خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۲۰ و اما حاشیه بازار …
در خبرهای سیاسی واقعاً شرایط متفاوت است و این روزها ذهنو مغز بازار شده خبرها و توافق …
وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به لوکزامبورگ گفت: همه طرفهای مذاکرهکننده از زیادهخواهی و ادعاهای خارج از چارچوبهای بینالمللی خودداری کنند تا دستیابی به توافق ممکن شود. محمد جواد ظریف درباره روند نگارش متن توافقنامه نهایی هستهای با اشاره به تلاش تیم مذاکره کننده ایران بعد از گفتوگوهای لوزان گفت: همچنان اختلافاتی باقی مانده است که برخی فنی و برخی هم سیاسی است. با این حال تلاش می کنیم در اولین فرصت کار را به اتمام برسانیم.
به گفته منابع خبری، وزرای خارجه ایران و اتحادیه اروپا توافق کردند که بین ۳۰ ژوئن تا ۹ جولای(۹ تا ۱۷ تیر) توافق نهایی و امضا شود به گزارش افکارنیوز، روزنامه صهیونیستی جروزالمپست گزارش داد از اظهارات وزرای خارجه حاضر در لوگزامبورگ چنین برمیآید که تمامی طرفین بر این امر مصمم هستند که توافق هستهای بین ۳۰ ژوئن تا ۹ جولای اتفاق بیفتد.اشاره روزنامه جروزالمپست از دو تاریخ ۳۰ ژوئن و ۹ جولای ضربالاجل توافق هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ و مهلت تقدیم توافقنامه هستهای احتمالی به کنگره آمریکا است.ایران و گروه موسوم به ۱+۵ مطابق تفاهمهای حاصل شده موعد ۳۰ ژوئن را به عنوان ضربالاجل خود خوانده توافق هستهای تعیین کردهاند.
در این دیدار که روز دوشنبه در لوکزامبورگ انجام شد، ظریف و فرانک والتر اشتاین مایر، فیلیپ هاموند، لوران فابیوس و فدریکا موگرینی آخرین روند مذاکرات هسته ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
در این جلسه توافق شد که هیات های کارشناسی طرفین با جدیت کار را در وین دنبال کرده و در زمان مقتضی وزرای خارجه نیز به مذاکرات وین بپیوندند
فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که وارد آخرین مرحله از مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ بر سر توافق نهایی شده ایم.به گزارش ایرنا، پایگاه ‘اسپوتنیک’ روسیه امروز (دوشنبه) از بروکسل گزارش داد موگرینی قرار است با محمد جواد ظریف، فیلیپ هاموند، لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاین مایر (وزیران خارجه، ایران، انگلیس، فرانسه و آلمان) در زمینه مسائل باقی مانده مذاکرات هسته ای دیدار و گفت و گو کند.موگرینی در جمع خبرنگاران گفت: در پایان شورای امور خارجی اتحادیه اروپا، نشستی خواهیم داشت که ریاست آن با من خواهد بود.
وزیر امور خارجه آلمان پس از دیدار با وزیر امور خارجه ایران در جمع خبرنگاران گفت: هیچ وقت تا این اندازه به توافق نزدیک نبوده ایم.به گزارش خبرنگار اعزامی صدا و سیما از لوکزامبورگ ، «فرانک والتر اشتاینمایر» در ادامه با بیان اینکه در یک سال گذشته به اندازه نه سال گفتگو درباره موضوع هسته ای ایران پیشرفت داشته ایم ، خاطر نشان کرد: البته این به معنای دستیابی به توافق نیست بلکه باید تلاش های خود را بر این مساله متمرکز کنیم و بر اساس چارچوب های تعیین شده در لوزان به نتیجه برسیم و به نظر من این شدنی است.وزیر امور خارجه آلمان افزود: لازمه رسیدن به توافق این است که ایران کماکان به شکل سازنده به مذاکرات ادامه بدهد و سعی نکند با درپیش گرفتن مسیر دیگری ، از آن طفره برود.
وی درباره نشست وزرای خارجه کشورهای پنج به علاوه یک با وزیر امور خارجه ایران هم گفت: الان نمی توانم تاریخ دقیق این نشست را اعلام کنم اما از آنجایی که برای روزهای پایانی این ماه تصمیم به برگزاری این نشست داشتیم امیدواریم در روزهای آینده برگزار شود.
اشتاینمایر همچنین ابراز امیدواری کرد در روزهای آینده دو طرف درباره مسایل کلیدی باقی مانده و موانعی که در نگارش متن توافقنامه وجود دارد به نتیجه برسند.
در یک خبر مهم به گزارش رویترز از واشنگتن، کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد ضرب الاجل ۳۰ ژوئن ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد.جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت این زمان ( ۳۰ ژوئن ) quotation mark به شدت محکم quotation mark باقی است ولی احتمال دارد در صورت لزوم کمی به عقب بیافتد.وی افزود موافقت نامه چهارچوب از مذاکره کنندگان می خواهد که سه روز را به زمان تعیین شده ( ۳۰ ژوئن ) می توانند اضافه کنند.این که تمدید ۳ روز هم باشد دردش خوردنی است …
اما دیروز واقعاً یک خبر برای همه جالب بود و نشان از عقب نشینی طرف مقابل و محتمل بودن توافق دارد . به گزارش «انتخاب»، این وب سایت اسرائیلی نوشت: مشاور امنیت ملی اسرائیل ، یوسی کوهن ، روز پانزدهم ژوئن مهمان دو مقام آمریکایی بود تا پیش از آنکه خیلی دیر شود موضع اسرائیل را در جلوگیری از توافق هسته ای «فاجعه آمیز» بین ایران و شش قدرت جهانی در وین به کرسی بنشاند.بر اساس این گزارش، سوزان رایس ، مشاور امنیت ملی آمریکا و وندی شرمن ، مذاکره کننده ارشد این کشور در گفتگوهای هسته ای ، میزبان یوسی کوهن بودند.این ملاقات را جان برنان، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا، سیا، در پایان سفرش به اورشلیم (بیت المقدس) در هفته نخست ژوئن ترتیب داده بود.وی به اسرائیل سفر کرده بود تا مقام های ارشد کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر را در جریان بندهایی قرار دهد که دولت اوباما برای گنجاندن در توافق نهایی با ایران که قرار است روز سی ام ژوئن امضا شود قرار دهد.اسرائیلی ها در این نشست شوکه شده بودند. تعداد کمی از شرایطی که آمریکا هنگام ورود به گفتگوها بر آنها تصریح کرده بود باقی مانده بودند. بر اساس این توافق ایران می تواند به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد. از ورود بازرسان بین المللی به تاسیسات نظامی اش که مشکوک به تحقیقات هسته ای است، جلوگیری کند ( پس بازرسی های شدیدی که اوباما از آنها سخن می گفت چه شد؟)و اسرائیلی ها برای نخستین بار از زبان برنان شنیدند که تاسیسات یو سی اف ایران در اصفهان گسترش پیدا می کند. در این تاسیسات، کیک زرد به مواد هسته ای غنی شده تبدیل می شود. آنها همچنین به این نکته واقف شدند که رئیس جمهور اوباما به تهران اطمینان داده تحریم ها پس از برداشته شدن، دوباره تحمیل نخواهند شد. در حالی که اوباما از همان ابتدا قول داد در صورتی که توافق نقض شود، تحریم ها بلافاصله برقرار خواهند شد.نتانیاهو از برنان خواست به او زمان بدهد تا بتواند عقب نشینی دولت اوباما را در روبرو شدن با برنامه هسته ایران هضم کند. سپس از او درخواست کرد به مشاور امنیت ملی اش فرصتی داده شود تا تغییرات پیشنهادی اسرائیل را مطرح کند و به این ترتیب قدری از نگرانی های اسرائیل کاسته شود.برنان به سرعت تاریخی را برای میزبانی از کوهن در واشنگتن ترتیب داد.منابع دبکا فایل در واشنگتن فاش ساختند که این مقام اسرائیلی تلاش کرد خط مشی تازه ای را با رایس و شرمن در میان بگذارد. با عنایت به اینکه، بندهای اصلی توافق هسته ای نهایی شده و کار از اصلاح گذشته بود، وی گنجاندن مطالبی را در بندهای مختلف پیشنهاد کرد تا توافق بهتری در جهت امنیت آمریکا و اسرائیل بدست آید.رایس و شرمن مودبانه به وی اجازه دادند صحبتش را تمام کند سپس پیشنهادهایش را به کلی رد کردند. منابع رسمی در اسرائیل و آمریکا بر سر این نکته توافق دارند که دعوت از کوهن با هدف تبادل نظر جدی درباره برنامه هسته ای ایران صورت نگرفته است. دو مقام ارشد آمریکایی درگیر در موضوع هسته ای، حتی یک کلمه از سخنان کوهن را هم نشنیدند. سفر وی به واشنگتن ، وقت تلف کردن بود.
در حوزه دلار روند دلار کاهشی شده و به ۳۲۶۰ تومان رسیده است . گفته می شود دیشب برای دقایقی دلار تا ۳۲۲۰ هم کم شده بود . دولت احتمالاً روزی ۵ تا ۷ تومان روی نرخ مبادله ای خواهد گذاشت تا کم کم به ۳۰۰۰ برسد . از ان طرف امید به نرخ های ۳۲۰۰ خیلی زیاد است .
در بازارهای جهانی این بازارها کمی از عمق ریزشش کاسته شد که نفت در ۶۰دلار قرار گرفت و مس به ۵۶۴۰ دلار رسیده است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۲ تیر ۹۴