لحظه به لحظه با مذاکرات(۱۱تیر)

تیر ۱۱, ۱۳۹۴

 

۱۹:۲۱:۱۰ دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اراده سیاسی قاطع کشورمان برای دستیابی به توافق عادلانه و متوازن که تامین کننده حقوق قانونی ایران به عنوان عضو پیمان ان پی تی باشد، اظهار داشت: پایداری و اصالت هر توافقی در گرو ایجاد رضایت در طرفین مذاکره است.

به گزارش دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی، علی شمخانی این مطلب را در دیدار روز پنجشنبه آمانو در تهران بیان کرد.

شمخانی در این دیدار با تاکید بر ضرورت ارتقای نقش فنی آژانس در تعامل با اعضا، فاصله گرفتن این نهاد بین المللی از جایگاه حقوقی خود را موجب کاهش اعتماد به کارکردهای واقعی ومثبت آن عنوان کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تشریح فراز و فرودهایی که در روابط میان جمهوری اسلامی ایران وآژانس در طول ۱۲ سال گذشته وجود داشته است اظهار داشت: همکاری فعال براساس قوانین ورویه های حقوقی متعارف واجرای تعهدات پذیرفته شده قانونی اصل محوری در تعامل ایران با سازمانها و نهادهای بین المللی می باشد.

وی با یادآوری برخی موانع همکاری که در گذشته بدلیل اتخاذ رویکردهای متفاوت از سوی آژانس روند تعامل مثبت را با چالش مواجه نمود افزود: ایران چون گذشته آماده تداوم همکاری نزدیک با آژانس برای حل مسایل باقی مانده می باشد.

شمخانی با اشاره به ظرفیتها و توانمندی ذاتی ایران درصنعت صلح آمیز هسته ای وفقدان زمینه تحمیل توافق غیر مفید به ایران اظهار داشت: هرگونه پیشنهادی که دارای کارکرد واقعی در زمینه تداوم پیشرفت صنعت صلح آمیز هسته ای ورفع غیر مشروط تحریم های غیرقانونی وظالمانه باشد به طور قطع با نگاه مثبت جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دراین دیدار با اظهار خرسندی ازسفر مجدد به جمهوری اسلامی ایران نگرانی های وحساسیت های موجود در حوزه همکاریهای مشترک را قابل درک عنوان کرد.

وی با تاکید برتداوم همکاری فی مابین به منظور دست یابی به راه حلهای مشترک برای پشت سرگذاردن موانع موجود پیشنهاداتی را برای عبور از مسایل مورد اختلاف وسرعت یافتن روند همکاریهای جاری ارائه کرد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) با انتشار بیانیه ای کوتاه، تسریع روند توافق و حل مسایل باقیمانده را هدف سفر مدیر کل این آژانس به تهران اعلام کرده است.

قرار است آمانو امروز بعدازظهر با دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت وگو کند.

آمانو پیشتر در وین و در هتل «کوبورگ» محل مذاکرات ۱+۵ با «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا نیز دیدار و گفت و گو کرد.

 

۱۹:۱۷:۳۴ به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به وین، مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ دو روز پس از ضرب‌الاجل آخر ژوئن و در وقت اضافه دنبال می‌شوند. شهر موسیقی اروپا اگر چه امروز صبح آرامی را داشت، اما با گذشت کمتر از یکی دو ساعت این شهر شاهد ترافیک حضور مقامات ارشد اکثر کشورهای حاضر در مذاکرات بود.

وزیر خارجه انگلیس امروز به محض ورود و در مقابل هتل پله کوبورگ گفت که توافق نهایی حاصل نشده اما حضورش در وین برای “حفظ ضرباهنگ” توافق در مذاکرات است.

“محمد جواد ظریف”، وزیر امور خارجه ایران امروز وزیر خارجه آلمان، انگلیس و چین دیدار کرد و قرار است در ادامه کار با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیر امور خارجه فرانسه و همچنین آمریکا دیدار کند.

خانم موگرینی هم که امروز به وین آمده است، در ابتدای ورود به خبرنگاران گفت که مذاکرات رو به جلو حرکت می‌کند، اما باب برخی موضوعات برای بحث همچنان باز است و قرار است این موضوعات امروز بررسی شوند.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین سفر یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران را نیز بسیار مهم ارزیابی کرد.
وزیر خارجه چین هم که به همراه نخست وزیر کشورش به فرانسه آمده بود، در حالی که وین را در نزدیکی خود می دید، امروز بعد از ظهر به جمع وزرای مذاکره کننده در هتل پله کوبورگ پیوست.

او احتمال رسیدن به توافق را بالا دانست، اما گفت که طرف‌ها باید از خود تلاش‌های مثبت نشان دهند.

اما به گفته مجد تخت روانچی، معاون وزیر خارجه ایران قرار است دیدار امروز در وین دوجانبه بوده و نشستی جمعی بین ایران و گروه ۱+۵ برگزار نخواهد شد.

هر چند جزئیات دیدارهای امروز منتشر نشده است، مذاکرات در وین علاوه بر پیشرفت‌های اندکی که دو طرف از آن سخن می‌گویند، همچنان با اختلافات در موضوعاتی اساسی مواجه است که دو طرف باید درباره آنها به جمع‌بندی مشخصی برسند.

آقای روانچی امروز صبح به خبرنگاران گفت: موضوعاتی کلیدی هستند که رسیدگی در سطوح بالاتر را لازم دارند. اینها مسائلی هستند که قاعدتاً نمی‌تواند در سطح کارشناسی و معاونین به نتیجه برسد.

به گفته روانچی، قرار است وزرای خارجه امروز وین را ترک کنند و تاریخ بعدی بازگشت آنها به وین هنوز مشخص نیست. البته معاون وزیر خارجه ایران مشخص نکرد که دقیقا کدام وزرا خواهند و کدام وزرا در وین خواهند ماند.

مقامات دو طرف درباره جزئیات اختلافات اظهار نظری نکرده‌اند، اما بر اساس پیگیری‌های خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به وین از برخی منابع، به نظر می‌رسد که سه محور اصلی همچنان جزو اختلافات اساسی در مذاکرات هستند. یکی از محورهای اختلافی، سازوکار برداشته شدن تحریم‌ها به خصوص اصل بازگشت‌ناپذیری آنهاست.

محور دوم اختلافات مربوط به دوره زمانی می‌شود باید برخی محدودیت‌ها برای برنامه هسته‌ای ایران در نظر گرفته شوند. در این موضوع اختلاف دیدگاه طرف ایرانی و غربی در برداشتی است که از گفتگوهای لوزان وجود دارد.

طرف غربی تلاش دارد تا بیانیه لوزان را با قرائت خود یک توافق الزام‌آور نشان دهد، و بر همین اساس صحبت از محدودیت‌های ۱۰ تا ۱۲ ساله می‌کند اما طرف ایرانی تاکید دارد که در لوزان راه‌حل‌ها مورد بررسی قرار گرفته و هیچ تعهد الزام‌آوری وجود نداشته است؛ ضمن اینکه ایران معتقد است که محدودیت‌های بلند مدت را به هیچ وجه نخواهد پذیرفت. موضوع سوم اختلافات در مذاکرات مربوط به ابعاد نظامی احتمالی با همان پی‌ام‌دی است که در همین چارچوب موضوع دسترسی‌ها و بازرسی‌ها و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح می شود.

به نظر می‌رسد که این محور از اختلاف فعلا در تهران در دیدارهای آمانو با مقامات ارشد ایران در حال بررسی است. برای همین است که خانم موگرینی سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران را “بسیار مهم” ارزیابی می‌کند.

مکانیزم برداشته شدن تحریم‌ها، در کنار برگشت‌ناپذیری آ‌نها و همچنین هم‌وزن‌سازی و همزمان‌سازی اقدامات طرفین علاوه بر بحث درباره طول دوره توافق در اصل همان مباحثی هستند که خانم موگرینی از آنها تحت عنوان ” برخی موضوعات سیاسی” یاد می‌کند که قرار است امروز در وین با حضور وزرا مورد بررسی قرار گیرند.

با این وجود هرچند برخی معتقدند که در این دور از مذاکرات، آنچه که می‌تواند یک شگفتی باشد عدم توافق است و نه خود توافق، اما نگاهی واقع بینانه حاکی از این است که در این زمینه نباید عجولانه قضاوت کرد و باید تا لحظه آخر منتظر ماند تا دید آیا دو طرف در موضوعات اساسی باقیمانده به توافق می‌رسند یا نه.
انتهای پیام/.

 

۱۹:۱۷:۲۹ ایسنا – احتمال حضور کاترین اشتون در وین

 

۱۸:۰۵:۳۶ یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی که به تهران رفته است، روز پنجشنبه با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار و گفتگو کرد.

سفر آقای آمانو به تهران همزمان با مذاکرات هسته ای ایران و شش قدرت جهانی در وین برای محدود کردن برنامه اتمی ایران صورت می گیرد.

آقای آمانو تلاش دارد تهران را متقاعد کند به سوالات باقی مانده آژانس در مورد فعالیت های اتمی گذشته ایران، پاسخ قانع کننده دهد.

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین در این روز قرار است با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دیدار و گفتگو کند.

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت مقامات این آژانس در تهران قرار است در مورد اینکه چگونه مسائل دیرین حل نشده با ایران را زودتر به نتیجه برسانند، گفتگو کنند.

خبرگزاری ایرنا روز پنجشنبه گزارش داد که علی شمخانی در دیدار با یوکیا آمانو گفت: «ایران چون گذشته آماده تداوم همکاری نزدیک با آژانس برای حل مسائل باقی مانده می باشد.»

از جمله سوالات این بازوی نظارتی سازمان ملل متحد از تهران، آن دسته از فعالیت های اتمی ایران است که گفته می شود ابعاد نظامی داشته است. جمهوری اسلامی می گوید به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نبوده و اتهامات وارد شده بر اساس اطلاعات اشتباه آمریکا و اسرائیل بوده است.

در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه خبر داد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه تایید کرده است که ایران بطور گسترده‌ای به تعهدات خود در توافق اولیه ژنو یا همان برنامه اقدام مشترک پایبند بوده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات غربی روز سه شنبه گزارش داده بود که آژانس گزارش خواهد داد که ایران به شرط کاهش ذخایر غنی شده اورانیوم خود عمل کرده است.

 

۱۸:۰۰:۴۰ برنا-وین/ وزیر امور خارجه چین در بدو ورود در جمع خبرنگاران گفت: تا ۷ جولای طرفها باید به تلاش خود ادامه دهند، و احتمال توافق بالا است و به نظر من تا قبل از ضرب الاجل موفقیت در مذاکرات امکانپذیر است

 

۱۷:۵۹:۱۹ خبرها  واقعاً تا  الان  مثبت  است  مگر اتفاق خاصی رخ  دهد

 

۱۷:۵۵:۰۹ مهر// قیمت سکه به زیر ۹۰۰ هزار تومان کاهش یافت/ افزایش قیمت دلار بانکی

 

۱۷:۵۴:۴۰ روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز به این موضوع پرداخته و اعتقاد دارد که سفر آمانو به تهران، نشانگر آن است که ایالات متحده در توافق هسته ای ایران نقش مهمی را برای آژانس در نظر گرفته است. این روزنامه می نویسد هرچند نمایندگان کنگره و کارشناسان آمریکایی نگرانند که آژانس فاقد منابع کافی برای نظارت بر پایبندی ایران به تعهدات هسته ای خود باشد، رئیس آژانس تصمیم گرفته با سفر به تهران، به ملاقات با رئیس جمهور این کشور و دیگر مقامات ارشد ایرانی بپردازد. این امر نشانه ای از نقش رو به گسترش آژانس در توافق هسته ای ایران است. بر این اساس، به اعتقاد وال استریت ژورنال، آمریکا در تلاش‌های خود برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران، آژانس را محور قرار داده است.

 

۱۷:۵۳:۰۶ یک مذاکره‌کننده ایران گفت که بازگشت تخت روانچی به تهران صحت ندارد

 

۱۷:۵۲:۴۵ به گزارش ایرنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از علما، فضلا و دانشگاهیان با بیان اینکه ایران با تلاش دانشمندان و جوانان خود به پیچیده ترین دانش جهان یعنی هسته ای دست پیدا کرده است، گفت: هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیستیم چرا که رهبر معظم انقلاب فتوا دادند و تولید بمب و سلاح هسته ای را حرام اعلام کردند.
وی ادامه داد:هدف ما از دستیابی به این دانش، صرفاً استفاده مسالمت آمیز در فعالیت های صلح آمیز، بهداشت و کشاورزی است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: دنیا این واقعیت را درک کرده است که برای حل مسائل خود راهی جز مذاکره و گفت وگوی احترام آمیز با جمهوری اسلامی ایران ندارد.
هاشمی رفسنجانی در ادامه این دیدار با تبریک میلاد با سعادت امام حسن مجتبی(ع) و مقایسه چگونگی مبارزات ایشان و امام حسین(ه) در راه اسلام، خاطر نشان کرد: شیعیان مظلومیت امام حسن مجتبی(ع) را کمتر از امام حسین(ع) نمی دانند و هر دو این امام، متناسب با شرایط و مقتضیات زمانی خود راه صلح و مبارزه را در پیش گرفتند.
وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ه) به خاطر خدا، مردم و مصالح مسلمین متحمل اهانت ها و ناسزاگویی های فراوان شده بودند، گفت: ایشان کیان شیعه و اهل بیت(ع) را با حلم و صبر خود که بسیار دوران سخت و تلخی بود، حفظ کردند و مانع ریخته شدن خون بسیاری از افراد در زمان خود شدند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: امام حسن و امام حسین (علیه السلام) به مقتضای زمان، هر دو به تکلیف عمل کردند و فرقی بین آنها نیست.
هاشمی رفسنجانی در ادامه یادآور شد: امام خمینی(ره) در زمان آیت الله العظمی بروجردی هیچ گونه اقدام و مبارزه ای نکردند و تنها به بیان و تشریح مسایل فقهی و حوزوی در کلاس های درس خویش بسنده می کردند.
وی به مبارزات آیت الله العظمی بروجردی در زمینه تقویت حوزه های علمیه اشاره و تصریح کرد: حوزه های علمیه در زمان رضاخان تعطیل و با اجازه وی، علما لباس روحانیت برتن می کردند که خوشبختانه با اقدامات این مرجع عالیقدر، کم کم فعالیت حوزه ها رونق گرفت و در سراسر کشور حوزه های علمیه کوچکی تأسیس و تقویت شد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه حفظ وحدت و همبستگی را ضروری ترین اقدام در شرایط فعلی کشور دانست و افزود: تفرقه داخلی سم مهلکی است که در امت اسلامی روزنه ای ایجاد می کند که سبب ورود بسیاری از شرارت ها می شود.
هاشمی رفسنجانی گفت: در حال حاضر مشکلاتی از قبیل بیکاری، تورم، مسائل فرهنگی، افزایش طلاقها و فساد در کشور وجود دارد که مردم به دلیل وفاداری به انقلاب و نظام اسلامی، آنها را تحمل می کنند، گرچه ممکن است گلایه های به حقی هم داشته باشند.
وی با ابراز نارضایتی از بیکاری جوانان در کشور گفت: بیکاری حق جوان ایرانی که در کشوری با کلکسیونی از منابع طبیعی زندگی و با هزینه خود تحصیل می کند، نیست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه مردم ولی نعمت و حاکم اصلی انقلاب اسلامی و ایران هستند، تصریح کرد: اگر مردم با تمام توان و همت خود کمک نمی کردند، قطعاً در جنگ آسیب جدی می دیدیم و امکان تجزیه کشور وجود داشت.
هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: اگر می خواهیم مردم به ویژه جوانان همواره در صحنه باشند و حامی و وفادار انقلاب و نظام اسلامی باقی بمانند باید پاسخ سووالات آنها را بدهیم و شرایط و اوضاع کشور را بدون کتمان حقایق، برای آنان بازگو کنیم؛ چرا که اگر اوضاع و شرایط کشور به مردم بازگو شود، آنان نیز صادقانه تر و وفادارانه تر حامی کشور و مسؤولان در عرصه های داخلی و خارجی خواهند بود.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت جلب رضایت مردم و جلوگیری از تفرقه، گفت: ما باید در برابر نسل جوان به ویژه تحصیل کرده و دانشگاهی که سوالات و شبهات متعددی درباره ی مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در ذهن دارد و هر روز در برابر هزاران اخبار ضد و نقیض رسانه های خارجی قرار می گیرد، صادقانه پاسخگو باشیم و به شیوه ی معقول و منطقی رفتار کنیم تا آنها دچار تناقض و دوگانگی نشوند.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین رستگاری به بیان شرح مختصری از زندگی امام حسن مجتبی(ع) و شرایط و مقتضیات سیاسی، اجتماعی آن زمان و شیوه حکومت و سیاست در سیره ی ایشان پرداخت.

 

۱۷:۴۶:۲۱ یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دراین دیدار با اظهار خرسندی ازسفر مجدد به جمهوری اسلامی ایران نگرانی های وحساسیت های موجود در حوزه همکاریهای مشترک را قابل درک عنوان کرد.

وی با تاکید برتداوم همکاری فی مابین به منظور دست یابی به راه حلهای مشترک برای پشت سرگذاردن موانع موجود پیشنهاداتی را برای عبور از مسایل مورد اختلاف وسرعت یافتن روند همکاریهای جاری ارائه کرد.

 

۱۷:۴۴:۳۷ بی بی سی هدف آمانو از سفر به ایران را کسب اجازه بازرسی از مراکز هسته ای حساس توصیف کرد.

 

۱۷:۳۷:۲۹ شبکه العربیه گزارش داد: متن توافقنامه بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک در مذاکرات وین، احتمالا سحرگاه دوشنبه نهایی خواهد شد. حسین فیاض قنیبر خبرنگار اعزامی شبکه تلویزیونی العربیه در وین درباره ادامه مذاکرات هسته ای در وین گفت: منابع نزدیک به هیئت های مذاکره کننده در وین اعلام کردند متن توافقنامه نهایی به جز بندهای مربوط به مسایل مورد اختلاف، تقریبا کامل شده است. جای مسایل مورد اختلاف در متن توافقنامه خالی گذاشته شده است تا در ادامه مذاکرات در صورت توافق تکمیل شود. خبرنگار این شبکه افزود: مذاکره کنندگان در حال نزدیک شدن به راه حلی درباره جدول زمانی لغو تحریمها علیه ایران هستند. بر اساس این توافق، تحریمها به صورت تدریجی و در چند مرحله لغو خواهد شد که زمان این مراحل بسیار نزدیک خواهد بود. بحث ها درباره مسئله بازرسی از مراکز نظامی ایران ادامه دارد. درباره تنها مسئله ای که هیچ پیشرفتی به دست نیامد، اعمال خودکار تحریمها علیه ایران در صورت پایبند نبودن تهران به توافقنامه نهایی است. این مسئله یکی از سه شرطی است که لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه برای دستیابی به توافقنامه نهایی تعیین کرد.

وی خاطر نشان کرد: اضافه شدن لوران فابیوس، فیلپ هاموند و فدریکا موگرینی به مذاکرات به معنای آن است که مذاکرات به مرحله سرنوشت ساز رسیده است. گفته می شود دو روز شنبه یا یکشنبه دو روز سرنوشت ساز برای دستیابی به توافق خواهد بود. اگر همه چیز آنطور که مذاکره کنندگان می خواهند پیش برود، توافقنامه سحرگاه دوشنبه نهایی خواهد شد. منابع نزدیک به مذاکرات می گویند همچنان مسایل فنی بسیاری باقی مانده است که باید حل و فصل شود. از جمله این مسایل جزئی، مسایلی است که در لوزان درباره آنها توافق شده بود، اما بار دیگر اختلافاتی در مورد این مسایل مطرح شد.

 

۱۷:۳۵:۱۲ وزیر امور خارجه ایران سفر دوباره به تهران را تایید نکرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما از وین ، محمدجواد ظریف امروز در هتل کوبورگ وین در پاسخ به این سوال که آیا شما به تهران باز می گردید، گفت : سفری به تهران ندارم.
وزیر خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که مذاکرات چگونه پیش می رود، گفت : به سمت جلو حرکت می کنیم.

 

۱۷:۳۵:۰۷وزیر خارجه چین هم رسید. حالا همه وزرای ۵+١ اینجا هستند به جز وزیرخارجه روسیه که اگر توافقی درکار باشد، برای مراسم می آید.وزیر خارجه چین می گوید احتمال توافق زیاد است.

 

۱۷:۳۳:۵۸ این  یک  سیگنال  مهم  است  : وزیر خارجه چین به هتل محل مذاکرات آمد.

 

۱۷:۳۳:۳۹ اقتصاد آمریکا ۲۲۳ هزار شغل در ماه ژوئن ایجاد کرد ،نرخ بیکاری به ۵٫۳ درصد رسید.

 

۱۷:۳۳:۱۱ گزارش خبرنگار اعزامی فارس از وین
قطعنامه‌های مدت‌دار شورای امنیت؛ ساز و کار غرب برای «گروگان‌گیری» ایران

 

۱۷:۳۲:۵۲ فابیوس در بدو ورود:ما در بخشهایی به پیشرفت رسیدیم. در بخشی از موضوعات هم هنوز پیشرفت نداشته‌ایم.

 

۱۷:۳۲:۳۳ موگرینی: در حال پیشرفت هستیم، هم در امور فنی و هم امروز امکان بررسی موارد سیاسی حل نشده را داریم. هنوز به نتیجه نرسیده ایم ولی پیشرفت داریم.

 

۱۷:۳۲:۱۳ موگرینی: هنوز برخی موضوعات سیاسی در مذاکرات_هسته‌ای باز هستند که امروز آنها را بررسی خواهیم کرد.

 

۱۷:۳۱:۳۹ فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد محل مذاکرات شد.موگرینی: رو به جلو حرکت میکنیم اما هنوز به پایان نرسیده ایم. سفر آمانو به تهران بسیار مهم است.

 

۱۷:۳۱:۲۵ مذاکره کننده ارشد فرانسه برای چند تماس تلفنی به یکی از خیابانهای اطراف محل مذاکرات رفته. ترس از جاسوسی؟

 

۱۷:۳۰:۵۳ شبکه تلویزیونی العالم لحظاتی پیش در خبری فوری به نقل از مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه اعلام کرد کارشناسان کار تدوین پیش نویس توافق هسته ای را به پایان رسانده اند و متن آن در سطح معاونان وزارت خارجه بررسی می شود.

 

۱۷:۳۰:۳۶ هاموند: وزرا می آیند و می روند تا شتاب مذاکرات را حفظ کنند اما هنوز به راه حل نهایی نرسیدیم.

 

۱۷:۳۰:۲۵ ظریف امروز روز شلوغی دارد. دیدار با اشتاین مایر، هاموند، موگرینی، نماینده چین و سپس جان کری در ساعت پنج و نیم.

 

۱۷:۳۰:۰۶ فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس وارد هتل کوبورگ شد

 

۱۷:۳۰:۰۲ فارس بین‌الملل ‏
وزیر امور خارجه کشورمان دقایقی قبل در بالکن هتل محل مذاکرات گفت:
مذاکرات رو به جلو می‌رود.

 

۱۷:۲۷:۵۵ امروز پس از دیدار ظریف با موگرینی، ظریف و جان کری از ساعت پنج و نیم به وقت وین با یکدیگر دیدار خواهند داشت.

 

۱۷:۲۶:۵۸ نرخ بیکاری امریکا ۵٫۳ شد

 

۱۷:۲۶:۱۸ ظریف از بالکن  :  مذاکرات  رو به  جلو و خوب است

 

۱۷:۲۳:۴۰ گفته می شود  ظریف به  زودی یک  پیام  ظبط و منتشر می کند

 

۱۷:۲۳:۲۵ گفته می شود  دقایقی دیگر دیدار ظریف و جان  کری اغاز می شود

۱۲:۱۲:۰۵ امروز پس از دیدار ظریف با موگرینی در ساعت ۱۹۰۰، ظریف و کری از ساعت ۲۰۰۰ با یکدیگر دیدار خواهند داشت.

 

۱۲:۱۰:۵۶ فوری:
تخت روانچی اضافه کرد در این مجموعه تکیمل شده تاکید می کند تمام تحریم های اقتصادی از تاریخ اجرا باید برداشته شود

 

۱۲:۱۰:۵۱فوری :
روانچی: در بسیاری از موارد درسطح کارشناسی مذاکرات به پایان رسیده؛ شاید ۱ یا ۲ مورد مانده که در سطح وزرا باید تصمیم گیری شود

 

۱۲:۰۴:۴۵ آمانو عصر امروز با رییس جمهوری دیدار می کند.

 

۱۲:۰۴:۳۸ ل‌موندو: توافق هسته ای نزدیک است

روزنامه ال موندو در گزارشی نوشت: بر اساس اظهارات برخی منابع حاضر در وین ، به نظر می رسد که توافق هسته ای نزدیک است و در وین نیز این خوش بینی بین دو طرف دیده می شود .

به گزارش ایرنا، این روزنامه اسپانیایی تصریح کرد: مذاکرات برای یک توافق کامل در مورد برنامه هسته ای ایران ، روز گذشته (سه شنبه )، بار دیگر از مهلت تعیین شده خود فراتر رفت.

ال موندو نوشت: طرفین اعلام کردند که گفتگوها را تا روز سه شنبه آینده ( ۷ ژوییه) تمدید خواهند کرد.اما چندین نکات اندک اختلافی که بین ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد، می تواند به لطف امتیازات متقابل در آستانه حل شدن باشد.

این روزنامه اسپانیایی ادامه داد: همانطوری که یک منبع ایرانی و کارشناسان هر دو طرف در گفت و گو با این روزنامه تایید کردند، به طور خاص شش قدرت، ادعاهای خود نسبت به بازرسی های بین المللی از ایران را کاهش دادند.

ال موندو مدعی شد: تهران نیز اکنون حاضر به قبول لغو تدریجی اما تضمینی تحریم ها همزمان با اینکه ایفای تعهدات از سوی آنها اثبات شود، است.

 

۱۱:۵۹:۲۲روزنامه نگار آمریکایی و نویسنده کتاب «بحران ساختگی» تصریح کرد در سفر کنونی خود به «وین» نشانه هایی دریافت کرده که می تواند بگوید احتمال توافق هسته ای ایران و ۱+۵ بیش از ۵۰ درصد است.

« گرت پورتر » نویسنده آمریکایی کتاب «بحران ساختگی» در مصاحبه با خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به «وین» پیش بینی خود از سرنوشت مذاکرات را حصول توافق نهایی اعلام کرد.

پورتر در خصوص اصرار طرف غربی در مذاکرات هسته ای بر بازرسی از تأسیسات نظامی ایران و اینکه پذیرش این مسئله می تواند در آینده برای ایران تهدیدآمیز باشد، گفت: کاملاً قابل درک است که ایران به درخواست بازرسی از تأسیسات نظامی خود واکنش منفی نشان دهد.

*ایران حق دارد با بازرسی از تأسیسات نظامی مخالفت کند

وی در ادامه حرف های خود در این خصوص گفت: ایران بنا به دلایلی حق دارد که به درخواست بازرسی از تأسیسات نظامی خود واکنش منفی نشان دهد زیرا وقتی به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به اطلاعات حساس دانشمندان خود را داد و بویژه آنکه اطلاعاتی را انتقال داد که به شناسایی افرادی منتهی شد که کار آنها هیچ ارتباطی با تسلیحات و حتی برنامه هسته ای ایران نداشت، اسرائیل سپس از این اطلاعات برای اجرای برنامه ترور این دانشمندان استفاده کرد.

پورتر تصریح کرد: بنابراین هر دولتی که در چنین موقعیتی قرار گرفته باشد، واکنش مشابه ایران از خود نشان می دهد و بعید است که واکنشی غیر از این نشان دهد.

*طبق پروتکل الحاقی، ایران می تواند مانع دسترسی به تأسیسات نظامی خود شود

نویسنده کتاب بحران ساختگی به پروتکل الحاقی و حقوقی که این پروتکل برای ایران قائل می شود، گفت: از طرف دیگر طرح آمریکا برای دسترسی به تأسیسات نظامی ایران در هر زمانی که اراده کنند این حقیقت را نادیده می گیرد که این تقاضای آمریکا و خود شخص آمانو در واقع پروتکل الحاقی را نادیده می گیرد که به ایران حق می دهد که مانع دسترسی به تأسیسات نظامی اش شود و نه تنها ایران می تواند از دسترسی به این سایت ها جلوگیری کند بلکه از دسترسی به هر سایتی که رسماً اعلام نشده جلوگیری کنند و همچنین این پروتکل به ایران اجازه می دهد راه های جایگزین را برای درخواست غرب در زمینه تأسیسات خود ارائه دهند.

*آژانس حق ندارد داخل سایتهای نظامی ایران شود و همه ساختمان و رایانه ها را تفتیش کند

پورتر ادامه داد: در عین حال تنها چیزی که پروتکل الحاقی به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجاز می دهد تا آن را درخواست کند این است که از ایران نمونه هایی را درخواست کند نه اینکه به داخل تأسیسات نظامی برود و تمامی کامیپوترها و ساختمان ها را مورد تفتیش و بازرسی قرار دهد و به دنبال چیزی باشد که تصور می کند در آن تأسیسات وجود دارد. تمامی این مسائل به دقت در پروتکل الحاقی مورد اشاره قرار گرفته است.

پورتر با اشاره به این موارد نوشت: بنابراین ایده دسترسی به داخل سایت های نظامی و اجازه ورود به هرجایی که می خواهند و هر زمان که اراده می کنند در تناقض با نظام قانونی است که در پروتکل الحاقی به آن اشاره شده است.

*آمریکا تا همین سال ۲۰۱۳ خواستار توقف کامل برنامه هسته ای ایران بود

تاریخدان، محقق و روزنامه نگار آمریکایی درباره تلاش غربی برای محدود کردن برنامه تحقیق و توسعه ایران گفت: این مسئله به اصل انگیزه آمریکا و هم پیمانان این کشور در دنبال کردن مذاکرات هسته ای و تاریخچه آمریکا در قبال برنامه هسته ای ایران باز می گردد. باید این حقیقت را در ذهن داشته باشیم که آمریکا تا همین سال ۲۰۱۳ یعنی همان اولین دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به دنبال توقف کامل برنامه هسته ای ایران بود. این در واقع هدف رسمی آمریکا بود که آن را دنبال می کرد.

*تلاش برای محدود کردن برنامه تحقیق و توسعه ایران غیرمنطقی است

پورتر ادامه داد: به طور قطع، آنها تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا دانش و پیشرفت های فناوری ایران در زمینه موضوعات هسته ای را حتی الامکان محدود کنند و این نقطه آغاز مذاکرات بود و به همین دلیل تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا برنامه تحقیق و توسعه ایران را حتی الامکان محدود کنند اما در رویکرد متوازن برای جلوگیری از خطرات برنامه هسته ای و جلوگیری از هرگونه گزینه سلاح هسته ای ، دنبال کردن چنین چیزی (محدود کردن برنامه تحقیق و توسعه) بی مفهوم است بنابراین کاری که باید کرد این است که از قابلیت اطلاعاتی آمریکا استفاده کرد زیرا هیچ کشوری نمی تواند بدون تأسیسات خاص که از طریق آسمان و تصاویر ماهواره ای قابل تشخیص است، برنامه تسلیحات هسته ای داشته باشد. بنابراین فکر می کنم اقدامات برای محدود کردن برنامه تحقیق و توسعه ایران اضافی است و بر اساس منطق غیرقابل توجیه است.

*سیگنال هایی دریافت کردم؛ احتمال توافق ایران و ۱+۵ بیش از ۵۰ درصد است

وی درباره میزان احتمال حصول توافق نهایی بین ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) در مذاکرات هسته ای، گفت: «برخلاف آنچه در مصاحبه قبلی خود با خبرگزاری فارس گفتم، در حال حاضر نه تنها معتقدم که احتمال توافق هسته ای ایران و ۱+۵ وجود دارد بلکه احتمال حصول این توافق بیش از ۵۰ درصد است.

پورتر افزود: من در سفرخود به وین سیگنال ها و اشاراتی دریافت کردم که به این اعتقاد رسیدم که احتمال توافق هسته ای ایران و ۱+۵ زیاد است. یعنی شانس رسیدن به توافق بیشتر از چیزی است که در سال گذشته تصور می کردم.

*هیأت آمریکا آماده برخی تغییرات است و احتمالاً توافق حاصل می شود

پورتر در پاسخ به خبرنگار فارس درباره اینکه چگونه این اعتماد را کسب کرده است، گفت: من بر اساس نشانه ها و سیگنال هالی مختلفی که دریافت کردم متوجه شدم که هیأت آمریکا آماده برخی تغییرات است. نمی توانم بیش از این توضیح دهم اما می توانم بگویم که من نشانه هایی دریافت کردم که در روزهای آینده وقوع تغییراتی امکان پذیر است و این تغییرات برای حصول توافق هسته ای ایران و ۱+۵ کافی است.

*اسرائیل بعد از توافق هسته ای هم دست از تلاش برای از بین بردن توافق برنمی دارد

این روزنامه نگار آمریکایی در بخشی از مصاحبه به بحث غربی ها اشاره کرد که تأکید دارند که ساز و کار بازگشت آنی تحریم های ایران وجود داشته باشد و با توجه به اینکه پیشتر از اسناد جعلی علیه برنامه هسته ای ایران چیزهایی گفته بود، ادامه داد: این مسئله ای است که باید خیلی جدی گرفته شود. با توجه به تاریخچه اسنادی که علیه برنامه هسته ای ایران جعل شده بود، این غیرمنطقی است که بخواهیم تصور کنیم که اسرائیل حتی بعد از توافق احتمالی هسته ای، تلاش خود را برای از بین بردن این توافق متوقف کند و دیگر فکر تخریب توافق را در ذهن نداشته باشد. آنها تلاش می کنند تا اسناد اطلاعاتی جدیدی را ارائه دهند و بگویند که ایران در این مکان و مکان دیگر در حال انجام مخفی کاری است تا بتوانند همپیمانان خود را متقاعد کنند که توافقی را که با ایران در زمینه هسته ای داشته اند، جدی بگیرند و به آنها بگویند که برنامه هسته ای ایران اساس نظامی دارد و شک و شبهات علیه برنامه هسته ای ایران را همچنان حفظ کنند. اینها احتمالاتی است که وجود دارد.

*آژانس در ارزیابی های خود فاقد حتی کمترین حد استقلال است

وی درباره ادعاهای غرب مبنی بر اینکه آژانس باید اجرای توافق توسط ایران را تأیید کند و اینکه آیا آژانس منبع قابل اعتمادی در این زمینه هست، گفت: آژانس از نظر سیاسی کمترین حد استقلال را از خود ندارد و در ارزیابی خود به عنوان یک سازمان مستقل فعالیت نمی کند.

*آمانو با حمایت آمریکا انتخاب شد و تعهد دارد تا هرچه واشنگتن می خواهد انجام دهد

پورتر تأکید کرد: من فکر می کنم که آژانس از سال ۲۰۰۹ و با ورود « یوکیا آمانو » مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به این سازمان تحت فرمان دولت آمریکاست زیرا آمانو با حمایت آمریکا انتخاب شد و تعهد دارد تا هرآنچه آمریکا می خواهد انجام دهد. بنابراین تغییرات به وجود آمده در رویکر آمریکا در قبال ایران نشان می دهد که ممکن است سیگنالهایی که به او داده می شود نیز تغییر کند. جای امیدواری است که آمانو الگویی که در گذشته را دنبال می کرده کنار بگذارد و مواضع خود را تا حدودی بی طرفانه تر کند.

*تهدید آمریکا به بمباران تأسیسات ایران یک نمایش و تئاتری بیش نیست

پورتر در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر «پولتیکو» مبنی بر اینکه بمب های سنگرشکن آمریکا آماده حمله به سایت «فردو» هستند، نوشت: این ژست ارتش آمریکا و افراد خاصی در کاخ سفید است و این تهدیدات به زمانی تعلق دارد که آمریکا واقعاً می توانست ایران را با اعتبار به بمباران تهدید کند اما فکر نمی کنم این تهدیدات اینچنینی در واشنگتن خیلی جدی گرفته شود و در واقع یک امر معمولی است که به صورت خودکار انجام می شود که بگویند ما بمب های اینچنینی داریم و بسیار جدی هستیم اما فکر می کنم این نمایش و تئاتری بیش نباشد و فکر نمی کنم که ایران از چنین تهدیداتی واهمه داشته باشد.

*در صورت لازم دو طرف توجیه شده اند که به مذاکرات خود تا رسیدن به توافق ادامه دهند

وی در پایان درباره احتمال تمدید طولانی مدت مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ گفت: طرفین مذاکره در حال حاضر به توافق نزدیک شده اند و من براحتی می توانم تصور کنم که در صورت لازم هر دو طرف توجیه شده اند که مجددا به میز مذاکرات بازمی گردند. فکر می کنم که طرفین مذاکره به اندازه کافی به توافق نزدیک شده اند که من می توانم تصور کنم که هر دو طرف توجیه شده اند که در صورت لازم باز هم مذاکرات را ادامه دهند و تلاش کنند که به توافق نهایی برسند.

 

۱۰:۳۸:۲۲ به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ساختمان شورای عالی امنیت ملی رفت تا با علی شمخانی دیدار کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود در مورد روند اجرای توافق هسته‌ای،‌ بار دیگر تائید کرد که تهران به مفاد توافق پایبند بوده است.

منابع غربی همچنین اعلام کردند مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است امروز با رئیس جمهوری اسلامی ایران هم دیدار کند. این منابع خبری، سفر آمانو به تهران و گفت‌وگوی وی با مقامات کشورمان را در شرایط کنونی بسیار مهم ارزیابی کردند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گزارش ماهانه خود در مورد روند اجرای توافق هسته‌ای موقت ایران و گروه ۱+۵ را منتشر کرد.

آژانس در گزارش خود تائید کرده است که تهران به مفاد توافق موقتی که در سال ۲۰۱۳ در شهر ژنو سوئیس به دست آمد، پایبند بوده است.

ایران در آن توافق، پذیرفت برنامه هسته‌ای خود را بیش از پیش گسترش نداده و در عین حال میزان ذخایر اورانیوم خود را در همان سطحی که در آن زمان بود، حفظ کند.

روز گذشته دیپلمات‌ها به آسوشیتدپرس گفته بودند که در این گزارش آژانس تائید می‌کند که میزان ذخایر اورانیوم ایران به سطح مجاز در توافق ژنو آمده کاهش یافته است.

 

۱۰:۳۶:۱۵به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری اسپوتنیک روسیه از قول یک دیپلمات ایرانی نوشته است که قطعنامه‌های شورای امنیت درباره رفع تحریم‌های ایران که دارای محدوده زمانی هستند،یکی از راه‌ حل‌های احتمالی در این زمینه هستند.

این خبرگزاری روسیه‌ای از قول یک دیپلمات ایرانی نوشته است که قیعنامه شورای امنیت برای رفع تحریم ایران احتمالا دارای یک محدوده زمانی مشخص است که در صورت پایبندی ایرانی به تعهداتش تمدید خواهد شد.

این منبع ایرانی به اسپوتنیک گفته که طرح مذکور یکی از گزینه‌های روی میز است که درباره آن بحث می‌شود. و درباره هیچ چیز تا زمانی که همه چیز مشخص نشود،‌ تصمیم گیری نخواهد شد.

این منبع دیپلماتیک با تاکید براینکه درباره چیزی تاکنون تصمیم گیری نشده است افزود: همه تصمیمات به شکل بسته‌ای نهایی خواهد بود.

هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه ۲۷ خرداد ماه در سطح کارشناسان و معاونان در شهر وین آغاز شد که از ابتدای هفته جاری وزرای خارجه ایران، آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز به این مذاکرات اضافه شدند.

 

۰۹:۴۰:۰۱ به گزارش خبرنگاران اعزامی خبرگزاری تسنیم به وین، روز گذشته بود که ساعاتی پیش از انقضای مهلت ضرب‌الاجل مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ برای دستیابی به توافقی بر سر برنامه هسته‌ای ایران اعلام شد که مهلت این مذاکرات برای یک هفته دیگر نیز تمدید شده است. با این حال در هتل پاله‌کوبورگِ وین، محل مذاکرات هسته‌ای،‌ دیدارها در بالاترین سطح ادامه دارد و هیچ نشانه‌ای از پایان گفتگوها نیز دیده نمی‌شود. محمد جواد ظریف،‌ وزیر امور خارجه کشورمان، در بازگشت از تهران علی‌‌اکبر صالحی،‌ مرد اول هسته‌ای ایران، را نیز با خود آورده. امری که نشان از “جدیت ایران در مذاکرات است”.

آمریکا و اتحادیه اروپایی تمهیدات مندرج در توافق موقت ژنو، برنامه اقدام مشترک، را برای هفت روز دیگر تا ۷ جولای (۱۶ تیر) تمدید کردند تا فرصت بیشتری برای گفتگو درباره موارد اختلافی داشته باشند. و در روزهای آتی مذاکره‌کنندگان درباره مواد اختلافی چون چگونگی رفع تحریم‌ها، PMD یا همان ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران، تحقیق و توسعه هسته‌ای در کشورمان و برخی موارد گفتگو خواهند کرد تا ببینند آیا می‌توانند به توافقی درباره این موضوعات دست یابند یا به زمان بیشتری نیاز است.

دیپلمات‌های کشورمان بارها اعلام کرده‌اند که اگرچه تمرکزشان بر پایان یافتن مذاکرات در ضرب‌الاجل تعیین شده است اما دستیابی به توافق خود مهمتر از زمان است و مذاکرات تا زمان دستیابی به چنین توافقی ادامه خواهد یافت.

 

۰۹:۳۸:۴۱ نابر گزارش بورس نیوز از وین، مذاکرات هسته ای ایران و ۵+۱ در حالی روزهای پایانی خود را سپری میکنند که با وجود زیاده خواهی های غرب چشم انداز جدی در حصول به توافق دیده میشود .

اظهارات روز گذشته جان کری مبنی بر این که ملاقاتش با ظریف سازنده بود ، امید هایی برای دستیابی به توافق جامع را هموار تر نموده است.

خبرنگاران و تحلیلگران آمریکایی مستقر در این دور از مذاکرات که به حاشیه برداری موضوعات مختلف می پردازند ، معتقدند دولت اوباما راهی جز توافق با ایران ندارد زیرا امضاء توافق نامه با ایران برگ برنده دموکرات ها در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور و همچنین در مناسبات اروپا خواهد بود.

اگر چه گفته می شود موضوعات اختلافی ایران و کشورهای ۵+۱ در خصوص پی ام دی ، تحقیق و توسعه و زمان بندی لغو تحریم ها همچنان پا بر جا است ، اما طرف های مذاکره کنند ایرانی راه کارهای عملی برای خروج از بن بست ارائه نموده اند که برخی از آنها مورد قبول مقامات مذاکره کننده اروپایی و آمریکایی قرار گرفته و این امر میتواند زمینه را برای حل اختلافات تا حدودی فراهم نمایند.

گفته میشود مذاکرات از سطح کارشناسی به سطح معاونان انتقال یافته و احتمالا در روزهای شنبه و یک شنبه هفته آینده به سطح وزراء منتقل خواهد شد و این امر به مفهوم تاثیر گذاری تصمیمات سیاسی مذاکرات در روند رسیدن به توافق جامع خواهد بود

 عراقچی در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر در محل هتل کوبرگ وین اظهار داشت : رهنمود های مقام معظم رهبری و خطوط تعیین شده از سوی ایشان همچنان سر لوحه برنامه مذاکراتی تیم هسته ای در وین می باشد.

به هر ترتیب باید منتظر ماند تا روز یک شنبه که نشست وزارء خارجه ۵+۱ در وین برگزار میگردد ، تا چه میزان غربی ها حاظر به پذیرش حقوق عامه مردم ایران هستند.

 

۰۹:۳۸:۰۴ العرب نوشت: دستیابی به توافق هسته ای موفقیتی برای روحانی خواهد بود اما برای تحکیم پایه های ریاست وی در تاریخ جمهوری اسلامی کافی نیست زیرا داوری درباره ریاست جمهوری وی، شامل قدرت وی در اجرای تغییرات در سیاست داخلی و عملی کردن وعده هایش در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز خواهد شد.

به گزارش «انتخاب» ؛ پایگاه اینترنتی روزنامه العرب در گزارشی تحلیلی نوشت: آینده سیاسی حسن روحانی رئیس جمهور ایران به حصول توافقی با قدرتهای بزرگ بر سر برنامه هسته ای مرتبط است اما اگر هم مذاکرات با نتیجه ای همراه شود، وی با چالش هایی در سیاست داخلی مواجه است.

روحانی در دور نخست انتخابات ژوئن سال ۲۰۱۳ به ریاست جمهوری انتخاب شد..در آن زمان این روحانی میانه رو وعده دستیابی به توافقی تاریخی و لغو تحریم های بین المللی که اقتصاد ایران را مختل کرده، در عین حفظ دستاوردهای هسته ای این کشور، مطرح کرد.

قدرت های بزرگ در قالب این توافق خواستار آن هستند که از ماهیت مسالمت آمیز برنامه هسته ای ایران و اینکه ایران قطعا برای دستیابی به بمب هسته ای تلاش نمی کند، مطمئن شوند و در ازای آن تحریمها علیه این کشور را لغو کنند.

تحلیلگران می گویند: دستیابی به این توافق موفقیتی برای روحانی خواهد بود اما برای تحکیم پایه های ریاست وی در تاریخ جمهوری اسلامی کافی نیست.به این علت که داوری درباره ریاست جمهوری روحانی علاوه بر این مساله، شامل قدرت وی در اجرای تغییرات در سیاست داخلی و عملی کردن وعده هایش در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز خواهد شد.

در انتخابات پارلمانی که قرار است بیست و ششم فوریه دوهزار و شانزده برگزار شود، چه بسا رای دهندگان به نامزدهای طرفدار سیاست تعاملی که حسن روحانی در پیش گرفته ، رای دهند اما این مساله نیز ممکن است که ایرانی ها صرف نظر از حصول توافق هسته ای یا عدم حصول آن، به سمت نامزدهای محافظه کاری که تاکید می کنند رئیس جمهور به وعده هایش عمل نکرده، گرایش پیدا کنند.

به نوشته این روزنامه، امیر محبیان کارشناس محافظه کار نزدیک به قدرت، گفت: «برای مردم اوضاع تغییری نکرده است و بسیاری معتقدند چیزی در بازی مذاکرات به دست نیاوردند. این همان احساسی است که در میان مخالفان وجود داد». وی افزود: «اگر رئیس جمهور نتواند به انتظارها پاسخ دهد، برای مخالفانش بسیار آسان خواهد بود که به او بگویند شکست خوردی».

تحلیگر این روزنامه مدعی شد: طبقه متوسط و فقیر جامعه ایران از سال ۲۰۱۲ و قبل از روی کار آمدن حسن روحانی، با افزایش میانگین تورم به بالای چهل درصد، شاهد کاهش قابل ملاحظه قدرت خرید خود بودند.

دولت «تکنوکرات» روحانی توانست تورم را تا حدود پانزده درصد مهار کند اما درآمدهای نفتی با کاهش قیمت طلای سیاه، بسیار کاهش یافت.

پس از تصویب بودجه ریاضتی در مارس گذشته، دولت برای کاهش روند فزاینده قیمتها، رایانه مستقیمی که محمود احمدی نژاد تصویب کرده بود، کاهش داد.

از سوی دیگر سعید لیلاز تحلیلگر اقتصادی نزدیک به جناح اصلاح طلب گفت: «اگر تحریم های بین المللی علیه بانکها وصادرات نفت نیز لغو شود، مشاهده تاثیر آن، نیاز به زمان دارد».

وی با بیان اینکه «مسائل در ظرف یک شبانه روز، به روند درست خود باز نمی گردد برای اینکه وضع سیاسی و اقتصادی بسیار بد است»،افزود: «چالش های بزرگی در مسائل اجتماعی وفرهنگی» فراروی روحانی قرار دارد.

لیلاز خاطر نشان کرد: روحانی توانسته به علت مذاکرات ،مسائل را به تعویق اندازد اما به زودی (در صورت دستیابی به توافق هسته ای) دیگر نمی تواند این مساله را به عنوان بهانه مطرح کند.

روحانی عملا سخن از اصلاحات یا پیشرفت مناسب گفته اما بی فایده بوده است.

اخیرا گروهی از زنان از ورزشگاه اخراج شدند با وجود اینکه به آنها اجازه داده شده بود استثنائا می توانند در مسابقات والیبال در ورزشگاه حضور داشته باشند. همچنین روحانیون از اظهارات رئیس جمهور ایران مبنی بر اینکه وظیفه پلیس فقط حفظ نظام است نه تدریس اسلام، انتقاد کردند..این اظهارات وی به منزله هشداری درباره عبور نکردن از دایره اختیاراتش بود.

لیلاز تاکید کرد: «روحانی گفته که وعده هایم را فراموش نمی کنم». وی گفت: توافق هسته ای می تواند موضع رئیس جمهور را در نظر اصلاح طلبان تقویت کند.

به نوشته العرب، در صورتی که اصلاح طلبان بتوانند پارلمان را از محافظه کاران باز پس گیرند، می توانند با رئیس جمهور ائتلاف کنند.اما مطالبات اصلاح طلبان در زمینه اجرای تغییرات فوری، ممکن است روحانی را در مقابله با تندروها و کسانی که نگران دادن آزادی های بیشتر در جامعه هستند، دچار مشکل کند و در معرض خطر قرار دهد.

این تحلیل به نقل ازداود هرمیداس باوند استاد دانشگاه تهران نوشت : بدون دستیابی به توافق هسته ای هیچ اصلاحاتی در کار نخواهد بود و این شکست بویژه در صورت اعمال تحریم های جدید، منجر به تنش های سیاسی بزرگی خواهد شد .

وی افزود: «پس از صرف انرژی بسیار زیاد در مذاکرات، تنها راه فرارروی روحانی قبل از پایان دوره ریاست جمهوری اش در سال دو هزار و هفده ، اعلام استعفاست».

 

۰۹:۳۳:۳۷ احتمال تمدید مجدد مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک در وین پس از هفتم این ماه هم وجود دارد.

به گزارش «انتخاب» ؛ با اینکه تمدید مذاکرات تا هفتم این ماه میلادی اعلام شد، اما اگر مذاکرات در این مدت هم به نتیجه نرسد، احتمال تمدید دوباره مذاکرات به مدت یک هفته دیگر وجود دارد.

به نظر می رسد طرف های مذاکره کننده با این مسئله مشکلی نداشته باشند.

عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران امروز اعلام کرد مهمترین مسئله دستیابی به توافقنامه خوب است که بیشتر از تعیین مهلت برای مذاکرات اهمیت دارد. البته برای آمریکاییها مهم است که این توافقنامه پیش از نهم این ماه به کنگره ارائه شود تا امکان تایید آن وجود داشته باشد.

تهیه فرمول توافقنامه نهایی

از سوی دیگر، خبرنگار «انتخاب» کسب اطلاع کرد که گروههای مذاکره کننده در سطح کارشناسان و افراد فنی فرمول توافقنامه نهایی درباره برنامه هسته ای ایران را تهیه کرده اند.

کارشناسان این فرمول را به معاونان وزیران امور خارجه عرضه کرده اند تا آنها نیز نسخه این فرمول را به وزیران خارجه تحویل دهند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و جان کری وزیر خارجه آمریکا در وین حضور دارند. به نظر می رسد آنها نیز این فرمول را دریافت کرده اند و جزئیات این موضوع را پیگیری می کنند. این خبر هم اکنون مهم ترین خبر در وین است، علاوه بر اینکه آمدن وزیران خارجه سه کشور اروپایی فردا پنجشنبه به وین از دیگر خبرهای مهم در وین است. انتظار می رود وزیران خارجه سپس به کشورهای خود بازگردند تا با رهبران سیاسی خود پیش از گرفتن تصمیم نهایی رایزنی کنند

اطلاعات به دست آمده از مذاکرات و هیئتها نشان می دهد واشنگتن قصد دارد [ پیش نویس ] قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ابتدا به صورت بیانیه از طرف ریاست شورای امنیت صادر شود تا به کنگره داده شود و کنگره آنرا پیش از تعطیلات تابستانی تصویب کند. قطعنامه پس از آن به شورای امنیت سازمان ملل متحد تحویل داده خواهد شد.

 

۰۹:۳۱:۰۴ روند تجارت غیر نفتی ایران در سه ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد که در این مدت صادرات توانسته‌ است خود را یک قدم جلوتر از واردات نگه داد اگرچه در آمار سه ماهه روند به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد فاصله این دوبخش به حدی کاهش یافته که احتمالا در چهارمین ماه سال دیگر شاهد تراز بازرگانی مثبت نخواهیم بود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در نخستین ماه سال جاری اختلاف حدود ۸۰۰ میلیون دلاری حجم صادرات نسبت به واردات باعث شد که تراز بازرگانی مثبت شود، این روند در دومین ماه سال نیز ادامه پیدا کرد به طوریکه حجم تجارت غیر نفتی ایران در دومین ماه سال نیز تراز بازرگانی مثبت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری را نشان داد.

آمار مقدماتی گمرک از واردات و صادرات قطعی فصل بهار نشان می‌دهد که روند تراز تجاری مثبت بر خلاف سال گذشته بازهم ادامه پیدا کرده است اما این بار اختلاف بین صادرات و واردات نسبت به دوماهه قبل به میزان زیادی کمتر شد به طوریکه شاخص تراز بازرگانی عدد ۵۲۰ میلیون دلار را نشان می‌دهد.

در کنار مثبت بودن تراز بازرگانی در نخستین فصل سال، در سه ماه گذشته میزان واردات و صادرات هر دو روندی کاهشی را طی کرد. به این ترتیب که در نخستین ماه سال به لحاظ وزنی واردات نزدیک به ۲۹ درصد و صادرات نزدیک به ۱۶ درصد نسبت به فروردین سال گذشته کاهش پیدا کرد.

البته رییس کل گمرک علت کاهش صادرات را بیشتر بودن تعداد تعطیلات فروردین و کاهش قیمت نفت دانسته بود، اما این روند در دوماه بعدی نیز ادامه پیدا کرد تا در نهایت در نخستین فصل سال میزان واردات به لحاظ وزنی بیش از ۷ درصد و میزان صادرات نیز بیش از ۴ درصد کاهش یافت.

بیشترین مقاصد صادراتی ایران در سه فصل اول سال چین، عراق، امارات، هند و افغانستان است و بیشترین واردات نیز در این مدت از کشورهای چین، امارات جمهوری کره، ترکیه و هند بوده‌اند.

به این ترتیب ایران در نخستین فصل سال بیشترین تراز تجاری بازرگانی مثبت را با عراق، افغانستان ، ترکمنستان، مصر و پاکستان دارد. اما با کاهش حجم صادرات در تراز بازرگانی ایران با این کشورها نیز افتی به وجود آمده‌ است بنابراین تراز تجاری ایران با ترکمنستان و پاکستان به ترتیب ۲۱ و ۲۳ میلیون دلار کاهش یافت.

تراز بازرگانی ایران با هرکدام از کشورهای عراق و افغانستان نیز به ترتیب ۳۲ و ۶۱ میلیون دلار افزایش داشته و تراز بازگانی با مصر بدون هیچ تغییری نسبت به مدت مشابه سال قبل باقی مانده‌است.

همچنین ایران در این مدت منفی‌ترین تراز بازرگانی خود را با کشورهای امارات، جمهوری کره، چین، سوییس و ترکیه تجربه کرد. با وجود کاهش واردات در این مدت تراز تجاری منفی با این کشورها همچنان افزایش پیدا می‌کند، اما کشور امارات در این مورد یک استثنا است و به نظر می‌رسد ایران با کاهش واردات از این کشور میزان اختلاف بین صادرات و واردات را توانسته دراین سه ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش دهد.

بر این اساس تراز تجاری ایران با کشور امارات در این ماه معادل یک میلیارد و ۷۹ میلیون دلار بوده‌است که نسبت به بهار سال گذشته این تراز به مقدار یک میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار به سمت مثبت حرکت کرده‌ که می‌توان علت آن را کاهش واردات خودرو در این مدت دانست.

آمار گمرک از میزان ورادات خودرو نشان می دهد که مهمترین کشور فروشنده خودرو به واردکنندگان امارات است و می توان گفت تمامی خودروهای وارداتی از این کشور خریداری می شوند و در هر ماه تنها چند دستگاه خودرو به صورت استثنا از کشورهای دیگر وارد ایران می شود.

به این ترتیب کاهش چشمگیر واردات خودرو طی سه ماهه نخست امسال و در نهایت به نصف رسیدن واردات بهاره را می توان علت کاهش اختلاف بین میزان صادرات و واردات از امارات و حرکت رو به مثبت تراز بازرگانی با این کشور دانست.

در ادامه تحلیل گمرک از تراز تجاری ایران نشان می دهد که بر مبنای سال میلادی، در مدت پنج ماهه اول سال ۲۰۱۵ واردات در کشور از صادرات پیشی گرفته است و به این ترتیب تراز بازرگانی ایران طی پنج ماهه نخست سال جاری میلادی معادل منفی ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار است که البته نسبت به همین مدت در سال ۲۰۱۴ تراز تجاری ایران به میزان ۵ میلیارد و چهارصد میلیون دلار به سمت مثبت حرکت کرده است.

همین آمار نشان می دهد که در مدت مذکور میزان صادرات ایران ۱۲٫۵ درصد و میزان واردات بیش از ۸٫۵ درصد کاهش داشته است.

 

۰۹:۲۸:۴۷ یک دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه ایران و ۱+۵ بر روی مکانیزم برگشت پذیری تحریم‌ها به راه حل هایی رسیده اند، گفت که برگشت پذیری تحریم ها پیچیده و روندی طولانی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته ای خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اعزامی به وین، برگشت پذیری تحریم ها در صورت نقض احتمالی توافق هسته ای از جمله موضوعات مورد بحث در طرفین به ویژه آمریکا و ایران است.

از آنجایی که کلیه تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای در روز اجرای توافق باید لغو و متوقف شود، آمریکا بر این استدلال است که برای تضمین اینکه ایران به تعهداتش پایبند بماند باید مکانیزمی برای بازگشت تحریم های شورای امنیت به طور خودکار در نظر گرفته شود، چرا که آنها قرار است تحریم ها را در مرحله ای از توافق به طور کامل لغو یا اجرای آنها را متوقف کنند و بر این نظرند برگشت پذیری تحریم های شورای امنیت در مقابل نقض توافق جامع هسته ای باشد.

در عین حال کارشناسان معتقدند که آمریکا نگران است درصورت نیاز نتواند دوباره در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به الجماع برسد. و این نگرانی آمریکا با توجه به رقابت های منطقه ای که با روسیه و چین دارد و اینکه درسال های اخیر به ویژه با روسیه روابطی پرتنش را تجربه کرده، تشدید شده است.

درخواست آمریکا برای ایجاد مکانیزم برگشت پذیری ابتدا با مخالفت ایران و روسیه و چین مواجه شد، اما در نهایت دو طرف به این نتیجه رسیدند که مکانیزمی را برای این مساله به شکلی که خواست دو طرف در آن رعایت شود، طراحی کنند.

یک دیپلمات ایرانی در رابطه با این موضوع با بیان اینکه “مکانیزمی برای برگشت پذیری طراحی شده است” گفت: این مکانیزم دارای مراحل متعدد و پیچیدگی های سیاسی، حقوقی و فنی است، به نحوی که بازگرداندن تحریم‌ها به راحتی و سرعت انجام نخواهد پذیرفت.

 

۰۹:۲۵:۵۶ عصر ایران – این که توافق هسته ای ، هم به نفع ایران است و هم به سود غرب،  گزاره ای است که در درستی اش، کمتر کسی تردید دارد. هم از این روست که ایران و ۱+۵ ، با جدیت در حال مذاکره برای خروج از وضعیت کنونی هستند.
با این حال، جریان های مخالف توافق که به ویژه در آمریکا قدرت فراوانی دارند، در صدد هستند یا توافق شکل نگیرد یا اگر هم محقق شد، در مرحله اجرا ، عقیم بماند.

دقیقاً به همین دلیل است که راجع خوش عهدی غربی ها حرف و حدیث های جدی در ایران وجود دارد که البته با توجه به سوابق تاریخی، این سوء ظن، پر بیراه هم نیست.

از آنجا که نمی توان تعهدات بین المللی را بر مبنای اعتماد یا عدم اعتماد شکل داد، باید ضمانت اجراهایی را اعم از مکتوب و غیر مکتوب برایشان در نظر گرفت.

روز گذشته رئیس جمهور ایران در سخنانی صریح در این باره چنین گفت: “دولت آمادگی کامل دارد که اگر  آنها (۱+۵) توافق را زیر پا بگذارند، مسیر را حتی کمی شدیدتر از آنچه که در مخیله آنها می گذرد ، برگرداند و تغییر دهد.”این سخنان ، آن هم در روزهای پایانی مذاکرات، حاوی این پیام آشکار به طرف مقابل بود که تصور نکنند اگر مذاکرات شکست بخورد، به نقطه آغازین بازخواهند گشت.
شکست مذاکرات، چه در مراحله گفت و گو و چه در طول دوره اجرا، هر چند برای اقتصاد ایران و به تبع آن برای مردم ایران، خوشایند نیست، اما این ناخوشایندی، فقط در ایران باقی نخواهد ماند و تنها کام ایرانیان را تلخ نخواهد کرد.

شکست مذاکرات، تعهداتی که ایران بر مبنای آنها تا کنون عمل کرده را از دوش کشور برخواهد داشت چرا که هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد تحریم ها همچنان به قوت خود باقی بمانند یا غربی ها به بهانه های جدید، تحریم های لغو شده را مجدداً برقرار کنند و انتظار داشته باشند فعالیت های هسته ای ایران، در سطح نازل باقی بماند.

تکرار و تأکید می کنیم که چنین وضعیتی قطعاً مطلوب ایران و مردم ایران نخواهد بود و امیدواریم توافق صورت گیرد و تعهد به اجرای کامل آن، طرفینی باشد اما اگر بعد از این همه حسن نیت ایران که در تمام سطوح، از رهبری نظام گرفته تا دولت و تیم مذاکره کننده و عموم مردم وجود دارد، باز هم غربی ها زیاده خواهی کنند و حقوق ملت ایران را نادیده بگیرند، برنامه هسته ای ایران، شدید تر از آنچه در مخیله ۱+۵ است، ادامه خواهد یافت و ای بسا، بسیاری از توازن ها در منطقه نیز به هم بخورد. در تعبیر “شدید تر از مخیله شان” ، معانی دیپلماتیک جدی وجود دارد.

سخنان دیروز رئیس جمهور، پیامی آشکار به ۱+۵ بود تا بتوانند با درایت و آینده نگری بیشتری این چند گام آخر مذاکرات را بردارند و این، به نفع همه است.

 

۰۹:۲۲:۳۳ مهم ترین دست آوردی که تیم مذاکره کننده هسته ای به دست آورده رفع یکباره و سراسری تحریم های اقتصادی است. موضوعی که تیم قبلی حتی نتوانست در موردش مذاکره کند.

خبرآنلاین نوشت: پای هر خبر و گزارشی که از مذاکرات هسته ای منتشر می شود مخاطبان می پرسند تحریم ها چه می شود؟ کی برداشته می شوند؟ آیا دلار ارزان می شود؟ آیا ارزانی می آید؟ موضوعی که نه تنها برای جامعه که اصلی ترین خواسته ایران در مذاکرات هسته ای با گروه ۵+۱  هم بوده است.

بر اساس آخرین توافقاتی که میان وزرای خارجه ایران و کشورهای غربی صورت گرفته موضوع رفع تحریم ها به چند دسته مختلف تقسیم می شوند و ساز و کار برداشته شدن آنها هم متفاوت خواهد بود.

۱ – تحریم های اقتصادی

بر اساس آخرین خبرها از مذاکرات وین، طرفین به توافق کامل رسیده اند که کلیه تحریم های اقتصادی، شامل بانک مرکزی، سوئیفت، نفت، پتروشیمی، کشتیرانی، بیمه، انرژی و خلاصه هر آنچه که به اقتصاد مربوط می شود در همان مرحله اول برداشته شود.

همچنین طبق توافقاتی که انجام شده توافق جامع میان ایران و ۵+۱ شامل سه مرحله خواهد بود. مرحله نخست در روز اعلام توافق که بلافاصله قطعنامه ای از سوی شورای امنیت صادر می شود و تمام قطعنامه های پیشین باطل و کلیه تحریم های شورای امنیت لغو می شوند. مرحله دوم که از آن تحت عنوان Operation Day یاد می شود همه تحریم های اروپا و آمریکا کنار گذاشته می شوند و این موضوع رسما اعلام می شود.

پس از این روز اقدامات ایران و غرب برای اجرایی کردن توافقات رسما انجام می شود. بدین ترتیب که ایران زمینه های لازم برای اجرای تعهدات خود را انجام می دهد و طرف غربی هم ساز و کارهای رفع تحریم ها را در دستور کار قرار می دهد. این بازه احتمالا بیش از سه یا چهار ماه طول نمی کشد و بالاخره روز پایانی توافق، اجرایی شدن کامل توافقات است که در این روز کلیه تحریم های اقتصادی که در روز دوم کنار گذاشته شده عملی و اجرایی می شود. بدین ترتیب به احتمال بسیار زیاد در ماه های پایانی سال ۹۴ این تحریم ها لغو خواهند شد.

۲ – تحریم های اشاعه ای و تسلیحاتی

هنوز یکی از حوزه های اختلاف میان ایران و گروه کشورهای ۵+۱ است. با این حال طرفین توافق کرده اند که رفع این تحریم ها در مرحله بعدی صورت گیرد. تحریم های اشاعه ای و تسلیحاتی البته تنها به موضوع هسته ای مربوط نمی شوند و محدودیت هایی از این دست بیش از سه دهه است که علیه ایران اعمال می شود. با این حال همچنان توافقی روی زمان رفع این تحریم ها به عمل نیامده است. ضمن اینکه وجود مواد با کاربرد دوگانه هم بر این چالش ها افزوده است.

به عبارت دیگر غرب معتقد است مواد و محصولاتی که می توانند با کاربردی دوگانه در ساخت تسلیحات اتمی ساخته می شود هم شامل این محدودیت ها بشود. اما به هر ترتیب باید اذعان داشت که همچنان راه حل مشخصی در این باره روی میز نیست و همچنان گفتگوهای فشرده دو طرف ادامه دارد.

با این تفاسیر و در شرایطی که اصلی ترین خواسته ایران در مذاکرات هسته ای همواره موضوع رفع کامل تحریم های اقتصادی شامل نفت، بانک مرکزی و بعضا پتروشیمی بوده است در نخستین مرحله برداشته خواهد شد. نخستینی که البته بر خلاف ادعای برخی بیش از یک سال طول نخواهد کشید و به احتمال بسیار زیاد تا پایان سال جاری شمسی به وقوع می پیوندد. در نهایت تمام اخباری که از کوبورگ بیرون می آید بیش از اینکه سنگین و همراه با ناامیدی باشد امیدوار کننده و مثبت است. اما با این حال باز هم برای قطعی شدن کل موضوعات و البته اعلام رسمی توافقی که قرار نیست امضای مشخصی داشته باشد و سندی معتبر در شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود باید صبر کرد. شاید یک هفته دیگر …

 

۰۹:۲۱:۴۳ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری اسپوتنیک روسیه از قول یک دیپلمات ایرانی نوشته است که قطعنامه‌های شورای امنیت درباره رفع تحریم‌های ایران که دارای محدوده زمانی هستند،یکی از راه‌ حل‌های احتمالی در این زمینه هستند.

این خبرگزاری روسیه‌ای از قول یک دیپلمات ایرانی نوشته است که قیعنامه شورای امنیت برای رفع تحریم ایران احتمالا دارای یک محدوده زمانی مشخص است که در صورت پایبندی ایرانی به تعهداتش تمدید خواهد شد.

این منبع ایرانی به اسپوتنیک گفته که طرح مذکور یکی از گزینه‌های روی میز است که درباره آن بحث می‌شود. و درباره هیچ چیز تا زمانی که همه چیز مشخص نشود،‌ تصمیم گیری نخواهد شد.

این منبع دیپلماتیک با تاکید براینکه درباره چیزی تاکنون تصمیم گیری نشده است افزود: همه تصمیمات به شکل بسته‌ای نهایی خواهد بود.

هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه ۲۷ خرداد ماه در سطح کارشناسان و معاونان در شهر وین آغاز شد که از ابتدای هفته جاری وزرای خارجه ایران، آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز به این مذاکرات اضافه شدند.

 

 

۰۹:۲۱:۲۰ خبری که نمی دانیم  سیاسی بود  یا  اقتصادی ولی بسیار مهم  بود  :

به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر ولی اله سیف با اعلام این خبر افزود: بر اساس پیگیری های صورت گرفته از سوی وزارت امور خارجه و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بخشی از سرمایه طلای کشور که به دلیل تحریم ها امکان انتقال به داخل ایران را نداشت، شب گذشته با موفقیت تحویل خزانه بانک مرکزی شد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: معادل ۱۳ تن طلا که قبلاً خریداری شده و در آفریقای جنوبی به صورت امانی طی ۲ سال گذشته نگهداری می شد و به دلیل شرایط تحریم و برخی کارشکنی ها امکان انتقال به ایران را نداشت، بر اساس پیگیری های انجام شده در مذاکرات جاری در وین رفع مشکل شده و طی هفته گذشته در قالب ۳ محموله که آخرین آن به میزان ۴ تن بود، وارد کشور و تحویل خزانه بانک مرکزی شد.

گفتنی است موضوع رفع تحریم ها و دسترسی بدون مانع به منابع پولی، ارزی و طلای جمهوری اسلامی در خارج از کشور ، یکی از اهداف اصلی تیم مذاکره کننده هسته ای در جریان مذاکرات جاری است.

 

۰۹:۲۰:۵۸ صبح  شما  بخیر . در یک  روز تعطیل سعی می کنیم  اخبار را  پوشش دهیم

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم