اخبار بازار امروز …(بخش اول)

خرداد ۲۵, ۱۳۹۴

 

 

۰۷:۰۴:۲۳  پایان  بخش اول

 

۰۷:۰۴:۱۱ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران دیروز شاهد رشد۸۲واحدی معادل ۱۳/ ۰ درصد بود. در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که سخنان روز شنبه رئیس‌جمهوری در مورد بازار سرمایه نظر کارشناسان را به خود جلب کرده بود.

روحانی در مصاحبه مطبوعاتی خود در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت در زمینه اقتصادی و کاهش نرخ تورم اظهار کرد: آنچه که دولت دنبال آن بوده و سیاست دولت است، تداوم مسیر کاهش نرخ رشد تورم است، اما اینکه اثر حرکت‌های اقتصادی دولت در همه بازارها از جمله بازار سرمایه سریع مشاهده شود، باید توجه داشت که اولا دولت دخالت مستقیم در بازار سرمایه ندارد، البته دولت نظارت می‌کند و می‌خواهد در بازار، حرکت شفاف باشد و حباب نداشته باشد. البته از بازار سرمایه حمایت هم می‌کنیم و بسیار برای ما مهم است، اما باید به بازار سرمایه نگاه بلندمدت داشت نه کوتاه‌مدت. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اساس بازار سرمایه به رونق اقتصادی وابسته است، گفت: هر میزان بتوانیم در جامعه رونق اقتصادی به‌وجود بیاوریم، بازار سرمایه هم به همان نسبت دارای رونق خواهد بود. من در بلند مدت مسیر بازار سرمایه را مثبت می‌بینم و ان‌شاء‌الله امیدوارم در مسیر رونق، بتوانیم امسال حرکت‌هایی که مورد انتظار مردم است را انجام دهیم. این اطمینان نسبی رئیس‌جمهوری دیروز موجب افزایش خوش‌بینی به آینده بازار سرمایه شده که همین امر نیز بر حجم معاملات افزود و ارزش معاملات با رقم خوردن چند معامله عمده و معاملات اوراق مشارکت به نزدیک ۵۰میلیارد تومان رسید. در بازار دیروز در گروه بانکی، بانک صادرات ۵۰ درصد از سهام یک شرکت معدنی را به مزایده گذاشت و یک شرکت دیگر را آماده واگذاری کرد. این بانک فروش ۵۰ درصد از سهام شرکت تحقیق وگسترش صنایع معدنی پارس کانی (سهامی خاص) را در پیش گرفته است. به این ترتیب ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار و ۵۷۷ سهم پارس کانی به قیمت پایه هر سهم ۵۴ هزار و ۷۹۷ ریال به‌صورت ۲۰ درصد نقد و باقی اقساط از دیروز تا ۷ تیر به مزایده گذاشته شده است. انتظار نمی‌رود بانک صادرات از محل این فروش بتواند تعدیلی را در سود خود لحاظ کند. در گروه دارویی دیروز مجمع داروسازی جابرابن حیان رای به تقسیم سود ۱۷۰۰ریالی به ازای هر سهم داد. در گروه لاستیکی دیروز صحن مجلس شورای اسلامی شاهد اعتراض یک نماینده مجلس در مورد وضعیت واردات لاستیک خارجی و توقف فعالیت شرکت‌های تولیدی بود. نماینده مردم اردبیل گفت: کارخانه‌های تولید لاستیک یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند، حال در چنین وضعیتی چرا به جای حمایت از تولید، شاهد افزایش واردات هستیم. به گزارش خبرگزاری تسنیم، مصطفی افضلی‌فرد، نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی طی تذکری خطاب به رئیس‌جمهوری، خواستار برطرف کردن مشکلات و موانع پیش‌روی زندگی مردم شد.

وی اظهار کرد: دولت برای سنجش تورم، سبد کالاهای مردم را مورد بررسی قرار دهد؛ در زمان بررسی تورم، تمامی کالاها را مورد سنجش قرار داده و آمار ارائه می‌دهند. در گروه خودرویی وزیر صنعت و معدن دیروز به تشریح دلایل تغییر مدیرعامل سایپا پرداخت. محمدرضا نعمت‌زاده با حضور در شرکت سایپا کاشان درباره دلیل حضور محمد جمالی، مدیرعامل جدید سایپا گفت: حضور وی در این گروه با هدف رفع مشکل اصلی گروه سایپا یعنی تامین نقدینگی است که قطعا با کمک اعضای هیات‌مدیره و تمامی مدیران و کارکنان این گروه، مشکلات مالی برطرف خواهد شد و سایپا از این وضع بحرانی خارج خواهد شد. وی افزود: برنامه‌های بلندمدت سایپا مناسب تعریف و طراحی شده ولی باید اصلاحاتی در این زمینه انجام شود و در تولید محصولات جدید، افزایش داخلی‌سازی بیشتر مدنظر قرار گیرد. نعمت‌زاده با تاکید بر اهمیت صنعت خودروسازی گفت: این صنعت یکی از صنایع مهم و موثر در کشور است و وزارتخانه هم یکی از اولویت‌هایش رسیدگی به امور این صنعت است چراکه ٢٠ درصد از ارزش‌افزوده صنعت از مجموعه خودروسازی و قطعات خودرو تامین می‌شود بنابراین ضمن حفظ این وضعیت، باید به فکر ارتقای آن باشیم. وی خاطرنشان کرد: بر اساس چشم‌انداز ١۴٠۴ باید تا دو سال آینده سه میلیون خودرو در کشور تولید شود که یک‌سوم آن برای مصارف داخلی و بقیه برای صادرات باشد و این کار، بسیار سخت و سنگین است، چراکه باید محصولات ما رقابتی تولید شود در غیراین‌صورت نمی‌توانیم عملکرد خوبی داشته باشیم.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887924/#ixzz3d5ub3w8z

 

۰۷:۰۳:۵۶ گروه بنگاه‌ها- آخرین وضعیت حال و آینده شرکت بورسی مارگارین و همچنین وضعیت ترکیب سهامداری این شرکت تشریح شد.مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر در تشریح چگونگی ورود مارگارین به بازارهای جهانی، به رشد قابل توجه صنعت روغن در سال ۸۲ توسط بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: شرکت توسعه صنایع بهشهر با توجه به مالکیت ۵۳ درصدی خود از کارخانه روغن صنعتی بهشهر و مارگارین، زمینه‌های لازم را به منظور رقابت با بخش خصوصی و برای حضور در بازارهای جهانی ایجاد کرد.

بر این اساس وی از صافولا بهشهر به‌عنوان شرکت مشترک ایران و عربستان نام برد که به موجب آن در داخل کشور این شرکت ۵۳درصد سهام مارگارین و ۵۱درصد سهام صنعتی بهشهر را نیز مالک شد. مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع بهشهر درخصوص در اختیار گرفتن مدیریت صافولا بهشهر از سوی سهامدار عربستانی، عنوان کرد: در یکی از بندهای قرار داد خرید ذکر شد که مدیریت به مدت ۳ سال در اختیار صافولا عربستان قرار گیرد. صافولا بهشهر در حقیقت با این سیاست شراکت با طرف عربستانی را آغاز کرد که از مدیریت به روز خارجی برای نگاه به بخش صادرات استفاده کند، اما در سال‌های پس از شراکت با صافولا عربستان، این شرکت عربستانی از سهام شناور در صنعتی بهشهر و مارگارین استفاده کرده و سهم خود را به حدود ۸۰درصد در دو شرکت یادشده افزایش داد. سهامدار عمده مارگارین افزود: به همین دلیل بود که بخشی از ماشین‌آلات مارگارین در صنعتی بهشهر نصب شد. از آنجا که ما نیز در سال ۲۰۱۳ فروش روغن را از سبد بهپخش از دست داده بودیم، ناگزیر به خرید کارخانه روغن شدیم. نهایتا بعد از کارشناسی‌های انجام شده، مقرر شد که ۱۰درصد سهام صافولا بهشهر را در مقابل ۸۰درصد سهم مارگارین با صافولای عربستان تهاتر کنیم، مساله‌ای که در سال ۹۳ اتفاق افتاد و در حال حاضر نیز مارگارین تحت پوشش توسعه بهشهرفعالیت می‌کند.وی درخصوص نسبت شراکت در صافولا، گفت: در حال حاضر به نسبت ۱۰درصد توسعه صنایع بهشهر و ۹۰درصد صافولای عربستان در شرکت صافولا بهشهر شراکت داریم یعنی سهم ما در صافولا بهشهر(شرکت مشترک ایران و عربستان) فقط۱۰ درصد است.

سهامدار عمده درباره آخرین وضعیت مارگارین هم گفت: افزایش سود مارگارین شامل دوبخش افزایش تولید و افزایش نرخ است. در بخش افزایش تولید مارگارین می‌تواند با افزایش تناژ محصول به حالت ایده‌آل نزدیک شود.

همچنین خطوط پر کنی و بسته بندی روغن‌های مایع با آخرین فناوری در حال نصب بوده و انتظار این است که تا انتهای خرداد وارد مدار شود. سیامک ربیعی مدیرعامل مارگارین نیز جزئیاتی از آخرین وضعیت این شرکت تولید‌کننده روغن‌های خوراکی ارائه داد و گفت:شرکت مارگارین (سهامی عام) در زمینه فروش روغن‌های خوراکی رتبه دوم را در بین بیش از ۴۲ شرکت تولید‌کننده دارا است.به گفته وی، شرکت مارگارین فعالیت مجدد خود را پس از تغییر سهامداری از شرکت صافولا بهشهر به شرکت توسعه صنایع بهشهر آغاز کرده است. با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده همچنین تلاش کلیه همکاران در سطوح مختلف، سازماندهی و اجرای طرح و توسعه در حوزه‌های مختلف، میزان تولید و فروش شرکت به حدود ۱۳۰ هزارتن در سال مالی منتهی به ۳۰آذر ماه ۹۳ رسیده است، همچنین به‌تبع آن سهم بازار شرکت به حدود ۵/ ۹ درصد رسیده است.ربیعی با بیان اینکه چشم انداز شرکت کسب جایگاه نخست در تولید روغن‌های تخصصی و صنف و صنعت و حفظ جایگاه دوم تولید روغن‌های خانوار در کشور و ایجاد سود پایدار تا پایان سال ۱۳۹۷ است، تصریح کرد: با بهره‌گیری از برنامه‌های راهبردی کسب‌و‌کار تعیین شده در حوزه‌های زیر‌ساختی شرکت، حوزه زنجیره تامین و حوزه بازاریابی و فروش شرکت و در راستای ارزش‌های شرکت حفظ و صیانت از سرمایه‌های ذی‌نفعان به این مهم دست خواهد یافت.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887922/#ixzz3d5uXiE5H

 

۰۷:۰۳:۴۲ گروه بورس- محبوبه مغانی:‌ استمرار سیاست‌های انقباضی پولی و مالی برای جلوگیری از افزایش تورم و نرخ فروش محصولات، بورس تهران و صنایع آن را در وضعیت ایستا و تاحدودی رو به کاهش قرار داده است؛ این وضعیت به‌صورت روزانه تغییرات اندکی را در صنایع ایجاد می‌کند؛ به‌طوری‌که وضعیت صنایع در مسیر رفت و برگشت‌های آنی قرار دارد.

در ادامه این روند نیز پس از آنکه در اولین روز هفته جاری،‌ رئیس‌جمهوری در نشست خبری خود،‌ رونق بازار سرمایه را در گرو رونق اقتصادی دانست و با توجه به کاهش در‌آمدهای نفتی در سال جاری، به مردم این وعده را داد که «مسیر خود را در جهت این رونق ادامه خواهیم داد» شاخص بورس تهران از رشد اندکی برخوردار شد.

بر این اساس شاخص بورس تهران تنها با رشد ۸۲ واحدی، به ۶۲ هزار و ۶۵۳ واحد رسید. روز گذشته از ۳۷ صنعت بورسی، شاخص ۲۲ صنعت با افزایش و ۱۴ صنعت با کاهش مواجه شدند. گروه های استخراج نفت و گاز به‌جز اکتشاف، محصولات کاغذی و ساخت دستگاه‌ها و وسایل ارتباطی از بیشترین بازده طی معاملات روز گذشته برخوردار شدند. از سوی دیگر تاثیر اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در دستیابی به توافق هسته‌ای در مهلت تعیین شده، سبب شد تا معاملات گروه‌های خودرویی، بانکی و محصولات شیمیایی از حجم بالایی برخوردار شود. همچنین معاملات محصولات شیمیایی، خودرویی و بانکی روز گذشته بیشترین ارزش را برای بورس تهران رقم زد.

باز هم تهدیدی دیگر

در ادامه کاهش ۴/ ۴ درصدی شاخص گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای طی هفت روز گذشته، دیروز نیز شاخص این گروه از ۱۷/ ۰ درصد افت برخوردار شد. با توجه به آنکه فروش فرآورده‌های نفتی تقریبا کل درآمد شرکت‌های پالایشی را تشکیل می‌دهد، کاهش قیمت نفت خام، به‌عنوان ریسک حاکم بر شرکت‌های پالایشی در سال جاری، سهام در‌آمدهای این شرکت‌های بورسی را تحت تاثیر قرار داده است. اگرچه کاهش قیمت نفت خام، کاهش قیمت مواد اولیه برای شرکت‌های پالایشی را در‌بر‌دارد، اما از سوی دیگر تهیه مواد اولیه از سوی شرکت‌های پالایشی براساس نفت گران در گذشته، سبب شده است تا فرآورده‌های موجود در انبار آنها به قیمت نازلی به فروش برسد. بر این اساس هفته گذشته نیز در پی اظهارات مقامات سعودی مبنی بر افزایش تولید به رقمی بی‌سابقه، قیمت نفت با کاهش مواجه شد و به موجب آن سهام شرکت‌های پالایشی حاضر در بورس تهران تماما بر مدار منفی مورد معامله قرار گرفتند. اما «ونفت» به‌عنوان پرنوسان‌ترین سهم حاضر در این گروه، ‌روز گذشته پس از نوسانات منفی و مثبت،‌ در نهایت به واسطه برخورداری از بیشترین رشد قیمتی (۶/ ۰ درصد افزایش) در صدر شرکت‌های حاضر در این گروه قرار گرفت. در این گروه روند منفی حاکم بر قیمت سهام نفت پارس روز گذشته نیز ادامه یافت تا این شرکت همچنان رتبه دار بیشترین کاهش قیمتی در میان شرکت‌های هم گروه خود باشد. در حالی مشارکت عمده حقیقی‌ها در خرید و فروش سهام این شرکت ادامه دارد که شرکت در گزارش ۱۲ ماهه خود برای سال مالی منتهی به پایان اسفندماه ۹۳، به ازای هر سهم یک هزار و ۶۱۷ ریال سود محقق کرده است.

سنگ‌‌آهنی‌ها همچنان امیدوار

شاخص گروه استخراج کانه‌های فلزی پس از آنکه آهنگ افت قیمتی خود را از ابتدای سال کاهش داد، در هفت روز کاری گذشته از افت ۴/ ۰ درصدی برخوردار شد.

بر این اساس در ادامه این روند نیز شاخص این گروه دیروز ۰۴/ ۰ درصد مثبت شد. در حالی تلاش‌ها برای اثرگذاری در نحوه تعیین پرداخت‌های معدنداران در استخراج مواد معدنی از سوی فعالان این صنعت ادامه دارد که در قانون بودجه سال ۹۴، میزان پرداخت‌ها به‌عنوان بهره مالکانه مشخص است و شرکت‌های معدنی سنگ آهنی بر اساس قانون ملزم به اجرای آن هستند. بر این اساس به نظر می‌رسد هنوز تغییر خاصی در برنامه شرکت‌ها و مصوبات وجود ندارد و نرخ مصوب برای پرداخت بهره مالکانه به ازای فروش هر تن کنسانتره ۲۵ درصد و برای هر تن گندله ۵/ ۲۱ درصد است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887918/#ixzz3d5uTvzcv

 

۰۷:۰۲:۵۲ گروه بورس – سلیمان کرمی: شاخص کل بورس تهران در روز گذشته با رشد ۸۲ واحدی (معادل ۱/ ۰ درصد)، در ۶۲ هزار و ۶۵۳ واحد متوقف شد. در این شرایط، انتظار ناشی از مذاکرات هسته‌ای علاوه بر تاثیر بر کل اقتصاد کشور، بیشترین سایه خود را بر بازار سرمایه گسترده است. حرکت بازار سرمایه همراه با انتشار کمترین اخبار از مذاکرات هسته‌ای از زمان آغاز این مذاکرات در دولت یازدهم کاملا آشکار است، به‌طوری که حجم کم معاملات (با حذف معاملات بلوکی این مقدار به ۳۰۰ میلیون سهم در روز رسیده است) بر این موضوع تاکید دارد. در ابتدای سال نیز با انتشار بیانیه لوزان و به اوج رسیدن امیدواری‌ها برای لغو تحریم‌ها، جهش شاخص بورس تهران رقم خورد، در ادامه ابهاماتی که درخصوص این بیانیه به وجود آمد موج دوباره ریزشی بورس تهران را رقم زد.

در این شرایط، مهلت تعیین‌شده برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای ۱۰ تیر به پایان می‌رسد، اخبار هنوز از باقی ماندن اختلافات بین طرفین مذاکره‌کننده حکایت می‌کند. اثرات این اخبار باعث ایجاد رکود فرسایشی در بازار سهام شده است. ریزش قیمتی ماه‌های اخیر باعث افت نسبت قیمت به درآمد کل بازار کمتر‌ از ۲/ ۵ شده است. این عامل در مقابل ابهامات موجود هسته‌ای مقاومت قیمتی سهام چه در برابر افت یا رشد را نشان می‌دهد. بر این اساس، «دنیای اقتصاد» در این گزارش نگاهی اجمالی به روند آتی بازار سرمایه و صنایع بورسی منتفع از حذف تحریم‌ها دارد. در این شرایط، بیش از ۵۰ درصد از بازار اثر مستقیمی را از حذف تحریم‌ خواهند گرفت. این بخش بازار بدون در نظر گرفتن گروه‌های سرمایه‌گذاری یا چند رشته‌ای صنعتی است که بخش زیادی از پرتفوی این شرکت‌ها نیز از تحریم‌ها رنج می‌برند. در این میان، با بهبود وضعیت اقتصادی کشور، دیگر گروه‌های بازار سرمایه نیز از لغو تحریم‌ها تاثیر خواهند پذیرفت.

رشد سود‌آوری با لغو تحریم‌های بین‌المللی

پس از حرکت ۱۸ روزه شاخص در کانال ۶۳ هزار واحدی، در ۵ روز گذشته میل شاخص به ادامه نوسانات در کانال ۶۲ هزار واحدی مشاهده می‌شود. در این شرایط، روند شاخص در هفته‌های اخیر حاکی از وجود تعادل عرضه و تقاضا در بازار سهام است. از یکسو گروهی با توجه به تقویت نماگرهای بنیادی قیمت‌های کنونی را ارزنده ارزیابی می‌کنند و در نقطه مقابل عرضه‌کننده با بدبینی نسبت به مذاکرات هسته‌ای و همچنین تامین نقدینگی مورد نیاز خود به دنبال تخلیه پرتفوی خود با قیمت‌های بالاتر است. در این شرایط، روند طولانی ثبات قیمتی در هفته‌های اخیر باعث تقویت سمت عرضه و در نتیجه تغییر کانال شاخص در هفته گذشته شد. مهلت رسیدن به توافق هسته‌ای ۱۰ تیر به پایان می‌رسد، در این شرایط، سه سناریو انجام توافق و رفع تحریم‌ها، تمدید و ادامه مذاکرات، لغو مذاکرات و باقی ماندن یا حتی افزایش تحریم‌ها را می‌توان متصور شد. در صورت انجام توافق احتمالی این انتظار وجود دارد که متغیرهای کلان اقتصادی کشور روند مثبتی را در پیش گیرند. رفع تحریم‌های اقتصادی در این میان، می‌تواند عامل کلیدی در بهبود این متغیرها باشد. برخی صنایع بورسی اثرپذیری مستقیمی از رفع تحریم‌ها خواهند داشت. در این میان، گروه بانک، بیمه، خودرویی، حمل‌ونقل و شیمیایی از جمله این صنایع هستند که تا بیش از ۵۰ درصد از بازار سرمایه را به خود اختصاص داده‌اند. در این بین با حذف تحریم‌های بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشور امکان انجام مراودات ارزی و همچنین سوئیفت به وجود خواهد آمد. سایر اموال این بانک‌ها که در خارج از کشور قفل شده‌اند نیز دوباره در اختیار این بانک‌ها قرار خواهند گرفت. موارد مزبور می‌توانند اثر بسیار مثبتی بر روند سود‌آوری بانک‌ها داشته باشد.‌ در این میان، با لغو تحریم‌ها انتظار سرازیر شدن سرمایه‌های خارجی به کشور و در نتیجه افزایش چشمگیر مقدار مراودات ارزی وجود خواهد داشت. این موارد برای صنعت بیمه نیز صدق می‌کند. صنعت خودرو در اوایل تیر ۹۲ وارد لیست تحریم‌های بین‌المللی شد، به دنبال این تحریم‌ها خودروسازان در تامین قطعات مورد نیاز از خارج با مشکل مواجه شدند، شرکت‌های خودرو‌ساز خارجی نیز که با تولیدکنندگان خارجی همکاری‌هایی داشتند با ایجاد تحریم به کشور خود بازگشتند. در این شرایط، به نظر می‌رسد رفع تحریم‌ها اثر دو‌جانبه بر کاهش هزینه‌های تولید و همچنین افزایش کیفیت خودروهای داخلی خواهد داشت. هزینه‌های ناشی از تامین قطعات داخلی و خارجی افت پیدا می‌کند و همچنین انتظار افزایش کیفیت قطعات نیز وجود دارد. از سوی دیگر انتظار ورود دوباره خودروسازان خارجی به کشور برای همکاری با تولیدکنندگان داخلی وجود خواهد داشت، افزایش این همکاری‌ها می‌تواند بر سودآوری این گروه اثر مثبتی داشته باشد. کشتیرانی ایران نیز از مواردی است که از سال‌های پیش در لیست تحریم‌ها قرار گرفته است. به این ترتیب، با توجه به اینکه امکان تردد کشتی‌ها با پرچم کشورمان ممنوع شد، اخباری مبنی بر حرکت کشتی‌ها با پرچم کشور‌های دیگر در این سال‌ها منتشر شده است. در این میان، اخباری مبنی بر لغو تحریم‌های کشتیرانی بارها در رسانه‌ها(به خصوص توسط اتحادیه اروپا) منتشر شده است. انتظار افزایش سودآوری در مدت زمان کوتاهی برای شرکت‌های کشتیرانی وجود دارد. بر این اساس، با ارسال هر سیگنالی ناشی از این موضوع به بازار سرمایه نماد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، «حکشتی»، رشدهای زیادی را تجربه کرد، در ادامه اما با تایید نشدن خبر، ماهیت صف‌های خرید تغییر کرده و فشار فروش در این نماد مشاهده شده است. به این ترتیب، نوسانات قیمتی زیادی در این سهم مشاهده شد. در تحریم‌های اعمال‌شده در بخش پتروشیمی و نفت، علاوه بر اینکه از ورود تکنولوژی به این صنعت جلوگیری شده، شرکت‌های بزرگ پتروشیمی نیز در لیست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند و در نتیجه فروش صادراتی محصولات این شرکت‌ها با مشکل مواجه شده‌ است. برای مثال می‌توان به تحریم کاتالیزورهای مورد نیاز صنایع شیمیایی و پالایشی اشاره کرد. گرچه بر اساس گفته‌ مسوولان این تحریم‌ها اثر زیادی بر صنعت پتروشیمی نداشته است، اما به هر حال از دست دادن بخشی از بازار هدف و همچنین تکنولوژی مورد نیاز اثر منفی خود را بر این بخش گذاشته است. بر این اساس، با لغو تحریم‌ها در این بخش انتظار تسهیل فروش صادراتی و افزایش مقدار این فروش به وجود می‌آید. از سوی دیگر وررود تکنولوژی به این بخش از صنعت می‌تواند از مقدار هزینه‌ها کم کند و همچنین بر سرعت روند پروژه‌های در دست احداث بیفزاید.

اثر غیر‌مستقیم توافق هسته‌ای بر کل بازار سرمایه

در صنایع دیگر نیز حذف تحریم‌های کلی اثر مثبت خود را به‌صورت غیر مستقیم خواهند داشت. برای مثال، با توجه به تکنولوژی محور بودن صنعت دارو، با حذف تحریم‌ها و ورود این تکنولوژی‌ها به کشور می‌توان به کاهش هزینه‌ها و در نتیجه افزایش سود‌آوری این گروه امیدوار بود. این موضوع برای سایر صنایع نیز صدق می‌کند. همچنین صنایع بورسی که فروش محصولات صادراتی بخشی از سود خالص آنها را در‌بر‌می‌گیرد، با توجه به تحریم مراودات بانکی و ارزی، با مشکل اصلی انتقال پول فروش به داخل مواجه هستند. بر این اساس، سایر صنایع با فروش‌های صادراتی نیز از لغو تحریم‌ها اثرپذیری خواهند داشت. جدا از اثر مستقیم، حذف تحریم‌ها اثرات خود را به‌طور کلی بر اقتصاد کشور و دیگر بازارها نیز خواهد داشت. ورود سرمایه‌های خارجی از جمله مواردی که توجه زیادی را به خود جلب کرده است. بورس تهران پتانسیل زیادی برای جذب سرمایه‌ها دارد. در هفته‌های گذشته نیز شاهد بازدید سرمایه‌گذاران خارجی، هیات‌ ۹نفره اروپایی، از بورس تهران بودیم. بر این اساس، افزایش نقدینگی می‌تواند به‌عنوان کلیدی برای صعود بورس تهران به حساب‌ بیاید. در این میان، ورود سرمایه‌گذاران خارجی متکی به توانایی انتقال پول به داخل کشور خواهد بود؛ بنابراین شرط لازم برای حضور سرمایه خارجی امکان انجام مراودات مالی است. برداشته شدن تحریم‌ها از بانک مرکزی، ارزش ریال را دوباره افزایش می‌دهد. در این میان، بازار ارز با کنترل‌هایی که از ماه‌های پیش بر این بازار اعمال شده است و همچنین با توجه به انتظار موجود در کل اقتصاد کشور، برای نتیجه مشخص از مذاکرات هسته‌ای، روند آرامی را در ماه‌های اخیر داشته است. نرخ ارز مبادله‌ای نیز به قیمت‌های بیشتر از ۲۹۰۰ تومان رسیده است (۵۰ تومان بیشتر از نرخ مصوب بودجه ۹۴ کشور). بر اساس گفته‌های مسوولان، سیاست کلی یکسان‌سازی تدریجی نرخ ارز آزاد و مبادله‌ای است. به این ترتیب، در حالی‌که انتظار برای کاهش نرخ دلار در بازار وجود دارد، طبق شواهد به نظر می‌رسد که کاهش چشم‌گیری را شاهد نباشیم. بر این اساس، شرکت‌های بورسی که نرخ دلار را در صورت‌های مالی خود بر اساس قیمت‌های ابتدای سال در نظر گرفته‌اند تا حدودی از این قضیه متضرر می‌شوند؛ اما این انتظار وجود دارد که این اثرات منفی با تقویت دیگر عوامل کمرنگ شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887923/#ixzz3d5uPWRIP

 

۰۷:۰۲:۳۶ گروه بازار پول: در حالی که قیمت سکه تحت‌تاثیر کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی در روز جمعه، در نخستین روز هفته ۴ هزار تومان کاهش یافته بود، روز یکشنبه نیز همین روند تداوم یافت و سکه بهار آزادی با ۶ هزار تومان افت دیگر به قیمت ۹۱۰ هزار تومان رسید. روز گذشته در شرایطی که بازارهای جهانی طلا تعطیل بودند، افت قیمت دلار که بهای شاخص بازار ارز را به ۲۵ روز پیش بازگرداند، بیشترین تاثیر را بر ادامه روند کاهشی قیمت سکه داشت. به اعتقاد فعالان بازار، کمبود تقاضا در بازار و افت قیمت درهم دو دلیل اصلی کاهش قیمت دلار در بازار یکشنبه بود.

  سکه تحت فشار دلار
سکه که هفته جاری را با کاهش قیمت آغاز کرده بود و با ثبت قیمت ۹۱۶ هزار تومان به قیمت اول آذر سال گذشته بازگشته بود، روز گذشته نیز به این روند ادامه داد. سکه روز یکشنبه ۶ هزار تومان دیگر ارزان شد و به بهای ۹۱۰ هزار تومان رسید، قیمتی که برای آخرین بار در تاریخ ۱۷ آبان سال گذشته در بازار ثبت شده بود. کارشناسان معتقدند کاهش قیمت سکه در دو روز ابتدایی هفته جاری متاثر از دو عامل است؛ نخستین موضوع که بر قیمت روز شنبه تاثیرگذار بود افت قیمت اونس جهانی در نیمه دوم هفته کاری گذشته است. دومین عامل نیز که باعث تشدید کاهش قیمت شده، کاهش قیمت دلار در بازار از ابتدای هفته بوده است.
روز گذشته همچنین نیم سکه با ۳ هزار تومان کاهش، ۴۶۳ هزار تومان به فروش رسید. همچنین ربع سکه نیز روز گذشته ۳ هزار تومان ارزان شد و با قیمت ۲۵۴ هزار تومان به فروش رسید.

  عوامل افت دلار
در نخستین ساعت فعالیت بازار ارز در روز یکشنبه دلار با ۲ تومان کاهش در مقایسه با قیمت نهایی روز شنبه ۳۳۱۰ تومان قیمت‌گذاری شد، اما خیلی زود رو به کاهش گذاشت. دلار روز یکشنبه در طول فعالیت بازار تا ساعت ۱۵ در بازه قیمتی ۳۳۰۵ تا ۳۳۱۰ تومان در نوسان بود. شاخص بازار ارز در نهایت در ساعت ۱۵ به قیمت ۳۳۰۵ تومان که کف قیمت روزانه بود، رسید. همچنین روز یکشنبه متوسط قیمت فروش دلار در سامانه سنا ۳۳۱۶ تومان تعیین شد.
فعالان بازار دو دلیل را برای کاهش شاخص دلار در بازار عنوان می‌کنند. به اعتقاد فعالان بازار دلیل اصلی افت قیمت دلار کاهش تقاضا برای خرید است. این موضوع نیز متاثر از مشخص نبودن نتیجه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ است که بر اساس تفاهم لوزان سوئیس بنا است تا ۹ تیرماه به جمع‌بندی نهایی برسند. نزدیک شدن به زمان پایانی در نظر گرفته شده در تفاهم لوزان باعث شده بازار ارز در حالت انتظار قرار گیرد.
علاوه‌بر فضای انتظاری حاکم بر بازار، عامل دیگری که فعالان بازار از آن به عنوان عامل کاهنده قیمت دلار یاد می‌کنند افت قیمت درهم در بازار است. درهم روز گذشته با افت ۸ تومانی در مقایسه با قیمت نهایی روز شنبه به ۸۹۶ تومان رسید.
در دومین روز هفته جاری قیمت یورو نیز در مدار نزول قرار گرفت و با افت ۱۰ تومانی به ۳۷۲۰ تومان رسید. به اعتقاد کارشناسان دلیل اصلی افت قیمت یورو کاهش ارزش دلار در بازار بود، اما روز گذشته برخلاف یورو و دلار که نزولی بودند پوند با افزایش قیمت همراه بود. این ارز اروپایی روز گذشته با ۱۰ تومان افزایش به ۵۱۵۰ تومان رسید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887891/#ixzz3d5uCffV5

 

۰۷:۰۲:۲۳ روز یکشنبه ۲۴ خردادماه، شرکت ذوب‌آهن‌ اصفهان ۶۸ هزار تن سبد میلگرد و تیرآهن را به قیمت پایه ۱۵ هزار و ۵۹ ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران دادوستد کرد. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس کالای ایران، تالار محصولات صنعتی و معدنی همچنین شاهد معامله ۲ هزار تن شمش هزارپوندی ۷/ ۹۹ شرکت آلومینیوم ایران، به قیمت ۶۶ هزار و ۴۳۰ ریال بود.

این گزارش همچنین حاکی است، در این روز و در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی، ۷۵۰۰ تن لوب کات، ۵۹۰۹ تن انواع قیر، ۱۳ هزار تن وکیوم باتوم، ۶۱۰ تن انواع گوگرد و ۵۷۵ تن ماده شیمیایی مورد معامله قرار گرفت.

۳۹۵۰ تن انواع قیر و ۵۰ تن عایق رطوبتی در تالار صادراتی به فروش رسید. معامله ۸۲۰ تن ذرت، هزار تن شکرسفید و ۹۶۵ تن برنج در تالار محصولات کشاورزی ثبت شد.

براساس این گزارش، در این روز و در مجموع، حدود ۱۱۳ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۲ هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالای ایران معامله شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887843/#ixzz3d5u8yMqf

 

۰۷:۰۲:۰۳ گروه بنگاه‌ها: در مبادلات روز یکشنبه ۲۴ خرداد ماه جاری، برای دومین روز متوالی در هفته پیش رو قیمت شمش فولاد عرضه شده از سوی برخی خصوصی‌ها کاهشی بین ۲۰ تا ۴۵ تومان را در هر کیلو تجربه کرد. در این روز، ورق عرضه شده از سوی شرکت هفت الماس اما شاهد رشد قیمت بود.

 

۰۷:۰۱:۴۷ مدیر اسبق معادن سنگ‌آهن گل‌گهر

کشور ایران موقعیت و پتانسیل‌های منحصر به‌فرد از نظر سرمایه‌گذاری در معادن و صنایع معدنی دارد و در عمده پتانسیل‌ها که برای یک سرمایه‌گذاری معدنی مورد نیاز است این کشور موقعیت ویژه دارد.

 

کشور ایران با دارا بودن ۶۸ نوع ماده معدنی و ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی دنیا با دارا بودن ۷ درصد منابع معدنی جهان جای گرفته، اما به‌رغم این حجم ذخایر تنها کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی کشور را تولیدات معدنی تشکیل می‌دهند که این میزان تولید با ذخایر تناسب چندانی نداشته و نشان از این دارد که ایران می‌تواند در آینده به بهشت سرمایه‌گذاران معدنی تبدیل شود.

اولین عملیات اکتشاف جامع و سیستماتیک معدنی در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی توسط کشور شوروی سابق انجام شد و پس از آن تاریخ عملیات پی‌جویی و اکتشاف جامع در کشور انجام نشده و عمده فعالیت‌های اکتشاف به‌صورت موردی و منطقه‌ای انجام شده و بخش قابل توجهی از ذخایر عمیق و همچنین ذخایر منطقه کویر لوت ناشناخته مانده است. قطعا در صورتی که شرکت‌های صاحب نام در مناطق دست‌نخورده کویر و همچنین ذخایر عمیق فعالیت کنند به ذخایر قابل توجهی دست خواهند یافت. در سال ۲۰۱۲ سازمان تجارت جهانی مطالعات جامعی را برای تامین منابع معدنی جهان تا سال ۲۰۳۵ انجام داد. در این مطالعات ایران به‌عنوان یکی از تامین‌کنندگان اصلی مواد معدنی جهانی در ۳۰ سال آینده به‌خصوص در بخش سنگ‌آهن شناخته شد. البته کانی‌های اصلی فلزی شامل آهن، سرب، روی، مس، تیتانیوم و عناصر کمیاب که نقش موتور توسعه در جهان جدید را بازی می‌کند در ایران از نظر ذخایر شرایط منحصر‌به‌فردی دارد و به‌رغم استخراج نسبتا کم باتوجه به پتانسیل در این کانی‌ها ایران صادر‌کننده این مواد است.

بهترین روش برای ورود به بازار و سرمایه‌گذاری مواد معدنی ایران تمرکز بر منابع دست‌نخورده عمیق و همچنین مناطق بکر و دست‌نخورده است و این منابع تشنه انجام عملیات اکتشاف، تجهیز و استخراج با تکنولوژی روز دنیا هستند.

ایران در منطقه‌ای واقع شده که کشورهای اطراف آن مانند ترکیه و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس باتوجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند و این در حالی است که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشورها در صنایعی مانند فولاد سرمایه‌گذاری هم کرده‌اند اما مواد اولیه آنها وارداتی است و ایران می‌تواند منبع خوبی برای تامین نیازهای این کشورها که به سرعت در حال افزایش است محسوب شود.

سومین امتیاز ایران برای سرمایه‌گذاری وجود زیربناهای خوب در این کشور است. ایران در خلیج فارس بدون احتساب جزایر، ۱۴۰۰ کیلومتر مرز آبی و بنادر متعددی دارد و از این طریق به آب‌های آزاد و بازارهای جهانی دسترسی نسبتا راحت و ارزانی دارد.این پتانسیل موجب می‌شود تولیدات معادن و صنایع معدنی با کمترین هزینه به بازار‌های جهانی عرضه شود.

ایران با ۱۸ درصد منابع گاز و ۹ درصد منابع نفت در بین کشورهای معدنی دنیا موقعیت منحصربه‌فردی برای تامین انرژی فعالیت‌های معدنی به‌خصوص در فرآوری و فلزات دارد و قیمت انرژی در ایران باتوجه به منابع عمده بعضا تا۵۰ درصد قیمت جهانی است و این موقعیت شرایطی را فراهم می‌کند که شرکت‌های بزرگ کل عملیات مرتبط با معدن را از استخراج، صنایع تولید فلزات به‌خصوص فولاد در ایران با قیمت تمام شده مناسب انجام دهند و به بازارهای نزدیک منطقه صادر کنند.

کشور ایران باتوجه به پتانسیل معدنی از ۷۰ سال قبل اولین کشوری بود که تدریس رشته معدن و زمین‌شناسی را دربین کشورهای منطقه آغاز کرد و در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار نفر مهندس و تکنسین در رشته‌های معدن، متالورژی و کارشناس زمین‌شناسی تربیت کرده است. این خیل عظیم نیروهای متخصص کشورهای سرمایه‌گذار را از نظر نیروی انسانی بی‌نیاز می‌کند و این در حالی است که در سایر کشورهای منطقه چنین پتانسیلی وجود ندارد.

ساختار زمین‌شناسی ایران از نظر منابع معدنی به کشورهای شرقی و شمالی ایران گسترش یافته است. کشور افغانستان در غرب ایران، کشورهای آسیای میانه و جمهوری‌های سابق اتحاد شوروی مانند تاجیکستان و ازبکستان منابع معدنی قابل توجه و اقتصادی دارند اما نقطه ضعف این کشورها عدم دسترسی به آب‌های آزاد و نداشتن زیربناهای مناسب مانند راه آهن، جاده، نیروی انسانی متخصص و انرژی است. استقرار و سرمایه‌گذاری در ایران دسترسی به ذخایر این کشورها را به راحتی امکان‌پذیر می‌کند زیرا تنها راه دسترسی این کشورها به آب‌های آزاد به‌منظور صادرات محصولات معدنی، خلیج فارس و کشور ایران است و وجود شبکه عظیم راه‌آهن که به عمده این کشورها اتصال دارد و جاده‌های مناسب از یک طرف و قیمت مناسب انرژی در ایران از طرف دیگر هزینه‌های سرمایه‌گذاری در آن کشورها را کاهش می‌دهد به همین دلیل ایران دروازه ورود به بازارهای سرمایه‌گذاری معادن در کشورهای غرب آسیا و آسیای میانه است. در حال حاضر به دلیل مشکلات اساسی زیربنایی که گفته شد عمده ذخایر معدن این کشورها دست‌نخورده باقی مانده است.

ایران از نظر حجم ذخایر قطعی و بالقوه، وجود زیربناهای مناسب، وجود بازار مناسب مصرف در ایران و کشورهای منطقه، قیمت مناسب انرژی، دسترسی به آب‌های آزاد و همچنین نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده بخش معدن یکی از کشورهای بسیار شاخص جهت سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ معدنی شناخته می‌شود و در یک جمله ایران در آینده بهشت سرمایه‌گذاری معدنی شناخته خواهد شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887838/#ixzz3d5u07Li7

 

۰۷:۰۱:۳۰

دنیای اقتصاد: سری دوم وام جدید مسکن با مزیت بالاتر از آنچه هفته گذشته در قالب تسهیلات صندوق «یکم» وارد بازار شد، در دسترس انبوه‌سازان قرار گرفت. با تصویب دولت، بیش از ۲۰ بانک عامل، موظف به پرداخت وام‌های ۵۰، ۴۰ و ۳۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در محدوده بافت‌های فرسوده سراسر کشور شده‌اند. این تسهیلات در حجم ۳۰۰ هزار فقره در سال و با نرخ ۱۴درصد آن هم بدون شرط «سپرده‌گذاری» ارائه می‌شود. این امکان مالی، در نقش مسیر فرعی خروج از رکود ساختمانی می‌تواند تیراژ آپارتمان‌سازی را دو برابر کند.


نسخه دوم وام مسکن آمد؛  رونمایی از «مسیر فرعی» برای احیای ساخت‌وساز
پله فرار برای رکود مسکن
تفاهم‌نامه تخصیص ارزان‌ترین منابع بانکی به انبوه‌سازان امضا شد

گروه مسکن- هاجر شادمانی: مسوولان وزارت راه‌و‌شهرسازی با رونمایی از «ارزان‌ترین وام مسکن»، شرایط استفاده از سری دوم تسهیلات جدید را که صرفا برای سمت عرضه، آن هم از نوع ساخت‌وسازهای مصرفی طراحی شده اعلام کردند.

سازنده‌های گرفتار در رکود مسکن به موجب تفاهم‌نامه‌ای که دیروز بین متولی نوسازی بافت‌های فرسوده در وزارت راه‌وشهرسازی و کانون سراسری انبوه‌سازان به امضا رسید، می‌توانند مشروط به ساخت‌وساز مسکونی در محدوده کلنگی و فرسوده شهرها، تسهیلات بانکی بدون سپرده ۱۴ درصدی برای ساخت دریافت کنند. با این امکان تازه، پیش‌بینی می‌شود سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در تهران و سایر شهرها که طی دست‌کم یک‌سال گذشته به کُما رفته بود، از مسیر فرعی «بافت‌فرسوده»، احیا شود و با افزایش ساخت‌وساز، این بازار از رکود عمیق خود خارج شود. وام‌ جدید از مصوبه‌ای نشات می‌گیرد که سال گذشته هیات دولت و بانک مرکزی برای پرداخت ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات ۵۰، ۴۰ و ۳۰ میلیون تومانی به پروژه‌های نوسازی بافت فرسوده (به ترتیب در تهران و کلان‌شهرها، شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک)، به تصویب رساندند. آن زمان مقرر شده بود ۹ درصد از نرخ سود رایج تسهیلات بانکی– نرخ عقود مشارکتی در زمان ساخت و عقود مبادله‌ای در زمان فروش اقساطی و انتقال وام به خریداران واحدها- برای این سه نوع وام، توسط دولت به شکل «یارانه» پرداخت شود.

اما به موجب آنچه دیروز معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی درباره اصلاح این مصوبه خبر داد، از یک‌سو میزان یارانه سود افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی، شامل حال این وام‌ها نیز می‌شود. ‌‌

دولت، پرداخت۱۰ درصد از سود تسهیلات نوسازی بافت‌فرسوده را در قالب یارانه مسکن تقبل کرده و به این ترتیب، در تهران برای ساخت‌وساز در محدوده بافت‌ فرسوده، ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدون سپرده با سود حداکثر ۱۴ درصد (فاصله سود مشارکتی ۲۴ درصدی بانک‌ها با یارانه ۱۰ درصدی) به سازنده‌ها پرداخت می‌شود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، مزیت وام ۵۰ میلیونی از صرفه وام ۸۰ میلیون تومانی که پرداخت آن هفته گذشته در بانک مسکن آغاز شد نیز بیشتر است. بانک مسکن برای اعطای تسهیلات ۸۰ میلیونی از محل صندوق «یکم» به طرف عرضه (سازنده‌ها)، شرط حداقل یک‌سال سپرده‌گذاری مبلغی معادل نصف وام را تعیین کرده است که تامین چنین رقمی برای انبوه‌‌سازان که در دو سال گذشته با مشکل شدید فروش نوسازها مواجه بودند، عملا غیرممکن است.

تسهیلات صندوق «یکم» هم برای ساخت و هم برای خرید در نظر گرفته شده اما با احتساب شرط سپرده‌گذاری، دسترسی آنی به آن وجود ندارد.

اما وام نوسازی بافت ‌فرسوده که با لحاظ یارانه ۱۰ درصدی سود، شبیه وام صندوق یکم است، چون نیاز به سپرده‌گذاری ندارد، در حال حاضر ارزان‌ترین تسهیلات بانکی آماده پرداخت به سمت عرضه محسوب می‌شود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، حجم ساخت‌و‌سازهای مسکونی در کشور و تهران طی سال ۹۳ به ترتیب ۳۹ و ۵۸ درصد کاهش پیدا کرد. سطح مطلوب عرضه سالانه مسکن در کشور حداقل ۷۰۰ هزار واحد است در حالی که پارسال کمتر از ۴۰۰ هزار واحد احداث شد.

در حال حاضر با رونمایی از سری دوم تسهیلات جدید مسکن، شرایط احداث ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌ فرسوده فراهم شده که در این صورت، نیمی از حداقل نیاز امسال بازار مسکن به آپارتمان جدید از این طریق پاسخ داده خواهد شد. وام نوسازی بافت فرسوده با توجه به قیمت زمین در این قسمت از محدوده شهرها، حدود ۶۰ درصد هزینه ساخت را پوشش می‌دهد. روز گذشته به موجب تفاهم مکتوب شرکت عمران و نوسازی شهری ایران (وابسته به وزارت راه‌و‌شهرسازی) با کانون سراسری انبوه‌سازان، مقرر شد ۲۲ بانک‌ عامل وام بافت ‌فرسوده، اولویت پرداخت این تسهیلات را به انبوه‌سازان اختصاص دهند.

در مقابل، انبوه‌سازان نیز موظف شده‌اند به دو شکل «مشارکتی از محل زمین‌‌های دولتی» یا «توافق با مالکان حقیقی املاک فرسوده»، عملیات آپارتمان‌سازی در بافت‌های فرسوده سراسر کشور را در قالب تعهد مسوولیت ساخت و مدیریت مالی پروژه‌ آغاز کنند. شکل نوسازی باید به صورت «محله‌ای» یعنی تجمیع چندین پلاک‌ و خانه فرسوده مجاور هم انجام شود. این مدل سبب کاهش هزینه ساخت برای انبوه‌ساز، بهره‌برداری حداکثری از زمین و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده و فروش آپارتمان در دل شهرها خواهد شد. مدت تفاهم‌نامه ۲ ساله تعیین شده اما از آنجا که بانک مرکزی بازه زمانی ۶ ساله برای پرداخت ۳۰۰ هزار فقره وام نوسازی تعیین کرده، این تفاهم‌نامه برحسب عملکرد انبوه‌سازان قابل تمدید است.

وزارت راه‌و‌شهرسازی برای شروع کار، آماده واگذاری زمین‌های تملک‌شده تحت مالکیتش در بافت‌های فرسوده برخی شهرها از جمله تهران به انبوه‌سازان است. اما شرط تعیین شده برای انبوه‌سازان در این تفاهم‌نامه، حفظ مالکیت خانوارهای صاحب خانه‌های فرسوده در پروسه نوسازی است تا از مهاجرت اجباری ساکنان قدیمی و برهم‌ خوردن مناسبات اجتماعی در این محله‌ها جلوگیری شود.

وزارت راه‌و‌شهرسازی در این تفاهم‌نامه، مسوولیت دارد بستر پرداخت تسهیلات بانکی و همچنین اعمال تخفیف‌های صددرصدی عوارض شهرداری را فراهم کند. در حال حاضر در تهران متوسط قیمت مسکن در محدوده بافت فرسوده، نصف میانگین کل شهر است به این معنی که هر متر مربع آپارتمان در مناطق فرسوده تهران با قیمت حدود ۲ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

حرکت جلوجلوی انبوه‌سازان

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در تفاهم‌نامه‌ای که دیروز میان معاون وزیر راه و شهرسازی در حوزه بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و کانون سراسری انبوه‌سازان به امضا رسید، دولت رسما اعلام کرد آمادگی دارد به تعداد هر واحد مسکونی که انبوه‌سازان قادر به ساخت آنها باشند، تسهیلات و پشتوانه‌های حمایتی اعطا کند. در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که مسوولان وزارت راه‌وشهرسازی در حوزه بافت‌های فرسوده و اعضای هیات مدیره کانون انبوه‌سازان حضور داشتند، قرار شد این همکاری در اولین فرصت پس از اعلام آمادگی و معرفی انبوه‌سازان واجد صلاحیت، به شکل پروژه‌های پایلوت و در زمین‌های آماده‌ای که هم اکنون دولت در شهرهای مختلف کشور در اختیار دارد شروع شده و به تناسب توان اجرایی و ظرفیت فنی انبوه‌سازان، این همکاری گسترش پیدا کند.

این در حالی است که بنا بر اعلام رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان، هم اکنون انبوه‌سازان در مناطق مختلف شهری ۸ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده را به شکل پروژه‌های پایلوت در دست نوسازی و بهسازی دارند که ۵ هزار مورد از این واحد‌ها در محدوده‌های هدف بافت‌های فرسوده درون شهرها و ۳ هزار واحد دیگر در سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌ای واقع شده است. در نشست دیروز انبوه‌سازان با مسوولان دولت در بافت فرسوده، انبوه‌سازان با اشاره به مشکلاتی که پیش از این مانع از فعالیت آنها در عرصه نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی واقع در محله‌ها و محدوده‌های هدف شده بود، راهکارهایی به منظور حل مشکلات پیشین به مسوولان بافت فرسوده، ارائه کردند که معاون وزیر راه و شهرسازی نسبت به چاره‌جویی برای حل این مشکلات و اعمال حمایت‌های حداکثری در این زمینه قول مساعد داد. محمد سعید ایزدی، معاون وزیر راه وشهرسازی، در این زمینه اعلام کرد: در سیاست‌های قبلی حمایت از نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده، در قالب طرح مسکن مهر، ۲۳۰ هزار واحد مسکونی فرسوده مشمول تسهیلات یارانه‌ای مسکن مهر شدند که اگر چه اقدام بسیار مناسبی در این حوزه محسوب می‌شود اما دارای یک ایراد اساسی بود. وی ادامه داد: کیفیت پایین ساخت‌و‌ساز و نوسازی روی قطعات کوچک و ناموفق بودن سیاست تجمیع مهم‌ترین ایرادات سیاست سابق نوسازی در بافت‌های فرسوده است که باعث شد به‌رغم اینکه ۲۳۰ هزار واحد مورد نوسازی و بهسازی قرار گرفت اما با معیارها و استانداردهای موجود در این زمینه فاصله داشته باشد.

پایان رقابت دولت با‌سازنده‌ها

ایزدی استفاده از توان انبوه‌سازان به عنوان بازوی متخصص ساخت‌و‌ساز در بافت فرسوده و نگاه کلیدی به آنها نه تنها به عنوان یک مجری صرف، را مهم‌ترین سیاست حال حاضر دولت در عرصه بهسازی و نوسازی در بافت‌های فرسوده اعلام و خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در این زمینه چند رکن اساسی وجود دارد که هم‌اکنون در شرکت عمران و بهسازی مورد تاکید ما قرار گرفته و در برنامه‌ها مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: تغییر جایگاه دولت در عرصه نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده از مداخله‌گر و مجری مستقیم ساخت‌و‌ساز در بافت فرسوده به نقش حمایتی، نظارتی و تسهیل‌گری، افزایش کیفیت در ساخت‌و‌سازهای بافت فرسوده از طریق واگذاری فرآیندهای اجرایی آن به گروه‌های متخصص و انبوه‌سازان واجد صلاحیت، توجه به جنبه‌های اجتماعی و آسیب‌شناسی‌های لازم در خصوص نحوه بارگذاری جمعیت در بافت‌های فرسوده و سیاست تجمیع و انبوه‌سازی در این محدوده‌ها مهم‌ترین ارکانی است که هم‌اکنون در سیاست‌های بهسازی و نوسازی مورد اتکا قرار گرفته است.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی در امور بافت‌های فرسوده شهری انعقاد تفاهم با انبوه‌سازان برای استفاده از توان و ظرفیت‌های اجرایی آنان را تشخیص درست این فرآیند عنوان کرد و گفت: از مسوولان کانون سراسری انبوه‌سازان تقاضا دارم مطابق با مواد مشخص شده در قانون احیا و بهسازی نسبت به شناسایی و معرفی انبوه‌سازان واجد شرایط به منظور همکاری در پروژه‌های بهسازی و نوسازی اقدام کنند.

افزایش تسهیلات یارانه‌ای دولت برای وام ۵۰ میلیونی

ایزدی همچنین با تاکید بر ضرورت اولویت‌بخشی و استفاده از ظرفیت فعلی تسهیلات بافت‌های فرسوده در راستای انبوه‌سازی در این بافت‌ها و پرهیز از تک‌پلاک‌سازی و کوچک‌سازی، از افزایش سقف حمایتی دولت برای پرداخت تسهیلات یارانه‌ای تا سقف پرداخت ۱۲ درصد از سود تسهیلات بانکی به متقاضیان دریافت تسهیلات ۵۰ میلیونی ساخت مسکن خبر داد و گفت: برای این منظور ۱۳۰۰ میلیارد تومان یارانه مسکن در بودجه سالانه کشور تامین اعتبار شده است.

وی در این زمینه توضیح داد: طی چند روز گذشته مصوبه افزایش سقف تعهد دولت برای پرداخت یارانه سود تسهیلات وام ساخت مسکن از ۹ درصد به ۱۰ درصد در دستور کار اجرایی قرار گرفت، این در حالی است که پیشنهاد شده در صورت رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان اگر ‌سازنده‌ای از روش‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساخت‌و‌سازها استفاده کند، به جای ۱۰ درصد، یارانه ۱۲ درصدی به سود تسهیلات ساخت قابل پرداخت توسط بانک‌ها اعمال شود. ایزدی همچنین از اعلام آمادگی ۷ بانک از ۲۵ بانک عامل پرداخت تسهیلات نوسازی برای پرداخت وام ۵۰ میلیونی خبر داد.

دولت زمین آماده دارد

معاون وزیر راه‌وشهرسازی همچنین از موجودی چند هکتاری زمین در بافت‌های فرسوده برخی شهرهای کشور از جمله تهران برای نوسازی خبر داد و گفت: هم‌اکنون در مناطق مختلف کشور همچون تهران، قزوین، کرج، بندرعباس، تبریز، ارومیه و… زمین و شرایط ورود انبوه‌سازان برای ساخت‌و‌ساز فراهم است و ما آمادگی داریم حمایت‌های لازم و تمام پشتوانه‌های حمایتی را در اختیار آنان قرار دهیم. وی همچنین از تشکیل ستادهای ملی و استانی برای تسریع و بهبود فرآیند نوسازی در بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت: حضور نماینده انبوه‌سازان در این ستادها دو مزیت عمده برای ما به ارمغان می‌آورد یکی اینکه باعث می‌شود انبوه‌سازان در جریان کار احساس نبود پشتوانه‌های حمایتی نداشته باشند و دیگر اینکه دولت بدون اطلاع درست از دغدغه‌ها و مسائل اجرایی آنان، تصمیم‌گیری نکند.

موانع پنهان بافت‌فرسوده از زبان انبوه‌سازان

معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی دیروز در حالی نسبت به حمایت کامل از انبوه‌سازان برای ساخت‌و‌ساز در بافت فرسوده، اعلام آمادگی کرد که اعضای هیات مدیره و روسای استانی انجمن‌های انبوه‌سازی نسبت به برخی مسائل و مشکلات پیش رو در این زمینه ابراز نگرانی کردند. عملکرد جزیره‌ای شهرداری‌ها، حضور شرکت‌های وابسته به دولت، مردم و برخی‌ سازنده‌های فاقد صلاحیت که تاکنون هر کدام به صورت خودمختار و بدون هماهنگی با یکدیگر نوسازی بافت‌های فرسوده را بر عهده گرفته بوده و هم اکنون نیز درحال فعالیت در این محدوده‌ها هستند مهم‌ترین موضوعی است که انبوه‌سازان در حضور معاون آخوندی بر آن تاکید کردند. مشکلات دیگری نظیر عدم پایبندی بانک‌ها به تعهدات خود برای پرداخت به موقع تسهیلات، عدم همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان در تامین انشعابات آب، گاز، برق و …، عدم تعهد برخی شهرداری‌ها در اعطای مشوق‌های تشویقی و مشکلات مربوط به نحوه تملک زمین بخش دیگری از دغدغه‌هایی است که از سوی انبوه‌سازان مطرح شد. این در حالی است که انبوه‌سازان ابراز امیدواری کردند با رویکرد جدید شرکت عمران و بهسازی برای نوسازی در قالب کاتالیست پروژه، یعنی فراهم‌آوری تمام زیرساخت‌ها و رفع موانع پیشین و جذاب‌سازی محدوده‌های فرسوده برای سرمایه‌گذاری، پروژه‌ها از معضلاتی که پیش از این در بافت‌های فرسوده با آنها درگیر می‌شدند، در امان بماند.

به گفته آنها، تمام مسائلی که طی دو دهه گذشته در مسیر نوسازی برای انبوه‌سازان ایجاد مانع می‌کرد، در تفاهم‌نامه‌ای که دیروز بین انبوه‌سازان و مسوولان بافت فرسوده در وزارت راه‌وشهرسازی امضا شد، در قالب تشکیل ستادهای ملی و محلی قابل حل و فصل است.

آن طور که انبوه‌سازان به معاون وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد کردند لازم است شورای نوسازی بافت‌های فرسوده مانند آنچه پیش از این با عنوان شورای مسکن در سطح استان‌ها برای پیگیری مسائل مسکن مهر هر ۱۵ روز یک‌بار تشکیل می‌شد، برنامه‌ریزی و تشکیل شود که در قالب آن موضوعات و مشکلات احتمالی در این زمینه در اسرع وقت بررسی و چاره‌اندیشی شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887845/#ixzz3d5tvkfiw

 

۰۶:۵۹:۰۴ مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت بیمه ملت برگزار شد.در مجمع بیمه ملت صورت‌های مالی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان انباشته و یادداشت‌های همراه سال مالی منتهی به اسفند۹۳ به تصویب رسید. علاوه‌بر این به اتفاق آرا حاضران در جلسه مقرر شد پس از کسر مبالغ مربوط به اندوخته قانونی، اندوخته احتیاطی (سرمایه) و پاداش هیات‌مدیره از سود قابل تخصیص شرکت (مندرج در صورت سود و زیان)، مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال خالص (به ازای هر سهم ۲۰۰ ریال به صورت خالص) به‌عنوان سود نقدی و بر اساس برنامه زمان‌بندی اعلام شده، پرداخت شود و مابقی آن به حساب سود انباشته منتقل شود.موسسه حسابرسی و خدمات مالی فاطر به‌عنوان بازرس اصلی و حسابرس مستقل شرکت و موسسه حسابرسی شاخص اندیشان به‌عنوان بازرس علی‌البدل شرکت برای سال مالی منتهی به اسفند ۹۴ با اکثریت آرا انتخاب شدند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887914/#ixzz3d5tnhHPK

 

۰۶:۵۸:۴۶

گروه بازرگانی، بمانجان ندیمی: اتاق بازرگانی، صنایع، ‌معادن و کشاورزی ایران روز گذشته میزبان اعضای هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌ها و نمایندگان تشکل‌ها بود. انتخابات هیات‌رئیسه و رئیس اتاق بازرگانی ایران در حالی روز گذشته برگزار شد که ۴۲۴‌نفر از نمایندگان این پارلمان برای تعیین افراد منتخب در اتاق ایران حضور یافتند. کرسی ریاست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اکثریت قاطع آرا به محسن جلال‌پور رسید. پدرام‌سلطانی، مسعود خوانساری، محمدرضا انصاری و غلامحسین شافعی نیز به ترتیب با اکثریت آرا بر صندلی نواب رئیس تکیه زدند. همچنین حسین پیرموذن به‌عنوان خزانه‌دار و کیوان کاشفی نیز با عنوان منشی در کنار سایر اعضای هیات‌رئیسه قرار گرفتند.

آخرین سخنان رئیس اتاق هفتم

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در دوره هفتم برای آخرین بار با قرار گرفتن در جایگاه ریاست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: کارهای زیادی روی زمین مانده و امیدواریم آیندگان با توجه خاص به منافع ملی آینده‌ای بهتر از گذشته را برای اقتصاد کشور رقم بزنند. وی ضمن تشکر از هیات‌رئیسه و هیات نمایندگان در دوره هفتم اتاق اظهار کرد: اکنون جلسه انتخابات اتاق ایران است و باید در ابتدا هیات‌رئیسه ناظر بر انتخابات با ملاک سن را انتخاب کنیم. در این هیات‌رئیسه یک رئیس، دو ناظر و یک منشی باید حضور داشته باشند.

غلامحسین شافعی، سه عضو فعلی اتاق بازرگانی ایران شامل محسن خلیلی‌عراقی، اسدالله عسگراولادی و علاءمیرمحمدصادقی را مسن‌ترین افراد حاضر در جلسه روز گذشته خواند که محسن خلیلی‌عراقی کاندیدا نشد و علاء میرمحمدصادقی که پس از وی مسن‌ترین فرد جمع بود به‌عنوان رئیس هیات‌رئیسه ناظر بر انتخابات منصوب شد.

پس از او، فرهاد فزونی و عبدالوهاب سهل‌آبادی به‌عنوان ناظران انتخابات کاندیدا شدند و برای حضور در جایگاه نواب رئیس انتخابات رای آوردند. فاطمه دانشور نیز به‌عنوان منشی این هیات‌رئیسه و بنا به انتخابات هیات نمایندگان در جایگاه قرار گرفت. علاء میرمحمد صادقی پس از قرار گرفتن در جایگاه ریاست، گفت: در این دوره به دلیل زیاد بودن تعداد نامزدهای نواب رئیس، تصمیم گرفتم برای این پست نامزد نشوم؛ اما همیشه حاضرم تجربیاتم را در اختیار همه قرار دهم.

انصراف مهرعلیزاده، انتخاب جلال‌پور

پیش از آنکه نمایندگان برای اخذ رای به طبقه دهم اتاق بازرگانی ایران بروند، زمزمه‌ها حاکی از کاندیداتوری محسن علیزاده و محسن جلال‌پور برای کاندیداتوری ریاست پارلمان بخش خصوصی بود. پس از شروع جلسه و در پی تقاضای هیات‌رئیسه انتخابات دوره هشتم، مبنی‌بر اعلام کاندیداتوری افراد، در ابتدا جلال‌پور و با کمی تاخیر مهرعلیزاده نامزد ریاست اتاق شدند. در ابتدا جلال‌پور در ۵ دقیقه به معرفی خود و فعالیت اقتصادی‌اش پرداخت. پس از آن مهرعلیزاده پشت تریبون قرار گرفت و پس از ۷ دقیقه صحبت و معرفی خود و سمت‌های اجرایی که تاکنون داشته است، انصرافش را از نامزدی ریاست اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد. پس از آن به تصمیم هیات‌رئیسه انتخابات، کسانی که در زمان اعلام کاندیداتوری مهرعلیزاده نام وی را در تعرفه‌های رای نوشته بودند، می‌توانستند با خط خوردگی، نام جلال‌پور را جایگزین کنند.

رای حداکثری به رئیس اتاق ایران

با انصراف مهرعلیزاده، جلال‌پور بدون رقیب توانست کرسی ریاست اتاق ایران را از آن خود کند. اتفاقی که سابقه تاریخی نیز داشت. نایب‌رئیسی که بر صندلی ریاست نشست. در انتخابات رئیس اتاق، ۳۵۴ نفر به ریاست محسن جلال‌پور مهر تایید زده و وی را به‌عنوان رئیس اتاق هشتم انتخاب کردند. ۵۹ رای، باطله اعلام شد و ۱۰ نفر نیز رای ممتنع دادند.

صف‌آرایی برای نواب رئیس

به گفته بسیاری از هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در هیچ دوره‌ای شاهد این تعداد نامزد برای نواب رئیس اتاق نبوده‌ایم. در این دوره در ابتدا ۱۴ نفر برای نواب رئیس کاندیدا شدند. یحیی آل‌اسحاق، غلامحسین شافعی، محسن چمن آرا، مسعود گلشیرازی، پدرام سلطانی، رحیم بنامولایی، شمسعلی ‌هادی‌زاده معلم، مسعود خوانساری، محمدرضا انصاری، یونس ژائله سعدآبادی، سید محمد بحرینیان، محمدرضا قمی، محمدحسین روشنک و حسین طوسی کاندیدای نواب رئیس اتاق بودند که دقایقی پس از اعلام این اسامی روشنک و طوسی نیز انصراف خود را اعلام کرده و انتخابات نواب رئیس نیز با ۱۲ کاندیدا دنبال شد. در نهایت چهار کرسی نایب رئیسی به پدرام سلطانی با ۲۸۷ رای، مسعود خوانساری با ۲۵۵ رای، محمدرضا انصاری با ۲۱۰ رای و غلامحسین شافعی با ۱۴۷ رای رسید.

در انتخاباتی که روز گذشته در اتاق ایران برگزار شد، حسین پیرموذن با ۲۱۷ رای به‌عنوان خزانه‌دار برگزیده شد. در حالی که برای این صندلی به جز پیرموذن، ‌ابوالفضل ابراهیمی، جمال رازقی جهرمی و معروف کاندیدا بودند. همچنین برای منشی نیز کیوان کاشفی و عدنان موسی‌پور کاندید بودند که در نهایت کاشفی با ۳۰۲ رای توانست این کرسی را کسب کند.

زمزمه‌های بدو ورودی

به گزارش «دنیای اقتصاد»، اتاق بازرگانی ایران از ساعات ابتدایی صبح شاهد رفت و آمد بسیاری از اعضای هیات نمایندگان و نمایندگان تشکل‌ها بود. افرادی که برای تعیین تکلیف هیات‌رئیسه و رئیس اتاق در دوره هشتم در این پارلمان گرد هم آمده بودند. هرچند به خبرنگاران اعلام شده بود که ساعت ۱۰ و نیم در اتاق حضور یابند، اما تعداد معدودی از اصحاب رسانه از ساعات ابتدایی صبح در این پارلمان حضور داشتند که البته هر گونه حضور آنها در بین هیات نمایندگان با ممانعت روبه‌رو می‌شد. تعرفه‌های رای در طبقه همکف اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران توزیع می‌شد و افراد واجدالشرایط برای رای‌دهی در لابی اتاق ایران تجمع کرده و مشغول خوش‌وبش بودند. هر از گاهی می‌شد از فرم صورت افراد پی برد که بحث انتخابات در بین حضار داغ است. به‌خصوص هنگامی که افراد تازه وارد با مشایعت عده‌ای دیگر به جمع چند نفری نمایندگان می‌پیوستند. زمزمه‌های شنیده شده از چند روز قبل مبنی‌بر کاندیداتوری ریاست اتاق ایران، صبح روز گذشته، پیش از اعلام رسمی کاندیدای این کرسی، در لابی اتاق ایران شدت گرفته بود به‌گونه‌ای که تقریبا می‌شد حدس زد که تنها دو نفر در این کارزار انتخابات ریاست، کاندیدا هستند. این در حالی بود که پیش از این خبر از کاندیداتوری بیش از ۲ نفر به گوش می‌رسید. با نزدیک شدن به زمان رای‌گیری، نه تنها زمزمه‌ها و هیاهوی حاضران در طبقه همکف اتاق شدت بیشتری به خود می‌گرفت؛ بلکه حضور افراد نیز برای مشارکت در انتخابات بیشتر می‌شد به‌گونه‌ای که چند بار برای حضور نمایندگان در طبقه دهم اتاق و شروع جلسه، دعوت به عمل آمد، اما تجمع‌های تشکیل شده در طبقه همکف بی‌اعتنا به اعلام شروع جلسه، به صحبت‌های خود ادامه می‌دادند.

اولین تبریک ریاست اتاق به جلال‌پور

پس از اعلام کاندیداتوری جلال‌پور و انصراف مهرعلیزاده از کاندیداتوری رئیس اتاق ایران، رای‌گیری آغاز شد. هر چند بی‌رقیب بودن جلال‌پور تکیه وی را بر جایگاه ریاست برای همگان مسجل ساخته بود، اما تا شمارش کامل آرا، ریاست او را اعلام نکردند. این در حالی بود که اسدالله عسگراولادی یکی از اولین کسانی بود که پیش از اعلام آرا و اعلام رسمی نام رئیس اتاق ایران، به وی تبریک گفت.

برق شادی در چشمان موافقان

دور از ذهن نیست اگر بگوییم بیشتر افراد حاضر در این جلسه از نتیجه انتخابات رضایت داشتند. به‌گونه‌ای که حتی افرادی که در هیات‌رئیسه اتاق نیز حضور نداشتند به یکدیگر تبریک می‌گفتند، اما در این میان برخی از افراد به‌رغم رضایتی که از نتیجه انتخابات داشتند نگرانی‌هایی نیز در چهره‌شان دیده می‌شد. یکی از فعالان اقتصادی و عضو هیات نمایندگان می‌گفت: افراد انتخاب شده، افرادی خوش فکر و خلاقی هستند، فقط امیدوارم وقت کافی برای رسیدگی به مسائل اتاق را داشته باشند.

رصد انتخابات با حضور خبرنگاران و فعالان اقتصادی

در طبقه هشتم اتاق بازرگانی ایران سالنی برای حضور خبرنگاران در نظر گرفته شده بود که روند انتخابات را می‌توانستند از طریق مانیتور و به‌طور زنده ببینند، اما آنچه در این سالن جالب بود، حضور برخی از فعالان اقتصادی بود که در هیات نمایندگان دوره هشتم نیستند و تنها برای رصد کردن انتخابات در آنجا و در کنار خبرنگاران حضور یافتند.

نخستین وعده رئیس جدید

رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران گفت: برای آمادگی کشور در شرایط بعد از تحریم، دفتر پساتحریم در اتاق بازرگانی دوره هشتم تشکیل می‌شود.

محسن جلال‌پور در حاشیه انتخابات هشتمین دوره اتاق بازرگانی ایران با اعلام این خبر درباره برنامه‌های جدید اتاق گفت: در هشتمین دوره اتاق بازرگانی ایران به‌دنبال اعتلای جایگاه بخش خصوصی و به‌ویژه اتاق بازرگانی ایران است.

وی در ارتباط با برنامه‌های اتاق بازرگانی ایران در شرایط بعد از رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران گفت: برای آماده‌شدن در شرایط پساتحریم دفتر پساتحریم در هشتمین دوره این اتاق راه‌اندازی می‌شود.

رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی به‌عنوان بخش حساس در اقتصاد کشور، افزود: در بخش کشاورزی به‌عنوان یکی از حساس‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور برنامه‌های ویژه‌ای برای شرایط جدید آن با توجه به کاهش منابع آب خواهیم داشت.

جلال‌پور تصریح کرد: برای بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی در بخش کشاورزی و مدرن‌کردن بخش خصوصی کشاورزی اتاق بازرگانی ایران برنامه‌های مشخصی داشته و در این زمینه ورود می‌کند.

وی افزود: برای رفع تنش‌ آبی‌ها دفتر مطالعات آب اتاق بازرگانی ایران تقویت می‌شود و به بخش کشاورزی و آب به‌عنوان مساله‌ای جدی نگاه می‌شود تا مشکلات آن به‌کمک بخش خصوصی مرتفع شود.

مختصری از جلال‌پور

محسن جلال‌پور در خرداد ۱۳۴۲ در کرمان متولد شد. وی از اعضای کرمانی و فعال اقتصادی با سابقه اتاق بازرگانی ایران است. نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در دوره هفتم، ریاست اتاق بازرگانی کرمان، در چهار دوره متوالی، موسس و رئیس انجمن پسته ایران از بدو تاسیس تاکنون، رئیس کمیسیون تشکل‌های اتاق بازرگانی ایران، عضو هیات‌مدیره شورای پژوهشی اتاق بازرگانی ایران، عضو نمایندگان اتاق بازرگانی کرمان برای ۵ دوره، عضو هیات‌مدیره شرکت نمایشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و شرکت نمایشگاه‌های استان کرمان، عضو منتخب شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی (کشوری) و عضو هیات‌مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان را می‌توان از جمله سوابق اجرایی وی دانست. جلال‌پور دوران تحصیلات دانشگاهی کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران گذرانده و دارای مدرک کارشناسی ارشد MBA نیز هست.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887851/#ixzz3d5tFd0zx

 

۰۶:۵۷:۲۹ حسین موسوی: گرمای هوای آمریکا به عرصه سیاست رسیده است. درحالی‌که هنوز تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یک‌سال باقی‌مانده است؛ اما نامزدهای دو حزب اصلی این کشور استارت خود را برای کمپین‌های انتخاباتی زده‌اند. هیلاری کلینتون، مطرح‌ترین نامزد دموکرات‌ها که زودتر از سایر نامزدها، ورود خود را به این عرصه رسمی کرده است، روز شنبه نیز نخستین برنامه انتخاباتی‌اش را در میان طرفداران خود برگزار کرد. برنامه‌ای که به گفته بسیاری از ناظران، با شعارهای پوپولیستی همراه بوده و انتقاد برخی را به همراه داشته است. او در کمپین انتخاباتی خود تصویری از مادرش، «دوروتی رودهام» را نشان می‌دهد و می‌گوید: «درد زنان را می‌فهمد و می‌داند که باید چه راهکاری داشت تا بتوان بر فقر غلبه کرد».

کلینتون در نیویورک، بوش در میامی

آغاز رقابت‌های انتخاباتی درآمریکا

به گزارش سایت سی‌ان‌ان، کمپین انتخاباتی روز شنبه هیلاری کلینتون با تمرکز بر طبقه متوسط اقتصادی برگزار شد و هیلاری کلینتون با شعارهای عوام‌پسند قول داد که شکاف درآمدی را در این کشور کاهش دهد. او که خود را سخنگوی طبقه متوسط می‌داند، در کمپین انتخاباتی‌اش به این طبقه گفت: «رفاه نمی‌تواند فقط برای مدیران اجرایی و صندوق‌های تامینی و مالی باشد. دموکراسی نمی‌تواند فقط برای میلیاردرها باشد. رفاه و دموکراسی دو موردی هستند که شما به این کشور ارزانی داشته‌اید. این‌بار پس نوبت شماست. نوبت شماست تا امنیت به‌دست آورید و به‌جلو حرکت کنید».

در این کمپین که ۵۵۰۰ نفر شرکت کرده بودند به شدت پس از پایان هر شعار، هیلاری کلینتون را تشویق می‌کردند. این سخنان کلینتون در حالی ابراز می‌شود که اخیرا بخشی از درآمدهای افسانه‌ای خاندان کلینتون‌ها افشا شده است اما هیلاری کلینتون قصد دارد تا با استفاده از شگردهای باراک اوباما، شعارهای انتخاباتی خود را روی طبقه متوسط متمرکز کند.

او در روز شنبه قول داد که اگر رئیس‌جمهوری ایالات متحده شود، «حداقلِ دستمزدها» را بالاتر ببرد و تبعیض را در محیط‌های کاری که بین زنان و مردان و همچنین دگرباش‌ها وجود دارد از بین می‌برد. او همچنین گفت به شرکت‌هایی که بتوانند سود خوبی از فعالیت‌شان در درازمدت در داخل آمریکا به‌دست ‌آورند، تخفیف‌های مالیاتی ببرد، اما شرکت‌هایی که پول‌ها را از این کشور خارج می‌کنند با جریمه و مجازات سنگینی مواجه خواهند شد. کارشناسان می‌گویند این بحث‌ها به چالش بیشتر هیلاری کلینتون و دیگر نامزد این حزب یعنی «برنی سندرز» ختم خواهد شد. برنی سندرز خود را یک سوسیالیست تمام‌عیار می‌داند و سخنان هیلاری کلینتون می‌تواند به رقابت فشرده در این حزب منجر شود. اما به گفته کارشناسان، هیلاری کلینتون می‌داند چگونه از همه ابزارهای دم دست خود استفاده کند و بر سایر رقبای این حزب غلبه کند.

به گفته شاهدان عینی یکی از تاثیرگذارترین بخش‌های سخنرانی هیلاری کلینتون به زمانی مربوط بوده که وی تصویری از مادر خود، یعنی «دوروتی رودهام» نشان می‌دهد و می‌گوید: «مادرم خانه‌های مردم را تمیز می‌کرد تا بتوانم دوره متوسطه را تمام کنم.» او ادامه می‌دهد: «مردم به وی اطمینان داشتند و خانه‌شان را در اختیارش قرار می‌دادند تا او خانه‌ها را تمیز کند. او نیز به من این اطمینان را داد تا بتوانم ادامه تحصیل بدهم.»

هیلاری کلینتون هرچند که بیشتر سخنان خود را به موضوع طبقه متوسط و زنان بیکار اختصاص داده بود اما از ضربه زدن به جمهوری‌خواهان هم غفلت نکرد. او گفت: «شاید در گروه کُرِ جمهوری‌خواهان صداهای تازه‌ای شنیده شود اما آنها فقط بلدند یک آهنگ را تکرار کنند و آن آهنگ هم آهنگ «دیروز» است. آنها فقط دیروز را می‌شناسند و با فردا کاری ندارند. شما حتما یکی‌شان را می‌شناسید. تمام مشکلاتی که برای ما به‌وجود آمده است از همین دیروز است.»

سخنان وی که به این مرحله می‌رسد بیشتر مردم یک‌صدا هیلاری را تشویق می‌کنند و چندین بار اسم نامزد دموکرات‌ها را فریاد می‌زنند.

جب بوش به اروپا رفت

درحالی‌که در جبهه دموکرات‌ها، رقابت داخلی چندان فشرده نیست و به چند اسم محدود بسنده شده است، جمهوری‌خواهان هر روز با یک نام تازه روبه‌رو می‌شوند. آمارهایی هم که از نظرسنجی‌ها در این حزب منتشر می‌شود، سردرگمی بیشتری برای طرفداران این حزب به‌همراه داشته است.

در این میان اما چند صباحی است که نام جب بوش، برادر جورج بوش به‌طور جدی مطرح شده است. وی چند روزی به اروپا سفر کرد و به گفته خود سفری پربار داشته است.او قرار است امروز نامزدی‌اش را به‌طور رسمی اعلام کند.

سایت پولوتیکو، که اخبار جمهوری‌خواهان را پوشش می‌دهد، می‌گوید به احتمال بسیار قوی جب بوش، امروز نامزدی خود را اعلام می‌کند.

نزدیک به ۶ ماه است که اسم بوش در میان گزینه‌های جمهوری‌خواهان مطرح شده، اما او از اعلام نامزدی خودداری ‌کرده است.

او که با جت شخصی «وودی جانسون» یکی از دوستان خود به این سفر رفت، پس از سفر اروپایی شوق خود را به اعلام رسمی نامزدی‌اش نشان داده است. قرار است جب بوش نامزدی خود را در میامی به‌طور رسمی اعلام کند و سایت پولوتیکو می‌گوید سفر اروپایی اشتیاق وی را برای این موضوع دو چندان کرده است.

او در فرودگاه نیز این شوق را نشان می‌دهد و پس از پایان سفرش به اروپا به مزایای این سفر اشاره می‌کند و می‌گوید: «در استونی همه چیز عالی بود. مردم این کشور عاشق تکنولوژی هستند و بین معلمان و دانش‌آموزان ارتباط بسیار عالی برقرار بوده است.» او ادامه می‌دهد: «مردم این کشور به‌راحتی به بیمه‌های درمانی دسترسی دارند. خرید خود را آنلاین انجام می‌دهند و در سطح عالی از تکنولوژی استفاده می‌کنند.»

جب بوش می‌گوید: بسیاری از این سیاست‌ها می‌تواند الگوی وی برای کمپین‌های انتخاباتی‌اش باشد. او می‌گوید: «باید در مورد این دستاوردها اندیشید و دید که در کجای دنیا ایستاده‌ایم.»

او می‌گوید که در آمریکا، ۸۰۰ میلیون دلار برای راه‌اندازی سایت بیمه‌های درمانی و بهداشتی هزینه شده است؛ اما هنوز به‌درستی کار نمی‌کند.

جب بوش در ۵ روز به سه کشور استونی، فنلاند و آلمان سفر کرد و می‌گوید که وی قصد دارد تا در برخی جهات از این کشورها الگوبرداری کند.

روبیو چهره محبوب دانشگاهیان

مارکو روبیو، نامزد جمهوری‌خواهان که توانسته خود را به‌عنوان رقیب جدی برای جب بوش مطرح سازد، در نظرسنجی‌های شکبه خبری ABC نیز خود را رقیبی قدرتمند نشان داده است. مارکو روبیو که سال‌ها در کنار جب بوش شاگردی کرده و روایت دوستی این دو به‌عنوان داستان استاد و شاگرد نام‌گذاری شده است، این‌بار در میان دانشجویان چنین رابطه‌ای به شکل رقابت درآمده است. رقابتی که در آن نشان داده می‌شود شاگرد در میان دانشگاهیان مقبول‌تر از استاد خود است.

به نوشته سایت «لاتین پست»، شبکه خبری ABC به تازگی نظرسنجی برگزار کرده و در آن دانشجویان مارکو روبیو را به‌عنوان مقبول‌ترین نامزد برای خود انتخاب کرده‌اند. وی توانسته با آرای ۱۳ درصدی در بالای سر سایر نامزدهای جمهوری‌خواهان قرار بگیرد. پس از او نیز اسکات واکر با ۱۲ درصد و جب بوش با ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند؛ اما این شبکه به این نظرسنجی بسنده نکرده و یک نظرسنجی دیگر در میان افرادی که درجه دانشگاهی نداشته‌اند، برگزار کرده است. در این نظرسنجی رَند پال با ۱۳ درصد آرا در صدر قرار گرفته و بوش و واکر به‌صورت مشترک با ۱۱درصد آرا در رتبه دوم قرار گرفته‌اند. روبیو نیز تنها با ۹ درصد آرا پس از «میاک هاکه‌بی» فرماندار سابق آرکانزاس، تد کروز سناتور دو رگه آمریکایی‌-کوبایی قرار گرفته است.

هیلاری محبوب عوام و خواص

در رده‌بندی نظرسنجی شبکه خبری ABC، هیلاری کلینتون در هر دو رده در صدر قرار دارد. وی در میان دانشگاهیان با ۵۷ درصد آرا، مقبول‌تر از نامزدهایی مثل سندرز (۱۷ درصد) و جو بایدن (۱۴ درصد) بوده است. در میان افرادی که درجه دانشگاهی نیز ندارند وی با ۶۵ درصد جایگاه خود را به‌شدت بهبود بخشیده است و پس از او جو بایدن، معاون باراک اوباما، با ۱۴ درصد و سندرز با ۶ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. این شبکه خبری همچنین در میان دانشگاهیان اعم از طرفداران دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان نظرسنجی مستقل برگزار کرد و در رقابت دو نفره بوش و کلینتون، این هیلاری کلینتون بوده که توانسته است با اختلاف یک درصد پیروز این نظرسنجی باشد.

در این نظرسنجی هیلاری کلینتون ۴۵ درصد و جب بوش ۴۴ درصد رای آورده است. در میان افراد غیردانشگاهی نیز هیلاری باز توانسته قدرت‌نمایی کند و با آرای ۴۹ درصدی در برابر ۴۱ درصدی پیروز این نظرسنجی باشد. در شرایطی که اوضاع برای هیلاری کلینتون در چند وقت اخیر مساعد نبوده است؛ اما او توانسته جایگاه خود را در نظرسنجی‌ها بهبود ببخشد. هیلاری کلینتون به‌دلیل ثروت افسانه‌ای و اشتباهاتش در استفاده از ایمیل شخصی در دوران صدارتش در وزارت امور خارجه به شدت تحت فشار قرار گرفته بود. راهبرد هیلاری کلینتون اما در برابر این هجمه تبلیغاتی سکوت بوده و نرم‌نرمک نیز این آتش فروکش کرده است. هیلاری کلینتون متهم است که با استفاده از ایمیل‌های شخصی امنیت آمریکا را به خطر انداخته است؛ اما نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که وی توانسته با راهبرد بهتر، در میان سایر نامزدهای دموکرات‌ موفق‌تر عمل کند و در نظرسنجی‌ها خودی نشان دهد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/887858/#ixzz3d5t6tFbA

 

۰۶:۵۱:۱۶

به گزارش حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، مذاکرات هسته‌ای ایران به روزهای پایانی ضرب‌الاجل خودخوانده ۳۰ ژوئن (۹ تیر) نزدیک می‌شود. معاونان وزیر امور خارجه کشورمان از هفته پیش در وین به سر می‌برند تا همزمان با نشست‌های کارشناسی کار تدوین پیش‌نویس متن توافق نهایی “برنامه جامع اقدام مشترک” (برجام) را ادامه دهند.

عراقچی و روانچی از روز چهارشنبه برای تکمیل متن توافق جامع و در هفتمین دور مذاکرات از این نوع، در وین بسر می برند. این دو شش دور قبلی نیز در وین و نیویورک با معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکره داشتند.

در این دور ، معاونان ظریف دیدارهای دوجانبه ای هم با همتایان خود در کشورهای ۱+۵ داشتند و نشستی عمومی به ریاست سید عباس عراقچی و هلگا اشمید و با حضور معاونان وزیران خارجه ایران و ۱+۵ برگزار شد.

 

مذاکرات به کندی پیش می‌رود

آن طور که حمید بعیدی‌نژاد، رئیس هیأت کارشناسان ایران، نقل کرده در نشست عمومی ایران و گروه ۱+۵ شرکت کنندگان خواستار تسریع در پیشرفت مذاکرات شده‌اند. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، یکی از دیپلمات‌هایی بود که به صراحت از کندی پیشرفت در مذاکرات اظهار نگرانی کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه، چهارشنبه گذشته (۲۲ خرداد) گفت درحالی که هنوز طرف‌های مذاکرات هسته‌ای ایران در برخی مسائل کلیدی، شامل رفع تحریم‌ها و دسترسی به تأسیسات ایران، در بن‌بست‌ هستند، روسیه نگران کندی پیشرفت در مذاکرات است.

ریابکوف در وین و طی اظهاراتی که در اسپوتنیک منتشر شد، گفت:‌ “متأسفانه، سرعت پیشرفت در حال کند شدن است. این امر روسیه را به‌صورت فزاینده‌ای نگران می‌کند زیرا زمان باقی‌مانده به ضرب‌الاجل کوتاه است،‌ و ما باید در اسرع وقت به مرحله نهایی برسیم”.

وی مسائل مرتبط با بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک را یکی دیگر از نکات اختلاف میان دیپلمات‌ها نامید. (بیشتر بخوانید)

 

مذاکرات ممکن است تمدید شود

اما ساعاتی پس از سخنان ریابکوف و اظهار نگرانی وی از پیشرفت کند مذاکرات، یک مقام دیپلماتیک در گفتگو با خبرگزاری روسی ایتارتاس گفت که مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ “تقریباً به بن‌بست رسیده” و ممکن است ضرب‌الاجل برای دستیابی به یک توافق بار دیگر تمدید شود.

این مقام دیپلماتیک گفت: “فرآیند [مذاکرات] تقریباً به بن‌بست رسیده است، این ریسک وجود دارد که ضرب‌الاجل بار دیگر تمدید شود”. البته دوشنبه پیش (۲۰ خرداد) مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، در کنفرانس خبری خود اعلام کرده بود که هنوز سخن گفتن از تمدید زود است. (بیشتر بخوانید)

مقام‌های اروپایی و آمریکایی نیز گزارش رسانه‌های روسیه درباره بن‌بست در مذاکرات هسته‌ای را رد کردند و گفتند صرفا احتمال تمدید چندروزه مذاکرات وجود دارد. (بیشتر بخوانید)

 

توافقی در میانه کندی مذاکرات

ریابکوف روس که بیش از هر دیپلمات‌ دیگری در وین خبرهای مذاکرات را به رسانه‌ها می‌دهد پنج‌شنبه گذشته (۲۳ خرداد) و زمانی که همه درباره کندی مذاکرات و احتمال بن‌بست سخن می‌گفتند، خبر از توافق درباره یکی از مسائل مهم مذاکرات داد.

وی گفت ایران و شش مذاکره کننده بین المللی موافقت کردند هیچ‌گونه بازگشت خودکار تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در صورت نقض هرگونه تعهدات توافق هسته‌ای وجود نداشته باشد.

وی افزود: “باید امتیاز ویژه شورای امنیت تضمین شود و هیچ فرصتی برای تمدید خودکار تحریم‌ها وجود نداشته باشد. این امر مورد موافقت قرار گرفت، مشخص و برقرار شد.”

ریابکوف ادامه داد: “شاید هنوز به راه حل ایده‌آل نرسیده باشیم، اما بالاخره امکان پذیر است. در زمان باقی‌مانده مهم است که انحراف، بازبینی و یا چیز غیر قابل پیش‌بینی همچون طرح ایده‌ها و یا جمله بندی‌های جدیدی مطرح نشود.”

روسیه و چین با اعمال خودکار تحریم‌های شورای امنیت مخالفت کرده‌اند و این امر را خطری برای حق وتو و نیز سازوکار این شورا می‌دانند. (بیشتر بخوانید)

 

حملات سایبری صهیونیست‌ها

شاید مهمترین خبر هفته گذشته درباره مذاکرات افشای حملات ویروس‌های جاسوسی به هتل‌های محل مذاکرات بود. چهارشنبه (۲۰ خرداد) وال‌استریت ژورنال گزارش داد زمانی که این شرکت امنیتی، سال گذشته میلادی، متوجه شد توسط ویروسی که اعتقاد بر این است  جاسوسان اسرائیلی آن را مورد استفاده قرار می‌دهند، هک شده است، سعی کرد اماکن دیگری را که هدف قرار گرفته‌اند شناسایی کند. این شرکت میلیون‌ها رایانه را در سراسر جهان مورد بررسی قرار داده متوجه شد سه هتل لوکس در اروپا نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند. هیچ هتل دیگری تحت حمله قرار نگرفته بود.

مسئولین کاسپراسکای در تحقیقاتی که برای کشف ارتباط بین این هتل‌ها انجام دادند متوجه شدند که هر سه هتل در گذشته محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ بوده‌اند.

این ویروس نسخه‌ بهبودیافته ویروسی به‌نام «دوقو» (Duqu) بود که برای اولین بار توسط کاسپراسکای در سال ۲۰۱۱ کشف شد. مقامات کنونی و سابق آمریکا و بسیاری از کارشناسان امنیت سایبری بر این باور هستند که دوقو برای انجام پیچیده‌ترین عملیات‌ جمع‌آوری اطلاعات توسط رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار می‌گرفت. (بیشتر بخوانید)

پس از این افشاسازی، مقامات آمریکایی با تایید تلاش رژیم صهیونیستی مبنی بر استفاده از ویروس جدیدی برای جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای اعلام کردند از رایانه‌های تیم آمریکایی اطلاعاتی به سرقت نرفته است. (بیشتر بخوانید)

سفارت های جمهوری اسلامی ایران در وین، پایتخت اتریش، و برن، پایتخت سوئیس، نیز بلافاصله طی یادداشت‌های رسمی جداگانه‌ای که به وزارت خانه‌های امور خارجه اتریش و سوئیس ارسال شد، با اشاره به اخبار منتشر شده اخیر، مراتب نگرانی جدی دولت ایران از امنیت اماکن محل برگزاری مذاکرات هسته ای را به دولت‌های مزبور اعلام کرده و خواستار اطلاع از نتایج تحقیقاتی که در این زمینه معمول می‌گردد، شدند.

دیپلمات‌های ایرانی البته تأکید کردند که همیشه احتمال چنین جاسوسی‌هایی را می‌داده‌اند بنابراین تدابیر لازم را اندیشیده‌اند و گزندی از این جاسوسی‌ها وارد نیامده است.

 

۰۶:۴۹:۳۱ حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت ارشاد در نشست خبری در بوشهر در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چه زمانی شجریان مجوز اجرا در ایران می‌گیرد، اظهار داشت: شجریان دو بعد هنری و سیاسی دارد که بعد هنری وی کاملا مورد پذیرش دولت و مردم و فعالان حوزه فرهنگ و هنر کشور است، یک بعد دیگر ایشان مسائل حکومتی و امنیتی و بحث‌هایی است که ایشان واقف هستند و دوست داریم تلاش کنند برخی موانع رفع شود و برخی اشتباهات گذشته اصلاح و جبران شود تا مجدداً به عرصه موسیقی و هنر کشور بازگردند و امیدواریم هرچه زودتر این مسائل حاشیه‌ای حل شود.

 

۰۶:۴۷:۵۳ غلامعلی حداد عادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در حاشیه مراسم بزرگداشت مرحوم حاج احمد قدیریان در جمع خبرنگاران با اشاره به استیضاح وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: این استیضاح قبل از اینکه در صحن مجلس مطرح شود، ابتدا باید در کمیسیون آموزش و تحقیقات مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: امروز، بنده در فرهنگستان نیز کار داشتم و نمی‌دانم که آقای فانی آیا به کمیسیون آمده است یا خیر؟

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه استیضاح حق نمایندگان است ولی همه باید دقت کنیم و حق را در موقعی که مصلحت است، استفاده کنیم، گفت: ممکن است برخی از نمایندگان به این مصلحت رسیده باشند که در حال حاضر زمان استیضاح فرا رسیده است.

وی در پایان تاکید کرد: بنده استیضاح وزیر آموزش و پرورش را به مصلحت نمی‌دانم.

 

۰۶:۴۷:۴۶ یک کارشناس مسکن عنوان کرد برای جهت دادن وضعیت مسکن از حالت کالایی و سرمایه‌ای به سمت حالت مهندسی باید برنامه‌ریزی درازمدت ۱۵ ساله انجام داد.

ابوالحسن میرعمادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بخش مسکن با توجه به تبدیل شدن خانه به یک کالای سرمایه‌ای در یک دور باطل افتاده که لازم است از این وضعیت خارج و با رویکرد مهندسی به آن پرداخته شود.

وی افزود: طی ۳۰ سال گذشته به طور مکرر قیمت مسکن در یک بازه زمانی مشخص به صورت یک تورم غیرکنترل شده بالا می‌رود، بعد از ۶-۵ سال دچار رکود می‌شود و دوباره با افزایش قدرت خرید مردم قیمت‌ها افزایش می‌یابد. سال‌هاست که این دور تکرار می‌شود.

این کارشناس مسکن با بیان این‌که جریان حاکم بر بخش مسکن، آن را به کالایی شبیه ارز تبدیل کرده خاطرنشان کرد: هم‌اکنون قیمت مسکن ارتباط منطقی با هزینه‌ی واقعی ساخت آن ندارد. سود تولید مسکن حدود ۵۰ درصد است؛ در حالی که باید هزینه‌های تولید محاسبه شود و یک سود منطقی برای آن در نظر گرفته شود. این سودهای افسارگسیخته به ایجاد حباب در بازار مسکن منجر شده است.

میرعمادی، ایجاد حباب را منجر به کاهش قدرت خرید مردم، رکود و مشکلات تولید و اشتغال در بخش مسکن دانست و گفت: بخش مسکن می‌تواند حدود ۱۲۰۰ شغل ایجاد کند که ظرفیت بالایی برای اشتغال است اما نوسانات همواره اشتغال در این بخش را دچار چالش می‌کند.

وی پیشنهاد کرد: برای رفع مشکل بخش مسکن می‌توان یک برنامه‌ی درازمدت ۱۵ ساله در سه بازه زمانی ۵ ساله تعریف کرد که جریان پولی را در یک فضای مهندسی مالی کنترل شده قرار داد تا قیمت‌ها متناسب با قدرت خرید مردم و تورم محاسبه شود.

 

۰۶:۴۲:۳۵  ایرنا- به گزارش رسانه های دولتی ونزوئلا، یک نماینده آمریکا با مقام قدرتمند شماره دو در ونزوئلا در هائیتی ملاقات کرده که این امر نشانه دیگری از نزدیکی بین این دو دشمن ایدئولوژیک است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، توماس شانون مشاور جان کری وزیر خارجه آمریکا در طول ماههای اخیر به عنوان رابط کاراکاس و واشنگتن عمل کرده و چندین بار از ونزوئلا دیدار کرده و ملاقاتهای کم سر و صدایی با نیکلاس مادورو داشته است.

در بدترین تشدید تنش ها بین دو کشور، ونزوئلا در سال جاری واشنگتن را به توطئه کودتا متهم کرده و دستور داد کارکنان سفارت آمریکا کاهش یابند و گرفتن ویزا برای بازدیدکنندگان آمریکایی را ضروری دانست .

آمریکا به نوبه خود ونزوئلا را یک تهدید امنیت ملی اعلام کرد و دستور داد تحریمهایی علیه هفت مقامی که واشنگتن آنها را به فساد و نقض حقوق بشر متهم کرده بود، اعمال شود.

اما در هفته های اخیر دو طرف تُن صدای خود را پایین آوردند.

در ملاقات روز شنبه در هائیتی، شانون با دیوسدادو کابلو رییس مجمع ملی ونزوئلا دیدار کرد که سخت گمان می رود مرد شماره دو ونزوئلا پس از مادورو باشد.

به گزارش خبرگزاری دولتی «ای وی ان» این ملاقات که یک ساعت و نیم طول کشید با میانجیگری میشل مارتلی رییس جمهوری هائیتی برگزار شد.

رودریگز در یک توییت گفت: ما یک ملاقات کاری با شانون در هائیتی انجام دادیم و هیأت آمریکایی در مسیر عادی سازی روابط قرار دارد.

شبکه تلویزیونی دولتی تله سور از کابلو نقل کرد که ونزوئلا و آمریکا هر دو تصمیم دارند برای مبارزه با وبا در هائیتی همکاری کنند.

وی افزود: ونزوئلا خواستار روابط بهتر با آمریکاست اما «منافع» نامبرده نشده ای در سر راه آن ممانعت ایجاد کرده اند.

روابط آمریکا و ونزوئلا از زمانی که هوگو چاوز، سلف مادورو در سال ۱۹۹۹ رییس جمهوری این کشور عضو اوپک شد، روابطی پرالتهاب بود.

اما این موضوع انتقال نفت بین دو کشور را هرگز مورد تهدید قرار نداد و جنگ لفطی اغلب ورای واقعیت موجود بود.

ونزوئلا چهارمین تأمین کننده بزرگ نفت آمریکاست و فرمان کاراکاس در مورد کاهش ۸۰ درصدی کارکنان سفارت آمریکا در ماه مارس به مورد اجرا گذاشته نشده است.

 

۰۶:۴۲:۱۸ رئیس جمهور گفت: دولت کم‌ترین اتکا را به بودجه نفت دارد و در بودجه ۹۴ این موضوع به وضوح دیده می‌شود.‌

 

 

۰۶:۴۱:۵۳ مقام سابق ارشد دولت اوباما در گفت‌‌وگویی ویژه اظهار داشت: پروتکل الحاقی شامل پادمان‌هایی است که می‌تواند مانع از افشای اسرار مشروع و جلوگیری از سوء استفاده از مصاحبه‌ها شود و البته توافق جامع باید متوازن و برای طرفین مفید باشد.

 

 

۰۶:۴۱:۱۵ در این عملیات نیروی هوایی ارتش سوریه موفق شد، یکی از نشست‌های محرمانه سرکردگان برجسته و معروف گروه‌های مسلح در استان ریف حماه را هدف قرار دهد تا در نتیجه آن بیش از ۱۰۰ تروریست مسلح به هلاکت برسند که اغلب آنها را سرکردگان گروه‌های مسلح تشکیل می‌دهند.

بیشتر سرکردگان کشته شده غیر سوری هستند و این نشست محرمانه در مقر عملیاتی «جمیل الصالح» سرگرد فراری ارتش سوریه که سرکردگی گروه مسلح موسوم به «العزه» را برعهده داشت، در منطقه «اللطامنه»، در شمال محرده واقع در ریف حماه برگزار شده بود.

گزارش‌ها تاکید می‌کند که علاوه بر کشته شدن ۱۰۰ تروریست، ۲۰۰ تروریست مسلح دیگر نیز زخمی شدند.

منابع میدانی سوری تصریح کردند که پس از این حمله خودروها و آمبولانس‌های گروه‌های مسلح به سرعت برای انتقال کشته‌ها و زخمی‌های این حمله راهی منطقه شدند.

اما جنگنده‌های ارتش سوریه این خودروها و آمبولانس‌های گروه‌های مسلح را بمباران کردند تا تعداد کشته‌ها و زخمی‌های این عملیات بیش از پیش افزایش  یابد.

 

۰۶:۴۰:۵۹ حمله نیروی هوایی ارتش سوریه علیه نشست محرمانه سرکردگان گروه‌های مسلح در ریف حماه بیش از ۳۰۰ کشته و زخمی از عناصر و فرماندهان گروه‌های مسلح برجا گذاشت.

 

۰۶:۳۹:۰۵دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه پیگیر افزایش ۵ درصدی قیمت لبنیات نیستیم، گفت: بازار کشش افزایش قیمت جدید را ندارد.

 

 

۰۶:۳۸:۵۳ رئیس جمهور گفت: توافق جامع در مذاکرات هسته ای با رعایت تمامی چارچوب ها و خطوط قرمز تعیین شده به دست خواهد آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی شامگاه یکشنبه در نشست شورای اداری خراسان شمالی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در مذاکرات با کشورهای گروه ۱+۵ تمام خطوط قرمز را مورد توجه قرار داده است، افزود: حفظ غنی سازی، ادامه تحقیق و توسعه و لغو تمامی تحریم های مالی، اقتصادی و بانکی از خطوط قرمز ما در مذاکرات هستند و یقین داریم با رعایت تمامی این خطوط قرمز، توافق هسته ای حاصل می شود.

وی اظهار داشت: اگر ملت ما در مذاکرات به توفیق نهایی دست یابد، این برای اولین بار در تاریخ سیاسی جهان خواهد بود که کشوری که پرونده آن در شورای امنیت و در فصل هفت سازمان ملل وجود دارد با بزرگترین قدرت شرق و غرب پای  میز مذاکره نشسته و توانسته مشکل را حل کند.

حجت الاسلام روحانی در ادامه با اشاره به خلق حماسه بزرگ سیاسی مردم در سال ۹۲ تصریح کرد: ملت ایران در این انتخابات میز میانه رو بودن، اعتدال و عقلانیت را برگزیدند و منطقه و جهان تحت تاثیر این حماسه بزرگ قرار گرفتند.

وی گفت: حرکت مردم به گونه ای بود که افکار عمومی جهان تحت تاثیر قرار گرفت و در دو سال گذشته نیز شاهد این تغییر بوده ایم.

حجت الاسلام روحانی با بیان این که در گذشته تهمت هایی علیه ایران وجود داشت اما اکنون میزان این تهمت ها و تهدیدها کاهش یافته است، افزود: اکنون دیگر کسی نمی تواند منکر این موضوع شود که ایران در خط مقدم مبارزه با تروریست قرار دارد این در حالی است که زمانی ما را متهم می کردند که حامی تروریست هستیم اما امروز افکار عمومی جهان با خلق حماسه سیاسی مردم تغییر کرده است.

وی گفت: اگر کمک های جمهوری اسلامی ایران نبود شاید امروز تروریسم بر عراق و … مسلط شده بود و به طور قطع اقلیم کردستان نیز اکنون جولانگاه داعش بود.

حجت الاسلام روحانی اظهار داشت: همچنین با اراده و خواست مردم شرایط امروز کشور نسبت به سنوات گذشته در دانشگاه ها نیز متفاوت شده چرا که فضای دانشگاهی آرام بوده و این نشان از همبستگی و انسجام ملی دارد.

وی با بیان اینکه در فضای اقتصادی نیز شرایط خوبی در کشور وجود دارد، افزود: تا زمانی که فضای اقتصادی آرام وجود نداشته باشد سرمایه گذاری امکان پذیر نیست.

حجت الاسلام روحانی تاکید کرد: امنیت سرمایه گذاری تنها فیزیکی نیست بلکه یک بعد امنیت نیز شرایط اقتصادی بوده و امنیت و آرامش با مشارکت سه قوه و اراده جمعی حاصل می شود.

رئیس جمهور گفت: اگر چه شرایط تحریم مشکلاتی برای سرمایه گذاری ایجاد کرده اما دولت تلاش می کند با رفع تحریم ها روند سرمایه گذاری در کشور را متحول کند.

وی افزود: همچنین برای بهبود بهره وری در بخش های مختلف می بایست تحولاتی از لحاظ فناوری در کشور ایجاد شود این در حالی است که ایران اسلامی در این حوزه نیز رتبه های خوبی دارد.

حجت الاسلام روحانی اظهار کرد: در انتخابات های امروز دوره رقابت، دوره محدودی بوده و پس از اتمام آن دوره حمایت شروع می شود چرا که با حمایت از نظام، مقام معظم رهبری و دولت می توان به پیشرفت و توسعه کشور و استان دست یافت.

۰۶:۳۸:۳۱ به نظر نیمه دوم  بازار امروز و نیمه اول بازار فردا کمی موج خرید برخی افراد  بیشتر و کف بازار بسته می شود

۰۶:۳۸:۱۴ دیشب با  برد  والیبال  حسابی شاد  شدیم  امروز بازار کمی هم  منفی باشد  قابل تحمل است

۰۶:۳۸:۰۵ سلام  و صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم