خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۵۰ و اما حاشیه بازار …
اما در خبرهای سیاسی سعی کردیم هر خبر خاصی را در ستون اخبار قید کنیم ولی دیروز حضور امانو و فابیوس مهم بود حتی دیشب جلسه ظریف و فابیوس انجام گرفت و پس از ان جلسه دوم جان کری و ظریف نیز پایان یافته تلقی شد .
وزیر امور خارجه المان فردا به مذاکرات خواهد پیوست و گفته می شود روسیه و و انگلستان نیز می آیند .
ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا هم در این مذاکرات حاضر است اما علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که در مذاکرات منتهی به تفاهم لوزان حضور داشت، در گفت و گوهای وین حاضر نشده است.
اما دیروز صحبت های این فابیوس همه را عصبی کرد . گویا او از سوی عربستان و اسرائیل مذاکره می کند . فابیوس: توافق به شرط بازرسی از مراکز نظامی ایران، دو شرط دیگر هم داریم!وزیر امورخارجه فرانسه گفت به طور مشروط با ایران توافق امضاء می کنیم.به گزارش خبرنگار «انتخاب» ، لوران فابیوس هنگام ورود به وین برای شرکت در مذاکرات هسته ای ایران در جمع خبرنگاران گفت فرانسه قدرتی مستقل و از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است. هدف سیاست بین المللی ما امنیت و صلح است.
وی افزود: در واقع همین هدف از زمان آغاز مذاکرات هسته ای با ایران دنبال می شود. آنچه که ما می خواهیم و من همواره آن را تکرار کرده ام توافقی پایدار است که حق فعالیت هسته ای غیر نظامی ایران را به رسمیت بشناسد و در عین حال تضمین کند که ایران به طور موثر و قطعا از سلاح هسته ای صرف نظر کند.
وزیر امورخارجه فرانسه ادامه داد: در این راستا ما معتقدیم دست کم سه شرط اجتناب ناپذیر است. نخستین شرط محدودیت مداوم ظرفیت هسته ای ایران برای تحقیقات و تولید است. دومین شرط نیز بازرسی جدی تاسیسات هسته ای شامل تاسیسات نظامی ایران در صورت لزوم است. شرط سوم هم بازگشت خودکار تحریم ها در صورت نقض تعهدات است. وی تاکید کرد: این سه شرط به تمامیت ارضی ایران نیز احترام می گذارد. اما هنوز از سوی همه پذیرفته نشده است. با این حال این سه شرط سه ضلع ضروری برای رسیدن به توافق پایداری است که ما خواهان آن هستیم. فرانسه که طی ماههای اخیر در لحظات حساس مذاکرات هسته ای ، مانند وکیل مدافع اسرائیل عمل کرده و هر بار ، سعی کرده به نوعی مانع توافق شود ، ظاهراً این بار نیز ، در آخرین لحظات ماراتن هسته ای ، در همان موضع پیشین خود است.
گفته می شود نقش امانو مثبت است . یک خبرنگار رسانه غربی در توئیتر خود به نقل از آمانو نوشت: سوالات بدون پاسخ آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران پیششرطی واقعی برای جلوگیری از توافق نیست.
آسوشیتدپرسنیز گفته است که ایده صادرات ذخایر اورانیوم ایران در مذاکرات مطرح شده است
منابع دیپلماتیک به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند که طرح صادرات ذخایر اورانیوم ایران، در مذاکرات هستهای جاری در وین مطرح شده است.
و اما در پایان خبر میرسید … دور بعدی نشست محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران با جان کری وزیر خارجه امریکا ساعت ۱۰ صبح امروز یکشنبه برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از وین , دو دور نشست ظریف و کری پیش از ظهر و بعدازظهر روز شنبه برگزار شد.در این دیدار معاونان وزرای خارجه دو کشور, ارنست مونیز وزیر انرژی امریکا و هلگا اشمید معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور داشتند.
در ادامه امروز ۷ تیر دوباره صفحه تا پاسی از شب به روز خواهد شد .
در خبرهای اقتصادی فایننشال تایمز هم رو کرده است که مذاکرات شِل و انی درتهران در جریان است . همچنین شرکت نفتی وپتروشیمی تیپ کمیکال آلمان دفترش رادرتهران بازگشایی میکند .
در سوی دیگر وود مکنزی پیش بینی کرد که با برداشته شدن تحریمها روزانه ۱۲۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۵ به میزان تولید نفت ایران اضافه میشود.وود مکنزی در این گزارش تصریح کرده است مذاکرات هستهای که بین ایران و گروه ۱+۵ یعنی آمریکا، روسیه،چین، فرانسه،انگلستان و آلمان در جریان است به مهلت نهایی خود یعنی ۳۰ ژوئن نزدیک میشود و به نظر میرسد توافق آنها بعد از این مدت محتمل خواهد بود.وود مکنزی در گزارش خود اشاره کرده است که ایران بعد از توافق هستهای میتواند تولید نفت خود را تا پایان سال ۲۰۱۷ به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.براساس این گزارش ایران با برداشته شدن تحریمها تا پایان سال ۲۰۱۵ ، ۱۲۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۶، ۲۶۰ هزار بشکه در روز و در سال ۲۰۱۷، ۲۲۰ هزار بشکه در روز تولید خود را افزایش خواهد داد که این افزایش تدریجی تولید نفت ایران در قیمت این ماده خام تاثیر قابل توجهی نخواهد داشت.وود مکنزی در گزارش خود افزوده است انتظار داریم کل تولید نفت ایران از روزانه ۲.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۵ به ۳.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ برسد و حتی میتواند این تولید را تا سال ۲۰۲۵ به ۴.۴ میلیون بشکه در روز برساند اگر سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی در بخشهای بالادستی انجام پذیرد.همچنین گزارش وود مکنزی حاکی است تولید گاز ایران به طور قابل توجهی افزایش می یابد و فروش گاز از ۱۹.۳ میلیارد فوت مکعب در روز در سال ۲۰۱۴ به ۲۴ میلیارد فوت مکعب در سال ۲۰۱۷ میرسد که رشد ۲۴ درصدی خواهد داشت.بر اساس این گزارش ۵ فاز جدید جنوبی در سال ۲۰۱۴- ۲۰۱۵ در حال انجام است که منجر به افزایش ظرفیت تولید بیش از ۶ میلیارد فوت مکعب در روز خواهد شد.
یکی از مهم ترین تحولات دلار است . دلار از ۳۳۰۰ هم گذشت و گفته می شود با رشد دلار مبادله ای و دلار فعلی حتی ممکن است قیمت رشد بیشتری را نیز داشته باشد . شایعه شده برخی دلار را در ایران خریده و در عراق چنج می کنند و از این محل سود های خوبی می برند . همین عاملیدبرای رشد دلار شده . نباید دلار را مصنوعی پایئن نکگه داشت . به نظر امروز مبادله ای نیز رشد کند .
اما در بازارهای جهانی فردا روز خوبی را داریم .خبری در مورد کاهش نرخ بهره بد نبود که به نظر بازارهای روز دوشنبه صبح را مثبت می کند . بانک مرکزی چین یک بار دیگر نرخ بهره خود را کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، بانک مرکزی چین با انتشار گزارشی اعلام کرد به منظور فراهم کردن زمینه رشد اقتصادی کشور ، نرخ بهره بانکی را دوباره کاهش می دهد. از هشت ماه پیش تاکنون این چهارمین بار است که نرخ بهره بانکی در چین کاهش می یابد.
بانک مرکزی چین در همین راستا،نسبت سپرده قانونی یا ذخیره قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی، را کاهش داده است. بانکها موظفند همواره نسبتی از بدهیهای ایجاد شده و به ویژه سپردههای اشخاص نزد خود را در بانک مرکزی نگهداری کنند. نسبت سپرده قانونی از جمله ابزارهای سیاست پولی بانک مرکزی کشورهاست که از طریق افزایش یا کاهش آن ،بانک مرکزی کشور مورد نظر می تواند بانک های تجاری و سرمایه گذاری فعال در کشور را به افزایش یا کاهش وام دهی و اعطای تسهیلات مالی و در به تبع آن افزایش یا کاهش نقدینگی در کشور تشویق کند. دولت چین امیدوار است با افزایش نقدینگی در بازار و نظام مالی کشور زمینه برای رشد اقتصادی کشور فراهم شود. زیرا اکنون مدتی است که رشد اقتصاد چین ، دومین اقتصاد بزرگ جهان، به سراشیبی سقوط افتاده و این امر مقامات این کشور را بیش از پیش نگران کرده است.
با این تصمیم بانک مرکزی چین، نرخ بهره وام ها با ۲۵ صدم درصد کاهش به چهار و ۸۵ درصد می رسد و نرخ سود سپرده گذاری ها نیز در این کشور با همین میزان کاهش به دو درصد می رسد.
نسبت سپرده های قانونی بانک ها نزد بانک مرکزی چین نیز نیم درصد کاهش می یابد.
وزیران دارایی حوزه یورو تصمیم گرفتند از دادن وام دیگری به یونان خودداری کنند
گروه تحلیل گری بتا سهم
۷ تیر ۹۴