میزان ۱۱ میلیارد دلار کمتر از میزان هدف‌گذاری شده رقم خورد.

پیش از آن نیز در سال ۹۲، رقم هدف‌گذاری شده برای صادرات غیرنفتی کشور(بدون احتساب میعانات گازی) حدود ۴۱ میلیارد دلار بوده که این رقم به میزان ۳/ ۳۱ میلیارد دلار محقق شد، یعنی در سال ۹۲ نیز صادرات غیرنفتی کشور، با اختلاف حدود ۱۰ میلیارد دلاری کمتر از میزان هدف‌گذاری شده ثبت شد. از سویی در سال ۹۱ نیز میزان صادرات غیرنفتی کشور( بدون احتساب میعانات گازی) حدود ۳۴ میلیارد دلار رقم خورد که با سطح هدف‌گذاری شده در آن سال (۵/ ۳۵ میلیارد دلار)، اختلاف حدود ۵/ ۱ میلیارد دلاری را تجربه کرد.

از سویی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در ابتدای سال‌جاری، رقم‌هایی را برای صادرات کالاهای غیرنفتی (با احتساب میعانات گازی) در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ هدف‌گذاری کرده است؛ به‌طوری‌که برای سال ۹۴ صادرات ۱/ ۶۱ میلیارد دلاری، برای سال ۹۵، رقم ۴/ ۷۲ میلیارد دلاری و برای سال ۹۶ نیز رقم ۲/ ۹۱ میلیارد دلاری پیش‌بینی شده است. این در حالی است که اکنون که احتمال لغو کامل تحریم‌ها شدت یافته، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز آینده خوش‌بینانه‌تری را برای صادرات کشور در سال ۹۶ پیش‌بینی می‌کند. محمدرضا نعمت‌زاده، در همایش تجلیل از صنعتگران نمونه آذربایجان‌شرقی در تبریز، با بیان اینکه استحقاق ملت ما این نیست که ۵۰میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشیم، اعلام کرد: بر‌اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تلاش می‌کنیم در یک برنامه استراتژیک در سه سال آینده صادرات غیرنفتی را تا سه برابر افزایش دهیم.

وی ادامه داد: بر اساس این برنامه استراتژیک که در آینده نزدیک در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد، ما تلاش می‌کنیم تا در مدت سه سال آینده صادرات بخش صنعت و معدن را نیز تا چهار برابر افزایش دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رفع برخی از مشکلات فراروی صنعت در سایه توافق هسته‌ای و لغو برخی از تحریم‌ها گفت: کار بزرگی در عرصه دیپلماسی به وقوع پیوسته است؛ اما این علت تام نیست، اینها مسیری برای برداشتن یک سری موانع است تا بهتر تولید و بهتر صادر کنیم، نه اینکه بازار را در اختیار دیگران قرار دهیم.

نعمت‌زاده با تاکید بر ضرورت دقت در گزینش سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور پس از لغو تحریم‌ها گفت: سرمایه‌گذاری خارجی باید در بخش‌هایی صورت گیرد که به صادرات، انتقال تکنولوژی و مسائل فنی کشور کمک کند و قطعا سیاست‌های دولت نیز بر این منوال است.

وی تصریح کرد: اگر شرکت خارجی اقدام به سرمایه‌گذاری در ایران می‌کند باید بخشی از تولیدات آن قابل صدور بوده و صادر شود همچنین شرایط پرداخت باید در قراردادها لحاظ شده تا ضمانت اجرایی داشته باشد، چرا که گشایش صورت گرفته باید به توسعه اقتصادی، صنعتی، سرمایه‌ای و فناوری کشور کمک کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هم اکنون بازار ما ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و باید بازار کشور مقابل نیز چنین جمعیتی داشته باشد تا تعادل خوبی در این میان برقرار شود، اظهار کرد: ملت ما این توانایی را دارد همان‌طور که تا به امروز برنامه ریزی کرده است، بعد از این هم بتواند روی پای خود بایستد؛ از این رو اگر ما با خارجی‌ها وارد مذاکره شده‌ایم و مورد استقبال آنها قرار گرفته‌ایم، شرط اول این است که این ارتباط باید دو سویه و متقابل باشد، به‌طوری‌که اگر ما بازار خود را در اختیار شرکت خارجی قرار می‌دهیم، آنها نیز باید متعهد شوند که بازارهای خود را در اختیار ما قرار دهند.

وی با تاکید بر ضرورت کسب دانش روز دنیا در زمینه‌های مختلف علمی گفت: طی روز‌های گذشته مذاکراتی با چند شرکت بزرگ تجهیزات پزشکی داشته‌ایم؛ اما نگاه ما رقابتی است و هر شرکتی امتیاز بیشتری بدهد، ما با آن کشور معامله کرده و بازار خود را به وی می‌دهیم.

نعمت‌زاده متذکر شد: اگر می‌خواهیم در زمینه برخی موارد ضروری خریدی انجام دهیم باید در قبال آن امتیازاتی بگیریم و دانش فنی، مدیریت و تجربه منتقل شود. اتفاق صورت گرفته در امر لغو تحریم‌ها از لحاظ سیاسی اتفاق بزرگی است و باید بهره‌برداری عقلایی و با برنامه صورت بگیرد.

وی ادامه داد: توجه به اقتصاد رقابتی، اقتصاد مقاومتی، تاکید بر توانمندی تولید داخل و تقویت بازاریابی بین‌المللی از جمله مباحثی است که باید در کشور مورد توجه ویژه قرار گیرد.

نعمت‌زاده با اشاره به صادرات غیرنفتی قابل‌توجه کشورهای همسایه گفت: کشور همسایه ما دارای ۲۶۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی است و ما باید تلاش کنیم تا خود را در این حد ارتقا دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رکود حاکم بر کشور اظهار کرد: طی سال ۹۱ حدود ۳۶ درصد رشد منفی در اشتغال صنعتی داشتیم و ۱۰ درصد رشد منفی ارزش افزوده صنعت را شاهد بودیم، هم اکنون نیز هر چند توانسته‌ایم تا حدودی به این وضع سامان بدهیم، اما اینکه روند منفی را در یک سال جبران کنیم، با شرایط اقتصاد کشور مقدور نیست اما در سال آینده با سرعت بیشتر حرکت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه به‌دنبال تشویق سرمایه‌گذاران هستیم، گفت: باید با تشویق سرمایه‌گذار خارجی در پی بومی‌سازی دانش و مدیریت وی باشیم.

وزیر صنعت همچنین در ادامه از روند تبلیغ صداوسیما از کالاهای خارجی انتقاد کرد و گفت: صدا و سیما به‌عنوان یک رسانه دولتی اقدام به تبلیغ کالاهای خارجی می‌کند و در هنگام سوال از این رسانه نیز پاسخ می‌دهند که خارجی‌ها بیشتر از داخلی‌ها پول می‌دهند، در حالی که این پاسخ به هیچ وجه قانع‌کننده نیست.

وی با اشاره به ضرورت تعامل بین دولت و مجلس افزود: نمایندگان مجلس همکاری خوبی در این مدت با دولت داشته‌اند؛ در امر صنعت در قانون رفع موانع تولید ۳۰ ماده تقدیم مجلس کرده بودیم که ۵۹ ماده خروجی داشته است، از این رو امیدواریم این موارد به رفع برخی از موانع کمک کند.

 

۰۷:۲۵:۲۲ وزارت راه‌وشهرسازی برای توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) مذاکره با یک شرکت فرانسوی را آغاز کرده که اگر این مذاکره به سرانجام برسد و نهایی شود، قرارداد آن با ارزش ۲ میلیارد دلار، در سفر رئیس‌جمهوری به فرانسه در آبان ماه جاری، امضا می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی و سیاست‌گذاری تامین مالی خارجی پروژه‌های وزارت راه‌وشهرسازی در گفت‌وگو با پایگاه خبری این وزارتخانه گفت: از پروژه‌های مورد علاقه لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که در دیدارش با وزیر راه‌وشهرسازی به آن اشاره کرد، فرودگاه بین‌المللی امام (ره) بود که او به صراحت اعلام آمادگی کرد شرکت فرانسوی ADP حاضر است به این پروژه ورود کند.

اصغر فخریه کاشان با بیان اینکه آخوندی نیز در سفر به پاریس با مسوولان شرکت فرانسوی ADP ملاقات کرد، افزود: شرکت ADP به ایران آمد و درخواست داشت تا فرودگاه امام خمینی (ره) به شکل BOT برای ساخت و مدیریت به آن شرکت واگذار شود و بعد از یک دوره زمانی فرودگاه به ایران انتقال یابد اما به دلیل مسائل خاص از جمله مسائل حاکمیتی که در فرودگاه امام خمینی (ره) وجود دارد خیلی با روش BOT (احداث، بهره‌برداری و انتقال) موافق نیستیم و فکر می‌کنیم شیوه BLT (احداث، اجاره و انتقال) بهتر خواهد بود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: البته روش BOT هم قابل بررسی است تا این حد که کارهای غیرحاکمیتی همچون تجاری و مدیریت ترمینال به شرکت ADP داده شود. با این وجود به شرکت ADP گفته شد اگر تامین مالی پروژه‌ را به صورت ۱۰۰ درصد انجام دهد درخواست این شرکت بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: برای روش BOT باید شرکت مشترکی با شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تاسیس شود تا آن شرکت عهده‌دار اجرای روش BOT شود نه آنکه شرکت ADP آن را به تنهایی قبول کند.

رئیس شورای هماهنگی و سیاست‌گذاری تامین مالی خارجی پروژه‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی به پایگاه خبری وزارت راه‌و‌شهرسازی گفت: قرار شد کارگروهی تشکیل شود تا اگر توافق شد متن توافق در سفر آقای روحانی به فرانسه در ماه نوامبر ۲۰۱۵ امضا شود.

وی درباره مبلغ این قرارداد گفت: هنوز رقم آن نهایی نیست اما حجم کاری که در نظر داریم نزدیک به ۲ میلیارد دلار است که در قالب ساخت ترمینال «ایران‌‌شهر» یا ترمینال ۲ سابق و بازسازی و توسعه ترمینال یک دنبال می‌شود.

فخریه کاشان درباره طرح بازسازی و توسعه ترمینال یک فرودگاه امام (ره) یادآور شد: برداشتن کنترل اولیه، بازسازی فضا، تغییر آسانسورها، اصلاح سیستم‌های صوتی و امنیتی و نوار نقاله‌ها و… از پروژه‌هایی است که هزینه آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/907681/#ixzz3hiW5Ygk9

 

۰۷:۲۵:۰۹

  • معاون بازرگانی داخلی شرکت ملی پخش فرآروده های نفتی ایران با بیان این که دو محموله پروپیلن به وزن ١۴٠٠ تن در بورس انرژی عرضه شده است، از عرضه مستمر آن در بورس انرژی خبر داد.
  • علیرضا رجب پور به خبرنگار شانا گفت: این محصول که ماده اولیه خوراک مجتمع های پتروشیمی محسوب می شود، در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند تولید می شود.

    وی اظهار کرد: عرضه پروپیلن این پالایشگاه بعد از دو سال تولید در این پالایشگاه برای نخستین بار از هفته پیش در بورس انرژی آغاز شده است.

    به گفته رجب پور، این محصول، هفته قبل در قالب دو محموله ۴٠٠ تنی و هزار تنی عرضه و فروخته شد.

    معاون بازرگانی داخلی شرکت ملی پخش فرآروده های نفتی ایران تصریح کرد: تلاش بر این است که عرضه پروپیلن پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند به صورت مستمر در بورس انرژی عرضه شود و مجتمع های پتروشمی نیز برای استفاده در واحدهای خود از طریق بورس برای خرید آن اقدام کنند.

    به گزارش شانا، پروپیلن هیدروکربنی از خانواده آلکنها است. پروپیلن گازی بی رنگ و بی بو با فرمول شیمیایی C٣H۶ است. مهمترین کاربرد پروپیلن تهیه پلی پروپیلن از آن است. پروپیلن گازی اشتعال پذیر است.

    از پروپیلن برای تهیه ایزو پروپیل الکل، پلی پروپیلن، اکریلونیتریل، پروپیلن اکساید، اکرولیک اسید استفاده می شود.

    پروپیلن را می توان از تقطیر جزء به جزء نفت خام، تصفیه گاز طبیعی و یا کراکینگ هیدروکربن های بزرگ بدست آورد. پروپیلن ماده خام تولید پلی پروپیلن، یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها در بسته بندی است. اکثر پروپیلنها با استفاده از کاتالیزر Ziegler-Natta که تولید کننده پلیمرهای ایزوتکتیک است پلیمریزاسیون می شوند.

 

۰۷:۲۲:۲۱

  • تولید نفت خام روسیه در ماه ژوئیه نسبت به ماه پیش از آن روزانه ۶٠ هزار بشکه کاهش یافت.
  • به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، وزارت انرژی روسیه امروز (یکشنبه، ١١ مردادماه) اعلام کرد: تولید نفت خام روسیه در ماه ژوئیه به ١٠ میلیون و ۶۵٠ هزار بشکه رسید، در حالی که این مقدار در ماه ژوئن ١٠ میلیون و ٧١٠ هزار بشکه بود.

    آمارها حکایت از این دارد که افت تولید نفت خام روسیه در پی کاهش تولید میعانات گازی شرکت دولتی گازپروم که به طور معمول در آمارهای نفتی آورده می شود، رخ داده است.

    بنابر گزارش وزارت انرژی روسیه، گازپروم در ماه ژوئیه واحد تولید میعانات گازی سورگت گاز را برای تعمیر و نگهداری تعطیل کرد.

    ارزیابی رویترز نشان می دهد که تولید نفت خام روسیه همچنان بالاتر از تولید عربستان سعودی، بزرگ ترین صادر کننده نفت جهان و سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) بالاتر بود، سعودی ها در ماه ژوئیه روزانه ١٠ میلیون و ۶٠٠ هزار بشکه نفت تولید کردند.

    روسیه با وجود قیمتهای پایین نفت و تحریمهای غربی، به مدد ارزش پایین روبل تلاش می کند تولید نفت خام خود را در سطوح بالا حفظ کند.

    وزارت انرژی روسیه پیش بینی می کند که میانگین کل تولید نفت خام روسیه امسال از ۵٢۵ میلیون به ۵٢٧ میلیون تن می رسد. (از ١٠ میلیون و ۵٠٠ هزار بشکه به ١٠ میلیون ۵۴٠ هزار بشکه در روز)

    تولید نفت خام روسیه در ماه ژوئیه بر اساس تن به ۴۵ میلیون و ٣٣ هزار تن بوده است، در حالی که این مقدار در ماه ژوئن ۴٣ میلیون و ٨٢۴ هزار تن بود.

    آمارها نشان می دهد که گازپروم نفت، بخش نفتی شرکت دولتی گازپروم روسیه و شرکت باشنفت که از سوی دولت اداره می شوند، تولید خود را در ماه ژوئیه کاهش دادند.

    تولید گاز روسیه ماه گذشته میلادی به ۴۴ میلیارد و ٧٧٠ میلیون مترمکعب رسید، که این مقدار در مقایسه با رقم ۴٢ میلیارد و ۵٨٠ میلیون مترمکعب ماه ژوئن، یک میلیارد و ۴۴٠ میلیون مترمکعب رشد نشان می دهد.

 

 

۰۷:۲۱:۴۸ رییس سازمان بورس و اوراق بهادار دلایل ریزش شاخص بعد از اعلام توافق هسته‌ای را اعلام کرد و به تشریح برنامه‌های بورس در دوره پساتحریم پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد فطانت امروز در نشست خبری از راه‌اندازی سیستم جدید کدال در هفته آینده خبر داد و گفت: سیستم جدید کدال قابلیت‌هایی دارد که با تمام مرورگرهای بازار قابل انطباق است و از سوی دیگر سرعت و امکان جستجوی سریعتر را داراست که هر فرد می‌تواند اطلاعات خود را در این سامانه ثبت و ارسال کند.

وی خاطرنشان کرد: سیستم قدیمی در سه ماه آینده وجود نخواهد داشت و تمامی اقداماتی که شرکت‌ها از سیستم کدال منتشر می‌کنند بر اساس سیستم جدید خواهد بود که این سیستم در مرحله تست نهایی قرار دارد.

کدال جدید می‌آید

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: همچنین نسخه مربوط به تلفن همراه که بتواند سیستم اندروید و اپل و سایر سیستم‌های هوشمند را تحت پوشش قرار دهد در دست اقدام است تا سیستم کدال را بتوانیم در تلفن همراه داشته باشیم.

فطانت در مورد اصلاحیه قانون اصل ۴۴، گفت: پیش از این مقرر شده بود شرکت‌هایی که در بند ۶ احصاء شده‌ بودند اطلاعات و صورت‌های مالی خود را به بورس ارائه دهند، اما تاکنون اطلاعاتی از شرکت‌ها دریافت نشده است، اما بعضی شرکت‌ها پاسخ استعلامات سازمان بورس را ارائه کرده‌اند.

وی عنوان کرد: بنابراین از همه شرکت‌هایی که مشمول قانون اصلاحیه بند ۶ اصل ۴۴ هستند تقاضا می‌شود که هر چه سریعتر نسبت به ارائه اطلاعات مالی خود به بورس اقدام کنند زیرا قرار است مجلس و کمیسیون اصل ۴۴ گزارشی از عملکرد این قانون را به صحن علنی مجلس ارائه بدهند که امیدواریم قبل از اینکه این گزارش به صحن برود شرکت‌ها اطلاعات خود را ارائه دهند.

دلایل افت شاخص بورس

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این نشست به سوال خبرنگاران پاسخ داد و در خصوص علت افت بورس بعد از توافق هسته‌ای، گفت: امروز شاهد آن هستیم که شاخص بورس آنچه که در واقعیت بازار و اقتصاد محقق می‌شود را به خوبی نشان می‌دهد و این بزرگ‌ترین دستاوردی است که در بازار سرمایه به وجود آورده است.

وی اضافه کرد: اینکه تحلیلی از وضعیت نوسانات شاخص در هر مقطعی ارائه می‌شود وظیفه تحلیلگران بازار و مشاوران سرمایه‌گذاری است و بخش‌هایی که دارای مجوز خاص از سازمان بورس هستند باید تحلیل‌های مناسبی انجام دهند.

فطانت با بیان اینکه توافق هسته‌ای اتفاق بسیار مهمی برای بازار سرمایه است، اضافه کرد: تاکنون ۳۶ قطعنامه علیه ایران در سال‌های گذشته صادر شده که با بیانیه اخیر تمامی آنها برطرف می‌شود و این می‌تواند برای بازار سرمایه ظرفیت بالقوه‌ای ایجاد کند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این در حالی است که سیاست اقتصاد مقاومتی وضعیتی را ایجاد کرده است که با ادامه دادن آن در داخل کشور می‌توانیم شاهد افزایش ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود باشیم که اجرایی شدن توافق هسته‌ای می‌تواند به ظرفیت‌ها اضافه کند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم نتایج مثبت مذاکرات، بورس تهران روند نزولی در پیش گرفت، گفت: این امر چند دلیل دارد که یکی از آنها مربوط به برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی در تیرماه است به طوریکه در چهار ماه ابتدایی امسال در مجموع ۳۶۳ مجمع برگزار شده است که از این تعداد ۲۱۲ مجمع در تیرماه برگزار شده و ۱۶۹ مجمع شرکت‌های مهم در هفته آخر تیرماه برگزار شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به تصمیمات بانک مرکزی و تاثیر آن بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اقداماتی که بانک مرکزی در مجامع بانک‌ها برای تقویت بنیه‌ی مالی آنها انجام داده آثار خود را بر بازار سرمایه خواهد گذاشت، این در حالی است که سود تقسیمی بانک‌های بورسی در مجامع امسال از هشت هزار میلیارد تومان به ۱۶۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است که این وضعیت بازار را با چالش مواجه کرد زیرا سهم بانک‌ها در بازار سرمایه ۱۳ درصد است و وضعیت آنها به طور مستقیم روی بورس اثرگذار است.

فطانت تصریح کرد: علاوه بر این شرکت‌های معدنی با کاهش قیمت گندله و سنگ معدن مواجه شدند که این موضوع نیز به نوبه خود بر روی افت شاخص و شرکت‌های معدنی اثرگذار بود.

وی در ادامه به تشریح دلایل افت بورس بعد از توافق، گفت: همچنین برگزاری مجامع برخی شرکت‌های پالایشگاهی با تنفس مواجه شد که ناشی از اطلاعات ارائه شده توسط برخی دستگاه‌های ذیربط و اعلام نرخ فرآورده و نفت خام بود بنابراین در این مقطع شاهد ارائه اخبار متناقضی از سوی شرکت‌ها بودیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: بنابراین ناهماهنگی‌هایی که در برخی دستگاه‌ها ایجاد شد به همراه عوامل متعددی که در بخش بنیادی شرکت‌ها اثرگذار بود باعث شد که شاهد وضعیت نزولی بورس بعد از توافق هسته‌ای باشیم.

فطانت با بیان اینکه قیمت‌های جهانی فلزات، نفت، طلا و مس با افت قابل توجهی مواجه شد، تصریح کرد: وقتی به بازارهای رقیب بازار سرمایه از جمله بازار مسکن و طلا نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که همه بازارها از کم‌رونقی و کاهش رنج می‌برند و تنها بخشی که سودهای قابل توجهی فراهم می‌کند سیستم بانکی است که از نظر ما جای تعجب دارد که وقتی بخش واقعی اقتصاد نمی‌تواند سود مناسبی داشته باشد چگونه ممکن است تسهیلاتی با نرخ‌های بالای ۲۷ درصد توسط برخی موسسات داده شود.

وی اضافه کرد: بنابراین بسیاری از موسسات بانکی، نرخ سود سپرده را رعایت نمی‌کنند و به همین دلیل خروج و مهاجرت پول به سیستم بانکی وجود دارد که امیدواریم با تصمیماتی که اتخاذ می‌شود این روند اصلاح شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به بلوغ رفتار سهامداران اشاره کرد و گفت: هر اتفاقی که در اقتصاد رخ می‌دهد آثار مالی خود را بر بازار سرمایه می‌گذارد به طوریکه توافق هسته‌ای تاثیری روی نقل و انتقال پول دارد، اما این نقل و انتقالات با هزینه‌های بالایی روبروست بنابراین تحقق آن می‌تواند آثار مالی مثبتی روی تولید و اقتصاد داشته باشد.

بازار دچار کم واکنشی شده است

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه آثار عملی توافق باید محقق شود تا اثر خود را بر بخش واقعی اقتصاد بگذارد، گفت: در حال حاضر عارضه‌ای که در بازار سرمایه قابل تحلیل است این است که بازار دچار کم‌واکنشی شده و نه تنها این اتفاق، بلکه هر اتفاق مثبت دیگری که رخ می‌دهد آثار محدودی را بر بازار سرمایه می‌گذارد که البته این موضوع در یک دوره زمانی اصلاح می‌شود.

فطانت تاکید کرد: در شرایطی که اقتصاد کشور با کسری بودجه، کاهش قیمت نفت و سایر کالاها مواجه است آثار آن در بازار سرمایه نمایان می‌شود اما به اعتقاد من این توافق در صورت تحقق یافتن، حرکت‌های جدیدی پیشروی بازار قرار خواهد داد زیرا فرصت‌ها به تنهایی قادر نیستند در بخش واقعی اقتصاد اثر خود را بگذارند این در حالی است که مهم‌ترین دستاورد توافق هسته‌ای، آرامش بازار و رفع دغدغه نسبت به تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز است که محقق شدن آن به معنای ایجاد فرصت‌های جدید در اقتصاد کشور بوده و بر توانایی‌ها و ظرفیت‌های کشور اضافه می‌کند.

دور جدید عرضه‌های اولیه از شهریور ماه

وی در ادامه از آغاز عرضه‌های اولیه در ابتدای شهریور ماه خبر داد و گفت: از ابتدای شهریور ماه عرضه‌های اولیه با دو روش ثبت سفارش و حق انتخاب صورت می‌گیرد بنابراین این امکان فراهم می‌شود که از ابتدای شهریور شرکت‌های کوچک و با حق انتخاب برای ناشرین در بورس عرضه شود که این دوره اختیاری بوده و برای آشنایی بیشتر فعالان بازار و ناشران است تا بعد از طی کردن آن روش ثبت سفارش و حق انتخاب به صورت دائم برای عرضه‌های اولیه مورد استفاده قرار بگیرد.

بورس و دوران پسا تحریم

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این نشست به برنامه بورس در دوره پساتحریم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برنامه‌هایی توسط بخش‌های اجرایی کشور ارائه شده که طبیعتا آثار خود را بر بازار سرمایه خواهد داشت اما به صورت مشخص بازار سرمایه برنامه بسیار مدونی در این خصوص دارد که به مرحله اجرا در خواهد آمد.

فطانت توضیح داد: یکی از برنامه‌های سازمان بورس در دوره پساتحریم، جذب سرمایه‌گذار خارجی و ارائه مجوز به نهادهای خارجی در بازار سرمایه است به طوریکه سازمان برنامه مشخصی در قالب openup ارائه خواهد داد البته تحقق آن به زیرساخت‌های نرم‌افزاری نیاز دارد تا بتوانیم سرمایه‌گذاران خارجی را به صورت آنلاین در بازارهای اولیه و ثانویه مشارکت دهیم.

وی در ادامه به آخرین وضعیت بورس ارز پرداخت و گفت: با تک نرخی شدن ارز و با مشارکت بانک مرکزی و سیستم صرافی‌ها شرایطی فراهم می‌کنیم که معاملات عادی ارز در آینده انجام شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: در فاز نخست این بورس در دل بورس کالا راه‌اندازی می‌شود اما در فاز بعدی و در صورتی که قابلیت پیش‌بینی نرخ ارز فراهم شود قابلیت تبدیل به بورس جداگانه فراهم خواهد شد بنابراین در حال حاضر مذاکراتی برای ایجاد این بورس در حال انجام است که به محض نهایی شدن آغاز به کار خواهد کرد.

فطانت در خصوص جزئیات راه‌اندازی بورس تعاون نیز توضیح داد: در خصوص راه‌اندازی بورس تعاون مشکلاتی در شرکت‌های تعاونی سهامی آن وجود دارد و آن رای شرکت‌های تعاونی در مجامع است که در روش‌های ارائه آرا هنوز به توافق کامل دست پیدا نکرده‌ایم با این حال کارگروهی بین سازمان بورس و وزارت تعاون ایجاد شده و درصدد هستیم تا راه‌حل‌هایی برای راه‌اندازی بورس تعاون و راهیابی شرکت‌های تعاونی سهامی آن به تابلوی بورس فراهم کنیم.

حضور سرمایه‌گذارن خارجی در بورس

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه این نشست به برنامه سازمان بورس برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقتصاد ایران توسط بسیاری از تحلیلگرانی که این کشور را مورد تحلیل قرار می‌دهند قرار است جزو یازده کشوری که دارای نرخ رشد اقتصادی بالا هستند رتبه‌بندی شود. علاوه بر اینکه تحلیل‌های متفاوتی وجود دارد که می‌تواند بازار سرمایه را به عنوان بازاری پرپتانسیل مورد توجه قرار دهد اما بازار ما کم‌عمق بوده و حجم آن محدود است و در صورتی که نظارت کامل روی آن صورت نگیرد می‌تواند مخاطرات زیادی را ایجاد کند، بنابراین بعد از فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی، اولویت ورود سرمایه‌گذاران خارجی در بخش اوراق و بازار اولیه است.

فطانت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه تاکنون چه کشورهایی با بازار سرمایه وارد مذاکرات جدی شده‌اند، گفت: در حال حاضر تنها بازدیدهایی از تالار شیشه‌ای توسط سرمایه‌گذاران خارجی صورت گرفته و تفاهمنامه رسمی در این خصوص به امضا نرسیده است.

رئیس سازمان بورس در خصوص عدم برگزاری نمایشگاه بین المللی بورس گفت: برگزاری نمایشگاه وظیفه سازمان نیست و باید به کانون ها و بخش های مردم نهاد واگذار شود البته سازمان بورس تمام حمایت های لازم را برای برگزاری هر چه بهتر این نمایشگاه انجام می دهد این در حالی است که با توجه به برگزاری همایش بین المللی سرمایه گذاری خارجی بنا داشتیم برگزاری نمایشگاه در کنار همایش انجام شود .

فطانت در بخش دیگر سخنان خود به ارائه آمار و اطلاعات پرداخت و گفت: در حال حاضر جمع کل دارایی شرکت‌های بورسی و فرابورسی ۹۴۳ هزار میلیارد تومان است که ۸۰ درصد آن از طریق بدهی و ۲۰ درصد آن از طریق حقوق صاحبان سهام تأمین شده است.

وی افزود: جمع ارزش بازار نیز در حال حاضر ۲۸۱ هزار میلیارد تومان و ارزش بازار فرابورس ۵۸ میلیارد تومان است که در مجموع ۳۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که این عدد در مقایسه با ارزش دفتری قیمت سهام شرکت‌ها عدد ۱٫۷ است که به این معنی می‌باشد که دارایی کمتر از دارایی‌های جایگزین شرکت‌ها است.

فطانت اضافه کرد: مجموع درآمد شرکت‌های بورسی ۲۴۷ هزار میلیارد تومان و سود پیش بینی شده آنها ۵۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم برای درآمدهای شرکت‌های فرابورسی ۶۷ هزار میلیارد تومان و سود پیش بینی شده آنها ۸ هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که از ابتدای امسال تاکنون بازده کل شاخص بورس ۷ درصد و شاخص فرابورس ۱۷ درصد رشد داشته و ارزش معاملات نیز در بورس ۱۳ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان و در فرابورس ۱۳ هزار و ۳۰۰میلیارد تومان بوده است.

وی گفت: ارزش معاملات بورس کالا نیز در ۴ ماه گذشته ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و ارزش معاملات آتی سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است که در مجموع ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد کاهش داشته که دلیل اصلی این کاهش افت معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت ۷۰۰ میلیارد تومان معاملات فیزیکی و ۲۰۸ میلیارد تومان اوراق مشتقه مشتمل بر معاملات برق و نفت کوره در بورس انرژی به سرانجام رسیده است.

 

 

۰۷:۱۸:۱۶ به گزارش ایرنا، بهروز کمالوندی گفت : امروز وقتی عنوان مطلبی که از روی انصاف کم، به آقای دکتر صالحی نسبت داده شده بود را دیدم با تهیه متن تکذیبیه ای از ایشان اجازه خواستم که پاسخ این مطالب بی اساس را صرفاً به منظور روشن کردن اذهان عمومی بدهم.

وی اظهار داشت: با وجود اصرار من، ایشان به دلیل مصلحت و ممانعت از ورود به بحث های جنجالی بی مورد که به نفع کشور نیست پیشنهاد تکذیبیه را نپذیرفتند و گفتند ترجیح می دهند سکوت و صبر پیشه کنند.

کمالوندی ادامه داد: تا لحظه ورود وی به هیات دولت به صورت تلفنی بر ارسال تکذیبیه اصرار کردم که البته نتیجه ای نداشت؛ لکن حال که هنوز ایشان در جلسه هیات دولت مشغول هستند، پس از ساعت ها کلنجار با خود و با دل، تصمیم گرفتم به ندای دل پاسخ دهم؛ هر چند، عقل دل را از آن بر حذر داشته و اجابت خواسته رییس را بیش تر به مصلحت و تدبیر نزدیک می داند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: می خواهم به آن نماینده محترم که از او در یکی از خبرگزاری ها نقل شده است که ‘آقای صالحی در مجلس به ما گفتند بروید دعا کنید توافق به هم بخورد، چون واقعاً خطرناک است’ سوال کنم چرا به نجواهایی که معلوم نیست منشاء آن چیست گوش فرا دادید اما صدای رسا و قاطع ایشان در جلسه علنی مجلس مقابل نمایندگان ملت را که با صراحت و قاطعیت هر چه تمام تر اعلام کرد: ‘بنده این جا آمده ام که شهادت بدهم مسوولیت شرعی، وجدانی، عرفی و عقلانی آن چه را که در بعد فنی به دست آورده ایم، می پذیریم’ را نشنیدید؟

 

۰۷:۱۷:۵۶  این تفکر که ما در برابر دنیا دو راه بیشتر نداریم،  تسلیم در برابر دنیا یا شکست در برابر دنیا، این خیلی منطق پشت سرش نیست یک راه سوم هم وجود دارد و آن هم تعامل با دنیاست  البته  تعامل سازنده در چارچوب منافع ملی. توافق باید برد- برد باشد. توافق برد – باخت ، مطلوب و ماندگار نخواهد بود و اگر عملی بشود پایدار نیست.

– آنچه که امروز به دست آمده نمی توانیم بگوییم اعتماد ۱۰۰ درصدی به وجود آمده است. حتی در تجارت هم اعتماد کامل وجود ندارد بلکه مکانیزمی برای ضرر نکردن هر طرف ایجاد می شود.

– توافق ان شاء الله اجرایی می شود. امیدوارم توافق در روند اجرایی هم به نتیجه برسد و مردم ثمره ایستادگی خود را ببینذ.

– کشف آلودگی اورانیوم غنی شده ۷۰ درصدی در سانتریفیوژهای ایران در سال ۱۳۸۲ آغاز شک و گمان طرف های خارجی را به دنبال داشت.

آلودگی به این معنا که  آثاری وجود دارد که ما غنی سازی بالای ۷۰ درصد انجام دادیم و سروصداها شد در آن زمان و پرونده  را به شورای امنیت بردند این در حالی بود که برای خود ما هم  این موضوع عجیب و غریب بود  که اینها این ادعا را می کنند  بعدها روشن شد که  خیلی طول کشید بعد روشن شد که  سانتریفیوژی که ما خریده بودیم برخی از این  سانتریفیوژها  دست دوم بوده غنی سازی شده بود در یک کشور دیگر با آن سانتریفیوژ  بالای ۷۰ و ۷۵ درصد هم غنی سازی شده بود بنابراین این مسئله حل شد رفتند بازرسی کردند و معلوم شد.

–  ما دیروز از نظر سازمان ملل کشوری تهدیدکننده بودیم اما امروز کشوری هستیم که باید با ما تعامل شود / مردم ما می دانندکه هر کشوری برضدش قطعنامه ای ذیل فصل هفت تصویب شده اولا این وضع او سال ها طول کشیده و بعد هم به جنگ و سرنگونی آن نظام منجر شده است که نمونه آن را در عراق می بینید.

– ما بدون جنگ و خواهش و تسلیم در برابر سازمان ملل متحد با منطق مذاکره و دیپلماسی، کاری کردیم که سازمان ملل عنوان را عوض و شش قطعنامه قبلی را هم لغو کرد و این دستاورد بزرگ سیاسی حقوقی ماست که برای آن نظیر نمی شناسم.

– ما قبلاً پروتکل الحاقی را دو سال داوطلبانه اجرا کرده بودیم و همان موقع در برخی روزنامه ها می گفتند با اجرای این پروتکل، زیرزمین ریاست جمهوری و مجلس بازرسی خواهد شد در حالی که این مسئله را با بازرسی های صورت گرفته در عراق اشتباه گرفته بودند.

–  دولت در دوسال گذشته به میزان ۸۰ درصد ۱۰ سال گذشته سلاح و تجهیزات تهیه و انبار کرده است و حتی نخستین تست مکانیکی سانتریفیوژ IR8  که بزرگ ترین دستاورد ما در زمینه هسته ای است در این دولت انجام شد.

–  قول هایی که این دولت به مردم داده است یعنی از روز اول هم گفتیم که تورم را تا پایان ۹۲  می رسانیم به ۳۵ درصد ، دو مرتبه در آغاز سال بعد به مردم گفتیم که تا پایان سال تورم آن را می رسانیم به ۲۵ درصد که  عملا ًرساندیم به ۱۵ درصد.

به مردم گفتیم در سال ۹۳ از رکود خارج می شویم و رشد اقتصادی خواهیم داشت  و اوایل سال ۹۳ اعلام کردم که  ما رشد سه درصدی خواهیم داشت  همچنین به مردم  قول دادیم تا پایان  این دولت با حمایت مردم  به تورم  یک رقمی خواهیم رسید ، تورم یک رقمی پایدار که آرزوی ۴۰ ساله این مردم هست.

– به دلیل تحریم ها، ما جنسی را که وارد کشور می کردیم گاهی ۲۰ درصد، گاهی ۲۵ درصد و حتی ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز داشتیم که گران تر می خریدیم یعنی اگر فرض ۱۰۰ میلیارد جنس و کالاهای ضروری نیاز بود وارد این کشور شود ، حداقل حدود ۲۵ میلیاردش تلف می شد.   این از جیب مردم می رفت البته این کار برای کاسبان تحریم خیلی سود داشت و کاسبان تحریم در دبی، در اروپا ، چین و در تهران بودند و همه جا این کاسبان تحریم بودند و آنها از این توافق عصبانی اند اما مردم ما هزینه پرداخت می کردند.

– این مذاکرات یکی از اهدافش این بود که دروازه های دنیا به روی ما باز شود ، دروازه هایی که ما می توانیم کالا را به خوبی به دنیا صادر کنیم.

–  واقعا روزی را به یاد می آورم که آقایان ظریف ، عراقچی و تخت روانچی گفتند توافق دیگر تمام شد (به دلیل خط قرمزهای جدیدی که به آنها ابلاغ کرده بودم ) دیگر توافق دست نیافتنی است؛ در لحظه خداحافظی دست در دست آنها گفتم ، کار سختی است اما موفق می شویم .

– یک روزگاری بود که وضع درآمد ارزی ما در گذشته خیلی خوب بود و ما ۷۰۰ میلیارد دلار پول نفتی عمدتاً خرج کردیم، نتیجه چه شد؟ در داخل کشور ۲۰۰۰ بنگاه اقتصادی در اوج درآمد دلاری ما تعطیل شد.  ۵۰۰ هزار نفر در کشور ما در اوج درآمد دلاری بیکار شدند.  ما کالا را وارد و اشتغال برای دیگران درست کردیم.

– باید از جوانان به علت حضور چشم گیر در شبکه های اجتماعی ،‌ بخاطر حمایت ها،‌ انتقادهای سازنده ، ارائه عکس ها ، گرافیک ها و طراحی های قشنگ و خوب و حتی طنزها تشکر کرد.  برخی از دستگاهها می خواستند بعضی از شبکه های اجتماعی را تعطیل کنند  من از اول و اکنون نیز با این کار مخالفم و درصدد طرح های هوشمندی برای حفظ امنیت ، اخلاق ، دین و جوانان هستیم . جوانان، قبل ، حین و بعد از توافق در شبکه های اجتماعی کار بزرگی کردند.

– یک کشورهایی مثل کره جنوبی می خواستند غنی سازی مخفیانه انجام می‌دهند آژانس فهمید و طبق بازرسی ها  آلودگی سطح بالا را کشف کرد، دولت کره جنوبی همه آنها را دستگیر کرد همه را به دادگاه سپرد و آمد در آژانس و عذرخواهی کرد و آنجا تعهد کرد به هیچ عنوان  در کره جنوبی دنبال غنی سازی نباشد و دنبال سانتریفیوژ نباشد بنابراین ما هم اگر می خواستیم در  روز اول این کار را انجام  دهیم همه سانتریفیوژها را جمع کنیم  اگر کسی هم غنی سازی کرده بود او را می بریم دادگاه  کار خلافی نکردیم  که کسی را دادگاه ببریم.

 

۰۷:۱۷:۴۰ – با مذاکره و منطق، بدون عقب نشینی با تثبیت حقوق کشور و لغو تحریم از فصل هفتم بیرون آمدیم.

– این توافق باعث شد دروازه های دنیا بر روی مردم ایران باز شد.

– اگر طرف مقابل ادعا می کند ایران را از دستیابی به بمب باز داشته از نظر ما ایرادی ندارد که خوشحال باشد.

– قبلا هم ایران پروتکل الحاقی را به مدت ۲ سال به صورت داوطلبانه اجرا کرده بود.

– پروتکل الحاقی را فقط ایران قبول نکرده است بلکه ۱۴۰ کشور دیگر هم به این پروتکل پیوسته اند. همانطور که در دیگر کشورها اجرا شده در ایران هم اجرا می شود.

–  ما  آن وقت که زمان جنگ بود به دنبال سلاح کشتار جمعی نرفتیم؛‌ حالا که با کسی جنگ نداریم.

– در موضوع هسته ای، دستاورد امروز بیش از تصویر دیروز است.

– به هیچ کشوری نمی توان اعتماد ۱۰۰ درصد داشت.

– نبود اعتماد به کشوری دلیل نمی شود با آن کشور مذاکره نکرد.

 

 

۰۷:۱۱:۰۲  حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه ای رادیو تلویزیونی نظر خود را درباره مسائل اقتصادی سیاسی به ویژه توافق هسته ای مطرح کرد. این مصاحبه به صورت مستقیم از شبکه های خبر سیما و شبکه رادیو ایران پخش شد.

مهمترین بخش های این مصاحبه به نقل از روحانی این شرح است:

– طبیعی است ۶ کشور قدرت بزرگ با ما مذاکره می کردند و ما در آن توافق موقت ژنو که مربوط می شود به اوایل آذر ۹۲ تا امروز که هنوز هم ادامه دارد ،‌آن توافق موقت را در عمل آزمایش کردیم. یعنی ما عمل کردیم ،‌آنها هم عمل کردند. آنها به ما قول داده بودند که برخی از تحریم ها را بردارند و ما قول داده بودیم که برخی از محدودیت ها را بپذیریم و هر دو عمل کردیم ، معلوم است که می شود. ما الان توافقی که با ۱+۵ کردیم مگر پایانش چند ساله است یک توافق ۱۰ ساله است و توافق گذشته هم یک توافق دو سال نشده البته و سه ماه دیگر می شود دو سال. بنابر این ۵ برابر همان است.

–   ما در ماجرای افغانستان ، ماجرای طالبان ، ماجرای صدام و پایان حکومت صدام گرچه ما مستقیم مداخله نداشتیم ولی بسیاری از گروه هایی که با ما و در کنار ما بودند یک نوع اهداف مشترکی را با دیگران حس کردند و پیش رفتند، پس بنابراین این منافات ندارد که یک کشوری دوست ما نباشد و ما در یک مسئله مهم بین المللی بتوانیم مذاکره کنیم.

– دلمان برای رفت و آمد به خارج لک نزده نگران اشتغال جوانان و تحقق دستور رهبر انقلاب در رشد ۸ درصدی هستیم.

– مخالف تعطیلی شبکه های اجتماعی هستم. این شبکه های اجتماعی قبل از توافق و بعد از توافق کار بزرگی را انجام دادند.

–  درشت‌گویی پیروز نمی‌شود، درست‌گویی پیروز می‌شود.

– من در برابر یک کشور ولو دوست ، ولو همسایه و ولو هم مذهب من که مذاکره می کنم اعتماد صد درصد ندارم.

– انتخابات ۲ سال قبل به تعبیر من یک نوع رفراندومی هم بود که چگونه باید موفق باشیم.

– توافق با ۱+۵ ،  ۱۰ ساله است.

– جز یک عده جنگ طلب و غاصب و صهیونیست، همه دنیا از این توافق خوشحال اند. مردم ایران از این توافق خوشحال اند نه خوشحال از اینکه تحریم ها برطرف شده بلکه چون حقوق آنها تثبیت شده .

– یکی از دلایل پیروزی ما در مذاکرات مهار رشد تورم و بهبود شرایط اقتصاد قبل از توافق بود. اگر تورم به هنگام مذاکرات، ثابت می ماند امکان دست یابی توافق کم می شد و اگر تورم رشد می کرد امکان توافق هسته ای از بین می رفت.

– تحریم ها موفق نخواهند بود اما تاثیر گذار بودند.

– به دلیل تحریم ها ایران در حمل و نقل دریایی کالا، ۱۰ درصد حق پرچم پرداخت می کرد.

– در مذاکرات هسته ای، هیچ وقت در موفقیت تردید نکردم و هیچ وقت ناامید نبوده ام.

 

۰۷:۱۰:۴۴ گفت و گو درباره آینده اسد
این منابع تاکید کردند که محور اصلی گفت و گوهای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان همتای ترکیه ای وی، بر لزوم بقای بشار اسد در دوره انتقالی در سوریه بوده است چرا که سرنگونی اسد به معنی تسلط گروههای تروریستی بر تمامی سوریه است.
بسیاری از کارشناسان روسی خاورمیانه بر این باورند که گفت و گوهای کری، الجبیر و لاوروف در قطر، سرنوشت ساز خواهد بود و احتمالا به یافتن یک راه حل مسالمت آمیز برای بحران سوریه، شامل بقای اسد در قدرت تا پایان دوره انتقالی، منجر خواهد شد.

 

۰۷:۱۰:۱۰ وزارت خارجه روسیه، روز یکشنبه ۲ اوت، اعلام کرد که سرگی لاوروف وزیر خارجه این کشور در سفر خود به قطر، با همتایان سعودی و آمریکایی خود دیدار خواهد کرد. در این دیدار قرار است درباره حل و فصل بحران سوریه از طریق مسالمت آمیز و نیز راههای مبارزه با گروه داعش گفت و گو شود.
منابع دیپلماتیک روسیه، گزارش داده اند که مسکو پس از انجام نشست هایی در واشنگتن و ریاض، طرح تشکیل ائتلاف بین المللی شامل دولت های منطقه از جمله رژیم اسد را به منظور مقابله با تهدید گروه داعش و گسترش تروریسم در خاورمیانه، اعلام کرد.
منابع روسی افزودند که طرح مسکو، مورد تایید دو کشور سعودی و آمریکا قرار گرفته است. همچنین رژیم اسد از آن استقبال کرده است. به گفته این منابع برای عملی کردن این طرح، لاوروف با وزیران خارجه سعودی و آمریکا در دوحه قطر دیدار خواهد کرد.

 

۰۷:۱۰:۰۲ محمد خداکرمی، سرپرست سازمان هواپیمایی ایران، می‌گوید این سازمان دولتی قصد خرید سالیانه ۸۰ تا ۹۰ فروند بوئینگ و ایرباس را در «فاز نخست نوسازی» ناوگان هوایی کشور دارد.

آقای خداکرمی ۱۰ مرداد به خبرگزارس تسنیم گفته است در متن توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی در ۲۳ تیر ماه «به‌صراحت ممنوعیت فروش، اجاره، انتقال، موتور و قطعات هواپیما برطرف شده است».

۰۷:۰۴:۵۸ به نظر شدت  منفی بازار امروز از روزهای قبل کمی کمتر است  از نیمه دوم  حتی می توان  به  مثبت ها  فکر کرد

۰۷:۰۴:۴۷ سلام  . صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم