خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۵۰ امروز از نظر خبری روز کم حاشیه و کم خبری را داریم …
اما خبرهای موگرینی جالب بود … حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر سه شنبه در دیدار «فدریکا موگرینی» با اشاره به اینکه مذاکره کنندگان دو طرف روزهای فشرده و پرکاری را برای دستیابی به توافق پشت سر گذاشتند، گفت: توافقی که حاصل شد، برای آینده روابط منطقه ، اروپا و جهان بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود.
دکتر روحانی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه توافق وین مدلی برای حل و فصل دیگر موضوعات منطقه و جهان شود، تصریح کرد: این توافق برای همه کشورهای دنیا پیام صلح به همراه داشت و گواه آن بود که توافق های بین المللی به شرط آنکه عادلانه رعایت شوند، هنوز تأثیرگذارند و گفت وگو می تواند به حل و فصل مشکلات سیاسی منجر شوددکتر روحانی اظهارداشت:درست است که ارتقاء سطح روابط اقتصادی و تجاری در دسترس و راحت تر از دیگر عرصه های روابط دوجانبه است، اما با توجه به ظرفیت های بالای جمهوری اسلامی؛ روابط علمی، فناوری، فرهنگی و سیاسی با اتحادیه اروپا نیز باید متحول شود.
رییس جمهوری با اشاره به فجایع بسیار دلخراشی که علیه برخی ملت های منطقه رخ می دهد، گفت: یکی دیگر از ثمرات اجرای توافق وین، همکاری برای عمل به تعهد سنگینی است که همه ما در برابر بشریت و آرمان های انسانی برای مبارزه با تروریسم و توقف جنگ و خونریزی علیه انسان های بی گناه برعهده داریم.
دکتر روحانی با تصریح این که توافق وین به ضرر هیچ کشوری، از جمله در منطقه نخواهد بود، اضافه کرد: اکنون فرصتی فراهم آمده تا کمتر به گذشته نگاه کرده و به آینده ای بیندیشیم که می تواند براساس روابط مبتنی بر احترام متقابل، منافع مشترک و جمعی را توسعه دهد.
فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به کشورمان پس از حصول توافق وین، از رییس جمهوری به پاس حمایت ها و مدیریت ایشان در طول مذاکرات و همچنین از اعضای تیم مذاکره کشورمان که با قدرت، تعهد و انصاف مذاکرات را دنبال و به نتیجه رساندند، تجلیل و سپاسگزاری کرد.
نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی، توافق وین را قدمی رو به جلو برای گسترش صلح توصیف و تصریح کرد: به نمایندگی از اتحادیه اروپا می گویم که ما با تعهد و وحدت کامل از این توافق حمایت کرده و به عنوان عضو کمیسیون مشترک، بر اجرای گام به گام این توافق جهت اجرای صحیح، دقیق و به موقع آن نهایت تلاش خود را بکار خواهم گرفت.
موگرینی با بیان اینکه اتحادیه اروپا برای گشودن فصل تازه ای از روابط با ایران، کاملا آماده و مصمم است، خاطر نشان کرد: خطاب به آن دسته معدود از کشورها که نسبت به این توافق ابراز نگرانی می کنند، می گویم که وقتی ما چنین حجمی از سرمایه گذاری سیاسی را برای حصول این توافق انجام دادیم، منطقی است که همین میزان اراده و سرمایه گذاری را برای اجرای آن صرف خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در این سفر تلاش کردم تا گفتگوها در جهت همکاری سطح بالای اتحادیه اروپا و ایران در عرصه های سرمایه گذاری، همکاری های اقتصادی و تجاری، همکاری در رابطه با محیط زیست و مسایل منطقه ای پایه گذاری شود، گفت: به سختی های مسیر پیش رو واقفیم اما با توجه به پایه های محکمی که بنا گذاشته ایم، معتقدم می توانیم به خوبی به پیش برویم.نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی تأکید کرد: قطعاً در هفته های پیش رو شاهد تردد تعداد زیادی از نمایندگان اروپایی به تهران خواهید بود که نشان می دهد ظرفیت ها و توانمندی های فراوانی برای گسترش روابط با ایران وجود دارد.
همچنین هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست مشترک خبری با وزیر امورخارجه ایران با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و گروه ۱+۵ گفت: این توافق خبرخوشی برای منطقه و کل جهان است و می تواند تاریخی باشد.ظریف هم ادامه داد: امروز تصمیم گرفتیم دور جدیدی از گفت و گو را بین ایران و اتحادیه اروپا شروع کنیم و بر اساس روشی که اتحادیه اروپا دارد به آن گفت و گوهای سطح بالا نام می نهیم .این گفت و گوها در آینده ای نزدیک در سطح معاونین وزارت خارجه و معاون موگرینی شروع می شود و بتدریج در سطح وزرا ادامه می یابد.
اما در خبرهای جدید رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه با تاکید بر لزوم مبارزه با تروریسم در آفریقا و گروه های تروریستی که با استفاده از اسلام دست به اقدامات تروریستی می زنند، تاکید کرد که اسلام دین صلح است. یک اظهار نظر مثبت بود .
جان کری وزیرخارجه آمریکا دیشب در سنا بود و واقعاً باید گفت پوست او را بیش از ظریف در مجلس کندند . او گفت اگر ایران بخواهد زیر توافق بزند، تمام گزینهها کماکان در دسترس ماست. تمام فعالیتهای اتمی ایران شفافسازی میشود. تاکید شد که اکر این توافق رد بشه اون موقع دور گریز هسته ایران دو ماه بود. اما با این توافق به یک سال افزایش خواهیم داد.جان کریدر ادامه گفت این توافق هسته ای یک فانتزی نیست.این اتفاق دوره اقای بوش هم که برخورد شدید می کرد هم نیافتاد.
کریهمچنین در مورد ول های ایران گفت حدود ۵۵ میلیارد دلار پول به ایران سرازیر می شود.کری در مورد شرایط هم اذعان داشت ایران باید اورانیم غنی شده اش را تا ٩٨ درصد کم کند جان کری: زمان گریز پیشبینی شده در توافق برای ساخت بمب در ایران مربوط به تجمیع ماده مورد نیاز برای ساخت بمب است و نه مراحل ساخت بمب اتم. اگر ما این توافق را کنار بگذاریم تنها کنار می رویم. شرکای ما همراه ما نخواهند بود.من همه قطعنامه های حمایتی از اسراییل را در تمام مدتی که این جا بودم امضا کردم. اما این راه امن تری است .
ما با اسراییل در مراحل بی سابقه است و یک حضور قوی نظامی در منطقه داریم.پس راندن ایران بدون سلاح هسته ای به مراتب اسان تر است.
واقعاً یک نکته دیگر نیز بیان شد و گفت چه شما بخواهید و چه نخواهید ما این توافق را امضا کردیم و اجرا می شود !!
در سوی دیگر وزیر دارایی آمریکا: تخمین می زنیم ایران فقط بتواند ۵٠ میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده اش را استفاده کند
ایسنا هم مطلب جالبی را زده بود که این پایگاه اسرائیلی در گزارشی درخصوص آینده اوضاع در سوریه پس از توافق هستهای ایران و غرب آورده است که باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در حال حاضر فهمیده است که بقای بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه در قدرت بهترین گزینه در شرایط کنونی در سوریه است چراکه درصورت کنار رفتن اسد گروههای تندرو سنی که تمامی منطقه را تهدید میکنند، جای وی را میگیرند.
در خبرهای اقتصادی محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران، از تشکیل “جلسه فوق العاده تیم اقتصادی دولت با رئیس جمهور به منظور بررسی شرایط پس از توافق” و ” چگونگی سرمایه گذاری در شرایط پس از تحریم” خبر داد.
به گزارش ایرنا، آقای نوبخت امروز سه شنبه ۶ مرداد، با تاکید بر اینکه دولت از آمدن هیچ هیات خارجی به ایران “ذوق زده نیست” گفت: “در شرایط پس از تحریم دیگر تنها با چند کشور مواجه نیستیم بلکه شرکت های متقاضی متعددی وجود دارد و ما قدرت انتخاب داریم”.
صحبت های نیلی نشان می دهد سال ۹۴ سال سختی است … مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور با نام بردن از سال ۹۴ به عنوان سختترین سال مالی و بودجهای دولت، استمرار کاهش تورم و حفظ دستاورد نرخ مثبت رشد اقتصادی را دو چالش اصلی سال ۱۳۹۴ خواند و گفت: آنچه در حال حاضر به عنوان تهدید اصلی برای تداوم روند کاهشی نرخ تورم محسوب میشود، بدهی بانکها به بانک مرکزی است. بانکهای کشور در شرایط نامساعدی به سر میبرند و تراز مالی آنها با مشکل مواجه است که باعث افزایش اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی شده است. همچنین بخش واقعی اقتصاد در طرف عرضه با تنگنای مالی و در طرف تقاضا با کمبود تقاضای موثر مواجه است.
نیلی افزود: شاید بتوان این فرضیه را مطرح کرد که احتمالاً در پی حصول نتیجه در مذاکرات هستهای، مردم دید مثبتی نسبت به آینده اقتصاد پیدا کردهاند. این عامل البته با دیگر شاخصها نیز قابل اندازهگیری است و نشان میدهد که این خوشبینی احتمالاً تحرکی مثبت در سمت تقاضا ایجاد خواهد کرد. به علاوه این که به کاهش انتظارات تورمی میانجامد که برای حفظ روند کاهشی تورم به کمک بانک مرکزی خواهد آمد. همانطور که کاهش انتظارات تورمی بعد از انتخابات سال ۱۳۹۲ به کاهش نرخ تورم در آن سال به طور قابلتوجهی یاری رساند
در خبرهای بورسی جلسه حقوقی ها برگزار شد و کمبود نقدینگی، طولانی شدن روزهای منفی بازار، جلوگیری از تصمیمات ناگهانی و وضع قوانین ناگهانی ، آسیب شناسی شرایط حاضر و توجه جدی به مردم و سهامداران حقیقی و جلب اعتماد ،ضرورت افزایش نقدشوندگی و فعالیت های بازارگردانی و حرکت به سمت افزایش مشتقات و رفع مشکلات صنایع بزرگ، لزوم تلاش برای بزرگ کردن بازارسرمایه به کمک افزایش حجم و ارزش معاملات و همچنین بین المللی کردن بورس از جمله دغدغه ها و خواسته های سرمایه گذاران حقوقی بود.
در حوزه دلار به نظر دلار امروز از ۳۳۰۰ بالاتر رود افت قیمت نفت به نظر عاملی برای رشد دلار باشد . اخر وقت دیروز هم دلار کمی تقویت شده و دوباره به بالای ۳۳۰۰ برگشته است . به نظر بانک مرکزی هم عاملی برای همین امر است .
و اما در بازارهای جهانی … به زودی جلسه مهم در امریکا اثرات خود را در بازار ها خواهد داشت . هر چند این موضوع و شرایط فعلی باعث برگشت و رشد نسبی بازارها شده است . در حال حاضر نفت لب مرز ۴۷ و ۴۸ است و. مس در استانه ۵۳۰۰ دلار قرار دارد . روی هم در ۱۹۹۰ و نزدیک ۲۰۰۰ دلار برگشته است است و کمی وضع بهتر شده .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۷مرداد ۹۴