در حاشیه بازار …

تیر ۸, ۱۳۹۴

خبر

در حاشیه  بازار …

تحلیل خبر

بتا سهم – ۴:۳۰     و اما  حاشیه  بازار …

و اما  سری به خبرهای مهم سیاسی می زنیم  … به گزارش خبرگزاری رویترز از وین ، خبرگزاری تسنیم ایران اعلام کرد محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه این کشور برای مشورت های یک روزه با رهبرمعظم کشور درباره مذاکرات هسته ای کنونی با قدرت های بزرگ جهان یکشنبه به تهران باز می گردد.

خبرگزاری تسنیم به نقل از یک مقام ناشناس ایرانی اعلام کرد :«ظریف امشب به تهران باز می گردد و فردا مجددا به وین خواهد رفت.»یک مقام ایرانی که خواست ناشناس بماند به خبرگزاری رویترز گفت ظریف «با رهبر معظم درباره مذاکرات وین مشورت» خواهد کرد. در این مذاکرات بر سر چندین مسئله اختلافات همچنان باقی است. مقامات نزدیک به مذاکرات می گویند این مذاکرات احتمالا تا ژوئیه ادامه می یابد.

 

اما خبرهای مهم  دیگر نیز گفته می شود  ایران  از یکی از خطوط قرمز خود  عبور کرده است  . پایگاه خبری «بلومبرگ یکشنبه شب در پایان دومین روز از مذاکرات وزرای خارجه ایران و ۱+۵ در شهر وین اتریش، مدعی موافقت ایران با مشروط شدن برداشتن تحریم‌ها به تائید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شد. «به گفته چند دیپلمات از دو هیئت، تحریم‌ها علیه ایران، از جمله محدودیت‌ها بر بخش نفت و بانکداری، متناسب با اجرای توافق از سوی ایران، فازبندی می‌شوند. به گفته آن‌ها، مذاکرات بر سر ترتیب دقیق کاهش تحریم‌ها و همچنین زمان صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که توافق را تائید کرده و راه را برای کاهش تحریم‌ها باز می‌کند، در حال مذاکره است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که پیش از این تهران به صراحت مخالفت خود را با منوط کردن تعهدات طرف مقابل به تائید اقدامات ایران از سوی آژانس، ابراز کرده است.

در یکی دیگر از مقاله ها  گفته  شد  که  منابع ایرانی اعلام کردند بر خلاف موضع گیری عمومی در مورد زمان و سرعت لغو تحریم ها ، در مورد چارچوب رسیدگی به این موضوع مهم از توافق هسته ای ، توافق شده است.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما ، پایگاه اینترنتی هافینگتون پست به قلم تریتا پارسی رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکا نوشت : مقامات ایرانی بارها تاکید کرده اند لغو تحریمها باید بلافاصله پس از امضای توافق صورت بگیرد. این موضع در تضاد مستقیم با موضع دولت آمریکا و متحدان آن قرار دارد که اصرار دارند لغو تحریم ها فقط پس از آن می تواند صورت بگیرد که ایران با اقدامات متعدد ، فعالیت های هسته ای خود را محدود کند.
همانطور که بارها در عرصه دیپلماسی اتفاق افتاده است ، راه حل با ترکیبی از بازی با کلمات و اقدامات عملی پیدا شد.
این دقیقا کاری بود که دیپلمات ها برای کنار آمدن با اصرار ایرانی ها بر کاهش پیشاپیش تحریم ها و موضع غرب انجام دادند که بر اساس آن ، لغو تحریم ها باید پس از آن صورت بگیرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی اقدامات ایران را برای محدود کردن برنامه هسته ای خود تایید کند.
به گفته منابع ایرانی، این توافق به سه مرحله تقسیم شده است. مرحله اول – که « تصویب توافق » نامیده می شود زمانی است که دو طرف در مورد توافق نهایی به توافق برسند. این مرحله در صورت حاصل شدن توافق ، ظرف چند روز آینده آغاز می شود.
مرحله بعدی – عملیاتی شدن توافق – هنگامی آغاز خواهد شد که فرآیندهای سیاسی داخلی از جانب طرف های مختلف ، توافق را به طور قطعی تایید کرده باشند. این مرحله عمدتا در نتیجه تصویب طرح کورکر در کنگره آمریکا اضافه شده است. بر اساس آن طرح که به قانون تبدیل شده است ، قوه مقننه آمریکا به خود حق بررسی و رای گیری در مورد توافق هسته ای با ایران را داد.
زمان مرحله دوم به طور مستقیم به طول مدت فرایند بررسی کنگره بستگی دارد. اگر دو طرف تا قبل از ده ژوئیه به توافق برسند ، روند بررسی سی روز تعیین شده و این علاوه بر بیست و دو روز برای این است که کنگره ، قطعنامه ای را در قبول یا رد توافق تصویب کند و رئیس جمهور نیز اگر نیاز باشد از حق وتوی خود استفاده کند. اگر دو طرف تا ده ژوئیه به توافق نرسند ، روند بررسی کنگره به ۶۰ روز افزایش می یابد.
در حالی که کشورهای دیگر حاضر در مذاکرات نیز ممکن است نوعی از بررسی داخلی یا روند تصویب را آغاز کنند ، پیش بینی نمی شود هیچ یک از آنها به اندازه بررسی کنگره ، به زمان زیادی نیاز داشته باشند. به این ترتیب، کنگره آمریکا به طور قابل توجهی باعث تاخیر در اجرای توافق احتمالی شده است.
زمانی که توافق به سبب قطعنامه تایید در کنگره یا تصویب نشدن قطعنامه رد شدن آن ، از بررسی کنگره سالم بیرون بیاید ، ایرانی ها نخستین گامهای تعهداتشان را آغاز می کنند.
این مرحله سوم است. آژانس بین المللی انرژی اتمی باید آغاز عمل کردن ایران به اهداف توافق را راستی آزمایی کند. سپس آمریکا و متحدانش لغو تحریم ها را آغاز می کنند.
در این مرحله است که توافق « امضاء » خواهد شد و به این ترتیب ، ایران امکان می یابد خواستار لغو تحریم ها به محض امضای آن شود.
زمان دقیق این برنامه به تاریخ تصویب توافق ، طول مدت بررسی کنگره و مدت زمان لازم برای ایران برای اجرای اولین گامهای توافق بستگی دارد. اما در بهترین حالت ، این اتفاق چند ماه پس از تصویب توافق آغاز خواهد شد. حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز پیشتر در ماه ژوئن در سخنانی گفت پیش بینی می کند کاهش تحریم ها ظرف « چند ماه » پس از دستیابی به توافق ، انجام شود.در حالی که توافق بر سر اصول این فرآیند ،مرحله پیش روی بسیار مهمی است، برخی علامت سوالها همچنان باقی می ماند. زمانی که ایرانی ها نخستین اقدامات را انجام می دهند ، آمریکا و متحدانش در مقابل عمل کردن تهران به توافق ، چه اقدامات متقابلی انجام خواهند داد؟ شورای امنیت سازمان ملل در چه برهه ای با تصویب قطعنامه ای ، توافق را تایید می کند؟در حالی که اینها جزئیاتی مهم هستند که باید حل و فصل شوند ، موضوع مهم تر این است که در مورد چارچوب این روند توافق شده است.

 

 

و امادر حوزه  اینده  نگری و  پیش بینی : لورا روزن، خبرنگار پایگاه آمریکایی “المانیتور” در توئیتر خود نوشت: وزیران امور خارجه کشورها برای مشورت به پایتخت‌های خود می‌روند که این نشانه خوبی برای توافق است.

 

ولی بی شک  یکی از بهترین  خبرها  و اظهار نظر ها  مربوط به  موگرینی بوده است . موگرینی در جمع خبرنگاران گفت: ما نزدیک به انعقاد تپافق هستیم و چندین روز تمدید ضرب الاجل پایان دنیا نیست.وی افزود: تمدید بلندمدت مذاکرات جز گزینه ها نیست.

 

خانم موگرینی پس از اتمام جلسه با ظریف گفت بنا نداریم بر سر توافقاتی که در لوزان کرده ایم مجدد بحث کنیم . از تیمهای کارشناسی خواسته شده بیانیه لوزان را تبدیل به متن توافق جامع در چند روز اینده کنند . وزیران در چند روز آینده به اینجا بر خواهند گشت . او تاکید  کرد  بنا به تمدید مذاکرات وجود ندارد و توافق در چند روز آینده قابل دسترس است

و اما  یک  موضوع  مهم  این که آمانو برای دومین بار دقایقی پیش وارد کوبورگ شد . گفته می شود  تائید  اژانس  و سپس برداشته  شدن  تحریم ها  نکات  مهمی است که در مورد  ان  بحث می شود  .

 

در آستانه پایان مهلت تعیین‌شده برای توافق هسته‌ای ایران، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل درباره “عقب‌نشینی آشکار” کشورهای غربی در برابر ایران هشدار داده است.نتانیاهو امروز یکشنبه ۲۸ ژوئن در ابتدای جلسه هفتگی کابینه اسرائیل گفت: “ما اکنون شاهد عقب‌نشینی آشکار قدرت‌های جهانی از خطوط قرمزی هستیم که خود آنها به تازگی و به صورت علنی (برای توافق با ایران) تعیین کرده بودند.”

 

اما  طرف های داخلی ما نیز حسابی بد  بین  هستند  .فارس گزارش می دهد  کندوکاو در رسانه های خارجی طی روزهای اخیر به روشنی نشان می دهد که آنها خط مقصرسازی ایران یا همان (Blame Game) را در پیش گرفته اند و می کوشند با استناد به اظهارنظر مقامات و دیپلمات های ایرانی این گونه جلوه دهند که ایران از برخی مفاد تفاهم لوزان عقب نشسته است. به این ترتیب، در صورت ناکام ماندن این دور از مذاکرات، آنها زمینه متهم کردن ایران به شکست مذاکرات را از پیش فراهم ساخته اند و در نتیجه افکار عمومی آمادگی پذیرش مقصر بودن ایران را یافته است.اما شنیده ها از ماجرای دیگری حکایت دارد. ظاهرا طرف آمریکایی درست بلافاصله بعد از تفاهم لوزان، از برخی مفاد گنجانده شده در این تفاهم ابراز پشیمانی کرده که با گذشت سه ماه از این ماجرا، نه تنها از موضع خود عقب ننشسته بلکه موارد دیگری را نیز به زیاده خواهی های خود افزوده است.جالب اینجاست که تیم آمریکایی خواستار دریافت امتیازاتی شده است که نه تنها با تفاهم لوزان بلکه با فکت شیت خود آنها نیز تطابق ندارد. هر چند جزئیات چندانی از مواردی که آمریکایی ها خواستار تغییر آنها شده اند در دست نیست اما طبق برخی گزارش ها، «تعداد ماشین ها در فردو»، «زمان بندی تحقیق و توسعه»، «زمان بندی تعلیق تحریم ها» و «مکان ها و افرادی که باید آژانس به آنها دسترسی پیدا کند»، از جمله مواردی هستند که آمریکایی ها خواستار اعمال تغییراتی در آنها شده اند؛ موضوعی که شاید با طولانی شدن مذاکرات، به رغم سه ماه گفت وگوهای فشرده، بی ارتباط نباشد.

اما  دیشب دور اخر بین  ظریف و کری هم  جمع  بندی شد  . در این نشست درباره محورهای اختلافی باقیمانده برای نگارش متن توافق جامع بحث خواهد شد.جان کری گفته است که تا پایان مهلت مقرر برای نگارش متن توافق جامع در وین خواهد ماند. قرار است تا ساعاتی دیگر وزیران خارجه آلمان و انگلیس هم به وین بیایند. فابیوس در حال حاضر در وین است ولی امروز این شهر را ترک می کند و سه شنبه باز خواهد گشت. او گفته که تا پایان مذاکرات در وین خواهد ماند.

 

و امادر حوزه  سیاسی اقتصادی چه خبر است  …

قرارداد های زیادی منعقد شده ولی  المانی ها  صدر نشین  هستند  . به گزارش ایرنا، مزیت های بی نظیر صنعت پتروشیمی ایران باعث شده که سرمایه گذاران خارجی و به ویژه اروپایی ها تمایل فراوانی برای حضور در طرح های پتروشیمی کشورمان داشته باشند و حتی در زمانی که تحریم ها هنوز به طور رسمی لغو نشده، قراردادهایی را نیز امضا کنند.در میان کشورهای اروپایی، آلمانی ها پیشگام شده و رایزنی هایی را انجام داده و حتی بازدیدهایی از طرح های صنعت پتروشیمی کشورمان داشته اند به طوری که چندی پیش سفیر آلمان نیز با هدف آشنایی و بازدید از مجتمع های پتروشیمی و طرح های توسعه ای این صنعت به عسلویه سفر کرد.شرکت های آلمانی در ماه های اخیر تمایل خود برای حضور در صنعت پتروشیمی ایران را اعلام کرده و مذاکراتی را نیز با مدیران شرکت های ایرانی برگزار کرده اند و حتی گفته می شود که قرار است فناوری و تکنولوژی برخی واحدهای پتروشیمی را به ایران بفروشند.گفته می شود شرکت بازل آلمان که از معتبرترین و بزرگترین شرکتهای فعال پتروشیمی دنیا است، قصد دارد فناوری و دانش فنی یکی از واحدهای پتروشیمی ایران را به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون دلار تامین کند و مذاکرات مربوط به آن نیز انجام شده است.پیش بینی می شود که با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها، موانع پیش روی صنعت پتروشیمی برداشته شده و جهش جدیدی در صنعت پتروشیمی ایران رخ دهد.در حال حاضر ظرفیت تولید ۶٠ میلیون تن محصولات پتروشیمی در کشور وجود دارد که با تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام، ظرفیت تولید آنها به ۱۲۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت. با کلنگ زنی واحدهایی که طراحی آنها انجام شده نیز ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به ۱۸۰ میلیون تن در سال خواهد رسید.وجود مخازن بزرگ گازی و خوراک فراوان، دسترسی به منابع آبی در سواحل جنوبی و قرار گرفتن در کنار مسیرهای حمل و نقل دریایی از جمله مزیت هایی هستند که ایران را به مکانی جذاب برای سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی تبدیل می کند.
به دنبال توافق ژنو میان ایران و ۱+۵ در سال ۱۳۹۲ بخشی از تحریم های یپش پای صنعت پتروشیمی برداشته و زمینه حضور شرکت های خارجی در ایران تسهیل شد، اما تداوم تحریم های مالی و بانکی مانع گسترش همکاری های بین المللی در صنعت پتروشیمی شده است.

 

در خبرهای نفتی احتمال  خرید پالایشگاه  جدی شده است .

به گزارش خبرنگار مهر، حجم مطالبات نفتی ایران از مشتریان سنتی خود همچون پالایشگا‌ه‌های نفت هند، یونان، چین و شرکت‌های بزرگ نفتی جهان همچون شل و برتیش پترولیوم انگلیس بین ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار برآورد می شود. . در این بین برخی پول‌های بلوکه شده نفتی ایران همچون طلب دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری شل نقد به نظر می رسد و به گفته بیژن زنگنه وزیر نفت در صورت لغو تحریم‌ها این شرکت انگلیسی- هلندی در مدت زمان کمتر از ۲۴ ساعت امکان پرداخت این طلب نفتی را به شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی دارد. با این وجود، وصول برخی از مطالبات نفتی ایران همچون طلب حدود ۴ میلیارد دلاری نفتی از برخی از پالایشگاه‌های یونان و چند کشور بلوک شرق اروپایی حتی در صورت لغو کامل تحریم‌ها با توجه به وضعیت اقتصادی این کشورها در کوتاه مدت دور از دسترس به نظر می‌رسد.در حال حاضر یونان که یکی از مشتریان سنتی نفت خام ایران به شمار می‌رود، با شدیدترین و سخت ترین مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند به طوری‌که این کشور عضو اتحادیه اروپا در طول چند سال اخیر بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار وام از بانک‌های بین‌المللی دریافت کرده است.نماینده سابق ایران در هیات عامل اوپک با اعلام اینکه خرید سهام پالایشگاه‌های نفت و یا احداث پالایشگاه در کشورهای مختلف جهان با مشارکت خارجی می‌تواند تقاضا برای نفت ایران در بلندمدت را تقویت کند، تصریح کرد: از سوی دیگر، هم اکنون شرکت ملی نفت ایران از برخی از پالایشگاه‌های جهان همچون پالایشگرهای یونانی طلب دارد که یک پیشنهاد مطرح خرید سهام این پالایشگاه‌ها در ازای طلب‌های بلوکه شده نفتی است.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در دوران تحریم بخش خصوصی ایران برنامه ریزی گسترده ای برای خرید سهام یک پالایشگاه نفت در فرانسه انجام داد، اظهار داشت: تمامی اقدامات مالی و حقوقی به منظور خرید سهام این پالایشگاه نفت در فرانسه انجام شد اما در زمان نهایی خرید، وزارت امور خارجه فرانسه مانع این کار شد.

یکی از مهم ترین  تحولات  دلار است  . دلار از ۳۳۲۰ هم  گذشت  ولی اخر وقت  باردیگر به  ۳۳۰۰  باگشت  . به نظ  نرخ  گذاری امروز دلار از سوی دولت  بسیار محتمل است  . برخی از نرخ های ۲۹۵۰  تا  اخر هفته  در ارز دولتی خبرمی دهند .

 

اما در بازارهای جهانی به نظر امروز  روز کاهشی اغاز شده ست در طول بازار از قیمت ها  به  طور دقیاق تر صحبت می کنیم .   .

 

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

۸ تیر  ۹۴

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم