۱۱:۴۱:۱۶ باقی مطالب در بخش سوم
۱۱:۴۱:۰۶ قیمت خوبی باز شد فاراک
۱۱:۴۰:۵۸ فاراک صف خرید خوبی بسته
۱۱:۳۹:۰۲ واقعاض مبین خوب عرضه شد
۱۱:۳۸:۳۷ روحانی: دلالان تحریم از هم اکنون به دنبال شغل دیگری باشند
۱۱:۳۸:۳۲ مدبران ۱۱ تا پترول فروخته
۱۱:۳۸:۰۳ قیمت بسیار خوبی است
۱۱:۳۷:۵۳ پتروشیمی مبین در قیمت ۲۹۰۰ ریال عرضه شد
۱۱:۲۴:۵۸ مبین می اید
۱۱:۲۲:۵۲ شاوان ۹۸۵۰ ریال باز شد
۱۱:۲۲:۴۳به اطلاع کلیه فعالان محترم بازار سرمایه می رساند، امروز سه شنبه مورخ ۰۸/۰۲/۱۳۹۴ تعداد ۰۰۰ر۶۴۰ر۹۹۷ سهم معادل ۷ درصد از سهام شرکت پتروشیمی مبین متعلق به شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس به عنوان ۴۹۰امین شرکت پذیرفته شده برای اولین بار پس از پذیرش و درج نام شرکت در فهرست شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فهرست نرخهای بازار دوم در نماد مبین۱ با شرایط زیر آماده عرضه می باشد. ۱- سهمیه درنظر گرفته شده برای هر ایستگاه معاملاتی حداکثر ۰۰۰ر۴۵۰ سهم می باشد. ۲-سهمیه هرایستگاه معاملاتی باید حتماً از طریق همان ایستگاه خریداری شود. خرید بیش از سهمیه منجر به ابطال کلیه خرید می شود. ۳- سهمیه صندوقهای سرمایه گذاری مطابق با اطلاعیه شماره ۵۶۰۵۱/۱۳۰ مورخ ۱۳۹۴/۰۲/۰۷ منتشره در سایت بورس اوراق بهادار تهران می باشد. ۴- طبق مقررات، خرید و یا تخصیص سهام عرضه اولیه به کد شرکت کارگزاری ممنوع می باشد. ۵- تعداد ۰۰۰ر۵۲۰ر۱۴۲ سهم جهت عرضهبرای مشتریان برخط در نظر گرفته شده است که پس از ساعت ۱۲:۳۰ انجام خواهد شد. کارگزاران محترم درجریان کشف قیمت سهام شرکت مذکور، می بایست دسترسی مشتریان برخط را مسدود نمایند.هر گونه مسئولیت ناشی از عدم مسدود بودن دسترسی مشتریان برخط هر کارگزاری بر عهده آن کارگزاری و مدیر معاملات بر خط می باشد.مقتضی است پس از فرآیند کشف قیمت توسط ایستگاههای کاری کارگزاران و پس از ارسال پیام می بایست دسترسی مشتریان بر خط توسط کارگزاران فعال شود. بدیهی است تا قبل از آن زمان دسترسی مشتریان بر خط نمی بایست فعال باشد. ۶- سهمیه در نظر گرفته شده برای هر مشتری بر خط ۰۰۰ر۱۰ سهم می باشد. خرید بیش از سهمیه اعلام شده برای مشتریان بر خط چه از طریق یک کارگزاری و یا چندین کارگزاری مجاز نمی باشد و منجر به ابطال کلیه خرید مشتری خواهد شد. ۷- لازم بذکرست بجز سهمیه صندوقهای سرمایه گذاری و مشتریان بر خط همه سفارشهای خرید وارده در عرضه اولیه نماد معاملاتی مبین بصورت گروهیوده و ورود سفارش خرید به کد مشتری مجاز نمی باشد.لازم است کارگزاران در ورود سفارشهای خرید خود دقت لازم مبذول نمایند. مدیریت بازا
۱۱:۱۷:۴۱ غدیر نیز شرایط خوبی دارد در این قیمت ها
۱۱:۱۶:۰۶ به نظر فنوال ۹۰۰ ریال باز شود
۱۱:۰۸:۵۱ ثتران شراط خوبی دارد
۱۱:۰۷:۳۵ غبشهر هم مثبت است
۱۱:۰۴:۳۲ صف کمباین هم جالب است
۱۱:۰۲:۱۳ شایعه قیمت ۳۰۰۰ زیالی برای عرضه مبین
۱۱:۰۲:۱۰به اطلاع می رساند، نماد معاملاتی شرکت های لعابیران، فولاد امیر کبیر کاشان با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۳/۱۲/۲۹، کارخانجات پارس الکتریک با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۳/۱۲/۲۹ و اعلام پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۴/۱۲/۲۹ ، فنر سازی خاور پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی و کارخانه های تولیدی نورد آلمینیوم پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر تصویب افزایش سرمایه، بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیزم حراج تک قیمتی آماده انجام معامله می باشند. مدیریت باز
۱۰:۵۵:۵۷ گلتاش ۱۳۰ معامله شده مثبت
۱۰:۵۰:۱۰ شاوان نیز میتواند ۹۸۰۰ ۹۵۰۰ ریال باز میشود
۱۰:۴۷:۵۰ به اطلاع می رساند، نماد معاملاتی شرکت گلوکوزان با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۴/۰۶/۳۱ ، ماشین سازی اراک با توجه به ارائه اطلاعات منتشر شده در سایت کدال مبنی بر توضیح در خصوص دو فقره توافقنامه و حق تقدم شرکت ماشین سازی اراک با توجه به بازگشایی نماد اصلی با محدودیت نوسان قیمت آماده انجام معامله می باشند . مدیریت بازار
۱۰:۴۳:۳۱ وگردش همچنان منفی
۱۰:۴۰:۲۸ بمپنا نیز شرایط بدی ندارد
۱۰:۳۳:۲۰ شاوان باز میشود
۱۰:۲۷:۱۶ زامیاد نیز شرایط رشد را گرفته است
۱۰:۲۳:۳۱ شبندر شپنا جمع شدند و بهتر میشوند
۱۰:۲۱:۵۹ مبین نیامده کاهش ۳ تومانی در سود سال ۹۳
۱۰:۱۹:۱۸ کروی هم نزدیک به صف
۱۰:۱۳:۳۹ تکمبا نیز شرایط خوبی دارد
۱۰:۱۰:۰۶ واتی هم مثبت شد
۱۰:۰۳:۴۲ تجارت هم شرایط مثبتی دارد
۱۰:۰۰:۵۳ جو بازار مثبت شده و بهتر می شود
۰۹:۵۹:۲۶ ولساپا هم مثبت شد
۰۹:۵۹:۱۱ حکشتی شرایط خوبی دارد و مثبت شد
۰۹:۵۰:۵۰ شاخص از منفی کم کم به مثبت
۰۹:۵۰:۰۷ رنج مثبت در فارس
۰۹:۴۸:۲۲ ختراک شرایط بدی ندارد
۰۹:۴۶:۵۹ شبندر میتواند جمع شود
۰۹:۴۳:۰۹ رشد قیمت جهانی روی باعث توجه به ویی ها شده است
۰۹:۴۱:۴۳ با فاراک نیز خبر ان فاذر مثبت است
۰۹:۴۰:۴۸ جو مثبت روی خودرویی ها ورنا نیز می تواند مثبت تر باشد
۰۹:۳۵:۱۶ ونفت هم میتواند مثبت باشد
۰۹:۳۳:۲۷ ۱۹ اردیبهشت برای مجمع فوق العاده مجمع برگزاری می کند
۰۹:۳۲:۵۱ خبهمن کمی مثبت است
۰۹:۳۱:۰۰ سیمانی ها افتضاح
۰۹:۳۰:۱۹ به نظر ولبهمن شرایط بدی ندارد
۰۹:۲۷:۵۷ حجم ضعیف است
۰۹:۲۰:۵۶ بازار رفته رفته بهتر میشود
۰۹:۲۰:۱۵ حتاید روی رنج
۰۹:۱۸:۵۰ خارزم هم مثبت است
۰۹:۱۸:۲۷ مالی اعتباری کوثر و یمه کوثر در استانه ورود به فرابورس
۰۹:۱۸:۰۳ بازار هنوز منتظر عرضه مبین
۰۹:۱۶:۴۸ ملت کم مثبت ولی ضعیف
۰۹:۱۴:۳۸ پول کم است و بازار کمی کم رمق
۰۹:۱۴:۲۵ حسینا نیز خوب است ولی کم رمق
۰۹:۱۲:۰۶ ذوب هم خوب می خرند بالای ۲۰۰ مراقب باشید
۰۹:۱۱:۱۳ دوباره شبندر شپنا صف
۰۹:۱۰:۲۲ مپنا هم شرایط خوبی دارد
۰۹:۰۹:۰۳ لیزینگی ها هم د نیستند
۰۹:۰۸:۰۸ فاسمین هم مثبت است . وی بهتر است وارد نشوید
۰۹:۰۷:۴۴ وساپا با این که بیمه ایران خریده بد نیست
۰۹:۰۶:۰۱ حکشتی هم مثبت است
۰۹:۰۵:۴۲ بازار نسبتاً خوبی داریم
۰۸:۵۸:۰۳ شرایط پالایشی ها امروز هم خیلی تعریفی ندارند
۰۸:۵۳:۴۵ به نظر جو بازار خیلی هم نمی تواند حتی اول وقت ان منفی باشد
۰۸:۴۲:۰۰ افست هم صف دارد
۰۸:۴۱:۳۸ کلکسیون سهم های کوچک کهرام کماسه تکشا نمیرینو
۰۸:۳۵:۱۲ شپنا و شبندر صف فروش کماکان
۰۸:۳۴:۳۷ سفیر سوئیس در تهران: گشایشهای بانکی برای ایران از سوی سوئیس در راه است
۰۸:۳۴:۲۵ دیروز در مورد سرمایه گذاری پردیس نوشتیم فروشنده کم است
۰۸:۳۳:۴۰ اما در بند ۷ گزارش حسابرس توجه نمایند. بر اساس قبض گاز صادره توسط شرکت گاز استان بوشهر در آذر ماه ۱۳۹۳، مبلغ ۱۱۰۷۱ میلیارد ریال بابت تعدیل نرخ گاز خوراک تحویلی به شرکت از ابتدای مهر ۱۳۹۱ لغایت پایان ۱۳۹۲مطالبه گردیده است. شرکت ضمن اعتراض به مابه التفاوت مذکور، از شرکت های پتروشیمی زاگرس و پردیس بعنوان مصرف کنندگان گاز خوراک مورد اشاره، خواستار واریز مبلع مطالبه شده توسط انان گردیده است. از قرار معلوم شرکت مبین گاز دریافتی را جهت تولید برق استفاده نموده و برق را به شرکت های نامبرده تحویل داده است. شرکت پتروشیمی پردیس و زاگرس با استدلال اینکه برق را به قیمت واقعی از مبین خریده اند حاضر به پرداخت مابه التفاوت مذکور نیستند. مبلغ درخواستی شرکت گاز استان بوشهر به ازای هر سهم ۷۷ تومان روی سود سال ۹۳ خواهد کاست. دقت داشته باشید که این مطلب همان نرخ گاز ۱۳ سنتی هست که از مهر ۹۱ به پتروشیمی ها ابلاغ شده و انها قبول نکردند. می توان گفت به خود مبین ربطی ندارد. داستان همان نرخ خوراک هست که ایا عطف ما سبق خواهد شد یا نه که هنوز مورد اختلاف است.
گفته می شود تحت تاثیر این دعوا، مبین، نصف گاز پردیس، زاگرس و شفن را از ابتدای این هفته قطع کرده است. تحت تاثیر این اتفاق یک لاین زاگرس و شپدیس بخاطر نصف شدن گاز تعطیل شده تا اینکه بدهی خوراک ببرند تسویه کنند. سر قیمت خوراک امسال هم مبین گاز این پتروشیمی ها را کماکان۱۳سنت گرفته ولی خود مجتمعها ۸ سنت پیشبینی کردند.
امروز تحت تاثیر این عرضه فارس را خوب می خریدند. بهای تمام شده فارس برای مبین ۲۱ تومان به ازای هر سهم می باشد. با توجه به سود شرکت و میانگین P/E گروه به نظر قیمتهای ۳۰۰ تا ۳۲۰ ارزنده باشد، اما برخی شایعات از عرضه سهم به قمیتهای ۳۸۰ تا ۴۰۰ نیز به گوش می رسد.
۰۸:۳۲:۴۴ برخی شایعات از مذاکره سنگین برای عرضه دیزل خبرمیدهند ولی گویا بر سر قیمت با سازمان اختلافاتی هست
۰۸:۳۱:۰۸ تعدیل سود حکشتی تلویحاً تائید شد
۰۸:۳۰:۵۷ دیروز معارفه جنوب خبرهای خوبی برای حکشتی داشت
۰۸:۳۰:۳۲ صفوف خرید بازار کماسه رانفور حکشتی افست چکاوه
۰۸:۲۹:۰۸ شفاف سازی بهشت پارس برای افتتاح پایانه صادرات گل ۱۳ خرداد
۰۸:۲۸:۴۴ بازهم ما مشغول فروش سهام …
۰۸:۲۸:۳۷ تکرار : وزیر خارجه آمریکا میگوید مذاکرات با ایران بیش از همیشه به توافق نزدیک شده است
۰۸:۲۶:۵۵ حسین نصیری مدیرعامل گروه مالی نورانوار در گفت و گو با ملت بازار ضمن بیان این که نرخسودبانکیازجملهمتغیرهاییاستکهنقشبسیارمهموکلیدیدر سیاستهایپولیوروابطاقتصادیجوامعایفامیکند، به اثرات کاهش نرخ سود بانکی بر سیستم بانکداری به ارایه پیشنهادهایی به شرکت های این گروه پرداخت.
وی گفت: طبیعی است که با کاهش نرخ سپرده بانکی، منابع مالی از سمت بانک ها به سمت سایر بازارهای مالی غیر بانکی مثل بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار، طلا ، ارز و مسکن روانه می شود.
وی در خصوص مسائل کلان اقتصادی در بعد خارجی و تاثیر آن در فضای اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد:با توجه به بهبود وضع اقتصادی آمریکا و کاهش نرخ بیکاری و رشد نرخ صنعت تولیدات صنعتی، بهبود و تقویت دلار آمریکا در سال جاری و آینده میلادی دور از پیش بینی نیست. همچنین با کاهش قیمت نفت، کاهش ذخایر ارزی به همراه بهبود اوضاع اقتصادی آمریکا، رشد نرخ ارز و خروج دارایی ها پولی به بازار ارز ممکن است.
نصیری انتظار رشد سودآوری در بازار سرمایه را در سال جاری محتمل دانست و گفت: کاهش نرخ سپرده بانکی در کنار نرخ متوسط بازده ۲۰ تا ۲۵ درصدی بازار سرمایه ایران با توجه به این که P/E اکثر شرکت های بورسی در حال حاضر بورس در حدود ۴ تا ۵ مرتبه است از یک طرف و آگاهی مردم و نیز تطبیق انتظارات و احتمال رشد و سرمایه گذاری واقعی بنگاه ها به دلیل کاهش هزینه های بار مالی آنها و سوددهی آتی و انتظاری آنها از طرف دیگر، امیدواری به رشد بازار سرمایه و رونق مجدد آن در سال آتی محتمل است . این به معنای حرکت وجوه از بازار پول به بازار سرمایه و کمبود وجوه و منابع مالی برای بانک خواهد شد.
صنعت بانکی در خطر مواجهه با کمبود منابع
وی با تاکید بر این که در مقابل رشد سودآوری در بازار سهام، صنعت بانکی با کمبود منابع مواجه خواهد شد، گفت: بنا به تحقیقات و تحلیل های تکنیکی اقتصاد و نیز تئوری های اصل شتاب اقتصادی و اکثر مکاتب اقتصادی، کاهش نرخ بهره بانکی باعث افزایش سرمایه گذاری شده و این سرمایه گذاری باعث جذب منابع مالی از بانک ها خواهد شد. از همین رو بانک ها بدون شک با کمبود منابع مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد: وجود تعهدات ۲۶ تا ۲۸ درصدی سپرده های سالیان گذشته و تامین مالی بانک ها در سال ۹۳ در کنار کمبود منابع احتمالی، در صورت عدم توجه از سوی بانک ها می تواند در کوتاه مدت موجبات شوک های مالی برای این صنعت را به همراه داشته باشد که در این خصوص نسبت به تعهدات در حال حاضر دقت بیشتر را می طلبد.
مدیرعامل گروه مالی نورانوار با بیان این که رقابتی شدید بین بانکی به منظور اعلام نرخ سود بالاتر به خصوص در موسسات مالی و اعتباری (غیرمجوزدار) موجب کاهش مارجین درآمدی برای بانک ها خواهد شد، گفت: با توجه به احتمال کاهش درآمدهای آتی و حتی ثبات هزینه ها، بانک ها در سال جاری و آینده محتملاً با مشکل روبه رو خواهند شد.
راهکارهای خروج بانک ها از شرایط بحرانی
نصیری در ادامه به ارایه راهکارهایی برای خروج بانک ها از شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی گسترش و تنوع درآمدی از الزامات در صنعت بانکداری محسوب می شود. تحقیقات اقتصادی و نهادی نشان داده در شرایط بحرانی آخرین استراتژی کاهش هزینه ها و تعدیل نیروی انسانی است که متاسفانه در ایران مدیران اولین استراتژی را تعدیل نیروها و ریاضت اقتصادی و درآمدی کارمندان خود می دانند. در حالی که بهترین استراتژی پیشنهادی توسعه و گسترش درآمدهای غیر تسهیلاتی است.
وی بهبود کیفیت خدمات و گسترش خدمات بانکداری اختصاصی و شرکتی به کمک نهادهای مالی و کارگزاران بازار سرمایه را باعث افزایش درآمدهای بانک و گذر از زمان سخت آتی اعلام کرد و گفت: بهبود رویه های ساختاری و اداری حاکم بر بانک و تقویت درون بخشی باعث افزایش بهره وری، سرعت در عملکرد و افزایش درآمد خواهد شد. ساختار پویا، چابک و انعطاف پذیر نیازمند بانک است.
وی همچنین گسترش خدمات انفورماتیک و الکترونیکی که هزینه های مالی کمی داشته و در عین حال می تواند درآمد بیشتر برای بانک ایجاد کند را از دیگر پیشنهادهای مطروحه عنوان کرد.
توجه به خدمات محوری و تنوع بخشی محصولات مالی
نصیری با اشاره به مشکلات احتمالی پیش روی بانک ها و عدم حرکت سریع بخش واقعی اقتصاد در پاسخ به کاهش نرخ بانکی به منظور کسب درآمد برای بانک ها، اظهار داشت: توجه بیشتر بانک ها به خدمات محوری و استفاده از نهادهای مالی بازار سرمایه و تنوع بخشی محصولات مالی می تواند باعث کسب درآمدهای بیش از بانکداری برای این صنعت در کشور شود.
وی توجه بیش از اندازه صنعت بانکی به کارگزاران بانکی بورس را یکی از اشتباهات رایج این صنعت در کشور معرفی کرد و گفت: یکی از اشتباهات رایجی که بانکداران در ایران انجام می دهند توجه تنها و بیش از حد به کارگزاران بانکی بورس خود بوده به طوری که از سایر پتانسیل های بازار سرمایه و نهادهای مالی دیگر استفاده نمی کنند.
نصیری ادامه داد: تجربه چندین ساله در این صنعت نشان می دهد شرکت های کارگزاری به دلیل اتصال به دریای منابع مالی بانک ها از کارایی و بهره وری پایینی برخوردار بوده و به دلیل اینکه قرار نیست در ارائه خدمات به شرکت مادر (بانک) با هیچ کارگزاری دیگری رقابت کنند و از طرفی از حمایت های تام الاختیار بانک برخوردار بوده با حداقل پاسخ گویی به مدیران بانکی خود که اطلاعات بورسی کمتری دارند برخورد می کنند.
وی گفت: در پایان به بانک ها پیشنهاد می کنم برای گسترش دریافت خدمات بهتر ضمن توجه به بازار سرمایه از خدمات سایر نهادهای مالی و کارگزاران بورس غیر بانکی نیز استفاده کنند.
۰۸:۲۶:۵۰ مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: در نخستین ماه سال ۱۳۹۴، بیش از ۱ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۷۹۳ تن کالا از جمله میعانات گازی و انواع محصولات پتروشیمی از پارس جنوبی به خارج از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن ۳۵ درصد افزایش داشته است.
۰۸:۲۳:۰۶ آمریکا فارغ از اختلافات داخلی متعهد به اجرای تعهدات خود در توافق با ایران خواهد بود
نیویورک – ایرنا – جان کری وزیر خارجه آمریکا در دیدار دوجانبه با وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک تأکید کرد در صورت دستیابی به توافق، دولت آمریکا فارغ از مشکلات داخلی خود بر اجرای تعهدات بین المللی خود نسبت به ایران پایبند خواهد بود.
۰۸:۱۳:۴۷ وی تصریح کرد: پیشرفت بخش آهن اسفنجی طرحهای فولاد سپیددشت و فولاد شادگان بسیار خوب بوده و خوشبختانه زیرساختهای لازم برای پیشرفت آن در حال انجام است، در این راستا بیشتر مسائل پیش روی این دو پروژه حل شده و البته مشکلاتی هم در رابطه با ساخت و ارسال تجهیزات وجود دارد که تلاش میشود با پیگیریهای لازم، حل شود و در نهایت این طرحها، در شش ماهه ابتدایی سال جاری به بهرهبرداری برسند.
به گفته کرباسیان، فولاد سپیددشت، مشکل طولانیمدت آب دارد که امید میرود استانداری چهارمحال و بختیاری کمک لازم برای حل این مشکل را داشته باشد؛ ضمن اینکه فولاد شادگان نیز مشکل برق دارد که امید میرود با پیگیریهای لازم، مشکل برق این کارخانه نیز حل و فصل شود.
وی از پیشرفت مناسب فولاد سبزوار و فولاد قائنات خبرداد و خاطرنشان کرد: اواخر سال گذشته، اعتبار این دو طرح گشایش شد. البته پروژه فولاد بافق از سایر پروژهها عقبتر است و امیدواریم به زودی بتواند به نتیجه مناسب برسد. در این میان فولاد سبزوار از پیشرفت بسیار مناسبی برخوردار بوده و مشکل زیرساختهای آن حل شده است، البته موضوع گاز و آب نیاز به پیگیری دارد.
۰۸:۱۳:۴۱ واحد مرکزی خبر/ وزیر خارجه آمریکا در کنفراس بازنگری معاهده ان.پی.تی گفت: ما از هر زمان دیگری به توافق جامع با ایران نزدیکتریم.
۰۸:۰۳:۰۵ جان کری هم در سخنانی در همین کنفرانس گفت که جهان هرگز “به این اندازه” به رسیدن به یک توافق جامع اتمی با ایران نزدیک نبوده اما هنوز کار زیادی باقی است.
۰۷:۵۷:۵۷ خارزم هم خوب می خرند به نظر منفی امروز بد نیست
۰۷:۴۹:۰۸ دیروز هم نوشتیم سرمایه گذاری پردیس را زیر نظر داشته باشید
۰۷:۴۶:۴۴ امروز عرضه مبین را داریم
۰۷:۴۶:۳۵ وندی شرمن با ذکر اینکه طرح مورد بحث قرار است همین هفته در سنا به رای گذاشته شود، اظهار داشت: “صادقانه بگویم که [طرح] متمم های بد زیادی هم دارد.”
۰۷:۳۸:۰۵ یعنی وای اگر بیمه ایران بخواهد اتش بازی کند
۰۷:۳۷:۲۰ یک اتفاق مهم انتقال سهام وساپا خکاوه و ولساپا به بیمه ایران از سایپا
۰۷:۲۸:۲۳ به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، در پی اعلام عرضه اولیه ۷ درصد معادل ۹۹۷ میلیون و ۶۴۰ هزار سهم پتروشیمی مبین در بورس که امروز انجام می شود، گمانه زنی ها از قیمت مناسب هرسهم “مبین ” هم شروع شد و فعالان و سهامداران با در نظر گرفتن همه شرایط و مختصات این شرکت (که به دلیل ارایه خدمات سرویس های جانبی به دیکر شرکت های پتروشیمی در نوع خود شرکتی جدید و خاص بشمار می رود)، برآوردها و انتظاراتی را در این عرضه اعلام کرده اند.
در این میان ۸۵۵ میلیون و ۱۲۰ هزارسهم (۲۸۷ میلیون سهم جهت عرضه کارگری و تخصیص به کارکنان پتروشیمی مبین و سایر زیرمجموعه های هلدینگ خلیج فارس است) درفرآیند کشف قیمت و ۱۴۲ میلیون و ۵۲۰ هزار سهم دیگر هم بعد از کشف قیمت به مشتریان برخط اختصاص می یابد . سهمیه هر کد آنلاین هم ۱۰ هزار تعیین شده است.
قیمت های جذاب برای شرکتی خاص
عرضه اولیه “مبین” در شرایطی انجام می شود که اکثر فعالان با درنظر داشتن مواردی چون وضعیت بازار، کمبود نقدینگی ، تجربه متفاوت و متضاد دو عرضه اولیه سال ( سیمان خوزستان بدون بازدهی و فولاد هرمزگان با بازدهی حداکثر ۴۴ درصدی)، زیان سال گذشته ،کاهش تحرکات و فعالان و …. انتظار دارند سهامدار عمده این شرکت یعنی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، حاضر به فروش با قیمت های مناسب باشد تا شاید با حضور موفق ” مبین” ، خون کم اما تازه ای وارد پیکر بی رمق بازار شود.
بررسی های بورس پرس نشان می دهد، اکثر کارشناسان و سهامداران با تکیه بر متغیرهای آشنا و قابل اتکایی چون پیش بینی سود ۶۷۱ ریالی هرسهم پتروشیمی مبین برای سال جاری، نسبت P/E حدود ۴ مرتبه ایی صنعت پتروشیمی و ۵ مرتبه ایی شرکت های بورسی ، وضعیت بازار ، لزوم اقبال پایدار بازار به “مبین” و کسب بازدهی مناسب و محاسبه قیمت با P/E کمتر از ۴ مرتبه،بهترین و شیرین ترین محدوده قیمتی را ۲۸۰ تا ۳۰۰ تومان اعلام کرده اند.
نظر یک کارگزار در مورد قیمت جذاب مبین
دراین رابطه ابوالقاسم آقادوست از کارگزاران و کارشناسان بازار سرمایه به بورس پرس گفت: با توجه به ماهیت عملیاتی این شرکت و تولید یوتیلیتی ( سرویس های جانبی) و خوراک مجتمع های پتروشیمی عمدتا اوره ساز همانند زاگرس، جم و پردیس، ثبات و رشد سودآوری برای این شرکت متصور است. کما اینکه در سال های قبل هم این قضیه اثبات شده است.
اما گروه دیگری از فعالان با توجه به کم ریسک بودن پتروشیمی مبین و وجود مشتریانی دائمی، در پیش رو بودن مجمع سالانه در تیرماه و احتمال تقسیم سود حدود ۵۰ تومانی هر سهم ، برآورد سود حدود ۸۰ تومانی هر سهم برای سال مالی آینده، در پیش رو بودن آینده مثبت، تجربه عرضه های اولیه موفق شرکت هایی چون پارسان و در نظر گرفتن نگاه برنده – برنده ، براین باورند قیمت هر سهم این شرکت بیش از ۳۰۰ تومان هم ارزنده است.
این گروه معتقدند درصورتی که کشف قیمت هر سهم بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ تومان باشد و عرضه دیگری در روزهای بعد نباشد، می توان به اقبال بازار امیدوار و در آینده ایی نه چندان دور ، شاهد کسب بازدهی مناسب بود.
گمانه زنی ها از قیمت مدنظر سهامدار عمده
اما از سوی دیگر گمانه هایی هم از نظر سهامدار عمده برای عرضه مناسب ” مبین” مطرح شده است. به طوریکه با توجه به اعلام مدیران هلدینگ پتروشیمی فارس مبنی بر حفظ منافع سهامداران و داشتن هوای این گروه مخصوصا” سهامداران حقیقی، برخی از قیمت های ۴۰۰ تومانی هر سهم مبین و در نظر داشتن تخفیف ۳۰ درصدی سخن گفته اند. در صورت درست بودن چنین گمانه ایی ، می توان امروز شاهد کشف قیمت مناسب بود.
اما درحالی هنوز نظر قطعی در مورد قیمت مدنظر سهامدار عمده وجود ندارد که برخی تصمیم گیرندگان هم به قیمت های بیش از ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومانی هر سهم “مبین” نظر داشته و بر آن تاکید کرده اند. بنابراین باید آماده چنین قیمت های از سوی طرف عرضه بود. هرچند با احتمال کم.
نظر نهایی با طرف تقاضا و سهامداران است
براساس این گزارش، با این همه در شرایطی باید منتظر رای نهایی و نظر سهامدار عمده و تلاش های مدیران بورس در کمک به کشف قیمت مناسب هر سهم “مبین” بود که دیروز امیر حمزه مالمیر معاون شرکت بورس به نکته ایی مهم اشاره کرد و به بورس پرس گفت: سهامدار عمده و عرضه کننده هر شرکتی، کف و سقفی را برای قیمت گذاری دارد اما آنچه اهمیت ویژه ایی دارد، واکنش طرف تقاضا و ارزیابی های لازم از قیمت واقعی و منطقی سهام است .به همین دلیل اگر سرمایه گذاران با برخورداری از تحلیل و شناخت از شرکت ها ، اقدام به ارایه تقاضاهای منطقی کنند، طرف عرضه کننده هم حاضر به عرضه سهام با قیمت های مناسب خواهد شد.
بر پایه این گزارش، بنابراین باید منتظر صف آرایی دو طرف عرضه و تقاضا در میدان عرضه پتروشیمی مبین بود. میدانی که انتظار می رود سهامدار عمده با در نظر گرفتن شرایط بازار و سهامداران و همه مزایا و ویژگی های پتروشیمی مبین ، قیمتی را برای عرضه اولیه “مبین” قرار دهد که ضمن پاک شدن خاطره ناخوشایند نخستین عرضه اولیه سال ( سیمان خوزستان) به بهبود بازار و مهمتر از آن به آینده روشن و مثبت پتروشیمی مبین و سایر شرکت ها مخصوصا” هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بینجامد.
همچنین از کارگزاران و سهامداران انتظار می رود با در نظر داشتن همه واقعیت ها به گونه ایی رفتار کنند که در آن نه نشانه ایی از هول و عجله و حرص خرید سهام عرضه اولیه و اقدام به خرید با هر قیمتی باشد و نه اینکه تجربه عرضه اولیه فولاد هرمزگان تکرار شود.
با این همه برخی نشانه ها حکایت از آن دارند که عرضه اولیه امروز ، به خاطره ایی خوش بازار تبدیل خواهد شد و شاید نتوان انتظار شگفتی دیگری داشت اما خواهد توانست رضایت فعالان را به دست آورد. موضوعی که صحت و سقم آن در آینده ایی نه چندان دور مشخص خواهد شد.
۰۷:۲۸:۱۸ دنیای اقتصاد: پس از بیانیه لوزان و رقابت شرکتهای غربی در بازگشت به ایران، در گزارشی بلومبرگ به ۱۲ کمپانی بزرگ غربی اشاره دارد که در انتظار لغو تحریمها و بازگشت به ایران هستند. شرکتهای نفتی و خودروسازی از جمله شرکتهایی هستند که از لغو تحریمها منتفع خواهند شد.
در این گزارش تصریح شده است که بعد از امیدهایی که برای احتمال لغو تحریمهای ایران وجود دارد، ایران در حوزههایی غیر از انرژی نیز نیاز به جذب سرمایهگذاری دارد. خودروسازان، تولیدکنندگان هواپیما و توتون و تنباکو از جمله شرکتهایی هستند که براساس این گزارش، این احتمال میرود در صورت دستیابی به توافق جامع هستهای، در ایران سرمایهگذاری کنند. شرکتهایی نظیر توتال، بیپی، رویالداچشل و اکسونموبیل همگی دارای سرمایه و تخصص هستند که میتوانند در ایران مورد استفاده قرار گیرند. بر اساس این گزارش ایران بزرگترین ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفت جهان را دارا است، اما با این حال اقتصاد ۳۷۰ میلیارد دلاری این کشور بخشهای مهمی جز بخش هیدروکربنی نیز دارد.
براساس این گزارش ایران ۷۷ میلیون جمعیت دارد که مردم این کشور برای مدت بیش از ۱۰ سال از ارتباط با کشورهای غربی به دور بودهاند.
در ادامه به معرفی ۱۲ شرکت میپردازیم که به عقیده تحلیلگران، چشم به بازگشت ایران به تجارت بینالمللی دوختهاند.
شرکت بوئینگ: این شرکت در آوریل ۲۰۱۴ یک مجوز کوتاه مدت برای صادرات قطعات هواپیما به ایران بعد از لابیگری با دولت آمریکا دریافت کرد.
هاوارد روبل، تحلیلگر موسسه جفریز در نیویورک در این خصوص گفت: «ناوگان حمل و نقل هوایی ایران بسیار قدیمی است و واضح است که از فناوری مدرن غربی منتفع خواهد شد.»
شرکت بریتیش امریکن توباکو: براساس تحلیلهای این شرکت، ایران بزرگترین بازار توتون خاورمیانه را دارد. کنت شی، تحلیلگر موسسه بلومبرگ اینتلیجنس گفت: «شرکتهای چندملیتی نظیر شرکتهای توتون از لغو تحریمها به حدی منتفع خواهند شد که موجب تحرک فعالیتهای اقتصادی خواهد شد و باعث میشود مصرفکنندگان، کالاهای مصرفی خریداری کنند.»
شرکتهای بیپی، انی، رویالداچشل، استاتاویل، اکسونموبیل: بیژن نامدارزنگنه وزیر نفت ایران از زمان انعقاد توافق اولیه ایران با قدرتهای جهانی در نوامبر ۲۰۱۳، در جستوجوی متقاعد کردن شرکتهای بزرگ نفت و گاز برای سرمایهگذاری در ایران است. بسیاری از پروژههایی که شرکتهای بزرگ نفتی قبل از تحریمها در ایران آغاز کردهاند، انجام نشده است و این امر طبق گفته فیلیپ چلادک، تحلیلگر موسسه بلومبرگ اینتلیجنس، موجب هموار کردن مسیر احیای سرمایهگذاری در ایران خواهد شد.
شرکت دایملر: بزرگترین تولیدکننده خودروهای باری جهان در انتظار نتیجه مذاکرات هستهای است تا پس از بسته شدن دفتر خود در تهران برای ۴ سال، در مورد طرحهای آینده خود در این کشور تصمیمگیری کند.
شرکت پژو: این شرکت در حال مذاکره با شرکت ایرانخودرو برای انجام یک سرمایهگذاری مشترک است تا پس از لغو تحریمها، فعالیتهای خود را از سر گیرد. ژان کریستوف کومارد، معاون اجرایی بخش خاورمیانه و آفریقای شرکت پژو پیشبینی کرد که در سال ۲۰۱۷ فروش خودرو در ایران به سطحی بیسابقه خواهد رسید.
شرکت رنو: تنشها بر سر برنامه هستهای ایران، در حدود دو سال پیش موجب توقف صادرات سومین شرکت خودروسازی بزرگ اروپا به این کشور شد. لغو بخشی از تحریمها در نوامبر ۲۰۱۳، به رنو اجازه داد تا صدور قطعات به شرکای ایرانی خود را از سر بگیرد. لغو تحریمها به رنو کمک خواهد کرد تا مجددا فعالیت خود در ایران را گسترش دهد. دیانگ از موسسه ناتیکسیز در مورد رقابت دو شرکت خودروسازی رنو و پژو گفت: «رقابت این دو شرکت خودروسازی فرانسوی از آنجا که هر دو موقعیت باثباتی دارند، به نفع دو شرکت است. به واسطه اعمال تحریمها تا پایان سال ۲۰۱۴، ۸۹۹ میلیون دلار زیان به رنو تحمیل شده است که لغو تحریمها موجب جبران قسمتی از آن میشود.»
شرکت شلمبرژر: راب وست، تحلیلگر بورس گفت: «شرکتهای ارائه دهنده خدمات نفتی نظیر شلمبرژر اولین شرکتهایی هستند که از لغو تحریمها منتفع میشوند.»
این شرکت مستقر در تگزاس در آوریل ۲۰۱۳ در مورد فعالیتهای تجاری خود با ایران اعلام کرد که پس از کسب ۹۸ میلیون دلار درآمد و ۵۶ میلیون دلار سود از فعالیت در ایران در سه ماه نخست آن سال، عملیات در ایران را متوقف کرده است.
شرکت توتال: بلومبرگ اینتلیجنس در ماه دسامبر گفت: این شرکت نفتی فرانسوی احتمالا جزو اولین شرکتهای نفتی خواهد بود که از لغو تحریمها منتفع میشود، زیرا خواهد توانست ساخت یک تاسیسات صدور گاز طبیعی مایع، با ظرفیت روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب را در این کشور از سر بگیرد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/876377/#ixzz3YZLE0Dij
۰۷:۲۵:۳۶ مقاله جالبی است حتمان بخوانید
۰۷:۲۵:۲۹ گروه بازار پول: آمار بانک مرکزی از شاخص بهای تولیدکننده نشان میدهد در فروردینماه سالجاری تورم نقطهبهنقطه شاخص بهای تولیدکننده به ۹/ ۸ درصد رسیده است که این رقم کمترین مقدار طی ۴ سال و ۹ ماه گذشته بوده است. همچنین تورم متوسط تولیدکننده در فروردینماه سالجاری به ۸/ ۱۴ درصد رسیده که این مقدار نیز رکورد کمترین مقدار در ۴ سال و ۲ ماه گذشته را به نام خود ثبت کرده است.
علاوه بر این، گزارش بانک مرکزی نشان میدهد که در فروردینماه تورم نقطهبهنقطه خدمات تولیدکننده با ثبت رقم ۹/ ۱۴ درصد نسبت به تورم بخش کالا (زیر ۱۰ درصد) بیشتر بوده است. در ادبیات اقتصادی از شاخص تولیدکننده به عنوان یک شاخص پیشنگر (Leading Indicator) یاد میشود به این معنی که با بررسی این شاخص میتوان از سطح تغییر قیمتها در بازار کالا و خدمات مصرفی یا تورم اطلاع کسب کرد. به بیان دیگر، هر افزایش یا کاهش قیمت در شاخص بهای تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص بهای مصرفکننده نیز مشاهده میشود.
جدیدترین آمار بانک مرکزی نشان میدهد شاخص بهای تولیدکننده در فروردینماه به عدد ۲۰۹ رسیده است. در نتیجه تورم ماهانه تولیدکننده در نخستین ماه سالجاری به ۲/ ۰ درصد افزایش یافته است. این روند در ادامه تورم پایین ماههای گذشته بوده که نشان میدهد شاخص بهای تولیدکننده در ماههای سال گذشته روند با ثباتی را پشتسر گذاشته است. بر اساس آمار منتشر شده تورم ماهانه شاخص تولیدکننده در دیماه معادل صفر درصد، در بهمنماه معادل منفی ۸/ ۰ درصد و اسفندماه معادل ۴/ ۰ درصد بوده است. بانک مرکزی در کنار تورم ماهانه تولید، آمار مربوط به رشد نقطهبهنقطه را نیز منتشر کرده است. رشد نقطهبهنقطه، تغییر شاخص بهای تولیدکننده را در فروردینماه نسبت به مدت مشابه سال قبل در نظر میگیرد. طبق آمارها، تورم نقطهبهنقطه تولیدکننده در نخستین ماه سالجاری به ۹/ ۸ درصد رسیده است. این رقم برای اسفندماه سال گذشته معادل
۳/ ۱۱ درصد بوده است. به این ترتیب طی یک ماه حدود ۴/ ۲ واحد درصد از تورم نقطهبهنقطه این شاخص کاسته شده است.
همچنین بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد تورم نقطهبهنقطه تولیدکننده پس از ۴ سال و ۹ ماه به زیر ۱۰ درصد نزول کرد و تکرقمی شد که این روند یک رکورد محسوب میشود. علاوهبر این نکته قابل توجه در کاهش تورم نقطهبهنقطه تولید بوده است؛ بهنحویکه این متغیر در خردادماه ۹۲ معادل ۴۹ درصد بوده است، اما پس از ۲۳ ماه حدود ۴۰ واحد درصد از سطح تورم نقطهبهنقطه تولیدکننده کاسته شده است. سومین شاخص مهم اعلام شده از سوی بانک مرکزی، تورم متوسط تولیدکننده است. این شاخص دارای حافظه ۲۴ ماهه است، به نحوی که رشد شاخص را در ۱۲ ماه منتهی به فروردین سالجاری نسبت به ۱۲ ماه منتهی به فروردین سال گذشته در نظر میگیرد. بر این اساس در فروردینماه تورم متوسط تولیدکننده به ۱/ ۱۴ درصد رسیده است، حال آنکه در اسفندماه سال گذشته این مقدار معادل ۸/ ۱۴ درصد گزارش شده بود.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته، مقدار تورم متوسط تولیدکننده در فروردین سالجاری در ۴ سال و ۲ ماه گذشته کمترین مقدار بوده است که تایید میکند سطح تورم پیشنگر کاهش قابل توجهی داشته است. بانک مرکزی در کنار آمار درصد تغییر شاخص بهای تولیدکننده، گزارش خلاصه نتایج شاخص بهای تولیدکننده را منتشر کرد. در این گزارش آمار تغییرات گروههای اصلی و اختصاصی کالا و خدمات تولیدکننده انعکاس یافته است. در این گزارش میتوان در گروههای اختصاصی دو گروه کالایی «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» و «صنعت» را مشاهده کرد، همچنین یک گروه «خدمات» وجود دارد. بررسیها نشان میدهد در دو بخش کالای کشاورزی و ساخت، تورم نقطهبهنقطه در فروردینماه تکرقمی بوده است (کشاورزی معادل ۷/ ۹ درصد، ساخت معادل ۱/ ۵ درصد)، اما تورم خدمات تولیدی نسبت به بخش کالا بیشتر رشد کرده و معادل ۹/ ۱۴ درصد بوده است. این موضوع نشان میدهد تورم بخش خدمات نسبت به بخش کالا در سطح بالایی بوده است.