در حاشیه بازار …

تیر ۳۱, ۱۳۹۴

خبر

در حاشیه  بازار …

تحلیل خبر

بتا سهم – ۴:۵۰     کمی به  تحولات  پس از توافق بپردازیم  … دیشب ولایتی هم  بسیار محکم  صحبت  کرد  . او تاکید  کرد  توافق خوبی در راه  است  و گفت من بعید میدانم اجماع عموم بر این باشه که این توافق بد باشد  . یک  دعوای و چشم  غره  حسابی هم  به  مجری صدا و سیما  امد که به نظر حسابی خود را  جمع  و جور کرد  . طرف باید  می دانست  ان  کسی که  جلوی او  نشسته  عراقچی و ظریف نیست  که  به هر شکلی ازارش دهد … ولایتی مشاور ویژه  رهبری است  . او امروز همچنین  در مصاحبه ای گفته  بود آمریکا می خواهد در مورد سوریه و یمن با ایران وارد مذاکره شود / قوی تر از ظریف و تیمش، افراد دیگری را نمی شناسم .

اما در اظهار نظر ها باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا یک روز پس از تصویب حاصل دور آخر مذاکرات نمایندگان هسته‌ای ایران و ۱+۵ در شورای امنیت سازمان ملل، در جمع کهنه‌سربازان آمریکایی از توافق هسته‌ای دفاع کرد.وی ابتدا به عواقب احتمالی عدم توافق با ایران اشاره کرد و گفت که امروز مأموریت ما در افغانستان تمام شده و «قویاً معتقدام که نباید در جنگ دیگری در خاورمیانه درگیر می‌شدیم.»اوباما به منافع توافق وین برای آمریکا پرداخت و با تکرار مواضع چند سال اخیر دولت‌اش، گفت که این توافق چهار مسیر منتهی به ساخت بمب را بر روی ایران بست.رئیس‌جمهور آمریکا گفت:‌ «با این توافق، فرصت حل مسالمت‌آمیز این چالش (هسته‌ای) فراهم شد و و بدون آن، خطر یک درگیری دیگر در پیش‌رو بود.»اوباما افزود: «با این توافق، دسترسی بی‌سابقه ای به تأسیسات اتمی ایران پیدا کردیم و نظارت ۲۴ ساعته در هفت روز هفته برای ما میسر شد.»رئیس‌ دولت آمریکا گفت:‌ «حتی پس از این توافق هم، آمریکا اختلافات عمیقی با ایران خواهد داشت.»اوباما پس از بررسی منافع و عواقب توافق، به جزئیات فنی آن هم پرداخت و گفت که «این توافق، تحریم‌های اعمال شده از سوی ایالت متحده به خاطر حمایت تهران از تروریسم را برطرف نمی کند.» اوباما همچنین از مقامات ایران خواست که آمریکایی‌های زندانی در ایران را، هرچه سریع‌تر آزاد کند.

 

 

و اما  سراغ  حاشیه هایی برویم  که  بیشتر اقتصادی شده  است  . به گزارش مهر، وی با اشاره به منابعی که ناشی از رفع تحریم‌ها در آینده نزدیک آزاد می‌شود گفت: منابعی را که داریم می‌توانیم به چند بخش تقسیم کنیم، اول منابعی که مربوط به بانک مرکزی است که خود این منابع دو بخش است. یک بخش در ذخائر ارزی بانک مرکزی است و در واقع ارزی که در اختیار بانک مرکزی است و پولش وارد اقتصاد ما شد.وی افزود: اما بخشی از منابع وجود دارند که تبدیل به ریال نشده به این علت که این پول‌ها و منابع ارزی مربوط به بانک مرکزی قابلیت ورود به داخل را نداشته است و این مقدار ۲۳ میلیارد دلاراست که باید به ریال تبدیل شود.نوبخت با بیان اینکه قسمتی دیگر از منابع بلوکه شده مربوط به بانک مرکزی نیست، گفت: بخشی از این منابع مربوط به دولت است که حداقل شش تا هفت میلیارد دلار است. این منابع ناشی از فروش نفت است که دلارش به حساب بانک مرکزی نیامده تا آن را به ریال تبدیل کند و در اثر تحریم‌ها، امکان دستیابی به این مقادیر را نداشتیم.وی تصریح کرد: همچنین بخش دیگری از این منابع مربوط به صندوق توسعه ملی است که ما می‌توانیم تمام این مجموعه‌ها را به عنوان دارایی‌های کشور تلقی کنیم.سخنگوی دولت با اشاره به حساب ارزی بانک‌ها و شرکت‌های دولتی در خارج از کشور، گفت: این ارقام نیز در حساب بانک مرکزی نیست؛ لذا به عنوان دارایی‌های بانک مرکزی به حساب نمی‌آید اما ما نمی‌توانیم آن را به عنوان دارایی‌های ارزی خود حساب کنیم.نوبخت در ادامه توضیحاتش در این خصوص گفت: بنابراین یک بخش از دارایی‌های ما مربوط به ذخایر بانک مرکزی است و یک بخش دیگر آن مربوط به دارایی‌های ارزی کشور است و اینها منابعی است که در آینده و متناسب با آزاد شدن اموال بلوکه شده می‌توانیم روی آن حساب کنیم.وی با بیان اینکه ۱۲ میلیارد دلار بعد از توافق ژنو به صورت اقساط وارد اقتصاد کشور شد، گفت: یک بخش دیگری از منابع نیز به صورت طلا وارد اقتصاد شد و بخشی هم از مکانیزم دور زدن تحریم‌ها.

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما با این منابع نمی‌توانیم رشد هشت درصدی در اقتصاد کشور ایجاد کنیم، گفت: ما نیازمند منابع قابل توجهی هستیم که از طریق سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی باید صورت بگیرد تا بتوانیم به رشد هشت درصدی برسیم.نوبخت، منابع داخلی را یک خطر بالقوه برای اقتصاد کشور دانست و گفت: زمانی که تحریم‌ها برطرف و اقتصاد شفاف‌تر شود، منابع داخلی یک خطر بالقوه به حساب می‌آید که ما باید آن را به سمت سرمایه‌گذاری‌ها سوق دهیم، اما برای ایجاد تحول در اقتصاد نیازمند منابع خارجی در سرمایه‌گذاری هم هستیم.

وی با بیان اینکه سازمان مدیریت مصمم است که منابع بلوکه شده را به سمت اعتبارات جاری و هزینه‌ای نبرد، گفت: ما از شما رسانه‌ها تقاضا داریم که دولت را کنترل کنید و مطمئن باشید که این پول‌ها به سمت تولید و اشتغال خواهد رفت.

نوبخت تصریح کرد: ما در مورد منابع ارزی، اولویتمان توسعه صادرات است و منابع ارزی را به سمتی هدایت می‌کنیم که منجر به افزایش صادرات شود.

اما از دیروز این  بحث تسهیل مقداری جدی تر شده است .

اکرمی با اشاره به این که بانک‌های مرکزی برای حل مشکلات اقتصادی اقدام به تزریق نقدینگی به بانک‌ها در قالب سیاست های تسهیل مقداری می‌کنند، تصریح کرد: بانک مرکزی با بهره گیری از تجربه بحران اقتصادی جهان، اجرای این سیاست را با ملاحظه و مدیریت مناسب مصرف آن و با هدف کاهش تنگنای اعتباری دنبال می کند. سیاست تسهیل مقداری مدیریت شده به افزایش تولید و اشتغال کمک کرده و کمترین اثرات تورمی را به دنبال دارد. هم‌اکنون نظام بانکی با ۹۴ هزار میلیارد تومان مطالبات معوق و ۱۰۴ هزار میلیارد تومان بدهی بخش دولتی دست به گیربان است و این موجب شده توان تسهیلات دهی بانک‌ها متناسب با نیاز اقتصاد کشور نباشد.البته هنوز بانک مرکزی رویکرد مشخص خود را در قبال سیاست تسهیل مقداری مطرح نکرده و مشخص نیست تزریق پول پرقدرت با چه مکانیزمی انجام خواهد شد و سیاست جبرانی آن چگونه به کار گرفته می‌شود.اما با توجه به چارچوب‌های سیاست تسهیل مقداری، یقینا خرید دارایی‌های مالی بانک‌ها و کاهش نرخ سپرده قانونی از محورهای سیاست جدید بانک مرکزی خواهد بود.

اما معاون اول هم  صحبت های جالبی را داشت . اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه شورای اداری استان اردبیل خطاب به مدیران و مسئولان اظهار کرد: سال ۹۴ سال سخت اقتصاد کشورمان است، به طوری که با ۲۵ میلیارد دلار درآمد نفتی کشورمان را اداره می‌کنیم.جهانگیری در ادامه سخنان خود افزود: دولت تصمیم گرفته تا طرح‌های نیمه‌تمام عمرانی را به بخش‌ خصوصی و غیردولتی واگذار کند تا با سخت‌ترین شرایط امکان اجرای آنها فراهم آید که به زودی سیاست‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی در این زمینه ابلاغ می‌شود.

جهانگیری به شرایط نامناسب اقتصادی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته عده‌ای تسهیلات گرفتند اما حاضر به پرداخت معوقات آن نیستند که در این بین تعدادی از سرمایه‌گذاران در این زمینه گناهی ندارند، چراکه شرایط اقتصادی کشور این وضعیت را فراهم کرده اما بخشی نیز گردن کلفتی می‌کنند که رفتار قانونی با آنها انجام می‌شود.وی اضافه کرد: دولت بخش خصوصی را با تمام توان و ظرفیتش باور دارد و در همه استان‌ها کمیته‌هایی شکل گرفته تا راهکار موانع و حل مشکلات با بهترین شرایط فراهم شده تا فعالان غیردولتی بتوانند حضوری شایسته داشته باشند.جهانگیری سال ۹۴ را سال حرکت به سمت رونق اقتصادی حتی با عدم لغو تحریم‌ها اعلام کرد و گفت: ‌در افزایش صادرات غیرنفتی نقش استان‌های کشور یک نقش خطیری است و ما در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود به نحوی عمل می‌کنیم تا هیچ مشکل و مانعی در صادرات و ۲۴ ساعته شدن گمرک و رونق این بخش وجود نداشته باشد.وی در مورد ذخایر ارزی کشور و برخی اظهارنظرهای عجیب در این زمینه تصریح کرد: در مجموع ذخایر ارزی متعلق به بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و سهم اندک دولت در فروش نفت ۱۱۵ میلیارد دلار است.جهانگیری در ادامه بیان کرد: ‌این ذخایر در کشور اغلب در اختیار بانک مرکزی بوده و نه تنها رقم آن در هفته‌های اخیر کاهش نیافته بلکه کل ذخایر نفتی کشور محفوظ است به طوریکه دولت در صدد دست دراز کردن به سوی بانک مرکزی و گرفتن این ذخایر نیست.جهانگیری ادامه داد: با بهبود وضعیت ارزی کشور به دنبال توافق هسته‌ای ما در استفاده از فاینانس خارجی نیز مشکلی جدی نداریم.

 

 

در سایر خبرهای اقتصادی معاون اول رئیس جمهور از صدور دستور دکتر حسن روحانی برای ایجاد تحول در سیستم بانکی در جهت کمک به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خبر داد.

 

در خبرهای اقتصادی نفتی به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی کیودو، یک مقام ارشد وزارت نفت ایران اعلام کرد: امکان ازسرگیری حضور و فعالیت ژاپن در پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان که پنج سال پیش شرکت ژاپنی اینپکس به دلیل فشار تحریم های آمریکا و غرب از آن کناره گیری کرد، وجود دارد.

بازگشت شرکت اینپکس به پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان واقع در جنوب غرب ایران نشان دهنده تمایل ایرانی ها برای بهره مندی از توان فنی ژاپنی هاست.

ایران از میزان پیشرفت شرکت چینی در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان پس از خروج اینپکس، ناراضی بوده و ابراز امیدواری می کند که پس از توافق جامع هسته ای اخیر میان تهران و کشورهای گروه ١+۵ در وین، احتمال مشارکت شرکت ژاپنی در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان فراهم شود.

شرکت اینپکس ژاپن در سال ٢٠١٠ میلادی به دلیل محدودیت ها و فشارهای حاصلی از تحریم های ایالات متحده آمریکا مجبور به کناره گیری از طرح توسعه میدان نفتی آزادگان شد.

مقام ارشد وزارت نفت ایران با بیان اینکه بازگشت دوباره اینپکس به طرح توسعه میدان نفتی آزادگان به نظر وزارت نفت بستگی دارد، گفت: دیدگاه مثبتی نسبت به بازگشت این شرکت ژاپنی به طرح توسعه میدان نفتی آزادگان دارم.

 

 

 

در دلار روند  ارام  تر شده است  و دلار تا  ۳۲۵۰ هم  قرار گرفت و کمی رشد کرد    . دیروز دلار دولتی به  ۲۹۵۷ رسید و به نظر خیلی زود  دلار ۳۰۰۰ را  داشته  باشیم  .

و اما بازارهای جهانی را  داریم  که  با  ثبات همراه  شده است  . نفت  که از همه مهم  تر است  به بالای ۵۰ دلار رسیده است و این  مدت  کمی افت  داشت  و البته فلزات  کمی کاهشی بود .    . مس در ۵۴۳۳   و روی در ۲۰۲۸  دلار است  .

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

۳۱ تیر  ۹۴

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم