لحظه به لحظه بامذاکرات (۷تیر)

تیر ۷, ۱۳۹۴

 

 

 

۱۹:۳۶:۴۳ فرصت چندانی تا ضرب الاجل ۳۰ ژوئن باقی نمانده و «به ظاهر» تمامی خبرها حول دیدارها و اظهارنظرهای فردی مقامات ۱+۵ می چرخد. حتی زمانی که با خبرنگاران خارجی حاضر در وین صحبت می شود، همگی از بی خبری سخن می گویند. اما زمانی که خط خبری رسانه های آنها رصد می شود، ماجرا چیز دیگری است.

کندوکاو در رسانه های خارجی طی روزهای اخیر به روشنی نشان می دهد که آنها خط مقصرسازی ایران یا همان (Blame Game) را در پیش گرفته اند و می کوشند با استناد به اظهارنظر مقامات و دیپلمات های ایرانی این گونه جلوه دهند که ایران از برخی مفاد تفاهم لوزان عقب نشسته است. به این ترتیب، در صورت ناکام ماندن این دور از مذاکرات، آنها زمینه متهم کردن ایران به شکست مذاکرات را از پیش فراهم ساخته اند و در نتیجه افکار عمومی آمادگی پذیرش مقصر بودن ایران را یافته است.

اما شنیده ها از ماجرای دیگری حکایت دارد. ظاهرا طرف آمریکایی درست بلافاصله بعد از تفاهم لوزان، از برخی مفاد گنجانده شده در این تفاهم ابراز پشیمانی کرده که با گذشت سه ماه از این ماجرا، نه تنها از موضع خود عقب ننشسته بلکه موارد دیگری را نیز به زیاده خواهی های خود افزوده است.

جالب اینجاست که تیم آمریکایی خواستار دریافت امتیازاتی شده است که نه تنها با تفاهم لوزان بلکه با فکت شیت خود آنها نیز تطابق ندارد. هر چند جزئیات چندانی از مواردی که آمریکایی ها خواستار تغییر آنها شده اند در دست نیست اما طبق برخی گزارش ها، «تعداد ماشین ها در فردو»، «زمان بندی تحقیق و توسعه»، «زمان بندی تعلیق تحریم ها» و «مکان ها و افرادی که باید آژانس به آنها دسترسی پیدا کند»، از جمله مواردی هستند که آمریکایی ها خواستار اعمال تغییراتی در آنها شده اند؛ موضوعی که شاید با طولانی شدن مذاکرات، به رغم سه ماه گفت وگوهای فشرده، بی ارتباط نباشد.

 

۱۹:۳۳:۰۰به گزارش خبرگزاری فرانسه، آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد از این موضوع نگران نیست که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، به مدت یک روز به تهران باز می گردد.

 

۱۹:۳۰:۰۳سعید لیلاز در گفتگو با خبرانلاین: آمریکا با تحریم ۱۱۰میلیارد دلار برای ایران ذخیره کرده که اگر تحریم نشده بودیم از آن هم چیزی باقی نمی‌ماند.

 

۱۷:۳۱:۳۰در همین زمینه خبرنگار تابناک از وین در گزارش دوم تصویری با تأیید خبر بازگشت آقای ظریف به تهران برای پاره ای از مشورت‌ها بیان می کند، معاونین بنا بر‌ دستور‌العمل‌هایی که بین آقای ظریف و کری تدوین شده‌، مذاکرات را ادامه می دهند.

بر این اساس، مذاکرات برای بعد از ۱۰ تیر نیز ادامه پیدا می‌کند؛ البته دو طرف اعلام کرده اند، هیچ اراده ای ‌برای تمدید طولانی مذاکرات ندارند و فقط برای چند روز مذاکرات را تمدید خواهند کرد.

بر پایه شنیده‌ها، ۸۰ صفحه متن آماده شده است. البته متن اصلی بیش از ۲۰ صفحه خواهد بود و بقیه ضمائم متن اصلی هستند. در این متن، تعداد زیادی ‌پرانتزها وجود دارد که مشورت با پایتخت‌ها نیز برای برداشته شدن همین پرانتزهاست.

بر اساس این گزارش، ایران تأکید می کند که مبنای مذاکرات تفاهم لوزان است.

 

۱۷:۲۸:۰۶ بورس نیوز :

بروز نشانه های مثبت از مذاکرات/ احتمال دستیابی به توافق تا ضرب الاجل
روند مذاکرات مثبت ارزیابی می شود و به نقل از مسئول رسانه ای سفارت ایران در محل مذاکرات آخرین اخبار بصورت رو در رو توسط مسولین ایرانی به اطلاع خبرنگاران خواهد رسید. بر این اساس به احتمال فراوان در ضرب الاجل تعیین شده، مذاکرات منجر به نتیجه خواهد شد. گرچه برخی شنیده ها حاکی از آن است که طرفین به جدی ترین و محرمانه ترین قسمت های مذاکره رسیده  اند و  برای انجام برخی مشورت ها به پایتختهایشان خواهند رفت.

 

۱۷:۲۶:۰۸ ۱۵:۵۰ نشست موگرینی و کری پایان یافت

 

۱۷:۲۴:۵۴ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه هافینگتون پست به نقل از یک منبع ایرانی مدعی شد که ایران و گروه ۱+۵ به چارچوبی برای زمانبندی رفع تحریمها دست یافته اند.

پایگاه آمریکایی در گزارشی نوشت: «منابع ایرانی می‌گویند گروه ۵+۱ و ایران درباره چارچوب زمانبندی رفع تحریمها به توافق رسیدند. بر خلاف موضع عمومی و علنی درباره زمانبندی و سرعت رفع تحریمها، دو طرف به چارچوبی برای حل این موضوع کلیدی رسیده‌اند».

هافینگتون پست با اشاره به موضع ایران درباره لزوم لغو تحریها همزمان با امضای توافق احتمالی نهایی و موضع آمریکا درباره رفع تدریجی آنها ادامه داد: «همانطور که اغلب در دیپلماسی مصداق دارد، یک راه‌حلی با ترکیب بازی با الفاظ و اقدامات عملی پیدا شد».

پایگاه آمریکایی به نقل از منابع ناشناس ایرانی گزارش داد: «توافق به سه فاز تقسیم شده است. فاز ابتدایی که پذیرش توافق نام دارد وقتی طرفین به توافق برسند، به وقوع خواهد پیوست که این فاز در صورت حصول توافق طی چند روز آینده شروع خواهد شد».

هافینگتون پست ادامه داد: «فاز بعدی، عملیاتی کردن توافق است که زمانی که فرایندهای داخلی سیاسی مربوط به تصویب توافق توسط طرفهای مختلف حاضر در مذاکرات انجام شد، آغاز خواهد شد. این مرحله به طور خاص در نتیجه تصویب طرح کورکر در کنگره مبنی بر حق این نهاد قانونگذاری آمریکا برای بازبینی توافق هسته‌ای ایران  طراحی شده است».

به گفته این پایگاه، مدت زمان فاز دوم به نحوه فعالیت اعضای کنگره آمریکا در زمینه بازبینی توافق هسته‌ای بستگی دارد چرا که اگر تا ۱۰ جولای توافقی حاصل نشود مدت زمان مجاز کنگره برای بازبینی و بررسی توافق احتمالی به ۶۰ روز افزایش می‌یابد. هافینگتون پست درباره طی مراحل قانونی تصویب در دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات هم نوشته که «انتظار نمی‌رود که طی همه این مراحل طولانی‌تر از بازبینی کنگره باشد».

به ادعای این پایگاه، فاز سوم آغاز اجرایی شدن مراحل اولیه تعهدات ایران است. اجرای این تعهدات باید توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد راستی آزمایی قرار گیرد و پس از آن آمریکا و متحدانش رفع تحریمها را آغاز خواهند کرد.

در ادامه این گزارش هم آمده است: «برنامه زمانی این توافق به زمان تصویب توافق، مدت زمان و دوره بازبینی کنگره و زمان اجرای مراحل ابتدایی تعهدات توسط ایران بستگی دارد  اما در بهترین حالت چند ماه پس از حصول توافق حادث خواهد شد».

 

 

۱۷:۲۳:۲۱ یک کارشناس بین المللی اعلام کرد در صورت توافق هسته ای، اوباما از قدرت خود برای لغو تمام تحریم ها برای شرکت های غیر آمریکایی استفاده خواهد کرد و بسیاری از شرکت های بزرگ غیر آمریکایی در حال آماده سازی خود برای حضور در ایران هستند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از اویل اند گس۳۶۰، تعدادی از کارشناسان بازار نفت از جمله دکتر فریدون فشارکی در کنفرانس بانک کردیت سوئیس پیش بینی کردند که طی هفته اول جولای، توافق بین ایران و گروه ۵+۱ صورت گیرد.این کارشناسان پیش بینی کرده اند که نفت ایران در ماه اکتبر به بازار جهانی باز گردد.

فریدون فشارکی که سوابق داخلی و خارجی گوناگونی در حوزه های نفتی و انرژی دارد و در حال حاضر یکی از اعضای فعلی شورای ملی نفت است، یکی از شرکت کنندگان اصلی در این کنفرانس بود که نظرات گوناگونی را در حوزه های انرژی مرتبط با ایران ارائه کرده است.بر اساس پیش بینی دکتر فشارکی، تولید نفت ایران تا پایان سال جاری میلادی ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. افزایش بیشتر تولید نفت کشور سه تا چهار ماه طول خواهد کشید اما این میزان از نظر آمریکا چهار تا شش ماه به طول خواهد انجامید.

به گفته فشارکی ایران با حقایق کنونی بازار جهانی نفت کاملا آشنا بوده و به هیچ وجه خود را درگیر جنگ قیمت نفت نخواهد کرد.

بر اساس تحقیقات کردیت سوئیس، ایران انتظار فروش بیش از ۶۰ دلار در هر بشکه از نفت خود را ندارد و حتی برای کمتر از این قیمت نیز آمادگی دارد.

بنا به تحقیقات آدولف کارشناس اقتصادی، حجم نفت تولیدی ایران تا اواسط سال ۲۰۱۶ به میزان آن در قبل از اعمال تحریم ها خواهد رسید. از سوی دیگر فشارکی معتقد است تا زمانی که نفت لیبی به بازار جهانی باز نگشته،بازگشت نفت ایران تأثیر زیادی بر قیمت نفت نخواهد داشت و تأثیر ورود نفت ایران را ۳ تا ۶ دلار در هر بشکه تخمین زده است.

ایران امیدوار است تا سال ۲۰۲۰ تولید خود را به ۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد که به اعتقاد آدولف، این هدف گذاری خوش بینانه است.

بنا به گزارش کردیت سوئیس، در صورتی که عربستان با ایران در زمان افزایش صادرات همکاری نکند، بازاریابی نفت افزوده شده ایران در بازار جهانی مشکل خواهد بود.

کشورهای ترکیه، کره، هند، چین و برخی دیگر از کشورهای اروپایی از جمله خریداران اولیه نفت ایران هستند.

یکی دیگر از نگرانی های کارشناسان، ورود یکباره ذخایر انبار شده نفت ایران به بازار جهانی است که بنا به اعتقاد آدولف با در نظر گرفتن ذخایر نفتی گازی ایران در حدود ۳۷ میلیون بشکه، و از سوی دیگر سیاست های گازی این کشور در زمینه خود کفایی در این زمینه، ذخایر نفت کشور حدود ۵ میلیون بشکه بوده و نگرانی خاصی را ایجاد نمی کنند.

ایران در حال حاضر سیاست عدم صادرات میعانات گازی و از سوی دیگر افزایش ذخایر بنزین خود به عنوان گام اول و تبدیل شدن به یک صادر کننده بنزین طی سال های آینده به عنوان گام دوم را در نظر دارد.

بنا به اعتقاد آدولف، در صورت نتیجه بخش بودن توافق هسته ای، باراک اوباما از قدرت خود برای لغو تمام تحریم های علیه کشور برای شرکت های غیر آمریکایی استفاده خواهد کرد و برهمین اساس بسیاری از شرکت های بزرگ غیر آمریکایی در حال آماده سازی خود برای حضور در ایران هستند.

لغو تحریم ها برای شرکت های آمریکایی، تنها با موافقت کنگره این کشور میسر می‌شود که بر اساس پیش بینی ها، ۳ تا پنج سال طول خواهد کشید تا کنگره تحریم های مرتبط با فعالیت شرکت های آمریکایی در ایران را نیز لغو کند.

بنا به تحقیقات بانک کردیت سوئیس، یکی از هدف های ایران، تبدیل شدن به یکی از نقش آفرینان گازی در منطقه طی چند سال آینده است که همین امر واردات گاز مایع شده را به خاورمیانه کاهش خواهد داد.

 

۱۷:۲۱:۰۰ العالم: ایران پیشنهاد نمونه برداری از مراکز نظامی را به جای بازرسی داد . شبکه تلویزیونی العالم لحظاتی پیش در خبری فوری اعلام کرد: ایران پیشنهاد داد به جای بازرسی مراکز نظامی خود از این مراکز نمونه برداری شود.

 

۱۷:۱۹:۴۵ تمدید بلند مدت مذاکرات تکذیب شد/خبری سازمان دهی شده

لحظاتی پیش خبری تحت عنوان تمدید مذاکرات از سوی شبکه العربیه منتشر شد که با پیگیری خبرنگار بورس نیوز این خبر توسط یک مقام آگاه تکذیب و عنوان شد که برخی اخبار منتشر شده از این دست سازماندهی شده و با اهداف خاص منتشر می شود و در حال حاضر تنها احتمال تمدید چند روزه مذاکرات مطرح است.

 

۱۷:۱۹:۱۷ شبکه خبر:وزیر خارجه انگلستان وموگرینی به پایتختهای خود باز میگردند..وزیر امور خارجه انگستان گفته طرفین باید تصمیمات سختی اتخاذ کنند…..
به نظر میاد طرفین به جدی ترین ومحرمانه ترین قسمتهای مذاکره رسیده اندکه مجبور هستند برای برخی مشورتها شخصا به پایتختهایشان بروند و برگردند.

 

۱۷:۱۹:۰۰ فوری :
مقام آمریکایی: مذاکرات پس از ۳۰ ژوئن ادامه پیدا می‌کند/صحبتی از تمدید بلندمدت نیست و می‌خواهیم در همین دور کار را به اتمام برسانیم

 

۱۷:۱۸:۴۵ یک منبع آگاه خبر موضوع تمدید پنج ماهه را تکذیب کرد و گفت که اصلا چنین مساله ای مطرح نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از وین,برخی رسانه ها با ابهام آفرینی در باره بازگشت یک روزه وزیر خارجه به تهران از تفاهم تیم مذاکره کنده هسته ای ایران و ۵+۱ برای تمدید پنج ماهه مذاکرات خبر داده بودند.

 

۱۷:۱۸:۰۴ دو ساعت  نبودیم  گویا خبرها  ناگهان  تغییر کرد  : شبکه تلویزیونی العربیه لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: ایران اعلام کرد مذاکرات هسته ای تا ماه آینده تمدید شد.

البته  خبرهای این  شبکه  جهت دار است

 

۱۵:۳۸:۰۱ به گزارش خبرگزاری آریا،وی ادامه داد: دکتر ظریف مطابق با برنامه از پیش تعیین شده، یکشنبه شب به تهران عزیمت کرده و پس از یک روز حضور در تهران به وین باز خواهدگشت.
همچنین، تیم مذاکراتی به ریاست معاونان در وین حضور داشته و روند کار بر روی متن دنبال خواهد شد.
مسئول امور رسانه‌ای تیم ایران گفت: همانطور که از قبل گفته شده بود که ممکن است در صورت نیاز به وقت بیشتر برای کار بر روی متن توافق، مذاکرات پس از مهلت دهم تیر ادامه یابد اکنون با توجه به اینکه هنوز کارهای بسیاری‌ وجود دارد، هیات‌ها پس از روز ۱۰ تیر نیز در وین باقی مانده و به مذاکرات برای دستیابی به یک توافق جامع خوب ادامه خواهند داد.
بر اساس تاکید وی همچنان هیچ اراده و هیچ بحثی در خصوص تمدید بلندمدت‌تر مذاکرات وجود ندارد.

 

۱۵:۲۶:۵۸ برنا-وین/ هاموند در جمع خبرنگاران: به سختی بدنبال موفقیت در مذاکرات هستیم، تا بتوانیم به توافق برسیم و ترجیح می دهیم به جای توافق بد توافق خوبی داسته باشیم

 

۱۵:۲۲:۴۳ هاموند هم  امد

 

۱۵:۲۲:۳۸ آقای ظریف امشب میروند تهران و فردا با برادر رییس جمهور آقای فریدون و به احتمال زیاد دکتر صالحی به وین باز می گردند.خانم افخم امشب می رسند

 

۱۵:۱۸:۵۷ مسوول امور رسانه ای تیم ایران گفت: هیاتها پس از روز ده تیر در وین باقی مانده و به مذاکراتادامه خواهند داد

 

۱۵:۱۱:۴۶ ظریف امروز به تهران بازمی گردد و فردا مجددا به وین می اید

 

۱۵:۱۰:۲۷ انطور که از شواهد بر می آید موانع همچنان بر جای خود استوار است، با این حال در برخی موارد پایه های این موانع دچاز تزلزل شده و استواری آن تضعیف شده است، مانند مسئله ی PMD که به گفته ی منابع مطلع، طرفین مایلند نسبت به آن مصالحه بیشتری به خرج داده و به راه حلی بینابین دست پیدا کنند.

حقیقت آن است که طرفین به هیچ وجه حاضر نیستند راه پر از سنگلاخی که با دشواری پیموده اند، بازگردند، چراکه بازگشت از این راه نه تنها فرصتی بی نظیر را از جهان و منطقه می گیرد، بلکه تبعات منفی زیادی برای طرفین در پی دارد. با این اوصاف، دو طرف سعی بر این دارند تا مسائل را تا جای ممکن حل کنند.

در عین حال، شنیده ها حکایت از آن دارد که در صورت به نتیجه رسیدن گفتگوها، مذاکره کنندگان موافقنامه ای حداقلی به پایتخت ها برده و فازی جدید را در مذاکرات کلید می زنند.

در این میان منابع اگاه در گفتگو با «انتخاب» از سفر احتمالی حسین فریدون برادر رئیس جمهور به وین خبر دادند.

وی پیش از این چندین نوبت در گفتگوها حضور پیدا کرده و نقشی واسطه ای بین تیم هسته ای و پایتخت ایفا کرده است. خبر سفر احتمالی فریدون در حالی به گوش می رسد که برخی دیگر از منابع از احتمال بازگشت ظریف به تهران سخن گفته اند.

به گفته ی یک منبع اگاه، اگر تصمیمی برای ورود فریدون به مذاکرات گرفته شود، سفر او زودتر از دوشنبه، یک روز پیش از موعد ضرب الاجل مذاکرات نخواهد بود. در این صورت، اگر فریدون پا به کوبورگ گذارد، بازگشت احتمالی ظریف به تهران لغو خواهد شد.

با ورود فریدون به وین، که البته برخی منابع احتمال حضور او را کم دانستند، شایعه ی تمدید چند روزه ی مذاکرات که البته به واقعیت بسیار نزدیک است، بیش از پیش تقویت می شود. البته منابع مطلع و نزدیک به مذاکرات بر این باورند که تمدید مذاکرات بین ۳ تا ۸ روز خواهد بود. با این حال، بسیاری از تصمیمات در لحظات اخر روز سه شنبه گرفته خواهد شد و باید منتظر آن ساعات ماند.

 

۱۵:۰۷:۴۲در این میان منابع اگاه در گفتگو با «انتخاب» از سفر احتمالی حسین فریدون برادر رئیس جمهور به وین خبر دادند.

وی پیش از این چندین نوبت در گفتگوها حضور پیدا کرده و نقشی واسطه ای بین تیم هسته ای و پایتخت ایفا کرده است. خبر سفر احتمالی فریدون در حالی به گوش می رسد که برخی دیگر از منابع از احتمال بازگشت ظریف به تهران سخن گفته اند.

 

۱۴:۵۳:۵۲ شبکه خبری سی بی اس نیوز اعلام کرد «علی رضائیان» برادر «جیسون رضائیان»، به محل برگزاری گفتگوهای ایران و ۱+۵ در وین پایتخت اتریش رفته است.

 

۱۴:۵۳:۴۵ وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد نتیجه توافق ایران با گروه ۱+۵ و تاثیر آن بر بخش صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر مذاکرات به نتیجه برسد بر رونق اقتصادی و شکوفایی صنعت نقش مثبتی دارد. همه امیدواریم مذاکرات به نتیجه برسد، چرا که نباید فرصت‌ها را از دست دهیم. سخنان مقام معظم رهبری، پیگیری‌ها در وزارت امور خارجه، دولت و رییس‌جمهوری بر حمایت از مذاکرات نشان دهنده این است که کار به جایی رسیده که باید تمامش کرد.

 

۱۳:۵۴:۰۷ ‏بعد از کری، ظریف و فابیوس، امروز، فدریکا موگرینی و فرانک والتر اشتاین مایر نیز به مذاکرات ملحق خواهند شد .

وزیر خارجه روسیه هم فردا به مذاکرات ملحق میشود .

 

۱۳:۵۲:۴۶ خبرهای جالبی می رسد  : شبکه تلویزیونی المیادین لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: دو مسئله مصاحبه با دانشمندان هسته ای و بازرسی از مراکز نظامی ایران در مذاکرات وین در حال حل شدن است.

 

۱۲:۱۶:۰۵خبرگزاری آریا-دسترسی های مدیریت شده بدون هیچ گونه سو استفاده از آنها، در پروتکل الحاقی و توافق وجود خواهد داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت:یکی از اقتضائات توافق ایران و گروه ۱+۵ این است که پرونده های پی. ام. دی که همه تحریم های ضد ایرانی بر اساس آن اعمال شده است پاک شود.
سیدعباس عراقچی پیش از عزیمت به وین گفت: اگر با گروه ۱+۵ به توافق برسیم و پروتکل الحاقی هم در این توافق وجود داشته باشد، طبعا دسترسی های مدیریت شده بدون هیچ گونه سو استفاده از آنها، در پروتکل الحاقی و توافق وجود خواهد داشت.
وی بازرسی از مراکز حساس و مکان های نظامی را دغدغه مهم ایران دانست و گفت: طبعاً هیچ کشوری اجازه چنین کاری را به بیگانگان نمی دهد و به هیچ وجه، بازرسی از مراکز نظامی، مورد پذیرش ما نخواهد بود.
وی درباره بحث های مربوط پی. ام. دی هم گفت: پاک شدن پرونده های پی. ام. دی خواسته ایران است و باید روشن شودکه پرونده های پی. ام. دی غلط بوده و در مذاکرات نیز فشار می آوریم که در چارچوب توافق، باید تکلیف این پرونده ها روشن شود؛ پرونده هایی که که علیه ملت ایران به دروغ درست کرده اند و به خورد افکار عمومی دنیا داده شده است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان گفت: باید روشن شود که همه اینها کذب بوده و ادعاهای غلطی است.
عراقچی تصریح کرد: در این چارچوب، دو طرف به دنبال راه حل هایی هستند که آژانس بتواند به سوال و پرونده های گذشته ایران یک پاسخ درخور پیدا کند اما هنوز هیچ راه حلی نهایی نشده و همچنان مشغول رایزنی هستیم.
در همین حال جان کری اعلام کرد: درباره فعالیت های هسته ای گذشته ایران توضیح نمی خواهیم. (متن کامل خبر)

توافق خوب را فدای زمان نمی کنیم

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرد: هرچند ۱۰ تیر برای پایان مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ در نظر گرفته شده است اما توافق خوب و مطلوب را هرگز فدای تاریخ زمانی نمی کنیم و هیچ تاریخ مشخصی برای ما مقدس نیست. (متن کامل خبر)

آمریکا باز هم در حال امتیاز دادن به ایران است
پایگاه اینترنتی خبری و تحلیلی یو اس نیوز آمریکا نوشت آمریکا بر سر یک مسئله کلیدی دیگر در مذاکرات هسته ای با ایران امتیاز داده است.
این پایگاه اینترنتی در مقاله ای به قلم لارنس جی حاس نوشت: اگر همانطور که مارس گفته است تاریخ خود را «ابتدا به شکل تراژدی و سپس به شکل کمدی» تکرار می کند، آنگاه جدیدترین امتیازی که طبق گزارش ها واشنگتن داده است ثابت می کند که مذاکرات هسته ای تحت رهبری آمریکا با ایران از تراژدی به کمدی تغییر شکل داده است. هرچه باشد، موتور محرکه این مذاکرات عمدتا این نگرانی بوده است که به رغم انکارهای تهران، برنامه هسته ای ایران برای کاربرد نظامی — و اساسا برای تولید بمب اتمی — طراحی شده است، نه برای کاربرد غیرنظامی. رژیم ایران با چنین سلاحی می تواند وعده خود را برای نابودی اسرائیل محقق سازد، غرب را تهدید کند و در حالی که به حمایت از تروریسم و تلاش برای دستیابی به برتری منطقه ای ادامه می دهد، از خود در برابر فشارها دفاع کند.
اکنون مذاکره کنندگان آمریکایی که برای به نتیجه رساندن مذاکرات تا سی ام ژوئن مهلت دارند، طبق گزارش ها یکی از خواسته های اصلی خود را کنار گذاشته اند. این خواسته این بود که ایران در چارچوب هرگونه توافق نهایی باید «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته ای خود را روشن کند — یعنی فعالیتهای گذشته در ارتباط با تولید سلاح های هسته ای.
اینکه تهران به مقاومت در برابر شفاف سازی ادامه می دهد، تعجب برانگیز نیست. آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم ، و حسن روحانی رئیس جمهور ایران و دیگران ماههاست که بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی از سایت های نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته ای این کشور را رد کرده اند — یعنی دو پیش شرط آژانس را برای اینکه بتواند درباره مسئله ابعاد نظامی احتمالی حکم بدهد.
از زمانی که مذاکره کنندگان گروه پنج به اضافه یک می کوشند توافق موقتی نوامبر ۲۰۱۳ را به یک توافق نهایی تبدیل کنند ، آمریکا امتیازات زیادی به ایران داده است و با توجه به فهرست طولانی این امتیازات شاید این هم تعجب برانگیز نباشد که واشنگتن باز هم در حال تسلیم شدن است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خود را به هر دری می زند تا به توافقی دست یابد که دستیارانش آن را مترادف قانون اصلاح بیمه همگانی بزرگ وی در حوزه سیاست خارجی توصیف کرده اند. اوباما برای همین موافقت کرده است به ایران اجازه دهد به غنی سازی اورانیوم ، و تحقق و توسعه درباره سانتریفوژهای پیشرفته ای که می توانند اورانیوم را تا سطوح بالاتر و مناسب برای تولید بمب اتمی غنی سازی کنند ، ادامه دهد و بخشی از ذخیره اورانیوم غنی شده خود را حفظ کند و برخی از سایت های هسته ای این کشور نیز همچنان فعال بمانند و تهران به کار روی برنامه موشک های بالستیک ادامه دهد.
با این وصف، این تغییر موضع واشنگتن با توجه به پافشاری و تاکیدات قبلی آن شگفتی آور است. سه ماه قبل وقتی گزارش هایی انتشار یافت که حاکی بود دولت آمریکا سرگرم بررسی عقب نشینی از موضع خود در خصوص مسئله ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران است ، کاخ سفید تاکید کرد که چنین کاری نخواهد کرد. مثلا وقتی روزنامه وال استریت ژورنال ماه مارس اعلام کرد مذاکره کنندگان آمریکایی آماده می شوند در خصوص این مسئله عقب نشینی کنند، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به روشنی گفت قبل از اینکه آمریکا توافق نهایی را امضا کند ایرانی ها باید درباره مسئله ابعاد نظامی احتمالی همه چیز را روشن کرده باشند.
کری ماه آوریل در شبکه پی بی اس گفت :«ایران باید این کار را بکند. این کار انجام خواهد گرفت. اگر قرار است توافقی به دست آید، این کار انجام خواهد گرفت.» وقتی از کری در این شبکه سوال شد آیا اطلاعات ابعاد نظامی احتمالی قبل از سی ام ژوئن «منتشر» خواهد شد و «در دسترس» خواهد بود، گفت :«این بخشی از یک توافق نهایی خواهد بود. باید اینگونه شود.»
حالا مقامات آمریکایی به سرعت در حال تغییر موضع دادن هستند و می کوشند اظهارات کری را با جدیدترین گزارش های خبری سازگاری دهند. جف راتکه سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد :«موضع ما در خصوص این مسئله تغییری نکرده است.» اما وی بارها از پرسش های خبرنگاران برای رفع تناقض میان اظهارات کری و گزارش های خبری اخیر طفره رفت.
آنچه این مشاجره را شروع کرد گزارش یک روز قبل تر خبرگزاری اسوشیتدپرس بود که نوشته بود «مقامات آمریکایی و غربی گفتند قدرت های جهان آماده اند توافقی هسته ای با ایران را بپذیرند که بلافاصله به پرسش ها درباره فعالیت های گذشته تهران روی تولید سلاح های هسته ای پاسخ نمی دهد .» در این گزارش ، مقامات غربی پیش بینی کردند تا سی ام ژوئن توافق به دست می آید و مسئله ابعاد نظامی احتمالی تا آن زمان بی پاسخ خواهد ماند. اگر چنین باشد، این مسئله دست کم از دو جنبه اهمیت دارد. اولا، اگر قرار باشد بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بتوانند رفتار ایران را در آینده رصد و تایید کنند که ایران توافق را نقض نکرده است، باید بدانند تهران در گذشته چه فعالیت هایی داشته است. ثانیا، بدون اطلاع داشتن از فعالیت های گذشته، مقامات آژانس نمی توانند با اطمینان بگویند ایران چقدر به تولید سلاح های هسته ای نزدیک شده است. هرچه فعالیت های گذشته ایران بیشتر بوده باشد و زیرساخت های نظامی بیشتری داشته باشد، به تولید سلاح هسته ای نزدیکتر خواهد بود.
دو کارشناس هسته ای ، دیوید البرایت و برونو ترتراییس سال گذشته در وال استریت ژورنال نوشتند :«بدون پاسخ های روشن به این پرسش ها، بیرونی ها قادر نخواهند بود مشخص کنند رژیم ایران در صورتی که تصمیم بگیرد توافق هسته ای احتمالی را نقض کند، با چه سرعتی می تواند یک وسیله آزمایش هسته ای خام یا یک سلاح قابل پرتاب تولید کند. »
برای همین است که باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا به شکل قابل توجیهی، همانطور که در نامه ۱۵ ژوئن خود به اوباما گفت «احساس خطر می کند» و برای همین است که او از رئیس جمهور خواست در رویکرد خود تجدید نظر کند.

بازرسی از تاسیسات نظامی مانعی بر سر راه پیشرفت مذاکرات هسته ای
یو اس ای تودی نوشت: درحالیکه تنها دو هفته تا پایان ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق نهایی باقیمانده، به نظر می رسد مذاکرات بر سر یک موضوع مهم به بن بست رسیده و آن امتناع ایران از صدور اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای این کشور است.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی به قلم اورن دورل نوشت: وادار کردن ایران به ارائه توضیح درمورد فعالیتهای تحقیقاتی این کشور در گذشته نیز موضوع دیگری است که طرفین هنوز بر سر آن به توافق نرسیده اند. اما به گفته جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا این موضوع نسبت به مسئله وادار کردن ایران به قبول بازرسی از تمام تاسیساتی که گفته می شود در آنها فعالیتهای هسته ای انجام می شده است، از اهمیت کمتری برخوردار است.
به گفته یک دیپلمات ارشد غربی که خواست نامش فاش نشود، این دو موضوع یعنی بازرسی از تاسیسات نظامی ایران در آینده و ارائه توضیح درمورد تحقیقات هسته ای نظامی این کشور در گذشته حساس ترین بخش مذاکرات هسته ای را تشکیل می دهند که باید تا ۳۰ ژوئن به سرانجام برسد.
لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه دستیابی به توافق را به ایجاد یک سامانه نظارتی جامع به منظور اطمینان یافتن از پایبندی ایران به تعهداتش منوط دانسته است. قرار است وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا این هفته به مذاکرات وین بازگردد. جان کری هم اواخر این ماه به مذاکرات خواهد پیوست.
جوفی جوزف، مدیر سابق منع اشاعه در شورای امنیت ملی دولت اوباما معتقد است، روند لغو تحریمهای ایران نیز احتمالا یکی دیگر از موانعی خواهد بود که برسر راه مذاکرات ایران وجود دارد. ایران خواهان لغو فوری تحریم هاست ولی آمریکا به دنبال تعلیق تدریجی آنها همزمان با اجرای تعهدات ایران است.
این دیپلمات غربی خاطرنشان کرد اختلافها بر سر این موضوع درحال برطرف شدن هستند. اختلافها بر سر بیشتر مسائل مهم دیگر نیز حل شده اند.

آمریکا برای پاسخ ایران به سوالات باقی مانده پافشاری نمی کند  
خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم لویی شاربونو نوشت:جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد واشنگتن بر این مسئله که ایران به سوالات حل نشده درباره فعالیت های هسته ای خود در گذشته پاسخ دهد پافشاری نخواهد کرد زیرا واشنگتن از پیشتر دقیقا از فعالیت های این کشور مطلع بوده است.
مقامات آمریکایی پیشتر اعلام کرده بودند ایران باید به مجموعه ای از سوالات آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های گذشته این کشور که احتمالا به تحقیق درباره تسلیحات هسته ای مربوط بوده است پاسخ دهد و کاهش برخی تحریم ها در چارچوب توافق احتمالی به حل این سوالات بستگی خواهد داشت.
تاکنون آژانس بین المللی انرژی اتمی نتوانسته است پاسخ همه سوالات خود را درباره آنچه ابعاد نظامی احتمالی فعالیت هسته ای ایران در گذشته خوانده می شود دریافت کند.
تهران می گوید اسناد آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های گذشته تسلیحاتی این کشور جعلی است و بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید می کند.
جان کری که از طریق ویدئو کنفرانس با خبرنگاران سخن می گفت افزود واشنگتن آماده انعطاف پذیری بر سر این مسئله است.
وی افزود : « ما علاقه چندانی به آنچه ایران در یک زمان انجام داده است نداریم. ما از آنچه آنها انجام داده اند مطلع هستیم و تردیدی نداریم. ما از فعالیت های نظامی معینی که آنها انجام داده اند اطلاع کامل داریم. »
کری خاطر نشان کرد : « آنچه ما را نگران کرده است مسیری است که پیش رو داریم. حائز اهمیت است که بدانیم چه چیز پیش روی ما قرار دارد و آن فعالیت ها متوقف شده است. »
آمریکا ، انگلیس ، فرانسه ، آلمان ، روسیه و چین تا سی ژوئن برای دستیابی به توافق هسته ای نهایی با ایران فرصت دارند که در چارچوب آن فعالیت های هسته ای حساس ایران برای دست کم یک دهه در ازای کاهش تحریم ها محدود خواهد شد.
در چارچوب توافق اولیه ایران و شش قدرت جهان که ماه آوریل منعقد شد تهران باید نگرانی های آژانس بین المللی انرژی اتمی را در چارچوب توافق نهایی برطرف سازد.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل شش قدرت را به مصالحه در برابر تهران همزمان با نزدیک شدن زمان دستیابی به توافق نهایی متهم کرده است.
از سوی دیگر سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل روز سه شنبه اظهارات هیئت نظارت بر تحریم های سازمان ملل را در خصوص اینکه واشنگتن از بیم اختلال در روند مذاکرات درباره نقض تحریم ها از سوی ایران سکوت اختیار کرده است رد کرد.
به رغم گزارش متعدد رسانه ها مبنی بر اینکه انتقال محموله های تسلیحاتی ایران بر خلاف تحریم های سازمان ملل صورت گرفته است هیئت نظارت بر تحریم های سازمان ملل ماه آوریل اعلام کرد هیچ گزارش جدید موثقی دال بر اینکه ایران تحریم ها را نقض کرده باشد دریافت نکرده است.

دعوت اوباما از نتانیاهوبرای شرکت در مذاکراتی درباره ایران   
الشرق الاوسط نوشت: خبرهایی مبنی بر دعوت اوباما از نتانیاهو برای شرکت در مذاکراتی به میزبانی واشنگتن درباره ایران پس از پایان مهلت زمانی دستیابی به توافق هسته ای(۳۰ ژوئن) مطرح است اما دفتر نتانیاهو در این زمینه اظهارنظری نکرده است.
پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در شماره امروز خود در گزارشی نوشت: رسانه های اسرائیلی روز سه شنبه به نقل از منابعی در وزارت خارجه آمریکا گفتند: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دعوت کرد: ماه آینده پس از پایان مهلت زمانی دستیابی به توافق هسته ای با ایران، در مذاکراتی به میزبانی واشنگتن شرکت کند.
الشرق الاوسط نوشت: در این زمینه اظهار نظری رسمی از سوی سخنگوی دفتر بنیامین نتانیاهو مطرح نشده است اما برخی از مسئولان به شرط فاش نشدن هویت شان، به روزنامه نگاران گفتند که نتانیاهو چنین دعوتنامه ای دریافت نکرده است.
به نوشته این روزنامه، همین رسانه ها به نقل از منابعی در وزارت خارجه آمریکا که نامی از آنها ذکر نکردند، تصریح کردند: اوباما از نتانیاهو خواست در مذاکراتی که اواسط ژوئیه آینده پس از پایان مهلت زمانی دستیابی به توافق هسته ای میان قدرتهای بزرگ و ایران که سی ام ژوئن تعیین شده، برگزار می شود، شرکت کند.
گزارش الشرق الاوسط حاکی است: نتانیاهو از توافق احتمالی با ایران انتقاد می کند زیرا اسرائیل نگران است که ابزار تولید بمب هسته ای به ایران داده شود این در حالی است که کاهش تحریم ها می تواند به عنوان کمکی برای ایران باشد تا از همپیمانان خود در منطقه پشتیبانی مالی کند اما ایران می گوید برنامه هسته ای این کشور برای اهداف صلح آمیز است.
این روزنامه در پایان اضافه کرد: تاکنون رسانه های دیگر خبر دعوت اوباما از نتانیاهو را تائید نکردند.

احتمال لغو تحریم ها پیش از بازرسی ها
احتمال دارد آمریکا تحریم های ایران را پیش از بازرسی ها لغو کند.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه برای نخستین بار اشاره کرد که آمریکا آمادگی دارد بدون مدارک کافی مبنی بر اینکه دانشمندان ایرانی در زمینه ساخت سلاح های هسته ای فعالیت محرمانه نداشته اند، تحریم های این کشور را کاهش دهد.
این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم مایکل آر گوردون و دیوید ای سانجر افزود: کری در نخستین کنفرانس خبری خود پس از آسیب دیدن پایش در حادثه دوچرخه سواری ماه گذشته اعلام کرد احتمالا عمده تحریم های ایران لغو خواهد شد پیش از آنکه بازرسان بین المللی پاسخ دقیقی برای پرسش های خود درمورد فعالیت های هسته ای این کشور که ظاهرا با هدف ساخت بمب انجام شده است، دریافت کنند.
این پرسش که تا چه اندازه باید ایران را تحت فشار قرار داد تا به طور رسمی جزئیات دقیق و مبسوط فعالیت های بیش از یک دهه دانشمندان هسته ای خود را ارائه کند، از موضوعات بحث برانگیز در مذاکرات هسته ای بوده است. رابرت اینهورن که تا سال ۲۰۱۳ عضو گروه مذاکره کننده آمریکایی، اخیرا در مطلبی برای موسسه بروکینگز نوشت این پرسش احتمالا دشوارترین مسئله حل نشده ای است که مانع دستیابی به توافق با ایران می شود.
درحالی که ۳۰ ژوئن، پایان مدت زمان تعیین شده برای امضای توافق هسته ای با ایران نزدیک می شود، جان کری گفت فعالیت های هسته ای مشکوک ایران در گذشته باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد اما تصریح کرد پیش از رفع کامل نگرانی های آژانس بین المللی انرژی اتمی درمورد تحقیقات هسته ای ایران در گذشته نیز می توان تحریم های این کشور را لغو کرد.
بحث ها بر سر این که آیا ایران مجبور خواهد شد درمورد فعالیت های گروهی از دانشمندان خود که برای چندین سازمان تحت نظر محسن فخریزاده کار می کرده اند، توضیح دهد معمولا به دو شاخه تقسیم می شود.
گروهی که خواهان افشای کامل آنچه هستند که دیپلمات ها «ابعاد نظامی احتمالی» تحقیقات هسته ای ایران می نامند، می گویند غرب هرگز قادر نخواهد بود به طور دقیق مشخص کند چه مدت طول می کشد تا ایران یک سلاح هسته ای بسازد مگر این که تصویر کاملی از میزان موفقیت این کشور در زمینه طراحی سیستم های انفجاری برای یک سلاح و دانش کوچک سازی آن برای نصب بر سر یک موشک داشته باشد.
برای یک دهه است که سیا و اسرائیل انرژی زیادی مصروف کرده اند تا گستره و میزان موفقیت ایران را در این برنامه تعیین کنند.
گروهی هم که مخالف توضیح خواستن از ایران درمورد فعالیت های آن در گذشته هستند، معتقدند این کشور هیچگاه ناراحتی افشای آنچه دانشمندانش انجام داده اند، تحمل نخواهد کرد و هیچگاه قول خود را مبنی بر این که اجازه نخواهد داد نیروهای خارجی دانشمندانش را به خاطر فعالیت هایشان در گذشته به چالش بکشند، زیر پا نخواهد گذاشت.
آنها می گویند نکته مهم این نیست که ایران را تحت فشار بگذاریم درمورد برنامه مشکوک پیش از سال ۲۰۰۳ خود در زمینه ساخت سلاح های هسته ای توضیح دهد بلکه باید اصولی ایجاد کنیم که بر اساس آن آژانس اتمی بتواند با دانشمندان هسته ای ایران مصاحبه کند و از تاسیسات تحقیقاتی نظامی بازدید کند به گونه ای که آمریکا و دیگر مذاکره کنندگان اطمینان یابند که فعالیت برای ساخت سلاح های هسته ای ادامه ندارد.
اکنون به نظر می رسد جان کری هم روز سه شنبه زمانی که گفت اطمینان یافتن از آینده مهمتر از کنکاش در گذشته است، به همان سمت گرایش پیدا کرده بود.

 

 

۱۲:۰۶:۱۷ بحث جالبی است: نعمت زاده : تیم مذاکره کنند در اخر خط توافق است و حمایت دولت و مردم و رهبری را دارد و انشالله که توافق انجام میشود . بعد از توافق برعکس جوی که وجود دارد صادرات بیشتر خواهد شد تا وازدات چرا که برای ان برنامه داریم …
وی افزود:المان و چین هم صادرات و واردات دارد ولی مشخص است که چه چیزی را وارد و چه چیزی را صادر می کند ما هم در برنامه هایی که داریم و با عزم مردم برای خرید داخلی قطعا تولید داخل و صادرات رونق میگیرد

 

۱۲:۰۶:۰۸ قطعنامه شورای امنیت به جای امضای توافق/ خوش بینی دیپلمات های غربی به تحولات بین المللی بعد از مذاکرات
مذاکرات وین به جای امضای توافق به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل منجر خواهد شد.

به گزارش تیم اعزامی خبرگزاری برنا به وین، در حالیکه شمارش معکوس برای پایان مذاکرات هسته ای باقی مانده، اخبار رسیده از داخل هتل مذاکرات نشان از به نتیجه رسیدن نشست های کوبورگ دارد.

طرفین به شدت در حال مذاکره هستند تا به این تنش ۱۲ ساله خاتمه دهند و باب همکاری های جدید را بگشایند،یک دیپلمات غربی به خبرنگار برنا می گوید:” این تنها یک مذاکره برای موضوع هسته ای نیست، بلکه یکی از مهمترین تحولات سیاسی جهان است.مذاکرات هسته ای می تواند سرآغاز اتفاقات جدیدی در عرصه روابط بین الملل باشد”. این دیپلمات به صحبتهای مقام معظم رهبری اشاره می کند و می گوید:” رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده اند که فعلا ایران با آمریکا در خصوص مسائل هسته ای مذاکره می کند، یعنی اگر در این مذاکرات نتیجه لازم کسب شود احتمالا شاهد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در مسائل دیگر خواهیم بود”

موضوع هسته ای به احتمال فراوان در وین حل و فصل خواهد شد تا این تنش چند ساله به پایان رسد، اگرچه رسانه های غربی تلاش می کنند با تحریف سخنان رهبری، در صورت بی نتیجه ماندن مذاکرات، ایران را مقصر اعلام کنند ولی واقعیت اینست که طرف غربی به بیانیه لوزان بی توجهی کرده و اگر در وین توافقی حاصل نشود آن کسی مقصر خواهد بود که در لوزان یک حرف زده و در وین حرفی دیگر!

نکته ای که اینجا در وین توسط دیپلمات ها تاکید می کنند نبود امضا در پایان مذاکرات است.دیپلمات غربی به خبرنگار برنا می گوید:” امضایی در کار نیست، توافقی اگر صورت بگیرد در قالب قطعنامه شورای امنیت اعلام خواهد شد” وی در توضیح این قطعنامه می گوید:” بلافاصله پس از مذاکرات و در روز توافق، شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ای که ناشی از توافق طرفین است، تحریم های پولی و بانکی ایران را لغو می کند و ایران ملزم می شود توافقات وین را در عرض چند ماه اجرایی کند.” در واقع ایران و کشورهای ۵+۱ به این نتیجه رسیده اند که تا توافقات به عنوان سند سازمان ملل و قطعنامه شورای امنیت در نیاید هر دو طرف با وجود امضا هم توان “دبه کردن” را دارند به همین دلیل هم تصمیم گرفته شده این توافق به صورت قطعنامه شورای امنیت باشد.

 

۱۱:۲۵:۵۸ اشتاین‌مایر: فرصت حل مسئله هسته‌ای ایران به وجود آمده/ در صورت شکست مذاکرات همه ضرر خواهند کرد
وزیر خارجه آلمان با اعلام اینکه اکنون فرصت حل مسئله‌ای ایران فراهم شده است گفت که در صورت شکست مذاکرات، همه ضرر خواهند کرد.

 

۱۱:۲۵:۳۷ رییس مجلس شورای اسلامی(شبکه خبر)
غرب مهمترین اصل مذاکرات را که غنی سازی در خاک ایران بود پذیرفت.

 

۱۱:۲۵:۲۸ وین-برنا/ کری و ظریف ساعت ۱۰ به وقت محلی دیدار می کنند

 

۱۱:۲۵:۲۲ آسوشیتدپرس مدعی شد: دیپلمات ها در مصاحبه با این خبرگزاری گفتند مذاکره کنندگان ایران، که ملزم به از بین بردن چند تن اورانیوم غنی شده براساس موافقتنامه ای در حال شکل گیری است، بر طرحی مورد حمایت آمریکا برای ایران در زمینه ارسال این ماده به کشوری دیگر به منظور فروش به عنوان سوخت رئاکتور متمرکز هستند.

به گزارش انتخاب ؛ این خبرگزاری نوشت: در حالی که ایران می گوید به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای نیست، اما بیش از هشت تن اورانیوم غنی شده دارد که در صورت غنی سازی در سطوح تسلیحاتی می تواند به هسته شکافت پذیر برای دوازده بمب اتم یا بیشتر تبدیل شود.

پیشنهاد صادرات و فروش پیشتر مطرح شده است و این دیپلمات ها تاکید کردند طرفین هنوز در مورد این راه حل برای پرداختن به موضوع ذخایر اورانیوم کمتر غنی شده ایران توافق نکرده اند.

اما مذاکره کنندگان برای تصمیم گیری درمورد این مسئله زمان زیادی ندارند زیرا چرا که ضرب الاجل روز سه شنبه برای دستیابی به موافقتنامه ای نهایی درباره برنامه هسته ای ایران درحال نزدیک شده است.

مقامات ایران در مذاکرات مقدماتی به طور علنی ارسال این ماده را به خارج از کشور رد کرده بودند.

هدف از این مذاکرات که آمریکا ، انگلیس ، روسیه ، فرانسه ، چین و آلمان در آن مشارکت دارند دستیابی به موافقتنامه ای جامع است که مانع از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای خواهد شد و در ازای آن تحریم ها علیه این کشور کاهش خواهد یافت.

گزینه های دیگر که مورد بحث قرار گرفته شامل تغییر اورانیوم غنی شده به شکلی است که نتوان از آن در جهت ساخت تسلیحات استفاده کرد و همچنین ارسال این ماده به خارج، احتمالا به روسیه ، برای ذخیره سازی است.

یکی از این دیپلمات ها گفت روسیه نامزد اصلی برای پیشنهاد مطرح شده است که براساس آن مسکو اورانیوم کمتر غنی شده را تبدیل خواهد کرد و ایران بخش زیادی از سود ناشی از هرگونه فروش را به دست خواهد آورد.

ایران تاکید دارد هدف از غنی سازی این کشور تنها تامین سوخت رئاکتور و اهداف غیر نظامی است.

براساس توافق اولیه که منجر به مذاکرات کنونی شد، ایران تقریبا همه اورانیوم غنی شده خود را در سطوحی که یک گام فنی در جهت دستیابی به سطح تسلیحاتی بود از بین برد. این کار باعث شد تنها ذخایری از اورانیوم غنی شده در سطوح پایین تر برای ایران باقی بماند.

همچنان این حقیقت که این ذخایر می تواند در سطح مورد نیاز برای ساخت بمب غنی سازی شود باعث شده است تا آمریکا و دیگر کشورهای دخیل در مذاکرات جلوگیری از تحقق چنین چیزی را در اولویت کاری خود قرار دهند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی روز شنبه در تلاش برای کمک به پیشبرد مذاکرات ، نشستی را در وین برگزار کردند.

ظریف پیشتر گفته بود دستیابی به موافقتنامه امکانپذیر است مگرآنکه زیاده خواهی های طرف مقابل مانع از چنین چیزی شود.

وی افزود تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از دستیابی به موافقتنامه باید فورا لغو شود و دیگر تحریم ها نیز باید کنار گذاشته شود. آمریکا و متحدانش می گویند چنین شروطی غیر قابل قبول است.

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه گفت کشورش خواستار موافقتنامه ای محکم است که حق ایران را در برخورداری از انرژی هسته ای غیر نظامی به رسمیت بشناسد و درعین حال تضمین کند که ایران به هیچ وجه به تسلیحات هسته ای دست نخواهد یافت.

 

۱۰:۲۷:۵۲ شبکه خبری سی سی تی وی به نقل از یک مقام چینی در وین اعلام کرد: همه طرف های مذاکره کننده در وین عزم جدی دارند که به یک توافق هسته ای با ایران دست یابند.

 

۰۹:۵۶:۱۳ میزان/ایتارتاس:مذاکرات هفت روز تمدید خواهد شد

 

۰۹:۵۵:۱۸ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با روزنامه “دی ولت” تصریح کرد که مذاکرات با ایران باید در نهایت منجر به یک راه حل شود.

در حالی که به ضرب الاجل ۳۰ ژوئن نزدیک می شویم، همه طرف ها به دنبال دستیابی به یک توافق نهایی هستند تا برنامه هسته‌ای ایران را محدود کرده و در مقابل تحریم‌های بین المللی را کاهش دهند.

مقام های آمریکایی و ایرانی تاکید کرده‌اند که هنوز کار زیادی برای کاهش اختلافات بزرگ بین دو طرف باقی مانده است و بدون حل و فصل اختلافات بزرگ و عمیق دستیابی به توافق جامع، سخت خواهد بود.

اشتاین مایر گفت: اکنون دستیابی به توافق مهم است. بدون توافق، جامعه بین المللی برای حل و فصل تنش‌ها و منازعات از طریق مذاکره با شکست روبرو خواهد شد.

هنوز بسیاری از سیاستمداران آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق با ایران، شک و تردید دارند. آمریکا و اسرائیل بارها جمهوری اسلامی را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم کرده‌اند. بر اساس چارچوب توافق، ایران ذخایر اورانیوم خود را ۹۸ درصد کاهش خواهد داد و تعداد سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم را نیز کاهش می دهد.

مذاکرات قرار است امروز یکشنبه نیز ادامه یابد و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز وارد وین خواهد شد. جان کری وزیر خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، پس از دو بار دیدار و گفتگو در روز شنبه ابراز امیدواری کردند که تا روز سه شنبه به یک توافق دست یابند یا در صورت لزوم مذاکرات را برای چند روز تمدید کنند.

جان کری تاکید کرد: من فکر می کنم همه دوست دارند تا شاهد یک توافقنامه باشند. ولی ما باید برای حل و فصل مسائل سخت و دشوار، تلاش کنیم. من همچنان امیدوار هستم.

آمریکا و قدرت های جهانی در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای تا پایان ژوئن یعنی ۹ تیرماه هستند. ایران و گروه ۱+۵، ۲ آوریل (۱۳ فروردین)، به چارچوب توافق اولیه‌ای دست یافتند که بر اساس آن برنامه هسته‌ای ایران محدود خواهد شد و به‌ازای آن تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران لغو می‌شود.

 

۰۹:۵۵:۱۳ منابع رسانه ای از وین خبر می‌دهند که دیپلمات‌ها خواستار تمدید بیشتر مذاکرات نیستند ولی دستکم دو روزه زمان بیش از موعد مقرر شده به عنوان ضرب الاجل توافق برای ادامه رایزنی‌ها نیاز دارند.

 

۰۹:۰۸:۵۶ آخرین خبر/ دور نهایی مذاکرات هسته ای قبل از ضرب الاجل دهم تیرماه با ورود وزرای خارجه ایران و آمریکا به وین وارد مراحل تعیین کننده خود شد، هرچند بنا بر گمانه زنی بسیاری از رسانه احتمال تمدید این دور از مذاکرات نیز وجود دارد.

مهمترین خبر های مربوط به مذاکرات هسته ای به شرح ذیل است:

۸:۴۲ لاریجانی قانون الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای را ابلاغ کرد
تسنیم/ رئیس مجلس شورای اسلامی قانون الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران را برای اجرا به رئیس جمهور ابلاغ کرد.
۸:۱۶ ایتارتاس: مرحله پایانی مذاکرات هسته ای به کندی پیش می رود
واحد مرکزی خبر/ ایتارتاس نوشت: مرحله پایانی مذاکرات بین شش قدرت جهان (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان) و ایران درباره برنامه هسته ای تهران به کندی پیش می رود. در حالی که تنها سه روز به پایان ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به موافقتنامه نهایی باقی مانده ، روند رایزنی ها هنوز به نقطه اوج نرسیده است.۷:۳۶ منابع رسانه ای: مذاکرات احتمالا دو روز تمدید می شود
فارس/ منابع رسانه ای از احتمال تمدید دو روزه مذاکرات و همچنین ارائه راه حل‌های خلاقانه برای عبور از اختلافات فی‌مابین خبر می‌دهند. منابع رسانه ای از وین خبر می‌دهند که دیپلمات‌ها خواستار تمدید بیشتر مذاکرات نیستند ولی دستکم دو روزه زمان بیش از موعد مقرر شده به عنوان ضرب الاجل توافق برای ادامه رایزنی‌ها نیاز دارند.۷:۳۴ وزیر خارجه چین معاونش را به وین می‌فرستد
فارس/ قرار است معاون وزیر امور خارجه چین بجای وزیر امور خارجه این کشور برای حضور در مذاکرات هسته ای میان ایران و ۵+۱ فردا به وین بیاید.

 

۰۹:۰۸:۵۰ وزیر خارجه چین به وین نمی رود

۰۸:۵۱:۱۷

۰:۰۶ یک روزنامه لبنانی با بیان اینکه رفع تحریم، اساس خواسته ایران در مذاکرات هسته‌ای جاری در وین است، تأکید کرد که این مسئله، کاملاً سیاسی است و مسئله فنی نیست.

۰:۰۴ یک هفته بعد از امضای ۱۰ قرارداد چند میلیارد دلاری با عربستان، وزیر خارجه فرانسه رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران را به سه شرط منوط کرد؛ سه شرطی که از سوی تهران مردود به شمار می‌آید.

 

 

۰۸:۵۰:۲۰ منابع رسانه ای از احتمال تمدید دو روزه مذاکرات و همچنین ارائه راه حل‌های خلاقانه برای عبور از اختلافات فی‌مابین خبر می‌دهند.

 

۰۸:۵۰:۱۳ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، منابع رسانه ای از وین خبر می‌دهند که دیپلمات‌ها خواستار تمدید بیشتر مذاکرات نیستند ولی دستکم دو روزه زمان بیش از موعد مقرر شده به عنوان ضرب الاجل توافق برای ادامه رایزنی‌ها نیاز دارند.

در همین زمینه دیپلمات‌های غربی به خبرنگار المانیتور گفته‌اند که در نشست فردا همه وزرای خارجه(وزرای خارجه چین و روسیه) حضور ندارند و بجای آنها معاونینشان در نشست ایران و ۵+۱ حضور دارند.

این خبرنگار با اشاره به اینکه مذاکرات به شکلی جدی ادامه دارد و همچنان اختلافاتی وجود دارد تصریح کرده که با وجود اختلافات راه‌حل های خلاقانه‌ای برای برون رفت از بن بست ارائه شده است.

هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه ۲۷ خرداد ماه در سطح معاونان در شهر وین در جریان است و معاونان ظریف و اعضای هیأت کارشناسی ایران در وین حضور داشتند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ظهر شنبه به منظور شرکت در مذاکرات جاری هسته‌ای وارد وین محل برگزاری این مذاکرات شد. جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز جمعه شب وارد وین شده بود.

 

 

۰۸:۳۵:۲۴ السفیر افزود: راه برای اوباما و روحانی ساده نبوده است. هر دو در داخل کشور مخالفان قدرتمندی دارند که ادعا می‌کنند این دو در منافع ملی قصور کرده‌اند. اوباما می‌خواهد در حالی از کاخ سفید خارج شود که حامل دستاوردی بزرگ در سیاست خارجی، یعنی امضای توافق با ایران باشد و روحانی نیز به دنیال توافقی نهایی است تا نقطه آغازی برای سیاست خارجی دولتش و نقطه اتکایی برای مشروعیتش در دوره دوم ریاست جمهوری باشد.
در ادامه این گزارش آمده است که «باید به یاد داشته باشیم که صرف نظر از اختلافات شدید مرحله آخر، جوهره اصلی توافق، در شهر لوزان سوئیس و در ماه آوریل به دست آمد که از آن به نام پیش‌نویس توافق جامع و گاهی توافق لوزان یاد می‌شود. اصل این توافق روشن است: ایران برنامه هسته‌ای خود را طبق شروط و ضمانت‌های مؤکدی که (به تفصیل در توافق ذکر شده و) دارای بُعد نظامی نشود، محدود می‌کند و در مقابل تحریم‌های اقتصادی بدون ذکر آن به شکل تفصیلی، برداشته می‌شود.

السفیر نوشت: الان مذاکرات در دو محور در حال درجا زدن است؛ اول، برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی و میزان و حجم و زمان آن و دوم، بازرسی از تاسیسات نظامی و بازجوی دانشمندان نظامی ایران. با توجه به همه عوامل ذکر شده در بالا، و تمایل دو طرف برای اتمام توافق، نگارنده معتقد است که امکان بیرون کشیدن راه‌حل‌های میان برای این دو مسأله وجود دارد. اگر این راه‌حل‌های میانه، به دست آید توافق در موعد مقرر حاصل خواهد شد اما اگر نشود، چندین احتمال دیگر پیش خواهد آمد.

 

۰۸:۳۵:۱۷ رییس جمهوری با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، گفت: دولت تدبیر و امید در عین تعامل با سازمان‌های بین‌المللی؛ و در کنار نیروهای مسلح با شهامت، قدرت و اقتدار از حیثیت و شرف جمهوری اسلامی ایران دفاع می کند.

به گزارش انتخاب؛ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ضیافت افطاری با فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان به دنبال ساخت سلاح‌های مخرب و غیرانسانی نبوده و نیست و این ذهنیت سازی های دروغین باید برای جهانیان افشا شود.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه دولت و مجموعه نیروهای مسلح تحت امر ولایت فقیه است، گفت: باید در نوع سخن گفتن و حرکت، در صف واحد بوده و سپاه، ارتش، دولت و کارگزاران نظام تحت پرچم ولایت فقیه و فرماندهی واحد، قانون اساسی و قرآن و اهل بیت(ع) حرکت ‌کنند.

دکتر روحانی با بیان اینکه آمادگی و تجهیز نیروهای مسلح بر مبنای محاسبه موقعیت و محیط پیرامونی و بین‌المللی است، گفت: این بدین معنی است که جمهوری اسلامی ایران بر مبنای شرایط حاکم بر منطقه و جهان، تهدیدات قابل محاسبه و همچنین اهداف دیگر کشورها که گاهی در تضاد یا رقابت با اهداف نظام است، سطح آمادگی خود را حفظ می‌کند.

رییس جمهوری با اشاره به تجربیات گرانبهای دوران دفاع مقدس اظهارداشت: آن هشت سال برای ارتش، سپاه ، بسیجیان دلاور و نیروهای انتظامی و مسئولان سیاسی، تجربه گرانبهایی بود اما در عین حال نباید خود را صرفا در آن تجربه ۸ ساله محصور نماییم چرا که فضا و شرایط امروز جهان با گذشته تفاوت بسیار زیادی داشته است.

دکتر روحانی با اشاره به تغییرات استراتژیک سیاسی و نظامی در منطقه و جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح در طول این مدت که کشورهای همسایه با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو بوده‌اند، سطح آمادگی و هوشیاری خود را حفظ نمود.

رییس جمهوری به تلاش نیروهای مسلح برای افزایش توان دفاعی کشور و ضرورت حفظ این آمادگی های دفاعی اشاره و تأکید کرد: جایگاه جمهوری اسلامی ایران و تلاش نیروهای مسلح باعث شده تا دشمنان نتوانند تهدیدهای نظامی خود را عملی کنند.

دکتر روحانی ادامه داد: باید از یک طرف برای آمادگی دفاعی کشور، واقعیت‌های راهبردی و شرایط منطقه و جهان در نظر گرفته شود و از سوی دیگر باید ذهنیت راهبردی را نیز مورد توجه قرار داد.

رییس جمهوری تصریح کرد: دشمن تنها سلاح، ماهواره و موشک نمی‌سازد بلکه ذهنیتی را برای دنیا منطقه و حتی مردم ایران می‌سازد تا ایران را خطری برای جهانیان نشان دهد.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه توجه به ذهنیت‌های راهبردی به اندازه واقعیت راهبردی اهمیت دارد، گفت: زمانی که دشمن می کوشد ذهنیت های غلطی را درباره ایران به جهانیان القا کند ما نیز باید ضمن مقابله با تهدید، با تمام توان بکوشیم این ذهنیت ها را از افکار عمومی جهان پاک نماییم.

رییس جمهوری با بیان اینکه گاهی دشمن به دنبال این است که این دروغ را در بین اذهان عمومی جهان جا بیندازد که حکومت ایران، حکومتی نیست که قدرت تعامل، گفتگو، مذاکره و ائتلاف با دیگر کشورها داشته باشد، افزود: همه ما در جمهوری اسلامی ایران باید در برابر این تهدیدها آمادگی خود را حفظ نماییم.

دکتر روحانی حضور نیروی دریایی در آب‌های بین المللی و همچنین کمک‌های ایران به کشورهای منطقه که مورد تجاوز تروریست‌ها قرار گرفته‌اند را از نمونه پاسخ‌های عملی کشور در برابر اتهامات بی‌اساس دشمنان دانست و گفت: برای جمهوری اسلامی ایران شیعه و سنی، یمن، سوریه، لبنان، عراق و فلسطین هیچ فرقی نداشته و ما همواره در کنار مظلومان ایستاده و خواهیم ایستاد.

رییس جمهوری با اشاره به تصویب قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراط گری، خاطرنشان کرد: تصویب این قطعنامه در سازمان ملل پاسخ قاطعی در برابر ذهنیت‌ سازی‌های بدخواهان جهان بود و جمهوری اسلامی ایران در حساس‌ترین شرایط تاریخی توانست این پرچم را به دست بگیرد.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه تلاش دشمنان برای ایجاد ذهنیت دروغین ساخت سلاح هسته‌ای در ایران باید برای جهانیان افشا شود، گفت: باید این تبلیغ غلط دشمن را با تمام توان برای جهان افشا نماییم.

رییس جمهوری با بیان اینکه مسیر نیروهای مسلح ایران، صلح مقتدرانه است، گفت: تقویت نیروهای مسلح ایران تنها برای ایجاد صلح در منطقه بوده و نیروهای مسلح پشتیبان اقتدار و منافع ملی هستند.

دکتر روحانی در ابتدای سخنان خود ماه مبارک رمضان را ماه جهاد ، روزه، هدایت حق تعالی، ماه نزول قرآن و ولایت دانست و گفت: ماه رمضان در طول ۸ سال دفاع مقدس از فضای معنوی و فوق‌العاده‌ای برخوردار بود و همچنین عملیات رمضان در سال ۶۱ در همین ماه اتفاق افتاد.

رییس جمهوری با بیان اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مسلح سایر کشورهای جهان متفاوت است و قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: در برخی از کشورها نیروهای مسلح به خاطر ترس مردم آن کشور مورد احترام هستند این در حالی است که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جامعه دارای منزلت و مقام شامخ هستند.

رییس جمهوری ادامه داد: مردم نیروهای مسلح را به عنوان پناه بزرگ برای حفظ کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران و علمدار جهاد و مبارزه در راه خدا می‌دانند.

پیش از سخنرانی رییس جمهوری دکتر دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به وضعیت ناامن و بی‌ثبات کشورهای منطقه، گفت: در حال حاضر ایران از ثبات خوبی بهره‌مند است و در این فضای امن دولت قادر است تمام برنامه‌های خود را در اقصی نقاط کشور به اجرا بگذارد.

وی ادامه داد: امروز نیروهای مسلح به عنوان مجموعه نیروهای ولایتمدار با تمام ظرفیت برای خدمت به کشور و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح با تمام توان، حامی دولت در مسیر اهداف نظام و توسعه ملی هستند.

سرلشکر فیروز آبادی فرمانده کل نیروهای مسلح نیز ضمن ابراز خرسندی از دعوت افطاری رییس‌جمهوری گفت: نیروهای مسلح با نیت خیر و کسب مجوز از محضر مقام معظم رهبری و با نشاط به این مجلس الفت با دولت آمده است.

وی با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح و دولت بازوان ولایت برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی هستند، گفت: امروز شاهد رشد و پیشرفت قابل توجهی در نیروهای مسلح هستیم.

سرلشکر فیروزابادی با بیان اینکه دلهای همه ما در کشور با هم است و ضمن سپاسگزاری از حمایت‌های دولت از مجموعه نیروهای مسلح افزود: در حال حاضر دانشمندان مبتکر و خلاق در نیروهای مسلح و وزارت دفاع آماده پیشبرد اقتدار دفاعی جمهوری اسلامی ایران هستند.

 

۰۷:۳۶:۲۰ به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران، دیپلمات های غربی به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته اند مذاکره کنندگان کشور ایران، که ملزم به از بین بردن چند تن اورانیوم غنی شده براساس موافقتنامه در حال شکل گیری است، بر طرحی مورد حمایت آمریکا در زمینه ارسال این ماده به کشوری دیگر به منظور فروش در قالب سوخت رآکتور متمرکز هستند.

 

ایران بیش از هشت تن اورانیوم غنی شده دارد که — به ادعای دیپلمات های غربی — در صورت غنی سازی در سطوح تسلیحاتی می تواند به هسته شکافت پذیر برای دوازده بمب اتم یا بیشتر تبدیل شود. پیشنهاد صادرات و فروش پیشتر مطرح شده است و این دیپلمات ها تاکید کردند طرفین هنوز در مورد این راه حل برای پرداختن به موضوع ذخایر اورانیوم کمتر غنی شده ایران توافق نکرده اند.

 

اما مذاکره کنندگان برای تصمیم گیری درمورد این مسئله زمان زیادی ندارند؛ چرا که ضرب الاجل روز سه شنبه برای دستیابی به موافقتنامه ای نهایی درباره برنامه هسته ای ایران درحال نزدیک شدن است.

 

مقامات بلندپایه ایران در مذاکرات مقدماتی به طور علنی ارسال این ماده را به خارج از کشور رد کرده بودند. هدف از این مذاکرات که آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین و آلمان در آن مشارکت دارند امضای موافقتنامه ای جامع است که مانع از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای خواهد شد و در ازای آن تحریم ها علیه این کشور کاهش خواهد یافت.

 

سایر گزینه های مورد بحث شامل تغییر اورانیوم غنی شده به شکلی است که نتوان از آن در جهت ساخت تسلیحات استفاده کرد و همچنین ارسال این ماده به خارج، احتمالا به روسیه ، برای ذخیره سازی است. یکی از این دیپلمات ها گفت روسیه نامزد اصلی برای پیشنهاد مطرح شده است که براساس آن مسکو اورانیوم کمتر غنی شده را تبدیل خواهد کرد و ایران بخش زیادی از سود ناشی از فروش آن را به دست خواهد آورد.

 

ایران تاکید دارد هدف از غنی سازی این کشور تنها تامین سوخت رآکتور و اهداف غیر نظامی است. براساس توافق اولیه که منجر به مذاکرات کنونی شد، ایران تقریبا همه اورانیوم غنی شده خود را در سطوحی که یک گام فنی در جهت دستیابی به سطح تسلیحاتی بود از بین برد. این کار باعث شد تنها ذخایری از اورانیوم غنی شده در سطوح پایین تر برای ایران باقی بماند.

 

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی روز شنبه در تلاش برای کمک به پیشبرد مذاکرات ، نشستی را در وین برگزار کردند.
ظریف پیشتر گفته بود دستیابی به موافقتنامه امکانپذیر است مگرآنکه زیاده خواهی های طرف مقابل مانع از چنین چیزی شود. وی افزود تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از دستیابی به موافقتنامه باید فورا لغو شود و دیگر تحریم ها نیز باید کنار گذاشته شود. آمریکا و متحدانش می گویند چنین شروطی غیر قابل قبول است.

 

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز در این خصوص گفت کشورش خواستار موافقتنامه ای محکم است که حق ایران را در برخورداری از انرژی هسته ای غیر نظامی به رسمیت بشناسد و درعین حال تضمین کند که ایران به هیچ وجه به تسلیحات هسته ای دست نخواهد یافت.

 

۰۷:۳۰:۵۰  نسیم/ یک خبرنگار رسانه غربی در توئیتر خود به نقل از مدیر کل آژانس بین اللملی انرژی اتمی نوشت: سوالات بدون پاسخ آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران پیش شرطی واقعی برای جلوگیری از توافق نیست.

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم