لحظه به لحظه با مذاکرات (۱۰ تیر)

تیر ۱۰, ۱۳۹۴

 

 

۱۱:۴۶:۳۵ المانیتور به نقل از یک منبع آگاه نوشته است که ایران می‌خواهد اطمینان یابد در قبال امتیازاتی که می‌دهد، امتیازاتی واقعی دریافت می‌کند.

 

۱۱:۴۴:۴۱ امروز سود  مبین  را می دهند  با  کارت ملی و  کد بورسی

 

۱۱:۴۴:۲۹ خبرگزاری تسنیم: سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی این اتحادیه فردا پنج شنبه ۲ جولای به مذاکرات هسته‌ای ایران در شهر وین ملحق خواهد شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپاتنیک، سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فردا پنج شنبه وارد شهر وین خواهد شد تا به مذاکرات بر سر مساله هسته ای ایران بپیوندد.

گروه ۱+۵ شامل روسیه، آمریکا، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان از سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون در حال مذاکره با ایران هستند تا به توافق جامع هسته ای دست یابند.دو طرف نتوانستند در ضرب الاجل تعیین شده ۳۰ ژوئن (۹ تیرماه) به توافق برسند و مذاکرات تا ۷ جولای تمدید شده است.

 

۱۱:۳۷:۴۷ جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در حالی که به همراه مقامات ایرانی در تلاش برای دست یابی به توافق هسته ای طی روزهای آتی است اما در عین حال حضور او در هتل کوبورگ در وین اتریش دلیل دیگری نیز دارد و آن این است که او می خواهد از خود میراثی به جا بگذارد.

 

۱۱:۳۷:۱۶ آماده‌باش داعش برای جنگ با آنکارا

در بحبوحه انتشار اخباری از تصمیم ارتش ترکیه برای ورود به خاک سوریه، آنکارا تعداد زیادی از نیروها و تجهیزات نظامی خود را به مرز با سوریه گسیل داشته و در طرف مقابل نیز داعش خود را برای جنگی تمام عیار با نیروهای ترک آماده کرده است.

 

۱۱:۳۶:۵۹ روایت گاردین از دیدگاه مردم ایران درباره توافقگاردین نوشت برخی در تهران معتقدند لغو تحریم های بین المللی تاثیر مثبتی در اوضاع زندگی مردم دارد.

 

۱۱:۳۶:۴۵ عراقچی گفته است  حاضر نیستیم  به هر قیمتی توافق کنیم

 

۱۱:۳۳:۰۵ توئیت  لاوروف : لاوروف وزیر خارجه روسیه: احتمالا در روزهای آتی یک توافق جامع هسته‌ای حاصل خواهد.

 

۱۱:۳۱:۴۸ فایننشال تایمز:آمریکا تلاش می کند به متحدان خود درباره توافق هسته ای اطمینان دهد . روزنامه فایننشال تایمز نوشت: آمریکا در تلاش است به متحدان خود در منطقه خاور میانه اطمینان دهد که مذاکرات هسته ای با ایران ، به افزایش نفوذ این کشور در منطقه منجر نخواهد شد.
این روزنامه انگلیسی در گزارشی به قلم جف دایر افزود: در حالیکه دیپلمات ها به دنبال دستیابی به توافق با تهران هستند، واشنگتن تلاش می کند به متحدان خود در خاور میانه اطمینان دهد که به ایران اجازه نخواهد داد به قدرت برتر در این منطقه تبدیل شود.
در حالیکه نگرانی ها درباره منافع اقتصادی احتمالی که توافق هسته ای با غرب برای ایران به دنبال خواهد داشت، افزایش می یابد، تصمیم گیری درمورد از سر گیری کمک نظامی به بحرین که اواخر روز دوشنبه اعلام شد، جدیدترین اقدام دولت اوباما با هدف ترمیم روابط خود با متحدانش در منطقه خاور میانه ارزیابی شده است.

 

۱۱:۲۱:۲۸ رهبر اکثریت سنای آمریکا: اکنون زمان توقف مذاکرات با ایران است/ ماری هارف: نیاز به دسترسی در هر زمان و مکان داریم

 

۱۱:۰۲:۱۷ دلار هم  بالا  کشید دوباره

 

۱۱:۰۲:۱۲ رایزنی غیر هسته‎ای کری و لاوروف در وین

وزرای امور خارجه آمریکا و روسیه در حاشیه مذاکرات هسته‌ای ایران در وین دیدار کردند. وزیر خارجه روسیه پس از این دیدار تاکید کرد، مسکو و واشنگتن در مورد تشدید مبارزه علیه گروه‌ تروریستی داعش و همچنین ادامه ارتباطات در خصوص بحران اوکراین توافق کردند.

 

۱۰:۴۹:۱۶ موسویان سخنگوی سابق تیم هسته ای در دوران اصلاحات تحت ریاست حسن روحانی، معتقد است که باید اختلافات در امریکا را جدی بگیریم، این اختلافات همان اندازه حقیقی است که اختلاف هاشمی – احمدی نژاد در ایران جدیست.

او در عین حال می گوید، شکاف شدید امریکا- اسرائیل و متحدین عرب امریکا، فرصتی تاریخی برای ایران ایجاد کرده است.
متن کامل گفت و گوی “طلوع صبح” با موسویان در ادامه می اید:

طلوع صبح: یک برداشتی در ایران وجود دارد مبنی بر اینکه مخالفتها و موافقتها در واشینگتن در مورد توافق هسته ای هماهنگ شده است ، یک بازی سیاسی است و یک جناح نقش پلیس خوب و جناحی دیگر نقش پلیس بد را بازی میکند. با این تحلیل فشارها به دولت اوباما ظاهری است و در پشت صحنه گنگره و دولت اوباما هماهنگ عمل میکنند. شما که از نزدیک اوضاع داخلی آمریکا را رصد میکنید ، چگونه میبینید؟

موسویان: در داخل آمریکا هم برخی عین این تحلیل را در مورد موافقتها و مخالفتهای داخل ایران دارند. این عده در آمریکا معتقدند که مخالف و موافقت در ایران وجود ندارد و دعواهای داخلی ایران در مورد هسته ای سیاه بازی و برای گرفتن امتیاز از آمریکااست. بنظر من چنین تصوری در مورد اوضاع داخلی هر دو کشور اشتباه است.
ما که میدانیم مخالفت برخی از نماینده گان محترم مجلس مثل آقای کوچک زاده با آقای ظریف و تیم هسته ای فعلی ساختگی و یک بازی سیاسی نیست و جدی است. ما که میدانیم اختلاف رویکرد هسته ای دولت آقای روحانی با دولت آقای احمدی نژاد تصنعی نیست و جدی است. همه در ایران باور دارند که دعوای آقای هاشمی و آقای احمدی نژاد دعوای ساختگی نبود و نیست. اما این حقیقت را عده ای در آمریکا نمیتوانند قبول کنند. برخی در داخل ایران عین همین اشتباه را در مورد اوضاع فعلی داخلی آمریکا دارند.
اختلاف نظر جناحی قدرتمند در آمریکا از جمله در کنگره با سیاست اوباما و کری در مورد ایران بسیار جدی است. جمهوریخواهان آمریکا بیش از ایران به اوباما و کری بی اعتمادند. مخالفت آنها به حد تنفر از اوباما و کری رسیده و مصم اند بهر قیمتی آنها را زمین گیر کنند. اختلافی که امروز بین دولتهای آمریکا و اسراییل وجود دارد در تاریخ روابط سیاسی آمریکا و اسراییل بیسابقه است. روابط اوباما و نتانیاهو در حد یک تنفر تمام عیار است است.
حتی تنش های سیاسی بین آمریکا و برخی متحدین عربش مثل عربستان هم نه تنها جدی بلکه بیسابقه است.
طلوع صبح: آیا اساس و مبنای این اختلاف مسئله هسته ای ایران است؟
موسویان: مسئله فراتر از موضوع هسته ای ایران است. در مورد ایران جناح بازهای داخل آمریکا ،لابی صهیونیست ، دولت نتانیاهو و متحدین عرب آمریکا یک اختلاف کلیدی با رویکرد دولت اوباما دارند.
در درجه اول آنها از اساس با هرگونه توافق هسته ای و مذاکره مستقیم و بهبود روابط آمریکا با ایران مخالفند.چون مبنای سیاست آنها تغییر رژیم در ایران است و لذا هر توافقی که منجر به برداشتن تحریمها و کاهش فشار به ایران باشد را نمیپذیرند.
ثانیا آنها میخواهند که آمریکا در منطقه حضور جامع داشته باشد و در صورت لزوم هم  دفاع از متحدین منطقه ای خود وارد جنگ شود. آنها از اینکه اوباما به ایران و سوریه حمله نظامی نکرد عصبانی هستند.اسراییل و بسیاری از متحدین عرب آمریکا، حضور تمام عیار آمریکا را رکن اصلی حفظ موجودیت خود میدانند.سیاست اوباما این است که آمریکا وارد جنگ جدیدی نشود و باتوجه به بی نیازی این کشور به نفت خلیج فارس و خاورمیانه بتدریج هزینه ای حضور آمریکا در منطقه را کاهش دهد.او با کاهش حضور در افغانستان و عراق شروع کرده و بدنبال کاهش حضور نظامی آمریکا در کل منطقه است. لذا مسئله اوباما منافع ملی ایران نیست بلکه او بطور محض منافع ملی آمریکا را دنبال میکند.
فرصتی که برای ایران پیش آمده این است که این سیاست به نفع ایران هم هست.
طلوع صبح: خواست اصلی دولت نتانیاهو از دولت اوباما چیست؟
موسویان: من خبر دارم که بحث اصلی دولت نتانیاهو با دولت اوباما در مورد توافق خوب یا بد نیست. حرف نتانیاهو با کاخ سفید این است که هر توافقی که منجر به پذیرش غنی سازی وآب سنگین و رفع تحریمها شود، توافق بد خواهد بود. برای دولت نتانیاهو مهم نیست که ایران چه نوع بازرسیها یا محدودیتهایی را در مورد غنی سازی و آب سنگین بپذیرد. او میخواهد:
اولا :روابط خصمانه آمریکا با ایران حفظ شده و افزایش یابد،
ثانیا: تحریمهای موجودآمریکا برداشته نشود بلکه بیشتر شود،
ثالثا: تحریمهای موجود مورداجماع موجود بین المللی برداشته نشود.
رابعا: کامل تاسیسات غنی سازی و آب سنگین ایران منهدم شود و
خامسا :اگر لازم هم شد آمریکا به ایران حمله کند.
اعراب متحد آمریکا هم با اسراییل در مورد این سیاستها هم عقیده و مشترک هستند.
کاخ سفید این سیاست را مغایر منافع ملی آمریکا میداند. بنابراین میتوان بنحوی اینطور تلقی کرد که بین منافع ملی آمریکا از یک طرف و منافع ملی اسراییل و متحدین عرب آمریکا از طرف دیگر شکاف ایجاد شده است و این شکاف یک فرصت تاریخی برای ایران بوجود آورده است.

 

۱۰:۴۸:۴۴ معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه کشورمان عازم عمان شد.

“حسین امیرعبداللهیان” صبح امروز، چهارشنبه، جهت دیدار با مقامات عمانی عازم مسقط شد.

قرار است وی در دیدار با مقامات این کشور، در مورد آخرین مناسبات دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی رایزنی و گفت‌وگو کند.

به گزارش ایسنا، طی دو ماه اخیر، محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان نیز دوبار به عمان سفر کرده است.

 

۱۰:۲۴:۱۲ آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه : مذاکرات ثانیه های آخر به نتیجه می رسد

 

۱۰:۱۸:۰۹ وزیر خارجه روسیه امروز وین را ترک می‌کند

 

۱۰:۱۶:۵۲ روسیاالیوم:بازرسان آژانس فقط اجازه بازرسی ازمراکز مشکوک ایران را خواهند داشت

 

۱۰:۱۶:۴۸ پلتیکو:کری ممکن است به خاطر اشتیاق بیش ازحد توافق بد با ایران را بپذیرد

 

۰۹:۴۹:۰۲ رییس دفتر رییس‌جمهور، افق پیش روی مذاکرات هسته‌ای را مثبت و امیدوار کننده توصیف کرد و گفت: در حال حاضر ماموریت بزرگ پیش روی اتاق‌های بازرگانی مشترک بین ایران و دیگر کشورها بویژه ایران و ایتالیا، برای فصل نوین در مناسبات بین المللی اقتصادی ایران در دوران پس از تحریم آماده است.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمد نهاوندیان عصر روز گذشته(سه‌شنبه) در جلسه مشترک اتاق های بازرگانی، صنایع و معادن ایران ایتالیا افزود: اگر چه کار مذاکرات هسته‌ای تمام نشده اما همین که به جای استفاده از زبان تهدید، اعمال نظرهای یک طرفه و اعمال مواضع یک جانبه، طرفین به منطق و اهداف مشترک دست پیدا کردند، دلیل کافی است که نسبت به آینده مذاکرات و حصول توافق خوشبین باشیم.

رییس دفتر رییس جمهور تاکید کرد: در حوزه مسائل هسته‌ای طرف مقابل خواسته‌های خود را محدود به این مسئله کرد که برنامه هسته‌ای ایران هدف تسلیحاتی را دنبال نکند که از منظر جمهوری اسلامی ایران این مسئله تحصیل ماحصل بود چراکه ایران بارها اعلام کرده که هدف تسلیحاتی را در برنامه هسته ای خود دنبال نکرده و نمی کند اما در عین حال باید حقوق پیشرفت هسته‌ای را همانند دیگر حوزه ها دنبال کند و اذعان طرف مقابل به این مسئله زمینه حصول توافق را به طور جدی فراهم کرد.

نهاوندیان با اشاره به رفت و آمدهای هیات های اقتصادی مختلف از سراسر جهان به ایران در طول ۲۲ ماه گذشته اظهار داشت: این مسئله به خوبی نشان داد که در مذاکرات هسته ای نیز طرف های مقابل تمایل فراوانی برای گسترش همکاری های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارند.

رییس دفتر رییس جمهور اضافه کرد: در حال حاضر زمان حرکتی جدید برای اتاق های بازرگانی ایران و ایتالیا فرا رسیده است که اقتصاد این دو کشور بیش از پیش با امکانات و ظرفیت های یکدیگر آشنا شوند.

نهاوندیان با تاکید بر اینکه افزایش شفافیت و رقابت اقتصادی در کشور، اولین و مهم‌ترین دستاورد رفع تحریمهاست، گفت: ملت ایران اگرچه پایمردانه در مقابل تحریم های اقتصادی ایستادگی کرد اما هزینه عدم شفافیت و کاهش رقابت در بازارها را مصرف کنندگان ایرانی پرداختند.

رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: زمان آن رسیده که تولید کننده، مصرف کننده و ارائه کنندگان خدمات در اقتصاد ایران همه گزینه های مختلف رقابتی را مدنظر قراردهند و بهترین و کارآمدترین راه را انتخاب نمایند.

نهاوندیان با تاکید بر اینکه در رقابت برای دسترسی و حضور در بازار ایران، ملاک درجه آمادگی برای مشارکت هرچه بیشتر است، افزود: موسسات مالی و ارائه کنندگان خدمات مالی ایتالیایی می توانند در کنار صنعتگران این کشور زمینه های حضور سریعتر و گسترده‌تر را برای حضور در اقتصاد ایران فراهم کنند.

نهاوندیان با بیان اینکه مزیت رقابتی اقتصادی ایتالیا در مقایسه با سایر رقبا، شاکله اقتصادی مبتنی بر بنگاه های کوچک و متوسط است، ادامه داد: با توجه به جمعیت جوان ایران و مسئله جدی اشتغال، سیاست دولت به طور قاطعانه حمایت از بنگاه های متوسط و کوچک است.

رییس دفتر رییس جمهور افزود: همین هم‌سازی و هم‌ساختاری اقتصاد دو کشور، فرصت ویژه ای برای اقتصاد ایران و ایتالیا فراهم می کند.

نهاوندیان در ابتدای سخنان خود با ابراز خرسندی برای برگزاری این نشست مشترک گفت: این جلسه نقطه آغاز ورود به یک فصل جدید مناسبات اقتصادی بین ایران و ایتالیا است.

رییس دفتر رییس جمهور افزود: اتاق های مشترک بازرگانی از جمله ایران و ایتالیا وظیفه مهم زنده نگداشتن کانال های اقتصادی دو کشور با وجود فشارها در دوران تحریم های ظالمانه علیه ایران را بر دوش داشته‌اند.

نهاوندیان تاکید کرد: ضررهای متعدد این تحریم‌ها برای اقتصاد ایران و ایتالیا و همچنین مقامات سیاسی جهان این نکته را گوشزد می کند که آثار سوء تحریم‌ها تنها محدود به کشور تحریم شونده نبوده بلکه سایر کشورها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: مطمئن هستیم اقتصادهایی که با توجه به اهمیت و نقش اقتصاد ایران ارتباطات خود را با کشور حفظ نمودند و در شرایط پرفشار تحریم از طرق ممکن برای حفظ پیوند استفاده کردند، ثمرات این حفظ رابطه را در دوران پس از تحریم که دوران شکوفایی و جهش برای اقتصاد ایران است، کاملا لمس خواهند کرد.

 

۰۹:۴۸:۵۷ تحت روانچی: آمریکا هم اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی خود را نمی‌دهد

مجید تخت روانچی در مصاحبه با یک نشریه آمریکایی، به تشریح مواضع ایران در مذاکرات پرداخت و گفت تهران عدم توافق و خودکفایی را به یک توافق بد ترجیح میدهد.

 

۰۹:۰۱:۰۵ «تیری میسان» تحلیلگر فرانسوی با افشای محتوای مذاکرات محرمانه تل‌آویو و ریاض که به موازات مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب برگزار شده، تأکید کرد: اسرائیل و عربستان با حمایت کامل غرب، برای براندازی نظام در ایران پیمان بسته‌اند.

 

۰۹:۰۰:۱۴ بیانیه نمایندگان آمریکا درباره تمدید مذاکرات

در بیانیه ایلنا رز لتینن رئیس زیر کمیته خاورمیانه و شمال آفریقای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا آمده است:با افزایش زمان ضرب الاجل ،این موضوع به دولت اوباما و دیگر کشورهای گروه پنج به علاوه یک این اجازه را می دهد که زمان بیشتری را برای یافتن روشهای آشکارتر برای تسلیم در برابر درخواست های گستاخانه ایران بیابند.ادامه عقب نشینیها این پیام را به ایران خواهد داد که ما در رسیدن به توافقی که خواهان آن هستیم،عاجزیم.

 

۰۹:۰۰:۰۶ دیپلمات های غربی می گویند که آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه جاری میزان کاهش ذخایر اورانیوم غنی سازی شده ایران به سطح توافق شده در توافق هسته ای را گزارش خواهد داد.

 

۰۸:۱۰:۵۶ منابع خبری از احتمال برگزاری نشست بعدی وزیران ۱+۵ و ایران در روز ۱۴ تیرماه خبر می‌دهند.

به گزارش تسنیم منابع خبری از احتمال برگزاری نشست بعدی وزیران ۱+۵ و ایران در روز ۵ جولای (۱۴ تیرماه) خبر می‌دهند.

 

۰۷:۵۴:۴۴ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که تمدید ۷ روزه مذاکرات ایران و ۱+۵ در وین، امری ساده و فنی برای ادامه تلاش‌ها در راه رسیدن به راه حل نهایی بوده است

 

۰۷:۵۳:۴۳ رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری با همتای برزیلی خود گفت: هدف از مذاکرات اتکای به اعتماد نیست بلکه ایجاد مکانیسم قابل راستی آزمایی است تا جلوی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای گرفته شود.

به گزارش «انتخاب» به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، باراک اوباما گفت: از حس فوریت در این زمینه (افراد بازداشت شده در ایران)کاسته نشده است.بنابراین وقتی با خانواده ها صحبت می کنیم ،ما این حقیقت را به یاد آنها می آوریم که این ماموریتی است که ادامه خواهد داشت.

اوباما افزود:درباره اعتماد به ایران باید بگویم همانطور که قبلا گفتم اختلافات و شکاف های عمیق بین آمریکا و ایران وجود دارد که طی یک شب کنار نمی رود.

رئیس جمهور آمریکا گفت:هدف این مذاکرات اتکای به اعتماد نیست بلکه ایجاد مکانیسم قابل راستی آزمایی است تا جلوی مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای گرفته شود.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد با ایران « توافق بد امضا » نخواهیم کرد.

 

۰۷:۵۳:۳۵ یک دیپلمات نزدیک به تیم مذاکراتی ایران با بیان این که “پیشرفت اندکی” در موضوع تحریم‌ها حاصل شده است از مشخص شدن جدول زمانی لغو تحریم‌ها خبر داد و گفت: جزییات این جدول در حال مذاکره است.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، این دیپلمات ایرانی در عین حال تاکید کرد که تا همه اجزای توافق روشن نباشد نمی‌توانیم بگوییم روی موضوعی توافق صورت گرفته است.

او افزود: کار فشرده و سنگین برای روشن شدن همه ابعاد و جزییات بدون ابهام به شکلی که تضمین‌های لازم در آن مشخص شود ادامه دارد.

پیش از این نیز منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران درباره روند دست یافتن به توافق و اجرای آن گفته بودند که توافق و اجرای آن شامل سه مرحله می‌شود. مرحله اول اعلام توافق است که هم‌زمان با آن یک قطعنامه شورای امنیت که در آن برنامه اقدام و لغو کامل تحریم‌های شورای امنیت مرتبط با موضوع هسته‌ای تایید شده است، صادر می‌شود.

مرحله دوم که از زمان اعلام توافق تا اجرای آن است. این مرحله زمانی بین ۳۰ تا ۶۰ روز ممکن است به طول انجامد که در این مدت توافق باید در کنگره آمریکا بررسی و رای گیری (رای به رد توافق) شود. چنان چه توافق از سوی کنگره رد شود، رییس‌جمهور آمریکا این اختیار را دارد که رای منفی کنگره را وتو کند و در صورت وتوی اوباما توافق برای عملیاتی شدن آماده می‌شود. مرحله سوم از آغاز اعلام موافقت و پذیرش دولت آمریکا با توافق است که در این مرحله زمانی را برای اجرای توافق دو طرف تعیین خواهند کرد. تا رسیدن به روز اجرای توافق دو طرف باید اقدامات و شرایط اجرای آن را فراهم کنند که این مستلزم انجام کارهایی از سوی ایران و ۱+۵ است. این مرحله احتمالا بین ۳ تا ۵ ماه احتمالا به طول می‌انجامد. در این مدت ایران باید اقدامات و تعهدات هسته‌ای خود را انجام دهد و در پایان این دوره، روز اجرای توافق فرا می‌رسد، روزی که در آن تحریم‌های اروپا لغو و تحریم‌های آمریکا متوقف می‌شود. بنابراین لغو تحریم‌ها به بعد از اجرای اقدامات هسته‌ای ایران تاکنون موکول شده است. بر همین اساس می‌توان گفت که باید اواخر سال جاری شمسی انتظار لغو تحریم‌ها را در صورت به توافق رسیدن ایران و ۱+۵ را داشته باشیم.

بر اساس اعلام منابع نزدیک به مذاکرات تحریم‌های اقتصادی، مالی، بانکی در روز اجرای توافق به ترتیب از سوی اروپا و آمریکا لغو و متوقف می‌شود.

در عین حال هنوز مشخص نیست که تحریم‌های تسلیحاتی و کنگره در کجای جدول زمانی لغو تحریم ها قرار دارند.

به گزارش ایسنا، بنا به نظرسنجی که اخیراً با همکاری مشترک دانشگاه مریلند و دانشگاه تهران از میان شهروندان ایرانی تهیه شده، اکثریت مردم ایران معتقدند که لغو فوری و همزمان تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باید به عنوان اساسی‌ترین شرط هر توافقی مورد تاکید قرار گیرد و مذاکره کنندگان ایرانی نباید هیچ توافقی را که شامل لغو کلیه تحریم‌ها اعم از تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپایی و تمام یا اکثر تحریم‌های اصلی آمریکا نمی‌شود، بپذیرند.

لغو تحریم‌ها خواسته عمومی و اصلی است که طرف مقابل با تصمیم سیاسی خود می‌تواند آن را تبدیل به عامل رسیدن به توافق یا شکست مذاکرات کند.

 

۰۷:۴۶:۳۰ رئیس دولت آمریکا می‌گوید که وی در صورت مطرح بودن یک توافق بد، از مذاکرات هسته‌ای با ایران خارج خواهد شد.

 

۰۷:۴۶:۱۱ منابع روس حاضر در مذاکرات هسته ای در وین اعلام کردند که وزیر خارجه روسیه فردا وین را ترک می کند.

 

۰۷:۴۶:۰۵ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع غربی بامداد روز چهارشنبه از احتمال سفر یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران خبر دادند.

به ادعای این منابع این سفر احتمالا روز پنج‌شنبه صورت می‌گیرد.

این در حالی است که مذاکرات ایران و گروه موسوم به ۱+۵ از دو هفته قبل در وین در جریان است و همچنان ادامه دارد. آقای آمانو این هفته چند بار در محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای حاضر شده و با وزرای خارجه مذاکره‌کننده، دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحث ابعاد احتمالی و همچنین دسترسی‌های آژانس در صورت توافق احتمالی، از جمله موارد حل‌نشده در مذاکراتی است که روز سه‌شنبه در پایان ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن/۹ تیر، برای یک هفته دیگر تمدید شد.

سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به خبرنگار فارس از تائید این خبر خودداری کرد. مقامات ایرانی نیز هنوز این خبر را تائید نکرده‌اند.

۰۷:۴۲:۵۷ اخبار سیاسی مذاکرات در این  بخش درج می شود

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم