خبرهای مهم و موثر در بازار که …
در ایام نوروز نیز سعی می کنیم مهم ترین خبرها را به اطلاع شما عزیزان برسانیم . هر چند خلاصه و مختصر اما سعی می کنیم هر روز در ایام تعطیل مطلبی را خدمت شما بزرگواران ارائه کنیم .
خبرهایی از سیمان و تکذیب رشد قیمت ان …
یزدان سیف ، مدیر کل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اعلام این خبر، اظهار کرد: انجمن سیمان اطلاع رسانی کرده است که قرار است قیمت گذاری سیمان را از این پس انجام دهد. وی ادامه داد: این در حالی است که قیمت گذاری سیمان به انجمن سیمان واگذار نشده است و کار گروه تنظیم بازار همچنان موظف به قیمت گذاری این کالا و سایر کالاهای اساسی است.
مدیر کل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که انجمن سیمان اعلام کرده است که میخواهد قیمت سیمان را ۱۴ تا ۲۱ درصد افزایش دهد، سال قبل توافقی برای واگذاری قیمت گذاری سیمان به انجمن سیمان شده است، این توافقنامه مربوط به سال آینده است و الان چنین توافقی مورد قبول ما نیست.
در مورد وضعیت اقتصادی دولت لیلاز نکات مهمی را اشاره کرده است :
یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «روند بسیاری از شاخص های کلان اقتصادی در قانون بودجه سال ۹۳ پیش بینی شده ولو اینکه در برخی موارد محتاطانه تر از آنچه که ما برآورد می کنیم پیش بینی شده است و این نشان می دهد دولت آقای روحانی درباره پیش بینی وقایع احتیاط کارشناسی می کند و این بسیار خوب است.» به طور مثال نرخ رشد اقتصادی برای سال آینده در قانون بودجه ۹۳ حدود ۳ درصد پیش بینی شده که من تصور می کنم حتی تا ۴ درصد هم ممکن است برسد. چون برآوردهایی که ما داریم نشان می دهد رشد مثلا تولید صنعت خودرو در سال آینده حداقل ۵۰ درصد خواهد بود و یا در برخی کارخانجات تا ۶۰ درصد هم خواهد رسید. این شرایط از نظر چرخش از یک وضعیت بد به یک وضعیت خوب یکی از سریع ترین چرخش هایی بوده که در تاریخ اقتصاد ایران دیده شده است. این موضوع نشان می دهد زیربناهای اساسی اقتصاد برای بهبود کاملا آماده است و محیط کسب و کار هم در حال آمادگی است تا سال ۹۳ را با استارت خوبی آغاز کند. لیلاز درباره نرخ تورم در سال ۹۳ گفت: «اگرچه آقای دکتر طیب نیا عنوان کردند نرخ تورم در پایان سال ۹۳ به ۱۵ درصد خواهد رسید اما به نظر می رسد نرخ تورم در سال ۹۳ حداکثر در حدود ۲۰ درصد متوقف بماند؛ چون که قرار است فاز دوم هدفمندی هم اجرا شود و این موضوع ممکن است تا حدی روی سرعت گردش پول و به تبع آن روی سطح عمومی قیمت ها تاثیر بگذارد.»
وی ادامه داد: «با این حال این موضوع هم سقوط آزاد بسیار بزرگی در تورم را نشان می دهد که از ۳۵ درصد فعلی به حدود ۲۰ درصد در سال آینده خواهد رسید. برآورد من این است که حتی در اواخر سال ۹۳ این امکان وجود دارد که تورم نقطه به نقطه به ۱۲ تا ۱۳ درصد برسد.»
سیاست جدید دولت در فاز دوم هدفمندی یارانه ها…
به نظر می رسد دولت در پی یافتن راهی باشد تا با کمترین هزینه اجرای فاز دوم هدفمندی را پیش ببرد، از یک سو دولت قصد مهار تورم را دارد و از سوی دیگر چاره ای جز پرداخت نقدی به مردم و افزایش حاملهای انرژی را ندارد، به همین دلیل دولت در حال حاضر در فکر کاهش تعداد یارانه بگیران است.
خرید نفت خام چین از ایران به روزهای قبل از تحریم بازگشت …
آمارهای گمرک چین نشان داد که میزان خرید نفت این کشور از ایران در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش یافته و به ۵۵۲ هزار و ۶۱۳ بشکه در روز رسیده است.
این صفحه در صورت رسیدن اخبار جدید به روز می شود ….
گروه تحلیل گری بتا سهم
۳ فروردین۱۳۹۳