لحظه به لحظه با مذاکرات ( ۲۳ تیر بخش دوم)

تیر ۲۳, ۱۳۹۴

عضو ۱+۵ به تیم ایرانی: باید به رهبر خود به خاطر تعیین خطوط قرمز تبریک بگویید….

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پس از ۱۳ سال مذاکره و فراز و نشیب‌های بسیار، سرانجام این مذاکرات امروز به پایان رسید.

به نوشته پایگاه خبری شبکه المیادین، ایرانی‌ها در طول ۱۳ سال گذشته توانسته‌اند با استراتژی صبر و مقاومت اکنون به دستاوردهای بسیار بهتری در مقایسه با گذشته برسند.

المیادین نوشت: با نگاهی به روز اول مذاکرات در ۱۳ سال گذشته، هنگامی که غرب هرگونه خودکفایی را در صنعت هسته‌ای را برای ایران تحمل نمی‌کرد و با غنی‌سازی اورانیوم در خاک تمام به مخالفت برخواسته بود، دستاوردهای ایران ارزش خود را نشان می‌دهد.

این شبکه لبنانی افزود: تاریخی که بزودی نوشته می‌شود با آن چه که پیش از این بوده است تفاوت دارد؛ ظریف و تیم هسته‌ای او، انعکاس دهنده خلق ایرانی‌هاست که با پنبه سر می‌برند و شاید بتوان گفت غربی‌ها اشتباه کردند که وارد یک روند طولانی با ایرانی‌ها شدند؛ ایرانی‌هایی که معروف به بازی فشار تا تسلیم هستند؛ غرب گمان کرد که توانسته ایران را در مسیر زمان به دام بیاندازد به همین خاطر چنین اعلام می‌کردند که عجله‌ای برای توافق ندارند تا شاید ایرانی‌ها کوتاه آمده و از خطوط قرمز خود بکاهند؛ اما باید گفت ایرانی‌ها مثلی دارند که می‌گوید: «گر صبر کنی ز غوره حلو سازی» و این در عمق شخصیت و فرهنگ آن‌هاست بنابراین برای ایرانی‌ها سخت نبود که بیش از این در وین بمانند؛ حتی برای چند هفته یا یک ماه دیگر؛ اما در نهایت به بخشی از حداکثر خواسته‌هایشان رسیدند.

المیادین در ادامه می‌نویسد: هنگامی که یکی از اعضای هیأت ایرانی از هتل کوبورگ خارج شد، یکی از اعضای ۱+۵ پس از احوالپرسی از وی، گفت: شما تیم خوبی هستید و به آن‌چه می‌خواستید رسیدید؛ اما لازم است تا به رهبرتان که خطوط قرمز را ترسیم کرده و به شما این امکان را داد تا به توافقی بهتر از آن چه ممکن بود برسید، تبریک بگوییم.

«علی هاشم» نویسنده این مقاله در ادامه می‌نویسد: به ۱۳ سال قبل بازگردیم، غربی‌ها حتی اجازه هیچ گونه غنی‌سازی و وجود هیچ سانتریفیوژی را در داخل ایران نمی‌دادند و به هیچ وجه به خودکفایی ایران در صنعت هسته‌ای راضی نبودند، اما در مرحله بعد به ۳۰۰ سانتریفیوژ راضی شدند. ایرانی‌ها به خوبی از هدفشان برای غنی‌سازی اورانیوم آگاه بودند و هیچ زمانی نیز خواسته‌هایشان کوتاه نیامدند اما آن چه تغییر می‌کرد بالارفتن قدرت ایران و رسیدن توانایی این کشور برای غنی سازی ۲۰درصد و میزان سانتریفیوژهای این کشور بود که از چند صد دستگاه به ۱۹۰۰۰ دستگاه در سال ۲۰۰۷ رسید و این قضیه توانایی مانور بیشتری به مذاکره کنندگان ایرانی داد و به گونه‌ای شد که حداقل خواسته‌های ایران بیش از آن‌چه که به آن احتیاج داشتند شد و بدین صورت به آن ها این امکان را داد تا اینکه به هتل کوبورگ در وین رسیدند که مرحله جدید در پیش‌روی تاریخ ایران و منطقه قرار داده است.

۲۰:۰۰  به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در پایان مذاکرات هسته ای در اظهار نظری گفت که این توافق یک سقف نیست بلکه یک پایه محکم است که باید شروع کنیم کارها را بر روی آن بنا کنیم.

ایران و گروه ۱+۵ پس از ۱۸ روز مذاکره فشرده به یک جمع بندی بر روی مباحثات خود رسیدند. قرار است متن این جمع بندی برای تایید به شورای عالی امنیت ملی ایران و کنگره آمریکا ارسال شود.

 

 

 

۱۹:۵۰ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس که در جریان مذاکرات هسته‌ای در وین حاضر است در رابطه با توافق هسته‌ای گفت « بعداز ۱۰ سال مذاکرات سنگین، توافقی حاصل شد که محدودیت‌ها و بازرسی‌های سرسختانه‌ای بر برنامه هسته‌ای ایران تحمیل می‌کند.»

وزیر خارجه انگلیس در حساب کاربری خود در توییتر همچنین نوشت «امیدواریم و انتظار داریم این توافق گامی باشد در راستای تغییر در روابط ایران با همسایگانش در منطقه و جامعه بین‌المللی.»

بعد از ۱۸ روز رایزنی میان مذاکره‌کنندگان ایرانی و کشورهای ۱+۵ با حضور ریاست سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز ۲۳ تیر به مذاکرات هسته‌ای خود پایان و مجموعه مباحث خود را جمع‌بندی کردند.

۱۹:۵۰  به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در «وین» ضمن تأکید بر اینکه به یک توافق خوب با ایران دست یافته اند گفت که ایران موافقت کرده است که برای مدت ۱۵ سال در فوردو غنی سازی نداشته باشد.

کری تأکید کرد: امروز بالاخره از راه رسید و ما برای رسیدن به این نقطه بسیار تلاش کردیم. برای چنین چالش هایی که هم خطرات آن بالا است و هم اینکه موضوعات فنی بسیار دشوار است و همچنین وقتی که تصمیم گیری تأثیر مستقیمی بر امنیت منطقه ای و جهانی داشته باشد،رسیدن به راه حل ساده نیست.

وزیر خارجه آمریکا گفت: حقیقت این است که توافقی که به آن دست پیدا کردیم یک نگرش کاملی از برنامه هسته ای ایران نه تنها برای یک دوره موقت بلکه برای همیشه ارائه می کند.

وی ادامه داد: ما به یک توافق خوب رسیدیم که می تواند رفاه و صلح را برای جهان به همراه داشته باشد. این یک توافق خوب بود که ما به آن دست پیدا کردیم اگر قرار بود به کمتر از این رضایت بدهیم، مذاکرات خیلی قبل ترها به پایان می رسید اما نه تنها آمریکا بلکه چین، روسیه، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا به دنبال چنین چیزی نبودند و مصمم بودند به توافق درستی برسند. ما مصر بودیم و همین نتیجه داد.

وزیر خارجه آمریکا در خصوص اهمیت توافق هسته ای با ایران گفت: ایران بدون این توافق می تواند ظرفیت غنی سازی خود را دوبرابر کند.

جان کری تأکید کرد: ما چند ماه پیش در لوزان جمع شدیم و بر جدیت پارامترهایی تأکید کردیم و هم اکنون به وضوح می گویم این پارامترها همچنان برجای خود باقی است.

وزیر خارجه آمریکا در بخش هایی از سخنان خود به برخی جزئیات توافق جامع ایران و ۱+۵ اشاره کرد و گفت: در توافق جامع به اندازه و ذخایر اورانیوم غنی شده ایران و همچنین تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران اشاره کرده است.

کری در اینباره گفت: برخلاف اظهارنظر برخی، توافق ایران هیچ افولی ندارد. این توافق به پایان نمی رسد. این توافق به صورت مرحله ای اجرا می شود و  ۹۰ روز بعد از تأییدیه شورای امنیت سازمان ملل آغاز می شود.

وزیر خارجه آمریکا در توضیح مرحله ای بودن اجرای توافق ادامه داد: بخشی از بندهای آن به مدت ۱۰ سال اجرا می شود. برخی بندهای آن برای ۱۵ سال اجرا می شود و بخشی از آن نیز برای ۲۵ سال ادامه دارد و برخی بندها به ویژه بخش هایی که به شفاف سازی مربوط می شود به صورت دائم پابرجاست.

وی تأکید کرد: توافق کنونی با ایران می تواند در مقایسه با هرگونه جایگزین واقع گرایانه دیگری، محدودیت های بیشتری را برای برنامه هسته ای ایران پدید آورد.

وزیر خارجه آمریکا درباره تأکید بر تفاهم لوزان گفت: پارامترهایی که در لوزان تعیین کردیم نه تنها دست نخورده باقی مانده است بلکه جزئیات آن به گونه ای است که توافق را محکم تر می کند. این موارد شامل میزان کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران و تعداد سانتریفیوژهای فعال این کشور می شود. این توافق همچنین زمان گریز هسته ای ایران را نیز تضمین می کند. این زمان گریز حداقل برای دستکم یکسال افزایش یابد و برای بازه حداقل ۱۰ سال ادامه داشته باشد.

وی تأکید کرد که مشکل ما هیچ وقت با مردم ایران نبوده است و درد و رنج هایی که مردم ایران در نتیجه تحریم ها متحمل می شوند را درک می کنیم اما توافق بر پایه اعتماد نیست بلکه بر پایه راستی آزمایی است.

کری تأکید کرد: توافق هسته ای هم اکنون مسیر ایران برای ساخت و توسعه مخفیانه بمب هسته ای دشوار کرده است.

وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد: توافق ایران و آژانس برای پاسخ دادن به مسئله ابعاد احتمالی نظامی، تهران را ملزم می کند که ظرف سه ماه به سوالات درباره پی ام دی پاسخ دهد و این برای کاهش تحریم ها ضروری و بنیادین است و تا زمانیکه ایران توافق را اجرا نکند، تحریم ها علیه این کشور لغو نخواهد شد.

وی درباره محدودیت هایی که بر فعالیت های هسته ای ایران گذاشته شده است، گفت: ایران به مدت ۱۵ سال در فردو غنی سازی نمی کند و در تأسیسات نطنز نیز به مدت ۱۵ سال فقط غنی سازی ۳٫۶ درصد و به مدت ۱۰ سال فقط سانتریفیوژهای نسل اول فعالیت خواهند داشت.

وی ادامه داد: ذخایر اورانیوم غنی شده ایران که هم اکنون حدود ۱۲ هزار کیلوگرم هگزافلورید اورانیوم است برای ۱۵ سال آینده به ۳ هزار کیلوگرم کاهش می یابد.

جان کری همچنین درباره تعلیق تحریم ها و مسئله بازگشت سریع تحریم ها گفت: اگر توافق هسته ای نقض شود، تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل به جای اولیه خود بازمی گردد.

کری تصریح کرد: توافقی که امروز ما با ایران حاصل کردیم تنها به تهدیدی که مسئله هسته ای ایران به همراه داشت پاسخ داد نه چیز دیگری.

وی تأکید کرد: اوباما از همان روز اول که به ریاست جمهوری آمریکا منصوب شد، متعهد شد که ایران هرگز نمی تواند به سلاح هسته ای دست پیدا کند.

وزیر خارجه آمریکا از پادشاه عمان به دلیل تسهیل مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ و همچنین «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران و «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران تشکر کرد.

 

 

یک مقام آمریکایی پس از پایان مذاکرات هسته ای گفت که ایران به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده خود در خارج دسترسی خواهد یافت

 

۱۶:۳۰ :وزیر اقتصاد در اولین اظهار نظر بعد از اعلام توافق تاریخی هسته ایی گفت: مردم خسته از فشارهای چند سال اخیر، انتظار دارند به سرعت مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.

 به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، به نقل از شادا، علی طیب نیا که در مراسم معارفه معاون جدید امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد و رییس جدید سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی حضور داشت، گفت: موفقیت چشمگیر جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته ای با قدرت های بزرگ جهانی جز با حمایت های مقام معظم رهبری، مدیریت هوشمندانه رییس جمهور و پشتیبانی قاطع ملت از دولتمردان به دست نمی آمد.

وی افزود: ملت ایران طی چند سال اخیر شرایط سختی را تحت فشار رکود، تورم و بیکاری تحمل کردند، اما اگر همین ایستادگی و مقاومت نبود، امروز در مذاکرات نمی توانستیم این چنین قاطع در برابر زیاده خواهی ها ایستادگی کنیم. اگر قدرت های جهانی به چشم خود شاهد مدیریت هوشمندانه اقتصادی دولت یازدهم در ۲ سال گذشته در زمینه کنترل رکود تورمی و مثبت شدن رشد اقتصادی نبودند، امروز به سادگی حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نمی شدند.

طیب نیا تصریح کرد: شما خودتان شرایط امروز را با سه سال قبل مقایسه کنید؛ هر روز شاهد تلاطم در بازارهای مختلف بودیم، تورم از مرز ۴۰ درصد عبور کرده بود، رشد اقتصادی منهای ۶ درصد داشتیم و همچنین رشد منفی سرمایه گذاری همراه با نرخ فزاینده بیکاری که وضعیت شکننده ای در کشور ایجاد کرده بود. در این حال، دولت یازدهم موفق شد در عین پابرجا بودن تحریم ها و حتی کاهش شدید قیمت نفت، اقتصاد کشور را به ساحل ثبات و آرامش برساند.

وی ادامه داد:اگرچه هنوز شرایط رکودی برطرف نشده و با وضعیت مطلوب، فاصله نسبتا زیادی داریم، اما مقاومت ما و مدیریت تحریم ها به دشمنان فهماند که دیگر نمی توانند از طریق تحریم به اهداف خودشان برسند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بعد از توافق، چند ماه زمان نیاز داریم تا پس از طی مراحل اجرایی از سوی ایران و غرب، آثار برداشته شدن تحریم ها به طور کامل خود را نشان دهد. این در حالی است که مردم خسته از فشارهای چند سال اخیر، انتظار دارند به سرعت مشکلات اقتصادی کشور مرتفع شود.

طیب نیا افزود: مردم می گویند مشکلات چند سال اخیر ناشی از فشارهای خارج از اراده دولت بوده و هم اکنون زمان حل مشکلات فرا رسیده است؛ با این تفاسیر، هم اکنون در شرایطی بسر می بریم که هنوز اتفاقی به طور عملی در عرصه اقتصاد کشور رخ نداده، ولی انتظارات به یکباره افزایش یافته است. از سویی همان طور که قبلا هم بارها گفته شده، اقتصاد ما، با و بدون تحریم از مشکلات ساختاری نظیر بهره وری پایین و غیره رنج می برد که از این پس باید جدی تر از قبل به درمان این مشکلات پرداخت.

وزیر اقتصاد گفت: البته اتفاق بسیار مبارکی که هم اکنون می افتد این است که قیود و محدودیت های تحمیلی از اقتصاد ما برداشته می شود و دیگر بسته به هنر ما است که چطور بتوانیم از این شرایط مساعد، برای شکوفایی اقتصاد کشور بهره ببریم.

 

۱۶:۲۵  سخن آخر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان: در اینجا لازم می دانم از همه آنها که برای رسیدن به این روز مهم و تاریخی نقش خود را ایفا کردند تشکر و سپاسگزاری کنم. از ملت بزرگ ایران به خاطر ایستادگی و مقاومت ۱۲ ساله شان در برابر انواع فشارهای غلط و نابجا. از مقام معظم رهبری به عنوان راهبری که همواره در شرایط سخت با دستان پرتوان و هدایتهایش همواره به ملت و کشور و نظام و دولت کمک کرد و در این مسیر نیز با ارشادتشان و نظارتهایشان و دقت هایشان بارسنگینی را بر دوش داشتند. از مجلس شورای اسلامی و رئیس مجلس و قوه قضائیه و از ریاست آن و از همه نیروهای مسلح که همواره پشتیبان ملت و نظام و دولت بوده اند، از مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری و حوزه های علمیه و مراجع تقلید و دانشگاه ها و فرهیختگان و جوانان و بانوان و همه مردم گوشه و کنار کشور که لبخند آنها همواره به ما امید داده و تصمیم و اراده شان به ما قدرت بخشیده.

در اینجا اعلام می کنم کسی بخواهد نقد کند نقد دلسوزانه آزاد است. اما اجازه نمیدهم که امید مردم برای آینده درخشان این کشور، امید مردم برای رونق اقتصادی و امید مردم برای صلح و امنیت در کشور ما و منطقه کسی بخواهد با دروغی و اتهامی و سخن ناروایی به امید مردم به اعتماد مردم صدمه بزند. امروز روز پایان نیست ملت بزرگ ایران. امروز روز آغاز است. آغاز برای حرکتی نو. آغاز برای نشاطی نو. آغاز برای امیدی نو. آغاز برای آینده ای بهتر برای جوانانمان. آغاز برای حرکتی سریعتر برای رشد و توسعه کشور عزیزمان ایران.

 

 

 

۱۶:۲۱—حسن روحانی:  البته این توافق دو طرفه است. ما یک طرف توافق را محک زدیم آنهم در توافق موقت ژنو بود و بر آن مبنا بر زمینه توافق نهایی گام نهادیم. امروز اجرای توافق دو طرفه است. اگر آنها به این توافق پایبند باشند ما البته به توافق پایبندیم. ملت ایران همواره در تاریخ اگر عهد و پیمانی بسته پای پیمان خود ایستاده. ما پای این پیمان خواهیم ایستاد به شرط آنکه طرف مقابل ما پای آن بایستد. البته این توافق مراحلی دارد. امروز مرحله اول بود؛ یعنی همه ۷ کشور بر متن توافق و بر ضمائم ۵ گانه اتفاق کردند و قبول کردند. مرحله بعد که در روزهای آینده خواهد بود متن این توافق و همچنین متنی که برای شورای امنیت سازمان ملل تهیه شده است باید در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد. ذیل ماده ۲۵ و نه در فصل ۷ و در مواردی که لغو قطعنامه قبلی است طبق ماده ۴۱٫ پس از آن مراحلی که در کشورهای مختلف هست باید این مراحل ادامه یابد.

و پس از پایان مراحل در روزی که نامش روز توافق است، در واقع امروز روز بیانیه مشترک بود؛ چند روز بعد آن زمانی که سازمان ملل تصویب می کند می شود روز نهایی شدن. بعد از حدود بیش از ۲ ماه به روزی می رسیم که روز توافق است. روز توافق روزی است که اروپا و آمریکا لغو همه تحریم ها را به صراحت اعلام می کنند و تصمیم خود را ابراز می دارند و از آن زمان است که تازه اقدامات ایران آغاز می شود که با اقدامات اجرایی آنها برای لغو تحریمها خواهد بود که زمانی به طول می انجامد. ممکن است آن زمان هم بیش از ۲ ماه به طول بینجامد. آن روز می شود روز اجرای توافق. یعنی چند ماه دیگر روز اجرای کامل توافق خواهد بود.

امروز اما مهمترین روز در طول ۱۲ روز گذشته است و روزی است که از لحاظ تاریخی کشورهای بزرگ جهان و قدرتها فعالیت هسته ای ایران را به رسیمت شناختند.

و پس از پایان مراحل در روزی که نامش روز توافق است، در واقع امروز روز بیانیه مشترک بود؛ چند روز بعد آن زمانی که سازمان ملل تصویب می کند می شود روز نهایی شدن. بعد از حدود بیش از ۲ ماه به روزی می رسیم که روز توافق است. روز توافق روزی است که اروپا و آمریکا لغو همه تحریم ها را به صراحت اعلام می کنند و تصمیم خود را ابراز می دارند و از آن زمان است که تازه اقدامات ایران آغاز می شود که با اقدامات اجرایی آنها برای لغو تحریمها خواهد بود که زمانی به طول می انجامد. ممکن است آن زمان هم بیش از ۲ ماه به طول بینجامد. آن روز می شود روز اجرای توافق. یعنی چند ماه دیگر روز اجرای کامل توافق خواهد بود.

امروز اما مهمترین روز در طول ۱۲ روز گذشته است و روزی است که از لحاظ تاریخی کشورهای بزرگ جهان و قدرتها فعالیت هسته ای ایران را به رسیمت شناختند. امروز روزی است که بعد از ۱۲ سال کشورهای قدرتمند جهان اعلام  کردند در زمینه فناوری هسته ای و فناوری های مدرن به ایران کمک خواهند کرد. امروز روزی است که قدرتهای بزرگ اعلام کردند که همه تحریمها برداشته خواهد شد و همه قطعنامه های ظالمانه لغو خواهد شد و شرایط عادی و معمولی در روابط با ایران آغاز خواهد شد. امروز یک پایان است و یک آغاز. پایانی برای ظلم ها و اتهام های  غلط و نابجا نسبت به ملت بزرگ ایران و آغازی برای روند جدید در شروع همکاری های جدید در جهان.

امروز تنها برای مردم شیراز و اصفهان و تبریز و خراسان و اهواز و تهران و کرمان و دیگر شهرهای ایران بخاطر اینکه مشاهده می کنند زنجیره های تحریم در حال گسسته شدن هستند تنها اینها خوشحال نیستند بلکه مردم غزه و کرانه باختری و مردم قدس و لبنان هم خوشحالند به دلیل اینکه رژیم غاصب صهیونیستی تلاشهای واهی که در این طول ۲۳ ماه انجام داد به شکست منتهی شد. امروز منطقه هم خوشحال هستند به دلیل اینکه بسیاری از بهانه های واهی برای ستم برمنطقه و فشار بر منطقه بر مبنای اینکه ایران می خواهد بمب هسته ای بسازد پایان می پذیرد.

اگر برخی اعضای ۵+۱ می خواهند اعلام کنند ایران را از ساخت بمب اتم بازداشتیم همه دنیا به خوبی می دانند که ساخت بمب اتم به فتاوای رهبر معظم انقلاب به عنوان امر غلط و ضدانسانی و محرم در دیدگاه دانشمندان بوده و هرگز ایران به دنبال ساخت بمب هسته ای نخواهد بود چه توافقی بشود چه نشود و چه اجرا شود و چه نشود. از دستاورد واقعی سخن بگویند که آن این است که فضای نویی امروز در منطقه ایجاد شده که همکاری ها در منطقه و سطح جهان گسترش یابد.

 

—حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان:

روزهای اولیه مذاکره طرف مقابل به ما میگفت در دوران محدودیت که این دوران امروز ۸ سال در این توافق تعیین شده است، ایران فقط ۱۰۰ سانتریفیوژ داشته باشد. بعد از بحث های فراوان رسیدند به ۱۰۰۰ تا و بعد از مقاومتهای فراوان آخرین حرفی که می گفتند دیگر قابل تغییر نیست ۴۰۰۰ سانتریفیوژ بود و امروز در شرایطی توافق انجام شده است که بیش از ۶ هزار سانتریفیوژ که بیش از ۵ هزار آن در نطنز و بیش از هزار آن در فردو خواهند بود باقی می مانند و همه سانتریفیوژهای نطنز به غنی سازی ادامه میدهند.

آنها می گفتند دوران محدودیت شما ۲۰ سال بعلاوه ۲۵ سال باشد. بعدها می گفتند ۲۰ سال و ۱۰ سال و گفتند حرف آخر ۲۰ سال است و کوتاه نمی آییم. ولی در مذاکرات روزهای آخر به ۸ سال تقلیل یافت.

درباره تحقیق و توسعه می گفتند فقط راجع به IR1 برای ایران امکان پذیر است. حرفی بود مضحک و غیرمعقول. چون این را که داشتیم و تحقیق و توسعه معنایی درباره اش نداشت. بعدها گفتند حداکثر IR2 . توافقی میخواستیم که در روز اجرای توافق تزریق گاز به IR8 آغاز شود و ما امروز به همین دست یافتیم.

راجع به اراک می گفتند راکتور باقی بماند ولی آب سنگین معنا ندارد و خط قرمز قطعی ماست. امروز در شرایطی توافق شده است که در توافق مشترک به صراحت از آب سنگین رآکتور اراک یاد شده است و این راکتور با همان ماهیت آب سنگین با ویژگی هایی که در توافق آمده تکمیل می شود.

نسبت به فردو می گفتند نام فردو بردن هم سخت است و شنیدنش سخت تر. نه شما بگویید و نه ما می شنویم. بعد گفتند در فردو هیچ سانتریفیوژی نباشد و مرکز تحقیقات ایزوتوژ خواهد بود. بعد از ماه ها رایزنی گفتند فقط یک آبشار ۱۶۴ تایی باشد. خلاصه کنم امروز در فردو بیش از هزار سانتریفیوژ استقرار خواهد  داشت. بخشی از فردو درباره تحقیق و توسعه درباره ایزوتوژهای پایدار خواهد بود.

درباره تحریمها می گفتند باید ماهها بگذرد و اعتماد یابیم تا به تدریج بعدش تحریمها نه لغو که تعلیق کنیم. اسم لغو را نبرید. در سالهای بعد اگر آژانس گزارش مثبت داد و اعتماد کردیم قدم به قدم لغو شود.

 

——حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان هم‌اکنون پس از اعلام جمع‌بندی نهایی مذاکرات هسته‌ای از طریق تلویزیون در حال ارائه گزارش به مردم است.

این صفحه جدید، بر این مبنا آغاز می‌شود که راه حل معضلات در جهان مسیر کوتاه‌تر و کم‌هزینه‌تر هم دارد. موضوع مهم هسته‌ای ایران که از یک طرف تبدیل شده بود به یک موضوع سیاسی و بین‌المللی، تا جایی که این موضوع در فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد در شورای امنیت با قطعنامه‌های متعدد تحریم روبرو شده بود. و از طرفی تبدیل شده بود به یک موضوع ایران‌هراسی در جامعه و جهان که ایران در پی ساخت سلاح کشتار جمعی و هسته‌ای است! و از طرف دیگر از نظر علم و فناوری و رشد و توسعه برای کشور ما حائز اهمیت بود و از لحاظ اجتماعی تبدیل شده بود به یک مسئله غرور و عزت ملی.

و از لحاظ اقتصادی، با فشارهایی که تحریم‌کنندگان به وجود آورده بودند، شرایط سختی را در جامعه به وجود آوردند. گرچه همانطور که قبلا هم تاکید کردم، هیچگاه تحریم موفق نبود اما در عین حال در زندگی مردم تاثیرگذار بود. من خوشحالم که امروز با مذاکرات ۲۳ ماهه جمهوری اسلامی ایران با ۶ قدرت جهانی، توانسته‌ایم به نقطه جدیدی دست پیدا کنیم. البته ماه رمضان همواره برای دولت یازدهم ماه خیر و برکت و سرنوشت بوده است. ۲۵ ام ماه رمضان سال ۹۲ روز تنفیذ بود، ۲۶ ام ماه رمضان روز تحلیف بود و امروز روز ۲۷ ام روز توافق ۶ قدرت جهانی با ایران برای برنامه جامع اقدام مشترک می‌باشد.

ما برای حل موضوع و معضل هسته‌ای می‌بایست در بخش‌های مختلف قدم‌های لازم را برداریم. از لحاظ سیاسی می‌بایست تمهیدات لازم سیاسی را آماده کنیم، هم از لحاظ افکار عمومی که بدانند مذاکره به مفهوم خواندن بیانیه‌ها نیست؛ مذاکره به معنای بده بستان است. مذاکره به این معناست که پولی داده می‌شود و خانه مورد نظر خریداری می‌شود. ما دنبال صدقه نبودیم تا کسی چیزی به ما مجانی بدهد، ما دنبال مذاکره بودیم. دنبال آن بودیم که بر مبنای منافع و مصالح ملی، بده بستان منصفانه و عادلانه در پیش بگیریم. ما همواره بر این نکته تاکید کردیم که این مذاکرات، برد-باخت نخواهد بود.

مذاکره و توافقی می تواند پایدار و مستمر باشد که برای دو طرف حالت برد-برد داشته باشد. این موضوع را برای  جامعه‌مان تشریح کردیم و مذاکره کننده های ما بر این مبنا از ۲۳ ماه پیش کار و مذاکره خود را آغاز کردند.

ما در این مذاکرات ۴ هدف را دنبال می کردیم. هدف اول آن بود که توانمندی هسته‌ای و فناوری هسته‌ای و حتی فعالیت‌ هسته‌ای را بتوانیم در داخل کشور ادامه دهیم. هدف دوم این بود که تحریمهای غلط و ظالمانه و ضدانسانی را لغو کنیم. هدف سوم این بود که کلیه قطعنامه هایی که از دید ما قطعنامه های غیرقانونی بود در شورای امنیت سازمان ملل را لغو کنیم، و هدف چهارم این بود که پرونده هسته ای ایران را از فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد و اساساً از شورای امنیت خارج کنیم.

 

اوباما: ایران تمام سوخت هسته‌ای را از کشور خارج خواهد کرد، ایران دیگر پلوتونیوم در نیروگاه آب سنگین تولید نخواهد کرد.کنگره در هنگام بررسی توافق، باید به تبعات نبود این توافق برای جهان توجه داشته باشد.بدون این توافق ایران می‌توانست سانتریفیوژهای بیشتری تولید کند.

—اوباما:در صورت اجرای تعهدات ایران به مرور تحریم ها لغو می شوند.

—اوباما: ایران هیچ تاسیسات اب سنگینی نخواهد داشت. بازرسان ۲۴ ساعته به مراکز هسته ای ایران دست رسی خواهند داشت.

—اوباما: این توافق دنیا را امن‌تر می‌کند. و تمام خط قرمزهای ما را رعایت کرده است.

–مخالفان دولت بنیامین نتانیاهو با توجه به اعلام جمع بندی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۵+۱ در وین از دولت اسرائیل خواستند که استفعا دهد.

 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه ایران اعلام کردند: به یمن تعامل سازنده همه طرف‌ها و تعهد و توانایی هیات‌هایمان، با موفقیت مذاکرات را به انجام رسانده و اختلافی را که بیش از ۱۰ سال به درازا کشیده بود، حل و فصل کردیم.

  ۱۵:۲۴    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز یک روز تاریخی است. برای ما افتخار بزرگی است که اعلام کنیم که به یک توافق درمورد موضوع برنامه هسته ای ایران دست یافته ایم.به گزارش «انتخاب»؛ با شجاعت، اراده سیاسی، احترام متقابل و مدیریت عالی، ما آنچه را که دنیا بدان امید بسته بود به سرانجام رساندیم: یک تعهد مشترک به صلح، تلاش مشترک برای امن تر کردن دنیایمان. امروز همچنین یک روز تاریخی است، بدان جهت که ما در حال ساخت شرایط لازم برای اعتماد و ایجاد فصل جدیدی در روابطمان هستیم.

این دستاورد محصول یک تلاش جمعی است.

هیچ کس تصور نمی کرد که این کار آسانی باشد. تصمیمات تاریخ ساز هرگز آسان نیستند. ولی به رغم همه فراز و فرودهای این مذاکرات و تمدیدهای مکرر، امید و اراده، ما را قادر ساخت تا بر همه لحظات دشوار فائق آییم. ما همواره واقف بوده ایم که در قبال نسل حاضر و نسل های آینده مسئولیت داریم.

به یمن تعامل سازنده همه  طرف ها، و تعهد و توانایی هیات هایمان، ما با موفقیت مذاکرات را به انجام رسانده و اختلافی را که بیش از ۱۰ سال به درازا کشیده بود، حل و فصل کردیم.

طی دهه گذشته، افراد بسیاری در پیشبرد این مذاکرات دشوار نقش داشته اند و ما از همه آنها تشکر می کنیم، همانطور که مایلیم از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نقش اساسی و همکاری نزدیک آن، و نیز از دولت اتریش برای حمایت و مهمان نوازی اش سپاسگزاری کنیم.

ما، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، همراه با وزرای امور خارجه جمهوری خلق چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و ایالات متحده آمریکا، پس از ماه ها کار فشرده در سطوح و اشکال مختلف، در اینجا در وین گرد هم آمدیم تا متن «برنامه جامع اقدام مشترک» را بر مبنای مولفه های اساسی که در تاریخ ۱۳ فروردین ماه در لوزان سوئیس مورد موافقت واقع گردید، مذاکره کنیم.

امروز، ما متن نهایی «برنامه جامع اقدام مشترک» را مورد توافق قرار دادیم.

گروه ۱+۵ و جمهوری اسلامی ایران از این «برنامه جامع اقدام مشترک» تاریخی که ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین کرده و نشانگر تغییر بنیادین در رویکرد آنها نسبت به این موضوع می باشد، استقبال می کنند. آنها انتظار دارند که اجرای کامل این برجام نقشی مثبت در صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی ایفا نماید. ایران مجددا تاکید می نمایدکه تحت هیچ شرایطی در پی سلاح های هسته ای، ساخت یا تحصیل آنها نخواهد بود.

برجام دربرگیرنده برنامه‏ی بلندمدت ایران مشتمل بر محدودیت های توافق شده در مورد برنامه هسته ای ایران بوده، و لغو جامع همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم های چندجانبه و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته ای ایران، شامل گام هایی برای دسترسی در زمینه های تجارت، فن آوری، تامین مالی و انرژی، را موجب خواهد شد.

برنامه جامع اقدام مشترک، مشتمل بر یک متن اصلی و ۵ پیوست فنی در مورد موضوعات هسته ای، تحریم ها، همکاری در زمینه انرژی هسته ای صلح آمیز، تاسیس کمیسیون مشترک، و برنامه اجرایی می باشد. این اسناد با ذکر جزئیات و بسیار دقیق و پیچیده هستند بنابراین نمی توان خلاصه کاملی از آنها در اینجا ارائه کرد.

متن کامل و پیوست های آن همین امروز در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و ظرف چندروز آینده توسط گروه ۱+۵ برای تایید توسط شورای امنیت به آن شورا تسلیم خواهد شد.

ما می دانیم که این توافق مورد موشکافی و تامل ژرف قرار خواهد گرفت. اما آنچه که ما امروز اعلام می کنیم تنها یک توافق نیست، بلکه یک توافق خوب است. توافقی خوب برای همه طرف ها و برای کل جامعه بین الملل.
این توافق فرصت های جدیدی را خواهد گشود و گامی است رو به جلو برای پایان دادن به بحرانی که بیش از ۱۰ سال به طول انجامیده است.

ما متعهدیم تا اطمینان حاصل کنیم که این برنامه اقدام به طور کامل اجرا شود و روی کمک آژانس بین المللی انرژی اتمی، حساب می کنیم.

این پایان مذاکرات ماست اما پایان کار مشترک ما نیست. ما همچنان این وظیفه خطیر را مشترکا دنبال خواهیم نمود و از جامعه بین المللی می خواهیم که از اجرای این تلاش تاریخی حمایت کند.

۱به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، متن انگلیسی برنامه جامع اقدام مشترک روز سه‌شنبه پس از آنکه اعلام شد طرفین به توافق هسته‌ای دست یافته‌اند، منتشر شد.

بر اساس این متن، نام حدود ۸۰۰ شخص حقوقی و حقیقی ایرانی از لیست تحریم‌ها خارج شده است. بر اساس جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای که باید در آمریکا و ایران به تائید مراجع قانونگذار برسد، تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای ایران برداشته خواهند شد.

این متن همچنین نشان می‌دهد که برنامه هسته‌ای ایران ظرف ۱۰ سال از زمان اجرای توافق، از دستور کار شورای امنیت سازمان ملل خارج می‌شود.

۱۵:۰۰ فابیوس وارد مرکز رسانه‌ای اتریش شد

 

۱۵:۰۰ وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی پس از پایان نشست پایانی وزرای خارجه ۱+۵ و ایران گفت که انتظار می‌رود ظرف چند روز آینده قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل صادر شود.

 

 

۱۴:۳۳ لاوروف: پس از سال‌ها تلاش، توافق به دست آمد/ این توافق موجب ثبات در منطقه خواهد شد/پیش نویس قطعنامه و متن توافق تا چند روز آینده به شورای امنیت ارائه می‌شود

 

۱۴:۲۶ اعلام جمع بندی توافق نهایی میان ایران و ۵+۱ موجی از واکنش‌ها را در عرصه بین المللی در برداشته است که در این میان صهیونیست‌ها پیشتاز بودند.

 

به گزارش «انتخاب»،  فدریکو موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مذاکرات ایران با ۵+۱ در نشست مشترک ایران با وزرای خارجه ۶ کشور گفت: آنچه هم اکنون در مقابل خود می‌بینیم٬ نتیجه کار سخت همه ما و شماست. برای همین از همه شما و همچنین تیم‌های شما که هفته‌ها، روزها و در برخی موارد سال‌ها کار کردند تا به این نقطه برسیم٬ تشکر می‌کنم.

وی افزود: تصمیماتی که امروز می‌گیریم تنها مربوط به برنامه هسته‌ای ایران نیست٬ بلکه می‌تواند فصل جدیدی را در روابط بین‌الملل باز کند و نشان می‌دهد که دیپلماسی همواره می‌تواند به دهه‌ها رو در رویی فائق آید.

وزیر خارجه کشورمان گفت: معتقدم لحظه ای که منتظرش بودیم فرا رسیده است.

ظریف گفت: این یک لحظه تاریحی است. ما به لحظه ای نزدیک شدیم که می توانست پایان امیدها باشد. ما به بهترین توافقی که می همه می توانستیم بدست بیاوریم، رسیدیم. من هم از همه کسانی که این روند را شروع کردند تا بتوانیم به یک روند برد برد برسیم، تشکر می کنم. من از دولت هایی که به این روند کمک کردند تشکر می کنم.

وی افزود: توافقی که به آن رسیده ایم کار کامل و بی نقصی نیست اما بهترین دستاوردی بود که می توانستیم به آن برسیم.

وزیر خارجه کشورمان اظهار کرد: امروز می توانست روز پایان امید باشد اما ما فصل جدیدی در راه امید آغاز کردیم و به یک راه حل برد برد رسیده ایم و افق های تازه ای برای برخورد با مسئله گشوده شده است.

ظریف تأکید کرد: از همه همکارانی که ما را در این راه کمک کردند از جمله مدیران سیاسی و معاونان وزرا تشکر می کنم.

وی ادامه داد: همچنین باید از نمایندگان سابق اتحادیه اروپا خانم کاترین اشتون و بویژه فدریکا موگرینی  و سایر رهبرانی که مدیریت این راه را بر عهده داشتند تشکر کنم.

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم